JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "17.9.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT"

Transkriptio

1 KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista sekä muista järjestötoimintaan liittyvistä asioista. Järjestön ajankohtaiset asiat Ehdotukset valtuuston jäseniksi mennessä Nuorisoseurakokous Jyväskylässä Kalevan Nuorten Liiton valtuuston kokoukset ja Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston syyskokous Seinäjoella Esitykset vuoden 2012 ohjaajiksi mennessä Itse tehty on asenne! uuden projektirahan haku käynnistyy Vuosiohjelmistot 2013 Lasten Kalenoita ja kansantanssikoreografioita Tanssi, teatteri ja kansainvälisen toiminnan tiedotteet Tapahtumat Teatterilaiva seilaa jälleen varaa risteilypakettisi ja koe harrastajateatterin hurmaa! Dramaattisia huomioita luovuudesta! INTOHIMONA FOLK Folklandia keinuttaa folkväkeä Lasten Kalenat 2013 Koulutukset Ohjaajien olohuone teatteriohjaajien virikekurssi Teatterilaivalla Sirkuskerho ohjaajien koulutus Avustukset Suomen Kulttuurirahasto Taiteen keskustoimikunnan ja aluetoimikuntien avustukset Henkilöuutisia Suomen Nuorisoseurat ry hakee projektipäällikköä Palvelutuuli hankkeeseen Yhteystiedot Jakelu Hyödyllisiä linkkejä JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT Ehdotukset valtuuston jäseniksi mennessä Suomen Nuorisoseurat ry:n liittokokous eli Nuorisoseurakokous kokoontuu lokakuussa Jyväskylään hotelli Laajavuoreen päättämään järjestömme asioista. Jokaisella jäsenyhdistyksellä on nyt oikeus tehdä esityksiä valtuuston puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi sekä valtuuston jäseniksi. Esitykset ehdokkaista tulee tehdä mennessä vaalivaliokunnan puheenjohtajalle Pirjo Liisa Virtaselle: puh Lisätietoja Nuorisoseurakokouksesta löydätte kotisivuiltamme osoitteesta KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

2 Nuorisoseurakokous Jyväskylässä Kutsumme nuorisoseurojen edustajia kaikkialta Suomesta osallistumaan järjestömme tulevaisuuden suuntaviivoista päättämiseen. Suomen Nuorisoseurat ry:n ylin päättävä elin kokoontuu lokakuussa Jyväskylään hotelli Laajavuoreen päättämään järjestön asioista. Kokous valitsee liitolle valtuuston puheenjohtajineen sekä hyväksyy nuorisoseuraliikkeen strategian vuoteen 2020 asti. Lisäksi Nuorisoseurakokouksen käsiteltäväksi on mahdollista jättää aloitteita, jotka on toimitettava kirjallisena viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä ennen kokouksen alkua. Nuorisoseurakokoukseen voivat paikalliset nuorisoseurat lähettää yhden äänivaltaisen edustajan jos seuran jäsenmäärä on alle 100 ja kaksi edustajaa, jos jäseniä on 100 tai enemmän. Sitova ilmoittautuminen kokoukseen tehdään mennessä osoitteessa olevalla ilmoittautumislomakkeella. Kalevan Nuorten Liiton valtuuston kokoukset ja Nuorisoseurajärjestössä toteutettavan organisaatiouudistuksen myötä Kalevan Nuorten Liitto ja Suomen Nuorisoseurat yhdistetään. Käytännössä yhdistyminen toteutetaan purkamalla Kalevan Nuorten Liitto ja yhdistämällä sen toiminnot osaksi Suomen Nuorisoseurojen toimintaa. Yhdistyneen liiton ensimmäinen toimintavuosi on Kalevan Nuorten Liitto puretaan kuluvan syksyn aikana. Liiton sääntöjen mukaan purkamiseen tarvitaan kaksi valtuuston kokousta. Valtuuston kokoukset ovat klo Jyväskylässä nuorisoseurakokouksen yhteydessä ja Seinäjoella. Kokouskutsut valtuuston jäsenille ja piirijärjestöille lähetetään syyskuun puolivälissä ja lokakuun lopussa. Lisätiedot: Ulla Konttinen Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston syyskokous Seinäjoella Suomen Nuorisoseurat ry:lle lokakuun nuorisoseurakokouksessa valittavan uuden valtuuston ensimmäinen kokous pidetään Seinäjoella Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistusta sekä muita ajankohtaisia asioita. Kokouskutsut valtuuston jäsenille ja piirijärjestöille lähetetään lokakuun lopussa. Lisätietoja: Ulla Konttinen ja Antti Kalliomaa Esitykset vuoden 2012 ohjaajiksi mennessä Kalevan Nuorten Liiton ja Suomen Nuorisoseurojen hallitukset nimeävät vuosittain Vuoden ohjaajat. Nimitysten tavoitteena on nostaa ohjaajan työn arvostusta tuomalla esiin henkilöitä, jotka nuorisoseuraliikkeessä hoitavat eri ikäisten harrastustoimintaa. Valinnassa painotetaan ohjaajan pitkäjänteistä työtä kasvattajana, lasten ja nuorten toiminnan osaamista ja työn merkitystä nuorisoseuratoiminnan kehittäjänä. Esityksiä pyydetään henkilöistä, jotka voivat olla tanssin, teatterin, liikunnan, kädentaitojen yms. harrastusalojen ohjaajia. Esitykset vuoden 2012 ohjaajiksi perusteluineen mennessä osoitteeseen fanny.vilmila(at) nuorisoseurat.fi. Vuoden ohjaajat julkistetaan nuorisoseurakokouksessa Jyväskylässä KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

3 Itse tehty on asenne! uuden projektirahan haku käynnistyy Itse tehty tarkoittaa nuorten ryhmän itse toteuttamaa isoa tai pientä unelmaa. Nuorten, jotka eivät tyydy valmiiseen maailmaan vaan tekevät itse. Ja jokainen nuori osaa, kun vain uskaltaa. Rohkaisijoina toimivat oman lähipiirin aikuiset kuten ohjaajat, nuorisoseuran aktiivit ja vanhemmat, sekä Itse tehty raha, jota oman ryhmän projektille voi saada euroa. Oma projekti voi olla vaikkapa bändi ilta omalle paikkakunnalle, teatteriesitys tai skeittivideon tekeminen. Itse tehty rahaa voivat hakea vuotiaat nuoret, joita on yhdessä vähintään kolme. Itse tehty haku alkaa ja haku on jatkuva. Lisätietoa ja hakuohjeet päivitetään syyskuun aikana tehty ja Vuosiohjelmistot 2013 Lasten Kalenoita ja kansantanssikoreografioita Ensi kesänä järjestettävät Lasten Kalenat tarjoavat tavoitteen ensi vuodelle lasten ja varhaisnuorten ryhmille. Aikuiset pääsevät nauttimaan vuosiohjelmistoissaan neljän erilaisen koreografin tansseista. Vuoden 2013 yhteisohjelmapaketit valmistuvat syyskuun loppuun mennessä, ja niitä voi tilata Suomen Nuorisoseurat ry:n toimistosta. Vuosiohjelmapaketit sisältävät Kalenat 2013 tapahtuman ja aikuisryhmille koostetun vuosiohjelman tanssiohjeet, nuotit, CD:n ja DVD:n. Paketti ilmestyy syys lokakuun vaihteessa. Hinnat: Vuosiohjelmien tanssien ohjeet ja nuotit 22 Vuosiohjelmien CD 25 Vuosiohjelmien DVD 30 Koko vuosiohjelmapaketti (ohjeet, nuotit, CD ja DVD) 72 Hintoihin lisätään postikulut. Tilaukset: puh. (09) , TANSSI, TEATTERI JA KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTTEET Syyskuun toimialatiedotteissa mm. Tanssitiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Teatteritiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Kansainvälisen toiminnan tiedotteessa tietoa koulutuksista, avustuksista ja kumppaninhakuilmoituksia. Kaikki tiedotteet löytyvät myös nettisivuiltamme Jos haluat liittyä jonkin tiedotteen postituslistalle, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: - tanssitiedote: Hannu Nipuli, etunimi.sukunimi@nuorisoseurat.fi - teatteritiedote: Fanny Vilmilä, etunimi.sukunimi@nuorisoseurat.fi - kansainvälisen toiminnan tiedote: Sirja Salminen, etunimi.sukunimi@kalevannuoret.fi TAPAHTUMAT Teatterilaiva seilaa jälleen varaa risteilypakettisi ja koe harrastajateatterin hurmaa! KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

4 seilaavan Teatterilaivan ohjelma koostuu ympäri Suomen saapuvista harrastajateatteriesityksistä, uraauurtavan Teatteri Metamorfoosin nukketeatterista, työpajoista ja legendaarisesta Upota vastustajasi improskabasta. Tapahtuman risteilypaketit Matka Vekan kautta, hinta alkaen 43 euroa henkilöltä. Lisätietoja: Risteilypaketit: vekka.fi/erikoislahdot Dramaattisia huomioita luovuudesta! Nuori kulttuuri säätiö, Suomen Nuorisoseurojen liitto ja Kalevan Nuoret järjestävät tiiviin kulttuurikuorrutteisen seminaarin Turun Logomossa klo Mistä luovuutta kasvaa, ja miten sitä voisi vielä enemmän kannustaa kasvamaan? Miten dramaattisessa ympäristössä tässä oikein eletään kulttuurisen nuorisotyön keskellä? Kuka on se, joka määrää mihin suuntaan nuoren tulee suunnata kaiken medialuovuusajattelun pyörteissä? Ja kuka maksaa mitäkin ja kenelle? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastauksia ja varsinkin kysymysten herättelyä luvassa kaikille avoimessa seminaarissa Turussa Logomon innostavassa ympäristössä! Seminaarin suojelijana toimii tanssitaiteilija, koreografi, professori Jorma Uotinen. Puheenvuoroja seminaarissa pitävät mm. Antti Isokangas (toimittaja, kirjoittaja, mediahörhö), Riikka Åstrand (Myrsky hanke) ja Manu Haapalainen (kirjoittaja, kriitikko, luovasti vapaamielinen). Seminaari on maksuton. Ilmoittautuminen päättyy Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli et pääse paikalle, peruuta tulosi viimeistään maanantaina Peruuttamattomista paikoista peritään 25 euron maksu. Ilmoittautumiset suoraan Nuori kulttuuri säätiön kulttuurisuunnittelija Sari Rehèllille, sari.rehell(at)nuorikulttuuri.fi. INTOHIMONA FOLK Folklandia keinuttaa folkväkeä Tulevan folkvuoden polkaisee jälleen käyntiin Folklandia risteily tammikuun päivä. Tapahtumaan on ilmoittautunut esiintymään yli 80 innokasta ryhmää ympäri Suomen. Mukaan ovat ilmoittautuneet esimerkiksi kansantanssin ammatillisen koulutuksen opiskelijat Oulun seudun Ammattikorkeakoulusta ja Lapin Urheiluopistosta sekä kansantanssiryhmistä ja seuroista mm. Rutistus, ISOn Tanhuujat, Vinksin Vonksin, Rikurilla ja Petkele. Tulevan vuoden Kansanmusiikin ja tanssin edistämiskeskuksen teema on RAJATAPAUS BORDERLINE. Vuoden teema tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden tarkastella, kuinka folkin reuna alueet ja fuusiot voivat yhdistyä tuttuihin juttuihin uusilla tavoilla tai kuinka genrerajat ylittävät kokoonpanot tuulettavat totuttuja kuvioita tuoden mukanaan uusia innovaatioita kansanmusiikin ja tanssin saralle. KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

5 Risteilyn varaustilanne elää jonkin verran koko ajan. Vapautuvia paikkoja on vielä mahdollista saada. Jos olet kiinnostunut ja vielä vailla paikkaa, toimi nopeasti. Varaa matka itsellesi tai ryhmällesi vuoden kuumimmasta folk aloituksesta Matka Vekasta vekka.fi, p Muista myös Facebook sivumme! Lasten Kalenat 2013 Ensi kesäkuussa koittaa jälleen odotettu hetki, kun Lasten Kalenat pyörähtävät käyntiin. Tapahtuma järjestetään Lappeenrannassa Lasten Kalenoissa lapset ovat itse tapahtuman pääosassa ja pääsevät loistamaan tanssin, sirkuksen ja teatterin saroilla. Tapahtuman järjestävät Kalevan Nuoret, Nuorisoseurat yhdessä Saimaan piirijärjestöjen kanssa. Kalenoiden pääjuhlan tansseja tulee olemaan niin alle kouluikäisille kuin pienille ja isoille Kalevan Nuorille sekä tyttö ja poikaryhmille ja ohjaajille. Koreografeina toimivat Hannu Nipuli, Päivi Semeri ja Teija Nikkari sekä Johanna Salminen ja Anu Kokkonen. Musiikeista vastaa Jukka Hannula. Ohjeet, musiikit ja dvd tansseihin ilmestyvät syys lokakuun vaihteessa. Pysykää kuulolla! Tietoja päivitetään syksyn aikana sivuille KOULUTUKSET Ohjaajien olohuone teatteriohjaajien virikekurssi Teatterilaivalla Tule mukaan teatteriohjaajien virikekurssille! Teatteriohjaajien virikekurssi tarjoaa osallistujille mahdollisuuden muiden ohjaajien tapaamiseen, verkostoitumiseen, vertaistukeen sekä virkistäytymiseen. Niin ikään tarkoituksena on tarjota ja jakaa teatteriohjaajien työhön uusia virikkeitä ja käytännön työkaluja. Kurssin pääpaino on kunkin osallistujan omien ohjaajantyössä kohtaamien kokemusten, ajatusten ja ideoiden jakamisessa ajatuksessa, että kaikki voivat saada ja oppia toisiltaan. Työpajan kesto on noin 3 tuntia. Työpajan vetäjänä teatteri ilmaisun ohjaaja Sami Sivonen. Työpaja on osa Teatterilaivan festivaalipakettia. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Sirkuskerho ohjaajien koulutus Kurssiaikataulu: keskiviikko, torstai ja perjantai päivittäin kello Paikka: Parolan yhteiskoulu, Myllytie 33 Parola Sirkuskerho ohjaajien koulutus antaa valmiuksia sirkuksesta kiinnostuneille ohjaajille erilaisten sirkuslajien (esim. jongleeraus, tasapainoilu akrobatia ja ilma akrobatia) ohjaamisessa harrastuksen alkuvaiheessa. Parolan koulutus on suunnattu erityisesti nuorille ohjaajille. Jaksolla painotetaan varsinaisen teknisen suorituksen lisäksi liikkeiden analysointia ja liikekehittelyjä. Kurssilla opitaan opastamaan turvalliseen KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

6 lapsen ja nuoren kokonaiskehityksen huomioivaan sirkusharrastamiseen. Lisäksi perehdytään ryhmätoiminnan ja ryhmän ohjaamisen perusteisiin sekä ohjaajan pedagogisten valmiuksien kehittämiseen. Ohjaajakoulutus antaa valmiudet matalankynnyksen sirkuskerhotoiminnan ohjaamiseen sekä virikkeitä muiden harrastusalojen ohjaajille. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta sirkuksesta. Innostus ja kiinnostus riittää! Kurssimaksu nuorisoseuralaisille ja hattulalaisille 45, muille 55. Ilmoittautumiset mennessä Lisätiedot Fanny Vilmilä. Koulutus järjestetään yhteistyössä Hattulan kunnan kanssa. AVUSTUKSET Suomen Kulttuurirahasto Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahoja on haettava sähköisesti mennessä. Maakuntarahastojen hakuaika on alkuvuodesta 2013 ja päättyy Lisätiedot ja hakulomakkeet: Taiteen keskustoimikunnan ja aluetoimikuntien avustukset Alueellisten taidetoimikuntien hakuajat loka marraskuun aikana. Lisätiedot ja hakulomakkeet: HENKILÖUUTISIA Suomen Nuorisoseurat ry hakee projektipäällikköä Palvelutuuli hankkeeseen Suomen Nuorisoseurat ry hakee projektipäällikköä Keski Suomen ELY keskuksen rahoittamaan Palvelutuulihankkeeseen. Projektipäällikkö osallistuu hankkeen kokonaissuunnitteluun, vastaa hankkeen etenemisestä, sen edelleen suunnittelusta, budjettiseurannasta sekä hallinnosta. Palvelutuuli hankkeen tarkoituksena on luoda Keski Suomen maakunnan alueella toimivia ja monipuolisia palvelumalleja kyläkeskuksiin ja seurantaloille. Projektipäällikön toimipaikka on Jyväskylässä. Työsuhteen kesto on Projektipäälliköltä edellytämme: - järjestötoiminnan tuntemusta - kokemusta projektien menestyksekkäästä johtamisesta - tehtävään soveltuvaa koulutusta - hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa - sujuvaa tietojenkäsittelyä yleisesti käytössä olevien ohjelmien avulla - yhteistyö ja verkostoitumistaitoja sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa toimimiseen Lisätietoja antaa kehittämispäällikkö Hannu Ala Sankola sekä projektipäällikkö Anu Viitala KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

7 Hakemukset palkkatoiveineen ja ansioluettelo tulee toimittaa mennessä Hannu Ala Sankolalle Lisätietoja hankkeesta osoitteessa YHTEYSTIEDOT Ala Sankola Hannu, puh , hannu.ala sankola(at)nuorisoseurat.fi Harju Aaro, puh , aaro.harju(at)kansalaisfoorumi.fi Heinämäki Jukka, puh , jukka.heinamaki(at)sottiisi.net Hoppu Päivi, puh , päivi.hoppu(at)sottiisi.net Kaipiainen Leo, puh , leo.kaipiainen(at)nuorisoseurat.fi Kalliomaa Antti, puh , antti.kalliomaa(at)nuorisoseurat.fi Kilpeläinen Pia, puh , pia.kilpelainen(at)nuorisoseurat.fi Kokkonen Anu, puh , anu.kokkonen(at)kalevannuoret.fi Konttinen Ulla, puh , ulla.konttinen(at)kalevannuoret.fi Lamminen Greetta, puh , greetta.lamminen(at)kalevannuoret.fi Liski Riitta, puh riitta.liski(at)kansalaisfoorumi.fi Matilainen Pia, puh , pia.matilainen(at)nuorisoseurat.fi Ortju Sari, puh. (03) tai sari.ortju(at)sottiisi.net Pihlaja Ritva, puh , ritva.pihlaja(at)pp.inet.fi Rantala Jaakko, puh , jaakko.rantala(at)kansalaisfoorumi.fi Saarelainen Maarit, puh , maarit.saarelainen(at)sottiisi.net Salminen Sirja, puh , sirja.salminen(at)kalevannuoret.fi Vilmilä Fanny, puh , fanny.vilmila(at)nuorisoseurat.fi TIEDOTTEEN JAKELU Keskusseurojen ja KN piirien toimistot KN liiton valtuutetut ja varavaltuutetut SNL:n valtuutetut ja varavaltuutetut Piirijärjestöjen puheenjohtajat Liittojen hallitukset Liittojen asiantuntijatoimikuntien puheenjohtajat Liittojen työntekijät Yhteistyöjärjestöjen puheenjohtajat ja toimihenkilöt HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ eduskunta valtioneuvosto opetusministeriö oikeusministeriö valtionhallinnon keskustelufoorumi kansanvaltaa koskevan tiedon kohtauspaikka Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry Suomen Kansanmusiikkiliitto ry Suomen Kanteleliitto ry Nuorten Areena ry KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

8 Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi Suomen Kotiseutuliitto Suomen Kylätoiminta SYTY ry sekä maaseudun paikalliset kehittämisyhdistykset kansalaisjärjestöteemaryhmä Mun Vuoro! hanke Suomen Harrastajateatteriliitto Nuorten Akatemia Folklore Suomi Finland ry Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Suomen Kulttuurirahasto Jenny ja Antti Vihurin rahasto Alfred Kordelinin säätiö SITRA kansalaisyhteiskuntasivusto kansantanssin ohjaajakoulutus tietoa seurantalotoimijoille ja taloja käyttäville KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU (8)

15.8.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.8.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.8.2012 KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.11.2012 KUUKAUSITIEDOTE MARRASKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat 15.10.2012 KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

16.4.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

16.4.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 16.4.2012 KUUKAUSITIEDOTE HUHTIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa.

Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa. 15.3.2012 KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.5.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.5.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.5.2012 KUUKAUSITIEDOTE TOUKOKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013

16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013 16.1.2012 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi- ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Henkilövalinnat valtuuston syyskokouksessa... 1 Seurantalojen korjausavustus... 2 Harrastus ja toimintaryhmiin ilmoittautuminen nuorisoseurarekisterin

Lisätiedot

***************************************************************************

*************************************************************************** TEATTERITIEDOTE 2012 TAMMIKUU Liittojen sähköinen teatteritiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 15.11.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous... 1 Tekemisen riemua arpajaiset... 2 Tee tanssikoreografia

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella KUUKAUSITIEDOTE 9 2013 16.9.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella... 1 Henkilövalinnat valtuuston

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 Vaikka ilma on kolea, kesä on saapunut! Lappeenrannassa kesäkuun alussa järjestetyt Lasten Kalenat on saatu onnellisesti ohi. Suuri kiitos kaikille Lasten Kalenoiden talkoolaisille,

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 1 SISÄLTÖ JOHDANTO NUORISOSEURAT 2020 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1. Harrastustoiminta 1.2. Koulutus- ja ohjaajahuolto 1.3.

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 13.12.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Suomen Nuorisoseurojen valtuusto kokoontui Tampereella... 1 Kasvatusnäkemys... 2 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 2 Tekemisen

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa

Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa 3.11.2017 Elävä kulttuuriperintö Pirkanmaalla -seminaari Elina Järvelä www.nuorisoseurat.fi Suomen Nuorisoseurat

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012 Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry Toimintasuunnitelma 2012 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 1 (19) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut

Lisätiedot

PAIMION NUORISOVALTUUSTO. Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ

PAIMION NUORISOVALTUUSTO. Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ PAIMION NUORISOVALTUUSTO Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ Paimion nuorisovaltuusto toimii Paimion kaupungin nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä ja sen toimipaikka on. sallii siitä käytettävän

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2019 2021 Hyväksytty Joensuun Nuorisoseurakokouksessa 29. 30.9.2018 Kuvaajatiedot Etu-ja takakannen kuvat, sivu 5: Jussi Kaijankangas Sivut 2 4, sivut 6 7:

Lisätiedot

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Uudenmaan keskusseuran ja piirin syyskokous 2011

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Uudenmaan keskusseuran ja piirin syyskokous 2011 Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus Uudenmaan keskusseuran ja piirin syyskokous 2011 Uudistuksen tarkoitus Keventää hallintoa piiri ja liittotasolla Suunnata resursseja toimintaan (ei byrokratiaan)

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Yleistä Liiton toiminnan perustana päättyneellä kolmivuotiskaudella on ollut Helsingin nuorisoseurakokouksen vuonna 2009 hyväksymä kolmivuotisohjelma

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää.

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää. Seurakirje 5/2014 Suomen Nuorisoseurat ry tiedottaa: Harrastajateatteriväen tapaaminen torstaina 21.8. Lämpimästi tervetuloa harrastajateatteriväen tapaamiseen Seinäjoen Harrastajateatterikesän aattona

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy Seurakirje 3/2014 Kesätapahtumat kaiken kansan tietoisuuteen Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy 22.5.2014. Nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

(yhdistys mukana toiminnassa)

(yhdistys mukana toiminnassa) Sivu 1 / 5 HUOMIOITAVIA PÄIVÄMÄÄRIÄ: (yhdistys mukana toiminnassa) 31.8. Ilmoittautuminen päättyy: Yhdistyksen 25V-juhla; päivään osallistuminen, openshow, manssitreffit 9.9. Yhdistyksen 25V-juhla ja manssitreffit

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:n Tornion paikallisyhdistys tiedottaa 20.12.2017 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 20.12.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa

Lisätiedot

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 NUORISOTYÖN NEUVOTTELUPÄIVÄT 23. 24.8.2012 Helsinki Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki YHTEISTYÖN MERKITYS Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 9.15

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat ry. Toimintakertomus 2012

Suomen Nuorisoseurat ry. Toimintakertomus 2012 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2012 Valtuuston hyväksymä 18.5.2013 toimintakertomus 2012 1 (30) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut 2. Kulttuuri-

Lisätiedot

Tohtoriopintojen rahoitus

Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopiskelijoiden orientaatio12.9.2013 Johanna Hakala tutkimuksen kehittämispäällikkö Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Tohtoriopiskelijat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012 Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA

Lisätiedot

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1. Kehittäminen

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 02.04.2013 AIKA 2.4.2013 klo 14.00 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 3 NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Alustava ohjelma Lauantai 11.6.2011 9.00 12.30 Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus 10.30 12.00

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 2. Järjestötoiminta 3. Viestintä ja vaikuttaminen 4. Hallinto ja talous 5.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 6.11.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2018 Puheenjohtaja: Sari Pelttari

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2015 Hyvinkään Sähköalantyöntekijäin ammattiosasto ry Kokoustila: Kutomokatu 5 H 33-34, 05820 Hyvinkää E-Mail: ammattiosasto013@gmail.com

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Aika: perjantai 13.11.2015 klo 12.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011 Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1.

Lisätiedot

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!!

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!! Aurinkoista pakkaspäivää! Vuosi käynnistettiin entiseen tapaan Folklandiaristeilyllä. Myös Tanssin riemua-työpajat on saatu käyntiin, tammikuussa vuorossa on Ruokolahti. Toimistomme sai työntekijätäydennystä

Lisätiedot

Perhekeskus palvelumallina -seminaari

Perhekeskus palvelumallina -seminaari Perhekeskus palvelumallina -seminaari 28. 29.8.2008 Yhteystiedot: Stakes Verkostotutkimus ja kehittämismenetelmät Postiosoite PL 220, 00531 Helsinki Käyntiosoite Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki sähköposti

Lisätiedot

Hakuohje Nuorten perhekursseille

Hakuohje Nuorten perhekursseille 1(5) Hakuohje Nuorten perhekursseille järjestää koko perheelle suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssit järjestetään pääkaupunkiseudulla. Järjestäjällä ei ole omia kurssitiloja, joten kurssit toteutetaan

Lisätiedot

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2013 2014... 2 Tapahtumakalenteri... 2

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2013 2014... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TANSSITIEDOTE 16.9.2013 SISÄLTÖ TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2013 2014... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TAPAHTUMATUOTTAMISEN OSAAMISKESKUS... 2 Tanssimaniaa

Lisätiedot

TERVETULOA VETURITALLEILLE!

TERVETULOA VETURITALLEILLE! TERVETULOA VETURITALLEILLE! Veturitallit on Jyväskylän nuorten ja nuorten aikuisten aktiivisen toiminnan keskus. Veturitalleilla nuoret järjestävät oman elämänsä näköistä toimintaa. Ota Veturitallien työntekijöihin

Lisätiedot

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Ainomaija Rajoo

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Ainomaija Rajoo Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke Ainomaija Rajoo - - maakunnan tulee asettaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi nuorisovaltuusto, jolle

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 NUORISOTYÖN NEUVOTTELUPÄIVÄT 23. 24.8.2012 Helsinki Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki YHTEISTYÖN MERKITYS Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 9.15

Lisätiedot

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW Suomen Kylätoiminta ry, Maaseutuverkostoyksikkö ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät syksyn 2008 aikana Vastuuta ottavan paikallisyhteisö

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 1 2014 17.1.2014 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 1 2014 17.1.2014 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 1 2014 17.1.2014 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Arpajaisten loppukiri... 1 Sähköiset tiedotteet uusiutuvat... 2 Nuorisoseura lehden saajat rekisteriin!... 2 Vuoden 2013 toimintatietojen palauttaminen...

Lisätiedot

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus KEVÄT 2018 Jyväskylän Kansalaisopisto Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus Monikulttuurikeskus Gloria Huhtasuon asukasyhdistys Jyvälän Setlementti ry SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ

Lisätiedot

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Sosiaalisesti kestävä kehitys Oulussa 15.3.2012 klo 9-16.00 Rovaniemellä 16.3.2012 klo 9-16.00 Ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset päivät tarjoavat pohdintaa, käytännön tietoa

Lisätiedot

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki Organisaatiouudistus Hallitukset asettivat työryhmän syksyllä 2008 Työryhmän esitys lokakuussa 2009 Keskustelu syysvaltuustoissa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Seurakehittäjien osaamisohjelma. Infotilaisuus 8.5.

Seurakehittäjien osaamisohjelma. Infotilaisuus 8.5. Seurakehittäjien osaamisohjelma Infotilaisuus 8.5. Tavoitteet Seuratoiminnan laadun ja toimintaedellytysten kehittäminen ja sen kautta seuratoimintaan osallistuvien määrän kasvattaminen Seurakehittäjien

Lisätiedot

Haku aikuiskoulutukseen

Haku aikuiskoulutukseen Haku aikuiskoulutukseen Opetushallitus 22.8.2014 Tiedosta ohjaajana, että Linkkilista aikuiskoulutuksen järjestäjien www-sivuille avattiin tammikuussa -14. Linkkilista poistetaan, kun tarjonta löytyy palvelusta.

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki avasi kokouksen klo 14.00 Todettiin osallistujat liitteen 1 mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki avasi kokouksen klo 14.00 Todettiin osallistujat liitteen 1 mukaisesti. Aika: 6.10.2015 klo 14.00 15.00 Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, 60220 Seinäjoki Kokoustila 140B Läsnä: läsnäolijat (liite 1) 1. Kokouksen avaus / todetaan läsnäolijat Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Tohtoriopintojen rahoitus

Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopiskelijoiden orientaatio13.9.2012 Johanna Hakala tutkimuksen kehittämispäällikkö Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Tohtoriopiskelijat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa

Lisätiedot

Toivoa tulevaan -kirjakampanja

Toivoa tulevaan -kirjakampanja Ennakkokartoitus seurakuntien päättäjille. Vastaukset 28.2.2014 mennessä! Syrjäytymisen ehkäisemiseksi Toivoa tulevaan -kirjakampanja NUORILLE AUTTAJILLE PÄÄTTÄJILLE KASVATTAJILLE HAASTE Hyvä Sanoma ry

Lisätiedot

t ) Nuorisoseurat TASEKI RJA Ti Ii kausi 1. 1.-31. 12.2013 Suomen Nuorisoseurat ry 0215296-4

t ) Nuorisoseurat TASEKI RJA Ti Ii kausi 1. 1.-31. 12.2013 Suomen Nuorisoseurat ry 0215296-4 t ) Nuorisoseurat TASEKI RJA Ti Ii kausi 1. 1.-31. 12.2013 Suomen Nuorisoseurat ry 0215296-4 01300 Vantaa TASEKIRJAN SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot 5-7 Toimintakertomuksen

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO. ECVET ja Erasmus+

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO. ECVET ja Erasmus+ ECVET ja Erasmus+ Mika Saarinen CIMO Ammatillinen koulutus Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Perustehtävä on edistää suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä. Järjestötila Länsimäki

4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä. Järjestötila Länsimäki 4V:n asukastyön pääsuunnitteluryhmä Järjestötila Länsimäki 16.8.2010 Ohjelma 13:00 Kahvia, aluekoordinaattori Liisa Juustila esittelee järjestötilaa sekä asukastyötä Vantaalla 14:00 4V-hankkeen kuulumiset

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Sydämellisesti tervetuloa! SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY. Merk. Riitta Bagge,

Sydämellisesti tervetuloa! SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY. Merk. Riitta Bagge, 27.10.2008 Suomen Kylätoiminta ry Kylätoiminnan ja Leaderryhmien eduntekijä LEADER-PARLAMENTTI 26.-27.11.2008 Suomen Kylätoiminta ry (SYTY) ja sen Leader-jaosto järjestävät Leader-parlamentin ja neuvottelupäivät

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

Nuori? Lhbtiq*? Innokas?

Nuori? Lhbtiq*? Innokas? Nuori? Lhbtiq*? Innokas? *) Lhbtiq lesbo, homo, biseksuaali, transihminen, intersukupuolinen tai queer Lähde mukaan tekemään Suomesta yhdenvertaisempi maa! Viime syksynä suomalaisille lhbtiq-nuorille vakuutettiin,

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi 27.1.2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen Tuetaan vaikuttamistaitojen

Lisätiedot

HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU!

HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU! HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU! Herkun sisältö: 1 Ajankohtaista Toimintatietojen 2011 sekä toimihenkilö- ja ohjaajatietojen palauttaminen

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja

Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja Ammattiosaston tehtävä ja tarkoitus 1. Koota palvelu- ja niitä lähellä olevilla aloilla työskenteleviä jäseniksi 2. Toimia palkka- ja työehtojen parantamiseksi

Lisätiedot

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry:n tehtävänä on tukea eri tavoin sen jäsenyhdistyksiä

Lisätiedot

SPEK POHJOIS-SUOMEN / POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITON AJANKOHTAISTIEDOTE Moi! kiertue kävi Oulussa!

SPEK POHJOIS-SUOMEN / POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITON AJANKOHTAISTIEDOTE Moi! kiertue kävi Oulussa! Moi! SPEK POHJOIS-SUOMEN / Tässä on vuoden kolmas ajankohtaistiedote: - Palokuntien toiminta - Kampanjat - Taloyhtiöiden ja yritysten turvallisuuskoulutus - Pohjois-Suomen pelastusliitto - Toimintakalenteri

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 1 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-,harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1. Kulttuuri- ja harrastustoiminta 1.2. Koulutus ja ohjaajahuolto 1.3. Tapahtumat

Lisätiedot