JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013"

Transkriptio

1 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi- ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista sekä muista järjestötoimintaan liittyvistä asioista. Järjestön ajankohtaiset asiat Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon kaudelle Nuorisoseura-lehden saajat rekisteriin! Vuoden 2011 toimintatietojen palauttaminen Toimihenkilö- ja ohjaajatiedot Palvelutuuli-hanke käynnistyy tammikuussa 2012 Kansainvälisten asioiden toimikunta kokoontuu Kansalaisfoorumi myöntää historiakerhoille korotettua opintokerhotukea 5 tunti Tanssi-, teatteri- ja kansainvälisen toiminnan tiedotteet Tapahtumat Tanssipidot 2012 Tampere nyt on aika ilmoittautua kesän parhaisiin pitoihin Tiedotus Nuori Kulttuuri -säätiö itsenäiseksi kulttuurisen nuorisotyön toimijaksi Ajankohtaista yhdistystietoa YHTÄLÖ-oppaasta Avustukset Kohdeavustukset kulttuurin hyvinvointia edistävään toimintaan Avustukset lasten ja nuorten harrastustoimintaan Kulttuurirahaston maakuntarahastojen avustukset haettava mennessä Henkilöuutisia Uusimaa hakee toiminnanjohtajaa Eija Kauniskangas SNL:n työllistämishankkeen päälliköksi Muuta Allianssi-risteily Nuorisotyön tunnustuspalkinto 2012 Yhteystiedot Jakelu Hyödyllisiä linkkejä JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi KN-piirien ja KN-liiton jäseninä olevien Kainuun ja Keski-Pohjanmaan keskusseurojen on kevätkokouksissaan 2012 valittava edustajansa KN-liiton valtuustoon vuosiksi Liiton sääntöjen mukaan valtuustoon kuuluu Kalevan Nuorten piirien ja jäseninä olevien nuorisoseurojen keskusseurojen sääntömääräisessä kokouksessaan kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan valitsema jäsen ja varajäsen sekä lisäksi yksi jäsen ja varajäsen alle 16-vuotiaiden yhteenlasketun jäsenmäärän kutakin alkavaa 1500-lukua kohden, kuitenkin enintään kolme jäsentä. Kalevan Nuorten piirin ja keskusseuran jäsenmäärä perustuu edellisen vuoden lopussa jäsenenä olevien yhdistysten yhteenlaskettuun henkilöjäsenmäärään. Sama henkilö voi toimia valtuuston varsinaisena tai varajäsenenä enintään kolme perättäistä kaksivuotiskautta. KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

2 Vuonna 2012 KN-liiton valtuusto kokoontuu kolme kertaa, kevätkokous on Helsingissä, syyskokous Jyväskylässä ja liiton purkamiskokous Etelä-Pohjanmaalla. Lisätiedot: Ulla Konttinen Nuorisoseura-lehden saajat rekisteriin! Vuonna 2012 Nuorisoseura-lehti toimitetaan seurojen puheenjohtajille ja sihteereille ainoastaan nuorisoseurarekisterin tietojen perusteella. Varmistakaa, että alueenne seurat saavat lehden myös jatkossa ja päivittäkää jäsenseurojenne luottamushenkilötiedot rekisteriin viimeistään tammikuun aikana! Lisätietoja: Hannu Ala-Sankola Vuoden 2011 toimintatietojen palauttaminen Nuorisoseurojen vuoden 2011 toimintatiedot voi palauttaa ainoastaan jäsenrekisterin kautta. Toimintatietolomake löytyy rekisterissä seuran etusivun alareunasta (Perusnäyttö-välilehden toiseksi alimmainen otsikko). Keskusseurojen tulee huolehtia siitä, että seurat täyttävät toimintatietolomakkeen mennessä. Kun seurat palauttavat toimintatiedot rekisterin kautta, ei keskusseurojen enää tarvitse laatia erillistä koontitaulukkoa. Lisätietoja: Hannu Ala-Sankola Toimihenkilö- ja ohjaajatiedot Vuonna 2012 seurojen toimihenkilö- ja ohjaajatiedot tulee päivittää suoraan nuorisoseurarekisteriin. Rekisteriin tulisi viedä vähintään seurojen perustiedot ja syyskokouksessa valitut luottamushenkilöt viimeistään tammikuun aikana. Mikäli seurat eivät tee tätä itse, tulee tiedot viedä piirijärjestöjen toimesta. Näin toimien varmistamme, että seurojen puheenjohtajat ja sihteerit saavat maksuttoman Nuorisoseura lehden vuonna 2012 ja liittojen sivuille päivittyy nuorisoseurojen ajantasaiset yhteystiedot. Lisätietoja: Hannu Ala-Sankola Palvelutuuli-hanke käynnistyy tammikuussa 2012 Nuorisoseurat ryhtyvät aktiivisesti kehittämään uusia palvelutuotannon malleja seurantaloille ja kyläkeskuksiin. Uusia toimintamalleja pilotoidaan Keski-Suomessa toteuttavassa Palvelutuuli-hankkeessa vuosina 2012 ja SNL:n hallitus päätti kesäkuussa hakea Palvelutuuli hankkeelle avustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Viime syksyn aikana hankehakemusta on valmisteltu yhdessä Keski-Suomen Nuorisoseurain Liiton ja ELYkeskuksen kanssa. Hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen ELY-keskuksesta ja hanke saadaan käyntiin heti alkuvuonna Palvelutuuli-hankkeen tarkoituksena on luoda Keski-Suomen maakunnan alueella toimivia ja monipuolisia palvelumalleja kyläkeskuksiin ja seurantaloille. Hyödynsaajana ovat haja-asutusalueen asukkaat ja KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

3 palveluntuottajat. Hankkeen yleistavoitteena on turvata palvelut haja-asutusalueella sekä etsiä ja kokeilla toimivia tapoja tuottaa lähipalveluita. Lähtökohtana on useamman monipalvelupisteen perustaminen kyläkeskuksiin Keski-Suomessa. Hanke on kaksivuotinen ja sen kokonaiskustannusarvio on euroa, joista ELY-keskuksen tuki kattaa 90%. Hankkeen toteuttajana on Suomen Nuorisoseurojen Liitto. Hankekonsepti on monistettavissa myös muille alueille. Lisätietoja: Hannu Ala-Sankola Kansainvälisten asioiden toimikunta kokoontuu Kansainvälisten asioiden toimikunta kokoontuu Vantaalla Toimikunnalle voi välittää ideoita, kehittämisehdotuksia ja kysymyksiä kansainväliseen toimintaan liittyen. Toimikunnan tehtävä on tukea seuroja kansainvälistymisessä, joten otathan yhteyttä, jos tarvitset apua kansainvälisen toiminnan järjestämiseen. Yhteydenotot toimikunnan sihteerille Sirja Salmiselle. Kansalaisfoorumi myöntää historiakerhoille korotettua opintokerhotukea 5 tunti Nyt nuorisoseuroilla on hyvä mahdollisuus lähteä jännittävälle tutkimusmatkalle Nuorisoseuraliikkeen historiaan. Jokainen opintokerho voi räätälöidä reitin omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tutustumiskohteita voivat olla esimerkiksi oman seuran jalanjälkien seuraaminen, ryhmää kiinnostaviin merkkihenkilöihin ja heidän ajatuksiinsa tutustuminen, oman harrastusalan kehityskaaren piirtäminen tai sen pohdiskeleminen miten nuorisoseuraliike on rakentanut suomalaista yhteiskuntaa. Kokoontumalla 62 opintokerhotunnin ajaksi (á 45 min), historiakerho saa katettua koko viisiosaisen teossarjan kustannukset lähetyskuluineen. Oheista esitettä voi levittää vapaasti. Lisätietoa oheisesta esitteestä TANSSI-, TEATTERI- JA KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTTEET Tammikuun toimialatiedotteissa mm. Tanssitiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Teatteritiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Kansainvälisen toiminnan tiedotteessa tietoa koulutuksista, avustuksista ja kumppaninhakuilmoituksia. Kaikki tiedotteet löytyvät myös nettisivuiltamme Jos haluat liittyä jonkin tiedotteen postituslistalle, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: - tanssitiedote: Hannu Nipuli, - teatteritiedote: Fanny Vilmilä, - kansainvälisen toiminnan tiedote: Sirja Salminen, KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

4 TAPAHTUMAT Tanssipidot 2012 Tampere nyt on aika ilmoittautua kesän parhaisiin pitoihin Tanssipidoissa veljeskansat Suomi ja Viro kietovat kulttuuriset juurensa yhteiseksi väkeväksi voimasuoneksi. Tanssijuhlan pääteoksessa Velisinfoniassa - Kalevi ja Kalev ottavat miehestä mittaa. Siinä herkkyys, maskuliinisuus ja vaistot ovat samassa tahtotilassa. Uskon, että Velisinfonia jättää omat positiiviset askelmerkkinsä tanssin kenttään vielä moniksi vuosiksi eteenpäin. Haaste on heitetty, ottakaa se vastaan! Petri Kauppinen Taiteellinen johtaja, Suomi VELISINFONIA - Suomalaisvirolainen tanssiteos Ratinan stadionilla Tanssipitojen pääteos suomalaisvirolainen Velisinfonia, joka peilaa veljeskansojen ystävyyttä ja samankaltaisuutta. Velisinfonia on suomalaisten ja virolaisten kansantanssijoiden päätavoite tulevana vuonna ja lähes 5000 tanssijan esiintyjämäärältään kaikkien aikojen suurin tanssiteos tällä vuosituhannella. Teoksen tanssikohtaukset tarjoavat esiintymistavoitteita kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille. Voit ilmoittaa ryhmäsi Velisinfoniaan osoitteessa Samassa yhteydessä varataan pitopassit ja tarvittavat majoitus- ja ruokailupaketit. Tietoa velisinfonian tanssikohtauksista löytyy oheisesta liitteestä. Toisessa liitteessä on ryhmien kokoajien käyttöön tarkoitettu ilmoittautumiskaavake, jolla he voivat koota ryhmäläistensä ilmoittautumistiedot ja syöttää tiedot Tanssipitojen ilmoittautumisjärjestelmään. TAHDITTOMAT PISPALAN SOTTIISIN VUODEN KANSANTANSSIYHTYE Pispalan Sottiisin Vuoden 2012 kansantanssiyhtye on Tahdittomat Jokioisista. Tahdittomien edustustanssiryhmän muodostavat vuotiaat nuoret tanssijat; pitkälle ehtineet harrastajat, tanssin ammattikoulutuksen opiskelijat ja ammattilaiset. Suomen Nuorisoseurojen Liiton kansantanssiryhmien luokittelutapahtumassa Tahdittomat ylsi valiosarjaan 2011 ja voitti Tanhutaisto-kilpailun vuonna Edustusryhmä ja musiikkiryhmä Tradikaali esiintyvät aktiivisesti kotimaassa ja ovat vierailleet muun muassa Saksassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Unkarissa. Folklore Suomi Finland ry. valitsi Tahdittomat edustamaan Suomea vuonna 2012 Etelä-Koreaan. KANSAINVÄLISIÄ VIERAITA PETROSKOISTA MUMBAIHIN Tanssipitojen kaukaisin vieras on Intian Mumbaissa vuonna 1989 perustettu tanssi- ja musiikkiryhmä Nrutyeshwar (Tanssinjumala), jonka yksi päätehtävistä on intialaisen kulttuurin ja taiteen säilyttäminen. Intia on kulttuuri-identiteetiltään moniarvoinen ja rikas maa, jonka folklorella on juurensa uskonnollisissa perinteissä. Etnisten ja uskonnollisten ryhmien monimuotoisuus näkyy ennen muuta kaleidoskooppimaisesti vaihtelevissa värikkäissä puvuissa, intensiivisessä musiikissa ja kiinnostavassa liikekielessä. Tanssipidot tapahtumaan osallistuu 5000 tanssijaa, soittajaa ja laulajaa Suomen, Viron ja Intian lisäksi myös Tšekistä, Unkarista ja Venäjältä. LASTEN PIDOISSA LUOKITTELUJA, SIRKUSTA, TOIMINTAPAJOJA JA PIRSKEITÄ Lasten kansantanssiryhmien luokittelut pidetään Tampereella Tanssipidoissa. Ilmoittautuminen luokitteluihin mennessä Tanssipidoissa on mahdollista nähdä lastenkulttuurin valtionpalkinnon 2011 saanutta tamperelaista Sorin Sirkusta Sirkus saapuu pitoihin sirkuskavalkadissa. Tanssipitojen alle 12-vuotiaille lapsille tarkoitetut toimintapajat: Karjalainen leikkitupa, Paperiaskartelutyöpaja ja Kantelepaja järjestetään Ratinassa Velisinfonian harjoitusten lomassa perjantaina ja lauantaina. KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

5 TANSSIPITOJEN PÄÄSYLIPUT Tanssipitojen ohjelma on julkistettu ja se löytyy osoitteesta Tanssipitojen pääsyliput myynnissä Lippupalvelussa VARAA PITOPAKETTISI AJOISSA Pitopassit sekä majoitus- ja ruokailupaketit voi varata osoitteessa tai Pispalan Sottiisin toimistosta. PITOPASSI: 65, alle kouluikäiset 30 Kaikkien tanssijoiden ja soittajien henkilökohtainen tapahtumapassi, joka sisältää vapaan pääsyn Tanssipitojen tilaisuuksiin sekä etuja mm. Särkänniemen elämyspuistoon. MAJOITUS- JA RUOKAILUPAKETIT Hinnat euroa/ henkilö, vain Pitopassin varanneille. Koulumajoituspaketti 60 Majoitus koululuokassa torstaista sunnuntaihin, ruokailut ja aamiaiset festivaaliravintolassa tai piknik-lounaina. Omppupaketti 4hh 95, 2hh 150 Majoitus Omenahotellissa torstaista sunnuntaihin, ruokailut ja aamiaiset festivaaliruokalassa tai piknik-lounaina. Hotellipaketti 2hh 190 Majoitus ja aamiaiset Cumulus-hotellissa torstaista sunnuntaihin, ruokailut festivaaliruokalassa tai piknik-lounaina. 15 tilattua pitopakettia oikeuttaa yhteen ilmaiseen vetäjäpakettiin. Pitopassit tilanneille ryhmille kansantanssiryhmien luokitteluun osallistuminen on ilmainen, muille 230. Pitopassit sekä majoitus- ja ruokailupaketit voi varata osoitteessa tai Pispalan Sottiisin toimistosta. VIIKONLOPPUPAKETTI KAHDELLE HENKILÖLLE: 170 (K-Plussa-kortilla 20 euron alennus) Sisältää kahden hengen majoituksen lauantaista sunnuntaihin kahden hengen huoneessa Cumulushotellissa ja aamiaisen sekä Velisinfonian pääsyliput kahdelle henkilölle. Tanssipitojen viikonloppupaketti myynnissä Lippupalvelussa Lisätietoja: info(at)sottiisi.net, TIEDOTUS Nuori Kulttuuri -säätiö itsenäiseksi kulttuurisen nuorisotyön toimijaksi Nuori Kulttuuri -säätiön hallitus järjestäytyi Säätiön perustajajäseniksi tulivat Kerhokeskus koulutyön tuki ry, Finlands Svenska Ungdomsförbund, Suomen Nuorisoseurojen Liitto ja Nuoren Voiman Liitto. Nämä neljä järjestöä olivat alun perin järjestämässä Nuoren Kulttuurin edeltäjän, Henkisten kilpailujen organisaatiota jo vuonna Nuori Kulttuuri -säätiö aloitti toimintansa Nuori Kulttuuri -toimisto on toiminut Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n yhteydessä, mutta säätiön perustamisen myötä Nuori Kulttuuri -toimisto muuttaa Suomen Nuorisoseurojen liiton tiloihin. Suomen Nuorisoseurojen liiton aktiivinen ote kulttuurisen nuorisotoiminnan parissa sekä laaja valtakunnallinen verkosto johtivat säätiön hallituksen valitsemaan Nuorisoseurat Nuoren Kulttuurin sijoituspaikaksi. Toimisto KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

6 jatkaa toimintaansa autonomisena, hyvässä yhteistyössä kaikkien neljän perustajajärjestönsä ja muiden yhteistyökumppaniensa kanssa. Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtajana on aloittanut FM Panu Mäenpää. Lisätietoja: Panu Mäenpää, Ajankohtaista yhdistystietoa YHTÄLÖ-oppaasta Yhdistysten talous- ja vero-opas YHTÄLÖ on jokaisen yhdistystoiminnassa mukana olevan käsikirja. Opas neuvoo pienen yhdistyksen arkisissa talous- ja veroasioissa. Verkossa julkaistava opas päivitetään vuosittain ajan tasalle. Nyt joulukuussa 2011 tehdyssä päivityksessä oppaaseen on lisätty muun muassa yhdistyksen perustamiseen ja purkautumiseen, jäsenyyteen sekä hallituksen jäsenten tehtäviin ja vastuisiin liittyvää tietoa. Lisäksi oppaassa on tärkeää tietoa yhdistyslakiin hiljattain tehdyistä muutoksista. YHTÄLÖ-oppaan päivitykset on tehty lukijaystävällisesti niin, että myös nopealla selaamisella saa käsityksen tärkeimmistä muutoksista. Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän kansalaistoiminnan teemaryhmän julkaisema opas YHTÄLÖ yhdistyksen talous ja verotus, mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osalta löytyy osoitteesta Opas on julkaistu vain sähköisenä versiona, ja se on kaikkien aiheesta kiinnostuneiden vapaasti käytettävissä ja lainattavissa. Nuorisoseurojen liitto on mukana kansalaistoiminnan teemaryhmän työssä. Lisätietoja: Ritva Pihlaja, erityisasiantuntija, Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaistoiminnan teemaryhmä, puhelin , ritva.pihlaja(at)pp.inet.fi Paula Pylkkänen, YHTÄLÖ-oppaan kirjoittaja, puhelin , paula.pylkkanen(at)sahkorenki.fi AVUSTUKSET Kohdeavustukset kulttuurin hyvinvointia edistävään toimintaan Alueelliset taidetoimikunnat myöntävät avustuksia kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävään toimintaan. Avustusta voivat hakea alueelliset yhteisöt ja toimijat ja se on käytettävä vuoden 2012 aikana. Määrärahalla tuetaan yhteisöllisyyden, arjen luovien toimintojen ja ympäristöjen edistämistä sekä työhyvinvoinnin tukemista kulttuurin ja taiteen keinoin. Etusijalla ovat poikkihallinnolliset yhteistyöhankkeet, joista syntyy uusia toimintamalleja. Jos hakemus koskee toimintaa useamman eri alueellisen taidetoimikunnan alueella, voidaan hakemus käsitellä eri toimikunnissa. Hakijan täytyy erikseen pyytää tätä sen toimikunnan pääsihteeriltä, johon hakemus on jätetty. Hakuaika on heti alkuvuodesta ja vaihtelee alueittain. Lisätiedot ja hakulomakkeet kunkin alueen taidetoimikunnan kotisivulta KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

7 Avustukset lasten ja nuorten harrastustoimintaan Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskusten avustukset lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan järjestäjille on haettava mennessä. Avustukselle välisenä aikana järjestettävää harrastustoimintaa ja loma-aikaista päiväleiritoimintaa, joka on kohdennettu pääosin 7 18-vuotiaille. Avustettavan toiminnan tulee olla lukuvuoden aikana säännöllisesti vähintään kerran viikossa toteutettavaa. Tämän lisäksi tai vaihtoehtoisesti avustusta voidaan hakea lasten ja nuorten loma-aikoina tapahtuvaan päiväleiritoimintaan. Toiminnan sisältönä tuetaan esim. kulttuuriin, taide- ja mediakasvatukseen, ympäristöön, luontoon, käden taitoihin, ruoanlaittoon sekä liikunnalliseen harrastamiseen liittyviä teemoja. Hakuohjeet ja -lomakkeet osoitteesta -> Koulutus, osaaminen ja kulttuuri Kulttuurirahaston maakuntarahastojen avustukset haettava mennessä Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahojen hakuaika on Käsiteltäväksi otetaan hakemukset, jotka on toimitettu maakuntarahastoihin sekä sähköisen verkkopalvelun kautta että allekirjoitettuna paperikopiona. Lisätiedot apurahoista ja hakuohjeet löytyvät kunkin maakuntarahaston omilta sivuilta osoitteesta HENKILÖUUTISIA Uusimaa hakee toiminnanjohtajaa Uudenmaan Nuorisoseurat ja Kalevan Nuoret hakevat toiminnanjohtajaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle Uudenmaan piirijärjestöjen jäseninä on 41 uusmaalaista nuorisoseuraa. Piirijärjestöjen tehtävänä on tukea seuroissa tehtävää kulttuurista lapsi-, nuoriso- ja perhetyötä. Kalevan Nuorten piiri vastaa lisäksi Munkkivuoren nuorisotalon toiminnasta Helsingissä. Piirijärjestöissä työskentelee tällä hetkellä kahdeksan henkilöä. Toimipiste sijaitsee Munkkivuoressa, Helsingissä. Toiminnanjohtajan työtehtäviin kuuluu yhdistyksen hallinnosta ja taloudesta vastaaminen, johtokunnan esittelijänä toimiminen, järjestötyön ja nuorisotalotoiminnan johtaminen, henkilöstön esimiehenä toimiminen ja koko nuorisoseurajärjestössä käynnissä olevan organisaatiouudistuksen läpivieminen piirijärjestön osalta. Yhteistyö koko nuorisoseurajärjestön, Helsingin kaupungin ja maakunnan muiden nuorisotyötoimijoiden kanssa on yksi työn keskeisiä sisältöjä. Tehtävään valittavalta henkilöltä odotetaan soveltuvaa koulutusta, vankkaa talousosaamista ja laajaa järjestötyön kokemusta. Organisaatiouudistuksen takia korostuvat erityisesti organisaation kehittämis- ja esimiestaidot. Kulttuurisen ja/tai nuorisotyön kokemus katsotaan eduksi. Työsuhteen määräaikaisuuden perusteena on järjestössä meneillään oleva organisaatiouudistus ja työsuhteen jatkuminen määräajan jälkeen on mahdollinen. Työhakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen on lähetettävä klo 16 mennessä osoitteeseen uusimaa(at)nuorisoseurat.fitai Uudenmaan Nuorisoseurat ja Kalevan Nuoret, Raumantie 5, Helsinki. Haastattelut järjestetään viikolla 6. Työ alkaa tai sopimuksen mukaan. KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

8 Lisätiedot: toiminnanjohtaja Juha Jämsä puh , juha.jamsa(at)nuorisoseurat.fi tai puheenjohtaja Pertti Asikanius puh , pertti.asikanius(at)hotmail.com Eija Kauniskangas SNL:n työllistämishankkeen päälliköksi SNL:n Leipää ja kulttuuria työllistämishankkeen projektipäälliköksi on valittu yhteisöpedagogi Eija Kauniskangas. Eija on aiemmin työskennellyt muun muassa Allianssissa osallisuussuunnittelijana, Rural Youth Europe järjestön pääsihteerinä sekä kansainvälisten asioiden projektisihteerinä Suomen 4H-liitossa. Lisäksi hänellä on laajasti järjestökokemusta partiotoiminnasta. Eija aloittaa tehtävässä ja hänet tavoittaa numerosta tai sähköpostilla eija.kauniskangas(at)nuorisoseurat.fi. SNL:n Leipää ja kulttuuria hanke päättyy heinäkuussa Lisätietoja: Antti Kalliomaa MUUTA Allianssi-risteily Allianssi-risteily kokoaa nuorisoalan toimijat seminaariristeilylle. Tarjolla on yli 50 tuntia ajankohtaista tietoa nuorisoalasta ja nuorten hyvinvoinnista sekä ainutlaatuinen kohtaamispaikka alan toimijoille. Tämänkertaisella risteilyllä juhlitaan myös Nuorisoyhteistyö Allianssin 20-vuotista taivalta. Seminaarin avajaiset Savoy-teatterissa Helsingissä on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Allianssi-risteilyn osallistumismaksu sisältää matkan valitussa hyttiluokassa, majoituksen, seminaariohjelman, illallisen ja brunssin. Niin seminaariristeilylle kuin avajaisseminaariin ilmoittaudutaan osoitteessa Nuorisotyön tunnustuspalkinto 2012 Kulttuuri- ja urheiluministeri myöntää yhdennentoista kerran nuorisotyön tunnustuspalkinnon. Tunnustuspalkinto (arvoltaan ) jaetaan Allianssin 20 -vuotisristeilyn avajaisissa Helsingissä Nuorisotyön tunnustuspalkinto on näkyvä tunnustus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla. Palkinnolla nostetaan esiin tekijöitä, joilla on kokemusta ja näkemystä toimialalla. Se voi olla tunnustus tehdystä työstä, mutta myös kannustus kehittää edelleen ennakkoluulottomasti uusia työmuotoja nuorisotyössä. Palkinnon saa vuorovuosittain yhteisö ja henkilö. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet: kulttuurisihteeri Sinikka Haapanen Helsingin Nuorisoasiainkeskuksesta (2002); Sorin Sirkus Tampereelta (2003); Inarin kunnan viestintäpaja (2004); lehtori Maija-Sisko Kauppila (2005); Hollolan Nuorisoseura (2006); toimialajohtaja Pauli Parviainen (2007); Suomen Partiolaiset (2008); toiminnanjohtaja Pekka Häyhä (2009); Nuorisoverkosto Changemaker/Kirkon Ulkomaan apu (2010); nuorisosihteeri Sirkka-Liisa Strömmer Akaan kunnasta (2011). Palkinnon saajana voi tällä kertaa olla nuorisojärjestö, -ryhmä tai -yhteisö. Palkinnosta päättää kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kuultuaan Nuorisotutkimussäätiön hallitusta. Kirjalliset ehdotukset palkinnon saajaksi tulee lähettää perusteluineen mennessä Nuorisotutkimussäätiön hallitukselle osoitteeseen: Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry./nuorisotutkimussäätiö (tunnustuspalkinto), Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, Helsinki. KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

9 YHTEYSTIEDOT Ala-Sankola Hannu, puh , hannu.ala-sankola(at)nuorisoseurat.fi Harju Aaro, puh , aaro.harju(at)kansalaisfoorumi.fi Heinämäki Jukka, puh , jukka.heinamaki(at)sottiisi.net Hoppu Päivi, puh , päivi.hoppu(at)sottiisi.net Kaipiainen Leo, puh , leo.kaipiainen(at)nuorisoseurat.fi Kalliomaa Antti, puh , antti.kalliomaa(at)nuorisoseurat.fi Kilpeläinen Pia, puh , pia.kilpelainen(at)nuorisoseurat.fi Kokkonen Anu, puh , anu.kokkonen(at)kalevannuoret.fi Konttinen Ulla, puh , ulla.konttinen(at)kalevannuoret.fi Lamminen Greetta, puh , greetta.lamminen(at)kalevannuoret.fi Liski Riitta, puh riitta.liski(at)kansalaisfoorumi.fi Matilainen Pia, puh , pia.matilainen(at)nuorisoseurat.fi Ortju Sari, puh. (03) tai sari.ortju(at)sottiisi.net Pihlaja Ritva, puh , ritva.pihlaja(at)pp.inet.fi Rantala Jaakko, puh , jaakko.rantala(at)kansalaisfoorumi.fi Räsänen Heikki, puh , heikki.rasanen(at)munvuoro.fi Saarelainen Maarit, puh , maarit.saarelainen(at)sottiisi.net Salminen Sirja, puh , sirja.salminen(at)kalevannuoret.fi Vilmilä Fanny, puh , fanny.vilmila(at)nuorisoseurat.fi TIEDOTTEEN JAKELU Keskusseurojen ja KN-piirien toimistot KN-liiton valtuutetut ja varavaltuutetut SNL:n valtuutetut ja varavaltuutetut Piirijärjestöjen puheenjohtajat Liittojen hallitukset Liittojen asiantuntijatoimikuntien puheenjohtajat Liittojen työntekijät Yhteistyöjärjestöjen puheenjohtajat ja toimihenkilöt HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ - eduskunta - valtioneuvosto - opetusministeriö - oikeusministeriö - valtionhallinnon keskustelufoorumi - kansanvaltaa koskevan tiedon kohtauspaikka - Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry - Suomen Kansanmusiikkiliitto ry - Suomen Kanteleliitto ry - Nuorten Areena ry - Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi - Suomen Kotiseutuliitto - Suomen Kylätoiminta SYTY ry sekä maaseudun paikalliset kehittämisyhdistykset KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

10 kansalaisjärjestöteemaryhmä - Mun Vuoro! -hanke - Suomen Harrastajateatteriliitto - Nuorten Akatemia - Folklore Suomi Finland ry - Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO - Suomen Kulttuurirahasto - Jenny ja Antti Vihurin rahasto - Alfred Kordelinin säätiö - SITRA - kansalaisyhteiskuntasivusto - kansantanssin ohjaajakoulutus - tietoa seurantalotoimijoille ja taloja käyttäville KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU (10)

16.4.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

16.4.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 16.4.2012 KUUKAUSITIEDOTE HUHTIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa.

Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa. 15.3.2012 KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.5.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.5.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.5.2012 KUUKAUSITIEDOTE TOUKOKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.11.2012 KUUKAUSITIEDOTE MARRASKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.8.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.8.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.8.2012 KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

17.9.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

17.9.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 17.9.2012 KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat 15.10.2012 KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU!

HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU! HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU! Herkun sisältö: 1 Ajankohtaista Toimintatietojen 2011 sekä toimihenkilö- ja ohjaajatietojen palauttaminen

Lisätiedot

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE SOTTIISIMOVES 2014 ILMOITTAUTUMISOHJEET Tapahtumaan ilmoittaudutaan nettilinkin kautta. http://ilmoittautuminen.sottiisi.net/ilmoittaudu/index Olemme koonneet tähän ohjeistusta ilmoittautumiseen liittyen.

Lisätiedot

16.1.2012 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012

16.1.2012 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012 16.1.2012 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012 Tiedote välittää ajankohtaista tietoa nuoriso ja kulttuurialan kansainvälisistä mahdollisuuksista, koulutuksista, tapahtumista ja avustuksista sekä muista kansainvälisyyteen

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Henkilövalinnat valtuuston syyskokouksessa... 1 Seurantalojen korjausavustus... 2 Harrastus ja toimintaryhmiin ilmoittautuminen nuorisoseurarekisterin

Lisätiedot

***************************************************************************

*************************************************************************** TEATTERITIEDOTE 2012 TAMMIKUU Liittojen sähköinen teatteritiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Uudenmaan keskusseuran ja piirin syyskokous 2011

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Uudenmaan keskusseuran ja piirin syyskokous 2011 Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus Uudenmaan keskusseuran ja piirin syyskokous 2011 Uudistuksen tarkoitus Keventää hallintoa piiri ja liittotasolla Suunnata resursseja toimintaan (ei byrokratiaan)

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö www.nurmijarvi.fi 2 NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ 1.YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET 2.1 Tuotantotuki 2.2 Yhdistyksen vuokra-avustus 2.3 Työskentelyapuraha

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 15.11.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous... 1 Tekemisen riemua arpajaiset... 2 Tee tanssikoreografia

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 13.12.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Suomen Nuorisoseurojen valtuusto kokoontui Tampereella... 1 Kasvatusnäkemys... 2 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 2 Tekemisen

Lisätiedot

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry:n tehtävänä on tukea eri tavoin sen jäsenyhdistyksiä

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2015

Yhdistystiedote 7/2015 Yhdistystiedote 7/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen haulla kiire. Ottakaa asia puheeksi hallituksessa! - Liittopäivät ilmoittautuminen lähestyy - Syksyn aikana runsaasti koulutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella KUUKAUSITIEDOTE 9 2013 16.9.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella... 1 Henkilövalinnat valtuuston

Lisätiedot

Taiteen edistämiskeskus Lounais-Suomen aluetoimipiste

Taiteen edistämiskeskus Lounais-Suomen aluetoimipiste Taiteen edistämiskeskus Lounais-Suomen aluetoimipiste Taiteen edistämiskeskus Aiemmin Taiteen keskustoimikunta (1968 2012) Tehtävänä taiteen edistäminen kansallisesti ja kansainvälisesti Myös kulttuurin

Lisätiedot

Yhdistystiedote 8/2015

Yhdistystiedote 8/2015 Yhdistystiedote 8/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen päivämäärät s. 2 - Kuinka näytte aivovammaviikolla? s. 5 Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 TÄRKEÄ: Jäsenjärjestöavustuksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 2. Järjestötoiminta 3. Viestintä ja vaikuttaminen 4. Hallinto ja talous 5.

Lisätiedot

Ajankohtaisia kehittämishankkeita ja poliittisia linjauksia valtakunnan tasolla

Ajankohtaisia kehittämishankkeita ja poliittisia linjauksia valtakunnan tasolla Hanketreffit Kulttuuri ja hyvinvointi Ajankohtaisia kehittämishankkeita ja poliittisia linjauksia valtakunnan tasolla Hämeenlinna 22.5.2014 ja Oulu 27.5.2014 Maaseudun elämänlaatuverkosto Heli Talvitie,

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia PROFESSORILUENTO Professori Leila Koivunen Yleinen historia Humanistinen tiedekunta 16.12.2015 Professori Leila Koivunen pitää professoriluentonsa Educariumin Edu 1 -salissa, Assistentinkatu 5 16. joulukuuta

Lisätiedot

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 NUORISOTYÖN NEUVOTTELUPÄIVÄT 23. 24.8.2012 Helsinki Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki YHTEISTYÖN MERKITYS Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 9.15

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki. Suomen Motoristit ry Kuusimäenkatu 21 33560 TAMPERE 1 (6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Suomen Motoristit ry Kotipaikka: Forssa Osoite: Kuusimäenkatu 21 33560 Tampere Rekisterinumero: 151.543 Merkitty rekisteriin:

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2014 2015 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010.

Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. Yhdistyksen säännöt Suomen Metsäsertifiointi ry:n 26.5.2009 hyväksymät säännöt, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt 8.1.2010. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Metsäsertifiointi

Lisätiedot

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta.

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. SÄÄNTÖMUUTOSMUISTIO 23.09.2009 Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. Muistiossa on kirjattuna ensin nykyinen sääntökohta ja sen perään esitetty muutos perusteluineen.

Lisätiedot

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW Suomen Kylätoiminta ry, Maaseutuverkostoyksikkö ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät syksyn 2008 aikana Vastuuta ottavan paikallisyhteisö

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET Seurojen johtokuntien sääntömääräiset ja vapaaehtoiset tehtävät sekä vastuualueet, joiden avulla seurat voivat edistää toimintaansa YHDESSÄ ENEMMÄN Uuden toimintakauden alussa

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere 50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere Ohjelmaryhmien vetäjät tutustumassa esiintymisareenaan! Tapahtumatiedote 2/2012 20.3.2012 Sisältö: 1. Tapahtumarannekkeiden ja ruokailujen tilaamisella

Lisätiedot

Liiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marianpäivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa.

Liiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marianpäivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa. Suomen Nuorisoseurojen Liitto OHJESÄÄNTÖ Hallitus LIITON HUOMIONOSOITUKSET 1. Vuoden Nuorisoseura Liiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marianpäivänä valtakunnallisessa

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2016 Hyvinkään Sähköalantyöntekijäin ammattiosasto ry Kokoustila: Kutomokatu 5 H 33-34, 05820 Hyvinkää E-Mail: ammattiosasto013@gmail.com

Lisätiedot

TANSSITIEDOTE 15.2.2013

TANSSITIEDOTE 15.2.2013 TANSSITIEDOTE 15.2.2013 Liittojen sähköinen tanssitiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista.

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN Hyväksytty kulttuuri- ja vapaaaikalautakunnassa 13.12.2012 86 SISÄLLYSLUETTELO LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11

Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 NUORISOTYÖN NEUVOTTELUPÄIVÄT 23. 24.8.2012 Helsinki Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki YHTEISTYÖN MERKITYS Torstai, 23. elokuuta 2012, Paikka: Kalliolan setlementti, Sturenkatu 11 9.15

Lisätiedot

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Yleistä Liiton toiminnan perustana päättyneellä kolmivuotiskaudella on ollut Helsingin nuorisoseurakokouksen vuonna 2009 hyväksymä kolmivuotisohjelma

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 1. LEADER TOIMINNAN TAVOITTEET OHJELMAKAUDELLA 2014 2020 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa esitetään suuntaviivat maatalouden ja maaseudun kehittämiselle

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/?

Ohjelman muutokset mahdollisia. Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. Ilmoittautumislomake: http://www.sinfoniaorkesterit.fi/fi/tapahtuma/? 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa Suomen Sinfoniaorkesterit ry 51. Valtakunnalliset orkesteripäivät Turussa 22.-24.4.2016 Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, puh (02) 337 3800

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 1 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-,harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1. Kulttuuri- ja harrastustoiminta 1.2. Koulutus ja ohjaajahuolto 1.3. Tapahtumat

Lisätiedot

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille-leirit Järjestäjän opas Suomen Nuorisoseurat ry Sisällys Nuorisoseuratoiminta... 3 Luova lava lapsille -päiväleirit... 4 Hetki Taiteilijana-esitykset... 5 Leirien ohjaajat... 6 Leirien

Lisätiedot

HERKKUMEILI 14.12.2011

HERKKUMEILI 14.12.2011 HERKKUMEILI 14.12.2011 Oikein rauhaisa Joulun aikaa Teille kaikille! Tässä vuoden 2011 viimeinen Herkkumeili, jossa perinteiseen tapaan sekalainen kattaus asioita tiedoksenne. Touhutaan taas yhdessä ensi

Lisätiedot

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä Kokouskutsu Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä AIKA: Maanantai 28.11.2011 klo 17.30 - PAIKKA: Kuopion kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu

Lisätiedot

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa.

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksen järjestyssääntö Edustajakokouksen esityslistan 4. kohdassa tehdyn päätöksen mukaisesti kokouksessa noudatetaan järjestäytymismuotojen ja menettelytapojen osalta seuraavaa järjestyssääntöä: 1

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2015 Hyvinkään Sähköalantyöntekijäin ammattiosasto ry Kokoustila: Kutomokatu 5 H 33-34, 05820 Hyvinkää E-Mail: ammattiosasto013@gmail.com

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Yhdistystiedote 6/2013

Yhdistystiedote 6/2013 1 Yhdistystiedote 6/2013 Hei yhdistystoimija! Tässäpä teille taas tuore yhdistystiedote, jossa on tärkeitä tietoja liitosta teille ja jäsenillenne. Muistattehan siis välittää näitä tietoja eteenpäin. Kiitos!

Lisätiedot

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com 1. YHDISTYS 2. ORGANISAATIO Kuopion kuvataiteilijat ry eli Ars Libera

Lisätiedot

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - liittyi kansainväliseen hostelliliittoon, IYHF:ään,

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

Kulttuurin avustukset 23.4.2014. Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki

Kulttuurin avustukset 23.4.2014. Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki Kulttuurin avustukset 23.4.2014 Lastenkulttuurin päällikkö Reeli Karimäki AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN YLEISET PERIAATTEET Kulttuuritoimintaan tarkoitettujen avustusten jakoperusteet noudattavat Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Keskeiset toimijat ja kulttuuripoliittinen vaikuttaminen Sirpa Lahti & Hannu Tolvanen

Keskeiset toimijat ja kulttuuripoliittinen vaikuttaminen Sirpa Lahti & Hannu Tolvanen Keskeiset toimijat ja kulttuuripoliittinen vaikuttaminen Sirpa Lahti & Hannu Tolvanen Toimijat Kansanmusiikin ja - tanssin alan toimijat voidaan jakaa kolmeen suurempaan kategoriaan, yksityiset toimijat,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto 1 31.3.2015 Johdanto Tämä info on tarkoitettu tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotuille työntekijöille

Lisätiedot

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Tarkistettu 2.1.2013 TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Arvoisa vastaanottaja Vuoden 2013 valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun

Lisätiedot

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki Organisaatiouudistus Hallitukset asettivat työryhmän syksyllä 2008 Työryhmän esitys lokakuussa 2009 Keskustelu syysvaltuustoissa

Lisätiedot

HAKUOHJEET / CIRKON RESIDENSSIHAKU 2016-2017

HAKUOHJEET / CIRKON RESIDENSSIHAKU 2016-2017 1(5) HAKUOHJEET / CIRKON RESIDENSSIHAKU 2016-2017 Mitä haetaan ja mille ajalle? Cirkon residenssihaussa voi hakea 2-4 viikon mittaista residenssityöskentelyjaksoa Cirkossa, Helsingin Suvilahdessa. Tässä

Lisätiedot

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS 2015 OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö Kyösti Haatajan säätiö SÄÄTIÖIDEN SYNTY JA TOIMINTA OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö ja Kyösti Haatajan säätiö ovat tukeneet tieteellistä

Lisätiedot

TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012

TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012 TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012 Liittojen sähköinen tanssitiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan

Lisätiedot

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Kehittämishanke Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Perustiedot Hankesuunnitelma Kustannus ja rahoitus Tavoitteet Allekirjoitus ja lähetys Hakija N

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustus- ja stipendisääntö

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustus- ja stipendisääntö Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustus- ja stipendisääntö Hyväksytty 9.12.2008 Muutokset hyväksytty: Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 19.1.2016 1, liite 1 Liiikuntalautakunta 19.1.2016

Lisätiedot

Suomen Kulttuurirahasto. Kristiina Havas

Suomen Kulttuurirahasto. Kristiina Havas Suomen Kulttuurirahasto Kristiina Havas Suomen Kulttuurirahasto Historia eturyhmistä ja instituutioista riippumaton, henkisesti ja taloudellisesti itsenäinen kulttuurin tukija Kulttuurirahaston sääntömääräinen

Lisätiedot

SUOMEN BORDERCOLLIET JA AUSTRALIANKELPIET RY SÄÄNNÖT

SUOMEN BORDERCOLLIET JA AUSTRALIANKELPIET RY SÄÄNNÖT SUOMEN BORDERCOLLIET JA AUSTRALIANKELPIET RY SÄÄNNÖT 1. YHDISTYKSEN NIMI Yhdistyksen nimi on Suomen bordercolliet & australiankelpiet ry, Finska Border Collies & Australiska Kelpies rf ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Ulkomaalaisten jäsenten luku voi olla korkeintaan 1/5 yhdistyksen koko jäsenluvusta.

Ulkomaalaisten jäsenten luku voi olla korkeintaan 1/5 yhdistyksen koko jäsenluvusta. 1 (7) V9.12.2008 PRH:n hyväksymät FINPRO RY:N SÄÄNNÖT Sääntöjen muutos rekisteröity 18.9.2009. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Finpro ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri JOENSUU Joensuun kaupunki AVUSTUSHAKEMUS 2015 Kulttuuri palvelut Tarkoi 1 Kohdeavustus Taiteilijan työskentelyavustus /i ranomai sen tus IJ Kiihtelysvaaran kulttuurirahaston avustus merkintäjä (hdistys

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

TYYn avustukset alayhdistyksille 11.03.2015

TYYn avustukset alayhdistyksille 11.03.2015 TYYn avustukset alayhdistyksille 11.03.2015 Universitas Turku TYY & TY yhteistyössä Opetusta tukevan tai muuten akateemisen toiminnan järjestämiseen Esimerkiksi kurssien tai seminaarien järjestämiseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää.

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää. Seurakirje 5/2014 Suomen Nuorisoseurat ry tiedottaa: Harrastajateatteriväen tapaaminen torstaina 21.8. Lämpimästi tervetuloa harrastajateatteriväen tapaamiseen Seinäjoen Harrastajateatterikesän aattona

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TAMMIKUU/2003

SEURATIEDOTE TAMMIKUU/2003 SEURATIEDOTE TAMMIKUU/2003 PUHEENJOHTAJAN TERVEISET PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 12.-13.4. VANTAALLA - KUTSU LADY-TURNAUKSEEN -KUTSU F-TYTTÖJEN NUORI SUOMI -TURNAUKSEEN KOULUTAPAHTUMAT MAAJOUKKUEEN VALMENTAJA

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tanssikas ry ja sen kotipaikka on Kouvola. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoitus on taloudellista voittoa tavoittelematta toimia

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET Seurojen johtokuntien sääntömääräiset ja vapaaehtoiset tehtävät sekä vastuualueet, joiden avulla seurat voivat edistää toimintaansa Suomen Nuorisoseurat www.nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - On vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - Suomen Hostelljärjestö ja verkoston yli 40

Lisätiedot

Kulttuuripalvelujen kohdeavustukset:

Kulttuuripalvelujen kohdeavustukset: Vapaa-aikalautakunta 31 28.04.2015 Vapaa-aikalautakunta 44 27.05.2015 Kulttuuripalvelujen vuoden 2015 avustukset Vapla 28.04.2015 31 Valmistelija: kulttuurisihteeri Juhani Heinonen, puh. 02 761 1210 Vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015

Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015 SUOMEN MOPSIKERHO RY:N SÄÄNNÖT Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Mopsikerho ry ja sen tarkoituksena on kaikin

Lisätiedot

Verkostot työhyvinvoinnin tukena Jaana Lerssi-Uskelin (11.9.2014) Työterveyslaitos www.ttl.fi

Verkostot työhyvinvoinnin tukena Jaana Lerssi-Uskelin (11.9.2014) Työterveyslaitos www.ttl.fi Verkostot työhyvinvoinnin tukena Jaana Lerssi-Uskelin (11.9.2014) Työhyvinvointia edistäviä verkostoja 2014-2015 Työterveyslaitoksen koordinoimat verkostot Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto TTL:n koordinoimat

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Maakunnallinen kulttuuriyhteistyö Maria Helo

Maakunnallinen kulttuuriyhteistyö Maria Helo Maakunnallinen kulttuuriyhteistyö Maria Helo Lähtökohdat Toimijat etäällä toisistaan, maakunnallisen toiminnan lisääminen - ) eri toimijoiden kohtaamisia ja voimavarojen tehokkaampaa yhdistämistä Tahto

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE

MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE MIKKELIN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUSOHJE Nuorisolain mukaan kunnan yhtenä tehtävänä on tukea nuorisojärjestöjä ja nuorten toimintaryhmiä. Laki edellyttää myös kuntia toimimaan yhteistyössä nuorisojärjestöjen

Lisätiedot

Juhlavuoden organisaatio

Juhlavuoden organisaatio Juhlavuoden organisaatio Valtuuskunta 70 jäsentä, pj. pääministeri Juha Sipilä Hallitus 12 jäsentä, pj. valtiosihteeri Paula Lehtomäki Sihteeristö valtioneuvoston kansliassa 7 henkilöä, pääsihteeri Pekka

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot