Tervetuloa, uusi elämä!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa, uusi elämä!"

Transkriptio

1 2 / 2018 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Tervetuloa, uusi elämä!

2 ALBERT DOKTER Mission Possiblen Alankomaiden organisaation toiminnanjohtaja Äitienpäivä: Toivon, että äiti alkaisi rakastaa minua... Ei varmaan ole maata, jossa ei jollain tavalla noteerattaisi äitienpäivää. Entisen Neuvostoliiton maissakin sen juhliminen on yleistynyt. Monissa maissa tämä päivä on Amerikan mallin mukaan toukokuun toisena sunnuntaina, mutta käytännöt vaihtelevat. Venäjällä äitienpäivä on marraskuun viimeisenä sunnuntaina, Bulgariassa maaliskuun kahdeksantena. Kaikkialla tämän päivän tarkoituksena on antaa lapsille mahdollisuus osoittaa rakkauttaan ja erityistä huomiota äidille. He näkevät paljon vaivaa, että äiti tulisi iloiseksi ja hänelle jäisi onnellisia muistoja. Kaiken kaikkiaan äitienpäivään liittyy paljon tunnetta. Ja niin sen pitäisi ollakin. Valitettavasti monissa perheissä, joiden parissa teemme työtä, tilanne on aivan toinen. Perheenjäsenten keskinäiset suhteet ovat rikkinäisiä, kodissa on väkivaltaa, ja lapset elävät alkoholin ja päihteiden keskellä. Mutta tällaisissakin perheissä äiti on lapsille rakas ja tärkeä. Krasnojarskin päiväkeskuksessamme vietettiin 7-vuotiaan Diman syntymäpäivää. Kun pöytään tuotiin kakku, toiset lapset sanoivat Dimalle, että hän voi nyt puhaltaa kynttilät ja toivoa jotain. Dima luuli, että toivomus oli sanottava ääneen. Toivon, että äiti alkaisi rakastaa minua! poika sanoi. Sydäntäsärkevää! Sydäntäsärkevää oli myös nähdä, kuinka päiväkeskuksemme lapset olivat askarrelleet hienoja äitienpäivälahjoja, mutta kaikki äidit eivät tulleet juhlaan. Monet heistä eivät ymmärrä, mitä tarkoittaa äitinä oleminen, sillä he ovat kasvaneet lastenkodissa ilman äidin mallia. Mutta olemme nähneet myös toisenlaisia tapauksia. On äitejä, jotka monista vaikeuksista huolimatta ponnistelevat ja tekevät kaiken voitavansa, että lapsilla olisi se, mitä he tarvitsevat. Aina kun käyn työkohteissamme, minuun tekee vaikutuksen työntekijöidemme suhtautuminen autettaviin ihmisiin. Riippumatta siitä, millaisia ongelmia he kohtaavat, heidän rakkautensa ja huolenpitonsa tekevät jokaisesta päivästä äitienpäivän! Kiitos teille siitä, että teette tämän työn mahdolliseksi! Äitienpäiväjuhla Krasnojarskin päiväkeskuksessamme. Lapset olivat askarrelleet äideille lahjoja ja harjoitelleet heitä varten esityksen. (Lue tästä työstä lisää seuraavalla sivulla.) Hyvää äitienpäivää ja kevättä lehtemme lukijoille!

3 Ljuba ei anna periksi! Unohdettujen ja hädänalaisten lasten ja äitien tukena jo parikymmentä vuotta ALBERT DOKTER Ljuba on ollut jo lähes 20 vuotta Mission Possiblen turvakodin johtaja ja äiti Siperian Krasnojarskissa. Turvakodin, lasten iltapäiväohjelman ja kristillisten leirien pitämisen lisäksi hän auttaa kriisitilanteessa olevia nuoria äitejä, jakaa äitiyspakkauksia ja tukee heitä monin tavoin. Kristillinen iltapäiväkerho Kävin jokin aika sitten katsomassa Mission Possiblen työtä Krasnojarskissa. Se on miljoonakaupunki Siperiassa, 4000 km Moskovasta itään. Jo muutaman vuoden ajan Mission Possiblella on ollut siellä Ljuba Jepontshintsevan johdolla lasten kristillinen iltapäiväkerho kommunaalitalon kerhotilassa. Talossa asuu vähävaraisia kriisiperheitä. Suurin osa lapsista on rikkinäisistä kodeista. Olot yhden huoneen asunnoissa ovat surkeat. Talon asukkaat käyttävät yhteistä WC:tä ja keittiötä. Alku oli vaikeaa Kerhon ohjelma sisältää kristillistä opetusta, ja jotkut epäluuloiset asukkaat kutsuivat jopa poliisin: Olemme kuulleet, että täällä kokoontuu jokin lahko, paikalle tullut viranomainen sanoi. Joku toinen olisi jo lannistunut. Mutta ei Ljuba. Hän jatkoi työtä sinnikkäästi joka päivä. Ja tulokset näkyivät! Uusia lapsia tuli kerhoon mukaan. Ljuban avuksi tuli monia vapaaehtoisia. Paikalliset yritykset alkoivat lahjoittaa ruoka- ym. tarvikkeita. Lastentyö muuttui perhetyöksi Lasten kautta Ljuba tiiminsä kanssa tavoitti myös vanhemmat. He olivat nähneet lastensa käytöksen paranevan kerhon tuloksena. Monet tulivat mukaan auttamaan kerhotilan remontissa. Jotkut vanhemmat ovat alkaneet käydä Ljuban kanssa seurakunnassa. Tarkemmin sanottuna äidit, sillä vain yksi isä on mukana. Näettekö lyöntien jäljet? Ljuba käy säännöllisesti perheiden luona. Hän kutsui minutkin mukaan erääseen kotiin pari kerrosta ylempänä. Asukkaat olivat juuri muuttaneet sinne. Katsoin ovelta sisään. Yhden huoneen kodissa ei ollut muuta kuin patja lattialla. Toimme teille vähän ruokatarvikkeita, Ljuba sanoi. Istuimme lattialle juomaan yhdessä teetä. Äiti, Lena, alkoi kertoa tarinaansa, ilman että edes kysyimme. Hänen elämässään asiat olivat ennen olleet hyvin. Hän kertoi häistään ja hyvästä työpaikasta ja näytti kuvia. Mutta sitten Lenan silmistä alkoivat valua kyyneleet. Hän kertoi, kuinka menetti työnsä ja avioliitto alkoi hajota. Mies muuttui väkivaltaiseksi. Katsokaa hän sanoi, Näettekö lyöntien jäljet? Ja tyttäreni on täytynyt nähdä kaikki tämä! Lena haluaisi avioeron, mutta mies ei suostu. Naistenpiiri äideille Valitettavasti Lenalla on paljon kohtalotovereita, myös tässä talossa. Yksi neljästä naisesta Venäjällä on kokenut perheväkivaltaa. Ljuba pitää naisten raamattupiiriä äideille, jotka ovat samassa tilanteessa. Siinä käy kymmenen äitiä. Hän kutsui Lenankin mukaan. Autan sinua löytämään töitä, Ljuba sanoo, ja nuori äiti on kiitollinen. Saammeko rukoilla puolestasi? Ljuba kysyy ennen kuin lähdemme.

4 NATALIA SLOBODJAN Turvahuoneiston ja toiminnan johtaja Ufassa Bashkortostanissa Kaksosia hoitava lääkäri: Näitä lapsia auttaa vain rukous... Orpotytön tavallinen tarina... Masha on nuori tyttö, josta tuli äiti hyvin varhain vain siksi, että hän etsi rakkautta. Kun hän oli 12-vuotias, hänet annettiin lastenkodista sijaisperheeseen maalle. Kaksi vuotta myöhemmin perhe adoptoi hänet, ja hänen nimensä muutettiin. Samalla hän menetti orpolapsen etuudet. Vanhemmat sen sijaan saivat hänestä sosiaalitukia... Heti kun Masha sai henkilöpaperit, hän lähti pois kaupunkiin. Hän opiskeli Ufassa ja etsi rakkautta, jota ei ollut elämässään kokenut. Siellä Masha tutustui nuoreen mieheen, mutta ei sekään ollut todellista rakkautta. Hän alkoi odottaa lasta ja päätyi kodittomaksi kadulle. Siitä huolimatta hän oli onnellinen saadessaan tietää, että odotti kaksosia! Mashalla ei ollut paikkaa, mihin mennä. Synnytyslaitoksella häntä yritettiin saada luopumaan lapsistaan, mutta hän ei suostunut. Hän ei hetkeäkään ollut pahoillaan, että oli tullut äidiksi. Laitokselta hänet ohjattiin meidän turvahuoneistoomme. Meille tulee monia synnyttäneitä äitejä tällä tavalla. Sairaalasta otetaan meihin yhteyttä ja kysytään, voisimmeko ottaa vastaan äidin ja lapsen. Saimme nähdä Mashan hymyilevän ensimmäisen kerran vasta pari kuukautta myöhemmin. Voitte kuvitella, kuinka vaikeaa hänellä oli ollut Hän on luonteeltaan muutenkin ujo ja hiljainen. Nämä lapset eivät ehkä koskaan pysty kävelemään. Kaksosilla oli syntyessään paha kallon epämuodostuma, joka aiheutti fyysisiä ja henkisiä kehityshäiriöitä, ja heillä oli aivohalvauksen vaara. Yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana lapset vain makasivat, eivät jokeltaneet eivätkä hymyilleet. Kaksosia alettiin hoitaa kahdessa sairaalassa. Lääkäri, joka hoiti lapsia, sanoi meille: Näitä lapsia voi auttaa vain rukous... Hymyilin, sillä alusta asti olin opettanut Mashan rukoilemaan lastensa puolesta. Heidän puolestaan on rukoiltu myös seurakunnassa. Ja ihme tapahtui! Yhdeksän kuukauden ikäisinä kaksoset alkoivat Mission Possiblen turvahuoneistossa Ufassa asuu vuodessa n. 25 äitiä lapsineen. Kuten Masha ja hänen kaksospoikansa, he saavat elintärkeää apua ja tukea juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsevat.

5 kertaheitolla kontata, kun sitä ennen he eivät olleet pystyneet edes kääntymään! Olen onnellinen, että olen äiti! Ja tiedättekö, Masha on loistava äiti! On vaikea uskoa, että joku niin rikkinäinen kuin hän on säilyttänyt sisimmässään rakkauden ja lämmön lähteen. Hän hoitaa molempia pikkuisia hellästi ja huolellisesti ja miettii koko ajan heidän parastaan. Vauvat ovat aina puhtaita, kylläisiä ja tyytyväisiä. Kaksosille tarvittiin vaunut, ja laitoimme sanan kiertämään sosiaalisessa mediassa. Pian saimmekin sellaiset. Etsimme nyt Mashalle sopivaa asuntoa, jossa hän pystyy asumaan yhteiskunnan tuella. Sillä aikaa lapset kasvavat, syövät hyvin, nukkuvat, ja kaikki on aivan normaalisti! Lapset välttyivät onnettomalta kohtalolta Olen nähnyt Mashan ja lasten tänne tulossa Jumalan johdatuksen ja rakkauden. Luulen, että ilman turvakotiamme heillä ei olisi ollut toivoa. Lapset olisivat saattaneet vammautua pysyvästi. Puolen vuoden kuluttua heidät olisi otettu äidiltä laitokseen, johon he olisivat jääneet makaamaan elämänsä loppuun asti. Kukaan ei olisi adoptoinut näin vaikeavammaisia lapsia. Mutta Jumala johdatti niin varat kuin oikean hoidon. Sairaalakulut ovat olleet erittäin suuria. Kaksi ensimmäistä hoitojaksoa maksoi 2000 dollaria. Onnistuimme keräämään rahat paikallisina lahjoituksina. Yksin Masha ei olisi mitenkään selviytynyt tällaisista maksuista. Sairaala antaa nyt lasten jatkohoidon maksutta hyväntekeväisyytenä, me maksamme vain lääkkeet. Jumalalle oli tärkeää, että nämä lapset saisivat kasvaa terveinä. Hänelle oli tärkeää, että Masha sai kuulla Hänen rakkaudestaan, ja siksi Hän johti tämän nuoren äidin turvakeskukseemme. Tarvitsemme tukeasi ja rukouksiasi, että toivottomien lasten, nuorten ja perheiden elämät muuttuisivat. Kiitos sinulle!

6 Tiimimme on käynyt usean paikkakunnan seurakunnassa pitämässä vauvajuhlia : Jaamme äitiyspakkauksia, opetamme ja neuvomme äitejä, tarjoamme kakkua, ja juhliin kuuluu usein myös pelejä, leikkejä ja musiikkiohjelmaa. Yksi paikkakunnista, joilla olemme käyneet viime aikoina, on Ihtiman. Pastori ja hänen vaimonsa olivat valmistaneet tapahtuman huolellisesti. Heillä oli luettelo äideistä, jotka tarvitsivat pakkausta. Lapset toivottivat meidät tervetulleiksi lauluesityksellä. Kerroimme äitiyspakkausohjelmastamme ja opetimme äitejä ohjekirjamme pohjalta. Tämän köyhän kylän asukkaat vastaanottivat meidät kiitollisina ja innostuneesti. Heidän vilpittömyytensä ja ilonsa rohkaisi meitäkin! Väkeä oli enemmän kuin odotimme, mutta onneksi kakkua riitti kaikille! Äidit kuuntelevat opetusta suurella mielenkiinnolla Niin tällä paikkakunnalla kuin muualla meihin on tehnyt vaikutuksen se, kuinka suurella mielenkiinnolla äidit kuuntelevat opetus- IRINA GRIGOREVA Mission Possiblen äitiyspakkausprojektin työntekijä Bulgariassa Jutun kirjoittaja Irina ja äitiyspakkauksen saanut nuori äiti Filipovtsin romanikaupunginosan seurakunnassa Sofiassa Vauvajuhlia ja opetusta kylien äideille ta. Useimmat heistä eivät ole käyneet peruskoulua loppuun, ja heidän saamansa tieto on ollut vähäistä. Asiat, joista puhumme, selvästi kiinnostavat heitä, ja on helppo nähdä, että he ymmärtävät ja vastaanottavat kuulemansa. Neuvoja äideille ja myös isille Näissä tapahtumissa käymme myös henkilökohtaisia keskusteluja äitien kanssa. Neuvomme ja rohkaisemme heitä. Talviaikana, kun töitä on vähemmän, mukana on ollut myös isiä. Motivoimme vanhempia olemaan hyvinä esikuvina lapsilleen. Niin teimme myös Ihtimanissa. Sanomamme vanhemmille oli: Lapset kopioivat kaiken, minkä näkevät teissä - ja siksi teidän on kasvattajina henkilökohtaisesti näytettävä heille hyvää esimerkkiä. Äidit kertovat huolistaan Kun puhumme äitien kanssa, heillä on mahdollisuus purkaa sydäntään. Eräs äiti, joka oli ensimmäisen lapsen syntyessä vielä alaikäinen, oli erittäin ahdistunut. Synnytys oli tapahtunut keisarinleik- kauksella, ja hän ei olisi saanut tulla kahteen vuoteen raskaaksi. Hän oli kuitenkin jo kuudetta kuukautta raskaana. Rukoilimme hänen puolestaan, rohkaisimme häntä ja annoimme neuvoja perhesuunnittelua varten lapsen syntymän jälkeen. Eräs 19-vuotias odottava äiti pelkäsi synnytystä ja oli henkisesti lähes lamaantunut. Hän ei tiennyt, mitä oli odotettavissa. Hänessä tapahtui silminnähtävä muutos sen jälkeen kun rauhoittelimme ja rohkaisimme häntä ja rukoilimme hänen puolestaan. Näissä erittäin köyhissä oloissa monet äidit pelkäävät, miten tulevat toimeen lapsen synnyttyä. Kävimme erään tällaisen äidin kotona. Se oli ränsistynyt pieni huone, mutta silti siisti. Pelko ja huoli näkyivät hänestä ulospäin. Mies oli ollut pitempään työtön, ja äskettäin hän itsekin oli menettänyt työpaikkansa. Rukoilimme hänen kanssaan ja puhuimme siitä, että lapsi on arvokas ja ainutlaatuinen lahja myös vaikeissa oloissa, ja Jumalan avulla he selviäisivät tulevista haasteista.

7 Pevtsiten kylän äidit, jotka ovat saaneet äitiyspakkauksen ja muuta apua, kokoontuivat seurakuntaan vauvajuhlaan, jossa tiimimme opettajat puhuivat heille ja näyttivät opetusvideon. Samalla muutama uusi äiti sai pakkauksen. Eturivissä keskellä on Rosa, josta kerroimme lehtemme numerossa Juttu löytyy osoitteesta mp.org/fi/uutislehti Tervetuloa, uusi elämä! - Ohjekirja odottaville äideille Olemme tuottaneet äitiyspakkauksia varten bulgariankielisen kirjasen, jossa on käytännön ohjeita äidille, isääkään unohtamatta. Nuori äiti löytää siitä neuvoja, jotka koskevat raskautta, synnytystä, vauvan ruokintaa, pesua ja muuta hoitoa, nukkumista, sairastumista, leikkejä ja lapsen kehitystä. Olosuhteissa, joissa nuoret äidit eivät ole saaneet mitään opastusta, tämä on heille erittäin hyödyllistä tietoa. Olemme lisäksi tuottaneet opetusmateriaalin äitiyspakkausohjelman paikallisille yhdyshenkilöille. Siinä on aineisto kahtatoista äitipiirin kokoontumista varten.

8 Lähettäjä: Mission Possible ry, PL 120, Vantaa TOIMINTAKESKUKSIA 70 PAIKALLISIA VAPAAEHTOISIA 16 PAIKALLISIA TYÖNTEKIJÖITÄ PERHEITÄ JOTKA SAAVAT SÄÄNNÖLLISTÄ APUA 2800 LAPSIA KRISTILLISISSÄ KERHOISSA 660 PÄIHDEKUNTOUTETTAVIA 3100 HIV-TESTATTUJA 625 LAPSIA TURVAKESKUKSISSA 800 LAPSIA PERHEISSÄ JOTKA SAAVAT APUA 1220 LAPSIA KESÄLEIREILLÄ 95 OSALLISTUJIA KURSSEILLA JA SEMINAAREISSA 2280 ÄITIYSPAKKAUSTEN SAAJIA Katsaus vuoteen 2017 Vieressä olevat luvut kertovat siitä, kuinka monia ihmisiä saavutimme tärkeimpien työmuotojemme kautta viime vuonna. Lämmin kiitos teille kaikille! Jokaisen mukanaolo on tärkeä! TRANSNISTRIA, MOLDOVA ALBANIA UKRAINA BULGARIA VENÄJÄ TUKI-ILMOITUKSET Korson Sähkö-Yksikkö Oy RAKENNUSKONEVUOKRAAMO Laitteet remontointiin ja pihatöihin. Toimipisteet Helsingissä ja Vantaalla. p Kertailmoitus 60 eur, koko vuosi 300 eur. Lämmin kiitos näille yrityksille tuesta! Mission Possible ry, PL 120, Vantaa / info@mp.org / Tilaukset, osoiteasiat: tilaus@mp.org Äitiyspakkausohjelma ja Suomen yhteydet: Päivi Ranta puh , pp@mp.org Facebook Mission Possible Finland ja Pienimmän parhaaksi TUKITILIT (viitenumerot tilisiirtokupongissa) Nordea FI Danske Bank FI OP FI TUKISOITTO: (10 e), (20 e) Poliisihallituksen keräyslupa , RA/2016/378, asti, koko Suomi ilman Ahvenanmaata. Tarkemmat tiedot:

Yksi meistä Autettavat voivat sanoa jokaisesta työntekijästämme: Hän on yksi meistä. Lue lisää sisäsivuilta!

Yksi meistä Autettavat voivat sanoa jokaisesta työntekijästämme: Hän on yksi meistä. Lue lisää sisäsivuilta! KESÄ / HEINÄ 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Yksi meistä Autettavat voivat sanoa jokaisesta työntekijästämme: Hän on yksi meistä. Lue lisää sisäsivuilta! IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa

Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa HELMI / MAALIS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua, jolla on iankaikkisuusarvoa Tässä lehdessä myös yhteenveto työmme tuloksista v. 2012. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje syksy 2016 25.11.2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kiitos teille kaikille tuesta ja esirukouksista Viipurin turvakodin toiminnan puolesta! Teidän avullanne lapsen elämä muuttuu

Lisätiedot

3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan. Uusi soppakeittiö!

3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan. Uusi soppakeittiö! 3 / 2018 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Uusi soppakeittiö! RUMEN IVANOV Bulgarian Mission Possiblen johtaja Muutos on alkanut! Kun kävimme Karnaren slummikylässä ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten,

Lisätiedot

Minä... kaiken tämän keskellä... 2 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille

Minä... kaiken tämän keskellä... 2 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille 2 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Minä... kaiken tämän keskellä... Dima ja hänen äitinsä pääsivät turvakotiimme juuri kun heiltä oli mennyt kaikki toivo. Lue heidän tarinansa

Lisätiedot

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Maahanmuuttajien kokemuksia perhevalmennuksesta ja sen tarpeesta Kävitkö perhevalmennuksessa?

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ulos kopista!

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ulos kopista! 1 / 2018 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Ulos kopista! Lena eli sairautensa vuoksi eristyksissä niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Eräänä päivänä turvakotimme johtaja koputti asuinhuoneen

Lisätiedot

Missä hän on tänään? 4 / Tapaat tässä numerossa lapsia ja vanhempia muutamia vuosia sen jälkeen, kun he saivat meiltä apua.

Missä hän on tänään? 4 / Tapaat tässä numerossa lapsia ja vanhempia muutamia vuosia sen jälkeen, kun he saivat meiltä apua. 4 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Missä hän on tänään? Tapaat tässä numerossa lapsia ja vanhempia muutamia vuosia sen jälkeen, kun he saivat meiltä apua. IGNAT IVANOV, Toiminnanjohtaja - Selfie

Lisätiedot

Meitä odotetaan! Apua, evankeliumia ja iloa koteihin, joissa vallitsee puute ja toivottomuus LOKA / MARRAS 2016

Meitä odotetaan! Apua, evankeliumia ja iloa koteihin, joissa vallitsee puute ja toivottomuus LOKA / MARRAS 2016 LOKA / MARRAS 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Meitä odotetaan! Apua, evankeliumia ja iloa koteihin, joissa vallitsee puute ja toivottomuus IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Kuinka

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Apua + evankeliumia = täyskäännöksiä ihmisten elämässä

Apua + evankeliumia = täyskäännöksiä ihmisten elämässä ELO/SYYS 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Apua + evankeliumia = täyskäännöksiä ihmisten elämässä Perhepartio auttaa kadulta pelastettuja teiniäitejä ja heidän pikkulapsiaan Työmme

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Hyvää ja rauhallista joulua!

Hyvää ja rauhallista joulua! 6 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Hyvää ja rauhallista joulua! Lämmin kiitos teille kuluneesta vuodesta Mission Possiblen tiimeiltä ja kaikkien lasten ja perheiden puolesta,

Lisätiedot

Uutiskirje toukokuu / kesäkuu 2016

Uutiskirje toukokuu / kesäkuu 2016 Uutiskirje toukokuu / kesäkuu 2016 Ä Ä Ä Ä Ä Ä Ä ÄÄ ÄÄ ÄÄ SV: Niin, kertokaa minulle! Yleisö: Jokaisessa lahjoituksessa on siunauksensa. SV: Kyllä, mutta miksi tehdä lahjoitus? Yleisö: Lahjoittamista on,

Lisätiedot

Hei taas! 5 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille

Hei taas! 5 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille 5 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Hei taas! Kaverukset Sergi, Melio ja Selman ovat Albanian keskuksemme kristillisen päiväkerhon kasvatteja. He ovat nyt ensimmäisellä luokalla

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

P. Tervonen 11/ 2018

P. Tervonen 11/ 2018 P. Tervonen 11/ 2018 Olen 50 vuotias puhdistuspalvelualan kouluttaja Minun tyttäreni on sairastunut psyykkisesti, hänen ikänsä on 14 v Minulla on mies ja kaksi muuta lasta, toinen heistä on muualla opiskelemassa

Lisätiedot

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ensimmäiset äidit romanikylissä saivat äitiyspakkauksen!

1 / Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Ensimmäiset äidit romanikylissä saivat äitiyspakkauksen! 1 / 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Ensimmäiset äidit romanikylissä saivat äitiyspakkauksen! IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Vauvoja ja nuorukaisia Mitä yhteistä on vastasyntyneellä

Lisätiedot

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Oikeus (laki sanoo, että saa tehdä jotakin) Suomen uusi perustuslaki tuli voimaan 1.3.2000. Perustuslaki on tärkeä laki. Perustuslaki kertoo, mitä ihmiset saavat

Lisätiedot

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9

JOULU 2013 - TAMMI 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 JOULU 2013 - TAMMI 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Hän astui alas, maan alimpiin paikkoihin. Ef. 4:9 IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Maan alimpiin paikkoihin Jouluevankeliumi Efesolaiskirjeen

Lisätiedot

ELO / SYYS Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Pienimmän parhaaksi

ELO / SYYS Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Pienimmän parhaaksi ELO / SYYS 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Pienimmän parhaaksi Uusi ohjelma käynnistyy! Äitiyspakkauksia ja paljon muuta Bulgarian romanikylien nuorille äideille ja muille

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus Missio Välitämme pelastuksen evankeliumia Jumalan armosta sanoin ja teoin. Visio Seurakuntamme on armon ja rauhan yhteisö, joka tuo ajallista

Lisätiedot

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus VASSO MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Mies Suomessa, Suomi miehessä-luentosarja Helsinki 26.11.2008 MERJA

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Ruusulaakson lapset 3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan

Ruusulaakson lapset 3 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan 3 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Ruusulaakson lapset Ruusulaakso on yksi Bulgarian turistikohteista mutta tällä alueella asuu myös rutiköyhiä ihmisiä. Tapaat tässä numerossa siellä asuvia perheitä

Lisätiedot

Etsimässä ja pelastamassa sitä, mikä on kadonnut.

Etsimässä ja pelastamassa sitä, mikä on kadonnut. HUHTI / TOUKO 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Etsimässä ja pelastamassa sitä, mikä on kadonnut. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Työstä Venäjällä eilen, tänään ja huomenna Osta

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa ELO/SYYS 2011 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Haluan tietää. Apu ja opetus muslimialueilla johtavat kokonaisia perheitä uskoon ja mullistavat kylien elämää. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Pietarin Katulapset ry. Pietarin katulapset tarvitsevat Sinua

Pietarin Katulapset ry. Pietarin katulapset tarvitsevat Sinua Pietarin Katulapset ry Pietarin katulapset tarvitsevat Sinua Ihmisarvoinen lapsuus on erittäin suuri asia. Valitettavasti kaikille lapsille Venäjällä se ei ole mahdollista. Omien vanhempiensa hylkäämiä

Lisätiedot

PAPERITTOMAT -Passiopolku

PAPERITTOMAT -Passiopolku PAPERITTOMAT -Passiopolku P a s s i o p o l k u E t a p p i 1 Taistelu perheen puolesta Kotona Nigeriassa oli pelkkää köyhyyttä. Rahaa ei aina ollut ruokaan, saati kouluun. Asuimme koko perhe samassa majassa.

Lisätiedot

JOULU TAMMI Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Valo tuli. Tyttö Rozinon kylästä. Kuva: Linsey Curro

JOULU TAMMI Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Valo tuli. Tyttö Rozinon kylästä. Kuva: Linsey Curro JOULU 2016 - TAMMI 2017 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Valo tuli. Tyttö Rozinon kylästä. Kuva: Linsey Curro IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Kansa, joka asui pimeydessä, näki suuren

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Muistot omasta lapsuudesta saattavat herätä Millaisia vanhempia sinun äitisi ja isäsi olivat?

Muistot omasta lapsuudesta saattavat herätä Millaisia vanhempia sinun äitisi ja isäsi olivat? Raskauden alussa mielen täyttävät raskauden fyysiset muutokset ja ajatukset itse raskaudesta tunteellisuus huoli lapsen menettämisestä stressaantuminen väsymys Muistot omasta lapsuudesta saattavat herätä

Lisätiedot

Erilainen perhe 1 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan

Erilainen perhe 1 / Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan 1 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Erilainen perhe Tutustu slummikylässä asuvaan Paveliin ja Minkaan, jotka tekevät kaiken voitavansa antaakseen lapsilleen hyvän elämän ja ohjatakseen heidät

Lisätiedot

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulutyö 2018 Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu intensiivijaksolle,

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille Mission Possiblen ystäville! Kiitos mukanaolostanne kuluneena vuonna! JOULU 2015 - TAMMI 2016

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille Mission Possiblen ystäville! Kiitos mukanaolostanne kuluneena vuonna! JOULU 2015 - TAMMI 2016 JOULU 2015 - TAMMI 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Hyvää ja rauhallista joulua kaikille Mission Possiblen ystäville! Kiitos mukanaolostanne kuluneena vuonna! IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Umpikujasta ulos LOKA-MARRAS 2015. Apua ja evankeliumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille

Umpikujasta ulos LOKA-MARRAS 2015. Apua ja evankeliumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille LOKA-MARRAS 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Umpikujasta ulos Apua ja evankeliumia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Ukraina murroksen keskellä

HUHTI-TOUKO 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Ukraina murroksen keskellä HUHTI-TOUKO 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Ukraina murroksen keskellä PÄÄKIRJOITUS IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Rukoile Ukrainan puolesta!

Lisätiedot

HELMI - MAALIS 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Kohteena syrjäytyneet ja unohdetut

HELMI - MAALIS 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Kohteena syrjäytyneet ja unohdetut HELMI - MAALIS 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kohteena syrjäytyneet ja unohdetut IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja "Kaduille ja kujille, teille ja aitovierille": Kohteena unohdetut

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Onnellinen loppu. Äidit, jotka tulevat turvakeskuksiimme, ovat todellisessa hädässä. Ja kaikki löytävät todellisen avun. 2 / 2019

Onnellinen loppu. Äidit, jotka tulevat turvakeskuksiimme, ovat todellisessa hädässä. Ja kaikki löytävät todellisen avun. 2 / 2019 2 / 2019 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Onnellinen loppu Äidit, jotka tulevat turvakeskuksiimme, ovat todellisessa hädässä. Ja kaikki löytävät todellisen avun. ALBERT DOKTER Hollannin Mission Possiblen

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän.

Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. ELO - SYYS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kun pelastamme lapsen, pelastamme koko elämän. Sasha ja Masha, pikku ystävykset Jekaterinburgin turvakodissa IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa

HELMI-MAALIS 2014. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa HELMI-MAALIS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Mission Possiblen vanhan logon piikkilanka-aita on nyt auki. Maissa, jotka 40 vuotta sitten olivat suljettuja, voi tänä päivänä toimia

Lisätiedot

HUHTI/TOUKO 2012. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Kaduille, kujille, teille ja aitovierille.

HUHTI/TOUKO 2012. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. Kaduille, kujille, teille ja aitovierille. HUHTI/TOUKO 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kaduille, kujille, teille ja aitovierille. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Kaduille, kujille, teille ja aitovierille >>

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon.

Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. JOULU 2014 - TAMMI 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsen hymyyn ei tarvita paljon. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Perhetyö Missä todellinen

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Seksuaalisuus SISÄLTÖ Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Lapsen kysymykset Lapsen häiritty seksuaalisuus Suojele lasta ja nuorta

Lisätiedot

HELMI-MAALIS Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Millaisesta elämästä olet pelastanut lapsia?

HELMI-MAALIS Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. Millaisesta elämästä olet pelastanut lapsia? HELMI-MAALIS 2016 Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille Millaisesta elämästä olet pelastanut lapsia? IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Tämänkertaisen pääkirjoituksen on kirjoittanut Andrei

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Äitiyspakkaukset avaavat uusille perheille oven seurakuntaan.

Äitiyspakkaukset avaavat uusille perheille oven seurakuntaan. 5 / 2018 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan Äitiyspakkaukset avaavat uusille perheille oven seurakuntaan. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Esimerkin voima Kuluneena parina vuotena nuoret ovat olleet erityisen

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Luomme yhdessä olosuhteita ihmeille.

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Luomme yhdessä olosuhteita ihmeille. TAMMI/HELMI 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Luomme yhdessä olosuhteita ihmeille. PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Mikä innoittaa minua tämän vuoden alussa? Turvakodin

Lisätiedot

RIPPIKOULUTEHTÄVÄ 2019

RIPPIKOULUTEHTÄVÄ 2019 RIPPIKOULUTEHTÄVÄ 2019 Espoon tuomiokirkkoseurakunta Kirkkokatu 10 09 80501 Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulun Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustoja rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulun Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustoja rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulun Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustoja rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu intensiivijaksolle, leirillemme

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

Kaksi lasta aidan takana

Kaksi lasta aidan takana ELO-SYYS 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Kaksi lasta aidan takana Veli ja sisko alkoholistiperheestä ukrainalaisessa syrjäkylässä joutuivat etsimään ruokaa ja tavaroita kaatopaikalta.

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Joulun valoa romanikylissä

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Joulun valoa romanikylissä JOULUKUU 2011 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Joulun valoa romanikylissä PÄÄKIRJOITUS Ignat Ivanov Toiminnanjohtaja Mitä yhteistä on lapsilla, syntisillä ja sairailla? Nämä kaikki

Lisätiedot

Jeesus, suuri Opettaja

Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija

Yksinäisyys lasten silmin. Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Yksinäisyys lasten silmin Ida Spets, sosiaalityön opiskelija Tutkimusaihe ja tutkimuskysymykset Lasten yksinäisyys lasten näkökulmasta Sadutusmenetelmällä lasten tieto näkyviin 1) Mitä lapset kertovat

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoito - kokemuksia Kainuusta Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Etunimi Sukunimi

Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoito - kokemuksia Kainuusta Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Etunimi Sukunimi Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoito - kokemuksia Kainuusta 23.4.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Etunimi Sukunimi Kehitysvammaisten lasten ja nuorten palvelut Kainuussa Kainuun

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

"Heille oli sijaa majatalossa"

Heille oli sijaa majatalossa 6 / 2018 Evankeliumia ja apua Itä-Eurooppaan "Heille oli sijaa majatalossa" ja se muutti heidän elämänsä. Lue turvakotiimme pelastetun Sonamin hänen lapsensa tarina, s. 4-5. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän.

Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. LOKA-MARRAS 2014 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Oikeaan aikaan annettu apu voi pelastaa koko loppuelämän. IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja Välähdyksiä toimintamme historiasta Ei oikoteitä

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 1 / 2011

Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 1 / 2011 Tämä talvi on ollut Siperiassa erittäin ankara ja luminen. Katupartiomme saavat joka vuosi kymmeniä tämän pojan kaltaisia nuoria kadulta pois. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa 1 /

Lisätiedot

Auta häntä kotikylässään!

Auta häntä kotikylässään! ELO / SYYS 2013 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Auta häntä kotikylässään! Kun autamme Bulgarian romaniperheitä kotikylissään, heidän ei tarvitse lähteä etsimään apua kaduilta muualta

Lisätiedot

Lapsia, joilla on menneisyys ja tulevaisuus

Lapsia, joilla on menneisyys ja tulevaisuus KESÄ/HEINÄ 2012 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa Lapsia, joilla on menneisyys ja tulevaisuus Dasha syntyi vankilassa, kun hänet oli tarkoitus abortoida, hän eli kadulla ja rautatieasemilla,

Lisätiedot

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia Lämmittely Mitä Suomen juhlia tiedät? Miten niitä vietetään? Ketä kutsutaan? Miten? Mitä tehdään? Mitä syödään? Mitä annetaan lahjaksi? Miten pukeudutaan? Millainen

Lisätiedot

Tehtäviä. Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi

Tehtäviä. Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi Sisko Istanmäki: Liian paksu perhoseksi JULKAISIJA: Oppimateriaalikeskus Opike, Kehitysvammaliitto ry Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puh. (09) 3480 9350 fax (09) 351 3975 s-posti: opike@kvl.fi www.opike.fi

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi v TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi Lapset ja nuoret näkyviksi Kangasalan seurakunnassa info työntekijöille ja luottamushenkilöille v Mikä ihmeen LAVA? Lapsivaikutusten arviointi eli LAVA on

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s.

HUHTI-TOUKO 2015. Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa. On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. HUHTI-TOUKO 2015 Kadun lasten, nuorten ja perheiden elämää muuttamassa On vain yksi tapa tuoda heidän elämäänsä pysyvä muutos. Lue s. 6-7 Yksi parhaista päätöksistämme! Rakkaat ystävät, IGNAT IVANOV Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Kiitos kaikista viesteistä, joita olemme saaneet. Kiitos esirukouksistanne. Olemme saaneet olla terveinä.

Kiitos kaikista viesteistä, joita olemme saaneet. Kiitos esirukouksistanne. Olemme saaneet olla terveinä. Keväinen Unkari Kiitosaiheita Kiitos kaikista viesteistä, joita olemme saaneet. Kiitos esirukouksistanne. Olemme saaneet olla terveinä. Olemme muuttaneet huhtikuun alusta keskelle kaupunkia Otp - pankin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

SRK-INFO 3/2016. Arvoisat työtoverit

SRK-INFO 3/2016. Arvoisat työtoverit 28.11.2016 SRK-INFO 3/2016 Arvoisat työtoverit Kiitos yhteistyöstä teille ja koko seurakunnalle Olemme voineet yhdessä tukea seurakuntien ja koko herätysliikkeen evankeliointia ja diakoniaa. Hyvä Sanoma

Lisätiedot

Yksintulleiden nuorten perhe ja arjen turvallisuus

Yksintulleiden nuorten perhe ja arjen turvallisuus Yksintulleiden nuorten perhe ja arjen turvallisuus Johanna Hiitola, YTT, Erikoistutkija, Siirtolaisuusinstituutti Suomen Akatemian hanke: Perheen erossaolo, maahanmuuttostatus ja arjen turvallisuus Kuka

Lisätiedot