Paikka HAMK Visamäki, Rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paikka HAMK Visamäki, Rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Aika klo 08:55-09:55 Paikka HAMK Visamäki, Rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastajien valinta/pöytäkirjan tarkastus Käsittelyjärjestys Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiön perustaminen Hämeen ammattikorkeakoulun aloituspaikat tutkinnoittain 61 vuonna Taloudellinen tilanne Viranhaltijapäätökset Saapuneet kirjeet Opiskeijoiden osuuskuntatoiminta Seuraava kokous 74

2 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Läsnäolijat Nimi Tehtävä Lisätiedot Filatov Tarja Puheenjohtaja Heimonen Kai Varapuheenjohtaja Aaltonen Suvi Jäsen Ilovuori Sari Jäsen Julin Marja-Leena Jäsen Kattainen Jari Jäsen Lassila-Merisalo Maria Jäsen Mäkelä Jouni Jäsen Nokkala Hannu Jäsen Ranne Lulu Jäsen Setälä Matti Jäsen Söderlund Seppo Jäsen Poissa Lepola Kaisa Valtuuston 1. vpj Karevesi Severi Valtuuston 2. vpj este Muut läsnäolijat Rautio Sari Valtuuston pj Puusaari Pertti Esittelijä Pöhö Mirja Pöytäkirjanpitäjä Miettunen Jyrki Hallintopäällikkö paikalla 27 Pykälät Sivut Allekirjoitukset Puheenjohtaja TARJA FILATOV Tarja Filatov Pöytäkirjanpitäjä MIRJA PÖHÖ Mirja Pöhö 24-26, Pöytäkirjanpitäjä JYRKI MIETTUNEN Jyrki Miettunen 27 Pöytäkirjan tarkastus MARJA-LEENA JULIN Marja-Leena Julin MARIA LASSILA-MERISALO Maria Lassila-Merisalo

3 PÖYTÄKIRJA 3/ Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Todistaa KATI ANKKURI Kati Ankkuri, hallintosihteeri

4 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Yhtymähallitus 24 Esitys: Päätös: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Todettiin.

5 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Pöytäkirjan tarkastajien valinta/pöytäkirjan tarkastus Yhtymähallitus 25 Pöytäkirja lähetetään tarkastettavaksi. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Esitys: Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Marja-Leena Julin ja Maria Lassila-Merisalo. Esityksen mukaisesti.

6 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Käsittelyjärjestys Yhtymähallitus 26 Esitys: Päätös: Esityslistan mukaisesti. Esityksen mukaisesti.

7 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiön perustaminen Yhtymähallitus 15 Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän perustajakunnat Hämeenlinnan kaupunki, Forssan kaupunki, Riihimäen kaupunki, Valkeakosken kaupunki, Hattulan kunta ja Tammelan kunta ovat hyväksyneet syyskuussa 2012 aiesopimuksen Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n perustamisesta. Aiesopimuksessa todetaan muun muassa, että pääministeri Kataisen hallituksen hallitusohjelmassa on linjattu ammattikorkeakoulujen muuttaminen itsenäisiksi oikeushenkilöiksi muodostamalla ammattikorkeakouluista osakeyhtiöitä. Aiesopimuksessa Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän perustajakunnat ovat sopineet, että kuntayhtymä perustaa Hämeen ammattikorkeakoulu Oy nimisen osakeyhtiön. Ensimmäisessä vaiheessa osakeyhtiön osakepääomasta on sovittu, että osakepääoma on Osakepääomaa korotetaan myöhemmin toiminnan vaatimalla ja yhteisesti päätettävällä tavalla. Lähtökohtana on se, että osakepääoman korotus toteutetaan sijoittamalla kuntayhtymän omistuksessa oleva omaisuus apporttina osakeyhtiöön. Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimus: Tällä perustamissopimuksella perustetaan osakeyhtiö, jonka toiminimi on Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, aputoiminimet ovat Hämeen ammattikorkeakoulu ja HAMK. Rinnakkaistoiminimi on HAMK University of Applied Sciences. Yhtiön kotipaikka on Hämeenlinna. Perustamissopimuksen allekirjoittamispäivä on Osakeyhtiölain 2 luvun 2 :ssä mainituista seikoista ilmoitamme seuraavaa: 1. Perustaja ja osakkeenomistaja Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä (y-tunnus: ) Osoite: Visamäentie 35 A, Hämeenlinna

8 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Tämän perustamissopimuksen allekirjoituksella osakkeenomistaja merkitsee yhtiön kaikki osakkeet seuraavasti: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä 10 (kymmenen) osaketta. 2. Osakepääoma ja osakkeen merkintähinta Kustakin osakkeesta on maksettava yhtiölle 5 000,00 euroa. Osakkeiden merkintähinta euroa merkitään osakepääomaan. 3. Osakkeiden maksuaika Osakkeiden maksu on suoritettava yhtiön Suomessa olevalle talletuspankin tai talletusten vastaanottamiseen oikeutetun ulkomaisen luottolaitoksen sivukonttorin tilille yhden (1) kuukauden kuluessa perustamissopimuksen allekirjoittamisesta. 4. Yhtiön hallituksen jäsenet Yhtiön hallituksen jäsenet ovat Juha Isosuo Jukka Varonen Hannu Tuominen Jäsenet, kaikki Suomen kansalaisia ja ovat antaneet suostumuksensa. 5. Yhtiön toimitusjohtaja Yhtiön toimitusjohtaja on Mirja Pöhö. 6. Yhtiön tilintarkastajat Yhtiön tilintarkastaja on BDO Oy, KHT-yhteisö.

9 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtiöjärjestys Yhtiöjärjestys on perustamissopimuksen liitteen mukainen. Hämeenlinnassa Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä Tarja Filatov hallituksen puheenjohtaja Pertti Puusaari johtava rehtori Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestys: 1 Yhtiön toiminimi on Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, aputoiminimet ovat Hämeen ammattikorkeakoulu ja HAMK. Rinnakkaistoiminimi on HAMK University of Applied Sciences. 2 Yhtiön kotipaikka on Hämeenlinna. 3 Yhtiön toimiala on ylläpitää kulloinkin voimassa olevassa lainsäädännössä tarkoitettua ammattikorkeakoulua, mikä järjestää ammattikorkeakouluopintoja sille toimiluvassa määrätyn koulutustehtävän mukaisesti. Lisäksi yhtiö järjestää ammatillista opettajankoulutusta ja ammattikorkeakoulutasoista aikuiskoulutusta sekä koulutustaan tukevaa tuotteiden myynti-, palvelu-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Toimintaansa varten yhtiö voi omistaa ja hallita kiinteää omaisuutta, arvopapereita ja osakkeita sekä vastaanottaa avustuksia ja lahjoituksia. Toimialaan kuuluu myös kaikki muu laillinen toiminta. Yhtiö voi toimia myös toisen asteen ammatillisen koulutuksen ylläpitäjänä.

