Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen 1-8/2009. Suunnitelmallinen ja arvioiva asiakaspalvelutyö. sj, tulosalueen työntekijät,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen 1-8/2009. Suunnitelmallinen ja arvioiva asiakaspalvelutyö. sj, tulosalueen työntekijät,"

Transkriptio

1 1 (17) Perusturvalautakunta / LIITE SOSIAALITYÖ JA VAMMAISPALVELUT: Vaikuttavuus ja palvelukyky: Taulukko 1 Hyvinvoinnin edistäminen Asiakassuunnitelmat Kuntoutussuunnitelmat Aktivointisuunnitelmat Palvelusuunnitelmat Osallistuminen hyvinvointistrategian valmisteluun Lastensuojelun suunnitelma Nuorisopoliittinen ohjelma Suunnitelmallinen ja arvioiva asiakaspalvelutyö Sosiaalipalvelut on osa perusturvapalveluiden hyvinvointistrategiaa. sj, tulosalueen työntekijät, Kehitysvammahuollon ja vammaispalvelun asiakkaille tarkistettiin palvelusuunnitelmat. Taustalla olivat muutokset asiakkaan palvelutarpeissa. Lastensuojelussa osa asiakassuunnitelmista on laatimatta. Aikuissosiaalityössä käynnistettiin yhteistyössä terveydenhuollon kanssa työ- ja toimintakyvyn arvioinnit uutena toimintamuotona. Päätettiin aktivointisuunnitelmien päivittämisestä ja laatimisesta yhteistyössä asiakkaiden ja työvoimatoimiston kanssa alkaen joko kahtena tai kolmena iltapäivänä säännöllisesti. Suunniteltiin muutettavaksi moniammatillisen Aspan perustehtävää siten, että sen ensisijaisena tehtävänä on edistää asiakkaita kuntoutuksen kautta työelämään tai koulutukseen. Osallistuttiin seudullisen Lastensuojelun suunnitelman valmisteluprosessiin. Lastensuojelun suunnitelma valmistuu syyskuussa Oulun seudun ympäristökuntien sosiaalipäivystys aloitti toimintansa alkaen. Yhteistyösopimus päivystyksen järjestämisestä allekirjoitettiin ympäristökuntien ja yksityisen Lastensuojelu Merikratos Oy:n kanssa. Asiakaspalvelujen hallinta Toimeentulotuki- ja vammaispalvelupäätökset lain edellyttämää velvoitetta noudattaen Kirjalliset toimeentulotukipäätökset seitsemän arkipäivän sisällä. Sosiaalityöntekijän sj, tulosalueen työntekijät Toimeentulotukihakemusten määrä on 30 % (654 hakemusta) enemmän kuin edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Heinäkuussa toimeentulotukeen ja lastensuojeluun liittyvät asiat

2 2 (17) Palveluprosessien ja sen siihen käytetyn ajan seuranta ja arviointi vastaanotolle viiden päivän sisällä. Lastensuojelulakiin liittyvät velvoitteet / lastensuojeluilmoitus, lastensuojelutarpeen arviointi ja yhteenvedot, kiireellinen sijoitus ja sen jatko määräaikojen puitteissa. hoidettiin päivystysluonteisesti. Elokuussa tarkistettiin sosiaalityöntekijöiden ja toimistotyöntekijöiden työjakoa, jolloin päästiin lain edellyttämään tavoitteeseen eli toimeentulotukipäätökset tehtiin viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Asiakkaalle mahdollistui myös ajan saaminen sosiaalityöntekijän vastanotolle viikon kuluttua. Kriisiasiakkaat otetaan vastaan välittömästi samalle päivälle. Vammaispalveluissa palvelutarpeen arviointi ja päätöksenteko toteutuivat kuukauden kuluessa. Lastensuojelussa palvelutarpeen arviointeja ei ole määräaikaan mennessä tehty. Lastensuojeluun tehtiin 223 lastensuojeluilmoitusta elokuun loppuun mennessä ja vastaavasti kiireellisiä lasten sijoituksia tehtiin 13, joista 5 tulivat sosiaalipäivystyksen kautta. Asumispalvelujen arvioinnin kehittäminen asiakassuunnitelmien yhteydessä, Suunnitelmallinen palveluprosessi asumispalvelujen asukkaan ja työntekijän kanssa. Seudullisen kilpailuttamisen tavoitteet ja tulokset hyödynnetään. Asumispalveluiden kehittäminen laadullisesti ja vaikuttavuudellisesti. sj, tulosalueen työntekijät Käynnistettiin suunnitteluprosessi Onni- ja Ilona kodin avohuoltopainotteisesta muutoksesta, jossa korostuvat sekä tehostettu palveluasuminen että itsenäiseen asumiseen tähtäävä asumisvalmennus. Kesäheinäkuussa tehtiin tarkastuskäyntejä yksityisiin palvelukoteihin.

3 3 (17) SOSIAALITYÖ JA VAMMAISPALVELUT: Prosessit ja rakenteet: Taulukko 2 Toimivat palveluprosessit Toimivat ja tarkoituksenmukai set verkostot Verkostoyhteistyö työvoimahallinnon, sosiaalityön kuntottavan työtoiminnan kesken Aktviointisuunnitelmat Perhetyönohjausryhmän toiminnan tuloksen Päihdesuunnitelmat Yhteistyön toimintamallien kehittäminen Nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja työllistymisen edistäminen suunnitelmallisella aktivoinnilla ja kuntouttavalla työtoiminnalla. Yhdessä sovitut palveluprosessit ja toimintamallit ennaltaehkäisevässä neuvolatyössä ja lastensuojelutyössä. Päihdeasiakkaiden suunnitelmallinen avohuoltotyö ja yhteistyö terveyskeskuslääkäreiden laitoskuntoutusjaksojen yhteydessä Aktivointisuunnitelmia ei ole laadittu kevään ja kesän 2009 aikana asiakkaille muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta johtuen mm. toimeentulotuen asiakasmäärien kasvusta ja työvoimatoimiston uudelleen organisoitumisesta. Perhetyönohjausryhmä on kokoontunut kesäkuussa 2009 ja käsitellyt perhetyöhön liittyvää kehittämistä kuten lomakkeita ja perhetyön ryhmätoiminnan mallia. Yhteistyö sosiaalityöntekijöiden ja lääkäreiden kanssa on toiminut asiakkaan päihdekuntoutusjaksojen arvioinnissa. Perhetyössä vertaisryhmätyyppisen palvelujen kehittäminen eri palvelujen tarvitsijoille Yhteistyömallien kehittäminen Nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen ja varhainen puuttuminen ennaltaehkäisevänä toimintana yhteistyön kehittämisenä alueen toimijoiden nuorisotyön, seurakunnan, perhetyön ja lastensuojelun kesken. Eri toimijoiden kokouksia on ollut ja yhteistyömallien kehittäminen jatkuu edelleen.

4 4 (17) SOSIAALITYÖ JA VAMMAISPALVELUT: Resurssien hallinta: Taulukko 3 Talouteen sopeutettu palvelurakenne Kustannusvertailu Toiminnan vaikuttavuuden ja laadullisuuden arviointi ATK-ohjelmasta saatujen raporttien avulla Kustannustehokasta toimintaa käytettävissä olevin resurssein. Talouden ja toiminnan arviointia ja seurantaa tehdään jatkuvasti. Työttömyys on 14,1 % prosenttia elokuun 2009 tilaston mukaan Haukiputaalla ja se vaikuttaa suoraan toimeentulotuen menokehitykseen nostaen kustannuksia. Riittävä ja motivoitunut ammatillinen henkilökunta Kehityskeskustelut Kehittämispäivät Kouluttautumiseen mahdollisuus Virat ja toimet täytetty ammattitaitoisilla työntekijöillä Erityisosaamisen huomioiminen Henkilöstön osalta kaksi sosiaalityöntekijän virkaa on ollut avoinna. Avoimet virat hoidetaan sijaisuuksilla vuoden 2009 loppuun saakka. Henkilöstön kehittämispäivä on ollut elokuun 2009 lopussa. Osaamisen päivittäminen koulutuksella SOSIAALITYÖ JA VAMMAISPALVELUT: Uudistuminen ja työkyky: Taulukko 4 Työhyvinvointi TYHY-indeksi Työtyytyväisyys sj, vähintään normaalitasossa tulosalueen työntekijät Työtyytyväisyyskartoitusta ei ole tehty ko. ajalla. Poissaolojen seuranta Sairauspoissaolot vähentyminen sj, tulosalueen työntekijät Sairauspoissaolot ovat ko. ajalla pääasiassa lyhyitä omailmoitukseen perustuvia.

5 5 (17) KOTI- JA LAITOSHOITO: Vaikuttavuus ja palvelukyky: Taulukko 1 Ikäihminen asuu turvallisesti kodissaan Ikäihmisten asuinolosuhteet Seurataan vanhusten asuntojen korjaus-/muutostöiden määrää/vuosi. vtj, tj Korjausavustuksia on myönnetty 10:lle Ennaltaehkäisevä työ Ennaltaehkäisevät kotikäynnit on tehty 80 vuotta täyttäville. vtj, khem Ennaltaehkäiseviä kotikäyntejä on tähän mennessä tehty 20. Kuntouttava työote Kuntoutusta edistävien toimenpiteiden kirjaaminen hoito- ja palvelusuunnitelmiin. Voitas-testit ohjauksineen kattavasti käytössä palvelujen piirissä oleville. VoiTas-ryhmiä järjestetään yhteistyössä liikuntatoimen kanssa. Kotihoidossa myös asiakkaan viikko-ohjelmiin on kirjattu kuntoutusta edistävät toimenpiteet. Kotihoidossa on aloittanut kokopäiväinen fysioterapeutti. Kotihoidossa asiakkaille on tehty Voitas-testit ainakin yhden kerran. Voitasryhmiä on toiminut yhteensä kahdeksan. Palvelujen kattavuus ja vaikuttavuus Kotona asuvien ikäihmisten osuus 92 % yli 75-vuotiaista asuu omassa kodissaan. 91,4% asuu omassa kodissaan. Kotihoidon kattavuus Kattavat tarpeen mukaiset asumispalvelut 14 % yli 75-vuotiaista on säännöllisen kotihoidon palvelujen piirissä. Panostetaan erityisesti tehostettuihin palveluihin. Tehostetuissa palveluasunnoissa asuu 5 % yli 75-vuotiaista. vtj, khem 12,4 % yli 75-vuotiaista on säännöllisen kotihoidon piirissä. Koivukodin ryhmäasunnot on muutettu tehostetuiksi palveluasunnoiksi alkaen. Tehostettuja palveluasuntoja on yhteensä 52. Tehostetuissa palveluasunnoissa asuu 5 % yli 75-vuotiaista.

6 6 (17) Päivätoiminta Päivätoimintaryhmien jatkaminen 3x/viikko Ryhmät toimineet edelleenkin Revontaloilla. Laitoshoitopaikkojen määrä ja rakenne Pitkäaikaisessa laitoshoidossa on 3 % yli 75-vuotiaista. Pitkäaikaisessa laitoshoidossa on 3,6 % yli 75 -vuotiaista. Tulosalueen palvelukyky Toteutetaan vuodeosastojen 1 ja 2 hallinnollinen yhdistäminen. Vuorohoitopaikat palveluasunnot Revonkodilla. Päätös osastojen yhdistämisestä on tehty Lyhytaikainen palveluasuminen toteutettu Hannankodilla asukasta/päivä. Asiakastyytyväisyys Palveluiden kehittäminen asiakastyytyväisyyskyselyi den perusteella. Asiakastyytyväisyyskyselyt on tehty päivätoiminnan asiakkaille. KOTI- JA LAITOSHOITO: Prosessit ja rakenteet: Taulukko 2 Palveluketjujen toimivuus Asiakkuuskriteerit Palvelujen piiriin pääseminen Hoito- ja palvelusuunnitelmat Palveluasuntojen toimintamalli Osastojen uusi toimintamalli Laitoshoidon Rai-järjestelmä Toimitaan kriteerien mukaisesti. Yksiköissä asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Tarkistetaan vähintään 1x/vuosi. Palveluasuntojen uuden toimintamallin vakiinnuttaminen. Uuden toimintamallin käyttöön otto. em:t em:t Toteutunut. Toteutunut. Osittain tarkistettu. Tiimityöskentely koetaan hyvänä toimintamallina. Osittain käytössä-henkilöstön työkierrot käytössä. Mittaukset tehty ja lähetetty THL:een. Toisten mittausten tekeminen käynnistetty.

7 7 (17) Ensimmäiset mittaukset on tehty sekä palveluasunnoissa että osastolla. Toimivat verkostot Yhteistyöverkosto Osallistutaan seutukuntayhteistyöhön ja tiivistetään yhteistyötä kunnan muiden hallintokuntien sekä yksityisten ja kolmannen sektorin kanssa. sj, em:t Osallistuttu seutukunnalliseen turvapalveluhankkeeseen. Kotihoidossa seurakunnan kanssa yhteistyöprojekti. Muistiverkkotoiminta dementiayhdistyksen kanssa. KOTI- JA LAITOSHOITO: Resurssien hallinta: Taulukko 3 Kustannustietoisuus Riittävä ammattitaitoinen henkilökunta Hyväksytyn talousarvion pitävyys Vakanssien täyttöaste Talouden ja toiminnan systemaattinen seuranta ja reagointi. Koko henkilöstön kustannustietoisuuden lisääminen. Henkilöstömäärä on mitoitukseltaan vähintään keskivertotasossa valtakunnallisten suositusten mukaan. Sijaisten saatavuuden turvaaminen. Taloutta ja toimintalukuja seurattu esimiesten työkokouksissa säännöllisesti. Henkilöstömäärä keskivertotasossa. Henkilöstömitoituksesta pidetty kolmivuorotyöyksiköissä seurantaa helmi-maaliskuussa. On osallistuttu seudulliseen sijaisrekrytointihankkeeseen. Oikea henkilöstörakenne Resurssien joustava ohjaaminen yksiköiden välillä. Työnjakomallin kehittäminen meneillään kotihoidossa. Lääkehoitokoulutus käynnissä kotihoidon ja palveluasuntojen henkilökunnalle.

8 8 (17) KOTI- JA LAITOSHOITO: Uudistuminen ja työkyky: Taulukko 4 Sitoutuminen yhteisiin päämääriin Kehityskeskustelut Koulutuskortti ITE-arviointi Toteutetaan 1x/vuosi/työntekijä. Kehityskeskusteluissa tarpeen kartoitus ja koulutussuunnitelman tekeminen ja seuranta henkilökohtaisella koulutuskortilla. ITE-arviontijärjestelmä käytössä jokaisessa työyksikössä. Määrärahoissa varaudutaan täydennyskoulutukseen. Käynnistetty. Koulutusten seuranta koulutuskorteilla. ITE-arviointi osittain käytössä. Henkilöstön työhyvinvointi Sairauspoissaolot Varhainen puuttuminen ja sairauslomat eivät nouse vuoden 2008 tasosta. Sairauslomat ovat vähentyneet edellisen vuoden vastaavaan ajankohdan tasosta koko tulosalueella. TYHY-indeksi Työtyytyväisyyskyselyt tehdään vuosittain. Osallistutaan aktiivisesti tyhy-toimintaan. Työpaikkaselvitykset yhdessä työterveyshuollon kanssa. Ei ole vielä tehty. Työpaikkaselvityksiä on meneillään yksiköissä.

9 9 (17) TERVEYDEN JA SAIRAANHOITO: Vaikuttavuus ja palvelukyky: Taulukko 1 Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen Terveystiedottaminen Potilasohjauksen mallintaminen eri potilasryhmissä Monimuotoinen tiedottaminen artikkelein, tietoiskuin ja teemapäivin väestölle ja eri potilasryhmille Potilasohjauksen systematisointi jl, jh, em:t Terveystiedottamista tehty ja pidetty ajantasalla kunnan Internetsivuilla, Tilitorissa ja Rantapohjassa Uusi perhevalmennusohjelma on tehty. Aivoverenkiertohäiriöpotilaan moniammatillinen hoitotiimi on vakiintunut. Erityishoitajien käyttö on aktiivista. Diabetestiimin / -neuvolan kehittäminen aloitettu. Syksyn 2009 aikana kiinnitetään erityistä huomiota syrjäytyneiden ja pitkäaikaistyöttömien terveydentilan ja toimintakyvyn kartoittamiseen (yhteistyössä sosiaalityön ja työhallinnon kanssa). Riittävät perusterveydenhuollon palvelut Yhteydensaanti Hoidon tarpeen arvioon ja hoitoon pääsyaika Välittömän yhteydensaannin parantaminen Säädöstenmukaisissa määräajoissa pysyminen jl,jh,em:t Nispa-vastaaja-automaatti otettu käyttöön vastaanotolla ja suun terveydenhuollossa. Terveyskeskuksesta vastataan asiakkaan soittopyyntöön saman päivän aikana. Kokemukset ovat hyvät. Hoitotakuun määräajoissa on pysytty. Kiireettömän lääkärin vastaanottoajan saa noin 1 kk kuluttua. Suun terveydenhuolto on pystytty toteuttamaan hoitotakuun ja hoitosuunnitelman puitteissa. Perusterveydenhuollo n sopeutuminen muutokseen Terveydenhuoltolaki Seudulliset perusterveydenhuoltoon Palveluiden, toiminnan ja organisaation sopeuttaminen yhteiskunnassa meneillään oleviin lainsäädännöllisiin jl, jh, em:t Osallistuttu aktiivisesti Oulun seudun perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteiskokouksiin (PPSHP:n seminaarit, HYVE -tiimi, johtavien lääkärien, hammaslääkäreiden ja hoitajien kokoukset). Aktiivisesti osallistuttu

10 10 (17) vaikuttavat ratkaisut ja seudullisiin muutoksiin Aktiivinen ja avoin tiedottaminen sekä ohjaus palveluihin seudullisiin ja alueellisiin hankkeisiin (mm. TUKEVA) ja niiden valmisteluun ("KYTKE") Yhteiskokouksia pidetty mm. PPSHP:n psykiatrian ja kuntoutuksen tulosyksikköjen kanssa. Tulosalueen palvelukyky Asiakas- ja sidosryhmätyytyväisyyskysel yt Jatkuva asiakaspalaute Kyselyt vuorovuosin asiakkaille ja sidosryhmille. Palveluiden kehittäminen kyselyjen tulosten ja jatkuvan palautteen avulla jl, jh, em:t Sidosryhmäkyselyt tehdään syksyllä vastaanotolla, suun terveydenhuollossa, mielenterveyskeskuksessa sekä vuodeosasto 1:llä. Kyselyjen suunnittelu on meneillään. Jatkuvaa potilaspalautetta kerätään sekä postilaatikoihin että sähköisesti. Palaute käsitellään työyksiköissä. TERVEYDEN JA SAIRAANHOITO: Prosessit ja rakenteet: Taulukko 2 Tulosalueen organisaatiorakenteen ajantasaistaminen Selkeä johtamis- ja vastuujärjestelmä Organisaatiokaavio Johto- ja vastuusuhteiden kuvaaminen Organisaation rakenteen päivittäminen ja vastuuhenkilöiden työnjaon selventäminen toukokuun 2009 loppuun mennessä Lähiesimiestoiminnan kehittäminen jl,jh, em:t Perusturvapalveluiden organisaatiomuutos on käsitelty ja hyväksytty perusturvalautakunnassa elokuun 2009 kokouksessa. Muutokset toteutuvat asteittain toiminnallisesti ja hallinnollisesti. Tiimivastaavia ja tehtävänkuvia on kartoitettu ja osin nimetty. Tiimivastaavien nimeäminen ja tehtävänkuvan tarkistaminen Vuodeosastojen 1 ja 2 yhdistäminen Vuodeosastojen hallinnollinen yhdistäminen Osastojen yhdistyminen yhden esimiehen alle keväällä 2009 jl, vtj, jh, vuodeosasto -jen oh:t Osastojen toiminnallinen yhteistyö on tiivistynyt alkuvuoden aikana.

11 11 (17) Vuodeosastojen toiminnallinen yhdistäminen Tehdään yhteinen talousarvio ja tuloskortti vuodelle Toiminnan suunnittelun yhteiskokoukset henkilöstön ja johdon kanssa on sovittu syksyn 2009 ajalle. Osastojen toimintamallin kehittäminen esim. tiimimallin pohjalta yhdessä henkilöstön kanssa Osastojen yhteinen tuloskortti ja talousarvio vuodelle 2010 on valmistelussa. Tiedon hallinta Tietojärjestelmien optimaalinen hyödyntäminen Ohjeiden ja hoitopolkujen ajantasaistaminen Rakenteisen sairaskertomuksen käyttöönotto ja juurruttaminen Kirjaamisen kehittäminen (sisältö, suunnitelmallisuus) jl, jh, em:t, ATKyhdyshlöt Uusi tietojärjestelmäpäivitys Effica 3.5. sekä RIS2 (radiologinen tietojärjestelmä) on otettu käyttöön alkukesästä. Kokousmuistiot ovat sähköisessä muodossa koko henkilökunnan nähtävillä. Organisaation sisäisen tiedon ja tiedottamisen muuttaminen sähköiseksi Kirjalliset tehtäväkuvaukset Tehtäväkuvaukset on tehty melko kattavasti ja päivitetty kehityskeskusteluiden yhteydessä. Hoitotyön kirjaaminen ja raporttikäytäntö on yksi vuodeosaston loppuvuoden kehityskohteista. Moniammatillinen verkostotyö Yhteisesti sovitut toimintamallit ja hoitopolut Juurrutetaan kehittyneitä hyviä verkostoja ja yhteistyömalleja ja luodaan uusia em:t Lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmät (lapset, aikuiset, veteraanit) ovat vakiintuneet. Perhetyöja aivoverenkiertohäiriöryhmä toimivat suunnitellusti. Osallistutaan monihallinnollisiin TUKEVA- ja KELPO-hankkeisiin. Lastensuojelusuunnitelmaa tehdään poikkihallinnollisesti. Yhteistyö mielenterveystyön, sosiaalityön, työtoiminnan ja yhteistyötahojen kanssa on monipuolistunut. MTK:n ja psykiatrian klinikan kanssa hanke, jossa haetaan uusia toimintamalleja perusterveydenhuoltoon. Yhdyshenkilöitä sovittu eri tahojen kesken, mikä on helpottanut yhteistyötä.

12 12 (17) TERVEYDEN JA SAIRAANHOITO: Resurssien hallinta: Taulukko 3 Sitoutuminen kokonaistaloudelliseen toimintamalliin Talousarvion pitävyys Systemaattinen seuranta ja reagointi sekä esimiesten että henkilöstön kesken jl,jh,em:t Taloutta seurataan säännöllisesti esimieskokouksissa. Tietoa jaetaan työyksiköissä henkilökunnalle. Erikoissairaanhoidon kustannukset Erikoissairaanhoidon kustannusten kehittyminen Erikoissairaanhoidon kustannusten ajantasainen tarkkailu ja niistä tiedottaminen Tarkoituksenmukaisen hoidonporrastuksen toteutumisen varmistaminen jl,jhl jl,jhl ESH-kustannukset ovat suuret. 1-7/09 on kasvua kustannuksissa ollut 14,4 %. Huolestuttavasti erityisesti psykiatrian kustannukset ovat kasvaneet, johon on reagoitu olemalla aktiivisesti yhteydessä psyk. klinikan kanssa ja aloittamalla hanke perusterveydenhuollon milelenterveystyön ja erikoissairaanhoidon työtapojen monipuolistamisessa ja uudistamisessa. PPSHP:n johtajan mukaan DRG-laskutusta on uudistettu kesken vuotta 2009, minkä pitäisi vaikuttaa yhdessä PPSHP:n säästötavoitteiden kanssa kuntien loppuvuoden laskutusta vähentävästi. ESH:n ja muiden ostopalveluiden (erityistutkimukset) kriteereitä kerrataan jatkuvasti. PPSHP:n eri yksiköihin on oltu yhteydessä hoidonporrastuksen tarkentamiseksi (psykiatria, kuntoutus) Aktiivisesti osallistuttu hankkeisiin, joiden avulla hoidonporrastus paranee. Riittävä ja ammattitaitoinen henkilökunta Virkojen ja toimien työpanoksen täyttöaste Viroissa ja toimissa on pätevä ja sitoutunut henkilöstö. jl, jh, em:t Avoimiin virkoihin ja toimiin on ollut hakijoita hyvin. Pitempiaikaisiin sijaisuuksiin on ollut mukavasti hakijoita lähes kaikissa ammattiryhmissä. Erityisesti lyhytaikaisiin sairaanhoitajien sijaisuuksiin on ajoittain vaikea

13 Työpanosten määrä eri yksiköissä Sijaisten saatavuuden turvaaminen. Kuvataan tarvittavan työpanoksen määrä eri yksiköissä. Seurataan toteutunutta työpanosta. 13 (17) löytää pätevää sijaista. Toteutuneen työpanoksen määrää on seurattu jaksotyöyksiköissä vuodeosastoilla ja palveluasunnoissa. Pääosin työpanos on myös toteutunut suunnitellun mukaisena. TERVEYDEN JA SAIRAANHOITO: Uudistuminen ja työkyky: Taulukko 4 Ammattitaidon ylläpitäminen Koulutussuunnitelma Koulutuspalaute Koulutuskortti Jokainen työntekijä käy koulutuksessa vähintään 3 pv vuodessa Tehdään koulutussuunnitelma työyksiköittäin ja yksilöittäin. Koulutuspalautteen ja -arvio systemaattinen käyttöönotto. jl, jh, em:t Tulee toteutumaan. Hoitohenkilökunnan lääkehoitokoulutus ja ammattitaidon ylläpito on sovittu koko vastuualueella ja myös seudullisesti yhdenmukaiseksi. Videoesitelmät ovat toteutuneet lähes viikoittain. Koko henkilökunta voi osallistua valikoituihin PPSHP:n eri klinikoiden järjestämiin esitelmätilaisuuksiin. Sisäistä koulutusta on järjestetty parin viikon välein koulutustarpeen mukaisesti. Henkilöstön hyvinvointi työssä TYHY-indeksi Palaute opiskelijoilta, sijaisilta ja poislähteviltä työntekijöiltä TYHY-indeksi nousee Työkonferenssien käynnistäminen eri työyksiköissä jl, jh, em:t Henkilökunnan seudullisia koulutuksia pyritään järjestämään ja niihin osallistumaan. Työkonferenssit pidetty mielenterveyskeskuksessa. Systemaattinen lähtöhaastattelu / uusi lomake ei ole vielä toteutunut. Koko kunnan yhteinen lomake on suunnitteilla. Poislähtevän henkilöstön

14 14 (17) Lähtöhaastattelulomakkeen käyttöönotto ja kehittäminen sekä palautteeseen reagoiminen kanssa käydään keskustelut, joissa kirjataan kehityskohteet. PÄIVÄHOITO: Vaikuttavuus ja palvelukyky: Taulukko 1 Varhaiskasvatussuunn itelma Perheiden osallisuus varhaiskasvatuksessa Uusittu lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on käytössä. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on valmis ja käytössä Yksityinen päivähoito Laadunarviointi Yksityisen ja kunnallisen päivähoidon yhteiset käytänteet Uutta laadunarviointijärjestelmää käytetään varhaiskasvatussuunnitelman tukena. Kunnan varhaiskasvatussuunnitelma on pohjana yksiköiden varhaiskasvatussuunnitelmille. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on käytössä. Laadunarviointijärjestelmän (TAK) avulla tehtiin asiakaskyselyt päivähoitoyksiköihin ja niiden tulokset ovat käytössä toiminnan kehittämisessä. Kunnan varhaiskasvatussuunnitelma (hyv. ltk ) ja lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on jaettu yksityisille päiväkodeille sekä yksityisille perhepäivähoitajille käytettäväksi omien suunnitelmien laatimisessa. PÄIVÄHOITO: Prosessit ja rakenteet: Taulukko 2 Monimuotoinen ja turvallinen varhaiskasvatus Varhaiskasvatussuunnitelma Yksikkökohtaisten varhaiskasvatussuunnitelmat tehdään. Työryhmä on aloittanut suunnitelman työstämisen. Suunnitelma viedään myöhemmin yksiköitten käsittelyyn. Toimivat verkostot Varhaiskuntoutuksen ja perhetyön työryhmiin osallistutaan. Päivähoidon edustajat ovat osallistuneet perhetyön ohjausryhmän ja seutukunnallisen lastensuojelutyöryhmän kokouksiin, joita

15 15 (17) molempia on ollut neljä (4) kertaa. Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö järjesti "Perhetyön ja sosiaalityön kehittäminen lastensuojelussa" -foorumin Kelpo-hankkeessa on mukana useita päivähoidon edustajia. Turvalliset ja toimivat päivähoitotilat ulkona ja sisällä Päiväkotien ja pihojen tarkastuksissa ilmenneet epäkohdat korjataan uusien päivähoidon turvallisuusohjeiden mukaisiksi. phj, hall.p., pho:t Tarkastuksissa ilmenneitä puutteita ei ole kaikilta osin korjattu. PÄIVÄHOITO: Resurssien hallinta: Taulukko 3 Päivähoitopalvelujen riittävyys Päivähoitopaikka järjestetään lakisääteisessä ajassa. Esiopetus järjestetään kaikille ilmoittautuneille. Päivähoito- ja esiopetuspaikka järjestyy päivähoitolain/perusopetuslain mukaisesti. Alkuvuodesta päivähoitopaikka ei pystytty tarjoamaan heti velvoiteaikaan, vaan perheet järjestelivät eri tavoin lastensa hoidon odotelleessaan kunnallisen päivähoitopaikan järjestymistä. Elokuussa hoitopaikka pystyttiin osoittamaan kaikille hakijoille, koska osa päivähoidon tarvitsijoista siirtyi yksityiseen päivähoitoon. Kustannustehokkuus Menojen ja tulojen keskinäinen tasapainottaminen Päivähoidon menot suhteutetaan annettuun talousarvioon huomioiden päivähoitolaki ja -asetus Toteutuman perusteella avustukset kotitalouksille ovat ylittymässä yksityisen päivähoidon lasten määrä kasvun takia (keskimäärin 245 lasta/ kk, vastaava luku ed. vuonna oli 211). Muutoin päivähoito on pysynyt annetussa kehyksessä; avoimet toimet täytettiin osittain vasta elokuun alusta ja sijaisten palkkaamisessa on käytetty tiukkaa harkintaa. Varhaiskasvatuksen erityisopettajan toimi on jätetty täyttämättä.

16 16 (17) Päivähoitolaki ja turvallisuusnäkökohdat huomioidaan sijaisten rekrytoinnissa. Lyhytaikaiset sijaisjärjestelyt on pyritty järjestämään sisäisin siirroin, kuitenkin pienissä yksiköissä ilmennyt sijaistarve edellyttää aina sijaista. Näihin ja pitempiinkään sijaisuuksiin ei kuitenkaan ole aina saatu pätevää sijaista. Käyttö- ja täyttöaste Käyttöastetta seurataan kuukausittain. Käyttöastetta seurataan kuukausittain, se oli tammikuussa 94 %, helmikuussa 88 % ja maaliskuussa 85 %. Huhtikuun ja toukokuun käyttöaste oli 90 % ja kesäkuun 65 %, joka johtuu lasten hoidon päättymisestä ja huoltajien vuosilomien hyvityspäivistä. PÄIVÄHOITO: Uudistuminen ja työkyky: Taulukko 4 Ammattitaidon ja ammatillisuuden kehittäminen Koulutussuunnitelma Koulutussuunnitelma päivitetään toiminnassa ilmenneiden tarpeiden ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Varhaiskasvatussuunnitelmaan pohjautuen on koko päivähoidon kasvatushenkilöstölle pidetty koulutuspäivä Ensiapukoulutus on järjestetty henkilökunnalle alkuvuoden aikana (8 ryhmää). Näiden lisäksi muutamiin yksittäisiin koulutuksiin on osallistuttu. Hyvinvoiva henkilöstö Työolosuhteet Tiimityön kehittäminen varhaiskasvatussuunnitelman suuntaisesti pho:t Tammikuussa -09 valmistunut Haukiputaan oma VASU on jaettu jokaiselle kasvattajalle, joiden tulee huomioida se työnantajan ohjeistuksena ja edellytyksenä varhaiskasvatustyölle. Työergonomia Työergonomia huomioidaan kalustehankinnoissa, tilojen suunnittelussa ja työmenetelmien kehittämisessä. Martinniemen päiväkodin laajennusosan suunnittelussa huomioitiin jokaisen ryhmän kohdalla monikäyttöisyys (soveltuvuus pienten ja isojen lasten hoitoon). Työfysioterapeutti on käynyt yksiköissä ohjeistamassa oikeita työasentoja ja työvälineiden käyttöä.

17 17 (17) Toimiva perehdytys Perehdytyskansio muokataan vastaamaan päivähoidon tarpeita. Työtä ei ole aloitettu. Perehdytys on osoittautunut erityisen haastavaksi alati vaihtuvien, lyhytaikaisten sijaisten kohdalla. Lyhennykset em(:t) hall.p. jh jl jhl khem lääk. oh(:t) petu ptj phj pho(:t) sj stt tae vtj esimies, esimiehet hallintopäällikkö johtava hoitaja johtava lääkäri johtava hammaslääkäri kotihoidon esimies lääkäri osastonhoitaja(t) perusturva perusturvajohtaja päivähoidonjohtaja päivähoidonohjaaja(t) sosiaalijohtaja sosiaalityöntekijä tulosalueen esimiehet vanhustyönjohtaja

Perusturvalautakunta 23.2.2010 / LIITE 22. Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen

Perusturvalautakunta 23.2.2010 / LIITE 22. Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen 1 (28) Perusturvalautakunta 23.2.2010 / LIITE 22 PERUSTURVAPALVELUT Vaikuttavuus ja palvelukyky Kriittinen menestystekijä Hyvinvoinnin edistäminen Kriteeri, mittari, tapa Tavoitetaso Vastuutaho Toteutuminen

Lisätiedot

Perusturvapalveluiden organisaation uudistaminen 18.8.2009. Perusturvajohtaja Riitta Pitkänen

Perusturvapalveluiden organisaation uudistaminen 18.8.2009. Perusturvajohtaja Riitta Pitkänen Perusturvapalveluiden organisaation uudistaminen 18.8.2009 Perusturvajohtaja Riitta Pitkänen PERUSTURVAPALVELUT TUKIRYHMÄ SOSIAALITYÖ- JA VAMMAISPAL- VELUT KOTI- JA LAITOS- HOITO TERVEYDEN- JA SAIRAANHOITO

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia Liite 2 Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Strategia 2010-2015 MISSIO / TOIMINTA-AJATUS Hyvinvoiva ja toimintakykyinen kuntalainen Missio = organisaation toiminta-ajatus, sen olemassaolon syy. Kuvaa sitä, mitä

Lisätiedot

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin organisaatio

Lisätiedot

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö 4.2 Perusturvatoimi TOIMIELIN SOSIAALITYÖ JA HALLINTO Perusturvajohtaja Anne Hokkanen Sosiaalityön ja hallinnon osasto vastaa sosiaalitoimen hallinnosta ja sosiaalityöstä. Sosiaalityön tehtävänä on asiakkaan

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen strategia. Opla 48 10.05.2006

Varhaiskasvatuksen strategia. Opla 48 10.05.2006 Varhaiskasvatuksen strategia Opla 48 10.05.2006 Visio 2013 Lohjan varhaiskasvatus tarjoaa 2800 lapselle perheen tarpeisiin vastaavat alueelliset ja laadukkaat peruspalvelut. Palvelutoimintaa toteuttaa

Lisätiedot

Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset vir ko jen ja toimien perustamisesta,

Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset vir ko jen ja toimien perustamisesta, Perusturvalautakunta 50 26.09.2018 Perusturvan toimialan esitys henkilöstömuutoksista vuodelle 2019 779/01.01.00/2018 PETUR 26.09.2018 50 Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä pyydetty esitykset

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen Osallistava ja turvallinen kunta, joka tarjoaa ikäihmisille

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Miten turvataan sosiaalipalvelujen osuus sosiaali- ja terveyspiirissä? Anu Olkkonen-Nikula Koti- ja asumispalvelujen johtaja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut PALVELU-/VASTUUALUE: Kehityspoliklinikka ja vammaispalvelun sosiaalityö VASTUUHENKILÖ: Miia Luokkanen TOIMINTA-AJATUS: Vammaispalvelut tuottavat asiakkaidensa

Lisätiedot

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Perhepalvelut Nimike: perhepalvelujen palveluesimies, virka Tehtävät: Perhepalvelujen palveluesimies

Lisätiedot

Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2021

Mittari(t) Nykytaso Tavoitetaso 2021 Toimiala: Hyvät ja toimivat peruspalvelut Kotona asuvien yli 75-vuotiaiden määrä 90% 91% 91,50% 92% 92,50% 93% Laitoshoidossa olevien yli 75-vuotiaiden määrä 2,88% 2,50% 2,50% 2% 2% 1,50% Tehostetussa

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016 TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

TERVEYS JA TOIMINTAKYKY TA 2015 TAVOITTEET JA TOIMENPITEET

TERVEYS JA TOIMINTAKYKY TA 2015 TAVOITTEET JA TOIMENPITEET TERVEYS JA TOIMINTAKYKY TA 2015 TAVOITTEET JA TOIMENPITEET Valiokuntaesittely Jouko Koskela 27.1.2015 TERVEYS JA TOIMINTAKYKY Palvelujen tehtävänä on kuntalaisten elämänhallinnan edistäminen, terveyden,

Lisätiedot

Monialainen yhteistyö kotona asumisen tukena

Monialainen yhteistyö kotona asumisen tukena Monialainen yhteistyö kotona asumisen tukena Anna Haverinen Vanhustyön johtaja, Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut 29.9.2014 Ikäihmisten palvelujen tavoitteita Ikäihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä, kokevat

Lisätiedot

Yhteistyöryhmä

Yhteistyöryhmä Yhteistyöryhmä 17.11.201 1. Perusterveydenhuolto 2. Aikuissosiaalipalvelut 3. Palveluasuminen 4. Kotihoito. Hyvinvointineuvola & kouluasiat 6. Muut asiat Happy or not Pyhtää elokuu ja lokakuu 201 Potilasjono

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Tämän hetkisen arvion mukaan talousarvio on ylittymässä noin 1 058 300, josta erikoissairaanhoidon osuus on 670 000.

Tämän hetkisen arvion mukaan talousarvio on ylittymässä noin 1 058 300, josta erikoissairaanhoidon osuus on 670 000. 1 PERUSTURVALAUTAKUNTA Yleistä perusturvan taloudesta ajalta 1-4/2016: Perusturvan toimintakulut 1-4/2016 ovat 8 193 995 (käyttö 102,6%) ja toimintakulujen ylitys 208 325. Ylitystä selittää suurimmaksi

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS Toimielin Tehtäväalue Toiminta-ajatus Perusturvalautakunta Vanhusten palvelut Vanhusten palvelujen tulosyksikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää vanhuksille ja pitkäaikaissairaille

Lisätiedot

LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen

LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen LÄÄKÄRI HOITAJA - TYÖPARITYÖSKENTELYSTÄKÖ RATKAISU? Kehittämispäällikkö Eija Peltonen Eija Peltonen 1 Vastaanoton menetystekijät 6. Maaliskuuta 2006 Hyvät vuorovaikutustaidot Ammattitaito Väestövastuu

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 28.3.218] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 218 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Helmikuu 218 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 218 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

Tavoitetaso kotihoidon piirissä vähintään 25 % omaishoidon tuen piirissä 4 % ympärivrk hoitopaikkoja riittävästi. suoritetaan vuosittain

Tavoitetaso kotihoidon piirissä vähintään 25 % omaishoidon tuen piirissä 4 % ympärivrk hoitopaikkoja riittävästi. suoritetaan vuosittain 1 Liite 9 TOTEUTTAMISSUUNNITELMA 2007-2008 Vaikuttavuus ja palvelukyky Kriittiset menestystekijät Kriteerit/ Mittarit Palvelujen saatavuus 75 v täyttäneiden palvelujen kattavuus/v Tavoitetaso 2007 2008

Lisätiedot

Vanhustenhuolto 1.1.2017 alkaen: Vastuut ja roolit. 9.3.2016 v. 7. (Esimiesasemassa olevat numeroitu)

Vanhustenhuolto 1.1.2017 alkaen: Vastuut ja roolit. 9.3.2016 v. 7. (Esimiesasemassa olevat numeroitu) 1 Vanhustenhuolto 1.1.2017 alkaen: Vastuut ja roolit 9.3.2016 v. 7 (Esimiesasemassa olevat numeroitu) Viranhaltija Roolit Vastuut 1) Asiakkuuspäällikkö Kaisu Korpela Strateginen johtaminen - Erityisasumisen

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

Perusterveydenhuolto hyvinvointia kaikille turkulaisille Katariina Korkeila perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja terveyskeskuksen vastaava lääkäri

Perusterveydenhuolto hyvinvointia kaikille turkulaisille Katariina Korkeila perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja terveyskeskuksen vastaava lääkäri Perusterveydenhuolto hyvinvointia kaikille turkulaisille Katariina Korkeila perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja terveyskeskuksen vastaava lääkäri 2.6.2014 1 Mitä Turun PTH tekee huolehtii noin 180 000

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

Mittarit ja tavoitetasot. vaj, tuj:t

Mittarit ja tavoitetasot. vaj, tuj:t 1 (29) PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta 25.5.2010/LIITE PERUSTURVA: Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin edistäminen Asiakaslähtöinen palvelukyky vaj, tuj:t Hyvinvointistrategian laatiminen Palveluiden

Lisätiedot

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2.6 Sosiaalilautakunta 1 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; Sosiaalitoimen hallinto, Sosiaalityö, Vanhustyö/kotipalvelu sekä Vammais. Sitovuustasoihin

Lisätiedot

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön SELVITYS TALOUSTOIMIKUNNALLE PERUSTURVAPALVELUT/Eeva-Sirkku Pöyhönen TOTEUTUNEET SÄÄSTÖT 2014 2015 Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti

Lisätiedot

Syrjäytymisen kustannukset. Maritta Pesonen Perhepalveluiden johtaja

Syrjäytymisen kustannukset. Maritta Pesonen Perhepalveluiden johtaja Syrjäytymisen kustannukset Maritta Pesonen Perhepalveluiden johtaja Vantaan kaupunki, perhepalvelut 2 Aikuissosiaalityö: Työttömyysprosentti Vantaalla on 8,9 %, Toimeentulotukea saa vantaalaisista 9,1

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon kehittäminen / LAPIN KASTE Jouni Lohi, professori Jaana Kupulisoja, suunnittelija Riitta Rautalin, suunnittelija

Perusterveydenhuollon kehittäminen / LAPIN KASTE Jouni Lohi, professori Jaana Kupulisoja, suunnittelija Riitta Rautalin, suunnittelija Perusterveydenhuollon kehittäminen / LAPIN KASTE Jouni Lohi, professori Jaana Kupulisoja, suunnittelija Riitta Rautalin, suunnittelija 12.10.2009 1 KASTE Pohjois Suomen monialaiset sosiaali ja terveyspalvelut

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä) KEMIJÄRVI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 7 892 31,9 % (2617 hlöä) 6 517 6 068 Ikääntynden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 2 544 (32%) 2 901 (45%) kasvu

Lisätiedot

2016 PUOLIVUOTISRAPORTTI

2016 PUOLIVUOTISRAPORTTI 2016 PUOLIVUOTISRAPORTTI 2 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Talousarvion toteutuminen... 3 2.1 Nuva-kuntayhtymä... 3 2.2 Sosiaali ja terveyspalvelujen talouden toteutuminen 1.1. 30.6.2016... 6 3. Toiminnan

Lisätiedot

Vuoden menestyjät - Laatu- ja kehittämispalkinto 2017

Vuoden menestyjät - Laatu- ja kehittämispalkinto 2017 Vuoden menestyjät - Laatu- ja kehittämispalkinto 2017 1. Tulosalue ja vyks Tulosalue - Lapsiperhepalvelut Vastuuyksikkö - Lapsiperheiden tuki 2. Kehittämisen kohde vuoden 2017 menestysteoksi - Hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Yhteistyössä tasapainoon

Yhteistyössä tasapainoon Yhteistyössä tasapainoon Järvenpään mielenterveys- ja päihdesuunnitelma 2014-2016 08.05.2014 Sisältö mittarit, s.3 yhteistyössä tasapainoon, s.4 tavoitteet ja arvot prosessit laatu- ja kustannustehokkuus

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 %

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 % KOLARI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 840 23,2 % 4 168 4 247 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 901 (23%) 1 312 (32%) kasvu 411 hlöä 75

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu SALLA 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 781 31,9 % (1258 hlöä) 3 091 2 852 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1 240 (32%) 1 430 (46%) kasvu

Lisätiedot

Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019

Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Valtuuston talous- ja strategiaseminaari 4.6.2018 Johtaja Taru Kuosmanen 1 AL 29.5.2018 Tilanteen johdosta tullaan esittämään lisätalousarviota ennustettujen

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Tilinpäätös 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO

Paraisten kaupunki Tilinpäätös 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille kuntalaisille ja kiireellinen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p SOTE-palvelut, tilannekatsaus 11.10.2018 Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p. 040 685 4035 Johanna.patanen@popmaakunta.fi www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut Lasten ja nuorten palvelut 1.1.2014 Varhaiskasvatuksen johtamismallin muutos 1 Marja-Liisa Akselin 3.4.2014 Muutoksen tavoitteet (Kh 18.2.2013) Valmistelun keskeisenä tavoitteena on kehittää uudelle palvelualueelle

Lisätiedot

KOKEMUSASIANTUNTIJA VALMENNUS

KOKEMUSASIANTUNTIJA VALMENNUS Länsi Lappi i/ Kuntien yhteiset t alueelliset lli KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN ALUEELLINEN TYÖ Kuntouttavan työtoiminnan alueellinen verkosto ottaa Koppi hankkeesta koppia ja kokeilee 12 viikon ajan kuntouttavan

Lisätiedot

2. Ikääntyneiden asuminen vuonna 2013 (% 75 vuotta täyttäneestä väestöstä)

2. Ikääntyneiden asuminen vuonna 2013 (% 75 vuotta täyttäneestä väestöstä) KITTILÄ 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 6 470 18,7 % 7 476 7 835 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 211 (19%) 1 798 (24%) kasvu 587 hlöä

Lisätiedot

Kieliohjelman päivityksen valmistuminen Kielikylpyopetuksen kehittämissuunnitelma Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus

Kieliohjelman päivityksen valmistuminen Kielikylpyopetuksen kehittämissuunnitelma Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu kriittinen tavoitteet ja hankkeet Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Monikulttuurisuuden edistäminen ja hyödyntäminen Monikulttuurisuusohjelman

Lisätiedot

Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen

Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen Järjestämissopimusten toteutuminen strategisten painopisteiden näkökulmasta Sähköiset palvelut ja etäasiointi Perhepalvelut: Omahoitopalvelut,

Lisätiedot

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus 24.3.2017 1 Ikäneuvon neuvonnan ja asiakasohjauksen rautalankamalli Asiakas tai omainen visualisoituna Maakunnallinen neuvontanumero neuvonnalle, ohjaukselle ja alustavalle

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta 24.5.2011 / LIITE. Mittarit ja tavoitetasot

PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta 24.5.2011 / LIITE. Mittarit ja tavoitetasot 1 (27) PERUSTURVAPALVELUT Perusturvalautakunta 24.5.2011 / LIITE PERUSTURVA Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin edistäminen Kriittiset menestystekijät Hyvinvointistrategian laatiminen Mittarit ja tavoitetasot

Lisätiedot

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Palvelualuetyöryhmän yhteenveto ja ehdotukset Riitta Heinonen, Liisa Hynninen, Ritva Mutanen, Maisa Rantanen, Kirsi

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma Mieli 2009 ehdotukset Palvelujohtaja Arja Heikkinen

Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma Mieli 2009 ehdotukset Palvelujohtaja Arja Heikkinen Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma Mieli 2009 ehdotukset Palvelujohtaja Arja Heikkinen I Asiakkaan asemaa vahvistetaan terveysasemilla psykiatrisia hoitajia päihdeongelmaisten hoidon työnjakoa sovittu

Lisätiedot

Mittarit ja tavoitetasot

Mittarit ja tavoitetasot 1 (27) Perusturvalautakunta 22.2.2011 / LIITE 20 SOSIAALIPALVELUT Asiakas ja kuntalainen Hyvinvoinnin ja sosiaalisen toimintakyvyn edistäminen Kohdennetut ja yksilölliset sosiaalipalvelut Työ- ja toimintakyvyn

Lisätiedot

Hyvinvointineuvola Hämeenlinnassa

Hyvinvointineuvola Hämeenlinnassa Hyvinvointineuvola Hämeenlinnassa Projekti 1.9.2009-31.10.2011 Tavoitteet: 1. Perhettä voidaan tukea psykososiaalisissa ongelmissa lähellä ja nopeasti 2. Neuvolan palveluvalikko laajenee ja työskentely

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 1 STLTK 28.10.2015 Liite 3 A TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 TOIMIELIN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveydenhuollon tavoitteena on tuottaa palveluita, 1. joilla

Lisätiedot

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012 Asiakas: Joensuu Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS -05-05 %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 7 697 8 000 5 877 73 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas

Lisätiedot

PALVELUTUOTELUETTELO 2011

PALVELUTUOTELUETTELO 2011 PALVELUTARJOUS 2011 PALVELUTUOTELUETTELO 2011 SOSIAALIPALVELUT TUOTE YKSIKKÖ HINTA MÄÄRÄ YHT. Tuet, avustukset, ostopalvelut Tuet, avustukset Ostopalvelut 1 310 000 Aikuis- ja perhesosiaalityö Suoritteet

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti

Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän linjausten mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin asiakasprosessiryhmien työskentelyn tilanne 25.04.2016 Lapin tuotantoalueen ohjausryhmän 20.1.2015 linjausten mukaisesti TYÖRYHMÄTYÖSKENTELYN TAVOITEET Tavoitteena on nykyisen

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia Luonnos Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia Ympäristöterveyslautakunta Kokkolan kaupungin strategian rakenne (BSC) Toimivat palvelujen järjestämistavat Strategiset päämäärät Kriittiset

Lisätiedot

PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016

PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016 ptltk 28.10.2015 PERUSTURVAPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2016 Toimintaympäristöanalyysi Suunnitelmakaudella perusturvapalvelujen toimintaan tulee voimakkaasti vaikuttamaan valtakunnan tason päätökset

Lisätiedot

16.10.2013 KÄYTÄNNÖN OPISKELIJAKSI PORVOOSEEN? SOSIAALIALAN KÄYTÄNTÖTUTKIMUS PORVOOSSA 2013-14

16.10.2013 KÄYTÄNNÖN OPISKELIJAKSI PORVOOSEEN? SOSIAALIALAN KÄYTÄNTÖTUTKIMUS PORVOOSSA 2013-14 Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå SOSIAALIALAN KÄYTÄNTÖTUTKIMUS PORVOOSSA 2013-14 KÄYTÄNNÖN OPISKELIJAKSI PORVOOSEEN? Oletko kiinnostunut suorittamaan sosiaalialan käytäntötutkimus- tai harjoittelujakson

Lisätiedot

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta Eveliina Pöyhönen Uusi sosiaalihuoltolaki Lain tarkoitus: Edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta Vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta

Lisätiedot

JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE kunnanvaltuuston päätöksen mukaisena

JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE kunnanvaltuuston päätöksen mukaisena 1 STLTK 26.02.2015 Liite 3 A JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2016 2017 kunnanvaltuuston 16.12.2014 päätöksen mukaisena SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN OSUUS 2 Toiminnan

Lisätiedot

Merikarvia MERIKARVIA PORI ULVILA PORIN PERUSTURVAKESKUS

Merikarvia MERIKARVIA PORI ULVILA PORIN PERUSTURVAKESKUS MERIKARVIA PORI ULVILA KUNTAKORTTI 6 Väestöennuste Huoltosuhde 3 ja ennusteet, ja 4 3 346, 4,6 3 4 8 79,8 8,9 8, 77 6 3 3 4 4 6 8 483 36 64-6 7-4 -64 6-74 7-84 8- yhteensä 3 4 4 *Tilastokeskus *Tilastokeskus

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä) POSIO 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 633 30,8 % (1163 hlöä) 2975 2766 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1123 (31 %) 1341 (45%) kasvu

Lisätiedot

Vairinen-Salmela, Johanna, j. 7 Paasonen, Jaana, vj. - Sosiaali- ja terveyslautakunta. TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Toiminta-ajatus

Vairinen-Salmela, Johanna, j. 7 Paasonen, Jaana, vj. - Sosiaali- ja terveyslautakunta. TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Toiminta-ajatus TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Vastuuhenkilö Sosiaali- ja terveyslautakunta Hallinto Pentti Taimen Toiminta-ajatus Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtävänä on vastata tarpeellisten sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Digitaalinen palveluintegraatio ja henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma

Digitaalinen palveluintegraatio ja henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma Digitaalinen palveluintegraatio ja henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma Hyvinvoinnin integroitu toimintamalli Kuopio Anna-Mari Juutinen Kuntakokeilukoordinaattori 9.12.2015 Kuopion kaupunki Perusturva

Lisätiedot

Kokemuksia tiedolla johtamisesta Oulun kaupungissa

Kokemuksia tiedolla johtamisesta Oulun kaupungissa Kokemuksia tiedolla johtamisesta Oulun kaupungissa Sosiaalihuollon digiseminaari 8.2.2019 Suvi Nuutinen, vs. kehittämis- ja laatupäällikkö Hyvinvointipalvelut, Oulun kaupunki Toiminnan ja talouden tarkastelu

Lisätiedot

TP Budjetti Budjetti Muutos % TOIMINTAKULUT ,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,5

TP Budjetti Budjetti Muutos % TOIMINTAKULUT ,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,5 Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTATUOTOT 2 400 TOIMINTAKULUT -363 239-391 770-401 630 2,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -360 839-391 770-401 630 2,5 LASKENNALLISET ERÄT 370 962 391 770

Lisätiedot

Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue

Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue TP 2013 TP 2014 TA2015 Henkilöstömäärä 1196 1134 1071 Toimintakulut 102,4 M 99,4M 97,8 M joista henkilöstökulut 54 M 52,4 M joista asumis- ja hoiva-palvelujen ostot

Lisätiedot

OPTS 2015 3.6.2015 TERVEYSPALVELUT

OPTS 2015 3.6.2015 TERVEYSPALVELUT TERVEYSPALVELUT OPTS 215 3.6.215 Kustannukset ja tuottavuustavoitteet Mittari Toteuma 213 Tavoite 214 Toteuma 214 Tavoitetaso 215 1. Taloustavoitteet Menot - 136 633 993 Tulot - 2 87 6 Netto - 115 826

Lisätiedot

Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Toisen asteen ja korkea-asteen koulutus ja kirjastopalvelut

Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Toisen asteen ja korkea-asteen koulutus ja kirjastopalvelut Palvelut Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Toisen asteen ja korkea-asteen koulutus ja kirjastopalvelut Terveyspalvelut Perusterveydenhuollon avohoidon lääkärin

Lisätiedot

Haukiputaan kunnan tekniset palvelut ovat kilpailukykyinen osa Oulun seudun teknisiä palveluja.

Haukiputaan kunnan tekniset palvelut ovat kilpailukykyinen osa Oulun seudun teknisiä palveluja. Tekninen Visio Haukiputaan kunnan tekniset palvelut ovat kilpailukykyinen osa Oulun seudun teknisiä palveluja. Perustehtävä Toimivan ja turvallisen ympäristön aikaansaaminen suunnittelemalla, rakentamalla

Lisätiedot

Sosiaalipalvelukeskuksen tehtävät on määritelty perusturvalautakunnan johtosäännössä 9.

Sosiaalipalvelukeskuksen tehtävät on määritelty perusturvalautakunnan johtosäännössä 9. TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaalipalvelukeskus Sosiaalipalvelukeskuksen tehtävät on määritelty perusturvalautakunnan johtosäännössä 9. JOHTORYHMÄ Sosiaalipalvelukeskuksessa toimii johtoryhmä, jota johtaa sosiaalipalvelupäällikkö.

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström ETELÄ-SAVON SOTE Pertunmaa 19.2.2016 Hans Gärdström 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 2 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 3 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 4

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Kotona kokonainen elämä / Etelä- Kymenlaakson osakokonaisuus Sara Haimi-Liikkanen, kehittämiskoordinaattori 25.10.2013

Lisätiedot

Aikuissosiaalityön muutokset organisaatiouudistuksissa

Aikuissosiaalityön muutokset organisaatiouudistuksissa Aikuissosiaalityön muutokset organisaatiouudistuksissa Anri Viskari-Lojamo (sosionomi YAMK) Johtava sosiaaliohjaaja Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto Perhe- ja sosiaalipalvelut / Nuorten palvelut ja

Lisätiedot

2014 Toimintakertomus

2014 Toimintakertomus sosiaalilautakunta 29.1.2015 1 2014 Toimintakertomus 2.6 Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen tehtävänä on edistää ja ylläpitää yksityisen henkilön, perheen ja yhteisön sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen Ikäpoliittinen ohjelma vuosille 2011-2015

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen Ikäpoliittinen ohjelma vuosille 2011-2015 Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen Ikäpoliittinen ohjelma vuosille 2011-2015 Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi Ikääntyminen voimavarana seminaari SYO, Kauhava 3.5.2011 Ikäpoliittinen ohjelma v. 2011-2015 Visio:

Lisätiedot

PALVELUALUEET KÄYTTÖSUUNNITELMASSA

PALVELUALUEET KÄYTTÖSUUNNITELMASSA PALVELUALUEET KÄYTTÖSUUNNITELMASSA Mustijoen perusturva Perusturvapalvelukeskus Perusturvajohtaja Perusturvan johtoryhmä Kehittämis- ja hallintopalvelut Terveydenhuoltopalvelut PALVELU- ALUEET Lasten,

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille Varsinais-Suomen hankekuntien kehittämisosio

Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille Varsinais-Suomen hankekuntien kehittämisosio Sosiaalityön palveluiden sekä päihde- ja mielenterveyspalveluiden tarpeessa olevan asiakkaan palveluprosessi: Palvelusuunnitelman teko 1 Sosiaalityöntekijä työntekijä 2.Muu työntekijä 4 3 Palvelusuunnitelma

Lisätiedot

VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Gun Sirén

VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Gun Sirén VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Gun Sirén Toiminta Toimintaa ohjaa vuosiksi 2011 2015 laadittu vanhuspoliittinen strategia, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi 13.4.2011. Toiminta käsittää

Lisätiedot

JOROISTEN VARHAISKASVATUKSEN PEDAGOGISEN JOHTAMISEN SUUNNITELMA

JOROISTEN VARHAISKASVATUKSEN PEDAGOGISEN JOHTAMISEN SUUNNITELMA JOROISTEN VARHAISKASVATUKSEN PEDAGOGISEN JOHTAMISEN SUUNNITELMA VUOSI/ KUUKAUSI PEDAGOGISEN JOHTAMISEN TEHTÄVÄ/TOIMINTO TEHTÄVÄN/TOIMINNON TARKOITUS KÄYTÖSSÄ OLEVA TYÖMENETELMÄ SEURANTA / ARVIOINTI KUUKAUSITTAIN

Lisätiedot

TAVOITE TOIMENPITEET VASTUUTAHO AIKATAULU. kartoitetaan ennaltaehkäisevä työ kaikki ikäryhmät

TAVOITE TOIMENPITEET VASTUUTAHO AIKATAULU. kartoitetaan ennaltaehkäisevä työ kaikki ikäryhmät TOIMENPIDE-EHDOTUKSET 1. ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ 1.1 Tehostetaan ennaltaehkäisevää työtä kartoitetaan ennaltaehkäisevä työ kaikki ikäryhmät Aloitetaan työ 2011 ja päivitetään vuosittain Toimenpiteet jaetaan

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.11.216] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Lokakuu 216 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Tulos / Mittari / arviointikriteeri Seuranta 31.10. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus paranee vähintään 1,8 % Kotihoidon asiakaspalvelutunnin

Lisätiedot

Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus)

Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus) Yksityisen perhepäivähoidon valvonta (ja ohjaus) Oulussa Omassa kodissaan työskenteleviä yksityisiä perhepäivähoitajia 95 (kunnallisia hoitajia 120) Työsopimussuhteisia (yksityisen hoidon tuella palkattuja)

Lisätiedot

Laitoshoidon ja palveluasumisen asiakasmaksupäätökset

Laitoshoidon ja palveluasumisen asiakasmaksupäätökset HALLINTO- JA TUKIPALVELUT / PERUSTURVA TP2013 TP2014 TP2015 Varhaiskasvatus Asiakasmaksupäätökset 1 762 2 145 1 644 Yksityisen hoidon tukipäätökset 314 252 278 Ostopalvelupäätökset sekä lasten kotihoidontuen

Lisätiedot

Palvelukortti Rantasalmi, suunnitelmakausi 2013-2015

Palvelukortti Rantasalmi, suunnitelmakausi 2013-2015 Perusterveyden-huolto Palvelukuvaus Palvelujen sisältö, resurssit ja kehittämistarve Vastaanottotoiminta Neuvolatoiminta Lääkärien ja hoitajien vastaanottopalvelut: kiireetön ja puolikiireellinen hoito

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula Selvityshenkilö Valtuustoseminaari 21.2.2011 Valmistelun ohjaus Valtuusto Kaupunginhallitus Organisaatiotoimikunta

Lisätiedot

LASTENSUOJELU LOIMAALLA ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ SEKÄ SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET PALVELUT - AVO- JA SIJAISHUOLTO - JÄLKIHUOLTO

LASTENSUOJELU LOIMAALLA ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ SEKÄ SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET PALVELUT - AVO- JA SIJAISHUOLTO - JÄLKIHUOLTO LASTENSUOJELU LOIMAALLA 2017 - ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ SEKÄ SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET PALVELUT - AVO- JA SIJAISHUOLTO - JÄLKIHUOLTO ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ - Jo peruspalveluissa tulisi tehdä valtaosa ennaltaehkäisevästä

Lisätiedot

Hyvinvointineuvola oululaisen perheen tukena. terveydenhoitaja Johanna Moilala

Hyvinvointineuvola oululaisen perheen tukena. terveydenhoitaja Johanna Moilala Hyvinvointineuvola oululaisen perheen tukena terveydenhoitaja Johanna Moilala Mikä on hyvinvointineuvola? Hyvinvointineuvolan ideana on toimia kuin pienten kuntien palveluiden; saman katon alla, josta

Lisätiedot

Liite 4 / johtokunta 17.11.2014 SEUDULLINEN SAS -TOIMINTA HOIDON JA HOIVAN PALVELUISSA 1.1.2015 ALKAEN

Liite 4 / johtokunta 17.11.2014 SEUDULLINEN SAS -TOIMINTA HOIDON JA HOIVAN PALVELUISSA 1.1.2015 ALKAEN Liite 4 / johtokunta 17.11.2014 SEUDULLINEN SAS -TOIMINTA HOIDON JA HOIVAN PALVELUISSA 1.1.2015 ALKAEN Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. SAS työryhmän tehtävät... 1 3. Asumispalvelun hakeminen, asiakkaan

Lisätiedot

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa. 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa. 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotikuntoutus (EKSOTE)

Lisätiedot