Työllisyyden kuntakokeiluhanke Hämeenlinnan seudulla /Heikki Rantala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työllisyyden kuntakokeiluhanke Hämeenlinnan seudulla 1.9.2012-31.12.2015. 3.9.2013/Heikki Rantala"

Transkriptio

1

2 Työllisyyden kuntakokeiluhanke Hämeenlinnan seudulla /Heikki Rantala

3 Työn Paikka Teknologiakeskus Innopark Vankanlähde Hämeenlinna Terveys, toimintakyky sekä ikäihmisten tilaajayksikkö etunimi.sukunimi(ät)hameenlinna.fi tyonpaikka.fi facebook.com/tyonpaikka.fi tyonpaikka.blogspot.fi Heikki Rantala projektipäällikkö Tarja Mikkonen työhönvalmentaja-työnetsijä Kati Lahtinen työhönvalmentaja-työnetsijä Tarja Helanen työhönvalmentaja-työnetsijä Mira Sillanpää työelämäosallisuuden kehittäjä Botond Vereb-Dér projektiassistentti Taru Arnkil palveluohjaaja Marja Blomqvist Instrumental Enrichment -ohjaaja (tehtävänimike varmistamatta) Työnsuunnittelija (rekryrointi käynnissä) Terveysvalmentaja

4 Työn Paikka Tavoite: Pitkäaikaistyöttömien työllistymistä tarkastellaan seudulla laajemmasta työpolitiikan, elinkeinopolitiikan sekä sosiaali- ja terveyspolitiikan viitekehyksestä haastamalla kaikki toimijat kokeiluun. Kysymys on työ- ja elinkeinopolitiikan sekä sosiaali- ja terveyspolitiikan toimijoiden yhteisvastuusta. 1. Toimijoiden kanssa yhteisen näkemyksen muodostaminen alueen elinvoimaisuutta vahvistavasta työpolitiikasta. 2. Suhteiden luominen yritys- ja elinkeinoelämän toimijoihin. 3. Työttömän työtaitojen ja tarjolla olevien työtehtävien arviointi ja yhteensovittaminen. 4. Työttömän sijoittuminen työhön mahdollisimman nopeasti. 5. Työhön sijoittumisen yhteydessä kuntouttavien (sosiaali-terveys-työvoimapoliittiset-monialaiset) palvelujen hyödyntäminen työhön pääsemiseen ja työssä pysymiseen. 6. Erilaisten tukimuotojen tarjoaminen työnantajalle työhön ottamisen kynnyksen madaltamiseksi. 7. Tuen tarjoaminen työnantajalle työttömän yksilökohtaiseen työhön valmennukseen.

5 Kuntakokeilun kohderyhmä Henkilöt, jotka ovat saaneet 500 päivää työttömyysetuutta työttömyyden perusteella ja henkilöt, jotka ovat olleet yhtäjaksoisesti vähintään 12 kuukautta työttömänä ja joilla on riski syrjäytyä työmarkkinoilta. Edellä mainituista henkilöstä ensisijaisesti ne henkilöt, jotka tarvitsevat sekä julkisia työvoimapalveluja että kunnan järjestämisvastuulla olevia työllistymistä edistäviä palveluja. (Lähde: Kuntaliiton infokirje ) Lisäksi Työn Paikka -hankkeessa erityisiä kohderyhmiä ovat maahanmuuttajat ja lapsiperheiden vanhemmat, jotka kuuluvat edellä mainittuihin ryhmiin. Työn Paikan kohderyhmä eivät ole nuorisotakuun piiriin kuuluvat henkilöt.

6 Keinoja Aktivoivan ja työllistymistä edistävän sosiaalityön työmenetelmien kehittäminen. Opinnollistamisen (ml. vaihtoehtoisen ammattikoulun/täydennyskoulutuksen toimintamallin) kehittäminen välityömarkkinoilla avoimille työmarkkinoille työllistymisen tukemiseksi. Välityömarkkinoiden, ml. kuntouttavan työtoiminnan, sisältöjen kehittäminen osana palveluprosessin kehittämistä (välityömarkkinoiden työelämänkaltaistaminen). Työkyvyn ja osaamisen arvioinnin menetelmien etsintä, testaus, käyttöön ottaminen. Erilaisten arviointimenetelmien soveltaminen osana palveluprosessin kehittämistä. Sosiaalisen luototuksen ja matalan kynnyksen talousohjauksen toimintamallia kehitetään osana palveluprosessin kehittämistä.

7 Määrällinen asiakastavoite: 2013: 100 asiakasta 2014: 150 asiakasta 2015: 150 asiakasta. Yhteensä 400 asiakasta. Toteutunut 86 asiakasta Lisäksi hankkeen ryhmätoimintaan (ATK-ohjaus, liikuntaryhmät) on osallistunut myös muita kuin hankkeen asiakkaita. Ensisijainen tavoite Työn Paikassa ei ole asiakkaiden suuri määrä vaan vaikuttavuuden lisääminen sisältöjä ja rakenteita kehittämällä. Työn Paikka jalkautuu tekemään kehittämistyötä. Kokeilut kokemukset kehittäminen.

8 Tilanne Työtön 37 Palkkatukityö 21 Kuntouttava työtoiminta 13 Töissä avoimilla työmarkkinoilla 5 Työkokeilu 5 Muu 5 Lisäksi jonossa noin 20 asiakasta

9 Välityömarkkinat: Kuntouttava työtoiminta Työkokeilu Palkkatuettu työ Opinnollistaminen Työn Paikka -hankkeessa: Välityömarkkinoiden sisältöjen kehittäminen ylipäätään Opiskelunkaltaistaminen ( lukujärjestykset, työsuunnitelmat mm. kuntouttavaan työtoimintaan) Työelämänkaltaistaminen eli työtehtävien sisältöjen kehittäminen vastaamaan avoimia työmarkkinoita (mm. vertaaminen tutkintotavoitteisiin on yksi tapa) Täsmäkoulutukset, Toppis-malli, oppisopimusmallien kehittäminen. Tavoitteena työssäselviytymisen mallin kehittäminen

10 Tapahtuu: Rekrytointi käynnissä Työnsuunnittelija (haku päättyy klo 15:00) Kuvaus tehtävästä: Työ sisältyy Hämeenlinnan seudun kuntien Työn Paikka -hankkeeseen, jossa tavoitteena on edistää pitkäaikaistyöttömien työelämäosallisuutta. Hankkeessa kehitetään palveluja nopeaan työhön sijoittumiseen, yksilölliseen valmennukseen ja perehdyttämiseen, sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä vaihtoehtoisten opintopolkujen räätälöityyn hyödyntämiseen. Työnsuunnittelija on moniammatillisen tiimin jäsen ja toimii tiiviissä yhteistyössä seudun kuntien, yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Työnsuunnittelija jalkautuu välityömarkkinoille ja vastaa kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilun ja palkkatuetun työn työtehtävien kuvauksista, työtehtävien vertaamisesta tutkintovaatimuksiin (opinnollistaminen), seudullisen toimijakartan valmistelusta sekä valmistelee sisältöä perustettavaan internetportaaliin. Työnsuunnittelija tekee asiakastyötä tavoitteena Työn Paikan asiakkaiden jatkopolutus välityömarkkinoilta opintoihin tai työelämään. Työ vaatii oman auton käyttöä ja jalkautuvaa työotetta.

11 Ohjauskeinoja Hämeenlinnassa Palkkatuen kuntalisä on sidottu Työn Paikan asiakkuuteen (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta). Noin 10 Hämeenlinnan kaupungin palkkatukityöpaikkaa on jyvitetty Työn Paikan asiakkaille. Hämeenlinnan kaupungin tilaaman kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelusopimuksiin on kirjattu velvoite kehittämistyöhön Työn Paikan kanssa. ja uusia kokeiluja: Toppis eli palkkatukityö ja työvoimapoliittinen koulutus Palkkatukityö ja sivutyö freelancer-verokortilla Oppisopimustyöntekijän vuokraus (Valtakunnallinen työpankkikokeilu) Vaihtoehtoinen työkokeilu/koulutus (Hämeen Sininauha ry)

12 Tapahtuu: Yksilökeskeinen elämänsuunnittelu Työn Paikka hanke yhdessä Pumppu/Virvelinranta-YKS hankkeen kanssa järjestää koulutuksen Koulutuspäivät ovat: klo Wetterin luokkatila 1. krs. Wetterhoffinkatu klo Wetterin luokkatila 1. krs. Wetterhoffinkatu 4. Kohderyhmä: Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan aikuissosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat Typin sosiaalityöntekijät ja kuntouttavan toiminnan ohjaajat pajalla toimivat ohjaajat Koulutuspäivien aikana: tutustutaan yksilökeskeisen elämänsuunnittelun tausta-ajatteluun ja periaatteisiin pohditaan yksilökeskeistä ajattelutapaa hoito- ja ohjaustyössä ja sen merkitystä ihmisen elämässä perehdytään yksilökeskeisen elämänsuunnittelun käytäntöön ja työvälineisiin mietitään omaa toimintaa ja sen merkitystä suunnitelmia työstäessä vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia aiheesta ja opitaan toinen toisiltamme Kouluttajana toimi: Merja Lauren, Pumppu/Virvelinranta YKS hankkeesta.

13 Tapahtuu: NäytönPaikka + askelmittari Työn Paikka tarjoaa kaikille asiakkailleen askelmittarit. Työn Paikka hankkii verenpainemittareita ja henkilövaakoja muutamiin toimipisteisiin asiakkaiden käyttöön. Askelmittarit ja verenpainemittarit linkittyvät NäytönPaikka-palveluun, johon asiakkaat seuraavat toimintakykynsä kehittymistä yhdessä Työn Paikan terveysvalmentajan kanssa. Kyseessä on uudenlainen lähestymistapa työttömien työkyvyn nostoon.

14 Instrumental Enrichment (IE) IE-oppimistaitojen kehittämismenetelmän käyttö on aloitettu Työn Paikka - hankkeessa työkokeiluna. IE-opettajakoulutus hankitaan Työn Paikan projektihenkilökunnalle. Samalla koulutetaan menetelmän käyttäjiksi hankkeen kohderyhmään kuuluvia korkeasti koulutettuja henkilöitä, jotka työskentelevät välityömarkkinoilla. Koulutus alkaa (Korjaavan opetuksen yhdistys ry). IE-menetelmä otetaan käyttöön välityömarkkinoilla välittömästi. Samalla kehitetään toimintamalli.

15 Menossa ja tulossa Netti arkikäyttöön -koulutus on toiminut Hämeenlinnan kirjastolla kesäkuusta Liikuntaryhmä on toiminut Hattulan pajalla kesäkuusta Kuntosalitoiminta Janakkalassa käynnistyi elokuussa Kuvilla Kuntoon alkaa syyskuussa Mokialla Melba-arvioinnit Hämeenlinnan kaupungin palkkatukityöntekijöille Vertaisyhmäohjaus lapsiperheille Instrumental Enrichment -koulutus Korttikoulutukset Tulossa: Matalan kynnyksen ATK-ohjaus Seudullinen työllisyysportaali ( Työnantajien buukkauspalvelu Ja paljon muuta

16 Kissa pöydälle Työn Paikan projektiryhmän kokouksen muistiosta : Välityömarkkinoilla ja pajoilla tapahtuva henkinen väkivalta / kiusaaminen yms. on vaiettu aihe, joka tulee ottaa puheeksi ja työn alle. Asiakkaita olisi vahvistettava sijoitusvaiheessa ilmiön esille nostamiseen. Keskustelu välityömarkkinoiden kanssa jo palvelujen osto- ja sopimusvaiheessa.

17 Työllisyyden ja osallisuuden edistäminen Hämeenlinnan kaupunkikonsernin palveluissa v Hyväksytty kaupungin työllisyystyöryhmässä , ja kaupungin johtoryhmässä Kaupunginhallitus

18 Hämeenlinnan kaupunkikonserni on työnantajana ja yhteiskuntavastuullisena toimijana sitoutunut työllisyyden edistämiseen. Työllisyyden edistäminen hoidetaan tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Kaupunkikonserni lisää työllisyyttä, edistää osallisuutta, alentaa työttömyyttä ja siitä aiheutuvia kustannuksia. Työnantajakeinoina ovat Ns. kaupungin välityömarkkinat: kuntouttava työtoiminta, työkokeilu ja palkkatuettu työ. Kaupungin välityömarkkinoiden volyymin ja laadun lisääminen sekä työllisyyden toimintarakenteiden vahvistaminen. Laadukkaamman työvoiman tuottaminen avoimille työmarkkinoille. Kulmakivet: Suunnitelmallisuus ja systemaattisuus Kaikkien sitoutuminen Jatkuva paikkojen etsintä ja lisääminen kaupungin yksiköissä Markkinointi ja tukirakenteiden luominen työyksiköille Johtoryhmä ja kaupunginhallitus edellyttävät toimenpiteisiin ryhtymistä ja seuraavat tavoitteiden toteutumista. Työllisyystyöryhmä toimii toiminnan koordinoijana

19 ASIAKAS Kuntouttava työtoiminta Sosiaalipalvelu. Tavoitteina sekä toimintakyvyn että työssä selviytymisen edistäminen. Osallistujat ohjautuvat Työvoiman palvelukeskuksesta ja aikuissosiaalityöstä. 3 kk- 2v. TE-hallinto maksaa asiakkaan työmarkkinatuen. Valtiolta kunnalle 10,09 / pv / hlö yli 500pv työtön > säästö kunnalle 16,23 / pv/ hlö kunnan yhteiskuntavastuu, pienet tehtävät hoidetuksi osallistuja osallisuus työyhteisöön, elämänhallinnan ja toimintakyvyn vahvistuminen Työkokeilu Tavoitteina ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selvittäminen tai työhön paluun tukeminen. Työkokeilija ohjautuu TEtoimistosta, TYPistä, Työn Paikasta tai itsenäisesti. 6kk+6kk TE-hallinto maksaa työmarkkinatuen. Sopimus työkokeilusta kolmikantana. työnantaja alan markkinointi käsipareja avustaviin tehtäviin erityisesti nuorille ammatteihin tutustumnen osallisuus työyhteisöön, yli 500 pv työtön > säästö 16,23 /pv polku ammatillisiin opintoihin Palkkatukityöpaikka Työsuhde. Tavoitteina ammattitaidon, osaamisen ja työmarkkina-aseman parantaminen. Työntekijä ohjautuu Tetstosta, Typistä, Työn Paikasta 8-12 kk. Kunta maksaa palkkauskustannukset ja TEhallinto kunnalle palkkatuen. työnantajalle osaavan työvoiman saaminen työntekijälle ammattitaidon varmistaminen, työkokemuksen saaminen oikeassa työsuhteessa ja työtehtävissä polku ammatillisiin opintoihin

20 KAUPUNGIN JA KONSERNIN TYÖYKSIKÖT Kuntouttava työtoiminta Kaupungin omana ryhmä- ja yksilökohtaisena toimintana /pv 2012: : (ENN.) ALUSTAVA TAVOITE 2014: Työvoiman palvelukeskus vastaa toimintaan osallistuvista ja tukee työyksikköä Työyksikössä 1-2 vastuutyöntekijää Perustuu viikoittaisiin toimintaja työohjelmiin osallistujien ja työyksikön tarpeet huomioiden Työkokeilu Kaupungissa työkokeilussa olevat henkilöt: 2011: : : 14 TAVOITE 2014: 150 (painopisteenä nuoret, mamut?) Työyksikössä vastuutyöntekijä Työyksikkö määrittää työtehtävät yksikön ja työkokeilijan tarpeiden mukaisesti Työn Paikasta tulleen työkokeilijan osallistuminen hankkeen toimintoihin jakson aikana Palkkatukityöpaikka Kaupungissa palkkatuella olevat henkilöt: 2012: : 75 (+ TyönPaikan rahat) TAVOITE 2014: vähintään v taso, elvytystavoitteena tason nosto Työtehtäväkuvaukset, joissa huomioitu työntekijän tarpeet Työyksikön esimies vastuuhenkilönä Pyritään polutukseen kuntouttavasta tai työkokeilusta Työn Paikasta tullut työkokeilija osallistuu hankkeen toimintoiin jakson aikana

21 Tavoitteena oleva toimintamalli ARVIOINTI KUNTOUTUS VALMENNUS KOKEILU TYÖ = Perinteinen malli, pirstoutuneet toimijavastuut VALMENNUS ARVIOINTI TYÖTÖN KOKEILU KUNTOUTUS - Nopeasti työn syrjään -toimintatapa - Toimijoiden yhteisvastuu - Osallistuva asiakas

22 Kiitos mielenkiinnosta! /Heikki Rantala

Hämeenlinnan kaupunki työllisyyttä kehittämässä

Hämeenlinnan kaupunki työllisyyttä kehittämässä Hämeenlinnan kaupunki työllisyyttä kehittämässä Erityistyöllistämisen verkostoseminaari 10.4.2014 Työllisyyden kuntakokeiluhanke Hämeenlinnan seudulla 1.9.2012-31.12.2015 Heikki Rantala projektipäällikkö,

Lisätiedot

Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena

Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena Työtön eri palveluissa Kuntoutus työllistymisen tukena Sirpa Syrjäläinen asiantuntija, kuntoutuspalvelut Varsinais-Suomen TE-toimisto 1 TE-palvelut www.te-palvelut.fi 2 1 Ammatillisen kuntoutuksen tarpeen

Lisätiedot

Nuorisokuntatakuun toteutumisesta Satakunnassa alkuvuonna 2013. Juhani Sundell Satakunnan ELY-keskus

Nuorisokuntatakuun toteutumisesta Satakunnassa alkuvuonna 2013. Juhani Sundell Satakunnan ELY-keskus Nuorisokuntatakuun toteutumisesta Satakunnassa alkuvuonna 2013 Juhani Sundell Satakunnan ELY-keskus 6.6.2013 Mikä nuorisotakuu? Nuorisotakuulla tarkoitetaan: Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle

Lisätiedot

Julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun mahdollinen siirto valtiolta kunnille

Julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun mahdollinen siirto valtiolta kunnille Julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun mahdollinen siirto valtiolta kunnille Keskustelutilaisuudet 25. ja 26.11.2015 Hallitusneuvos Päivi Kerminen HALLITUSOHJELMAN STRATEGINEN PAINOPISTEALUE:

Lisätiedot

Nuorten yhteiskuntatakuun toteutuminen. - Keski-Suomen TE-toimisto -

Nuorten yhteiskuntatakuun toteutuminen. - Keski-Suomen TE-toimisto - Nuorten yhteiskuntatakuun toteutuminen - Keski-Suomen TE-toimisto - Nuorisotakuun toimet työpolitiikan saralla Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työttömäksi

Lisätiedot

Työelämälähtöiset palvelupolut työllistymisen tukena

Työelämälähtöiset palvelupolut työllistymisen tukena Työelämälähtöiset palvelupolut työllistymisen tukena 2015-2018 Kirsi Portaankorva ja Tiina Pulju Lapin ELY-keskus Kuntainfo - Lapin ELY-keskuksen hallinnoima oman tuotannon ESR-hanke - toimintalinja 3:

Lisätiedot

Kokous Uudenmaan työllisyyspoliittista avustusta saaville hankkeille. Petri Puroaho

Kokous Uudenmaan työllisyyspoliittista avustusta saaville hankkeille. Petri Puroaho Kokous Uudenmaan työllisyyspoliittista avustusta saaville hankkeille Petri Puroaho Sisältötoiveet 2 1. Vammaisten ja osatyökykyisten työllistämistoimet miten hankkeet voisivat huomioida kohderyhmää toiminnassaan

Lisätiedot

Työllisyys. Kaupunginvaltuuston seminaari 13.10.2015

Työllisyys. Kaupunginvaltuuston seminaari 13.10.2015 Työllisyys Kaupunginvaltuuston seminaari 13.10.2015 Kuntien rooli työllisyydenhoidossa Valtio on siirtämässä vastuuta vaikeimmin työllistyvien osalta entistä enemmän kunnille. Kunnat olleet pitkään työttömänä

Lisätiedot

TE-palvelut TYP-verkostolle Pohjois-Pohjanmaalla

TE-palvelut TYP-verkostolle Pohjois-Pohjanmaalla TE-palvelut TYP-verkostolle Pohjois-Pohjanmaalla 15.12.2015 Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja 1 15.12.2015 Toimisto Otsikko Kartoitusjakso ja työllistymissuunnitelma TE-toimisto, kunta, Kela

Lisätiedot

Yhteistyö sekä yhtymäkohdat Ammattistartin ja Kotitalousopetuksen koulutukseen, opetukseen ja ohjaukseen. 3.12.2009 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi

Yhteistyö sekä yhtymäkohdat Ammattistartin ja Kotitalousopetuksen koulutukseen, opetukseen ja ohjaukseen. 3.12.2009 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi Yhteistyö sekä yhtymäkohdat Ammattistartin ja Kotitalousopetuksen koulutukseen, opetukseen ja ohjaukseen 3.12.2009 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi L 630/98 3 Vammaisille opiskelijoille voidaan järjestää

Lisätiedot

Tunnistetaanko työttömän palvelutarpeet? Miten työtön ohjautuu terveydenhuoltoon?

Tunnistetaanko työttömän palvelutarpeet? Miten työtön ohjautuu terveydenhuoltoon? Tunnistetaanko työttömän palvelutarpeet? Miten työtön ohjautuu terveydenhuoltoon? Työttömän henkilön hoito ja palveluprosessi -koulutus 8.12.2015 Katariina Korkeila Turun hyvinvointitoimiala, terveyspalvelut

Lisätiedot

FORSSAN OHJAAMO. Satakunnan toimijoiden vierailu 14.4.2016. Jukka Lidman Projektipäällikkö Ohjaamo Forssa jukka.lidman@forssa.

