1ZSE fi, Rev. 3. Käämikytkimet, tyypit UC ja VUC Käyttäjän käsikirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1ZSE fi, Rev. 3. Käämikytkimet, tyypit UC ja VUC Käyttäjän käsikirja"

Transkriptio

1 1ZSE fi, Rev. 3 Käämikytkimet, tyypit UC ja VUC Käyttäjän käsikirja

2 Vaatimustenmukaisuusvakuutus Valmistaja ABB AB, Components SE LUDVIKA Ruotsi Vakuuttaa, että Tuotteet Käämikytkimet tyyppiä UC ja VUC varustettuna moottorikäytöllä tyyppiä BUE tai BUL täyttävät seuraavat vaatimukset: Mineraaliöljytäytteisen tehomuuntajan osana laite täyttää seuraavien direktiivien vaatimukset: Konedirektiivi 89/392/ETY (muutettu 91/368/ETY ja 93/44/ETY) sekä 93/68/ETY (merkintä) edellyttäen, että muuntajan valmistaja on suorittanut asennuksen ja sähköliitännän oikein (esim. meidän asennusohjeidemme mukaisesti) ja EMC-direktiivi 89/336/ETY, joka koskee sähkömagneettista yhteensopivuutta ja Pienjännitedirektiivi 73/23/ETY (muutettu direktiivillä 93/68/ETY), joka koskee ohjainpiirin yhdysrakenteista moottoria ja kojeistoa. Liittämisvakuutus: Yllä mainittuja koneita ei saa ottaa käyttöön, ennen kuin koneistosta, johon ne sisältyvät, on annettu vaatimustenmukaisuusvakuutus konedirektiivin mukaisesti. Päiväys Allekirjoitus... Folke Johansson Arvo Käämikytkindivisioonan johtaja Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme, eikä sen sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle tai käyttää mihinkään luvattomaan tarkoitukseen. Kiellon rikkominen johtaa syytteeseen.

3 1ZSE fi, Rev. 3 3 Johdanto ABB valmistamia UC-sarjan käämikytkimiä on kehitetty monia vuosia maksimaalisen käyttövarmuuden saavuttamiseksi. Yksinkertainen ja kestävä rakenne antaa pitkän käyttöiän, joka vastaa muuntajan käyttöikää. Vähäinen huoltotarve takaa ongelmattoman toiminnan. Ainoita huoltoa tarvitsevia osia ovat koskettimet, VUC-tyypin tyhjökatkaisijat, eristysöljy ja moottorikäyttö, jotka voi joutua vaihtamaan UC-tyypin käyttöiän aikana,. Rakenne sallii käsiksi pääsyn kaikkiin osiin, joten tarkastus ja huolto käyvät nopeasti ja helposti. Käämikytkimet sijoitetaan muuntajasäiliöön. Moottorikäyttö BUE tai BUL kiinnitetään muuntajasäiliöön ja yhdistetään käämikytkimeen käyttöakselien ja kartiohammasvaihteen välityksellä. HUOM: Sama moottorikäyttö voi käyttää yhtä, kahta tai kolmea saman muuntajan yksikköä. Nämä yksiköt yhdessä muodostavat yhden käämikytkimen. VAROITUKSIA ja MUISTUTUKSIA VAROITUS VAROITUS sisältää tietoja, joiden vastainen käyttö voi aiheuttaa vamman tai kuoleman. MUISTUTUS MUISTUTUS sisältää tietoja, joiden vastainen käyttö voi aiheuttaa laitevaurion. Turvallisuusohjeet VAROITUS Käämikytkimiä käyttävän ja tarkastavan henkilökunnan on oltava hyvin perillä laitteista ja tietoisia tässä käsikirjassa mainituista vaaroista. Sähköisiä kytkentöjä moottorikäyttöön tekevällä henkilökunnalla on oltava valtuutus tähän työhön. Pieniä määriä räjähtäviä kaasuja saattaa tulla ulos huohottimista (kuivaavat tai yksisuuntaiset huohottimet). Varmista, ettei hengityslaitteiden välittömässä läheisyydessä esiinny avotulta, kuumia pintoja tai kipinöintiä. MUISTUTUS Jos valvontalaite laukaisee, asiantuntijan on tarkastettava laitteisto. Tehokytkinsäiliö täytyy tyhjentää, tehokytkin nostaa ja tutkia huolellisesti, ennen kuin muuntaja kytketään uudelleen verkkoon.

4 4 1ZSE fi, Rev. 3 Toiminta VAROITUS Käsikampea ei saa asentaa sähkökäytön aikana. Jos käämikytkin ei ole tarkassa asennossa ja käsikampi irrotetaan, moottorikäyttö käynnistyy ja siirtää kytkimen oikeaan asentoon, jos virransyöttö on kytketty. Jos virransyöttö katkeaa toiminnon aikana, toiminto suoritetaan loppuun virransyötön palatessa. Asennonosoitin ilmaisee senhetkisen säätöasennon. Laahausosoittimet osoittavat maksimi- ja minimisäätöasennon siltä jaksolta, jonka käämikytkin on ollut toiminnassa viimeisen uudelleenasettelun jälkeen. BUE: Toiminnanilmaisimessa on teksti ASENTO käämikytkimen ollessa paikallaan säätöasennossa, teksti NOUSEE, kun toiminta on käynnissä nousevaan suuntaan ja teksti LASKEE, kun toiminta on käynnissä laskevaan suuntaan. BUL: Käämikytkimen toiminnanilmaisin näyttää PUNAISTA toiminnan aikana ja VAL- KOISTA, kun käämikytkin on paikallaan tietyssä säätöasennossa. Hätäpysäytys palautetaan kääntämällä nuppia myötäpäivään ja kytkemällä moottorinsuojakytkin päälle. LÄHI/KAUKO-kytkin. LÄHI-asennossa käämikytkintä voidaan ohjata NOUSEE/LASKEEkytkimellä. Kauko-ohjaus ei ole mahdollinen LÄHI-asennossa. KAUKO-asennossa käämikytkintä ohjataan valvomosta tai jännitteensäätimellä. Lähiohjaus ei ole mahdollinen kaukoasennossa. Jos moottorikäytön virransyöttö katkeaa, käämikytkintä on mahdollista ohjata käsikammella. Aseta käsikampi akselille. Varmista, että se on kunnolla akselin hahlossa. Veivaa haluttuun suuntaan akselin yläpuolella olevan ohjekilven mukaisesti. Kilvessä on ilmoitettu myös yhden säätöaskeleen vaatima kammen kierrosmäärä. Kun käsikampi on asetettu paikalleen, mitkään sähköiset toiminnot eivät ole mahdollisia. Jatka veivaamista, kunnes toiminnanilmaisin osoittaa säätöasentoa: BUE:ssä teksti ASENTO ja BUL:ssä valkoinen väri. Lisälämmittimen termostaatti (lisävaruste). Suosittelemme sen asetukseksi +5 C. Lisälämmittimen hygrostaatti (lisävaruste). Suosittelemme sen asetukseksi noin 60 %. Pistorasia (lisävaruste) maasulkusuojalla. Normaalisti käämikytkintä ohjataan jännitteensäätimellä eikä käämikytkimen ja moottorikäytön käsiohjaus ole tarpeen.

5 1ZSE fi, Rev. 3 5 Huoltokaavio MUISTUTUS Käämikytkimen luotettavan toiminnan ylläpitämiseksi on tärkeää noudattaa seuraavassa annettuja huolto-ohjeita. Arvokilvessä olevaa huoltokaaviota on aina noudatettava.. Arvokilvessä ilmoitetut huollot suoritetaan tietyn toimintakertojen määrän tai tietyn ajan kuluttua riippuen siitä, kumpi raja saavutetaan ensin. Lisäksi tulee suorittaa vuositarkastus. Käämikytkimen huolto koostuu kolmesta vaiheesta: Muuntoaseman henkilökunnan suorittamasta tarkastuksesta kerran vuodessa. Asiantuntijan suorittamasta huollosta arvokilvessä ilmoitetuin välein. Asiantuntijan suorittamasta UC-tyypin koskettimien vaihdosta ja VUC-tyypin tyhjökatkaisija vaihdosta. Vaihtotarve todetaan huollon yhteydessä. Näiden kolmen vaiheen lisäksi tulee ottaa säännöllisin 2-6 vuoden välein standardin IEC 60422, mukaiset öljynäytteet sellaisista käämikytkimistä, joiden huoltoväli on yli 7 vuotta. Standardin IEC 60156, mukaiset läpilyöntijännitteet tulee mitata. Testaus tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti näytteenoton jälkeen, jotta se tapahtuisi lähes samassa lämpötilassa kuin öljyllä on käämikytkimessä. Seuraavia arvoja tulee noudattaa: Käämikytkin 1) Kaikki tähtipisteet ja kaikki eritetasot (BIL) 380 kv Muut Läpilyöntikestävyys 30 kv/2,5 mm 40 kv/2,5 mm 1) Tähtipiste on merkitty N-kirjaimella, viides kirjain tyyppimerkinnässä. BIL -arvo (eristetaso) on ensimmäinen numeroarvo arvokilven tyyppimerkinnässä. Esimerkki: VUCGRN 380/700. Jos öljyn läpilyöntikestävyys on alhaisempi kuin yllä annetut arvot, menettele seuraavasti: Varmista, että näyte analysoidaan heti näytteenoton jälkeen, jotta testaus tapahtuisi suunnilleen samassa lämpötilassa kuin öljyllä on käämikytkimessä. Mittaa vähintään viisi kertaa ja laske keskiarvo. Elleivät arvot vieläkään täytä vaatimuksia, öljy pitää käsitellä suodattamalla. Katso menettely kunnossapito-ohjeesta. Asiantuntija on ABB-huoltoteknikko tai valtuutettu henkilö, jonka ABB on kouluttanut UC- ja VUC-käämikytkimien kunnossapitotöihin.

6 6 1ZSE fi, Rev. 3 Tarkastus MUISTUTUS Hyväksynnän antaa tarkastuksesta ja käämikytkimen käytöstä vastaava laitosinsinööri. Arvokilvessä suositellaan tarkastusta kerran vuodessa. Tämä koskee ensi sijassa moottorikäyttöä ja BUE/BUL-kaapin silmämääräistä tarkastusta, ettei mikään ole löystynyt tai irrallaan sen sisällä ja että lämmitin toimii. Moottorikäytössä on laskuri, joka rekisteröi käämikytkimen jokaisen asennonvaihdon. Tarkastuksen yhteydessä laskurin lukema merkitään muistiin. Jos mahdollista, moottori ja laskuri testataan ajamalla kytkintä yksi säätöasento jompaankumpaan suuntaan takaisin. Jos käämikytkimellä on oma paisuntasäiliö, sen huohotin ja öljytason ilmaisin pitää tarkistaa muuntajan valmistajan ohjeiden mukaan. Tarkastus suoritetaan muuntajan ollessa käytössä. Paisuntasäiliöstä tarkastetaan: Öljytaso Huohotin Moottorikäytöstä tarkastetaan: Moottori ja laskuri Hätäpysäytys Lämmitin Tarvittavat työkalut Pistorasian maasulkusuoja (lisävaruste) Jos käämikytkin on varustettu öljynsuodatinyksiköllä, on tarkastettava myös: Suodattimen painehäviö Tarkastuksessa tarvitaan seuraavat välineet: Ruuvitalttasarja Kynä ja muistilehtiö

7 1ZSE fi, Rev. 3 7 Työjärjestys VAROITUS Huohottimen ja öljytason tarkistus täytyy suorittaa perustasolta, koska muuntajaan on kytketty virta. 1. Huohottimen tarkastus VAROITUS Huohottimessa ja paisuntasäiliöstä tulevassa putkessa saattaa olla räjähtäviä kaasuja. Kun huohotinta irrotetaan, lähistöllä ei saa olla avotulta, kuumia pintoja eikä kipinöintiä. Tarkasta huohotin muuntajan ohjeiden mukaisesti. 2. Paisuntasäiliön öljytason tarkastus Paisuntasäiliön öljytason tulee olla muuntajan dokumentaatiossa annettujen ohjeiden mukainen. 3. Moottorin ja laskurin tarkastus Avaa moottorikäyttökaapin ovi ja käännä valintakytkin LÄHI-asentoon. Käännä valintakytkin sitten asentoon NOUSEE (LASKEE). Tarkasta, että moottori toimii kunnolla, että asennonosoitin nousee (laskee) yhden askeleen ja että laskurin lukema kasvaa yhdellä jokaista askelta kohti. Merkitse laskurin lukema muistiin. Laskuri näyttää käämikytkimen toimintakertojen kokonaismäärän (huolto-ohjelma voidaan määritellä tämän informaation avulla). Käännä valintakytkin asentoon LASKEE (NOUSEE). Tarkista, että moottori toimii kunnolla myös tähän suuntaan, että asennonosoitin laskee (nousee) yhden askeleen ja että laskurin lukema kasvaa taas yhdellä. Palauta laahausosoittimet. Lue laskuri ja merkitse lukema muistiin. 4. Hätäpysäytyksen tarkastus. Paina hätäpysäytyspainiketta; moottorinsuojakytkimen tulee kytkeytyä pois päältä. Palauta hätäpysäytys kääntämällä nuppia myötäpäivään ja kytkemällä moottorinsuojakytkin päälle (ON). 5. Maasulkusuojan (lisävaruste) tarkastus Jos moottorikäyttö on varustettu pistorasialla, maasulkusuoja pitää testata painamalla pistorasian testipainiketta (BUE) tai erillisen maasulkusuojan testipainiketta (BUL).

8 8 1ZSE fi, Rev Lämmittimen tarkastus VAROITUS Aputehon syöttö on katkaistava ennen minkään työn aloittamista moottorikäytön sisäpuolella.huom. Moottori, kontaktorit ja lämmitysvastus voivat saada virransyötön eri lähteistä. Kytke irti tuleva aputehon syöttö. Avaa ohjauspaneeli (vain BUE). Tarkasta suojalevyn pintaa tunnustelemalla, että lämmitin on ollut toiminnassa. Sulje ohjauspaneeli (vain BUE). Kytke tuleva aputehon syöttö. Päätä tarkistus kääntämällä valintakytkin KAUKO-asentoon ja sulje kaapin ovi. 7. Öljynsuodatinyksikön tarkastus (lisävaruste) Jos käämikytkin on varustettu ABB:n toimittamalla öljynsuodatinyksiköllä: Tarkasta painemittarin lukema. Tarkasta öljynsuodatinyksikön käsikirjan mukaisesti. Laita lukemat muistiin vuosittaisten muutoksien seurantaa varten. Jos kosteutta epäillään päässeen käämikytkimen säiliöön, suodatinpanos on vaihdettava. Jos suodatinpanoksen vaihto on tarpeen, kutsu asiantuntija tekemään se. Tarkasta myös vuodot. Kaikki vuodot pitää korjata! 8. Laukaisu tai hälytys valvontalaitteista Käämikytkin voi olla varustettu useilla erilaisilla valvontalaitteilla, kuten painerele, öljyvirtauksen rele ja paineenalennuslaite. Jokainen käämikytkin varustetaan ainakin yhdellä näistä laitteista. Käämikytkimessä voi olla myös kaksi valvontalaitetta tai ne kaikki. Painerele ja/tai öljyvirtauksen rele laukaisevat muuntajan, kun niiden asetusarvot saavutetaan. Paineenalennuslaite voidaan asettaa vain hälyttämään tai myös laukaisemaan. Jos laitteisto antaa hälytyksen ilman laukaisua, suosittelemme estämään käämikytkimen toiminnan ja kutsumaan paikalle asiantuntijan mahdollisimman nopeasti. Varautukaa seisokkiin tehokytkimen tarkastusta varten. Muuntajan laukaisun tapauksessa on kutsuttava välittömästi asiantuntija paikalle, eikä muuntajaan saa yrittää kytkeä virtaa, ennen kuin tehokytkin on tarkastettu asianmukaisesti. Varautukaa tehokytkimen irrotukseen. Kummassakin tapauksessa on ennen asiantuntijalle soittamista kerättävä seuraavat tiedot:

9 1ZSE fi, Rev. 3 9 Käämikytkimen valmistusnumero Moottorikäytön laskurilukema Tapahtuiko laukaisu/hälytys kytkennän aikana. Jos tapahtui, minkä säätöasentojen välillä. Kuormitus laukaisun/hälytyksen hetkellä Mistä laitteista laukaisu/hälytys oli peräisin Jos käämikytkimiä on useampia, on yritettävä päätellä, mikä niistä on laukaissut/ hälyttänyt. Mahdollinen erityinen käyttötilanne laukaisun/hälytyksen hetkellä, kuten ylikuormitus, ukonilma jne. Ennen asiantuntijan saapumista on varauduttava tehokytkimen nostamiseen varmistamalla, että on suoritettu muuntajan turvallinen irtikytkentä ja maadoitus. Ellei asiantuntijaa ole käytettävissä, ota yhteys jälkimarkkinointiosastoon. Yhteystiedot löytyvät tämän käsikirjan viimeiseltä sivulta Käämikytkimen rakenne 1. Kartiohammasvaihteet 2. Vaakasuora käyttöakseli varustettuna suojaputkilla 3. Öljyventtiili 4. Painerele 5. Yläosa 6. Pystysuora käyttöakseli varustettuna suojaputkilla 7. Arvokilpi 8. Moottorikäyttö 9. Tehokytkinsäiliö 10. Valitsin

10 10 1ZSE fi, Rev Moottorikäytön rakenne, tyyppi BUE 1. Lukituslaite riippulukkovalmiudella 2. Hätäpysäytys 3. (Lisävaruste) Lisälämmittimen kytkin 4. Ilmanpoisto 5. LÄHI/KAUKO-kytkin 6. NOUSEE/LASKEE-kytkin 7. Lähtöakseli 8. Lamppu (40 W, kanta E27) 9. Nostosilmukka 10. Laskuri 11. Toiminnanilmaisin 12. Asennonosoitin maksimi- ja minimiasennon laahausosoittimilla 13. Käsikammen akseli 14. Lämmitin 50 W + lisävarusteena 100 W (paneelin takana) 15. (Lisävaruste) Pistorasia maasulkusuojalla 16. Riviliittimet (paneelin takana) 17. Moottorinsuojakytkin 18. (Lisävaruste) 100 W lisälämmittimen termostaatti tai hygrostaatti 19. Lampun ovikytkin 20. Käsikampi 21. Kuvaukset ja piirikaavio

11 1ZSE fi, Rev Moottorikäytön rakenne, tyyppi BUL 1. Asennonosoitin maksimi- ja minimiasennon laahausosoittimilla 2. Toiminnanilmaisin (Punainen = asennonvaihto käynnissä, Valkoinen = paikallaan säätöasennossa) 3. Laskuri 4. Lähtöakseli monireikäisellä kytkinpuolikkaalla 5. Käsikammen akseli 6. Nostosilmukka 7. Lukituslaite riippulukkovalmiudella 8. (Lisävaruste) Moniasentoiset kytkimet 9. (Lisävaruste) Mittausvahvistin 10. (Lisävaruste) Lisälämmittimen kytkin 11. (Lisävaruste) Pistorasia 12. (Lisävaruste) Pistorasian maasulkusuoja (kun pistorasia on asennettu) 13. Hätäpysäytys 14. NOUSEE/LASKEE-kytkin 15. LÄHI/KAUKO-kytkin 16. Moottorinsuojakytkin 17. Ilmanpoisto 18. Lampun ovikytkin 19. Riviliittimet 20. Käsivalaisin 21. Lämmitin 50 W + lisävarusteena 100 W 22. (Lisävaruste) 100 W lisälämmittimen termostaatti tai hygrostaatti 23. Kuvaukset ja piirikaavio 24. Käsikampi

12 Yhteystiedot ABB AB Components SE Ludvika, Ruotsi Puhelin: Faksi: Sähköposti: Copyright 2010 ABB, Kaikki oikeudet pidätetään. 1ZSE fi, Rev. 3,

1ZSE fi, Rev. 4. Käämikytkimet, tyyppi UC Käyttäjän käsikirja

1ZSE fi, Rev. 4. Käämikytkimet, tyyppi UC Käyttäjän käsikirja 1ZSE 5492-155 fi, Rev. 4 Käämikytkimet, tyyppi UC Käyttäjän käsikirja Alkuperäinen ohje Tässä asiakirjassa annetut tiedot on tarkoitettu yleisluontoisiksi eivätkä ne kata kaikkia mahdollisia sovelluksia.

Lisätiedot

1ZSE fi, Rev. 4. Käämikytkimet, tyyppi UBB Käyttäjän käsikirja

1ZSE fi, Rev. 4. Käämikytkimet, tyyppi UBB Käyttäjän käsikirja 1ZSE 5492-156 fi, Rev. 4 Käämikytkimet, tyyppi UBB Käyttäjän käsikirja Alkuperäinen ohje Tässä asiakirjassa annetut tiedot on tarkoitettu yleisluontoisiksi eivätkä ne kata kaikkia mahdollisia sovelluksia.

Lisätiedot

1ZSE 5492-154 fi, Rev. 3. Käämikytkimet, tyyppiä UZ Käyttäjän käsikirja

1ZSE 5492-154 fi, Rev. 3. Käämikytkimet, tyyppiä UZ Käyttäjän käsikirja 1ZSE 5492-154 fi, Rev. 3 Käämikytkimet, tyyppiä UZ Käyttäjän käsikirja Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme. Sitä ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä käyttää mihinkään laittomaan

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UCG, UCL, UCC ja UCD varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Varaosaluettelo

Käämikytkimet tyyppiä UCG, UCL, UCC ja UCD varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Varaosaluettelo Käämikytkimet tyyppiä UCG, UCL, UCC ja UCD varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Varaosaluettelo 1ZSE 5492-133 fi, Rev. 2, 1994-04-30 Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF varustettuna moottoriohjaimella tyyppiä BUF 3 Asennus- ja käyttöönotto-ohje

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF varustettuna moottoriohjaimella tyyppiä BUF 3 Asennus- ja käyttöönotto-ohje Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF varustettuna moottoriohjaimella tyyppiä BUF 3 Asennus- ja käyttöönotto-ohje 1ZSE 5492-115 fi, Rev. 3, 1997-01-30 Tätä dokumenttia ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme,

Lisätiedot

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Kunnossapito-ohje

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Kunnossapito-ohje Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL Kunnossapito-ohje Tätä ohjetta ei saa kopioida ilman meidän kirjallista lupaamme eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä

Lisätiedot

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Varaosaluettelo

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Varaosaluettelo Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL Varaosaluettelo Tätä ohjetta ei saa kopioida ilman meidän kirjallista lupaamme eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä

Lisätiedot

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Asennus- ja käyttöönotto-ohjeet

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Asennus- ja käyttöönotto-ohjeet Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL Asennus- ja käyttöönotto-ohjeet Tätä ohjetta ei saa kopioida ilman meidän kirjallista lupaamme eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle

Lisätiedot

1ZSE 5492-154 fi, Rev. 4. Käämikytkimet, tyyppi UZ Käyttäjän käsikirja

1ZSE 5492-154 fi, Rev. 4. Käämikytkimet, tyyppi UZ Käyttäjän käsikirja 1ZSE 5492-154 fi, Rev. 4 Käämikytkimet, tyyppi UZ Käyttäjän käsikirja Alkuperäinen ohje Tässä asiakirjassa annetut tiedot on tarkoitettu yleisluontoisiksi eivätkä ne kata kaikkia mahdollisia sovelluksia.

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UCG, UCL, UCC ja UCD varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Korjausopas

Käämikytkimet tyyppiä UCG, UCL, UCC ja UCD varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Korjausopas Käämikytkimet tyyppiä UCG, UCL, UCC ja UCD varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Korjausopas 1ZSE 5492-129 fi, Rev. 6, 1999-11-30 Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme

Lisätiedot

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Korjausohje

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Korjausohje Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL Korjausohje Tätä ohjetta ei saa kopioida ilman meidän kirjallista lupaamme eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä käyttää

Lisätiedot

1ZSE 5492-124 fi, Rev. 5. Käämikytkin, tyyppi UCG varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Kunnossapito-ohje

1ZSE 5492-124 fi, Rev. 5. Käämikytkin, tyyppi UCG varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Kunnossapito-ohje 1ZSE 5492-124 fi, Rev. 5 Käämikytkin, tyyppi UCG varustettuna moottoriohjaimilla tyyppiä BUE ja BUL Kunnossapito-ohje Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme ja sen sisältöä ei saa luovuttaa

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Korjausohje

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Korjausohje Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Korjausohje 1ZSE 5492-128 fi, Rev. 4, 1997-01-30 Tätä dokumenttia ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme, eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Varaosaluettelo

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Varaosaluettelo Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Varaosaluettelo 1ZSE 5492-132 fi, Rev. 1, 1993-05-15 Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme ja sen sisältöä ei saa luovuttaa

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B Kuva 1 Tyyppi 44-6B Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI Painos huhtikuu 2003 SISÄLLYS SISÄLLYS Sivu 1 Rakenne ja toiminta.......................... 4 2 Asennus................................

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Agrosec Optivol M11. 408107 (fi)

Asennusja käyttöohje. Agrosec Optivol M11. 408107 (fi) Asennusja käyttöohje Agrosec Optivol M11 408107 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

OHJE TURVAVALAISTUKSEN KUNNOSSAPITO-OHJELMAN LAATIMISEKSI

OHJE TURVAVALAISTUKSEN KUNNOSSAPITO-OHJELMAN LAATIMISEKSI Ohje turvavalaistuksen kunnossapito-ohjelman laatimiseksi 1 OHJE TURVAVALAISTUKSEN KUNNOSSAPITO-OHJELMAN LAATIMISEKSI Ohje turvavalaistuksen kunnossapito-ohjelman laatimiseksi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TURVAVALAISTUS...3

Lisätiedot

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan IEC standardin asettama vaatimus: IEC 60664-1:2007 Pienjänniteverkon laitteiden eristyskoordinaatio. Osa 1:Periaatteet, vaatimukset ja testit.

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

Asennus. Käyttäjän jäähdytystuuletin Groundsmaster - tai Reelmaster -ajoyksikkö, jossa on yleiskäyttöinen aurinkosuoja. Irralliset osat.

Asennus. Käyttäjän jäähdytystuuletin Groundsmaster - tai Reelmaster -ajoyksikkö, jossa on yleiskäyttöinen aurinkosuoja. Irralliset osat. Form No. Käyttäjän jäähdytystuuletin Groundsmaster - tai Reelmaster -ajoyksikkö, jossa on yleiskäyttöinen aurinkosuoja Mallinro: 03247 3430-940 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

OHJE: LATAUSASEMA LS4. LS4-latausasema. Asennus-/huolto-ohje

OHJE: LATAUSASEMA LS4. LS4-latausasema. Asennus-/huolto-ohje OHJE: LATAUSASEMA LS4 LS4-latausasema Asennus-/huolto-ohje 1 380218-1.0 2016-06-20 OHJE: LATAUSASEMA LS4 Mittapiirustus LS4- mittapiirustus 2 380218-1.0 2016-06-20 OHJE: LATAUSASEMA LS4 Mittapiirustus

Lisätiedot

Telecrane F25 Käyttö-ohje

Telecrane F25 Käyttö-ohje 1 Telecrane F25 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F25 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käytössä huomioitavaa 4 - Käyttö 6 - Lähettimen paristot ja vastaanottimen virtalähde 7 - Tarkastus ja vianetsintä 8 -

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Käyttöoppaan lisäosa. Lift Guard kosketushälytin. First Edition Second Printing Part No GTFI

Käyttöoppaan lisäosa. Lift Guard kosketushälytin. First Edition Second Printing Part No GTFI Käyttöoppaan lisäosa Lift Guard kosketushälytin First Edition Second Printing Part No. 1278541GTFI Käyttöoppaan lisäosa 1. laitos 2. painos Lift Guard -kosketushälytysjärjestelmä Lift Guard -kosketushälytysjärjestelmä

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT

SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEEN KÄÄNNÖS SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT LAUHTEIDEN ÖLJYNEROTUSYKSIKÖILLE TOIMINTA 04/13 SEPREMIUM sarjan öljynerotusyksiköllä puhdistetaan paineilmajärjestelmän öljyä sisältäviä lauhteita

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET VO80281/ S / H - 1 - ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET Tuotekuvaus Yleistä huomioitavaa Tekniset tiedot Valaisin on tarkoitettu jatkuvatoimiseksi turvavalaisimeksi,

Lisätiedot

ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET

ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET PAGE 19 ELECTROTORQUE MOMENTTIVÄÄNTIMET KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA (OSA N:O 34131) EMC direktiivi 89/336/EEC ja korjattu 91/263/EEC & 92/31/EEC Standardit EN55014:1987, IEC 801-2, IEC 801-4, IEC 801-3 Matalajännite

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30. Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13

Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30. Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13 Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30 Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13 TOIMINTA SEPREMIUM sarjan öljynerotusyksiköllä puhdistetaan paineilmajärjestelmän öljyä sisältäviä lauhteita

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Toimilaitteita voidaan

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Asennusohje. Q-Safe. Versio 201502. Asiakirja 841684

Asennusohje. Q-Safe. Versio 201502. Asiakirja 841684 Asennusohje Q-Safe Versio 201502 Asiakirja 841684 SISÄLTÖ 1. Turvallisuusmääräykset 6 1.1. Yleistä 6 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 6 1.3. Termit 6 2. Toimituksen sisällön tarkistus 7 2.1. 841373 Koneen

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA KULJETTAJAN KÄSIKIRJA www.fogmaker.com Art. No. 8012-010 Edition 2.1 1 Yleinen kuvaus Tämä linja-auto on varustettu täysautomaattisella moottoritilan ja mahdollisen erillisen lisälämmitintilan sammutusjärjestelmällä.

Lisätiedot

SHAKER. Asennus- ja käyttöohjeet

SHAKER. Asennus- ja käyttöohjeet SHAKER M1, M2, MP Asennus- ja käyttöohjeet S/N: Rev.: 2.0 28.9.2001 Rev. 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan. Teemme

Lisätiedot

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja PULLOJÄÄKAAPPI Mistral TYYPPI: M60, M90, TC60 Käyttäjän käsikirja S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan.

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Sulky maalikelkka 1200

Sulky maalikelkka 1200 Form No. 3355 5 Rev C Sulky maalikelkka 00 Mallinrosta 403 6000000 alkaen Käyttöopas Rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.toro.com. Käännös alkutekstistä (FI) Sisältö Sivu Johdanto....................................

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Ford Galaxy (WRG) 2000 2006, 1,9 l 85 kw, moottorikoodi AUY, mallivuodesta 2003 alkaen Hammashihnasarjat CT1028K3,

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33 3-pisteohjattuja toimilaitteita

Lisätiedot

PATTERIVENTTIILIT / TERMOSTAATTIANTURIT

PATTERIVENTTIILIT / TERMOSTAATTIANTURIT PATTERIVENTTIILIT / TERMOSTAATTIANTURIT TERMOSTAATTIT Nämä omavoimaiset patteriventtiileiden termostaattianturit ovat luotettavia, tarkkoja ja pitkäikäisiä. NESTETÄYTTEINEN TUNTOELIN Suuri sulkuvoima pienentää

Lisätiedot

VR 300 ECV/B (1000W/500W)

VR 300 ECV/B (1000W/500W) (1000W/500W) Ilmanvaihtokone FIN 10-05 Johdanto Asennus-, käyttö ja huoltokäsikirja koskee -ilmanvaihtokoneita, jotka on valmistanut Systemair AB. Se sisältää koneen rakennetta, asennusta, käyttöönottoa

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi

Tehontarve Pito Mitoitus. Jousipalautus. Turvallisuus Suojausluokka II Eristetty Kotelointiluokka NEMA2, UL kotelotyyppi 2 EMC Pienjännitedirektiivi ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 4 m 2 Vääntömomentti: 20 m imellisjännite

Lisätiedot

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE 03.10.-94 VR TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE Kun keskus on asennettu paikalleen ja verkkojännite 230V 50Hz kytketty liittimiin L,N ja PE, voidaan akut kytkeä niille varattuihin

Lisätiedot

TALPET SL / C

TALPET SL / C TEKNINEN KÄSIKIRJA Kuivausrummut TALPET SL 100 1020 / C TALPET SL 100 1020 / C 1001020-1200 DOKUMENTIT Käyttöohje (1001020-1201) Asennusohje (1001020-1202) Luettelo tärkeimmistä varaosista (1001020-1203)

Lisätiedot

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin 3 3000 6000 W Sähkölämmitys 3 mallia Teollisuusinfrapunalämmitin Suuriin ja korkeisiin tiloihin Käyttökohteet soveltuu suurten ja korkeiden tilojen yleis- ja lisälämmitykseen. Sitä voidaan myös käyttää

Lisätiedot

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel Ohje nro Versio Osa nro 8682246 1.0 Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel D4192T3/T4 G8703581 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000176 A0000212 G8703602 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje

Lisätiedot

BAARILAITE. Asennus- ja käyttöohjeet

BAARILAITE. Asennus- ja käyttöohjeet BAARILAITE GM4 Asennus- ja käyttöohjeet S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan. Teemme parhaamme, jotta Teistäkin

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

TIETOJA AIRAMIN JOULUTUOTEVALIKOIMASTA. Oy AIRAM ELECTRIC Ab

TIETOJA AIRAMIN JOULUTUOTEVALIKOIMASTA. Oy AIRAM ELECTRIC Ab TIETOJA AIRAMIN JOULUTUOTEVALIKOIMASTA Oy AIRAM ELECTRIC Ab Yleistä Airamista Airam on suomalainen perheyritys. Markkinajohtaja myös joulu- ja koristevaloissa 2009 mallistossa yli 300 tuotetta. Olemme

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Apukytkin Vääntömomentti Moottori Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite Jousipalautteinen toimilaite turvatoiminnolla rakennusten ilmanvaihtoja ilmastointijärjestelmien peltien säätöön. Ilmastointipelteihin, joiden koko n. 2 m 2 Vääntömomentti: 10 m imellisjännite

Lisätiedot

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Käyttöohjekirja Malli n:o: CL-M2+SO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄTOIMINNOT... 1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET...1 3. JÄRJESTELMÄN KOMPONENTIT...1-2

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. 3401-939 Rev A LED-valon ja langattoman tuntilaskurin johdinsarja Vuoden 2012 ja sitä uudempiin Greensmaster 800-, 1000-, 1600-, Flex 1800- ja 2100 -sarjan leikkureihin Mallinro: 04295 Asennusohjeet

Lisätiedot

Kaasusuodatin. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa!

Kaasusuodatin. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Kaasusuodatin Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Kaasusuodatin Sisällysluettelo Käytetyt symbolit... 2 Käyttöohje Käyttötarkoitus... 3 Kyllästysasteen näyttö... 3 Suodatinpanoksen vaihto... 3 Jätehuolto...

Lisätiedot

THR880i Ex. Turvallisuusohjeet

THR880i Ex. Turvallisuusohjeet THR880i Ex Turvallisuusohjeet 1 Sisällysluettelo 1 Käyttötarkoitus... 3 2 Turvallisuustiedot... 3 3 Turvallisuusmääräykset... 3 4 Akun kannen suojaus... 5 4.1 Akun kannen avaaminen... 5 4.2 Turvatulpan

Lisätiedot

Laser LAX 300 G. Käyttöohje

Laser LAX 300 G. Käyttöohje Laser LAX 300 G fi Käyttöohje A1 4 3 2a 1a 2b 8 4 5 9 1b 6 7 A2 A3 11 10 A4 A5 A6 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 A7 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 L2 ± 1/4 ± 0,2 mm/m B1 B2 90 C1 C2 C3 C4 X1 X2 X3 5m 5m S = 5m X X S =

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Ilmankäsittelykone Huoltokirja

Ilmankäsittelykone Huoltokirja -SV 10-05-10V.A001 Sisällys 1 Takuuehdot... 1 1.1 Takuuaika... 1 1.2 Takuun sisältö... 1 1.3 Yleiset takuun rajoitukset... 1 1.4 Takuun rajoitukset... 1 1.5 Huoltoehdot takuuaikana... 1 1.6 Toimenpiteet

Lisätiedot

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY 25.2.2019 Kaukora Oy 2019 APUWATTI Käyttöohjekirja 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 TOIMINTAKUVAUS... 4 3 ASENNUS... 4 4 SÄHKÖASENNUS... 5

Lisätiedot

Turvallisuustarkastus

Turvallisuustarkastus Turvallisuustarkastus 38-123304e 23.03.2009 Turvallisuus- ja toimintatarkastus... Säilytetään kuorma-auton ohjaamossa Varoitus! Älä koskaan työnnä sormia kitaan puristumisvaaran vuoksi. Avoimen kytkimen

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

ZF-automaattivaihteiston 8HP öljynvaihtosarja

ZF-automaattivaihteiston 8HP öljynvaihtosarja Palohaavojen vaara jouduttaessa kosketuksiin kuuman öljyn kanssa. Lievät tai keskivakavat vammat mahdollisia. Käytä suojalaseja. Käytä suojakäsineitä. Käytä suojavaatetusta. Omaisuusvahingot mahdollisia

Lisätiedot

Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella työskentelyä.

Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella työskentelyä. TYÖSELOSTUS Kohde Taitaja 2015 sähköasennus, semifinaali. Laajuus ja työskentelytavat Työhön kuuluu sähköistää kuvien mukainen asennus täyteen käyttökuntoon. Työssä ei saa tehdä jännitetyötä eikä lähialueella

Lisätiedot

Ruuvikompressoreilla varustetut nestejäähdyttimet Grasso BluAstrum. Huoltokirja (Käännös alkuperäisestä tekstistä) L_622525_5

Ruuvikompressoreilla varustetut nestejäähdyttimet Grasso BluAstrum. Huoltokirja (Käännös alkuperäisestä tekstistä) L_622525_5 Grasso BluAstrum Huoltokirja (Käännös alkuperäisestä tekstistä) L_622525_5 COPYRIGHT Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän julkaisun mitään osaa ei saa kopioida tai julkaista painamalla, kopioimalla, ottamalla

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

Sähkölaitteistojen tarkastukset

Sähkölaitteistojen tarkastukset Sähkölaitteistojen tarkastukset Tapio Kallasjoki 2017 Säädökset ja standardit Säädökset Sähköturvallisuuslaki (1135/2016) Valtioneuvoston asetus sähkölaitteiden turvallisuudesta (1437/2016) Valtioneuvoston

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä -fi käännetty asiakirja 2017-03-20 A004 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Tuotteen kuvaus... 2 2.1 CO 2-mittaus... 3 3 Asennusohjeet... 3 4

Lisätiedot

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 SISÄLTÖ 1 Yleistä Sisältö Komponenttien sijainti 2 Sähkökytkennät yleisesti Syötön kytkentä Tiedonsiirron kytkentä 3 Shunttiventtiilillä ohjattu lisälämpö

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna Tuotenumero 4200 080 560 Sisällys 1. Esipuhe... 1 2. Toimituksen sisältö... 2 3.... 2 3.1 Sivuttaisheiton tarkastuslaitteen asennus... 3 3.2 Kytkinlevyn asennus... 4 3.3 Mittarin asennus ja säätäminen...

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot