PENNINVENYTTÄJÄN KEITTOKIRJA. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PENNINVENYTTÄJÄN KEITTOKIRJA. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta"

Transkriptio

1 PENNINVENYTTÄJÄN KEITTOKIRJA Vaasan yliopiston ylioppilaskunta

2 1 SISÄLLYS: Esipuhe 2 Liharuuat 3 Kanaruuat 7 Kalaruuat 10 Kasvisruuat 14 Jälkiruuat 19

3 2 Esipuhe Vaasan yliopiston ylioppilaskunta järjesti lukuvuodella Penninvenyttäjän kulinaarikurssin. Tämä kirjanen on kooste niistä resepteistä, joita kurssilla käytettiin. Ohjeet on laatinut ammattitaitoinen kokki Harri Leppälä, joka toimi myös kurssin opettajana. Kurssin tavoitteena oli tehdä maittavaa, mutta edullista ruokaa. Tästä keittokirjasta löydät helppoja, mutta erittäin herkullisia ohjeita, joilla voit yllättää ystäväsi iloisesti. Tai voit vain valmistaa itsellesi hyvää ruokaa. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta toivottaa maistuvia keittiöhetkiä.

4 3 JAUHELIHAKEITTO Sikanauta jauhelihaa 400g Perunaa 3 isoa Sipulia 1 Keittojuureksia (porkkana, juuriselleri, palsternakka, lanttu, purjo) Lihalientä 2 kuutiota Pippuria Laakerinlehti muutama Timjamia Basilikaa Persiljaa Voita, margariinia tai öljyä. Aloitetaan etsimällä kaikki raaka-aineet käden ulottuville. Kuori ja kuutioi perunat ja juurekset. Kuori sipuli ja silppua se. Hakkaa persilja leikkuulaudalla hienoksi silpuksi. Paistinpannu lämpenemään hellalle, sekä kattilaan noin litra vettä ja hellalle. Perunat, lihaliemi ja pippurit kattilaan. Lämmitä kiehumispisteeseen. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää joukkoon sipulit (Myös juurekset voi paistaa nopeasti pannulla mutta se ei ole välttämätöntä). Ruskistettu jauheliha lisätään kattilaan ja annetaan kiehua muutaman minuutin, jonka jälkeen lisätään loput mausteet. Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla kunnes perunat ja juurekset ovat pehmeitä. Lisää viimeisenä persiljasilppu ja keitto on valmista. Vinkki: Maistele ruoka valmiiksi! Ole varovainen suolan kanssa, sillä sitä on aina helppo lisätä, mutta erittäin työlästä vähentää.

5 4 PASTA SPECIAL Jauhelihaa 500g Kokonaisia säilyketomaatteja 2 prk Sipulia 4 6 kpl, pieniä Valkosipulia, yhden kynnet Lihaliemikuutio 2kpl Grillimaustetta Pippurisekoitusta Timjamia Basilikaa Oreganoa Rosmariinia Kokonainen neilikka Öljyä Pastaa, spagettia tai nuudeleita. Varaa kaikki raaka-aineet käden ulottuville. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paistinpannu lämpenemään. Avaa tomaattipurkit ja kaada ne n. 3l kattilaan. Huuhtele purkit ja kaada huuhdeliemi kattilaan. Hellan levy 3:lle ja kattila levylle. Lisää kattilaan kokonaisina pienet sipulit, valkosipulinkynnet ja mausteet (ei grillimaustetta) sekä lihaliemikuutiot. Ruskista jauheliha ja mausta grillimausteella. Lisää ruskistettu ja maustettu jauheliha kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin. Maku paranee mitä kauemman sen antaa hautua. Varaa pastaa varten iso kattila ja keitä spagetti paketissa olevan ohjeen mukaisesti. Huom! Älä keitä pastaa ennen kuin kastike on hautunut valmiiksi. Koska Kastike on suurustamaton voi tämän aterian tarjota myös syvältä lautaselta.

6 5 JAUHELIHAPIHVI JA LIHAPULLAT Jauhelihaa 500g Ranskalainen sipulikeitto Knorr 1pss Kananmuna 1kpl Kermaviili 1kpl Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna seistä min. Pihvit: Nosta jauhelihataikina leikkuulaudalle ja jaa se noin 100g 150g paloihin. Muotoile pihvit öljytyin tai kastelluin käsin. Ensin kuten tekisit lumipalloa ja sitten alat litistää pihvin muotoon. Pihvin tulee olla keskeltä ohut ja reunoilta paksu, koska paistaessa pihvi vetäytyy kasaan (tasapaksusta pihvistä tulee iso lihapulla). Paista pihvit paistinpannulla, uunipellillä tai matalareunaisessa uunivuoassa. Lihapullat: Lihapullat voi pyöritellä rasvatuin/kastelluin käsin tai ruokalusikoiden avulla. Voit ottaa joko suoraa astiasta sopivan kokoisia paloja ja pyöritellä tai kaataa koko taikina leikkuulaudalle ja muotoilla siitä pitkän pötkylän, joka on helppo leikata sopivan kokoisiin paloihin. Lihapullat voi kypsentää kolmella eri tavalla. Perinteisesti paistamalla ne pannulla, uunipellillä tai keittämällä ne lihaliemessä. Käyttäessäsi uunipeltiä mihin tahansa, käytä leivinpaperia aina kun se on mahdollista.

7 6 UUNIHELAPÄÄ Helapäälenkkimakkaraa 1 pkt (Muukin lenkkimakkara käy) Kallen mätitahnaa 1 tuubi Emmentaljuustoa 150g Ketsuppia 1 dl Kermaa 2 dl Kuori makkarat ja viillä yläpuolelle syvä viilto, pursota viiltoon Kallen mätitahnaa ja ketsuppia sekä sopiva pala emmentaljuustoa. Laita makkarat uunivuokaan. Sekoita kermaan mätitahnaa ja luraus ketsuppia (myös sinappia voi laittaa). Kaada seos vuokaan ja laita se uuniin noin minuutiksi 175 asteeseen. Normaalisti uunimakkara tarjotaan peruna muusin kera.

8 7 KERMAINEN KANAKEITTO Kanaa tai broileria 200g Riisiä 1dl Paprikaa puolikas Porkkanaa 50g Purjoa 50g Punasipulia 1kpl Keitinlientä / kanalientä 2dl Kermaa / ruokakermaa tai ruoka cremeä 1prk Rasvaa 20g (voita, margariinia tai öljyä). Pippuria Yrttejä (maun mukaan). Persiljaa Kattilaan noin ½ litraa vettä, suolaa, kokonaisia pippureita, yrttejä, porkkanaa, sipulia, laakerinlehtiä ja kanankoivet. Kiehutetaan niin kauan että koivet ovat kypsiä. Kypsistä koivista liha irtoaa luista helposti. Otetaan koivet pois kattilasta ja annetaan jäähtyä. Siivilöidään keitinliemi ja kaadetaan takaisin kattilaan. Liemen annetaan kiehua kasaan jolloin maut voimistuvat. Vihannekset pestään ja kuoritaan ja paloitellaan sopiviksi keittoon. Paistetaan vihannekset paistinpannulla ja lisätään kiehuvaan liemeen. Persilja silputaan hienoksi. Kanankoivista erotellaan lihat erilleen ja paloitellaan sopiviksi paloiksi keittoon. Lihat lisätään keittoon vasta aivan loppuvaiheessa, koska ne ovat jo kypsiä ja hajoavat, jos niitä keitetään vielä lisää. Suurustetaan liemi maizenalla ja ohennetaan kermalla tai vastaavalla sopivan paksuiseksi. Lisätään joukkoon persiljasilppu sekä kananpalat ja annetaan kiehahtaa. Keiton kanssa maistuu paahto- tai ruisleipä. Kanakeiton voi valmistaa ilman suurustamista ja ilman kermaa.

9 8 SIMPPELI KANAPATA Rakuunaporkkanat: Marinoitua broilersuikaletta 250g Sipulia 1 kpl Valkosipulia 6 kynttä Ruokakermaa 1 prk Vihannes suikaleita maun mukaan Riisiä 1½dl Porkkanoita 3kpl Rakuunaa 2 tl Suolaa 1tl Sokeria 1tl Voita 10g Laita riisille vesi kattilaan ja laita kattila hellalle. Lisää noin 3tl suolaa sekaan tai liemikuutio. Kuori ja suikaloi kaikki vihannekset. Kaada riisit kiehuvaan veteen ja pienennä lämpö 1:lle. Paistinpannu kuumenemaan levylle ja paista broilersuikaleet pannulla. Kaada paistetut suikaleet pataan tai kattilaan ja huuhtaise pannu vedellä ja kaada huuhdeliemi broiskujen päälle. Laita pannu levylle ja paista vihannekset nopeasti käännellen. Käytä paistamiseen rasvaa, sillä kuivalla pannulla paistaminen ei onnistu. Lisää vihannekset pataan ja anna hautua noin 15 min. Suurusta maizenalla. Lisää kermaa kunnes pata on sopivan paksua. Tee kuorituista porkkanoista noin pikkusormen kokoisia paloja. Lisää voita kuumalle paistinpannulle. Kun voi alkaa tummua, laita porkkanat paistumaan, lisää mausteet ja kääntele vähän väliä. Porkkanat saavat jäädä hieman raaoiksi siten, että niissä on hieman puruvastusta. Silloin niiden oma maku säilyy eivätkä ne menetä koko ravintoarvoaan.

10 9 KOSKENLASKIJAN KANALEIKKEET Kananrintafilettä 4 kpl Korppujauhoja 2dl Parmesanjuustoa 1dl Grillimauste 2 rkl Valkopippuri 1 tl Koskenlaskija juustoa n 100g Rasvaa paistamiseen Blå Bland Currykastike 1pss Ruokakermaa 1 prk Perunoita 8 kpl Sekoita korppujauhot, mausteet ja parmesanjuusto keskenään. Nuiji kanafileet tasapaksuisiksi varovasti. Kanan rakenne rikkoutuu helposti ja sen vuoksi nuijiessa tulee olla varovainen. Viillä kananfile leikkuulautaa vasten reunasta reunaan, siten että siitä tulee tasku juustolle. Täytä leikatut fileet Koskenlaskija juustolla (mitä tahansa juustoa voi käyttää täytteeksi, esim. Aurajuusto sopii mainiosti). Kääntele fileitä korppujauhoseoksessa ja paista suhteellisen runsaassa rasvassa. Kastikkeeksi sopii esim. Curry, viherpippuri, chili tms. kastikeaines. Valmista paketissa olevan ohjeen mukaan käyttäen vettä ja ruokakermaa. Lohkoperunoiden valmistus aloitetaan joko kuorimalla perunat tai pesemällä ne tarkkaan. Makuasia on haluaako kuoripäällisiä lohkoperunoita vai kuorettomia. Tämän jälkeen leikataan perunat pitkittäissuunnassa lohkoiksi. Lohkot laitetaan talouspyyhkeelle kuivumaan, koska kostea pinta perunassa aiheuttaa öljyn räiskähtelyä ja suuren palovammariskin. Noin ½ - 1 litra öljyä joko syvään paistinpannuun, wokkipannuun tai kattilaan. Öljy kuumennetaan ja lohkoperunat keitetään öljyssä pienissä erissä. Kun lohkoperunat ovat kullan keltaisia / ruskeita, nostetaan ne uunipellille ja maustetaan suolalla, paprikajauheella, pippurilla tai perunamausteella. Kun kaikki perunat ovat pellillä, laitetaan ne noin 175 C asteiseen uuniin odottelemaan muiden ruokien valmistumista.

11 10 KALAKEITTO SITRUUNASMETANAN KERA Ruodoton pakastesei 250g Perunaa 250g Sipulia 100g Kalaliemikuutio 2kpl Valkopippuria 1 tl Tilliä 1 nippu Voita 15g Smetanaa 1 prk Sitruuna 1 kpl Pilko perunat keittoon sopiviksi. Silppua sipuli ja kuutioi kala. Laita hellalle lämpenemään noin 1,5 litraa vettä kattilaan ja lisää sekaan kalaliemikuutiot. Lisää perunat kattilaan kun vesi on kuumaa. Kuullota sipulit paistinpannulla voissa ja lisää kattilaan. Mausta valkopippurilla. Anna kiehua hiljalleen niin kauan, että perunat ovat pehmeähköjä, mutta eivät aivan kypsiä. Lisää kalapalaset ja anna kiehua 5 min. Lisää sitten silputtu tilli. Sitruunasmetana: 1 purkki smetanaa ja sitruunan mehu sekoitetaan keskenään, lisätään ripaus suolaa (Smetanan voi halutessa myös vatkata vaahdoksi kuten vispikerman). Keitto tarjoillaan kirkkaana ja smetana tulee tarjolle eri astiassa.

12 11 VENÄLÄINEN KALASALAATTI Savusilakoita 1 kg Munia 6 kpl Keitettyä perunaa 200g Purjoa Tomaattia Kurkkua Jäävuorisalaattia Salute sinappikastiketta Tilliä Perkaa savusilakat ruodottomiksi. Viipaloi munat ja perunat munaleikkurilla. Pilko tomaatit, kurkut, ja purjo. Revi jäävuorisalaatti. Hienonna tillit. Valmista salaatti kerroksittain ja lisää joka kerrokseen sinappikastiketta.

13 12 SIIKAA VALKOVIINIKERMASSA Siikafile 4 kpl Kuohukerma ½ l Valkoviini 2 dl Kalaliemikuutio 2kpl Sitruunamehua 2 rkl Valkopippuria 1 tl Tilliä Voita 20g Perunoita ½ kg Parsakaalta ½kg Emmental juustoa 100g Muna 1 kpl Suolaa tai kasvislientä. Kuori perunat ja muotoile niistä noin pingispallon kokoisia. Laita ne kattilaan ja anna kiehua melkein kypsiksi. Sulata voita ja sekoita siihen runsaasti tilliä sekä hiukan suolaa. Kaada perunakattilasta vesi pois. Kaada voitilliseos perunoitten päälle ja sekoita varovasti perunoita rikkomatta. Anna niiden hautua kannen alla. Paista siikafileet pannulle kauniin ruskehtaviksi. Mausta valkopippurilla ja kaada päälle valkoviiniä. Kun viini on kiehahtanut, lisää kerma ja kalaliemikuutiot sekä loraus sitruunamehua. Anna hautua hiljakseen kunnes kerma on kastikemaista. Tarkista maku ja perunoiden kypsyys Gratinoitu parsakaali: Pilko parsakaalit sopiviksi paloiksi ja kiehauta suolalla tai kasvisliemellä maustetussa vedessä, mutta älä anna kypsyä. Siirrä parsakaalit uunivuokaan. Raasta emmental ja sekoita raasteeseen muna. Peitä parsakaalit juustoraastemunaseoksella ja laita kuumaan uuniin noin 15 minuutiksi.

14 13 KOKONAISENA PAISTETTU UUNILOHI Lohifile 1kpl Valkopippuria 1tl Suolaa 2 tl Creme Fraisce 1 prk Valkoviiniä 1 rkl Sitruunamehua 1rkl Sipuli 1 kpl Tilliä ½ desiä silputtua Kalaliemikuutio Voita 20g Maitoa 1½dl Uuni 250 asteeseen lämpenemään. Putsaa lohifile ruodottomaksi ja aseta voidellulle uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Laita lohifilee pelillä uunin yläjohteille noin 5 minuutiksi. Ota lohi uunista ja nosta nahka pois talouspaperia apuna käyttäen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Creme Fraisce Tartar-kastike: Sekoita Creme Fraiscen sekaan silputtua sipulia, kalalientä, mausteet, liraus valkoviiniä ja sitruunamehua.