10 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Ammattikorkeakouluosakeyhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tavoittelu eikä se jaa osakkeenomistajalle osinkoa taikka tuota osakkeenomistajalle tai muulle toimintaan osallistuvalle muuta taloudellista etua. Jaettaessa varoja muulla osakeyhtiölain 13 luvun 1 :n tarkoittamalla tavalla, varoja saadaan palauttaa osakkeenomistajalle enintään tämän yhtiön omaan pääomaan sijoittamaan määrään asti. Varojen palauttaminen osakeyhtiölain 13 luvun 1 :n 1 kohdassa tarkoitetusta vapaan oman pääoman rahastosta taikka mainitun pykälän 2 ja 3 kohdassa tarkoitetuissa tilanteissa on mahdollista vasta ammattikorkeakoulutoiminnan loppuessa. Muutoin varat on käytettävä ammattikorkeakoululain 4 :n mukaiseen tarkoitukseen. 5 Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kolmesta yhdeksään jäsentä. Hallituksen toimikausi päättyy valintaa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. 6 Yhtiöllä on toimitusjohtaja. 7 Yhtiötä edustavat paitsi hallitus myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen. 8 Yhtiössä on yksi varsinainen tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja. Mikäli tilintarkastajaksi valitaan hyväksytty tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita. Tilintarkastajien toimi jatkuu toistaiseksi. 9 Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen yhtiökokousta kirjallisesti jokaiselle osakkeenomistajalle.

11 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Varsinainen yhtiökokous on pidettävä vuosittain hallituksen määräämänä päivänä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä: 1 tilinpäätöksen vahvistamisesta; 2 taseen osoittaman voiton käyttämisestä; 3 vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle; 4 tarvittaessa hallituksen ja tilintarkastajan valinnasta. 5 muista yhtiöjärjestyksen mukaan varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltävistä asioista 11 Osakkeenomistajalla ja yhtiöllä on oikeus lunastaa muulta omistajalta kuin yhtiöltä toiselle siirtyvä osake. Ensisijainen lunastusoikeus on osakkeenomistajalla. Mikäli siirtyvän osakkeen haluaa lunastaa useampi kuin yksi osakkeenomistaja, jaetaan osake halukkaiden kesken omistusosuuksien suhteessa. Yhtiöllä on lunastusoikeus, mikäli kukaan osakkeenomistaja ei lunasta siirtyviä osakkeita. Muilta osin lunastukseen sovelletaan osakeyhtiölain määräyksiä. 12 Yhtiön hallituksen suostumus osakkeen luovutukseen Yhtiön osakkeen hankkiminen luovutustoimin (kauppa, vaihto, lahja, ym.) vaatii yhtiön hallituksen suostumuksen.

12 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Esitys: Yhtymähallitus perustaa Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n. Yhtymähallitus hyväksyy tässä pykälässä esitetyn Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen sekä valtuuttaa yhtymähallituksen puheenjohtajan ja johtavan rehtorin allekirjoittamaan perustamissopimuksen. Yhtymähallitus valitsee osakeyhtiön hallituksen jäsenet, toimitusjohtajan ja tilintarkastajan. Yhtymähallitus valtuuttaa talousjohtajan tekemään tekniset tarkistukset perustamiskirjaan sekä antaa valtuudet avata perustettavalle yhtiölle pankkitili, merkitä osakkeet ja maksaa osakepääoma euroa yhtiön tilille. Seppo Söderlund esitti keskustelun aikana tämän pykälän siirtoa seuraavaan kokoukseen. Esitystä kannattivat Kai Heimonen ja Matti Setälä. Päätös: Yhtymähallitus päätti yksimielisesti siirtää asian jatkokäsittelyä varten seuraavaan kokoukseen. Pöytäkirjanpitäjä Mirja Pöhö oli esteellinen. Hallintopäällikkö Jyrki Miettunen kutsuttiin pöytäkirjanpitäjäksi tähän pykälään.

13 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus 27 Yhtymähallituksen kokouksen jälkeen perustamissopimukseen ja yh tiö jär jes tyk seen on tehty esitettyjä muutoksia. Muutokset on oh jaus ryhmän kanssa yhdessä sovittu kokouksessa. OKM:n vierailun yhteydessä kävi selvästi ilmi, että Hämeen ammattikorkeakoulu Oy ei voi AMK-lain tulkinnan mukaan olla Hämeen ammatti-instituutin ylläpitäjä. Kun ammattikorkeakoulu joutuu hakemaan uutta toi mi lu paa, niin on jär ke vää toimia OKM:n tulkinnan mukaisesti. Ainoaksi vaih to eh dok si Hämeen am mat ti-ins ti tuu til le jää tytäryhtiön perustaminen. Tä mä kin vaatii kol mi kan ta neu vot te lut opetus- ja kulttuuriministeriössä. "Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiön perustamissopimus: Tällä perustamissopimuksella perustetaan osakeyhtiö, jonka toiminimi on Hä meen ammattikorkeakoulu Oy. Perustamissopimuksen al le kir joit ta mispäi vä on Osakeyhtiölain 2 luvun 2 :ssä mainituista seikoista ilmoitamme seu raavaa: 1. Perustaja ja osakkeenomistaja Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä (y-tunnus: ) Osoite: Visamäentie 35 A, Hämeenlinna Tämän perustamissopimuksen allekirjoituksella osakkeenomistaja mer kitsee yhtiön kaikki osakkeet seuraavasti: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä 100 (sata) osa ket ta. 2. Osakepääoma ja osakkeen merkintähinta Kustakin osakkeesta on maksettava yhtiölle 500,00 euroa. Osakkeiden merkin tä hin ta euroa merkitään osakepääomaan.

14 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Osakkeiden maksuaika Osakkeiden maksu on suoritettava yhtiön Suomessa olevalle talletuspankin tai talletusten vastaanottamiseen oikeutetun ulkomaisen luottolaitoksen sivu kont to rin tilille yhden (1) kuukauden kuluessa perustamissopimuksen alle kir joit ta mi ses ta. 4. Yhtiön hallituksen jäsenet Yhtiön hallituksen jäsenet ovat Juha Isosuo Jukka Varonen Hannu Tuominen Jäsenet, kaikki Suomen kansalaisia ovat antaneet suostumuksensa. 5. Yhtiön toimitusjohtaja Yhtiön toimitusjohtaja on Mirja Pöhö. 6. Yhtiön tilintarkastajat Yhtiön tilintarkastaja on BDO Oy, KHT-yhteisö. 7. Yhtiöjärjestys Yhtiöjärjestys on perustamissopimuksen liitteen mukainen. Hämeenlinnassa Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä Tarja Filatov hallituksen puheenjohtaja Pertti Puusaari johtava rehtori

15 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiön yhtiöjärjestys: 1 Yhtiön toiminimi on Hämeen ammattikorkeakoulu Oy. Rin nak kaistoi mi ni mi on HAMK University of Applied Sciences. 2 Yhtiön kotipaikka on Hämeenlinna. 3 Yhtiön toimiala on ylläpitää kulloinkin voimassa olevassa lain säädän nös sä tarkoitettua ammattikorkeakoulua, mikä järjestää am matti kor kea kou lu opin to ja sille toimiluvassa määrätyn koulutustehtävän mu kai ses ti. Lisäksi yhtiö järjestää ammatillista opettajankoulutusta ja ammattikorkeakoulutasoista aikuiskoulutusta sekä koulutustaan tu ke vaa tuotteiden myynti-, palvelu-, tutkimus- ja ke hit tä mis toi mintaa. Toimintaansa varten yhtiö voi omistaa ja hallita kiinteää omaisuut ta, arvopapereita ja osakkeita sekä vastaanottaa avustuksia ja lah joi tuk sia. Toimialaan kuuluu myös kaikki muu laillinen toiminta. 4 Ammattikorkeakouluosakeyhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tavoittelu eikä se jaa osakkeenomistajalle osinkoa taikka tuota osak keen omis ta jal le tai muulle toimintaan osallistuvalle muuta talou del lis ta etua. Jaettaessa varoja muulla osakeyhtiölain 13 luvun 1 :n tarkoittamalla tavalla, saadaan varoja palauttaa osak keenomis ta jil le enintään tämän yhtiön omaan pääomaan sijoittamaan mää rään asti. Muutoin varat on käytettävä ammattikorkeakoululain mu kai seen toimintaan. Valtiolla on sijoittamaansa pääomituserää vas taa va oikeus yhtiön varoihin varojen jaossa am mat ti kor kea kou lutoi min nan loppuessa tai varoja jaettaessa. 5 Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kolme (3) jäsentä sakka ja alkaen vähintään seitsemän (7) ja enintään yhdeksän (9) jäsentä. Hallituksen toimikausi päättyy valintaa seuraavan varsi nai sen yhtiökokouksen päättyessä. 6 Yhtiöllä on hallituksen valitsema toimitusjohtaja. 7 Yhtiötä edustavat paitsi hallitus myös hallituksen puheenjohtaja ja toi mi tus joh ta ja kumpikin yksin tai kaksi hallituksen jäsentä yhdessä. 8 Yhtiössä on yksi varsinainen tilintarkastaja ja yksi va ra ti lin tar kas taja. Mikäli tilintarkastajaksi valitaan hyväksytty tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita. Tilintarkastajien toimikausi jat kuu toistaiseksi.

16 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen yhtiökokousta kirjallisesti jokaiselle osak keen omis ta jal le. 10 Varsinainen yhtiökokous on pidettävä vuosittain hallituksen määrää mä nä päivänä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päät ty mises tä. Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä: 1 tilinpäätöksen vahvistamisesta; 2 taseen osoittaman voiton käyttämisestä; 3 vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle; 4 hallituksen ja tarvittaessa tilintarkastajan valinnasta. 11 Osakkeiden siirtyessä uudelle omistajalle, osakkeenomistajalla on lu nas tus oi keus. Jos kaksi tai useampi haluaa lunastaa samalla saannolla siirtyneet osak keet, on ne jaettava hallituksen toimesta lunastukseen ha luk kaiden kesken heidän lunastettavien osakkeiden siirtymishetkellä omista mien sa osakkeiden mukaisessa suhteessa. Mikäli osakkeiden jako ei mene tasan, jaetaan yli jääneet osakkeet lunastusta haluavien kesken arvalla. Muilta osin lunastukseen sovelletaan osakeyhtiölain säännöksiä. 12 Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi. Ensimmäinen tilikausi päättyy " Esitys: Yhtymähallitus perustaa Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n. Yhtymähallitus hyväksyy tässä pykälässä esitetyn Hämeen am mat ti kor keakou lu Oy:n perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen, sekä valtuuttaa yhty mä hal li tuk sen puheenjohtajan ja johtavan rehtorin allekirjoittamaan perus ta mis so pi muk sen. Yhtymähallitus valitsee osakeyhtiön hallituksen jäseniksi Juha Isosuon, Jukka Varosen ja Hannu Tuomisen. Toimitusjohtajaksi yhtymähallitus valitsee Mirja Pöhön ja ti lin tar kas ta jaksi BDO Oy, KHT-yhteisön.

17 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus päättää esittää Patentti- ja rekisterihallitukselle re kis te röi täväk si aputoiminimenä HAMK. Yhtymähallitus valtuuttaa talousjohtajan tekemään tekniset tarkistukset, mikä li niitä yhtiön rekisteröinnissä tulee esille sekä antaa valtuudet avata perus tet ta val le yhtiölle pankkitilin, merkitä osakkeet ja maksaa osakepääoma euroa yhtiön tilille. Hallituksen jäsen Seppo Söderlund esitti kes kus te lun kuluessa, että osakeyhtiön perussopimusta täydennetään niin, et tä siihen kirjataan näkyviin, mikä on kunkin kuntayhtymän pe rus ta ja kun nan suhteellinen osuus kuntayhtymän peruspääomasta ja ylijäämästä, ja mit kä osuudet perustajakunnat siirtävät apporttina nyt perustettavaan yhtiöön. Hallituksen jäsenen Seppo Söderlundin esitys ei saanut kannatusta. Hal lituk sen puheenjohtaja totesi, että Söderlundin esitys on rauennut. Päätös: Yhtymähallitus päätti esityksen mukaisesti. Pöytäkirjanpitäjä Mirja Pöhö oli esteellinen. Hallintopäällikkö Jyrki Miet tunen pyydettiin pöytäkirjanpitäjäksi tähän pykälään.

18 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallituksen jäsenen Seppo Söderlundin eriävä mielipide: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimukseen olisi pitänyt kir ja ta ne periaatteet, joiden mukaisesti kuntayhtymän purkmisessa kunnalle tu le va varallisuuus arvostetaan ja jaetaan kuntien osakepääomaosuuksiksi pe rus tet ta vas sa Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:ssä. Osakeyhtiön pe rus tami nen nyt päätetyllä tavalla vaarantaa jäsenkuntien yhdenvertaisen kohtelun kun ta yh ty män varallisuutta jaettaessa. Kuntayhtymän purkamisessa ja sen va ro jen siirrossa uuteen osakeyhtiöön hyötyvien Hämeenlinnan, Val kea kosken, Riihimäen ja Forssan edustajien olisi pitänyt jäävätä itsensä. Perustelut: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän voimassaolevan pe rus so pi muk sen kirjaimellinen noudattaminen johtaa siihen, että pe rus ta jakun nis ta ainakin Hattula jää perustettavan osakeyhtiön ulkopuolelle ilman mer kit tä vää rahallista sijoitusta. Ammattikorkeakoulua perustettaessa 1994 perussopimuksessa säädettiin, et tä kuntayhtymän varat ja velat jaetaan kuntien asukaslukujen suhteessa. Pe rus so pi muk sen peruspääomaa koskevaa säännöstä on muutettu voi mas saole vaan muotoonsa kahdessa vaiheessa vuosina 1997 ja Kuntayhtymän nykyinen peruspääoma 39,2 M muodostuu Hämeenlinnan, Val kea kos ken, Riihimäen ja Forssan kaupunkien sijoituksista in ves toin tihank kei siin. Ylijäämiä kuntayhtymällä oli tilinpäätöksen mukaan 39,4 M. Ne muodostuvat valtiolta saaduista opiskelijakohtaisista opis ke li ja tuo tois ta, jotka sisältävät myös investointiosuuden. Tiedossa olevien suunnitelmien mukaan ylijäämät jaetaan vain niille jäsenkunnille, jotka ovat sijoittanet kuntayhtymään peruspääomaa. Kuntayhtymässä ei ole tehty lopullisia päätöksia osakassopimuksen si sällös tä. Siinä on tarkoitus määrätä myös kuntien osuuksista kuntayhtymän varal li suu teen sitä purettaessa ja tämän varallisuuden apportoinnista osa ke yhti öön. Rehtorin ilmoituksen mukaan kuntaliitolta on pyydetty lausuntoa perus pää oman ja ylijäämien jakamisesta kunnille, mutta lausuntoa ei ole vielä saatu. Ennen tätä ja muita mahdollisesti pyydettyjä asiantuntijalausuntoja ei päätöstä oy:n perustamisesta olisi pitänyt tehdä.

