VAPA-palvelukuvaus v. 2.2 [ ]

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAPA-palvelukuvaus v. 2.2 [12.8.2013]"

Transkriptio

1 v. 2.2 [ ] 1 (8) SIIRTOSOPIMUKSEN LIITE 2. VAPA-palvelukuvaus v. 2.2 [ ] YLEISKUVAUS Arkistolaitoksen vastaanotto- ja palvelujärjestelmään VAPAan viranomaiset voivat tallentaa sähköisesti säilytettävää asiakirjatietoa. Palvelun tehtävänä on sähköisten asiakirjatietojen vastaanottaminen ja tietoturvallinen säilyttäminen sekä tähän liittyvien tukipalveluiden järjestäminen. Palvelua hyödyntämällä organisaatio voi siirtää sähköisten aineistojen säilytysvastuun itseltään arkistolaitokselle. VAPA sisältää seuraavat toiminnot: KÄYTETYT TERMIT Aineiston vastaanotto Aineiston säilyttäminen ja hallinnointi Raportointitoiminnot Aineiston käyttö palvelusta Palvelun perustehtävänä on vastaanotetun asiakirja-aineiston todistusvoimaisuuden, käytettävyyden ja eheyden ylläpitäminen. Palvelun käyttö on toistaiseksi mahdollista vain valtionhallinnon organisaatioille. Palvelun käyttö on maksutonta, mutta arkistolaitos voi periä voimassaolevan hinnaston mukaisesti korvauksia aineiston ylläpitoon tms. liittyvistä toimeksiannoista. Kaikki palvelumaksut on esitetty siirtosopimuksen liitteessä 4. Aineisto tarkoittaa viranomaisen tehtävien hoidossa kertyvää asiakirjatietoa, joka siirretään yhdessä tai useammassa vaiheessa VAPA-palveluun. Aineisto käsittää asiakirjallisen tiedon käsittelyprosessissa tuotetun kokonaisuuden (metatiedot ja tiedostot). Aineiston käyttö tarkoittaa viranomaisen palveluun siirtämän aineiston noutoa takaisin siirtäneeseen tietojärjestelmään tai johonkin toiseen tietojärjestelmään. Aineiston käyttö voi olla uudelleenkäyttöä viranomaisen toiminnassa tai tietopalvelua eli tietojen antamista ulospäin kansalaisille, tutkijoille tai toisille viranomaisille. Siirtokokonaisuus tarkoittaa siirtävän organisaation tietojärjestelmästä palveluun siirrettävää aineistokokonaisuutta, joka noudattaa SÄHKE2-normissa kuvattua siirtorakennetta. Siirtäjä tarkoittaa palvelua hyödyntävää organisaatiota eli asiakasta. Siirtäjä on aina siirtosopimuksessa määritelty taho. Siirtäjä voi olla eri taho kuin se, joka teknisesti toteuttaa siirtämisen.

2 v. 2.2 [ ] 2 (8) SÄHKE2-normi sähköisten asiakirjatietojen käsittely, hallinta ja säilyttäminen. Arkistolaitoksen määräys (AL9815/ /2008), jonka määritysten mukaan siirtokokonaisuus muodostetaan. maeaeraeys/ 1. PALVELUN KÄYTTÖÖNOTON EDELLYTYKSET Palvelun käyttöönoton edellytyksenä on: 1. Siirrettävällä aineistolla on arkistolaitoksen seulontapäätös aineiston pysyvästä säilytyksestä ja sen säilytysmuodosta. Päätöksessä määrätään siirrettävä aineisto pysyvästi säilytettäväksi yksinomaan sähköisessä muodossa. 2. Siirtävä organisaatio on tehnyt arkistolaitoksen kanssa siirto- ja säilytyssopimuksen, jossa sovitaan palvelun käyttöön liittyvistä vastuista ja velvoitteista sekä laaditaan suunnitelma siirrettävästä aineistosta eli ns. siirtosuunnitelma. Sopimus on aina organisaatio- ja tietojärjestelmäkohtainen. 3. Siirtäjä on testannut aineiston siirrettävyyden ja siirron palveluun siinä laajuudessa kuin arkistolaitos kussakin tapauksessa edellyttää. Siirtotestauksessa hyödynnetään arkistolaitoksen siirtotestauspalvelua. 4. Siirrettävän aineisto täyttää ne tekniset vaatimukset, jotka aineistolle on asetettu SÄHKE-normissa sekä kulloinkin voimassaolevassa siirto-ohjeessa. 2. AINEISTON VASTAANOTTO 2.1. Aineiston siirtäminen Aineiston siirrossa noudatetaan kulloinkin voimassaolevassa siirto-ohjeessa kuvattuja menetelmiä ja vaiheita. Palvelu tarjoaa siirtäjälle automaattisen vastaanottotoiminnon, joka tukee automaattista tiedonsiirtoa siirtäjän tietojärjestelmästä (siirtävä järjestelmä) palveluun (VAPAjärjestelmään). Arkistolaitos edellyttää, että siirtäjä sopii tarkoista siirtoajankohdista aina etukäteen Kansallisarkiston VAPA-henkilöstön kanssa. Mikäli siirtäjä automatisoi siirrot tapahtuvaksi esim. ajastetusti, tulee myös tästä sopia aina erikseen Kansallisarkiston VAPA-henkilöstön kanssa. Arkistolaitos pitää itsellään oikeuden päättää tarvittaessa siirtojen tarkoista ajankohdista. Arkistolaitos voi tarjota maksullisia tukipalveluita aineiston siirtämiseen liittyen (luku 9. Tukipalvelut).

3 v. 2.2 [ ] 3 (8) 2.2. Aineiston vastaanotto Palvelun vastaanottotoiminnallisuus tekee siirrettävälle aineistolle automaattisia sisällöllisiä tarkastuksia ennen kuin aineisto katsotaan vastaanotetuksi palveluun. Vastaanoton tarkastuksilla voidaan luotettavasti varmistua siitä, että siirrettävä kokonaisuus on siirtynyt palveluun muuttumattomana, ja että aineistolla on SÄHKE2-normin edellyttämät pakolliset metatiedot. Palvelun vastaanottotoiminto tuottaa kaikista onnistuneista ja epäonnistuneista siirroista raportin siirtäjän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tämän lisäksi raportit ovat luettavissa palvelun raportointiliittymän kautta. Mikäli vastaanotettavassa aineistossa havaitaan virhe, hylätään aina koko siirtokokonaisuus ja aineisto on siirrettävä palveluun uudestaan. Aineisto tulkitaan vastaanotetuksi vasta hyväksytyn vastaanottoprosessin jälkeen. Tällöin säilyttämisen vastuu siirtyy arkistolaitokselle ja siirtäjä voi halutessaan poistaa aineiston omasta järjestelmästään Siirron paluuraportti Palvelu tarjoaa siirtävälle järjestelmälle rajapinnan, jonka avulla siirtävä järjestelmä noutaa VAPA-järjestelmästä tiedon siirron onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Siirron paluuraportin hyödyntäminen edellyttää, että rajapinnan kutsutoiminnot toteutetaan siirtävään järjestelmään. Siirtäneen järjestelmän on osattava tulkita paluuraportin sisältö ja suorittaa sen pohjalta tarvittavat toimenpiteet tietojärjestelmässä (esim. tilatietojen muuttaminen). Paluuraportti ei yksilöi erikseen siirrettyä aineistoa. 3. AINEISTON SÄILYTTÄMINEN JA HALLINNOINTI Palvelun perustehtävänä on vastaanotetun aineiston todistusvoimaisuuden, alkuperäisyyden, käytettävyyden ja eheyden ylläpitäminen. Palveluun siirrettyjen aineistojen omistajuus kuuluu siirtäneelle organisaatiolle siihen saakka, kunnes aineisto luovutetaan arkistolaitokselle erikseen tehtävällä luovutussopimuksella. Palvelussa käsitellään siirrettyä aineistoa luottamuksellisesti ja ainoastaan aineiston siirtäjällä on mahdollisuus päästä käyttämään aineistoa rajapintojen kautta. Palveluun siirretyn aineiston rakenteeseen ei tehdä VAPA-järjestelmässä muutoksia. Siirrettävän aineiston metatiedot ovat myös säilytettäviä objekteja, eikä metatietojen arvoille tehdä vastaanotossa muutoksia Aineiston ylläpito VAPA-järjestelmän ylläpitotoiminnallisuuden avulla Kansallisarkiston VAPAhenkilöstö seuraa, raportoi ja ylläpitää palveluun siirrettyä aineistoa ja niihin liittyviä hallinnollisia metatietoja. Ylläpidon avulla voidaan tarvittaessa siirtää ja/tai kopioida palvelussa säilytettävää aineistoa haluttuun kohteeseen.

4 v. 2.2 [ ] 4 (8) VAPA-järjestelmän ja aineiston käytöstä syntyvä lokitieto kerrytetään erilliseen lokijärjestelmään, josta voidaan todentaa sekä aineiston hallintaan että järjestelmän käyttöön liittyvät tapahtumat Metatietoarvojen muutokset Siirtäjä ei pääse muokkaamaan palveluun siirtämäänsä aineistoa tai sen metatietoja. Mikäli aineiston metatiedoissa ilmenee muutostarpeita, tulee asiakkaan ilmoittaa niistä Kansallisarkiston VAPA-henkilöstölle, joka voi suorittaa valikoituja metatietoarvojen muutoksia. Virheellisten metatietoarvojen toteaminen ja metatietoarvojen muutospyyntöjen esittäminen arkistolaitokselle on aina siirtäjän eli siirtäneen organisaation tai sen toimintaa jatkaneen organisaation vastuulla. Seuraavia SÄHKE2-metatietomallin mukaisia metatietoarvoja voidaan muokata palvelussa (numerointi SÄHKE2-metatietomallin mukaan): Julkisuusluokka (2.6.1) Salassapitoaika (2.6.2) Salassapitoperuste (2.6.4) Suojaustaso (2.6.5 ) Turvallisuusluokka (2.6.6) Henkilötietoja (2.6.7) Säilytysajan pituus (2.11.1) Säilytysajan peruste (2.11.2) Aineistoon tehtävät metatietoarvojen muutokset jakautuvat maksuttomasti tehtäviin ja maksullisiin muutoksiin: Lainsäädännöstä, viranomaismääräyksistä tai -ohjeista, arkistolaitoksen seulontapäätöksistä sekä aineiston muuttumisesta julkiseksi sen salassapitoajan päätyttyä johtuvat metatietoarvojen muutokset ovat maksuttomia. Virheellisten metatietojen muutoksiin liittyvät palvelumaksut perustuvat kulloinkin voimassaolevaan arkistolaitoksen hinnastoon ja ne on määritelty siirtosopimuksen liitteessä 4. Palveluun siirretään, ja siinä säilytetään, sekä julkisia että käyttörajoitettuja aineistoja. Palvelu säilyttää aineiston käyttörajoitustiedot ja valvoo niiden ajantasaisuutta siten, että aineiston salassapitoajan päättyessä VAPA-järjestelmä tulkitsee automaattisesti aineiston muuttuneen julkiseksi Raportointiliittymä Palvelun raportointiliittymä on selainpohjainen käyttöliittymä, jossa siirtäjä voi tarkastella kootusti erilaisia raportteja siirtämästään aineistosta. Raportit voidaan tuottaa pääsääntöisesti PDF, CSV- tai XML-muodossa. Joissakin raporteissa voidaan myös antaa parametreja (esim. aikarajaus), joiden mukaan raportti luodaan. Raportointiliittymästä siirtäjä voi tuottaa seuraavia raportteja siirtämästään aineistosta: Asioiden ja asiakirjojen lukumäärä sekä koko yhteensä Asioiden lukumäärä kuukausittain / vuosittain Asioiden lukumäärä tehtävittäin

5 v. 2.2 [ ] 5 (8) Epäonnistuneiden siirtojen raportit Onnistuneiden siirtojen raportit Virustarkistusten raportit 4. AINEISTON KÄYTTÖ Siirtosopimuksen mukaisesti siirtäjä vastaa palveluun siirtämänsä ja siellä säilyttämänsä aineiston käytöstä sekä aineistoon kohdistuvan tietopalvelun järjestämisestä eli tietojen antamisesta ulospäin muille viranomaisille, kansalaisille ja tutkijoille. Palvelu ei tarjoa toistaiseksi käyttäjille liittymää aineiston käyttöön, vaan tarjoaa rajapinnan, jota tietojärjestelmät voivat hyödyntää. Aineiston suorakäyttö VIRPA-rajapinta Palvelu tarjoaa siirtäjälle aineiston suorakäyttörajapinnan (VIRPA), jonka avulla siirtäjän on mahdollista noutaa palveluun siirtämiään aineistoja takaisin organisaation omaan tietojärjestelmään. VIRPA-rajapinnan hyödyntäminen edellyttää, että rajapinnan kutsutoiminnot toteutetaan siirtävään järjestelmään. VIRPA-rajapinnan hyödyntämisessä on seuraavat rajoitteet: VIRPA-rajapinta mahdollistaa vain aineiston noudon VAPA-järjestelmästä, ei aineiston palauttamista takaisin palveluun tai aineiston muokkaamista. VIRPA-rajapinta ei sisällä erillisiä hakutoiminnallisuuksia tai näiden tukea. Aineiston haku perustuu siirtävän järjestelmän omiin hakutoimintoihin ja sen säilyttämiin metatietoihin. VIRPA-rajapinnan käyttö edellyttää, että siirretystä aineistoista säilytetään siirtävässä järjestelmässä tietyt metatiedot, jotka on yksilöity tarkemmin VIRPA-rajapinnan sovellusohjeessa. VIRPA-rajapinta ei sisällä erillistä käyttöoikeushallintaa. Palvelusta noudettavan aineiston käyttöoikeudet perustuvat siirtävän järjestelmän omaan käyttäjä- ja käyttöoikeushallintaan. Ennen rajapinnan käyttöönottoa siirtäjän tulee testauksella varmistua, että käyttöoikeudet toimivat myös haettaessa aineisto VIRPArajapinnalla. VIRPA-rajapinnan käyttö rajautuu vain organisaation omaan aineistoon.

6 v. 2.2 [ ] 6 (8) 5. TEKNINEN YMPÄRISTÖ, VARMISTUKSET JA TIETOTURVA VAPA-järjestelmä toimii turvallisessa ympäristössä. VAPA-järjestelmä tehdään päivittäin varmuuskopiot, sisältäen erillisen varmuuskopion tietokannasta. Varmuuskopiot tallennetaan erillisille magneettinauhoille. VAPA-järjestelmän näkyvyys on rajattu siirtäville organisaatioille. Palvelulle suoritetaan säännöllisin väliajoin ulkopuolisten toimesta tietoturvatarkastuksia. Palvelun käytettävyyttä seurataan automaattisella valvonnalla. Palvelussa suoritetaan automaattista pääsyn valvontaa. Palvelun jatkuvan luotettavuuden varmistamiseksi sille on suoritettu tietoturvaauditointi korotetun tieturvatason mukaan ennen palvelun käyttöönottoa. Auditointeja tehdään säännöllisesti koko palvelun elinkaaren ajan. 6. PALVELUN KÄYTETTÄVYYS Palvelun seuraavat toiminnot ovat käytettävissä vuorokaudesta ja vuorokaudenajasta riippumatta 24/7 (lukuunottamatta huoltokatkoja): Aineiston siirto palveluun on käytettävissä 24/7. (Arkistolaitos edellyttää kuitenkin että siirtäjä sopii tarkoista siirtoajankohdista aina etukäteen Kansallisarkiston VAPA-henkilöstön kanssa.) VIRPA-rajapinnan hyödyntämisen eli palveluun siirretyn aineiston nouto palveluun on käytettävissä 24/7. Raportointitoiminnot on käytettävissä 24/7. Huoltokatkot ja niistä informointi: Palvelussa esiintyvistä huoltokatkoista pyritään tiedottamaan vähintään 5 päivää ennen suunniteltua katkoa, elleivät pakottavat syyt muuta edellytä. Palvelussa tehdään huoltotöitä keskimäärin noin kerran kahdessa kuukaudessa. 7. VAPA-tuki JA OHJEET Kansallisarkiston VAPA-henkilöstöön kuuluvat: VAPA-palvelupäällikkö, VAPAtuki sekä teknisiä asiantuntijoita. VAPA-palvelupäällikkö vastaa asiakkuuksista (siirtosopimukset, testauksen ja siirtojen aikataulut sekä ohjeistuksen ajantasaisuus). Tekniset asiantuntijat avustavat VAPA-tukea siirtoihin liittyvissä teknisissä kysymyksissä (mm. siirtopaketin rakenteeseen liittyvät kysymykset). VAPA-tuki vastaa siirtojen (siirtotestauksen sekä tuotantosiirtojen) teknisestä puolesta. VAPA-tuki toimittaa siirtäjälle lomakkeet palomuuriavauksen ja VAPAtunnusten tekemistä varten. VAPA-tuki toimittaa siirtäjälle myös siirto- ja raportointitunnukset ja sopii siirtäjän kanssa tarkat siirtoajankohdat ja määrät.

7 v. 2.2 [ ] 7 (8) Sovittuina siirtoajankohtina (testisiirto tai tuotantosiirto) VAPA-tuki seuraa siirtojen tilannetta. Kansallisarkiston VAPA-tuki toimii keskitettynä yhteydenottokanavana (Single point of contact). Siirtäjä ottaa aina ensiksi yhteyttä VAPA-tukeen, joka ohjaa kysymyksen tarvittaessa eteenpäin. Kaikki yhteydenotot VAPA-tukeen sähköpostilla: vapa-tuki@narc.fi 8. PALVELUAIKA JA PALVELUVASTE Palveluajan ja palveluvasteen määrittelyssä on sovellettu JHS-174 suositusta. VAPA-tuen normaali palveluaika on arkisin klo Palvelupyyntöjen ja vikailmoitusten vasteaika tarkoittaa kussakin luokituksen kohdassa aikaa, jonka kuluessa Kansallisarkiston tulee ottaa asia käsiteltäväksi. Vasteaika alkaa normaalin palveluajan sisällä silloin kuin palvelupyyntö tai vikailmoitus on vastaanotettu ja päättyy siihen hetkeen, jolloin asian ratkaisu Kansallisarkistossa aloitetaan, jolloin VAPA-tuki kuittaa palvelupyynnön tai vikailmoituksen vastaanotetuksi. Vasteajan pituus riippuu palvelupyynnön tai vikailmoituksen kiireellisyysluokituksesta. LUOKITUS KUVAUS VASTEAIKA (palveluaikana) Kriittinen Vakava Ei vakava Lievä Koko palvelua tai sen keskeistä ja/tai kriittistä osaa koskeva ongelma, joka estää koko palvelun ja/tai sen keskeisen kriittisen osan käytön. Palvelun toimintoa tai ominaisuutta ei voi käyttää tai palvelun käyttö on muuten olennaisella tavoin häiriintynyt, Palvelun osa tai toiminto ei toimi sovitun mukaisesti ja aiheuttaa vähäisen häiriön palvelun toiminnon käyttöön, mutta toiminto voidaan viedä loppuun. Toiminnallinen häiriö tai palvelun toiminnallinen puute, jonka merkitys on vähäinen ja joka ei vaikuta palvelun normaaliin käyttöön. 4 h 6 h 2 työpäivää 5 työpäivää

8 v. 2.2 [ ] 8 (8) 9. TUKIPALVELUT Aineiston offline siirto Arkistolaitos voi tarjota tietyissä tapauksissa siirtäjälle maksullisena lisäpalveluna aineiston siirtoa offline medialla. Offline siirron edellytyksenä on yleensä, että kyse on tietojärjestelmästä toteutettavasta kertaluonteisesta siirrosta. Offline siirto edellyttää aina erillistä sopimista arkistolaitoksen kanssa. Offline medialla siirrosta veloitetaan arkistolaitoksen toteutuneen työmäärän mukaan arkistolaitoksen voimassaolevan hinnaston mukainen normaalin konsultoinnin tuntihinta. Siirtokokonaisuuden muodostamisen palvelu Arkistolaitos voi tarjota tietyissä tapauksissa siirtäjälle maksullisena lisäpalveluna siirtokokonaisuuden muodostamisen palvelua, mikäli kyse on tietojärjestelmästä toteutettavasta kertaluonteisesta siirrosta. Siirtokokonaisuuden muodostamisessa arkistolaitos tuottaa yhteistyössä siirtäjän kanssa siirtokokonaisuuden edellyttämän rakennetiedoston. Siirtokokonaisuuden muodostamisesta veloitetaan arkistolaitoksen toteutuneen työmäärän mukaan arkistolaitoksen voimassaolevan hinnaston mukainen vaativan konsultoinnin tuntihinta. Siirtotestauspalvelu Arkistolaitos tarjoaa siirtäjälle aineiston siirtotestauspalvelua, jolla voidaan todentaa siirtokokonaisuuden rakenteellinen oikeellisuus ja siirtävän tietojärjestelmän siirtotoiminnallisuuden oikea toimintatapa. Siirtotestauspalvelu on valtionhallinnon organisaatioille maksuton. Lisätietoja siirtotestauksen ohjeesta.

VAPA YLEISKUVAUS ARKISTOLAITOKSEN SÄHKÖISEN SÄILYTTÄMISEN PALVELUSTA

VAPA YLEISKUVAUS ARKISTOLAITOKSEN SÄHKÖISEN SÄILYTTÄMISEN PALVELUSTA 1 (12) VAPA YLEISKUVAUS ARKISTOLAITOKSEN SÄHKÖISEN SÄILYTTÄMISEN PALVELUSTA 2 (12) JOHDATUS VAPA-PALVELUUN Vastaanotto- ja palvelujärjestelmä VAPA on arkistolaitoksen sähköisen säilyttämisen palvelu, johon

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

VAPA. Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012

VAPA. Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012 VAPA Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012 Sisältö VAPA kokonaiskuva Siirto- ja säilytyssopimus Aineiston käyttö VAPAsta Milloin VAPA-asiakkaaksi? VAPAn käyttöönotolla kustannussäästöjä

Lisätiedot

Kansallisarkisto VAPA -palvelun käyttöönotto

Kansallisarkisto VAPA -palvelun käyttöönotto Kansallisarkisto VAPA -palvelun käyttöönotto Kuvaus tarjottavista palveluista ( Palvelukuvaus ) Kansallisarkisto Rauhankatu 17 PL 258, 00171 Helsinki Puh. Tel. (09) 228 521 kansallisarkisto@narc.fi Riksarkivet

Lisätiedot

Sähköisen arkistoinnin reunaehdot

Sähköisen arkistoinnin reunaehdot Sähköisen arkistoinnin reunaehdot Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 17.9.2013 Mikko Eräkaski, kehittämispäällikkö Kansallisarkisto Arkistolaitos Mitä tarkoittaa sähköinen

Lisätiedot

Arkistolaitos VAPA -palvelu

Arkistolaitos VAPA -palvelu Arkistolaitos VAPA -palvelu Asiakirjallisen aineiston sähköistä siirtoa ja säilyttämistä koskeva sopimus ( Siirto- ja säilytyssopimus ) Arkistolaitos ja [ ] Kansallisarkisto Rauhankatu 17 PL 258, 00171

Lisätiedot

Kansallisarkisto. SÄHKE2-siirtotiedoston testauspalvelu

Kansallisarkisto. SÄHKE2-siirtotiedoston testauspalvelu Kansallisarkisto SÄHKE2-siirtotiedoston testauspalvelu Kansallisarkisto Rauhankatu 1 PL 258, 0011 Helsinki Puh. Tel. (09) 228 521 kansallisarkisto@narc.fi Riksarkivet Fredsgatan 1 PB 258, 0011 Helsingfors

Lisätiedot

Kansallisarkisto VAPA -palvelu

Kansallisarkisto VAPA -palvelu Kansallisarkisto VAPA -palvelu Asiakirjallisen aineiston siirtoa koskeva sopimus ( Siirto- ja säilytyssopimus ) Kansallisarkisto ja Kansallisarkisto Rauhankatu 17 PL 258, 00171 Helsinki Puh. Tel. (09)

Lisätiedot

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT 1 (9) Kansallisarkisto SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ v. 2.0 (23.4.2015) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 1.0 15.3.2012 Mikko Eräkaski yhteensä 37 vaatimusta 1.1 21.5.2013

Lisätiedot

JHS 156 suosituksen päivitys

JHS 156 suosituksen päivitys JHS 156 suosituksen päivitys Mikael Himanka, Avain Technologies Oy Sisältö Suosituksen aikataulu Päivityksen taustat Suosituksen tavoitteet Suosituksen avulla saavutettavat edut Suosituksen menetelmät

Lisätiedot

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT 1 (5) Kansallisarkisto SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT eams-järjestelmä v 1.1 (21.9.2012) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 1.0 15.3.2012 Mikko Eräkaski yhteensä 10 vaatimusta 1.1 21.9.2012

Lisätiedot

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT 1 (11) Kansallisarkisto SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT OPERATIIVINEN JÄRJESTELMÄ v. 2.0 (23.4.2015) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 1.0 15.3.2012 Mikko Eräkaski yhteensä 49 vaatimusta 1.1

Lisätiedot

Luonnos eams-rakenteeksi

Luonnos eams-rakenteeksi JHS-XXX: eams-rakenne ja xml-skeema Luonnos eams-rakenteeksi 19.4.2013 Tässä dokumentissa kuvataan keskeiset linjaukset tulevan JHS-suosituksen määrittämäksi eamsrakenteeksi. Dokumentti ei ole JHS-suositusluonnos,

Lisätiedot

REKISTERI- JA TIETOKANTA-AINEISTOJEN SIIRTÄMINEN VAPA-PALVELUUN

REKISTERI- JA TIETOKANTA-AINEISTOJEN SIIRTÄMINEN VAPA-PALVELUUN Arkistolaitos REKISTERI- JA TIETOKANTA-AINEISTOJEN SIIRTÄMINEN VAPA-PALVELUUN Ohje v. 1.0 (16.10.2012) Kansallisarkisto Rauhankatu 17 PL 258, 00171 Helsinki Puh. Tel. (09) 228 521 arkisto@narc.fi Riksarkivet

Lisätiedot

SÄHKE2-SOVELLUSAUDITOINNIT

SÄHKE2-SOVELLUSAUDITOINNIT 1 (8) Kansallisarkisto SÄHKE2-SOVELLUSAUDITOINNIT PALVELUKUVAUS v. 2.0 (21.2.2013) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 2.0 21.2.2013 Mikko Eräkaski Poistettu toiminta-auditointia koskeva osio

Lisätiedot

Asiakirjahallinnon opas organisaatiomuutostilanteisiin AL/6640/07.01.01.00/2009. Keskeisiä käsitteitä

Asiakirjahallinnon opas organisaatiomuutostilanteisiin AL/6640/07.01.01.00/2009. Keskeisiä käsitteitä Asiakirjahallinnon opas organisaatiomuutostilanteisiin AL/6640/07.01.01.00/2009 Liite 1 Keskeisiä käsitteitä Aineisto Asiakirjallisen tiedon käsittelyprosesseissa tuotettu kokonaisuus (metatiedot ja tiedostot).

Lisätiedot

Sähköinen säilyttäminen

Sähköinen säilyttäminen Sähköinen säilyttäminen Markus Merenmies / Kansallisarkisto Maanmittauslaitos 6.9.2017 1 Odotuksia esitykselle Viitekehys sähköisele säilyttämiselle mihin tulisi kiinnittää huomiota Sähköinen säilyttäminen

Lisätiedot

PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS

PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS LIITE 3 PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS versio 2.0 26.6.2019 SISÄLLYS 1 Johdanto... 2 1.1 Dokumentin tarkoitus ja tausta... 2 1.2 PAS-ratkaisun yleiskuvaus... 2 2 Palvelukuvaus... 2 2.1 Palvelun sisältö...

Lisätiedot

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JHS 176 Asiakirjahallinnan vaatimukset tietojärjestelmille - sähköisen asiakirjatiedon käsittely, hallinta ja säilyttäminen Liite 2. Pakolliset vaatimukset Versio: Palautekierrosversio 12.5.2015 Julkaistu:

Lisätiedot

SÄHKE2-vaatimusten mukainen hävitysesitys ja sen tietosisältö

SÄHKE2-vaatimusten mukainen hävitysesitys ja sen tietosisältö 1 (8) SÄHKE2-vaatimusten mukainen hävitysesitys ja sen tietosisältö Määräys 15.3.2012 AL 9815/07.01.01.00/2008 Ohje 15.3.2012 AL 9815/07.01.01.00/2008 Sisältö Arkistolaitoksen määräys/ohje SÄHKE2-vaatimusten

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Sopimus -palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 24.6.2014 Liite 1.1, Palvelun käytettävyys ja sanktiot Palvelun käytettävyys ja sanktiot Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3

Lisätiedot

Kansallisarkisto SÄHKE2-AUDITOINNIT PALVELUKUVAUS. v. 1.0 (18.4.2012)

Kansallisarkisto SÄHKE2-AUDITOINNIT PALVELUKUVAUS. v. 1.0 (18.4.2012) 1 (9) Kansallisarkisto SÄHKE2-AUDITOINNIT PALVELUKUVAUS v. 1.0 (18.4.2012) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 1.0 18.4.2012 Mikko Eräkaski ensimmäinen julkaistu versio 2 (9) Sisältö: 1. Yleistä

Lisätiedot

Asiakirjallisten tietojen metatietojen tuottamisen periaatteet

Asiakirjallisten tietojen metatietojen tuottamisen periaatteet 1 Asiakirjallisten tietojen metatietojen tuottamisen periaatteet Asiakirjallisten tietojen metatietojen tuottamisen periaatteet... 2 Asiakirjallisen tiedon käsittelyprosessi... 2 Organisaatio laatii asiakirjan...

Lisätiedot

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT 1 Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja toimii asiakkaan vaatimusmäärittelynä Promas-tarjouspyynnön mukaisten palveluiden palvelutasojen määrittelyssä.

Lisätiedot

Sähköisten asiakirjallisten tietojen käsittely, hallinta ja säilyttäminen

Sähköisten asiakirjallisten tietojen käsittely, hallinta ja säilyttäminen 11.12.2008 Sähköisten asiakirjallisten tietojen käsittely, hallinta ja säilyttäminen Määräys 19.12.2008 AL 9815/07.01.01.00/2008 Sisältö Arkistolaitoksen määräys niistä vaatimuksista ja ominaisuuksista,

Lisätiedot

1/6. LIITE 7 Palvelutaso

1/6. LIITE 7 Palvelutaso 1/6 LIITE 7 Palvelutaso 1. MÄÄRITELMÄT... 2 2. NEUVONTA... 2 3. VIRHEIDEN KORJAAMINEN... 3 4. KIIREELLISYYSLUOKAT VASTEAIKA... 3 5. ALUSTAN YLLÄPITO... 4 6. ALUSTAN KEHITTÄMINEN... 4 7. PALVELUVASTEAIKOJEN

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

eams-foorumi ja keskustelutilaisuus JHShankkeista

eams-foorumi ja keskustelutilaisuus JHShankkeista eams-foorumi ja keskustelutilaisuus JHShankkeista 22.3.2013 Sisältö: 9.00 Tilaisuuden avaus 9.05 Kansallisarkiston osuus 10.30 Tauko 10.45 JHS-osuus 12.00 Tilaisuus päättyy Yleistä eams:n laatimisesta

Lisätiedot

Kokemuksia PDF/A:sta Arkistolaitoksen VAPApalvelussa

Kokemuksia PDF/A:sta Arkistolaitoksen VAPApalvelussa Kokemuksia PDF/A:sta Arkistolaitoksen VAPApalvelussa PDF-seminaari 16-17.1.2013 Markus Merenmies Esityksen teemat Aiheet PDF/A aineistojen vastaanotto Vastaanoton yhteydessä tehtävät tarkistukset Näkökulmia

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 3.12.2014 Liite 1, Tiera Sähköinen arkistointi Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto. Ilmari Hyvönen

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto. Ilmari Hyvönen Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto Ilmari Hyvönen 8.4.2014 Aiheita Tietovarannon käyttöönotto ja ohjaus Tietovaranto tiedonvälityspalveluna Yhteentoimivuuden edistäminen tietovarannon avulla

Lisätiedot

VEROHALLINNON VEROVUOSIEN 2006-2009 YHTEISÖJEN JA YHTEISETUUKSIEN TULOVEROTUKSEN JULKISTEN TIETOJEN PYSYVÄ SÄILYTYS SÄHKÖISESSÄ MUODOSSA

VEROHALLINNON VEROVUOSIEN 2006-2009 YHTEISÖJEN JA YHTEISETUUKSIEN TULOVEROTUKSEN JULKISTEN TIETOJEN PYSYVÄ SÄILYTYS SÄHKÖISESSÄ MUODOSSA Verohallitus PL 325 00052 VERO Kirjeenne 8.10.2010 Kansallisarkistolle VEROHALLINNON VEROVUOSIEN 2006-2009 YHTEISÖJEN JA YHTEISETUUKSIEN TULOVEROTUKSEN JULKISTEN TIETOJEN PYSYVÄ SÄILYTYS SÄHKÖISESSÄ MUODOSSA

Lisätiedot

Taloushallinnon tukipalvelut Arkistointi. Marja Lehtisaari 11.2.2013

Taloushallinnon tukipalvelut Arkistointi. Marja Lehtisaari 11.2.2013 Taloushallinnon tukipalvelut Arkistointi Marja Lehtisaari 11.2.2013 Arkistoinnin lainsäädäntö Perustuslaki 73/1999 Arkistolaki 831/1994 Julkisuuslaki 621/1999 Muutos 23.6.2005 495/2005, voimaan 1.10.2005

Lisätiedot

Poliisihallitus Seulontaesitys ID- 1 (3) 1545574631 Hallintoyksikkö. 16.11.2011 2020/2011/561 Kansallisarkisto

Poliisihallitus Seulontaesitys ID- 1 (3) 1545574631 Hallintoyksikkö. 16.11.2011 2020/2011/561 Kansallisarkisto Poliisihallitus Seulontaesitys ID- 1 (3) 1545574631 16.11.2011 2020/2011/561 Kansallisarkisto POLIISIN HALLINTOASIOIDEN TIEDONOHJAUSSUUNNITELMA; SEULONTAESITYS Poliisihallitus lähettää poliisin hallintoasioiden

Lisätiedot

Tilastoarkisto. Arkistoaineistoille uusi elämä. Tilastokeskuksen asiakasaamu Uudet ja vanhat tilastot avautuvat 5.12.2012

Tilastoarkisto. Arkistoaineistoille uusi elämä. Tilastokeskuksen asiakasaamu Uudet ja vanhat tilastot avautuvat 5.12.2012 Tilastoarkisto Arkistoaineistoille uusi elämä Tilastokeskuksen asiakasaamu Uudet ja vanhat tilastot avautuvat 5.12.2012 5.12.2012 Tilastokirjasto / Tilastoarkisto 1 - - Päätearkisto on asiakirjojen taivas,

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Sosiaalihuollon metatietomalli Metatietoesimerkit

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Sosiaalihuollon metatietomalli Metatietoesimerkit Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Sosiaalihuollon metatietomalli Metatietoesimerkit Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Sosiaalihuollon asiakkuuden metatiedot... 2 3 Sosiaalihuollon asian metatiedot...

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta

JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JHS 176 Asiakirjahallinn vaatimukset tietojärjestelmille - sähköisen asiakirjatiedon käsittely, hallinta ja säilyttäminen Liite 3. Vertailu SÄHKE2-normin ja JHS176:n välillä Versio: Palautekierrosversio

Lisätiedot

Yhteentoimivuusalusta: Miten saadaan ihmiset ja koneet ymmärtämään toisiaan paremmin?

Yhteentoimivuusalusta: Miten saadaan ihmiset ja koneet ymmärtämään toisiaan paremmin? Yhteentoimivuusalusta: Miten saadaan ihmiset ja koneet ymmärtämään toisiaan paremmin? Avoin verkkoalusta ihmisen ja koneen ymmärtämien tietomääritysten tekemiseen Riitta Alkula 20.3.2019 Esityksen sisältö

Lisätiedot

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Tilinhoitajille Selvitysosapuolille Liikkeeseenlaskijan asiamiehille Sääntöviite: 1.5.9, 5)

Lisätiedot

Kansallisarkiston koulutusohjelma 2017

Kansallisarkiston koulutusohjelma 2017 Kansallisarkiston koulutusohjelma 2017 Tenttipäivät Kansallisarkiston asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinnon tenttipäivät 2017 (Kansallisarkiston toimipaikoissa: Helsinki Rauhankatu, Hämeenlinna,

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

ARKISTOLAITOKSEN SEULONTASTRATEGIA

ARKISTOLAITOKSEN SEULONTASTRATEGIA 17.12.2012 AL/21220/07.01.01.03.00/2012 1(4) ARKISTOLAITOKSEN SEULONTASTRATEGIA 1. Seulontatoiminnan perusta ja yleiset tavoitteet Arkistolaitoksen seulontatoiminnassa lähtökohtana on, että julkishallinnon

Lisätiedot

Kansallisarkiston koulutusohjelma 2017

Kansallisarkiston koulutusohjelma 2017 Kansallisarkiston koulutusohjelma 2017 Tenttipäivät Kansallisarkiston asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinnon tenttipäivät 2017 Kansallisarkiston toimipaikoissa: Helsinki (Rauhankatu 17), Hämeenlinna,

Lisätiedot

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI SELONTEKO EU:N TIETOSUOJA-ASETUS GDPR:N VAATIMUSTEN TOTEUTTAMISTAVOISTA ITPOINT OY:SSA ITpoint Oy toimittaa asiakkaansa

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietokanta-aineistojen siirtäminen Kansallisarkiston sähköisen säilyttämisen palveluun

Rekisteri- ja tietokanta-aineistojen siirtäminen Kansallisarkiston sähköisen säilyttämisen palveluun Rekisteri- ja tietokanta-aineistojen siirtäminen Kansallisarkiston sähköisen säilyttämisen palveluun Sisällys: 1. JOHDANTO... 2 2. SIIRRETTÄVÄN AINEISTON KUVAAMINEN SÄHKE2-RAKENTEESSA... 2 2.1. SÄHKE2-rakenne...

Lisätiedot

Pääesikunta Lausunto 1 (7) Suunnitteluosasto HELSINKI AM / /2016

Pääesikunta Lausunto 1 (7) Suunnitteluosasto HELSINKI AM / /2016 Pääesikunta Lausunto 1 (7) HELSINKI 8.3.2016 1287/07.01.00/2016 Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO 1. Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö VM066:00/2015 (AM 3432) LAUSUNTO: SÄHKÖISTEN

Lisätiedot

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus 1. Sopimuksen kohde Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen tietoverkon välityksellä

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT...

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT... PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Palvelun rajoitukset... 2 1.2 Valvonta... 2 1.3 Ylläpito... 2 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Liitäntä... 3 2.2 Nopeusluokat...

Lisätiedot

PÄÄTÖS VALTION AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN ASIAKIRJOJEN PYSYVÄ SÄILYTYS

PÄÄTÖS VALTION AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN ASIAKIRJOJEN PYSYVÄ SÄILYTYS 3.8.2009 AL/8001/07.01.01.03.01/2009 1(5) VALTION AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN ASIAKIRJOJEN PYSYVÄ SÄILYTYS Arkistolaitoksen päätös asiakirjojen pysyvästä säilytyksestä Arkistolaitos ilmoittaa arkistolain

Lisätiedot

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1 KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1. TARKOITUS JA SOVELTAMISALA 1.1. Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 ( Tietosuoja-asetus ) soveltaminen

Lisätiedot

KDK:n PAS-palvelun palvelukuvaus

KDK:n PAS-palvelun palvelukuvaus Liite 2 KDK:n PAS-palvelun palvelukuvaus versio 1.0 15.6.2015 Sisällys 1 Johdanto... 1 1.1 Dokumentin tarkoitus ja tausta... 1 1.2 KDK:n PAS-palvelun yleiskuvaus... 2 2 Palvelu hyödyntävän organisaation

Lisätiedot

TTA-PASin etenemissuunnitelma ja kustannukset

TTA-PASin etenemissuunnitelma ja kustannukset TTA-PASin etenemissuunnitelma ja kustannukset Saara Värttö, TTA-PAS koordinaattori, saara.vartto@csc.fi Pitkäaikaissäilytyksen keskustelutilaisuus 10.4.2013 Pitkäaikaissäilytys tutkimuksen tarpeisiin TTA-PAS-hankkeella

Lisätiedot

VAPAN KÄYTTÖÖNOTTO Pilotoinnin loppuraportti

VAPAN KÄYTTÖÖNOTTO Pilotoinnin loppuraportti VAPAN KÄYTTÖÖNOTTO Pilotoinnin loppuraportti 25.1.2011 Kansallisarkisto Rauhankatu 17 PL 258, 00171 Helsinki Puh. Tel. (09) 228 521 kansallisarkisto@narc.fi Riksarkivet Fredsgatan 17 PB 258, 00171 Helsingfors

Lisätiedot

Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilyttämisen palvelukokonaisuus

Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilyttämisen palvelukokonaisuus Luo / Muokkaa Lähetä Lausunnonantajat Yhteenveto Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilyttämisen palvelukokonaisuus Sähköinen arkistoinnin palvelukokonaisuus Lausunnonantajia: 1 Puollatko

Lisätiedot

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa Solo International OY:N KULKUVÄLINEIDEN VUOKRAUS- PALVELUIDEN EHDOT 1. OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Näitä sopimusehtoja sovelletaan Solo International Oy:n, jäljempänä Solo ja asiakkaan, jäljempänä Vuokralleottaja

Lisätiedot

Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen

Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen Vaatimusluettelo versio 0.17 Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen Yleiset vaatimukset 1 Koodistopalvelujärjestelmä on selainkäyttöinen 2 Käyttöliittymän tulee

Lisätiedot

Vaatimustaulukon vaatimukset 1.2 ja 7.1. ovat sama vaatimus hieman eri sisällöllä. Kumpi vaatimus on voimassa?

Vaatimustaulukon vaatimukset 1.2 ja 7.1. ovat sama vaatimus hieman eri sisällöllä. Kumpi vaatimus on voimassa? Kysymykset ja vastaukset koskien TAMLAn ja TELKin "Asianhallintajärjestelmä" hankintailmoitusta: Liite 3.3.2-vaatimukset.xlsx Vaatimustaulukon vaatimukset 1.2 ja 7.1. ovat sama vaatimus hieman eri sisällöllä.

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

Fairdata PAS-palvelu

Fairdata PAS-palvelu Fairdata PAS-palvelu Avoimen tieteen kevätpäivät 2019 Kimmo Koivunen CSC Suomalainen tutkimuksen, koulutuksen, kulttuurin ja julkishallinnon ICT-osaamiskeskus Tutkimusdatan elinkaaren hallinta Kun omistajat

Lisätiedot

Syntysähköisten. Markus Merenmies / Kansallisarkisto

Syntysähköisten. Markus Merenmies / Kansallisarkisto Syntysähköisten asiakirjojen j digitointi it i ti Markus Merenmies / Kansallisarkisto OSA I : Johdanto ja viitekehys Lähtökohtia Viranomaisten syntysähköisten asiakirjojen säilyttäminen yksinomaan sähköisessä

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Sosiaalihuollon metatietomalli Metatietoesimerkit

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Sosiaalihuollon metatietomalli Metatietoesimerkit Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Sosiaalihuollon metatietomalli Metatietoesimerkit Korhonen Katja S 20.8.2018 Versio 3.0 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Sosiaalihuollon asiakkuuden metatiedot...

Lisätiedot

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut...

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... Palvelukuvaus 19.1.2015 1 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 2 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2 2.1. Sähköpostipalvelu... 2 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... 3 3. TOIMITUS

Lisätiedot

Asio-opetuksensuunnittelun ja Oodin integraatio Web Servicellä

Asio-opetuksensuunnittelun ja Oodin integraatio Web Servicellä Asio-opetuksensuunnittelun ja Oodin integraatio Web Servicellä Integraation yleiskuvaus Erillinen lisämoduuli Asion opetuksen suunnitteluohjelmistoon Mahdollistaa Asio-opetuksensuunnittelussa suunnitellun

Lisätiedot

SOPIMUS [...] PALVELUSTA

SOPIMUS [...] PALVELUSTA Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 2 - Palvelutuotannon mittarit: Tietoliikenne- ja pilvipalvelut

Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 2 - Palvelutuotannon mittarit: Tietoliikenne- ja pilvipalvelut Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 2 - Palvelutuotannon mittarit: Tietoliikenne- ja pilvipalvelut Versiotieto: 1.0 / 2017-10-05 VERSIOHISTORIA Versionumero: Päivämäärä: Muokkaaja: Tehdyt

Lisätiedot

Kansallisarkiston sähköisen säilyttämisen palvelut kuntien teknisen sektorin käyttöön. Markus Merenmies

Kansallisarkiston sähköisen säilyttämisen palvelut kuntien teknisen sektorin käyttöön. Markus Merenmies Kansallisarkiston sähköisen säilyttämisen palvelut kuntien teknisen sektorin käyttöön Markus Merenmies 1 Tiliotteet katoavat verkkopankista parissa vuodessa ja kovalevy vie hajotessaan valokuvat. Verottaja

Lisätiedot

SÄHKE2-vaatimusten mukainen hävitysesitys ja sen tietosisältö

SÄHKE2-vaatimusten mukainen hävitysesitys ja sen tietosisältö 04.12.2009 1 (9) SÄHKE2-vaatimusten mukainen hävitysesitys ja sen tietosisältö Määräys 15.2.2010 Ohje 15.2.2010 Sisältö Arkistolaitoksen määräys/ohje SÄHKE2-vaatimusten mukaan toteutettuihin tietojärjestelmiin

Lisätiedot

Tietosisällön eheys. Kimmo Janhunen Riskienhallintapäällikkö

Tietosisällön eheys. Kimmo Janhunen Riskienhallintapäällikkö Tietosisällön eheys Kimmo Janhunen kimmo.janhunen@om.fi Riskienhallintapäällikkö Oikeusrekisterikeskuski k 26.11.2014 Esityksen sisältö Tiedon merkitys - tiedon eheyden merkitys Määritelmät Lainsäädäntö

Lisätiedot

Aineistojen paketoinnin pilotit PAS-seminaari 2013 Kuisma Lehtonen

Aineistojen paketoinnin pilotit PAS-seminaari 2013 Kuisma Lehtonen Aineistojen paketoinnin pilotit 2012 PAS-seminaari 2013 Kuisma Lehtonen Pilottien aikataulu Kevät 2012 SLS Oulun yliopiston kirjasto Kansalliskirjasto: Doria Syksy 2012 Mikkelin digitointi- ja konservointikeskus

Lisätiedot

1 Ostolaskupalvelu...2

1 Ostolaskupalvelu...2 Palvelukuvaus Luottamuksellinen 1 (6) 7.8.2014 Heeros Pääkäyttäjäpalvelun palvelukuvaus SISÄLLYSLUETTELO 1 Ostolaskupalvelu...2 1.1 Yleiskuvaus... 2 1.2 Paperilaskujen vastaanotto ja skannaus... 2 1.3

Lisätiedot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot https://docs.google.com/document/d/1vl7kwqdj2dfhgkzqnttrpynkeoq6rwtnb5zrlpv8lbg/edit# 1/7 Page 2/7 1. Tarkoitus ja soveltamisala 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Euroopan unionin yleisen tietosuoja asetuksen 2016/679

Lisätiedot

Lahden kaupunki. Sähköiseen arkistointiin siirtyminen ja kokemuksia luvanhakuprosessista

Lahden kaupunki. Sähköiseen arkistointiin siirtyminen ja kokemuksia luvanhakuprosessista Lahden kaupunki Sähköiseen arkistointiin siirtyminen ja kokemuksia luvanhakuprosessista SISÄLTÖ: -Sähköisen säilyttämisen lupaprosessi ja kokemuksia siitä -Luvan myöntäminen ja kuinka sähköinen säilyttäminen

Lisätiedot

Muistio korkeakoulun rekisterissään ylläpitämien tietojen teknisestä tietojenkäsittelypalvelusta

Muistio korkeakoulun rekisterissään ylläpitämien tietojen teknisestä tietojenkäsittelypalvelusta Liite 1 Muistio korkeakoulun rekisterissään ylläpitämien tietojen teknisestä tietojenkäsittelypalvelusta 0) JOHDANTO - Korkeakoulujen valtakunnalliseen tietovarantoon (tietovaranto) tallennetaan lakisääteisesti

Lisätiedot

SOS-LAPSIKYLÄN YRITYS- JA YHTEISTYÖKUMPPANIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

SOS-LAPSIKYLÄN YRITYS- JA YHTEISTYÖKUMPPANIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE SOS-LAPSIKYLÄN YRITYS- JA YHTEISTYÖKUMPPANIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä SOS-lapsikyläsäätiö sr Kumpulantie 3, 00520 Helsinki Puh.(09)5404880 Fax (09) 5404 8811 info@sos-lapsikyla.fi Y-tunnus

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Verkkopalkan palvelukuvaus

Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 1 (6) Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Verkkopalkka-palvelun toiminta palkanmaksajalle... 3 3 Verkkopalkan käyttöönotto... 4 4 Verkkopalkka-palvelun

Lisätiedot

Haahtela RES huoltokirja

Haahtela RES huoltokirja Haahtela RES huoltokirja Katri Korpela 15.5.2014 Haahtela RES Real Estate System Toiminnanohjausjärjestelmä kiinteistöjen ylläpito- ja huoltotehtävien hallinnointiin Selainpohjainen Helppokäyttöinen Voidaan

Lisätiedot

PILETTI. Tekninen vaatimusmäärittely. v. 0.2

PILETTI. Tekninen vaatimusmäärittely. v. 0.2 PILETTI Tekninen vaatimusmäärittely v. 0.2 2 Sisällysluettelo 1. Yleiskuvaus... 3 2. Taustajärjestelmä... 4 3. Palvelupisteiden sovellus... 4 4. Korttisovellus ja turvaratkaisu... 4 5. Rajapinnat... 5

Lisätiedot

KDK: Finna ja pitkäaikaissäilytys

KDK: Finna ja pitkäaikaissäilytys KDK: Finna ja pitkäaikaissäilytys Maakuntamuseoiden, aluetaidemuseoiden ja valtakunnallisten erikoismuseoiden johtajien tapaaminen 22.3.2017 Vesa Hongisto Kansallinen digitaalinen kirjasto 22.3.2017 /

Lisätiedot

Kansallisarkisto ja xxxxxxx

Kansallisarkisto ja xxxxxxx Sopimus Diaarinumero (KA:n) Sopimusnumero (KA antaa) Alkujaan digitaalisessa muodossa olevan asiakirjatiedon siirtoa ja säilyttämistä koskeva sopimus Kansallisarkisto ja xxxxxxx 1 Sisällys 1. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

OPI-Maksut - Käyttötapaukset

OPI-Maksut - Käyttötapaukset OPIMaksut Käyttötapaukset Toiminnallisuudet ja käyttötapaukset: maksupalvelutoiminnot Toimeksiannon lisääminen Palveluväylä toiminto: Toimeksiannon lisääminen Yleiskuvaus Palveluväylään sallitut asiointisovellukset

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

JHS 191 Tiedonohjaussuunnitelman rakenne Liite 1. Metatietomalli

JHS 191 Tiedonohjaussuunnitelman rakenne Liite 1. Metatietomalli JHS 191 Tiedonohjaussuunnitelman rakenne Liite 1. malli Versio: 1.0 / 15.1.2015 Julkaistu: 14.4.2015 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Metatiedot...3 2 Tiedonohjaussuunnitelman rakenneosien yhteiset

Lisätiedot

FAIRDATA -KOKONAISUUDEN PALVELUKUVAUS

FAIRDATA -KOKONAISUUDEN PALVELUKUVAUS LIITE 4 FAIRDATA -KOKONAISUUDEN PALVELUKUVAUS versio 1.0 26.6.2019 SISÄLLYS 1 Johdanto... 2 1.1 Dokumentin tarkoitus ja tausta... 2 1.2 Fairdata kokonaisuuden yleiskuvaus... 2 2 Palvelu hyödyntävän organisaation

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy Tietosuojaseloste Trimedia Oy www.trimedia.fi info@trimedia.fi +358 44 535 7215 1 Tietosuojaseloste 1. Rekisterin pitäjä Yritys valvoo antamiasi tietoja ja on vastuussa henkilötiedoista tietosuojalain

Lisätiedot

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry Viisaat hankinnat: Avoimuudet uusissa JIT 2015 -ehdoissa JulkICTLab-seminaari 20.11.2015 Martin von Willebrand, puheenjohtaja Avoin arkkitehtuuri Luo jäsenien menestystarinoita avoimilla ratkaisuilla Avoimet

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV:n perusteet ja hyödyt -tiivistetty tietopaketti 29.11.2017 Esimerkkejä Suomi.fi-palvelutietovaranto on yksi

Lisätiedot

RONDO R8 ARKISTO - SÄHKETOIMINNALLISUUS

RONDO R8 ARKISTO - SÄHKETOIMINNALLISUUS RONDO R8 ARKISTO - SÄHKETOIMINNALLISUUS CGI - Johtava globaalien tietotekniikka- ja liiketoimintapalveluiden tarjoaja Maailman kuudenneksi suurin itsenäinen IT-palvelu- ja liiketoimintayritys Perustettu

Lisätiedot

Käyttöehdot Omakannan Omatietovaranto

Käyttöehdot Omakannan Omatietovaranto Käyttöehdot Omakannan Omatietovaranto 24.10.2018 Kela, Kanta-palvelut Kuvailulehti Julkaisija ja julkaisuaika Kela, Kanta-palvelut 24/10/2018 Tekijät Kela, Kanta-palvelut Julkaisun nimi Käyttöehdot Omakannan

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto ja arkistopalvelut

Kansallinen digitaalinen kirjasto ja arkistopalvelut Kansallinen digitaalinen kirjasto ja arkistopalvelut Tiedon saatavuus ja tutkimuksen vapaus KAM-juridisen yhteistyöryhmän seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki, Kansallisarkisto 12.12.2011 Esityksen sisältö

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 Tietorekisteriseloste Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 REKISTERIN NIMI... 2 REKISTERINPITÄJÄ... 3 ASIAKASREKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ... 3 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

Ohje ja testitapaus. 1 Käyttöönottokoe. 1.1 Kanta-arkistonhoitaja ja Arkistonhoitajan käyttöliittymä. 1.2 Käyttöönottokokeessa esiintyvät ongelmat

Ohje ja testitapaus. 1 Käyttöönottokoe. 1.1 Kanta-arkistonhoitaja ja Arkistonhoitajan käyttöliittymä. 1.2 Käyttöönottokokeessa esiintyvät ongelmat Ohje ja testitapaus 1 (5) Ohje ja testitapaus 1 Käyttöönottokoe Käyttöönottokokeen tarkoituksena on varmistaa teknisesti tietojärjestelmien yhteentoimivuus tuotantoympäristössä. Tätä käyttöönottokokeen

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

KOSKI ohjausryhmän kokous

KOSKI ohjausryhmän kokous KOSKI ohjausryhmän kokous 15.6.2017 Oppilashallintojärjestelmä- ja tiedonsiirtokysely 17.5.2017 KOSKI-palvelun käyttöönottoon liittyen lähetimme kyselyn kaikille perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen

Lisätiedot

Arkistojen ryhmittely pääpiirteissään

Arkistojen ryhmittely pääpiirteissään Suomen arkistot Suomessa on hyvin monentyyppisiä arkistoja, suurin osa on julkisin varoin ylläpidettyjä, mutta myös yksityisin varoin mm. säätiö- tai yhdistysmuotoisia arkistoja on olemassa Arkistointia

Lisätiedot