Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa."

Transkriptio

1 KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista sekä muista järjestötoimintaan liittyvistä asioista. Järjestön ajankohtaiset asiat Myy historiaa ja kerää varoja toiminnan tueksi KN liiton ja SNL:n valtuustojen kokoukset Helsingissä Keskusseurojen ja KN piirien vuosiavustusten tilitykset liittoihin mennessä Vuoden 2011 toimintatietojen palauttaminen Toimihenkilö ja ohjaajatiedot Nuorisoseurakokous Jyväskylässä Tanssi, teatteri ja kansainvälisen toiminnan tiedotteet Tapahtumat Tanssipidot 2012 Tampereella Ennätysmäärä hakijoita Ramppikuumeen katselmukseen Nuorisoseurojen lentopallokisat Koulutukset Sirkuskerhon ohjaajakoulutus sirkuksen perusteet Tiedotus Mukaan Tukiparitoimintaan! Lasten kansantanssiryhmien luokittelut Henkilöuutisia Uudenmaan Kalevan Nuoret etsii toiminnanohjaajan sijaista Rasisminvastainen viikko Muuta Materiaalipaketti lasten mielipiteiden kuulemiseen Yhteystiedot Jakelu Hyödyllisiä linkkejä JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT Myy historiaa ja kerää varoja toiminnan tueksi Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa. Yhden kirjasarjan myyntihinta nuorisoseurajärjestön ulkopuolisille on 350 euroa, josta paikalliselle seuralle jää myyntiprovisiota 110 euroa. Nuorisoseuran jäsenille kirjasarjan hinta on 295 euroa, jolloin yksittäisen kirjasarjan myyntiprovisio on 55 euroa. Bonuksena 10 kirjasarjaa myyneet seurat saavat 11. kirjasarjan maksutta. Näin seura voi ansaita 11 kirjasarjan myynnillä jopa 1450 euroa! Esimerkiksi suklaavohveleiden myynnissä saman tuoton saadakseen on myytävä yli 500 vohvelipussia. KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

2 Tarkempia tietoja ja ohjeita löydät osoitteesta Lisätietoja: Antti Kalliomaa KN liiton ja SNL:n valtuustojen kokoukset Helsingissä Kalevan Nuorten Liiton ja Suomen Nuorisoseurojen Liiton valtuustojen kevätkokoukset ovat Helsingissä hotelli Arthurissa. Kokous alkaa lounaalla klo ja päättyy klo 16 mennessä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksissa on käsittelyssä organisaatiouudistuksen tilanne, yhdistyvän uuden liiton alustava toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013 sekä strategialuonnos. Kokouksissa asetetaan vaalivaliokunta valmistelemaan nuorisoseurakokouksen henkilövalintoja. Lisätietoja: Ulla Konttinen ja Antti Kalliomaa Keskusseurojen ja KN piirien vuosiavustusten tilitykset liittoihin mennessä Muistattehan, että keskusseurojen ja KN piirien on annettava selvitykset vuoden 2011 vuosiavustuksen käytöstä liittoihin mennessä. Tilityksiin liitetään toimintakertomukset ja tillinpäätökset vuodelta Toimitamme tilityslomakkeet sähköisenä heti kun saamme ne ministeriöstä. Lisätiedot: Hannu Ala Sankola ja Ulla Konttinen Vuoden 2011 toimintatietojen palauttaminen Nuorisoseurojen vuoden 2011 toimintatiedot tulee palauttaa jäsenrekisterin kautta. Toimintatietolomake löytyy rekisterissä seuran etusivun alareunasta (Perusnäyttö välilehden toiseksi alimmainen otsikko). Keskusseurojen tulee huolehtia siitä, että seurat täyttävät toimintatietolomakkeen mennessä. Kun seurat palauttavat toimintatiedot rekisterin kautta, ei keskusseurojen enää tarvitse laatia erillistä koontitaulukkoa. Lisätietoja: Hannu Ala Sankola Toimihenkilö ja ohjaajatiedot Muistuttakaa seuroja siitä, että seurojen perustiedot sekä toimihenkilö ja ohjaajatiedot tulee päivittää Nuorisoseurarekisteriin vuodenvaihteen muutosten jälkeen. Näin toimien varmistamme, että liittojen kotisivuille päivittyy nuorisoseurojen ajantasaiset yhteystiedot. Ohjeet jäsenen lisäämisestä rekisteriin sekä muitakin ohjeita löytyy jäsenrekisterin etusivun ilmoitustaululta. Lisätietoja: Hannu Ala Sankola Nuorisoseurakokous Jyväskylässä Suomen Nuorisoseurojen Liiton ylin päättävä elin kokoontuu lokakuussa Jyväskylään hotelli Laajavuoreen päättämään järjestön asioista. Kokous valitsee liitolle valtuuston puheenjohtajineen sekä hyväksyy KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

3 nuorisoseuraliikkeen strategian vuoteen 2020 asti. Lisätietoja: TANSSI, TEATTERI JA KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTTEET Maaliskuun toimialatiedotteissa mm. Tanssitiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Teatteritiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Kansainvälisen toiminnan tiedotteessa tietoa koulutuksista, avustuksista ja kumppaninhakuilmoituksia. Kaikki tiedotteet löytyvät myös nettisivuiltamme Jos haluat liittyä jonkin tiedotteen postituslistalle, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: - tanssitiedote: Hannu Nipuli, - teatteritiedote: Fanny Vilmilä, - kansainvälisen toiminnan tiedote: Sirja Salminen, TAPAHTUMAT Tanssipidot 2012 Tampereella Varaa viikonloppupaketti kansainväliseen folkloretapahtumaan! Suomalaisvirolainen kansantanssin ja musiikin suurtapahtuma Tanssipidot 2012 Tampere järjestetään Esiintyjiä saapuu Suomen ja Viron lisäksi Tšekeistä, Unkarista, Venäjältä ja Intiasta. Värikylläinen festivaali huipentuu Ratinan stadionilla tuhansien tanssijoiden yhdessä esittämään Velisinfoniaan, jossa nuorten miesten tarinaa ryyditetään ihanilla naisilla, saunalla ja tangolla. TANSSIPIDOT VIIKONLOPPUPAKETTI KAHDELLE HENKILÖLLE 150 Sisältää kahden hengen majoituksen lauantaista sunnuntaihin kahden hengen huoneessa Hotelli Cumulus Hämeenpuistossa Tampereella, aamiaisen sekä Velisinfonian pääsyliput kahdelle henkilölle. Normaalihinta 170 Tarjous voimassa saakka. puhelinpalvelu (1,96 euroa/min+pvm) tai (6,79 euroa/puhelu+pvm). Auki ma la 8 21, su ja pyhäisin TANSSIPITOJEN FOLKLORETORI KUTSUU KÄSITYÖLÄISIÄ JA PERINNETUOTTEIDEN MYYJIÄ Ohjelmallinen Tanssipitojen tori järjestetään Tampereen Keskustorilla torstaista lauantaihin Keskustorin ohjelmalavalla esiintyvät kansainväliset ja kotimaiset tanssi ja musiikkiryhmät klo Myyntipaikat alk. 80 /3 päivää. Tiedustelut ja varaukset puh tai TULE TALKOOLAISEKSI TANSSIPITOIHIN Kesän piristysruiske? Rattoisa rupeama mukavassa seurassa? Tarvitsemme nyt iloiseen joukkoomme talkoolaisia erilaisiin tehtäviin. Mikä olisi sinun juttusi? Haluaisitko ehkä ohjelma juontajaksi tai stage manageriksi vai olisitko parhaimmillasi järjestyksenvalvojana, oppaana tai tulkkina? Talkoolaiset saavat tapahtuman puolesta: Staff passin, joka oikeuttaa vapaaseen pääsyyn kaikkiin Sottiisin tilaisuuksiin (ei koske loppuunmyytyjä konsertteja). KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

4 Ruokailut niinä päivinä, jolloin talkoolainen tekee töitä tapahtumassa. Tarvittaessa majoituksen tapahtuman aikana. Työntekijäpaidan. Tavoitteena on, että tapahtumaan osallistuva talkoolainen tekee yhteensä 12 tunnin työrupeaman. Erityistapauksissa talkoolaiseksi voidaan hyväksyä myös lyhyempiä työjaksoja tekevät. Kerrothan mahdollisimman pian, jos olet käytettävissä ja millaisiin tehtäviin. Sähköposti: Lisätietoja: Ennätysmäärä hakijoita Ramppikuumeen katselmukseen Valtakunnallisten Ramppikuume nuorisoteatteripäivien katselmukseen haki ennätykselliset 23 teatteriryhmää eri puolilta Suomea. Hakijoiden joukosta valikoitui yksitoista esitystä nähtäväksi nuorisoteatteripäivien katselmuksessa huhtikuussa. Lavalla loistavat mm. ryhmät kahdesta nuorisoseurasta: Jyväskylän Kulissin Lasten rokimpi Kalevala ja Young Art nuorisoteatteri Rovaniemeltä esityksellä Tahtoen tai tahtomattaan. Katselmukseen valitut esitykset ovat keskenään hyvin erilaisia ja edustavat erilaisia teatterin tekemisen tapoja. Yhteinen nimittäjä esityksille on se, että kaikissa näkyy vahvasti nuorten oma kädenjälki. Sukupuoliroolit ja niihin kasvaminen ovat puhuttaneet nuorten teatteriryhmiä ja luutuneita käsityksiä tuuletetaan reippaasti. Valintojen taustalla on Ramppikuumeen esiraati, jossa tänä vuonna olivat näyttelijä Perttu Pesä ja Suomen harrastajateatteriliiton tuottaja Teemu Ojala. Ilmoittaudu tapahtumaan ja työpajoihin päättyy mennessä. Lisätietoja ja Nuorisoseurojen lentopallokisat Nuorisoseurojen valtakunnalliset lentopallokisat pelataan Iisalmessa. Ennakkoilmoittautumiset joukkueittain Ylä Savon Nuorisoseurojen Liittoon mennessä: kyosti.marin(at)nuorisoseurat.fi. Tarkempia tietoja sarjoista, majoituksesta ja ilmoittautumisesta löydät osoitteesta savo Lisätietoja: kyosti.marin(at)nuorisoseurat.fi KOULUTUKSET Sirkuskerhon ohjaajakoulutus sirkuksen perusteet Sirkuskerhon ohjaajakoulutus on Ohkolan nuorisoseurantalolla Koulutus koostuu toiminnallisista harjoitteista ja antaa valmiudet ohjata matalan kynnyksen sirkuskerhoa. Sen sisältöjä voi soveltaa monenlaiseen harrastustoimintaan, esimerkiksi tanssiin ja teatteriin. Koulutuksessa tutustutaan sirkusharrastukseen, sirkuksen monipuolisiin mahdollisuuksiin, akrobatiaan, sirkusvälineisiin ja temppuihin sekä sirkuskerhon suunnitteluun ja toteutukseen. Se soveltuu kaikille sirkuksesta kiinnostuneille, aikuisille ja nuorille. Aikaisempaa kokemusta sirkuksesta ei tarvita. Lähde rohkeasti mukaan kokeilemaan ja oppimaan! Kurssin hinta nuorisoseurojen jäseniltä 55, muilta 65. Kouluttajana toimii Sanna Warsell, ja järjestäjänä Uudenmaan nuorisoseurat ja Kalevan Nuoret. KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

5 Lisätietoa ja ilmoittautuminen viimeistään tai hanna.falck(at)kalevannuoret.fi, TIEDOTUS Mukaan Tukiparitoimintaan! Suomen Nuorisoseurojen Liitto on mukana Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) hankkeessa, jota koordinoi Nuorten Akatemia. Etsimme innokkaita piirijärjestöjä ja seuroja mukaan toimintaan. Tukipari muodostuu vuotiaasta nuoresta sekä aikuisesta, jolla on halua tukea nuorta hänen kasvussaan ja arjen sujumisessa. Nuoruuteen voi kuulua valintoja ja karikkoja, joista on hankala selviytyä ilman rinnalla kulkevaa aikuista. Tähän tuentarpeeseen vastaa tukiaikuinen, jonka tärkein ominaisuus on aito kiinnostus nuoren tukemiseen. Toiminnasta hyötyvät niin nuoret, aikuiset kuin piirit/järjestäjäseurat. Toiminnan toteuttaminen on helppoa ja palkitsevaa ja sitä avustetaan rahallisesti. Toiminnan aloittamiseen saa neuvoja info ja koulutustilaisuuksien muodossa. Lisätietoja Eija Kauniskangas tai Lasten kansantanssiryhmien luokittelut Ilmoittautuminen lasten kansantanssiryhmien luokitteluun on päättynyt. Ilmoittautuneita ryhmiä sekä Rovaniemelle että Tampereelle on yhteensä 39 ryhmää. Määrä on jopa 9 enemmän kuin vuonna 2010! Tampereen luokitteluun osallistuu 32 ryhmää, minkä vuoksi järjestämme neljännen Tanssiralli konsertin torstaille. Tarkemmat tiedot konsertista annetaan myöhemmin. Ilmoittautumisen lisätiedot lomake on lähetetty ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Mikäli tämä on jostain syystä jäänyt sinulle tulematta, ole yhteydessä Anu Kokkoseen Kalevan Nuorten Liittoon. Rovaniemen osalta tietojen viimeinen lähetyspäivä on ja Tampereen HENKILÖUUTISIA Uudenmaan Kalevan Nuoret etsii toiminnanohjaajan sijaista Kalevan Nuorten Uudenmaan Piiri ry etsii toiminnanohjaajan sijaista määräaikaiseen työsuhteeseen saakka. Tehtävä täytetään heti kun sopiva henkilö löytyy. Työsuhde alkaa välittömästi. Toiminnanohjaajan työnkuvaan kuuluvat piirijärjestön toteuttamien koulutusten, tapahtumien ja leirien suunnittelu, tiedotus ja toteuttaminen. Lisäksi toiminnanohjaaja hoitaa yhdistyksen jokapäiväisiä asioita, yhteydenpitoa jäsenseuroihin ja tekee seurakäyntejä. Lue hakuilmoitus tästä linkistä Lisätietoja: Juha Jämsä, toiminnanjohtaja, uusimaa(at)nuorisoseurat.fi KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

6 MUUTA Materiaalipaketti lasten mielipiteiden kuulemiseen Lasten mielipiteiden kuulemiseksi on koottu materiaalipaketti, joka sisältää erilaisia harjoitteita tehtäväksi lasten kanssa. Harjoitusten avulla kerho ja harrastustoimintaa pystytään kehittämään entisestään lasten mielipiteiden ja toiveiden pohjalta. Harjoituksissa tuotettua materiaalia ohjaaja voi hyödyntää harrastuksen vuosikelloa ja tuntisuunnitelmia rakentaessaan. Aineiston on koonnut Hanna Falck Kalevan Nuorten Uudenmaan Piiristä. Aineisto löytyy nuorisoseurojen nettisivuilta kerhotoiminnan työkalupakista: tyokalupakki Rasisminvastainen viikko Rasisminvastaisella viikolla ympäri maailman otetaan kantaa yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden puolesta sekä vastustetaan rasismia ja etnistä syrjintää. Viikko on hyvä hetki nostaa rasisminvastaista asennetta, pistää maailmaa paremmaksi ja osallistua joukolla rasisminvastaiseen liikkeeseen. Viikko muistuttaa, että ihmisoikeudet kuuluvat joka ikiselle, jokaisena päivänä. Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. Viikko kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään Nuorisotoimiala on ollut perinteisesti aktiivinen toimija rasisminvastaisella viikolla. Viikon aikana järjestetään lukuisia Eläviä kirjastoja, rasisminvastaisia konsertteja, rap kisa, työpajoja, flash mob tempauksia ja Luovu ennakkoluuloistasi tapahtumia. Toimintaa netissä, eri paikkakunnilla ja järjestöissä on koottu osoitteeseen Jokaiseen piirijärjestöön postitetaan Allianssin kautta muutama rasisminvastainen juliste ja esite. Lisätietoja: Kansainvälisten asioiden toimikunta / Sirja Salminen YHTEYSTIEDOT Ala Sankola Hannu, puh , hannu.ala sankola(at)nuorisoseurat.fi Harju Aaro, puh , aaro.harju(at)kansalaisfoorumi.fi Heinämäki Jukka, puh , jukka.heinamaki(at)sottiisi.net Hoppu Päivi, puh , päivi.hoppu(at)sottiisi.net Kaipiainen Leo, puh , leo.kaipiainen(at)nuorisoseurat.fi Kalliomaa Antti, puh , antti.kalliomaa(at)nuorisoseurat.fi Kauniskangas Eija, puh , eija.kauniskangas(at)nuorisoseurat.fi Kilpeläinen Pia, puh , pia.kilpelainen(at)nuorisoseurat.fi Kokkonen Anu, puh , anu.kokkonen(at)kalevannuoret.fi Konttinen Ulla, puh , ulla.konttinen(at)kalevannuoret.fi Lamminen Greetta, puh , greetta.lamminen(at)kalevannuoret.fi Liski Riitta, puh riitta.liski(at)kansalaisfoorumi.fi Matilainen Pia, puh , pia.matilainen(at)nuorisoseurat.fi Ortju Sari, puh. (03) tai sari.ortju(at)sottiisi.net Pihlaja Ritva, puh , ritva.pihlaja(at)pp.inet.fi Rantala Jaakko, puh , jaakko.rantala(at)kansalaisfoorumi.fi Saarelainen Maarit, puh , maarit.saarelainen(at)sottiisi.net KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

7 Salminen Sirja, puh , sirja.salminen(at)kalevannuoret.fi Vilmilä Fanny, puh , fanny.vilmila(at)nuorisoseurat.fi TIEDOTTEEN JAKELU Keskusseurojen ja KN piirien toimistot KN liiton valtuutetut ja varavaltuutetut SNL:n valtuutetut ja varavaltuutetut Piirijärjestöjen puheenjohtajat Liittojen hallitukset Liittojen asiantuntijatoimikuntien puheenjohtajat Liittojen työntekijät Yhteistyöjärjestöjen puheenjohtajat ja toimihenkilöt HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry Nuori Kulttuuri säätiö Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi Nuorten Akatemia Nuorten Areena ry Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Mun Vuoro! hanke Suomen Kansanmusiikkiliitto ry Suomen Kanteleliitto ry Suomen Harrastajateatteriliitto Folklore Suomi Finland ry kansantanssin ohjaajakoulutus tietoa seurantalotoimijoille ja taloja käyttäville Suomen Kotiseutuliitto Suomen Kylätoiminta SYTY ry sekä kehittämisyhdistykset kansalaisjärjestöteemaryhmä eduskunta valtioneuvosto opetusministeriö oikeusministeriö valtionhallinnon keskustelufoorumi kansanvaltaa koskevan tiedon kohtauspaikka Suomen Kulttuurirahasto Jenny ja Antti Vihurin rahasto Alfred Kordelinin säätiö SITRA kansalaisyhteiskuntasivusto KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU (7)

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.11.2012 KUUKAUSITIEDOTE MARRASKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat 15.10.2012 KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 13.12.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Suomen Nuorisoseurojen valtuusto kokoontui Tampereella... 1 Kasvatusnäkemys... 2 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 2 Tekemisen

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 6 TAVOITTEET 7 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 7 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012 Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA

Lisätiedot

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1. Kehittäminen

Lisätiedot

***************************************************************************

*************************************************************************** TEATTERITIEDOTE 2012 TAMMIKUU Liittojen sähköinen teatteritiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä

Lisätiedot

Kokouksessa julkistetaan Etelä-Hämeen vuoden nuorisoseura ja vuoden Hermani/Hermanska.

Kokouksessa julkistetaan Etelä-Hämeen vuoden nuorisoseura ja vuoden Hermani/Hermanska. KOKOUSKUTSU Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry:n ja Etelä-Hämeen Kalevan Nuoret ry:n sääntömääräiset kevätkokoukset pidetään torstaina 22.3.2012 klo 18.00 keskusseuran kokoustilassa, Rautatienkatu 3 (sisäpiha,

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012 Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry Toimintasuunnitelma 2012 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 1 (19) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2012

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2012 ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2012 2 Sisällysluettelo Yleistä Johdanto - Tekemisen riemua 3 Nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 4 1. Kalevan Nuorten toiminta Etelä-Hämeessä

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Sisällysluettelo Yleistä Johdanto - Tekemisen riemua 3 Nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 4 1. Kalevan Nuorten toiminta Etelä-Hämeessä 5 Etelä-Hämeen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2014 Suomen Nuorisoseurat ry SISÄLTÖ Johdanto 5 1. Kulttuuri- ja harrastus- ja kansainvälinen toiminta 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2 Kerhotoiminta 9 1.3 Koulutus 10 1.4 Tapahtumat

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2013 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 4 TAVOITTEET 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2012 Sisällysluettelo 2 Yleistä 4 Tekemisen riemua nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 1. Nuorisoseuralaisuus Etelä-Hämeessä 4 Etelä-Hämeen tärkeimpiä

Lisätiedot

TEATTERIESITYKSET OVAT OIVA PAIKKA MYYDÄ ARPOJA!!

TEATTERIESITYKSET OVAT OIVA PAIKKA MYYDÄ ARPOJA!! Tekemisen riemua arpajaiset 2015 Suomen Nuorisoseurat järjestää 1.2. 31.7.2015 valtakunnalliset arpajaiset, joiden tuotolla tuetaan nuorisoseurojen tekemää kulttuurista lapsi ja nuorisotyötä. VIELÄ ON

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 15.11.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous... 1 Tekemisen riemua arpajaiset... 2 Tee tanssikoreografia

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011 Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1.

Lisätiedot

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e 2013 3 Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija a u m e i r n e Tekemis Osta lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa. Nuorisoseuran oma verkkokauppa on avattu. Hanki nuorisoseuralahja

Lisätiedot

Uutismaa 1/2014. Ota nuoresta koppi ja tarjoa kesätyö! s.16. Vapaaehtoistyöntekijä Dániel Bálint viihtyy Suomessa

Uutismaa 1/2014. Ota nuoresta koppi ja tarjoa kesätyö! s.16. Vapaaehtoistyöntekijä Dániel Bálint viihtyy Suomessa Uutismaa 1/2014 Ota nuoresta koppi ja tarjoa kesätyö! s.16 Kutsu tanssiluokitteluun Hollolaan s.14 Vapaaehtoistyöntekijä Dániel Bálint viihtyy Suomessa 1 MUISTOJEN TEATTERI 29.-30.3.14 Helsinki Kurssilla

Lisätiedot

1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 Sisällysluettelo 2 Yleistä 4 Tekemisen riemua nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 1. Nuorisoseuralaisuus Etelä-Hämeessä 5 Etelä-Hämeen tärkeimpiä

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET UUDENMAAN NUORISOSEURAT SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET Seurojen johtokuntien sääntömääräiset ja vapaaehtoiset tehtävät sekä vastuualueet, joiden avulla seurat voivat edistää toimintaansa YHDESSÄ ENEMMÄN Uusien

Lisätiedot

15.11.2012 SISÄLTÖ KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 1 (12)

15.11.2012 SISÄLTÖ KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 1 (12) 15.11.2012 KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 Tiedote välittää ajankohtaista tietoa nuoriso ja kulttuurialan kansainvälisistä mahdollisuuksista, koulutuksista, tapahtumista ja avustuksista

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2015

Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2015 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2015 1 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 2. Järjestötoiminta 3. Vaikuttaminen ja viestintä 4. Hallinto ja talous 5. Liiton

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2014 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 5 Merkittäviä asioita vuonna 2014 6 TAVOITTEET 7 1.1 Kehittäminen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2013 1 (20) Sisältö: Johdanto Nuorisoseurat 2020 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2 Kerhotoiminta 1.3 Koulutus

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintakertomus 2010. SNL:n toimintakertomus 2010 Valtuuston hyväksymä 20.5.2011 1 (36)

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintakertomus 2010. SNL:n toimintakertomus 2010 Valtuuston hyväksymä 20.5.2011 1 (36) Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry Toimintakertomus 2010 Valtuuston hyväksymä 20.5.2011 1 (36) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut 2. Kulttuuri ja harrastustoiminta

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Yleistä Liiton toiminnan perustana päättyneellä kolmivuotiskaudella on ollut Helsingin nuorisoseurakokouksen vuonna 2009 hyväksymä kolmivuotisohjelma

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus Adoptioperheet ry:n Vuosikertomus 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 TOIMINTA 4 Vapaaehtois- ja vertaistoiminta 4 Rekrytointi, perehdytys ja koulutus 5 Työnohjaus ja tuki 6 Tapahtumat 7 Paikallistoiminta

Lisätiedot