FORSSAN OHJAAMO. Satakunnan toimijoiden vierailu 14.4.2016. Jukka Lidman Projektipäällikkö Ohjaamo Forssa jukka.lidman@forssa. FORSSAN OHJAAMO Satakunnan toimijoiden vierailu 14.4.2016 Jukka Lidman Projektipäällikkö Ohjaamo Forssa jukka.lidman@forssa.fi 040 6685 157 Ohjaamotoiminta Ohjaamo on valtakunnallisesti koordinoitu nuorten

Lisätiedot

TE-toimiston tehtävät ja palvelut kotouttamisessa 20.4.2016

TE-toimiston tehtävät ja palvelut kotouttamisessa 20.4.2016 TE-toimiston tehtävät ja palvelut kotouttamisessa 20.4.2016 Palveluesimies Sanna Rautio-Väliheikki Palvelujohtaja Mari Tuomikoski TE-toimiston tehtävät 1) edistää työvoiman saatavuuden turvaamista ja työllisyyden

Lisätiedot

YHDISTYS TYÖNANTAJANA 3.10.2013

YHDISTYS TYÖNANTAJANA 3.10.2013 YHDISTYS TYÖNANTAJANA 3.10.2013 Työllistämistuet käyttöön! 1 Uuden lainsäädännön vaikutuksia työnhakijalle, jolla on vamma tai sairaus Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (916/2012) 4.10.2013

Lisätiedot

Työn Kipinä -hanke 1.9.2012 31.12.2015. (Lahti, Hollola, Nastola, Heinola, Sysmä, Hartola, Orimattila) Hankepäällikkö Marita Melkko, Lahden kaupunki

Työn Kipinä -hanke 1.9.2012 31.12.2015. (Lahti, Hollola, Nastola, Heinola, Sysmä, Hartola, Orimattila) Hankepäällikkö Marita Melkko, Lahden kaupunki Työn Kipinä -hanke (Lahti, Hollola, Nastola, Heinola, Sysmä, Hartola, Orimattila) 1.9.2012 31.12.2015 Hankepäällikkö Marita Melkko, Lahden kaupunki Tavoite ja sisältö hallitusohjelmasta Kuntakokeilu on

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelumalli 2025 ja uusi nuorten talo

Tulevaisuuden palvelumalli 2025 ja uusi nuorten talo Tulevaisuuden palvelumalli 2025 ja uusi nuorten talo Tehdään yhdessä UUSI NUORTEN TALO päivä 1.4.2016 Kehittämisjohtaja Kari Hakari 1 1.4.2016 Tilaajaryhmä/Kehittämis- ja suunnittelupalvelut Muut sidosryhmät

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2015. Työllistämistoimikunta 6.5.2015 ku06052015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU/ 3/2015. Työllistämistoimikunta 6.5.2015 ku06052015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.00 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2 Valitaan pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Työmarkkinoille kuntoutuvien asiakkaiden palvelumalli. Riitta Harmanen, toimitusjohtaja, Romotke Päivi Kuusela, projektipäällikkö, Suunto-projekti

Työmarkkinoille kuntoutuvien asiakkaiden palvelumalli. Riitta Harmanen, toimitusjohtaja, Romotke Päivi Kuusela, projektipäällikkö, Suunto-projekti Työmarkkinoille kuntoutuvien asiakkaiden palvelumalli Riitta Harmanen, toimitusjohtaja, Romotke Päivi Kuusela, projektipäällikkö, Suunto-projekti TE-toimistojen henkilöasiakkaat Suoraan työmarkkinoille

Lisätiedot

Palkkatukiuudistus, Hallituksen esitys 198/2014

Palkkatukiuudistus, Hallituksen esitys 198/2014 Palkkatukiuudistus, Joulukahvitilaisuus, asiantuntija Anna Palinsaari 1 Palkkatukiuudistus, Hallitus antoi esityksen julkisia työvoima- ja yrityspalveluita koskevista lakimuutoksista eduskunnalle 16.10.2014.

Lisätiedot

OPPISOPIMUSKOULUTUS REKRYTOINNIN VÄLINEENÄ

OPPISOPIMUSKOULUTUS REKRYTOINNIN VÄLINEENÄ OPPISOPIMUSKOULUTUS REKRYTOINNIN VÄLINEENÄ Oppisopimuskoulutuksen vahvuudet ja kehittämiskohteet oppisopimuskeskuksen asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden näkökulmasta ASIAKASKUULEMISTILAISUUKSIEN TOTEUTUS

Lisätiedot

Nuorisotakuun toimeenpano TE-palveluissa

Nuorisotakuun toimeenpano TE-palveluissa Nuorisotakuun toimeenpano TE-palveluissa Koko palvelu uudistuksen kärki, jonka toteutumista seurataan valtakunnallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla 1 15.5.2014 TE-palvelut, Lappi, Päivi Kuusela

Lisätiedot

Maanantai 7.5.2012 klo 10.00 11.40. Tauno Räsänen, puheenjohtaja Alma Miettinen, jäsen. Aino-Marjatta Holopainen

Maanantai 7.5.2012 klo 10.00 11.40. Tauno Räsänen, puheenjohtaja Alma Miettinen, jäsen. Aino-Marjatta Holopainen Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 7.5.2012 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen

Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen Ulla Sivunen, projektikoordinaattori, Invalidiliitto / Kuurojen liitto Teuvo Kaartti, työvalmentaja, Kuurojen palvelusäätiö sr TYÖLLISYYSKOORDINAATTOORIN

Lisätiedot

ROVAPOLUT - monikulttuuriset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen Rovaseudulla 1.11.2008 31.10.2012

ROVAPOLUT - monikulttuuriset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen Rovaseudulla 1.11.2008 31.10.2012 ROVAPOLUT - monikulttuuriset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen Rovaseudulla 1.11.2008 31.10.2012 Projektin hallinnoija Rovaniemen koulutuskuntayhtymä/ Lapin ammattiopisto Rahoittaja

Lisätiedot

SOSIAALISEN JA TYÖLLISTYMISEN TUEN PALVELUJEN KEHITYSSUUNTIA KUOPIOSSA. Suurten kaupunkien tapaaminen 30.1.2014

SOSIAALISEN JA TYÖLLISTYMISEN TUEN PALVELUJEN KEHITYSSUUNTIA KUOPIOSSA. Suurten kaupunkien tapaaminen 30.1.2014 SOSIAALISEN JA TYÖLLISTYMISEN TUEN PALVELUJEN KEHITYSSUUNTIA KUOPIOSSA Suurten kaupunkien tapaaminen 30.1.2014 PALVELUKOKONAISUUS Input JOHTAMISEN PROSESSIT LAINSÄÄDÄNTÖ KAUPUNGIN SRATEGIA, ARVOT JA TOIMINNAN

Lisätiedot

Syrjäytymisen ehkäiseminen ammattikorkeakouluopinnoissa

Syrjäytymisen ehkäiseminen ammattikorkeakouluopinnoissa Syrjäytymisen ehkäiseminen ammattikorkeakouluopinnoissa Toteutusaika 1.9.2009 30.8.2011 http://cds.diak.fi 14 ammattikorkeakoulun verkosto Päätoteuttaja Diakonia AMK Henkilötyön volyymi yhteensä n. 24

Lisätiedot

Nuoret ja työttömyysturva. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Nuoret ja työttömyysturva. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Nuoret ja työttömyysturva Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Työttömyysetuus Työttömyysetuutta maksetaan työttömän työnhakijan toimeentulon turvaamiseksi siltä ajalta, kun hän etsii uutta työtä

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 8,4 7,8 8,0 7,9

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 8,4 7,8 8,0 7,9 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

Kuopion kaupungin työllistymispalvelut. Keski-Karjalan työllisyysfoorumi 30.11.2010 Pirjo Oksanen, Tuetun työllistämisen yksikkö

Kuopion kaupungin työllistymispalvelut. Keski-Karjalan työllisyysfoorumi 30.11.2010 Pirjo Oksanen, Tuetun työllistämisen yksikkö Kuopion kaupungin työllistymispalvelut Keski-Karjalan työllisyysfoorumi 30.11.2010, Tuetun työllistämisen yksikkö KUOPIO (tiedot lokakuulta 2010) Väkiluku 93 162 - Kuntaliitos vuodenvaihteessa + 3 500

Lisätiedot

Nuorten kuntakokeilu Oulussa, kokemuksia, käytäntöjä ja vinkkejä omaan kuntaasi. Sanna Kangosjärvi 18.9.2015

Nuorten kuntakokeilu Oulussa, kokemuksia, käytäntöjä ja vinkkejä omaan kuntaasi. Sanna Kangosjärvi 18.9.2015 Nuorten kuntakokeilu Oulussa, kokemuksia, käytäntöjä ja vinkkejä omaan kuntaasi Sanna Kangosjärvi 18.9.2015 Nuorisotakuun kuntakokeilun tausta ja tarkoitus Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus päätti 29.11.2013

Lisätiedot

Kaija Blom suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto. 8.9.2014 Mikkeli. Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kaija Blom

Kaija Blom suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto. 8.9.2014 Mikkeli. Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kaija Blom Kuntakyselyn tuloksia Itä-Suomesta nuorisotakuun kannalta Miten kunnat ovat järjestäneet nuorten ohjausja palveluverkostoja ja miten ne tukevat nuorisotakuun onnistumista? Kaija Blom suunnittelija Itä-Suomen

Lisätiedot

Tukea ja palveluita työllistymiseen Asperger-henkilöille

Tukea ja palveluita työllistymiseen Asperger-henkilöille Tukea ja palveluita työllistymiseen Asperger-henkilöille Tuet ja palvelut käyttöön Työpaikkaa etsittäessä on toisinaan hyödyllistä käyttää erilaisia kunnan tai Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston)

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta 6.5.2015 pk06052015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kaupunginkanslia Työllistämistoimikunta 6.5.2015 pk06052015 Heikki Vento. Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 1(7) TYÖLLISTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.05-18.55 Paikka Kaupungintalo Aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi 11 13 Läsnä Jäsenet Ville Väärälä Liisa Halme Mirka Vainikka Matti Pyhtilä

Lisätiedot

Kajaanin ja Kuhmon Kuntakokeilu-hanke. Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen Kainuun työllisyysfoorumi Solidarcity konferenssi 9.10.

Kajaanin ja Kuhmon Kuntakokeilu-hanke. Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen Kainuun työllisyysfoorumi Solidarcity konferenssi 9.10. Kajaanin ja Kuhmon Kuntakokeilu-hanke Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen Kainuun työllisyysfoorumi Solidarcity konferenssi 9.10.2012 Yleistä kuntakokeilusta Kokeilun tavoitteena on lisätä pitkään työttömänä

Lisätiedot

TE-palvelut Kaakkois-Suomessa

TE-palvelut Kaakkois-Suomessa TE-palvelut Kaakkois-Suomessa Juha Kouvo, johtaja, Kaakkois-Suomen TE-toimisto 1 Uudistuvat TE-palvelut: Palvelumalli Vuoden 213 alusta TE-toimiston palvelut ovat olleet nimeltään työ- ja elinkeinopalvelut

Lisätiedot

Hämeen työllisyys- ja työpaikkatilanne selvästi vuoden takaista parempi

Hämeen työllisyys- ja työpaikkatilanne selvästi vuoden takaista parempi Hämeen ELY-keskus tiedottaa TAMMIKUUN TYÖLLISYYSKATSAUS Julkaistavissa 22.02.2011 klo 9.00 Hämeen työllisyys- ja työpaikkatilanne selvästi vuoden takaista parempi Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien (Hämeen

Lisätiedot

KUVA 1. Työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Hämeen ELY-keskuksen alueella vuosina 2006-2012

KUVA 1. Työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Hämeen ELY-keskuksen alueella vuosina 2006-2012 NUORTEN TYÖTTÖMIEN MÄÄRÄ KÄÄNTYI HÄMEESSÄ KASVUUN Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien työ- ja elinkeinotoimistoissa oli helmikuun lopussa 19 310 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 095 vähemmän (-5,4 %) kuin

Lisätiedot

VAIKEASTI TYÖLLISTYVÄT HELSINKILÄISET

VAIKEASTI TYÖLLISTYVÄT HELSINKILÄISET VAIKEASTI TYÖLLISTYVÄT HELSINKILÄISET Rekisteripohjainen tutkimus kunnan osarahoittamaa työmarkkinatukea lokakuussa 2010 saaneista helsinkiläisistä 1 Vaikeasti työllistyvät työnhakijat Tutkimuksen kohderyhmänä

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 24 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2013 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2013 toisella neljänneksellä 74,0 prosenttia. Työllisyysaste aleni vuoden takaisesta hivenen. Positiivisena

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

TE-palveluja uudistetaan TE-palvelut, Lappi

TE-palveluja uudistetaan TE-palvelut, Lappi TE-palveluja uudistetaan TE-, Lappi 1 19.3.2013 TE-, Lappi Marja Perälä Palvelut ja palveluverkosto Koko maassa tarjolla entistä monipuolisemmat ja selkeämmät henkilö-, työnantaja- ja yritysasiakkaille.

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 2. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 01 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 01 toisella neljänneksellä, prosenttia. Työllisyysaste putosi vuoden takaisesta 0, prosenttiyksikköä. Helsingissä

Lisätiedot

AKSELI HANKE 2010-2013

AKSELI HANKE 2010-2013 AKSELI HANKE 2010-2013 Osaavaa työvoimaa Päivi Kipinoinen 1.3.2011 Vaikutus, tavoitteet ja tulokset VAIKUTUS Keski-Karjalan seudun yritykset saavat palvelukseensa osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa TAVOITE

Lisätiedot

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu TYÖTTÖMYYDEN LASKUSSA HIDASTUMISTA Hämeen ELY-keskus tiedottaa Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien työ- ja elinkeinotoimistoissa oli tammikuun lopussa 19 521 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 341 vähemmän

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma lastensuojelun näkökulmasta. Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 15.-16.9.2009

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma lastensuojelun näkökulmasta. Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 15.-16.9.2009 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma lastensuojelun näkökulmasta Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 15.- Suunnitelman sisältö 1. Johdanto 2. Lasten ja nuorten hyvinvointityön periaatteet 3. Lasten

Lisätiedot

Rakennetyöttömyyden ennaltaehkäisy ja seurausten hoito. Jaakko Leskinen Sosiaalipalvelujohtaja, Forssan kaupunki Lahdessa 1.10.

Rakennetyöttömyyden ennaltaehkäisy ja seurausten hoito. Jaakko Leskinen Sosiaalipalvelujohtaja, Forssan kaupunki Lahdessa 1.10. Rakennetyöttömyyden ennaltaehkäisy ja seurausten hoito Jaakko Leskinen Sosiaalipalvelujohtaja, Forssan kaupunki Lahdessa 1.10.2013 Matalan koulutustason monistavaa tehdastyötä Forssassa, Suomessa tai Pohjois-Euroopassa?

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) Vates-päivät 5.-6.5.2015 Hallitusneuvos Päivi Kerminen Lakisääteistämisen tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden ja työttömyydestä aiheutuvien julkisten

Lisätiedot

LUONNOLLISESTI TÖISSÄ Green Care

LUONNOLLISESTI TÖISSÄ Green Care LUONNOLLISESTI TÖISSÄ Green Care Ohjausryhmä Pekka Stenfors Luonnollisesti töissä -hanke lyhyesti Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja toimintaa hallinnoi Porin kaupungin työllisyysyksikkö.

Lisätiedot

Elinvoimaa maakuntaan. Reijo Vesakoivu

Elinvoimaa maakuntaan. Reijo Vesakoivu Elinvoimaa maakuntaan Reijo Vesakoivu 1.02.2016 Pohjois-Karjalan työpaikkakehitys 2007-2013 Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto 80000 75000 70000 65000 60000 55000 50000 45000 40000 2007 2008 2009

Lisätiedot

Kun polku opiskelemaan ja työelämään on mutkainen. 09.02.2015 Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja

Kun polku opiskelemaan ja työelämään on mutkainen. 09.02.2015 Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja Kun polku opiskelemaan ja työelämään on mutkainen 09.02.2015 Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta kun alle 25-vuotias nuori on ollut

Lisätiedot

Kirje 31.05.2016. OKM Valtionavustukset oppisopimuskoulutuksen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseksi

Kirje 31.05.2016. OKM Valtionavustukset oppisopimuskoulutuksen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseksi Kirje OKM/43/592/2016 31.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM Valtionavustukset oppisopimuskoulutuksen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseksi Tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS ETELÄ-SAVOSSA TAMMIKUU 2O12

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS ETELÄ-SAVOSSA TAMMIKUU 2O12 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS ETELÄ-SAVOSSA TAMMIKUU 2O12 Julkaistavissa 21.2. klo 9.00 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2011 37 TYÖLLSYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSNGSSÄ 3. VUOSNELJÄNNEKSELLÄ Helsingin työllisyysaste oli vuoden kolmannella neljänneksellä 74,1 prosenttia, mikä oli 0,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työllisten

Lisätiedot

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Etsivä nuorisotyön viranomainen ja rekisterinpitäjä Naantali, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Raisio ja Rusko 9.11.2012 Raision seudun koulutuskuntayhtymä / Maria Taipale

Lisätiedot

Katja Noponen Oy Yksilöllisen valmennuksen avulla avoimille työmarkkinoille Kuntoutussäätiö 13.4.2011, Katja Noponen

Katja Noponen Oy Yksilöllisen valmennuksen avulla avoimille työmarkkinoille Kuntoutussäätiö 13.4.2011, Katja Noponen Katja Noponen Oy Yksilöllisen valmennuksen avulla avoimille työmarkkinoille Kuntoutussäätiö 13.4.2011, Katja Noponen Menestys syntyy vastuullisesta toiminnasta. Katja Noponen Oy, hyvän työn tekijä. PÄHKINÄNKUORESSA

Lisätiedot

Pois syrjästä hanke osallisuuden äärellä

Pois syrjästä hanke osallisuuden äärellä Pois syrjästä hanke osallisuuden äärellä Satakunnan maakunnallinen varhaisvuosien lapsiperhepalveluiden toimijoiden ajankohtaisfoorumi 21.4.2016, Kankaanpää Pois syrjästä hanke ennaltaehkäisee ja puuttuu

Lisätiedot

Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön ajankohtaiset asiat ELY-keskuksessa

Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön ajankohtaiset asiat ELY-keskuksessa Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön ajankohtaiset asiat ELY-keskuksessa Alueellisen nuorisotoimen nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön kehittämispäivä Tiina Mattila 28.5.2013 Nuorten

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS SOSIAALIHUOLLON TUTKIMUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMA

SOTE-UUDISTUS SOSIAALIHUOLLON TUTKIMUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMA SOTE-UUDISTUS SOSIAALIHUOLLON TUTKIMUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMA Sosiaaliala, sote ja erva Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus-hankkeen loppuseminaari 28.11.2013 Aulikki Kananoja

Lisätiedot

Pirilän toimintakeskus- ajattelun taustalla

Pirilän toimintakeskus- ajattelun taustalla h Pirilän toimintakeskus- ajattelun taustalla Syrjäytymisen uhka Nuorisotyöttömyyden lisääntyminen Lasten ja nuorten psyykkisen pahoinvoinnin lisääntyminen Päihteiden käytön lisääntyminen Ammattitaitoisen

Lisätiedot

OSALLISTAVA SOSIAALITURVA JA KOKEMUKSIA PALTAMON TYÖTÄ KAIKILLE -HANKKEESTA

OSALLISTAVA SOSIAALITURVA JA KOKEMUKSIA PALTAMON TYÖTÄ KAIKILLE -HANKKEESTA OSALLISTAVA SOSIAALITURVA JA KOKEMUKSIA PALTAMON TYÖTÄ KAIKILLE -HANKKEESTA Kouluttaja, ex-toiminnanjohtaja Anne Huotari Joensuu 22.5.2014 Näkökulmia osallistavaan työllisyyspolitiikkaan ja sosiaaliturvaan

Lisätiedot

Ikäystävällinen Hervannan palvelualue -projekti

Ikäystävällinen Hervannan palvelualue -projekti Valokuva: 2012 BLOM Ikäystävällinen Hervannan palvelualue -projekti Ympäristöministeriö Tampereen kaupunki Tampereen Kotilinnasäätiö Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry Vaihtoehtoja ikäihmisen asumiseen

Lisätiedot

Rovaseudun (Rovaniemi/Ranua) Monet kuntakokeiluhanke pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi 2012-2015

Rovaseudun (Rovaniemi/Ranua) Monet kuntakokeiluhanke pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi 2012-2015 Rovaseudun (Rovaniemi/Ranua) Monet kuntakokeiluhanke pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi 2012-2015 Rovaseudun Monet kuntakokeiluhankkeen Työllisyydenhoito yhteisenä haasteena työkokous 13.5.2014 Pirjo

Lisätiedot

Työllisyyskatsaus ja työllisyyspalveluiden tilannetta

Työllisyyskatsaus ja työllisyyspalveluiden tilannetta Työllisyyskatsaus ja työllisyyspalveluiden tilannetta Työllisyyspalveluiden tekemää arviota VAHVUUDET: -vahvaa metsä ja palveluteollisuutta -suurimat työnantajat Lieksan kaupunki, Pankaboard, toimialana

Lisätiedot

TE-palvelut. aina saatavilla

TE-palvelut. aina saatavilla TE-palvelut aina saatavilla TE-palvelut perustuvat lakiin julkisista työvoima- ja yrityspalveluista Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus (TE-aspa) Elinkeino-,

Lisätiedot

Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013

Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013 Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013 24.10.2012 Turku Kjell Henrichson Yhteiskuntatakuun taustoja 110 000 perusasteen varassa olevaa alle 30-vuotiasta. 55 000 työtöntä alle 30-vuotiasta, joista

Lisätiedot

Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/2014

Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/2014 NÄKYMIÄ KESÄKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Tuunia Keränen 0295 020 914 Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/ Julkaisuvapaa torstaina 31.7. klo 9.00 Työttömyys edelleen kasvussa Uudellamaalla Uudenmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Kunta Osoite Aukioloajat. Hartolan kunta Sosiaalitoimi, Kuninkaantie 16, Hartola / Hartolan toimintakeskus, Visantie 17 B, 19600 Hartola

Kunta Osoite Aukioloajat. Hartolan kunta Sosiaalitoimi, Kuninkaantie 16, Hartola / Hartolan toimintakeskus, Visantie 17 B, 19600 Hartola LIITE 1 9.11.2015 PÄIJÄT-HÄMEEN TYPIN TOIMITILAT Yhteiset toimipisteet (verkostolla oltava vähintään yksi yhteinen toimipiste) Lahti Osoite Saimaankatu 64, 3 krs., 15140 Lahti Aukioloajat Ma-pe 9.00-12

Lisätiedot

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 26.7.2016. Kesäkuun 2016 tilannekatsaus (tilastopäivä 30.6.2016)

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 26.7.2016. Kesäkuun 2016 tilannekatsaus (tilastopäivä 30.6.2016) Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 26.7.2016 Kesäkuun 2016 tilannekatsaus (tilastopäivä 30.6.2016) Työttömyyden vuosimuutoksen kasvu kääntyi alenevaan suuntaan Pirkanmaan TE-toimistossa oli

Lisätiedot

Yhteiskuntatakuu 2013 -määritelmä

Yhteiskuntatakuu 2013 -määritelmä Nuorten yhteiskuntatakuu eli nuorisotakuu 2013 Yhteiskuntatakuu 2013 -määritelmä Jokaiselle alle 25 vuotiaalle nuorelle ja alle 30 vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ, harjoittelu, opiskelu, työpaja

Lisätiedot

Ohjauksella ja tuotteistuksella hyvään tulokseen. Jukka Lindberg Vates-säätiö Iisalmi 16.4.2015

Ohjauksella ja tuotteistuksella hyvään tulokseen. Jukka Lindberg Vates-säätiö Iisalmi 16.4.2015 Ohjauksella ja tuotteistuksella hyvään tulokseen Jukka Lindberg Vates-säätiö Iisalmi 16.4.2015 Palvelujen tuotteistamisen rautalankamalli Myynnin peruslähtökohta: tuote tai palvelu. 3 Ratkaisee asiakkaan

Lisätiedot

AVUSTAJATOIMINTA Avustajien ohjaus työelämään hanke. Antti Mikkola Projektipäällikkö Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piiri ry

AVUSTAJATOIMINTA Avustajien ohjaus työelämään hanke. Antti Mikkola Projektipäällikkö Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piiri ry AVUSTAJATOIMINTA Avustajien ohjaus työelämään hanke Antti Mikkola Projektipäällikkö Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piiri ry Valtakunnallinen avustajatoimintahanke Sotainvalidien Veljesliitto

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu 2015. Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, joulukuu 2015. Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Hyvinvoinnin tilannekatsaus

Hyvinvoinnin tilannekatsaus Hyvinvoinnin tilannekatsaus Hyvinvointikertomus 2014 Tytti Solankallio-Vahteri Hyvinvointikoordinaattori 16.11.2015 16.11.2015 Hyvinvoinnin edistäminen kunnan tehtävänä Kunnan tehtävänä on (Kuntalaki 410/2015)

Lisätiedot

Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa. Merja v. Schantz

Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa. Merja v. Schantz Yhteisöllisyys yhdistää / Tukevasti alkuun toimintamalli esiopetuksessa Yhteisöllisyyden tasot lapsiryhmä ja sen dynamiikka huoltajat yhdessä yhteistyö kodin kanssa henkilökunnan yhteistyö/ lähialueellisten

Lisätiedot

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 8.3.2016 Oheismateriaali B HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 8.3.2016 Oheismateriaali B HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 8.3.2016 Oheismateriaali B HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN Löydätte yksikkönne tulokset kalvosarjan alussa ja tämän jälkeen vertailut. Erot

Lisätiedot

Hallitusohjelman mahdollisuudet Kuusikkokuntien työllisyydenhoitoon

Hallitusohjelman mahdollisuudet Kuusikkokuntien työllisyydenhoitoon Hallitusohjelman mahdollisuudet Kuusikkokuntien työllisyydenhoitoon Valtiosihteeri Janne Metsämäki Työ- ja elinkeinoministeriö Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari

Lisätiedot

Kuntalaisten kuuleminen ja tiedon hyödyntäminen Siun Sote valmistelussa Hyvinvointifoorumi 2016 2.5.2016 Lahti. Toiminnanjohtaja Elina Pajula

Kuntalaisten kuuleminen ja tiedon hyödyntäminen Siun Sote valmistelussa Hyvinvointifoorumi 2016 2.5.2016 Lahti. Toiminnanjohtaja Elina Pajula Kuntalaisten kuuleminen ja tiedon hyödyntäminen Siun Sote valmistelussa Hyvinvointifoorumi 2016 2.5.2016 Lahti Toiminnanjohtaja Elina Pajula Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry: 1. Osallisuus ihmisten

Lisätiedot

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus

Luovissa saat olla oma itsesi. Opintoja omien tavoitteiden mukaan. Luovuus Lyhyesti Luovista Luovissa saat olla oma itsesi Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos. Luovin henkilöstö huomioi jokaisen opiskelijan yksilönä. Luovilaiset ymmärtävät, että

Lisätiedot

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta Eveliina Pöyhönen Uusi sosiaalihuoltolaki Lain tarkoitus: Edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta Vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta

Lisätiedot

KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ. Kaustinen 20.4.2016

KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ. Kaustinen 20.4.2016 KOKKOTYÖ-SÄÄTIÖ Kaustinen 20.4.2016 TOIMINTA Säätiö toiminut vuodesta 2002 Kokkolassa, 2008 Pietarsaaren seutukunnassa (5 kuntaa) ja 2015 Kaustisen seutukunnassa. Säätiö on itsenäinen toimija ja PRH:n

Lisätiedot

Terveisiä ja kehittämisideoita nuorilta Ohjaamo-hanke

Terveisiä ja kehittämisideoita nuorilta Ohjaamo-hanke Terveisiä ja kehittämisideoita nuorilta Ohjaamo-hanke KASE Työllisyysseminaari 2016 Timo Pärkkä Mikä Ohjaamo on? Ohjaamo-nimikkeellä tai konseptilla toimivia aloitteita, hankkeita ja toimintoja yli 30

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 2/2015

Satakunnan työllisyyskatsaus 2/2015 NÄKYMIÄ HELMIKUU 2015 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 2/2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.3.2015 klo 9.00 Kesätyöpaikat lisäsivät avointen paikkojen määrää Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan

Lisätiedot

Tavoitteet ja toiminta monilla toiminnan tasoilla konkretisoituvaa 15.3.2013 4

Tavoitteet ja toiminta monilla toiminnan tasoilla konkretisoituvaa 15.3.2013 4 15.3.2013 1 Toimikausi 1.9.2012-31.12.2015 TEM hyväksynyt hankehakemukset (ks. www.pori.fi/kk) Rahoitus Satakunnan ELY myöntänyt työllisyyspoliittisen avustuksen TEMin päätöksen mukaisesti Suomessa 26

Lisätiedot

TUNNUSMERKKEJÄ VALMIUDET OSAAMISEN JOHTAMISEEN

TUNNUSMERKKEJÄ VALMIUDET OSAAMISEN JOHTAMISEEN OSAAMISEN JOHTAMINEN = LAAJA KOKONAISUUS HALLITA JA OHJATA KAIKKEA SITÄ TIETOA, TAITOA JA KOKEMUSTA, MIKÄ ON ORGANISAATIOSSA OLEMASSA, HANKITTAVISSA JA MUUTETTAVISSA TUNNUSMERKKEJÄ - avoimuus - arvojen

Lisätiedot

Learning cafen yhteenveto. Helsinki 23.1.2014

Learning cafen yhteenveto. Helsinki 23.1.2014 Learning cafen yhteenveto Helsinki 23.1.2014 Miten ohjaamme asiakkaita ammatilliseen kuntoutukseen? Tieto tulleista muutoksista (palveluntuottajat), tiedon jakaminen sidosryhmille/ammattilaisille ja asiakkaille

Lisätiedot

TYÖ- JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINNIN ASIANTUNTIJAPALVELUJA KOSKEVA KILPAILUTUS

TYÖ- JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINNIN ASIANTUNTIJAPALVELUJA KOSKEVA KILPAILUTUS Tarjouspyyntö 1(7) TYÖ- JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINNIN ASIANTUNTIJAPALVELUJA KOSKEVA KILPAILUTUS Tarjouspyyntö 2(7) TARJOUSPYYNTÖ Työ- ja toimintakyvyn arvioinnin asiantuntijapalveluja koskeva kilpailutus

Lisätiedot

MEILLÄ TEHDÄÄN VAPAA AIKAPALVELUJEN SUUNNITELMA

MEILLÄ TEHDÄÄN VAPAA AIKAPALVELUJEN SUUNNITELMA MEILLÄ TEHDÄÄN VAPAA AIKAPALVELUJEN SUUNNITELMA JOHDANTO Vuoden 2015 aikana on tehty ensimmäinen Alavuden vapaa aikapalveluiden suunnitelma otsikolla Meillä tehdään. Se perustuu kesäkuussa 2014 hyväksyttyyn

Lisätiedot

Lapsille, nuorille ja perheille parempi kunta ja maakunta - miten sen teemme?

Lapsille, nuorille ja perheille parempi kunta ja maakunta - miten sen teemme? Lapsille, nuorille ja perheille parempi kunta ja maakunta - miten sen teemme? Hanne Kalmari PsL, kehitys- ja kasvatuspsykologian erikoispsykologi Lape-muutosohjelman hankepäällikkö Muutos tehdään yhdessä

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) verkostojen rakentaminen alkaa. Keski-Suomen aluetilaisuus Jyväskylä 9.2.

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) verkostojen rakentaminen alkaa. Keski-Suomen aluetilaisuus Jyväskylä 9.2. Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) verkostojen rakentaminen alkaa Keski-Suomen aluetilaisuus Jyväskylä 9.2.2015 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) TYP-aluekierros

Lisätiedot

Byströmin nuorten palvelut

Byströmin nuorten palvelut Byströmin nuorten palvelut Byströmin nuorten palvelut - Sinun suuntasi Byströmin nuorten palvelut on matalan kynnyksen palvelukeskus oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Byströmin nuorten palveluista

Lisätiedot

Vaikeasti työllistyvien tukeminen välityömarkkinoilla

Vaikeasti työllistyvien tukeminen välityömarkkinoilla Vaikeasti työllistyvien tukeminen välityömarkkinoilla Eveliina Pöyhönen Keitä ovat vaikeasti työllistyvät henkilöt? Ei yhtenäistä määritelmää voi tarkoittaa pitkäaikaistyöttömiä, vammaisia, osatyökykyisiä

Lisätiedot

Mitä työikäisten kuntoutuksen kehittämisessä on tapahtunut?

Mitä työikäisten kuntoutuksen kehittämisessä on tapahtunut? Mitä työikäisten kuntoutuksen kehittämisessä on tapahtunut? Terveysosasto, kuntoutusryhmä, suunnittelija Leena Penttinen ja Tutkimusosasto, johtava tutkija Riitta Seppänen-Järvelä 30.9.2014 TK2-hankkeen

Lisätiedot

LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT

LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT nro Valmennuksen nimi Valmennuksen kesto Hankinnan kokonaismäärä V1 Työnhakuvalmennus, lyhytvalmennukset, Oulu 1-3 pv (á 4 h), max 100 pv V2 Työnhakuvalmennus,

Lisätiedot

Lapset puheeksi työtapa Porin perusturvan perussosiaalityössä

Lapset puheeksi työtapa Porin perusturvan perussosiaalityössä Lapset puheeksi työtapa Porin perusturvan perussosiaalityössä 11.05.2016 / Porin perusturva, sosiaali- ja perhepalvelut /aikuissosiaalityön päällikkö Krista Virtanen Haluatko onnelliseksi porilaiseksi?

Lisätiedot

8 TUVILTA TYÖELÄMÄÄN -VERKOSTOHANKE ASUKASTUPATOIMINNAN KEHITTÄ- MISTÄ EDISTÄMÄSSÄ

8 TUVILTA TYÖELÄMÄÄN -VERKOSTOHANKE ASUKASTUPATOIMINNAN KEHITTÄ- MISTÄ EDISTÄMÄSSÄ 8 TUVILTA TYÖELÄMÄÄN -VERKOSTOHANKE ASUKASTUPATOIMINNAN KEHITTÄ- MISTÄ EDISTÄMÄSSÄ Tässä luvussa kuvaamme Tuvilta työelämään -verkostohankkeen toimintaa, toiminnan tavoitteita ja sen kohderyhmiä sekä hankkeen

Lisätiedot

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012

TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 35 TYÖLLISYYS JA TYÖTTÖMYYS HELSINGISSÄ 3. VUOSINELJÄNNEKSELLÄ 2012 Helsingin työllisyysaste oli vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä 73,6 prosenttia. Työllisyysaste putosi vuoden takaisesta 0,6 prosenttiyksikköä.

Lisätiedot

ROVANIEMEN MONITOIMIKESKUS-SÄÄTIÖ L A A D U K K A I D E N K U N T O U T U S - J A O H J A U S P A L V E L U J E N E D E L L Ä K Ä V I J Ä

ROVANIEMEN MONITOIMIKESKUS-SÄÄTIÖ L A A D U K K A I D E N K U N T O U T U S - J A O H J A U S P A L V E L U J E N E D E L L Ä K Ä V I J Ä ROVANIEMEN MONITOIMIKESKUS-SÄÄTIÖ L A A D U K K A I D E N K U N T O U T U S - J A O H J A U S P A L V E L U J E N E D E L L Ä K Ä V I J Ä ROMOTKE Rovaniemen kaupungin konserniin kuuluva säätiö Perustettu

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 12.02.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

LASTEN, NUORTEN JA LAPSIPERHEIDEN PALVELUJA UUDISTETAAN

LASTEN, NUORTEN JA LAPSIPERHEIDEN PALVELUJA UUDISTETAAN LASTEN, NUORTEN JA LAPSIPERHEIDEN PALVELUJA UUDISTETAAN Kehittämistyön suunnittelu- ja työkokous /Etelä-Suomi 14.3.2013 Etelä-Suomen nuorten elinvoimaisuuden vahvistamiseksi ja syrjään jäämisen ehkäisemiseksi

Lisätiedot

Move On! Nuorten työllisyyshanke 2014-2017 Uudenmaan Ely-keskus ja Kris-Etelä-Suomi ry

Move On! Nuorten työllisyyshanke 2014-2017 Uudenmaan Ely-keskus ja Kris-Etelä-Suomi ry Oletko kyllästynyt rikolliseen elämäntapaan? Move On! Nuorten työllisyyshanke 2014-2017 Uudenmaan Ely-keskus ja Kris-Etelä-Suomi ry (6/2015 alkaen Uudenmaan TE-toimisto) Mitä? Tavoitteena ohjata ja mallintaa

Lisätiedot