19 PÖYTÄKIRJA 3/ Hallitus Yhtymähallitus Hämeen ammattikorkeakoulun aloituspaikat tutkinnoittain vuonna 2015 Hallitus 23 Hämeen ammattikorkeakoulun vuoden 2015 koulutustarjonnan esitys on teh ty OKM:n toimilupapäätöksen mukaisesti. Esitys kattaa ka len te ri vuoden HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN ALOITUSPAIKAT TUTKINNOTTAIN VUONNA 2015 AMK-tutkinnot Tutkinto Tutkintonimike Hakukohteen nimi P=päi vä kou lu tus M=monimuotokoulutus op Paikkakunta Aloituspaikat aloi tus: kevät 2015 Tekniikan AMK-tutkinto 105 Insinööri (AMK) Sähkö- ja automaatiotekniikka P 240 Vlk 25 Insinööri (AMK) Tieto- ja viestintätekniikka P 240 Riihimäki 25 Insinööri (AMK) Konetekniikka P 240 Riihimäki 25 Insinööri (AMK) Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka M Tutkinto/Koulutusvastuu Tutkintonimike Hakukohteen nimi P=päi vä kou lu tus M=monimuotokoulutus 240 Hml 30 op Paikkakunta Aloituspaikat aloi tus: syksy 2015 Kulttuurialan AMK-tutkinto 40 Artenomi (AMK) Muotoilu 240 Hml 40 Liiketalouden AMK-tutkinto 250 Liiketalous ja tietojenkäsittely Tradenomi (AMK) Liiketalous P 210 Hml 85 Luonnonvara-alan AMK-tutkin to Tradenomi (AMK) Liiketalous M 210 Hml 45 Tradenomi (AMK) Tietojenkäsittely P 210 Hml 40 Tradenomi (AMK) Tietojenkäsittely M 210 Hml 30 Tradenomi, Ba chelor of Business Admini stra ti on DP in International Business P 210 Vlk 50 Agrologi (AMK) Maaseutuelinkeinot P+M 240 Tammela 80 Agrologi (AMK) Hevostalous P 240 Tammela 15 Hortonomi (AMK) Puutarhatalous P 240 Hattula 30 Hortonomi (AMK) Maisemasuunnittelu P 240 Hattula 40 Metsätalousinsinöö Metsätalous P 240 Hml 30 ri (AMK) Ympäristösuunnitte lija (AMK) Kestävä kehitys P+M 240 Forssa

20 PÖYTÄKIRJA 3/ Hallitus Yhtymähallitus Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinto 250 Sosionomi (AMK) Sosionomi P 210 Hml 60 Sairaanhoitaja (AMK) Sairaanhoitaja P 210 Hml 65 Sairaanhoitaja (AMK) Sairaanhoitaja M 210 Hml 30 Sairaanhoitaja (AMK) Sairaanhoitaja P 210 Forssa 40 Sairaanhoitaja (AMK) Sairaanhoitaja M 210 Vlk 30 Terveydenhoitaja Terveydenhoitaja P 240 Hml 25 (AMK) Tekniikan AMK-tutkinto 360 Informaatioteknologia Insinööri (AMK) Tieto- ja viestintätekniikka P 240 Riihimäki 25 Kone- ja val mis tus tek niikka Insinööri (AMK) Tieto- ja viestintätekniikka M 240 Riihimäki 25 Insinööri (AMK) Konetekniikka P 240 Riihimäki 25 Insinööri (AMK), Bache lor of Engineering DP in Mechanical Engineering and Production Technology P 240 Riihimäki 25 Logistiikka ja liikenne Insinööri (AMK) Liikenneala P 240 Riihimäki 30 Prosessi- ja ma te ri aa li tekniik ka Insinööri (AMK) Bio- ja elintarviketekniikka P 240 Hml 40 Rakentamistekniikka Insinööri (AMK) Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 240 Hml 40 P Rakennusmestari (AMK) Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 210 Hml 30 P Rakennusmestari (AMK) Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 210 Hml 30 M Insinööri (AMK), Bache lor of Engineering DP in Construction Engineering P 240 Hml 25 Sähkö- ja au to maa tio tekniik ka AMK-tutkinnot yh teen sä 2015 Insinööri (AMK) Sähkö- ja automaatiotekniikka M 240 Vlk 40 Insinööri (AMK), Bache lor of Engineering DP in Electrical and Automation En gi nee ring P 240 Vlk

21 PÖYTÄKIRJA 3/ Hallitus Yhtymähallitus YAMK-tutkinnot Tutkinto Tutkintonimike Hakukohteen nimi op Paikkakunta Aloituspaikat aloi tus: syksy 2015 Liiketalouden ylempi AMK-tutkinto 60 Tradenomi (ylempi Liiketoiminnan kehittäminen 90 Hml 30 AMK) Tradenomi (ylempi Master's Degree Programme in 90 Hml 30 AMK), Master of Business Administration Busi ness Management and Ent repre neurship Luonnonvara-alan ylempi AMK-tutkinto 20 Agrologi (ylempi AMK), Biotalouden liiketoiminnan ke hittä mi nen Hor to no mi (ylempi AMK), Insinööri (ylempi AMK), Met sä ta lous in sinöö ri (ylempi AMK), Ym pä ris tön suun nit te li ja (ylem pi AMK) 60 Hml 20 Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto 40 Sosionomi (ylempi AMK), Sairaanhoitaja (ylem pi AMK), Ter veyden hoi ta ja (ylempi AMK) Sosiaali- ja terveysalan ke hit tä minen ja johtaminen 90 Hml 30 Tekniikan ylempi AMK-tut kin to Sosionomi (ylempi AMK), Master of Social Ser vi ces, Sairaanhoitaja (ylem pi AMK), Master of Health Care, Ter veyden hoi ta ja (ylempi AMK), Master of Health Ca re Master's Degree Programme in So cial and Health Care De ve lopment and Management 90 Hml 10 Insinööri (ylempi AMK) Rakentaminen Insinööri (ylempi AMK) Teknologiaosaamisen johtaminen Insinööri (ylempi AMK) Biotalouden liiketoiminnan ke hittä 60 Hml 10 mi nen YAMK-tutkinnot 190 yh teen sä 2015 Tutkintoon johtava koulutus yhteensä 1 450

22 PÖYTÄKIRJA 3/ Hallitus Yhtymähallitus Ammatillinen opettajankoulutus Koulutus op Paikka-k Aloituspaikat unta 2015 Ammatillinen opettajankoulutus 60 Hml 335 Ammatillinen erityisopettajankoulutus 60 Hml 45 Ammatillinen opinto-ohjaajakoulutus 60 Hml 45 Ammatillinen opettajankoulutus yhteensä Esitys: Päätös: Hallitus hyväksyy aloituspaikka- ja hakukohdesuunnitelmaesityksen vuodel le 2015 ja valtuuttaa rehtorin tekemään toteuttamisvaiheessa mah dol liset tarkistukset sekä valtakunnalliset nimikkeisiin ja ha ku koh tei siin tehtävät muutokset. Esityksen mukaisesti. Yhtymähallitus 28 Esitys: Päätös: Yhtymähallitus hyväksyy aloituspaikka- ja hakukohdesuunnitelmaesityksen vuodelle 2015 ja valtuutttaa rehtorin tekemään toteuttamisvaiheessa mahdolliset tarkistukset sekä valtakunnalliset nimikkeisiin ja hakukohteisiin tehtävät muutokset. Esityksen mukaisesti.

23 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Taloudellinen tilanne Yhtymähallitus 29 Kuntayhtymän kokonaistuotot olivat 10,2 miljoonaa euroa. Näistä opetustuottojen osuus oli 8,1 miljoonaa euroa. Toimintamenot olivat yhteensä 9,3 miljoonaa euroa, josta henkilöstökulut 6,3 miljoonaa euroa, palvelujen ostot 1,6 miljoonaa euroa ja tarvikkeiden ostot 0,7 miljoonaa euroa sekä muut toiminnan kulut 0,6 miljoonaa euroa. Kyseisen jakson kumulatiivinen vuosikate oli 968 tuhatta euroa. HÄMEEN AMMATILLISEN TULOSLASKELMAOSAVERTAILU 1-2 / 2014 (tuhatta euroa) Tot kum. Ta kum. Ero tot - ta Ta Tot kum 1-2 / / 2014 kum / 2013 Toimintatulot Opetustulot valtiolta Muut myyntitulot Tuet ja avustukset Muut toimintatulot Valmistus omaan käyttöön Toimintamenot Henkilöstömenot Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset Muut toimintamenot TOIMINTAKATE Rahoitustulot ja -menot Korkotulot Muut rahoitustulot Korkomenot Muut rahoitusmenot VUOSIKATE

24 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Vuoden 2014 talousarvion mukainen investointiohjelma on 6,6 miljoonaa euroa. Rakennushankkeista mennessä oli toteutunut euroa ja opetuksellisista hankkeista euroa, yhteensä euroa. HÄMEEN AMMATILLISEN INVESTOINTIOSAVERTAILU 1-2 / 2014 (tuhatta euroa) Investointi Toteuma Ta yhteensä 1-2 / Rakennusinvestoinnit Hankkeittain Hämeenlinna, Visamäen kampus Visamäki, korkeakoulukeskuksen rakentaminen, Ohutlevykeskus Menot tulot Netto Visamäki, korkeakoulukeskuksen rakentaminen, C-rakennuksen laajennus Menot Tulot Netto Visamäki, korkeakoulukeskuksen rakentaminen, muut muutostyöt Menot Tulot Netto Lepaa Jätevesiliittymä Menot Tulot Netto Mustiala Opetus-, tutkimus- ja tuotantonavetta Menot Tulot Netto Rakennusinvestoinnit yhteensä Menot tulot Netto

25 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Opetukselliset ja muut investoinnit Investointi Toteuma Ta yhteensä 1-2 / Investointikokonaisuus Menot Tulot 0 30 Netto Investoinnit yhteensä Menot Tulot 0 30 Netto

26 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus HÄMEEN AMMATILLISEN RAHOITUSLASKELMAOSAVERTAILU 1-2 / 2014 (tuhatta euroa) Tot kum. Ta kum. Ero tot - ta Ta 1-2 / / 2014 kum Varsinainen toiminta ja investoinnit Tulorahoitus Vuosikate Tulorahoituksen korjauserät Investoinnit Investointimenot Rahoitusosuudet investointimenoihin Pysyvien vastaavien hyödykkeiden luovutustulot Varsinainen toiminta ja investoinnit (+/-) Rahoitustoiminta Antolainauksen muutokset Lainakannan muutokset Pitkäaikaisten lainojen lisäys (+) Pitkäaikaisten lainojen vähennys (-) Lyhytaikaisten lainojen muutos (+/-) Oman pääoman muutokset Muut maksuvalmiuden muutokset Toimeksiantojen varojen ja pääomien muutokset Vaihto-omaisuuden muutos Saamisten muutos Korottomien velkojen muutos Rahoitustoiminnan nettokassavirta (+/-) Vaikutus maksuvalmiuteen Esitys: Päätös: Yhtymähallitus käsittelee taloustilanteen ja merkitsee tiedoksi. Esityksen mukaisesti.

27 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Viranhaltijapäätökset Yhtymähallitus 30 Viranhaltijat ovat tehneet päätöksiä seuraavasti: Viranhaltija Päätökset nrot HAKKY, Pääjohtaja 4-6, 1 HAMK, Rehtori 8 HAMK, Vararehtori 2-4 HAMI, Rehtori Aokk, Johtaja 1 Biotalous, KT-johtaja 5-6 Teknologiaosaaminen, KT-johtaja 4-7 Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen KT-johtaja 5-7 Ylempi korkeakoulutus, KT-johtaja 4-5 Luettelo viranhaltijoiden tekmistä päätöksistä on liitteenä asiakirjoissa, Asiakirjaliite nro 2, 30. Esitys: Päätös: Yhtymähallitus päättää olla siirtämättä edellä mainittuja päätöksiä yhtymähallituksen käsiteltäväksi. Esityksen mukaisesti.

28 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Saapuneet kirjeet Yhtymähallitus 31 Saapuneet kirjeet Luettelo saapuneista kirjeistä on liitteenä asiakirjoissa. Asiakirjaliite nro 3, 31. Esitys: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

29 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Opiskelijoiden osuuskuntatoiminta Yhtymähallitus 32 Keskusteltiin yrittäjyyden reunaehdoista. Periaate on, että opiskelijat harjoittavat yrittäjämäistä toimintaa ja saavat siitä myös opintopisteitä. Toiminta ei saa vääristää kilpailua. Esitys: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

30 PÖYTÄKIRJA 3/ Yhtymähallitus Seuraava kokous Yhtymähallitus 33 Yhtymähallituksen kevään 2014 kokouksista on sovittu kokouksessa , kokouksissa 1/2014. Esitys: Päätös: Seuraava kokous pidetään maanantaina klo 8:00, HAMK Visamäki, A-rakennus, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35, Hämeenlinna. Esityksen mukaisesti.

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs., valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs., valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna PÖYTÄKIRJA 2/2014 19 Yhtymähallitus Aika 03.03.2014 klo 08:00-10:00 Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs., valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 12 Laillisuuden

Lisätiedot

20.02.2015 2014/76024 7. Patentti- ja rekisterihallitus PL 1140 00101 Helsinki. Economy PP Finlande 127125 ltella Posti Oy

20.02.2015 2014/76024 7. Patentti- ja rekisterihallitus PL 1140 00101 Helsinki. Economy PP Finlande 127125 ltella Posti Oy PL 1140 00101 Helsinki 20.02.2015 2014/76024 7 Economy PP Finlande 127125 ltella Posti Oy Jari Niiranen Peltoniementie 6 a 30 40520 Jyväskylä Aliot-Cioud Oy, 2658934-3 Kaupparekisteri-ilmoituksenne on

Lisätiedot

Hakijatilastot Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016

Hakijatilastot Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016 Hakijatilastot Korkeakoulujen yhteishaku kevät 216 Hakijat ja paikan vastaanottaneet Artenomi (AMK), muotoilu, päivätoteutus 44 47 75 179 198 Bachelor of Business Administration, International Business,

Lisätiedot

EHDOTUS MUUTOKSIKSI METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:n YHTIÖJÄRJESTYKSEEN

EHDOTUS MUUTOKSIKSI METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:n YHTIÖJÄRJESTYKSEEN 11.8.14 EHDOTUS MUUTOKSIKSI METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:n YHTIÖJÄRJESTYKSEEN Voimassa oleva yhtiöjärjestys Esitys yhtiöjärjestyksen muutoksiksi Perustelut/huomioita: Yhtiöjärjestyksen muutosesityksen

Lisätiedot

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala Nykyinen OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS Muutosehdotukset OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Omnia koulutus Oy ja kotipaikka Espoo. 1 Toiminimi ja kotipaikka

Lisätiedot

Koha-Suomi Oy Yhtiöjärjestys

Koha-Suomi Oy Yhtiöjärjestys 1 Koha-Suomi Oy Yhtiöjärjestys 2 1. Yhtiön toiminimi Yhtiön toiminimi on Koha-Suomi Oy, ruotsiksi Koha-Finland Ab ja englanniksi Koha-Finland Ltd. 2. Yhtiön kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Mikkeli. 3.

Lisätiedot

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna PÖYTÄKIRJA 12/2014 328 Yhtymähallitus Aika 15.12.2014 klo 08:00-08:25 Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 182 Laillisuuden

Lisätiedot

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen. Yhtiön osakepääoma on miljoona (1.000.000) euroa.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen. Yhtiön osakepääoma on miljoona (1.000.000) euroa. 1 (5) SAVONLINNAN JÄÄHALLI OSAKEYHTIÖN YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Savonlinnan Jäähalli Osakeyhtiö ja sen kotipaikka on Savonlinna. 2 Yhtiön toimiala Yhtiön tarkoituksena

Lisätiedot

Paikka HAMK, Visamäki, rakennus K, 1. krs., neuvotteluhuone, Visakaarre 16, Hämeenlinna

Paikka HAMK, Visamäki, rakennus K, 1. krs., neuvotteluhuone, Visakaarre 16, Hämeenlinna PÖYTÄKIRJA 7/2012 144 Yhtymähallitus Aika 20.06.2012 klo 18:30-19:00 Paikka HAMK, Visamäki, rakennus K, 1. krs., neuvotteluhuone, Visakaarre 16, Hämeenlinna Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 69 Laillisuuden

Lisätiedot

Kokous- ja kongressihotelli Majvik, Majvikintie 1, 02430 Masala

Kokous- ja kongressihotelli Majvik, Majvikintie 1, 02430 Masala PÖYTÄKIRJA 3/2013 41 Yhtymähallitus Aika 20.03.2013 klo 15:15-16:00 Paikka Kokous- ja kongressihotelli Majvik, Majvikintie 1, 02430 Masala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 23 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU PÖYTÄKIRJA 2/2014 23. Hämeen ammattikorkeakoulu, Visamäentie 35 A (nh Ilves), Hämeenlinna

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU PÖYTÄKIRJA 2/2014 23. Hämeen ammattikorkeakoulu, Visamäentie 35 A (nh Ilves), Hämeenlinna HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU PÖYTÄKIRJA 2/2014 23 Hallitus Aika 17.03.2014 klo08:00-09:35 Paikka Hämeen ammattikorkeakoulu, Visamäentie 35 A (nh Ilves), Hämeenlinna KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 16 Laillisuuden

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab.

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Nurmijärven kunta. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Suurpellon jätehuolto Oy 30.11.2015 13:50:00 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 30.11.2015 Toiminimi: Suurpellon jätehuolto Oy Yritys- ja yhteisötunnus:

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Maanantai 20.2.2017 klo 9.00 10.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK. Pääväri - sininen. HAMK pähkinänkuoressa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK. Pääväri - sininen. HAMK pähkinänkuoressa Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Pääväri - sininen HAMK pähkinänkuoressa 8.8.2016 Organisaatio Korkeakoulujohtaminen Yhtiökokous Hallitus Rehtori, Toimitusjohtaja Omistajat Hallinto Vararehtori Toimitusjohtajan

Lisätiedot

LUONNOS 26.11.2015 TYKKIMÄEN VAPAA-AIKAKESKUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön toiminimi on Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy ja kotipaikka Kouvola. 2 Yhtiön toimialana on matkailun ohjelmapalvelutoiminta, majoitus-

Lisätiedot

VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS

VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön nimi on Vapo Oy ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on harjoittaa turveteollisuutta, mekaanista metsäteollisuutta, energian, kasvualustojen ja turvejalosteiden

Lisätiedot

Yhtiöjärjestys on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa ja merkitty kaupparekisteriin

Yhtiöjärjestys on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa ja merkitty kaupparekisteriin 1 Yhtiöjärjestys on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa 9.5.2016 ja merkitty kaupparekisteriin 20.5.2016. 1 KÖYLIÖN-SÄKYLÄN SÄHKÖ OY YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön toiminimi on Köyliön-Säkylän Sähkö Oy

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Oy Apotti Ab 24.03.2017 10:00:52 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 24.03.2017 Toiminimi: Oy Apotti Ab Yritys- ja yhteisötunnus: 2699989-5 Voimassaoloaika,

Lisätiedot

Yhtiössä on erilaisia osakkeita seuraavasti:

Yhtiössä on erilaisia osakkeita seuraavasti: Y-tunnus: 0347890- Sivu JOENSUUN PYSAKOINTI OY:N YHTIOJARJESTYS 1 Yhtiön toiminimi on Joensuun Pysäköinti Oy ja kotipaikka on Joensuun kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on maankäyttö- ja rakennuslain sekä

Lisätiedot

AVILON OYJ:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Avilon Oyj, englanniksi Avilon Plc. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Valkeakoski. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on harjoittaa joko suoraan taikka

Lisätiedot

YHTEISÖSÄÄNNÖT. Kaupunginhallitus liite nro 9 (1/5) Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri

YHTEISÖSÄÄNNÖT. Kaupunginhallitus liite nro 9 (1/5) Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Patentti ja rekisterihallitus Kaupparekisteri 1 1 1 1 1 Kaupunginhallitus 06.03.2017 liite nro 9 (1/5) YHTEISÖSÄÄNNÖT "' 0) Ytunnus: 18571397 Yritys: Sammakkokangas Oy Sisältö: Voimassaolevat yhteisösäännöt:

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

Yhtiön kotipaikka on Keravan kaupunki.

Yhtiön kotipaikka on Keravan kaupunki. YHTIÖJÄRJESTYS 1 (5) Luonnos Keski-Uudenmaan informaatioteknologia Oy:n yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi 2 Yhtiön kotipaikka 3 Yhtiön toimiala 4 Yhtiön omistajuus 5 Tilikausi 6 Osakepääoma Yhtiön toiminimi

Lisätiedot

Annukka Pakarinen Koulutuspäällikkö Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Biotalouden yksikkö Bio- ja elintarviketekniikka HAMK

Annukka Pakarinen Koulutuspäällikkö Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Biotalouden yksikkö Bio- ja elintarviketekniikka HAMK Annukka Pakarinen Koulutuspäällikkö Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Biotalouden yksikkö Bio- ja elintarviketekniikka HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Pääväri - sininen 23 4 7 2 AMKkoulutusta Master

Lisätiedot

SYSOPEN DIGIA OYJ HALLITUKSEN EHDOTUKSET

SYSOPEN DIGIA OYJ HALLITUKSEN EHDOTUKSET SYSOPEN DIGIA OYJ HALLITUKSEN EHDOTUKSET SysOpen Digia Oyj:n ( Yhtiö ) hallitus ehdottaa, että Yhtiön 28.2.2007 pidettävä varsinainen yhtiökokous päättäisi jäljempänä tarkemmin määritellyistä asioista.

Lisätiedot

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna PÖYTÄKIRJA 11/2014 298 Yhtymähallitus 170 24.11.2014 Yhtymähallitus Aika 24.11.2014 klo 08:00-08:55 Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Gammasora Oy ja kotipaikka Helsinki.

Yhtiön toiminimi on Gammasora Oy ja kotipaikka Helsinki. Liite 1 GAMMASORA OY YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka 2 Yhtiön toimiala 3 Hallitus 4 Toimitusjohtaja 5 Edustamisoikeus 6 Tilintarkastaja Yhtiön toiminimi on Gammasora Oy ja kotipaikka Helsinki.

Lisätiedot

INTERAVANTI OYJ PÖYTÄKIRJA Y1/2007

INTERAVANTI OYJ PÖYTÄKIRJA Y1/2007 1(6) Aika 1.3.2007 klo 10.00 Paikka Interavanti Oyj, Mannerheimintie 118, 00270 Helsinki Läsnä 18 osakasta edustaen yhteensä 9 164 964 osaketta ja ääntä, joka on 94,4 % yhtiön koko äänimäärästä (9 703

Lisätiedot

Hallituksen ehdotus koskien taseen osoittaman voiton käyttämistä

Hallituksen ehdotus koskien taseen osoittaman voiton käyttämistä Hallituksen ehdotus koskien taseen osoittaman voiton käyttämistä Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että vuodelta 2010 vahvistettavan taseen perusteella ei makseta osinkoa. Hallituksen ehdotus koskien

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli ja kotipaikka Turku.

Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli ja kotipaikka Turku. KIINTEISTÖ OY TURUN MONITOIMIHALLI LUONNOS 4.6.2012 YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli ja kotipaikka Turku. 2 TOIMIALA Yhtiön toimialana

Lisätiedot

1 JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄ OY:N YHTIÖJÄRJESTYS

1 JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄ OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄ OY:N YHTIÖJÄRJESTYS YHTIÖJÄRJESTYS Liite perustamissopimukseen 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä

Lisätiedot

Tämä pykälä on sellaisenaan merkittävä osakekirjoihin.

Tämä pykälä on sellaisenaan merkittävä osakekirjoihin. ITÄ-SUOMI LIIKUNTAOPISTO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS VANII A YhT IÖJÄ RJE ST YS Yhtiön nimenä on Itä-Suomen Liikuntaopisto Oy ja kotipaikka Joensuun kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on rakentaa ja ylläpitää vapaa-ajanviettoa

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Laissa ammatillisesta koulutuksesta (787/ ) todetaan, että kou lutuk sen järjestäjän tulee hyväksyä koulutusta varten opetussuunnitelma.

Laissa ammatillisesta koulutuksesta (787/ ) todetaan, että kou lutuk sen järjestäjän tulee hyväksyä koulutusta varten opetussuunnitelma. Hallitus 30 24.04.2015 Hallitus 42 12.06.2015 Hallitus 50 28.08.2015 Hallitus 88 18.12.2015 Hallitus 47 17.06.2016 Hallitus 58 26.08.2016 Opetussuunnitelmien hyväksyminen 27/40/401/2015 KYH 30 Laissa ammatillisesta

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. MUUT Aarnio Tomi asiantuntija hallipäällikkö

Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. MUUT Aarnio Tomi asiantuntija hallipäällikkö PÖYTÄKIRJA 5/2013 1 Lohjan Liikuntahallit Oy:n hallitus 17.12.2013 AIKA 17.12.2013 klo 16:00-16:35 PAIKKA Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Pajuoja Matti

Lisätiedot

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna

Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna PÖYTÄKIRJA 5/2014 97 Yhtymähallitus Aika 26.05.2014 klo 08:00-08:45 Paikka HAMK Visamäki, rakennus A, 3. krs, valtuustosali, Visamäentie 35 A, Hämeenlinna Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 97 Laillisuuden

Lisätiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK Pääväri - sininen Uusi, ainutlaatuinen toimintatapa: opiskelija keskiössä työelämän välitön hyöty laaja alueellinen, kansallinen ja globaali yhteistyö toimialueen menestyksen

Lisätiedot

1. Perustettavaan Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiöön tulevat osakkeenomistajat

1. Perustettavaan Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiöön tulevat osakkeenomistajat OSAKASSOPIMUS 1. Perustettavaan Hämeen ammattikorkeakoulu osakeyhtiöön tulevat osakkeenomistajat Forssan kaupunki (myöhemmin myös Forssa) Hämeenlinnan kaupunki (myöhemmin myös Hämeenlinna) Riihimäen kaupunki

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Terveystalo Oyj 27.09.2017 08:17:58 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 27.09.2017 Toiminimi: Terveystalo Oyj Yritys- ja yhteisötunnus: 2575979-3

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Metsä Board Oyj ja englanniksi Metsä Board Corporation.

Yhtiön toiminimi on Metsä Board Oyj ja englanniksi Metsä Board Corporation. Metsä Board Oyj:n yhtiöjärjestys 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Metsä Board Oyj ja englanniksi Metsä Board Corporation. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Helsinki. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on harjoittaa

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki 1. Yhtiökokouksen avaaminen 2. Puheenjohtajan valitseminen Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki Esityslista 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Siun Talous Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Siun Talous Oy:n ylimääräinen yhtiökokous YHTIÖKOKOUSKUTSU 29.10.2018 :n ylimääräinen yhtiökokous :n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen tiistaina klo 13.00. Kokous pidetään yhtiön toimitiloissa Siltakatu 18, 3. kerros, Joensuu

Lisätiedot

Pöytäkirja 11/ (10) Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan (C2010)

Pöytäkirja 11/ (10) Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan (C2010) Pöytäkirja 11/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 28.09.2016 Aika 28.09.2016 klo 14:37-16:11 Paikka Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2015 1 Kunnanhallitus 05.10.2015 Kokousaika 05.10.2015 klo 17:30-17:41 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 187 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Hämeen ammattikorkeakoulu, K-talo, Visakaarre 16, Hämeenlinna

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Hämeen ammattikorkeakoulu, K-talo, Visakaarre 16, Hämeenlinna HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Hallitus Aika 11.02.2013 klo14:00-16:05 Paikka Hämeen ammattikorkeakoulu, K-talo, Visakaarre 16, Hämeenlinna KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuuden ja

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Lappeenrannan Toimitilat Oy ja yhtiön kotipaikka on Lappeenranta.

Yhtiön toiminimi on Lappeenrannan Toimitilat Oy ja yhtiön kotipaikka on Lappeenranta. Lappeenrannan Toimitilat Oy:n yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Lappeenrannan Toimitilat Oy ja yhtiön kotipaikka on Lappeenranta. 2 Yhtiön toimiala Yhtiön toimialana on

Lisätiedot

TALOUSARVION SEURANTA

TALOUSARVION SEURANTA TALOUSARVION SEURANTA 31.8.2018 Tuloslaskelma 1.1. -31.8.2018 Tuloslaskelma ulkoinen TP 2017 1-8/2017 TA 2018 1-8/2018 TA-tot Ylitys/alitus Limingan kunta liikelaitoksin Varsinainen toiminta Toimintatuotot

Lisätiedot

Hämeen. ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen. ammattikorkeakoulu HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK 8.2.2019 HAMK lukuina 7 Kampusta 7363 Opiskelijaa 20 AMK-koulutusta 7 Englanninkielistä koulutusta 9 Ylempää AMKkoulutusta 158 Vaihtokorkeakoulua 12 276 Hakijaa 5651 Ensisijaista

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Pöytäkirja 1/2007 PKC GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

Pöytäkirja 1/2007 PKC GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS PKC GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Pöytäkirja 1/2007 Aika: 29.3.2007 klo 16.00 Paikka: PKC Group Oyj:n toimitilat, Kempele Läsnä: Ääniluettelo, josta käyvät ilmi kokouksessa läsnä olleet osakkeenomistajat,

Lisätiedot

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan ainoa korkeakoulu V.2.2C Toiminta-ajatuksemme Toimintatapamme on uusi ja ainutlaatuinen: opiskelija on keskiössä työelämä saa välitöntä hyötyä

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 25.3.2010 Copyright Elektrobit Corporation 1 (14) SISÄLLYSLUETTELO: 1. HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Stora Enso Oyj 19.09.2018 12:34:40 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 19.09.2018 Toiminimi: Stora Enso Oyj Yritys- ja yhteisötunnus: 1039050-8 Voimassaoloaika,

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

HÄMEEN AMMATILLISEN KORKEAKOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 27. Yhtymävaltuusto. Aika 27.08.2013 klo 10:15-10:35

HÄMEEN AMMATILLISEN KORKEAKOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 27. Yhtymävaltuusto. Aika 27.08.2013 klo 10:15-10:35 PÖYTÄKIRJA 2/2013 27 Yhtymävaltuusto Aika 27.08.2013 klo 10:15-10:35 Paikka Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen avaus 30 15 Läsnäolijoiden, laillisuuden

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 44 Kokouksen järjestäytyminen 4 45 Juuan Vuokratalot Oy:n toiminta vuonna 2015 5 46 Arviointikertomuksen 2015 valmisteluun liittyvä 6

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 60 Kokouksen järjestäytyminen 3 61 Vuoden 2015 tilinpäätös 4 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 2 Aika 06.06.2016 klo 09:00-10:15 Paikka

Lisätiedot

YHTIÖJÄRJESTYS. 1 Toiminimi ja kotipaikka

YHTIÖJÄRJESTYS. 1 Toiminimi ja kotipaikka YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kymppi, ruotsiksi Fastighets Ab Fiskehamnen Tio i Helsingfors ja kotipaikka Helsinki. 2 Toimiala Yhtiön

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

1 Yhtiön toiminimi on Fingrid Oyj. Yhtiön kotipaikka on Helsinki.

1 Yhtiön toiminimi on Fingrid Oyj. Yhtiön kotipaikka on Helsinki. Sivu: 1(5) FINGRID OYJ:N YHTIÖJÄRJESTYS I YHTIÖN TOIMINIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALA 1 Yhtiön toiminimi on Fingrid Oyj. Yhtiön kotipaikka on Helsinki. 2 Yhtiön toimialana on harjoittaa sähkömarkkinalain

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys Rahan yksikkö: tuhatta euroa 1 000 TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 TOIMINTATUOTOT 72 115 84 291 80 261 63 621 63 535 63 453 63

Lisätiedot

SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/ Paikka Tampereen palvelualan ammattiopisto, neuvotteluhuone A132, Koulukatu 18, Tampere

SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/ Paikka Tampereen palvelualan ammattiopisto, neuvotteluhuone A132, Koulukatu 18, Tampere SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2017 45 Tarkastuslautakunta 14.11.2017 Aika 14.11.2017 klo 10:00-12:25 Paikka Tampereen palvelualan ammattiopisto, neuvotteluhuone A132, Koulukatu 18, Tampere Käsitellyt

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Partiomiehentie 1 - Bostads Ab Patrullvägen 1 24.09.2015 12:22:10 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 24.09.2015 Toiminimi: Asunto

Lisätiedot

Kutsu/asialista 1/ (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS. Aika Maanantaina klo 11.30

Kutsu/asialista 1/ (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS. Aika Maanantaina klo 11.30 8.4.2019 1 (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS Aika Maanantaina 8.4.2019 klo 11.30 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, Ruokasalin kabinetti Läsnäolijat Lappeenrannan kaupunki, edustaen

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

Justiina Ateriapalvelut Oy:n perustamissopimus

Justiina Ateriapalvelut Oy:n perustamissopimus Sivu 1 / 5 Kunnanhallitus 8.10.2018 Liite n:o 2. Justiina Ateriapalvelut Oy:n perustamissopimus Sisällys Sivu 2 / 5 1. Osakkeiden merkitseminen... 3 2. Osakkeiden maksaminen... 3 3. Hallituksen jäsenten

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri. Yhtiöjärjestys päivältä 01.12.1997 Toiminimi: Bridge Areena Oy

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri. Yhtiöjärjestys päivältä 01.12.1997 Toiminimi: Bridge Areena Oy PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 01.12.1997 Toiminimi: Bridge Areena Oy Yritys- ja yhteisötunnus: 1464743-8 Kaupparekisterinumero: 723.420 Voimassaoloaika: 01.12.1997

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

HÄMEEN AMMATILLISEN KORKEAKOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2012 196. Yhtymähallitus. Aika 20.11.2012 klo 17:00-19:00

HÄMEEN AMMATILLISEN KORKEAKOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2012 196. Yhtymähallitus. Aika 20.11.2012 klo 17:00-19:00 PÖYTÄKIRJA 11/2012 196 Yhtymähallitus Aika 20.11.2012 klo 17:00-19:00 Paikka Hotelli Tallink Spa, kokoustila Victoria, Tallinna Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 100 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 Kaupunginvaltuusto 17.6.2019 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni

Lisätiedot

KALASATAMAN PALVELU 2 OY:N YHTIÖJÄRJESTYS. 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka

KALASATAMAN PALVELU 2 OY:N YHTIÖJÄRJESTYS. 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka KALASATAMAN PALVELU 2 OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka 2 Yhtiön toimiala 3 Osakkeet Yhtiön toiminimi on Kalasataman Palvelu 2 Oy, ruotsiksi Fiskehamnens Service 2 Ab ja kotipaikka Helsinki.

Lisätiedot

1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä.

1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä. Sivu: 1(5) Kysytty 01-09-2014. Voimassa 28-08-2014 lähtien Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä Yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä. 2 Yhtiön kotipaikka on Tyrnävä. 3 Yhtiön

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

11) Saimaan ammattikorkeakoulu Oy, Skinnarilankatu 36, Lappeenranta

11) Saimaan ammattikorkeakoulu Oy, Skinnarilankatu 36, Lappeenranta 1 (6) SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen osapuolet (myöhemmin osakkaat) ovat: 1) Lappeenrannan kaupunki, PL 11, 53101 Lappeenranta 2) Imatran kaupunki, Virastokatu

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon Aika 21.03.2018 klo 17:00-18:36 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 3. krs. Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY Pohjois-Satakunnan jätteiden käsittely Oy:n varsinainen yhtiökokous Aika 29.6.2017 alkaen klo 12.00 Paikka Kankaanpään kaupungintalo, kaupunginjohtajan huone, Kuninkaanlähteenkatu 12. Kutsutut / Läsnä

Lisätiedot

5 Aputoiminimien toimialat (i) Aputoiminimellä Siun Talous yhtiö tuottaa taloushallinnon ja palkanlaskennan palveluita.

5 Aputoiminimien toimialat (i) Aputoiminimellä Siun Talous yhtiö tuottaa taloushallinnon ja palkanlaskennan palveluita. LUONNOS 24.8.2018 1 [IN-HOUSE] OY siutd109 inhouse yhtiöjärjestys luonnos 24.8.18.doc YHTIÖJÄRJESTYS I Yhtiön perustiedot ja varojenjako 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on [ ] Oy. 2 Aputoiminimet Yhtiön aputoiminimiä

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot