SELVITYS SASTAMALAN KAUPUNGIN KULJETUKSISTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SELVITYS SASTAMALAN KAUPUNGIN KULJETUKSISTA"

Transkriptio

1 1 SELVITYS SASTAMALAN KAUPUNGIN KULJETUKSISTA PAIKALLISLIIKENNE Yleistä Paikallisliikenne liikennöi keskustan alueella, lisäksi paikallisliikenteellä ajetaan työmatkavuorot Tyrväänkylään. Aamuvuorot ja iltapäivänvuorot palvelevat myös Sylvään koulukuljetuksia. Lipputuotteena paikallisliikenteessä on Sastamalan oma 30 päivän maksukortti, hinta 25 euroa, kertamaksut Matkahuollon taulukon mukaisesti. Edellinen kilpailutus ja sopimuskausi Kilpailutettu keväällä 2014 vuodelle optio 1 vuosi. Edellinen sopimuskausi päättyi Kustannukset Vuosi Bruttototeuma Toteumamuutos edellisvuoteen % , , , * , * Uusi sopimuskausi alkoi Kustannuksiin on saatu vuosittain valtionavustusta. Ongelmat / palaute Asiakaspalautteen perusteella on tehty reittimuutoksia Roismalassa ja lisätty vuoroja Vinkkiin vanhusten liikuntamahdollisuuksien lisäämiseksi.

2 2 Seuraava kilpailutus, suunnitelmat ja kehitystarpeet Paikallisliikenne on kilpailutettu keväällä 2016 ja liikennöitsijäksi vaihtui Antti Lauhamo Oy. Seuraava kilpailutus tapahtuu sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen. Tapahtuneet muutokset Paikallisliikenne kilpailutettu keväällä 2016 ajalle ja sopimukseen sisältyy 1 vuoden optio. Kilpailutuksen jälkeen paikallisliikenteen hinta nousi ja kustannusvaikutus vuositasolla on noin Paikallisliikenteen kesäaikaiset vuorot on siirretty hoidettavaksi Pali autoilla alkaen. PALVELULIIKENNE Yleistä Palveluliikennettä ajetaan 3 autolla ja autot liikennöivät omilla alueillaan, 1 Mouhijärvi Suodenniemi -alueella, 1 Kiikoinen Kiikka Keikyä -alueella ja 1 Vammala Stormi Sammaljoki -alueella. Autojen ajotehtävät koostuvat kouluvuodenaikana koululaisten, päivätoiminnan sekä asiointiliikenteen kuljetuksista. Kesäaikoina palveluliikenteen autoilla ylläpidetään joukkoliikenneyhteyksiä entisten kuntakeskusten ja Vammalan välillä. Lisäksi Vammalan alueen palveluliikenneauto hoitaa kesäaikaisen paikallisliikenteen Vammalassa. Edellinen kilpailutus ja sopimuskausi Palveluliikenteen nykyiset sopimukset ovat voimassa Vammalan Palin osalta saakka ja muiden Palien osalta saakka. Sopimuksiin sisältyy 2 vuoden optio. Kustannukset Vuosi Bruttototeuma Tuet ja avustukset Nettototeuma Toteumamuutos edellisvuoteen % , , , , , ,2 - vuodesta 2015 alkaen palveluliikenneautot on ostettu yhteishankintana Sotesin, koulutoimen ja konsernihallinnon kesken ja kustannukset jaetaan kustannuspaikoille käytön mukaan. - Kustannuksiin on saatu yleisen joukkoliikenteen osalle valtionavustusta.

3 3 Seuraava kilpailutus, suunnitelmat ja kehitystarpeet Liikennekaari -uudistus tulee voimaan syksyllä Liikennekaari -uudistuksessa yhtenä tavoitteena on ollut lainsäädännön muutoksella mahdollistaa uusien palvelujen syntymistä mm. asiointiliikenteeseen. Nykyisten sopimusten optiokausien lunastaminen on perusteltua, jotta nähdään, mitä uusia palveluja syntyy ja kuinka toimijoiden kenttä muuttuu Liikennekaari -uudistuksen myötä. Samalla nähdään mitä muutoksia Sote - ja maakuntamalli -uudistus tuovat tullessaan. VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET JA KEHITYSVAMMAHUOLLON KULJETUKSET Yleistä Sastamalan ja Punkalaitumen vammaispalvelulain (vpl) mukaiset kuljetuspalvelut järjestetään yhteistyössä Tampereen Logistiikan kuljetustenohjauskeskuksen (Tuomilogistiikka) kanssa. Tuomi yhdistelee samaan aikaan samaan suuntaan kulkevien asiakkaiden matkoja eli samassa kyydissä voi olla useampia vammaispalvelulain tai sosiaalihuoltolain perusteella myönnettyä matkaa tekevää asiakasta. Vammaispalvelulain mukaisia asiointi- ja virkistysmatkoja myönnetään hakemuksesta vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa. Lisäksi myönnetään välttämättömät työ- ja opiskelumatkat. Asiakkaan saamasta päätöksestä ilmenee, mille ajalle ja mihin tarkoitukseen kuljetuspalvelu on myönnetty. Edellinen kilpailutus ja sopimuskausi Sastamalassa kilpailutettiin vuonna 2014 päivätaksit yhteistyössä perusopetuksen kanssa. Vuoden 2015 lopussa kilpailutettiin kuljetuspalvelu kokonaisuudessaan koskien vpl- ja shl ajoja alkaen vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu toteutetaan vain sopimusautoilla alueittain. Kuljetuspalveluita hoitavat sopimusautot ja yhteenliittymät alueittain. Toiminta-alueet ovat: Vammala, Äetsä-Kiikoinen, Mouhijärvi- Suodenniemi ja Punkalaidun. Toiminta-alueitten sopimusautot ja yhteenliittymät ajavat kullakin alueella asuvan kuljetuspalveluasiakkaan matkat. Myös palveluliikenteeseen on mahdollisuus yhdistää vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita. Päivätakseilla hoidetaan erityishuollon kuljetukset (kouluikäisten aamu- ja iltapäivähoito, sekä ja loma-ajan hoito ja työ- ja päivätoimintakuljetukset) Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta kuljetuksia hoidetaan myös palveluliikenteellä. - Opiskelumatkoista pyydetään vuosittain tarjouspyynnöt.

4 Kustannukset ja asiakasmäärät

5 5 Vuosi Talousarvio Toteuma Poikkeama Toteumamuutos edellisvuoteen % ylitys ylitys ylitys ylitys /Sastamala /Plaidun /Sastamala /P-laidun ylitys /Sastamala /Plaidun /Sastamala /Plaidun /Sastamala /Plaidun /Sastamala /P-laidun ylitys 3100 ylitys /Sastamala -1/Plaidun 1 /Sastamala 20 /Plaidun Ennuste /Sastamala /Plaidun TA /Sastamala 91600/Plaidun arvio ylityksestä noin -15/Sastamala noin -5/Plaidun

6 6 Ennen vuotta 2014 vammaispalvelulian mukaisen kuljetuspalvelun kustannuksiin sisältyi myös kehitysvammahuoltoon kuuluvia kustannuksia. Nämä kustannukset ovat nyt seurattavissa kehitysvammahuollon kustannuksina. Kehitysvammahuollon kuljetuksia ovat työ- ja päivätoiminta ostopalvelu ja oma tuotanto sekä koululaisten aamu- ja iltapäivähoito, sekä kehitysvammaisten lasten loma-ajan hoidon kuljetukset. Yhteiskustannuksissa ollaan ta 2017 arviolta vuoden tasolla. Tilastointitapa on muuttunut vuodesta 2012 lähtien luotettavammaksi (KUOHKE).

7 7 Ongelmat / palaute Asiakaspalaute Asiakaspalautetta tulee vähän, sekä suoraan vammaispalveluihin, että kuljetusohjauskeskukseen. Tuomi raportoi saamansa palautteet kaupungille. Raportissa käy ilmi myös palautteesta seuranneet toimenpiteet. Mikäli palaute tulee suoraan vammaispalveluihin, välitetään se Tuomelle selvitettäväksi. Esteettömien autojen saatavuudessa on haastetta. Kuljetuspalvelun järjestämisessä Punkalaitumella asuville asiakkaille on isoja haasteita. Paikkakunnalla ei riittävästi autoilijoita jotka olisivat lähteneet mukaan kuljetusohjauskeskustoimintaan. Punkalaitumelle kilpailutetun päivätaksin jälkeen on Punkalaitumen tilanteeseen tullut parannusta. Kuljettajapalaute - Kuljettajapalautetta on tullut vähän. Pääosin ollaan tyytyväisiä kuljetusohjauskeskuksen toimintaan. - Vuoden 2016 kilpailutuksen jälkeiseen tilanteeseen liittyen ovat autoilijat esittäneet luokse ajokorvauksen käyttöönottoa tilanteissa jossa hoidetaan toisen sopimusalueen kuljetusta. Seuraava kilpailutus, suunnitelmat ja kehitystarpeet - Päivätaksien osalta sopimus on voimassa sote-uudistuksen voimaantuloon asti. - Kilpailutuksen jälkeen aloitetussa sopimusautokäytännössä on ollut jonkun verran haasteita, koskien autojen tehokasta käyttöä ja kuljetuksien ohjausta. Tavoitteena on tehostaa päivätaksien käyttöä vpl-kuljetuksissa. - Tavoitteena on tehostaa vpl-kuljetusten yhdistämistä myös palveluliikenteeseen mahdollisuuksien mukaan, mahdollinen omavastuuttomuus palveluliikenteen kuljetusmaksuissa - Tuomi-logistiikan, kaupungin ja sopimusautojen kanssa pidettyjä säännöllisiä yhteistyötä ja -palavereita jatketaan palvelun laadun ja toimivuuden tehostamiseksi. Tapahtuneet muutokset Tuomi logistiikan ajoissa olevat taksit on kilpailutettu ja uuden sopimuksen mukaiset ajot ovat käynnistyneet maaliskuussa Päivätaksien määrää on lisätty kahdella autolla, 1 Punkalaitumelle ja 1 Vammalaan. Punkalaitumen päivätaksi hoitaa myös alueen palveluliikenteen. Vammalan auto hoitaa ikä-ihmisten päivätoiminta-ajot vpl kuljetusten lisäksi. Tällä hetkellä päivätakseja on Vammalan alueella 4.

8 8 IKÄIHMISTEN PÄIVÄTOIMINNAN JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUKSET Ikäihmisten päivätoiminta Ikäihmisten päivätoiminnan kuljetukset on kilpailutettu osana palveluliikennettä ja päivätaksien kuljetuksia seuraavasti: - Mouhijärven - Suodenniemen ikäihmisten päivätoiminnan kuljetukset alkaen yhdistettynä alueen palveluliikenteen ajoihin. - Äetsän päivätoiminnan kuljetukset osana alueen palveluliikenteen ajoja alkaen. - Vammalan päivätoiminnan kuljetukset päivätaksilla alkaen. Kustannukset Yhdistettyjen kuljetusten kustannukset on jaettu käytetyn ajan perusteella prosesseille. Päivätoiminnan kuljetuskustannukset ovat olleet: Vuonna Vuonna Vuonna Vuonna Vuonna 2016, arvio Vuonna 2017 TA Palautetta Ikäihmisten päivätoiminnan asiakaskuljetukset toteutetaan osana palveluliikennettä Mouhijärven- Suodenniemen ja Äetsän alueilla. Päivätoiminnan kuljetukset ovat toteutuneet palveluliikenteessä pääosin oikein hyvin. Kuljettaja on voinut yhdistellä päivätoiminnan matkustajia esim. koululaisten kanssa samoihin kyyteihin ja näin on voitu vähentää ajettuja reittejä ja asiakkaat ovat päässeet ajallaan päivätoimintaan. Ainoa haitta päivätoimintapalvelulle on aiheutunut koulukuljetusten aikataulujen muutoksista. Syksyllä 2016 Äetsän päivätoimintakuljetukset siirtyivät koulukuljetusten vuoksi puoli tuntia myöhäisemmäksi ja näin myös päivätoiminnan aloitusaika siirtyi klo Ihanteellista olisi, että päivätoiminta voisi alkaa viimeistään klo 9.00 aamulla. Siksi onkin toivottavaa, että silloin kun tehdään muutoksia esimerkiksi koulukuljetusten aikatauluihin, asiasta käytäisiin etukäteen keskustelua myös muiden käyttäjien kanssa. Muutosvaiheen jälkeen asiakkaat eivät ole antaneet palautetta palveluliikenteen autoista. Kiikoisten alueella ikäihmisten päivätoiminnan kuljetukset ovat osana koulukuljetuksia. Kuljetukset ovat sujuneet hyvin eikä niistä ole tullut palautetta. Vammalan ikäihmisten päivätoiminnan kuljetukset hoidetaan päivätaksilla, joka ajaa päivätoiminnan kuljetusten väliaikoina vpl- ja shl-matkoja. Päivätaksin kuljetukset ovat toimineet joustavasti ja aikataulussa. Asiakaspalvelu on ollut hyvää. Päivätaksi on mahdollistanut myös päivätoiminnan retkikuljetuksia suunnitellusti.

9 9 Kokonaisuutena ikäihmisten päivätoimintakuljetusten yhdistäminen pali -liikenteeseen ja päivätaksiin on toiminut hyvin ja joustavasti. Yhteistyö kuljetusyrittäjien kanssa on toiminut hyvin. Kuljetusten yhdistelystä on tullut päivätoiminnan kustannuksissa säästöä noin 18 %. Sosiaalihuoltolain 14 :n ja 23 :n mukaiset liikkumista tukevat yksilölliset kuljetuspalvelut Sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen ohjeistusta uusittiin alkaen. Yksilöllisiä liikkumista tukevia kuljetuspalveluita järjestetään henkilöille, jotka eivät kykene itsenäisesti käyttämään kutsuperiaatteella toimivaa palveluliikennettä tai muuta julkista liikennevälinettä sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia. Yksilöllisiä kuljetuspalveluja ei myönnetä henkilölle, joka saa vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluja. Kuljetuspalvelujen hakijoita ohjataan ensisijaisesti käyttämään alueen palveluliikennettä. Sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt mm. että matkustajat, joilla on päätös sosiaalihuoltolain mukaisista kuljetuksista, saavat käyttää palveluliikenteen kuljetuksia ilman omavastuuta. Kustannuskehitystä on hillitty suuntaamalla palvelu sitä eniten tarvitseville ja ohjaamalla kuljetuspalvelujen hakijoita käyttämään palveluliikennettä. Kuljetuspalveluja myönnetään vuosittain käytössä olevan määrärahan puitteissa. Kustannukset Shl-kuljetusten kustannusten kehitystä on mahdollista seurata vuodesta 2012 lähtien. Tätä ennen kustannukset eivät ole olleet omana tilinään vaan osana eri alueiden kotihoitotiimien kustannuspaikkoja. Kustannuksia vertailtaessa on kuitenkin huomattava, että vuonna 2012 mukana eivät ole Punkalaitumen tai Kiikoisten kustannukset. Vuonna 2012 Vuonna 2013 Vuonna 2014 Vuonna 2015 Vuonna 2016 TA (vain Sastamala) (koko Sotesin toiminta-alue) (koko Sotesin toiminta-alue) (koko Sotesin toiminta-alue) (koko Sotesin toiminta-alue) Vuoden 2016 osalta budjetti on ylittynyt elokuussa. Loppuvuodesta ei tehdä uusia päätöksiä. Suunnitelmia ja kehitystarpeita shl-kuljetuksiin - Shl-kuljetukset tukevat ikääntyneiden kotona asumista erityisesti hajaasutuslaueella. - Asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta käyttää palveluliikennettä asiointiin. Palveluliikenteestä on tiedotetta lehdissä ja ikäpisteissä, mutta kutsuperiaatteella toimiva palvelu ei ole vielä kovin hyvin tunnettu. Palveluliikenteen käytön mahdollisuuskisa tulee tiedottaa edelleen erityisesti ikääntynyttä väestöä. - Sote-uudistuksen vaikutuksia on vaikea vielä ennakoida.

10 10 Tapahtuneet muutokset Palveluliikenteen tarjontaa on lisätty esim. yhteydet näytteiden ottoon. Lisäksi palveluliikenneautoja sekä paivätakseja on pystytty hyödyntämään erilaisten tapahtumien kuljetuksissa. KOULULAISKULJETUKSET Yleistä - Kasvatus- ja opetuslautakunta määrittää ja vahvistaa oppilaskuljetusten perusteet lukuvuosittain o lähtökohtana olemassa olevan linjaliikenteen hyödyntäminen o liian vaarallisten teiden/tieosuuksien määrittäminen - Koulukuljetusten kustannukset ovat nousseet nopeammin kuin mitä muualla maassa on tapahtunut. - Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää kilpailutuksesta, nyt toteutettu lukuvuosittain. Tämä johtunut osaltaan siitä, että kouluverkkoon on tullut ja on tulossa muutoksia. - Kilpailutus on toteutettu alueittain. Edellinen kilpailutus ja sopimuskausi - Keväällä 2016 kilpailutettiin alueet Kaukola/Muistola, Tyrväänkylä, Pehula/Kiikka/Äetsä. Tarjous oli muotoa 2+1 vuotta. Hankintapäätös ei ole saanut lainvoimaa Markkinaoikeuteen tehdyn valituksen johdosta. - Keväällä 2016 kilpailutettiin myös vakioreitit Suodenniemi-Mouhijärvi sekä Suodenniemi-Myllymaa-Vammala. Sopimus on mallia 2+1. Kuljetusoppilaiden määrä Lukuvuosi Oppilaita Kuljetusoppilaita lukuvuodella on Lisäksi lukiolaisten kuljetuksesta on tehty päätös, että lukiolaisilla on oikeus käyttää koulukuljetuksia.

11 11 Kustannukset Kustannusten kohdistuminen - kirjataan kohtaan Perusopetus yhteiset - voidaan kohdistaa alueittain, mutta ei kouluittain - tilinpäätösvaiheessa laskennallinen kustannus kouluittain; perustuu kuljetusoppilaiden määrään. Vuosi Talousarvio Toteuma Poikkeama Toteumamuutos edellisvuoteen % , , , (ylitys ) ylitys , (ylitys ) 0 +2, alitus , TA ,6 Kustannusmuutosten syitä - Linja-autoliikenteen yleinen kustannusnousu on ollut vuonna ,3 %, vuonna ,9 %, vuonna ,3 %, vuonna ,1 %, vuonna ,6 % ja vuonna ,8 %. - ELY-keskuksen rahoittamien linjojen loppuminen, kustannusvaikutus vuositasolla (vuosina ja sen jälkeen edelleen). - Kiikoisten kuntaliitos, uusia kuljetusoppilaita 45, kustannusvaikutus vuositasolla noin Uotsolan koulun väistökuljetukset, kustannusvaikutus vuositasolla , alkaen kustannusten nousu saatu pysähtymään vuonna 2015 Ongelmat / palaute - Asiakaspalautetta on saatu erityisesti lukiolaisten ja ammattikoululaisten kuljetusten järjestämisestä (lukiolaisten ja ammattikoululaisten kuljetusvastuu ei ole kuitenkaan kaupungilla). - Ongelmana ovat joukkoliikenteen lakkautukset kesällä Esiopetuksen ja perusopetuksen kuljetusten synkronointi kilpailutuksessa (päivähoitohakua ei voi enää aikaistaa). - Kaikilla kouluilla ei ole esiopetusta, minkä vuoksi tulee ristikkäisiä kuljetuksia - Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutuksia on vaikea ennakoida. - Oppilasmäärät vähenevät maaseutualueilla melko nopeasti.

12 12 Seuraava kilpailutus, suunnitelmat ja kehitystarpeet - Viimeisin kilpailutus on tehty keväällä Koulujen johtajien kanssa käydään koulukuljetustarpeet läpi alueittain. - Pohjoisella alueella tapahtuvat kuljetus muutokset (Lavian kuntaliitos Poriin). Lavian järjestämät koululaiskuljetukset Sastamalan alueella ovat loppuneen syyslukukaudella Muutosten takia oppilaita on siirtynyt Sastamalaan. - Kouluverkko: ratkaisut vaikuttavat kuljetusten tehostamiseen o lukioratkaisun jälkeen kuljetusten kokonaistarkastelu (perusopetus, lukio, palveluliikenne) o kouluverkkotarkastelu tehty keväällä 2016, jolloin päätetty Keikyän ja Kaukolan koulujen lakkauttamisesta. - Pohdinnassa / muita muutoksia: o koulujen alkamisajat, aloitusaikojen porrastaminen logistiikan parantamiseksi. Muutoksia on tehty pohjoisella ja läntisellä alueella. o yksittäisen koulun alkamis- ja päättymisaikojen määrä; pedagogiikka/logistiikka. Muutoksia on onnistuttu tekemään, mutta ongelmaksi muodostunut uusi opetussuunnitelma / tuntikehysjärjestelmä lukuvuodesta alkaen. o sopimuskauden pituus on viimeisimmissä kilpailutuksissa määritelty optioiden avulla niin pitkäksi, että seuraavat kilpailutukset ovat vasta, kun maakuntahallitus -, liikennekaari - sekä Sote -uudistuksen vaikutukset ovat tiedossa. Tapahtuneet muutokset Lukiolaisten opetus on keskitetty Vammalan lukioon lukuvuodesta alkaen. Oppilaskuljetukset on saatu yhdisteltyä koulukuljetuksiin. Lisäksi Mouhijärven suunnalla on saatu liikennöitsijöiden kanssa sovittua lisäreittejä, jotka palvelevat Vammalaan tulevia opiskelijoita. Oppilaita on siirtynyt Laviasta Sastamalaan ja alueen lukioikäiset henkilöt ovat valinneet pääsääntöisesti opiskelupaikakseen Vammalan lukion. Muutoksilla on positiivinen vaikutus valtionosuuksiin. Satakunnan liikenne ilmoitti lopettavansa Sastamalan sisäisen liikenteen kesällä Alueen liikennöitsijät ottivat vuorot hoitaakseen ja vuoroihin saatiin neuvoteltua muutoksia, jotka palvelevat läntisen alueen kouluja sekä yhteyksiä Vammalan lukiolle. Niille lukiolaisille, joille ei ole tarjolla joukkoliikenneyhteyksiä, on annettu mahdollisuus käyttää koulu- ja päivätakseja koulumatkoihin. Koulujen alkamisaikoja muutettu etenkin Läntisellä alueella kokonaislogistiikan järkeistämiseksi. Yksittäisten koulujen alkamis- ja päättymisaikojen määrä on lisääntynyt syksyllä 2016 tuntikehyksessä tapahtuneen muutoksen takia. Taksikuljetusten kilometrimäärät / kustannukset tulevat kasvamaan muutoksen vuoksi.

13 13 TOIMIVALTAISEN VIRANOMAISEN JOUKKOLIIKENNE Sastamalan sisäiset vuorot päättyivät kesäkuussa ELY-keskuksen tekemän periaatepäätöksen mukaan ko. vuorojen tarpeellisuuden arviointi ja hankinta jäi sen jälkeen kaupungin vastuulle. Tapahtuneet muutokset Satakunnan liikenne lopetti Sastamalan sisäisen liikenteen ajamisen Päättyneistä joukkoliikennevuoroista käytiin keskusteluja alueen liikennöitsijöiden kanssa ja alueen liikennöitsijät ottivat vuorot hoidettavaksi markkinaehtoisesti. Samalla neuvoteltiin liikennöitsijöiden kanssa reittimuutoksista, jotka palvelisivat Vammalan lukiota sekä läntisen alueen kouluja. Lisäksi liikennöitsijöiden kanssa saatiin sovittua poissaolojen mukainen alennusprosentti matkalippujen kustannuksiin. ELY-keskus on täydentänyt vuorotarjontaa ostamalla liikennettä Luvian, Huittisen, Punkalaitumen ja Hämeenkyrön suuntaan. Seutuliput ym. Nykyinen seutulippujärjestelmän piti päättyä viimeistään kesäkuussa 2016 ja korvaavaksi järjestelmäksi piti tulla valtakunnallinen Valtti -maksukorttijärjestelmä. Liikennekaari -uudistuksessa on yhtenä tavoitteena joukkoliikenteen lippujärjestelmän kokonaisvaltainen uudistus. Uusituksen tavoitteena lippujärjestelmien tulee toimia mobiiliyhteyksien kautta ilman suljettuja rajapintoja. Liikennekaari -uudistuksen myötä Valtti maksukorttijärjestelmä tullaan hautaamaan. Tällä hetkellä ei ole tarkempaa tietoa siitä, kenen / keiden mobiilipalvelusovellukset tulevat olemaan yleisessä käytössä jatkossa. Markkinaehtoiseen liikenteen ei ole voinut ohjata yhteiskunnan varoja, mutta tällä hetkellä käydään keskusteluja myös siitä, miten markkinaehtoista liikennettä voidaan jatkossa hyödyntää myös julkisesti tuettujen matkojen osalta. Voimassa olevien seutulippujen asiakashintoja korotettiin vuoden 2015 alusta. Seutulippujen valtionavustukseen oikeuttavat kustannukset Vuosi Toteuma *

14 14 Pikavuorolisien kustannukset Vuosi Toteuma * Seutuliikenteen kustannukset yhteensä Vuosi Toteuma * * seutulipun asiakashintaa nostettiin Tulevat muutokset Vuonna 2018 syksyllä tulee voimaan Liikennekaari -uudistus. Uudistus tulee muuttamaan maksujärjestelmää ja liikenteen järjestämistapoja. Entinen jako taksi / linjaautoliikenteen välillä tulee häviämään. Sote- ja maakuntauudistus tulevat voimaan Joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena tällä hetkellä toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen tehtävät tulevat siirtymään joko maakuntahallinnolle tai lisäksi on käyty keskusteluja siitä, siirtyvätkö tehtävät osin tai kokonaan Tampereen kaupungille. Shl- ja Vpl -kuljetukset siirtyvät soteuudistuksen myötä myös jollekin uudelle toimijalle. Lisäksi keskusteluja on käyty siitä, tuleeko koulukuljetukset siirtää myös uusille toimijoille vai jäävätkö ne edelleen kuntien hoidettaviksi.

SASTAMALAN KAUPUNGIN KULJETUSTEN KOKONAISSELVITYS

SASTAMALAN KAUPUNGIN KULJETUSTEN KOKONAISSELVITYS SASTAMALAN KAUPUNGIN KULJETUSTEN KOKONAISSELVITYS Huhtikuu 2015 SASTAMALAN KAUPUNKI Aarnontie 2 A, PL 23, 38201 SASTAMALA, puh. (03) 521 31, faksi (03) 5213 4099 sastamala@sastamala.fi, etunimi.sukunimi@sastamala.fi,

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet 1.1.2018 alkaen Yhtymähallitus 12.12.2017 158 Sisällys 1. Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan

Lisätiedot

Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015

Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015 Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannukset vuonna 2015 Pirkanmaan ELY-keskus on laatinut katsauksen alueensa kuntien kuljetuskustannuksiin. Pirkanmaan kunnat käyttivät henkilökuljetuspalvelujen

Lisätiedot

Maakuntauudistus ja liikennetehtävät

Maakuntauudistus ja liikennetehtävät Maakuntauudistus ja liikennetehtävät Johanna Vilkuna, liikenneasiantuntija Satakunnan kuntapäivä Pori Aluksi Liikenne on saavutettavuuspalvelua ja strateginen tekijä jokaiselle kunnalle ja alueelle. Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 3303/02.02.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 3303/02.02. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 14 Asianro 3303/02.02.00/2012 Henkilökuljetusten rahoitus Kuopiossa ja Siilinjärvellä vuonna 2013 Henkilökuljetuskustannukset vuonna 2013 Kuopio, avoin joukkoliikenne

Lisätiedot

Henkilökuljetukset. Maakunnallistuvat vammaispalvelut Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto

Henkilökuljetukset. Maakunnallistuvat vammaispalvelut Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Henkilökuljetukset Maakunnallistuvat vammaispalvelut 20.8.2018 Erityisasiantuntija Jaana Viemerö Suomen Kuntaliitto Kuntaliiton tiedotteet

Lisätiedot

INFOTILAISUUS LIIKENNEPALVELULAIN VAIKUTUKSESTA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISIIN KULJETUSPALVELUIHIN

INFOTILAISUUS LIIKENNEPALVELULAIN VAIKUTUKSESTA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISIIN KULJETUSPALVELUIHIN INFOTILAISUUS LIIKENNEPALVELULAIN VAIKUTUKSESTA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISIIN KULJETUSPALVELUIHIN Tampere 19.6.2018 1 OHJELMA - Tilaisuuden avaus - Vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut ja liikennepalvelulain

Lisätiedot

Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet

Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet Kuntien koulukuljetukset ja yhteistyötarpeet Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 2018 Liikenneasiantuntija Johanna Vilkuna Joensuu Kunnat ja henkilökuljetustehtävät 2 Kuntien tehtävät henkilökuljetuksissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 2553/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 2553/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 13 Asianro 2553/08.01.01/2012 Henkilökuljetusten rahoituksen määrä ja vaikutukset Kuopiossa ja Siilinjärvellä vuonna 2012 Suunnittelupäällikkö Mervi Heiskanen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Johtokunta SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen

Johtokunta SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen Johtokunta 19.12.2016 142 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.2.2017 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista tarveharkintaan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunkiliikenne kehittyy kokeilujen kautta Paikallisliikennepäivät

Lappeenrannan kaupunkiliikenne kehittyy kokeilujen kautta Paikallisliikennepäivät Lappeenrannan kaupunkiliikenne kehittyy kokeilujen kautta Paikallisliikennepäivät 21.9.2017 Lappeenrannan joukkoliikenne Lappeenrannan kaupunki toimivaltainen viranomainen Kaakkois-Suomen ely-keskus Imatran

Lisätiedot

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus

Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus Tehtävä: Liikennepalveluiden maakunnallinen kehittäminen ja järjestäminen - Joukkoliikenne - Tehtävien nykytilan kartoitus Lakiperusta: Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut

Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut 1 Sosiaali ja terveyspalvelut Hoito ja hoivapalvelut Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut Soveltamisohje 1.12.2017 alkaen Sosiaali- ja terveyslautakunta 12.10.2017 2 SISÄLLYS 1. PALVELUN

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tässä liitteessä kuvataan liikenteen luonne ja asiakkaiden erityiset tarpeet sekä autoilijan kustannukset

Kaupunginhallitus Liite Tässä liitteessä kuvataan liikenteen luonne ja asiakkaiden erityiset tarpeet sekä autoilijan kustannukset Kaupunginhallitus 16.10.2017 Liite 3 111 Liite 3. Kuvaus Tässä liitteessä kuvataan liikenteen luonne ja asiakkaiden erityiset tarpeet sekä autoilijan kustannukset Kuljetusten kuvaus Mikkelin, Hirvensalmen,

Lisätiedot

PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA

PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA Parkanon kaupunki Perusturvaosasto KULJETUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2018 ALKAEN (Petu yta 14.12.2017 ) KULJETUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN PARKANON-KIHNIÖN

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sosiaalihuoltolai n 23 :n l i i k k u m i s t a tukevat palvelut S o v e l t a m i s o h j e e t 1.1.2017 alkaen Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sisällys Sosiaalihuoltolain 23.n mukaisten liikkumista

Lisätiedot

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa

Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Hämeenlinnan kuljetukset ja joukkoliikenne Kuljetusten yhdistelyä yhteistyössä maakunnan muiden kuntien ja Kelan kanssa Joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio, Hämeenlinnan seutu PLL vuosikokousseminaari

Lisätiedot

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen

Joukkoliikenteen perustietojärjestelmän toteuttaminen. Joukkoliikennehallinnon organisointi ja henkilöresurssien järjestäminen Henkilöliikenteen kehitystoimenpiteet Kouvolassa 2009-2013 Kaupunginhallituksen joulukuussa 2009 hyväksymään joukkoliikenteen kehittämisohjelmaan kirjattiin henkilöliikenteen kehitystoimenpiteitä. Toimenpiteet

Lisätiedot

Kuljetuspalvelut Helsingissä

Kuljetuspalvelut Helsingissä Kuljetuspalvelut Helsingissä 7.4.2017 Tuomas Päivinen, kuljetuspalvelupäällikkö, sosiaali- ja terveysvirasto Tuuli Nylander, palvelupäällikkö, Palvelukeskus Helsinki -liikelaitos 1 Kuljetuspalvelujen kokonaisuus

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1.2018 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista tarveharkintaan ja Suupohjan

Lisätiedot

Ajankohtaista koulukuljetuksista

Ajankohtaista koulukuljetuksista Ajankohtaista koulukuljetuksista Karhukuntien liikenneturvallisuusja koulukuljetusseminaari 4. 5.10.2012 Kai Leppimäki, Porin kaupungin koulutusvirasto Porin koulutoimen kuljetusoppilaat Tilastopäivän

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat Huoltajat/oppilaat Huoltaja vastaa lapsen oppivelvollisuuden suorittamisesta Koulukuljetus, jos koulumatka on lapselle liian pitkä tai rasittava Lapsi/oppilas on sovittuna aikana noutopisteessä Koulumatkan

Lisätiedot

Joukkoliikenne Kouvolassa

Joukkoliikenne Kouvolassa Joukkoliikenne Kouvolassa 18.03.2010 Säännöllinen linjaliikenne Markkinaehtoinen liikenne ELY:n ostoliikenne Kaupungin ostoliikenne, 120 000 /v Kaupungin palveluliikenne 87 000 /v ELY:n ostama linjaliikenne

Lisätiedot

Kuljetuspalvelujen mahdollinen yhteinen järjestäminen kuntien välisenä yhteistyönä

Kuljetuspalvelujen mahdollinen yhteinen järjestäminen kuntien välisenä yhteistyönä Kuljetuspalvelujen mahdollinen yhteinen järjestäminen kuntien välisenä yhteistyönä 14.11.2017 Tuomas Päivinen, kuljetuspalvelupäällikkö, Helsingin kaupunki 1 Kuljetuspalvelujen kokonaisuus Osa sosiaalihuoltoa.

Lisätiedot

Hennan liityntäliikenteen vaihtoehdot. Orimattilan kaupunginhallitus Katja Suhonen Joukkoliikennesuunnittelija

Hennan liityntäliikenteen vaihtoehdot. Orimattilan kaupunginhallitus Katja Suhonen Joukkoliikennesuunnittelija Hennan liityntäliikenteen vaihtoehdot Orimattilan kaupunginhallitus 14.8.2017 Katja Suhonen Joukkoliikennesuunnittelija Sisältö Vaihtoehto 1: Liityntävuorot jokaiseen junavuoroon Vaihtoehto 2: Liityntävuorot

Lisätiedot

Henkilökuljetukset Siun sotessa

Henkilökuljetukset Siun sotessa Henkilökuljetukset Siun sotessa Liikennejärjestelmäpäivät 2.11.2017 Juha Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Mikä on Siun sote? Järjestää julkiset sosiaali ja terveyspalvelut 14 kunnan alueella Pohjois Karjalassa

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa alkaen

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa alkaen Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa 1.5.2016 alkaen 1 2 Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa

Lisätiedot

Työraportin LIITE 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI TASAPAINOTETTU TULOSKORTTI 2011

Työraportin LIITE 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI TASAPAINOTETTU TULOSKORTTI 2011 1. Elinympäristö turvallisemmaksi ja terveemmäksi Kokonaismatkustajamäärä 1,33 miljoonaa /vuosi Joukkoliikennematkat / asukas 19 matkaa / asukas / vuosi Autoistumisaste 559 autoa / 1000 asukasta Kävely,

Lisätiedot

Liite 1 / johtokunta 21.12.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1.

Liite 1 / johtokunta 21.12.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1. Liite 1 / johtokunta 21.12.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1.2016 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista

Lisätiedot

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) n:o 1370/2007 7 artiklan 1. kohdan mukainen JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

LISÄKYSYMYKSET KOULULAISKULJETUKSISTA

LISÄKYSYMYKSET KOULULAISKULJETUKSISTA LISÄKYSYMYKSET KOULULAISKULJETUKSISTA 1. Laskutetaanko mahdolliset tulevat syöttöajot lisäkilometri hinnalla ja vain siltä osin kuin oppilaita on kyydissä.? Niissä kohteissa, joissa pyydetään kilometrihintaa,

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT 1.1.2015 ALKAEN JA KULJETUSPALVELUKOKEILU ASI- OINTILIIKENTEENÄ JOUTSAN TAA- JAMA-ALUEELLA Perusturvalautakunta 19.11.2014 Liite 104 Kuljetuspalvelujen tavoitteena

Lisätiedot

Yleisötilaisuus kuljetuspalveluista

Yleisötilaisuus kuljetuspalveluista Yleisötilaisuus kuljetuspalveluista Minna Lahnalampi-Lahtinen, vanhus-ja vammaispalvelujen johtaja (vs.), Vantaan kaupunki Kari Leppäkoski, lakimies, Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, Vantaan kaupunki

Lisätiedot

KEHITYSVAMMAHUOLTO. Maksu Maksu Asiakasmaksulaki 7b ja 7c ja 21

KEHITYSVAMMAHUOLTO. Maksu Maksu Asiakasmaksulaki 7b ja 7c ja 21 KEHITYSVAMMAHUOLTO Asiakasmaksulaki 4 : Kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukainen erityishuolto ja erityishuollon saamiseksi välttämättömät kuljetukset ovat maksuttomia. Kehitysvammaisen

Lisätiedot

Usein käyttämiänne osoitteita voidaan tallentaa kuljetustenohjauskeskuksen asiakastietoihin (palveluprofiileihin)?

Usein käyttämiänne osoitteita voidaan tallentaa kuljetustenohjauskeskuksen asiakastietoihin (palveluprofiileihin)? SASTAMALAN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Ikäihmisten tukipalvelut 1 (7) KULJETUSPALVELUKYSELY/ HAKEMUS Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet (kutsumanimi

Lisätiedot

Alueellinen lippujärjestelmäyhteistyö käytännössä

Alueellinen lippujärjestelmäyhteistyö käytännössä Alueellinen lippujärjestelmäyhteistyö käytännössä Suomen Paikallisliikenneliiton iltapäiväseminaari 16.3.2017 Jyväskylän toimivaltainen viranomainen Kunnat: Jyväskylä, Laukaa ja Muurame Väestö: Jyväskylä

Lisätiedot

Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys

Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys Pirkanmaan henkilöliikenteen kehittämisselvitys Tiekartta Pirkanmaan fiksuihin hankintoihin 3.3.2015 1 Pasi Metsäpuro Liikenteen tutkimuskeskus Verne Tampereen teknillinen yliopisto 2 3 Otteita raportista:

Lisätiedot

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Joukkoliikenne on osa liikennejärjestelmää Liikenteellä ja liikennejärjestelmällä on yhteiskunnassa merkittävä rooli elinkeino elämän kilpailukyvylle ja kansalaisten

Lisätiedot

Salon kaupungin joukkoliikenteenlinjasto

Salon kaupungin joukkoliikenteenlinjasto 1(7) Salon kaupungin joukkoliikenteenlinjasto 2019 Vesa-Matti Väistö 16.10.2018 2(7) JOHDANTO Joukkoliikkenne linjaston palvelutason määrittelyn keskeisin tehtävä on kuvata minkä tasoista joukkoliikennettä

Lisätiedot

Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä

Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä Kuntien mahdollisuudet henkilökuljetusten kehittäjänä Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 28.- 29.10.2014 Silja Siltala liikenneinsinööri Kuntien tehtävät henkilökuljetuksissa Kunnilla on lakisääteisiä

Lisätiedot

Hyväksytty Yhteistoiminta-alueen Sosiaali- ja terveyslautakunnassa X )

Hyväksytty Yhteistoiminta-alueen Sosiaali- ja terveyslautakunnassa X ) SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT / KOTIHOITOPALVELUT SOSIAALIHUOLTOLAIN 14 ja 23 MUKAISIA LIIKKUMISTA TUKEVIEN YKSILÖLLISTEN KULJETUSPALVELUIDEN OHJEET 1.7.2018 ALKAEN Hyväksytty Yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO Liite 1. POSELY/1773/06.10.02/2013 Käyttöoikeussopimusmalli Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2011 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen. Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen. Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4 2 Kuljetuspalvelun tavoite ja laajuus Kuljetuspalveluiden tavoitteena on edistää ja ylläpitää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 256 Valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran toivomusponsi vanhusten ja vammaisten kuljetusmahdollisuuksien kehittämisestä HEL 2015-010372 T 00 00 03 Päätös päätti

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma 26.9.2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Yleistä: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on vahvistanut 21.12.2011 toimialueelleen joukkoliikennelain 4 :ssä

Lisätiedot

Kenellä vastuu liikkumisen palvelujen toteuttamisesta

Kenellä vastuu liikkumisen palvelujen toteuttamisesta Kenellä vastuu liikkumisen palvelujen toteuttamisesta Henkilökuljetukset tulevaisuudessa Miten ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden liikkuminen turvataan? Päivi Voutilainen, STM/STO Tulokulma liikkumisen

Lisätiedot

Katsaus Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannuksiin vuonna 2013

Katsaus Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannuksiin vuonna 2013 Katsaus Pirkanmaan liikennepalvelujen hankintakustannuksiin vuonna 2013 ESIPUHE Joukkoliikennelainsäädännön uudistuksen seurauksena Suomen linjaautoliikenteen järjestämisessä on käynnissä merkittävin muutos

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

Infotilaisuus liikennepalvelulain vaikutuksista vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin

Infotilaisuus liikennepalvelulain vaikutuksista vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin Infotilaisuus liikennepalvelulain vaikutuksista vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin 19.6.2018 Tuomi Logistiikka Oy Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama hankinta- ja

Lisätiedot

Kunnanhallitus on päättänyt lähettää aloitteen valmisteltavaksi Sosiaali- ja terveyslautakuntaan.

Kunnanhallitus on päättänyt lähettää aloitteen valmisteltavaksi Sosiaali- ja terveyslautakuntaan. Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 19.11.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 83 15.12.2015 Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Valtuusto 8 27.01.2016 Valtuustoaloite VPL-matkojen siirtämisestä seuraavalle kaudelle

Lisätiedot

Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkasopimusten tarjouskilpailua koskevia kysymyksiä ja vastauksia / 20.12.

Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkasopimusten tarjouskilpailua koskevia kysymyksiä ja vastauksia / 20.12. Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkasopimusten tarjouskilpailua koskevia kysymyksiä ja vastauksia / 20.12.2013 Kysymys 1: Maaseutuliikenne kilpailutetaan kannusteurakkana. Erityisesti

Lisätiedot

IIN KUNNAN KOULUKULJETUSOHJE alkaen

IIN KUNNAN KOULUKULJETUSOHJE alkaen IIN KUNNAN KOULUKULJETUSOHJE 1.2.2017 alkaen Perusopetuslaki 32 1 ja 2 mom: Jos perusopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Miksi uudistus? - EU:n palvelusopimusasetus - Joukkoliikennelaki (2009) Toimijat 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejaosto - joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen

Lisätiedot

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 001 Kantakaupunki EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 002 Keikyä EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 003 Kiikka EDUSKUNTAVAALIT

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen myöntämisperusteet

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen myöntämisperusteet Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen myöntämisperusteet Yhtymähallitus 15.12.2017 122 Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. KULJETUSPALVELUN LAAJUUS... 2 3. MYÖNTÄMISEN PERUSTEET... 3 4.

Lisätiedot

VPL KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta

VPL KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala Vanhus- ja vammaispalvelut VPL KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.7.2016 LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.6.2016 Sisällys ERITYISEN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN

Lisätiedot

Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY Tammelan kunta, koulukuljetukset

Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY Tammelan kunta, koulukuljetukset Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY 13.11.2016 Tammelan kunta, koulukuljetukset Koulukuljetukset Tammelan kunta - 2(5) Koulukuljetukset Kouluverkkoselvityksessä on käsitelty vaihtoehtoisia

Lisätiedot

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) n:o 1370/2007 7 artiklan 1. kohdan mukainen JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Versio I ASKOLAN KOULUTOIMEN KULJETUSSUUNNITELMA LV. 2014-2015

Versio I ASKOLAN KOULUTOIMEN KULJETUSSUUNNITELMA LV. 2014-2015 Versio I ASKOLAN KOULUTOIMEN KULJETUSSUUNNITELMA LV. 2014-2015 ASKOLAN KOULUTOIMEN KULJETUSSUUNNITELMA LV. 2014-2015 A. PERUSTEET Kuljetus järjestetään jokaisena koulupäivänä tämän suunnitelman mukaisesti.

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta OPERATIIVINEN SOPIMUS seuranta 1.1.-30.6. Vanhus- ja vammaispalvelut Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TP 15 TAM Ennuste Tulot 34 738 33 824 33 891 Menot 179 494 180 299 180 326 Netto 144 756

Lisätiedot

Laissa todetaan, että esteetön ja toimiva julkinen joukkoliikenne. tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen.

Laissa todetaan, että esteetön ja toimiva julkinen joukkoliikenne. tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen. Tiedote 1 / 5 Liikkumista tukevat palvelut Heinolassa 1.4.2015 voimaantulleessa Sosiaalihuoltolain (1301/2014) 23 :ssä säädetään kunnan velvollisuudesta järjestää liikkumista tukevia palveluita henkilöille,

Lisätiedot

Aikataulut. Tervetuloa kyytiin! Pieksämäen paikallisliikenne alkaen. Pieksämäen kaupunki Pohjois-Savon ELY-keskus

Aikataulut. Tervetuloa kyytiin! Pieksämäen paikallisliikenne alkaen. Pieksämäen kaupunki Pohjois-Savon ELY-keskus Aikataulut 4.6.2018 alkaen Pieksämäen paikallisliikenne Lataa aikataulut mukaasi tästä! Tervetuloa kyytiin! Pieksämäen kaupunki Pohjois-Savon ELY-keskus Sisällysluettelo Tilausajot Pieksämäellä, Mikkelissä

Lisätiedot

Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari Tampereen Messu- ja Urheilukeskus.

Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari Tampereen Messu- ja Urheilukeskus. Taksialan kokemukset henkilöliikenteen kehittämisestä Invalidiliiton seminaari 20.10.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Jouni Mutanen 1 Sisältö 1. Taksialan tunnuslukuja 2. Yhteiskunnan korvaamat matkat

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen OHJE 1 (7) Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen Pyydämme lukemaan ohjeet tarkoin ja noudattamaan niitä. Matkakortti Kuljetuspalvelua varten Kuopiossa on käytössä matkakortti. Uusille

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2013 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2012 2011 liikenne kulj. kulj. 2013 Etelä-Karjala

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden tarkistaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden tarkistaminen 13.11.2013 Sivu 1 / 1 4802/00.01.01/2013 110 Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Lindström, puh. 046 877

Lisätiedot

Kotihoidon, kotihoidon tukipalvelujen ja asumispalvelujen myöntämisperusteet

Kotihoidon, kotihoidon tukipalvelujen ja asumispalvelujen myöntämisperusteet 21.12.2018 Kotihoidon, kotihoidon tukipalvelujen ja asumispalvelujen myöntämisperusteet Sotela 18.12.2018 KOTIHOITO 21.12.2018 2 ATERIAPALVELU 21.12.2018 3 21.12.2018 4 KAUPPAPALVELU 21.12.2018 5 KULJETUSPALVELU

Lisätiedot

VAMMAISPALVELU- JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT

VAMMAISPALVELU- JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT OHJEET KULJETUSPALVELUMATKOISTA 1(5) OHJEET TAKSIN KÄYTTÄJILLE VAMMAISPALVELU- JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT Kuljetuspalvelumatkat ovat tarkoitettu asiointi- ja virkistysmatkojen ja/tai

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 31.5.2019 4 Kokousaika Torstai 6.6.2019 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2

TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) TAULUKKO 2 TAULUKKO 1 KUNTIEN RAHOITTAMAT KULJETUKSET VUONNA 2012 MAAKUNNITTAIN KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN (1 000 ) Alue Avoin joukko- Opetustoim. Sos. toimen Yhteensä 2011 2010 liikenne kulj. kulj. 2012 Etelä-Karjala

Lisätiedot

Vammaispalvelulaki uudistuu

Vammaispalvelulaki uudistuu 1 Uusi vammaispalvelulaki Selkokielinen teksti, 27.9.2018 Vammaispalvelulaki uudistuu Vammaispalvelulaki muuttuu. Vanha vammaispalvelulaki ja kehitysvammalaki yhdistetään yhdeksi laiksi, joka koskee kaikkia

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1 (6) Sisältö 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut... 3 2 Kuljetuspalvelu... 3 3 Asuminen... 4 3.1 Pysyvä asuminen... 4 3.2 Vaikeavammaisen tilapäinen asuminen (esim. asumisharjoittelu

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 1 KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 Perusopetuksen rehtorit ja koulusihteerit, päiväkodinjohtajat KOULUKULJETUSTEN HOITO LUKUVUONNA 2016-2017 Koulun rehtori ja päiväkodinjohtaja

Lisätiedot

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2017 EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Sisällys 1. Raportin taustaa... 3 2. Vaasan kaupungin viranomaisalue... 3 3.

Lisätiedot

ASIANTUNTIJA-ARVIO. 1. Työn taustaa. 2. Kustannusten kehityshistoria

ASIANTUNTIJA-ARVIO. 1. Työn taustaa. 2. Kustannusten kehityshistoria ASIANTUNTIJA-ARVIO Projekti Asiantuntija-arvio omana työnä hoidettavista oppilaskuljetuksista Asiakas Hämeenkyrön kunta Arvion laatija Pekka Vähätörmä Päivämäärä 23.03.2018 1. Työn taustaa Hämeenkyrön

Lisätiedot

LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN. Myöntämisperusteet ALKAEN

LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN. Myöntämisperusteet ALKAEN Hoito- ja hoivapalvelut Laatija: Päivi Eskelinen, kotihoidon päällikkö Hyväksyjä Päivi Eskelinen, kotihoidon päällikkö Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Hoito- ja hoivapalvelut LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen OHJE (7) Kuopionkaupunki Perusturvanpalvelualue 30.10.2018 Vanhus-javammaispalvelut Vammaispalvelut Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen Pyydämme lukemaan ohjeet tarkoin ja noudattamaan

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Liikkumista tukevat palvelut perusturvakuntayhtymä Karviaisessa 9/05.

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Liikkumista tukevat palvelut perusturvakuntayhtymä Karviaisessa 9/05. Yhtymähallitus 96 12.12.2017 Yhtymähallitus 23 20.03.2018 Liikkumista tukevat palvelut perusturvakuntayhtymä Karviaisessa 9/05.02/2018 Yhtymähallitus 12.12.2017 96 Vammaispalvelulain (1987/380) mukaan

Lisätiedot

KULKEEKO BUSSI SASTAMALASSA?

KULKEEKO BUSSI SASTAMALASSA? Koulukuljetuksia Stormin koululla lokakuussa 2017. KULKEEKO BUSSI SASTAMALASSA? Selvitys Sastamalan koulukuljetusten ja sisäisen joukkoliikenteen nykytilasta, tulevaisuuden näkymistä ja parantamisen mahdollisuuksista

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki. Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle

Kaarinan kaupunki. Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle 1 Kaarinan kaupunki Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle 1 2 1 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN TOIMINTAOHJE Tavoite Sosiaalihuoltolain (23 :n) mukaan esteetön ja toimiva joukkoliikenne

Lisätiedot

Selvitys Naantalin palveluliikenteen toimintaperiaatteista

Selvitys Naantalin palveluliikenteen toimintaperiaatteista Selvitys Naantalin palveluliikenteen toimintaperiaatteista 10.1.2007 2 Sisältö 1 Henkilökuljetustarpeet ja kuljetusten hoidon nykytila... 3 1.1 Toimintojen sijoittuminen... 3 1.2 Koulukuljetukset... 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (5) 38 Matkapalveluiden täydentävän liikennöinnin välitys- ja liikennöintipalvelun hankinnan periaatteet HEL 2019-002145 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti A.

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO POSELY/387/2016 22.3.2016 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

LISÄKIRJE N:O 1 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1

LISÄKIRJE N:O 1 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1 LISÄKIRJE N:O 1 13.4.2016 Dnro 378/2016 Tarjouspyyntö 24.3.2016 ROVANIEMEN KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMINEN REITILLE ROVANIEMI MUUROLA ROVANIEMI, LISÄKIRJE N:O 1 Rovaniemen kaupunki tekee viitteessä

Lisätiedot

LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET ALKAEN

LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET ALKAEN LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.2.2017 ALKAEN 1. YLEISTÄ Liikkumista tukevia palveluita voidaan järjestää sosiaalihuoltolain (1301/2014) nojalla. Liikkumisen tukea järjestetään sellaisille

Lisätiedot

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Koulukuljetukset Hyvinvointilautakunta 30.1.2019 Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Logistiikkapalvelut tuottaa Asiantuntijapalveluita kuljetuksien suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin Joensuun

Lisätiedot

Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta

Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta Joukkoliikenteen ja henkilökuljetusten järjestäminen tulevaisuudessa Pirkanmaan maakunnassa - joukkoliikenteen viranomaistoiminta Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 16.3.2017 joukkoliikennejohtaja

Lisätiedot

REHTOREIDEN LAUSUNNOT OPPITUNTIEN PITUUDEN JA JAKSOJÄRJESTELMÄN YHTENÄISTÄMISESTÄ

REHTOREIDEN LAUSUNNOT OPPITUNTIEN PITUUDEN JA JAKSOJÄRJESTELMÄN YHTENÄISTÄMISESTÄ LIITE REHTOREIDEN LAUSUNNOT OPPITUNTIEN PITUUDEN JA JAKSOJÄRJESTELMÄN YHTENÄISTÄMISESTÄ Yhteiskoulun rehtori Timo Hakulisen lausunto 30.1.2017: Oriveden yhteiskoulun rehtorin lausunto: Lausunto koskee

Lisätiedot

Joukkoliikenne ja henkilökuljetukset

Joukkoliikenne ja henkilökuljetukset Joukkoliikenne ja henkilökuljetukset Joukkoliikenne-alatyöryhmä Harri Vitikka (Pirkanmaan ELY) Mika Periviita (Tampere) Ruut Rissanen (Pirkanmaan liitto) Jouni Koskela (Pirkanmaan liitto) Erkki Harju (Tuomi

Lisätiedot

Kuljetusten kilpailutus

Kuljetusten kilpailutus LIITE 1 Tarjouskohteet 1 (8) Kuljetusten kilpailutus 2013-2014 Jämsän kaupungin joukkoliikennettä tukevan ostoliikenteen kuljetussopimukset on kilpailutettu edellisen kerran keväällä 2009. Sopimuskausi

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS / OPETUSLAUTAKUNTA. Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut

OSAVUOSIKATSAUS / OPETUSLAUTAKUNTA. Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4.2011 / OPETUSLAUTAKUNTA Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut 2 3 Päävastuualueen johtajan katsaus Talousarvion toteutuminen Laskennallisella tasaisen kulutuksen vauhdilla tammi-elokuun

Lisätiedot

Liite 3 / johtokunta 17.11.2014 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.1.2015 ALKAEN

Liite 3 / johtokunta 17.11.2014 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.1.2015 ALKAEN Liite 3 / johtokunta 17.11.2014 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.1.2015 ALKAEN Tämä toimintaohje kumoaa Sosiaalihuoltolain mukaisesta kuljetuspalvelusta 1.1.2013 voimaan tulleen

Lisätiedot

Siuntion liikennepalveluiden hankinnan kehittäminen

Siuntion liikennepalveluiden hankinnan kehittäminen SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN Siuntion liikennepalveluiden hankinnan kehittäminen Tina Nordman 9.10.2014 Taustat Sivistysosasto; joukkoliikenne ja logistiikka lakisääteistä esiopetus- ja koulukuljetusta

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.5.2016 ALKAEN

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.5.2016 ALKAEN Liite nro Per 6.4.2016 43 Perusturvaosasto Yhteistoiminta-alue VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.5.2016 ALKAEN ID 1412309 2 (8) SISÄLLYS 1. KULJETUSPALVELUN HAKEMINEN

Lisätiedot

Asiakaspalvelu- ja myyntipiste/-itä tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa.

Asiakaspalvelu- ja myyntipiste/-itä tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa. 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama taho. Järjestelmä

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018 Käyntiosoite Postiosoite Puhelinvaihde Sähköposti & internet

Lisätiedot