Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 184/ Ympäristölautakunnan lausunto Kaitaa-Iivisniemi osayleiskaavasta Valmistelijat / lisätiedot: Laura Lundgren, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Tarja Söderman Ympäristölautakunta antaa kaupunkisuunnittelulautakunnalle Kaitaa- Iivisniemi osayleiskaavaehdotuksesta seuraavan lausunnon: Ympäristölautakunnan luonnosvaiheen lausunto on huomioitu erittäin hyvin. Ympäristölautakunnan mielestä kaavaehdotuksessa on onnistuttu lieventämään Kaitaa-Iivisniemen kehittämisen haitallisia vaikutuksia luontoon pienentämällä uusia rakentamisalueita, rajaamalla selkeästi keskustatoiminnot Kaitaan metroaseman läheisyyteen sekä keventämällä maankäyttöä Hannusjärven lähellä ja Kaitamäen pohjoispuolella. Bondaksenmäen uudet asuntoalueet ja keskustatoiminnot Ympäristölautakunta pitää hyvänä, että kaavaehdotuksessa Hannusrannan ja Kielotien nykyisiltä pientaloalueilta on poistettu keskustatoimintoihin viittaava merkintä. Kaavaehdotuksessa voimakkain uusi rakentaminen on ohjattu selkeämmin yhdellä tiiviille alueelle. Kaikkein intensiivisin rakentaminen jää kaavaehdotuksessa kaavaluonnoksessa esitettyä ratkaisua kauemmaksi Hannusjärvestä, mikä lieventää haitallisia vaikutuksia Hannusjärveen. Ympäristölautakunnan kaavaluonnoksesta antaman lausunnon mukaisesti Bondaksenmäen uutta kaupunkimaista asuntoaluetta (A1) on pienennetty. Asuntoalueen varauksen pienentäminen Hannusjärven puolelta on hyvä ratkaisu, sillä se leventää Hannusjärven ja uuden rakennettavan alueen välistä puskurivyöhykettä sekä säilyttää Hannusmetsää yhtenäisempänä luontokokonaisuutena. Myös Hannusjärven rannan jalankulku- ja pyöräilyreitin muuttaminen ulkoilureitiksi vähentää Hannusjärven kuormitusta ja mahdollista ekologisesti kestävämmän maankäytön. On hyvä, että Bondaksemäen uusien asuntoalueiden suunnittelussa on huomioitu Länsiväylän vaikutukset ilmanlaatuun ja HSY:n ilmanlaatuvyöhykkeiden suositusetäisyys asuinrakennuksille. Ympäristölautakunnan mielestä leveällä suojavihervyöhykkeellä ja meluntorjuntatarve -merkinnällä luodaan edellytykset terveelliselle ja turvalliselle asuinympäristölle. HSY:n asuinrakennusten suositusetäisyyttä tulee noudattaa myös alueen asemakaavoituksessa.

2 Ympäristölautakunta Sivu 2 / 2 Liito-oravan suotuisan suojelutason edellytykset Kaavaehdotuksen laadinnan aikana Espoon kaupunki on hakenut ja saanut poikkeusluvan liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan heikentämiselle Kaitaan tulevan metroaseman kohdalla. Ympäristölautakunta katsoo, että kaavaehdotuksessa on asianmukaisesti huomioitu poikkeusluvan ehdot rajaamalla uudestaan liito-oravan alue (s- 1) ja keskustatoimintojen (C) sijaan merkitsemällä jäljelle jäävän liitooravan asuttaman kaupunkimetsän virkistysalueeksi (V). Kaavaluonnoksen verrattuna metroaseman liito-oravan alueen kulkuyhteyksiä on muutettu, mikä on muuttanut myös virkistysaluerajauksia Bondaksessa. Kaavaehdotuksen virkistysalueet ja liito-oravien kulkuyhteys -merkinnät turvaavat metroaseman liito-oravan alueelle riittävän kytkeytyneisyyden liito-oravien ekologiseen verkostoon Kaitaan ja Finnoon alueella. Iivisniemen keskustan länsipuolen kallioille kaavaehdotuksessa on edelleen osoitettu uusi kaupunkimainen asuntoalue (A1), joka on yksi suurimmista uudisrakentamisen kohteista kaavassa. Kalliometsissä on liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikka, joka on osoitettu s-1 - rajauksella. Ympäristölautakunta pitää hyvänä, että liito-oravan alueelle on osoitettu liito-oravan kulkuyhteys ja virkistyksen kohdealue. Uudet kaavamerkinnät eivät kuitenkaan yksin takaa liito-oravan suotuisan suojelutason säilymistä vaan asemakaavoituksella liito-oravalla tulee kalliometsästä säästää riittävän laaja ja yhtenäinen alue. Ympäristölautakunta muistuttaa, että Iiviskallion metsät ovat päiväkotien ja koulujen aktiivisessa opetuskäytössä, asukkaille tärkeitä lähimetsiä ja lepakoiden ruokailu- sekä liikkumisalueita. Nämä seikat tulee huomioida alueen jatkosuunnittelussa ekologisen kestävyyden turvaamiseksi. Kaavaehdotuksen laadinnan aikana Rullavuoren pohjoispuolelta on havaittu uusi liito-oravan ydinalue Espoon liito-oravien kokonaisselvityksessä, mikä tulee merkitä ehdotuksen kaava-karttaan s-1- rajauksena. Virkistyksen kohdealueet ja virkistysalueiden verkosto Ympäristölautakunnan mielestä virkistysalueiden leventäminen Kaitaantien kummallakin puolen Hannusrannan ja Iivisniemen kohdalla on parantanut etelä-pohjoissuuntaisten ekologisten yhteyksien toimivuutta kaavassa. Kaavan tehdyillä muutoksilla on saatu varmistettua monipuolinen virkistysalueiden verkosto takaamaan lähiluontoa niin nykyisille kuin tuleville asukkaille. Ympäristölautakunnan kaavaluonnoksesta antaman lausunnon mukaisesti kaavaehdotukseen on lisätty virkistyksen kohdealueita paikoille, jotka ovat tärkeitä asukkaille ja joilla on säästettäväksi suositeltavia luontoarvoja.

3 Ympäristölautakunta Sivu 3 / 3 Virkistyksen kohdealueiden tarkemmassa suunnittelussa tulee huomioida, kuinka virkistyksen kohdealueet voisivat säästää päiväkotien ja koulujen käyttämiä lähimetsiä. Hulevesien hallinta ja tulvariskit Ympäristölautakunnan mielestä on erittäin hyvä, että osayleiskaavaehdotukseen on lisätty yleismääräykset hulevesien hallinnasta ja tulvariskeistä. Tulvien hallinnan jatkosuunnittelussa tulee osoittaa tulvareitit. Koko alueen rakentamisessa tulee huomioida, että hulevesien ja tulvien hallintaan tarkoitetut rakenteet tulee olla valmiina ennen muun rakentamisen alkamista, jotta vesien samentumista saadaan riittävästi lievennettyä. Kaava-alueella on kaupunkipuroja ja avo-ojia. Ympäristölautakunta katsoo, että hulevesien ja tulvien hallinnassa lähtökohdaksi tulisi ottaa nykyisten avouomien säilyttäminen. Purojen ja ojien kattaminen tai putkittaminen heikentää luonnon ekologista tilaa sekä vaikeuttaa vesien suojelua. Hannusjärvi Vaikka kaavaehdotuksessa maankäyttöä Hannusrannalla ja Bondaksenmäellä on kevennetty, tulee uusi kaupunkimainen rakentaminen vaikuttamaan haitallisesti Hannusjärven tilaan. Kaavasehdotuksessa on annettu yleismääräys hulevesien hallinnasta Hannusjärven valuma-alueella, mitä ympäristölautakunta pitää hyvänä ratkaisuna. Yleismääräykseen tulee lisätä, että rakentamisen aikana Hannusjärven vedenlaatu ei saa merkittävästi huonontua. Ympäristölautakunta pitää tärkeänä, että kaavaselostuksessa mainitaan Espoon kaupungin työmaavesiopasta (2015), jota rakentamisessa Hannusjärven ympäristössä tulee ehdottomasti noudattaa. Mahdolliset happamat sulfaattimaaesiintymät kaava-alueella Espoon ympäristökeskus on tehnyt paikkatietoanalyysin potentiaalisesti happamien sulfaattimaiden esiintymisestä Espoossa. Analyysin tietojen mukaan kaava-alueella on potentiaalisesti happamia sulfaattimaita. Ne indikoivat sulfidisavien esiintymistä. Ympäristölautakunta katsoo, että osayleiskaava-alueen tietyillä kohdilla asemakaavoituksen yhteydessä mahdollisia happamia sulfaattimaaesiintymiä on syytä tarkastella. Mikäli kaava-alueella on sulfidisavia, tulee työmaa- ja hulevedet käsitellä niin, että happamia vesiä ei pääse luonnonvesiin. Maamassojen sijoitus tulee hoitaa asianmukaisesti. Tieliikenteen melu Selostuksen laadinnan aikana kaava-alueelle on tehty meluselvitys, jonka perusteella kaavassa on osoitettu alueet, joilla on meluntorjuntatarve. Ympäristölautakunta katsoo, että kaavan meluntorjuntatarve -merkinnät ovat riittäviä meluhaittojen huomioimiseksi osayleiskaavatasolla.

4 Ympäristölautakunta Sivu 4 / 4 Kaupungin ilmastotavoitteet Ympäristölautakunta ehdottaa, että kaavaehdotuksen lisätään Finnoon osayleiskaavaehdotuksen mukaisesti yleismääräys, joka edistää Espoon ilmasto-ohjelman tavoitteiden toteutumista. Päätös Ympäristölautakunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Oheismateriaali - Kaitaa Iivisniemi OYK Selostus Espoon kaupunginhallitus on päättänyt asettaa Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavan ehdotusaineiston nähtäville maankäyttö- ja rakennusasetuksen 19 :n perusteella. Kaava oli julkisesti nähtävillä Kaupunkisuunnittelukeskus on pyytänyt ympäristökeskuksen lausuntoa osayleiskaavasta mennessä. Kaitaa-Iivisniemi osayleiskaavaehdotukseen ja sen liitteisiin sekä selvityksiin voi tutustua kaupungin Internet-sivuilla osoitteessa: > Asuminen ja ympäristö >Kaavoitus >Yleiskaava > Vireillä olevat osayleiskaavat > Kaitaa-Iivisniemi osayleiskaava > Osayleiskaavaehdotus nähtävillä Alueen kuvaus Kaava-alue sisältää Hannusmetsän ja Hannusjärven, Kaitaan tulevan metroaseman, Hannuspellon pienteollisuusalueen, Iivisniemen keskusalueen ja pientaloalueita sekä Kaitaan ja Iivisniemen koulujen alueet. Kaava-alueen eteläkärjessä on Rullavuori, Villa Rulludden ja Hyljelahden rantaraitti.

5 Ympäristölautakunta Sivu 5 / 5 Suunnittelutilanne Alueella on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava, jonka mitoitus mahdollistaa alle uutta asukasta eli yhteensä noin asukasta koko osayleiskaava-alueelle. Pääosa suunnittelualueesta on asemakaavoitettu. Alueen suurimmat maanomistajat ovat Espoon kaupunki ja Helsingin kaupunki. Rakennetut pientaloalueet ja Hannuksenpellon alueet ovat pääasiassa yksityisten omistuksessa. Suunnittelun tausta Kaitaa Iivisniemi alueen maankäytön tehostamistavoitteiden taustalla on länsimetron ja sen jatkeeseen liittyvät sopimukset ja päätökset. Osayleiskaavan maankäytön suunnitteluun on vaikuttanut myös valtion ja Helsingin seudun kuntien sopimus suurten infrahankkeiden tekemiseksi ja asumisen edistämiseksi. Osayleiskaavaluonnoksen ratkaisut Osayleiskaavassa on osoitettu pääasiassa kolmenlaisia asuinalueita: uusia, kehitettäviä ja tiivistyviä. Niiden lisäksi on merkitty työpaikkojen ja asumisen sekoittunut alue sekä alue jolle asumisen ja liiketoiminnan lisäksi voi laajentua keskustatoimintoja. Uusia kaupunkimaisia asuntoalueita (A1) on osoitettu Bondaksenmäelle ja Iivisniemen keskustan länsipuolen kallioille. Hannusrannan ja Kielotien nykyisten pientaloalueiden välinen rakentamaton alue on kaavassa varattu

6 Ympäristölautakunta Sivu 6 / 6 asumiselle ja liiketoiminnalle sekä keskustatoimintojen laajenemisalueeksi (A1-c). Varsinainen keskustatoimintojen alue (C) sijaitsee tulevan metroaseman sisääntulon ja nykyisen Iivisniemen keskustan alueella. Iivisniemen keskustan 60-luvun yhtenäinen kerrostalovaltainen alue on merkitty kerrostalovaltainen asuntoalueeksi (AK). Kaavaehdotuksessa nykyiset pientaloalueet, jotka sijaitsevat korkeintaan noin 600 metrin säteellä tulevasta Kaitaan metroasemasta ja/tai tulevasta viereisestä Finnoon metroasemasta, on osoitettu kehitettäviksi asuntoalueiksi (A2). Nykyiset pientaloalueet, jotka sijaitsevat pääasiassa noin metrin etäisyydellä tulevista metroasemista, on merkitty kaavaan tiivistyviksi asuntoalueiksi (A3). Kaava-alueen koillisreunaan on osoitettu Hannuspellon nykyinen työpaikka-alue ja kaupallisten palveluiden alue (TP/kma), jonka eteläpuolelle on merkitty kehitettävä työpaikkojen ja asumisen sekoittunut alue (TP/A). Nykyiset Kaitaan koulu ja lukio sekä Iivisniemen koulu urheilukenttineen ovat kaavassa julkisten palvelujen ja hallinnon alueita (PY). Villa Rulludd ja sen ympäristö on P -merkinnällä varattu yksityisille ja julkisille palvelutiloille. Länsiväylän varren melualue on merkitty suojaviheralueeksi (EV). Virkistysalueiksi on osoitettu Hannusjärven pohjois- ja itäranta, Kaitaanlaakso, Hyljelahden rantaraitti ympäristöineen ja siihen liittyvä Rullavuori. Virkistyksen kohdealue -merkinnällä on osoitettu asuinalueiden sisäisiä kaupunkimetsiä. Liito-oravien ydinalueet on merkitty kaavaan alueen osana, jolla sijaitsee luonnonsuojelulain 49 :n mukaan suojeltuja liito-oravien lisääntymis- ja levähdyspaikkoja (s-1). Liito-oravien yhteydet elinympäristöjen välillä sijaitsevat kaavaratkaisussa virkistysalueilla ja niitä on täydennetty muutamassa kohdassa liito-oravan kulkuyhteysmerkinnällä. Kaitalahden arvokas lintuvesi on merkitty luonnonsuojelualueeksi (SL). Ympäristölautakunnan osayleiskaavaluonnoksesta antaman lausunnon huomioiminen Ympäristölautakunta antoi kaupunkisuunnittelukeskukselle lausunnon Kaitaa-Iivisniemen osayleiskaavaluonnoksesta Lausunto on huomioitu kaavavalmistelussa erittäin hyvin. Bondaksenmäen uudet asuntoalueet ja Hannusjärven huomioiminen Kaavaehdotuksessa Bondaksenmäen uusi kaupunkimainen asuntoalue (A1) on pienempi kuin kaavaluonnoksessa sekä nykyisiltä pientaloalueilta Hannusrannasta ja Kielotien varrelta on poistettu keskustatoimintoihin viittaavaa C -merkintä, mikä keventää rakentamista Hannusjärven ympäristössä. Keskustatoimintojen (C, A1-c) ja viheralueiden uudelleen

7 Ympäristölautakunta Sivu 7 / 7 järjestelyllä Bondaksenmäen uusia asuntoalueita on saatu tiivistettyä ympäristölautakunnan lausunnon mukaisesti. Virkistysaluevyöhyke (V) Hannusjärven ja uuden asuntoalueen (A1) välillä on leveämpi. Jalankulun ja pyöräilyn reitti on kaavaehdotuksessa siirretty Hannusjärven reunalta ja korvattu kevyemmällä ulkoilureitillä. Näillä muutoksilla pystytään lieventämään tulevan rakentamisen haitallisia vaikutuksia Hannusmetsän ja Hannusjärven luontoarvoihin. Kaavaluonnoksesta antamassaan lausunnossa ympäristölautakunta esitti huolensa siitä, että rakentaminen Hannusmetsään voi heikentää Hannusjärven ekologista tilaa ja pohjaveden muodostumista. Kaavaehdotukseen on lisätty yleismääräykset niin hulevesien käsittelystä koko kaava-alueelle kuin myös erillinen yleismääräys hulevesien käsittelystä Hannusjärven valuma-alueella. Kaavaehdotuksen liitteenä on yleispiirteinen hulevesien hallintasuunnitelma. Liito-oravat Kaavasehdotuksessa liito-oravien s-1- aluemerkintöjä ei enää ole keskustoimintojen (C) päällä ja Kaitaan tulevan metroaseman kohdalla liito-oravamerkinnät on muutettu saadun suojelun poikkeusluvan mukaisesti. Kaavaehdotuksessa liito-oravan s-1- merkinnät ovat virkistysalueilla (V) Iiviskallion (A2) aluetta lukuun ottamatta. Iiviskallion s-1 rajauksen kohdalle on merkitty virkistysaluetarve merkintä. Vaikutukset luontoon ja virkistykseen Ympäristölautakunnan lausunnon mukaisesti kaavaehdotuksessa on huolehdittu, että virkistysalueet muodostavat moniarvoisen kaupunkiluonnon verkoston. Kaavaehdotuksessa on myös parannettu ekologisten yhteyksien toimivuutta leventämällä viheralueverkoston kapeimpia kohtia ja lisäämällä kaavakarttaan liito-oravien kulkuyhteysmerkintöjä. Ympäristölautakunnan mukaisesti kaavaehdotukseen on merkitty viheraluetarvemerkintöjä kohteille, jossa on huomionarvoisia luontoarvoja ja asukkaille tärkeitä lähimetsiä. Melu ja ilmanlaatu Lausunnossaan ympäristölautakunta huomautti, että Hannusmetsään osoitettu uusi asuntoalue on Länsiväylän yli 55 db meluvyöhykkeellä. Kaavaehdotukseen on lisätty meluntorjuntatarvemerkinnät kunnallisteknisenyleissuunnitelman melumallinnuksen mukaisesti. Myös ilmanlaatuvyöhykkeet on huomioitu ja Hannusmetsän uusi asuntoalue sijaitsee ilmanlaadun kannalta riittävän etäällä Länsiväylästä. Suomenojan voimalaitoksen riskit Ympäristölautakunnan mielestä Fortum Power and Heat oy:n Suomenojan voimalaitoksen konsultointivyöhykkeen raja olisi pitänyt näkyä osayleiskaavassa kaavamerkintänä. Kaavan laatimisen aikana voimalaitoksen ympäristöriskejä on selvitetty ja Tukesilta on saatu

8 Ympäristölautakunta Sivu 8 / 8 lausunto, jonka mukaan mahdolliset riskit eivät ulotu Kaitaa-Iivisniemen osayleiskaavan alueelle. Tiedoksi - Kaupunkisuunnittelukeskus - Suur-Espoonlahden kehitys - Hannusjärven Suojelu ry

9 Ympäristölautakunta Sivu 9 / 9

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1 184/10.02.02/2015 90 Ympäristölautakunnan lausunto Kaitaa-Iivisniemi osayleiskaavaluonnoksesta, alue nro 840300 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Lundgren, puh.

Lisätiedot

KAITAAN KAUPUNKIRAKENTEELLINEN TARKASTELU , tarkistettu Sanna Jauhiainen

KAITAAN KAUPUNKIRAKENTEELLINEN TARKASTELU , tarkistettu Sanna Jauhiainen KAITAAN KAUPUNKIRAKENTEELLINEN TARKASTELU 15.5.2015, tarkistettu 10.6.2015 Sanna Jauhiainen 2 KAITAA NYKYISIN 1. Kaitaan keskus (Iivisniemi), metron tuleva pääsisäänkäynti 2. Iivisniemen nykyinen keskusta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVAEHDOTUS TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS

KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVAEHDOTUS TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVAEHDOTUS TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUS 12.1.2017 Klo 17.30-17.40 Tilaisuuden avaus, tilaisuuden kulku ja järjestäjien esittäytyminen Puheenjohtaja Jukka Lahti Klo 17.40-18.00

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 38. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 38. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.04.2016 Sivu 1 / 1 1138/10.02.02/2013 Ympäristölautakunta 90 25.9.2014 38 Lausunto Keran osayleiskaavaehdotuksesta Valmistelijat / lisätiedot: Kalevi Hiironniemi, puh. 046 877 3502

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 247/2017 10.02.05 47 Rakennuskieltojen jatkaminen Pohjois-Espoossa rakennuskieltokartan tunnuksilla 113, 114, 115 ja 116 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.0.06 Sivu / 84/0.0.0/05 Kaupunkisuunnittelulautakunta 98 0.6.05 Kaupunkisuunnittelulautakunta 68 5.0.06 76 Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavaehdotuksen hyväksyminen nähtäville

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 11. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 11. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 09.01.2017 Sivu 1 / 1 3213/2016 11.01.02 Ympäristölautakunta 105 8.12.2016 11 Valtuustoaloite suojelualueiden perustamisesta Espoon keskuspuistoon (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.05.2017 Sivu 1 / 1 94/2015 10.02.02 143 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Finnoon osayleiskaavan hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

I L M A N L A A D U N H U O M I O I N T I L Ä N S I V Ä Y L Ä N V A R R E N K A A V O I T U K S E S S A

I L M A N L A A D U N H U O M I O I N T I L Ä N S I V Ä Y L Ä N V A R R E N K A A V O I T U K S E S S A I L M A N L A A D U N H U O M I O I N T I L Ä N S I V Ä Y L Ä N V A R R E N K A A V O I T U K S E S S A Kuva Arkkitehtitoimisto HKP Oy HSY:N KAUPUNKISUUNNITTELULLA PAREMPAA ILMANLAATUA JA ILMASTOA -SEMINAARI

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI KAAVA-ALUEEN RAJAUS. OSAYLEISKAAVALUONNOS POHJANA. ALUEEN ORTOKUVA Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tarkoitus Maakuntakaava Osayleiskaava Dnro: Ojalanmäki III A Forssan kaupunki Laatia asemakaavattomalle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 366. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 366. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 8..06 Sivu / 84/0.0.0/05 Kaupunkisuunnittelulautakunta 98 0.6.05 Kaupunkisuunnittelulautakunta 68 5.0.06 Kaupunkisuunnittelulautakunta 76 8.0.06 Kaupunkisuunnittelulautakunta 85..06 366

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.03.2015 Sivu 1 / 1 399/10.02.03/2015 Kaupunginhallitus 88 2.3.2015 46 Högnäs, asemakaavan kumoaminen ja palauttaminen uudelleen valmisteltavaksi oikaisukehotuksen johdosta, alue 633000, 65.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 3213/2016 11.01.02 Ympäristölautakunta 105 8.12.2016 Kaupunginhallitus 11 9.1.2017 15 Valtuustoaloite suojelualueiden perustamisesta Espoon keskuspuistoon Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 4561/10.02.03/2014 102 Kaitaan metroasema, asemakaavan muutos, asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet, alue 441415, 44. kaupunginosa, Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA ( )

KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA ( ) 1(6) Pertunmaan kunta Pertuntie 14 19430 PERTUNMAA KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA (31.3.2005) Sisältö KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Liite Yleiskaavoittajan päätös 21.10.2015 8 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Luonnosvaiheen vastineet lausuntoihin Kaavoitus Luonnosvaiheen vastineet 1 (5)

Lisätiedot

YHTEENVETO KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVAN SELVITYKSISTÄ

YHTEENVETO KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVAN SELVITYKSISTÄ YHTEENVETO KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVAN SELVITYKSISTÄ 2.4.2014 KAITAA IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVA, VIREILLETULO JA NYKYTILANNE KAAVOITUSOHJELMA 2010-2013 KUULUTETTU VIREILLE 19.10.2011 NYT: PINTA-ALA

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 104 Lintuvaara, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Lintumetsä II, alue113402 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaava Käsittää osia 31. (Kaitaa) kaupunginosasta

Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaava Käsittää osia 31. (Kaitaa) kaupunginosasta 1 (19) Asianumero 184/10.02.02/2015 4587/10.02.02/2011 Aluenumero 840300 Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaava Käsittää osia 31. (Kaitaa) kaupunginosasta Lausuntojen lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelulautakunnan

Lisätiedot

Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset:

Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset: LAUKAAN KUNTA Keski-Laukaan yleiskaavan pohjoisosa Osa-alue I Piilopohja-Kuukkala Kaavaehdotus 20.11.2017 1:10 000 Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset: AP-1 PIENTALOVALTAINEN ASUNTOALUE. Alueen rakentamisesta

Lisätiedot

KAANAANMAANTIEN ITÄPUOLINEN PIENTALOALUE, 2.VAIHE

KAANAANMAANTIEN ITÄPUOLINEN PIENTALOALUE, 2.VAIHE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA KAANAANMAANTIEN ITÄPUOLINEN PIENTALOALUE, 2.VAIHE PERUSTIEDOT ALOITE TAI ASEMAKAAVATYÖN VIREILLE TULON SYY Aloite on Kokkolan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48 08.05.2017 Sivu 1 / 1 292/2016 02.07.00 26 7.3.2016 48 Alueen varauksen jatkaminen Tapiolasta Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle opiskelija-asuntohankkeen suunnittelua varten (Maarinsolmu) Valmistelijat

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.8.018 - Vastineraportti Tiivistelmä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 28.10.2015 Sivu 1 / 1 1028/00.01.01/2015 169 Päätöksiä ja kirjelmiä Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh. 043 826 5237 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TURPEENSALMEN ETELÄPUOLEN OSAYLEISKAAVA NASTOLAN KIRKONKYLÄ, OSAYLEISKAAVA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Villähteen Kukkasen ja Pikku-Kukkasen järvien

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KIVEL ÄN R ANTA-AL U E EN J A M ELONSAAR E N AS E M AK AAVA

KIVEL ÄN R ANTA-AL U E EN J A M ELONSAAR E N AS E M AK AAVA Keuruun kaupunki 18.4.2017 Kaavoituspalvelut 1 KIVEL ÄN R ANTA-AL U E EN J A M ELONSAAR E N AS E M AK AAVA A S E M A K A A V A N M U U T O S OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 74. Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B, Espoon keskus

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 74. Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.11.2016 Sivu 1 / 74 Kokoustiedot Aika 02.11.2016 keskiviikko klo 18:15-20:45 Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 4226/11.01.02/2012 98 Bergö Ramsö luonnonsuojelualueiden hoito- ja käyttösuunnitelma Valmistelijat / lisätiedot: Tia Lähteenmäki, puh. (09) 816 24839 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kuortaneen kunnassa vuonna 2017 toteutuneet ja vuonna 2018 vireillä olevat kaava-asiat: Maakuntakaavat Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, Kuusikallio

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, Kuusikallio OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, 10-405-23-89 Kuusikallio Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 64. Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B, Espoon keskus

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 64. Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6 B, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 18.10.2016 Sivu 1 / 64 Kokoustiedot Aika 18.10.2016 tiistai klo 18:05-18:50 Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone, Kirkkojärventie 6

Lisätiedot

TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS

TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Asemakaavoituksen lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavaehdotuksesta

Asemakaavoituksen lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavaehdotuksesta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 46 25.08.2016 Asemakaavoituksen lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavaehdotuksesta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 25.08.2016 46 Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 441103 Hannus II (31 Kaitaa) Asemakaavan muutos Asianumero 3122/10.02.03/2015 1.8.2016 Kaitaan kaupunginosaan laaditaan asemakaavan muutos. Tavoitteena on muuttaa nykyinen rivitalojen, kytkettyjen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaava Käsittää osia 31. (Kaitaa) kaupunginosasta

Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaava Käsittää osia 31. (Kaitaa) kaupunginosasta 1 (42) Asianumero 184/10.02.02/2015 4587/10.02.02/2011 Aluenumero 840300 Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaava Käsittää osia 31. (Kaitaa) kaupunginosasta Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelulautakunnan

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA IV ASEMAKAAVAN MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA IV ASEMAKAAVAN MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS VIISTOKUVA ALUEELTA vuodelta 2009 Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavamuutoksen tarkoitus Maakuntakaava Asemakaavan muutos Dnro: Linikkala IV: Linikkalan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 156. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 156. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 777/2016 10.02.03 156 Lillmossaskogen, asemakaavan sekä maankäyttösopimusten ja alueen luovutusta koskevien esisopimusten hyväksyminen, alue 713300, 82. kaupunginosa

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 20.2.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavaluonnos sekä Kaitaan metrokeskus asemakaavan muutoksen lähtökohdat ja tavoitteet

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavaluonnos sekä Kaitaan metrokeskus asemakaavan muutoksen lähtökohdat ja tavoitteet MUISTIO 1 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavaluonnos sekä Kaitaan metrokeskus asemakaavan muutoksen lähtökohdat ja tavoitteet Aika: to 27.8.2015. klo 17.30-19.30, aineistoon

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 184/10.02.02/2015 98 Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavaluonnoksen hyväksyminen nähtäville (MRA 30 ), alue 840300 Valmistelijat / lisätiedot: Anu Ylitalo,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1138/10.02.02/2013 90 Lausunto Keran osayleiskaavaluonnoksesta Valmistelijat / lisätiedot: Kalevi Hiironniemi, puh. 046 877 3502 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon omistukseen siirtyneelle, 7,49 hehtaarin kokoiselle alueelle, seitsemän (7) hakkuukuvion metsänhakkuut seuraavasti:

Espoon omistukseen siirtyneelle, 7,49 hehtaarin kokoiselle alueelle, seitsemän (7) hakkuukuvion metsänhakkuut seuraavasti: ESPOON KAUPUNGIN KAUPUNKITEKNIIKAN KESKUKSEN luonnonhoito on hakenut maisematyölupaa (2017-1306) Leppävaaraan Sotatuomarin- ja Kenttäpäällikönpuistojen (51 P 57, 51 P 77 ja 51 E 17) metsänhakkuisiin Mestarintien

Lisätiedot

YLÖJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS: Kirkonseudun Ojapuiston asemakaavan muutos (Siltatien ja Lähdevainiontien OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÖJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS: Kirkonseudun Ojapuiston asemakaavan muutos (Siltatien ja Lähdevainiontien OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÖJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS: 1 (5) YMPLTK. 4.2.2014 Kirkonseudun Ojapuiston asemakaavan muutos (Siltatien ja Lähdevainiontien eteläpuoli) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 20 05.03.2015 Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 05.03.2015 20 Esittelijä: vs. tekninen johtaja Nicole Ahtokivi Valmistelija

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 21.6.2017 luonnos Tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta

Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta Ympäristölautakunta 20 05.03.2015 Kaupunginhallitus 65 23.03.2015 Karkkilan kaupungin lausunto Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta 14/10.02.00/2014 Ympäristölautakunta 05.03.2015 20 Esittelijä:

Lisätiedot

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.1.2015 P22715 Ehdotusvaiheen palaute ja kaavan laatijan vastine 1 (39)

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

Korttelin 4001 asemakaava

Korttelin 4001 asemakaava Korttelin 4001 asemakaava Kiteen kaupunki 25.10.2017 2 (6) 25.10.2017 Korttelin 4001 asemakaava SISÄLTÖ SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 3 SUUNNITTELUALUEEN KUVAUS JA RAJAUS... 3 SELVITYKSET...

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Taustaa Finnoon suunnittelulle sekä Finnoo - Kaitaa -alueen visio

Taustaa Finnoon suunnittelulle sekä Finnoo - Kaitaa -alueen visio Taustaa Finnoon suunnittelulle sekä Finnoo - Kaitaa -alueen visio n. 300 ha 7 km 5 km 12 km Helsingin keskusta Lähtökohdat Finnoolle Puhdistamon siirtopäätös v. 2009 (kv) Aiempi päätös metrojatkon suunnittelusta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5190 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA Halmeen teollisuusalueen laajennuksen eteläosa Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosaa (Tapala), tiloja

Lisätiedot

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo,

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, Tervanokantie Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, 9.3.2017 9.3.2017 Ohjelma Aloitus Suunnittelutilanne lyhyesti Kaavaluonnos Kaavaehdotuksen esittely Jatkovaiheet Keskustelua Lopetus 9.3.2017

Lisätiedot

Kooste asukastilaisuudessa esitetystä aineistosta

Kooste asukastilaisuudessa esitetystä aineistosta N I I T T Y K A L L I O Kooste asukastilaisuudessa 1.6.2016 esitetystä aineistosta ASEMAKAAVAEHDOTUS NÄHTÄVILLÄ 30.5. 29.6.2016 Palaute osallisilta mielipide Palaute osallisilta muistutus kirjallisesti

Lisätiedot

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava LIITE LIITE 11 Kuusankosken-Korian viherosayleiskaava Kouvolan keskustaajaman viherosayleiskaava Kuusankoski-Koria viherosayleiskaava Suunnittelualueen Suunnittelualueen sijainti sijainti Yleiskaavoitus

Lisätiedot

KAITAA - IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KAITAA - IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (13) päivätty 19.10.2011 tarkistettu 19.3.2013 ja 1.6.2015 KAITAA - IIVISNIEMI OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asianumero 4587/10.02.02/2011, 184/10.02.02/2015 Aluenumero 840 300

Lisätiedot