Kannuksen Kaukasennevan tuulipuiston osayleiskaava

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kannuksen Kaukasennevan tuulipuiston osayleiskaava"

Transkriptio

1 KANNUKSEN KAUPUNKI Liite 9. Kannuksen Kaukasennevan tuulipuiston osayleiskaava Vastineet osayleiskaavaehdotuksesta esitettyihin lausuntoihin. Vastineen laatija: WSP Finland Oy Pöyry Oyj Puhuri Oy ETELÄ-POHJANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Lausunto: Kaavamääräyksissä on merkintä, että hankkeella täytyy olla puolustusvoimien hyväksyntä. Tällainen kaavamääräys ei ole mahdollinen koska se tarkoittaisi käytännössä, että puolustusvoimat olisi lupaviranomainen. Sen sijaan määräyksiin voidaan laittaa, että puolustusvoimilta on pyydettävä lausunto. Vastine: Puolustusvoimat on esittänyt, että alueelle laadittavaan kaavaan tulee tuulivoimaloiden alueen kaavamääräyksen kohdalle oikeusvaikutteinen kaavamääräys, jonka mukaan ennen tuulivoimaloiden rakennusluvan myöntämistä on saatava hyväksyntä Puolustusvoimien pääesikunnalta. Määräystä ei pidä muuttaa pelkäksi lausuntopyyntövelvoitteeksi tai kuulemiseksi, koska se ei riittävästi turvaa puolustusvoimien etuja. Tämä löytyy pyydetysti mm. Kaavaselostuksen Yleismääräykset osiosta. Kannuksen kaupungin näkemys on, että tässä asiassa kuunnellaan Puolustusvoimia. Lausunto: Kaavamääräyksistä tulee myös poistaa ympäristöministeriön suositusohjearvoja koskeva määräys. Tässä osayleiskaavassa sovelletaan Valtioneuvoston asetuksessa tuulivoimaloiden ulkomelutason ohjearvoissa 1107/2015 olevat ohjearvot. Kaavamääräyksiä on myös päivitettävä tällä asetuksella.

2 Vastine: Kaavamääräykset päivitetään ehdotettuun muotoon. Lausunto: Melumallinnus on tehty Vestas V126 3,3 MW -voimalalla, jonka napakorkeus on 170 metriä ja roottorin halkaisija 126 metriä. Äänitehotaso on 105,5 db. Kokonaiskorkeudeksi muodostuu näin ollen 233 metriä. Kaavamääräykset mahdollistavat kuitenkin 240 metriä korkeat voimalat. ELY-keskuksen mielestä kaavamerkintä ja selvityksissä käytetyt korkeudet tulisi olla yhteneväisiä. Vastine: Melumallinnus päivitetään vastaamaan kaavamääräysten mahdollistamaa kokonaiskorkeutta. Lausunto: Yhdelle loma-asunnolle aiheutuu todellisessa tilanteessa välkettä yli 8 tuntia vuodessa. ELY-keskuksen mielestä kaavan suunnittelu täytyy olla sellainen, että suositusohjearvoa 8 tuntia / vuosi ja 30 min / päivä ei ylitetä. Vastine: Tuulivoimaloista aiheutuvalle varjovälkkeelle ei ole Pohjoismaissa määritelty rajaarvoja. Välkemallinnuksen mukaan suositusohjearvoja (todellinen tilanne) ei ylitetä. Kohtuuton haitta varjovälkkeestä pystytään ehkäisemään myös pysäyttämällä välkettä aiheuttavat voimalat kriittiseksi ajaksi. Voimalat voidaan ohjelmoida pysähtymään automaattisesti vallitsevien sääolosuhteiden mukaisesti, kun välkettä muodostuisi herkälle alueelle. Lausunto: ELY-keskuksen käsityksen mukaan osa suunnitellusta tuulivoimapuistosta saattaa sijaita luokittelemattomalla pohjavesialueella. Vaikka aluetta ei tässä vaiheessa rajattaisi pohjavesialueeksi, tulee tuulivoimaloiden rakentamisen yhteydessä kuitenkin noudattaa pohjeveden pilaamiskieltoa (YSL 17 ), sekä huomioida mahdollinen vesitalousluvan tarve (VL 3:2 ). Lisäksi on syytä huomioida mahdollisen pohjavesialueeksi rajaamisen aiheuttamat rajoitukset alueen käytölle tulevaisuudessa. Vastine: Hanketoimija noudattaa pohjaveden pilaamiskieltoa ja huomioi mahdollisen vesitalousluvan tarpeen. Hanketoimija huomioi mahdollisen pohjavesialueeksi rajaamisen aiheuttamat rajoitukset alueen käytölle tulevaisuudessa.

3 Lausunto: Luontoselvityksissä on todettu tuulivoimaloiden 4 ja 5 välillä esiintyvän valtakunnallisesti uhanalaista valkolehdokkia. Tuulivoimaloiden paikat eivät näyttäisi uhkaavan valkolehdokin kasvualueita, mutta tielinjan sijoittaminen tuulivoimaloiden välille saattaa aiheuttaa maaston kuivumista ja näin vaikuttaa valkolehdokkien kasvuympäristöön. Tien paikkaa voisi vielä harkita. Vastine: Valkolehdokki ei ole kovin vaatelias laji elinympäristönsä suhteen. Se kasvaa niin kuivahkoissa lehdoissa, rehevissä kangasmetsissä, harjumetsissä kuin letto- ja lehtokorvissa. Lisäksi laji viihtyy metsäaukeilla ja tien pientareilla. Hankealueella esiintymät sijaitsevat tuoreella kankaalla. Suunniteltu tie sijaitsee n. 25 metrin päässä valkolehdokkien potentiaalisista esiintymisalueista. Tien rakentamisen kuivattava vaikutus ulottuu yleensä tien välittömään läheisyyteen, joten laajamittaista kuivattavaa vaikutusta ei arvioida valkolehdokkiesiintymiin ulottuvan. Valkolehdokkiesiintymät otetaan huomioon tien rakentamisen yhteydessä. Lausunto: Voimalat voivat häiritä etenkin kanahaukan pesintärauhaa. Myös tuulivoimaloiden 4 ja 5 välinen huoltotie pirstoo kanahaukalle tärkeää yhtenäistää metsää. Luo-2 merkinnän osalta tulisi selostusosassa tarkentaa sitä, tarkentaa, miten luontoarvot tulee turvata. Voimaloiden 2, 4, 5 paikkoja sekä voimaloiden 4 ja 5 välistä tieyhteyttä tulisi tarkistaa. Vastine: Kanahaukan pesä sijaitsee noin 345 metriä voimalasta 4. Voimalat 2 ja 5 sijaitsevat hieman kauempana pesästä kuin voimala 4. Pesäpuun tarkka sijainti on hankkeen toteuttajan tiedossa ja se otetaan huomioon rakentamisen yhteydessä. Kuten luontoselvityksen vaikutusarvioinnissa todetaan, rakentaminen nykyisen sijoitussuunnitelman mukaan saattaa joka tapauksessa aiheuttaa sen, että kanahaukka hylkää nykyisen pesäpaikkansa. Alueen erämaisuuden ja metsäisyyden vuoksi kanahaukalle sopivaa elinympäristöä ja soveltuvia metsiä löytyy lähialueilta maastoselvitysten perusteella kuitenkin runsaasti, joten kyseinen kanahaukkapari todennäköisesti voi löytää uuden pesäpaikan lähistöltä. Alueella jo nykyisellään tapahtuvaan ihmistoimintaan (metsätalous, kiviainestuotanto) suhteutettuna tuulivoimapuiston rakentaminen ei sinänsä aiheuta kokonaisuutena merkittävää häiriötä. Kanahaukan on myös todettu sopeutuvan ihmistoiminnan myötä tapahtuviin elinympäristömuutoksiin ja nykyisin se kelpuuttaa elinpiirikseen huomattavan muokattuja ympäristöjä ja pienialaisempia metsiä kuin ennen. Tuulivoimaloista aiheutuu törmäysriski alueella pesiville päiväpetolinnuille, mutta tavanomaisesti petolinnut karttavat voimaloita ja kokonaisuutena törmäysriskin ei Kaukasennevalla voida katsoa muodostuvan merkittäväksi. Kaavan selostusosassa tarkennetaan, kuinka luontoarvot turvataan rakentamisen suunnittelussa ja toteutuksessa. Lausunto: Kaavaselostuksessa tulisi esittää arviot raskaan liikenteen määristä tieosuuksittain ja arviot niiden vaikutuksista.

4 Vastine: Raskaan liikenteen määriä ja arvioita niiden vaikutuksista täydennetään kaavaselostukseen. Lausunto: Kaavaselostuksen kuvassa 11 on esitetty arvioidut erikoiskuljetusten määristä tieosuuksittain. Erikoiskuljetusreitit tulee selvittää osayleiskaavan ehdotusvaiheessa. Vastine: Erikoiskuljetusreitit on selvitetty ja kuvattu kaavaselostuksen sivuilla 35 ja 36. Lausunto: Hanketoimijan tulee hakea uusi liittymälupa tai liittymän käyttötarkoituksen muutos Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Vastine: Hanketoimija hakee uuden liittymäluvan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta. MUSEOVIRASTO Lausunto: Kaava-alueella on yksi ennestään tunnettu kohde, Heinäjärven kiviaidat. Kohde pyydetään lisäämään kaavakartalle ja selostukseen. Tämän hetken suunnittelutilanteen perusteella hankkeella ei ole vaikutusta muinaisjäännöksiin (Matokangas 1 ja 2, Elätekangas 1 ja 2). Vastine: Ehdotettu kohde lisätään kaavakartalle ja selostukseen. K.H. RENLUNDIN MUSEO, KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAMUSEO Lausunto: Maakuntamuseolla ei ole huomautettavaa osayleiskaavaehdotukseen. Vastine: Lausunto merkitään tiedoksi. KESKI-POHJANMAAN LIITTO Lausunto: Keski-Pohjanmaan liitolla ei ole huomautettavaa Kannuksen Kaukasennevan tuulipuistoalueen osayleiskaavaehdotuksesta. Vastine: Lausunto merkitään tiedoksi. FINGRID Lausunto: Kaavaluonnoksessa esitetty liityntäratkaisu sähköverkkoon (liittyminen hankealueen kaakkoispuolella kulkevaan 110 kv olemassa olevaan voimajohtoon) ei ole kantaverkon näkökulmasta mahdollinen. Tuulivoimapuiston liityntäratkaisua tulee vielä selvittää Fingrid Oyj:n ja Herrfors Nät-Verkko Oy Ab:n kanssa tarkemmin.

5 Vastine: Hankevastaava on selvittänyt verkkoliityntämahdollisuuden Fingrid Oyj:n / Antero Reilanderin kanssa. Verkkoliityntä on mahdollista toteuttaa Retulammelle tai siitä länteen päin menevään johtoon. METSÄHALLITUS Lausunto: Muutetaan Luo-1 kaavamerkintä muotoon: Alueella sijaitsee mahdollinen Metsälain (1085/2013) 10 :n mukainen kohde. Lakikohteen yksityiskohtainen rajaus tehdään maastossa toimenpidesuunnittelun yhteydessä. Alueen suunnittelussa ja toteuttamisessa on otettava huomioon alueen luontoarvot ja luonnon monimuotoisuus. Samoin metsälakikohteen käsittelyyn vaadittava maisematyölupa tulee poistaa tarpeettomana, koska metsälaki määrittelee metsälakikohteiden sallitun käsittelyn. Vastine: Kaavamerkintä muutetaan lausunnossa ehdotettuun muotoon. SUOMEN TURVALLISUUSVERKKO OY Lausunto: Suomen Turvallisuusverkko Oy:llä ei ole lausuttavaa tai osallistumistarvetta suunnittelukokonaisuuteen liittyen. Vastine: Lausunto merkitään tiedoksi. PUOLUSTUSVOIMAT, 2. LOGISTIIKKARYKMENTTI, ESIKUNTA Puolustusvoimat ilmoittaa olevansa osallinen Kannuksen Kaukasennevan tuulivoimaosayleiskaavan laatimisessa ja 2. Logistiikkarykmentti alueellisena edunvalvojana ei näe omalta osaltaan estettä kaavan jatkotyölle. Puolustusvoimat on esittänyt, että alueelle laadittavaan kaavaan tulee tuulivoimaloiden alueen kaavamääräyksen kohdalle oikeusvaikutteinen kaavamääräys, jonka mukaan ennen tuulivoimaloiden rakennusluvan myöntämistä on saatava hyväksyntä Puolustusvoimien pääesikunnalta. Määräystä ei pidä muuttaa pelkäksi lausuntopyyntövelvoitteeksi tai kuulemiseksi, koska se ei riittävästi turvaa puolustusvoimien etuja. Tämä löytyy pyydetysti mm. Kaavaselostuksen Yleismääräykset osiosta. Vastine: Tuulivoimaloiden alueen kaavamääräyksen kohdalle merkitään oikeusvaikutteinen kaavamääräys, jonka mukaan ennen tuulivoimaloiden rakennusluvan myöntämistä on saatava hyväksyntä Puolustusvoimien pääesikunnalta.

6 KESKI-POHJANMAAN LINTUTIETEELLINEN YHDISTYS RY Lausunto: KPLY vaatii, että yleiskaavan linnustoselvitys päivitetään vastaamaan uutta (tammikuu 2016) uhanalaisluokitusta ja raportissa esitetään koko alkuperäisaineisto ainakin taulukkomuodossa. Uhanalaisluokituksessa mainitut lajit tulee esittää karttamuodossa. Vastine: Yleiskaavan linnustoselvitys päivitetään vastaamaan uutta uhanalaisluokitusta ja raportissa esitetään koko alkuperäisaineisto taulukkomuodossa. Lausunto: Suunnitelluista tuulivoimalan paikoista numero 8 ei mielestämme sovellu tuulivoimalan rakentamiseen ja paikka tulisi yleiskaavasta poistaa. Tuulivoimala sijoittuu lähelle merkittävää metson soidinaluetta ja kahden teeren soidinalueen väliin. Alueella on myös kanahaukkareviiri. Tuulivoimala sijoittuisi näiden keskelle ja aiheuttaa pysyvää häiriötä linnustolle ja soidinalueille rakentamisen, lisääntyvän liikenteen ja melun kautta. Myöskin törmäysriski on todellinen, kun kyseiset soidinalueet ovat vuosikymmeniä tai vuosisatoja vanhoja ja aktiivisessa käytössä. Vastine: Luontoselvitysraportissa ja liitteenä olevasta, viranomaiskäyttöön tarkoitetusta kartasta käy ilmi metson ja teeren soidinalueet ja kanahaukan reviiri suhteessa tuulivoimalan 8 suunniteltuun sijoituspaikkaan. Luontoselvityksessä on myös tuotu esille kyseisen sijoituspaikat linnustovaikutukset kanalintuihin ja kanahaukkaan. Keski-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys nostaa lausunnossaan esille erityisesti haittavaikutukset teeren ja metson soidinalueille. Kuten luontoselvityksessäkin todetaan, alueella on runsaasti teeren soidinpaikaksi soveltuvaa elinympäristöä, kuten metsän uudistusalaa, hiekkakuoppia, avosoita ja peltoja. Alueella on myös aktiivista metsätaloutta ja suhteessa metsätalouden aiheuttamiin elinympäristövaikutuksiin tuulivoimarakentamisen vaikutukset ovat kuitenkin pienialaiset. Rakentaminen aiheuttaa jossain määrin häiriötä soidinalueille, mutta häiriö on etupäässä tilapäistä eikä pysyvien vaikutusten voida arvioida nousevan merkittäviksi. Voimalan 8 sijoituspaikan lounaispuolella oleva metson soidinalue sijaitsi osittain päätehakatulla uudistusalalla ja osin melko nuorella kankaalla, eikä kyseisen alueen siis voida metsän rakenteen perusteella katsoa olevan metsolle sikäli ainutlaatuinen, etteikö soidinalue voisi siirtyä voimalan rakentamisen aiheuttaman välittömän häiriön alta. Uusien tutkimusten mukaan etenkin nuoret metsot kelpuuttavat hyvin monenlaisia metsiä soidinkeskukseksi, joten näin metsäisellä seudulla kuin hankealue on, soidinkeskuksen siirtymiselle ei voida katsoa olevan estettä. Lausunnossa mainitaan myös törmäysriski, mutta kanalintujen lentokorkeus yltää vain poikkeuksellisesti roottorin tasalle, eikä pelkästään voimalan runkoon törmäämisen todennäköisyys voi nousta merkittäväksi sen pienialaisuuden takia.

KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA

KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja Kokkolan kaupunki Asiakirjatyyppi Vastineet kaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Päivämäärä 3.11.2015 KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA VASTINEET

Lisätiedot

Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava

Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NIVALAN KAUPUNKI Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20737 Lausuntojen vastineet, 1 (4) Sisällysluettelo 1 Pääesikunta, logistiikkaosasto...

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LAUSUNTO KOPSA III:n TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAN LUONNOKSESTA

POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LAUSUNTO KOPSA III:n TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAN LUONNOKSESTA LAUSUNTO POPELY/4343/2015 Pohjois-Pohjanmaa 1.7.2016 Raahen kaupunki Kaupunginhallitus Raahen kaupungin kirjaamo (sähköinen) Lausuntopyyntönne 4.3.2016 POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LAUSUNTO KOPSA III:n

Lisätiedot

PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA 130/10.02.02/2017 Tela 16.4.2019 40 Nähtävillä 25.4. - 27.5.2019 IITIN KUNTA SOLARWIND BY JANNENISKA OY PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA nitelmasta annettujen lausuntojen P32718 nitel man lausuntojen

Lisätiedot

KALAJOEN MÖKKIPERÄN- PAHKAMAAN TUULIVOIMA- ALUEEN OSAYLEISKAAVA

KALAJOEN MÖKKIPERÄN- PAHKAMAAN TUULIVOIMA- ALUEEN OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja Kalajoen kaupunki Asiakirjatyyppi Vastineet kaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Päivämäärä 8.11.2016 KALAJOEN MÖKKIPERÄN- PAHKAMAAN TUULIVOIMA- ALUEEN OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLE EISKAAVA

PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLE EISKAAVA PYHÄJOEN KUNTA PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLE EISKAAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25. 11.2014 PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA 1

Lisätiedot

Pajukosken tuulivoimapuiston osayleiskaava

Pajukosken tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI Pajukosken tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20737 Lausuntojen vastineet, 1 (9) Sisällysluettelo 1 Ylivieskan kaupunki,

Lisätiedot

KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA

KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja Kokkolan kaupunki Asiakirjatyyppi Vastineet kaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin Päivämäärä 3.11.2014 KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA VASTINEET

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Liite 19 1 (7) 22.3.2016 Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo Marttilan Verhonkulman tuulivoimapuiston

Lisätiedot

Kaavaluonnos oli nähtävillä Lausuntoja tuli 12 kpl ja mielipiteitä tuli 3 kpl.

Kaavaluonnos oli nähtävillä Lausuntoja tuli 12 kpl ja mielipiteitä tuli 3 kpl. Illevaaran tuulivoimapuiston osayleiskaava luonnosvaiheen vastineet Kaavaluonnos oli nähtävillä 7.4. 9.5.2016. Lausuntoja tuli 12 kpl ja mielipiteitä tuli 3 kpl. A1. KAINUUN ELY-KESKUS Vastine: Sähköverkkoon

Lisätiedot

Saarenkylä-Vieskanjärven tuulivoimapuiston osayleiskaava

Saarenkylä-Vieskanjärven tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA Saarenkylä-Vieskanjärven tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20159 Lausuntojen vastineet, 1 (7) Sisällysluettelo 1 Liikenteen

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Kaavan laatijan vastineet nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen

RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Kaavan laatijan vastineet nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 20.2.2017 RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA Kaavan laatijan vastineet 7.3.2016 8.4.2016 nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen 1 1 LAUSUNNOT 2 1.1

Lisätiedot

Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava

Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava Lausunnot saapuivat kaavaehdotuksen nähtävänäoloajan Kalajoen kaupunki ilmoitti etukäteen palautteenannosta

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 03.02.2015 CGr TBo Ketunperän tuulivoimapuiston välkeselvitys.

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 03.02.2015 CGr TBo Ketunperän tuulivoimapuiston välkeselvitys. Page 1 of 11 Ketunperä-Välkeselvitys- CG150203-1- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIPUISTO Ketunperä Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 03.02.2015 CGr

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 5. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 5. 5. Parikkalan kunta Koirniemen asemakaava 17.12.2014 Kaavaluonnos oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaluonnoksesta saatiin 7 lausuntoa ja 2 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan niihin

Lisätiedot

Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava

Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava Lausuntojen vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21262 Lausuntojen vastineet 1 (8) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaava

Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaava Lausuntojen vastineet, FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21192 Lausuntojen vastineet, 1 (11) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Viite OX2:n YVA-tarveharkintahakemus ( , KESELY/322/2019), joka koskee Korkeakankaan (entinen Vihisuo) tuulivoimahanketta Karstulassa.

Viite OX2:n YVA-tarveharkintahakemus ( , KESELY/322/2019), joka koskee Korkeakankaan (entinen Vihisuo) tuulivoimahanketta Karstulassa. Päätös 1/5 2.4.2019 KESELY/322/2019 OX2 kirsi.koivunen@ox2.com Lapinlahdenkatu 1 C 00180 Helsinki Viite OX2:n YVA-tarveharkintahakemus (18.2.2019, KESELY/322/2019), joka koskee Korkeakankaan (entinen Vihisuo)

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEI ISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 19. 5.2016 RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.8.018 - Vastineraportti Tiivistelmä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta - Tiedotus kaavan etenemisestä Fingrid Oyj / Mika Penttilä. Trafi - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Ilmatieteen

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIROLAHDEN KUNTA Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 Luonnosvaiheen vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 Luonnosvaiheen vastineet

Lisätiedot

NAULAKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

NAULAKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA VAALAN KUNTA NAULAKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen palautteeseen SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.12.2016 P27515 NAULAKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA P27515 Vastine ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Paikka Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus (Korsholmanpuistikko 44, Vaasa)

Paikka Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus (Korsholmanpuistikko 44, Vaasa) Muistio 1 (8) Paananen Susanna ISONKYRÖN KUNTA KATTIHARJUN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA 2. VIRANOMAISNEUVOTTELU Aika Maanantai 4.9.2017 Paikka Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus (Korsholmanpuistikko 44, 65100

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 02.12.2014 CGr TBo Hankilannevan tuulivoimapuiston välkeselvitys.

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 02.12.2014 CGr TBo Hankilannevan tuulivoimapuiston välkeselvitys. Page 1 of 11 Hankilanneva_Valkeselvitys- CGYK150219- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO HANKILANNEVA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 02.12.2014

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 10 Parhalahti_Valkeselvitys_JR15 1211- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Parhalahti Välkeselvitys Versio Päivä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 7.12.2015 YKo

Lisätiedot

Kaavoitusaloite tuulivoimaosayleiskaavan laatimisen aloittamiseksi Vaalan Naulakankaan alueella

Kaavoitusaloite tuulivoimaosayleiskaavan laatimisen aloittamiseksi Vaalan Naulakankaan alueella Vaalan kunta Vaalantie 14 91700 Vaala c/o St1 Oy PL 100 00381 Helsinki : Kaavoitusaloite tuulivoimaosayleiskaavan laatimisen aloittamiseksi Vaalan Naulakankaan alueella on käynnistänyt hankkeen kuusi (6)

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 9 Kaukasenneva_Valkeselvitys- JR151207- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kaukasenneva Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 7.12.2015

Lisätiedot

KÄLVIÄN KIRKONKYLÄN LIEVEALUEEN ASUTUKSEN VAIHEYLEISKAAVA. Luonnosvaiheen lausunnot ja kaavanlaatijan vastine

KÄLVIÄN KIRKONKYLÄN LIEVEALUEEN ASUTUKSEN VAIHEYLEISKAAVA. Luonnosvaiheen lausunnot ja kaavanlaatijan vastine LIITE 7 KOKKOLAN KAUPUNKI ASUTUKSEN VAIHEYLEISKAAVA Luonnosvaiheen lausunnot ja kaavanlaatijan FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 12.5.2016 P23496 FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 1 (6) Nro: 1 Valmistelu:

Lisätiedot

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 28.3.2018 Diaarinumero VARELY/658/2018 Pyhärannan kunta Pajamäentie 4 23950 Pyhäranta kunta@pyharanta.fi Lausuntopyyntönne, saapunut 28.2.2018 Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 9 Portin_tuulipuisto_Valkeselvit ys- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Portti Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 28.09.2015 YKo

Lisätiedot

URAKKANEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

URAKKANEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA YLIVIESKAN KAUPUNKI URAKKANEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKA AAVA Vastine osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta annettuihinn lausuntoihin ja mie- lipiteisiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 30. 5.2017 URAKKANEVAN

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan kaupunki

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan kaupunki Varsinais-Suomi LAUSUNTO xx.xx.201x Diaarinumero VARELY/xxx/201x Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 11.12.2018 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan

Lisätiedot

3. Logistiikkarykmentti Lausunto 1 (3) Esikunta TIKKAKOSKI BL16831 30.11.2015 4430/10.02/2015 Raahen kaupunki ja Siikajoen kunta lausuntopyyntö BL16005/5.11.2015 3LOGR ak BL10084/18.8.2015 RAAHEN JA SIIKAJOEN

Lisätiedot

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA IIN KUNTA ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus... 1 2 Suunnittelualue... 1 3 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Mastokankaan tuulivoimaloiden poikkeaminen yleiskaavasta

Mastokankaan tuulivoimaloiden poikkeaminen yleiskaavasta SIIKAJOEN KUNTA Mastokankaan tuulivoimaloiden poikkeaminen yleiskaavasta FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 2.11.2018 P34815 1 (67) Tolonen Kai, Väyrynen Leila 2.11.2018 Sisällysluettelo 1 LAUSUNNOT... 3

Lisätiedot

KARHUNNEVANKANKAAN KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (8) TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA, PYHÄJOKI

KARHUNNEVANKANKAAN KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (8) TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA, PYHÄJOKI KARHUNNEVANKANKAAN KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (8) YHTEENVETO JA VASTINEET KAAVAEHDOTUKSEN LAUSUNNOISTA JA MUISTUTUKSISTA Nähtävilläoloaika 30.8. 29.9.2016 LAUSUNNOT 1 Ilmatieteen laitos 2 Pohjois- Pohjanmaan

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 9 Hankilanneva_Valkeselvitys- YKJR150601- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO HANKILANNEVA Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 02.06.2015

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 10 Kopsa_III_Valkeselvitys_JR160 113-1CG Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kopsa III Välkeselvitys Versio Päivä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 2.2.2016 YKo

Lisätiedot

LAUSUNTO, HAKEMUS POIKKEAMISEKSI ISONEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVASTA, SIIKAJOKI

LAUSUNTO, HAKEMUS POIKKEAMISEKSI ISONEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVASTA, SIIKAJOKI LAUSUNTO POPELY/1728/2017 Pohjois-Pohjanmaa 20.11.2017 Raahen rakennusvalvonta Jyrki Määttä jyrki.määttä@raahe.fi LAUSUNTO, HAKEMUS POIKKEAMISEKSI ISONEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVASTA, SIIKAJOKI Taustaa:

Lisätiedot

Projektisuunnitelma Perkiön tuulivoimahanke

Projektisuunnitelma Perkiön tuulivoimahanke n tuulivoimahanke Taustaa O2 on vuonna 1991 Ruotsissa perustettu tuulivoima-alan yritys, joka kehittää, rakentaa, rahoittaa, hallinnoi, omistaa sekä myy tuulivoimapuistoja. O2 on toteuttanut Ruotsissa

Lisätiedot

TYRINSELÄN TUULIVOIMA- KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (6) OSAYLEISKAAVA, YPÄJÄ

TYRINSELÄN TUULIVOIMA- KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (6) OSAYLEISKAAVA, YPÄJÄ TYRINSELÄN TUULIVOIMA- KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (6) YHTEENVETO JA VASTINEET KAAVAEHDOTUKSEN LAUSUNNOISTA JA MUISTUTUKSISTA Nähtävilläoloaika 16.9. 13.11.2015 Lausunnot L1 Lausunnon Varsinais- Suomen

Lisätiedot

TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä

TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä Page 1 of 7 Ketunperä_Valkeselvitys_YKJR 150531- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Ketunperä Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01 31.5.2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki, strateginen maankäyttö KUOPIO HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Lyhennelmät lausunnoista ja mielipiteistä vastineineen

Kuopion kaupunki, strateginen maankäyttö KUOPIO HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Lyhennelmät lausunnoista ja mielipiteistä vastineineen KUOPIO HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS 19.12.2016 Lyhennelmät lausunnoista ja mielipiteistä vastineineen 1 HIETASALON OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Kaavaehdotus oli nähtävillä 16.1. 15.2.2017 välisenä aikana. Nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

05/2013. Tuulivoima kehitys Alavieska Kytölä. K Tahkoniemi

05/2013. Tuulivoima kehitys Alavieska Kytölä. K Tahkoniemi 05/2013 Tuulivoima kehitys Alavieska Kytölä K Tahkoniemi 1 Hanketiedot 2 Kehittäjä TM Voima OY / TM Voima Kytölä Oy Tavoitteena rakentaa Alavieskan Kytölän alueelle 4-9 tuulivoimalaa. Tavoitteena on, että

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMI- SESTA, VÄSTERVIKIN TUULIVOIMAPUISTO, KRISTIINANKAUPUNKI

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMI- SESTA, VÄSTERVIKIN TUULIVOIMAPUISTO, KRISTIINANKAUPUNKI PÄÄTÖS Dnro EPOELY/989/2018 17.4.2018 Asia PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMI- SESTA, VÄSTERVIKIN TUULIVOIMAPUISTO, KRISTIINANKAUPUNKI Hankkeesta vastaava Ramboll Hovioikeudenpuistikko

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEI ISKAAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 17. 3.2016 RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

Puutikankankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava

Puutikankankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava LIITE 10 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIEVIN KUNTA Puutikankankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava Valmisteluvaiheen vastine FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24712 Valmisteluvaiheen vastine 1

Lisätiedot

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.1.2015 P22715 Ehdotusvaiheen palaute ja kaavan laatijan vastine 1 (39)

Lisätiedot

PERÄMEREN RANNIKKOALUEELLE SIJOITTUVAT ALLE 10 VOIMALAN TUULIVOIMA-ALUEET

PERÄMEREN RANNIKKOALUEELLE SIJOITTUVAT ALLE 10 VOIMALAN TUULIVOIMA-ALUEET PERÄMEREN RANNIKKOALUEELLE SIJOITTUVAT ALLE 10 VOIMALAN TUULIVOIMA-ALUEET Kohdekuvaukset 19.10.2017 2 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Perämeren rannikkoalue... 4 2 Tarkasteltavat alueet... 4 3 Kohdekuvaukset...

Lisätiedot

Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos)

Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos) LAUSUNTO 1 (3) 17.4.2018 Naantalin kaupunki Kirjaamo PL 43 21101 NAANTALI kirjaamo@naantali.fi Lausunto Asuntomessualueen asemakaava (OAS+luonnos) Viite Lausuntopyyntönne 20.3.2018 Nykyinen sähkönjakeluverkko

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA

SAVONLINNAN KAUPUNKI SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA 1/3 SAVONLINNAN KAUPUNKI Valtakatu 25 53100 Lappeenranta www.poyry.fi Päiväys 28.3.2013 Viite 16USP0033.BSE Sivu 1 (3) SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA VASTINEET YLEISKAAVALUONNOKSESTA JÄTETTYIHIN VIRANOMAISLAUSUN-

Lisätiedot

ÄHTÄRIN SAPPION TUULIVOIMAHAN KE PETOLINTUJEN PESÄPAI KKASE LVITYS

ÄHTÄRIN SAPPION TUULIVOIMAHAN KE PETOLINTUJEN PESÄPAI KKASE LVITYS Vastaanottaja Pohjanmaan Tuuli Oy Asiakijatyyppi Ra portti Päivämäärä 24.1.2015 0 ÄHTÄRIN SAPPION TUULIVOIMAHAN KE PETOLINTUJEN PESÄPAI KKASE LVITYS c RAM B&L ÄHTÄRIN SAPPION TUULIVOIMAHANKE PETOLINTUJEN

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

Nordanå-Lövböle tuulivoimapuisto

Nordanå-Lövböle tuulivoimapuisto Nordanå-Lövböle tuulivoimapuisto Metson soidinkartoitus 2013 Lauri Erävuori 1.2 31.5.2013 2 (8) 31.5.2013 Nordanå-Lövböle tuulivoimapuisto SISÄLTÖ 1 MENETELMÄT... 3 2 EPÄVARMUUSTEKIJÄT... 3 3 TULOKSET...

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus. Pohjois-Savon ELY-keskus (poistui kohdan 2.6 jälkeen)

Pohjois-Savon ELY-keskus. Pohjois-Savon ELY-keskus (poistui kohdan 2.6 jälkeen) 1 (5) VESANNON KUNTA Oinaskylän tuulivoimayleiskaava, ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu Vesantojärven ja Sonkarin rantaosayleiskaavan päivitys, aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu Niiniveden ja Suostunjärven

Lisätiedot

Kaavoittajan antama vastine kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana 21.10.2014 20.11.2014 esitettyihin lausuntoihin (8) ja muistutuksiin (6)

Kaavoittajan antama vastine kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana 21.10.2014 20.11.2014 esitettyihin lausuntoihin (8) ja muistutuksiin (6) PYHÄJOKI WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 00210 Helsinki Silovuoren tuulivoimaosayleiskaava 8.12.2014 (Liite 1) Kaavoittajan antama vastine kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana 21.10.2014 20.11.2014 esitettyihin

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Puhuri Oy:n kaavoitusaloite koskien Kopsan tuulivoimapuiston laajennusta kuudella tuulivoimalalla 1.4.

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Puhuri Oy:n kaavoitusaloite koskien Kopsan tuulivoimapuiston laajennusta kuudella tuulivoimalalla 1.4. RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Raahen Kopsan tuulivoimapuiston laajennushanke (Kopsan tuulivoimapuiston III:n vaiheen osayleiskaava) 1451/10.1002.100202/2014 KH 262 Puhuri Oy:n kaavoitusaloite koskien

Lisätiedot

Tuulivoimatuotantoalueen melu

Tuulivoimatuotantoalueen melu Tuulivoimatuotantoalueen melu John Öst Varsinais-Suomen ELY-keskus 20.3.2017 Tuulivoiman keskeiset vaikutukset Keskeisiä vaikutuksia ovat muun muassa vaikutukset maisemaan, linnustoon ja turvallisuuteen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

KYTÖLÄN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

KYTÖLÄN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA KYTÖLÄN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA MUISTUTUSTEN VASTI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21191 MUISTUTUSTEN VASTI Sisällysluettelo 1 Aino Tammela...

Lisätiedot

Kaavamerkinnät ja -määräykset

Kaavamerkinnät ja -määräykset SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1 Maakunnallisesti merkittävät tuulivoimatuotannon alueet Kaavamerkinnät ja -määräykset Satakunnan vaihemaakuntakaavan 1 kaavamerkinnät ja määräykset ovat

Lisätiedot

Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous

Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous Kaavoitus ja metsätalous -infotilaisuus Turku 13.3.2014 Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Sisältö Kaavoitusjärjestelmä Maankäyttö-

Lisätiedot

Merkkikallion tuulivoimapuisto

Merkkikallion tuulivoimapuisto OX2 FINLAND OY Merkkikallion tuulivoimapuisto Kasvillisuus- ja luontotyyppiselvityksen 2016 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P29646P004 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 2

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1. Tuulivoimatuotannolle parhaiten soveltuvat alueet

SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1. Tuulivoimatuotannolle parhaiten soveltuvat alueet SATAKUNTALIITTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVA 1 Tuulivoimatuotannolle parhaiten soveltuvat alueet Ehdotusvaihe 2012 Kaavamerkinnät ja määräykset 10092012 MAAKUNTAKAAVATOIMIKUNTA 10.9.2012 Satakunnan vaihemaakuntakaava

Lisätiedot

Kaavoittajan vastineet Kurikan Jalasjärven Rustarin tuulivoimapuiston osayleiskaavaluonnoksesta annettuihin lausuntoihin.

Kaavoittajan vastineet Kurikan Jalasjärven Rustarin tuulivoimapuiston osayleiskaavaluonnoksesta annettuihin lausuntoihin. Kaavoittajan vastineet Kurikan Jalasjärven Rustarin tuulivoimapuiston osayleiskaavaluonnoksesta annettuihin lausuntoihin. Yleiskaavaluonnos oli laatimisvaiheen kuulemista varten nähtävillä 19.11.-21.12.2015

Lisätiedot

Pienitaajuinen melu. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev CGr TBo Tuulivoimapuiston pienitaajuisen melun selvitys.

Pienitaajuinen melu. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev CGr TBo Tuulivoimapuiston pienitaajuisen melun selvitys. Page 1 of 8 Alastaro-Pienitaajuinen melu- CG150119- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Alastaro Pienitaajuinen melu Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Rev01

Lisätiedot

Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus

Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus Mika Salmi, Projektipäällikkö 10.10.2017 Metsätalous ja kaavoitus hanke Suomen metsäkeskus Hankeaika on 1.3.2017 31.12.2018 Hanke tukee Kansallisessa metsästrategiassa

Lisätiedot

PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA IIN KUNTA PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja muistutuksiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10.12.2018 PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA S U U N N IT T EL

Lisätiedot

Tuulivoimalamelun haittojen arviointi suunnittelussa ja valvonnassa. Kaavoituspäällikkö Janne Nulpponen, Etelä-Savon maakuntaliitto

Tuulivoimalamelun haittojen arviointi suunnittelussa ja valvonnassa. Kaavoituspäällikkö Janne Nulpponen, Etelä-Savon maakuntaliitto Tuulivoimalamelun haittojen arviointi suunnittelussa ja valvonnassa Kaavoituspäällikkö Janne Nulpponen, Etelä-Savon maakuntaliitto Tuulivoimalan ääni roottorin lapojen aerodynaaminen ääni ja koneiston

Lisätiedot

Liite 11 1 (13) 24.2.2015

Liite 11 1 (13) 24.2.2015 Liite 11 1 (13) 24.2.2015 Huittisten kaupunki Kiimasuon tuulivoimaosayleiskaavaluonnos Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta annetut lausunnot ja mielipiteet sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tuulivoimarakentaminen, YVA ja kaavoitus

Tuulivoimarakentaminen, YVA ja kaavoitus Tuulivoimarakentaminen, YVA ja kaavoitus Kehittämiskeskustelu 5.9.2013 Kankaanpää Anu Lillunen VARELY / Ympäristönsuojeluyksikkö / AL 5.9.2013 Tavoitteita Suomen ilmasto- ja energiastrategia 2020: Uusiutuvan

Lisätiedot

Winda Power Oy Tekniikantie Espoo

Winda Power Oy Tekniikantie Espoo Päätös 1/5 13.5.2019 KESELY/18/2019 Winda Power Oy Tekniikantie 14 02150 Espoo Viite YVA-harkintapyyntö YVA-menettelyn tarpeesta (KESELY/18/2019), Winda Power Oy, Hautakankaan tuulivoimapuisto, Kinnula

Lisätiedot

SAUVIINMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

SAUVIINMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI SAUVIINMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus...

Lisätiedot

Metsänomistajan kaavoitusapu

Metsänomistajan kaavoitusapu 23 Lorem ipsum sit amet dolor estres con consequeter lorem ipsum ces lorem ipsum sit amet dolor estares. Metsänomistajan kaavoitusapu Tapio Oy 4.11.2016 1 Metsänomistajan kaavoitusapu Sisällys 1. Metsänomistaja

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE 1 / 6 VASTINE MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 180 Keskustan asemakaavan muutos, kortteli 180 on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 8.4. 7.5.2013 Mynämäen kunnassa. Luonnoksesta on

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 14 Kopsa_III_Valkeselvitys_JR170 104- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kopsa III Välkeselvitys Versio Päivä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 5.1.2017 JRd CGr

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA

SAVONLINNAN KAUPUNKI SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA 1/3 SAVONLINNAN KAUPUNKI Valtakatu 25 53100 Lappeenranta www.poyry.fi Päiväys 7.2.2014 Viite 16USP0033.BSE Sivu 1 (3) SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA VASTINEET YLEISKAAVAEHDOTUKSESTA JÄTETTYIHIN VIRANOMAISLAUSUN-

Lisätiedot

Tuulivoiman linnustovaikutukset ja vaikutusten vähentäminen. BirdLife Suomi ry

Tuulivoiman linnustovaikutukset ja vaikutusten vähentäminen. BirdLife Suomi ry Tuulivoiman linnustovaikutukset ja vaikutusten vähentäminen BirdLife Suomi ry Tuulivoimalat jauhavat linnut kuoliaiksi... Roottorit tekevät linnuista jauhelihaa... Ei lintusilppureita Siipyyhyn Ihmisen

Lisätiedot

Mastokankaan tuulipuiston rakentaminen Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan alueelle.

Mastokankaan tuulipuiston rakentaminen Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan alueelle. PÄÄTÖS Ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tapauskohtaisesta soveltamisesta Pvm.: 10.3.2011 Dnro: POPELY/5/07.04/2011 HANKE Mastokankaan tuulipuiston rakentaminen Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan

Lisätiedot

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Välkeselvitys. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä Page 1 of 8 Portin_tuulipuisto_Valkeselvit ys_jr161209- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Portti Välkeselvitys Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä 01 22.12.2016

Lisätiedot

MUISTIO Ristinevan tuulivoimapuiston osayleiskaava

MUISTIO Ristinevan tuulivoimapuiston osayleiskaava 17.3.2016 MUISTIO Ristinevan tuulivoimapuiston osayleiskaava Ensimmäinen viranomaisneuvottelu Aika: 7.3.2016 klo 12:30 13:40 Paikka:, Kokkolan toimipiste, Torikatu 40, neuvotteluhuone 1 Kutsutut: Viranomaiset

Lisätiedot

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy Rantasalmen kunta SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Vastineet / luonnosvaihe P14011 30.5.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Vastineet / luonnosvaihe

Lisätiedot

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMINEN, YLI-KAAKAMON TUULIVOIMAPUISTO, TORNIO

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMINEN, YLI-KAAKAMON TUULIVOIMAPUISTO, TORNIO PÄÄTÖS LAPELY/16/07.04./2013 07.01.04.00 Lappi 17.12.2013 ASIA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMINEN, YLI-KAAKAMON TUULIVOIMAPUISTO, TORNIO HANKKEESTA VASTAAVA Rajakiiri Oy Frilundintie

Lisätiedot

Pienitaajuinen melu. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 27.01.2015 CGr TBo Tuulivoimapuiston pienitaajuisen melun selvitys.

Pienitaajuinen melu. Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä. Rev01 27.01.2015 CGr TBo Tuulivoimapuiston pienitaajuisen melun selvitys. Page 1 of 8 Huittinen-Pienitaajuinen melu- CG150119- Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland TUULIVOIMAPUISTO Kiimasuo, Huittinen Pienitaajuinen melu Versio Päivämäärä Tekijät Hyväksytty Tiivistelmä

Lisätiedot

KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA

KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA KAINUUN TUULIVOIMAMAA- KUNTAKAAVA Kaavamerkinnät ja - määräykset, luonnos 30.6.2014 Julkaisija: Kainuun Liitto Kauppakatu 1 87100 Kajaani Puh. 08 6155 41 / vaihde Faksi: 08 6155 4260 kainuunliitto@kainuu.fi

Lisätiedot

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus III oli nähtävillä 12.3. 14.4.2015. Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Koivissillan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ehdotus pidettiin

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.2.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Ylitarkastaja Jukka Timperi Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Ylitarkastaja Jukka Timperi Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ylitarkastaja Jukka Timperi Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 28.11.2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) Laki ympäristövaikutusten

Lisätiedot

MUISTIO. ELY-keskus, Veteraanikatu 1, Oulu Kokous nro 3

MUISTIO. ELY-keskus, Veteraanikatu 1, Oulu Kokous nro 3 MUISTIO Projekti Läntisten tuulivoimapuiston osayleiskaava Aihe Viranomaisneuvottelu 2 Päivämäärä 2.12.2016 Aika 10:00 11:50 Paikka Kokoushuone Kotka (1.krs), Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Veteraanikatu

Lisätiedot

Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula

Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A METSÄHALLITUS Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi V6 x 9 x HH60 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P0 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot