OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi"

Transkriptio

1 OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi

2 OSAT Opiskelijan ohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJAN KIRJAUTUMINEN 3 2 OPISKELIJAN KÄYTTÖOIKEUS OSAT-JÄRJESTELMÄSSÄ 3 3 HAKEMUKSEN PROSESSI 3 4 NAVIGOINTI JÄRJESTELMÄSSÄ 3 5 OPISKELIJAN NÄYTÖT ETUSIVU HENKILÖ- JA OPISKELUTIEDOT OSAT-JÄRJESTELMÄSSÄ TEHTÄVÄT HAKEMUKSET AHOT-HAKEMUS LISÄAIKAHAKEMUS OPINTO-OIKEUDEN PALAUTUS TUTKINTOTODISTUSHAKEMUS OPISKELUTODISTUS LUOPUMINEN OPISKELUPAIKASTA LIITTEIDEN LISÄÄMINEN HAKEMUKSEN LÄHETTÄMINEN LISÄTIEDOT KÄSITTELYHISTORIA LISÄTIETOPYYNNÖT OMAT HAKEMUKSET LISTAUS 17 6 HAKEMUKSEN TILAT 18

3 OSAT Opiskelijan ohje 3 1 Opiskelijan kirjautuminen Opiskelija kirjautuu järjestelmään yliopiston käyttäjätunnuksilla. Käyttäjätunnus on muotoa ktunnus eikä esimerkiksi ktunnus@student.oulu.fi. Kirjautumisongelmissa ota yhteys OSATin neuvontaan (). Sellaiset opiskelijat, joilla ei ole voimassaolevia yliopiston käyttäjätunnuksia voivat kirjautua järjestelmään myös suomi.fi tunnistautumisella. 2 Opiskelijan käyttöoikeus OSAT-järjestelmässä Opiskelijalle hakemusten prosessi on tehty OSAT-järjestelmässä läpinäkyväksi ja viestintä tapahtuu pääasiallisesti järjestelmän sisällä. Opiskelijalla on oikeus järjestelmässä: Lisätä järjestelmään uusia hakemuksia ja liitteitä Lähettää hakemus käsittelyyn Vastata omia hakemuksia koskeviin lisätietopyyntöihin Tarkastella omien hakemusten käsittelyprosessia Tarkastella oman hakemuksen esitystä ja päätöstä Poistaa oma hakemuksensa o jos sitä ei vielä ole lähetetty käsittelyyn o jos hakemus odottaa lisätietoja opiskelijalta 3 Hakemuksen prosessi 1. Prosessi alkaa aina opiskelijan toimesta hänen tallentaessaan hakemuksen järjestelmään. Opiskelija voi täydentää ja muokata hakemustaan siihen saakka kunnes hän lähettää hakemuksen. Tämän jälkeen varsinaista hakemusta ei voi muuttaa, sitä voi ainoastaan täydentää lisätiedoilla ja liitteillä. Opiskelija voi myös poistaa hakemuksensa ennen sen lähettämistä. 2. Opiskelijan lähettämä hakemus siirtyy odottamaan käsittelyä. 3. Vastuukäsittelijä (tai tietyillä hakemustyypeillä ns. esittelijä) voi lisätä hakemukseen lisätietoja ja liitteitä. Hän voi myös pyytää lisätietoja opiskelijalta järjestelmässä, josta tulee myös tieto opiskelijan sähköpostiin. Käsittelyn (tai esityksen teon) jälkeen hakemus siirtyy odottamaan päätöskäsittelyä. 4. Kun päättäjä on tehnyt päätöksen, opiskelija saa tiedon myös sähköpostiinsa. 5. Päätöksen jälkeen opintosihteeri kuittaa hakemuksen kirjatuksi ja kirjaa päätöksen sen jälkeen Oodiin. 4 Navigointi järjestelmässä Navigointi järjestelmässä suoritetaan aina käyttäen sen omia painikkeita ja toimintoja, selaimen painikkeiden käyttö ei ole suositeltavaa, koska tämä saattaa aiheuttaa järjestelmän toimimattomuutta.

4 OSAT Opiskelijan ohje 4 Edelliselle näytölle päästään palaamaan järjestelmän `Palaa -kuvakkeella (kuva alla). 5 Opiskelijan näytöt 5.1 Etusivu Opiskelijan sisäänkirjautumisen jälkeen etusivu näyttää tältä (kuva alla): Päävalikon `Omat hakemukset kohdasta opiskelija näkee listattuna omat hakemukset, hakemuksen numeron, aikaleiman jolloin lähetetty käsittelyyn, hakemuksen tyypin, viimeisen muutoksen aikaleiman ja hakemuksen tilan. Seuraavaksi päävalikossa ovat allekkain painikkeet eri hakemustyypeille. Päävalikon `Omat tiedot kohdassa voit tarkastella järjestelmän antamia henkilö- ja sähköpostitietojasi. Nimi ja sähköpostiosoite ovat järjestelmään tuotuja tietoja, niitä ei voi muokata. Käyttäjä voi valita haluaako hän järjestelmän lähettävän sähköpostiviestejä itselleen. Opiskelijan olisi hyvä pitää viestien lähetys päällä, että hän saa tiedon myös sähköpostiin esimerkiksi hakemusten lisätietopyynnöistä ja päätöksistä. Opiskelijan tulee käydä päivittämässä ajantasainen tieto WebOodiin halutessaan päivittää järjestelmässä näkyviä yhteystietoja. Alimmassa kohdassa `Vaihda käsiteltävä opinto-oikeus opiskelija voi vaihtaa käsiteltävää opintooikeutta johon hän haluaa hakemuksensa kohdistaa, jos hänellä on useampia opinto-oikeuksia.

5 OSAT Opiskelijan ohje Henkilö- ja opiskelutiedot Henkilö- ja opiskelutiedot välilehdellä listataan kuhunkin hakemukseen liittyvät opiskelijan henkilöja opiskelutiedot. Tiedot tulevat automaattisesti Oodista, käyttäjä ei voi muokata niitä OSATissa (kuva alla). Opiskelijan tulee päivittää ajantasaiset tiedot WebOodiin, jos hän haluaa muokata henkilö- tai yhteystietoja. 5.3 OSAT-järjestelmässä tehtävät hakemukset OSAT-järjestelmällä opiskelija pystyy täydentämään AHOT-hakemuksen, lisäaikahakemuksen, opinto-oikeuden palautushakemuksen, tutkintotodistushakemuksen, pystyy tilaamaan opiskelutodistuksen ja lähettämään ilmoituksen opiskelupaikasta luopumisesta. Hakemustyyppi valitaan päävalikosta, jonka jälkeen jokainen hakemus sisältää neljä eri välilehteä (kuva alla). Seuraavassa on eritelty kunkin eri hakemustyypin keskeiset toiminnollisuudet, tarvittavat liitteet sekä hakemuksen lähettämisen prosessi AHOT-hakemus Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella (AHOT) kartoitetaan onko opiskelijalla aiemmin suoritettuja opintoja tai muualla hankittua osaamista (esim. työelämä), jotka voidaan hyväksilukea uuteen tutkintoon. Opiskelijan tulee kirjata tähän hakemukseen aiemmin hankitun opintojen tai osaamisen tiedot mahdollisimman tarkasti ja muistaa lisätä vaadittavat liitteet. Jokaista hyväksiluettavaa opintojaksoa kohden tulee tehdä uusi hakemus, jollei ole kyse koko opintokokonaisuudesta. `Valitse aiempi hakemus painikkeesta (kuva alla) avautuu listaus, josta näkyy opiskelijan aiemmin tekemät AHOT-hakemukset.

6 OSAT Opiskelijan ohje 6 Tämä on tarpeellinen kohta, jos opiskelija hakee samalla todistuksella jotain toista hyväksilukua. Valitsemalla aiemman AHOT-hakemuksen saadaan kopioitua kyseistä hakemusta koskevia kenttiä (oppilaitoksen / organisaation nimi, sijaintimaa, tutkinnon / opintojen / hankitun osaamisen taso, alkuperäisen suorituksen tiedot jne.) esitäytettyinä. Valitun AHOT-hakemuksen esitäytetyt tiedot voi myös poistaa täydennettävästä hakemuksesta. OSAT-järjestelmässä AHOT-hakemus on jaettu kolmeen eri osioon: 1) aikaisemman oppilaitoksen / organisaation tiedot, 2) alkuperäisen suorituksen tiedot, sekä 3) hyväksiluvun tiedot Aikaisemman oppilaitoksen / organisaation tiedot Tähän kohtaan tulee kirjata aikaisemman oppilaitoksen tai organisaation tiedot, jossa opiskelija on aiemmin hankkinut opintoja tai osaamista (kuva alla). Ohjeita: Vaihto-ohjelma: (täydennetään vain vaihdossa suoritetuista opinnoista) Tutkinnon / opintojen laajuus: (täydennetään vain suoritetusta koko tutkinnosta tai opintokokonaisuudesta) Tutkinto alkuperäiskielellä ja englanniksi: (täydennetään vain suoritetusta koko tutkinnosta) Tutkinnon suorituspäivämäärä: (täydennetään vain suoritetusta koko tutkinnosta)

7 OSAT Opiskelijan ohje Alkuperäisen suorituksen tiedot Tähän kohtaan kirjataan alkuperäisen suorituksen tiedot eli aikaisemmin hankitut opinnot tai osaaminen (kuva alla). Ohjeita: Alkuperäisen suorituksen koodi ja nimi: (koodi täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Alkuperäisen suorituksen koodi ja nimi englanniksi: (koodi täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Arvosana: (täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Suorituskieli: (täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Hyväksiluvun tiedot Tähän kohtaan kirjataan hyväksiluvun tiedot eli opintojakso tai opintokokonaisuus, joka aiotaan hyväksilukea tutkintoon. Jos opiskelija on tehnyt sähköisen OodiHOPSin, yksittäisen opinnon voi valita suoraan `Valitse opinto HOPSilta painikkeella (kuva alla). Jos kyseessä on opintokokonaisuus, kirjoita kokonaisuuden nimi vapaaseen kenttään. Ohjeita: Hyväksiluettava opintojakso: (Valitse opinto HOPSilta painikkeella) TAI Hyväksiluettava opintojakso / kokonaisuus: (Kirjoita tähän hyväksiluettavan opintojakson / kokonaisuuden nimi) Hyväksiluvun perustelu: (Voit perustella tähän hyväksilukua)

8 OSAT Opiskelijan ohje 8 `Valitse opinto HOPSilta painikkeella avautuu erillinen ikkuna (kuva alla), johon listataan opiskelijan viimeisimmän sähköisen HOPSin kaikki opinnot. Näistä voidaan valita opintojakso, jolle ei ole annettu arvosanaa (mustalla), joista opiskelija voi valita yhden. Harmaalla olevat opintojaksot ovat jo suoritettuja opintoja. Jokaista hyväksiluettavaa opintojaksoa kohden opiskelijan tulee tehdä uusi hakemus (jollei ole kyse koko opintokokonaisuudesta). (Huom. edellinen hakemus voidaan kopioida uuden pohjalle `Valitse aiempi hakemus painikkeella.) Opiskelija ei voi enää muokata hakemusta sen jälkeen kun hän on lähettänyt hakemuksen käsiteltäväksi, mutta häneltä voidaan myöhemmin pyytää lisätietoja, jolloin hänellä on myös oikeus lisätä liitteitä hakemukseen. AHOT-hakemuksen liitteiksi vaaditaan seuraavia (pdf): Hyväksytty HOPS (ellet pystynyt valita korvattavaa opintoa suoraan sähköisestä OodiHOPSista). Todistukset suoritetuista opinnoista (esim. opintorekisteriote: pdf-kopio alkuperäisestä). Opintojen / opintojaksojen nimet tulee toimittaa myös englanniksi. Opintojaksokuvaukset, joista näkyy mm. sisältö, opintojaksojen osaamistavoitteet ja laajuus (esim. opintopisteet). Jos kuvaus ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, niin kuvaus toimitettava myös englanniksi.

9 OSAT Opiskelijan ohje 9 Tutkinnon suorittaneet toimittavat tutkintotodistuksen (pdf-kopio alkuperäisestä) ja vähintään tutkinnon nimen englanniksi (nimi näkyy esim. Diploma Supplementista). Jos tutkintotodistus on muun kuin suomen, ruotsin tai englanninkielinen, on se toimitettava myös englanninkielisenä. Tai muut mahdolliset liitteet, joilla aiemmin hankittua osaamista todennetaan. Lue lisätietoja AHOT-hakemuksen oikaisupyynnöstä: Lisäaikahakemus Opiskelija voi hakea lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiselle, mikäli tavoiteaika on päättymässä, eikä opiskelija ole suorittanut kaikkia tutkintoon vaadittuja opintoja. Lisäaikaa haetaan täydentämällä lisäaikahakemus (kuva alla). Opiskelijan tulee tarkistaa WebOodista tutkintoon kuuluvien opintojen suoritettu opintopistemäärä. Lisäaika myönnetään lukukausina ja se myönnetään kerrallaan vähintään yhdeksi ja enintään neljäksi lukukaudeksi. Päätöksen lisäajasta tekee koulutusrehtori. Lisäaika myönnetään, jos koulutusrehtori katsoo suunnitelman perusteella, että opiskelijalla on edellytykset suorittaa tutkintonsa loppuun kohtuullisessa ajassa, ottaen huomioon opiskelijan jo suorittamien sekä jäljellä olevien opintojen määrä ja laajuus. Opiskelijan tulee kirjoittaa hakemukseensa selvitys viivästymiseen vaikuttaneista syistä ja liittää liitteiksi mahdolliset viivästymistä perustelevat liitteet. Lisäaikahakemuksen liitteiksi vaaditaan seuraavia (pdf): Opintosuoritusote (voit tilata virallisen sähköisen opintosuoritusotteen WebOodista: Omat opinnot Opintosuoritusote Tilaa virallinen opintosuoritusote)

10 OSAT Opiskelijan ohje 10 HOPS-ohjaajan tai pääaineen opintoneuvojan/omaopettajan hyväksymä suunnitelma suoritettavista opinnoista, joka on päivitetty ja aikataulutettu. Suunnitelmasta on käytävä ilmi suoritettavat opinnot ja niiden suorittamisajankohta lukukauden tarkkuudella. Viivästymistä perustelevat liitteet (esim. lääkärintodistus). Lue lisätietoja lisäajan hakemisen muutoksenhausta: Opinto-oikeuden palautus Jokaisen eri opinto-oikeuden palauttamista haetaan erikseen. Jos opiskelijan opinto-oikeus palautetaan, hän saa oikeuden ilmoittautua yliopistoon ja ohjeet yliopistoon uudelleenkirjaamismaksun (35 euroa) maksamiseen. Opinto-oikeuden palautushakemuksessa oleellinen kohta on opinto-oikeuden aloitusvuosi (kuva alla). Jos opiskelija pääsee kirjautumaan WebOodiin, ensisijaisen opinto-oikeuden aloitusvuoden voi tarkistaa `Muut toiminnot -> `Henkilötiedot. Muiden opinto-oikeuksien aloitusvuoden voi tarkistaa WebOodista `Muut toiminnot -> `Henkilötiedot -> `Muut opinto-oikeudet (linkki sivun oikeassa yläkulmassa). Jos opiskelijalla ei ole tunnuksia WebOodiin, tämä kohta tulisi jättää tyhjäksi. Opinto-oikeuden palautushakemuksen liitteiksi vaaditaan seuraavia (pdf): Kandidaatin- tai maisterintutkintoa suorittava opiskelija: HOPS-ohjaajan, pääaineen opintoneuvojan tai omaopettajan hyväksymä tavoitteellinen ja toteuttamiskelpoinen HOPS opintojen loppuun saattamisesta. Tohtoriopiskelija: tohtorikoulutustoimikunnan puheenjohtajan tai tohtorikoulutuksen pääaineen vastuuhenkilön vahvistama hyväksytty HOPS:n sekä tutkimussuunnitelma. Jos opiskelija ei ole vielä aloittanut opintoja Oulun yliopistossa, mutta on laiminlyönyt ilmoittautumisen, hänen ei tarvitse sisällyttää hakemukseen liitteitä.

11 OSAT Opiskelijan ohje 11 Opinto-oikeuden palauttamisen muutoksenhaku Opinto-oikeus on alkanut ennen : päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla, koska päätös ei tarkoita opinto-oikeuden menettämistä (Hallintolainkäyttölaki 5 ja 51 ). Opinto-oikeus on alkanut tai sen jälkeen: päätökseen voi hakea oikaisua kirjallisesti Oulun yliopiston tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista (YOL 558/ ). Tarkempia lisätietoja: Tutkintotodistushakemus Opiskelijan tulee täydentää tutkintotodistushakemus valmistuakseen Oulun yliopistosta. Hänen tulee tarkistaa oman tiedekunnan nettisivuilta tarkempi ohjeistus mitä tarkennuksia tutkintotodistuksen eri kohtiin vaaditaan (kuva alla). `Tutkintotodistuksen toimittaminen -kohdassa valitaan yksi kolmesta vaihtoehdosta, joko 1) noutaminen koulutuksen lähipalveluista, 2) toimittaminen kotiin tai 3) osallistuminen valmistumistilaisuuteen, jossa tutkintotodistus annetaan. Tiedekuntien valmistumispäivämäärät vaihtelevat, joten jos opiskelija osallistuu valmistumistilaisuuteen, tulee hänen tarkistaa valmistumispäivämäärät oman tiedekunnan nettisivuilta. Myös tilaisuuteen mukaan sallittavien avecien määrä vaihtelee (1-2 tiedekunnissa BMTK, TTK, TST, KaTK, HuTK, LuTK, ArkTK; 1-3 tiedekunnissa OyKKK, LTK, KTK). (Kuva alla)

12 OSAT Opiskelijan ohje 12 Kandidaatintutkintotodistushakemusta täydentävien tulisi käydä samalla vastaamassa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn osoitteessa: Kyselyyn kirjaudutaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksilla Opiskelutodistus Opiskelija voi tilata OSATin kautta tarvittaessa opiskelutodistuksen (kuva alla). Opiskelutodistuksen tilaamiseen ei tarvita liitteitä.

13 OSAT Opiskelijan ohje Luopuminen opiskelupaikasta Opiskelija voi halutessaan luopua opinto-oikeudestaan. Opiskelija voi jättää yliopistolle luopumisilmoituksen täydentämällä hakemuksen (kuva alla) OSAT-järjestelmän kautta. Opiskelijan katsotaan luopuneen opinto-oikeudestaan luopumisilmoituksen jättöpäivästä alkaen. Luopuessaan opinto-oikeudestaan opiskelija menettää myös ylioppilaskunnan jäsenyyden ja opintososiaaliset etuudet. Luopuminen on sitova eikä opiskelija voi jatkaa opintojaan ilmoittamassaan koulutuksessa opinto-oikeudesta luopumisen jälkeen. Opinto-oikeuden voi saada takaisin ainoastaan normaalin opiskelijavalinnan kautta. Opinto-oikeudesta luopumishakemukseen ei tarvita liitteitä. 5.4 Liitteiden lisääminen `Lisää uusi liite -painikkeella päästään lisäämään uusi liite. Liitteitä voi lisätä kaikkiin hakemustyyppeihin tarvittaessa. Liitteiden on oltava PDF-muotoisia (tiedoston tarkenne.pdf). `Lisää uusi liite -toiminnon koko on 2M tavua. Käytännössä pelkän liitetiedoston maksimikoko on noin 1953K tavua. Opiskelija voi lisätä liitteitä prosessin missä tahansa vaiheessa kunhan hakemus on hänellä käsittelyssä ko. hetkellä. Listassa näkyvät hakemukselle jo lisätyt liitteet. Liitteet ovat oletuksena järjestyksessä niiden lisäysajan perusteella nousevassa järjestyksessä. Rivin lopussa olevilla painikkeilla pääsee muokkaamaan ja poistamaan kyseisen liitteen (kuva alla). Liitteen muokkaus ja poisto eivät ole mahdollisia sen jälkeen, kun kyseinen hakemus on liitteen lisäämisen jälkeen toimitettu käsittelyyn.

14 OSAT Opiskelijan ohje 14 Liitteet tallentuvat osaksi hakemusta lisäyksen yhteydessä, hakemusta ei tarvitse erikseen tallentaa liitteiden lisäämisen jälkeen. `Tallenna hakemus painike ei ole käytettävissä sen jälkeen kun hakemus on kerran lähetetty käsittelyyn. `Poista hakemus painike on käytettävissä vain ennen hakemuksen lähettämistä käsittelyyn ja silloin kun hakemus odottaa lisätietoja opiskelijalta. Hakemusta poistettaessa kysytään käyttäjältä varmistus poistolle. Liitettävä tiedosto valitaan `Valitse tiedosto -painikkeella (kuva alla). Mahdolliset liitteen tyypit ovat kaikilla hakemuksilla: o Hyväksytty HOPS o Opintosuoritusote o Lääkärintodistus o Muu Liitteen lisäämisen jälkeen kontrolli jää lisäysikkunaan. Onnistuneesta lisäyksestä kerrotaan ilmoitustekstillä, joka sisältää myös lisättyjen liitteiden yhteismäärän (kuva alla). 5.5 Hakemuksen lähettäminen Opiskelijan ei tarvitse valita henkilöä kenelle hakemuksen kohdistaa, vaan painamalla `Tallenna ja lähetä -painiketta hakemus lähtee oman tiedekunnan käsittelijäryhmälle (kuva alla). Lähettäminenvälilehti ei ole enää näkyvissä, kun hakemus on lähetetty käsittelyyn.

15 OSAT Opiskelijan ohje Lisätiedot Lisätiedot-välilehti tulee näkyviin vasta kun hakemus on lähetetty käsittelyyn. Välilehdellä näkyvät sekä lisätietopyyntöihin annetut vastaukset että ilman erillistä pyyntöä annetut lisätiedot. Lisätiedot lajitellaan oletusarvoisesti lisäysajankohtansa mukaiseen järjestykseen. Lisätietopyynnön lisäysajankohta on se hetki, jolloin lisätietopyyntö on lähetetty. Opiskelija voi antaa lisätietoja jos hakemus odottaa lisätietoa opiskelijalta. Vastuukäsittelijä voi lisätä lisätietoja missä tahansa käsittelyn vaiheessa, jos hakemus on ko. käyttäjällä käsittelyssä. Omaa uutta lisätietoa voi muokata tai sen voi poistaa niin kauan kunnes lisätietopyyntöön on vastattu. Aiemmin lähetettyjä lisätietoja ei kuitenkaan voi muokata eikä poistaa. Jos hakemuksen lisätiedot eivät ole enää opiskelijalla muokattavissa, yksittäisen lisätiedon tarkempia tietoja pääsee katselemaan Käsittelyhistoria-välilehden kautta. `Tallenna hakemus -painike on aktiivinen vain ennen käsittelyyn lähettämistä. Hakemuksen voi poistaa jos sitä ei ole lähetetty käsittelyyn tai jos opiskelijalla on lisätietopyyntö odottamassa/vastaamatta. Poiston yhteydessä kysytään käyttäjältä varmistus. Lisätietoja lisättäessä avautuvassa näkymässä on tekstikenttä lisätietoa varten (kuva alla). Lisätiedon lisäyksen jälkeen jäädään lisäyssivulle. Onnistuneesta lisäyksestä ilmoitetaan ilmoitustekstillä jossa myös kerrotaan hakemukselle lisättyjen lisätietojen määrä (kuva alla).

16 OSAT Opiskelijan ohje Käsittelyhistoria Käsittelyhistoria-välilehdellä näkyvät hakemukseen kohdistetut toimenpiteet (kuva alla). Tapahtumat on oletuksena lajiteltu niiden päiväyksen mukaan laskevaan järjestykseen. Toimintokenttää klikkaamalla pääsee katsomaan tarkemmin kyseiseen toimintoon liittyviä tietoja. Tekijä/Lisääjä-kentässä näkyy käyttäjä, joka on tehnyt ko. toiminnon. Tyhjä tekijä-kenttä tarkoittaa, että toiminto on järjestelmän automaattisesti suorittama. Vastaanottaja-kentässä näkyy käyttäjä, jolle toimenpide on kohdistettu; lisätietopyynnössä pyynnön kohde, lisätietopyyntöön vastauksessa pyynnön lähettäjä ja käsittelijän vaihdossa uusi vastuukäsittelijä. 5.8 Lisätietopyynnöt Jos hakemuksella on opiskelijalle osoitettuja lisätietopyyntöjä, siirtyy kontrolli automaattisesti Lisätietopyynnöt-välilehdelle, silloin kun opiskelija avaa kyseisen hakemuksen. Pyynnöt on oletusarvoisesti lajiteltu niiden lähetyspäivän mukaan laskevaan järjestykseen. Listauksessa näkyvät ne opiskelijalle kohdistetut lisätietopyynnöt, joihin ei ole vielä vastattu. Lisätietopyynnön näkee tarkemmin ja siihen pääsee vastaamaan klikkaamalla mitä tahansa kyseisen rivin kenttää (kuva alla).

17 OSAT Opiskelijan ohje 17 Jos hakemuksella on vain yksi lisätietopyyntö opiskelijalle, `Vastaa lisätietopyyntöön painikkeen painallus palauttaa hakemuksen tilaan, jossa opiskelija ei voi enää myöskään lisätä liitteitä eikä poistaa hakemusta (kuva alla). Jos hakemuksella on useita avoimia lisätietopyyntöjä, vasta viimeiseen pyyntöön vastaaminen lukitsee nämäkin toiminnot opiskelijalta. Vastuukäsittelijä joka on pyytänyt lisätietoja opiskelijalta, voi myös perua lisätietopyynnön tai palauttaa hakemuksen takaisin itselleen kesken lisätietopyynnön. 5.9 Omat hakemukset listaus Listauksessa näkyvät opiskelijan omistamat järjestelmässä olevat hakemukset. Listaus on oletuksena järjestetty hakemuksen ID:n perusteella laskevaan järjestykseen. Kyseistä hakemusta pääsee tarkastelemaan klikkaamalla hiirellä mitä tahansa kyseisen rivin kenttää. Punaisella merkityt rivit ovat hakemuksia, jotka odottavat reagointia opiskelijalta itseltään (aktiivinen lisätietopyyntö, kuva alla).

18 OSAT Opiskelijan ohje 18 6 Hakemuksen tilat Uusi o Opiskelija on tehnyt uuden hakemuksen, jota ei ole vielä lähetetty käsiteltäväksi. Odottaa käsittelyä o Opiskelija on lähettänyt uuden hakemuksen käsiteltäväksi. Se tulisi jättää vaille vastuukäsittelijää eli lähettää tiedekunnan käsittelijäryhmälle. o Vastuukäsittelijä on palauttanut hakemuksen odottamaan käsittelyä. Käsittelyssä o Käyttäjä (sihteeri/esittelijä/käsittelijä/päättäjä) on itse ottanut hakemuksen omaan käsittelyynsä. o Käyttäjä on siirtänyt hakemuksen toiselle käsittelijälle. Odottaa päätöstä o Hakemukselle on tehty esitys ja se odottaa päätöstä. Jos esittelijä on kohdentanut hakemuksen jollekin päättäjälle on kyseinen päättäjä hakemuksen vastuukäsittelijänä. Muussa tapauksessa vastuukäsittelijänä on esittelijä. o Päättäjä on palauttanut hakemuksen takaisin esittelijälle, joka puolestaan on palauttanut sen odottamaan päätöstä joko ko. painikkeella tai tekemällä uuden esityksen. Päätöskäsittelyssä o Päättäjä on ottanut hakemuksen käsiteltäväkseen, jolle on tehty esitys. Käsitelty o Hakemukselle on tehty päätös. Kirjattu o Hakemus on merkitty kirjatuksi järjestelmään. Sihteeri on kirjannut päätöksen myös Oodiin. Odottaa lisätietoa o Vastuukäsittelijä on lähettänyt lisätietopyynnön/pyyntöjä hakemuksen omistavalle opiskelijalle ja/tai toisille käsittelijöille. o Hakemusta ei ole otettu uudelleen käsittelyyn lisätietopyyntöihin vastausten jälkeen. o Hakemuksen tietoja voi katsella, sille voi tehdä uusia lisätietopyyntöjä ja sen voi siirtää toiselle käyttäjälle. Esitystä ja päätöstä ei kuitenkaan voi tehdä.

OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi

OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi OSAT Opiskelijan ohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJAN KIRJAUTUMINEN 3 2 OPISKELIJAN KÄYTTÖOIKEUS OSAT-JÄRJESTELMÄSSÄ 3 3 HAKEMUKSEN PROSESSI 3 4 NAVIGOINTI JÄRJESTELMÄSSÄ

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1. AHOT-PROSESSI... 1 2. LUO UUSI HAKEMUS... 2 3. AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4. TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5. VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6. MUUN OSAAMISEN

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö

SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö Osaamisen näytöllä voidaan tunnistaa ja tunnustaa muu kuin korkeakoulutodistuksin osoitettu osaaminen. Osaaminen voidaan osoittaa todistuksin tai arvioitavana

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1 AHOT-PROSESSI... 1 2 LUO UUSI HAKEMUS... 2 3 AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4 TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5 VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6 MUUN OSAAMISEN OSOITTAMINEN

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

SA / Opiskelijat / Osaamisen näyttö

SA / Opiskelijat / Osaamisen näyttö SA / Opiskelijat / Osaamisen näyttö Osaamisen näytön avulla opiskelija esittää tutkinnon tavoitteiden tai yksittäisen opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista riippumatta siitä, missä ja miten

Lisätiedot

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje 1 1. SoleOPS Sähköinen asiointi... 3 1.2 HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HAKEMUKSEN TEKOA... 3 1.2.1 KORVAAVUUS... 4 1.2.2 SISÄLLYTYS... 4 1.2.3 OSAAMISEN NÄYTTÖ... 4 1.2.4

Lisätiedot

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen 1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen WebOodin HOPS-työkalun löydät, kun kirjaudut WebOodiin osoitteessa https://weboodi.uwasa.fi. HOPS-työkalu löytyy otsikon Omat opinnot alta. Paina HOPS -painiketta. Avautuvassa

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Lomakkeen nimi: AHOT 1B

Lomakkeen nimi: AHOT 1B Lomakkeen nimi: AHOT 1B OULUN YLIOPISTO Tiedekunta, jolle hakemus osoitetaan: (Huom. jokaista tiedekuntaa kohtaan täytetään yksi lomake) Saapunut tiedekuntaan / 20 AHOT-LOMAKE ARKIOPPIMISESSA TAI EPÄVIRALLISESSA

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Ohjeet ARTSin todistushakemusten käsittelyyn eage-järjestelmässä

Ohjeet ARTSin todistushakemusten käsittelyyn eage-järjestelmässä Oppimisen IT 14.5.2018 / EY Ohjeet ARTSin todistushakemusten käsittelyyn eage-järjestelmässä 1. Käsittelyprosessi... 2 2. Automaattiviestit... 2 2.1 Viesti opiskelijalle... 2 2.2 Viesti käsittelijöille...

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle 1 (5) WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

SA / Opiskelijat / Korvaavuus

SA / Opiskelijat / Korvaavuus SA / Opiskelijat / Korvaavuus Korvaavuudella tarkoitetaan koulutusohjelman opetussuunnitelmaan kuuluvien opintojen korvaamista vastaavilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla. Korvaavuuden yhteydessä sinun

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen Oodin hops Oodin hops on WebOodin kautta käytettävä työkalu, jonka avulla voit luoda itsellesi verkossa henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin. Voit tarkistaa Oodin hopsin avulla minkä opintojaksojen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET 18.4.2018 vj Oikeudet: Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKI EHDOTUKSET Ansiomerkkejä voi ehdottaa kaikki 15-vuotta täyttäneet partiolaiset. Ansiomerkkien ehdottaminen tapahtuu partiorekisteri Kuksassa.

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa AHOT-käytännöt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 2 Sisältö Reunaehtoja Aiempien tutkintojen hyväksilukeminen Aiempien / muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen Muun osaamisen tunnustaminen

Lisätiedot

Diploma Supplement A. Tutkintokieli B. Ison pyörän mukaan valmistuvat, joilla ei ole pääainetta

Diploma Supplement A. Tutkintokieli B. Ison pyörän mukaan valmistuvat, joilla ei ole pääainetta Diploma Supplement A. Tutkintokieli B. Ison pyörän mukaan valmistuvat, joilla ei ole pääainetta A. Tutkintokieli Kun opiskelijan tutkinto on rekisteröity Oodiin, tutkintokieli näkyy tutkintotodistuksen

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

StudentaPluS. Opiskelijan ohje

StudentaPluS. Opiskelijan ohje StudentaPluS Opiskelijan ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Opiskelijaliittymän rakenne ja toiminta... 4 1.2.1 Etusivu... 4 1.2.2 Muokkausnäytön rakenne... 5 1.3 Lukujärjestys...

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin OPETTAJAN OHJE

Sähköisen asioinnin OPETTAJAN OHJE Sähköisen asioinnin OPETTAJAN OHJE 1. Johdanto Syksystä 2014 lähtien uusien aloittavien vuosikurssien osalta otetaan käyttöön sähköinen AHOT - asioiden käsittely. Seuraavassa linkissä on esitetty pääpiirteittäin

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Kauppakorkeakoulun opinnäytteiden käsittely eage-järjestelmässä

Kauppakorkeakoulun opinnäytteiden käsittely eage-järjestelmässä Elina Yrjänäinen, Oppimisen IT, kesäkuu 2018 Kauppakorkeakoulun opinnäytteiden käsittely eage-järjestelmässä Contents Käsittelyprosessi... 1 Lisää ohjeita ja apua ongelmatilanteissa... 2 Automaattiviestit

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, kandidaatintyöt

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, kandidaatintyöt Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, kandidaatintyöt 20.10.2015 Kuva: Kati Molin / Shutterstock Laturi Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto on ottanut syksyllä 2012 käyttöön

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan 15.8.2014 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Lähitulevaisuutta varten Kansallista oppijanumeroa (OID) varten on lisätty kenttä Opiskelijan perustietojen käsittely

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi Opintokohteiden muokkaus ssa Sisällys Aluksi... 1 Opintokohteen tietojen muokkaaminen... 3 Opettajat... 3 Oppimateriaali... 5 Alemmat opintokohteet... 5 Vastaavat opintokohteet... 6 Kuvaukset... 7 Linkin

Lisätiedot

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA)

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) 1 JOHDANTO ehops on WebOodista löytyvä työkalu, jolla opiskelijan on mahdollista tehdä tutkintorakenteensa kurssisuorituksien yhteyteen. Se ei korvaa opinto-opasta,

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt 20.10.2015 Kuva: Sanna Waris Laturi Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön

Lisätiedot

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Avoin AMK sähköinen asiointi opiskelijan ohje 1/10 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Sisällysluettelo Avoinamk.fi portaalin yleisnäkymä...2 Koulutushaku...3 Rekisteröityminen ja

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan 15.4.2016 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Hae Opiskelija hakuikkunassa on tehty suuri käyttöliittymämuutos. Muutosta esitelty tarkemmin dokumentissa Hae Opiskelija

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

MUUALLA KUIN MUODOLLISESSA KOULUTUKSESSA HANKITUN OSAAMI- SEN HYVÄKSILUKEMISLOMAKE

MUUALLA KUIN MUODOLLISESSA KOULUTUKSESSA HANKITUN OSAAMI- SEN HYVÄKSILUKEMISLOMAKE 1 Hakemus on saapunut käsiteltäväksi (pvm) MUUALLA KUIN MUODOLLISESSA KOULUTUKSESSA HANKITUN OSAAMI- SEN HYVÄKSILUKEMISLOMAKE Tällä lomakkeella tutkintoa suorittavat opiskelijat hakevat korvaavuuksia Vaasan

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin 30.10.2012 Kuva: Sanna Waris egradu Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön egradu-järjestelmän. Kyseessä on lopputöiden

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Oodi, versio 4.0; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.0; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.0; asennettu tuotantokantaan 11.-15.6.2015 Versiossa 4.0 Oodiin on toteutettu merkistömuutos. Tämä mahdollistaa erikoismerkkien (esim. ᓱᓴ, ᓗᒃ, Ç, 章 ) tallentamisen joihinkin Oodin kenttiin

Lisätiedot

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WebOodissa opiskelija voi tarkastaa omat henkilötietonsa, muuttaa tai lisätä yhteystietojaan, ilmoittautua opetukseen ja tentteihin, ilmoittautua yliopistoon, selata omia opintojaan

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle 08.09.2010 Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun työkalu. HOPSissa laaditaan suunnitelma

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ

OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ Sisällys 1. Passivoinnin purkaminen opinto-oikeudesta 31.7.2016 mennessä suoritetun opinnon perusteella.. 1 2. Passivoinnin purkaminen hyväksytyn

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

OHJE OPISKELUOIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ

OHJE OPISKELUOIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ OHJE OPISKELUOIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ 23.2.2018 Sisällys 1. Passivoinnin purkaminen opiskeluoikeudesta 31.7. mennessä suoritetun opinnon perusteella... 1 2. Passivoinnin purkaminen hyväksytyn

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin 19.2.2013 Kuva: Sanna Waris egradu Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön egradu-järjestelmän. Kyseessä on lopputöiden

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

2 Miten näen ohjattavien opiskelijoiden HOPS:ien tilanteen?

2 Miten näen ohjattavien opiskelijoiden HOPS:ien tilanteen? SoleHopsin ohjeita henkilökunnalle Ohjaajan tehtävät (opinto-ohjaaja/ opettajatuutori) 1 Yleistä 1.8.2014 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet opiskelijat suunnittelevat opiskelunsa SoleOPSissa olevan

Lisätiedot

Opiskelijan ohje Wilmassa (wilma.diak.fi) tehtäville ahot -hakemuksille

Opiskelijan ohje Wilmassa (wilma.diak.fi) tehtäville ahot -hakemuksille Osaamisen tunnistamisen hakeminen_ohje opiskelija_20161219 19.12.2016 PM, EN Opiskelijan ohje Wilmassa (wilma.diak.fi) tehtäville ahot -hakemuksille Hakuaika Ahot-hakuaika on viimeistään elokuussa seuraavaa

Lisätiedot

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja OHJE 1 (7) Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja potilaskertomusarkiston kanssa verkkopankkitunnistautuminen Palveluun kirjautuminen 1. Täytä tarvitsemasi tilaus / pyyntö / hakemus lomake ja tallenna

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot