Työselostus Tornion alueella kesällä 1946 suoritetuista malminetsinnöistä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työselostus Tornion alueella kesällä 1946 suoritetuista malminetsinnöistä."

Transkriptio

1 M/17/Tor 46/1 Tornion alue (Karunki - Ylitornio) Oke Vaasjoki Työselostus Tornion alueella kesällä 1946 suoritetuista malminetsinnöistä. Käytetyt kartat: - Pohjakartta: Ruotsalainen yleiskartta 1: v.1944 lehdet 1507 Tornio ja 1607 Meltosjärvi. - Vertailukartta: Vuorilajikartat Tornio (B 5), Ylitornio (B 6) ja Rovaniemi (C 6), laatinut V. Hackman. Liitteet: - Paljastuma- ja lohkarekartta Tornion alueelta kesällä Luettelo päiväkirjaviittauksista Tornion alueen paljastuma- ja lohkarekarttaan kesällä Numeroviittaukset tekstissä tarkoittavat paljastumakartan numeroita tai ao. päiväkirjan havaintonumeroita.

2 I Senjälkeen kun Koivun Vähäjoelta oli löydetty rautamalmialue, otettiin Geologisen tutkimuslaitoksen ohjelmaan ns. Kemin - Rovaniemen liuskealueen malmigeologisten mahdollisuuksien selvittäminen. Tässä mielessä suoritettiin jo jossain määrässä tutkimuksia kesällä 1945, jolloin ne kuitenkin keskittyivät pääasiassa Kemijoen itäpuolelle. Kesäksi 1946 suunniteltiin malmietsinnät kohdistettavaksi liuskevyöhykkeen sille osalle, joka Tervolan - Koivun korkeudelta ulottuu Karungin pitäjän kohdalla Tornionjokeen asti. Erityistä huomiota, Vähäjoen esiintymästä saatujen kokemuksien mukaan, katsottiin olevan syytä kiinnittää alueella esiintyviin, V. Hackmanin laatimaan vuorilajikarttaan merkittyihin vihreäkivi- ja dolomiittimuodostumiin. Myös katsottiin tarpeelliseksi, pintatutkimusten avulla, saada orientoiva kuva mainitusta liuskevyöhykkeestä pohjoiseen sijaitsevan graniitti- ja migmatiittialueen malmigeologisista mahdollisuuksista. Edellä kaavioidun työn suoritukseen määrättiin allekirjoittanut apulaisinaan ylioppilaat V. Yletyinen, P. Ervamaa, O. Waldén ja E. Pehkonen. Apulaisista kaksi ensin mainittua osallistui malmietsintätöihin toista kertaa, viimeksi mainitut olivat ensikertalaisia. Työt aloitettiin Alatornion Laivajärvellä ja päätettiin n Ylitorniolla. Ylioppilas P. Ervamaa osallistui töihin vasta lähtien. Koska tehtävänä olivat alustavien malmitutkimuksien suorittaminen alueella, josta ei voinut nimetä mitään aikaisempaa malmiaihetta lukuun ottamatta paria heikohkoa kansan lähettämää lohkarenäytettä, tuli tutkimustöihin sisältymään ensikädessä seuraavat tehtävät: 1. Malmigeologisesti kriitillisten muodostamien tutkiminen suorittaen samalla kallioperäkartoitusta. 2. Jatkuvat lohkaretutkimukset. 3. Magnetometraus edellisissä tutkimuksissa saatujen havaintojen perusteella tai aiheen ilmaantuessa muulla tavoin.

3 Keskuspaikka Tutkittu alue Erikoiskohteet Paljastumakartan numerot Huomautuksia Laivajärvi Kaakamo-Laivaniemi-Yliraumo- Ns. Laivajärven kontaktin määrittely Liakka-Hammasjärvi. Lohkaretutkimukset koko alueella. Ylivojakkala Karunki kk.-aapajärvi- Laivajärven kontaktin luoteispää, Ala- ja Aapajärven-Sattajärven Aapajoki-Kantojärvi-Petäjämaa- Ylivojakkalan dolomiitit, Kantojärven Poislaskettava seudut tutkittiin Aapajärveltä Liakka-Ylivojakkala. vanhat eruptiivit. Aapajärven-Sattajärven Arpelan numerot. käsin. Aapajärven-Sattajärven maasto. vihreäkiviesiintymät. Lohkaretutkimukset koko alueella sekä tien. Alavojakkala- Ylipaakkola suunnassa. Korpikylä Karunki kk.-aapajärvi- Kaakamojärvi-Korttovaara- Martimo. Martimon, Mustajärven ja Palovaaran vihreäkivialueet, Korttojärven dolomiitti. Lohkaretutkimukset koko alueella Poislaskettu n:ot 184,185,188. Erillisellä retkellä tutkittiin Niipaharjun emäksinen muodostuma. Arpela Arpela-Hanhij.-Aapaj.-Sattaj.- Alueella olevat vihreäkivet ja dolomiitit ja Kaisajoki-Arpela. Lohkaretutkimukset koko alueella. Ylitornio Kainuunkylä-Luomajoki - Eholampi-Portimojärven kaakkoispää-haapakoski- Alkkula-Kainuunkylä. Alkkulan kiisuvyöhyke, Kivilompolon vihreäkiviesiintymä. Lohkaretutkimukset koko alueella ja Väystäjässä Kivilompolon seutu tutkittiin erillisenä. Samoin Väystäjä. Alkkulassa suoritettiin alustavaa magnetometrausta.

4 2 Alueen laajuuden vuoksi ei ollut mahdollista suorittaa tutkimuksia yhdestä keskuspaikasta käsin. Ei myöskään voinut ajatella tutkimusryhmän hajottamista laajemmalle alalle, koska apulaiset kenttätöihin tottumattomina ainakin alkukesästä vaativat jatkuvaa ohjausta. Näin ollen oli pyrkimyksenä pitää ryhmä keskuspaikkaan nähden koossa ja keskuspaikkaa vaihdettiin useammin. Oheisessa taulukossa on esitetty käytetyt keskuspaikat ja selostettu alueet, jotka niistä käsin on tutkittu. II Työselostus on laadittu noudattaen taulukon ensimmäisen sarakkeen mukaista aluejaoitusta. Koska töiden suorituksessa vertailu- ja kiinnekohtia antavana runkona on ollut V. Hackmanin laatima vuorilajikartta selostuksineen, joiden mukaan nyt tutkittu alue esiintyy johdonmukaisesti kaavaillun geologisen kokonaiskuvan osana, ei tässä selostuksessa pyritä annettua kokonaiskuvaa toistaiseksi muuttamaan. Kesän aikana tehdyt runsaat havainnot sekä koottu materiaali antaisivat monessa kohdassa aihetta uusiin kallioperägeologisiin päätelmiin etenkin mitä tulee kivilajien ikäjaoitukseen, niiden alueelliseen levinneisyyteen ja tektonisiin muotoihin. Tällaisten päätelmien esittäminen vaatisi kuitenkin materiaalin yksityiskohtaisempaa käsittelyä, johon tässä yhteydessä ei ajan puutteen vuoksi ole tilaisuutta. Mahdollisesti kysymykseen tulevat muutokset V. Hackmanin esittämiin tuloksiin nähden eivät myöskään oleellisesti vaikuta alueen malmigeologisten mahdollisuuksien arviointiin, joka on ollut päätehtävä. Seuraavassa onkin pyritty laativaan viimeksi mainittua näkökohtaa silmälläpitäen tyhjentävä työselostus, joskin samalla tuodaan esiin muodostumat ja havainnot, joita alueen kallioperästä ei aikaisemmin ole mainittu. A. Laivajärvi Vanhimpien eruptiivien ja ns. kalevaisten liuskeiden välinen kontaktivyöhyke, joka esiintyy vuorilajikartassa, on laadultaan kutakuinkin hypoteellinen. Miltei koko seutu kuuluu Tornionjoen ja sen sivuhaarojen deltamuodostumiin, jossa esiintyvien harvojen kalliopaljastumien perusteella kivilajirajojen määrittely on hyvin epämääräistä.

5 3 Ilmeistä kuitenkin on, että kontaktivyöhyke näillä seuduilla on olemassa, sitä tukevat havainnot Vojakkalassa, jossa Oravisaaren kohdalla vanhemmat eruptiivit esiintyvät pohjoisempana. Tästä lähtien tavataan ainoastaan sedimenttisyntyisiä kivilajeja ja nuorempia vihreäkiviä. Muualla päätelmät kontaktivyöhykkeen kulusta on tehtävä nojautumalla havaintoihin, joko toisen tai toisen kivilajityypin esiintymisestä. Vanhojen eruptiivien tyypillisenä edustajana on harmahtava keskirakeinen dioriitti, jota suuremmassa määrässä tavataan Laivaniemellä Ristijärven kivilouhoksen tienoilla. Huomattavana havaintona täältä mainittakoon pari n. 20 cm:n läpimittaista muodoiltaan särmikästä fragmenttia dioriitissa (21/OV/46). Makroskooppisesti fragmenttien kivilaji näyttäisi olevan sedimenttisyntyistä, lähinnä svekofenniidien leptiittien kaltaista tavaraa. Ulkonäön perusteella on tuskin todennäköistä että fragmenttiaines kuuluisi ns. kalevaisiin muodostumiin, eikä havainto sen mukaan muuttaisi dioriittien suhdetta niihin nähden. Toisena mielenkiintoisena havaintona esitettäköön punaiset lähinnä graniittiset juonet, joita havaittiin dioriittia lävistävinä hyvin usein ja vaihtelevan kokoisina. Samanlaisen kokemuksen omaavan juonen havaittiin myös lävistävän säännöllisen kerroksellisen rakenteen omaavaa fylliittiä Liekan - Hammasjärven tien varressa (18/OV/46). Muutoin alueella tavatut kivilajit vastaavat täysin niitä kivilajeja, jotka vuorilajikartassa on esitetty. Koko alueella ei tavattu yhdenkään kivilajin yhteydessä malmiutumista kiintokalliossa, joskin vihreäkivissä tietenkin aksessoreina esiintyi rikki- ja magneettikiisuja.

6 4 Kiisupitoinen lohkareisto käsitti etupäässä fylliittejä. Tällöin esiintyvinä kiisuina, joita oli hyvin heikosti, olivat rikki- ja magneettikiisut. Ainoastaan kaksi tyypiltään poikkeavaa ja runsaammin malmimineraaleja sisältävää lohkaretta on syytä mainita. Toinen, joka kivilajiltaan oli kvartsiutunutta gneissiä, sisälsi kohtalaisesti magneettikiisurakeita ja -pirotetta (13) ja toinen, joka kivilajiltaan on kvartsiittia, sisälsi kohtalaisesti pyriittiä (11/VY/46). Sen perusteella että Laivajärven kylän kohdalla tavattiin paljastumasta n:o 33 peräisin olevia andalusiittikiilleliuskelohkareita, tuntuisi siltä, että kiisupitoiset lohkareetkin olisivat kulussaan noudattaneet samaa suuntaa. Myöhemmät tutkimukset eivät kuitenkaan antaneet mitään tätä käsitystä tukevia tuloksia. B. Ylivojakkala Kivilajityypit tälläkin alueella osoittautuivat vastaavan niitä, jotka vuorilajikartassa mainitaan ja ainoastaan niiden rajoihin, samoin kuin esiintymismuotoihin nähden voi tehdä runsaastikin korjauksia. Näin on asianlaita erityisesti Aapajärven ja Sattajärven välille merkittyihin vihreäkiviin nähden, joiden esiintymismuodot jo tektonisestikin ovat epäolennaisia ja jotka lienevätkin merkitty hyvin summittaisesti, koska alueella on paljastumia hyvin niukasti. Esim. kontakti nuoremman kvartsiitin ja vihreäkiven välillä oli määriteltävissä ainoastaan yhdessä kohdassa Aapajärven koillispuolisessa maastossa ns. Jokilehdossa (63/OV/46). Tämäkin kontakti on huomattavasti pohjoisempana kuin vuorilajikarttaan merkitty raja edellyttäisi. Kontaktikohta itsessään on kapealla alalla paksun maakerroksen peitossa, mutta sikäli kun saattoi päätellä ei ole mitään merkkejä ns. kontaktivyöhykkeestä tai lävistävistä vihreäkivijuonista ja kivilajit ilmeisesti rajoittuvat toisiinsa jyrkästi. - Myöskään Aapajärven kaakkois- ja eteläpuoliset kivilajirajat eivät pidä paikkaansa, vaan niihinkin voidaan tehdä muutoksia dolomiitin kustannuksella.

7 5 Koska kertaakaan yllämainittujen vihreäkiven ja kvartsiitin tai vihreäkiven ja dolomiitin rajoilla ei voinut havaita minkäänlaisia reaktiovaikutuksia tai että vihreäkivi olisi esiintynyt lävistävänä, näyttäisi todennäköiseltä, että vihreäkivi on kyseisiä sedimenttejä vanhempaa. Näin ollen kontakti- ja metasomaattisten malmien esiintymiseen ei ole mahdollisuuksia. Ainoa mikä voisi tulla kysymykseen olisi, että vihreäkivien yhteydessä olisi likvaatiomalmeja siis esim. nikkeli- tai titaanirautamalmeja. Tällaisista ei kuitenkaan tavattu merkkejäkään, vaikka eräät vihreäkivimuunnokset makroskooppisesti arvostellen lähentelivät peridotiitteja. Suurin osa niistä kuitenkin edusti puolipinnallisia diabaasimaisia kivilajeja, mikä hyvin selittääkin niiden malmiköyhyyden. -Mainittakoon vielä, että Aapajärven kaakkoispuolella esiintyy vaalean vihreähkö hyvin liuskeinen vihreäkivimuunnos, jota V. Hackman on nimittänyt fylliiittiseksi vihreäkiviliuskeeksi ja joka paikoin sisältää hyvin pieniä magnetiittioktaedrajä. Tyyppi on identtinen Vähäjoen malmialueen lähistöllä esiintyvien vastaavanlaisten kivilajien kanssa. Uutena kallioperähavaintona mainittakoon dolomiittibreksia, joka kapeana vyöhykkeenä tavataan Kukkolan kohdalla olevan fylliittikallion pohjoispäässä (55/OV/46). Muodostuma on käsitettävä hankausbreksiaksi, jolloin fylliittisiä murtokappaleita on sekautunut dolomiittipatjan pohjaosiin. - Niinikään entuudestaan mainitsemattomana tavattiin basalttijuoni, joka esiintyy Kukkolan kylässä ns. Rantakalliossa (53/OV/46). Kantojärven seudulla vuorilajikarttaan merkityt graniitti-dioriittialueet ovat hyvin hypoteettisia. Molempia kyllä tavataan seudulla, dioriittia puhkeamana ja graniittia kylässä olevan kaivon pohjalta nostettuina lohkareina. Vaikuttaakin siltä, että kivilajirajat on mainittuun karttaan piirretty in situ olevien lohkareiden perusteella. Samalla perusteella voisi myös merkitä vanhempien eruptiivien sarjaan kuuluvan graniittipuhkeaman n. 3 km Petäjämaan koillispuolella, missä esiintyy toisinaan useamman kuution suuruisia Kurun graniittia muistuttavia lohkareita, joita m.m. on louhittu ja kuljetettu Tornioon siltakiviksi.

8 6 Alueen lohkareisto ei tarjonnut mitään mielenkiintoista. Joitakin heikosti kiisupitoisia liuskelohkareita tavattiin siellä täällä. Myös käytiin tarkastamassa Sattajärven kaakkoispuolelta löydetyn työnjohtaja A. Lemisen lähettämän kansannäytteen paikka ja emälohkare. Paikalla todettiin, että diabaasimaista vihreäkiveä lävistävään kvartsijuoneen liittyi paikoin rikki-, kupari- ja magneettikiisupitoisuutta, mutta ettei lohkare sellaisenaan ollut lupaava. Ylipaakkolaan johtavasta tiestä n. 50 m pohjoiseen Liakan sillan kohdalla, on joen länsirannalla pienehköjä matalaksi kuluneita dolomiittipaljastumia, joissa voidaan havaita nähtävästi metasomaattisista syistä johtavaa lievää karsiutumista. Ilmiöön liittyy heikkoa kiisuutumista, joka kuitenkin on vailla käytännöllistä merkitystä. C. Korpikylä Seudulla on kalliopaljastumia runsaasti ja sen vuoksi kivilajien rajatkin on voitu esittää suhteellisen paikkansapitävästi, joskin tektonisten seikkojen oikea tulkitseminen tulisi muuttamaan karttakuvaa huomattavasti. Kivilajit ovat hyvin monotonisia käsittäen pääasiassa vihreäkiviä ja kvartsiitteja, joita molempia esiintyy laajoilla alueilla. Kaikki havainnot tukevat käsitystä, että vihreäkivet ovat kvartsiitteja vanhempia, sillä mitään metasomaattisia vaikutuksia ei niiden välillä havaita eikä liioin havaita lävistäviä vihreäkivijuonia kvartsiiteissa. Kuitenkaan niiden liittyminen toisiinsa ei tapahdu jyrkästi, vaan kvartsiittien etelälounaaseen suunnattu pohjaosa muodostaa vihreäkiviä vastaan muuttumisvyöhykkeen, jossa molempia kivilajiaineksia on sekaantunut toinen toisiinsa. Vyöhykettä lienee pidettävä hankaus- ja ruhjoutumispintana, joka myöhempien liikuntojen vaikutuksesta on syntynyt kyseisten kivilajien rajavyöhykkeessä.

9 7 Uutena muodostumana, josta ei aikaisemmissa kallioperäkuvauksissa olo mainintoja, löydettiin agglomeraattivyöhyke. Vyöhyke alkaa Nivavaaran kaakkoispuolisen vihreäkiviesiintymän eteläpäästä jatkuen jotensakin yhtenäisenä n m leveänä sarjana lähes kilometrin pituudelta. Samanlaista agglomeraattirakennetta tavataan myös Matkakosken vihreäkiviesiintymien yhteydessä. Malmigeologisesti kivilajit eivät osoittaneet mitään positiivista. Vihreäkivet, jotka suurelta osaltaan tuntuivat alkuperältään olevan melko pinnallisia, eivät yhdessäkään tapauksessa sisältäneet malmimineraaleja runsaammin. Rikki- ja magneettikiisuja saattoi luonnollisesti esiintyä aksessoreina. Koska, kuten jo aikaisemmin mainittiin, kvartsiitit ilmeisestikin ovat vihreäkiviä nuorempia muodostumia, ei niissäkään voi malmiutumista esiintyä edellisten vaikutuksesta. enempään. Joitakin kiisupitoisia liuskelohkareita tavattiin, mutta mikään niistä ei anna aihetta D. Arpela Arpelan suunnan tutkimustyöt kohdistuivat Aapajärven-Korkeamaan dolomiittiesiintymiin sekä linjan Sattajärvi-Arpela itäpuolisiin vihreäkivimuodostumiin. Työt suorittivat ylioppilaat V. Yletyinen ja P. Ervamaa. Heidän havaintojensa mukaan kivilajityypit vastaavat vuorilajikarttaan merkittyjä, mutta niiden alueellinen levinneisyys ei pidä paikkaansa. Malmigeologisesti ei tällä suunnalla tavattu mitään huomionarvoista.

10 8 E. Ylitornio Täällä suoritettavia tutkimuksia varten oli varattu aikaa noin kaksi viikkoa, joiden kuluessa oli aikomuksena saada mahdollisimman laajalla alueella selvitettyä migmatiittialueen lohkareisto sekä kallioperähavaintojen avulla saada käsitys siitä, ovatko nuoremmat graniitit aiheuttaneet malmiutumisvyöhykkeitä. Vaikkakin alue tutkittiin tässä mielessä järjestelmällisesti, ei enää kuitenkaan ryhdytty suorittamaan paljastumakartoitusta, koska se, katsoen tehtävän luonteeseen, olisi ollut liiaksi aikaa vievää. Kallioperähavainnot osoittivat, että Ylitornion itäosa tosiaan on migmatiittigneissialuetta, joka on syntynyt vanhempien liuskeiden ja nuoren ns. postkalevaisen graniitin kontaktivyöhykkeelle. Pohjoisempana tavataan graniittia puhtainakin massiiveina, mutta useimmiten on se sekautunut liuskemateriaalin kanssa, mikä voidaan todeta monin paikoin hyvin säilyneistä liuskesulkeumista. Seudun kaikki korkeimmat vaarat ovat graniitteja tai migmatiittigneissejä, eivätkä ne siis ole enää kvartsiittimuodostumia, kuten Karungin ja siitä etelään ja itään olevien pitäjien korkeimmat maastokohdat. Malmietsinnällisesti näyttivät Ylitornion seudut lupaavammilta kuin eteläisemmät tähän asti tutkitut alueet. Lohkareistossa tavattiin runsaasti kiisupitoista materiaalia, joskin valtaosa siitä onkin liuskeita ns. Mulon tyyppiä. Nuotiorannalla ilmoitti herra Palo (os. Nuotioranta, Yrjönheikki) Alkkulan rautatieleikkauksessa tavatun jotain malmimineralisaatiota. Kun paikka käytiin tutkimassa havaittiinkin rautatieleikkauksen seinämässä n. viiden metrin levyinen kvartsiutunut gneissivyöhyke, jossa esiintyi linssimäisinä pahkuina aivan kompaktia magneettikiisua. Myös esiintyi hiukan, kupari- ja rikkikiisuja. Paksun irtomaapeitteen vuoksi ei kiisuuntumisvyöhykettä voinut kuitenkaan seurata rautatieleikkauksesta pitemmälle. Aluetta ryhdyttiin kuitenkin alustavasti magnetometraamaan, mutta tästä saadut lopulliset tulokset eivät vielä ole ehtineet tähän selostukseen. (M/22/Yt46/1) Kyseisen magneettikiisun aiheuttamat häiriöt magnetometriin näyttivät kokeiltaessa

11 9 kuitenkin olevan niin pienet, että työn tulos ennakolta arvioiden näyttää negatiiviselta. Maisteri A. Savolaisen suorittamat jalometallianalyysit kompaktista magneettikiisu- sekä lähistöltä löytyneistä rautatieleikkauksesta peräisin olevista pyriittipitoisista näytteistä, eivät ole olleet tuloksiltaan positiivisia. Lohkaretutkimuksia suoritettiin tarkasti kautta koko alueen. Huomionarvoisina mainittakoon Väystäjästä löytynyt arsenikkikiisua sisältävä dolomiittilohkare (185), samoilta tienoilta löytynyt kohtalaisesti magneetti- ja rikkikiisuja sisältävä gneissigraniittilohkare (184) sekä Armassaaren läheltä löytynyt sinkkivälkepitoinen lohkare (193). Ylioppilaat O. Waldén ja E. Pehkonen suorittivat Nuotiorannalta käsin erilliset rotkon Kivilompoloon, jossa kohteena oli fylliittialueella sijaitseva, lähellä migmatiittigraniitin rajaa oleva vanhempien vihreäkivien sarjaan kuuluva esiintymä. Retki ei malminetsinnällisesti tuottanut kuitenkaan positiivisia tuloksia. III Edellä on lyhyesti pyritty antaman kuva siitä, mitä alueita on tutkittu ja mitä malmigeologisia havaintoja pintatutkimusten avulla on näillä alueilla voitu tehdä. Kuten selostuksesta on ilmennyt, ovat tulokset malmietsinnällisesti olleet vähemmän antoisat. Tämän jälkeen voidaan nyt kuitenkin varmuudella sanoa, että suoritettujen pintatutkimusten perusteella ei tutkitulla alueella, Ylitornion lohko poisluettuna, ole mahdollisuuksia käytännöllistä merkitystä omaaviin malmiesiintymiin. Tätä edellyttää alueen geologinen rakenne, kivilajisuhteet ja -tyypit, mikä toivottavasti selvinnee ainakin osittain edellä esitetystä.

12 10 Ylitornion pitäjässä, migmatiittialueella, näyttävät mahdollisuudet paremmilta. Kuitenkin malmietsintä yksinomaan pintatutkimuksiin perustuen, on kyseisillä alueilla hyvin vaikeata ja huomattavasti enemmän sattumanvaraista kuin. esim. Etelä-Suomessa. Tähän on syynä lähinnä se, että sekä paljastumat että lohkareetkin miltei kauttaaltaan ovat nuorempia migmatiitteja ja graniitteja, joihin malmeja sellaisenaan ei ole konsentroitunut. Näiden graniitti-intruusioiden mahdollisesti aiheuttavat malmipitoiset liuokset ja höyryt ovat kondensoituneet vanhempiin muodostumiin, jotka mataliksi kuluneina ovat lohkareistoineen peittyneet moreeniin. Vain sattumalta voidaan tällaisiin mineralisaatiovyöhykkeisiin tai niistä lähteneisiin lohkareisiin päästä käsiksi. - Todennäköisyys malmien olemassaoloon nuoremman graniitin reunavyöhykkeellä on sangen suuri. Tätä otaksumaa tukevat myös osaltaan aikaisemmin mainitut havainnot Ylitorniolta, Varmuuden saaminen tässä suhteessa yksinomaan klassillisia menetelmiä käyttäen on kuitenkin vaikeata, milteipä ylivoimainen tehtävä. Helsingissä, 30 päivänä elokuuta 1946.

13

14

15

16

M/17/Yt-45/1 Ylitornio, Uomavaara O. Vaasjoki, Selostus Uomavaaran alueella suoritetuista malmitutkimuksista syyskesällä 1945.

M/17/Yt-45/1 Ylitornio, Uomavaara O. Vaasjoki, Selostus Uomavaaran alueella suoritetuista malmitutkimuksista syyskesällä 1945. M/17/Yt-45/1 Ylitornio, Uomavaara O. Vaasjoki, 10.10.1945 Selostus Uomavaaran alueella suoritetuista malmitutkimuksista syyskesällä 1945. Selostuksen pohjana käytetyt kartat: K 1 = Suomen geologinen yleiskartta,

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948

Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 M/17/Sdk 49/1 Sodankylä, Tankavaara Aimo Mikkola 10.2.-49 Tutkimukset Sodankylän Tankavaarassa 1948 Kauppa- ja teollisuusministeriö järjesti heinäkuussa 1948 teollisuusneuvos Stigzeliuksen aloitteesta

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA M 19/2623/-77/3/10 Pello, Naamijoki Veikko Helppi 20.12.1977 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA PELLON NAAMIJOELLA Johdanto Geologisen tutkimuslaitoksen kansannäytetoimistoon Rovaniemelle saapui 26.7.1976

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3231/-83/1/10 Joroinen,Juva Suotlampi Hannu Makkonen 21.3.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta.

Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta. M/17/Hd.46/1 Haukipudas Aimo Mikkola 25.X.46 Selostus Haukiputaalta lähetetyn serpentiini-magnetiitti-kiisulohkareen johdosta suoritetusta tutkimuksesta. Ns. kansannäytteenä lähetettiin Geologiselle tutkimuslaitokselle

Lisätiedot

M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948

M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948 M/17/Kui 49/1 Kuivaniemi, Jokikylä Aimo Mikkola 3.2.49 Malmitutkimukset Kuivaniemellä 1948 Tutkimusten aihe Geologisen yleiskartoituksen yhteydessä oli maist. A. Enkovaara löytänyt Kuivaniemen Jokikylästä

Lisätiedot

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ==============================================

SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ ============================================== SELOSTE PALTAMO-PUOLANKA RETKESTI KESÄLLÄ 1954. ============================================== Outokumpu Oy:n Malminetsintäosaston johtajan määräyksestä suoritti allekirjoittanut 22. f.-6.~.54 välisenä

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3722/-81/1/10 Kittilä Jalkajoki Markku Rask 30.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/4522/-84/1/60 Kuusamo Kouvervaara Kari Pääkkönen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen 7.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RANTALA 1, KAIV.REK. N :O 3401 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen 15.12.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KILPISJÄRVI 1-3,KAIV. REK. N:O 3398/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953

Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 M/17/Yt-53/2 Ylitornio V. Yletyinen Alustava selostus malmitutkimuksista Ylitornion Kivilompolossa kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi ARkI,I, i dc,,.=t= i E 7i71T M 19/2333 Kivijärvi A. L onka 21. 11. 7 2 Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä 1970-72 HISTORIA : Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen

Lisätiedot

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3323/82/1/10 Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander 23.9. 1982 ~ 0 's`k LOHKARETUTKIMUKSET KIURUVEDEN SULKAVANJÄRVELLÄ KARTTALEHDELLÄ 3323 07 VUOSINA 1981-82 TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä.

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. M 17 / Mh, Oj -51 / 1 / 84 Muhos ja Oulunjoki E. Aurola 14.6.51. Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. Oulu OY:n puolesta tiedusteli maisteri K. Kiviharju kevättalvella 1951

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06 / 3231 / -85 / / 10 JUVA Lumpeinen Hannu Makkonen 5.12.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA

RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA ARK 5 i C,", PALE M 19/3314/76/1/10 Koskee 3314 06 Pielavesi Elias Ekdahl 1976-12-30 53 RAPORTTI PIELAVEDELLÄ VUONNA 1974 SUORITETUISTA U--MALMITUTKIMUKSISTA TUTKIMUSKOHTEET Vuonna 1974 Pohjois-Pielavedellä

Lisätiedot

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv M 19/2732, 2734/-77/3/10 Kittilä, Tiukuvaara Olavi Auranen 26.11.1977 SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv. 1975-76 Syystalvella v. 1971 lähetti Eino Valkama Kittilän Tiukuvaarasta geologiselle

Lisätiedot

v. tyinen 18 1rrfi ja yhteytta si~~e haittaa Tengelion joes8a oleva huonokuntoinen 56/1 ista"

v. tyinen 18 1rrfi ja yhteytta si~~e haittaa Tengelion joes8a oleva huonokuntoinen 56/1 ista 56/1 v. tyinen ista" Aiheen malmitutkimuksiin Ylitornion Kivilompolossa sai geologinen tutldmuslaitos rakennusmestari Ao Lemisen ja herra Mo Hautalan lahettamista molybdeenihohdepitoisista naytteista"

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

VOLFRAMITUTKIMUKSET TÖRMÄSJÄRVEN ALUEELLA YLITORNIOLLA JA RISTIJÄRVENPALOSSA ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VUOSINA

VOLFRAMITUTKIMUKSET TÖRMÄSJÄRVEN ALUEELLA YLITORNIOLLA JA RISTIJÄRVENPALOSSA ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2631/-86/1/10 Koskee: 2633 Ylitornio, Törmäsjärvi Rovaniemen maalaiskunta, Ristijärvenpalot Markku Rask 28.2.1986 VOLFRAMITUTKIMUKSET TÖRMÄSJÄRVEN ALUEELLA YLITORNIOLLA JA

Lisätiedot

ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa Selostus Paltamon Melalahdessa suoritetuista malmitutkimuksista A

ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa Selostus Paltamon Melalahdessa suoritetuista malmitutkimuksista A ARKIS T OI APPALE M 19/3432/73/4/10 Paltamo, Melalahti P. Ervamaa 1973-04-09 Selostus Paltamon Melalahdessa 1971-72 suoritetuista malmitutkimuksista Aihe tässä käsiteltyihin tutkimuksiin on peräisin vuodelta

Lisätiedot

Kullaan Levanpellon alueella vuosina 1997-1999 suoritetut kultatutkimukset.

Kullaan Levanpellon alueella vuosina 1997-1999 suoritetut kultatutkimukset. GEOLOGIAN TUTKIMCJSKESKUS Tekij at Rosenberg Petri KUVAILULEHTI Päivämäärä 13.1.2000 Raportin laji Ml 911 14312000/ 711 0 tutkimusraportti 1 Raportin nimi Toimeksiantaja Geologian tutkimuskeskus Kullaan

Lisätiedot

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953

M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen. Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 M/17/Yt 53/1 Ylitornio V. Yletyinen Ylitornion Kivilompolon malmitutkimukset kesällä 1953 Vuonna 1952 suoritetut malmitutkimukset Ylitornion Kivilompolossa, jossa oli tavattu useita molybdeenihohdelohkareita,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3712/-85/1/10 Kittilä Tepsa Antero Karvinen 29.11.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen 24.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA VUOMANPERÄNMAA JA POROAITA, KAIV.REK.

Lisätiedot

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause

M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943. Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947. Alkulause M/17/Hd 47/1 Haukipudas Martinniemi - Jokikylä Aimo Mikkola 15.X1.1943 Malmitutkimukset Haukiputaalla v. 1947 Alkulause Syksyn 1946 kuluessa suoritetut lohkarehavainnot Haukiputaan Putaan kylässä (Vrt.

Lisätiedot

Venetekemän malmitutkimuksista

Venetekemän malmitutkimuksista ~ U 5 --k- ~~, GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3214/-80/1/10 Venetekemä Juha Jokinen 30. Väliraportti Venetekemän malmitutkimuksista Pieksämäen mlk. 30.04.1980 Juha Jokinen VÄLIRAPORTTI VENETEKEMÄN MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN MALMIVII'ITEIDEN JAO'ITELU MALMITYYPPEIHIN

LOUNAIS-SUOMEN MALMIVII'ITEIDEN JAO'ITELU MALMITYYPPEIHIN GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 10.1/1992/2 Lounais-Suomi Boris Saltikoff 14.10.1992 LOUNAIS-SUOMEN MALMIVII'ITEIDEN JAO'ITELU MALMITYYPPEIHIN Lounais-Suomen malmiennusteprojektin tutkimusten eraana perustana

Lisätiedot

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3132/-84/1/10 Savitaipale Boris Lindmark 16.02.1984 SCHEELIITTITUTKIMUKSET SAVITAIPALEELLA KESÄLLÄ 1982 YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia

Lisätiedot

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976

SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976 M 19/3834/-78/3/10 Liittyy 3843 4812 4821 Inari, Nellimö Veikko Helppi 19.12.1978 SELOSTUS MALMINETSINTÄTUTKIMUKSISTA INARIN NELLIMÖSSÄ KESÄLLÄ 1976 Johdanto Geokemian osaston kenttäryhmä suoritti kesällä

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989. Jakelu. OKME 2 kpl MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, KERÄLÄNVAARA ZN-CU

TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989. Jakelu. OKME 2 kpl MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, KERÄLÄNVAARA ZN-CU TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 01/SEP/1989 - Jakelu OKME 2 kpl - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, KERÄLÄNVAARA ZN-CU TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 01/SEP/1989 JOHDANTO MAASTOTUTKIMUKSET TULOSTEN TARKASTELU LIITTEET Näytepistekartta

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS _XL-- 1 Aimo Kejonen i ' Raportti P 13.1,079 TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS V. 1983 Johdanto Teiskon alueen kartoitus saatettiin päätökseen kesän 1983 aikana. Kartoitus- ta suoritettiin

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

N:o JA REUTUOJAN ALUEELLA Tervol assa 1980 RO 14/81. Liitekartat ja s elosteet

N:o JA REUTUOJAN ALUEELLA Tervol assa 1980 RO 14/81. Liitekartat ja s elosteet RAUTARUUKKI OY MOREENIGEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET YLI - KIRVESMAAN N:o JA REUTUOJAN ALUEELLA Tervol assa 1980 RO 14/81 Tut kimu sa lue Laatija Jakelu Yli- Kirvesmaa Reutuoj a E. Korvuo OU mal RO ma l Kunta

Lisätiedot

LÖYDÄ KOTIKYLÄSI KARTALTA

LÖYDÄ KOTIKYLÄSI KARTALTA LÖYDÄ KOTIKYLÄSI KARTALTA KYLÄTOIMINTA SUOMESSA SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY (SYTY) KYLIEN MAAKUNNALLISET YHTEENLIITTYMÄT LAPPILAISET KYLÄT RY KYLÄNEUVOSTOT (ESIM. OUTOKAIRAN ALUEELLA) TORNION KYLIEN NEUVOSTO

Lisätiedot

LIITE 1. KALASTUSSÄÄNNÖN SOVELTAMISALUE JA RAUHOITUSPIIRIT MERESSÄ

LIITE 1. KALASTUSSÄÄNNÖN SOVELTAMISALUE JA RAUHOITUSPIIRIT MERESSÄ 1228 N:o 91 LIITE 1. KALASTUSSÄÄNNÖN SOVELTAMISALUE JA RAUHOITUSPIIRIT MERESSÄ Soveltamisalueen rajaus meressä Kalastussäännön 2 :n d kohdassa tarkoitetun soveltamisalueen eteläraja kulkee suorina viivoina

Lisätiedot

Pälkäne Äimälä vesihuoltolinjan inventointi 2009

Pälkäne Äimälä vesihuoltolinjan inventointi 2009 1 Pälkäne Äimälä vesihuoltolinjan inventointi 2009 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Etelä-Pälkäneen vesiosuuskunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Maastokartat... 5 Ilmakuva...

Lisätiedot

KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA

KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA O U T O K U M P U Oy ~alminetsintä KENTTARAPORTTI MAAPERAGEOLOGISESTA TUTKIMUKSESTA ROVANIEMI MLK KUOHUNKI Ttitkimusalueen sijainti Tutkimusten tarkoitus ja suoritus Tulosten tarkastelua Tutkimusalue sijaitsee

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1 (4) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1833/-84/1/10 Enontekiö Autsasenkuru Veikko Keinänen 29.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

Kiimingin karbonaattikivet.

Kiimingin karbonaattikivet. M 17/Km - 51/1/84 Kiiminki Erkki Aurola 23.11.51. Kiimingin karbonaattikivet. TYPPI OY:n pyynnöstä suoritin Kiimingin pitäjässä 23.10-4.11.1951 välisenä aikana dolomiittiesiintymien orientoivaa kartoitusta

Lisätiedot

Teollisuusmineraalitutkimukset

Teollisuusmineraalitutkimukset MALMIOSASTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1982 ALKULAUSE MALMIOSASTON KERTOMUS VUODELTA 1982 TUTK IMU STOIMINTA Malminetsinta Etela-Suomi Puula-Paijanne projekti Vali-Suomi Pohjois-Suomi Syvakairaukset Kansannayte

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M 06/2633/-91/1/10 Rovaniemen maalaiskunta Rosvohotu Seppo Rossi 29.11.1991 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU

Lisätiedot

TORNION KYLIEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

TORNION KYLIEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA TORNION KYLIEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2014 2016 TORNION KYLIEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2014 2016 Tässä kylien kehittämissuunnitelmassa määritellään Tornion maaseutumaisten alueiden ja kylien kehittämisen

Lisätiedot

- - - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA. Hyv /&~ OKME, Outokumpu. Jakelu TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989

- - - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA. Hyv /&~ OKME, Outokumpu. Jakelu TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989 Seppo Penninkilampi/KET 17.2.1989 TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 02/SEP/1989 Jakelu OKME, Outokumpu Hyv..2.5.83/&~ - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA ZN-CU Karttalehti 4244 02 Sijainti 1 : 400 000 - -

Lisätiedot

VOLFRAMIMALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNAN LAHNASELLA VALTAUSALUEMIMA KOLULAHTI 1 (kaiv. rek. N:o 3584/1)

VOLFRAMIMALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNAN LAHNASELLA VALTAUSALUEMIMA KOLULAHTI 1 (kaiv. rek. N:o 3584/1) M 06/3311/-89/1/10 Viitasaari Lahnanen Jarmo Nikander 29.8.1989 VOLFRAMIMALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNAN LAHNASELLA VALTAUSALUEMIMA KOLULAHTI 1 (kaiv. rek. N:o 3584/1) 2 AIKAISEMMISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4)

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4) Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK 26.2.1986 2 (4) LOHKARE-ETSINTA KOTALAHDEN YMPARISTOSSA 1985 Yleistii Kotalahden kaivokselta kaakkoon, Sarkiniemessä,.on matalalentomittauksissa todettu

Lisätiedot

Ruovesi Pappilankulma Vesihuoltolinjan muinaisjäännösinventointi 2011

Ruovesi Pappilankulma Vesihuoltolinjan muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ruovesi Pappilankulma Vesihuoltolinjan muinaisjäännösinventointi 2011 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Mustajärven vesiosuuskunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi...

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 015, 020/ , 05/MLP/1984 MALMINETSINTX

OUTOKUMPU OY 015, 020/ , 05/MLP/1984 MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 05, 020/424 04, 05/MLP/94 MALMINETSINTX Marjatta Parkkinen/LAP 2.2.94 ( 2).. ' '""\\ ~ ).J PARIKKALAN KINNARNIEMEN (424 04, 05) AU-KANSANNAYTEAIHEEN TUTKIMUKSET KESALLA 94. '"' - Sijainti

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

Ii Myllykankaan tuulipuistohankealueen muinaisjäännösinventoinnin täydennys 2012

Ii Myllykankaan tuulipuistohankealueen muinaisjäännösinventoinnin täydennys 2012 1 Ii Myllykankaan tuulipuistohankealueen muinaisjäännösinventoinnin täydennys 2012 ver. 2 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Pöyry Finland Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3232/-93/1/10 - Joroinen Tuohilahti Olavi Kontoniemi 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3122/-87/1 Luhanka Tammijärvi Marjatta Virkkunen Boris Lindmark 18.6.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin

kvartsidioriittia,vglimuoto kvartsidioriitin ja myloniitin Y[eta&teknikko Sulo PUinen oli llhett-t Ahlaisten pitiju Lampin kylhsta Poriin radioaktiivisia a&ytteit&,joisaa todettiin olevan uraania,parhaaesa 0.14$. Keaglla 1957 V.O,pohjanlehto $a P,Lammi suorittivat

Lisätiedot

TUTKIMUSTYöSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HAURESPÄÄ 1, KAIV. REK. N: TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYöSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HAURESPÄÄ 1, KAIV. REK. N: TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3712/-86/1/10 Kittilä Haurespää Olavi Auranen 3.12.1986 TUTKIMUSTYöSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HAURESPÄÄ 1, KAIV. REK. N:0 3280 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

2 tutkittu alue n. 3 km

2 tutkittu alue n. 3 km Outokumpu Oy Malminetsintä Radiometrinen haravointi Korsnäs Heikki Wennervirta 10.1 e-14e201962 Työn tarkoitus Työstä sovittiin käyntini yhteydessa Korsnäsin kaivoksella 17.10,-19,10.1961 liitteenä olevan

Lisätiedot

- tekemisiin paksun ja sitkean moreenin kanssa ( Liitteet 4 ja

- tekemisiin paksun ja sitkean moreenin kanssa ( Liitteet 4 ja Yleista Tyo oli luonteeltaan malminetsintaan sovellettua kallioperakartoitusta. Jo olemassa olevien tietojen, kuten geofysiikan, kairausten, kartoitusten ym. tutkimusten runsaudesta huolimatta jaa laajoja

Lisätiedot

1 MALMINETSINTA. 7 FZMtFE1) on kuitenkin liian alhainen. Eräisiin pohjan voimakkaimpiin. V. Makkonen. V Makkonen ESITUTKIMUSRAPORTTI

1 MALMINETSINTA. 7 FZMtFE1) on kuitenkin liian alhainen. Eräisiin pohjan voimakkaimpiin. V. Makkonen. V Makkonen ESITUTKIMUSRAPORTTI l 1 MALMINETSINTA l I ESITUTKIMUSRAPORTTI RAUTAR KK' OY Esitutkimukset Ranuan Kelan kylä%.o 7/77 alueella ja ympäristössä kesällä 1976 TUTKIMUSALUE Kelan kylä LAATIJA V. Makkonen JAKELU KUNTA RANIIA LAAT.PVM

Lisätiedot

Posiolla, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä suoritetut malmitutkimukset vuosina

Posiolla, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä suoritetut malmitutkimukset vuosina 1 M 17/Pso.Tk,Pud 60-61/1 Posio, Taivalkoski ja Pudasjärvi P. Ervamaa Posiolla, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä suoritetut malmitutkimukset vuosina 1960-1961. Sen jälkeen kun geologinen tutkimuslaitos

Lisätiedot

Tampere Härmälä Entisen lentokonetehtaan alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Tampere Härmälä Entisen lentokonetehtaan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Tampere Härmälä Entisen lentokonetehtaan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Tapani Rostedt Timo Jussila Kustantaja: Tampereen kaupunki 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Vanha

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 RAPORTTITIEDOSTO N:O 2435 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2124/-87/2/10 Ylöjärvi, Tampere, Kangasala Olli Sarapää 28.10.1987 KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 1. JOHDANTO Työn tarkoituksena

Lisätiedot

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen 1 ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v. 2011 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: UPM / Sulkavan Palvelut Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M06/4332/-81/1/10 Lieksa Tainiovaara Jouko Vanne 30.10.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TALLENNETTU GTK. Roi mlk 6/Vinsa. Täydennysraportti

TALLENNETTU GTK. Roi mlk 6/Vinsa. Täydennysraportti OKME Roi mlk 6/Vinsa 001/2633/PR/71 Täydennysraportti TALLENNETTU 1 6. 09. 2010 GTK Tämä raportti on yhteenveto kaikista niistä töistä, joita Vinsan kohteessa on tehty 15. 12. 1967 päivätyn tutkimusraportin

Lisätiedot

RAPORTTI KITTILÄN PETÄJÄSELÄSSÄ TEHDYISTÄ KULTATUTKIMUKSISTA VUOSINA 1986-87

RAPORTTI KITTILÄN PETÄJÄSELÄSSÄ TEHDYISTÄ KULTATUTKIMUKSISTA VUOSINA 1986-87 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/3721/-93/1/10 KITTILÄ PETÄJÄSELKÄ Veikko Keinänen 4.5.1993 RAPORTTI KITTILÄN PETÄJÄSELÄSSÄ TEHDYISTÄ KULTATUTKIMUKSISTA VUOSINA 1986-87 Johdanto

Lisätiedot

PIILAAKA 1. KALASTUSSÄÄNÖN KÄYTTÖALUE JA RAUHOTUSVYÖHYKHEET MERESSÄ. Käyttöaluheen eteläraja, jota tarkotethaan kalastussäänön 2.

PIILAAKA 1. KALASTUSSÄÄNÖN KÄYTTÖALUE JA RAUHOTUSVYÖHYKHEET MERESSÄ. Käyttöaluheen eteläraja, jota tarkotethaan kalastussäänön 2. 1 PIILAAKA 1. KALASTUSSÄÄNÖN KÄYTTÖALUE JA RAUHOTUSVYÖHYKHEET MERESSÄ Käyttöaluheen raijaus meressä Käyttöaluheen eteläraja, jota tarkotethaan kalastussäänön 2. :n kohassa, d) kulkee suorina viivoina seuraavien

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/1834/-91/2/10 Enontekiö Ruossakero Au Jorma Isomaa 11.03.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA 1986-88. Tutkimusalueet sijaitsevat

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 5.12.1991 KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN HEVOSKUUSIKONAAVALLA 1991 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1.1.

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka 8.9.1988 GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS RIIMINOJALLA SODANKYLÄN KUNNASSA VUOSINA 1980 1984 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, simpukkamurroksiin O U T O K U M P U Oy Malminetsinta HAVAINTOJA KESAN 1974 Zn-OHJELMAN ALUEELLISISTA KOHTEISTA Mustasuon kvartsi-maasalpaliuske Hyvinkään gabron SE-reuna-alue Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Lisätiedot

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 1 Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 Timo Jussila Kustantaja: Pihtiputaan kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Maastokarttaote... 3 Kartoitus... 3 Maasto...

Lisätiedot

Kangasala Keskustan osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2009

Kangasala Keskustan osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Kangasala Keskustan osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2009 Tapani Rostedt Timo Jussila Kustantaja: Kangasalan kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 2 Inventointi... 3 Kylätontit...

Lisätiedot

Lapin Malmi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS. Valtaus KUSKOIVA 6; kaiv.rek.nro 3278/1, KTM nro 484/460/81

Lapin Malmi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS. Valtaus KUSKOIVA 6; kaiv.rek.nro 3278/1, KTM nro 484/460/81 Lapin Malmi KAVOSLAN 19 :N MUKANEN TUTKMUSTYOSELOSTUS Valtaaja Rautaruukki Oy Valtaus KUSKOVA 6; kaiv.rek.nro 3278/1, KTM nro 484/460/81 Lääni Lapin lääni - Kunta Salla a Johdanto Suoritetut tutkimukset

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4522/-89/1/10 Kuusamo Ollinsuo Heikki Pankka 17.8.1989 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Malmitutkimukset Kemin Rovaniemen. liuskealueella kesällä Johdanto. Sotatoimien syksyllä 1944 lopettaessa syväkairaukset Tervolan Vähäjoen

Malmitutkimukset Kemin Rovaniemen. liuskealueella kesällä Johdanto. Sotatoimien syksyllä 1944 lopettaessa syväkairaukset Tervolan Vähäjoen M/17/T-45/1 A. Mla Aimo Mikkola Malmitutkimukset Kemin Rovaniemen liuskealueella kesällä 1945 Johdanto Sotatoimien syksyllä 1944 lopettaessa syväkairaukset Tervolan Vähäjoen rautamalmialueella, jatkettiin

Lisätiedot

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3112/-81/1/10 Heinolanmlk. Palpaset B. Lindmark KULTATUTKIMUKSET HEINOLAN MLK :N PALPASILLA KESÄLLÄ 1980

GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3112/-81/1/10 Heinolanmlk. Palpaset B. Lindmark KULTATUTKIMUKSET HEINOLAN MLK :N PALPASILLA KESÄLLÄ 1980 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3112/-81/1/10 Heinolanmlk. Palpaset B. Lindmark 3.11.1981 KULTATUTKIMUKSET HEINOLAN MLK :N PALPASILLA KESÄLLÄ 1980 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 4 TUTKIMUSTEN TAUSTA 6 SUORITETUT

Lisätiedot

RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017

RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017 TUTKIMUSRAPORTTI 5.4.2017 RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017 Riihimäen kaupunki Tekijä: Laura Ahopelto SISÄLLYS 1 Johdanto... 4 2 Menetelmä... 5 3 Tulokset... 5 4 Muita

Lisätiedot

Outokumpu Miniug Oy:n kiii-inostus Lunastettujen tutkimusraporttien mukaan arvioitiin esiintymien hyödyntamismahdollisuuksia

Outokumpu Miniug Oy:n kiii-inostus Lunastettujen tutkimusraporttien mukaan arvioitiin esiintymien hyödyntamismahdollisuuksia RAPORTTI 080131 44 051LG11998 Leo Grundström Johdanto Kauppa- ja teollisuusministeriö on päättanyt 17 päivänä joulukuuta 1996 kaivoslain (503165) 13, 53 ja 54S:n nojalla merkitä kaivosrekisteriin valtausalueiden

Lisätiedot

RAPORTTI 062/ A/MK/ Martti Kokkola/tk MOREENITUTKIMUS KULLAA SILKUSSUO Tutkimusalueen sijainti

RAPORTTI 062/ A/MK/ Martti Kokkola/tk MOREENITUTKIMUS KULLAA SILKUSSUO Tutkimusalueen sijainti Martti Kokkola/tk 23.3.1993 RAPORTTI 062/1143 12A/MK/1993 2 MOREENITUTKIMUS KULLAA SILKUSSUO Tutkimusalueen sijainti Tutkimuksen tarkoitus Tutkimuksen suoritus,tutkimusaluesijaitsee.kullaan - Lavian välisen

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3241/-03/1/10 SUONENJOKI Kärpänlampi, Saarinen Koskee 3241,

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3241/-03/1/10 SUONENJOKI Kärpänlampi, Saarinen Koskee 3241, 1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/3241/-03/1/10 SUONENJOKI Kärpänlampi, Saarinen Koskee 3241, 3242 30.12.2003 Mäkinen Jari Raportti Suonenjoen kunnassa kohteissa Kärpänlampi ja Saarinen suoritetuista

Lisätiedot

Ikaalinen Sarkkilan kylätontti. Täydennyksiä ja tarkennuksia v koekaivausraporttiin

Ikaalinen Sarkkilan kylätontti. Täydennyksiä ja tarkennuksia v koekaivausraporttiin 1 Ikaalinen Sarkkilan kylätontti Täydennyksiä ja tarkennuksia v. 2011 koekaivausraporttiin Viite: mjrek 1000019274. Raportti: Poutiainen, Laakso & Bilund: Ikaalinen Sarkkila koekuopitus 2011 Viestissään

Lisätiedot

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila 1 Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: TuuliWatti Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06 3334/-81/1/10 NILSIÄ Aholansaari Esko Sipilä 4.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KORPISELKÄ 1 KAIV.- REK. N:o 2787 SUORITETUT MALMITUTKIMUKSET

SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KORPISELKÄ 1 KAIV.- REK. N:o 2787 SUORITETUT MALMITUTKIMUKSET M06/3723/-79/1/10 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS Malmiosasto 5.12.1979 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KORPISELKÄ 1 KAIV.- REK. N:o 2787 SUORITETUT MALMITUTKIMUKSET Johdanto Valtausalueella

Lisätiedot

Tammisaari 110 kv voimajohtolinjauksen Österby-Skarpkulla muinaisjäännösinventointi 2010.

Tammisaari 110 kv voimajohtolinjauksen Österby-Skarpkulla muinaisjäännösinventointi 2010. 1 Tammisaari 110 kv voimajohtolinjauksen Österby-Skarpkulla muinaisjäännösinventointi 2010. Timo Jussila Kustantaja: Tammisaaren Energia 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Historiallinen aika...

Lisätiedot

RAP O R[ 1 I. FlU S T A} A}.TI{ 1 ]' IiASVIILISUI}DESTA

RAP O R[ 1 I. FlU S T A} A}.TI{ 1 ]' IiASVIILISUI}DESTA RAP O R[ 1 I FlU S T A} A}.TI{ 1 ]' IiASVIILISUI}DESTA Selvitys teollisuusvesien vaikutuksista Mustalammen kasvillisuuteen. Havaintoalueena on Mustalampien alue, joka luonnonsuhteiltaan on yhtäläinen.

Lisätiedot

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0. -3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.-8l,peruttiin 10.12.1984 Valtausalueelta etsittiin lohkareviuhkan lohkareiden

Lisätiedot

Selostus Kemin tutkimusalueella suoritetuista linjoituksista sekä monikulmiomittauksista.

Selostus Kemin tutkimusalueella suoritetuista linjoituksista sekä monikulmiomittauksista. M 17/Ke-60/2 Kemi T. Siikarla 28.4.19 60 Selostus Kemin tutkimusalueella suoritetuista linjoituksista sekä monikulmiomittauksista. 1. Linjoitustyöt: Kemin alueen geofysikaalisia tutkimuksia varten paalutettiin

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen 8 OUTOKUMPU OY 0 K LMINETSINTA E Hanninen/EG 11.2.1985 HAVAINTOJA KULLAN ESNTYMI.SESTA PYHASALMEN LMISSA Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino Teki ja : E Hanninen Malminetsinta - Aulis Häkli, professori

Lisätiedot