Saimaan Nuorisoseurat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Saimaan Nuorisoseurat"

Transkriptio

1 Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus vuodelta (22)

2 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2. Kerhotoiminta 1.3. Koulutus 1.4. Tapahtumat 1.5. Kansainvälinen toiminta 2. JÄRJESTÖTOIMINTA 2.1. Kehittäminen ja hanketoiminta 2.2. Koulutus 2.3. Jäsenpalvelut 3. VAIKUTTAMINEN JA VIESTINTÄ 3.1. Viestintä 3.2. Yhteistyöverkostot 4. HALLINTO JA TALOUS 4.1. Hallinto 4.2. Toimisto ja henkilöstö 4.3. Talous 2 (22)

3 JOHDANTO Saimaan Nuorisoseurojen toimintaa on ohjannut Jyväskylän nuorisoseurakokouksen hyväksymä strategia Nuorisoseurat 2020 sekä kolmivuotisohjelma Nuorisoseurajärjestön kärkihankkeet Toimintamme arvot ovat osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Toiminta-ajatuksemme mukaan kasvatus- ja harrastustoimintamme edistää lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua sekä aktiivista ja vastuullista kansalaisuutta. Eri-ikäisten yhdessä toimiminen vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta sekä lisää hyvinvointia. Visionamme on, että vuonna 2020 nuorisoseurat on Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. Saimaan Kalevan Nuorten purkautuessa vuoden 2012 lopussa, on lasten ja nuorten toiminnasta muodostunut keskeinen osa Saimaan Nuorisoseurojen toimintaa. Saimaan Kalevan Nuorten toiminnanjohtaja siirtyi Saimaan Nuorisoseurojen työntekijäksi nimikkeellä suunnittelija. Järjestön organisaatiouudistuksen myötä Saimaan Nuorisoseurat on alkaen ollut osa lastenkulttuurin osaamiskeskusta, jonka muina toimijoina ovat Suomen Nuorisoseurat ja Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Uudenmaan aluetoimistot. Saimaan Nuorisoseurojen osaamisalueena on ollut lastenkulttuuritapahtumat, erityisesti Lasten Kalenat. Lasten Kalenat järjestettiin Lappeenrannassa Saimaan Nuorisoseurojen Tekemisen riemua hanke Mäntyharjun, Mikkelin ja Ristiinan alueella päättyi Hankkeen avulla käynnistettiin tanssin ja teatterin harrastustoimintaa alueen nuorisoseurojen ja muiden toimijoiden kanssa. Pääosa käynnistyneistä toiminnoista oli lasten ja nuorten toimintaa. Hankkeen päättymisen jälkeen jatkui Haukivuorella toiminut lasten teatterikerho kansalaisopiston alaisuudessa ja Ristiinassa toiminut lasten teatterikerho Ristiinan Nuorisoseuran omana toimintana. Nuorisoseurajärjestön keskeiset toimenpiteet vuonna 2013 olivat: - Järjestämme lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia - Edesautamme lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista nuorisoseuroissa - Kehitämme ja järjestämme ohjaajakoulutusta - Pidämme huolta ohjaajien jaksamisesta ja virkistäytymisestä ohjaajahuollon avulla - Teemme paikallista nuorisoseuratoimintaa näkyväksi ja tunnetuksi paikallisesti, alueellisesti sekä valtakunnallisesti - Kerromme toiminnastamme avoimesti ja aktiivisesti - Kartoitamme kaupunki- ja kasvualueiden toimintaympäristön ja tilanteen - Kokoamme olemassa olevat toimivat esimerkit kaupunkien ja kasvualueiden nuorisoseuroista - Käynnistämme strategian mukaisen vapaaehtoistyön kehittämisen ohjelman, jonka avulla tuetaan vapaaehtoisten rekrytointia, perehdyttämistä, huoltamista ja palkitsemista - Kehitämme vapaaehtoistoiminnan toimintamalleja 3 (22)

4 KÄRKIHANKKEET LAPSET JA NUORET PARASTA! Nuorisoseuroissa edistetään lasten ja nuorten toimintaa eettisesti ja kasvua tukevasti. Vuosia jatkunut osallisuuden vahvistaminen sekä toimintamallien luominen ja hyödyntäminen ovat madaltaneet kynnystä osallistua toimintaan. Lasten ja nuorten hyvinvointia edistämässä on eri-ikäisiä nuorisoseuralaisia. Vuonna 2013 Saimaan Nuorisoseurat oli mukana järjestämässä Lasten Kalenat tapahtumaa, joka pidettiin Saimaan Nuorisoseurat järjesti omat lastenkulttuuritapahtumat, Kulttuurikimaran ja Teatterimetakan lokakuussa. Saimaan Nuorisoseurat on ollut osa lastenkulttuurin osaamiskeskusta. 2. OHJAAJAT JALUSTALLA Ohjaaja on harrastusryhmän tai kerhon sydän, jonka osaaminen, innostus ja kiinnostus ohjaamiseen on toiminnan ytimessä. Ohjaaja tarvitsee huolenpitoa: koulutusta ja muiden ohjaajien tapaamista sekä apua ryhmän käytännön pyörittämisessä sekä tapahtumiin tai koulutuksiin osallistuttaessa. Yhtä oikeaa ohjaajahuollon tapaa ei ole, vaan jokainen nuorisoseura on omien ohjaajiensa asiantuntija, joka hyötyy ammattimaisesti tuotetuista tukipalveluista. Syyskaudelle suunniteltu Knoppi ohjaajakoulutus siirrettiin alkuvuoteen Ohjaajien olohuone järjestettiin Kulttuurikimaraja Teatterimetakka tapahtumien yhteydessä lokakuussa Imatralla. Saimaan Nuorisoseurat tarjosi eri taiteen lajien ammattilaisille työmahdollisuuksia Lasten Kalenoiden, Kulttuurikimaran ja Teatterimetakan työpajojen kouluttajina. Tapahtumat mahdollistivat myös ammattiopettajien ja harrasteohjaajien kohtaamisen. 3. ME OLLAAN UPEITA! ASENNE RATKAISEE Nuorisoseuratoimintaan on jokainen tervetullut. Toiminta on näkyvää ja se kiinnostaa ihmisiä. Jokainen seura on ainutlaatuinen yhteisö ja tekemisen kirjo niissä on laaja. Juuri paikalliset tarinat luovat hyvää mieltä ja kertovat eteenpäin menevästä positiivisesta nuorisoseurahengestä. Luotamme toisiimme joka tasolla ja tuemme ja kannustamme toinen toistamme. Me olemme upeita! Avilta haettiin paikallisen harrastustoiminnan tukea, jolla mahdollistettiin säännöllistä kerhotoimintaa yhteistyössä alueen nuorisoseurojen kanssa. Aluetoimisto vastasi tuen koordinoinnista, ja avusti seuroja ohjaajien rekrytoinnissa. Saimaan Nuorisoseurat päivitti aktiivisesti nettisivujaan ja otti käyttöön omat facebook sivut. 4 (22)

5 4. MISSÄ NUORET SIELLÄ NUORISOSEURAT 5. MUKANA OLLAAN! - VAPAAEHTOISTOIMIJAT TOIMINNAN KIVIJALKA Lasten ja nuorten kulttuurinen harrastustoiminta on vetovoimasta ja suosittua ympäri maata. Monilla alueilla on kuitenkin kaupunkeja ja kasvuseutuja, joissa nuorisoseuratoiminta on vasta hyvissä lähtökuopissa. Toiminnan käynnistämiseen tarvitaan tukea ja innostamista sekä helposti käyttöön otettavia toimintamalleja. Vapaaehtoiset ovat innokas ja iloinen toimijajoukko mitä moninaisimmissa tehtävissä. He ovat tärkeä linkki lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä ja kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toteuttamisessa. Vapaaehtoisten kouluttaminen ja tukeminen sekä uusien vapaaehtoisten rekrytointi ovat toiminnan kivijalka. Tämä kärkihanke ei ole ollut Saimaan Nuorisoseurojen painopistealueena vuonna Saimaan alueella on aktiivista kaupungeissa tehtävää nuorisoseuratoimintaa mm. Lappeenrannassa ja Imatralla. Saimaan Nuorisoseurat järjesti vapaaehtoistoiminnan tueksi järjestyksenvalvojakurssin huhtikuussa Nuorisoseuralaiset olivat talkootehtävissä Lasten Kalenoissa, Kulttuurikimarassa ja Teatterimetakassa. Talkooväeltä kerättiin palautetta tapahtumien onnistumisesta. Nuorisoseurojen avaintoimijoita tavattiin alueellisissa seuratapaamisissa. 5 (22)

6 1. KULTTUURI- JA HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA Saimaan Nuorisoseurojen alueella tärkeimmät harrastusalat ovat olleet teatteri, kansantanssi, liikunta ja muu tanssitoiminta. Muina harrastuslajeina on ollut mm. käden taidot. Teatteria harrastetaan laajasti ympäri Saimaan aluetta, säännöllisesti kokoontuvia harrastusryhmiä on ollut sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Kesäteatteritoimintaa on ollut myös runsaasti. Kansantanssitoiminta on keskittynyt Lappeenrantaan ja sen lähiympäristöön. Muita tanssinlajeja ovat olleet paritanssi, FolkJam ja tanssimix. Vuoden 2013 alussa Saimaan Nuorisoseurojen alueella oli toimivia harrastusryhmiä seuraavasti: alle 16-vuotiaiden kansantanssiryhmiä 14, joissa osallistujia 129 yli 16-vuotiaiden kansantanssiryhmiä 6, joissa osallistujia 63 alle 16-vuotiaiden teatteriryhmiä 15, joissa osallistujia 201 yli 16-vuotiaiden teatteriryhmiä 14, joissa osallistujia 203 alle 16-vuotiaiden liikuntaryhmiä 4, joissa osallistujia 46 yli 16-vuotiaiden liikuntaryhmiä 19, joissa osallistujia 247 alle 16-vuotiaiden muun tanssin ryhmiä 4, joissa osallistujia 33 yli 16-vuotiaiden muun tanssin ryhmiä 8, joissa osallistujia 103 Seurat järjestivät vuonna 2012 jäsenilleen 1698 tilaisuutta, joihin osallistui 2395 henkilöä. Yleisölle järjestettyjä tilaisuuksia oli 252, ja niihin osallistui henkilöä. Seurojen järjestämää lasten ja nuorten kerhotoimintaa on tuettu hakemalla keskitetysti Avin myöntämää paikallisen harrastustoiminnan tukea. Tuki on mahdollistanut kerhotoiminnan jatkumisen pienillä paikkakunnilla ja ammattiohjaajien palkkaamisen kerhojen ohjaajiksi. Lapsille ja nuorille järjestettiin Kulttuurikimara ja Teatterimetakka tapahtumat, jotka tukivat ryhmien harrastustoimintaa, ja antoivat mahdollisuuden tutustua muihin samanikäisiin tanssin ja teatterin harrastajiin. Saimaan alueen Kalevan Nuoria innostettiin osallistumaan Lasten Kalenoihin kesäkuussa. Osallistujia alueelta oli 127. Talous : Tuotot: ,52 Kulut: ,41 netto: ,11 6 (22)

7 TAVOITTEET 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta Kulttuurinen harrastustoimintamme on laadukasta Tekemisen riemua hankkeen jatkaminen TOIMENPITEET Tekemisen riemua hanke jatkuu heinäkuun loppuun asti. Hankealueella (Mäntyharju, Mikkelin maaseutualueet, Ristiina) toimii 6 harrastuskerhoa, joita ohjaa koulutetut ohjaajat. Hankkeen kerhot valmistavat kevään aikana esitykset, jotka esitetään kerhopaikkakunnilla. Hankkeen päätöstapahtuma järjestetään Mäntyharjulla Hankkeen toiminnasta vastaa hankevetäjä Eija Inkinen. TOTEUMA Tekemisen riemua hanke päättyi Kevätkaudella 2013 hankkeella oli lasten teatteri-ilmaisun kerhot yhteistyössä Ristiinan Nuorisoseuran ja teatteri Henkireiän kanssa Haukivuorella, nuorten ja aikuisten paritanssikerhot Koirakiven Nuorisoseurassa, vanhempilapsi tanssiliikunta kerho Tassutanssit yhteistyössä Mäntyharjun Seurakunnan kanssa ja FolkJam kerho yhteistyössä Mäntyharjun Nuorisoseuran kanssa. Hankkeen teatteri-ilmaisun kerhot valmistivat kevätkaudella esitykset. Haukivuoren kerho esitti Hölmöläistarinoita Nasia Asifin ohjauksessa ja Ristiinan kerhon näytelmänä oli Topeliuksen Suojelusenkeli. Ristiinan kerhoa ohjasi Eija Inkinen. Kerhojen yhteinen päätöstilaisuus järjestettiin Mäntyharjulla Kokonaisuudessaan hanke toteutui suunnitelmien mukaan, hankeraportti toimintakertomuksen liitteenä. Hankevetäjänä toimi Eija Inkinen. Työpajatoiminnan tarjoaminen Lastenkulttuurikeskus Metku järjestää työpajatoimintaa Lappeenrannan kouluilla ja päiväkodeilla, ja Metkun yhdyshenkilöt muilla paikkakunnilla. Toiminnanjohtaja on käynyt pitämässä kansantanssin työpajoja ja suunnittelija teatteri-ilmaisun työpajoja. Työpajatoimintaa jatketaan tarpeen ja resurssien mukaan. Lastenkulttuurikeskus Metkulla ei vuonna 2013 ollut resursseja työpajatoiminnan järjestämiseen. Toiminnanjohtaja osallistui Metku tapaamiseen ja Metkat viikon suunnittelupalaveriin (22)

8 Kansalaistoiminnan aktivoiminen Lapsia ja nuoria kuullaan kerho- ja tapahtumatoimintaa suunniteltaessa ja kehitettäessä Young Art- toiminnan käynnistäminen 1.2 Kerhotoiminta Nuorisoseurojen kerhotoiminnan tukeminen Lasten ja nuorten kuulemistilaisuuksia järjestetään Lasten Kalenoiden ja Kulttuurikimaran yhteyteen. Lapsilta ja nuorilta kerätään palautetta tapahtumista, joiden pohjalta toimintaa voidaan kehittää. Lasten kuulemisessa käytetään hyväksi eri hankkeista saatuja toimintamalleja. Young Art toiminta käynnistetään syksyllä Tavoitteena on vähintään kahden ryhmän aloittaminen. Saimaan Nuorisoseurat hakee keskitetysti ELYkeskuksen myöntämää paikallisen kerhotoiminnan tukea, ja toimii kerhotoiminnan koordinoijana ja avustuksen tilittäjänä. Tuen avulla mahdollistetaan kerhotoimintaa erityisesti pienissä, pienillä paikkakunnilla toimivissa seuroissa. Seuroja avustetaan ohjaajien rekrytoinnissa ja palkan maksuun liittyvissä asioissa. Syksyllä 2012 käynnistyneet 11 kerhoa jatkavat toimintaansa toukokuun loppuun, uudet kerhot käynnistyvät syyskuussa Toiminnassa on mukana 200 lasta ja nuorta. Lapsilta kerättiin palautetta Lasten Kalenoiden yhteydessä sekä Kulttuurikimara- ja Teatterimetakka tapahtumissa. Kalenoissa käytössä oli seinälakana, johon lapset saivat jättää terveisiään. Palautteista tehtiin kooste. Young Art toimintaa ei saatu käynnistettyä. Saimaan Nuorisoseurat sai paikallisen kerhotoiminnan tukea lukuvuodelle ja lukuvuodelle Tuen avulla on mahdollistettu lasten tanssi- ja teatterikerhotoimintaa nuorisoseuroissa. Saimaan Nuorisoseurat on avustanut seuroja kerhoohjaajien rekrytoinnissa ja palkanmaksussa, sekä toiminut kerhotoiminnan koordinoijana. Kevätkaudella 2013 toiminnassa oli mukana yhteensä 11 kerhoa. Teatteri-ilmaisun kerhoja oli 6, joista Simpeleen Nuorisoseurassa 2, Vuoksenniskan Nuorisoseurassa 2, Taipalsaaren Nuorisoseurassa 1 ja Taavetin Nuorisoseurassa 1. Nuorisoseura Rajan Nuorilla oli kevätkaudella 5 kansantanssikerhoa. Syyskaudella 2013 tuen piirissä on ollut 7 teatteri -kerhoa, joista Simpeleellä 1, Taavetissa 1, Vuoksenniskan 8 (22)

9 Nuorisoseurassa 3, Taipalsaarella 1 ja Lemillä 1. Tanssikerhoja on ollut 3, joista Taipalsaarella 2 ja Nuorisoseura Harmonikassa 1. FolkJam kerhojen ohjaus seuroissa Toiminnanjohtaja on kouluttautunut FolkJam emännäksi, ja toimii tarvittaessa nuorisoseurojen FolkJam-ryhmien ohjaajana niillä alueilla, joilla ei ole käytössä seurojen omia ohjaajia. Kevätkaudella toimintaa jatketaan yhteistyössä Kuokkalammin ja Simpeleen Nuorisoseurojen kanssa, syyskaudella FolkJam-toimintaa jatketaan tarpeen mukaan. Toiminnanjohtaja on pitänyt Simpeleellä kaksi FolkJam tuntia ja yhden tunnin Osallistujia 11. Lempo -festivaalailla Kouvolassa FolkJam tunteja oli kolme, osallistujia yhteensä 30. Kangasvarren Nuorisoseuran kanssa yhteistyössä aloitettiin FolkJam tunnit elokuussa Tunteja oli syyskauden aikana 13, ja niillä osallistujia keskimäärin 12/kerta. Syyskauden aikana FolkJamiin Luumäellä tutustui yhteensä 24 henkilöä. 1.3 Koulutus Knoppi- ohjaajakoulutuksen järjestäminen Saimaan Nuorisoseurat järjestää Knoppi ohjaajakoulutuksen syyskaudella Knoppi koulutus siirrettiin järjestettäväksi tammihelmikuussa Osaamiskeskusten järjestämästä ohjaajakoulutuksesta tiedottaminen Muusta koulutuksesta tiedottaminen Saimaan Nuorisoseurat tiedottaa alueensa seuroille ja ohjaajille osaamiskeskusten järjestämästä ohjaajakoulutuksesta ja kannustaa ohjaajia osallistumaan koulutukseen. Saimaan Nuorisoseurat tiedottaa osaamiskeskusten järjestämästä muusta koulutuksesta, ja järjestää tarvittaessa harrastusalakohtaista koulutusta omalla alueellaan. Toteutus suunnitelman mukaan. Toteutus suunnitelman mukaan. 9 (22)

10 1.4 Tapahtumat Harrastustoimintaa tukevat omat tapahtumat Lasten Kalenoiden järjestäminen Saimaan Nuorisoseurat on osa lastenkulttuurin osaamiskeskusta. Saimaan alueella keskitytään tapahtumatoimintaan, joista merkittävin on Lasten Kalenat. Aluetoimisto vastaa Lasten Kalenoiden käytännön järjestelyistä (tilat, talkooväen rekrytointi eri tehtäviin, työpajat, konsertit ) Tapahtuman järjestämiseen käytetään suunnittelijan 6 kk työpanos ja toiminnanjohtajan 1 kk työpanos. Lasten Kalenat järjestetään Lappeenrannassa Saimaan Nuorisoseurojen johtokunnan edustajat ovat mukana Kalenatoimikunnassa, ja työntekijät kuuluvat tapahtumaa valmistelevaan työryhmään. Suomen Nuorisoseurat palkkaa tapahtumalle tapahtuma-yöntekijän, jonka työpiste on Saimaan toimistolla. Lasten Kalenoiden ohjelma koostuu työpajatoiminnasta, konserteista, illanvietoista ja pääjuhlasta, joka esitetään Lappeenrannan urheilutalolla. Tapahtuman osallistujatavoite on 800 lasta ja nuorta Lasten Kalenat järjestettiin Lappeenrannassa Saimaan Nuorisoseurojen suunnittelija vastasi tapahtuman käytännön järjestelyistä ja työpajatoiminnasta. Lasten Kalenoiden työtehtäviin suunnittelijan työaikaa käytettiin 6 kuukautta. Toiminnanjohtaja käytti tapahtumaan kuukauden työpanoksen, vastuualueena oli talkooväen sijoittaminen työtehtäviin ja PR-konsertit. Saimaan Nuorisoseurat palkkasi Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön apurahan turvin kaksi nuorta, Rosa Karhun ja Tinja Jämsenin, kahdeksi viikoksi avustamaan Lasten Kalenoiden järjestelyissä. Suomen Nuorisoseurat vastasi tapahtuman sisällöstä ja taloudesta. Työpajojen osalta taloudellinen vastuu oli Saimaan Nuorisoseuroilla, mistä aiheutui keskusseuralle lisäkuluja. Tapahtumalle ei palkattu erillistä työntekijää. Saimaan Nuorisoseurojen johtokunnan jäseniä oli mukana tekemässä talkootöitä tapahtumassa. Kalenatoimikuntaan työntekijöiden lisäksi kuului Joonas Pokkinen ja Merja Skyttä. Kalenatoimikunta kokoontui 4 kertaa. Järjestelytoimikuntaan kuuluivat työntekijöiden lisäksi Leo Anttila, Ilkka Lampinen ja Minna Kälviä. Järjestelytoimikunta piti kaksi kokousta. Kalenoiden ohjelma noudatteli aikaisempien tapahtumien sisältöä. Tapahtumaan osallistui kotimaista osallistujaa 666 eri puolilta Suomea. Kansainvälisinä vieraina oli kansantanssiryhmät Venäjältä ja Slovakiasta. Kansainvälisiä vieraita oli yhteensä 67. Saimaan alueen 10 (22)

11 ohjaajineen. osallistujia oli yhteensä 127. Vuoden 2015 Lasten Kalenoiden suunnittelu käynnistettiin seminaarilla Munkkivuoressa jossa Saimaan alueelta olivat paikalla työntekijöiden lisäksi Joonas Pokkinen, Merja Skyttä ja skypen välityksellä Sami Sivonen. Suunnitteluun osallistuivat myös sirkusopettaja Petra Mäki-Neuvonen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Johanna Juslin. Suunnittelua jatkettiin järjestön työntekijöiden voimin Tikkurilassa Minna ja Tuija-Liisa osallistuivat palaveriin. Kulttuurikimaran järjestäminen Saimaan Nuorisoseurat järjestää alueensa alle 16- vuotiaille kansantanssin ja teatterin harrastajille Kulttuurikimara tapahtuman Tapahtuman osallistujatavoite on 80 lasta ja nuorta ohjaajineen. Tapahtuma sisältää työpajoja, illanvieton diskoineen ja päätöskonsertin. Työpajoissa lapset pääsevät ammattiopettajien johdolla kehittämään omaa harrastustaan, mutta myös tutustumaan muihin taiteenlajeihin. Kansantanssia harrastaville lapsille ja nuorille järjestettiin Kulttuurikimara tapahtuma, ja teatteria harrastaville lapsille ja nuorille Teatterimetakka tapahtuma Linnalan koululla Imatralla Kulttuurikimarassa oli 26 osallistujaa ja Teatterimetakassa 37 osallistujaa. Kulttuurikimaran tanssiopetuksesta vastasi Tuija-Liisa Leino, ja Teatterimetakan teatteriosuuksien kouluttajina toimivat Sami Sivonen, Johanna Juslin, Katja Paakki ja Minna Pasi. Kummankin tapahtuman osallistujat osallistuivat musiikkipajaan Pirja Arposen johdolla, kädentaitopajaan Laura Kiretin opastuksella, sekä diskotanssipajaan Raisa Kekaraisen johdolla. Tapahtumilla oli yhteinen illanvietto ja disko, sekä päätöstapahtuma. Talkooapuna tapahtumassa toimivat Vuoksenniskan Nuorisoseuralaiset. Tapahtumien yhteydessä järjestettiin ohjaajien olohuone, jossa tutustuttiin voimaannuttavaan valokuvaukseen. Olohuoneeseen osallistui 8 ohjaajaa. 11 (22)

12 Alueellisten teatteritapaamisten järjestäminen Valtakunnallisiin tapahtumiin osallistuminen Saimaan Nuorisoseurat järjestää kaksi alueellista teatteritapaamista, toisen keväällä ja toisen syksyllä. Nuorisoseurojen teatteriryhmien lisäksi tapaamisiin kutsutaan myös muut alueella toimivat teatteriryhmät. Tapahtumalla tuetaan teatteritoimijoiden verkostoitumista. Saimaan Nuorisoseurat kannustaa jäseniään osallistumaan valtakunnallisiin tapahtumiin. Aluetoimisto järjestää matkat Teatterilaivalle ja Folklandiaan. Valtakunnalliset tapahtumat 2013: Folklandia risteily Aikuiskansantanssiryhmien luokittelut, huhtikuu Ramppikuume Lasten Kalenat Koreografia-akatemia Dääns -leiri Tanssimania Teatterilaiva, syyskuu Kevätkauden teatteriväen tapaaminen järjestettiin Suomenniemellä Paikalla oli 13 henkilöä. Syyskauden tapaaminen siirrettiin pidettäväksi Saimaan Nuorisoseurojen järjestämälle Folklandiamatkalle osallistui 65 henkilöä. Esiintymässä laivalla olivat Nuorisoseura Rajan Nuorten kansantanssiryhmät Kirjavat ja Kimurantti, sekä kansanmusiikkiyhtye Kipinä. Matkanjohtajana toimi Tuija-Liisa Leino. Aikuiskansantanssiryhmien luokitteluun Tampereella osallistui Nuorisoseura Rajan Nuorten Kirjavat - ryhmä, joka luokiteltiin yleisessä sarjassa mestaruussarjaan ja Nuorisoseura Karjalan Nuorten Kärri ryhmä, joka sai mestaruussarjaluokituksen yli 55-vuotiaiden sarjassa. Ramppikuume tapahtumaan Mikkelissä osallistui Koirakiven Nuorisoseuran nuorten ryhmä esityksellään Camillan iso ikävä. Raadissa aluetta edusti ilmaisutaidon ohjaaja Sami Sivonen. Saimaan Nuorisoseurojen kautta Teatterilaivalle osallistui 38 henkilöä. Lisäksi seurojen omilla matkoilla oli mukana 50 osallistujaa. Vuoksenniskan Nuorisoseuralta oli laivalla kaksi esitystä. Matkanjohtajana toimi Minna Pasi. Tanssimaniaan Tampereella osallistuivat alueelta Nuorisoseura Rajan Nuorten Kirjavat ja K eiku. Kimurantti ryhmä osallistui Tanssimanian yhteydessä pidetylle Dääns-leirille. Tuija-Liisa teki tapahtumassa talkootöitä stage managerina. Alueelta oli myös muuta talkooväkeä. 12 (22)

13 1.5 Kansainvälinen toiminta Kansainvälisistä toimintamahdollisuuksista tiedottaminen Aluetoimisto tiedottaa kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista jäsenseuroilleen. Lasten Kalenoihin kutsutaan 2-3 kansainvälistä esiintyjäryhmää. Kansainväliset vieraat toimivat Kalenoiden työpajojen ohjaajina. Toteutus suunnitelman mukaan. Lasten Kalenoihin osallistui kansantanssiryhmät Venäjältä ja Slovakiasta. Saimaan Nuorisoseurat osallistui ryhmien ohjelman järjestämiseen Lappeenrannassa vieraili Venäjältä udmurtialainen kansantanssiryhmä Ekton Korka ja musiikkiryhmä Vujuis. Vieraita oli yhteensä 13. Saimaan Nuorisoseurat järjesti yhteistyössä Nuorisoseura Rajan Nuorten kansantanssiryhmä K eikun kanssa tanssija musiikkikonsertin Lappeenrannan musiikkiopiston Helkiösalissa 7.4. Konsertissa oli yleisöä 50 henkilöä. Konsertin jälkeen pidettiin illanvietto monitoimitalolla udmurtialaiset vieraat vierailivat Tirikan päiväkodilla, jossa esitys- ja leikkituokioihin osallistui 70 lasta ja Itä- Suomen koululla, jossa yleisönä oli 50 alakoululaista. Lisäksi ryhmä oli mukana Rajan Nuorten Keikaus ryhmän harjoituksissa. Ryhmien majoituksesta Lappeenrannasta huolehti Nuorisoseura Rajan Nuorten aikuisryhmien jäsenet. 13 (22)

14 2. JÄRJESTÖTOIMINTA Saimaan Nuorisoseuroilla oli jäsenseuraa, joista siirtoseuroja on 6. Jäsenmäärä vuoden 2012 lopussa oli 3046, joista alle 16-vuotiaita oli 812. Oma seurantalo on 18 nuorisoseuralla. Talous : Tuotot: 7 405,32 Kulut: 6 560,53 netto: 844,79 TAVOITTEET TOIMENPITEET TOTEUMA 2.1. Kehittäminen ja hanketoiminta Yhteydenpito seuroihin Seuratiedotteen lähettäminen Seuravierailut Seuroihin pidetään aktiivisesti yhteyttä. Yhteydenpito tehostuu erityisesti helmimaaliskuussa, jolloin varmistetaan, että kaikilta seuroilta saadaan toimintatiedot nuorisoseurarekisteriin. Seuroille lähetetään vuoden aikana kuusi seuratiedotetta, sekä tarpeen mukaan tapahtumakohtaisia tiedotteita. Tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostilla ja omien kotisivujen kautta. Vuoden aikana toteutetaan alueelliset seuravierailut Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueella. Etelä-Savon alueella tapaamisia on kaksi, Mäntyharju-Ristiina alueella ja Punkaharju- Savonlinna alueella. Etelä-Karjalassa tapaamisia on kolme, Taavettti-Lemi alueella, Lappeenrannan alueella ja Imatra-Parikkala alueella. Seuroihin oltiin aktiivisesti yhteydessä. Seuratoimijoille ja teatteriväelle lähetettiin teatteria koskevia sähköpostitiedotteita. Lisäksi koulutustoiminnasta ja tapahtumista tiedotettiin erikseen. Vuoden 2013 aikana lähetettiin viisi seuratiedotetta. Lisäksi kevät- ja syyskokouksista tiedotettiin erikseen. Tiedotteet on lähetetty sähköpostilla kaikille tiedotteen haluaville, lisäksi tiedotteet ovat olleet luettavissa nettisivuilla. Vuoden 2013 syksyllä toteutettiin viisi alueellista seuratapaamista: Moinsalmen Nuorisoseurantalolla, Savonlinnassa., paikalla oli edustajat Moinsalmen ja Kulennoisten Nuorisoseuroista Parkkilan Nuorisoseurantalolla, Mikkelissä, paikalla oli edustajat Parkkilan, Ristiinan, Pertunmaan ja Porrassalmen Nuorisoseuroista Heituinlahden Nuorisoseurantalolla Savitaipaleella, paikalla oli edustajat Heituinlahden, Luumäen kk, Kuivalan ja Kangasvarren Nuorisoseuroista. 14 (22)

15 Vapaaehtoistoiminnan edistäminen Jäsen- ja toimintatietojen kerääminen Seurojen jäseniä kannustetaan osallistumaan vapaaehtoistoimintaan niin oman seuran kuin alueellisten tapahtumien hyväksi. Seuroille tarjotaan mielekkäitä talkootehtäviä Lasten Kalenoissa. Saimaan Nuorisoseurat järjestää huhtikuussa järjestyksenvalvoja-koulutuksen, jossa seurat voivat kouluttaa itselleen uusia järjestyksenvalvojia omiin tilaisuuksiinsa. Samalla tavoitteena on saada järjestyksenvalvojia Lasten Kalenoihin. Seuratoimintaa palveleva tieto kootaan nuorisoseurarekisterin kautta. Aluetoimisto Miettilän Nuorisoseuratalolla Rautjärvellä, paikalla oli edustajat Miettilän, Simpeleen, Särkisalmen ja Tarkkolan Nuorisoseuroista Aholan Nuorisoseurantalolla Lappeenrannassa, paikalla oli edustajat Aholan, Montolan ja Vuoksenniskan Nuorisoseuroista ja Ns Rajan Nuorista. Alueellisilla seuratappamisilla tavattiin yhteensä 18 nuorisoseuran edustajat. Alueellisille seuratapaamisille toivottiin jatkoa. Lisäksi työntekijät vierailivat vuoden aikana Kirvun kk Nuorisoseuran johtokunnan kokouksessa (T-L), Porrassalmen Nuorisoseuran kevätkokouksessa (T-L & MP, 4.5. Säkkijärven Hyppälän Nuorisoseuran 70- vuotisjuhlassa Säkkijärvellä (T-L), Oravin Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlassa ja Lemin Nuorisoseuran 120-vuotisjuhlassa. (T-L & MP) Saimaan Nuorisoseuran johtokunnan jäseniä osallistui talkootehtäviin Lasten Kalenoissa. Nuorisoseura Rajan Nuoret ja Vuokseniskan Nuorisoseura vastasi Kalenoiden majoituskoulujen valvonnasta. Talkootehtäviin osallistui myös muiden nuorisoseurojen väkeä. Vuoksenniskan Nuorisoseuralaiset hoitivat talkootehtäviä Kulttuurikimarassa ja Teatterimetakassa. Saimaan Nuorisoseurat järjesti järjestyksenvalvojakurssin Lemillä ja Kurssilaisia oli 13. Suurin osa kurssilaisista osallistui Lasten Kalenoiden järjestyksenvalvontaan. Seuroilta saatiin kerättyä toimintatiedot. Tietojen viemisestä nuorisoseurarekisteriin avustettiin tarvittaessa. 15 (22)

16 varmistaa, että tiedot saadaan kaikilta alueen seuroilta, sekä avustaa tarvittaessa tietojen viemisessä nuorisoseurarekisteriin Koulutus Vapaaehtoistoiminnan edistäminen 2.3. Jäsenpalvelut Yhteydenpito seuroihin Opintokeskuksen palveluista tiedottaminen Tarvikevälitys ja ansio- ja tunnustusmerkkien välittäminen Teatteriesitteen ja harrastajateatterikortin valmistaminen Aluetoimisto järjestää huhtikuussa järjestyksenvalvojakulutuksen. Tavoitteena on vähintään 15 osallistujaa. Muuta koulutusta järjestetään tarpeen mukaan. Aluetoimistolla on ajantasaiset yhteystiedot seurojen toimihenkilöille ja ohjaajille, jolloin saadaan välitettyä oikeaa tietoa oikeille henkilölle. Aluetoimisto tiedottaa opintokeskuksen palveluista ja koulutustoiminnasta jäsenseuroilleen. Aluetoimisto välittää seuroille nuorisoseuratyöhön tarvittavaa materiaalia ja kertoo uusista julkaisuista. Ansio- ja tunnustusmerkit haetaan aluetoimiston kautta. Aluetoimisto valmistaa teatteriesitteen keväällä Esitteen yhteydessä valmistetaan harrastajateatterikortit. Esitteen painosmäärä on riippuen ilmoittajien määrästä. Järjestyksenvalvojakurssille osallistui 13 osallistujaa. Muu koulutustoiminta toteutui Kulttuurikimaran ja Teatterimetakan työpajoissa. Yhteystietoja on päivitetty sen mukaan kun seuroista on saatu tietoja. Opintokeskuksen palveluista on tiedotettu seuratiedotteissa ja nettisivuilla. Tammi- heinäkuun ajan Saimaan aluetta palveli koulutussuunnittelija Eija Majoinen. Raija Kinnunen palasi vuorotteluvapaalta elokuussa Seurat ovat hakeneet ansio- ja tunnustusmerkkejä, sekä hermanni- /hermanskamerkkejä keskusseuran kautta. Seuroille on välitetty tietoa uusista materiaaleista. Teatteriesitettä painettiin 8000 kpl. Esitteessä oli mukana 19 teatteritoimijaa. Esitteen kokoamisesta vastasi Minna Pasi ja taitosta Mari Haiko. Esitettä jaettiin Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueella. 16 (22)

17 3. VAIKUTTAMINEN JA VIESTINTÄ Talous : Tuotot: Kulut: 735,50 netto: - 734,50 TAVOITTEET TOIMENPITEET TOTEUMA 3.1. Viestintä Nuorisoseuratyö on tunnettua ja arvostettua Nuorisoseuratoiminta näkyy alueen medioissa Nuorisoseuralehti 3.2 Yhteistyöverkostot Aktiivinen yhteydenpito eri sidosryhmiin Alueella toimivalle medialle tiedotetaan Saimaan Nuorisoseurojen tapahtumista ja koulutustilaisuuksista. Seuroja kannustetaan olemaan yhteydessä paikallisiin tiedotusvälineisiin ja tiedottamaan omista tapahtumistaan, sekä lähettämään juttuja nuorisoseuralehteen. Suomen Nuorisoseurat lähettää Nuorisoseuralehden seurojen puheenjohtajille ja sihteereille. Saimaan Nuorisoseurat tekee yhteistyötä alueella toimivien muiden kulttuuri- ja nuorisojärjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Toiminnanjohtaja Tuija-Liisa Leino kuuluu Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan nimeämään tanssinvuoden 2013 koordinointi- ja seurantaryhmään ja Lappeenrannan kaupungin lastenkulttuuri -työryhmään. Suunnittelija Minna Pasi kuuluu Suomen Harrastajateatteriliiton hallitukseen. Toteutus suunnitelman mukaan. Uutena tiedotuskanavana otettiin syyskaudella käyttöön Saimaan Nuorisoseurojen omat facebook -sivut. Seurojen toiminnasta kertovia lehtijuttuja oli Saimaan alueen lehdissä vuoden aikana 76 kpl. Useilla seuroilla on tiedotuskanavina omat nettisivut, ja joillakin myös omat facebook sivut. Liitto on vastannut lehden postituksesta. Toiminnanjohtaja osallistui Lappeenrannan kulttuuritoimen järjestämään lastenkulttuuriseminaariin ja Lappeenrannan kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen järjestöiltaan Toiminnanjohtaja osallistui kolmeen tanssinvuoden toimikunnan kokoukseen tammi-maaliskuussa. Minna Pasi on kuulunut Suomen Harrastajateatteriliiton hallitukseen Suomen Nuorisoseurojen edustajana ja Sami Sivonen on toiminut hallituksen varajäsenenä. Tuija-Liisa on kuulunut Suomen Nuorisoseurojen tanssitoimikuntaan. Toimikunnalla oli yksi kokous johon toimikunnan työskentely päättyi. 17 (22)

18 Jäsenyydet eri yhteisöissä Saimaan Nuorisoseurat on jäsenenä seuraavissa yhteisöissä: Suomen Nuorisoseurat ry Suomen Nuoriso-opiston kannatusyhdistys Länsi-Saimaan Kehittämisyhdistys Veej jakaja ry Eteläkarjalaiset tapahtumat ry Sami Sivonen toimii alueen teatteriagenttina teatterin osaamisverkostossa. Minna Pasi osallistui Eteläkarjalaiset tapahtumat ry:n vuosikokoukseen, ja Tuija-Liisa Etelä-Karjalan tapahtumapäivään Tapahtumapäivän ohjelmassa oli alustuksia ja luentoja mm. tapahtuman viestinnästä ja markkinoinnista. 4.HALLINTO JA TALOUS Talous : Tuotot: ,52 Kulut: ,64 netto: ,12 TAVOITTEET TOIMENPITEET TOTEUMA 4.1. Hallinto Yleiset kokoukset Valtakunnallisiin kokouksiin osallistuminen Saimaan Nuorisoseurojen kevätkokous järjestetään maaliskuussa ja syyskokous lokakuussa. Saimaan Nuorisoseurojen edustajat osallistuvat Suomen Nuorisoseurojen valtuuston kevätkokoukseen toukokuussa ja syyskokoukseen marraskuussa. Saimaan Nuorisoseurojen kevätkokous pidettiin Kulennoisten Nuorisoseurantalolla Punkaharjulla. Paikalla oli 11 kokousedustajaa 7 nuorisoseurasta. Syyskokous pidettiin Välijoen Nuorisoseurantalolla Savitaipaleella. Paikalla oli 14 kokousedustajaa 8 nuorisoseurasta. Saimaan alueen edustajat osallistuivat Suomen Nuorisoseurojen valtuuston kevätkokoukseen Helsingissä ja syyskokoukseen Tampereella. Toiminnanjohtaja oli mukana valtuuston syyskokouksessa. Johtokunta Saimaan Nuorisoseuroilla on johtokunta, johon kuuluu Johtokunta kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa, yksi 18 (22)

19 puheenjohtaja, kahdeksan varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Johtokunta pitää vuoden aikana kuusi kokousta. Vuoden alussa ja syyskauden alussa pidetään johtokunnan suunnittelupäivät yhteistyössä opintokeskuksen kanssa. kokouksista pidettiin skype -kokouksena. Johtokuntaan 2013 kuuluivat: Joonas Pokkinen, puheenjohtaja 6/6 varsisnaiset jäsenet: Sonja Airikka 5/6 Teuvo Gynther 2/6 Mari Haiko 5/6 Teemu Heikkilä 1/6 Juho Liiri 4/6 Sami Sivonen, varapj. 5/6 Merja Skyttä 4/6 Teijo Turtiainen 5/6 varajäsenet: Rauno Argillander 5/6 Henna Laitinen 5/6 Toiminnan suunnittelupäivä pidettiin Lemillä koulutussuunnittelija Raija Kinnusen johdolla Toimisto ja henkilöstö Järjestörakenne ja resurssit turvaavat toimintamme elinvoimaisuuden Saimaan Nuorisoseuroille valitaan työvaliokunta, ja tarvittaessa muita toimikuntia ja työryhmiä. Saimaan Nuorisoseuroilla on oma toimitila Lappeenrannan keskustassa, osoitteessa Kirkkokatu 12 A 6. Samoissa tiloissa toimii opintokeskus Kansalaisfoorumin aluetoimisto. Vuonna 2013 Saimaan Nuorisoseuroilla on kolme työntekijää. Kaksi kokopäiväistä, toiminnanjohtaja ja suunnittelija, sekä osa-aikainen hankevetäjä heinäkuun loppuun asti. Henkilötyövuosia kertyy 2,5. Työvaliokuntaan kuuluivat Joonas Pokkinen, Sami Sivonen ja Sonja Airikka. Työvaliokunta kokoontui kerran. Työvaliokunnan kokouksen lisäksi pidettiin puheenjohtajan ja työntekijöiden yhteisiä toimistopalavereja. Vuonna 2013 Saimaan Nuorisoseuroilla ei ollut toimikuntia. Saimaan Nuorisoseurat jatkoi toimintaansa omissa tiloissaan. Vuoden lopussa opintokeskus Kansalaisfoorumi irtisanoi toimistohuoneensa vuokrasopimuksen. Sopimus päättyi Saimaan Nuorisoseuroilla on vuonna 2013 ollut kaksi päätoimista työntekijää, toiminnanjohtaja ja suunnittelija, ja osa-aikainen hankevetäjä Tekemisen riemua hankkeessa ajalla (22)

20 Kerhotoiminnan ohjaajiksi on palkattu tuntiohjaajia, samoin kuin tapahtumien työpajojen kouluttajiksi. Lasten Kalenoiden työtehtäviin palkattiin Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön apurahalla kaksi nuorta kahdeksi viikoksi. Toiminnanjohtaja vastaa aluetoimiston toiminnasta, taloudesta ja hallinnosta, sekä tanssiin liittyvistä asioista. Suunnittelijan työpanoksesta puolet kuluu lastenkulttuurin osaamiskeskuksen toimintoihin, jotka Suomen Nuorisoseurat ostaa Saimaan Nuorisoseuroilta, ja puolet oman alueen lasten ja nuorten toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen, sekä teatteritoimintaan liittyviin toimintoihin. Toiminnanjohtaja on vastannut aluetoimiston hallinnosta ja taloudesta, järjestötoiminnasta ja tanssiin liittyvistä asioista. Lisäksi hän on osallistunut alueen tapahtuma- ja koulutustoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Suunnittelijan työpanoksesta kuuden kuukauden työpanos kului Lasten Kalenat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi suunnittelijan työtehtäviin on kuulunut alueen teatteritoiminta ja lasten ja nuorten toiminta. työntekijäpäiville ja muihin koulutuksiin osallistuminen Saimaan Nuorisoseurojen työntekijät osallistuvat Suomen Nuorisoseurojen järjestämille työntekijäpäiville ja Muihin koulutuksiin osallistutaan tarpeen ja resurssien mukaan. Työntekijät ovat osallistuneet lastenkulttuurin osaamiskeskuksen työpalavereihin (Minna) ja (Tuija-Liisa) Työntekijät osallistuivat Mikkelissä pidetyille työntekijäpäiville ja Lisäksi työntekijät ovat osallistuneet Opintokeskus Kansalaisfoorumin verkossa toteutettuun somekoulutukseen, verkkokokoontumisia oli 7. Suunnittelija Minna Pasi aloitti syyskuussa työn ohessa kulttuurituottajaopinnot Humakissa ja toiminnanjohtaja Tuija-Liisa Leino aloitti johtamisosaamista yhdistystoimijoille opintokokonaisuuden Mikkelin ammattikorkeakoulussa. 20 (22)

21 Muut koulutukset: - Länsi-Saimaan kehittämisyhdistyksen järjestämä koulutus yhdistysten verotuksesta (T-L) - Kulttuurikutiaa hankeen tekijänoikeuskoulutus 7.5. (T-L) - Knoppi kouluttajakoulutus (Minna) - Barnlek tanssien ohjelmistokurssi (T-L) - Tapiolan Tyel-päivä (T-L) 4.3. Talous Järjestörakenne ja resurssit turvaavat toimintamme elinvoimaisuuden Omalla varainhankinnalla vahvistetaan alueen toimintaedellytyksiä. Saimaan Nuorisoseurojen talousarvion loppusumma on euroa. Organisaatiouudistuksen myötä Saimaan Kalevan Nuorten työntekijän siirtyessä Saimaan Nuorisoseurojen työntekijäksi ja Kalevan Nuorten toimintojen tullessa osaksi Saimaan Nuorisoseurojen toimintaa, talousarviossa on euron kasvu verrattuna vuoteen Saimaan Nuorisoseurat hakee vuodelle 2013 yleisavustusta. Saimaan Nuorisoseurat omistaa kaksi asunto-osaketta, joiden vuokraamista jatketaan. Opintokeskus vuokraa Saimaan Nuorisoseurojen toimistolta tilan aluetoimiston käyttöön. Saimaan Nuorisoseurat välittää Saksaan saunavastoja, joiden tekeminen on myös osa seurojen varainhankintaa. Tavoitteena on valmistaa 3000 saunavastaa. Saimaan Nuorisoseurat hakee aktiivisesti avustuksia eri rahastoilta ja säätiöiltä. Organisaatiouudistuksen myötä aluetoimiston hallinnon ja talouden hoitaminen on helpottunut, kun kaikki toiminnot ovat yhden yhdistyksen alla. Saimaan Nuorisoseurat sai vuodelle 2013 valtionapua euroa, joka on 5,2% (2500 ) vähemmän kuin keskusseuran ja Kalevan Nuorten piirin yhteenlaskettu valtionapu vuonna Happotien vuokra-asunnossa tehtiin pintaremontti, joka valmistui tammikuun 2013 lopussa. Asunto saatiin vuokrattua helmikuussa. Kannelkadun asunto on ollut koko vuoden vuokrattuna. Opintokeskus irtisanoi toimistonsa vuokrasopimuksen, sopimus päättyi Saunavastojen välittämistä Saksalaiselle tukkuliikkeelle jatkettiin. Kesän 2013 valmistui 2834 vastaa. Vuonna 2013 avustuksia saatiin seuraavilta tahoilta: Karjalan Kulttuurirahasto Eteläkarjalaisen Nuorisoseuratyön tukisäätiö (22)

22 Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö 1000 Tekemisen riemua hankkeen hanketuki (Ely + kuntarahoitus) vuoden 2013 kuluihin ,05 Avin paikalliseen kerhotoimintaan myöntämä avustus 7000 (lukuvuosi ) Avustukset ja hanketuet olivat yhteensä ,05 22 (22)

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 1 SISÄLTÖ JOHDANTO NUORISOSEURAT 2020 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1. Harrastustoiminta 1.2. Koulutus- ja ohjaajahuolto 1.3.

Lisätiedot

Nuorisoseurat Kolmivuotisohjelma 2013 2015

Nuorisoseurat Kolmivuotisohjelma 2013 2015 Nuorisoseurat Kolmivuotisohjelma 2013 2015 KÄRKIHANKKEET - ASKELMERKKEJÄ TULEVAISUUTEEN Yhteisenä visionamme on, että Nuorisoseurat on Suomen merkittävin kulttuurisen nuorisotyön toimija vuonna 2020. Olemme

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2017

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2017 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2017 1 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia oman alueensa paikallisten nuorisoseurojen tukena Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2015

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 1 SISÄLTÖ JOHDANTO NUORISOSEURAT 2020 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1. Harrastustoiminta 1.2. Koulutus- ja ohjaajahuolto 1.3. Kehittäminen

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 1 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-,harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1. Kulttuuri- ja harrastustoiminta 1.2. Koulutus ja ohjaajahuolto 1.3. Tapahtumat

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry:n tehtävänä on tukea eri tavoin sen jäsenyhdistyksiä

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

Kolmivuotisohjelma Hallituksen esitys nuorisoseurakokoukselle NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2013-2015

Kolmivuotisohjelma Hallituksen esitys nuorisoseurakokoukselle NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2013-2015 Kolmivuotisohjelma Hallituksen esitys nuorisoseurakokoukselle NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2013-2015 Suomen Nuorisoseurat ry:n sääntöjen mukaan Nuorisoseurakokous päättää liiton toiminnan

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2017

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2017 Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2017 1 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on ollut toimia oman alueensa paikallisten nuorisoseurojen tukena Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2019 2021 Hyväksytty Joensuun Nuorisoseurakokouksessa 29. 30.9.2018 Kuvaajatiedot Etu-ja takakannen kuvat, sivu 5: Jussi Kaijankangas Sivut 2 4, sivut 6 7:

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009. Kalevan Nuorten Etelä-Karjalan piiri

TOIMINTAKERTOMUS 2009. Kalevan Nuorten Etelä-Karjalan piiri TOIMINTAKERTOMUS 2009 YLEISTÄ Vuoden 2009 suurimpana muutoksena oli Etelä-Savon alueen nuorisoseurojen liittyminen Etelä-Karjalan keskusseuraan ja piiriin. Toiminta ja hallinto yhdistyivät 1.1.2009. Helmikuussa

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 2. Järjestötoiminta 3. Viestintä ja vaikuttaminen 4. Hallinto ja talous 5.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2015 Sisältö: Johdanto Suomen Nuorisoseurat ry:n ylläpitämä aluetoimisto Pohjois-Karjalassa aloittaa kolmannen toimintavuotensa. Joensuussa sijaitsevan

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on ollut toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä

Lisätiedot

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 Vaikka ilma on kolea, kesä on saapunut! Lappeenrannassa kesäkuun alussa järjestetyt Lasten Kalenat on saatu onnellisesti ohi. Suuri kiitos kaikille Lasten Kalenoiden talkoolaisille,

Lisätiedot

Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa

Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa Syyskausi 2014 alkaa olla lopuillaan, on aika kiittää kaikkia seuratoimijoita kuluneesta vuodesta! Olemme saaneet seurata sykähdyttäviä esityksiä erilaisilla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016 LUONNOS KOMMENTOITAVAKSI 30.9.2015

Toimintasuunnitelma 2016 LUONNOS KOMMENTOITAVAKSI 30.9.2015 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2016 LUONNOS KOMMENTOITAVAKSI 30.9.2015 Sisältö: Johdanto Aluetoimistojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena Nuorisoseurastrategian

Lisätiedot

TEKEMISEN RIEMUA! HANKE

TEKEMISEN RIEMUA! HANKE Tekemisen Riemua! - hanke 2011-2013 HANKKEEN LOPPURAPORTTI TEKEMISEN RIEMUA! HANKE 2 Hankkeen toteuttaja Saimaan Nuorisoseurat ry Toteutusaika 1.3.2011 31.7.2013 Hankkeen numero 11606 Diaarinumero 1324/3570-2010

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

KULTTUURIA KYLILLE HANKE 1. HAKIJA. Kalevan Nuorten Etelä-Karjalan piiri ry Kirkkokatu 12 A 6 53100 Lappeenranta www.nuorisoseuratetelakarjala.

KULTTUURIA KYLILLE HANKE 1. HAKIJA. Kalevan Nuorten Etelä-Karjalan piiri ry Kirkkokatu 12 A 6 53100 Lappeenranta www.nuorisoseuratetelakarjala. KULTTUURIA KYLILLE HANKE 1. HAKIJA Kalevan Nuorten Etelä-Karjalan piiri ry Kirkkokatu 12 A 6 53100 Lappeenranta www.nuorisoseuratetelakarjala.net Yhteyshenkilö Minna Pasi toiminnanjohtaja / Kalevan Nuorten

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2018 Vahvistettu paikallistoimikunnan syyskokouksessa 2.10.2017 Yleistä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA)

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Nuorisoseurajärjestön toiminnan painopisteet ja tavoitteet

Nuorisoseurajärjestön toiminnan painopisteet ja tavoitteet Nuorisoseurajärjestön toiminnan painopisteet ja tavoitteet Lapset ja nuoret Nuorisoseuralaisuuden ydin on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Luomme mahdollisuuksia nuorten omalle toiminnalle ja

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2013

Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2013 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2013 1 (22) Sisältö: Johdanto Nuorisoseurat 2020 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2 Kerhotoiminta 1.3

Lisätiedot

Nuorisoseurakokous 20.10.2012 Nuorisoseurat 2020

Nuorisoseurakokous 20.10.2012 Nuorisoseurat 2020 1 Nuorisoseurakokous 20.10.2012 Nuorisoseurat 2020 Nuorisoseurajärjestön strategia 2 Saatesanat Nuorisoseurajärjestön systemaattinen kehitystyö sai todellisen sysäyksen syksyllä 2009, kun koko järjestön

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 7 TAVOITTEET 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 8 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 I YLEISTÄ 3 II VARSINAINEN TOIMINTA 4 1. Koulutustoiminta 4 2. Opintotoiminta 4 3. Tiedotustoiminta 5

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Stadin Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2017 Johdanto Stadin Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia alueen nuorisoseurojen lähitukena, viestinviejänä liiton ja paikallistason välillä, nuorisoseuralaisuuden

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 201 Paikallistoimikunta Paikallistoimikunnan kokouksia oli vuonna 201 kaksi: kevätkokous (11.2.) ja syyskokous (13.11.).

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille-leirit Järjestäjän opas Suomen Nuorisoseurat ry Sisällys Nuorisoseuratoiminta... 3 Luova lava lapsille -päiväleirit... 4 Hetki Taiteilijana-esitykset... 5 Leirien ohjaajat... 6 Leirien

Lisätiedot

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki

Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus. Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki Nuorisoseuraliikkeen organisaatiouudistus Valtuustojen kevätkokoukset 19.5.2012 Helsinki Organisaatiouudistus Hallitukset asettivat työryhmän syksyllä 2008 Työryhmän esitys lokakuussa 2009 Keskustelu syysvaltuustoissa

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2013 1 (20) Sisältö: Johdanto Nuorisoseurat 2020 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2 Kerhotoiminta 1.3 Koulutus

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012

Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Katsaus Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintaan ja talouteen 2010-2012 Yleistä Liiton toiminnan perustana päättyneellä kolmivuotiskaudella on ollut Helsingin nuorisoseurakokouksen vuonna 2009 hyväksymä kolmivuotisohjelma

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelma 2019 Stadin Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2019 Johdanto Stadin Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia alueen nuorisoseurojen lähitukena, viestinviejänä liiton ja paikallistason välillä, nuorisoseuralaisuuden

Lisätiedot

KNoppi Itä-Suomi syksy 2013

KNoppi Itä-Suomi syksy 2013 KNoppi Itä-Suomi syksy 2013 KNoppi I 24. 25.8.2013 Nurmes KNoppi II 21. 22.9.2013 Kuopio KNoppi III 12. 13.10.2013 Joensuu KNOPPI-OHJAAJAKOULUTUS (4) Itä-Suomi syksy 2013 Ajankohta KNoppi I 24. 25.8.2013

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN YHTEENVETO 2014. Suomen Nuorisoseurat ry / Pohjois-Karjalan aluetoimisto

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN YHTEENVETO 2014. Suomen Nuorisoseurat ry / Pohjois-Karjalan aluetoimisto TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN YHTEENVETO 2014 Suomen Nuorisoseurat ry / Pohjois-Karjalan aluetoimisto Johdanto Vuosi 2014 oli Suomen Nuorisoseurat ry:n Pohjois-Karjalassa ylläpitämän aluetoimiston

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Stadin Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Stadin Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia alueen nuorisoseurojen lähitukena, viestinviejänä liiton ja paikallistason välillä, nuorisoseuralaisuuden

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!!

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!! Aurinkoista pakkaspäivää! Vuosi käynnistettiin entiseen tapaan Folklandiaristeilyllä. Myös Tanssin riemua-työpajat on saatu käyntiin, tammikuussa vuorossa on Ruokolahti. Toimistomme sai työntekijätäydennystä

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat

Saimaan Nuorisoseurat Saimaan Nuorisoseurat 1 (19) Sisällysluettelo JOHDANTO 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2. Kerhotoiminta 1.3. Koulutus 1.4. Tapahtumat 1.5. Kansainvälinen

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 1 / 2010

SEURATIEDOTE 1 / 2010 ETELÄKARJALAISTEN NUORISOSEUROJEN LIITO KALEVAN NUORTEN ETELÄ-KARJALAN PIIRI SEURATIEDOTE 1 / 2010 Tämä on vuoden ensimmäinen seuratiedote. Tiedote lähetetään vain sähköisenä niille seurojen toimihenkilöille,

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2015

Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2015 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintasuunnitelma 2015 1 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 2. Järjestötoiminta 3. Vaikuttaminen ja viestintä 4. Hallinto ja talous 5. Liiton

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2015 Nuorisoseurat Keski-Suomi. 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta. Harrastustoiminta

VUOSIKERTOMUS 2015 Nuorisoseurat Keski-Suomi. 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta. Harrastustoiminta VUOSIKERTOMUS 2015 Nuorisoseurat Keski-Suomi 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta Harrastustoiminta Tavoitteenamme oli, että nuorisotyö on tavoitteellista kasvatus ja harrastustoimintaa.

Lisätiedot

Luova lava lapsille -leirit. Kerhotoiminnan Opas. Suomen Nuorisoseurat ry

Luova lava lapsille -leirit. Kerhotoiminnan Opas. Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille -leirit Kerhotoiminnan Opas Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille kerhotoiminta Nuorisoseuroissa Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa,

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Luova lava lapsille Kerhotoiminnan opas

Luova lava lapsille Kerhotoiminnan opas Luova lava lapsille Kerhotoiminnan opas 1 Luova lava lapsille kerhotoiminta Nuorisoseuroissa Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Hanke aloitettiin Hankkeen oli tarkoitus päättyä , mutta sille haettiin jatkoaikaa syksylle Hanke päättyi

Hanke aloitettiin Hankkeen oli tarkoitus päättyä , mutta sille haettiin jatkoaikaa syksylle Hanke päättyi Toimintaraportti 22.2.2008 2 HANKKEEN TAUSTA JA TARPEET Hankkeen tavoitteena on ollut luoda säännöllistä teatteri-ilmaisun harrastustoimintaa lapsille ja nuorille heidän omilla asuinpaikkakunnillaan. Hanke

Lisätiedot

Liiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marianpäivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa.

Liiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marianpäivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa. Suomen Nuorisoseurojen Liitto OHJESÄÄNTÖ Hallitus LIITON HUOMIONOSOITUKSET 1. Vuoden Nuorisoseura Liiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marianpäivänä valtakunnallisessa

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 6 TAVOITTEET 7 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 7 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy Seurakirje 3/2014 Kesätapahtumat kaiken kansan tietoisuuteen Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy 22.5.2014. Nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET Seurojen johtokuntien sääntömääräiset ja vapaaehtoiset tehtävät sekä vastuualueet, joiden avulla seurat voivat edistää toimintaansa YHDESSÄ ENEMMÄN Uuden toimintakauden alussa

Lisätiedot

SEURATIEDOTE LOKAKUU 2015

SEURATIEDOTE LOKAKUU 2015 SEURATIEDOTE LOKAKUU 2015 Nuorisoseurojen edustajat olivat koolla Tampereella 3.-4.10. päättämässä järjestön tavoitteista ja kärkihankkeista vuosille 2016-2018. Samalla valittiin uudet valtuuston jäsenet.

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Helsinki-Santahamina sotilaskotiyhdistys ry

TOIMINTASUUNNITELMA Helsinki-Santahamina sotilaskotiyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Helsinki-Santahamina sotilaskotiyhdistys ry Yhdistyksen päämäärät Uusien jäsenien hankkiminen ja sisarien aktivoiminen toimintaan Sisarten keskinäinen arvostava yhteistyö Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012 Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

SOSIAALI-, TERVEYS- ja LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS TYÖELÄMÄN ARVIOIJILLE. syksy 2015 ja kevät 2016

SOSIAALI-, TERVEYS- ja LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS TYÖELÄMÄN ARVIOIJILLE. syksy 2015 ja kevät 2016 Hyvinvointi ja palveluala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Otavankatu 4 50100 MIKKELI SOSIAALI-, TERVEYS- ja LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS TYÖELÄMÄN ARVIOIJILLE syksy 2015 ja kevät 2016 Työelämän edustajina,

Lisätiedot

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018 Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018 JHL 310 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2018 2 Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa

Lisätiedot

3 Etelä-Karjala. 3.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

3 Etelä-Karjala. 3.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 3 Etelä-Karjala 3.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Etelä-Karjalan maakunta jakautuu kahteen seutukuntaan ja kymmeneen kuntaan. Kunnista Imatra ja maakuntakeskus Lappeenranta

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, messut ja muut tapahtumat 6. Tiedotus 7. Muu toiminta

Lisätiedot

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa www.vaasanteknillinenseura.fi VAASAN TEKNILLINEN SEURA RY 5 Toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1 YLEISTÄ Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuoden 2015 aikana järjestämme useita erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

Paikallisuus ja maaseudun kulttuuri

Paikallisuus ja maaseudun kulttuuri Paikallisuus ja maaseudun kulttuuri Mikkolan navetta 21.1.2012 Ellinoora Auvinen kulttuurituottaja Hanksalmen kunta Hankasalmi Kolme taajamaa: Kirkonkylä, Asema ja Niemisjärvi Noin neljännes asukkaista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011 Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1.

Lisätiedot

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää.

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää. Seurakirje 5/2014 Suomen Nuorisoseurat ry tiedottaa: Harrastajateatteriväen tapaaminen torstaina 21.8. Lämpimästi tervetuloa harrastajateatteriväen tapaamiseen Seinäjoen Harrastajateatterikesän aattona

Lisätiedot

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla.

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. VISIO Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. MISSIO (TOIMINTA-AJATUS) Nuorten Suomi on palvelujärjestö, joka edistää nuorten toimijuutta

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sairilan ratsastajat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015 www.sairilanratsastajat.net SAIRILAN RATSATSAJAT Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä

Lisätiedot

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Lasse Heiskanen Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDENT LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Perusasteen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Ehdokkaita vuoden nuorisoseuraksi voivat asettaa kaikki Suomen Nuorisoseurat ry:n jäsenyhdistykset.

Ehdokkaita vuoden nuorisoseuraksi voivat asettaa kaikki Suomen Nuorisoseurat ry:n jäsenyhdistykset. Suomen Nuorisoseurat ry OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty 28.8.2015 SUOMEN NUORISOSEURAT RY:N HUOMIONOSOITUKSET 1. Vuoden Nuorisoseura Suomen Nuorisoseurat ry:n hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot