Laurea-ammattikorkeakoulu. Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laurea-ammattikorkeakoulu. Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II"

Transkriptio

1 LIITE 1 1(7) PALVELUKUVAUS 1. TIETOJA HANKINTAYKSIKÖSTÄ Laurea on uutta osaamista tuottava palveluinnovaatioiden ammattikorkeakoulu, jonka toiminnassa työelämäläheisyys on keskeisessä asemassa. Laurealainen toimintamalli Learning by Developing (LbD) nivoo yhteen koulutuksen, aluekehityksen sekä t&k-toiminnan. Laurean strategista kehittämistä ohjaa erityisesti eurooppalainen ja kansallinen innovaatiopolitiikka sekä tulevaisuuden osaamistarpeet. Laureassa opiskelijoita on noin ja henkilöstöä n Laureasta valmistuu ammattilaisia 16 koulutusohjelmasta, joista 7 toteutetaan englannin kielellä. Laurealla on seitsemän yksikköä Uudellamaalla. Osakeyhtiömuotoisen ammattikorkeakoulun omistus on 97 % kunnallinen. 2. HANKINNAN KOHTEENA OLEVAT ORGANISAATIOT Hankinnan kohteena on osakeyhtiölain (624/2006) 7. luvun mukainen hallinnon ja talouden lakisääteinen tilintarkastus. Tarkastettavat kohteet ovat: Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II 2016 Laurea-ammattikorkeakoulu Oy ( ) KOY Otaniemen Laurea ( ) Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II ( ) Liikevaihto , , ,53 Taseen loppusumma , , ,00 Henkilöstön määrä Ostolaskuja kpl 10 kpl 5 kpl Myyntilaskuja kpl 0 0 Toimittajia (suurin osa ei käytössä) Tällä tarjouskilpailulla haetaan asiantuntevaa kumppania toteuttamaan em. lakisääteiset tarkastuspalvelut ja siten varmistamaan tilaajan toiminnan lainmukaisuutta ja laadukkuutta. KOY Otaniemen Laurea ja Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II ovat Laurean täysin omistamat itsenäiset kiinteistöyhtiöt.

2 LIITE 1 2(7) 3. TILINTARKASTUSPALVELUIDEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tilintarkastuksella tarkoitetaan asiakkaan kirjanpidon, tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja hallinnon tarkastamista voimassa olevien lakien mukaisesti sekä muita tässä hankinnan kohteen kuvauksessa mainittuja tilintarkastuspalveluita. Tilintarkastuksen tuloksena annetaan esimerkiksi tilintarkastajan lausunto (tilintarkastuslausunto, muu varmennuslausunto, ISA 4400 mukainen lausunto tai muu lausunto), kertomus tai raportti. Tilintarkastuslaki määrittelee tilintarkastuksen seuraavasti: Tilintarkastus käsittää yhteisön tai säätiön tilikauden kirjanpidon, tilinpäätöksen, toimintakertomuksen sekä hallinnon tarkastuksen. Jos lainsäädännössä muuten edellytetään tilintarkastusta, sovelletaan, mitä tässä laissa säädetään tilikauden tilintarkastuksesta ja sen sisällöstä. Tilintarkastuskertomuksessa on oltava lausunto siitä: 1) antavatko tilinpäätös ja toimintakertomus noudatetun tilinpäätössäännöstön mukaisesti oikeat ja riittävät tiedot yhteisön tai säätiön toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta; sekä 2) ovatko tilikauden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tiedot ristiriidattomia. Tilintarkastuksissa on lisäksi noudatettava kansainvälisiä tilintarkastusstandardeja (IFAC, ISA-standardit ym.). Tilintarkastuksen palvelut kattavat muun muassa seuraavia tarkastuskohteita ja palveluita, esimerkiksi: Lakisääteinen tilintarkastus osakeyhtiönlain mukainen tarkastus Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:lle kiinteistöosakeyhtiölain mukainen tilintarkastus Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurealle ja Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II:lle Lakisääteiselle tilintarkastuspalvelulle asetetaan seuraavat vaatimukset: Päävastuullisen tilintarkastajan tai hänen varahenkilönsä tulee esitellä tarkastuskautta koskeva tarkastussuunnitelma sekä yksittäisiä vuosia koskevat työohjelmat ennen tarkastuspalvelun aloittamista. Päävastuullisen tilintarkastajan tulee laatia väliraportti tarkastuksessa tehdyistä havainnoista kaksi kertaa tilikauden aikana ennen tarkastuskertomuksen jättämistä. Päävastuullinen tilintarkastajan tai hänen varahenkilönsä tulee esitellä väliraportit vararehtorille ja laskentapäällikölle.

3 LIITE 1 3(7) Projekti- ja hanketarkastukset, esimerkiksi seuraavia EU-tarkastukset, muun muassa: Euroopan unionin ja Euroopan yhteisön eri rahastojen, rahoitusohjelmien (esimerkiksi Horizon rahoitusohjelma), tutkimusohjelmien, tutkimusprojektien, puiteohjelmien (esimerkiksi EU:n 6. ja 7. puiteohjelma ym.), rakennerahastohankkeiden, hankkeiden ja tukien/avustusten (myös osarahoitteisten) yms. tarkastukset EU-komissiolle annettavat lausunnot tulee antaa komission ohjeen mukaisesti ja lausunnot tulee laatia vaaditulla kielellä, yleensä englanniksi Valtionaputarkastukset, muun muassa: Lakisääteiset valtionavut Valtionavustukset, muun muassa: Tekesin myöntämät avustukset Kehitysyhteistyön toiminnan ja talouden tarkastukset Suomessa Sosiaali- ja terveyshuollon perustamishankkeet Ympäristöhallinnon harkinnanvaraiset valtionavustukset Työhallinnon tuet ja avustukset Ulkopuolisten rahoittajien vaatimat tarkastukset Esimerkiksi EU:n, Tekesin ja Suomen Akatemian vaatimat tilintarkastukset Annettavat lausunnot, raportit ym. tulee antaa rahoittajan ohjeen mukaisesti ja laatia vaaditulla kielellä Projektien ja hankkeiden tarkastus Kehitys-, rahoitus-, investointi-, tutkimusprojektit ym. projektit Muut hanketarkastukset ja avustusohjelmien arvioinnit ja tarkastukset Tilikausi on sama kuin kalenterivuosi. Palvelujen tuottamiseen liittyvät ehdot: Tarkastettava materiaali on pääsääntöisesti suomenkielisenä ja tarkastus suoritetaan suomen kielellä. Palvelun lopputuloksena syntyy tarkastuskauden tarkastussuunnitelma sekä tilikausittaiset työohjelmat, väliraportit sekä tilintarkastuskertomukset. Raportointi on tuotettava yleisimmillä toimisto-ohjelmilla luettavassa ja käsiteltävässä muodossa (MS Office tiedostot,.rtf,.pdf). Hankintaan eivät sisälly esim. arviointikertomusten kopiointikulut, painatukset ja muut vastaavat, joista tilaaja huolehtii itse. Tarkastusraportit sekä muut tarkastuksiin liittyvät asiakirjat säilytetään Tilaajan arkistointia koskevien määräysten mukaisesti. Palveluntuottaja säilyttää omat kappaleensa kuten Palveluntuottajan laadunvarmistusohjelma määrittelee ja asiakirjat/tieto tulee tuhota vähintään valtion perustason tietoturvan tai mahdollisesti asiakaskohtaisesti sovittujen korotetun tai korkean tietoturvatasojen tietoturvaohjeiden mukaisesti.

4 LIITE 1 4(7) Tarkastusraporttien julkisuus määräytyy viranomaisasiakkaiden osalta viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaisesti. Matkakuluja palvelun tuottamiseksi tilaajan omissa tiloissa ei korvata vaan niiden on sisällyttävä hintoihin. Hintojen on sisällytettävä matkustus- ja muut kulut. Hintojen on sisällytettävä myös normaalin tilintarkastustyön yhteydessä suoritettava neuvontatyö jossa Palveluntuottaja sitoutuu omaaloitteisesti antamaan Tilaajalle informaatiota omassa toiminnassaan ja alalla kansallisesti sekä kansainvälisesti tapahtuvasta kehityksestä. Yhteistyö ja roolit Tilaaja antaa Palveluntuottajan käyttöön riittävät tiedot palvelun suorittamista varten. Tilaaja vastaa palvelun tuottamista ja tilojen käyttöä varten antamistaan ohjeista. Palveluntuottaja vastaa palvelukokonaisuuden lopputuloksen lainmukaisuudesta, sopimuksen mukaisuudesta, dokumentoinnista sekä laatii tarvittavat asiakirjat ja suunnitelmat lain vaatimusten ja sovitun mukaisesti. Palveluntuottaja sitoutuu oma-aloitteisesti antamaan tilaajalle informaatiota omassa toiminnassaan ja alalla kansallisesti ja kansainvälisesti tapahtuvasta kehityksestä. Sopimuksen voimassaoloaikana palveluntuottaja sitoutuu kehittämään ja ylläpitämään riittäviä ja asianmukaisen koulutuksen saaneita henkilöstöresursseja. Laadunvalvonta Palvelua seurataan palveluntuottajan laadunvalvontajärjestelmän avulla sekä tarvittaessa tilaajan laadunvalvontakäytäntöjen mukaisesti. 4. TILINTARKASTUSTA TEKEVIEN HENKILÖIDEN AMMATTILLISTA PÄTEVYYTTÄ KOSKEVAT VÄ- HIMMÄISVAATIMUKSET Tarjottujen henkilöiden tulee olla työsuhteessa Palveluntuottajaan, ryhmittymän jäseneen tai Palveluntuottajan alihankkijaan tarjouksentekohetkellä. Kielitaito Palvelu tuotetaan ja yhteydenpito Tilaajan ja Palveluntuottajan välillä tapahtuu suomen kielellä tai Tilaajan pyynnöstä englannin kielellä. Henkilöluettelon (CV-lomake) ylläpitäminen Sopimuksen liitteeksi tulee luettelo Palveluntuottajan tarjouksen CVlomakkeessa nimeämistä päävastuullisista tilintarkastajista ja tilintarkastajista.

5 LIITE 1 5(7) 4.1 Palveluja tuottavalta asiantuntijalta edellytettävä ammattitaito asiantuntijatason tehtävissä Päävastuullinen tilintarkastaja (pääroolit: ylin asiakasvastuu, nimen kirjoittaminen, laadunvarmistus) Päävastuullinen tilintarkastaja on ylin asiakkuuksista ja toimeksiannoista vastaava henkilö. Päävastuullisen tilintarkastajan tehtäviä ovat muun muassa: Sopimusvastuu Nimenkirjoitusoikeus: tilintarkastuskertomusten, -lausuntojen, - raporttien yms. allekirjoittaminen o Jos päävastuullisella ei kuitenkaan olisi nimenkirjoitusoikeutta, niin silloin ko. tehtävä siirtyy organisaatiossa ylemmälle tasolle Ylin vastuu asiakkuuksista strategisen tason asiakkuudenhallinta Ylin vastuu projekteista/toimeksiannoista/hankkeista yms. Ylin laadunvarmistusvastuu Päävastuullinen tilintarkastaja osallistuu tilintarkastuksiin Asiakkaan ja Toimittajan sopimassa laajuudessa Päävastuullinen tilintarkastaja voi toimia myös tilintarkastajan tehtävässä. Tällöin asiakkaalta veloitetaan ko. henkilöstä tilintarkastajaasiantuntijatason mukainen hinta. Tilintarkastaja (pääroolit: projektipäällikön, asiakasvastaavan sekä tilintarkastajan tehtävät) Tilintarkastaja-asiantuntijatason asiantuntija voi toimia muun muassa: Projekteista/toimeksiannoista/hankkeista yms. vastaavana tilintarkastajana eli projektipäällikkönä. Projektipäällikkönä toimiva tilintarkastaja (esimerkiksi Manager, Senior Manager, Director tai muu vastaavaa) vastaa muun muassa seuraavista tehtävistä: o Projektien/toimeksiantojen/hankkeiden yms. johtaminen ( managerointi ) päävastuullisen tilintarkastajan valtuuttamana Vastuu projektien/toimeksiantojen/hankkeiden yms. onnistumisesta muun muassa tavoitteiden saavuttamisen, aikataulun, budjetin, resursoinnin, lopputuloksen ja laadun sekä laadunvarmistuksen suhteen (lopullinen vastuu on kuitenkin päävastuullisella tilintarkastajalla) o Projektien/toimeksiantojen/hankkeiden yms. suunnittelu, projektinhallinta, tilintarkastustiimin työnjohtaminen ja -ohjaaminen, dokumentointi sekä raportointi Osallistuminen tilintarkastustehtäviin tarkastussuunnitelman mukaisesti Projektin/toimeksiannon/hankkeen koosta ja vaativuudesta riippuen projektipäällikkö voi vastata yksin sekä projektipäällikön että tilintarkastaja-tason tilintarkastustehtävistä o Asiakkuudenhallinta operatiivisella ja taktisella tasolla o Laadunhallinta

6 LIITE 1 6(7) JA/TAI Tilintarkastajana Asiakkaan projekteissa/toimeksiannoissa/ hankkeissa yms. o Tilintarkastaja suoriutuu itsenäisesti päävastuullisen tilintarkastajan ja/tai projektipäällikkönä toimivan tilintarkastajan hänelle osoittamista tilintarkastustehtävistä Tilintarkastaja kykenee ohjaamaan avustavia tarkastajia tilintarkastuksen tehtävissä Tilintarkastaja voi toimia myös avustavan tilintarkastajan tehtävässä. Tällöin asiakkaalta veloitetaan ko. henkilöstä avustava tarkastaja -asiantuntijatason mukainen hinta. Avustava tarkastaja Avustava tarkastaja suorittaa päävastuullinen tilintarkastaja ja/tai tilintarkastaja -asiantuntijatason henkilöiden osoittamia tilintarkastuksen avustavia tehtäviä. Avustavien tarkastajien käyttämisestä sovitaan tarkemmin asiakaskohtaisessa sopimuksessa. 4.2 Tarjottujen resurssien kokemusta, koulutusta ja vähimmäislukumäärää koskevat vähimmäisvaatimukset Päävastuullinen tilintarkastaja (pääroolit: ylin asiakasvastuu, nimenkirjoittaminen, laadunvarmistus) Päävastuullisia tilintarkastajia tulee tarjota vähintään kaksi (2) henkilöä. Vähintään yhdellä (1) päävastuullisella tilintarkastajalla tulee olla voimassa oleva KHT-ammattitutkinto. Vähintään yhdellä (1) päävastuullisella tilintarkastajalla tulee olla voimassa oleva JHTT-ammattitutkinto. Päävastuullisella tilintarkastajalla tulee olla vähintään 400 tarkastuspäivän kokemus päävastuullinen tilintarkastaja -asiantuntijatason mukaisista tilintarkastustehtävistä vähimmäisvaatimuksena olevan ammattitutkinnon suorittamisesta laskettuna. Kokemus saa olla sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Päävastuullisella tilintarkastajalla tulee olla yllä mainitusta 400 päävastuullisen tarkastuspäivän kokemuksesta vähintään 100 tarkastuspäivän kokemus julkishallinnon tilintarkastuksista päävastuullinen tilintarkastaja -asiantuntijatason mukaisista tehtävistä vähimmäisvaatimuksena olevan ammattitutkinnon suorittamisesta laskettuna. Molemmilla vähimmäisvaatimuksena olevalla päävastuullisella tilintarkastajalla tulee olla yhteensä kokemusta vähintään kahdesta (2) EU-tarkastuksesta. Projekti-/hanke tarkastukset tarjottujen päävastuullisten tilintarkastajien osalta tulee kirjata liitteelle 4B (Projektit).

7 LIITE 1 7(7) Päävastuullisten tilintarkastajien vähimmäisvaatimuksen ylittävä työkokemus sekä osaamisalueittain ilmoitettava työkokemus pisteytetään tarjouspyynnön liitteen 4A (CV-lomake) mukaisesti. Tilintarkastaja (pääroolit: projektipäällikön, asiakasvastaavan sekä tilintarkastajan tehtävät) Tilintarkastajia tulee tarjota vähintään kaksi (2) henkilöä. Vähintään yhdellä (1) tilintarkastajalla tulee olla voimassa oleva KHTammattitutkinto. Vähintään yhdellä (1) tilintarkastajalla tulee olla voimassa oleva JHTT-ammattitutkinto. Tilintarkastajalla tulee olla vähintään 400 tarkastuspäivän kokemus tilintarkastaja-asiantuntijatason mukaisista tilintarkastustehtävistä vähimmäisvaatimuksena olevan ammattitutkinnon suorittamisesta laskettuna. Kokemus saa olla sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Tilintarkastajalla tulee olla yllä mainitusta 400 tarkastuspäivän kokemuksesta vähintään 100 tarkastuspäivän kokemus julkishallinnon tilintarkastuksista tilintarkastaja-asiantuntijatason mukaisista tehtävistä vähimmäisvaatimuksena olevan ammattitutkinnon suorittamisesta laskettuna. Molemmilla vähimmäisvaatimuksena olevalla tilintarkastajalla tulee olla yhteensä kokemusta vähintään kahdesta (2) EU-tarkastuksesta. Projekti-/hanke tarkastukset tarjottujen tilintarkastajien osalta tulee kirjata liitteelle 4B (Projektit). Tilintarkastajien vähimmäisvaatimuksen ylittävä työkokemus sekä osaamisalueittain ilmoitettava työkokemus pisteytetään tarjouspyynnön liitteen 4A (CV-lomake) mukaisesti. Avustava tarkastaja Avustavia tarkastajia tulee tarjota vähintään kaksi (2) henkilöä. Avustavalla tarkastajalla tulee olla vähintään 100 tarkastuspäivän kokemus avustava tarkastaja -asiantuntijatason mukaisista tilintarkastustehtävistä. Kokemus saa olla sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Avustavalla tarkastajalla tulee olla vähintään ammattikorkeakoulututkinto tai kandidaatin tutkinto tai oikeusnotaarin tutkinto. Vähimmäislukumäärään (2) kuuluvien avustavien tarkastajien tiedot tulee kirjata liitteelle 4A (CV-lomake).

Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset

Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset 1 Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset Liitteellä yksi (1) henkilötyöpäivä (htp)= 7,5 tuntia 1. Tarjouspyynnön kohteeseen sisältyvät palvelut Tarjouksen

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Hollolan kunnan tilikausien tilintarkastuspalvelut (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Hollolan kunnan tilikausien tilintarkastuspalvelut (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 199412 / Hollolan kunnan tilikausien 2019-2021 tilintarkastuspalvelut (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Ruokolahden kunnan tilintarkastus

Ruokolahden kunnan tilintarkastus Ruokolahden kunnan tilintarkastus 18.6.2015 Ulla-Maija Tuomela, JHTT, KHT BDO Audiator Oy Tilintarkastuksen sisältö Lakisääteisen tilintarkastuksen laajuus on 8 tilintarkastuspäivää vuodessa tarkastuksessa

Lisätiedot

Päiväys 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT

Päiväys 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT 58200 KERIMÄKI 3.2.2009 1. Viite: KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT Asia: TARJOUSPYYNTÖ KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUS- PALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Hankinnan kuvaus: Kouvolan kaupunkikonsernin tilivuosien ja (1+1 vuosioptiot) tilintarkastus.

Kouvolan kaupunki. Hankinnan kuvaus: Kouvolan kaupunkikonsernin tilivuosien ja (1+1 vuosioptiot) tilintarkastus. 22.12.2016 1/19 86704/2016 Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta 1. : Henna Eloranta Suomi puh. +358 206158220 : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta.

Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. Tarjouspyyntö 1 (5) Tarjouspyyntö Inarin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kuntakonsernin yhtiöiden tilintarkastuksesta. vuosina 2013-2016 1. Tarkastuspalvelujen ostaja Tarjous pyydetään

Lisätiedot

Merkittäviä muutoksia tilintarkastuskertomukseen

Merkittäviä muutoksia tilintarkastuskertomukseen TILINTARKASTUSKERTOMUS UUDISTUU 30.8.2016 Merkittäviä muutoksia tilintarkastuskertomukseen Tilintarkastuskertomus uudistuu sekä sisällöllisesti että rakenteellisesti lainsäädännön ja kansainvälisten tilintarkastusstandardien

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan toimintaan liittyvistä valmistelutehtävistä tehdään erillinen sopimus.

Tarkastuslautakunnan toimintaan liittyvistä valmistelutehtävistä tehdään erillinen sopimus. Tarkastuslautakunta 19.6.2018 Liite 1 32 1 (5) Tilintarkastuspalveluja koskeva sopimus / 2017.39.1 Sopimuskausi 01.01.2018-31.12.2021 Optiokaudet 01.01.2022-31.12.2022 01.01.2023-31.12.2023 1. Sopimuksen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TERVOLAN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 19.12.2016 TARJOUSPYYNTÖ TERVOLAN KUNNAN JA KUNNAN TYTÄRYHTEISÖJEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. TILINTARKASTUSPALVELUJEN HANKINTA Helsingin seurakuntayhtymä (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 09.04.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön 630/2015 163 Tilintarkastusyhteisön valinta yhteisen kirkkovaltuuston toimikaudeksi vuosille 2015-2018 Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle,

Lisätiedot

4.1 TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjoajan soveltuvuuden arvioimiseksi pyydämme seuraavat todistukset ja selvitykset.

4.1 TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjoajan soveltuvuuden arvioimiseksi pyydämme seuraavat todistukset ja selvitykset. HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT LIITE 3 1 Tarjoaja: Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Osoite: Puhelin: Sähköposti: Sähköpostiosoite hankintapäätöksen tiedoksiantoa varten: 4.1 TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjoajan

Lisätiedot

TILINTARKASTUSALAN SÄÄNTELYMUUTOKSIA. Sanna Alakare Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tampereen yliopisto

TILINTARKASTUSALAN SÄÄNTELYMUUTOKSIA. Sanna Alakare Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tampereen yliopisto TILINTARKASTUSALAN SÄÄNTELYMUUTOKSIA Sanna Alakare Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tampereen yliopisto 8.6.2017 Sisältö Tutkinto- ja valvontauudistus EU-sääntely Tulevia muutoksia Suomen Tilintarkastajat

Lisätiedot

Tarjouspyyntö, Liite 4: Sopimusluonnos tilintarkastuspalveluiden tuottamisesta 1/ dnro

Tarjouspyyntö, Liite 4: Sopimusluonnos tilintarkastuspalveluiden tuottamisesta 1/ dnro Tarjouspyyntö, Liite 4: Sopimusluonnos tilintarkastuspalveluiden tuottamisesta 1/5 SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 1. SOPIMUKSEN SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Hausjärven kunta Keskustie 2 4

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ SULKAVAN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ SULKAVAN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TARJOUSPYYNTÖ SULKAVAN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14. luvun mukaisesta hallinnon ja talouden tarkastuksesta tilikausille 2017 2021 ja optiosta tilikaudelle

Lisätiedot

Merkittäviä muutoksia tilintarkastuskertomukseen

Merkittäviä muutoksia tilintarkastuskertomukseen UUDISTUVA TILINTARKASTUSKERTOMUS Toukokuu 2016 Merkittäviä muutoksia tilintarkastuskertomukseen Tilintarkastuskertomus uudistuu sekä sisällöllisesti että rakenteellisesti lainsäädännön ja kansainvälisten

Lisätiedot

LAADUNVALVONTAJÄRJESTELMÄ- JA TOIMEKSIANTOLOMAKE

LAADUNVALVONTAJÄRJESTELMÄ- JA TOIMEKSIANTOLOMAKE LAADUNVALVONTAJÄRJESTELMÄ- JA TOIMEKSIANTOLOMAKE Pyydämme palauttamaan täytetyn lomakkeen osoitteeseen laatu@chamber.fi. Tarkastettava tilintarkastaja Laaduntarkastaja Laadunvalvontajärjestelmän kartoitus

Lisätiedot

Sanna Alakare TILINPÄÄTÖKSEN LUOTETTAVUUS

Sanna Alakare TILINPÄÄTÖKSEN LUOTETTAVUUS Sanna Alakare TILINPÄÄTÖKSEN LUOTETTAVUUS 24.4.2019 Suomen Tilintarkastajat ry Noin 1 450 jäsentä: HT-, KHT-, JHT- ja JHTT-tilintarkastajia sekä muita talouden ammattilaisia noin 90 % tilintarkastajista

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI 8.3.2018 TARJOUSPYYNTÖ HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 122 :n mukaisesta hallinnon ja talouden tarkastuksesta tilikausille

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016

TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1 (6) LUONNOS TARJOUSPYYNTÖ xx.12.2012 TARJOUSPYYNTÖ ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2013 2016 1. Hankintayksikkö Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta

Lisätiedot

Ulvilan kaupungin tilintarkastuspalvelut

Ulvilan kaupungin tilintarkastuspalvelut 1/12 ULVILA_TILINTARKASTUS Ulvilan kaupungin tilintarkastuspalvelut 1. : Ulvilan kaupunki Yhteyspiste: Suomi puh. +358 447017641 : : : kilpailuttaa ja tekee tavaroita ja palveluja koskevia 76 2 momentissa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Pälkäneen kunnan hallinnon ja talouden tarkastamisesta

Tarjouspyyntö Pälkäneen kunnan hallinnon ja talouden tarkastamisesta Tarjouspyyntö 1(5) Tarjouspyyntö Pälkäneen kunnan hallinnon ja talouden tarkastamisesta Pyydämme tarjousta kuntalain 72 :n mukaisesta kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä kunnan tytäryhteisöjen

Lisätiedot

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ I Yleisiä säännöksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon eläkerahaston talouden hoidosta säädetään tarkemmin kirkkojärjestyksessä,

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNNAN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT

PÖYTYÄN KUNNAN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT PÖYTYÄN KUNNAN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT Tarjous pyydetään kuntalain 122 :n mukaisesta hallinnon ja talouden tarkastuksesta vuosiksi 2017 2020. Lisäksi optiot yhden

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista sekä tytäryhteisöjen tilintarkastuksesta

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista sekä tytäryhteisöjen tilintarkastuksesta 1 (5) Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista sekä tytäryhteisöjen tilintarkastuksesta Tarjous pyydetään kuntalain 72 :n mukaisesta hallinnon ja talouden

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/20 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 86704/2016 / Kouvolan kaupungin tilintarkastuspalveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) : 2 : 2 1. KUNTALAIN MUKAINEN HALLINNON JA Vastuunalainen tilintarkastaja

Lisätiedot

Hallinto- ja tukipalvelut / a-mr TARJOUSPYYNTÖ. JHTT -yhteisöt TARJOUSPYYNTÖ KAAVIN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

Hallinto- ja tukipalvelut / a-mr TARJOUSPYYNTÖ. JHTT -yhteisöt TARJOUSPYYNTÖ KAAVIN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Hallinto- ja tukipalvelut / a-mr 8.12..2016 TARJOUSPYYNTÖ JHTT -yhteisöt TARJOUSPYYNTÖ KAAVIN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA Tarjous pyydetään kuntalain 14 :n mukaisesta hallinnon ja

Lisätiedot

ISA-STANDARDIEN SOVELTAMISEN HAASTEET JULKISHALLINNON TILINTARKASTUKSESSA. Tiina Lind, KHT, JHT Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tampere

ISA-STANDARDIEN SOVELTAMISEN HAASTEET JULKISHALLINNON TILINTARKASTUKSESSA. Tiina Lind, KHT, JHT Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tampere ISA-STANDARDIEN SOVELTAMISEN HAASTEET JULKISHALLINNON TILINTARKASTUKSESSA Tiina Lind, KHT, JHT Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tampere ISA-STANDARDIT ISA-standardit = Kansainväliset tilintarkastusstandardit

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖMALLI HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEURA- KUNNALLE

TARJOUSPYYNTÖMALLI HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEURA- KUNNALLE 1 (5) Liite TARJOUSPYYNTÖMALLI HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEURA- KUNNALLE Pyydämme tarjoustanne x seurakunnan/ x seurakuntayhtymän hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista kirkkovaltuuston

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN SISÄISEN TARKASTUKSEN OHJE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN SISÄISEN TARKASTUKSEN OHJE JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN SISÄISEN TARKASTUKSEN OHJE Hallitus 4.2.2019 1 Järvenpään kaupungin sisäisen tarkastuksen ohje Järvenpään kaupunki ja Keravan kaupunki ovat järjestäneet sisäisen tarkastuksen yhteistyösopimuksella

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN SISÄISEN TARKASTUKSEN OHJE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN SISÄISEN TARKASTUKSEN OHJE JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN SISÄISEN TARKASTUKSEN OHJE 1 Sisällysluettelo Järvenpään kaupungin sisäisen tarkastuksen ohje... 3 Sisäisen tarkastuksen ohjeen tarkoitus... 3 Sisäisen tarkastuksen tarkoitus... 3

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 1/7 Liite nro 4 Yhtymävaltuusto 26.4.2019 218289 / Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen n hallinnon ja talouden tarkastuspalvelu Kokonaistaloudellinen edullisuus, pisteytys

Lisätiedot

Pudasjärven kaupunki 25.1.2014. KPMG Oy Ab BDO Audiator Oy 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1

Pudasjärven kaupunki 25.1.2014. KPMG Oy Ab BDO Audiator Oy 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 Pudasjärven kaupunki 25.1.2014 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 Merkitty ennakkoperintälain mukaiseen ennakkoperintärekisteriin

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty yv 25.02.2013 10 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 II LUKU TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset

Lisätiedot

SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA

SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA SOPIMUS TILINTARKASTUSPALVELUIDEN TUOTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet Toimeksiantaja: Kuhmon kaupunki (Y-tunnus:0 186204-0) PL 15, 88901 Kuhmo Toimeksisaaja: KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy (Y-tunnus:

Lisätiedot

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle

Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille ja optio yhdelle (1) vuodelle Tarkastuslautakunta 17 16.02.2016 2013-2016 Kaupunginvaltuusto 21 07.03.2016 Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut tilikausille 2016-2019 ja optio yhdelle (1) vuodelle TARK2013 17 Valmistelija: Tarkastaja

Lisätiedot

SIUN SOTE TARJOUS TILINTARKASTUSPALVELUISTA TILIKAUDELLE 2016

SIUN SOTE TARJOUS TILINTARKASTUSPALVELUISTA TILIKAUDELLE 2016 SIUN SOTE TARJOUS TILINTARKASTUSPALVELUISTA TILIKAUDELLE 2016 BDO Audiator Oy 22.4.2016 Siun SOTE kuntayhtymä taina.aspelund@jns.fi TARJOUS SIUN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KIURUVEDEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ KIURUVEDEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA TARJOUSPYYNTÖ KIURUVEDEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. Tarkastuspalveluiden ostaja, hankintayksikkö Tarjous pyydetään kuntalain (410/2015) 122 :n mukaisesta hallinnon ja talouden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (9) 108 Helsingin kaupungin vuosien 2013-2016 ja optioina vuosien 2017 ja 2018 tilintarkastajan valitseminen HEL 2012-013017 T 02 08 02 00 Päätös päätti tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

JOKILATVOJEN TILAPALVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN TARKASTUSSÄÄNTÖ

JOKILATVOJEN TILAPALVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN TARKASTUSSÄÄNTÖ JOKILATVOJEN TILAPALVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN TARKASTUSSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO VALVONTAJÄRJESTELMÄ...5 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta...5 TARKASTUSLAUTAKUNTA...5 2 Lautakunnan kokoonpano...5 3 Lautakunnan

Lisätiedot

Suomen Tilintarkastajat ry luonnos kommentoitavaksi 2.5.2016

Suomen Tilintarkastajat ry luonnos kommentoitavaksi 2.5.2016 Tämä tilintarkastuskertomusmalli on laadittu uudistetun ISA 700:n liitteessä olevan esimerkin 1 ja hallituksen esityksen (HE 70/2016) tilintarkastuslain muuttamisesta pohjalta. Tässä mallissa toimintakertomus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista

Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista Alajärven kaupunki Tarjouspyyntö 1 24.1.2017 Tarjouspyyntö kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista 1 Hankintayksikön perustiedot 2 Hankintamenettely 3 Hankinnan ennakoitu arvo Alajärven kaupungin

Lisätiedot

LIITE 7 Dnro 3921/ /2012

LIITE 7 Dnro 3921/ /2012 1 JHTT -TILINTARKASTUKSEN TOIMEKSIANTOSOPIMUSLUONNOS LIITE 7 Dnro 3921/02.08.00/2012 1 SOPIJAPUOLET Espoon kaupunki (jäljempänä kaupunki) edustajanaan Espoon kaupungin tarkastuslautakunta ja tarjouskilpailun

Lisätiedot

Tarjouspyyntö koskee valtuuston toimikautta 2013-2016 vastavana aikana Äänekosken kaupungin

Tarjouspyyntö koskee valtuuston toimikautta 2013-2016 vastavana aikana Äänekosken kaupungin 1 (7) TARJOUSPYYNTÖ ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 2013-2016 Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Äänekosken kaupungin (Y-tunnus 2045520-5) tarkastuslautakunta pyytää tarjoustanne

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022 TARJOUSPYYNTÖ TARKASTUSPALVELUT Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVE- LUISTA 2017 2020 SEKÄ KAHDEN VUODEN OPTIOT (1+1) VUOSILLE 2021 JA 2022 Karkkilan kaupunki

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

TILINTARKASTUS VAI TOIMINNANTARKASTUS. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki

TILINTARKASTUS VAI TOIMINNANTARKASTUS. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki TILINTARKASTUS VAI TOIMINNANTARKASTUS Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Yhdistyslain muutos 1.9.2010 Yhdistyslain (678/2010) muutos tullut voimaan 1.9.2010 Keskeisimmät muutokset Toiminnantarkastus Tämän lain

Lisätiedot

Tilintarkastustarjouksemme Uudenmaan liitolle

Tilintarkastustarjouksemme Uudenmaan liitolle www.pwc.fi Tilintarkastustarjouksemme Uudenmaan liitolle Saap. 17.2.2017 UML dnro 163/2017 MV-LF 1/2017 asia nro - ärende nr 9 Julkistarkastus Oy:n tarjous 16.2.2017 Uudenmaan liitto Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET. 2 luku Toimielinorganisaatio. 9 Tarkastuslautakunta

HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET. 2 luku Toimielinorganisaatio. 9 Tarkastuslautakunta HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET 2 luku Toimielinorganisaatio 9 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnassa on 7 (5?) jäsentä, joista kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 77 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN Khs 2006-1644 Esityslistan asia Kj/6 Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Kemin kaupunki / Tarkastuslautakunta: Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut

Kemin kaupunki / Tarkastuslautakunta: Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut 1 KEMIN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 13.12.2017 Kemin kaupunki / : Hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut Kemin kaupungin tarkastuslautakunta kilpailuttaa tällä tarjouspyynnöllä Kemin kaupungin ja kaupunkikonsernin

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ULVILAN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKAS- TUSPALVELUISTA SEKÄ TYTÄRYHTEISÖJEN LAKISÄÄTEISISTÄ TILINTARKAS- TUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ ULVILAN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKAS- TUSPALVELUISTA SEKÄ TYTÄRYHTEISÖJEN LAKISÄÄTEISISTÄ TILINTARKAS- TUSPALVELUISTA 1 (8) 19.12.2012 TARJOUSPYYNTÖ ULVILAN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKAS- TUSPALVELUISTA SEKÄ TYTÄRYHTEISÖJEN LAKISÄÄTEISISTÄ TILINTARKAS- TUSPALVELUISTA Pyydämme tarjoustanne tilivuosille 2013 2016

Lisätiedot

Asunto Oy Nelospesä Tilinpäätös 1.1.-31.12.2009

Asunto Oy Nelospesä Tilinpäätös 1.1.-31.12.2009 Asunto Oy Nelospesä Tilinpäätös 1.1.-31.12.2009 Sisältö: Toimintakertomus ja Iiitetiedot 1-2 Tase 3 Tuloslaskelma 4 Käytetyt kirjanpitokirjat 5 TOIMINTAKERTOMUS ASOYNELOSPESA Tilikausi 01.01.2009-31.12.2009

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1

Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013. PwC Julkistarkastus KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin 1 1 1 Oulunkaaren kuntayhtymä 10.4.2013 Tilintarkastuspalvelut 100 % TARJOAJIEN KELPOISUUS BDO Audiator Oy PwC Julkistarkastus Oy KPMG Oy Ab 1.Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen Merkitty kaupparekisteriin

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26 Seinäjoen koulutuskuntayhtymän Tarkastussääntö Hyväksytty yhtymävaltuustossa 16.12.2015, 26 Sisällys Valvontajärjestelmä... 3 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 3 Tarkastuslautakunta... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Liite 3 Avustusehdot. Poliittinen toiminta

Liite 3 Avustusehdot. Poliittinen toiminta Liite 3 Avustusehdot Poliittinen toiminta Valtioneuvoston antamat puoluelain (10/1969) 9 :n 4 momentissa sekä valtionavustuslain 11 :n 3 ja 4 momentissa tarkoitetut valtionavustuksen maksamista, käyttöä,

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2 (5) 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2.3 Tilintarkastuskertomus Kuntalain 73 75 säädetään tilintarkastajan tehtävistä. Tilintarkastajan on tarkastettava hyvän tilintarkastustavan mukaisesti kunkin tilikauden

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 27.11.2008 1

KIRKKONUMMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 27.11.2008 1 Tarkastuslautakunta 27.11.2008 1 TARJOUSPYYNTÖ JULKISEN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA SEKÄ TÄHÄN LIITTYVISTÄ LISÄPALVELUISTA Kirkkonummen kunnan tarkastuslautakunta, joka on tässä tarjouspyynnössä

Lisätiedot

UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TARKASTUSVALIOKUNNAN TYÖJÄRJESTYS

UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TARKASTUSVALIOKUNNAN TYÖJÄRJESTYS UPM-KYMMENE OYJ HALLITUKSEN TARKASTUSVALIOKUNNAN TYÖJÄRJESTYS UPM-KYMMENE OYJ TARKASTUSVALIOKUNNANTYÖJÄRJESTYS UPM-Kymmene Oyj:n (jäljempänä yhtiö) hallitus on hyväksynyt tämän tarkastusvaliokunnan työjärjestyksen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ YLIVIESKAN KAUPUNGIN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLIN- NON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE VUO- DEN OPTIO

TARJOUSPYYNTÖ YLIVIESKAN KAUPUNGIN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLIN- NON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE VUO- DEN OPTIO 1 TARJOUSPYYNTÖ YLIVIESKAN KAUPUNGIN JA SEN TYTÄRYHTIÖIDEN HALLIN- NON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSILLE 2018-2022+1+1 VUO- DEN OPTIO 1. Hankintayksikkö Ylivieskan kaupungin tarkastuslautakunta

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) PÄIVITETTY 29.10.2018 TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KIURUVEDEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ KIURUVEDEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1 KIURUVEDEN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. Tarkastuspalveluiden ostaja 2. Tarkastettavan kohteen yleiskuvaus 3. Tarkastustehtävien laajuus ja sisältö Tarjous pyydetään kuntalain

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996 TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 21.10.1996 Voimaantulo 1.1.1997 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ...5 1. VALVONTAJÄRJESTELMÄ... 5 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 5 2. TARKASTUSLAUTAKUNTA...

Lisätiedot

MAAKUNTALAIN TARKASTUSTA KOSKEVAT KOHDAT VTV-LAIN MUUTTAMINEN

MAAKUNTALAIN TARKASTUSTA KOSKEVAT KOHDAT VTV-LAIN MUUTTAMINEN MAAKUNTALAIN TARKASTUSTA KOSKEVAT KOHDAT VTV-LAIN MUUTTAMINEN Tarkastusvaliokunta 31.5.2017 BDO Oy / JHT, HT Minna Ainasvuori MITÄ ON TILINTARKASTUS? Tilintarkastus on riippumattoman asiantuntijan vuosittain

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1/5 KOKOUSAIKA 17.3.2015 klo 18-19.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

Oriveden kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut. Tarjouspyyntö

Oriveden kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut. Tarjouspyyntö Oriveden kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia Oriveden kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista. Kuntien Hankintapalvelut

Lisätiedot

Sastamalan kaupungin uusi hallintosääntö

Sastamalan kaupungin uusi hallintosääntö 1 Sastamalan kaupungin uusi hallintosääntö 2 luku Toimielinorganisaatio 9 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnassa on seitsemän jäsentä, joista valtuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA LAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT

TARKASTUSLAUTAKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA LAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 / 6 TARKASTUSLAUTAKUNNAN 1. LAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT Tarkastuslautakunnan ja -viraston tehtävät on määritelty kuntalaissa (410/2015) ja kaupunginvaltuuston hyväksymässä hallintosäännössä.

Lisätiedot

Tarkastussääntö. Yhtymähallitus 15.11.2011 131 Yhtymävaltuusto 29.11.2011 28

Tarkastussääntö. Yhtymähallitus 15.11.2011 131 Yhtymävaltuusto 29.11.2011 28 Tarkastussääntö Yhtymähallitus 15.11.2011 131 Yhtymävaltuusto 29.11.2011 28 Sisällysluettelo Valvontajärjestelmä... 1 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 1 Tarkastuslautakunta... 1 2 Lautakunnan kokoonpano...

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

EHDOTETUT MUUTOKSET HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖÖN. 6 Pöytäkirjan pitämistä koskeva 6 voidaan kumota tarpeettomana.

EHDOTETUT MUUTOKSET HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖÖN. 6 Pöytäkirjan pitämistä koskeva 6 voidaan kumota tarpeettomana. HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TA- LOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ (Kvsto 28.3.2007) 6 Lautakunnan kokouksissa pöytäkirjaa pitää lautakunnan sihteeri. EHDOTETUT MUUTOKSET HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖÖN

Lisätiedot

1. Tarjouskilpailun järjestäjä ja tarkastuspalvelun ostaja

1. Tarjouskilpailun järjestäjä ja tarkastuspalvelun ostaja TARJOUSPYYNTÖ 14.1.2019 AKAAN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT SEKÄ KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖJEN LAKISÄÄTEISET TILINTARKASTUSPALVELUT Tarjous pyydetään Akaan kaupungin kuntalain 122 :n mukaisesta

Lisätiedot

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1.

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. PÖYTÄKIRJA 1(6) VARSINAINEN KOKOUS V. 2011 Aika 24.5.2011 klo 18.30 19.40 Paikka Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI

ORIMATTILAN KAUPUNKI Orimattilan kaupungin tilikausien 2019-2021 tilintarkastuspalvelut Hankintayksikkö Orimattilan kaupunki Erkontie 9, PL 46, 16301 ORIMATTILA Hankintapäätöksen asiassa tekevä hankintayksikkö Orimattilan

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 23 päivänä syyskuuta 2015. 1142/2015 Laki. julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuksesta

Julkaistu Helsingissä 23 päivänä syyskuuta 2015. 1142/2015 Laki. julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuksesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 23 päivänä syyskuuta 2015 1142/2015 Laki julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuksesta Annettu Helsingissä 18 päivänä syyskuuta 2015 Eduskunnan päätöksen

Lisätiedot

Tarkastusta koskevat säännökset uudessa kuntalaissa

Tarkastusta koskevat säännökset uudessa kuntalaissa Tarkastusta koskevat säännökset uudessa kuntalaissa Kuntamarkkinat 9.-10.9.2015 Sari Korento kehittämispäällikkö Uusi kuntalaki (410/2015) Voimaan 1.5.2015» Taloussäännöksiä sovelletaan vuodesta 2015»

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

EHDOTETUT MUUTOKSET HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖÖN. 6 Pöytäkirjan pitämistä koskeva 6 voidaan kumota tarpeettomana.

EHDOTETUT MUUTOKSET HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖÖN. 6 Pöytäkirjan pitämistä koskeva 6 voidaan kumota tarpeettomana. HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TA- LOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ (Kvsto 28.3.2007) 6 Lautakunnan kokouksissa pöytäkirjaa pitää lautakunnan sihteeri. EHDOTETUT MUUTOKSET HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖÖN

Lisätiedot

Pirkkalan kunta Tarkastussääntö 1

Pirkkalan kunta Tarkastussääntö 1 Pirkkalan kunta Tarkastussääntö 1 Sisällysluettelo 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 2 2 Lautakunnan kokoonpano... 2 3 Lautakunnan kokoukset... 2 4 Lautakunnan tehtävät... 2 5 Tilintarkastajan valinta...

Lisätiedot

VALTION TILINTARKASTUSLAUTAKUNTA KANNANOTTO Annettu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2009 N:o 1/2009. Tilintarkastuskertomuksen sisältö.

VALTION TILINTARKASTUSLAUTAKUNTA KANNANOTTO Annettu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2009 N:o 1/2009. Tilintarkastuskertomuksen sisältö. VALTION TILINTARKASTUSLAUTAKUNTA KANNANOTTO Annettu Helsingissä 31 päivänä elokuuta 2009 N:o 1/2009 Asia Aloite Kannanotto Tilintarkastuskertomuksen sisältö Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunnan

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 20.1.2009 Muutos 5 :ään, kv 12.12.2012 85 VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kaupungin hallinnon ja talouden valvonta

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA. BDO Audiator Oy

ALAVIESKAN KUNTA. BDO Audiator Oy ALAVIESKAN KUNTA HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUS- PALVELUISTA 2018-2022 5.12.2017 00210 Helsinki etunimi.sukunimi@bdo.fi www.bdo.fi 1 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 2018 2022...3 BDO JULKISSEKTORIN

Lisätiedot

:0i 2 8, PERUSSUOMALAISTEN TUKISÄÄTIÖ

:0i 2 8, PERUSSUOMALAISTEN TUKISÄÄTIÖ :0i 2 8, -06-2016 PERUSSUOMALAISTEN TUKISÄÄTIÖ TIUNPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 01.07.2014-30.06.2015 PERUSSUOMALAISTEN TUKISÄÄTIÖ SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus 1 Tase 2-3 Tuloslaskelma 4 Tilinpäätöksen allekirjoitussivu

Lisätiedot

LAUSUNTO SELVITYSMIEHEN RAPORTISTA TILINTARKASTAJIEN VALVONNAN YHTE- NÄISTÄMISESTÄ

LAUSUNTO SELVITYSMIEHEN RAPORTISTA TILINTARKASTAJIEN VALVONNAN YHTE- NÄISTÄMISESTÄ 1 (6) 230 / 31/ 2011 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Lausuntopyyntö TEM/1280/00.06.02/2011 22.6.2011 LAUSUNTO SELVITYSMIEHEN RAPORTISTA TILINTARKASTAJIEN VALVONNAN YHTE- NÄISTÄMISESTÄ Työ- ja elinkeinoministeriö

Lisätiedot

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän.

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän. TAIVALKOSKEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 15.11.1996 57 Voimaantulo 1.1.1997 1 luku Valvontajärjestelmä 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään

Lisätiedot

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Sivu1 (13) Demoyritys Oy Oikotie 8 00200 HELSINKI Y-tunnus: 0000000-0 Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 . 2 Sisällysluettelo Sivu Hallituksen toimintakertomus 3 Tuloslaskelma 4 Tase (vastaavaa)

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Espoon kaupunki Kokouskutsu Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Kokoustiedot Aika 07.05.2012 maanantai klo 17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo, 1. kerros Lisätietoja

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ JOKIOISTEN KUNTA. Hyväksytty Jokioisten kunnan valtuusto Muutos Jokioisten kunnan valtuusto (muutettu 2 )

TARKASTUSSÄÄNTÖ JOKIOISTEN KUNTA. Hyväksytty Jokioisten kunnan valtuusto Muutos Jokioisten kunnan valtuusto (muutettu 2 ) Tarkastussääntö 1 JOKIOISTEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ 2 VALVONTAJÄRJESTELMÄ 2 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 2 TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 2 Lautakunnan kokoonpano 2 3 Lautakunnan kokoukset 2 4 Lautakunnan tehtävät

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tarkastuslautakunta pyytää tarjousta

Lisätiedot

Ulkoinen tarkastus. Tarkastuslautakunta Kaupunginreviisori Erja Viitala. Tampereen kaupunki 19.2.2009

Ulkoinen tarkastus. Tarkastuslautakunta Kaupunginreviisori Erja Viitala. Tampereen kaupunki 19.2.2009 Ulkoinen tarkastus Tarkastuslautakunta Kaupunginreviisori Erja Viitala 1 Kuntaorganisaation valvontajärjestelmä OMAEHTOINEN VALVONTA ULKOINEN VALVONTA valtuuston alainen Tavoitteiden arviointi JHTT tilintarkastus

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 12.3.2015 TILINTARKASTUSPALVELUT

Tarjouspyyntö 12.3.2015 TILINTARKASTUSPALVELUT Sivu 1 / 8 TILINTARKASTUSPALVELUT Lapin ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä Lapin AMK Oy) pyytää tilintarkastusyhteisöltänne (jäljempänä toimittaja) tarjousta tilintarkastuspalveluista tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ

ILMAJOEN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ILMAJOEN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 15.2.2017 TARJOUSPYYNTÖ ILMAJOEN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA VUOSINA 2017 2020 Tarkastuspalvelulla tarkoitetaan tässä tarjouspyynnössä kuntalain 122

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 15.11.2006 SISÄLLYSLUETTELO VALVONTAJÄRJESTELMÄ...3 1 ULKOINEN JA SISÄINEN VALVONTA...3 TARKASTUSLAUTAKUNTA...3 2 TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Lisätiedot