OMISTAJAN KÄSIKIRJA 4-TAHTIMALLIT FST IQ FST IQ DRAGON FS IQ TOURING FST IQ TOURING FST IQ SWITCHBACK FST IQ CRUISER

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2006-2008 OMISTAJAN KÄSIKIRJA 4-TAHTIMALLIT FST IQ FST IQ DRAGON FS IQ TOURING FST IQ TOURING FST IQ SWITCHBACK FST IQ CRUISER"

Transkriptio

1 TAHTIMALLIT FST IQ FST IQ DRAGON FS IQ TOURING FST IQ TOURING FST IQ SWITCHBACK FST IQ CRUISER OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 4 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 5 TURVALLISUUS Yleiset turvallisuusohjeet ja varoitusmerkinnät 6 Varoitustarrat ja niiden sijainti 7-9 Käyttäjän turvallisuus AJONEUVON RAKENNE Hallintalaitteet MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Säädettävä ohjausakseli RIDER SELECT Tavaroiden kuljetus(switchb./touring) 15 Säädettävä selkänoja 16 Tavaratila/matkustajan istuin Cruiser 16 Matkustajan käsituet 16 Virtapistoke 17 Etuvalon säätö 17 Jäähdytyskennon huoltokansi 17 Moottorin ohjausjärjestelmän häiriön varoitusvalo 17 Moottorin ohjausjärjestelmät suojatoiminnot Mittaristo ja ajotietokoneen näyttö 22 Ajotietokoneen toiminnot Mittariston pariston vaihto 27 Mittariston puhdistus 27 JOUSITUKSEN SÄÄDÖT Etujousitus Telaston jousitus ENNEN AJOA TEHTÄVÄT TARKASTUKSET Tarkistuslista 38 Jarrujen toiminnan toiminnan tarkistus 39 Ohjauksen toiminnan tarkistus 40 Telamaton tarkistus 40 Kuomun kiinnitys 40 Hätäkatkaisin,moottorin sammutus 41 Valot 41 Yleiset säädöt ja tarkistukset 41 Ajovarusteet 41 Moottoriöljyn määrän tarkistus 42 Polttoaine/polttoaineen jäänesto 42 Moottorin käynnistys (kylmäkäynnistys ja hätäkäynnistys) 43 Moottorin lämmityskäyttö 44 Peruuttaminen 44 Sisäänajo 45 Hätäsammutin 45 Kaasuvivun turvakytkin Turvallisuusohjeita 46 Imuilman suodatin 47 Kelkalla hinaaminen 47 Päivittäinen säilytys 47 Työkalusarja 47 Suositellut turvavarusteet 48

3 MOOTTORIKELKAN HUOLTO Määräaikaishuolto-ohjelmataulukot Telasto 51 Voimansiirto, veto- ja väliakselin laakerit 52 Ketjukotelon öljymäärä ja öljynvaihto 52 Moottoriöljyn määrän tarkastus ja vaihto Moottorin huohotinjärjestelmän huolto 55 Sytytystulpat 56 Kaasuvaijeri 56 Polttoainesuodatin/polttoaineletkut 56 Pakoputkisto 57 Jäähdytysjärjestelmä Ketjun kireys 59 Jarrujen huolto Ajovalojen säätö 60 Valopolttimoiden vaihto 61 Ohjauslaitteet, suksien suuntaus ja suksien ohjausraudat 62 Telamaton huolto Telaston liukumuovit 64 Maton piikkien asennus 64 Voimansiirron huolto, variaattori Laturin hihnan tarkastus 67 Akun tarkastus ja huolto 67 Sähköjärjestelmän sulakekaavio 68 Kausisäilytys 69 Vianetsintätaulukko, alusta 70 Vianetsintätaulukko, moottori 71 Vianetsintätaulukko, voimansiirto Polaris 300 / 800 / 2400 / 4800 määräaikaishuolto Tekniset tiedot / huolto-osat / tilavuudet 76 Polaris huoltotuotteet 77 Moottorikelkan kuljettaminen / ajaminen peräkärryyn 77 2 ESIPUHE TERVETULOA POLARIS-TIIMIIN Olet valinnut laadukkaan Polaris-ajoneuvon. Ne ovat luokissaan edelläkävijöitä ja tunnettuja laadustaan. Ajoneuvon turvallinen käyttö edellyttää huolellista tutustumista omistajan käsikirjaan sekä siinä annettujen ohjeiden noudattamista. Ajoneuvon käyttö sisältää aina vakavan onnettomuuden tai pahimmillaan hengen menetyksen riskin. Riskien tiedostaminen ja niiden välttäminen on ehdottoman tärkeää. Käsikirjasta löytyvät ohjeet ajoneuvon päivittäisten tarkastusten sekä huoltotoimenpiteiden tekemiseen. Polaris suosittelee suurempien huoltojen ja korjausten teettämistä valtuutetussa Polaris-huoltopisteessä. Paikallinen Polaris-kauppiaasi tuntee tuotteen perinpohjaisesti ja on valmis auttamaan kaikissa ongelmatilanteissa. Häneltä löytyvät myös laadukkaat Polaris-lisävarusteet ja tarvikkeet. Tämä omistajan käsikirja kuuluu ajoneuvon perusvarustukseen, minkä vuoksi käsikirjan tulee seurata ajoneuvoa uudelle omistajalle. Jos käsikirja katoaa, Polaris-jälleenmyyjä voi toimittaa uuden tilalle.

4 3 TAKUUEHDOT Takuuaika on 24 kuukautta ostopäivästä lukien (yksityiskäyttö). Huoltotaulukossa x-merkityt kohteet on suoritettava valtuutetussa Polaris-huollossa. Tehdyistä huolloista on oltava merkintä ajoneuvon mukana seuraavassa huoltokirjassa. Ajoneuvon ketjukotelossa saa käyttää vain Polaris Chaincase-ölyä. Takuu ei korvaa normaalisti kuluvia osia kuten voimansiirron hihnaa tai telamattoa. Takuu ei korvaa virheellisestä käytöstä johtuvia vaurioita. Virheelliseksi käytöksi luetaan myös päivittäisen tai viikoittaisen huolto/tarkastus-ohjelman laiminlyönti. Takuu raukeaa, jos ajoneuvoon tehdään rakenteellisia muutoksia tai sitä käytetään kilpailuissa. Takuukortin allekirjoitus vastaa takuusopimusta. Takuukortti täytetään digitaalisesti maahantuojan extranet-järjestelmässä. Jos takuukorttia ei ole täytetty, ei ko. ajoneuvon takuuasioita käsitellä. Suoritetut huollot merkitään ohjekirjan lopussa olevaan huoltokorttiin sekä mukana tulevaan huoltovihkoon. Brandt-Polaris Oy Huolto-osasto Copyright 2007 Polaris Sales Inc. Kaikki tässä julkaisussa oleva tieto perustuu tuoreimpaan käytettävissä olevaan tuotetietoon. Jatkuvan tuotekehityksen vuoksi joitakin rakenteiden yksityiskohtia on voitu muuttaa julkaisun painamisen jälkeen. Julkaisun osittainenkin lainaaminen tai kopiointi on kiellettyä. Polaris ja luonto Polaris on sitoutunut täyttämään viranomaisten laatimat, luontoa suojelevat määräykset kaikkialla maailmassa. Polaris toivoo myös asiakkaidensa ottavan huomioon kestävän kehityksen ja luonnon suojelun vaatimukset ja toimivan vastuullisesti. Maastoajoneuvoa tulisi käyttää vain niille osoitetuilla alueilla ja reiteillä. Yhdeksi luontoa häiritseväksi tekijäksi on nostettu melu. Polaris suunnittelee maastoajoneuvojensa äänenvaimentimet mahdollisimman hiljaisiksi ja kunkin markkina-alueen viranomaisten vaatimukset täyttäviksi. Sen vuoksi ajoneuvojen äänenvaimennusjärjestelmään ei tulisi tehdä muutoksia.

5 4 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE POLARIS TAKUUKORTTI / WARRANTY CARD (malli). Takuukortin täyttö tapahtuu Extranetin kautta, sähköisesti. HUOM! Allekirjoitukset tulostuksen jälkeen!

6 5 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT Kirjoita muistiin ajoneuvosi moottorin, rungon ja virta-avaimen tunnistetiedot seuraaville, niille varatuille riveille. Säilytä vara-avainta erillään käyttämästäsi virta-avaimesta. 1. Kelkan tyyppi- ja mallinumero (1) sekä rungon numero sijaitsevat ajoneuvon oikealla puolella, telatunnelin sivussa. 2. Moottorin sarjanumero löytyy käynnistinkotelon kannessa olevasta tarralapusta. Kun tilaat varaosia, ilmoita aina moottorikelkan tyyppi- ja mallinumero. AJONEUVON TUNNISTETIEDOT : Kelkan tyyppi- ja mallinumero: Rungon valmistenumero (telatunnelin alaosassa, oikealla puolella) Moottorin sarjanumero: (venttiilikannen päällä): Virta-avaimen numero:

7 6 TURVALLISUUS Yleiset turvallisuusohjeet VAROITUS Moottorikelkalla ajaminen vaatii täydellistä keskittymistä. Älä koskaan käytä kelkkaa jos olet alkoholin, huumeiden tai huomiokykyyn vaikuttavien lääkkeiden (ns. kolmiolääkkeet) vaikutuksen alainen. Edellä mainitut aineet heikentävät huomiokykyäsi sekä pidentävät reaktioaikaasi. Moottorikelkka on nopea ja suorituskykyinen ajoneuvo. Sen turvallinen käyttö edellyttää huolellisuutta sekä ajettaessa että ajoneuvon ylläpidossa. Tarkista ajoneuvon kunto sekä hallintalaitteiden virheetön toiminta aina ennen liikkeelle lähtöä. Kun ajat, ennakoi riskejä sekä noudata liikennesääntöjä. Polaris-moottorikelkat ovat kestäviä ja turvallisia ajoneuvoja, kun niitä käytetään tässä omistajan käsikirjassa annettujen ohjeiden mukaisesti. Kaikki ajoneuvon rakenteeseen tehdyt muutokset, erityisesti suorituskykyä lisäävät, saattavat johtaa rakenteiden rikkoutumiseen ja merkittävään turvallisuusriskin kasvamiseen. ÄLÄ TEE RAKENNEMUUTOKSIA TÄHÄN AJONEUVOON. Erityisesti huippunopeutta lisäävät muutokset ovat vaarallisia, koska ajoneuvon jarrut sekä iskunvaimennus saattavat jäädä alimittaisiksi. Se voi johtaa ajoneuvon hallinnan menettämiseen ja onnettomuuteen. Polaris mitätöi ajoneuvokohtaisen takuun voimassaolon, jos ajoneuvoon on tehty sen suorituskykyä parantavia rakennemuutoksia tai lisävarusteasennuksia. Polaris suosittelee noudattamaan ehdottomasti tässä omistajan käsikirjassa annettuja käyttö- ja huolto-ohjeita. Ajoneuvon turvallisuuden varmistaminen vaatii huolto-ohjelman mukaisesti ja ammattitaitoisen Polaris-huollon tekemiä tarkistuksia sekä huoltoja. Moottorikelkka ei ole leikkikalu. Se on hyvin suunniteltu ja valmistettu maastoajoneuvo. Älä luovuta ajoneuvoa vieraalle varmistamatta sitä, että hän on lukenut ja ymmärtänyt omistajan käsikirjassa sekä varoitustarroissa kerrotut ohjeet. TURVALLISUUS Varoitusmerkinnät Tässä omistajan käsikirjassa käytetään seuraavia varoitusmerkintöjä havainnollistamaan mahdollisista turvallisuusriskiä tai ajoneuvon rakenteiden vaurioitumisen vaaraa. WARNING VAROITUS Varoitus vakavasta vaarasta. Turvallisuusohjeiden laiminlyönti voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. CAUTION HUOMAA Varoitus onnettomuus- ja vaurioitumisriskistä. Tällä merkinnällä kiinnitetään huomiota seikkoihin, joiden seurauksena onnettomuuden riski tai ajoneuvon vaurioitumisen riski saattaa kasvaa. tai Yleinen varoitusmerkki Kolmion sisällä oleva huutomerkki varoittaa mahdollisesta onnettomuusriskistä. NOTE NEUVO Neuvo-merkintä kiinnittää huomiota erityisen tärkeään ohjeeseen tai neuvoon.

8 7 TURVALLISUUS Varoitustarrat ja niiden sijainti Noudata ajoneuvon eri osiin sijoitettujen varoitustarrojen ohjeita. Jos tässä omistajan käsikirjassa olevat varoitustekstit poikkeavat ajoneuvoon sijoitetuista varoitustarroista, NOUDATA AJONEUVOSSA OLEVIEN VAROITUSTARROJEN OHJEITA. Seuraavat kuvat havainnollistavat varoitustarrojen (tähdellä merkittyä) sijaintia. Tarroihin painettu varoitusteksti on suomennettu seuraavissa kohdissa. VAROITUS - varoitustarra 1, variaattorin hihnan tai kytkimen suojan päällä. Älä käytä moottoria kuomu ylhäällä. Älä tee säätöjä moottorin käydessä. Älä käytä moottoria tämä kansi (variaattorin hihnan suoja) ylhäällä. Älä koskaan käytä moottoria ilman variaattorin hihnaa. Älä koskaan huolla kytkintä/variaattoria itse teetä työt valtuutetussa huoltopisteessä. Nestejäähdytteiset mallit VAROITUS - varoitustarra 2, paisuntasäiliön korkin päällä Älä avaa korkkia moottorin ollessa kuuma. Tarkista (painekorkin) toiminta tai vaihda se jäähdytysnesteen vaihdon yhteydessä. Kun avaat, paina korkkia ensin ja kierrä sitten. Ilmanottoaukolla varustetut mallit m VAROITUS - varoitustarra 3, ilmansuodatinkotelon kannessa Älä aja yli 60 km/h (40 mph), jos kuomun ja ilmansuodattimen kotelon välinen suodatin ei ole paikoillaan. Ohjeen laiminlyönnistä voi seurata moottorivaurio.

9 8 TURVALLISUUS Varoitustarrat ja niiden sijainti VAROITUS - varoitustarra 4, ohjaamon etupaneelissa o Tutustu huolellisesti tässä ajoneuvossa oleviin sekä omistajan käsikirjan varoituksiin ja ymmärrä niiden sisältö. Ohjeiden ja varoitusten laiminlyönti voi johtaa vakavan loukkaantumisen tai hengen menettämisen vaaraan. Hanki tarvittaessa uusi omistajan käsikirja. o Älä aja kelkkaa alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena. o Kovalla vauhdilla, pimeällä tai muuten vaikeissa näkemäolosuhteissa ajaminen heikentää mahdollisuuksia reagoida yllättävien esteiden tai maastomuutosten kohdalla. o Tämä moottorikelkka on nopea ajoneuvo. Noudata erityistä varovaisuutta ja hiljennä vauhtia tuntemattomassa tai vaikeakulkuisessa maastossa. o Tämä ajoneuvo on tarkoitettu vain aikuisten käyttöön, sitä ei saa luovuttaa alaikäisille. o Matkustajan aiheuttama lisäpaino (2-istuttavat mallit) heikentää merkittävästi ajoneuvon hallittavuutta. Jarrutusmatkan kasvavat ja kääntyminen vaikeutuu. Vähennä nopeutta ja ennakoi huolellisemmin mutkat sekä jarrutukset. o Käytä aina hyväksyttyä kypärää, tarkoituksenmukaista ajoasua sekä suojaa silmäsi. o Hätätapauksissa sammuta moottori painamalla kaasuvivun rungon päällä olevaa punaista katkaisinta (tappokatkaisija). Sen jälkeen kytke pysäköintijarru. Tarkasta katkaisijan toiminta säännöllisesti moottorin käydessä tyhjäkäyntiä. o Jäisellä reitillä, polanteella, jäällä ja teiden ylityksissä ajoneuvon ohjattavuus heikkenee ja jarrutusmatka pitenee. Vähennä nopeutta ja ole erityisen varovainen varmistaaksesi ajoneuvon hallinnan. o Moottorikelkkaan asennetut suksien ohjainraudat sekä telamaton nastat vaikuttavat ajoneuvon ajettavuuteen jäällä tai polanteella. Huolehdi ohjainrautojen ja nastojen keskinäisestä tasapainosta varmistaaksesi ajoneuvon hallittavuuden kaikissa olosuhteissa. o Suurista nopeuksista tehdyt toistuvat jarrutukset saattavat aiheuttaa jarrujen häipymistä. o Pysäköintijarru saattaa löystyä pitkän käytön aikana. Älä käytä sitä viittä minuuttia kauempaa. o Ennen moottorin käynnistämistä tarkasta kaasu- ja jarruvivun sekä ohjauksen normaali toimivuus. Varmista kuomun kiinnitys. Asetu ajoneuvon päälle normaaliin ajoasentoon.

10 TURVALLISUUS 9 Varoitustarrat ja niiden sijainti Peruutusvaihteella varustetut mallit VAROITUS - varoitustarra 5, kuomussa Peruttaminen lisää aina onnettomuusriskiä, koska ajoneuvon hallittavuus vaikeutuu. Pienentääksesi riskejä noudata seuraavia ohjeita: - Tarkasta ennen peruuttamista että harkitsemasi ajoreitti on vapaa - Vältä jyrkkiä käännöksiä - Kytke peruutusvaihde vain tyhjäkäynnillä - Käytä kaasuvipua rauhallisin painalluksin. Sähköinen peruutusvaihde: - Pysäytä ajoneuvo ja anna sen käydä tyhjäkäynnillä. Paina keltaista ohjaustangon vasemmalla puolella olevaa keltaista nappia. Mittariston vilkkuva varoitusvalo kertoo peruutusvaihteen kytkeytyneen. - Paina nappia uudestaan, kun haluat lähteä ajamaan eteenpäin. VAROITUS - varoitustarra 6, ohjaustangon akselin vieressä tai etupaneelissa NO PASSENGER - Tämä ajoneuvo on tarkoitettu vain yhden henkilön käytettäväksi. Kahden istuttavat mallit: - Tämä ajoneuvo on tarkoitettu ajajan lisäksi vain yhden henkilön kuljettamiseen. VAROITUS - varoitustarra 7, telatunnelin takaosassa Pidä riittävä etäisyys telamattoon. Älä istu istuimen takaosassa tai tavaratelineellä. Kosketus telamattoon tai istuimelta putoaminen voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. VAROITUS - varoitustarra 8, tavaran kuljetustila Tämän mallin suurin sallittu kuorma on (X) kiloa. Älä ylitä suurinta sallittua kuormaa. Switchback max. takakuorma = 7 kg Touring max. takakuorma = 18 kg Cruiser max. takakuorma = 14 kg

11 10 TURVALLISUUS Käyttäjän turvallisuus Mukana pidettävä turvavarustus Vältä mahdollisuuksien mukaan yksin ajamista, varsinkin vaativissa olosuhteissa. Pidä aina huoli siitä, että joku tietää missä ja milloin olet moottorikelkalla liikkeellä. Pidä kartta sekä moottorikelkan omistajan käsikirja aina mukanasi. Varaudu onnettomuuden tai teknisen vaurion riskiin. Pidä mukanasi ylimääräisiä, kuivia vaatteita, tulentekovälineitä, ruokaa ja juomaa, taskulamppua, ensiapuvälineitä sekä matka- tai radiopuhelinta. Moottorikelkan teknisen vian varalle ota mukaasi ylimääräinen sytytystulppasarja, uusi variaattorin hihna, köyttä ja muita sitomisvälineitä, pultteja ja muttereita, voiteluöljyä sekä polttoainetta. Vältä ajamista vajaakuntoisena Kelkan turvallinen käyttö vaatii hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Henkisesti tai fyysisesti sairas kuljettaja on riski itselleen ja ympäristölle. Aja vastuullisesti noudata lainsäädäntöä Tunne kelkkasi ja taitotasosi kuljettajana. Lue huolellisesti omistajan käsikirja ja opettele päivittäiset perushuollot ja tarkastukset. Noudata sääntöjä ja asetuksia. Ole erityisen varovainen teiden ja rautateiden lähialueilla, pimeän aikaan sekä lumisateen tai sumun haitatessa näkyvyyttä. Kelkan käyntiääni peittää muiden ajoneuvojen äänet. Katso eteenpäin, sivuille ja taakse ennen kuin ylität teitä tai muuta liikenneväylää. Jos luovutat moottorikelkan jollekulle muulle, huolehdi riittävästä ajamiseen ja sääntöihin perehdyttämisestä. Älä pelleile satulassa Moottorikelkalla ajaminen vaatii täydellistä keskittymistä ajosuoritukseen. Istu kunnolla istuimella, suuntaa katse eteenpäin ja aseta jalat jalkatuille. Älä roiku istuimen takaosassa tai tavaratelineellä. Älä ylitä sallittuja teline/vetokoukkukuormia. Tunne ajoympäristösi Vähennä ajonopeutta tuntemattomilla alueilla. Varo lanka-/piikkilanka-aitoja. Ole erityisen varovainen aamulla ja iltahämärässä. Vesistöalueet Varmistu paikallisilta asukkailta jään paksuus ja yleinen kunto ennen jääosuuksien ylitystä. Käytettävä nopeus Sovita nopeutesi aina vallitseviin olosuhteisiin ja nopeusrajoituksiin. Aja erityisen varovaisesti huonoissa olosuhteissa kuten pimeässä, sumussa tai lumisateessa. Muista riittävät turvavälit ryhmässä ajossa. Poista virta-avain Poista virta-avain (ota mukaan) kelkastasi aina kun jätät sen.

12 11 TURVALLISUUS Käyttäjän turvallisuus Moottori ja voimansiirto Varo telamattoa Pysy lämmityskäytössä riittävän etäällä pyörivästä telamatosta. Älä kaasuta voimakkaasti lämmityskäytön aikana tai jos telamatto roikkuu vapaana. Varo käsien, jalkojen tai vaatteiden joutumista kosketuksiin pyörivän telamaton kanssa. Virheelliset työskentelytavat voivat johtaa onnettomuuteen. Älä tee säätötöitä käyvälle moottorille Sammuta moottori aina ennen moottorin kuomun avaamista. Tee tarvittavat säädöt ja käynnistä moottori vasta sen jälkeen, kun olet sulkenut moottoritilan kuomun. Älä käytä moottoria variaattorin suojakansi auki tai poistettuna. Variaattorin suojarakenteet estävät sormien, vaatteiden tai muiden ulkopuolisten esineiden joutumista kosketuksiin voimansiirron osien kanssa. Ne myös suojaavat moottorikelkan muita rakenteita variaattorin tai muun voimansiirron rikkoutuessa. Älä koskaan poista suojarakenteita tai aja suoja auki. Älä käytä moottoria ilman variaattorin hihnaa. Moottorin käyttö ilman variaattorin hihnaa voi johtaa moottorin ryntäämiseen ylikierroksille ja moottorivaurioon. Hihnan poistamista vaativat huoltotoimenpiteet tulee teettää valtuutetussa Polaris-huollossa. Älä koskaan huolla tai korjaa variaattoria tai muuta voimansiirtoa. Variaattorivoimansiirron suuret pyörintänopeudet vaativat osien tarkkaa keskinäistä sovitusta, mikä tehdään tehtaalla tasapainottamalla sekä kytkin että variaattori. kaikki voimansiirtoon liittyvät huollot ja korjaukset tulee teettää valtuutetussa Polaris-huollossa. VAROITUS Pyörivä telamatto on aina turvallisuusriski, älä työskentele liian lähellä sitä.

13 12 TURVALLISUUS Käyttäjän turvallisuus Ajovarusteet Maastoajoneuvolla ajaminen edellyttää suojaavien varusteiden käyttöä turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi. Käytä aina kuhunkin ajosuoritukseen sopivaa ajovarustusta. 1. Kypärä Kypärä on tärkein suojavarusteista, se suojaa vakavilta päävammoilta. Käytä vain viranomaisten hyväksymää kypärää (E-hyväksyntä). 2. Silmien suojaus Käytä laadukkaita ajolaseja tai kypärään kiinteästi asennettua suojavisiiriä. Älä luota aurinkolaseihin silmien suojana, silmien suojainten tulee olla valmistettu särkymättömästä materiaalista. Pidä ajolasit tai visiiri puhtaina. 3. Ajohanskat Tiukasti istuvat, moottorikelkkakäyttöön suunnitellut, suojilla varustetut ovat parhaita. 4. Jalkineet Polaris suosittelee jalkaterän sekä nilkan hyvin suojaavien, moottorikelkkakäyttöön suunniteltujen saappaiden käyttöä. 5. Vaatetus Käytä aina ajo-olosuhteisiin sopivia ajovarusteita. Ota huomioon olosuhteiden mahdolliset nopeat muutokset sekä ajoviiman vaikutus (katso edellinen sivu). Varaudu onnettomuuksien tai teknisten ongelmien varalle riittävällä määrällä lämpimiä vaihtovaatteita. VAROITUS Vältä liian löysien ajovarusteiden tai pitkän kaulaliinan käyttöä. Löysä vaatekappale saattaa tarttua ajoneuvon liikkuviin osiin tai kiinteään rakenteeseen, mikä voi johtaa onnettomuuteen sekä lisätä hengenvaaran riskiä.

14 13 AJONEUVON RAKENNE Touring-mallit 1. Etupuskuri (älä käytä ajoneuvon hinaamiseen) 2. Kuomu 3. Ajovalo 4. Matkustajan istuimen säätö 5. Tuulilasi 6. Ohjaustanko 7. Polttoainetankin korkki 8. Istuin 9. Matkustajan istuin 10. Matkustajan käsituki 11. Matkustajan käsitukien lämmittimen katkaisin 12. Tavaratila/-teline 13. Takavalo 14. Takapuskuri 15. Roiskeläppä 16. Telamatto 17. Takajousitus (telasto) 18. Sukset 19. Etualamuovi L Urheilumallit IQ Turbo / Switchback 1. Kuomu 2. Ajovalo 3. Tuulilasi 4. Ohjaustanko 5. Istuin 6. Roiskeläppä 7. Takajousitus (telasto) 8. Telamatto 9. Säilytystila 10. Takapuskuri 11. Takavalot 12. Etualamuovi 13. Etupuskuri 14. Sukset

15 14 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Hallintalaitteet Rider Select -ohjaustanko Hallintalaitteet, ohjaamo 1. Polttoainetankin korkki 2. Ohjaustangon säädön käyttövipu 3. Virtalukko 4. Jarrukahva (sis. pysäköintijarrun vivun) 5. Ajovalon säätönuppi 6. Mittariston/ajotietokoneen nestekidenäyttö (sis. merkki/varoitusvaloja) 7. Hätäsammuttimen katkaisija, nuppi 8. Kaasuvipu 9. Kuomun kiinnityshihna 10. Vetokäynnistimen kahva 11. Rikastimen käyttönuppi Ohjaustangon hallintalaitteet 12. Peili 13. Kahvanlämmittimen katkaisija 14. Peukalonlämmittimen katkaisija 15. Sähköisen peruutuksen käyttökatkaisin. Peruutusvaihteen merkkivalo syttyy mittaristossa. 16. Ajotietokoneen ohjauskatkaisin 17. Ajovalon vaihtokatkaisija (2 asentoa) 18. Pysäköintijarrun käyttövipu 19. Jarrukahva (Yleiskuvaus, mallissasi voi olla eroja.) Rider Select, säädettävä ohjaustanko Polaris IQ-mallit on varustettu säädettävällä ohjaustangon asennolla. Se antaa mahdollisuuden säätää ohjaustanko ajo-olosuhteiden tai tapasi kannalta parhaimpaan asentoon. Ohjaustangon asennon säätö täytyy AINA tehdä moottorikelkan ollessa pysähdyksissä. 1. Pysäytä moottorikelkka. 2. Paina ohjaustangon alla olevaa säätömekanismin lukituslevyä ja siirrä ohjaustankoa eteen- tai taaksepäin haluamaasi asentoon. 3. Lukitse säätö. VAROITUS Älä yritä säätää ohjaustangon asentoa kelkan ollessa liikkeessä. Vauhdissa tehty säätö voi johtaa ohjattavuuden menetykseen ja onnettomuuteen.

16 15 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Rider Select -ohjaustanko Tavaratilat Rider Select -ohjaustanko Painotus Asento Ajotapa Mukavuus 1, 2, 3 Vedä tanko taka-asentoon 1-3. Ajoasento sopii mukavaan kokopäivän reittiajoon Keskimmäisissä ohjaustangon asennoissa kelkan Tarkka 4, 5 hallittavuus ohjautuvuus herkistyy ja hallittavuus paranee Urheilullinen ajaminen 6, 7 Ohjaustangon etummaiset asennot jättävät hyvin tilaa seisten ajamiseen, mistä on hyötyä röykkyisellä reitillä. VAROITUS Älä yritä voidella ohjaustangon säätömekanismia. Sen osat ovat kestovoideltuja. Liika voitelu voi johtaa ohjaustangon asennon lukituksen pettämiseen ja vaaratilanteeseen. VAROITUS! Joidenkin, Polariksen hyväksyntää vailla olevien lisävarusteiden käyttö saattaa rajoittaa ohjaustangon käännettävyyttä. Sen seurauksena voi onnettomuusriski kasvaa. Käytä vain alkuperäisiä tai Polariksen hyväksymiä suunnittelemia lisävarusteita kelkassasi. Tavaroiden kuljetus SwitchBack-mallin satulan takaosassa on lukitus, jota painamalla satulan takaosa nousee ylös ja sen alta paljastuu tavaratila. Telatunnelin päällä olevan tavaratelineen maksimikuormitus on 7 kg. Touring-malleissa matkustajan istuimen takana on tavarapussi. Lisäksi matkustajan istuimen voi poistaa lukituskahvaa painamalla, jolloin käytettävissä on suurempi tavarateline (max 18 kg). Lyhyttelaisen urheilumallin virta-avaimella lukittava tavaratila on sijoitettu satulan takaosaan. Sen kansi sijaitsee takavalon alapuolella. HUOMAA: Sido kuorma AINA huolellisesti. Matkustajan kuljetus tavaratelineellä kielletty. HUOMAA: mallien takatavaratiloissa/matkustajan istuimessa/selkänojassa eroja!

17 16 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Säädettävä selkänoja Matkustajan käsituet Säädettävä selkänoja Touring-malleissa on säädettävä selkänoja, jota voi käyttää joko yksin ajaessa ajajan selän tukena tai matkustajan selän tukena. Säätö tapahtuu seuraavasti: 1. Selkänojan korkeuden säätö tapahtuu selkänojan ylempiä säätönuppeja kiristämällä ja löysäämällä. 2. Selkänojan pituussuuntaisen paikan säätö tehdään selkänojan alempia säätönuppeja kiristämällä tai löysäämalla. 3. Muista aina kiristää säätönupit tehdyn säädön jälkeen. Tavaratila / matkustajan istuin Cruiser Cruiser-mallin tavaratilan suojakansi on poistettavissa ja sen alapuolella on pikakiinnikkeet joko matkustajan istui-men tai tavarankuljetuslaukun asentamiseksi. Paikassa voi myös kuljettaa tavaroita, enintään 14 kg kuorma sallitaan. 1. Siirrä selkänoja etummaiseen asentoon. 2. Irrota tavaratilan suojakannen kiinnityshihna. 3. Nosta tavaratilan suojakantta ensin ylöspäin ja sitten taaksepäin. Nosta kansi pois. 4. Asenna matkustajan istuin. Varmista sen tukeva kiinnitys. 5. Laita tavarankuljetuslaukku paikoilleen. Varmista sen paikoillaan pysyminen kiinnittämällä kiinnitys-hihnat huolellisesti. 6. Säädä selkänoja matkustajan käyttöön sopivaan asentoon. Matkustajan käsituet Joidenkin mallien matkustajan paikan käsitukia voi säätää: 1. Irrota matkustajan käsituen kiinnitysruuvien suojatulpat ja kierrä ruuvit auki. 2. Valitse käsituelle sopiva asento kolmesta vaihtoehdosta. 3. Kiristä huolellisesti käsituen kiinnitysruuvi ja laita sen suojatulppa paikoilleen.

18 17 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ 12 voltin virtapistoke Virtapistoke Ajovalon säätö Jäähdyttimen kennon huoltokansi MIL-varoitusvalo Joissakin malleissa on ohjaamon etupaneeliin sijoitettu virtapistoke. Siitä saa 12-volttista virtaa esimerkiksi GPS-paikanninta, kypärän visiirin lämmitystä tai muita sähkökojeita varten. HUOMAA: Kaikki lisävirtapistokkeet on asennettava ohjaamon etupaneelin alaosiin. Ajoneuvon polttoaineen syöttöjärjestelmät ovat kojelaudan yläosissa. Täällä aiheutuva kipinä voi johtaa kelkan syttymiseen tai muihin vaurioihin. Ajovalon säätö Säätökiekko sijaitsee mittariston alla. Säädä ajovalon korkeus pyörittämällä säätökiekkoa vasemmalle tai oikealle Jäähdyttimen kennon huoltokansi Moottoritilassa oleva huoltokansi mahdollistaa jäähdyttimen kennon tarkistamisen ja puhdistamisen. Moottorin ohjausjärjestelmän häiriön varoitusvalo Nelitahtisten Polaris-moottorikelkkojen moottorinohjausjärjestelmässä on monipuoliset suojaustoiminnot, joiden aktivoituminen sytyttää mittaristossa olevan Check Engine / MIL varoitusvalon (Malfunction Indicator Lamp). Jos varoitusvalo syttyy, toimi seuraavasti: 1. Sammuta moottori ja käynnistä se uudestaan. Jos MIL-varoitusvalo ei aktivoidu uudestaan, voi moottorikelkalla jatkaa normaalia ajamista. 2. Jos varoitusvalo ei sammu ja huomaat joko moottorin kierrosherkkyyden kadonneen tai moottorin tehon vähentyneen oleellisesti, selvitä seuraavilla sivuilla esitettyjen vianetsintätaulukoiden avulla häiriön todennäköinen syy. Jos et onnistu ratkaisemaan MIL-varoitusvalon syttymisen aiheuttamaa häiriötä, ota yhteys valtuutettuun Polaris-huoltopisteeseen.

19 18 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Moottorin ohjausjärjestelmän suojatoiminnot Oire: Kelkan nopeus rajoittunut Seuraavat viat tai toimintahäiriöt voivat aiheuttaa moottorin ohjausjärjestelmän varoitusvalon syttymisen. Moottorin vaurioiden ehkäisemiseksi ajoneuvon nopeutta tai moottorin kierrosaluetta rajoitetaan. Aiheuttaja Toiminto Max.nopeus (km/h) Peruutusvaihde kytketty Peruutus 19 Kelkan kaatumisessa aktivoitunut moottorin suojapiiri Juuttuneen kaasuvivun kääntäminen väkisin tyhjäkäyntiasentoon Kaasuvivun turvakytkimen vika Suojaa moottoria kelkan kaatuessa 59 Kaasuvivun turvakytkimen aktivoituminen 29 Kaasuvivun turvakytkimen vika 50 Tulos Moottorin ohjausjärjestelmä katkoo sytytystä, mikä rajoittaa ajoneuvon huippunopeutta. Rajoitettu ajoneuvon huippunopeus Ajoneuvon huippunopeuden rajoitin 299 Oire: Rajoittunut moottorin kierrosnopeus Aiheuttaja Toiminto Max. kierrosluku Seuraus Peruutuksen nopeustunnistimen vika Kaatumisen suojapiirin tai sen nopeustunnistimen vika Juuttuneen kaasuvivun kääntäminen väkisin tyhjäkäyntiasentoon, suojapiirin nopeustunnistimen vika Kaasuvipu jumittunut tyhjäkäynnille Peruutus 5300 Suojaa moottoria kelkan kaatuessa 6000 Kaasuvivun turvakytkimen aktivoituminen 5450 Kaasuvivun turvakytkimen aktivoituminen 2400 Moottorin ohjausjärjestelmä katkoo sytytystä, mikä rajoittaa moottorin kierrosherkkyyttä. Huippunopeuden rajoittimen tunnistimen vika Huippunopeuden rajoitin 8800 Peruutusvaihteen kytkentäpiirin vika Peruutus 2500 ECU ei osaa valita kumpi,peruutus vai eteenpäin

20 19 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Moottorin ohjausjärjestelmän suojatoiminnot Vilkkuva MIL-varoitusvalo Vilkkuva MIL-varoitusvalo paljastaa turboahtimen ohjaus- tai anturijärjestelmässä olevan vian. Sen selvittämiseksi toimi seuraavasti: 1. Tarkasta kaikkien sähkökytkentöjen liitokset ja sähköjohtojen eristeiden kunto. 2. Tarkasta akun varaustila. Jos napajännite on laskenut liikaa, lataa tai vaihda akku. 3. Vertaa moottorin lämpötiloja suositusten mukaisiin. Vilkkuva MIL-varoitusvalo voi johtua myös turboahtimen hukkaporttia ohjaavan solenoidin (sijaitsee turbon puolella ilmansuodatinkoteloa) tai varsinaisen hukkaportin (sijaitsee turboahtimen alapuolella) letkujen liitosten irtoamisesta tai vaurioitumisesta. Jos letkut sekä niiden liitokset ovat kunnossa, ota yhteys valtuutettuun Polaris-huoltopisteeseen. HUOMAA: MIL-varoitusvalon välkkymisestä huolimatta jatkettu ajoneuvon käyttäminen voi johtaa vakavaan moottorivaurioon. HUOMAA: Älä muuta turboahtimen hukkaportin tehdasasetuksia. Niiden muuttaminen voi johtaa vakavaan moottorivaurioon. Turboahtimen ahtopaineen pienentäminen (FST) Syy Seuraus Ylilämmön merkkivalo palaa Moottorin jäähdytysnesteen lämpötila alle 50 o C tai yli 95 o C. Imusarjan ilman lämpötila alle 0 o C tai yli 70 o C. Turboahtimessa kehittyy ylipainetta (Check Engine /MIL - varoitusvalo vilkkuu) Moottorin suorituskyky heikkenee Polttoaineen puristuskestävyys liian alhainen (käytä korkeampioktaanista bensiiniä)

21 20 MOOTTORIKELKAN KÄYTTÖ Moottorin ohjausjärjestelmän suojatoiminnot Moottorin ylikuumeneminen Moottorin ohjausjärjestelmään on ohjelmoitu jäähdytysnesteen ylikuumenemisen varoitus sekä moottorin suojatoiminnot. Ensimmäisessä vaiheessa mittaristossa syttyy varoitusvalo, seuraavaksi moottorin käynti heikkenee ja lopulta moottori saattaa sammua. Ylikuumenemisen varoitusmerkin ilmestyttyä näytölle aja välittömästi syvään lumeen moottorin jäähdytyslaitteiston toiminnan tehostamiseksi. Voit myös pysäyttää moottorikelkan ja siirtää käsin lunta jäähdytyselementeille. Jos varoitusvalon syttyminen ei johda moottorin riittävän jäähdytyksen varmistumiseen, moottorin ohjausjärjestelmä muuttaa sytytysennakkoa siten, että moottorin käy epävarmasti, pätkien. Viimeisessä vaiheessa, jos ajaminen jatkuu varoitusvalosta ja moottorin käyntihäiriöistä huolimatta ja vakavan moottorivaurion riski on ilmeinen, moottorin ohjausjärjestelmä sammuttaa moottorin. Jos tässä vaiheessa yritetään käynnistystä, moottori starttaa vain kahdeksi (2 sek) sekunniksi kerrallaan. HUOM! Sammutus toimintoa ei ole malleissa. Vapaasti hengittävät FS-mallit Näyttö Esiintyy nopeudessa (km/h) Moottorin lämpötila o C Selitys Vilkkuva ylilämmön merkkivalo Vilkkuva ylilämmön merkkivalo yhdessä moottorin pätkimisen kanssa yli yli Moottorin jäähdytysnesteen lämpötila nousee yli raja-arvon Moottorin jäähdytysnesteen lämpötila nousee yli raja-arvon ja moottorinohjauksen suojapiiri rajoittaa moottorin käyntinopeutta Turboahdetut FST-mallit Näyttö Vilkkuva ylilämmön merkkivalo Vilkkuva ylilämmön merkkivalo yhdessä moottorin pätkimisen kanssa Esiintyy nopeudessa (km/h) yli yli 120 Moottorin lämpötila o C Selitys Lamppu vilkkuu kun moottorin lämpötilaa ylittää raja-arvot Lamppu vilkkuu ja moottori pätkii kun moottorin lämpötila ylittää raja-arvot, kuljettaja voi tuntea tehon menetyksen

2008-2009. IQ Turbo Switchback 2008 IQ 600 RMK SHIFT 2009 IQ 800 SWITCHBACK DRAGON 2009 IQ 800 RMK DRAGON 2009 IQ 800 RMK ASSAULT 2009

2008-2009. IQ Turbo Switchback 2008 IQ 600 RMK SHIFT 2009 IQ 800 SWITCHBACK DRAGON 2009 IQ 800 RMK DRAGON 2009 IQ 800 RMK ASSAULT 2009 2008-2009 IQ Turbo Switchback 2008 IQ 600 RMK SHIFT 2009 IQ 800 SWITCHBACK DRAGON 2009 IQ 800 RMK DRAGON 2009 IQ 800 RMK ASSAULT 2009 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT

Lisätiedot

Omistajan käsikirja 2013. Hard-Ball Cross Country Cross Country Touring Cross Roads Classic

Omistajan käsikirja 2013. Hard-Ball Cross Country Cross Country Touring Cross Roads Classic Omistajan käsikirja 2013 Hard-Ball Cross Country Cross Country Touring Cross Roads Classic SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 ESIPUHE JA TAKUUEHDOT 3 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 4 TURVALLISUUS Yleiset turvallisuusohjeet

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 300/400 4 x 4

2008-2010 SPORTSMAN 300/400 4 x 4 2008-2010 SPORTSMAN 300/400 4 x 4 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 3 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 4 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 5 TURVALLISUUS 6-21 - Varoitustarrat

Lisätiedot

2000-2012 LASTEN KELKKA 120 OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2000-2012 LASTEN KELKKA 120 OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2000 2012 LASTEN KELKKA 120 OMISTAJAN KÄSIKIRJA TERVETULOA POLARISTIIMIIN! Olet valinnut laadukkaan Polarisajoneuvon. Ne ovat luokissaan edelläkävijöitä ja tunnettuja laadustaan. Polaris Industries Inc.

Lisätiedot

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 4 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 5 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 6 TURVALLISUUS - Esipuhe 7 - Ajoneuvon

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA

2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 2006-2007 SPORTSMAN 450/X2/500/500 EFI/700/700 EFI/800 EFI OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON

Lisätiedot

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön.

MAANTIEKÄYTTÖÖN Tämä moottoripyörä on suunniteltu ainoastaan maantiekäyttöön. TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan ja yhden matkustajan kuljetukseen. Älä koskaan ylitä pyörän maksimikantavuutta, mukaan laskien lisävarusteet ja kuorma.

Lisätiedot

Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet

Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet Ei tieliikennekäyttöön! Käyttö-, huolto- ja turvallisuusohjeet MÖNKIJÄ 250cc DAR0952 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen käyttöönottoa! Käännös alkuperäisohjeista Älä käytä tätä ajoneuvoa ennen kuin olet

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

Tämä kirja on osa ATV:ta ja sen tulisi seurata sitä jälleenmyynnin yhteydessä.

Tämä kirja on osa ATV:ta ja sen tulisi seurata sitä jälleenmyynnin yhteydessä. Tämä kirja on osa ATV:ta ja sen tulisi seurata sitä jälleenmyynnin yhteydessä. Tämän julkaisun tiedot perustuvat viimeisimpiin saatavilla oleviin tietoihin painohetkellä. Honda Motor Co., Ltd. pidättää

Lisätiedot

OMISTAJAN/KÄYTTÄJÄN OPAS. MAASTOMÖNKIJÄ 4x4 DAR0953

OMISTAJAN/KÄYTTÄJÄN OPAS. MAASTOMÖNKIJÄ 4x4 DAR0953 OMISTAJAN/KÄYTTÄJÄN OPAS MAASTOMÖNKIJÄ 4x4 DAR0953 : Lue tämä ohjekirja ja sen liitteet huolellisesti läpi ennen ajoneuvon käyttöä. Ajoneuvo Käyttö Huolto OMISTAJAN JA KAIKKIEN AJONEUVON KÄYTTÄJIEN ON

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

Sisältö. Alkusanat... 1 Tekniset tiedot... 2 Valmistautuminen ZR 120:n turvalliseen käyttöön... 3 ZR 120:n käyttö... 4 Yleistietoja...

Sisältö. Alkusanat... 1 Tekniset tiedot... 2 Valmistautuminen ZR 120:n turvalliseen käyttöön... 3 ZR 120:n käyttö... 4 Yleistietoja... Sisältö Alkusanat... 1 Tekniset tiedot... 2 Valmistautuminen ZR 120:n turvalliseen käyttöön... 3 ZR 120:n käyttö... 4 Yleistietoja... 5-6 Moottorikelkan tunnistus... 5 Hallintalaitteet... 5 Polttoaine-öljy...

Lisätiedot

ATV. 400 2x4 400 4x4. Käyttöohje SUMEKO OY

ATV. 400 2x4 400 4x4. Käyttöohje SUMEKO OY ATV Käyttöohje 400 2x4 400 4x4 SUMEKO OY Maastoajoneuvolla (ATV) ajaminen voi olla vaarallista. Törmäys tai kaatuminen voi tapahtua nopeasti, myös normaalissa ajossa, käännöksissä ja rinteillä ajettaessa

Lisätiedot

Käsikirja K 1300 R. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine

Käsikirja K 1300 R. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine Käsikirja K 1300 R BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Moottoripyörän/jälleenmyyjän tiedot Moottoripyörän tiedot Jälleenmyyjän tiedot Malli Huollon yhteyshenkilö Valmistenumero Nimi Värikoodi Puhelinnumero

Lisätiedot

Käyttöohjekirja ATV TRV UTV

Käyttöohjekirja ATV TRV UTV 2009 ATV TRV UTV ATV T-14 ATV 366 ATV 550 H1 EFI ATV 700 H1 EFI ATV 700 H1 EFI Mud Pro ATV Thundercat TRV 400 TRV 550 H1 TRV 700 H1Cruiser TRV 1000 H2 Cruiser UTV Prowler/XT/XTX/XTZ Käyttöohjekirja SUMEKO

Lisätiedot

DVX 400 Käyttöohjekirja

DVX 400 Käyttöohjekirja 2004 DVX 400 Käyttöohjekirja SUMEKO OY OMISTAJAN TIEDOT Nimi Osoite Puhelin MAASTONELIKON TIEDOT Valmistenumero (VIN) Moottorin numero (ESN) Virta-avaimen numero Maastonelikko (ATV) voi olla vaarallinen

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja 600---900. Valmistenumerot

Käyttäjän käsikirja 600---900. Valmistenumerot Käyttäjän käsikirja 600---900 Valmistenumerot Moottorinnro... TyyppikilpiEEC... Traktorinnro... Ohjaamonnro... Valmistekilpi... Vetäväetuakseli... 69---,6 --- --- Päähakemisto Käyttäjän käsikirja on jaettu

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SUMEKO OY. DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja

SUMEKO OY. DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja SUMEKO OY DERBI GP1 / GP1 OPEN Käyttöohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro Vakuutusyhtiö Vakuutuksen numero Lähin Derbi-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Skootterisi tunnistustiedot Merkki/malli

Lisätiedot

Käsikirja K 1600 GTL. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine

Käsikirja K 1600 GTL. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine Käsikirja K 1600 GTL BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Moottoripyörän/jälleenmyyjän tiedot Moottoripyörän tiedot Jälleenmyyjän tiedot Malli Huollon yhteyshenkilö Valmistenumero Nimi Värikoodi Puhelinnumero

Lisätiedot

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA!

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA! ESIPUHE Kiitos että valitsitte yrityksemme valmistaman ajoneuvon. Olemme varmoja, että valintasi oli oikea. Ennen ensimmäistä ajoonlähtöä suosittelemme, että luet tämän omistajan käsikirjan huolellisesti

Lisätiedot

SUMEKO OY. DERBI Mulhacen 125 Käyttöohjekirja

SUMEKO OY. DERBI Mulhacen 125 Käyttöohjekirja SUMEKO OY DERBI Mulhacen 125 Käyttöohjekirja Henkilötiedot Nimi Osoite Puh.nro akuutusyhtiö akuutuksen numero Lähin Derbi-myyjä Nimi Osoite Puh.nro Huolto Puh.nro Moottoripyöräsi tunnistustiedot Merkki/malli

Lisätiedot

S I N U N L A A T U T A K U U S I

S I N U N L A A T U T A K U U S I ESIPUHE Aluksi haluamme kiittää päätöksestänne hankkia CPI mönkijä. Ennen ajoneuvonne käyttöönottoa pyydämme teitä tutustumaan tähän Omistajankäsikirja:an hyvin huolellisesti. Se sisältää paljon tärkeää

Lisätiedot

CAMOPLAST ATV T4S KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA ATV TELASTOSARJA 1099-01-1025 - VERSIO A

CAMOPLAST ATV T4S KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA ATV TELASTOSARJA 1099-01-1025 - VERSIO A CAMOPLAST ATV T4S ATV TELASTOSARJA 2015 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA 1099-01-1025 - VERSIO A Camoplast Solideal Inc. 4162, Burrill - Local A Shawinigan, (Québec) G9N 6T6 CANADA Sähköposti : atvtracksystems@camoplastsolideal.com

Lisätiedot

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje R 214TC Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish MERKKIEN SELITYKSET Tunnukset Näitä tunnuksia käytetään ajoleikkurissa ja käyttöohjeessa.

Lisätiedot

Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Sisällysluettelo Tämä käyttöohje koskee mallia Rider ProFlex 21 AWD Johdanto...3

Lisätiedot

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja Käyttäjälle Tämä kirja on tarkoitettu tueksi ja oppaaksi Sinulle, uuden 305, 355, 405, 455 tai 555 (415-4 Matala) traktorin omistaja. Seuraavilla sivuilla

Lisätiedot