150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA"

Transkriptio

1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika to klo KUTSU ESITYSLISTA 14/2016 Kokouspaikka Mäntsälä, Hirvihaara, Hirvihaaran kartano Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 143H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 144H 4 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 145H 5 SAAPUNEET KIRJEET 146H 7 LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJA 147H 1 8 TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT 148H 1 9 SAIRAANHOITOPIIRIN NEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 149H 10 SAIRAANHOITOPIIRIN JOHTAJAN KATSAUS 150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA H 1 12 OSAVUOSIKATSAUS H 1 13 RAKENNUSTEN KORJAUSHANKKEIDEN INVESTOINTIMÄÄRÄRAHAN MUUTOS VUODELLE 2016; INVESTOINTIOSAN JA RAHOITUSLASKELMAN MUUTOS 153H 1 16 VARAINHALLINNAN RAPORTTI H 17 TALOUSARVIO VUODELLE 2017 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; I KÄSITTELY 155H 1 19 OBSTETRISTEN ULTRAÄÄNILAITTEIDEN HANKINTA 156H 20 KULJETUSLOGISTIIKKAPALVELUIDEN HANKINTA 157H 21 TOIMIALUEIDEN JOHTAJIEN JA YLIHOITAJIEN, VASTUUALUEIDEN JOHTAJIEN SEKÄ TOIMIALUEIDEN JOHTAJIEN VARAHENKILÖIDEN NIMEÄMINEN TOIMIKAUDELLE ; SAIRAALAPSYKIATRIAN VASTUUALUEEN JOHTAJAN NIMEÄMINEN 158H 22 EDUSTAJAN NIMEÄMINEN SOVATEK-SÄÄTIÖN VALTUUSKUNTAAN JA HALLITUKSEN JÄSENEKSI; EHDOKKAAN NIMEÄMINEN HALLITUKSEN JÄSENEKSI 159H 23 EDUSTAJAN NIMEÄMINEN MEDI-IT OY:N YLIMÃÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN 160H 1 24 KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN KESKI-SUOMESSA; SOPIMUKSEN TARKENTAMINEN

2 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ KUTSU ESITYSLISTA 14/2016 Kokousaika to klo Kokouspaikka Mäntsälä, Hirvihaara, Hirvihaaran kartano Päätöksentekijät Leila Lindell puheenjohtaja Tuomo Silvast Tony Melville I varapuheenjohtaja Petri Jussila Tuula Nieminen II varapuheenjohtaja Juho Kautto Jari Colliander Veikko Haverinen Maarit Heikkinen Laura Kivinen Jari Halttunen Jari Rouhiainen Satu Koskinen Seija Talaskivi Leena Laurila Sari Hakanen Pekka Pajala Marjo Pakka Muut läsnäolijat Leena Yksjärvi valtuuston puheenjohtaja Santero Kujala valtuuston I varapuheenjohtaja Hellevi Sipponen valtuuston II varapuheenjohtaja Juha Kinnunen Vesa Kataja Kaija Heikura Seija Saarelainen Aija Suntioinen Tuija Melville sairaanhoitopiirin johtaja, esittelijä johtajaylilääkäri, esittelijä hallintoylihoitaja, esittelijä hallintopäällikkö, pöytäkirjanpitäjä talousjohtaja viestintäpäällikkö Jari Colliander Maarit Heikkinen Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä sairaanhoitopiirin toimistossa kello

3 3 Kh 143H LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

4 4 Kh 144H PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tuula Nieminen ja Pekka Pajala. Tarkastusvuorossa ovat Jari Colliander ja Maarit Heikkinen.

5 5 Kh 145H SAAPUNEET KIRJEET Asian valmistelija hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), lausuntopyyntö (STM/3205/201 5): Sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisarkkitehtuuriterveydenhuolto ja sote-yhteiset palvelut 2020 Osana sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisarkkitehtuurin 2020 tavoitetilan määrittelyä ja kuvaamista käynnistettiin STM:n johdolla syksyllä 2015 Kajakkiprojekti. Projektin tavoitteena oli kuvata Kanta-kehityksen tavoitetila ja kehittämispolku vuoteen 2020 asti. Projekti jakaantui nykytilan haasteiden tunnistamiseen, tavoitetilan määrittelyyn sekä kehittämispolun muodostamiseen vuoteen Syksyllä toteutettiin haastattelut, joissa kuultiin monipuolisesti erilaisia sidosryhmiä. Projektin aikataulu viivästyi mm. sote-uudistuksen linjausten valmistumisesta johtuen niin, että kuvaus valmistui kommentoitavaksi syksyllä Valmistelun aikana kommentteja on pyydetty mm. Akusti-yhteistyön ja UNA- ja Apotti-hankkeiden edustajilta. Lausuntopyynnön kommentit pyydetään suhteuttamaan organisaation kehittämissuunnitelmiin ja tulevaisuuden kuvaan. Kyselyssä painotetaan eniten tavoitetilan kehittämiskohteiden priorisointia. tämän lisäksi pyydetään mm. arviota kehittämispolun realistisuudesta ja muutostarpeista. Valmistelun vastuuhenkilöt ovat tietohallintojohtaja Minna Rehn ja projektipäällikkö Juhani Paavilainen. 2. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), kuntainfo 5/2016, : Kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaista rajoittamista koskevat säännökset sosiaali- ja terveydenhuollossa Laki kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa tuli voimaan Laki on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka. STM antoi asiasta tiedotteen ja julkaisi rajoituksiin liittyvän ohjeistuksen sekä rakennusinvestointia koskevan poikkeusluvan hakulomakkeen internet-sivullaan. Lailla pyritään estämään vain sellaisia oikeustoimia, joiden voidaan katsoa olevan tulevien maakuntien toimintaa haittaavia ja joita ei ole välttämätöntä toteuttaa ennen sote-uudistusta. Lain määräykset koskevat yksityisen palveluntuottajan kanssa tehtäviä sopimuksia, rakennusten ja toimitilojen vuokra- tai muuta käyttöoikeutta koskevia sopimuksia sekä sosiaali- ja terveydenhuollon rakennuksiin kohdistuvia investointeja. Yksityisen palveluntuottajan kanssa tehtävien sopimusten sisältöä on lailla rajoitettu. Sopimuksiin tulee sisällyttää voimassaoloa rajoittava ehto, jonka mukaan tulevalla sote-järjestäjällä on oikeus irtisanoa sopimus. Velvoite sopimuksen irtisanomiseen on olemassa, jos kaikki laissa mainitut edellytykset täyttyvät ko. sopimuksen kohdalla seuraavasti: sopimus tehdään ajalla , sopimuksen ennakoitu arvo sopimuskauden aikana ylittää 50 % ko. kunnan tai kuntayhtymän järjestämisvastuulla olevista sosiaali- ja terveydenhuollon vuotuisista käyttömenoista sekä sopimuskausi on vähintään viisi vuotta.

6 6 Ajalla tehtäviin rakennusten ja toimitilojen vuokra- ja käyttöoikeussopimuksiin on sisällytettävä voimassaoloa rajoittava ehto, jonka mukaan tulevalla sote-järjestäjällä on oikeus halutessaan irtisanoa sopimus. Sopimusehto tulee sisällyttää myös sellaisiin sopimuksiin, jotka kunta tai kuntayhtymä solmii tytäryhteisönsä tai osittain omistamansa yhteisön kanssa. Kunta tai kuntayhtymä ei saa tehdä sosiaali- ja terveydenhuollon toimitiloihin ja rakennuksiin kohdistuvia sitoumuksia, joiden arvonlisäverottomat kokonaiskustannukset ylittävät 5 milj. euroa. Kunta tai kuntayhtymä voi hakea poikkeuslupaa yli 5 miljoonan euron investoinnille STM:ltä. Poikkeuslupa voidaan myöntää, mikäli investointi on perusteltu palvelujen saatavuuden turvaamiseksi ja se on tarpeellinen alueen palvelurakenteen kannalta. Poikkeuslupaa tulee hakea myös silloin, kun kunta tekee tosiasiallisen rakennusinvestoinnin, mutta se toteutetaan pitkäaikaisen rahoitusmallin kautta tekemällä vuokra- tai muu käyttöoikeussopimus. Jos tällaiseen investointiin saadaan poikkeuslupa, ei investoinnin rahoitusta koskevaan sopimukseen tarvitse sisällyttää irtisanomisehtoa. Kirjeessä todetaan huomioitavaksi, että riski investoinnin kustannuksista suhteessa sote-uudistuksen omaisuusjärjestelyihin liittyviin tuleviin ratkaisuihin tai maakunnan tai valtion tulevaan päätöksentekoon jää edelleen kunnille ja kuntayhtymille. Jos kunnat tai kuntayhtymät ryhtyvät lainvastaisiin oikeustoimiin, ne kantavat riskin siitä, että oikeustoimet katsotaan lain nojalla mitättömiksi. Aluehallintovirastoille on erityislaissa säädetty lukuisia kuntiin kohdistuvia ohjaus- ja valvontatehtäviä. Täytäntöönpanon vastuuhenkilö on sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen. Saapuneet kirjeet on tallennettu hallituksen Arkkiin. päättää merkitä saapuneet kirjeet tiedoksi ja tarvittavilta osin toimeenpantaviksi.

7 7 Kh 146H LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJA Seututerveyskeskuksen liikelaitoksen johtokunnan kokous on pidetty Pöytäkirja jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. merkitsee Seututerveyskeskuksen liikelaitoksen johtokunnan kokouksen pöytäkirjan tiedoksi sekä päättää, että hallitus ei ota kokouksessa päätettyjä otto-oikeuden piiriin kuuluvia asioita käsiteltäväkseen.

8 8 Kh 147H TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT Pöytäkirja taidehankintatoimikunnan pidetystä kokouksesta on LIIT- TEENÄ 147H.1. merkitsee taidehankintatoimikunnan pöytäkirjan tiedoksi ja päättää, että hallitus ei ota kokouksessa päätettyjä asioita käsiteltäväkseen.

9 9 Kh 148H SAIRAANHOITOPIIRIN NEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Pöytäkirja sairaanhoitopiirin neuvoston pidetystä kokouksesta on LIITTEENÄ 148H.1. Sairaanhoitopiirin neuvostossa käsiteltiin seuraavat asiat: Henkilökunnan lääkkeiden käyttö ja lääkehävikin minimointi Kameravalvonta K-S sairaanhoitopiirissä Liite 1: Yleiskirje 13/2016: Kameravalvonta Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä Koulutusohjeiden uudistamiseen liittyvät linjaukset Liite 2: Koulutusohjeet 2016 Parkkipaikkojen vapauttaminen potilaiden käyttöön Muut asiat: Tupakkavideo, röökihaaste ja kehitysvammapoliklinikka Keski-Suomessa. merkitsee tiedoksi LIITTEENÄ 148H.1 olevan pidetyn sairaanhoitopiirin neuvoston kokouksen pöytäkirjan.

10 10 Kh 149H SAIRAANHOITOPIIRIN JOHTAJAN KATSAUS Sairaanhoitopiirin johtaja antaa kokouksessa ajankohtaiskatsauksen seuraavista teemoista: - sairaanhoitopiirin toiminta ja talous - uuden sairaalan suunnittelun eteneminen sekä - osakkuusyhtiöiden toiminta. päättää merkitä tiedoksi sairaanhoitopiirin johtajan katsauksen.

11 11 Kh 150H VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Valtuuston pöytäkirja, asiakohdan esittelyteksti ja päätösehdotus tallennetaan hallituksen Arkkiin valtuuston kokouksen jälkeen.

12 12 Kh 151H OSAVUOSIKATSAUS Asian valmistelija talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan hallitukselle on raportoitava osavuosikatsauksella toiminnan tavoitteiden ja niihin liittyvien mittareiden toteutumisesta, talousarvion tuloslaskelman ja investointiosan sekä rahoituslaskelman toteutumisesta ja tehtävä tilinpäätösennuste. Samassa yhteydessä on hallitukselle tarvittaessa tehtävä perusteltu talousarvion muutosesitys. Osavuosikatsauksen yhteydessä hallitukselle raportoidaan myös hoitopalvelujen myyntibudjetin toteutumisesta ja tehdään tarvittaessa esitys hintojen muutoksesta. Vuoden ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä hallitus ohjeisti laatimaan toimenpideohjelman menojen ylitysuhkan vuoksi. Se on otettu huomioon tämän toisen osavuosikatsauksen valmistelussa. Elokuun kokouksessaan hallitus myös linjasi valmistelussa huomioon otettavaksi erityisvelvoitemaksun palauttamisen ja sitä koskevan talousarviomuutoksen valmistelun. Tämä on otettu huomioon jäsenkuntalaskutuksen tulojen ennusteessa. Investointimenojen ja rahoituksen ennuste on tarkentunut, ja siltä osin esitetään myös talousarvion muutos kuten jo I osavuosikatsauksen yhteydessä tuotiin esille. Merkittävimmät muutokset koskevat uuden sairaalan rakentamisen tarkentuneita kustannusarvioita. Sairaanhoitopiirin johtoryhmä käsitteli osavuosikatsausta kokouksissaan 12. ja Osavuosikatsaus tallennetaan hallituksen Arkkiin esityslistan LIITTEEKSI 151H.1. Valtuuston kokous on eli ennen hallituksen käsittelyä. Valtuustolle esitellään osavuosikatsaus hallituksen esityslistan mukaisena. merkitsee LIITTEENÄ 151H.1 olevan osavuosikatsauksen tiedoksi. Osavuosikatsaus toimitetaan tiedoksi valtuuston pidettävään kokoukseen.

13 Kh 137H, Kh 152H RAKENNUSTEN KORJAUSHANKKEIDEN INVESTOINTIMÄÄRÄRAHAN MUUTOS VUODELLE 2016; INVESTOINTIOSAN JA RAHOITUSLASKELMAN MUUTOS Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Tirkkonen, puh Erilaisten sairaanhoitopiirin rakennuskantaan kohdistuvien, investoinneiksi laskettavien korjaus- ja muutostöiden kokonaissumma ja hallitukseen nähden sitova määräraha on vuoden 2016 talousarviossa euroa. Aikaisempina vuosina vastaava summa on ollut tasoltaan yli 2 miljoonaa euroa. Uuden sairaalan hankkeen edetessä on perustellusti katsottu tarpeelliseksi pyrkiä pienentämään näiden investointien määrää. Valitettavasti investointikustannusten näin merkittävä pienentäminen ei ole onnistunut johtuen pääosin erilaisten sisäilma- ja muihin työterveysperusteisten töiden runsaasta tarpeesta. Tämän vuoksi puheena olevien investointien osalta ollaan tilanteessa, jossa talousarvion mukaisen euron lisäksi tarvitaan seuraava lisärahoitus (tilanne ): 1. Valmistuneisiin hankkeisiin euroa. 2. Aloitettuihin ja aloitettaviin hankkeisiin euroa, mikäli kaikki aloitettaviksi merkityt hankkeet toteutetaan. 3. Edellä mainituista muodostuu laskennallinen vähimmäissumma euroa, joka kannattaa hankkeiden joustavan hoitamisen mahdollistamiseksi pyöristää euroon. Aloitettavien hankkeiden välttämättömyydestä on syytä käydä keskustelu. Tausta-aineisto on talletettu hallituksen Arkkiin. päättää 1. käydä keskustelun vielä aloittamattomien vuoden 2016 töiden tarpeesta 2. käydyn keskustelun perusteella muuttaa investointisuunnitelman sitovuustasoja ja määrärahoja seuraavasti: - Tekniset järjestelmät ja peruskorjaukset uusi sitova määräraha euroa, josta poistetaan mahdolliset hallituksen edellisessä kohdassa määräämille hankkeille varatut määrärahat sekä 3. tehdä valtuustolle ehdotuksen investointisuunnitelman muutoksesta kokonaisuutena osavuosikatsauksen käsittelyn yhteydessä. Kh 152H., Päätös: Ehdotus hyväksyttiin

14 Kh 152H, Asian valmistelija talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Hallituksen kokoukselle esitetään omana asiakohtanaan 2. osavuosikatsaus. Sitä esitellään myös valtuuston pidettävän kokouksen yhteydessä. Osavuosikatsaukseen sisältyy talousarvion investointiosan poikkeamaennuste. Uuden sairaalan menojen ja lainatarpeen osalta talousarvion muutoksen valmistelutarve tuotiin esille jo 1. osavuosikatsauksessa. Tavoite oli, että Uuden sairaalan määrärahojen ja niihin liittyen lainanoton muutosesitykset valmistellaan sitten kun on tiedossa hankkeen tarkempi etenemisaikataulu. Toisen osavuosikatsauksen valmisteluun liittyen on saatu myös SRV:ltä arvio hankkeen menojen jaksottumisesta, ja tätä tietoa on käytetty hyväksi määrärahojen valmistelussa. on käsitellyt investointiosan muutosta myös kokouksessaan, siinä hallitus hyväksyi Teknisten järjestelmien ja rakennusten peruskorjausten uudeksi määrärahaksi euroa. päätti samalla tehdä valtuustolle ehdotuksen investointisuunnitelman muutoksesta kokonaisuutena osavuosikatsauksen käsittelyn yhteydessä, koska muiden investointimäärärahojen yksityiskohtaista ennustetta ei ollut vielä selvillä eikä siitä syystä voitu esittää koko investointiosan määrärahojen muutosta. Laitteet ja kalusto määrärahan ja Tietojärjestelmäinvestointien määrärahan muutosesityksen perusteina ovat tarkentuneet kustannusarviot. Osavuosikatsaukseen sisältyvän tilinpäätösennusteeseen perustuvan talousarviomuutoksen mukaan hallitukseen nähden sitovat investointiosan uudet määrärahat ovat: Uusi sairaala hanke ICT- suunnittelu ja toteutus Rahoitus (lainojen korot) Laitteet ja kalusto Tietojärjestelmäinvestoinnit Tekniset järjestelmät ja rakennusten peruskorjaukset, määräraha on hallituksen päätöksen mukaisesti Muutosten jälkeen talousarviossa investointimenot ovat yhteensä , joka on alkuperäistä talousarviota vähemmän. Investointimenojen rahoittamiseksi tarvittava lainamäärä pienenee vastaavasti, ja uudeksi lainanottotarpeeksi jää talousarvioon Talousarvion investointiosa ja rahoituslaskelma ovat LIITTEENÄ 152H.1. Siitä ilmenevät myös muutokset valtuuston hyväksymään talousarvioon.

15 on kokouksessaan linjannut tilinpäätösennusteen valmistelun perusteeksi erityisvelvoitemaksutulojen (+3,3 milj. euroa) palauttamisen kunnille. Tämä on otettu huomioon osavuosikatsaukseen sisältyvässä ennusteessa. päätti tuolloin kuitenkin, että esitys talousarvion ja siihen sisältyen erityisvelvoitemaksun muutoksesta valmistellaan joulukuussa pidettävään valtuuston kokoukseen. Hallituksen marraskuun kokoukselle valmistellaan erityisvelvoitemaksua koskeva muutosesitys, valmistelussa otetaan huomioon myös potilasvakuutusmaksua koskeva ennakkotieto, jota ei vielä ole käytettävissä. Hallituksen esitys talousarvion muutoksesta valtuustolle täydentyy siten vielä marraskuun hallituksen kokouksessa. 1. hyväksyy vuoden 2016 talousarvion investointien määrärahojen muutokset LIITTEEN 152H.1 mukaisesti. 2. päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy LIITTEENÄ 152H.1 olevan vuoden 2016 talousarvion investointiosan ja siitä aiheutuvat muutokset rahoituslaskelmaan.

16 16 Kh 153H VARAINHALLINNAN RAPORTTI Asian valmistelija talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaisesti hallitukselle on raportoitava varainhallinnasta kolme kertaa vuodessa. Varainhallintaraportti sekä maksuvalmiussuunnitelma ajalle ovat LIITTEENÄ 153H.1. Maksuvalmiussuunnitelma on laadittu valtuuston hyväksymään vuoden 2016 talousarvioon ja talousarvion toteumaennusteeseen sekä vuoden 2017 talousarvioesitykseen perustuen. Liite jaetaan hallituksen kokoukseen osallistuvien lisäksi tarkastuslautakunnan jäsenille ja tilintarkastajalle. merkitsee tiedoksi LIITTEENÄ 153H.1 olevan varainhallinnan raportin ajalta ja siihen sisältyvän maksuvalmiussuunnitelman ajalle

17 Kh 88H, Kh 154H TALOUSARVIO VUODELLE 2017 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; I KÄSITTELY Asian valmistelijat sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, puh ja talousjohtaja Aija Suntioinen, puh Alkuvuoden kuluessa on valmisteltu toiminta- ja taloussuunnitelmaa sairaanhoitopiirin johtoryhmässä, toimialueilla ja vastuualueilla. Alueen terveyskeskusten johdon ja sairaanhoitopiirin toimialueiden johdon yhteinen tilaisuus järjestettiin Sairaanhoitopiirin taloutta ohjaavan sopimusohjausjärjestelmän kehysseminaari järjestettiin jäsenkuntien kanssa Kehysseminaariin liittyvät aineistot on julkaistu sairaanhoitopiirin www-sivuilla. Suunnitteluohjeen valmistelu on perustunut sairaanhoitopiirin strategiaan, edellä mainittuihin valmisteluvaiheisiin ja hyväksyttyyn toiminta- ja taloussuunnitelmaan. Suunnitteluohjeen luonnos on esityslistaa lähetettäessä vielä kesken, ohjeluonnos tallennetaan hallituksen Arkkiin ennen talousarvioseminaaria. Suunnitteluohjeen sisältöä esitellään tarkemmin talousarvioseminaarissa ja sen päätteeksi pidettävässä hallituksen kokouksessa. päättää antaa LIITTEEN 88H.1 mukaiset ohjeet vuoden 2017 talousarvion sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelulle. Kh 154H., Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 154H, Toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu on edennyt suunnitteluohjeen ja siinä esitetyn aikataulun mukaisesti. täsmensi valmisteluohjetta kokouksessaan ylijäämätavoitteen osalta: vuodelle 2017 ei suunnitella ylijäämäistä tulosta. Sairaanhoitopiiri lähetti vuotta 2017 koskevan palvelusuunnitelman jäsenkunnille ja terveyskeskuksille Neuvottelut jäsenkuntien ja terveyskeskusten kanssa järjestettiin 20. ja Sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksen yhteydessä valtuuston jäsenille esitellään vuoden 2017 talousarvion ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelutilannetta. Hallituksen ja johtoryhmän talousarvioseminaarissa esitellään tarkemmin talousarvioluonnosta sekä sen tausta-aineistoa ja laskelmia. Talousarvion laskelmissa esitetään toisena vaihtoehtona laskelmat, joissa on otettu huomioon tiedossa olevat kilpailukykysopimuksen mukaiset vaikutukset.

18 Toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu etenee talousarvioseminaarin jälkeen siten, että hallitus käsittelee valtuustolle tehtävää talousarvioesitystä kokouksessaan Päätökset tehdään valtuuston kokouksessa suorittaa talousarvioseminaarissa käytettävissä olleiden aineistojen ja seminaarityöskentelyn perusteella vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman 1. käsittelyn ja antaa jatkovalmistelulle ohjeet.

19 19 Kh 155H OBSTETRISTEN ULTRAÄÄNILAITTEIDEN HANKINTA Asian valmistelijat ylilääkäri Jyrki Jalkanen, puh , osastonylilääkäri Kirsi Väyrynen, puh ja ma. materiaalitoimen johtaja Miia Paatola, puh Lisätietojen antaja hankinta-asiantuntija Jukka Lehtinen puh Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hankintatoimisto on järjestänyt tarjouskilpailun koskien vaativassa sikiödiagnostiikassa (obstetrinen) tarvittavien ultraäänilaitteiden hankintaa. Kilpailutuksen perusteella tehdään hankintasopimus, joka mahdollistaa ko. ultraäänilaitteiden hankinnan ajalla Tälle vuodelle on investointisuunnitelmassa varattu määräraha yhden laitteen hankintaan. Hankinnan kokonaisarvo ylittää hankintalaissa määritellyn EU-kynnysarvon (hankintalain 16 ). Tarjouskilpailun aloittamisesta ilmoitettiin Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämässä HILMA -ilmoituskanavalla Tarjousten jättöaika päättyi kello 14:00. Tarjouksia saatiin kuusi (6) kappaletta. Kaikki tarjoajat läpäisivät tarjoajien ja tarjousten kelpoisuustarkastelun. Yksi tarjoajista vetäytyi kilpailusta koekäyttövaiheessa. Tarjousvertailu perusteluineen on esityslistan LIITTEENÄ 155H.1. Liite jaetaan hallituksen kokoukseen osallistuville. Sairaanhoitopiirin hallintosäännön mukaan yli euron investointihankinnoista päättää sairaanhoitopiirin hallitus. Hankintaa koskevat tarjousasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa. Sairaanhoitopiirin hallitus päättää valita obstetristen ultraäänilaitteiden toimittajaksi Ge Healthcare Finland Oy:n edellä ja LIITTEESSÄ 155H.1 kuvatuin perustein. Valittu laite on Ge Voluson E10.

20 20 Kh 156H KULJETUSLOGISTIIKKAPALVELUIDEN HANKINTA Asian valmistelija ma. materiaalitoimen johtaja Miia Paatola, puh Lisätietoja antaa hankinta-asiantuntija Jari Knuutila, puh Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on järjestänyt tarjouskilpailun kuljetuslogistiikkapalveluiden järjestämisestä Keski-Suomen alueella. Kuljetuslogistiikkapalvelut käsittävät lääkkeiden, postin, varasto- ja välinehuoltotavaroiden, apuvälineiden, pyykkien sekä vähäisessä määrin myös laboratorionäytteiden ja muiden pientavaroiden kustannustehokkaan ja oikea-aikaisen kuljettamisen. Tarjousta pyydettiin kolmesta (3) eri ryhmästä. Ryhmään 1 kuuluvat aikataulutetut kuljetukset, ryhmään kaksi (2) kuuluvat yksittäiset tilauksesta tehtävät kuljetukset Jyväskylän alueella ja ryhmään kolme (3) kuuluvat Perusturvaliikelaitos Saarikan näytekuljetukset. Sopimus tulee olemaan toistaiseksi voimassaoleva. Hankinnan kokonaisarvon arvioitiin ylittävän hankintalain EU-kynnysarvon (hankintalaki 16 ). Tarjouskilpailun aloittamisesta ilmoitettiin Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämällä HILMA ilmoituskanavalla ja tarjouspyyntöaineisto oli saatavilla Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tarjouspalvelu-sivustolla. Tarjousten jättöaika päättyi klo Määräaikaan mennessä saatiin kaksitoista (12) tarjousta. Tarjoajien soveltuvuus, tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus ja tarjousvertailu perusteluineen on esityslistaa postitettaessa kesken. Asia esitellään ja päätösehdotus tehdään kokouksessa.

21 Kh 233H, Kh 249H, Kh 14H, Kh 60H, Kh 119H, Kh 312H, Kh 130H, Kh 249H, Kh 138H, Kh 168H, Kh 38H, Kh 65H, Kh 125H, Kh 157H TOIMIALUEIDEN JOHTAJIEN JA YLIHOITAJIEN, VASTUUALUEIDEN JOHTAJIEN SEKÄ TOIMIALUEIDEN JOHTAJIEN VARAHENKILÖIDEN NIMEÄMINEN TOIMIKAUDELLE ; SAIRAALAPSYKIATRIAN VASTUUALUEEN JOHTAJAN NIMEÄMINEN Aiemmat käsittelyvaiheet ( saakka) on tallennettu hallituksen Arkkiin Asian valmistelija toimialueen johtaja Tarja Seuri, puh Sairaalapsykiatrian vastuualuejohtaja Päivi Heikkilä-Kari on työkierrossa Hän toimii tuona aikana toimialueen johtajan varahenkilönä (Kh 119H) tehdyn päätöksen mukaisesti. Psykiatrian toimialueella on valmisteltu vastuualueen johtajan nimeämistä. Hallintosäännön soveltamisohjeen mukaisesti vastuualueen johtaja nimeää varahenkilönsä. päättää nimetä sairaalapsykiatrian vastuualueen johtajaksi ajalle toimialueen johtaja Tarja Seurin.

22 Kh 204H, Kh 260H, Kh 89H, Kh 154H, Kh 98H, Kh 223H, Kh 158H EDUSTAJAN NIMEÄMINEN SOVATEK-SÄÄTIÖN VALTUUSKUNTAAN JA HALLITUKSEN JÄSENEKSI; EHDOKKAAN NIMEÄMINEN HALLITUKSEN JÄSENEKSI Aiemmat käsittelyvaiheet ( saakka) on tallennettu hallituksen Arkkiin Kh 158H, Asian valmistelija toimialueen johtaja Tarja Seuri, puh Lisätietoja hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Ylihoitaja Päivi Huttunen on siirtynyt toisen työnantajan palvelukseen alkaen. päättää nimetä ehdokkaakseen hallituksen jäseneksi päihdepalvelukoordinaattori Tarja Lapin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

23 23 Kh 159H EDUSTAJAN NIMEÄMINEN MEDI-IT OY:N YLIMÃÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Asian valmistelija hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Medi-IT Oy:n hallitus on päättänyt kutsua ylimääräisen yhtiökokouksen klo Lahdessa. Kokouksessa käsitellään mm. kansallinen sote-ict strategia sekä sähköisen asioinnin tilanne. Kokouksen asialista toimitetaan myöhemmin. päättää nimetä edustajan Medi-IT Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen.

24 24 Kh 114H, Kh 160H KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN KESKI-SUOMESSA; SOPIMUKSEN TARKENTAMINEN Asian valmistelijat toimialueen johtaja Reija Alen, puh , henkilöstöjohtaja Eeva Aarnio, puh ja hallintopäällikkö Seija Saarelainen, puh Suojarinteen kuntayhtymä purettiin vuonna Sen jälkeen sairaanhoitopiiri on vastannut kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisesta erityishuollosta Keski-Suomessa. Vuoden 2009 alusta lähtien kehitysvammalain mukaiset viranomaistehtävät siirtyivät sairaanhoitopiirin tehtäväksi. Tehtäviä varten perustettiin Konservatiiviselle toimialueelle, Lasten vastuualueelle kehitysvammapoliklinikka, sen tehtäviin kuuluvat kehitysvammalain mukaisen erityishuollon johtoryhmän tehtävät. Lain mukaan johtoryhmässä tulee olla edustettuna lääketieteellinen, kasvatustieteellinen ja sosiaalihuollollinen asiantuntemus. Kehitysvammapoliklinikka tarjoaa palveluita koko Keski-Suomen alueelle. Poliklinikalla työskentelee kaksi vakituista työntekijää: osa-aikainen lääkäri ja kuntoutusohjaaja. Psykologin virka on avoin. Lisäksi arviointi- ja konsultaatiopalveluita on käytettävissä muilta yksiköiltä. Jyväskylän kaupungilla on oma kehitysvammaneuvola, mutta psykologipalvelut Jyväskylä on ostanut sairaanhoitopiirin kehitysvammapoliklinikalta. Kehitysvammaisten asumis- ja muita palveluja kunnat järjestävät joko itse tai hankkivat ostopalveluina. Tarvittaviin laitospalveluihin Keski-Suomen kunnat käyttävät noin 3,5 milj. euroa vuodessa. Nykyisen toimintatavan ongelma on pienen yksikön haavoittuvuus; tällä hetkellä kehitysvammapoliklinikalla ei ole lääkäriä eikä laajoista yrityksistä huolimatta rekrytointi ole onnistunut. Tämän vuoksi on selvitetty vaihtoehtoisia tapoja tuottaa kehitysvammalain mukaiset tehtävät. Sairaanhoitopiirin perussopimuksessa todetaan mm., että kuntayhtymän tehtävänä on huolehtia jäsenkuntien osoittamassa laajuudessa kehitysvammaisten erityshuollosta. Sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaisten kehitysvammaisten erityishuollon tehtävien järjestäminen ostopalveluna esitetään tilapäisratkaisuna, sillä vammaislainsäädännön uudistus on valmistelussa ja tarkoituksena on yhdistää vammaispalvelu- ja kehitysvammalait. Tavoitteena on lain voimaantulo v Konservatiivisen toimialueen johtaja, ylilääkäri Reija Alen on selvittänyt vaihtoehdot hankkia kehitysvammapoliklinikan palvelut joko Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä tai Vaalijalan kuntayhtymältä. LIITTEESSÄ 114H.1 on esitetty yhteenveto näiden palvelujen tuottajien esityksistä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tehtäviin kuuluvat kehitysvammaisten erityishuollon viranomaistehtävät ja kehitysvammapoliklinikan muut palvelut ehdotetaan hankittavaksi Vaalijalan kuntayhtymältä. LIITTEENÄ 114H.2 on Vaalijalan kuntayhtymän kanssa laadittu sopimusluonnos toiminnan siirtämisestä ja palvelujen hankkimisesta. Sopimus tulee voimaan tavoiteaikataulun mukaisesti tai viimeistään

25 25 Ratkaisu on perusteltua tehdä mahdollisimman pikaisesti erityisesti lääkäripulan vuoksi. Lisäksi Vaalijalan kuntayhtymällä on valmius ottaa toiminta hoitaakseen pikaisella aikataululla ja kuntayhtymä kuuluu samaan Erva-alueeseen kuin Keski-Suomen sairaanhoitopiiri. Keski-Suomen kunnat ovat tehneet yhteistyötä Vaalijalan kanssa jo aiemmin. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kehitysvammapoliklinikalla on kolme vakinaista työntekijää. Heidän kanssaan on pidetty yt-neuvottelu ja sovittu siirtymisestä Vaalijalan kuntayhtymän palvelukseen. Asiaa on käsitelty sairaanhoitopiirin johtoryhmässä ja Vaalijalan kuntayhtymän hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan hyväksyy 1. kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisten viranomaistehtävien ja kehitysvammapoliklinikan muiden palvelujen ostamisen Vaalijalan kuntayhtymältä LIITTEEN 114H.2 mukaisen sopimusluonnoksen mukaisesti. 2. kehitysvammapoliklinikan kahden vakinaisen työntekijän siirtymisen tai viimeistään alkaen Vaalijalan kuntayhtymän palvelukseen. 3. erikoislääkärin ( ), kuntoutusohjaajan ( ) ja psykologin ( ) virkojen lakkauttamisen sopimuksen voimaantuloajankohdasta lukien. 4. palvelujen käytöstä laskutetaan kotikuntaa kauttalaskutuksena samansuuruisena kuin mitä palvelujen tuottaja laskuttaa sairaanhoitopiiriä. Palvelut kuuluvat sosiaalitoimen tehtäväalaan eivätkä ne kuulu kalliiden hoitojen tasauksen piiriin. Kh 160H., Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 160H, Vaalijalan kuntayhtymä pyytää lupaa siirtää Keski-Suomen kehitysvammapoliklinikan toiminta Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapoliksen tiloihin Kinkomaalle. Syynä on nykyisten toimitilojen korkea hinta ja se, että sairaala-alue on ongelmallinen autoileville asiakkaille ja henkilökunnalle vielä pitkään. Sairaanhoitopiirillä on käyttöä vapautuville tiloille. Toinen tarkennus on tehty kohtaan 4 Laatu ja vastuut. Kuntien kanssa käydyissä sopimusohjauksen aluetilaisuuksissa nousi esille kuntien huoli toiminnan sujuvuudesta ja laadusta. Tämän vuoksi on sopimukseen lisätty laadunvalvonnan keinoja, jotka otetaan käyttöön. Näitä ovat palveluiden toimivuuden ja odotusaikojen seuraaminen puolivuosittain sekä jatkuva asiakastyytyväisyyskysely. Tarkennettu sopimusluonnos on esityslistan LIITTEENÄ 160H.1. Liite jaetaan esityslistan mukana hallituksen kokoukseen osallistuville. Muutetut kohdat näkyvät punaisella fontilla.

26 26 päättää hyväksyä LIITTEEN 160H.1 mukaisen tarkennetun sopimusluonnoksen.

150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

150H 11 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 14/2016 Kokousaika to klo 12.07-12.20 Kokouspaikka Mäntsälä, Hirvihaara, Hirvihaaran kartano Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 143H

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kokousaika pe klo 8.00-8.55 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 15/2016 Kokousaika ti klo 9.30-11.57 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kokousaika pe klo 13.00-14.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Helsinki /2016

Helsinki /2016 TERVEYSMINISTERIÖ KUNTAINFO Helsinki 28.9.2016 5/2016 Kuntien, sairaanhoitopiirien ja erityishuoltopiirien johtajille, sosiaali- ja terveyslautakunnille tai vastaavia tehtäviä hoitaville toimielimille,

Lisätiedot

117H 1 10 TALOUSARVIO VUODELLE 2015 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; HALLITUKSEN OHJEET VALMISTELULLE

117H 1 10 TALOUSARVIO VUODELLE 2015 SEKÄ VUOSIEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA; HALLITUKSEN OHJEET VALMISTELULLE KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika ke klo 12.25-13.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Ravintola Priimus Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 110H 3 LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2016 Kokousaika Keskiviikko 14.12.2016 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 89 3 Kokouksen avaus 90 4

Lisätiedot

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS

97H 5 UUDEN SAIRAALAN JÄÄHDYTYSENERGIAN TOIMITUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kokousaika pe klo 14.07-14.12 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 95H 3 LAILLISUUS

Lisätiedot

Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston, johtavien viranhaltijoiden ja tarkastuslautakunnan välinen neuvottelu

Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston, johtavien viranhaltijoiden ja tarkastuslautakunnan välinen neuvottelu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 10/2015 Kokousaika Keskiviikko 16.12.2015 klo 8.30 11.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 80 3 Kokouksen

Lisätiedot

89H 1 5 TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT JA VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET

89H 1 5 TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT JA VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika pe klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 7/2018 Kokouspaikka Rantasalmi, Hotel & Spa Resort Järvisydän Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 87H 3 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2018 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2018 klo 8.30 11.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 91 3

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 81H 8 VALTUUSTON KOKOUKSEN 27.4.

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 81H 8 VALTUUSTON KOKOUKSEN 27.4. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 6/2018 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 Kokousaika Keskiviikko 13.12.2017 klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 48 3 Kokouksen

Lisätiedot

87H 11 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTIJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

87H 11 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTIJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 8/2016 Kokouspaikka Laukaa, Varjolan tila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 79H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 80H

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 9.00 KUTSU ESITYSLISTA 5/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2018 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 91 3 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika to klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 10/2013 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA- 1/2013. Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 ESITYSLISTA- 1/2013 PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika Perjantai 12.4.2013 klo 13.45 14.10 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

87H 12 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTINJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

87H 12 UUDEN SAIRAALAN PROJEKTINJOHTOURAKKASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 8/2016 Kokousaika ke klo 12.35-12.52 Kokouspaikka Laukaa, Varjolan tila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 79H 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokousaika ke klo 9.00-11.15 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 4/2017 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2018 Kokousaika Perjantai 16.11.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 81 3 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 16/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS ESITYSLISTA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Caterina, Kabinetti 1 Jäsenet Jari

Lisätiedot

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ti klo 7.30 KUTSU ESITYSLISTA 6/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Kokousaika Perjantai 21.10.2016 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 68 3 Kokouksen avaus 69

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kokousaika ke klo 13.00-14.50 Kokouspaikka Jyväskylä Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Muut läsnäolijat Päivi Ylä-Kolu toimitusjohtaja, esittelijä hallinto- ja talouspäällikkö, asiantuntija Pirkko Ilmoniemi pöytäkirjanpitäjä

Muut läsnäolijat Päivi Ylä-Kolu toimitusjohtaja, esittelijä hallinto- ja talouspäällikkö, asiantuntija Pirkko Ilmoniemi pöytäkirjanpitäjä KUTSU ESITYSLISTA 4/2018 Kokousaika ti, kello 16.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Rantakartano Pöyhölä, Keuruu Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Riitta Vanhanen varapuheenjohtaja Juha

Lisätiedot

Jäsenet x Jari Peura puheenjohtaja Arja Paakkinen x Liisa Ruusila varapuheenjohtaja Timo Kaijanmäki

Jäsenet x Jari Peura puheenjohtaja Arja Paakkinen x Liisa Ruusila varapuheenjohtaja Timo Kaijanmäki KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS ESITYSLISTA 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS PÖYTÄKIRJA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka Ruokapalelukeskus, Caterinan kabinetti 1 Jäsenet

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Kokousaika Keskiviikko 25.10.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 29 3 Kokouksen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Kokousaika Perjantai 29.9.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 19 3 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ti klo 9.00 KUTSU ESITYSLISTA 17/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 16/2016 Kokousaika ke klo 13.00-14.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT 2/2012 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN Kokousaika klo 14.00-16.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 4 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi

Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kokousaika ti klo 7.30-9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Hotelli Rantasipi Laajavuori, kokoustila Nuijansoppi Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 17/2016 Kokousaika ti klo 9.00-11.40 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

OHJEET: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN ERÄIDEN OIKEUSTOIMIEN RAJOITTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA

OHJEET: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN ERÄIDEN OIKEUSTOIMIEN RAJOITTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA 5.2.2018 OHJEET: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN ERÄIDEN OIKEUSTOIMIEN RAJOITTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Laki kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta (548/2016)

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 8/2015 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 8/2015 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 8/2015 Kokousaika Perjantaina 23.10.2015 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 2, Käsiteltävät asiat 63 Kokouksen avaus 3 64 Laillisuus

Lisätiedot

Hallituksen kokous

Hallituksen kokous SALON SEUDUN KOULUTUS- ESITYSLISTA Hallitus Aika 4.6.2019 klo 17:00-18:00 Paikka Neuvotteluhuone, Taitajankatu 6, Salo Käsiteltävät asiat: 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Kokousaika Perjantai 21.9.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 64 3 Kokouksen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Torstai 8.2.2018 klo 9.00 9.58 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

OHJEET: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN OIKEUSTOIMIEN RAJOITTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA

OHJEET: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN OIKEUSTOIMIEN RAJOITTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA OHJEET: KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN OIKEUSTOIMIEN RAJOITTAMINEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Laki kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta (548/2016) tuli voimaan 1.7.2016

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 5.10.2012 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.10.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 Kokousaika Perjantaina 14.11.2014 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 2, Käsiteltävät asiat Asia 66 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2019 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2019 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Perjantai 18.1.2019 klo 8.30 11.52 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 Kokouksen

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Kokousaika Perjantai 26.10.2018 klo 8.30 12.10 Kokouspaikka Laukaan terveysasema, Kantolantie 12, K-kerroksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 73 3 Kokouksen

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kokousaika Perjantai 19.1.2018 klo 8.30 12.45 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 Kokouksen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 Kokousaika Perjantai 19.8.2016 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2, klo 8.30-9.00 Jyväskylä, Sakupe Oy, 9.20 10.30 Kinkomaa,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4. SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4. SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 7.5.2015 1 AIKA Torstai 7.5.2015 klo 15.30-16.20 PAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone 1 PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

40 Talousarvion toteutuminen Talousarvion kehys Yhtymähallituksen kokoukset syksyllä 2017

40 Talousarvion toteutuminen Talousarvion kehys Yhtymähallituksen kokoukset syksyllä 2017 KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 15.9.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 21.9.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, aulaluokka, 1. krs (Suoratie 1) 40

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Kokousaika ke klo 13.00 KUTSU ESITYSLISTA 10/2016 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät asiat Asia

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013 KOKOUSKUTSU 1/2014 Kokousaika klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, KESLABin neuvottelutila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 3 4 LIIKELAITOS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 12/2016 Kokousaika ke klo 09.00-11.36 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/ ( 8) Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitoksen johtokunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/ ( 8) Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitoksen johtokunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2019 1 ( 8) Aika, klo 15:02-15:21 Paikka apteekkiliikelaitoksen hallinnon neuvotteluhuone, FM 5, 5 krs. Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Kokousaika Perjantai 17.2.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 9 3 Kokouksen avaus 10 4 Laillisuus

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tarkastuslautakunta AIKA kello 09:00-12:11. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tarkastuslautakunta AIKA kello 09:00-12:11. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 24.01.2017 kello 09:00-12:11 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 16.1.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka 1 Ammatillisen

Lisätiedot

KOKOUSTIEDOT Kokousaika TIISTAI klo Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23

KOKOUSTIEDOT Kokousaika TIISTAI klo Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika TIISTAI 13.3.2018 klo 9.15-9.24 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

Huumarkangas Jouko. Piispanen Risto. Suomäki Marjatta Suomäki Riitta

Huumarkangas Jouko. Piispanen Risto. Suomäki Marjatta Suomäki Riitta Viranomainen PÖYTÄKIRJA 2/2010 KOKOUSAIKA Torstai 25.3.2010 klo 18 21.45 KOKOUSPAIKKA Saarijärven kaupungintalo, Rahkola OSALLISTUJAT Kutsutut et Muut Launonen Jorma Koskinen Satu Hintikka Maija Huumarkangas

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN

2 1 4 NIMENHUUDON TOIMITTAMINEN SEKÄ EDUSTETTUINA JA EDUSTAMATTA OLEVIEN JÄSENKUNTIEN MERKITSEMINEN KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kokousaika pe klo 13.00-13.27 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, luentosali Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka Yhtymähallitus 22.1.2015 1 AIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00-18.10 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kokousaika Tiistai 12.6.2018 klo 13.00 17.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, Neuvotteluhuone 1, HUOM. paikka Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 41 3

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs

KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-12:55 Paikka Läsnä KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Mia Hahtala, puheenjohtaja Erkki Pääkkönen,

Lisätiedot

!/::' "'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

!/::' 'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA 041041 Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Vaalijalan osaamis-

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

7 Rehtori Hannu Mansikkakorven irtisanoutuminen 8 Kuntayhtymän johtajan varahenkilön nimeäminen 9 Vuoden 2016 tilinpäätöksen ennakkotiedot

7 Rehtori Hannu Mansikkakorven irtisanoutuminen 8 Kuntayhtymän johtajan varahenkilön nimeäminen 9 Vuoden 2016 tilinpäätöksen ennakkotiedot KOKOUSKUTSU 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 10.2.2017 1 KOKOUSAIKA Tiistai 14.2.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Harjavalta, kokoushuone, 2. krs, Myllykatu 10

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus

Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 12.5.2016 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko18.5.2016 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari, 1.

Lisätiedot

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja

sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja KUTSU ESITYSLISTA 25.4.2019 3/2019 Kokousaika to 25.4.2019, klo 12.00 Kokouspaikka Päätöksentekijät Läsnä = x Hotelli Vuolake Laukaa, neuvotteluhuone Jaakko Kiiskilä puheenjohtaja Eero Vainio Tuija Koivisto

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 4.3.2008 klo 16.30-18.15 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Taisto Heinämäki Maija-Leena

Lisätiedot

Viite STMO68:00/2015. MliDno Valmistelija / lisätiedot: Ari Liikanen, Timo Halonen. Li itteet 1 Liite Mikkelin kaupungin lausuntoluonnos

Viite STMO68:00/2015. MliDno Valmistelija / lisätiedot: Ari Liikanen, Timo Halonen. Li itteet 1 Liite Mikkelin kaupungin lausuntoluonnos Viite STMO68:00/2015 Mikkeli Ote pöytäkirjasta 1/2016 1(5) Kaupunginvaltuusto 25.01.201 6 Kaupunginhallitus, 24, 18.01.2016 Kaupunginvaltuusto, 12, 25.01.2016 12 Lausunto hallituksen linjaukseen itsehallintoaluejaon

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Ihminen edellä -valinnanvapauskokeilu Ylä-Savossa hankkeen jatkaminen

Ihminen edellä -valinnanvapauskokeilu Ylä-Savossa hankkeen jatkaminen Yhtymähallitus 88 24.05.2016 Yhtymähallitus 129 16.08.2016 Yhtymähallitus 221 07.12.2016 Ihminen edellä -valinnanvapauskokeilu Ylä-Savossa hankkeen jatkaminen 2017-2018 129/00.01.05/2016 Yhall 24.05.2016

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi.

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten kanssa yhtäpitäväksi. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2 1 (11) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-14:40 Paikka KYS, hallituksen kokoushuone, rak. 10, 1. krs Läsnä Vilma Kröger Pirjo Nikkinen Tiina Nousiainen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 27.8.2018 klo 9.15 Kokouspaikka Valtuustosali, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino Ojala puheenjohtaja

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta KOKOUSKUTSU AIKA 15.11.2017 kello 14:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot