Tarkastuslautakunnan havainto Vastine Tarkastuslautakunnan kommentti ja seuranta 1.Tarkastuslautakunta toivoo, että toimialojen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarkastuslautakunnan havainto Vastine Tarkastuslautakunnan kommentti ja seuranta 1.Tarkastuslautakunta toivoo, että toimialojen"

Transkriptio

1 ARVIOINTIKERTOMUS HAVAINNOT Yhteenvetotaulukko on merkinnyt kertomukseensa numeroituihin kehyksiin sellaiset havainnot, joista lautakunta odottaa saavansa vastineet ja/tai selvitykset. Ohessa havainnot taulukko. Kertomuksen teksti saattaa sisältää myös muita sellaisia kannanottoja ja havaintoja, joihin voidaan antaa vastineita. 1. toivoo, että toimialojen vastineissa mainittaisiin perustelut, mikäli jokin tavoite ei ole täyttynyt. myös muistuttaa edelleen tavoitteita asetettaessa varmistamaan että tavoitteet ovat joillakin mittareilla mitattavissa. Keskushallinto: Jatkossa vastineissa kerrotaan paremmin, miksi tavoitteet eivät ole täyttyneet. Talousarvion laadintaohjeissa edellytetään mittareiden asettamista. Joissain vaikeimmin mitattavissa tavoitteissa arviointi on hyväksyttävä tapa mittareiden sijasta. Sivistyslautakunta: Asetetut tavoitteet: Kunnassa toimii yksi uusi yksityinen palvelutuottajan ylläpitämä päiväkoti, Perustetaan kaksi uutta kerhoryhmää vuoden 2015 aikana -> Yksityinen päiväkoti on aloittanut toimintansa (2) -> Klaukkalan avoimeen päiväkotiin (Vaskomäki) on lisätty kaksi kerhoryhmää). Tilinpäätöksessä 2015 sivistystoimi oli virheellisesti tästä varhaiskasvatuksen tavoitteesta todennut, että tavoite ei 1 (21)

2 toteutunut, vaikka todellisuudessa tavoite olikin toteutunut. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Toimialan tavoitteet isolla toimialalla joudutaan usein asettamaan hieman teoreettisiksi. Mittari ei välttämättä ole yksittäinen suorite tai toiminto. Tavoite liittyy usein toiminatavan muutokseen tai sen onnistumiseen. Mittari ei useinkaan toteudu yhtenä vuonna. SoTe- Li:ssa yksi mittari liittyi työllisyyden hoitoon kuntastrategian kärkihankkeen mukaisesti. Tavoite ei toteutunut suurelta osin sen takia, että on paljon asioita, joihin SoTeLi ei voi vaikuttaa. 2. suosittelee edelleenkin kiinnittämään huomiota palveluiden tehokkuuden mitattavuuteen sekä asettamaan konkreettisia toimenpiteitä. 3. muistuttaa, että tavoitteiden mittareiden on oltava mitattavissa, ja pyytää selkeyttä tavoitteen toteutuman kirjaamiseen. Keskushallinto: Kunta muuttaa jatkossa talousarvion laadintatapaa enemmän suoriteperusteiseksi, mikä mahdollistaa tehokkuuden nykyistä paremman mittaamisen. Kunta on mukana VM/kuntaliiton tuottavuusringissä, jossa etsitään keinoja myös tuottavuuden arvioimiseksi. Kuntasuunnittelulautakunta: Uusien yritystonttien luovutusten ja niihin syntyneiden työpaikkojen määrää tarkasteltaessa on huomioitava seuraavaa: Yrityksen hankkiessa tontin sille muodoste- 2 (21)

3 taan usein erillinen kiinteistöyhtiö, jonka tiloissa varsinainen toimintaa harjoittava yritys toimii. Kiinteistöön saattaa sijoittua myös muita vuokralaisia tai kiinteistö saatetaan rakentaa kokonaan vuokratiloiksi, jolloin kiinteistössä toimivien yritysten määrä saattaa vaihdella jopa vuosittain. Tontilla toimivien yritysten määrä voi siis vaihdella yhdestä useaan yritykseen. Olennaista on tarkastella luovutettujen tonttien määrää ja varsinaista toimintaa harjoittavien yritysten määrää, kun nämä ovat aloittaneet liiketoiminnan kiinteistössä. Kun yritykselle luovutetaan tontti, työpaikat syntyvät yleensä 1-5 vuoden viiveellä. Tämä riippuu yrityksen rakentamisaikataulusta. Uusien syntyvien työpaikkojen määräksi on asetettu keskimäärin 50 kpl/vuosi ja nämä siis syntyvät yleensä 1-5 vuoden kuluessa tontin luovutuksesta. Elinkeinotoimi voi jatkossa kohdentaa työpaikkojen määrää koskevan kyselyn yrityksille, jotka ovat sijoittuneet kunnan yritysalueille viimeisen viiden vuoden aikana. Tällöin saadaan ajantasaisempaa tietoa vuosittain keskimäärin syntyneiden työpaikkojen määrästä kuin esimerkiksi Tilastokeskus pystyy tuottamaan. 3 (21)

4 4. suosittaa, että lisääntyvään palvelutarpeeseen tullaan reagoimaan asian vaatimalla vakavuudella huomioiden eritoten kasvava hoitohenkilöstön tarve. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Palvelutarpeen arviointi toimialalla on jatkuvaa prosessia. Työtapoja ja työnjakoa muutetaan vastaamaan nykyajan vaateita. Esim. kotihoidon toiminnan ohjaus säästää resurssia. Sähköisiä palveluita lisäämällä pystytään palveluita tuottamaan eri tavalla. Resurssilisäystä tarvitaan, kun Klaukkalaan avautuu uusi vanhustentalo ja sinne mahdollistetaan myös yöhoito. Palvelutarpeen kasvua pyritään estämään viemällä kuntouttavaa hoitoa lähemmäs asiakasta esim. kotihoitoon ja päiväkeskuksiin. Kuitenkin esim. oppilas- ja opiskelijahuollossa sosiaali- ja terveystoimi ei yllä resurssisuosituksiin (psykologi, kuraattori, lääkäri). Samoin maahanmuuttopalvelut tulevat tarvitsemaan resursointia. 5. suosittelee edelleenkin selvittämään minkälaisia tukitoimia nuorten työttömyyden vähentämiseen olisi mahdollista kunnassa antaa ja onko tukitoimia mahdollista lisätä? Nuorisolautakunta: Nuorten työttömyyden vähentäminen kunnan käytettävissä olevin keinoin on vähäistä. Työpaikkojen luomisella kuntaan on todennäköisesti vaikutusta nuorten työttömyyden vähentämiseksi. Nuorisopalveluiden nuorten työpajan ja yrittäjien/yrittäjäjärjestöjen yhteistyöllä voidaan tukea nuorten sijoittumista avoimille työmarkkinoille. Tämän yhteistyön kehittäminen on aloitettu. Ke- 4 (21)

5 hittämistä jatketaan resurssien puitteissa. Nuorten työllistämisen tukitoimet voidaan jakaa kolmeen päälinjaan: 1.Kuntouttavat ja motivoivat palvelut 2.Ammatillisesti ja opinnollisesti valmentavat palvelut 3. Työllistävät ja kouluttavat palvelut. Nuorille on Nurmijärvellä tarjolla kaikkia kolmen päälinjan palveluita. Joskin henkilökuntaa em. palveluissa on nykyisessä korkeassa nuorten työttömyydessä liian vähän. Nykyiset toimitilatkaan eivät mahdollista toiminnan laajentamista esim. ryhmämuotoiseen toimintaan, jossa nuorille voitaisiin antaa valmentavia palveluita. Haasteena on myös se, että niin etsivät nuorisotyöntekijät 2 henkilöä kuin elämänhallinnan ohjaajakin ovat projektirahoituksella. Tämä johtaa henkilökunnan vaihtuvuuteen ja haittaa toiminnan kehittämistä. Nuorten työllistämisessä työskentelee seuraavat henkilöt: 1 erityisnuorisotyöntekijä 2 työpajaohjaajaa 1 elämänhallinnanohjaaja 2 etsivää nuorisotyöntekijää, jotka ovat myös Ohjaamo Nurmijärven työntekijöi- 5 (21)

6 tä. Suurin haaste on moniongelmaisten työttömien nuorten palveluiden yhteensovittaminen. Monitoimijaisuuteen perustuvaa palvelua on kehitetty mm. Ohjaamo toiminnalla. Toiminnan vakiinnuttua ja oikeiden toimintamuotojen löytymisellä pystytään paremmin luomaan em. nuoria palvelevat toiminnot. Ohjaamo vauhdittaa myös nuorten koulutukseen sijoittumista. Ohjaamon lisäksi nuorten työpajalle tarvitaan lisää ohjaaja/valmentaja - resursseja, jotta työttömien nuorten tukitoimia voidaan nykyisestään lisätä. 6. kiinnittää huomiota edelleenkin koulukuljetusten korkeisiin kustannuksiin ja suosittelee selvittämään, mitä keinoja on käytettävissä kustannusten kasvun huomattavampaan pienentämiseen sekä kuinka kunta ottaa huomioon perheiden erilaiset tarpeet koulukuljetusten järjestämisessä? Sivistyslautakunta: Kustannusten pienentämiseksi on tehty yhteistyötä kellonsoitto- ja toimintaaikojen yhteensovittamisessa joukkoliikenteen aikatauluihin. Pääpaino on nyt liikenneympäristön parantamisessa, jolla saadaan matkan turvallisuutta parantamalla kuljetuksia pois esim. jo valmistuneet Raalantien, Perttulantien ja Lepsämäntien keskisaarekkeelliset suojatiet. Parhaillaan on työn alla mm. Rajamäentien varren kevyen liikenteen väylä. On tärkeää, että seuraavaksi saadaan rakenteille Lopentien (Nummen- 6 (21)

7 pääntien risteyksestä Klaukkalaan), Perttulan ja kirkonkylän välinen kevyen liikenteen väylä, Kiljavantien varren kevyen liikenteen väylä ja Hämeentien varren kevyen liikenteen väylä. Klaukkalan ohikulkutien rakentaminen vähentää Metsäkylän sekä Mäntysalon ja Haikalan alueen liikennemäärät niin alhaiseksi, että kuljetuksia jää tästä syystä pois. Esim. Lopentien ja Perttulantien varsien kevyen liikenteen väylien rakentaminen vähentää Uotilan koulun kuljetukset minimiin. Perheiden erilaiset tarpeet tulevat otettua huomioon sivistyslautakunnan määrittelemissä maksuttoman kuljetuksen myöntämisen perusteissa, jotka ovat luettavissa kunnan henkilökuljetusoppaassa. 7.Toimialan henkilöstöpuolella on viime aikoina ollut valitettavaa vaihtuvuutta. suosittaa, että kunnassa arvioidaan syyt vaihtuvuuteen ja saadaan henkilöstön pysyvyys hyvälle tasolle. näkee pitkän tähtäimen panostamisen henkilöstön hyvinvointiin kunnan edun kannalta erittäin tärkeänä. Tietotaidon pysyminen ja jatkuvuus on kaik- Tekninen lautakunta + asemakaavoitusja rakennuslautakunta: Toimialan henkilöstön vaihtuvuuden osalta todetaan, että lähtevän työntekijän kanssa käydään ns. lähtökeskustelu ja pyritään selvittämään lähdön syyt. Täyttämättömillä vakansseilla on vaikutusta olemassa olevan henkilökunnan jaksamiseen ja töistä selviämiseen. Mm. 7 (21)

8 kien etu. kunnassa järjestetyillä työhyvinvointiin liittyvillä toimilla pyritään osaltaan parantamaan henkilönkunnan työässäjaksamista. Kunnallistekniikan suunnitteluun, asemakaavoitukseen ja tilakeskukseen on saatu rekrytoitua osaavaa henkilökuntaa. Asemakaavoituksessa on edelleen kahden kaavanlaatijan vajaus. 8. suosittaa edelleenkin kevyen liikenteen väylien lisäämisen tarvekartoitusta. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden vaihtuvuus on ollut suurta. Työn sisältö ei vastaa sosiaalityöntekijöiden odotuksia eikä palkkaus työn vaativuutta. Tehtävärakennetta on kehitetty muuttamalla osa sosiaalityöntekijöiden viroista erityissosiaaliohjaajiksi sekä hyödyntämällä toimistotyötä apuna sosiaalityön hallinnollisissa tehtävissä. Tekninen lautakunta: Kunta edistää määrätietoisesti kevyen liikenteen väylien suunnittelu- ja rakentamisvalmiutta valtion maanteiden varsille. Kunnallistekniikan rakentamisohjelmassa on laadittu alustava ohjelma kevytväylähankkeiden suunnittelusta ja rakentamisesta vuosille Kunta on yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa käynnistänyt mt132 kevyen lii- 8 (21)

9 kenteen väylän välin Klaukkala-Perttula esiselvityksen laatimisen. Lisäksi teetetään kartoitus muiden maanteiden kevyen liikenteen väylien tarpeesta sekä niiden toteutusjärjestyksestä. 9. on huomioinut, että yksityisteitä koskeva selvitys on tehty, mutta toimenpiteisiin ei selvityksen johdosta ole ryhdytty ja tiedustelee millä aikataululla toimenpiteisiin selvityksen pohjalta ryhdytään. 10. haluaa kiinnittää huomiota asiantuntevaan suunnitteluun ja valvontaan tulevissa investointihankkeissa. Tekninen lautakunta: Käyttösuunnitelmatavoitteen mukaisesti yksityisteiden hoitosopimus- ja avustusjärjestelmän uudistaminen valmistellaan päätöksentekoa varten vuoden 2016 loppuun mennessä. Uudistamisen toimeenpano (mm. tiedottaminen, opastus, uuden toimintatavan käyttöönotto) tapahtuu vaiheittain vuoden 2017 aikana. Vuonna 2018 uusi toimintamalli on käytössä täysimääräisesti. Tekninen lautakunta: Kunnallistekniikan suunnitelmia laaditaan kunnassa projektityönä. Suunnitelmien laadunvarmistukseen kiinnitettään huomiota valittujen konsulttitoimistojen laatujärjestelmissä, sekä kunnan omassa suunnitelmien esitarkastusmenettelyssä. Laajoissa erikoisosaamista vaativissa kohteissa on käytetty myös ulkopuolista auditointia suunnitelmien laadun varmistamiseksi. Talonrakennuksen investointihankkeissa on otettu keväällä 2015 käyttöön talonrakennushankeohje, jossa kuvataan 9 (21)

10 kunnan investointihankkeissa noudatettavat menettelytavat ja organisointi sekä päätöksenteko. Ohjeen mukaiset menettelyt on omaksuttu ja niitä noudatetaan kaikissa hankkeissa. Rakennuttamisen organisaatiota on myös vahvistettu vuonna 2016 rakennuttajapäällikön rekrytoinnilla. Tilakeskuksella on edellytykset hankkeiden asiantuntevaan suunnitteluun, toteuttamiseen ja valvontaan. 11. suosittelee selvittämään minkälaiset asiat ovat vaikuttaneet työhyvinvoinnin heikentymiseen. Lisäksi tarkastuslautakunta pitää tärkeänä, että vuoden 2016 henkilöstökertomuksessa tuodaan esille niitä toimenpiteitä, joihin on ryhdytty vuonna 2015 tehdyn työhyvinvointikyselyn johdosta. 12. Tarkastuslautakunnan mielestä työajan seuranta on kokonaisuutena tyydyttävällä tasolla. Puutteita on lähinnä ympäristötoimialan erillistyöpisteissä, joita kielteiset huomiotkin eniten koskevat. Esimiesten vastuuta ja johta- Henkilöstöpalvelut: Vuonna 2017 toteutetaan koko henkilöstölle uudenlainen, lyhyt ilmapiirikysely (ns. sosiaalisen pääoman mittari). Työhyvinvoinnin kehitystä seurataan myös säännöllisen työkykyraportoinnin ja työterveysyhteistyön avulla. Vuonna 2015 tehdyn työhyvinvointikyselyn johdosta käynnistetyt keskeiset toimenpiteet ja prosessin arviointi on käsitelty kunnan johtoryhmässä Konkreettisia toimenpiteitä tuodaan esille vuoden 2016 henkilöstökertomuksessa. Henkilöstöpalvelut: Henkilöstöpalvelut tukee esimiehiä työajanseurantaan liittyvissä asioissa esimerkiksi järjestämällä työehtosopimuksiin ja työaikakysymyksiin liittyvää esimieskoulutusta. Työajanseurantaa on 10 (21)

11 mistaitoja on syytä korostaa. tarkoitus sähköistää edelleen mahdollisuuksien mukaan, kuten muitakin henkilöstöprosesseja. 13. Vakinaisen henkilöstön määrää suhteessa sijaisuuksiin on joka tapauksessa tarpeen suunnitella mahdollisimman tarkasti etenkin terveydenhuollon ja päiväkotien osalta. Tekninen lautakunta: Tilakeskuksen osalta vahtimestarien työaikamuoto on muutettu keskimääräiseksi yleistyöajaksi ja työvuorosuunnitelmien sekä viikonlopputyön etukäteishyväksyntä on vastuutettu ylläpidon työnjohdolle. Kunnossapitohenkilöstön työaikaleimausohjeistusta on täsmennetty. Henkilöstöpalvelut: Henkilöstömäärä (vakituiset, määräaikaiset, sijaiset) raportoidaan talousraportoinnin yhteydessä ko. kuun viimeisen päivän tilanteen mukaisesti. Sijaisvälityksen kautta palkattujen lyhytaikaisten sijaisuuksien määrää seurataan sijaisvälityksen ja ko. yksiköiden esimiesten yhteistyössä. Sivistyslautakunta: Varhaiskasvatus (päivähoito) on naisvaltainen ala, jossa on paljon vanhempainvapaita. Henkilöstömitoitus ryhmissä on normitettu, joten sijaisia on pakko palkata lain noudattamiseksi. Toisaalta, sijaisia jätetään myös palkkaamatta, mikäli lasten määrät laske- 11 (21)

12 vat. Henkilöstötilanne Vakituiset Sijaiset Määräaikaiset 27-3 Sosiaali- ja terveyslautakunta: Asia on huomioitu esim lomien suunnittelussa vuodeosastoilla ja vastaanottotoiminnassa. Vastaanottotoiminnassa kesäsulut mahdollistavat, että aina on paikalla seniorilääkäreitä, joiden työaikaan on varattu aikaa konsultointiin. 14. kiinnittää edelleenkin huomiota sairauspoissaolojen korkeaan määrään. suosittaa, että sairauspoissaolojen määrään kiinnitetään entistä enemmän huomiota ja pyritään löytämään uusia keinoja niiden vähentämiseen. Lisäksi tarkastuslautakunta suosittelee edelleenkin selvittämään onko ostopalveluiden määrä palvelutuotannossa lisääntynyt henkilömäärän vähentyessä ja onko tästä kertynyt säästöä vai ovatko kustannukset lisääntyneet. Henkilöstöpalvelut: Vuoden 2016 alussa otettiin käyttöön uusi työkykyraportti johdolle. Raportin avulla seurataan sairauspoissaolojen määrän lisäksi työterveysyhteistyön toteutumista, tapaturmia ja työterveyshuollon kustannuksia. Työterveyshuollon, esimiesten ja työsuojelun yhteistyön kautta pyritään löytämään uusia, konkreettisia keinoja vähentää sairauspoissaoloja ja lisätä työntekijöiden työhyvinvointia. Ostopalvelujen määrää ja kustannuksia palvelutuotannossa raportoidaan vuoden 2016 toimintakertomuksessa. 12 (21)

13 Aleksia liikelaitoksen johtokunta: Aleksia-liikelaitos on lähtenyt mukaan TYHY-SIB hankkeeseen, joka on Sitran koordinoima julkisen sektorin työntekijöiden työhyvinvoinnin edistämiseen liittyvä vaikuttavuusinvestointihanke. Aleksiassa vaikutuksina ja hyötyinä tavoitellaan sairauspoissaolojen vähenemistä, sijaiskustannusten vähenemistä, tuottavuuden lisääntymistä sekä henkilöstön hyvinvoinnin lisääntymistä. Sivistyslautakunta: Lyhyet sairaspoissaolot ovat laskusuunnassa (1-3 pv). Pitkissä sairaspoissaoloissa työntekijät ovat pääsääntöisesti työkyvynarvioprosessissa. (yli pv). Varhaiskasvatuksessa 4-10 pv poissaolot nousevat piikkinä ja niiden määrä on noussut välisenä aikana vuodesta 2015 vuoteen Näihin tullaan edelleen kiinnittämään erityistä huomiota. Esimiehet saavat tilastot sairaspoissaoloista säännöllisesti. Ostopalveluna ostetaan vain esiopetus ja palveluseteli on otettu käyttöön Palvelusetelillä tuotettu varhaiskasvatus on kunnallista varhaiskasvatusta halvempi (810e/kk yli 13 (21)

14 3v.lapsesta/palveluseteli ja 932 e/kk yli 3-vuotias lapsi) Sosiaali- ja terveyslautakunta: Vanhuspalvelulain mukaisesti laitospaikkoja pitkäaikaisosastolta vähennetty. Tämä on edellytänyt asumispalveluiden oston lisäämistä. Vuorokausihinta asumispalveluissa on pienempi. Säästöjä ei ole syntynyt, kun paikkoja on ostettu enemmän, koska akuuttiosastoilla on jatkuvasti paikkaa jonottavia. Lasten sijoituksissa laitoshoito on kasvanut, johtuen nuorisoikäisten sijoitusten määrästä sekä nuorten sijoitusten pitkittymisestä. Yksityisessä palvelutarjonnassa ei ole vastaanotto- ja arviointityöhön keskittyviä lastensuojeluyksikköjä eikä lastensuojelun käytössä ympärivuorokautista perhetukikeskusta, joten nurmijärveläiset nuoret joudutaan sijoittamaan pitkäaikaishoitoa antaviin laitoksiin Etelä-Suomen kuntiin. Sijoitusten kestoa määrittävät tästä johtuen myös koulujen lukuvuodet eikä pelkästään perheen tilanne. Lastensuojelun laitoshoidon hoitovuorokausien määrä on lisääntynyt vuodesta 2014 vuoteen 2015 nähden n. 6 % ja vuodesta 2015 vuoteen 2016 hoitovuorokausien ennus- 14 (21)

15 tetaan lisääntyvän n. 11 %. 15. tiedustelee, miksi henkilöstöohjelman vuosille päätettyjä toimenpiteitä ei ole toteutettu? Tullaanko nämä toimenpiteet toteuttamaan vuonna 2016? Lisäksi tarkastuslautakunta suosittelee kirjoittamaan selkeästi onko tavoite toteutunut vai ei sekä syyn siihen miksi jokin tavoite ei ole toteutunut. 16. kiinnittää huomiota siihen, että tytäryhtiölle asetettujen sitovien taloudellisten toteutumatietoja (toimintakate) ei ole kerrottu tilinpäätöksessä kaikkien yhtiöiden osalta. pitää tärkeänä, että valtuuston asettamien sitovien tavoitteiden toteutumatiedot kerrotaan tilinpäätöksessä selkeästi kuntalain edellyttämällä tavalla. 17. suosittelee, että pakolaisista ja turvapaikanhakijoista aiheutuneista kustannuksista raportoitaisiin siten, että saaduista avustuksista ja todellisista kustannuksia voisi saada kokonaiskuvan. Millä voidaan varmistua siitä, että kaikki Henkilöstöpalvelut: Kaikkia henkilöstöohjelmaan kirjattuja toimenpiteitä ei ole pystytty resurssien puitteissa toteuttamaan ohjelmaan kirjattuna vuotena. Toimenpiteitä oli yhteensä 38 kpl, joista osittain tai kokonaan toteutettuja toimenpiteitä on (elokuu 2016) 27 kpl. Uusi henkilöstöohjelma laaditaan vuosille ja osa mennessä toteutumatta jäävistä toimenpiteistä siirtynee siihen. Talouspalvelut: Tytäryhtiöille asetetuista tavoitteista raportoidaan kattavasti vuodelta 2016 laadittavassa toimintakertomuksessa. Sosiaali- ja terveyslautakunta: ELY-keskuksen kanssa on tiivis yhteistyö ja ELY-keskus ohjeistaa kuntaa siitä, mitä avustuksia voi hakea. Kaikki avustukset on haettu ohjeiden mukaisesti. 15 (21)

16 turva-paikanhakijoita koskeva kunnan saatavissa oleva tuki ja avustus haetaan? Valtuuston päätös pakolaisten vastaanotosta viivästyi marraskuulle 2014, jonka jälkeen sopimus ELY- keskuksen kanssa solmittiin joulukuussa Ensimmäiset pakolaiset saapuivat kuntaan vuonna Tästä johtuen pakolaisten vastaanoton bonusrahasta ( ) tuli kielteinen päätös, koska ylimääräiseen rahaan olivat oikeutettuja ne kunnat, jotka ottivat vastaan pakolaisia vuonna Kielteisestä päätöksestä on tehty valitus. Pakolaisista kunta on oikeutettu saamaan korvauksen 4 vuotta kuntaan saapumisesta ja turvapaikanhakijoista 3 vuotta. ELY-keskus maksaa kuukausittain kustakin pakolaisesta/turvapaikanhakijasta laskennallisen korvauksen, jonka lisäksi kunta laskuttaa yksilökohtaiset toimeentulotuen ja tulkkauksen kustannukset. Asiakastietojärjestelmässä (Effica) on maahanmuutto-osio, johon kirjataan yksilökohtaisesti kunkin pakolaisen toimeentulotukikustannukset, jonka perusteella lasku tehdään. Kunta on lisäksi hakenut pakolaisten kotouttamiseen ylimääräistä hankerahaa (AMIF), jota on myönnetty ajalle 16 (21)

17 yhteensä Uutta hankerahaa kaavaillaan haettavaksi vuonna (21)

18 Tarkastuslautakunnan muut kannanotot ja havainnot Tarkastuslautakunnan kannanotto/havainto Ympäristötoimiala Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan yhtenä tavoitteena ja mittarina vuonna 2016 oli saavuttaa taajamien ja asemakaavojen rakennusten aluetehokkuutta, tavoitteena tässä oli toimialalla 2,5 %. Tehokkuus, joka toteutui 0,24 %:na eli tavoitteesta jäätiin reilusti asetetun arvon alle. Tähän olisi hyvä jatkossa kiinnittää huomiota ja saada tehokkuutta nostettua, koska kunnan omien tonttien hyödyntämisellä ja järkevällä suunnittelulla saadaan kuntaan toimivia asuinalueita palveluineen, vertailuna vuoden 2013 toteuma joka oli 1,25 % joten suunta ja kehitys trendi pitäisi saada tehokkailla toimilla nostettua kohti tavoitetta ja pystyttävä analysoimaan mistä alenema johtuu. Jatkossa rakennusvalvonnan yksi avoimena oleva vakanssi aiotaan jättää täyttämättä, sillä hallituksen esityksen mukaisesti toimiala tullaan todennäköisesti siirtämään osaksi maakuntahallintoa. toivoo, että heikentyneeseen henkilöstötilanteeseen on varauduttu suunnitelmallisesti, jotta Vastine Taajamien ja asemakaavojen rakennusten aluetehokkuuden osalta asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta toteaa, että asemakaavaprosessit ovat ajallisesti pitkiä, useita vuosia kestäviä. Tavoitteen toteutumista pitääkin arvioida pidemmällä aikavälillä. Tiivistämistavoitteet on laadittu tavoitteellisina, jotta nähdään kunnan tahtotila. Klaukkalassa on kaavavarantoa erityisesti kerrostalorakentamisen osalta vuosiksi eteenpäin. Kirkonkylän osalta on kaavoitusohjelmassa esitetty keskustan tiivistämistä, mm. vanhan sähkölaitoksen ympäristössä. Rajamäellä keskustan tiivistämisen osalta on kaavoitusohjelmassa kaavavarantoa mm. Hellaspolun alueella. Rakennusvalvonnan henkilöstötilanne ei vaikuta rakennusvalvonnan laatuun. Tarkastuskäynnit on mitoitettu henkilöstömäärän mukaan jättämällä pois katselmuksia, joita laki tai määräykset eivät edellytä. Kokemuksen perusteella tämä ei ole heikentänyt rakentamisen laatua. Edelleen Nurmijärvellä on jonkin 18 (21) Tarkastuslautakunnan kommentti

19 Tarkastuslautakunnan kannanotto/havainto rakennusvalvonnan laatu ei heikkene. Vesilaitos Tarkastuslautakunnan mielestä tiedotusta on kehitetty positiivisesti kuntalaisten näkökulmasta. Vuoden 2015 aikana on otettu käyttöön tekstiviestijärjestelmä, jolla voidaan tiedottaa tekstiviestillä kuntalaisia. Asiakastyytyväisyysmittauksen mukaan kehitettävää kuntalaisten osalta on edelleen veden laadussa ja hinnoitteluperusteissa. Vastine verran enemmän tarkastuskäyntejä verrattuna joihinkin naapurikuntiin. Näillä näkymin rakennusvalvonta ei ole siirtymässä osaksi maakuntahallintoa. Vesilaitos kiittää tarkastuslautakuntaa tiedottamisen huomioimisesta. Vesilaitos jatkaa tiedotusta nykyisten toimintatapojen mukaisesti ja markkinoi kuntalaisille aktiivisesti tekstiviestimahdollisuutta. Asiakkailta tulee kyselyjä ja huomautuksia veden kalkkipitoisuuteen liittyen. Raakaveden kalkkipitoisuus on koholla etenkin Valkojan ja Nummenpää- Lepsämän pohjavesialueilla. Nurmijärven Vesi on käynnistänyt Teilinummen tekopohjavesihankkeen, jotta kalkkipitoisempaa pohjavettä voitaisiin mahdollisuuksien mukaan korvata tekopohjavedellä. Hanke on kuitenkin tällä hetkellä pysähdyksissä, koska koeimeytysluvasta on valitettu Vaasan hallintooikeuteen. Vesimaksuilla katetaan laitoksen toimintamenot, investoinnit ja lainanhoitokulut. Veden hintaan vaikuttaa alueen yhdyskuntarakenne. Nurmijärven useat 19 (21) Tarkastuslautakunnan kommentti

20 Tarkastuslautakunnan kannanotto/havainto Huolestuttavana asiana tarkastuslautakunta pitää Savikon alueella löydettyä laitonta maankaatopaikkaa, alueen saastumisen kannalta on ilmeisen hankalaa arvioida kokonaisvaikutusta kunnan pohjaveden laatuun ja seurauksiin pitkällä tähtäimellä kunnassa. Positiivista on vesilaitoksen tiivis alueen seuranta laboratoriotutkimuksilla vedestä sekä tarvittavien puhdistusprosessien selvit- Vastine taajamat ja suuri omakotitalojen osuus vaikuttaa siihen, että verkostoa on paljon ja alueen vesihuolto ei ole tehokasta. Lisäksi 70-luvulla rakennettujen verkostojen huono kunto ja siitä johtuva saneeraustarve lisäävät investointien määrää. Jos veden hintaa verrataan esim. naapurikuntien kanssa, hintataso tulisi suhteuttaa mm. myytävään vesimäärään ja verkostopituuteen. Nurmijärven Vesi on kertonut veden hinnan muodostumisesta asiakaskirjeissä. Tiedotus on hankalaa kerros- ja rivitalojen osalta, koska asiakaskirjeet menevät asiakashallintajärjestelmän yhteyshenkilöille eli tavallisesti isännöitsijöille. Olemme erikseen pyytäneet isännöitsijöitä tiedottamaan asiasta edelleen taloyhtiöiden asukkaita. Olemme lisäksi tiedottaneet asiasta www-sivuillamme. Savikon maankaatopaikan ennallistamistyön valvovana viranomaisena toimii Keski-Uudenmaan Ympäristökeskus. Nurmijärven Vesi osallistuu työn valvontakokouksiin ja tarjoaa tarvittavan avun ympäristökeskukselle. Alueen pohjaveden laatua tarkkaillaan tihennetyllä näytteenotolla. 20 (21) Tarkastuslautakunnan kommentti

21 Tarkastuslautakunnan kannanotto/havainto täminen alueen vahinkojen korjaamiseen. Vastine Tarkastuslautakunnan kommentti 21 (21)

Kertomuksen teksti saattaa sisältää myös muita sellaisia kannanottoja ja havaintoja, joihin voidaan antaa vastineita.

Kertomuksen teksti saattaa sisältää myös muita sellaisia kannanottoja ja havaintoja, joihin voidaan antaa vastineita. ARVIOINTIKERTOMUS 2015 -HAVAINNOT Taulukko on merkinnyt kertomukseensa numeroituihin kehyksiin sellaiset havainnot, joista lautakunta odottaa saavansa vastineet ja/tai selvitykset. Ohessa havainnot taulukko.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan havainto Vastine Tarkastuslautakunnan kommentti ja seuranta 1.Tarkastuslautakunta toivoo, että toimialojen

Tarkastuslautakunnan havainto Vastine Tarkastuslautakunnan kommentti ja seuranta 1.Tarkastuslautakunta toivoo, että toimialojen ARVIOINTIKERTOMUS 2015 -HAVAINNOT Taulukko on merkinnyt kertomukseensa numeroituihin kehyksiin sellaiset havainnot, joista lautakunta odottaa saavansa vastineet ja/tai selvitykset. Ohessa havainnot taulukko.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Tulos / Mittari / arviointikriteeri Seuranta 31.10. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus paranee vähintään 1,8 % Kotihoidon asiakaspalvelutunnin

Lisätiedot

VASTINEET SAVONLINNAN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNNAN VUODEN 2014 ARVIOINTIKERTOMUKSEEN

VASTINEET SAVONLINNAN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNNAN VUODEN 2014 ARVIOINTIKERTOMUKSEEN Savonlinnan kaupunki 1 (5) VASTINEET SAVONLINNAN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNNAN VUODEN 2014 ARVIOINTIKERTOMUKSEEN ARVIOINNIN KOHDE/TOIMIALA ARVIOINTIKERTOMUKSEN TEKSTI (suluissa arviointikertomuksen sivunro)

Lisätiedot

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI- TOIMINTAMALLI SAARIKASSA

LAPSET PUHEEKSI- TOIMINTAMALLI SAARIKASSA LAPSET PUHEEKSI- TOIMINTAMALLI SAARIKASSA Heli Vertanen Palvelujohtaja MALLIN KÄYTTÖÖNOTTO SAARIKASSA Miten lähdettiin liikkeelle? Syksyllä 2013 Saarikan päättäjät linjasivat,että mallia lähdetään käyttämään

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 4/ Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 4/ Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 Nuorisolautakunta AIKA 22.05.2017 klo 17:45 PAIKKA Marskin Maja, Loppi Käsiteltävät asiat Asia 21 22 23 24 25 26 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080.

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080. HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

OHJE KUNNILLE VUONNA 2018 TEHDYISTÄ KUNTAPAIKKAPÄÄTÖKSISTÄ MAKSETTAVAN BONUSRAHAN HAKEMISEEN

OHJE KUNNILLE VUONNA 2018 TEHDYISTÄ KUNTAPAIKKAPÄÄTÖKSISTÄ MAKSETTAVAN BONUSRAHAN HAKEMISEEN Ohje kunnille 16.10.2018 Sylvia/Bonus/Ohje2018 1/6 OHJE KUNNILLE VUONNA 2018 TEHDYISTÄ KUNTAPAIKKAPÄÄTÖKSISTÄ MAKSETTAVAN BONUSRAHAN HAKEMISEEN Hakuaika 1.1. 31.3.2019 Kunnat voivat hakea bonusrahaa ajalla

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta 1 Sivistyslautakunta 48 27.08.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta SIVIS 48 Lastensuojelulaki (417/2007) astui voimaan 1.1.2008. Laissa todetaan, että kunnan tai useamman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Sosiaalitoimen vuoden 2011 sitovien toiminnallisten tavoitteiden sekä toiminnan laajuutta kuvaavien suoritteiden toteuma

Sosiaalitoimen vuoden 2011 sitovien toiminnallisten tavoitteiden sekä toiminnan laajuutta kuvaavien suoritteiden toteuma 1 Liite nro 2 Sosiaalitoimen vuoden 2011 sitovien toiminnallisten tavoitteiden sekä toiminnan laajuutta kuvaavien suoritteiden toteuma Sitovat toiminnalliset tavoitteet 311 01 Sosiaalivirasto 1. Käytössä

Lisätiedot

euroa 2019 Tulosalue/ Keskus/ Liikelaitos/ Tulosalue/ Yksikkö 11 ELINKEINO- JA KUNTAKEHITYSKESKUS euroa 2018 v/t/ m euroa 2017 alk.

euroa 2019 Tulosalue/ Keskus/ Liikelaitos/ Tulosalue/ Yksikkö 11 ELINKEINO- JA KUNTAKEHITYSKESKUS euroa 2018 v/t/ m euroa 2017 alk. HENKILÖSTÖSUUNNITELMA - Uusi henkilöstö 1 000, pala huoioitu 1. työkokeuslisä, virat (v), pysyvät työsopiussuhteet (t), ääräaikaiset (). Yksiö 11 ELINKEINO- JA KUNTAKEHITYSKESKUS 11 ELINKEINO- JA KUNTAKEHITYSKESKUS

Lisätiedot

SOTE-LAINSÄÄDÄNTÖ JA JOHTAMINEN. Professori Teemu Malmi

SOTE-LAINSÄÄDÄNTÖ JA JOHTAMINEN. Professori Teemu Malmi SOTE-LAINSÄÄDÄNTÖ JA JOHTAMINEN KYSYMYS Mahdollistaako esitetty järjestelmä tavoitteellisen johtamisen ja ohjauksen - toisaalta valtio/maakunta ja toisaalta maakunta/palveluntuottajat akselilla sekä siitä,

Lisätiedot

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari Hallintopalveluiden talousarvio 2017 Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari 3.10.2016 Hallinnon tukipalveluiden sitovat tavoitteet Strateginen tavoite ja kriittinen menestystekijä Tavoite

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTISUUNNITELMA

TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTISUUNNITELMA TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTISUUNNITELMA Valtuustokausi 2013 2016 Työohjelma 2016 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TEHTÄVÄT JA TOIMIVALTUUDET Valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan toimikauttaan vastaavien vuosien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019

Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Valtuuston talous- ja strategiaseminaari 4.6.2018 Johtaja Taru Kuosmanen 1 AL 29.5.2018 Tilanteen johdosta tullaan esittämään lisätalousarviota ennustettujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kriittinen menestystekijä

Kriittinen menestystekijä Kriittinen menestystekijä Hanke, tavoite OSAAVA JOHTO JA MOTIVOITUNUT HENKILOSTÖ Valmentava ja kannustava johtaminen Toimiva sisäinen viestintä Toimiva työyhteisö ja motivoitunut osaava henkilöstö Henkilöstöohjelman

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Sivu 1 / 5 PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Vuonna 2017 kunta järjesti kuntalaisille peruspalvelut, huolehti infrastruktuurista ja kehitti kunnan elinvoimaisuutta asetettujen tavoitteiden mukaisesti

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Eläkeiän saavuttavat vuosina 2016-2025 4. Henkilöstömenot

Lisätiedot

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset Tekninen lautakunta 1 18.01.2018 Kunnanhallitus 20 29.01.2018 Valtuusto 4 07.02.2018 Kunnallistekniikan rakentamisohjelmien hyväksyminen vuodelle 2018 sekä määrärahaja tuloarviomuutokset TEKLA 1 Vuoden

Lisätiedot

Selostus tekijöistä, jotka olennaisesti vaikuttavat toimialan valtuustokauden kehyksen toteutumiseen Tasapainotussuunnitelmien onnistuminen tähän asti

Selostus tekijöistä, jotka olennaisesti vaikuttavat toimialan valtuustokauden kehyksen toteutumiseen Tasapainotussuunnitelmien onnistuminen tähän asti TALOUDEN TOTEUTUMISEN RAPORTOINTI TEKNINEN TOIMI Selostus tekijöistä, jotka olennaisesti vaikuttavat toimialan valtuustokauden kehyksen toteutumiseen Tasapainotussuunnitelmien onnistuminen tähän asti Eurotavoitteen

Lisätiedot

Kunnille pakolaisten vastaanotosta maksettavat korvaukset

Kunnille pakolaisten vastaanotosta maksettavat korvaukset Kunnille pakolaisten vastaanotosta maksettavat korvaukset 1. Laskennallinen korvaus Alle 7-vuotiaat 6 845 / hlö / vuosi 7 -vuotta täyttäneet 2 300 / hlö / vuosi Maksetaan kolmen vuoden ajan 2. Korvaus

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2 SIVISTYSTOIMEN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT vv. 2016- Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

TULOSLASKELMA TP-2015 TA-2016 TAE-2017

TULOSLASKELMA TP-2015 TA-2016 TAE-2017 RAKENNUSLAUTAKUNTA Rakennustark. Rauno Kuokkanen Henkilöstömäärä 1 1,00 1,00 0,0 1 1 * vakituiset 1 1,00 1,00 0,0 1 1 Rakennusluvat 116 110 105-5 180 180 Toimenpideluvat 59 70 70 0 100 100 Ilmoitusluvat

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMI/ SISÄISEN VALVONNAN TOIMEENPANON RAPORTTI

SIVISTYSTOIMI/ SISÄISEN VALVONNAN TOIMEENPANON RAPORTTI 1 Dnro: 375/02.02.01/2013 SIVISTYSTOIMI/ SISÄISEN VALVONNAN TOIMEENPANON RAPORTTI 1.1.- 30.4.2016 Kirkkonummen kunnan sisäisen valvonnan yleisohje Kirkkonummen kunnanvaltuusto on hyväksynyt kunnassa sovellettavan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan TAES2016 Sosiaali- ja terveyslautakunta

Sosiaali- ja terveystoimialan TAES2016 Sosiaali- ja terveyslautakunta Va. Hallintopäällikkö Sannamari Nousiainen Sosiaali- ja terveystoimialan TAES2016 Sosiaali- ja terveyslautakunta 15.9.2015 Sosiaali- ja terveystoimen toimialan katekehitys 2012-TAES2016 115 000 000 111

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asra 8.9.2015 Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Rakennusvalvonta Sivu 2 TP 2014 TA+muutokset 2015 TA 2016 2017 2018 Toimintatuotot 319 908 404 100 354 000

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN SUUNNITTELUKEHYKSET JA LAADINTAOHJEET TALOUSSUUNNITELMAAN

KAUPUNGINHALLITUKSEN SUUNNITTELUKEHYKSET JA LAADINTAOHJEET TALOUSSUUNNITELMAAN KAUPUNGINHALLITUKSEN SUUNNITTELUKEHYKSET JA LAADINTAOHJEET TALOUSSUUNNITELMAAN 2020-2023 2 Linjaukset / Toimintakatevaade Toimintakatevaade määritetään kaupunkitasoisesti; Vuoden 2020 menot vuoden 2019

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Tilinpäätös 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO

Paraisten kaupunki Tilinpäätös 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille kuntalaisille ja kiireellinen

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2015 Käyttösuunnitelma Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11.12.2014 1 1 YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 YMPÄRISTÖ-

Lisätiedot

Heinäkuun toteuman perusteella tehdyn ennusteen mukaan koko tilikauden alijäämä on - seurantaraportista.

Heinäkuun toteuman perusteella tehdyn ennusteen mukaan koko tilikauden alijäämä on - seurantaraportista. Heinäkuun toteuman perusteella tehdyn ennusteen mukaan koko tilikauden alijäämä on - seurantaraportista. Verotulot ovat jäämässä yli 11 milj. euroa talousarvioon merkittyä pienemmiksi. Ennuste on olennaisesti

Lisätiedot

Palvelutori Päijät-Hämeessä

Palvelutori Päijät-Hämeessä Palvelutori Päijät-Hämeessä Arja-Tuulikki Wilén, HT, Projektipäällikkö Päijät-Hämeen liitto arja-tuulikki.wilen@paijat-hame.fi Terveydenhuollon atk-päivät 25.5.2016 Kansalaisen aktiivinen rooli sote-palvelukentässä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

ARVIOINTIKERTOMUKSEN 2012 ESITTELY

ARVIOINTIKERTOMUKSEN 2012 ESITTELY ARVIOINTIKERTOMUKSEN 2012 ESITTELY VALTUUSTO 20.5.2013 Ritva Erkama Kausien 2005-2008 sekä 2009-2012 tarkastuslautakunnan puheenjohtaja KAUPUNGIN TALOUS JA TUOTTAVUUS Kaupungin haasteina: menojen kasvaminen

Lisätiedot

KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3

KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3 KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3 Hallinto, henkilöstö ja tukipalvelut -työryhmä (29.4.2014, päivitetty 12.6.2014) VAKANSSIEN PÄÄLLEKKÄISYYKSIEN ARVIOINTI TOIMIALOITTAIN ARVIOITAVINA: JOHTAJAT JA PÄÄLLIKÖT

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.11.2016 Taltionumero 5074 Diaarinumero 3514/3/15 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A huoltajinaan B ja C Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta?

Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Johdatko työhyvinvointia vai jahtaatko tulosta? Mitä työhyvinvointi tuottaa? Jari Honkanen Vastaava työterveyslääkäri Mehiläinen Kuopio 1 9.10.2014 TYHY tapahtuma Työhyvinvoinnin merkitys liiketoiminnan

Lisätiedot

VUODEN 2017 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN RAPORTOINTI/HALLINTOPALVELUT Kunnanhallitus

VUODEN 2017 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN RAPORTOINTI/HALLINTOPALVELUT Kunnanhallitus VUODEN 2017 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN RAPORTOINTI/HALLINTOPALVELUT Kunnanhallitus Yleishallinnon ja elinkeinotoimen toteutuma tulosyksiköittäin ajalla 1.1.- ja tilinpäätösennuste. Yleishallinto,

Lisätiedot

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Varhaiskasvatus ja opetus Terhi Päivärinta Johtaja, opetus ja kulttuuri Kuntatalo 4.2.2015 Nykyinen yhteistyö Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Talousarvio. Tot vuoden alusta

Talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Muutettu talousarvio Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Tot vuoden alusta Poikkeama Tot-% muutettu

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62 KOKOUSAIKA 15.10.2013.2013 klo 18.00- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Teemu Pakarinen, pj Seija

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

Organisaatioselvitys sis. ulkoiset ja sisäiset erät

Organisaatioselvitys sis. ulkoiset ja sisäiset erät Organisaatioselvitys sis. ulkoiset ja sisäiset erät Kaupunki ja liikelaitokset Ta+lta 2018 Ta 2019 Lta 2019 Ts 2020 Muutos 2020 Ts 2021 Muutos 2021 Toimintatulot 60 978 682 61 407 908 61 639 207 60 402

Lisätiedot

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014.

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014. MYNÄMÄEN KUNTA Kh 19.1.2015 1 Vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvio Talousarvion käsittelyä, hyväksymistä, velvoittavuutta, sisältöä ja rakennetta sekä talousarvioperiaatteita koskevat

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNTA ARVIOINTIKERTOMUS Tiina Larsson tarkastuslautakunnan puheenjohtaja

TARKASTUSLAUTAKUNTA ARVIOINTIKERTOMUS Tiina Larsson tarkastuslautakunnan puheenjohtaja TARKASTUSLAUTAKUNTA ARVIOINTIKERTOMUS 2018 Tiina Larsson tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ESITYKSEN AGENDA Sitovien taloudellisten tavoitteiden arviointi Strategisten avaintavoitteiden arviointi Lasten

Lisätiedot

Lähtökohdat talousarvion valmisteluun

Lähtökohdat talousarvion valmisteluun Lähtökohdat talousarvion valmisteluun Tilaajajohtaja Kari Hakari Kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 5.5.2014 Toimintaympäristö 2 Väestö Väestön kasvun osatekijät 3500 3000 2500 2000 1500

Lisätiedot

ennusteen Verotulot Käyttömenojen lainamäärä

ennusteen Verotulot Käyttömenojen lainamäärä Syyskuun toteuman perusteella tehdyn ennusteen mukaan koko tilikauden alijäämä on - osavuosikatsauksesta. Olennaisin muutos on maaomaisuuden myyntivoittojen arvio, johon on lisätty 7 milj. euroa. Verotulot

Lisätiedot

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Talouspalvelut liikelaitos jakaantuu hankintapalvelut -palveluyksikköön sekä

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 30.4.2017 2/YMPLA 24.5.2017 Katsausajankohtaa vastaavan käyttötalouden toteuman tulisi tasaisen kertymän mukaan olla 33,3 %. Kokonaisuutena ympäristölautakunnan käyttötalous

Lisätiedot

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013 KUUKAUSIRAPORTOINTI Väkiluku ja sen muutokset 31.12. Väkiluvun kehitys 54800 Mikkelin kaupungin väkilukuennakko kuukausittain 1.1. lukien (joulukuun 2012 luvussa on myös Ristiina ja Suomenniemi vertailun

Lisätiedot

Arviointikertomuksen keskeisiä huomioita

Arviointikertomuksen keskeisiä huomioita Kaupunginvaltuusto käsitteli 17.6.2019 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2018. Arviointikertomuksessa tiivistyy tarkastuslautakunnan käsitys kuluneen vuoden onnistumisista ja kehittämistä

Lisätiedot

Vaalan kunta.

Vaalan kunta. Vaalan kunta - Asukkaita vuoden 2011 lopussa 3314. - Sijaitsee Oulun ja Kajaanin puolivälissä. - Oulujärven kunta. Suomen 4. suurin järvi, jonka jäälle mahtuisivat kaikki maailman ihmiset. - Kriisikunta

Lisätiedot

Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä

Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä Kauniaisten kaupunkistrategiassa vuosille 2018 2022 on asetettu tavoitteeksi Oppiminen kohti tulevaisuutta, ja

Lisätiedot

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Etsivä nuorisotyön viranomainen ja rekisterinpitäjä Naantali, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Raisio ja Rusko 9.11.2012 Raision seudun koulutuskuntayhtymä / Maria Taipale

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yt-toimikunta 16.11.2015 Kunnahallitus 16.11.2015 Kunnanvaltuusto 30.11.2015 1 SISÄLLYS 1. Henkilöstösuunnitelman tavoite... 3 2. Henkilöstöpoliittiset linjaukset... 3 3. Työvoimatarpeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (5) 498 V Stj / Valtuutettu Sari Näreen aloite lapsilähtöisen lastensuojelutyön kehittämisestä Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Vuoden 2013 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2013

Vuoden 2013 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2013 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 109 31.3.2014 Asianro 337/02.02.01/2014 52 Vuoden 2013 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2013

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN 2020-2021 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET 1. Yleiset laadintaperusteet SAVUKOSKEN KUNTA Kunnan talousarvio ja taloussuunnitelma laaditaan suunnittelukaudelle 2019-2021.

Lisätiedot

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA Kaupunkirakenneyksikön toimenpiteet 260 000 puistojen ja katujen tuottavuuden parantaminen (191 00 ) yksityistieavustuksien leikkaus (32 000 ) lupa- ja viranomaistoiminnot

Lisätiedot

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari 29.11.2011 Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja 1 ASUKKAIDEN MENESTYMINEN Tarvetta vastaavat palvelut Asukkaiden omatoimisuus Vuorovaikutus TALOUS HALLINNASSA

Lisätiedot

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011

Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Asiakaspalautekysely hakuprosessista ja lapsen päivähoidon aloittamisesta 09/2010 01/2011 Palvelualuetyöryhmän yhteenveto ja ehdotukset Riitta Heinonen, Liisa Hynninen, Ritva Mutanen, Maisa Rantanen, Kirsi

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Kolmannesvuosiraportti elokuu 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO

Paraisten kaupunki Kolmannesvuosiraportti elokuu 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Katariina Korhonen HÄLSOVÅRD / Förändr.budget /Muutettu talousarvio Förverkligat / Prognos / Social- och hälsovårdsnämnden Käyttö % Ennuste Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (5-9) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 19.12.2016 Liite 2 155 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 19.12.2016 Talousarvion 2017 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 7.2.218] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Joulukuu 217 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Joulukuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä. 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja. Järvenpään kaupunki 1

Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä. 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja. Järvenpään kaupunki 1 Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja 1 30.9.2010 Miksi tarvittiin palvelurakenteen keventäminen? Kaupunginhallitus päätti v. 2007, että kaikkien hoidon

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen,

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 121 251/01.01.01.00/2016 Vakansseista luopuminen Kuntayhtymän hallitus 121 Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen@kuh.fi,

Lisätiedot

Loimaan kaupunki Talousarvion 2020 valmistelu. Valtuustoseminaari

Loimaan kaupunki Talousarvion 2020 valmistelu. Valtuustoseminaari Loimaan kaupunki Talousarvion 22 valmistelu Valtuustoseminaari 2.9.219 Loimaan kaupunki Jari Rantala 2.9.219 2.9.219 Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 Loimaalla kasvamme yhdessä kasva kanssamme 2.9.219 Loimaan

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Toiminto: Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään tavoitteet palveluiden järjestämiseen, resurssien käyttämiseen ja henkilöstön hyvinvointiin

Lisätiedot

Ylitysennuste johtuu seuraavista tulosaluekohtaisista ennusteista perusteluineen (ylitysennuste +/alitusennuste -):

Ylitysennuste johtuu seuraavista tulosaluekohtaisista ennusteista perusteluineen (ylitysennuste +/alitusennuste -): Johdon kuukausiraportti 1-10/2018 Hyvinvointitoimiala Käyttötalous Tuloslaskelma Tot. 2018 1-10 Tot.% KS+muut. 2018 TP 2018 Ennuste Tot. 2017 1-10 TP 2017 Toimintatuotot 51 502 756 348 % 14 783 585 75

Lisätiedot

Päätösesitys: Tarkastuslautakunta hyväksyy ja allekirjoittaa toimintavuoden 2014 arviointikertomuksen ja jättää sen valtuuston käsiteltäväksi.

Päätösesitys: Tarkastuslautakunta hyväksyy ja allekirjoittaa toimintavuoden 2014 arviointikertomuksen ja jättää sen valtuuston käsiteltäväksi. Tarkastuslautakunta, vaalikausi 38 27.05.2015 2013-2016 Kunnanvaltuusto 63 15.06.2015 Tekninen lautakunta 101 13.08.2015 Vuoden 2014 arviointikertomus 15/02/2014 Tarkastuslautakunta, vaalikausi 2013-2016

Lisätiedot

Elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen lausunto toimintaorganisaation muuttamiseen tähtäävästä mallista

Elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen lausunto toimintaorganisaation muuttamiseen tähtäävästä mallista 18.4.2018 Elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen lausunto toimintaorganisaation muuttamiseen tähtäävästä mallista Kunnanhallitus on 26.3.2018 81 päättänyt hyväksyä mallin kunnan uuden toimintaorganisaation

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta.

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Espoo 24-09-2014 Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet:

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja. koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan. valvonnan vuosisuunnitelma

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja. koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan. valvonnan vuosisuunnitelma Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamupäivä-iltapäivätoiminnan valvonnan vuosisuunnitelma 2017-2018 Hyvinvointipalvelut 1(4) Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koululaisten aamupäiväiltapäivätoiminnan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Nostoja VAIKUTA lasten ja perheiden palveluihin kyselyn tuloksista LAPE Pirkanmaa

Nostoja VAIKUTA lasten ja perheiden palveluihin kyselyn tuloksista LAPE Pirkanmaa Nostoja VAIKUTA lasten ja perheiden palveluihin kyselyn tuloksista 2017-2018 LAPE Pirkanmaa Kyselyn perustiedot Pirkanmaan Lape-hankkeessa on ollut avoin kysely toimijoiden nettisivuilla koko hankkeen

Lisätiedot

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous 15.12.2018 Perusturvan talous menolajeittain TP 2017 TOT 10 / 2017 TA 2018 TOT 10 / 2018 Tot-%

Lisätiedot

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla?

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Mistä työhyvinvointi koostuu? Työhyvinvointiryhmä tämä ryhmä perustettiin 2009 ryhmään kuuluu 13 kaupungin työntekijää - edustus kaikilta toimialoilta, työterveyshuollosta,

Lisätiedot

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 22.11.2017 1 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Tilaliikelaitoksen strategia... 2 3. Viestinnän pääpainopisteet... 2 4. Viestinnän tavoitteet... 2 5. Kriisiviestintä...

Lisätiedot

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita)

Talousarvion rakenne, toiminnan ja talouden sitovuus sekä seuranta (1 8) (Nämä ovat talousarviokirjaa täydentäviä asioita) Kaupunginvaltuusto 9.11.2015 Liite 2 104 KAUPUNGINVALTUUSTON KOKOUS 9.11.2015 Talousarvion 2016 käsittelyjärjestys 1. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoro 2. Kaupunginjohtajan talousarvioesittely

Lisätiedot

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017 Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 NYKYTILAN KUVAUS Palvelutuotantoalueet Kiinteistönhoito Rakennus- ja talotekniset korjaus- ja huoltotyöt Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,50 Lainaa 2100 /asukas Ylijäämää 3 800 000 Liikevaihto 15 000 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVOITUSOHJELMA

ASEMAKAAVOITUSOHJELMA Asra 6.9.2016 64 ASEMAKAAVOITUSOHJELMA vuosille 2017-2021 Asemakaavoitus ja tekninen suunnittelu 1 ASEMAKAAVOITUS Asemakaava laaditaan alueiden käytön yksityiskohtaista järjestämistä, rakentamista ja kehittämistä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi. Jämsä

Sosiaali- ja terveystoimi. Jämsä Sosiaali- ja terveystoimi Jämsä 19.4.2018 Sosiaali- ja terveystoimen toimintaa raamittaa: Jämsän ja Kuhmoisten sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue Yhteinen sosiaali- ja terveyslautakunta (7

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 28.3.218] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 218 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Helmikuu 218 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 218 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot