Järjestön ajankohtaiset asiat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat"

Transkriptio

1 KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista sekä muista järjestötoimintaan liittyvistä asioista. Järjestön ajankohtaiset asiat Kalevan Nuorten Liiton ja Suomen Nuorisoseurojen hallitusten kokoukset ja Lasten jäsenkortit ja ohjaajakortit Esko patsas Kulissille Itse tehty projektirahan haku käynnistyi Tanssi, teatteri ja kansainvälisen toiminnan tiedotteet Tapahtumat Folklandia intohimona folk Harrastajateatterin juhlaa jälleen Teatterilaivalla Ramppikuume ja Teatterilaiva 2013 Koulutukset Vauvasirkusohjaajakoulutus Mikkelissä Ohjaajien olohuoneita Henkilöuutisia Lapset äänessä hankkeessa aloitti uusi projektipäällikkö Henkilövaihdoksia Palvelutuuli hankkeessa Yhteystiedot Jakelu Hyödyllisiä linkkejä JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT Kalevan Nuorten Liiton ja Suomen Nuorisoseurojen hallitusten kokoukset ja Hallitusten yhteiskokouksessa Ilmoitusasioina merkittiin tiedoksi Lasten Kalenoiden työkokous Vantaalla Lastenkulttuurin osaamiskeskuksen työkokous Vantaalla Liiton tulevien aluetoimistojen suunnittelukokoukset Mikkelissä ja Kuopiossa Teatteritoimikunnan kokous Seinäjoella Tanssitoimikunnan kokous Imatralla Strategiatyöryhmän kokous Iltapäivätoimijoiden tapaaminen Mikkelissä Työntekijöiden ja puheenjohtajien neuvottelupäivät Mikkelissä 2. Merkittiin tiedoksi Nuorisoseurakokouksen valmistelutilanne. Vahvistettiin Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston paikkajako kaudelle keskusseurojen tarkistamien jäsentietojen mukaisesti. 3. Käsiteltiin työryhmän esitys nuorisoseurastrategiaksi ja päätettiin siihen tehtävistä tarkennuksista. 4. Päätettiin kutsua KN liiton valtuuston kokoukset koolle toimintasuunnitelman mukaisesti Jyväskylään ja Seinäjoella Päätettiin kokouksissa käsiteltävistä asioista. 5. Valittiin Lapset äänessä hankkeen projektipäälliköksi yhteisöpedagogi Jussi Perämäki Tampereelta. Merkittiin tiedoksi hankkeen johtoryhmän kokoonpano. KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

2 6. Päätettiin toimista Palvelutuuli hankkeen yhteisövalmentajan ja projektipäällikön sijaisten palkkaamiseksi. 7. Merkittiin tiedoksi Suomen Nuorisoseurojen talousarvion toteuma kesäkuun loppuun ja Kalevan Nuorten Liiton talouden toteuma elokuun loppuun asti. 8. Päätettiin toimista maksuvalmiustilanteen varmistamiseksi liittojen ja piirijärjestöjen yhdistyessä vuoden 2013 alusta. 9. Merkittiin tiedoksi Suomen Nuorisoseurojen Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa tekemä sopimus selvitystyöstä, joka kartoittaa nuorisoseurojen digitaalisen arkistoinnin ja asiakirjahallinnan vaatimuksia ja kehittämistarpeita. 10. Myönnettiin esityksen mukaiset ansiomerkit. 11. Päätettiin esittää Suomen Nuorisoseurojen valtuustolle viiden uuden kunniajäsenen kutsumista. 12. Merkittiin tiedoksi Pohjois Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liiton neuvottelumuistio ja todettiin ettei jatkotoimiin ole tarvetta. 13. Päätettiin Suomen Nuorisoseurojen pääsihteerin rekrytoinnin jatkotoimista. 14. Hallitusten seuraava kokous on Helsingissä. Lisätiedot: Antti Kalliomaa, Ulla Konttinen Hallitusten yhteiskokouksessa Ilmoitusasioina merkittiin tiedoksi Lasten Kalenoiden työkokous Lappeenrannassa Teatterilaiva Tanssitoimikunnan muistio 2. Merkittiin tiedoksi Suomen Nuorisoseurojen pääsihteerin rekrytoinnin tilanne ja päätettiin tarvittavista jatkotoimista. 3. Päätettiin organisaatiouudistukseen liittyen liittojen ja eräiden piirijärjestöjen määräaikaisten työntekijöiden työsuhteiden jatkamisesta 2013 alusta. 4. Merkittiin tiedoksi nuorisoseurakokouksen ilmoittautumistilanne ja järjestelyjen muu eteneminen. 5. Hyväksyttiin järjestön kolmivuotisohjelmaksi toimintakaudelle esitetyt Kärkihankkeet sekä strategia asiakirja esitettäviksi nuorisoseurakokoukselle. 6. Hyväksyttiin katsaus Suomen Nuorisoseurojen toimintaan ja talouteen esitettäväksi nuorisoseurakokoukselle. 7. Merkittiin tiedoksi Anja Saksolan valinta Palvelutuuli hankkeen yhteisövalmentajan äitiyslomansijaiseksi ja Reena Laukkanen Abbeyn valinta hankkeen projektipäälliköksi. 8. Päätettiin Yhteisötalkkari esiselvityshankkeen käynnistämisestä Keski Suomessa. 9. Merkittiin tiedoksi ministeri Lauri Tarastin selvitys nuorisoseurajärjestön organisaatiouudistuksen vaikutuksista Suomen Nuoriso opiston hallintoon ja päätettiin jatkotoimista. 10. Organisaatiouudistukseen liittyen merkittiin tiedoksi lastenkulttuurin osaamiskeskuksen jatkovalmistelut organisaatiouudistuksen eteneminen Uudellamaalla neuvottelut opetus ja kulttuuriministeriön kanssa. 11. Valittiin Vuoden ohjaajat 2012 ja päätettiin valintojen julkistamisesta nuorisoseurakokouksessa. 12. Myönnettiin haetut ansio ja tunnustusmerkit. 13. Myönnettiin haetut Kalevan Nuorten kiitollisuusmitalit. 14. Päätettiin eri yhteistyötahojen hallintoelimiin esitettävistä ehdokkaista. 15. Hallitusten seuraava kokous on Jyväskylässä. Lisätiedot Antti Kalliomaa, Ulla Konttinen KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

3 Lasten jäsenkortit ja ohjaajakortit Ohjaajakorttien saajien päivitys tehdään Nuorisoseurarekisteriin mennessä. Ohjaajakortit tullaan toimittamaan Nuorisoseurarekisterissä olevien alle 16 vuotiaiden toimintaryhmien ohjaajille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ko. toimintaryhmien tulee olla tallennettu ohjaajatietoineen Nuorisoseurarekisteriin. Lasten jäsenkortit tulevat muuttumaan ja etsimme parasta toteutusvaihtoehtoa. Lapsille enää tehdä yhdistelmäkorttia, joka on kallis ja jonka eduista ei ole käytännössä juurikaan hyötyä lapsille. Lisätietoja: Hannu Ala Sankola Esko patsas Kulissille Jyväskylän teatteriyhdistys Kulissille luovutettiin Esko patsas Teatterilaiva festivaalilla Tunnustus myönnettiin teatterin lapsi ja nuorisoteatteritoiminnasta. Perusteluissaan nuorisoseurajärjestön valtakunnallinen teatteritoimikunta totesi, että Kulissi on yksi Keski Suomen merkittävimpiä kulttuurista nuorisotyötä tekeviä yhdistyksiä. Lisäksi painotettiin teatterin poikkeuksellisen vahvan ja ennakkoluulottoman teatteri ja taidekasvatustoiminnan vaikuttavuutta. Esimerkiksi kesän 2012 Pinokkioproduktio kokosi 70 lasta ja nuorta vuoden ajaksi yhteisen harrastuksen pariin. Lue lisää Nuorisoseuralehdestä 3/2012 ja patsas kulissille jyvaskylaan Itse tehty projektirahan haku käynnistyi Nuori! Onko teillä jokin proggisidea mielessä! Onko teitä kolme tai enemmän? Oletteko vuotiaita? Nyt on nimittäin Itse tehty rahaa jaossa! Itse tehty tarkoittaa nuorten ryhmän itse toteuttamaa pientä tai isoa unelmaa. Nuorten, jotka eivät tyydy valmiiseen maailmaan vaan tekevät itse. Ja jokainen nuori osaa, kun vain uskaltaa. Rohkaisijoina toimivat oman lähipiirin aikuiset kuten ohjaajat, nuorisoseuran aktiivit ja vanhemmat, sekä Itse tehty raha, jota oman ryhmän projektille voi saada euroa. Haku on jatkuva. Itse tehty on asenne! Lue tarkemmat hakuohjeet tehty ja hae jo tänään! TANSSI, TEATTERI JA KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTTEET Lokakuun toimialatiedotteissa mm. Tanssitiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Teatteritiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Kansainvälisen toiminnan tiedotteessa tietoa koulutuksista, avustuksista ja kumppaninhakuilmoituksia. Kaikki tiedotteet löytyvät myös nettisivuiltamme Jos haluat liittyä jonkin tiedotteen postituslistalle, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: - tanssitiedote: Hannu Nipuli, - teatteritiedote: Fanny Vilmilä, - kansainvälisen toiminnan tiedote: Sirja Salminen, KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

4 TAPAHTUMAT Folklandia intohimona folk Suomen suurin folkloren talvitapahtuma Folklandia avaa festivaalikauden loisteliaasti M/S Silja Europalla. Laiva täyttyy kansanmusiikin ja tanssin ystävistä jo 18. kerran. Kansanmusiikin ja tanssin edistämiskeskuksen tulevan vuoden teemaa Rajatapaus Borderline juhlistetaan Folklandian eri tilaisuuksissa. Teema sisältää musiikin ja tanssin rajapintojen ylitysten lisäksi myös maantieteellisten ja mentaalisten rajojen rikkomisen. Tapahtumaan on tulossa esiintymään lähes 100 erilaista kokoonpanoa seitsemästä Euroopan maasta. Folkkia tarjotaan kaikilla mausteilla. Ennakkomaistiaisina ohjelmasta voimme kertoa, että myös Maria Kalaniemen 30 vuotistaiteilijajuhlat käynnistyvät Folklandialla. Uuden kansanmusiikin arvostetuimpiin muusikoihin Suomessa kuuluvat Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila ystävineen esiintyvät risteilyllä. Folklandian koko ohjelma julkistetaan marraskuun lopulla. Ilouutisia myös teille, jotka olette vaarassa jäädä risteilystä rannalle. Folklandian varaustilanne elää jonkin verran koko ajan. Jos olet kiinnostunut ja paikkaa vailla, toimi nopeasti. Varaa nyt matka itsellesi tai ryhmällesi vuoden kuumimmasta folk aloituksesta Matka Vekasta vekka.fi, p Lisätietoja: Muista myös Facebook sivumme! Harrastajateatterin juhlaa jälleen Teatterilaivalla Harrastajateatterifestivaali Teatterilaiva kokosi risteilyalus Silja Europalle syyskuuta lähes 550 teatterin ystävää. Suuria tunteita ja tekemisen riemua tarjoilivat 12 teatteriryhmää eri puolilta Suomea. Teatterialan ammattilaisten vetämiin työpajoihin ilmoittautui lähes sata osallistujaa. Jo yhdeksättä kertaa järjestetyn Teatterilaivan ohjelmistoon on alusta saakka kuulunut suosittu improvisaatiokilpailu. Odotetun improkisan voiton vei tänä vuonna Vaasan ylioppilasteatterin improvisaatioryhmä Intopiukeet. Raadissa vaikuttivat näyttelijät Jaana Saarinen, Markus Järvenpää ja Disa Kamula. Lisätietoja Ramppikuume ja Teatterilaiva 2013 Seuraavan kerran nautitaan nuorisoteatterista Ramppikuumeessa , Mikkeli ja harrastajateattereiden juhlasta Teatterilaivalla Lisätietoja ja KOULUTUKSET Vauvasirkusohjaajakoulutus Mikkelissä Mikkelissä Suomen Nuoriso opistolla järjestetään la su vauvasirkusohjaajakoulutus (10h). Koulutuksessa tutustutaan vauvasirkuksen menetelmiin ja harjoituksiin 4kk 2,5v kanssa työskenneltäessä, mutta suurin osa harjoituksista soveltuu myös esim. 3 5 vuotiaille. Vauvasirkus on vauvan ja KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

5 vanhemman/vanhempien yhteinen harrastus, jossa temppuilun, tasapainoilun ja pariakrobatian keinoin annetaan hauskasti ja helposti vauvalle aistivirikkeitä ja vahvistetaan lapsi vanhempi suhdetta. Ilmoittautumiset mennessä. Mukaan mahtuu maksimissaan 10 osallistujaa. Kurssimaksu 55 euroa sisältäen majoituksen ja ruokailut. Lisätietoa us ja Fanny Vilmilä Ohjaajien olohuoneita Loppuvuodesta 2012 järjestetään eri puolella Suomea Ohjaajan olohuone ohjaajatapaamisia erilaisin teemoin. Luvassa on mm. teatteri ja sirkusvirikkeitä. Lisätietoja: Fanny Vilmilä tai lähin piiritoimisto HENKILÖUUTISIA Lapset äänessä hankkeessa aloitti uusi projektipäällikkö Lapset äänessä hankkeessa aloitti projektipäällikkönä Jussi Perämäki. Lapset äänessä hanke on lapsen oikeuksia ja osallisuutta edistävä hanke, jonka kohderyhmänä ovat ensisijaisesti järjestöjen toiminnassa mukana olevat 7 12 vuotiaat lapset, vapaaehtoisohjaajat, luottamushenkilöt ja työntekijät, opettajat ja lasten vanhemmat. Hankkeen on tarkoitus ajoittua vuosille Hankkeen tavoitteena on lasten oikeuksien ja osallisuuden edistäminen hanketta toteuttavissa järjestöissä ja yhteiskunnassa laajemminkin. Näitä asioita on tarkoitus lähestyä muun muassa kehittämällä osallisuutta entisestään lasten, työntekijöiden, vapaaehtoisohjaajien ja kouluttajien vuorovaikutusta lisäämällä, menetelmiä kehittämällä, tapahtumia ja koulutuksia järjestämällä. Lasten oikeudet halutaan saada mukaan ohjaajakoulutuksiin kiinteänä osana. Lasten näkemykset ja aloitteet halutaan koota yhteen ja saattaa päättäjille tiedoksi sekä paikallis että valtakunnantasolla. Aloitteiden pohjalta voidaan järjestää myös tapahtumia. Jussin tavoittaa puhelimitse numerosta ja sähköpostitse osoitteesta jussi.peramaki(a)kalevannuoret.fi. Osana Lapset äänessä hanketta toteutetaan myös valtakunnallinen Majanrakennuskilpailu Kilpailu on suunnattu alle 16 vuotiaille lapsille ja siihen voi osallistua lokakuun loppuun mennessä mistä päin Suomea tahansa. Majanrakennuskilpailun tuottajana toimii Hanna Falck. Yhteishanketta ovat toteuttamassa Kalevan Nuorten Liitto, Kansallinen Lastenliitto, Nuorten Kotkien Keskusliitto, Suomen Demokratian Pioneerien Liitto, Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus, Suomen Setlementtiliitto ja Vesaisten Keskusliitto. Lisätietoa hankkeesta: Jussi Perämäki KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

6 Henkilövaihdoksia Palvelutuuli hankkeessa Keski Suomessa toimivassa Palvelutuuli hankkeessa tapahtuu alkaen henkilöstömuutoksia äitiyslomien takia. Hankkeen projektipäällikkönä aloittaa Reena Laukkanen Abbey ja yhteisövalmentajana Anja Saksola. Reenan tavoittaa puhelimitse numerosta ja sähköpostitse osoitteesta reena.laukkanen abbey(a)nuorisoseurat.fi. Anjan puhelinnumero on ja sähköpostiosoite anja.saksola(a)nuorisoseurat.fi. Hankkeen toiminnasta voit lukea osoitteessa YHTEYSTIEDOT Ala Sankola Hannu, puh , hannu.ala sankola(at)nuorisoseurat.fi Harju Aaro, puh , aaro.harju(at)kansalaisfoorumi.fi Heinämäki Jukka, puh , jukka.heinamaki(at)sottiisi.net Hoppu Päivi, puh , päivi.hoppu(at)sottiisi.net Kaipiainen Leo, puh , leo.kaipiainen(at)nuorisoseurat.fi Kalliomaa Antti, puh , antti.kalliomaa(at)nuorisoseurat.fi Kilpeläinen Pia, puh , pia.kilpelainen(at)nuorisoseurat.fi Kokkonen Anu, puh , anu.kokkonen(at)kalevannuoret.fi Konttinen Ulla, puh , ulla.konttinen(at)kalevannuoret.fi Lamminen Greetta, puh , greetta.lamminen(at)kalevannuoret.fi Laukkanen Abbey Reena, puh , reena.laukkanen abbey(a)nuorisoseurat.fi Liski Riitta, puh riitta.liski(at)kansalaisfoorumi.fi Matilainen Pia, puh , pia.matilainen(at)nuorisoseurat.fi Ortju Sari, puh. (03) tai sari.ortju(at)sottiisi.net Perämäki Jussi, puh , jussi.peramaki(a)kalevannuoret.fi Pihlaja Ritva, puh , ritva.pihlaja(at)pp.inet.fi Rantala Jaakko, puh , jaakko.rantala(at)kansalaisfoorumi.fi Saarelainen Maarit, puh , maarit.saarelainen(at)sottiisi.net Saksola Anja, puh , anja.saksola(a)nuorisoseurat.fi Salminen Sirja, puh , sirja.salminen(at)kalevannuoret.fi Vilmilä Fanny, puh , fanny.vilmila(at)nuorisoseurat.fi TIEDOTTEEN JAKELU Keskusseurojen ja KN piirien toimistot KN liiton valtuutetut ja varavaltuutetut SNL:n valtuutetut ja varavaltuutetut Piirijärjestöjen puheenjohtajat Liittojen hallitukset Liittojen asiantuntijatoimikuntien puheenjohtajat Liittojen työntekijät Yhteistyöjärjestöjen puheenjohtajat ja toimihenkilöt HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ eduskunta valtioneuvosto opetusministeriö KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

7 oikeusministeriö valtionhallinnon keskustelufoorumi kansanvaltaa koskevan tiedon kohtauspaikka Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry Suomen Kansanmusiikkiliitto ry Suomen Kanteleliitto ry Nuorten Areena ry Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi Suomen Kotiseutuliitto Suomen Kylätoiminta SYTY ry sekä maaseudun paikalliset kehittämisyhdistykset kansalaisjärjestöteemaryhmä Mun Vuoro! hanke Suomen Harrastajateatteriliitto Nuorten Akatemia Folklore Suomi Finland ry Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Suomen Kulttuurirahasto Jenny ja Antti Vihurin rahasto Alfred Kordelinin säätiö SITRA kansalaisyhteiskuntasivusto kansantanssin ohjaajakoulutus tietoa seurantalotoimijoille ja taloja käyttäville KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU (7)

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 13.12.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Suomen Nuorisoseurojen valtuusto kokoontui Tampereella... 1 Kasvatusnäkemys... 2 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 2 Tekemisen

Lisätiedot

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1. Kehittäminen

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012 Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2013 1 (20) Sisältö: Johdanto Nuorisoseurat 2020 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2 Kerhotoiminta 1.3 Koulutus

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2014 Suomen Nuorisoseurat ry SISÄLTÖ Johdanto 5 1. Kulttuuri- ja harrastus- ja kansainvälinen toiminta 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2 Kerhotoiminta 9 1.3 Koulutus 10 1.4 Tapahtumat

Lisätiedot

15.11.2012 SISÄLTÖ KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 1 (12)

15.11.2012 SISÄLTÖ KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 1 (12) 15.11.2012 KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 Tiedote välittää ajankohtaista tietoa nuoriso ja kulttuurialan kansainvälisistä mahdollisuuksista, koulutuksista, tapahtumista ja avustuksista

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 15.11.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous... 1 Tekemisen riemua arpajaiset... 2 Tee tanssikoreografia

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011 Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1.

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Sisällysluettelo Yleistä Johdanto - Tekemisen riemua 3 Nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 4 1. Kalevan Nuorten toiminta Etelä-Hämeessä 5 Etelä-Hämeen

Lisätiedot

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e 2013 3 Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija a u m e i r n e Tekemis Osta lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa. Nuorisoseuran oma verkkokauppa on avattu. Hanki nuorisoseuralahja

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012 Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry Toimintasuunnitelma 2012 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 1 (19) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2012

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2012 ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2012 2 Sisällysluettelo Yleistä Johdanto - Tekemisen riemua 3 Nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 4 1. Kalevan Nuorten toiminta Etelä-Hämeessä

Lisätiedot

***************************************************************************

*************************************************************************** TEATTERITIEDOTE 2012 TAMMIKUU Liittojen sähköinen teatteritiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä

Lisätiedot

1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 Sisällysluettelo 2 Yleistä 4 Tekemisen riemua nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 1. Nuorisoseuralaisuus Etelä-Hämeessä 5 Etelä-Hämeen tärkeimpiä

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2013 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 4 TAVOITTEET 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintakertomus 2010. SNL:n toimintakertomus 2010 Valtuuston hyväksymä 20.5.2011 1 (36)

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintakertomus 2010. SNL:n toimintakertomus 2010 Valtuuston hyväksymä 20.5.2011 1 (36) Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry Toimintakertomus 2010 Valtuuston hyväksymä 20.5.2011 1 (36) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut 2. Kulttuuri ja harrastustoiminta

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2014 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 5 Merkittäviä asioita vuonna 2014 6 TAVOITTEET 7 1.1 Kehittäminen

Lisätiedot

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Yleistä Liiton toiminnan perustana päättyneellä kolmivuotiskaudella on ollut Helsingin nuorisoseurakokouksen vuonna 2009 hyväksymä kolmivuotisohjelma

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2012 Sisällysluettelo 2 Yleistä 4 Tekemisen riemua nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 1. Nuorisoseuralaisuus Etelä-Hämeessä 4 Etelä-Hämeen tärkeimpiä

Lisätiedot

TEATTERIESITYKSET OVAT OIVA PAIKKA MYYDÄ ARPOJA!!

TEATTERIESITYKSET OVAT OIVA PAIKKA MYYDÄ ARPOJA!! Tekemisen riemua arpajaiset 2015 Suomen Nuorisoseurat järjestää 1.2. 31.7.2015 valtakunnalliset arpajaiset, joiden tuotolla tuetaan nuorisoseurojen tekemää kulttuurista lapsi ja nuorisotyötä. VIELÄ ON

Lisätiedot

Mun Vuoro! -hanke 2009-2011. Loppuarviointi. Tiina Tuomisto

Mun Vuoro! -hanke 2009-2011. Loppuarviointi. Tiina Tuomisto Mun Vuoro! -hanke 2009-2011 Loppuarviointi Tiina Tuomisto 2011 Sisältö Arvioinnin tarkoitus... 3 Lapsille suunnattu kysely... 3 Järjestöjen ohjaajien, paikallistason toimijoiden ja liittotason toimijoiden

Lisätiedot

Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 Hyväksytty valtuustossa 29.11.2014 Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Sisällysluettelo I Yleistä 3 II Viestinnästä voimaa 5 III Kansalaistoiminta 5 3.1. Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Uutismaa 4/2013. Tanssin maniaa Tampereella! Hollo ja Martta -festivaalin 10-vuotisjuhlavuosi. Ilmoittaudu KNoppi -koulutukseen! s.

Uutismaa 4/2013. Tanssin maniaa Tampereella! Hollo ja Martta -festivaalin 10-vuotisjuhlavuosi. Ilmoittaudu KNoppi -koulutukseen! s. Uutismaa 4/2013 Ilmoittaudu KNoppi -koulutukseen! s. 12 Hollo ja Martta -festivaalin 10-vuotisjuhlavuosi Kekseliäitä majoja Majanrakennuskilpailussa Tanssin maniaa Tampereella! 1 Kädessäsi on Uutismaan

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Jäsenkirje 1/2012 Tampereella huhtikuussa 2012 Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 11.4.2012 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Arvoisa yhdistysaktiivi, hyvä kumppani Tässä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Yleistä Kolmivuotisen Kisällistä osaajaksi -projektin ensimmäisen toimintavuoden alku painottui

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1 Valtuuston hyväksymä 24.11.2012 Suomi-Venäjä-Seura - Samfundet Finland-Ryssland ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2 Sisällysluettelo I Yleistä 3 Suomi-Venäjä-Seura kansalaistoimija Venäjä-suhteissa II Viestinnästä

Lisätiedot

Uutismaa 1/2014. Ota nuoresta koppi ja tarjoa kesätyö! s.16. Vapaaehtoistyöntekijä Dániel Bálint viihtyy Suomessa

Uutismaa 1/2014. Ota nuoresta koppi ja tarjoa kesätyö! s.16. Vapaaehtoistyöntekijä Dániel Bálint viihtyy Suomessa Uutismaa 1/2014 Ota nuoresta koppi ja tarjoa kesätyö! s.16 Kutsu tanssiluokitteluun Hollolaan s.14 Vapaaehtoistyöntekijä Dániel Bálint viihtyy Suomessa 1 MUISTOJEN TEATTERI 29.-30.3.14 Helsinki Kurssilla

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET UUDENMAAN NUORISOSEURAT SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET Seurojen johtokuntien sääntömääräiset ja vapaaehtoiset tehtävät sekä vastuualueet, joiden avulla seurat voivat edistää toimintaansa YHDESSÄ ENEMMÄN Uusien

Lisätiedot