15 14 KOOKOSKEITTO Kookoshiutaleita 1½dl -2dl Vettä 1 L Kasvis- tai lihaliemikuutio 3 kpl Maizena suurustetta Kermaa 2 dl Kiehutetaan kookoshiutaleita vahvassa kasvis- tai lihaliemessä noin tunti. Siivilöidään kookoshiutaleet pois. Kiehautetaan liemi ja suurustetaan maizenalla sopivan paksuksi ja viimeistellään kermalla. Tarkistetaan maku. Keiton voi koristella lautaselle nokareella kermavaahtoa, jonka päälle ripotellaan paahdettuja kookoshiutaleita.

16 15 KASVISLASAGNE Lasagnelevyjä 1pkt Tomaattimurskaa 1prk Voita / rasvaa 15 g Sipuli 1 iso Valkosipuli 6 kynttä Paprika 1 Muita kasviksia maun mukaan. Knorr viherpippurikastike 1 pss Ruokakermaa 1-1½ prk Emmental raastetta 50 g Basilikaa Oreganoa Timjamia Pippurisekoitusta Valmista kaksi eri kastiketta. Tomaattipohjainen kastike ja viherpippurikastike. Laita kattilaan rasvaa ja kuullota sipulit sekä valkosipulit voissa. Kaada päälle tomaattimurska. Kiehauta ja lisää muut kasvikset. Lisää mausteet ja tarkista maku. Valmista viherpippurikastike pussissa olevan ohjeen mukaisesti. Voitele uunivuoka. Kaada tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Ripottele juustoraastetta päälle ja lado kerros lasagnelevyjä, joiden päälle kaadetaan viherpippurikastiketta. Tee tällaisia kerroksia vuoka täyteen. Päällimmäiseksi tomaattikastiketta ja runsaammin juustoraastetta. Uunin lämpö on 175 astetta ja paistoaika noin 50 minuuttia.

17 16 KASVIS CARNEE - TULINEN KASVISPATA Tomaatti pure 2 pikkupurkkia Sipulia 1 iso Paprikaa 1 kpl Porkkanaa 100g Kesäkurpitsaa 1kpl Valkosipuli 1 kokonainen. Chilijauhetta Cayannepippuria (varoen). Kasvisliemikuutio 2 kpl Ruokakermaa 2 prk Rasvaa 20g Pitkää riisiä Pilko kaikki kasvikset noin pikkusormen kokoisiksi paloiksi. Paista sipulit ja valkosipulit paistinpannulla. Kypsytä tomaattipyreetä rasvassa paistaen muutaman minuutin. lisää sipulit ja muut vihannekset tomaattipyreen sekaan kattilaan ja sekoita. Lisää sekaan ruokakermaa ja mausteet ja liemikuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Riisin veden voi laittaa kattilaan jo alku vaiheessa mutta riisit kannattaa pistää kiehumaan vasta, kun saadaan pata hautumaan niin ne valmistuvat samaan aikaan.

18 17 UUNIPERUNAT JA CREME FRAICHE KASTIKE Isoja perunoita esim. rosamundaa 1 per hlö Alumiinifoliota Creme Fraiche 2 prk Punasipulia 1 kpl Tilliä 1 nippu Tuoreita yrttejä. Valkopippuria Suolaa Herkkukurkkua 1kpl Pese perunat huolellisesti ja kääri ne folioon. Laita uunipellille tai vuokaan ja 200 asteiseen uuniin noin tunniksi. Sillä aikaa kun perunat kypsyvät uunissa valmista Creme Fraichekastike. Kaada Creme Fraichet kulhoon. Silppua sipuli, tillit ja tuoreet yrtit. Leikkaa myös herkkukurkku pieneksi silpuksi. Lisää kaikki creme fraichen sekaan ja sekoita. Lisää mausteet ja Tarkista maku! Uuniperunan kastikkeeseen voit laittaa myös halutessasi katkarapuja, graavi- tai kylmäsavulohta, metwurstia, kinkkua jne.

19 18 KASVISPIHVIT Porkkanaa 100g Punakaalia 100g Paprika 1kpl Punasipulia 2 kpl Naurista tai retikkaa Emmental juustoraastetta 50 g Kananmuna 2kpl perunajauhoja 3 rkl korppujauhoja 1 dl Suolaa 1-2 tl Mustapippurirouhetta tai pippurisekoitusta Pese, kuori ja putsaa kaikki vihannekset. Leikkaa punakaali, sipuli ja paprika mahdollisimman ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi. Raasta juurekset mahdollisimman pitkittäissuuntaisesti. Sekoita kaikki ainekset taikina kulhossa. Anna seoksen seistä hetken ennen paistamista, noin 15 min. Tällöin vihannekset pehmenevät ja seos makuuntuu. Muotoile seos pihvien muotoisiksi. Paista pihvit lättypannulla 4 min per puoli. Vihannespihvit voidaan tarjota uuniperunan ja kastikkeen kanssa tai esim. perunan korvikkeena.

20 19 PORKKANAPIIRAKKA kuorrutus: 4 munaa 3dl sokeria 6dl porkkanaraastetta 2tl leivinjauhetta 2tl soodaa 2tl vaniljasokeria 2tl kanelia 4dl vehnäjauhoja 2dl sulaa rasvaa puoli rasiaa olympiasulatejuustoa 3,5dl tomusokeria 60g sulaa rasvaa Munat ja sokeri vaahdotetaan, kuivat aineet lisätään ja lopuksi sula rasva paistetaan 170 asteessa noin tunti. Kuorrutus keitetään ja levitetään jäähtyneen piirakan päälle ja ripotellaan nompparelleja koristeeksi.

21 20 PULLATAIKINA JA KORVAPUUSTIT Maitoa 4 dl Hiivaa 50g Kananmuna 1kpl Suolaa 2,5 tl Sokeria 1,5 2 dl Kardemummaa 1 1,5 rkl Vehnäjauhoja dl 200g voita (tai leivontamargariinia) Kanelia, sokeria ja voita korvapuusteihin. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Sekoita joukkoon muna, mausteet ja noin puolet jauhoista puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää loput jauhot kädellä vaivaten. Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan. Taikina nousee noin kaksinkertaiseksi kooltaan. Tässä vaiheessa viimeistään kannattaa laittaa uuni lämpenemään 225:n asteeseen. Kohonneesta taikinasta voi sitten leipoa pikkupullia, pitkoa, korvapuustia, piirakoita jne. Korvapuustit: Pullataikina jaetaan 2 3 osaan riippuen työpöydän koosta. Pöydälle runsaasti vehnäjauhoja ja sitten taikinapalat kaulitaan ohuiksi levyksi max 0,5cm. Taikinaa kaulitaan ja käännellään siten, että saadaan levyistä kutakuinkin neliön muotoisia. Tämän jälkeen levitetään sulatettu voi pullasudilla taikinalevylle ja päälle ripotellaan sokeria ja kanelia. Taikinalevy kääritään rullalle, josta sitten leikataan sopivan kokoisia kolmioita. Kolmiot leikataan siten, että kapeampaan päähän jää noin sentin mittainen tasainen kohta. Leikkaamisen jälkeen palat painellaan korvapuustin muotoisiksi siten, että kolmion terävä pää on ylöspäin ja peukaloilla painetaan keskeltä linttaan ja venytetään noin kolme senttiä. Korvapuustit laitetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Peitetään talouspyyhkeellä ja annetaan nousta. Kun korvapuustit ovat nousseet sopivan isoiksi, voidellaan ne munalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.

22 21 PERSIKKAPIIRAKKA Täyte: Pohja Margariinia 150g Sokeria 1 dl Kananmuna 1 kpl Vehnäjauhoja 3 dl Leivinjauhetta 1 tl Kermaviili 1prk Sokeria 1dl Kananmuna 1kpl Vaniliinisokeria 2tl Persikkaa 1 prk Vaahdotetaan margariini ja sokeri sähkövatkaimella, lisätään muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot pienissä erissä pienellä teholla vatkaten. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle noin sentti reunoilta. Paloittele tai viipaloi persikat taikinan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada persikoiden päälle. Viimeistele ripottelemalla päälle kookoshiutaleita (ei välttämätön). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

23 22 UNELMATORTTU Täyte: Munia 4kpl Sokeria 1½ dl Perunajauhoja 1 dl Vehnäjauhoja 1 rkl Kaakaojauhetta 2 rkl Leivin jauhetta 1 tl Kuohukermaa 2 dl Sokeria 1 rkl Banaania 1-2 kpl (voit käyttää myös omenaraastetta) Uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munasokerivaahtoon. Sekoita kevyesti puuhaarukalla tai kaapimella. Levitä taikina uunipellille. Paista noin 6 min uunin keksitasolla. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista uunissa ollut paperi torttupohjasta ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeroitu kerma vaahdoksi. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle. Viipaloi banaanit suoraan kermavaahdon päälle ja kääri torttu rullalle.

24 23 PATONGIT Vettä 3 dl Hiivaa 25 g Suolaa 1½ - 2 tl Rasvaa 3 rkl Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja n. 6 dl Valkosipulia + voita Yrttejä + voita Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon rasva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Anna taikinan kohota. Jaa taikina sopiviin osiin ja kauli levyksi. Voitele levyt valkosipulivoiseoksella tai yrttivoiseoksella. Kääri taikinalevyt rullalle ja viillä veitsellä pitkiä viiltoja yläpintaan ja anna nousta. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa min. Rapean kuoren saa, jos kaadat uunin pohjalle ½ dl vettä paiston alku vaiheessa.

Lihakeitto. 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa

Lihakeitto. 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa Lihakeitto 500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa Pane liha veteen kiehumaan. Kuori pintaan muodostuva vaahto ja lisää

Lisätiedot

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla.

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla. MENU 2 Ruisleipää porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla Paahda ruisleipäviipaleita ja laita

Lisätiedot

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla,

Lisätiedot

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Kala- ja kasvisruuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Kala- ja kasvisruuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Janssonin kiusaus Kirjolohikeitto Lohiperhonen Paprika-purjosipulitäyte uuniperunalle Porkkana- ja lanttulaatikot Savustettu kala Täytetyt

Lisätiedot

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta Helppo Härkis pastakastike 1 pkt (250 g) HÄRKIS härkäpapuvalmistetta 2 tl öljyä 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 2 dl vettä 2 rkl tomaattisosetta 2 tl kuivattua yrttiseosta 1/2 tl suolaa ja sokeria ripaus

Lisätiedot

Lihattomat reseptit, viikko 3

Lihattomat reseptit, viikko 3 Lihattomat reseptit, viikko 3 Mausteinen kasvisrisotto...2 Bataattimuusi...3 Soijamuhennos...4 Soijasuikalekastike...5 Kookoksinen tofu kaaliwokki...6 Meksikolainen papukeitto...7 Lämmin lounassalaatti

Lisätiedot

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta Juustoinen katkarapusalaatti 5-6 annosta 150 g katkarapuja 1/2 pak (à 350 g) Valio Polar täyteläinen juustoa 400 g makeaa melonia 1/2 pak kevätsipulia tai n. 1 dl ruohosipulia 1 ruukku jääsalaattia Kastike

Lisätiedot

Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12)

Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12) Pohjoismainen kouluruokaviikko (viikko 12) SUOMI Jauhelihakeitto 10 hengelle 800 g jauhelihaa suolaa 2,5 l lihalientä 2 laakerinlehteä 10 maustepippuria 0,2 kg porkkanoita 0,2 kg purjoa 0,2 kg selleriä

Lisätiedot

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta Menu Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat Valkosuklaa-karpalo pannacotta 8 Savuporopiirakka Pohja: 150 g pehmeää margariinia 1½ dl kaurahiutaleita 2½ dl vehnäjauhoja 1 dl juustoraastetta

Lisätiedot

Kasvis-juustopiirakka ( 1 uunipellillinen) Pohja 150-200g margariinia 7 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl vettä 40 g hiivaa 1 tl suolaa

Kasvis-juustopiirakka ( 1 uunipellillinen) Pohja 150-200g margariinia 7 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl vettä 40 g hiivaa 1 tl suolaa Kasvis-juustopiirakka ( 1 uunipellillinen) Pohja 150-200g margariinia 7 dl vehnäjauhoja 2 ½ dl vettä 40 g hiivaa 1 sipuli 1 valkosipulin kynsi 3 porkkanaa 200 g vihreää papua (pakaste) 2 rkl margariinia

Lisätiedot

Keitetty Quinoa / Kvinoa

Keitetty Quinoa / Kvinoa Keitetty Quinoa / Kvinoa 1. Huuhtele ja valuta quinoa huolella. 2. Laita quinoa kattilaan ja lisää vettä suhteessa 1 osa quinoaa ja 2 osaa vettä. 3. Kuumenna kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja anna kypsyä

Lisätiedot

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA LOS MONTEROS Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA Tumma gazpacho 500 g Kumato-tomaatteja 1 valkosipulin kynsi 1 rkl valkoviinietikkaa 1 dl maalaispatongin pehmeää sisusta 1 tl suolaa 1 tl sokeria Koristeiksi

Lisätiedot

Väinön reseptit. Liharuuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Liharuuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Liharuuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Burgundin lihapata Grillipihvit Hirven tai naudan paisti Jauhelihakeitto Kalkkuna Kanakasvis-wok Wieninleike Burgundin lihapata Väinö Niskanen/Amiedu

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 104-110 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 CHILI SIN CARNE 4 annosta Ainesosat 1 paketti Hälsans Kök Soijarouhetta 1 purkki murskattuja tomaatteja 1 pilkottu sipuli 2 pilkottua paprikaa 1 purkki kidneypapuja

Lisätiedot

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Saaristolaisleipä ja jääkellarin lohi Jääkellarin lohi n. 500 g lohifile 1 litra vettä 1 dl merisuolaa 1 rkl sokeria Kiehauta vesi. Lisää suola ja sokeri, sekoita kunnes ne ovat täysin liuenneet. Jäähdytä

Lisätiedot

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE Omenainen vinaigrette ja juustosalaatti Broilerin rintafileetä mangokastikkeessa Porsaan noisetit omenakermakastikkeessa Aprikoosileivokset Mangojuustokakku Kevyt Melba-jälkiruoka

Lisätiedot

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19 KYLMÄT ALKUPALAT 18 19 Okroška eli kotikaljakeitto Kuudelle Salaatti 4 suurta keitettyä perunaa 1 avomaankurkku 6 suurta retiisiä 200 g keitettyä kieltä tai keittokinkkua 4 keitettyä munaa nippu tilliä

Lisätiedot

UUNILAHNA (suutari/säynävä) SUUTARIPIHVIT

UUNILAHNA (suutari/säynävä) SUUTARIPIHVIT UUNILAHNA (suutari/säynävä) Kalaa noin 1,5-2,5kg voita suolaa n. 4 tl valkopippuria 2dl kermaa perunaa porkkanaa sipulia tai purjoa tilliä Perkaa ja suomusta kala tai osta jo käsiteltynä. Laita uuni lämpenemään

Lisätiedot

NUTRIFIN Total -reseptit

NUTRIFIN Total -reseptit reseptit Kaikki ohjeet ovat 4 6 hengelle. Tuote: Tomaattikeitto Jauhelihakastike 400 g jauhelihaa 1 sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 pss proteiinikeitto tomaatti-basilika 400 g tomaattimurskaa Paloittele

Lisätiedot

Crepes Vonassiennes (Vonnasin perunaletut)

Crepes Vonassiennes (Vonnasin perunaletut) Ranskankermaiset ravunpyrstöt ( 8 annosta ) 1. Valuta 100 g kirjolohen mätiä jääkaapissa yli yön 2. Valuta 2 lasipurkillista ravunpyrstöjä (á noin 200 g) 3. Leikkaa 1 iso tai 2 keskikokoista punasipulia

Lisätiedot

KEKRILAUTA. Kekrilaudan isäntä ohukainen

KEKRILAUTA. Kekrilaudan isäntä ohukainen KEKRILAUTA Kekrilaudan ajatuksena on yhteinen pöytä ja jakaminen. Laudalle tai pöydälle katetaan tarjoilukulhoissa laudan vieraat. Isäntänä toimii ohukainen, jonka päälle kekrilaudan antimia laitetaan.

Lisätiedot

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle)

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle) Punajuurikeitto (tämä ohje on 4:lle hengelle) 1 l kasvislientä runsas 1/2 l punajuuria (runsas 1/2 l perunoita) 1 palsternakka 1 sipuli (suolaa) 1 tl timjamia Kuori ja paloittele punajuuret, (perunat)

Lisätiedot

FINGER FOOD eli sampivartaat

FINGER FOOD eli sampivartaat Kalaryssäys reseptit 2008 Sampiruokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. ranskalainen Clos des Amandiers Pinot Gris 2004, saksalainen Kendermanns Pinot Noir sekä italialainen Chardonnay dei Sassi Cavi. FINGER

Lisätiedot

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA

LOS MONTEROS. Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA LOS MONTEROS Espanjalainen ilta RESEPTIKIRJA Tumma gazpacho 500 g Kumato-tomaatteja 1 valkosipulin kynsi 1 rkl valkoviinietikkaa 1 dl maalaispatongin pehmeää sisusta 1 tl suolaa 1 tl sokeria Koristeiksi

Lisätiedot

Lue, lataa tai tulosta kaikki reseptit ja nuorten välipalavinkit tästä! (pdf)

Lue, lataa tai tulosta kaikki reseptit ja nuorten välipalavinkit tästä! (pdf) Reseptit Lue, lataa tai tulosta kaikki reseptit ja nuorten välipalavinkit tästä! (pdf) Helppo ja nopea kalakeitto 400 g seiti- tai lohikuutioita (pakaste) ruokaöljyä 1 l vettä 750 g peruna- ja kasviskuutioita

Lisätiedot

ESPANJALAISIA TAPAKSIA

ESPANJALAISIA TAPAKSIA ESPANJALAISIA TAPAKSIA Malmin Martat 17.10.2016 TOMAATTILEIPÄ PERUNAMUNAKAS FRITEERATUT MUSTEKALARENKAAT MELONIA ILMAKUIVATUN KINKUN KERA MARINOIDUT OLIIVIT MANTELIKEKSIT KAHVI / TEE --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Keittiömestari kalalla

Keittiömestari kalalla Keittiömestari kalalla Jukka Kyllösen kalaruokareseptejä Kuha Lehtipinaatilla ja vihanneksilla täytetty kuhakääryle, kevätsipulikastiketta 600 g kuhafileetä n. 150 g kpl 100 g porkkanaa suikaloituna 50

Lisätiedot

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi

Reseptejä. Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola. www.prokala.fi Reseptejä Kalaruokahetkiin... Reseptit Michael Björklund ja Markku Luola www.prokala.fi Valkoinen on punaista Resepti: Michael Björklund Oliivi-tuorejuustogratinoitua lipeäkalaa Tomaatti-äyriäiskastiketta

Lisätiedot

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa Huevos rancheros 2 annosta 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa 1 avokado hieman limetin mehua suolaa 2 tuoretta kananmunaa

Lisätiedot

Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua!

Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua! Tässä vuoden 2016 Kynttiläillallis-finaalimenut Hyvää ruokahalua! VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, munavoi ja tilliöljy Rukiiset paistetut muikut, pottuvoi ja marinoidut porkkananauhat

Lisätiedot

Kalaryssäys reseptit 2007

Kalaryssäys reseptit 2007 Kalaryssäys reseptit 2007 Kuharuokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. itävaltalainen Gobelsburger Riesling, uusiseelantilainen Sileni Cellar Selection Pinot Gris ja ranskalainen La Sancive Muscadet Se`vre

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 33-40 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 18 FITNESS AAMIAISSMOOTHIE Ainesosat - 2 dl pakastevadelmia - Puolikas banaani - Vaniljan makuinen juotava jogurtti - Vähän hedelmätuoremehua - 3-5 rkl FITNESS-muroja

Lisätiedot

Lohipiiraset. & muita kalareseptejä. Nautitaan kalasta!

Lohipiiraset. & muita kalareseptejä. Nautitaan kalasta! Lohipiiraset & muita kalareseptejä Nautitaan kalasta! 1 kalavihkonen.indd 1 4.12.2012 13:18:39 Erämiehen muikkupata 500 g perattuja muikkuja 150 g pekonia 1 2 sipulia lohkoina tai silputtuna vähän suolaa

Lisätiedot

Väinön reseptit. Leivonnaiset ja jälkiruuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Leivonnaiset ja jälkiruuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Leivonnaiset ja jälkiruuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Korvapuustit Marjakiisseli Muikkukukko Muikkunyytit Muikkupiiraat Pullat Pääsiäistorttu Sämpylät Täytekakku Valkosipuli-basilikapatonki

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Fortini täydennysravintojuoma Fortini Multi Fibre -täydennysravintojuomia voi nauttia jääkaappikylminä raikkaina pirtelöinä sellaisenaan. Joskus tarvitaan kuitenkin

Lisätiedot

KOKATAAN KUVILLA RUOKARESEPTEJÄ KUVILLA JA SELKOKIELELLÄ

KOKATAAN KUVILLA RUOKARESEPTEJÄ KUVILLA JA SELKOKIELELLÄ KOKATAAN KUVILLA RUOKARESEPTEJÄ KUVILLA JA SELKOKIELELLÄ PCS-kuvasymbolien tekijänoikeudet omistaa Mayer- Johnson Inc., suomennokset Oy Comp-Aid Ltd. Kuvasymboleja ei saa kopioida tai käyttää muussa muodossa

Lisätiedot

Pieniä ihmeitä keittiössä

Pieniä ihmeitä keittiössä Pieniä ihmeitä keittiössä SAGAn & Vappu Pimiän reseptivinkit MARINOIDUT MUNAKOISOT SAGAN & VAPPU PIMIÄN reseptivinkit KUHAA KAPRIS-SITRUUNAVOISSA Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi (paksuus noin ½

Lisätiedot

Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v.

Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v. Nappaa mukaan! Helposti makua teidänkin perheen lempiruokiin. Takuuvarma resepti jokaiselle päivälle! Max 12 v. MAANANTAI Nam! Perunasoseen kanssa tosi hyvää. Tällä lähtee viikko hyvin käyntiin! Pehmeä

Lisätiedot

Ryssäystiimin kalanyytit

Ryssäystiimin kalanyytit Kalaryssäys reseptit 2006 Ryssäystiimin kalanyytit Lohta Tilliä Ruohosipulia Suolaa Sipulia Paprikaa Herkkusieniä Foliota ja leivinpaperia Mausta lohisuikaleet suolalla, ruohosipulilla, tillillä. Suikaloi

Lisätiedot

Korvaa riisi kotimaisella viljalla!

Korvaa riisi kotimaisella viljalla! Korvaa riisi kotimaisella viljalla! UUTUUS! NOPEASTI JA HELPOSTI HERKULLISTA Kahdeksan hyvää reseptiä SUOMALAINEN VILJA ON EKOLOGINEN VALINTA Suomalaiset viljat ovat oikeaa, ekologista lähiruokaa. Riisin

Lisätiedot

Tee ruokaa Millen kanssa

Tee ruokaa Millen kanssa Suklaan- ja maissinmakuiset muffinssit (n. 9-6 muffinssia) 75 g voita 75 g sokeria 2 kananmunaa 1 dl jogurttia esim. kreikkalaista jogurttia Käsittelemättömän appelsiinin raastettu kuori 180 g vehnäjauhoja

Lisätiedot

Kuvallisia ruoka- ja leivontaohjeita

Kuvallisia ruoka- ja leivontaohjeita Kuvallisia ruoka- ja leivontaohjeita Ohjeiden käyttäjälle Nämä kuvalliset, vaiheittain etenevät ohjeet ovat syntyneet vuosien opetustyön tuloksena. Ohjeet on tarkoitettu sellaisille opiskelijoille, joilla

Lisätiedot

KREIKKALAISEN RUOAN KURSSI 2.10.2010 / RESEPTIT

KREIKKALAISEN RUOAN KURSSI 2.10.2010 / RESEPTIT 26.9.2010 KREIKKALAISEN RUOAN KURSSI 2.10.2010 / RESEPTIT MOUSSAKA 800 g munakoisoja 700 g lammas-nautajauhelihaa 2 valkosipulinkynttä 1 tomaatti 1 1/2 dl punaviiniä 1 rkl tomaattipyreetä 0.5 dl Heinzin

Lisätiedot

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu RANSKALAINEN KANAVUOKA 4 pekoniviipaletta, karkeasti pilkottuna 2 broilerimakkaraa 1 rkl oliiviöljyä 35 g karkeita vehnäjauhoja

Lisätiedot

Kuvallisia ruoka- ja leivontaohjeita

Kuvallisia ruoka- ja leivontaohjeita Kuvallisia ruoka- ja leivontaohjeita Ohjeiden käyttäjälle Nämä kuvalliset, vaiheittain etenevät ohjeet ovat syntyneet vuosien opetustyön tuloksena. Ohjeet on tarkoitettu sellaisille opiskelijoille, joilla

Lisätiedot

Talvi 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä!

Talvi 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä! Talvi 2016 Reseptit Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat Ota mukaan, Ole hyvä! Nautitaan pakkasista hyvän ruoan äärellä! TEHDÄÄN TALVESTA HELPPO JA HERKULLINEN Broilerpasta 5 Kermainen lohikeitto

Lisätiedot

HERKULLISTA HEVOSENLIHASTA. Tartu resepteihin ja kokeile! Hevosenliha on maukasta. Voit käyttää sitä naudanlihan tavoin.

HERKULLISTA HEVOSENLIHASTA. Tartu resepteihin ja kokeile! Hevosenliha on maukasta. Voit käyttää sitä naudanlihan tavoin. HERKULLISTA HEVOSENLIHASTA Tartu resepteihin ja kokeile! Hevosenliha on maukasta. Voit käyttää sitä naudanlihan tavoin. 2 3 Hevostournedos 6 kpl 500 g 5 dl 50 g 4 dl 2 dl 50 g 400 g 150 g:n paloja sisäfileetä

Lisätiedot

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie Maailman suurin kynttiläillallinen 2019 finalistimenut saivat molemmat ylistystä tuomareilta, mutta tiukan kisan voitti menu: Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut Härkispihvit sipulirenkailla

Lisätiedot

1. Erottele keltuaiset kulhoon, sekoita joukkoon sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri 2. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhan, samalla sekoittaen.

1. Erottele keltuaiset kulhoon, sekoita joukkoon sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri 2. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhan, samalla sekoittaen. Hirvi tartar: - Hirven jauhelihaa - Oliiviöljyä - Suolaa ja mustapippuria 1. Sekoita lihaan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla Pikkelöintiliemi: - 1 dl etikka - 2 dl sokeria - 3 dl vettä - Punasipulia

Lisätiedot

HELPPO PORKKANAKAKKU TAI MUFFINSIT. Kuorrutukseen tarvitset: 200 g maustamatonta tuorejuustoa ¾ dl Dansukker Tomusokeria ¼ tl Dansukker Vaniljasokeria

HELPPO PORKKANAKAKKU TAI MUFFINSIT. Kuorrutukseen tarvitset: 200 g maustamatonta tuorejuustoa ¾ dl Dansukker Tomusokeria ¼ tl Dansukker Vaniljasokeria HELPPO PORKKANAKAKKU TAI MUFFINSIT Kuorrutukseen tarvitset: 200 g maustamatonta tuorejuustoa ¾ dl Dansukker Tomusokeria ¼ tl Dansukker Vaniljasokeria Tarvitset: 2 ½ dl Dansukker Taloussokeria 2 ½ dl vehnäjauhoja

Lisätiedot

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Aamiainen Banaaniletut 8 kananmunaa 4 kypsää banaania ripaus suolaa, kanelia tai kardemummaa halutessa 1 dl kaurahiutaleita paistamiseen 4 tl öljyä 4 porkkanaa tikuiksi

Lisätiedot

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta)

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta) NUTRIDRINK RESEPTIT 1. Kermainen rakuunakana riisillä 2. Tilli-tomaattilohi 3. Marjainen mannapuuro 4. Riisipuuro 5. Suklaamousse 6. Mokka-suklaapalat 7. Ananas-banaanismoothie 8. Banaanipannukakku 9.

Lisätiedot

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Focaccia (italialainen peltileipä) Focaccia on yksi omista suosikeistani, se on edullista ja helppoa valmistaa, eikä siihen tarvita voita tai leikkelettä päälle vaan se on valmista sellaisenaan. Focaccialla

Lisätiedot

Sikahyvää ruokaa villisiasta!

Sikahyvää ruokaa villisiasta! à la Tapio Kangas Laatutyö pohjoiskarjalaisessa elintarvikeketjussa -hanke Elintarvikealan koordinointihanke Pohjois-Karjalassa 2010 2012 Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi

Lisätiedot

Polsk mat Helsingfors arbis 18.10.2010 Päivi Erola och Karin Lindgren

Polsk mat Helsingfors arbis 18.10.2010 Päivi Erola och Karin Lindgren Polsk mat Helsingfors arbis 18.10.2010 Päivi Erola och Karin Lindgren 1. Kirkas punajuuriliemi Barszcz czerwony 2. Sienitäytteiset korvanyytit Uszka z grzybami 3. Suolaheinäkeitto Zupa szczawiowa 4. Kuhaa

Lisätiedot

Bataattisosekeitto, yrttiöljy ja chiliä *** Chili con Härkistortillat *** Hedelmäsalaatti ja chilisuklaa

Bataattisosekeitto, yrttiöljy ja chiliä *** Chili con Härkistortillat *** Hedelmäsalaatti ja chilisuklaa Maailman suurin kynttiläillallinen 2018 finalistimenut saivat molemmat ylistystä tuomareilta, mutta tiukan kisan voitti menu: Bataattisosekeitto, yrttiöljy ja chiliä Chili con Härkistortillat Hedelmäsalaatti

Lisätiedot

RUOKA- JA LEIVONTAOHJEITA ALLERGISILLE

RUOKA- JA LEIVONTAOHJEITA ALLERGISILLE Leila Paloharju RUOKA- JA LEIVONTAOHJEITA ALLERGISILLE MM. KANANMUNA, TOMAATTI, PÄHKINÄ, SUKLAA, KALA JA LAKTOOSI ALLERGISILLE Sisällysluettelo LEIVONTAOHJEITA 4 VÄLIPALA PIZZAT 4 PIZZA 4 TORTILLAT 5 JUUSTOSARVET

Lisätiedot

MAANANTAI. auhelihakeitto 4 annosta

MAANANTAI. auhelihakeitto 4 annosta ti su ma Kotikeittiön lihaviikko la pe ke LIHA ON MONIPUOLINEN ATERIAN PERUSTA to MAANANTAI SELEENIÄ, SINKKIÄ JA FOSFORIA LIHASTA J auhelihakeitto 250 g jauhelihaa pss pakastesipulia 2 l kasviksia, esim.

Lisätiedot

Eläköön lahna! Reseptejä 25.5.2011

Eläköön lahna! Reseptejä 25.5.2011 Eläköön lahna! Reseptejä 25.5.2011 Lahnaviettelys Raaka-aineet: 400 g kylmäsavustettua tai lämminsavustettua lahna 2 kovaksi keitettyä kananmunaa 1 keltasipuli 1 dl majoneesia 2 rkl Crème fraîchea 2 rkl

Lisätiedot

Hunajareseptejä ammattikeittiöille

Hunajareseptejä ammattikeittiöille a, reseptejä ammattikeittiöille Sisältö Esipuhe 3 Täytetyt Guacamole-tomaatit 4 inen sieni-sitruunaspagetti 1 lohi 5 broileri uunissa 6 iset wok-vihannekset 7 Gulassi 8 -perunapaistos 1 Rapea hunajaleipä

Lisätiedot

moneen makuun k i r j o l o h i s i i k a s a i m a a n n i e r i ä s a m p i

moneen makuun k i r j o l o h i s i i k a s a i m a a n n i e r i ä s a m p i Kalaherkkuja moneen makuun k i r j o l o h i s i i k a s a i m a a n n i e r i ä s a m p i kirjolohi kirjolohi-lehikäinen 6 kirjolohiviipaletta (yht. 350 g) 200 g voitaikinaa 100 g piparjuurituorejuustoa

Lisätiedot

2. Laita suppilovahverot astiaan ja kaada päälle lientä, niin että peittyvät. 4. Mausta molemmat tuotteet pippurilla ja salvianlehdillä

2. Laita suppilovahverot astiaan ja kaada päälle lientä, niin että peittyvät. 4. Mausta molemmat tuotteet pippurilla ja salvianlehdillä RIISTARUOKAKURSSI 2016 RAUMALLA RESEPTIT: Peura tartar: - Hirven jauhelihaa - Oliiviöljyä - Suolaa ja mustapippuria 1. Sekoita lihaan öljyä, mausta suolalla ja pippurilla Pikkelöintiliemi: - 1 dl etikka

Lisätiedot

Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia. Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.

Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia. Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset. Kekrin ajan ruokia ja leivonnaisia Marja Niskanen Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset p. 0400 905 782 marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi Monestihan sitä syyvään kolomenlaesta kalloo, Kekrinajan

Lisätiedot

Salviapossu (3 ann.) 20-30 min

Salviapossu (3 ann.) 20-30 min Salviapossu (3 ann.) 20-30 min 1 ps Findus Uuni- ja grillikasvikset Toscana n. 500 g maustamatonta porsaan sisäfileetä voita tai margariinia paistamiseen (tuoretta salviaa) Marinadi: ¾ dl rypsiöljyä 1

Lisätiedot

Energiaa iltapäivään

Energiaa iltapäivään Energiaa iltapäivään Herkullisia välipaloja koululaisille 1 Energiaa iltapa iva a n.indd 1 2.5.2006 07:46:37 Herkullisia välipaloja koululaisille Välipalat kuuluvat oleellisena osana lapsen päivään. Lapsi

Lisätiedot

Marttailua - toukokuussa perunaa

Marttailua - toukokuussa perunaa Sivu 1 / 5 Marttailua - toukokuussa perunaa Täytettyjä uuniperunoita Juusto-munatäytteellä 8 isoa perunaa (esimerkiksi Rosamunda),oliiviöljy 100 g voita 2 sipulia hakattuna, ruskistettuna suolaa, pippuria,cayennepippuria

Lisätiedot

IKIHYVÄ KAVEREIDEN SUOLAISET JA MAKEAT LEIVONNAISET

IKIHYVÄ KAVEREIDEN SUOLAISET JA MAKEAT LEIVONNAISET IKIHYVÄ KAVEREIDEN SUOLAISET JA MAKEAT LEIVONNAISET Suolaiset leivonnaiset Broileripiiras Kasvispiirakka Lohipiiras Poropiiraat Sadonkorjuupiiras Sämpylät Makeat leivonnaiset Crete Garbot Muunnos Mustikkaleivoksiksi

Lisätiedot

Paistettukala Valmistusohje

Paistettukala Valmistusohje V u o s i k a l e n t e r i 2016 Kalamiehen pihvit 500g fileoitua haukea, kuhaa tai muuta kalaa 1 prk ranskankermaa 3/4 dl korppujauhoja 1 sipuli 1 rkl voita 2 munaa ½ tl suolaa 1 rkl sitruunamehua ripaus

Lisätiedot

Maukasta luomunaudasta! Mikko Härkönen

Maukasta luomunaudasta! Mikko Härkönen Maukasta luomunaudasta! Mikko Härkönen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maatalousalueisiin Maukasta luomunaudasta Keittiömestari Mikko Härkönen Olen 45-vuotias keittiömestari

Lisätiedot

KUITURIKKAAT SIEMENLEIPÄSET (noin 12 kpl) (luontaisesti gluteeniton, maidoton, laktoositon, soijaton, munaton, hiivaton)

KUITURIKKAAT SIEMENLEIPÄSET (noin 12 kpl) (luontaisesti gluteeniton, maidoton, laktoositon, soijaton, munaton, hiivaton) LIITE 1: 1 (20) KUITURIKKAAT SIEMENLEIPÄSET (noin 12 kpl) (luontaisesti gluteeniton, maidoton, laktoositon, soijaton, munaton, hiivaton) 5 ¼ dl vettä 2 tl psylliumkuorijauhetta 2 rkl sokerijuurikashiutaleita

Lisätiedot

Vaellus- ja karisiika

Vaellus- ja karisiika Vaellus- ja karisiika P erämerellä esiintyy kaksi eri siikamuotoa, virtavesiin kudulle nouseva vaellussiika sekä paikallisempia kantoja muodostava merikutuinen siika eli karisiika. Siikamuodot eroavat

Lisätiedot

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA.

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA. MAIDOTON JA VILJATON RUOKAVIIKKO 4 Muutama yleisohje suositus ruoanlaittoon (eli ei ole pakollista mikään): Pyri suosimaan luomulaatuisia, kotimaisia ruoka-aineita tai ainakin lähellä tuotettua lähiruokaa,

Lisätiedot

Lihattomat reseptit vk 2

Lihattomat reseptit vk 2 Lihattomat reseptit vk 2 Parsakaali savutofupiirakka... 2 Hummus... 3 Minestronekeitto... 4 Linssimureke... 5 Sienipasta... 6 Chili sin carne... 7 Punajuurisosekeitto... 8 Kullankeltainen hernekeitto...

Lisätiedot

LIHANSYÖJÄN KASVISRUOKAKURSSI 17.3.2016 Joensuu

LIHANSYÖJÄN KASVISRUOKAKURSSI 17.3.2016 Joensuu LIHANSYÖJÄN KASVISRUOKAKURSSI 17.3.2016 Joensuu Mausteinen bataatti-kikhernevuoka (noin 4-6 annosta) Tehdään tuplana! Bataattisose: 800 g bataattia 1-2 rkl margariinia kookosmaitoa suolaa Kikherneseos:

Lisätiedot

Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä

Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä 2 Fazer Puikula -ruisleipää 500 g kypsää porkkanaa, soseena (5 dl) 1 dl creme bonjour -tuorejuustoa, valkosipulilla maustettua tuoretta rakuunaa suolaa ja mustapippuria

Lisätiedot

Metsä Tissue Reseptejä Talvi 2009-2010

Metsä Tissue Reseptejä Talvi 2009-2010 Metsä Tissue Reseptejä Talvi 2009-2010 1. Ruoanlaittopaperissa kypsennetty ratatouillesalaatti ja valkosipuli-mantelidippi 2. Ruoanlaittopaperilla haudutettu perunagulassi ruisleipälastujen kera 2 punaista

Lisätiedot

HEDELMÄKAKKU VINKKI! 3 4 rkl rommia, viskiä tai konjakkia (baarikaapin pullonpohjat kelpaavat hyvin)

HEDELMÄKAKKU VINKKI! 3 4 rkl rommia, viskiä tai konjakkia (baarikaapin pullonpohjat kelpaavat hyvin) HERKUT HEDELMÄKAKKU 6 dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta 4 dl vettä 180 g voita tai maidotonta margariinia 4 dl sokeria 180 g kuivattuja aprikooseja pilkottuina 3 munaa 375 g rusinoita 125 g coctailkirsikoita

Lisätiedot

HELPPO Hirvipata ( 4:lle )

HELPPO Hirvipata ( 4:lle ) HELPPO Hirvipata ( 4:lle ) Aika: 1 1/2-2 tuntia 600 g luutonta Hirvenlihaa, esim ulkopaistia. 2 rkl voita, margariinia tai öljyä 2-3 sipulia 1 tl suolaa ripaus paprikaa tai valkopippuria 1 tl timjamia

Lisätiedot

Pinnalle: persiljaa tai korianteria

Pinnalle: persiljaa tai korianteria Nepalilaisten ateria daalbhat koostuu keitetystä riisistä, linssikastikkeesta ja joko kasvi- tai lihacurrysta. Lisukkeena tarjotaan usein tomaattipikkelsiä (atsaria). Ateriaa voi täydentää kurkkuraidalla.

Lisätiedot

MARJAISIA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

MARJAISIA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE MARJAISIA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE MARJAKASTIKKEET korkea marjapitoisuus valmistettu Suomessa aidoista marjoista ruoanlaittoon, jälkiruokiin ja leivonnaisiin OUT OF HOME -MYYNTI Myyntipäällikkö Mika Lund

Lisätiedot

Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia.

Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia. RESEPTIKIRJA AAMIAISET KREIKKALAISET LEIVÄT Täysjyväleipää Oliiviöljyä Tomaattia Punasipulia ohuina viipaleina Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia.

Lisätiedot

Peräseinäjoki-aiheisen ruokatuotteen ideointi- ja testaustyöpaja 10. ja 15.11.2009 osana Peräseinäjoen kylämatkailuhanketta

Peräseinäjoki-aiheisen ruokatuotteen ideointi- ja testaustyöpaja 10. ja 15.11.2009 osana Peräseinäjoen kylämatkailuhanketta 1 Peräseinäjoki-aiheisen ruokatuotteen ideointi- ja testaustyöpaja 10. ja 15.11.2009 osana Peräseinäjoen kylämatkailuhanketta Sunnuntaina 15.11.2009 Sampolassa kokeiltuja ohjeita Tarkoituksena on, että

Lisätiedot

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ Jokaiseen ohjeeseen on merkattu rinnakkain naisen annos ja miehen annos. Naisen annos on vasemmalla ja sinisellä, miehen oikealla ja vihreällä. Ota tämä huomioon laittaessasi ruokaa.

Lisätiedot

Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit

Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit Ihana juhla helposti 100 % gluteeniton & vehnätön Miniburritot 1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta 2,25 dl vettä 2 rkl öljyä gluteenitonta jauhoa Sekoita jauhoseos

Lisätiedot

Väinön reseptit. Salaatit. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Salaatit. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Salaatit Sisältö Kasvisten paloittelu Fetasalaatti Kurkku-melonisalaatti Perunasalaatti Porkkanaraaste ja kaaliraaste Pääsiäissalaatti Rosolli Vihreä salaatti Ranskalainen salaatinkastike

Lisätiedot

KOKKIKERHO. reseptivihko Syksy 2013

KOKKIKERHO. reseptivihko Syksy 2013 KOKKIKERHO reseptivihko Syksy 2013 Kokkikerhon reseptit Nakkipiilot 4 Mokkapalat 5 Feta-pastasalaatti 6 Rocky road ja riisisuklaa 7 Lihapullat, feta-kasvispyörykät ja perunamuusi 9 Muffinssit 11 Herkkuleivät

Lisätiedot

LOKAKUU 2013. Mehevät lämpimäiset. Kaalia aterialle. 4 makua. jauhelihasta. Kokataan kanaa Linnapaisti. yhteishyvä.fi

LOKAKUU 2013. Mehevät lämpimäiset. Kaalia aterialle. 4 makua. jauhelihasta. Kokataan kanaa Linnapaisti. yhteishyvä.fi LOKAKUU 2013 Kaalia aterialle 4 makua jauhelihasta Mehevät lämpimäiset Kokataan kanaa Linnapaisti yhteishyvä.fi Kokataan kanaa Välimerellinen kanavuoka 4 broilerin fileepihviä 2 rkl öljyä 1 sitruunan raastettu

Lisätiedot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö Koulujen luonto/ kalastuskerhot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö Koulujen luonto/ kalastuskerhot Suomen Vapaa-ajankalastajien Kalaruokakerho-ohjelma 1. KERHOKERTA Tavoitteena on tutustua kalankäsittelyyn sekä kalaruokien valmistamiseen tekemällä itse 2-4 kalaruokaa alusta loppuun. Ensimmäisellä kerhokerralla

Lisätiedot

Silliä turkin alla (Aleksander)

Silliä turkin alla (Aleksander) Silliä turkin alla (Aleksander) Ainekset: 2 perunaa 2 punajuurta 2 porkkanaa 1 silli 2 omenaa 2 keitettyä munaa 1 purkki majoneesia 1 sipuli nippu tilliä 1. Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret kypsiksi

Lisätiedot

Scuba Menu. by Scuba Libre ry. Omia ja lainattuja reseptejä sukeltavan kansan käyttöön

Scuba Menu. by Scuba Libre ry. Omia ja lainattuja reseptejä sukeltavan kansan käyttöön Scuba Menu by Scuba Libre ry Omia ja lainattuja reseptejä sukeltavan kansan käyttöön Joulukuu 2006 Miian ja Saken maukas mureke 400 g jauhelihaa 1/2 pss ranskalainen sipulikeitto 1 muna n. 1/2 dl korppujauhoja

Lisätiedot

SUOMALAIS-JAPANILAINEN YHDISTYS KOKKIKURSSI 23.3.2006 Klo 17:00

SUOMALAIS-JAPANILAINEN YHDISTYS KOKKIKURSSI 23.3.2006 Klo 17:00 SUOMALAIS-JAPANILAINEN YHDISTYS KOKKIKURSSI 23.3.2006 Klo 17:00 Ressun Peruskoulu, Lapinlahdenkatu 10 Kurssin vetäjä : Sirkku Sakane 1. Temaki-sushi (käsin käärityt sushit) / 手 巻 きずし (4~6:lle hengelle)

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista Jarlsberg kun haluat jotain ainutlaatuista Miksi Jarlsberg juuston täyteläinen maku on niin ainutlaatuinen? Miten juustoon syntyy sille tyypillinen rakenne? Jarlsberg juustoa on valmistettu salaisen ja

Lisätiedot

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä!

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä! Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU Ota mukaan, Ole hyvä! Jouluruoka maistuu parhaalta suoraan omasta uunista. PERINTEISET JOULUPÖYDÄN HERKUT JA MUUTAMA UUSI TUTTAVUUS: LANTTULAATIKKO

Lisätiedot

Esimerkkiateriat. Aamiainen

Esimerkkiateriat. Aamiainen Esimerkkiateriat Aamiainen 1) Muroaamiainen All Bran murot (1dl) + marjoja, rasvaton maito 2dl muroihin + ruisleipä, jonka päälle keittokinkkua (3 siivua), tomaattia ja lehtisalaattia 365kcal, kuituja

Lisätiedot

Kevät 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä!

Kevät 2016. Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat. Reseptit. Ota mukaan, Ole hyvä! Kevät 2016 Reseptit Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat Ota mukaan, Ole hyvä! Mansikkasangria raikastaa kevätpäivän. KEVÄT SAAPUU KEITTIÖÖN Pinaattiletut 5 Kermainen kevätsipulikeitto 7 Kevätpuuro

Lisätiedot

Yli 300 reseptiä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. readme.fi. readme.fi. Katriina Luotonen & karppaus.

Yli 300 reseptiä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. readme.fi. readme.fi. Katriina Luotonen & karppaus. Yli 300 reseptiä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon Karppaus, eli vähähiilihydraattinen elämäntapa, kasvattaa suosiotaan Suomessa. Karppaaja voi syödä laihduttaessaankin ruokia, joista muilla dieeteillä

Lisätiedot

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Järjestäjät: Riina Finnberg Teija Isokallio Nina Kuusela Tässä kohtaa ei vielä tiedetty, millainen ilta olisi edessä? Apujoukot olivat jo hiukan tehneet taustatyötä

Lisätiedot

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä!

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! pullaa - jauhoa, maitoa, kananmunaa, leivinjauhetta,, margariinia... leipää - jauhoa, leivinjauhetta,, maitoa/ kalakeittoa -, kalaa (esim. lohta), tilliä, perunaa, kermaa,,

Lisätiedot

Kirkkopyhien leivosten reseptit

Kirkkopyhien leivosten reseptit Kirkkopyhien leivosten reseptit Adventin leivos: mantelihyydyke Mantelihyydyke maustekakkupohjalla (pax 100) Maustekakkupohja Voi Kg 0,600 Vehnäjauho Kg 1,800 Sokeri Kg 0,675 Sooda Kg 0,012 Inkivääri Kg

Lisätiedot