OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi"

Transkriptio

1 OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi

2 OSAT Opiskelijan ohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJAN KIRJAUTUMINEN 3 2 OPISKELIJAN KÄYTTÖOIKEUS OSAT-JÄRJESTELMÄSSÄ 3 3 HAKEMUKSEN PROSESSI 3 4 NAVIGOINTI JÄRJESTELMÄSSÄ 3 5 OPISKELIJAN NÄYTÖT ETUSIVU HENKILÖ- JA OPISKELUTIEDOT OSAT-JÄRJESTELMÄSSÄ TEHTÄVÄT HAKEMUKSET AHOT-HAKEMUS LISÄAIKAHAKEMUS OPINTO-OIKEUDEN PALAUTUS TUTKINTOTODISTUSHAKEMUS OPISKELUTODISTUS LUOPUMINEN OPISKELUPAIKASTA LIITTEIDEN LISÄÄMINEN HAKEMUKSEN LÄHETTÄMINEN LISÄTIEDOT KÄSITTELYHISTORIA LISÄTIETOPYYNNÖT OMAT HAKEMUKSET LISTAUS 17 6 HAKEMUKSEN TILAT 18 7 YHTEENVETO HAKEMUKSESTA 19

3 OSAT Opiskelijan ohje 3 1 Opiskelijan kirjautuminen Opiskelija kirjautuu järjestelmään osoitteessa yliopiston käyttäjätunnuksilla. Käyttäjätunnus on muotoa ktunnus eikä esimerkiksi Kirjautumisongelmissa ota yhteys OSATin neuvontaan (). Sellaiset opiskelijat, joilla ei ole voimassaolevia yliopiston käyttäjätunnuksia voivat kirjautua järjestelmään myös suomi.fi tunnistautumisella. 2 Opiskelijan käyttöoikeus OSAT-järjestelmässä Opiskelijalle hakemusten prosessi on tehty OSAT-järjestelmässä läpinäkyväksi ja viestintä tapahtuu pääasiallisesti järjestelmän sisällä. Opiskelijalla on oikeus järjestelmässä: Lisätä järjestelmään uusia hakemuksia ja liitteitä Lähettää hakemus käsittelyyn Vastata omia hakemuksia koskeviin lisätietopyyntöihin Tarkastella omien hakemusten käsittelyprosessia Tarkastella oman hakemuksen esitystä ja päätöstä Poistaa oma hakemuksensa o jos sitä ei vielä ole lähetetty käsittelyyn o jos hakemus odottaa lisätietoja opiskelijalta 3 Hakemuksen prosessi 1. Prosessi alkaa aina opiskelijan toimesta hänen tallentaessaan hakemuksen järjestelmään. Opiskelija voi täydentää ja muokata hakemustaan siihen saakka kunnes hän lähettää hakemuksen. Tämän jälkeen varsinaista hakemusta ei voi muuttaa, sitä voi ainoastaan täydentää lisätiedoilla ja liitteillä. Opiskelija voi myös poistaa hakemuksensa ennen sen lähettämistä. 2. Opiskelijan lähettämä hakemus siirtyy odottamaan käsittelyä. 3. Vastuukäsittelijä (tai tietyillä hakemustyypeillä ns. esittelijä) voi lisätä hakemukseen lisätietoja ja liitteitä. Hän voi myös pyytää lisätietoja opiskelijalta järjestelmässä, josta tulee myös tieto opiskelijan sähköpostiin. Käsittelyn (tai esityksen teon) jälkeen hakemus siirtyy odottamaan päätöskäsittelyä. 4. Kun päättäjä on tehnyt päätöksen, opiskelija saa tiedon myös sähköpostiinsa. 5. Päätöksen jälkeen opintosihteeri kuittaa hakemuksen kirjatuksi ja kirjaa päätöksen sen jälkeen Oodiin. 4 Navigointi järjestelmässä Navigointi järjestelmässä suoritetaan aina käyttäen sen omia painikkeita ja toimintoja, selaimen painikkeiden käyttö ei ole suositeltavaa, koska tämä saattaa aiheuttaa järjestelmän toimimattomuutta.

4 OSAT Opiskelijan ohje 4 Edelliselle näytölle päästään palaamaan järjestelmän `Palaa -kuvakkeella (kuva alla). 5 Opiskelijan näytöt 5.1 Etusivu Opiskelijan sisäänkirjautumisen jälkeen etusivu näyttää tältä (kuva alla): Päävalikon `Omat hakemukset kohdasta opiskelija näkee listattuna omat hakemukset, hakemuksen numeron, aikaleiman jolloin lähetetty käsittelyyn, hakemuksen tyypin, viimeisen muutoksen aikaleiman ja hakemuksen tilan. Seuraavaksi päävalikossa ovat allekkain painikkeet eri hakemustyypeille. Päävalikon `Omat tiedot kohdassa voit tarkastella järjestelmän antamia henkilö- ja sähköpostitietojasi. Nimi ja sähköpostiosoite ovat järjestelmään tuotuja tietoja, niitä ei voi muokata. Käyttäjä voi valita haluaako hän järjestelmän lähettävän sähköpostiviestejä itselleen. Opiskelijan olisi hyvä pitää viestien lähetys päällä, että hän saa tiedon myös sähköpostiin esimerkiksi hakemusten lisätietopyynnöistä ja päätöksistä. Opiskelijan tulee käydä päivittämässä ajantasainen tieto WebOodiin halutessaan päivittää järjestelmässä näkyviä yhteystietoja. Alimmassa kohdassa `Vaihda käsiteltävä opinto-oikeus opiskelija voi vaihtaa käsiteltävää opintooikeutta johon hän haluaa hakemuksensa kohdistaa, jos hänellä on useampia opinto-oikeuksia.

5 OSAT Opiskelijan ohje Henkilö- ja opiskelutiedot Henkilö- ja opiskelutiedot välilehdellä listataan kuhunkin hakemukseen liittyvät opiskelijan henkilöja opiskelutiedot. Tiedot tulevat automaattisesti Oodista, käyttäjä ei voi muokata niitä OSATissa (kuva alla). Opiskelijan tulee päivittää ajantasaiset tiedot WebOodiin, jos hän haluaa muokata henkilö- tai yhteystietoja. 5.3 OSAT-järjestelmässä tehtävät hakemukset OSAT-järjestelmällä opiskelija pystyy täydentämään AHOT-hakemuksen, lisäaikahakemuksen, opinto-oikeuden palautushakemuksen, tutkintotodistushakemuksen, pystyy tilaamaan opiskelutodistuksen ja lähettämään ilmoituksen opiskelupaikasta luopumisesta. Hakemustyyppi valitaan päävalikosta, jonka jälkeen jokainen hakemus sisältää neljä eri välilehteä (kuva alla). Seuraavassa on eritelty kunkin eri hakemustyypin keskeiset toiminnollisuudet, tarvittavat liitteet sekä hakemuksen lähettämisen prosessi AHOT-hakemus Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella (AHOT) kartoitetaan onko opiskelijalla aiemmin suoritettuja opintoja tai muualla hankittua osaamista (esim. työelämä), jotka voidaan hyväksilukea uuteen tutkintoon. Hakemus on näkyvissä vain jos opinto-oikeus on voimassa ja opiskelija on Oodissa statuksella `Läsnäoleva. Opiskelijan tulee kirjata hakemukseen aiemmin hankitun opintojen tai osaamisen tiedot mahdollisimman tarkasti ja muistaa lisätä vaadittavat liitteet. Jokaista hyväksiluettavaa opintojaksoa kohden tulee tehdä uusi hakemus, jollei ole kyse koko opintokokonaisuudesta. `Valitse aiempi hakemus painikkeesta (kuva alla) avautuu listaus, josta näkyy opiskelijan aiemmin tekemät AHOT-hakemukset.

6 OSAT Opiskelijan ohje 6 Tämä on tarpeellinen kohta, jos opiskelija hakee samalla todistuksella jotakin toista hyväksilukua. Valitsemalla aiemman AHOT-hakemuksen saadaan kopioitua kyseistä hakemusta koskevia kenttiä (oppilaitoksen / organisaation nimi, sijaintimaa, tutkinnon / opintojen / hankitun osaamisen taso, alkuperäisen suorituksen tiedot jne.) esitäytettyinä. Valitun AHOT-hakemuksen esitäytetyt tiedot voi myös poistaa täydennettävästä hakemuksesta. OSAT-järjestelmässä AHOT-hakemus on jaettu kolmeen eri osioon: 1) aikaisemman oppilaitoksen / organisaation tiedot, 2) alkuperäisen suorituksen tiedot, sekä 3) hyväksiluvun tiedot Aikaisemman oppilaitoksen / organisaation tiedot Tähän kohtaan tulee kirjata aikaisemman oppilaitoksen tai organisaation tiedot, jossa opiskelija on aiemmin hankkinut opintoja tai osaamista (kuva alla). Ohjeita: Vaihto-ohjelma: (täydennetään vain vaihdossa suoritetuista opinnoista) Tutkinnon / opintojen laajuus: (täydennetään vain suoritetusta koko tutkinnosta tai opintokokonaisuudesta) Tutkinto alkuperäiskielellä ja englanniksi: (täydennetään vain suoritetusta koko tutkinnosta) Tutkinnon suorituspäivämäärä: (täydennetään vain suoritetusta koko tutkinnosta)

7 OSAT Opiskelijan ohje Alkuperäisen suorituksen tiedot Tähän kohtaan kirjataan alkuperäisen suorituksen tiedot eli aikaisemmin hankitut opinnot tai osaaminen (kuva alla). Ohjeita: Alkuperäisen suorituksen koodi ja nimi: (koodi täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Alkuperäisen suorituksen koodi ja nimi englanniksi: (koodi täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Suorituksen laajuus / kesto: (käytä kokonaislukuja) Suorituksen laajuusyksikkö: (valitse yksikkö alasvetovalikosta: opintopiste, opintoviikko, tunti, viikko, kuukausi, vuosi. Jos tarpeellista, opiskelija voi selittää käytettyä yksikköä yksityiskohtaisemmin lisätietokohdassa) Arvosana: (täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Suorituskieli: (täydennetään vain suoritetuista opinnoista) Hyväksiluvun tiedot Tähän kohtaan kirjataan hyväksiluvun tiedot eli opintojakso tai opintokokonaisuus, joka aiotaan hyväksilukea tutkintoon. Jos opiskelija on tehnyt sähköisen OodiHOPSin, yksittäisen opinnon voi valita suoraan `Valitse opinto HOPSilta painikkeella (kuva alla). Jos kyseessä on opintokokonaisuus, kirjoita kokonaisuuden nimi vapaaseen kenttään. Ohjeita: Hyväksiluettava opintojakso: (valitse opinto HOPSilta painikkeella) TAI Hyväksiluettava opintojakso / kokonaisuus: (kirjoita tähän hyväksiluettavan opintojakson / kokonaisuuden nimi) Hyväksiluvun perustelu: (voit perustella tähän hyväksilukua)

8 OSAT Opiskelijan ohje 8 `Valitse opinto HOPSilta painikkeella avautuu erillinen ikkuna (kuva alla), johon listataan opiskelijan viimeisimmän sähköisen HOPSin kaikki opinnot. Näistä voidaan valita opintojakso, jolle ei ole annettu arvosanaa (mustalla), joista opiskelija voi valita yhden. Harmaalla olevat opintojaksot ovat jo suoritettuja opintoja. Jokaista hyväksiluettavaa opintojaksoa kohden opiskelijan tulee tehdä uusi hakemus (jollei ole kyse koko opintokokonaisuudesta). (Huom. edellinen hakemus voidaan kopioida uuden pohjalle `Valitse aiempi hakemus painikkeella.) Opiskelija ei voi enää muokata hakemusta sen jälkeen kun hän on lähettänyt hakemuksen käsiteltäväksi, mutta häneltä voidaan myöhemmin pyytää lisätietoja, jolloin hänellä on myös oikeus lisätä liitteitä hakemukseen. AHOT-hakemuksen liitteiksi vaaditaan seuraavia (pdf): Hyväksytty HOPS (ellet pystynyt valita korvattavaa opintoa suoraan sähköisestä OodiHOPSista). Todistukset suoritetuista opinnoista (esim. opintorekisteriote: pdf-kopio alkuperäisestä). Opintojen / opintojaksojen nimet tulee toimittaa myös englanniksi. Opintojaksokuvaukset, joista näkyy mm. sisältö, opintojaksojen osaamistavoitteet ja laajuus (esim. opintopisteet). Jos kuvaus ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, niin kuvaus toimitettava myös englanniksi.

9 OSAT Opiskelijan ohje 9 Tutkinnon suorittaneet toimittavat tutkintotodistuksen (pdf-kopio alkuperäisestä) ja vähintään tutkinnon nimen englanniksi (nimi näkyy esim. Diploma Supplementista). Jos tutkintotodistus on muun kuin suomen, ruotsin tai englanninkielinen, on se toimitettava myös englanninkielisenä. Tai muut mahdolliset liitteet, joilla aiemmin hankittua osaamista todennetaan. Lue lisätietoja AHOT-hakemuksen kielteisen päätöksen muutoksenhausta Lisäaikahakemus Opiskelija voi hakea lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiselle, mikäli tavoiteaika on päättymässä, eikä opiskelija ole suorittanut kaikkia tutkintoon vaadittuja opintoja. Lisäaikaa haetaan täydentämällä lisäaikahakemus (kuva alla). Opiskelijan tulee tarkistaa WebOodista tutkintoon kuuluvien opintojen suoritettu opintopistemäärä. Lisäaika myönnetään lukukausina ja se myönnetään kerrallaan vähintään yhdeksi ja enintään neljäksi lukukaudeksi. Päätöksen lisäajasta tekee koulutusrehtori, syksystä 2017 lähtien vaiheissa koulutusdekaanit. Opiskelijan tulee esittää päivitetty HOPS ja realistinen valmistumissuunnitelma. Lisäaika myönnetään, jos päätöksentekijä katsoo suunnitelman perusteella, että opiskelijalla on edellytykset suorittaa tutkintonsa loppuun kohtuullisessa ajassa,

10 OSAT Opiskelijan ohje 10 ottaen huomioon opiskelijan jo suorittamien ja jäljellä olevien opintojen määrä sekä laajuus. Opiskelijan tulee tarkistaa WebOodista tutkintoon kuuluvien opintojen määrä. Lisäaikahakemuksen syylistauksesta opiskelijan tulee valita vähintään yksi. Useamman syyn pystyy valita pitämällä <Ctrl>näppäimen pohjassa. Opiskelijan tulee kirjoittaa hakemukseensa selvitys viivästymiseen vaikuttaneista syistä ja liittää liitteiksi mahdolliset viivästymistä perustelevat liitteet. Lisäaikahakemuksen liitteiksi vaaditaan seuraavia (pdf): Opintosuoritusote (voit tilata virallisen sähköisen opintosuoritusotteen WebOodista) HOPS-ohjaajan tai pääaineen opintoneuvojan/omaopettajan hyväksymä suunnitelma suoritettavista opinnoista, joka on päivitetty ja aikataulutettu. Suunnitelmasta on käytävä ilmi suoritettavat opinnot ja niiden suorittamisajankohta lukukauden tarkkuudella. Viivästymistä perustelevat liitteet (esim. lääkärintodistus). Lue lisätietoja lisäajan hakemisen kielteisen päätöksen muutoksenhausta Opinto-oikeuden palautus Jokaisen eri opinto-oikeuden palauttamista haetaan erikseen. Jos opiskelijan opinto-oikeus palautetaan, hän saa oikeuden ilmoittautua yliopistoon ja ohjeet yliopistoon uudelleenkirjaamismaksun (35 euroa) maksamiseen. Opinto-oikeuden palautushakemuksen liitteiksi vaaditaan seuraavia (pdf): Kandidaatin- tai maisterintutkintoa suorittava opiskelija: HOPS-ohjaajan, pääaineen opintoneuvojan tai omaopettajan hyväksymä tavoitteellinen ja toteuttamiskelpoinen HOPS opintojen loppuun saattamisesta. Tohtoriopiskelija: tohtorikoulutustoimikunnan puheenjohtajan tai tohtorikoulutuksen pääaineen vastuuhenkilön vahvistama hyväksytty HOPS:n sekä tutkimussuunnitelma. Jos opiskelija ei ole vielä aloittanut opintoja Oulun yliopistossa, mutta on laiminlyönyt ilmoittautumisen, hänen ei tarvitse sisällyttää hakemukseen liitteitä. Opinto-oikeuden palauttamisen muutoksenhaku Opinto-oikeus on alkanut ennen : päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla, koska päätös ei tarkoita opinto-oikeuden menettämistä (Hallintolainkäyttölaki 5 ja 51 ).

11 OSAT Opiskelijan ohje 11 Opinto-oikeus on alkanut tai sen jälkeen: päätökseen voi hakea oikaisua kirjallisesti Oulun yliopiston tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista (YOL 558/ ). Lue lisätietoja opinto-oikeuden palauttamisen muutoksenhausta Tutkintotodistushakemus Tutkintotodistushakemus on näkyvissä vain jos opinto-oikeus on voimassa ja opiskelija on Oodissa statuksella `Läsnäoleva. Opiskelijan tulee täydentää tutkintotodistushakemus valmistuakseen Oulun yliopistosta. Hänen tulee tarkistaa oman tiedekunnan nettisivuilta tarkempi ohjeistus mitä tarkennuksia tutkintotodistuksen eri kohtiin vaaditaan (kuva alla). `Tutkintotodistuksen toimittaminen -kohdassa (kuva alla) valitaan yksi kolmesta vaihtoehdosta, joko 1) noutaminen koulutuksen lähipalveluista, 2) toimittaminen kotiin tai 3) osallistuminen valmistumistilaisuuteen, jossa tutkintotodistus annetaan. Tiedekuntien valmistumispäivämäärät vaihtelevat, joten jos opiskelija osallistuu valmistumistilaisuuteen, tulee hänen tarkistaa valmistumispäivämäärät oman tiedekunnan nettisivuilta. Myös tilaisuuteen mukaan sallittavien avecien määrä vaihtelee (1-2 tiedekunnissa BMTK, TTK, TSTK, KaTK, HuTK, LuTK, ArkTK; 1-3 tiedekunnissa OyKKK, LTK, KTK).

12 OSAT Opiskelijan ohje 12 Kandidaatintutkintotodistushakemusta täydentävien tulisi käydä samalla vastaamassa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn osoitteessa: Kyselyyn kirjaudutaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksilla Opiskelutodistus Opiskelija voi tilata OSATin kautta tarvittaessa opiskelutodistuksen (kuva alla). Hakemus on näkyvissä vain jos opinto-oikeus on voimassa ja opiskelija on Oodissa statuksella `Läsnäoleva. Opiskelutodistuksen tilaamiseen ei tarvita liitteitä Luopuminen opiskelupaikasta Opiskelija voi halutessaan luopua opinto-oikeudestaan. Opiskelija voi jättää yliopistolle luopumisilmoituksen täydentämällä hakemuksen (kuva alla) OSAT-järjestelmän kautta. Opiskelijan katsotaan luopuneen opinto-oikeudestaan luopumisilmoituksen jättöpäivästä alkaen. Luopuessaan opinto-oikeudestaan opiskelija menettää myös ylioppilaskunnan jäsenyyden ja opintososiaaliset etuudet. Luopuminen on sitova eikä opiskelija voi jatkaa opintojaan ilmoittamassaan koulutuksessa opinto-oikeudesta luopumisen jälkeen. Opinto-oikeuden voi saada takaisin ainoastaan normaalin opiskelijavalinnan kautta.

13 OSAT Opiskelijan ohje 13 Opinto-oikeudesta luopumishakemukseen ei tarvita liitteitä. 5.4 Liitteiden lisääminen `Lisää uusi liite -painikkeella päästään lisäämään uusi liite. Liitteitä voi lisätä kaikkiin hakemustyyppeihin tarvittaessa. Liitteiden on oltava PDF-muotoisia (tiedostontarkenne.pdf). `Lisää uusi liite -toiminnon koko on 2M tavua. Käytännössä pelkän liitetiedoston maksimikoko on noin 1953K tavua. Opiskelija voi lisätä liitteitä prosessin missä tahansa vaiheessa kunhan hakemus on hänellä käsittelyssä ko. hetkellä. Listassa näkyvät hakemukselle jo lisätyt liitteet. Liitteet ovat oletuksena järjestyksessä niiden lisäysajan perusteella nousevassa järjestyksessä. Rivin lopussa olevilla painikkeilla pääsee muokkaamaan ja poistamaan kyseisen liitteen (kuva alla). Liitteen muokkaus ja poisto eivät ole mahdollisia sen jälkeen, kun kyseinen hakemus on liitteen lisäämisen jälkeen toimitettu käsittelyyn. Liitteet tallentuvat osaksi hakemusta lisäyksen yhteydessä, hakemusta ei tarvitse erikseen tallentaa liitteiden lisäämisen jälkeen. `Tallenna hakemus painike ei ole käytettävissä sen jälkeen kun hakemus on kerran lähetetty käsittelyyn. `Poista hakemus painike on käytettävissä vain ennen

14 OSAT Opiskelijan ohje 14 hakemuksen lähettämistä käsittelyyn ja silloin kun hakemus odottaa lisätietoja opiskelijalta. Hakemusta poistettaessa kysytään käyttäjältä varmistus poistolle. Liitettävä tiedosto valitaan `Valitse tiedosto -painikkeella (kuva alla). Mahdolliset liitteen tyypit ovat kaikilla hakemuksilla: o Hyväksytty HOPS o Opintosuoritusote o Lääkärintodistus o Muu Liitteen lisäämisen jälkeen kontrolli jää lisäysikkunaan. Onnistuneesta lisäyksestä kerrotaan ilmoitustekstillä, joka sisältää myös lisättyjen liitteiden yhteismäärän (kuva alla). 5.5 Hakemuksen lähettäminen Opiskelijan ei tarvitse valita henkilöä kenelle hakemuksen kohdistaa, vaan painamalla `Tallenna ja lähetä -painiketta hakemus lähtee oman tiedekunnan käsittelijäryhmälle (kuva alla). `Lähettäminen -välilehti ei ole enää näkyvissä, kun hakemus on lähetetty käsittelyyn. 5.6 Lisätiedot `Lisätiedot -välilehti tulee näkyviin vasta kun hakemus on lähetetty käsittelyyn. Välilehdellä näkyvät sekä lisätietopyyntöihin annetut vastaukset että ilman erillistä pyyntöä annetut lisätiedot. Lisätiedot

15 OSAT Opiskelijan ohje 15 lajitellaan oletusarvoisesti lisäysajankohtansa mukaiseen järjestykseen. Lisätietopyynnön lisäysajankohta on se hetki, jolloin lisätietopyyntö on lähetetty. Opiskelija voi antaa lisätietoja jos hakemus odottaa lisätietoa opiskelijalta. Vastuukäsittelijä voi lisätä lisätietoja missä tahansa käsittelyn vaiheessa, jos hakemus on ko. käyttäjällä käsittelyssä. Omaa uutta lisätietoa voi muokata tai sen voi poistaa niin kauan kunnes lisätietopyyntöön on vastattu. Aiemmin lähetettyjä lisätietoja ei kuitenkaan voi muokata eikä poistaa. Jos hakemuksen lisätiedot eivät ole enää opiskelijalla muokattavissa, yksittäisen lisätiedon tarkempia tietoja pääsee katselemaan Käsittelyhistoria-välilehden kautta. `Tallenna hakemus -painike on aktiivinen vain ennen käsittelyyn lähettämistä. Hakemuksen voi poistaa jos sitä ei ole lähetetty käsittelyyn tai jos opiskelijalla on lisätietopyyntö odottamassa/vastaamatta. Poiston yhteydessä kysytään käyttäjältä varmistus. Lisätietoja lisättäessä avautuvassa näkymässä on tekstikenttä lisätietoa varten (kuva alla). Lisätiedon lisäyksen jälkeen jäädään lisäyssivulle. Onnistuneesta lisäyksestä ilmoitetaan ilmoitustekstillä jossa myös kerrotaan hakemukselle lisättyjen lisätietojen määrä (kuva alla).

16 OSAT Opiskelijan ohje Käsittelyhistoria `Käsittelyhistoria -välilehdellä näkyvät hakemukseen kohdistetut toimenpiteet (kuva alla). Tapahtumat on oletuksena lajiteltu niiden päiväyksen mukaan laskevaan järjestykseen. `Toiminto kenttää klikkaamalla pääsee katsomaan tarkemmin kyseiseen toimintoon liittyviä tietoja. `Tekijä/Lisääjä -kentässä näkyy käyttäjä, joka on tehnyt ko. toiminnon. `Vastaanottaja -kentässä näkyy käyttäjä, jolle toimenpide on kohdistettu; lisätietopyynnössä pyynnön kohde, lisätietopyyntöön vastauksessa pyynnön lähettäjä ja käsittelijän vaihdossa uusi vastuukäsittelijä. 5.8 Lisätietopyynnöt Jos opiskelija saa lisätietopyynnön, siitä lähtee opiskelijalle sähköposti. Silloin kun opiskelija avaa kyseisen hakemuksen, jossa on opiskelijalle osoitettuja lisätietopyyntöjä, siirtyy kontrolli automaattisesti `Lisätietopyynnöt -välilehdelle. Pyynnöt on oletusarvoisesti lajiteltu niiden lähetyspäivän mukaan laskevaan järjestykseen. Listauksessa näkyvät ne opiskelijalle kohdistetut lisätietopyynnöt, joihin ei ole vielä vastattu. Lisätietopyynnön näkee tarkemmin ja siihen pääsee vastaamaan klikkaamalla mitä tahansa kyseisen rivin kenttää (kuva alla). Jos hakemuksella on vain yksi lisätietopyyntö opiskelijalle, `Vastaa lisätietopyyntöön painikkeen painallus palauttaa hakemuksen tilaan, jossa opiskelija ei voi enää myöskään lisätä liitteitä eikä

17 OSAT Opiskelijan ohje 17 poistaa hakemusta (kuva alla). Jos hakemuksella on useita avoimia lisätietopyyntöjä, vasta viimeiseen pyyntöön vastaaminen lukitsee nämäkin toiminnot opiskelijalta. Vastuukäsittelijä joka on pyytänyt lisätietoja opiskelijalta, voi myös perua lisätietopyynnön tai palauttaa hakemuksen takaisin itselleen kesken lisätietopyynnön. 5.9 Omat hakemukset listaus Listauksessa näkyvät opiskelijan omistamat järjestelmässä olevat hakemukset. Listaus on oletuksena järjestetty hakemuksen ID:n perusteella laskevaan järjestykseen. Hakemusta pääsee tarkastelemaan tarkemmin klikkaamalla mitä tahansa kyseisen rivin kenttää. Punaisella merkityt rivit ovat hakemuksia, jotka odottavat reagointia opiskelijalta itseltään (aktiivinen lisätietopyyntö, kuva alla). Järjestelmä lähettää omista hakemuksista muistutusviestin sähköpostilla.

18 OSAT Opiskelijan ohje 18 6 Hakemuksen tilat Uusi o Opiskelija on tehnyt uuden hakemuksen, jota ei ole vielä lähetetty käsiteltäväksi. Odottaa käsittelyä o Opiskelija on lähettänyt uuden hakemuksen käsiteltäväksi tiedekunnan käsittelijäryhmälle. o Vastuukäsittelijä on palauttanut hakemuksen odottamaan käsittelyä. Käsittelyssä o Käyttäjä (sihteeri/käsittelijä/päättäjä) on itse ottanut hakemuksen omaan käsittelyynsä. o Käyttäjä on siirtänyt hakemuksen toiselle käsittelijälle. Odottaa päätöstä o Hakemukselle on tehty esitys ja se odottaa päätöstä. Jos käsittelijä on kohdentanut hakemuksen jollekin päättäjälle, on kyseinen päättäjä hakemuksen vastuukäsittelijä. o Päättäjä on palauttanut hakemuksen takaisin käsittelijälle, joka puolestaan on palauttanut sen odottamaan päätöstä joko ko. painikkeella tai tekemällä uuden esityksen. Päätöskäsittelyssä o Päättäjä on ottanut hakemuksen käsiteltäväkseen, jolle on tehty esitys. Käsitelty o Hakemukselle on tehty päätös. Opiskelija saa tiedon päätöksestä sähköpostilla. Kirjattu o Hakemus on merkitty kirjatuksi järjestelmään. Sihteeri on kirjannut päätöksen myös Oodiin.

19 OSAT Opiskelijan ohje 19 Odottaa lisätietoja o Vastuukäsittelijä on lähettänyt lisätietopyynnön/pyyntöjä hakemuksen omistavalle opiskelijalle ja/tai toisille käsittelijöille. o Hakemusta ei ole otettu uudelleen käsittelyyn lisätietopyyntöihin vastausten jälkeen. o Hakemuksen tietoja voi katsella, sille voi tehdä uusia lisätietopyyntöjä ja sen voi siirtää toiselle käyttäjälle. Esitystä ja päätöstä ei kuitenkaan voi tehdä. 7 Yhteenveto hakemuksesta Hakemuksen tiedot ovat tarpeen tullen tulostettavissa tai tallennettavissa pdf-tiedostoksi järjestelmässä `Yhteenveto hakemuksesta -toiminnolla. `Yhteenveto hakemuksesta -toiminto löytyy jokaisen yksittäisen hakemuksen yläreunasta (kuva alla). Yhteenvedon saa tulostettua pdftiedostoksi selaimesta riippuen, kun valitsee `Tulosta/Print ja vaihtaa tulostimeksi: `Tallenna pdfmuodossa/adobe PDF. Tämä toiminto on toteutettavissa ainakin Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox -selaimilla. Kun tulostimeksi valitaan tulostus pdf-muotoon, järjestelmä kysyy tiedoston tallennuspaikan ja nimen.

OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi

OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi OSAT Opiskelijan sähköinen asiointi OSAT Opiskelijan ohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 OPISKELIJAN KIRJAUTUMINEN 3 2 OPISKELIJAN KÄYTTÖOIKEUS OSAT-JÄRJESTELMÄSSÄ 3 3 HAKEMUKSEN PROSESSI 3 4 NAVIGOINTI JÄRJESTELMÄSSÄ

Lisätiedot

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle

HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle 1 (8) HyväHot -työvälineen käyttöohje käsittelijälle Huomio! Käsittely Käytä mielellään Firefox selainta, myös Google Chromea on testattu. Huolehdi jo tietoturvankin vuoksi, että selaimen päivitys on ajan

Lisätiedot

SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö

SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö SoleOPS/Sähköinen asiointi/osaamisen näyttö Osaamisen näytöllä voidaan tunnistaa ja tunnustaa muu kuin korkeakoulutodistuksin osoitettu osaaminen. Osaaminen voidaan osoittaa todistuksin tai arvioitavana

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

SA / Opiskelijat / Osaamisen näyttö

SA / Opiskelijat / Osaamisen näyttö SA / Opiskelijat / Osaamisen näyttö Osaamisen näytön avulla opiskelija esittää tutkinnon tavoitteiden tai yksittäisen opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista riippumatta siitä, missä ja miten

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen

1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen 1. HOPS-työkalun käyttöön ottaminen WebOodin HOPS-työkalun löydät, kun kirjaudut WebOodiin osoitteessa https://weboodi.uwasa.fi. HOPS-työkalu löytyy otsikon Omat opinnot alta. Paina HOPS -painiketta. Avautuvassa

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Lomakkeen nimi: AHOT 1B

Lomakkeen nimi: AHOT 1B Lomakkeen nimi: AHOT 1B OULUN YLIOPISTO Tiedekunta, jolle hakemus osoitetaan: (Huom. jokaista tiedekuntaa kohtaan täytetään yksi lomake) Saapunut tiedekuntaan / 20 AHOT-LOMAKE ARKIOPPIMISESSA TAI EPÄVIRALLISESSA

Lisätiedot

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje 1 1. SoleOPS Sähköinen asiointi... 3 1.2 HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HAKEMUKSEN TEKOA... 3 1.2.1 KORVAAVUUS... 4 1.2.2 SISÄLLYTYS... 4 1.2.3 OSAAMISEN NÄYTTÖ... 4 1.2.4

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle 1 (5) WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

SA / Opiskelijat / Korvaavuus

SA / Opiskelijat / Korvaavuus SA / Opiskelijat / Korvaavuus Korvaavuudella tarkoitetaan koulutusohjelman opetussuunnitelmaan kuuluvien opintojen korvaamista vastaavilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla. Korvaavuuden yhteydessä sinun

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen Oodin hops Oodin hops on WebOodin kautta käytettävä työkalu, jonka avulla voit luoda itsellesi verkossa henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin. Voit tarkistaa Oodin hopsin avulla minkä opintojaksojen

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ

OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ OHJE OPINTO-OIKEUDEN PURKAMISESTA PASSIIVIREKISTERISTÄ Sisällys 1. Passivoinnin purkaminen opinto-oikeudesta 31.7.2016 mennessä suoritetun opinnon perusteella.. 1 2. Passivoinnin purkaminen hyväksytyn

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

StudentaPluS. Opiskelijan ohje

StudentaPluS. Opiskelijan ohje StudentaPluS Opiskelijan ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Opiskelijaliittymän rakenne ja toiminta... 4 1.2.1 Etusivu... 4 1.2.2 Muokkausnäytön rakenne... 5 1.3 Lukujärjestys...

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan 15.8.2014 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Lähitulevaisuutta varten Kansallista oppijanumeroa (OID) varten on lisätty kenttä Opiskelijan perustietojen käsittely

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

AHOT-käytännöt. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa AHOT-käytännöt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 2 Sisältö Reunaehtoja Aiempien tutkintojen hyväksilukeminen Aiempien / muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen Muun osaamisen tunnustaminen

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Opintokohteen Haku ja Käsittely

Opintokohteen Haku ja Käsittely Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/8 Opintokohteen Haku ja Käsittely Opintokohteen käsittely aloitetaan Perustiedot -valikon Opintokohteen käsittely -kohdasta. Olemassa olevan opintokohteen haku: Opintokohteen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI

OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI 1 OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI Opintosuoritusten rekisteröinti -näytöllä rekisteröidään opintojaksojen suorituksia ja sellaisia opintokokonaisuuksien suorituksia, joihin ei kiinnitetä alempia opintosuorituksia.

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi

Opintokohteiden muokkaus WebOodissa. Sisällys. Aluksi Opintokohteiden muokkaus ssa Sisällys Aluksi... 1 Opintokohteen tietojen muokkaaminen... 3 Opettajat... 3 Oppimateriaali... 5 Alemmat opintokohteet... 5 Vastaavat opintokohteet... 6 Kuvaukset... 7 Linkin

Lisätiedot

Oodi, versio 4.0; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.0; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.0; asennettu tuotantokantaan 11.-15.6.2015 Versiossa 4.0 Oodiin on toteutettu merkistömuutos. Tämä mahdollistaa erikoismerkkien (esim. ᓱᓴ, ᓗᒃ, Ç, 章 ) tallentamisen joihinkin Oodin kenttiin

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Opiskelijan ohje Wilmassa (wilma.diak.fi) tehtäville ahot -hakemuksille

Opiskelijan ohje Wilmassa (wilma.diak.fi) tehtäville ahot -hakemuksille Osaamisen tunnistamisen hakeminen_ohje opiskelija_20161219 19.12.2016 PM, EN Opiskelijan ohje Wilmassa (wilma.diak.fi) tehtäville ahot -hakemuksille Hakuaika Ahot-hakuaika on viimeistään elokuussa seuraavaa

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WebOodissa opiskelija voi tarkastaa omat henkilötietonsa, muuttaa tai lisätä yhteystietojaan, ilmoittautua opetukseen ja tentteihin, ilmoittautua yliopistoon, selata omia opintojaan

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI

OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI 1 OPINTOKOKONAISUUDEN REKISTERÖINTI Opintokokonaisuuden ja tutkinnon hyväksyminen -ikkunassa tehdään opintokokonaisuuden ja tutkinnon rekisteröinti sekä niiden muutokset. Tässä ohjeessa kuvataan opintokokonaisuuden

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, kandidaatintyöt

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, kandidaatintyöt Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, kandidaatintyöt 20.10.2015 Kuva: Kati Molin / Shutterstock Laturi Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto on ottanut syksyllä 2012 käyttöön

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin OPETTAJAN OHJE

Sähköisen asioinnin OPETTAJAN OHJE Sähköisen asioinnin OPETTAJAN OHJE 1. Johdanto Syksystä 2014 lähtien uusien aloittavien vuosikurssien osalta otetaan käyttöön sähköinen AHOT - asioiden käsittely. Seuraavassa linkissä on esitetty pääpiirteittäin

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan 15.4.2016 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Hae Opiskelija hakuikkunassa on tehty suuri käyttöliittymämuutos. Muutosta esitelty tarkemmin dokumentissa Hae Opiskelija

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt

Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt Oodi ja Laturi Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin, pro gradu -tutkielmat ja diplomityöt 20.10.2015 Kuva: Sanna Waris Laturi Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

MUUALLA KUIN MUODOLLISESSA KOULUTUKSESSA HANKITUN OSAAMI- SEN HYVÄKSILUKEMISLOMAKE

MUUALLA KUIN MUODOLLISESSA KOULUTUKSESSA HANKITUN OSAAMI- SEN HYVÄKSILUKEMISLOMAKE 1 Hakemus on saapunut käsiteltäväksi (pvm) MUUALLA KUIN MUODOLLISESSA KOULUTUKSESSA HANKITUN OSAAMI- SEN HYVÄKSILUKEMISLOMAKE Tällä lomakkeella tutkintoa suorittavat opiskelijat hakevat korvaavuuksia Vaasan

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops toiminnolla Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin 30.10.2012 Kuva: Sanna Waris egradu Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön egradu-järjestelmän. Kyseessä on lopputöiden

Lisätiedot

Maksatus Hyrrässä. Tuen hakijan näkökulmasta. Pirjo Tuomikoski. https://hyrra.mavi.fi/login.html

Maksatus Hyrrässä. Tuen hakijan näkökulmasta. Pirjo Tuomikoski. https://hyrra.mavi.fi/login.html Maksatus Hyrrässä Tuen hakijan näkökulmasta https://hyrra.mavi.fi/login.html Pirjo Tuomikoski Sivu 1 2.2.2017 Maksuhakemuksen täyttäminen Hyrrässä vaatii Katso-oikeudet Lisätietoja saat sivuilta https//yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA)

ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) ehops WebOodissa Opiskelijan ohjeet (TUTA) 1 JOHDANTO ehops on WebOodista löytyvä työkalu, jolla opiskelijan on mahdollista tehdä tutkintorakenteensa kurssisuorituksien yhteyteen. Se ei korvaa opinto-opasta,

Lisätiedot

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ

OMAPALVELU - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ - KIRJAUTUMISOHJE - OMAPALVELUN KÄYTTÖ Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 9 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle ei voida

Lisätiedot

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.81 Käyttöohje Opintosuoritusten rekisteröinti OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.81 Käyttöohje Opintosuoritusten rekisteröinti OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI -näytöllä rekisteröidään opintojaksojen suorituksia ja sellaisia opintokokonaisuuksien suorituksia, joihin ei kiinnitetä alempia opintosuorituksia. Tätä näyttöä käytetään

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje Teknillisen korkeakoulun opiskelijalle 08.09.2010 Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun työkalu. HOPSissa laaditaan suunnitelma

Lisätiedot

Tutkinnon rekisteröiminen

Tutkinnon rekisteröiminen Tutkinnon rekisteröiminen Tutkinnon rekisteröinti sisältää seuraavat vaiheet: Tarkista, että tutkintoon liittyvän tutkinnonsuoritusoikeuden opintokohderivit koulutusohjelma, pääaine/opintosuunta, tutkintoasetus)

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Sähköisen tentin järjestelmän EXAMin käyttöön suositellaan Firefox selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin

Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin Oodi ja egradu Ohje opinnäytteiden kirjaamisesta Oodiin 19.2.2013 Kuva: Sanna Waris egradu Oulun yliopistossa Oulun yliopiston kirjasto ottaa syksyllä 2012 käyttöön egradu-järjestelmän. Kyseessä on lopputöiden

Lisätiedot