Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0"

Transkriptio

1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo KUTSU ESITYSLISTA 16/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 165H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 166H 4 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 167H 1 5 SAIRAANHOITOPIIRIN NEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 168H 6 SAIRAANHOITOPIIRIN JOHTAJAN KATSAUS 169H 1 7 VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTOS 170H TALOUSARVIO VUODELLE 2017 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 171H 1 15 KESKI-SUOMEN SAIRAALA NOVAN TUOTANTOKEITTIÖ 172H 1 17 HALLINTOYLIHOITAJAN VIRAN TÄYTTÖ 173H 1 19 LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN PALVELUSETELEITÄ KOSKEVAN SÄÄNTÖKIRJAN MUUTOS 174H EDUSTAJAN NIMEÄMINEN SOVATEK-SÄÄTIÖN VALTUUSKUNTAAN JA HALLITUKSEN JÄSENEKSI JA VARAJÄSENEKSI 175H 1 21 VALTUUSTON KOKOUKSEN ASIALISTA 12L 1 22 VUOSISUUNNITELMA 2017

2 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ KUTSU ESITYSLISTA 16/2016 Kokousaika ke klo Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Päätöksentekijät Leila Lindell puheenjohtaja Tuomo Silvast Tony Melville I varapuheenjohtaja Petri Jussila Tuula Nieminen II varapuheenjohtaja Juho Kautto Jari Colliander Veikko Haverinen Maarit Heikkinen Laura Kivinen Jari Halttunen Jari Rouhiainen Satu Koskinen Seija Talaskivi Leena Laurila Sari Hakanen Pekka Pajala Marjo Pakka Muut läsnäolijat Leena Yksjärvi valtuuston puheenjohtaja Santero Kujala valtuuston I varapuheenjohtaja Hellevi Sipponen valtuuston II varapuheenjohtaja Juha Kinnunen Vesa Kataja Kaija Heikura Seija Saarelainen Aija Suntioinen Tuija Melville sairaanhoitopiirin johtaja, esittelijä johtajaylilääkäri, esittelijä hallintoylihoitaja, esittelijä hallintopäällikkö, pöytäkirjanpitäjä talousjohtaja viestintäpäällikkö Leena Laurila Pekka Pajala Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä sairaanhoitopiirin toimistossa kello

3 3 Kh 165H LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

4 4 Kh 166H PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Rouhiainen ja Satu Koskinen. Tarkastusvuorossa ovat Leena Laurila ja Pekka Pajala.

5 5 Kh 167H SAIRAANHOITOPIIRIN NEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Pöytäkirja sairaanhoitopiirin neuvoston pidetystä kokouksesta on LIITTEENÄ 167H.1. Sairaanhoitopiirin neuvostossa käsiteltiin seuraavat asiat: Työterveyshuollon vuoden 2016 toiminnan arviointi Osavuosikatsaus II/2016 ja vuoden 2017 toiminnan ja talouden suunnittelu Kaari-analyysi: Työhyvinvointijohtaminen organisaatiossa ja aktiivisen tuen toimintatapa (osa I), Liite 1: Kevan Kaari-analyysi 2016 (osa I) Työhyvinvointijohtaminen korvaa varhaisen tunnistamisen ja tuen mallin, Liite 2: Työhyvinvointijohtamisen malli Muut asiat: henkilökunnan influenssarokotukset syksyllä merkitsee tiedoksi LIITTEENÄ 167H.1 olevan pidetyn sairaanhoitopiirin neuvoston kokouksen pöytäkirjan.

6 6 Kh 168H SAIRAANHOITOPIIRIN JOHTAJAN KATSAUS Sairaanhoitopiirin johtaja antaa kokouksessa ajankohtaiskatsauksen seuraavista teemoista: - sairaanhoitopiirin toiminta ja talous - uuden sairaalan suunnittelun eteneminen sekä - osakkuusyhtiöiden toiminta. päättää merkitä tiedoksi sairaanhoitopiirin johtajan katsauksen.

7 Kh 120H, Kh 137H, Kh 152H, Kh 169H VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTOS Kh 169H, Asian aiemmat käsittelyvaiheet ( , ja ) on tallennettu hallituksen Arkkiin Asian valmistelija talousjohtaja Aija Suntioinen, puh on käsitellyt vuoden 2016 talousarvion muutosta aikaisemmissa kokouksissaan seuraavasti: kokouksessa hallitus linjasi tilinpäätösennusteen valmistelun perusteeksi erityisvelvoitemaksutulojen (+3,3 milj. euroa) palauttamisen kunnille. päätti tuolloin kuitenkin, että esitys talousarvion ja siihen sisältyen erityisvelvoitemaksun muutoksesta valmistellaan joulukuussa pidettävään valtuuston kokoukseen kokouksessa hallitus hyväksyi investointiosan muutoksena Teknisten järjestelmien ja rakennusten peruskorjausten uudeksi, hallitukseen nähden sitovaksi määrärahaksi euroa kokouksessa hallitus hyväksyi hallitukseen nähden sitovat investointiosan uudet määrärahat: - Uusi sairaala hanke ICT- suunnittelu ja toteutus Rahoitus (lainojen korot) Tietojärjestelmäinvestoinnit Laitteet ja kalusto Laiteinvestointien osalta määrärahan muutosesitystä on tarpeen vielä korjata, uusi esitys on Tietokonetomografialaitteen kokonaiskustannukset ovat selvinneet aikaisempaa tarkemmin, kokonaiskustannukset ylittävät budjetoidun ja edelliseen esitykseen sisältyvän arvion lisämäärärahan tarpeesta, sillä asennus entisen tilalle vaati ennakoitua mittavampia tilamuutoksia mm. Stukin uusien sädesuojausvaatimusten vuoksi. Tämän lisäksi määrärahaa tarvitaan arvaamattomiin korvausinvestointeihin mm. laiterikkojen vuoksi. Edellä esitettyjen muutosten jälkeen talousarviossa investointimenot ovat yhteensä , joka on alkuperäistä talousarviota vähemmän. Investointimenojen rahoittamiseksi tarvittava lainamäärä pienenee vastaavasti, ja uudeksi lainanottotarpeeksi jää talousarvioon Syyskuussa nostettiin ensimmäinen EIP:n puitesopimuksen mukainen lainaerä 50 m. Tällä rahoitettiin 2016 toteutuvien investointien lisäksi 2015 toteutuneet uuden sairaalan investointimenot, jotka rahoitusmallin mukaisesti oli rahoitettu lyhytaikaisella lainalla.

8 Erityisvelvoitemaksun muutosesitys perustuu siihen, että jäsenkuntien laskutus hoitopalveluista on kuluvan vuoden aikana ollut suunniteltua suurempaa volyymin kasvun ja palvelujen vaativuustason muutoksen vuoksi. Hoitopalvelujen hintojen muutoksen vaihtoehtoja selvitettiin laajemmin, mutta jo elokuun kokouksessa hallitus linjasi jäsenkuntien kannalta parhaimmaksi vaihtoehdoksi erityisvelvoitetulojen palautuksen. Talousarvion muutosesitys perustuu nyt siihen, että erityisvelvoitemaksuilla kootut tulot palautetaan kunnille mutta talousarvioon ei vastaavaa tulojen muutosta tehdä. Perussopimuksen mukaan valtuusto päättää erityisvelvoitemaksun suuruudesta talousarvion yhteydessä. Talousarvion muutos tässä yhteydessä tuloja pienentämällä johtaisi epäloogiseen lopputulokseen syntyvän alijäämäisen talousarvion vuoksi, sillä koko toimenpiteen perusteena on ennustettu ylijäämäinen tulos. Erityisvelvoitemaksutulojen (+3,3 milj. euroa) palauttaminen kunnille on otettu huomioon osavuosikatsaukseen sisältyvässä ennusteessa ja se on ollut lähtökohtana myös vuoden 2017 talousarvion valmistelussa. Ennustetun ylijäämäisen tuloksen vuoksi vuodelle 2017 ei esitetä enää tulosvaatimusta, sillä ennusteen mukaan aikaisempien vuosien alijäämä saadaan katetuksi jo vuoden 2016 aikana. Talousarvion investointiosa ja rahoituslaskelma ovat LIITTEENÄ 169H.1, lisäksi informaationa liitteeseen sisältyvät myös kuntayhtymän ja sairaanhoitotoiminnan tuloslaskelmat. Laskelmista ilmenevät myös muutokset valtuuston hyväksymään talousarvioon. 1. hyväksyy vuoden 2016 talousarvion investointien määrärahojen muutokset LIITTEEN 169H.1 mukaisesti. 2. päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy LIITTEENÄ 169H.1 olevan vuoden 2016 talousarvion investointiosan ja siitä aiheutuvat muutokset rahoituslaskelmaan. 3. päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy vuoden 2016 erityisvelvoitemaksun muutoksen 0 euroksi ja siten aikaisemman päätöksen perusteella laskutetut erityisvelvoitetulot, yhteensä palautetaan jäsenkunnille. 4. päättää esittää valtuustolle, että erityisvelvoitemaksun muutoksen vuoksi vuoden 2016 talousarviota ei muuteta.

9 Kh 88H, Kh 154H, Kh 170H TALOUSARVIO VUODELLE 2017 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA Asian valmistelijat sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, puh ja talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Alkuvuoden kuluessa on valmisteltu toiminta- ja taloussuunnitelmaa sairaanhoitopiirin johtoryhmässä, toimialueilla ja vastuualueilla. Alueen terveyskeskusten johdon ja sairaanhoitopiirin toimialueiden johdon yhteinen tilaisuus järjestettiin Sairaanhoitopiirin taloutta ohjaavan sopimusohjausjärjestelmän kehysseminaari järjestettiin jäsenkuntien kanssa Kehysseminaariin liittyvät aineistot on julkaistu sairaanhoitopiirin www-sivuilla. Suunnitteluohjeen valmistelu on perustunut sairaanhoitopiirin strategiaan, edellä mainittuihin valmisteluvaiheisiin ja hyväksyttyyn toiminta- ja taloussuunnitelmaan. Suunnitteluohjeen luonnos on esityslistaa lähetettäessä vielä kesken, ohjeluonnos tallennetaan hallituksen Arkkiin ennen talousarvioseminaaria. Suunnitteluohjeen sisältöä esitellään tarkemmin talousarvioseminaarissa ja sen päätteeksi pidettävässä hallituksen kokouksessa. päättää antaa LIITTEEN 88H.1 mukaiset ohjeet vuoden 2017 talousarvion sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelulle. Kh 154H., Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 154H, Toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu on edennyt suunnitteluohjeen ja siinä esitetyn aikataulun mukaisesti. täsmensi valmisteluohjetta kokouksessaan ylijäämätavoitteen osalta: vuodelle 2017 ei suunnitella ylijäämäistä tulosta. Sairaanhoitopiiri lähetti vuotta 2017 koskevan palvelusuunnitelman jäsenkunnille ja terveyskeskuksille Neuvottelut jäsenkuntien ja terveyskeskusten kanssa järjestettiin 20. ja Sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksen yhteydessä valtuuston jäsenille esitellään vuoden 2017 talousarvion ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelutilannetta. Hallituksen ja johtoryhmän talousarvioseminaarissa esitellään tarkemmin talousarvioluonnosta sekä sen tausta-aineistoa ja laskelmia. Talousarvion laskelmissa esitetään toisena vaihtoehtona laskelmat, joissa on otettu huomioon tiedossa olevat kilpailukykysopimuksen mukaiset vaikutukset.

10 Toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu etenee talousarvioseminaarin jälkeen siten, että hallitus käsittelee valtuustolle tehtävää talousarvioesitystä kokouksessaan. Päätökset tehdään valtuuston kokouksessa suorittaa talousarvioseminaarissa käytettävissä olleiden aineistojen ja seminaarityöskentelyn perusteella vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman 1. käsittelyn ja antaa jatkovalmistelulle ohjeet. Kh 154H, Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Kh 170H, ohjeisti jatkovalmistelun siten, että kilpailukykysopimuksen vaikutukset talousarvioon huomioidaan niin, että henkilöstösivukuluja ja lomarahoja vähennetään kiky-sopimuksessa sovitulla tavalla Asian valmistelijat sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, puh ja talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Esitys vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaksi sekä vuoden 2017 talousarvioksi on LIITTEENÄ 170H.1. Liite jaetaan hallituksen kokoukseen osallistuville Arkissa. Yleistä Kuntayhtymän toiminnan järjestämisessä haetaan toimintamalleja, jotta tuottavuus- ja taloudellisuustavoitteet voidaan saavuttaa matkalla kohti Sairaala Novaa. Sopeutuksessa tavoitteena on ollut, että vältetään mahdollisimman paljon sellaisia toiminnallisia muutoksia, joilla olisi kielteisiä vaikutuksia suoraan potilaan hoitoon. Lähtökohtana toiminnan ja talouden suunnittelulle on valtuuston kesäkuussa 2015 hyväksymät strategiset tavoitteet. Toiminnan muutoksista merkittävimpiin kuuluu yhteispäivystyksen uuden toimintamallin käynnistyminen vuoden 2017 alusta lukien. Lisäksi useilla vastuualueilla otetaan jo soveltuvin osin käyttöön uuden sairaalan suunnitteluun liittyviä toimintamalleja. Uuden sairaalan rakennustyöt ovat alkaneet ja niiden eteneminen vaikuttaa monin tavoin sairaanhoitopiirin toimintaan ja julkisuuskuvaan. Uusien tietojärjestelmäratkaisujen suunnittelu etenee ja konkretisoituu monien ammattiryhmien työvaiheiden suunnitteluksi.

11 Tulos Kuntayhtymän, sairaanhoitotoiminnan ja Seututerveyskeskuksen liikelaitoksen tulostavoite on 0 euroa koko suunnitelmakauden. Tavoitteena on, että vuoden 2016 ylijäämäisellä tuloksella saadaan katetuksi aikaisempien vuosien kertyneet alijäämät. Tulot Kuntayhtymän toimintatulot vuonna 2017 ovat 356,2 milj. euroa, joka on 1,1 % (- 3,9 m ) vähemmän kuin vuoden 2016 talousarviossa. Hoitopalvelujen laskutus jäsenkunnilta sairaanhoidon palveluista on vuonna ,1 % pienempi kuin vuoden 2016 talousarviossa. Jäsenkuntien erityisvelvoitemaksu on yhteensä 3,5 milj. euroa. Erityisvelvoitteisiin kuuluu potilasvakuutusmaksu, mutta vuoden 2016 tapaan erityisvelvoitemaksua voidaan käyttää myös muutoin perustellusta syystä jäsenkuntien laskutusta koskevana tasapainotuseränä. Asukasta kohti maksuosuus on 13,90 euroa. Menot Kuntayhtymän toimintamenot ovat 341,1 milj. euroa, jossa muutos vuoden 2016 talousarvioon verrattuna on +0,2 %. Henkilöstömenoissa on otettu huomioon kilpailukykysopimuksesta seuraavat henkilösivukulujen ja lomarahojen leikkauksen vaikutukset. Investoinnit ja rahoitus Investointien loppusumma vuonna 2017 on 91,9 milj. euroa. Investointisuunnitelma on jaettu kahteen pääkokonaisuuteen: 1. Investoinnit kohti Sairaala Novaa sisältävät Uusi sairaala -hankkeen kustannukset, ICT-suunnittelun ja toteutuksen, lääketieteelliseen varustukseen liittyvät laiteinvestoinnit sekä uuden sairaalan investointimenojen rahoittamiseen tarvittavien lainojen korkomenot, jotka aktivoidaan investointimenojen tapaan. 2. Toisena pääkokonaisuutena investointisuunnitelmassa ovat muut välttämättömät investoinnit tiloihin, laitteiden korvausinvestoinnit sekä tietojärjestelmäinvestoinnit ja liikelaitos Seututerveyskeskuksen investoinnit. Uuden sairaalan investointimenot rahoitetaan lainarahoituksella. Muiden investointimenojen ja pitkäaikaisten lainojen lyhennysten rahoitus tapahtuu pitkällä aikavälillä tulorahoituksella. Pitkäaikaisten lainojen lyhennys on vuonna ,3 milj. euroa. Poistot perustuvat valtuuston hyväksymään poistosuunnitelmaan.

12 Sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaisesti valtuusto päättää vuosittain talousarvion käsittelyn yhteydessä siitä maksetaanko jäsenkuntien peruspääomaosuuksille korkoa, koron suuruuden ja maksuajankohdan. Talousarvioesityksessä ei ole varauduttu maksamaan peruspääomaosuuksille korkoa. Talousarvion sitovuus Talousarvion sitovuustasot ovat samat kuin vuoden 2016 talousarviossa: - valtuustoon nähden sitovia: - kuntayhtymän, sairaanhoitotoiminnan ja liikelaitos Seututerveyskeskuksen tulokset, - sairaanhoitotoiminnassa tulot jäsenkunnilta, - erikseen suunnitelman luvussa 4 mainitut toiminnan tavoitteet. - hallitukseen nähden sitovia: - sairaanhoitotoiminnassa toimialueiden ja vastuualueiden tulot yhteensä, tulot jäsenkunnilta ja menot yhteensä. Investointiosassa ja rahoitusosassa ei ole euromääräisesti sitovia eriä. Merkittävin näihin vaikuttava tekijä on uuden sairaalan investointihankkeen eteneminen, sen osalta edellytetään säännöllistä raportointia hallitukselle ja raportointia valtuustolle osavuosikatsauksissa. Tämän lisäksi esitetään osavuosittaiset tavoitteet hankkeen etenemiseen liittyen. Hoitopalvelujen hinnasto ja laskutuksen perusteet Sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaan valtuusto vahvistaa talousarvion hyväksymisen yhteydessä palvelujen hinnoittelun perusteet. Tuotteistuksen ja laskutuksen perusteiden kuvaukset ja ostopalveluiden kauttalaskutuksen periaatteet on esitetty LIITTEENÄ 170H.2. Ns. kitkalaskutuskäytäntöä esitetään jatkettavaksi myös vuonna Laskutusta käytetään silloin kun potilasta ei ole voitu siirtää sovitun hoidonporrastuksen mukaisesti erikoissairaanhoidosta jatkohoitoon terveyskeskukseen. Hoitopalvelujen hinnat valmistellaan hallituksen päätettäväksi sen jälkeen, kun valtuusto on hyväksynyt talousarvion. Sairaanhoitopiirin perussopimuksessa on sovittu, että jäsenkuntien potilaskohtaiset poikkeuksellisen suuret kustannukset tasataan vuosittain asukasmäärien mukaisessa suhteessa. Tällöin tasausmenettely koskee valtuuston päättämällä tavalla tasausrajan ylittäviä, potilaskohtaisesti laskettuja kalenterivuoden aikana aiheutuneita kustannuksia. Sairaanhoitopiirin valtuusto on vuosittain päättänyt kalliiden hoitojen kustannusten tasaamisesta asukasmäärien suhteessa ja määritellyt eurorajan, jonka ylittävät kustannukset tasauksessa on huomioitu. Valtuuston päätöksessä on päätetty myös siitä, että tasausmenettelystä aiheutuneet kustannukset ja hyvitykset selvitetään tilinpäätöksen yhteydessä. Vuoden 2017 kalliiden hoitojen rajaksi esitetään euroa kuten vuonna Tasausmenettelyn piiriin eivät kuulu sosiaalitoimen palvelut, ensihoitopalvelu eivätkä sairaanhoitopiirin järjestämisvastuuseen kuuluvat päihdepalvelut. Yhteispäivystyksen uudesta toimintamallista seuraa se, että päivystyspoliklinikalla ei potilaita enää jaeta perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon potilaisiin.

13 Siksi yhteispäivystyksen potilaiden hoidon laskutus kuuluu jatkossa myös kalliiden hoitojen tasauksen piiriin. Merkitys ei ole suuri, vuonna 2015 kalliiden hoitojen tasauksen piiriin kuuluvista potilaista noin puolella oli käyntejä myös päivystyspoliklinikan perusterveydenhuollon vastaanotolla, ja laskutus oli keskimäärin noin 350 euroa. Tasausmenettelyyn ei sisälly myöskään liikelaitos Seututerveyskeskuksen antaman hoidon kustannukset. Seututerveyskeskusliikelaitoksen johtokunta käsittelee talousarvioesityksen kokouksessaan ja järjestämistoimikunta Toiminta- ja taloussuunnitelmaan tehdään hallituksen tekemän päätöksen perusteella vielä tarvittavat korjaukset uuden sairaalan tuotantokeittiötä koskevan linjauksen mukaisesti. 1. hyväksyy LIITTEENÄ 170H.1 olevan sairaanhoitopiirin vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017 ja edellyttää, että siihen tehdään vielä tuotantokeittiöratkaisua vastaavat korjaukset. 2. päättää esittää valtuustolle, että 1. valtuusto päättää, että peruspääomalle ei vuonna 2017 makseta korkoa. 2. valtuusto päättää, että sairaanhoitopiirin erityisvelvoitteiden ylläpidosta aiheutuvien menojen kattamiseksi jäsenkunnilta peritään vuonna ,90 euroa/asukas. Erityisvelvoitemaksun suuruus voidaan tarkistaa mikäli potilasvakuutuksen menot poikkeavat talousarviossa suunnitellusta tai mikäli valtuusto hyväksyy muun perustellun syyn jäsenkuntien laskutuksen muutoksen perusteeksi. Laskutuksen perusteena käytetään viimeistä virallista vuoden lopun asukaslukutietoa. 3. valtuusto hyväksyy LIITTEENÄ 170H.1 olevan vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman ja vuoden 2017 talousarvion rakenteen sekä sitovuustasot, jotka esitetään luvussa 7.2. Talousarvion sitovuus. 4. valtuusto hyväksyy LIITTEENÄ 170H.1 olevan vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman ja vuoden 2017 talousarvion ja siinä - luvun 1: suunnitelman lähtökohdat - luvun 2: henkilöstösuunnittelu - luvun 3: riskien hallinta - luvun 4: sitovat toiminnan tavoitteet - luvun 5: toiminta- ja taloussuunnitelma - luvun 6: investointisuunnitelma - luvun 7: talousarvio ja taloussuunnitelma, talousarvion perusteet, määrärahat, tuloarviot, rahoituserät ja sitovuudet sekä taloussuunnitelman vuosille valtuusto hyväksyy vuodelle 2017 LIITTEEN 170H.2 mukaiset hoitopalvelujen tuotteistuksen ja laskutuksen perusteet.

14 valtuusto päättää, että jäsenkuntien kalliiden hoitojen kustannukset tasataan vuonna 2017 asukasmäärien mukaisessa suhteessa ja että tasausmenettely koskee yli euroa maksaneen yksittäisen potilaan erikoissairaanhoitoon kuuluvasta hoidosta vuoden 2017 aikana aiheutuneita kustannuksia riippumatta hoidon syystä. Valtuusto päättää, että tasausmenettelystä aiheutuneet kustannukset ja hyvitykset selvitetään vuoden 2017 tilinpäätöksen yhteydessä, jossa käytetään tilinpäätösvuoden lopun asukasmäärätietoa.

15 Kh 164H, Kh 171H KESKI-SUOMEN SAIRAALA NOVAN TUOTANTOKEITTIÖ Asian valmistelija projektijohtaja Mikko Jylhä, puh Keski-Suomen Sairaala Novan mahdollinen tuotantokeittiön rakentaminen oli esillä sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa. Valtuusto merkitsi tiedoksi Jyväskylän kaupunginhallituksen ohjeistuksen yhtymävaltuutetuille: Mahdollinen keittiö tulee rakentaa sairaanhoitopiirin toimesta, jolloin keittiötilat ja sen toiminnat siirtyvät tulevaisuudessa maakuntaorganisaation vastuulle. Valmistuskeittiön rakentamisen useita vaihtoehtoja on selvitetty valtuuston kokouksen jälkeen. Alkuperäisestä päävaihtoehdosta, eli keittiön sijoittumisesta tunneliyhteyden päähän Jyväskylän koulutuskuntayhtymän tontille luovuttiin kustannusrakenteen vuoksi. Valmistelua jatkettiin uuden sairaalan tontille sijoittuvien vaihtoehtojen pohjalta. Projektijohtaja Mikko Jylhä selvitti valtuustoseminaarissa tuotantokeittiön senhetkisiä vaihtoehtoja ja päätöksenteon aikataulua siten, että tarkentuneet laskelmat tuodaan hallituksen käsiteltäväksi ja esitys valtuuston kokoukseen Tuotantokeittiön rakentamisen vaihtoehdot ovat - tuotantokeittiö sairaalan yhteydessä, tuotanto vain sairaalan tarpeisiin tai - tuotantokeittiö sairaalan yhteydessä, sisältäen option sairaalaa laajempaan käyttöön. Käsittelyssä ovat alustavat kustannusarviot sekä eri vaihtoehtojen vaikutukset aterian yksikkökustannuksiin lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. käy keskustelun jatkovalmistelusta. Kh 164H, Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Kh 171H, Keski-Suomen Sairaala Novan tuotantokeittiön rakentamisen vaihtoehdoista on tehty kaksi tarkennettua kustannusarviota. Molemmissa vaihtoehdoissa tuotantokeittiö sijoittuisi uuden sairaalan välittömään yhteyteen samalle tontille ja keittiöllä olisi oma logistiikkapiha. Vaihtoehdot eroavat toisistaan ainoastaan tuotantokapasiteetin suhteen. Ensimmäisessä vaihtoehdossa tuotantokapasiteetti on mitoitettu ainoastaan Sairaala Novan tarpeisiin (n. 1 milj. suoritetta), toisessa vaihtoehdossa on huomioitu tulevan sote-alueen kokonaisvolyymi (n. 2,3 milj. suoritetta).

16 Kustannusten vertailu osoittaa että kasvattamalla tuotantokapasiteetti sotealueen tarpeita vastaavaksi, alenee yksittäisen suoritteen hinta n. 6,4 eurosta n. 4,2 euroon. Tämä suoritehinnan alennus tarkoittaa noin 2 milj. euron kustannussäästöä uuden sairaala Novan vuosittaisissa ruokatuotannon kustannuksissa. Tuotantokeittiön laajentaminen sote-alueen tuotantovolyymiä vastaavaksi kasvattaa keittiön tilatarvetta noin 500 brm2:llä ja vastaavasti investointikustannus nousee noin 2 miljoonalla eurolla. Asian valmistelu on esityslistaa postitettaessa kesken. Urakoitsija laatii kustannusarvion viikolla 44. Esityslistan LIITTEESSÄ 171H.1 esitetään kustannusvertailut kahden vaihtoehdon suhteen. Liite jaetaan hallituksen kokoukseen osallistuville ja se valmistuu hallitukseen kokoukseen mennessä. päättää esittää valtuustolle, että valtuusto 1. hyväksyy tuotantokeittiön rakentamisen sote-vaihtoehdon mukaisesti. 2. nostaa uuden sairaalan investointibudjettia kustannusarviota vastaavalla määrällä. Kustannusarvio tarkentuu hallituksen kokouspäivään mennessä.

17 Kh 135H, Kh 172H HALLINTOYLIHOITAJAN VIRAN TÄYTTÖ Asian valmistelija sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, puh ja hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Hallintoylihoitaja Kaija Heikura on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vuoden 2017 aikana ja jää pois työstä Sairaanhoitopiirin hallintosäännön 48. kohdan mukaisesti päätöksen hallintoylihoitajan virkaan valittavasta tekee valtuusto. Hallintosäännön 58. kohdan mukaisesti kelpoisuusehdoista päättää sairaanhoitopiirin hallitus. Kelpoisuutena hallintoylihoitajan virkaan edellytetään tehtävään soveltuvaa terveydenhuollon ylempää korkeakoulututkintoa sekä laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyttä sekä johtamiskoulutusta tai -kokemusta. Sairaanhoitopiirin johtamis- ja hallintotehtävien laajuus ja määrä, erityisesti Uuden sairaalan suunnittelu ja sote-uudistukseen valmistautuminen, edellyttävät vapautuvan hallintoylihoitajan viran täyttämistä. Viran täyttöprosessin tavoitteelliseksi aikatauluksi esitetään seuraavaa: - virka julistetaan haettavaksi siten, että hakuaika on , - virkaa hakeneiden haastattelut ja mahdolliset testaukset , - hallituksen esitys valtuustolle hallituksen kokouksessa sekä - valtuuston päätös valinnasta päättää, että hallintoylihoitajan virka julistetaan haettavaksi ja täytetään selostusosassa kuvatun tavoitteellisen aikataulun mukaisesti. 2. nimeää hallintoylihoitajan virkaa hakeneiden haastattelutyöryhmän. Kh 135H, Päätös: 1. Ehdotus hyväksyttiin.

18 nimesi yksimielisesti haastatteluryhmään seuraavat jäsenet: Kh 172H, - valtuuston puheenjohtaja Leena Yksjärvi - hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell - hallituksen 2. varapuheenjohtaja Tuula Nieminen - hallituksen jäsen Jari Halttunen - hallituksen jäsen Maarit Heikkinen - sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen - johtajaylilääkäri Vesa Kataja - operatiivisen toimialueen johtaja Jyrki Virkkunen - konservatiivisen toimialueen johtaja Reija Alen - tukipalvelujen toimialueen johtaja Aija Suntioinen. Hallintoylihoitaja Kaija Heikura poistui esteellisenä (yleislausekejäävi) kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi päätti kokouksessaan (Kh 148H) nimetä haastatteluryhmän jäseneksi ylihoitajan Tuula Perttulan. Hallintoylihoitajan virkaa haki määräaikaan klo mennessä yhteensä 15 hakijaa. Heistä kaksi ei täytä kelpoisuusehtoa ja yksi perui hakemuksensa hakuajan päättymisen jälkeen. Haastatteluryhmä kutsui haastatteluun neljä hakijaa. Haastatteluun kutsutaan terveystieteiden tohtori Heljä Lundgrén-Laine Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä, terveystieteiden tohtori Elina Mattila Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä, terveydenhuollon maisteri Merja Merasto ja terveystieteiden tohtori Jaana Peltokoski Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä. Haastattelut pidetään Ennen haastattelua haastatteluun tuleville järjestetään soveltuvuustesti. Hakijoista laadittu yhteenveto on esityslistan LIITTEENÄ 172H.1. Liite toimitetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Hakemukset ovat nähtävinä hallituksen kokouksessa. Asian käsittely on esityslistaa postitettaessa kesken.

19 KH 219H, Kh 173H LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN PALVELUSETELEITÄ KOSKEVAN SÄÄNTÖKIRJAN MUUTOS Asian aiemmat käsittelyvaiheet ( ) on tallennettu hallituksen Arkkiin Asian valmistelija ylilääkäri Satu Auvinen, puh Lisätietoja projektityöntekijä Mervi Temonen, puh Hallituksen (Kh 219H) hyväksymä kuntouksen palveluseteli on sääntökirjan mukaisesti ollut käytössä peruukkipalvelussa sekä fysio-, toiminta- ja lymfaterapiassa. Palvelusetelit ovat käytössä sairaanhoitopiirin lisäksi myös Jyten sekä seututerveyskeskuksen alueella. Kuntoutustoiminnan vastuualueella on yhdessä sairaanhoitopiirin ja Jyten toimijoista ja terapia-asiantuntijoista koostuvan työryhmän kanssa valmisteltu palvelusetelin käyttöönottoa puhe- ja jalkaterapiassa sekä jalkojenhoidossa. Sääntökirjaan on tehty näitä toimintoja koskevat muutokset. Sääntökirja ei sisällä uusien käyttöön otettavien palveluseteleiden arvoja. Sairaanhoitopiirin hallitus vahvistaa palveluseteleiden arvot osana hoitopalvelun hinnastoa Palvelusetelin tavoitteena on - parantaa palvelujen saatavuutta, - monipuolistaa palvelutuotantoa sekä - edistää kuntien elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä. Palveluntuottajien haku käynnistyy loppuvuonna Infotilaisuus palveluntuottajille järjestetään. Palvelusetelijärjestelmän lisenssi oikeuttaa saman sääntökirjan pohjalta edellä mainittujen uusien palvelusetelien käyttöönoton myös kaikissa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen terveyskeskuksissa ja kunnissa. Muutettu sääntökirja on esityslistan LIITTEENÄ 173H.1. Liite jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Hallituksen arkkiin on tallennettu yhdistelmä sääntökirjaan tehdyistä muutoksista. hyväksyy lääkinnällisen kuntoutuksen ostopalvelujen sääntökirjan LIIT- TEEN 173H.1 mukaisesti.

20 Kh 204H, Kh 260H, Kh 89H, Kh 154H, Kh 98H, Kh 223H, Kh 158H, Kh 174H EDUSTAJAN NIMEÄMINEN SOVATEK-SÄÄTIÖN VALTUUSKUNTAAN JA HALLITUKSEN JÄSENEKSI JA VARAJÄSENEKSI Kh 174H, Asian aiemmat käsittelyvaiheet ( saakka) on tallennettu hallituksen Arkkiin Asian valmistelija hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Sovatek-säätiön sääntöjen mukaan säätiön hallintoelimet ovat valtuuskunta ja hallitus. Valtuuskunnan jäsenten toimikausi on neljä (4) kalenterivuotta. Nykyisen valtuuskunnan toimikausi päättyy Hallituksen toimikausi on kaksi (2) kalenterivuotta. Säätiön sääntöjen mukaan valtuuskunta vahvistaa hallituksen jäsenten ja heidän henkilökohtaisten varajäsentensä lukumäärän ja valitsee hallituksen toimikauden vaihtuessa sen puheenjohtajan, jäsenet sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä seuraavaksi toimikaudeksi. Säännöt ovat esityslistan LIITTEENÄ 174H.1. Sovatek-säätiö pyytää sairaanhoitopiiriä nimeämään edustajan säätiön valtuuskuntaan kaudelle sekä ehdokkaat hallituksen varsinaiseksi ja varajäseneksi kaudelle Valtuuskunnan kokous pidetään Saatekirje on LIITTEENÄ 174H.2. Säätiön hallituksen jäseneksi on valittu päihdepalvelukoordinaattori Tarja Lappi. Säätiön valtuuskunnan jäsenenä on toiminut valtuuston varapuheenjohtaja Santero Kujala. päättää 1. nimetä säätiön valtuuskuntaan edustajan vuodeksi Sairaanhoitopiirin edustajan vuosille nimeää vuonna 2017 valittava hallitus. 2. nimetä ehdokkaan hallituksen varsinaiseksi ja varajäseneksi kaudelle

21 21 Kh 175H VALTUUSTON KOKOUKSEN ASIALISTA Hallitukselle jaetaan LIITTEENÄ 175H.1 luettelo valtuuston kokouksessa käsiteltäväksi valmistelluista asioista. merkitsee tiedoksi LIITTEENÄ 175H.1 olevan luettelon niistä asioista, joista hallitus on päättänyt tehdä esityksen valtuuston kokoukseen. päättää asiakohdasta 9 tehtävästä esityksestä kokouksessaan

22 22 Kh 12L VUOSISUUNNITELMA 2017 Johtajaylilääkärin ehdotus: Asian valmistelija johtajaylilääkäri Vesa Kataja, puh Vuosisuunnitelman käsittely on sovittu muutettavaksi osaksi talous- ja toimintasuunnitelmaa. Vuodelle 2017 suunnitellun toiminnan toteuttamisesta on laadittu vuosisuunnitelma, joka sisältää osastojen, leikkaussalien, poliklinikoiden ja lääkinnällisten palveluiden toiminnan supistusten aikataulun. Suunnitelmien laatimisesta vastaavat toimialueiden johtajat. Vuosisuunnitelma on esityslistan LIIT- TEENÄ 12L.1. Vuosisuunnitelma on käsitelty sairaanhoitopiirin johtoryhmässä Toiminnallisia rajoituksia vuodelle 2017 on suunniteltu 13 viikon ajalle, joista kesän ajalle 6 viikkoa. Keväälle on suunniteltu sulkuja 3 viikkoa ( sekä ), syksylle 1 viikko ( )) sekä vuodenvaihteeseen 2 viikkoa ( ). Vuoden 2016 vuosisuunnitelmassa vuodenvaihteen sulku on suunniteltu päättyväksi Operatiivisella toimialueella sulku päättyy Toiminnallisten sulkujen aikoina tehdään tiloihin sisäilmaongelmista johtuvia tiivistyskorjauksia. merkitsee tiedoksi LIITTEESSÄ 12L.1 esitetyn vuosisuunnitelman vuoden 2017 toiminnan järjestämisestä.

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 15/2016 Kokousaika ti klo 9.30-11.57 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 16/2016 Kokousaika ke klo 13.00-14.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kokousaika pe klo 8.00-8.55 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kokousaika pe klo 13.00-13.27 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, luentosali Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kokousaika pe klo 13.00-14.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Kokousaika Keskiviikko 13.12.2017 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 48 3 Kokouksen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2018 klo 8.30 11.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 91 3

Lisätiedot

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kokousaika pe klo 14.07-14.12 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 95H 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 81H 8 VALTUUSTON KOKOUKSEN 27.4.

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 81H 8 VALTUUSTON KOKOUKSEN 27.4. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 6/2018 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Kokousaika Keskiviikko 14.12.2016 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 89 3 Kokouksen avaus 90 4

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 91 3 Kokouksen

Lisätiedot

Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston, johtavien viranhaltijoiden ja tarkastuslautakunnan välinen neuvottelu

Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston, johtavien viranhaltijoiden ja tarkastuslautakunnan välinen neuvottelu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 10/2015 Kokousaika Keskiviikko 16.12.2015 klo 8.30 11.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 80 3 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 9.00 KUTSU ESITYSLISTA 5/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 4/2017 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokousaika ke klo 9.00-11.15 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika to klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 10/2013 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

117H 1 10 TALOUSARVIO VUODELLE 2015 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; HALLITUKSEN OHJEET VALMISTELULLE

117H 1 10 TALOUSARVIO VUODELLE 2015 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; HALLITUKSEN OHJEET VALMISTELULLE KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika ke klo 12.25-13.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Ravintola Priimus Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 110H 3 LAILLISUUS JA

Lisätiedot

89H 1 5 TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT JA VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET

89H 1 5 TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT JA VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika pe klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 7/2018 Kokouspaikka Rantasalmi, Hotel & Spa Resort Järvisydän Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 87H 3 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys. Sopimusohjauksen kehysseminaari Talousjohtaja Aija Suntioinen

Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys. Sopimusohjauksen kehysseminaari Talousjohtaja Aija Suntioinen Toiminta- ja taloussuunnitelman lähtökohdat, perusteet ja kehys Sopimusohjauksen kehysseminaari 25.4.2017 KATSAUS TOIMINNAN JA TALOUDEN KEHITYKSEEN Toiminnan kehitys Volyymin kasvu jatkunut pidemmän aikaa

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS ESITYSLISTA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Caterina, Kabinetti 1 Jäsenet Jari

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kokousaika ke klo 13.00-14.50 Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT 2/2012 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN Kokousaika klo 14.00-16.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 4 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

87H 11 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTIJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

87H 11 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTIJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 8/2016 Kokouspaikka Laukaa, Varjolan tila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 79H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 80H

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 17/2016 Kokousaika ti klo 9.00-11.40 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Jäsenet x Jari Peura puheenjohtaja Arja Paakkinen x Liisa Ruusila varapuheenjohtaja Timo Kaijanmäki

Jäsenet x Jari Peura puheenjohtaja Arja Paakkinen x Liisa Ruusila varapuheenjohtaja Timo Kaijanmäki KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS PÖYTÄKIRJA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka Ruokapalelukeskus, Caterinan kabinetti 1 Jäsenet

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ti klo 9.00 KUTSU ESITYSLISTA 17/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Kokousaika Perjantai 29.9.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 19 3 Kokouksen

Lisätiedot

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ti klo 7.30 KUTSU ESITYSLISTA 6/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Muut läsnäolijat Päivi Ylä-Kolu toimitusjohtaja, esittelijä hallinto- ja talouspäällikkö, asiantuntija Pirkko Ilmoniemi pöytäkirjanpitäjä

Muut läsnäolijat Päivi Ylä-Kolu toimitusjohtaja, esittelijä hallinto- ja talouspäällikkö, asiantuntija Pirkko Ilmoniemi pöytäkirjanpitäjä KUTSU ESITYSLISTA 4/2018 Kokousaika ti, kello 16.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Rantakartano Pöyhölä, Keuruu Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Riitta Vanhanen varapuheenjohtaja Juha

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Kokousaika Keskiviikko 25.10.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 29 3 Kokouksen

Lisätiedot

87H 12 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTINJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

87H 12 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTINJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 8/2016 Kokousaika ke klo 12.35-12.52 Kokouspaikka Laukaa, Varjolan tila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 79H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kokousaika Perjantai 19.1.2018 klo 8.30 12.45 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 Kokouksen

Lisätiedot

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja KUTSU ESITYSLISTA 25.4.2019 3/2019 Kokousaika to 25.4.2019, klo 12.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Hotelli Vuolake Laukaa, neuvotteluhuone Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Tuija Koivisto

Lisätiedot

150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika to klo 11.30 KUTSU ESITYSLISTA 14/2016 Kokouspaikka Mäntsälä, Hirvihaara, Hirvihaaran kartano Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 143H 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi.

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-14:40 Paikka KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Läsnä Vilma Kröger Pirjo Nikkinen Tiina Nousiainen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2019 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2019 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Perjantai 18.1.2019 klo 8.30 11.52 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 Kokouksen

Lisätiedot

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-12:55 Paikka Läsnä KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Mia Hahtala, puheenjohtaja Erkki Pääkkönen,

Lisätiedot

19 1 4 LIIKELAITOS CATERINAN TALOUSARVIO VUODELLE 2012 JA VUOSIEN 2012-2014 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA, HYVÄKSYMINEN

19 1 4 LIIKELAITOS CATERINAN TALOUSARVIO VUODELLE 2012 JA VUOSIEN 2012-2014 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA, HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 5/2011 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN Kokousaika 7.12.2011 klo 8.30-10.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 17 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous

Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous 2019-2021 Sopimusohjausneuvottelut 18.-19.9.2018 Seututerveyskeskus 19.9.2018 Talousjohtaja Aija Suntioinen, Ksshp Keskeistä Palvelutuotannon näkymä 2018, 2019 Talouden

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille

Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille Kaupunginhallitus 241 20.06.2016 Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille 2247/02.02.00/2016 KHALL 20.06.2016 241 Talouden tasapaino

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013 KOKOUSKUTSU 1/2014 Kokousaika klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, KESLABin neuvottelutila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 3 4 LIIKELAITOS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 148 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous HEL 2016-005004 T 00 01 06 Päätös päätti kehottaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria edustamaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (5) 158 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous 2014 HEL 2014-005907 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto päätti kehottaa a edustamaan kaupunkia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Kokousaika Perjantai 21.10.2016 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 68 3 Kokouksen avaus 69

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Talousarvio 2015 Investoinnit

Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Talousarvio 2015 Investoinnit Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Talousarvio 2015 Investoinnit 2015-2017 Sopimusohjausneuvottelu 24.9.2014 Jyväskylän yhteistoiminta-alue Talousjohtaja Aija Suntioinen Taustaa ja ohje suunnittelulle

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo.

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo. Kaupunginhallitus 182 01.06.2015 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015 597/11.110/2015 KH 01.06.2015 182 Valmistelu ja lisätiedot: koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 ESITYSLISTA- 1/2013 PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika Perjantai 12.4.2013 klo 13.45 14.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Talousosasto Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Ennuste jäsenkunnittain laaditaan kuukausittain ja julkaistaan sairaanhoitopiirin www-sivuilla. Ennusteen julkaisemisen ajankohta on noin 20. päivä.

Lisätiedot

Suunnittelukehysten perusteet

Suunnittelukehysten perusteet Kaupunginhallitus 344 19.06.2017 Vuoden 2018 talousarvion ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille 2875/02.02.00/2017 KHALL 19.06.2017 344 Talouden tasapaino

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Kokousaika Perjantai 21.9.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 64 3 Kokouksen

Lisätiedot

Talouden kokonaistarkastelu 2013-2040 sisältää Uusi sairaala-investoinnin ja vanhan sairaalan realisoinnin. Ksshp Talousosasto 15.1.

Talouden kokonaistarkastelu 2013-2040 sisältää Uusi sairaala-investoinnin ja vanhan sairaalan realisoinnin. Ksshp Talousosasto 15.1. Talouden kokonaistarkastelu 2013-2040 sisältää Uusi sairaala-investoinnin ja vanhan sairaalan realisoinnin Ksshp Talousosasto 15.1.2014 Tarkastelun tavoite Tarkastelussa on huomioitu pelkistettynä kaikki

Lisätiedot

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kokousaika ti klo 7.30-9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78 07.11.2016 Sivu 1 / 1 1924/2016 00.04.01.00 78 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokouksen 18.11.2016 kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kokousaika Tiistai 12.6.2018 klo 13.00 17.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, Neuvotteluhuone 1, HUOM. paikka Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 41 3

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin vuosi Kuntatilaisuus

Sairaanhoitopiirin vuosi Kuntatilaisuus Sairaanhoitopiirin vuosi 2016 Kuntatilaisuus 15.11.2016 Vuodesta 2016 Jatkettu rakenteellisia ja toiminnallisia uudistuksia Hoidettujen potilaiden määrä kasvanee n. 2,5 % edellisestä vuodesta Hoidon kysynnän

Lisätiedot

Erikoissairaanhoidon talouden näkymiä

Erikoissairaanhoidon talouden näkymiä Erikoissairaanhoidon talouden näkymiä Eduskunnan kunta- ja terveysjaosto Johtaja Juha Kinnunen Keski-Suomen sairaanhoitopiiri 20.10.2016 Tarkastelukulma Ensisijaisesti erikoissairaanhoito ja siihen liittyvä

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Kokousaika Perjantai 26.10.2018 klo 8.30 12.10 Kokouspaikka Laukaan terveysasema, Kantolantie 12, K-kerroksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 73 3 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelun lähtökohtia. Talousarvion 2017 yksityiskohtainen erittely. resursseja jonkin verran uudella tavalla.

Valmistelun lähtökohtia. Talousarvion 2017 yksityiskohtainen erittely. resursseja jonkin verran uudella tavalla. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) 42 153/02.02.00/2016 Taloussuunnitelman 2017-2019 valmistelu Kuntayhtymän hallitus 18.4.2016 42 Valmistelun lähtökohtia Kuntayhtymän hallituksen

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 10) Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitoksen johtokunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 10) Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitoksen johtokunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 10) Aika, klo 08:30-09:19 Paikka apteekkiliikelaitoksen hallinnon neuvotteluhuone FM5, 5. krs Käsitellyt asiat 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi. 18 Tampereen Voimia Liikelaitoksen kuukausiraportti

Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi. 18 Tampereen Voimia Liikelaitoksen kuukausiraportti Tampere Pöytäkirja 3/2016 1 (13) Aika 20.12.2016, klo 16:30-17:56 Paikka Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013 -3, KH 25.11.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2013 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse Esityslista 22/2013 -2, KH 25.11.2013 14:00 Kokousaika Maanantai

Lisätiedot

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille.

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille. Kaupunginhallitus 71 06.02.2017 Kaupunginvaltuusto 10 06.03.2017 Kaupungin talouden toteutuminen 2016, kaupunki ja liikelaitokset 2072/02.02.02/2016 KHALL 06.02.2017 71 Talous vuonna 2016 Uudenkaupungin

Lisätiedot

Yleistä vuoden 2018 talousarviosta

Yleistä vuoden 2018 talousarviosta KH 28.11.2017 Yleistä vuoden 2018 talousarviosta Suomen kuntien taloudellisessa tilanteessa näkyy selvä kahtiajako hyvin toimeentuleviin kuntiin ja vaikeuksissa oleviin kuntiin. Osa kunnista suunnittelee

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSKUTSU 7 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSAIKA Tiistai 16.10.2014 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, auditorio, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013 1/2014 Kokousaika klo 9.10 10.15 Kokouspaikka Jyväskylä, KESLABin neuvottelutila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 3 N TARKASTAJAT 3 4 LIIKELAITOS KESLABIN VA. JOHTAJAN

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Kuluva vuosi Talousarvio Sopimusohjausneuvottelut Talousjohtaja Aija Suntioinen

Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Kuluva vuosi Talousarvio Sopimusohjausneuvottelut Talousjohtaja Aija Suntioinen Sairaanhoitopiirin toiminta ja talous Kuluva vuosi Talousarvio 2016 Sopimusohjausneuvottelut 23.-24.9.2015 Kuluvan vuoden PALVELUJEN KÄYTTÖ, KUSTANNUKSET JA ENNUSTE Palvelujen käyttö 1-8/2015 (Kaikki asiakkaat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti, l

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 10/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 14/2016 Kokousaika to klo 12.07-12.20 Kokouspaikka Mäntsälä, Hirvihaara, Hirvihaaran kartano Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 143H

Lisätiedot

Hallituksen kokous

Hallituksen kokous SALON SEUDUN KOULUTUS- ESITYSLISTA Hallitus Aika 4.6.2019 klo 17:00-18:00 Paikka Neuvotteluhuone, Taitajankatu 6, Salo Käsiteltävät asiat: 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä Talousjohtaja Tero Mäkiranta

Kokouspäivämäärä Talousjohtaja Tero Mäkiranta Sivu 1 SATSHP/407/02.02.02/2018 59 TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 1-3 KK/2018 Talousjohtaja Tero Mäkiranta 18.4.2018 Talousjohtajan katsaus sairaanhoitopiirin tammi-maaliskuun 2018 toimintaan ja talouteen:

Lisätiedot

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja KUTSU ESITYSLISTA Kokousaika ke, klo 13.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Seututerveyskeskuksen toimisto, neuvotteluhuone Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Riitta Vanhanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

7 Rehtori Hannu Mansikkakorven irtisanoutuminen 8 Kuntayhtymän johtajan varahenkilön nimeäminen 9 Vuoden 2016 tilinpäätöksen ennakkotiedot

7 Rehtori Hannu Mansikkakorven irtisanoutuminen 8 Kuntayhtymän johtajan varahenkilön nimeäminen 9 Vuoden 2016 tilinpäätöksen ennakkotiedot KOKOUSKUTSU 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 10.2.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 14.2.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Harjavalta, kokoushuone, 2. krs, Myllykatu 10

Lisätiedot

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika pe klo 13.00-13.40 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, luentosali Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) 30 Asianro 4790/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) 30 Asianro 4790/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 30 Asianro 4790/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvion valmistelu Vuoden 2016 talousarviovalmistelu on käynnistetty kevään 2015 aikana kaupunginjohtajan johtoryhmässä,

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Liite 4 ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIAN TALOUSARVIO

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus 140 11.05.2015 Kaupunginhallitus 154 01.06.2015 Kaupunginhallitus 213 17.08.2015 Kaupunginvaltuusto 58 24.08.2015 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 344/01.01.01.00/2015 KH 11.05.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Kokousaika Perjantai 17.2.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 9 3 Kokouksen avaus 10 4 Laillisuus

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

40 Talousarvion toteutuminen Talousarvion kehys Yhtymähallituksen kokoukset syksyllä 2017

40 Talousarvion toteutuminen Talousarvion kehys Yhtymähallituksen kokoukset syksyllä 2017 KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 15.9.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 21.9.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, aulaluokka, 1. krs (Suoratie 1) 40

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 21.10.2013 Sivu 1 / 1 4437/00.04.02/2013 76 Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Aulis Majuri, puh. (09) 816 23000 Marja-Leena Remes, puh. (09)

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

VALTUUSTON KOKOUKSEN 15.12.2010 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO. Valtuuston kokouksessa 15.12.2010 käsitellyt asiat:

VALTUUSTON KOKOUKSEN 15.12.2010 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO. Valtuuston kokouksessa 15.12.2010 käsitellyt asiat: HALLITUS 206 15.12.2010 VALTUUSTON KOKOUKSEN 15.12.2010 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 14/00/02/00/01/2010 HALL 206 Valtuuston kokouksessa 15.12.2010 käsitellyt asiat: 1 Kokouksen avaaminen 2 Nimenhuuto ja ääniluettelon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65 16.11.2015 Sivu 1 / 1 2177/2015 00.04.01.00 65 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous 2015, kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva

Lisätiedot