KESKISUOMALAINEN OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KESKISUOMALAINEN OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET"

Transkriptio

1 1 KESKISUOMALAINEN OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiiriohjeet käsittävät yleisiä näkökohtia Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiiriläisiä koskevista säännöksistä. Yksityiskohtaiset säännökset ovat arvopaperimarkkinalaissa sekä rikoslaissa. 1. Sisäpiiritieto Sisäpiirintietoa on kaikki sellainen julkistamaton ja luonteeltaan täsmällinen tieto, joka julkistettuna voisi olennaisesti vaikuttaa arvopaperin arvoon. Tieto voi koskea arvopaperia, liikkeeseenlaskijaa tai arvopaperimarkkinoita yleensä. Tällaisen tiedon käyttö arvopapereiden kaupankäynnissä on kiellettyä. Myös sisäpiirintiedon ilmaiseminen on kiellettyä. Sisäpiirintietoa voi olla esimerkiksi tieto tulevasta yritysjärjestelystä toimeksiannosta osakeannista osto- tai lunastustarjouksesta yhtiön osakkeen nimellisarvon alentamisesta osakesarjojen yhdistämisestä tai jakamisesta osavuosikatsauksen tai tilinpäätöksen sisällöstä yhtiön tulosvaroituksesta Täsmällisellä tiedolla tarkoitetaan esimerkiksi tietoa, joka viittaa sellaisiin olosuhteisiin tai tapahtumiin, jotka ovat jo ilmenneet tai tapahtuneet tai joiden voidaan kohtuudella odottaa ilmenevän tai tapahtuvan. Edellytyksenä on myös, että tiedon perusteella voidaan tehdä arvio sen mahdollisesta vaikutuksesta arvopaperin arvoon. Tiedon olennaisuudella puolestaan tarkoitetaan tietoa, jota järkevästi toimiva sijoittaja todennäköisesti käyttäisi yhtenä sijoituspäätöksensä perusteena ja joka olisi omiaan olennaisesti vaikuttamaan arvopaperin arvoon tai hintaan. Sisäpiirintiedon käyttö- ja ilmaisukiellon tarkoituksena on ylläpitää markkinoiden luotettavuutta turvaamalla sijoittajille mahdollisuus tehdä arvopaperikauppoja mahdollisimman tasavertaisen tiedon perusteella.

2 2 2. Sisäpiiriläinen Sisäpiiriläisellä tarkoitetaan henkilöä, jolla on hallussaan sisäpiirintietoa joko asemansa, toimensa tai tehtävänsä nojalla. Hän on voinut saada sisäpiirintiedon myös liikkeeseenlaskijan osakkeen omistajana. Sisäpiiriläisellä tarkoitetaan myös ketä tahansa muuta henkilöä, joka tiesi tai jonka olisi pitänyt tietää, että hänen saamansa tieto on sisäpiirintietoa. Sisäpiiritiedon käyttö arvopaperikaupassa on kaikkien edellä mainittujen henkilöiden osalta kiellettyä. Sisäpiiriläinen ei saa käyttää sisäpiirintietoa myöskään neuvomalla toista arvopaperia koskevassa kaupassa. Hän ei myöskään saa ilmaista toiselle sisäpiirintietoa, ellei se tapahdu osana työn, ammatin tai tehtävien tavanomaista suorittamista ja tiedon saajaa koskee salassapitovelvollisuus. 3. Sisäpiirirekisterit Keskisuomalainen Oyj:llä on velvollisuus pitää sisäpiiriläisistään sekä julkista että yrityskohtaista sisäpiirirekisteriä Keskisuomalainen Oyj:n julkinen sisäpiirirekisteri Keskisuomalainen Oyj:llä on velvollisuus pitää laissa määritellyistä ilmoitusvelvollisista julkista sisäpiirirekisteriä. Julkinen sisäpiirirekisteri sisältää Keskisuomalainen Oyj:n julkiseen sisäpiirirekisteriin kuuluvien ilmoitusvelvollisten henkilötiedot sekä näiden omistukset ja kaupat yhtiön liikkeeseen laskemilla arvopapereilla. Se sisältää myös vastaavat tiedot ilmoitusvelvollisten puolisoista, edunvalvonnassa olevista vajaavaltaisista sekä samassa taloudessa vähintään vuoden asuneista muista perheenjäsenistä. Lisäksi siihen kirjataan edellä mainittujen henkilöiden määräysvaltayhteisöjen arvopaperiomistukset sekä tiedot vaikutusvaltayhteisöistä. Keskisuomalainen Oyj:n julkisen sisäpiirirekisterin tiedot säilytetään ja ne ovat julkisia sen ajan, kun henkilö on ilmoitusvelvollinen ja vähintään 5 vuotta ilmoitusvelvollisuuden päättymisen jälkeen. Rekisterin tiedot ovat julkisia lukuun ottamatta ilmoitusvelvollisten henkilötunnuksia ja osoitteita. Muiden kuin ilmoitusvelvollisten (esimerkiksi puoliso, edunvalvonnassa oleva perheenjäsen) osalta ainoastaan tieto omistetuista arvopapereista on julkinen, muut tiedot kuten nimi, henkilötunnus ja osoite eivät.

3 3 Keskisuomalainen Oyj:n julkiseen sisäpiiriin kuuluvat henkilöt ovat ilmoitusvelvollisia ja täten velvollisia ilmoittamaan osakeomistuksensa julkiseen sisäpiirirekisteriin. Näitä ovat yhtiön hallituksen jäsenet yhtiön toimitusjohtaja ja hänen varahenkilönsä yhtiön tilintarkastaja, varatilintarkastaja ja tilintarkastusyhteisön toimihenkilö, jolla on päävastuu yhtiön tilintarkastuksesta yhtiön johtoryhmän jäsenet muu yhtiön ylimpään johtoon kuuluva henkilö, joka saa säännöllisesti sisäpiirintietoa ja jolla on oikeus tehdä yhtiön tulevaa kehitystä ja liiketoiminnan järjestämistä koskevia päätöksiä Yksityiskohtaisia säännöksiä ilmoitusvelvollisista on arvopaperimarkkinalaissa. Finanssivalvonta ylläpitää julkista rekisteriä, josta ilmenevät kunkin julkisen sisäpiiriläisen kohdalla sisäpiiriläinen ja hänen lähipiirinsä, sisäpiiriläisen ja hänen lähipiirinsä omistamat rahoitusvälineet sekä niiden hankinnat ja luovutukset eriteltyinä. Keskisuomalainen Oyj:n on lisäksi pidettävä rekisterin tiedot yleisön saatavilla yhtiön kotisivulla Arvopapereiden omistusmuutokset pidetään kotisivulla 12 kuukauden ajan muutoksesta. Keskisuomalainen Oyj:n julkiseen sisäpiiriin kuuluvan ilmoitusvelvollisen on ilmoitettava ilmoitusvelvollisen ja ilmoitusvelvollisen omistuksissa tapahtuneet muutokset yhtiölle ilman aiheetonta viivästystä. Keskisuomalainen Oyj:n julkiseen sisäpiiriin kuuluvan ilmoitusvelvollisen on ilmoitettava myös ilmoitusvelvollisen lähipiirin sekä näiden omistuksissa tapahtuneet muutokset yhtiölle ilman aiheetonta viivästystä. Keskisuomalainen Oyj:n julkiseen sisäpiiriin liitettävän ja myöhemmin kuuluvan ilmoitusvelvollisen on ilmoitettava yhtiön sisäpiirivastaavalle sisäpiiriläisen ja hänen lähipiirinsä tiedot 10 päivän kuluessa siitä, kun sisäpiiriläinen aloitti tehtävässään (sisäpiiri-ilmoituksen perusilmoitus) sisäpiiri-ilmoituksessa tarkoitetuissa tiedoissa tapahtuvat muutokset 5 päivän kuluessa muutoksesta (sisäpiiri-ilmoituksen muutosilmoitus) sisäpiiriläisen ja hänen lähipiiriinsä omistamat edellä tarkoitetut rahoitusvälineet 10 päivän kuluessa siitä, kun sisäpiiriläinen aloitti tehtävässä (omistusilmoitus)

4 4 sisäpiiriläisen ja hänen lähipiirinsä omistuksissa tapahtuneet muutokset 5 päivän kuluessa muutoksesta, kun omistettujen rahoitusvälineiden arvo muuttuu vähintään euroa Sisäpiirirekisteriin kerätään sisäpiiriläisten perus- ja omistusilmoitukset sekä näiden muutosilmoitukset. Sisäpiiriläisten perus- ja omistusilmoituksiin sekä näiden muutosilmoituksiin on sisällytettävä asianomaisen henkilön tai yhteisön taikka säätiön yksilöimiseksi tarvittavat tiedot sekä liiketointa koskevat tiedot. Kaupat ja muut luovutukset on eriteltävä toisistaan. Sisäpiiriläisen tulee riittävin toimenpitein varmistaa, että hänen lähipiiriinsä kuuluva henkilö on tietoinen ilmoitusvelvollisuudestaan Keskisuomalainen Oyj:n yrityskohtainen sisäpiirirekisteri Keskisuomalainen Oyj:n yrityskohtainen sisäpiirirekisteri muodostuu pysyvästä yrityskohtaisesta sisäpiirirekisteristä ja hankekohtaisesta sisäpiirirekisteristä. Keskisuomalainen Oyj:n on pidettävä pysyvää yrityskohtaista sisäpiirirekisteriä toimielimiinsä kuuluvista ja palveluksessaan olevista, joilla on asemansa tai tehtäviensä nojalla säännöllinen pääsy sisäpiirintietoon sekä muista henkilöistä, jotka muun sopimuksen perusteella työskentelevät tälle ja joilla on säännöllinen pääsy sisäpiirintietoon. Lisäksi Keskisuomalainen Oyj:n on pidettävä hankekohtaista sisäpiirirekisteriä henkilöistä, joille Keskisuomalainen Oyj antaa yksilöityä hanketta koskevaa sisäpiirintietoa. Keskisuomalainen Oyj:n yrityskohtaiset sisäpiiriläiset eivät ole velvollisia ilmoittamaan osakeomistuksiaan julkiseen sisäpiirirekisteriin. Sen sijaan Keskisuomalainen Oyj:n on pidettävä heistä yrityskohtaista sisäpiirirekisteriä. Keskisuomalainen Oyj:n yrityskohtaisia sisäpiiriläisiä ovat yhtiön johtoryhmän jäsenten assistentit yhtiön tukitoimintojen johtoryhmän jäsenet yhtiön taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon toimihenkilöt

5 5 yhtiön alueyhtiöiden johtoryhmien jäsenet henkilö, jonka asema tai tehtävä yhtiössä on sellainen, että sitä kautta saa säännöllisesti sisäpiirintietoa henkilö, joka työ- tai muun sopimuksen perusteella työskentelee yhtiölle ja saa sisäpiirintietoa henkilö, joka kuuluu yhtiön toimielimiin ja saa sisäpiirintietoa muut yksittäisistä hankkeista tietoiset yhtiön toimihenkilöt tai yhtiön käyttämät asianajajat tai konsultit Yrityskohtaiseen sisäpiirirekisteriin merkitään seuraavat tiedot rekisterin perustamispäivä henkilön yksilöimiseksi tarpeelliset tiedot peruste, miksi henkilö merkitään rekisteriin ajankohta, jolloin henkilölle on annettu tai jona hän on saanut sisäpiirintietoa ajankohta, jolloin peruste ylläpitää yrityskohtaista sisäpiirirekisteriä lakkasi Keskisuomalainen Oyj:n yrityskohtaiseen sisäpiiriin liitettävän ja myöhemmin kuuluvan on ilmoitettava yhtiön sisäpiirivastaavalle sisäpiiriläisen ja hänen lähipiirinsä tiedot 10 päivän kuluessa siitä, kun sisäpiiriläisyyden peruste syntyi (sisäpiiri-ilmoituksen perusilmoitus) pysyvään yrityskohtaiseen sisäpiirirekisteriin liittämisestä vastaa liitettävän sisäpiiriläisen esimies hankekohtaiseen sisäpiirirekisteriin liittämisestä vastaa henkilö, joka antoi hankekohtaista sisäpiirintietoa sisäpiiri-ilmoituksessa tarkoitetuissa tiedoissa tapahtuvat muutokset 5 päivän kuluessa muutoksesta (sisäpiiri-ilmoituksen muutosilmoitus) Yrityskohtaista sisäpiirirekisteriä on päivitettävä aina, kun peruste henkilön merkitsemiseksi rekisteriin muuttuu uusi henkilö merkitään rekisteriin henkilö, joka on merkitty rekisteriin, ei enää saa sisäpiirintietoa Yrityskohtainen sisäpiirirekisteri ei ole julkinen. Liikkeeseenlaskijan palveluksessa olevaa henkilöä, joka asemansa tai tehtäviensä takia saa säännöllisesti sisäpiirintietoa, koskevat tiedot saadaan kuitenkin asianomaisen henkilön suostumuksella julkistaa.

6 6 Keskisuomalainen Oyj:n yrityskohtaisen sisäpiirirekisteriin merkityt tiedot säilytetään vähintään 5 vuotta siitä lukien, kun peruste tietojen merkitsemiseen rekisteriin on päättynyt. 4. Sisäpiiriläisen kaupankäynti Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiiriläisen tulisi ajoittaa kaupankäyntinsä yhtiön osakkeilla sellaiseen ajankohtaan, jolloin markkinoilla on mahdollisimman täydellinen tieto yhtiön arvopaperin arvoon vaikuttavista seikoista. On suositeltavaa, että osakkeet hankitaan pitkäaikaisiksi sijoituksiksi eikä niillä käydä aktiivista kauppaa. Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiiriläiseltä kaupankäynti yhtiön osakkeella on kielletty vähintään 14 vuorokautta ennen osavuosikatsauksen tai tilinpäätöstiedotteen julkistamista. Sisäpiirintiedon väärinkäyttöepäilyjen välttämiseksi yhtiö lisäksi suosittelee, että sisäpiiriläinen hankkii Keskisuomalainen Oyj:n talousjohtajalta etukäteen luvan jokaiselle arvopaperikaupalleen. Näin menettelemällä sisäpiiriläinen voi varmistua siitä, ettei yhtiössä ole kaupankäynnin ajankohtana vireillä sisäpiirintiedoksi katsottavaa hanketta. Sisäpiiriläisen on aina varmistettava, ettei hänellä ole hallussaan hankekohtaista sisäpiirintietoa. 5. Sisäpiiri-ilmoitukset Sisäpiiri-ilmoitus toimitetaan yhtiön sisäpiirivastaavalle 10 päivän kuluessa siitä, kun sisäpiiriläinen aloitti tehtävässä, jossa hän tuli sisäpiiriläiseksi. Tiedoissa tapahtuneet muutokset ilmoitetaan 5 päivän kuluessa. Ilmoitus tehdään yhtiön sisäpiirivastaavalta saatavilla Finanssivalvonnan hyväksymillä lomakkeilla. Tiedot kootaan Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiirirekisteriin. Keskisuomalainen Oyj:n julkiseen sisäpiiriin kuuluvien ilmoitusvelvollisten tulee antaa yhtiölleen tiedot omistuksistaan yhtiön liikkeeseen laskemissa arvopapereissa. Vastaavat tiedot annetaan myös ilmoitusvelvollisten puolisoista, edunvalvonnassa olevista vajaavaltaisista, samassa taloudessa vähintään vuoden asuneista muista perheenjäsenistä sekä edellä mainittujen henkilöiden määräysvalta- ja vaikutusvaltayhteisöistä. Vaikutusvaltayhteisöistä ei kuitenkaan tarvitse antaa arvopaperien omistustietoja. Ilmoitusvelvollista koskevat tiedot ovat rekisterissä julkisia lukuun ottamatta henkilötunnusta ja osoitetta. Muiden kuin ilmoitusvelvollisten (esimerkiksi puoliso, edunvalvonnassa oleva perheenjäsen) osalta ainoastaan tieto omistetuista arvopapereista on julkinen, muut tiedot kuten nimi, henkilötunnus, osoite eivät.

7 7 6. Lomakkeet Sisäpiiri-ilmoituslomakkeita on kaksi: 1-lomakkeella tehdään perusilmoitus sekä muutosilmoitus ja 2-lomaketta käytetään arvopaperiomistusilmoituksen sekä omistusmuutosilmoituksen tekemiseen. Perusilmoituksella ilmoitetaan tiedot sisäpiiriläisestä itsestään sekä tämän holhottavista, puolisosta, muista samaan talouteen kuuluvista ja näiden määräys- ja vaikutusvaltayhteisöistä. Muutosilmoituksella ilmoitetaan perustiedoissa tapahtuneet muutokset. Arvopaperiomistusilmoituksella sisäpiiriläinen ilmoittaa omansa sekä lähipiirinsä arvopaperiomistukset. Ilmoitus tehdään, kun ilmoitusvelvollisuus alkaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos arvopaperi, josta ilmoitus tulee tehdä, on liitetty arvo-osuusjärjestelmään. Omistusmuutosilmoituksella ilmoitetaan arvopaperiomistuksissa tapahtuneet muutokset. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos arvopaperi, josta ilmoitus tulee tehdä, on liitetty arvo-osuusjärjestelmään. Lisätietoja lomakkeista ja niiden täyttöohjeista löytyy Finanssivalvonnan sivuilta. Standardissa käsitellään myös tarkemmin lomakkeiden perustekoodien tulkintaa.

1 JOHDANTO... 2 5 ILMOITUSVELVOLLISUUS... 6

1 JOHDANTO... 2 5 ILMOITUSVELVOLLISUUS... 6 1 (4) Cleantech Invest Oyj Sisäpiiriohje Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 SISÄPIIRINTIETO JA SEN KIELLETTY KÄYTTÖ... 2 2.1 Sisäpiirintiedon määritelmä... 2 2.2 Sisäpiirintiedon kielletty käyttö ja ilmaiseminen...

Lisätiedot

SISÄPIIRIOHJE PÖRSSIYHTIÖILLE

SISÄPIIRIOHJE PÖRSSIYHTIÖILLE NASDAQ HELSINKI OY 1 (30) SISÄPIIRIOHJE PÖRSSIYHTIÖILLE SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 TARKOITUS... 3 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT... 3 4 KIELLETTY SISÄPIIRINTIEDON KÄYTTÖ... 5 4.1 Sisäpiirintiedon väärinkäytön

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N HALLITUKSEN VAHVISTAMAT SISÄPIIRIOHJEET YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N TYÖNTEKIJÖILLE JA LUOTTAMUSHENKILÖILLE

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N HALLITUKSEN VAHVISTAMAT SISÄPIIRIOHJEET YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N TYÖNTEKIJÖILLE JA LUOTTAMUSHENKILÖILLE 1 (5) YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N HALLITUKSEN 24.8.2006 VAHVISTAMAT SISÄPIIRIOHJEET YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N TYÖNTEKIJÖILLE JA LUOTTAMUSHENKILÖILLE 1 LAINSÄÄDÄNTÖ 1.1 Arvopaperimarkkinalaki Tämä ohje korvaa

Lisätiedot

Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset

Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset Pekka Loikkanen KHT Oy 22.2.2006 P C Säädöstausta Arvopaperimarkkinalaki Rikoslaki Valtiovarainministeriön asetukset ja päätökset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin nojalla annetut

Lisätiedot

OKMETIC OYJ SISÄPIIRISÄÄNNÖT

OKMETIC OYJ SISÄPIIRISÄÄNNÖT OKMETIC OYJ SISÄPIIRISÄÄNNÖT 17.4.2008 2(10) SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1 YLEISTÄ... 3 2 SISÄPIIRINTIETOA JA KAUPANKÄYNTIKIELTOA ARVOPAPERIMARKKINOILLA SÄÄNTELEVÄT MÄÄRÄYKSET... 3 3 SISÄPIIRINTIETO...

Lisätiedot

Standardiluonnos 5.3. Nimi ja nro 2

Standardiluonnos 5.3. Nimi ja nro 2 Standardiluonnos 5.3 Sisäpiiri-ilmoitukset ja -rekisterit Määräykset ja ohjeet Nimi ja nro 2 Pääjakso 2 2 (28) SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltaminen 4 2 Tavoitteet ja rakenne 5 3 Normiperusta 6 4 Julkinen sisäpiirirekisteri

Lisätiedot

2 Sisäpiirintiedon käyttö ja kurssin vääristäminen (AML 5:1-2 ja 5:12-13)

2 Sisäpiirintiedon käyttö ja kurssin vääristäminen (AML 5:1-2 ja 5:12-13) MUISTIO 1 (7) MUUTOKSIA ARVOPAPERIMARKKINALAKIIN MARKKINOIDEN VÄÄRINKÄYTTÖDIREKTIIVIN VOIMAANSAATTAMISEN JOHDOSTA 1 Taustaa Arvopaperimarkkinalakiin (AML), Rahoitustarkastuksesta annettuun lakiin (Ratalaki)

Lisätiedot

Osoite ja postinumero, kotipaikka

Osoite ja postinumero, kotipaikka Dnro 4/120/2005 Sivu 1 (5) PERUSILMOITUS MUUTOSILMOITUS (Täytetään vain kohdat 1, 2, 6 sekä muuttuvat kohdat) Rahoitustarkastuksen sisäpiiristandardista 5.3 löytyvät taustaohjeet * -merkittyihin kohtiin.

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kunnallisen eläkelain, valtion eläkerahastosta annetun lain sekä Finanssivalvonnasta annetun lain 4 ja 5 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET. 1. Taustaa

METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET. 1. Taustaa 1 (6) METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET 1. Taustaa 2. Sisäpiiritietoa koskeva sääntely Metsä Board Oyj ja sen konserniyhtiöt (jäljempänä yhdessä Metsä Board tai yhtiö) noudattavat sisäpiiriasioissa Suomen

Lisätiedot

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm]

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm] SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN [pvm] SISÄPIIRINTIEDON VÄÄRINKÄYTTÖ SISÄPIIRILÄISYYS KAUPANKÄYNTI YHTIÖN OSAKKEILLA TIEDOTTAMISVELVOLLISUUS 2 MITÄ ON SISÄPIIRINTIETO? TÄSMÄLLISTÄ Huhut, spekulaatiot, epävarma

Lisätiedot

Määräys sisäpiiri-ilmoituksista

Määräys sisäpiiri-ilmoituksista Muutokset alleviivattu 1 (10) Sijoitusrahastolain 99 :n 1 momentissa tarkoitetuille ilmoitusvelvollisille Määräys sisäpiiri-ilmoituksista Rahoitustarkastus antaa sijoitusrahastolain (SRL) 101 :n nojalla

Lisätiedot

PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ

PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ Yhtiön X SISÄPIIRIOHJE, LIITE 3 1 (5) PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ FINANSSIVALVONNALLE TOIMITETTAVAT TIEDOT HUOM.: Finanssivalvonnalle toimitetaan alla olevat tiedot ainoastaan sellaisesta

Lisätiedot

Sisäpiiriohje. SRV Yhtiöt Oyj 30.10.2013. SRV Yhtiöt Oyj

Sisäpiiriohje. SRV Yhtiöt Oyj 30.10.2013. SRV Yhtiöt Oyj Sisäpiiriohje 30.10.2013 2 (17) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 3 2 Johdanto... 4 3 Määritelmät... 4 4 Sisäpiirintieto ja kielletty sisäpiirintiedon käyttö... 5 4.1 Sisäpiirintieto... 5 4.2 Sisäpiirintiedon

Lisätiedot

Sisäpiiriohje. SRV Yhtiöt Oyj 30.10.2013. SRV Yhtiöt Oyj

Sisäpiiriohje. SRV Yhtiöt Oyj 30.10.2013. SRV Yhtiöt Oyj Sisäpiiriohje 30.10.2013 2 (17) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 3 2 Johdanto... 4 3 Määritelmät... 4 4 Sisäpiirintieto ja kielletty sisäpiirintiedon käyttö... 5 4.1 Sisäpiirintieto... 5 4.2 Sisäpiirintiedon

Lisätiedot

METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET. 1. Taustaa

METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET. 1. Taustaa 1 (6) METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET 1. Taustaa 2. Sisäpiiritietoa koskeva sääntely Metsä Board Oyj ja sen konserniyhtiöt (jäljempänä yhdessä Metsä Board tai yhtiö) noudattavat sisäpiiriasioissa Suomen

Lisätiedot

Määräys sisäpiirirekistereistä

Määräys sisäpiirirekistereistä lukien toistaiseksi 1 (6) Arvopaperipörsseille, julkisen kaupankäynnin järjestäjille, optioyhteisöille, arvopaperinvälittäjille, liikkeeseenlaskijoille, arvopaperikeskuksille sekä selvitysosapuolille Määräys

Lisätiedot

Määräys sisäpiirirekistereistä

Määräys sisäpiirirekistereistä Muutokset alleviivattu 1 (5) Rahastoyhtiöille Määräys sisäpiirirekistereistä Rahoitustarkastus antaa sijoitusrahastolain (SRL) 101 :n 1 momentin nojalla määräyksen SRL 100 :ssä tarkoitetusta sisäpiirin

Lisätiedot

PÖRSSIN SISÄPIIRIOHJE

PÖRSSIN SISÄPIIRIOHJE NASDAQ HELSINKI OY 1 (43) PÖRSSIN SISÄPIIRIOHJE JOHDANTO JA TIIVISTELMÄ... 3 VOIMAANTULO... 7 OSA 1: SISÄPIIRIOHJE... 8 1.1 TARKOITUS JA SÄÄNTELYKEHYS... 8 1.2 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT... 9 1.2.1 Yleinen

Lisätiedot

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä.

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä. 1 (5) METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1. Tausta ja sääntelypohja 2. Määritelmät Metsä Board Oyj ja sen konserniyhtiöt (jäljempänä yhdessä Metsä Board tai yhtiö) noudattavat sisäpiiriasioissa Suomen lainsäädäntöä,

Lisätiedot

LIITTEET Ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

LIITTEET Ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.11.2015 COM(2015) 583 final ANNEXES 1 to 4 LIITTEET Ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi arvopapereiden yleisölle tarjoamisen tai kaupankäynnin kohteeksi

Lisätiedot

ASIANAJOTOIMINTAA KOSKEVIA SÄÄDÖKSIÄ JA OHJEITA. SISÄPIIRINTIEDON HALLINTAA KOSKEVA SUOSITUS (10.3.2006, muut. 16.6.2014)

ASIANAJOTOIMINTAA KOSKEVIA SÄÄDÖKSIÄ JA OHJEITA. SISÄPIIRINTIEDON HALLINTAA KOSKEVA SUOSITUS (10.3.2006, muut. 16.6.2014) B 18 SISÄPIIRINTIEDON HALLINTAA KOSKEVA SUOSITUS (10.3.2006, muut. 16.6.2014) Suomen Asianajajaliiton hallitus on 16.6.2014 antanut sisäpiirintiedon hallinnasta asianajotoimistoissa seuraavan suosituksen:

Lisätiedot

CAVERION OYJ:N SISÄPIIRIOHJE

CAVERION OYJ:N SISÄPIIRIOHJE CAVERION OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1. JOHDANTO Tämä Caverion Oyj:n sisäpiiriohje koskee kaikkia Caverion Oyj:ssä tai jossakin sen konserniyhtiössä (yhdessä Yhtiö ) työ- tai toimisuhteessa olevia henkilöitä.

Lisätiedot

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4)

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Palauta ilmoitus 31.8.2016 mennessä Tiedot tilintarkastajarekisteriin ja tilintarkastajien valvontaa varten päivitetään tällä lomakkeella annettujen tietojen

Lisätiedot

VEROHALLITUKSEN OHJE SISÄPIIRINTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

VEROHALLITUKSEN OHJE SISÄPIIRINTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Valtuutussäännös Päivämäärä Verohallintolaki (1557/1995) 2 15.1.2008 Voimassaolo Diaarinumero Toistaiseksi 80/09/2008 VEROHALLITUKSEN OHJE Vastaanottaja Verohallitus ja verovirastot VEROHALLITUKSEN OHJE

Lisätiedot

HALLITUS (Hallituksen KAIKKI jäsenet ja varajäsenet) Täytä lisäksi erillinen henkilötietolomake.

HALLITUS (Hallituksen KAIKKI jäsenet ja varajäsenet) Täytä lisäksi erillinen henkilötietolomake. SÄÄTIÖN NIMI Y-TUNNUS Täyttäkää vain muuttuneet tai uudet tiedot. Älkää liittäkö ilmoitukseen tyhjiä sivuja. SÄÄNTÖJEN MUUTOS (Täytetään vain, jos sääntöjä on päätetty muuttaa) Sääntöjä on päätetty muuttaa

Lisätiedot

Määräys arvopaperikauppojen ilmoittamisesta

Määräys arvopaperikauppojen ilmoittamisesta lukien toistaiseksi 1 (5) Arvopaperipörsseille, sijoituspalveluyrityksille, luottolaitoksille, ulkomaisille luottolaitoksille ja sijoituspalveluyrityksille sekä muun julkisen kaupankäynnin järjestäjille

Lisätiedot

EFORE OYJ:N SISÄPIIRIOHJE

EFORE OYJ:N SISÄPIIRIOHJE EFORE OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 2013 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 3 2. MÄÄRITELMÄT 3 3. SISÄPIIRISÄÄNTELY 4 3.1 Miksi sisäpiirisäännöt ovat tärkeitä? 4 3.2 Sisäpiirintiedon väärinkäytön kielto 5 3.3 Julkistamaton

Lisätiedot

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5)

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) Hyväksytty Munksjö Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 6.4.201613.5.2013 SISÄLTÖ 1 Nimitystoimikunnan tarkoitus...3

Lisätiedot

Componentan sisäpiiriohjeet

Componentan sisäpiiriohjeet Voimassa 23.3.2012 alkaen 1 (10) Componentan sisäpiiriohjeet 1. PÄÄPERIAATTEET Listatun yhtiön johdolla ja muilla työntekijöillä saattaa olla hallussaan tietoa, joka vaikuttaa yhtiön liikkeeseen laskemien

Lisätiedot

Jäsenluettelo ja henkilörekisterit. Olli Välke Opintokeskus Visio

Jäsenluettelo ja henkilörekisterit. Olli Välke Opintokeskus Visio Jäsenluettelo ja henkilörekisterit Olli Välke Opintokeskus Visio Yhdistyksen jäsenluettelo Yhdistyslain mukaan hallituksen on pidettävä yhdistyksen jäsenistä luetteloa. Hallituksen kannattaa antaa jäsenluettelon

Lisätiedot

Standardi 5.3. Nimi ja nro 2

Standardi 5.3. Nimi ja nro 2 Standardi 5.3 Sisäpiiri-ilmoitukset ja -rekisterit Määräykset ja ohjeet Nimi ja nro 2 Pääjakso 2 2 (27) SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltaminen 4 2 Tavoitteet ja rakenne 5 3 Normiperusta 6 4 Julkinen sisäpiirirekisteri

Lisätiedot

Määräys sisäpiiri-ilmoituksista

Määräys sisäpiiri-ilmoituksista lukien toistaiseksi 1 (13) Arvopaperimarkkinalain 5 luvun 2 :ssä sekä 4a luvun 8 :ssä tarkoitetuille ilmoitusvelvollisille Määräys sisäpiiri-ilmoituksista Rahoitustarkastus antaa arvopaperimarkkinalain

Lisätiedot

Standardi 5.3. Nimi ja nro 2

Standardi 5.3. Nimi ja nro 2 Standardi 5.3 Sisäpiiri-ilmoitukset ja -rekisterit Määräykset ja ohjeet Nimi ja nro 2 Pääjakso 2 2 (29) SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltaminen 4 2 Tavoitteet ja rakenne 5 3 Normiperusta 6 4 Julkinen sisäpiirirekisteri

Lisätiedot

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä)

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Nro Asiakohta Puoltavat äänet 1 Hallituksen ehdotus osingon jakamisesta Vastustavat äänet Tyhjät äänet 1 943 198 0 0 OKMETIC

Lisätiedot

S t a n d a r d i S i s ä p i i r i - i l m o i t u k s e t j a - r e k i s t e r i t. Määräykset ja ohjeet

S t a n d a r d i S i s ä p i i r i - i l m o i t u k s e t j a - r e k i s t e r i t. Määräykset ja ohjeet S t a n d a r d i 5. 3 S i s ä p i i r i - i l m o i t u k s e t j a - r e k i s t e r i t Määräykset ja ohjeet M i t e n l u e t s t a n d a r d i a Standardi on aihealueittainen määräysten ja ohjeiden

Lisätiedot

FINNAIR OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 31.12.2005 ALKAEN

FINNAIR OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 31.12.2005 ALKAEN 1 FINNAIR OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 31.12.2005 ALKAEN 1. SOVELTAMISALA JA TARKOITUS Finnair Oyj:n (jäljempänä "Finnair") hallitus on vahvistanut tämän sisäpiiriohjeen. Ohjetta noudatetaan kaikissa niissä Finnair

Lisätiedot

Suomen Hoivatilat Oyj:n tiedonantopolitiikka

Suomen Hoivatilat Oyj:n tiedonantopolitiikka Suomen Hoivatilat Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Suomen Hoivatilat Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: Suomen Hoivatilat Oyj:n toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 1.3.2016

Lisätiedot

Henkilötietojen suojasta kiinteistökaupan verkkopalvelussa

Henkilötietojen suojasta kiinteistökaupan verkkopalvelussa Henkilötietojen suojasta kiinteistökaupan verkkopalvelussa Kiinteistöasioiden digipäivä 15.4.2016, Pasila Kristian Holmén Johtava asiantuntija, VT Maanmittauslaitos Yleistä henkilötiedoista verkkopalvelussa

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Esityslista 1. Kokouksen avaaminen 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus Laki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Liikennevakuutuskeskuksesta 1 Liikennevakuutuskeskus Liikennevakuutuskeskus on liikennevakuutuksen toimeenpanon ja kehittämisen yhteiselin. Sen tehtävistä

Lisätiedot

Lisäksi hallitus ehdottaa, että yleishyödyllisiin lahjoituksiin varataan 20.000 euroa, joiden käytöstä hallitus päättää.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että yleishyödyllisiin lahjoituksiin varataan 20.000 euroa, joiden käytöstä hallitus päättää. YHTIÖKOKOUSKUTSU Keskisuomalainen Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään huhtikuun 29. päivänä 2013 alkaen klo 12.00 Jyväskylän Paviljongin Wiviauditoriossa, Messukatu

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

SELVITYS HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

SELVITYS HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 015 Evli Pankki Oyj SELVITYS HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ 2015 2 SISÄLTÖ 3 Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 3 Toimielimet 3 Yhtiökokous 3 Varsinainen yhtiökokous 3 Ylimääräinen yhtiökokous

Lisätiedot

SELVITYS IXONOS OYJ:N HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ (CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT)

SELVITYS IXONOS OYJ:N HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ (CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT) SELVITYS IXONOS OYJ:N HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ (CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT) YLEISET PERIATTEET Tämä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä (Corporate Governance Statement) on laadittu

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys

Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys Toimikaudet ja äänioikeutetut jäsenet Alueyhdistysten mallisäännöt 1, puheenjohtajan toimikausi 1 v, äänioikeus varsinaisina jäseninä

Lisätiedot

INCAP OYJ:N SISÄPIIRIOHJE SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 2 TARKOITUS 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT

INCAP OYJ:N SISÄPIIRIOHJE SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 2 TARKOITUS 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT INCAP OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1 (17) INCAP OYJ:N SISÄPIIRIOHJE SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 2 TARKOITUS 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT 4 KIELLETTY SISÄPIIRINTIEDON KÄYTTÖ 4.1 Sisäpiirintiedon väärinkäytön kielto ja

Lisätiedot

S t a n d a r d i S i s ä p i i r i - i l m o i t u k s e t j a - r e k i s t e r i t. Määräykset ja ohjeet

S t a n d a r d i S i s ä p i i r i - i l m o i t u k s e t j a - r e k i s t e r i t. Määräykset ja ohjeet S t a n d a r d i 5. 3 S i s ä p i i r i - i l m o i t u k s e t j a - r e k i s t e r i t Määräykset ja ohjeet M i t e n l u e t s t a n d a r d i a Standardi on aihealueittainen määräysten ja ohjeiden

Lisätiedot

Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 11. elokuuta 2015 Aktia Pankki Oyj:n osavuosikatsauksessa 1.1 30.6.2015:

Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 11. elokuuta 2015 Aktia Pankki Oyj:n osavuosikatsauksessa 1.1 30.6.2015: TÄYDENNYS 3/12.8.2015 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 22.4.2015 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 3/2015, 2,50% 15.8.2020

Lisätiedot

arvopaperit ovat julkisen 6.02 Dnro 1243/8.9/89, 7.12.1989 kaupankäynnin kohteena

arvopaperit ovat julkisen 6.02 Dnro 1243/8.9/89, 7.12.1989 kaupankäynnin kohteena RAHOITUSTARKASTUS OHJE 204.2 1(5) Antopäivä: 14.1.1994 Vaihde (90) 18 351 Voimassaoloaika: 14.2.1994 lukien toistaiseksi Sijoitusyhtiöille, joiden Korvaa ohjeen: arvopaperit ovat julkisen 6.02 Dnro 1243/8.9/89,

Lisätiedot

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen. 5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen. 5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen YHTIÖKOKOUSKUTSU Konecranes Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 12.3.2009 klo 11.00 yhtiön auditoriossa, joka sijaitsee Konecranes Visitors Centerissä

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

Esimerkki 2. Sivu 1. Sivu 2

Esimerkki 2. Sivu 1. Sivu 2 Esimerkki 2 Esimerkissä on kuvattu, kuinka tuloverolain 22 :n mukainen yleishyödyllinen yhteisö täyttää 6Cveroilmoituslomakkeen. Esimerkissä kyseessä on urheiluseura Pomppu ry. Pomppu ry on yleishyödyllinen

Lisätiedot

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt 1 Säätiön nimi on Turun musiikkijuhlasäätiö, ruotsiksi käännettynä Stiftelsen för Åbo musikfestspel, ja säätiön kotipaikka on Turun kaupunki 2 Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet x/2013

Määräykset ja ohjeet x/2013 Määräykset ja ohjeet x/2013 Markkinaosapuolten ja rahastoyhtiöiden julkinen sisäpiirirekisteri Dnro x/01.00/2013 Antopäivä x.x.2013 Voimaantulopäivä x.x.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010

Lisätiedot

MUUTOKSIA ARVOPAPERIMARKKINALAKIIN MARKKINOIDEN VÄÄRINKÄYTTÖ - DIREKTIIVIN VOIMAANSAATTAMISEN JOHDOSTA

MUUTOKSIA ARVOPAPERIMARKKINALAKIIN MARKKINOIDEN VÄÄRINKÄYTTÖ - DIREKTIIVIN VOIMAANSAATTAMISEN JOHDOSTA MUISTIO 1 (8) MUUTOKSIA ARVOPAPERIMARKKINALAKIIN MARKKINOIDEN VÄÄRINKÄYTTÖ - DIREKTIIVIN VOIMAANSAATTAMISEN JOHDOSTA 1 Taustaa Arvopaperimarkkinalakiin (AML), Rahoitustarkastuksesta annettuun lakiin (Ratalaki)

Lisätiedot

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 6.4.2016 Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Kiinteistöliitto Uusimaa 2 Hallituksen puheenjohtaja (AOYL

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (3) Luontiajankohta: 15.08.2016 14:58:34 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Yritys

Lisätiedot

OHJE JULKISEN KAUPANKÄYNNIN KOHTEENA OLEVAN SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN OSAVUOSIKATSAUKSESTA

OHJE JULKISEN KAUPANKÄYNNIN KOHTEENA OLEVAN SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN OSAVUOSIKATSAUKSESTA 1 (6) Sijoituspalveluyrityksille Omistusyhteisöille OHJE JULKISEN KAUPANKÄYNNIN KOHTEENA OLEVAN SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN OSAVUOSIKATSAUKSESTA Rahoitustarkastus antaa rahoitustarkastuslain 4 :n 2 kohdan

Lisätiedot

Erityistä tukea tarvitsevat asiakkaat sosiaali- ja terveydenhuollossa

Erityistä tukea tarvitsevat asiakkaat sosiaali- ja terveydenhuollossa Erityistä tukea tarvitsevat asiakkaat sosiaali- ja terveydenhuollossa SHL 3 erityistä tukea tarvitsevalla henkilöllä ja asiakkaalla tarkoitetaan henkilöä, jolla on erityisiä vaikeuksia hakea ja saada tarvitsemiaan

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 Copyright Elektrobit Corporation 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO: 1 HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016 1(5) VAALIOHJEET LIITTOHALLITUKSEN JÄSENEHDOKKAIDEN ASETTAMISTA VARTEN 1. Yleistä Liiton sääntöjen 18 :n mukaan liittohallitukseen kuuluvat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 14 varsinaista jäsentä

Lisätiedot

ALMA MEDIA OYJ:N SISÄPIIRIOHJE

ALMA MEDIA OYJ:N SISÄPIIRIOHJE ALMA MEDIA OYJ:N SISÄPIIRIOHJE Alma Media Oyj:n hallitus on hyväksynyt sisäpiiriohjeen 28.10.2008 ja sitä koskevat seuraavat päivitykset: Päivitys 28.10.2009 Päivitys 14.02.2013 Päivitys 15.06.2016 SISÄLLYS

Lisätiedot

Laki. Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen rikoslain täydentämiseksi. arvopaperimarkkinarikoksia koskevilla säännöksillä.

Laki. Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen rikoslain täydentämiseksi. arvopaperimarkkinarikoksia koskevilla säännöksillä. EV 295/1998 vp - HE 254/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen rikoslain täydentämiseksi arvopaperirnarkkinarikoksia koskevilla säännöksillä Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 254/1998

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Johtohenkilöiden liiketoimet (MAR 19 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Johtohenkilöiden liiketoimet (MAR 19 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot 1 (15) Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Johtohenkilöiden liiketoimet (MAR 19 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 14 Asukasvalintaperusteista poikkeaminen; Hoas, Pohjoinen Rautatiekatu 29 HEL 2015-004257 T 10 07 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti antaa Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle

Lisätiedot

Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2013

Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2013 Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2013 Tämä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on laadittu arvopaperimarkkinalain 7 luvun 7 :n ja Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin (Corporate Governance)

Lisätiedot

Punaisen Ristin valokuvaetsintä

Punaisen Ristin valokuvaetsintä Punaisen Ristin valokuvaetsintä Suomen Punainen Risti on mukana Punaisen Ristin kansainvälisen komitean aloittamassa Trace the Face -julistekampanjassa. Katastrofit ja kriisitilanteet saattavat erottaa

Lisätiedot

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Sisällys Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje... 1 Yleisohjeet...

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Lahden Golf Oy 20.03.2014 13:30:09 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 20.03.2014 Toiminimi: Lahden Golf Oy Yritys- ja yhteisötunnus: 1110184-3 Voimassaoloaika,

Lisätiedot

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Vammaisten palveluista hallitusohjelmassa Jatketaan vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO) toimeenpanoa. Erityisenä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30 12.05.2014 Sivu 1 / 1 1940/00.04.02/2014 30 Kaupungin edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen,

Lisätiedot

KUTSU RAUTE OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN

KUTSU RAUTE OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN KUTSU RAUTE OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Raute Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina, maaliskuun 24. päivänä 2015 kello 18.00 alkaen Lahden Sibeliustalossa,

Lisätiedot

ALAJÄRVEN, LEHTIMÄEN, SOININ JA VIMPELIN LOMATOIMISTOJEN PUOLUEETON JA VANKKUMATON ÄÄNENKANNATTAJA. Täyttä asiaa, ei arvailuja - jo vuodesta 2008

ALAJÄRVEN, LEHTIMÄEN, SOININ JA VIMPELIN LOMATOIMISTOJEN PUOLUEETON JA VANKKUMATON ÄÄNENKANNATTAJA. Täyttä asiaa, ei arvailuja - jo vuodesta 2008 LO M ATO I M I S TO N K E V ÄT K Ä R P Ä N E N ALAJÄRVEN, LEHTIMÄEN, SOININ JA VIMPELIN LOMATOIMISTOJEN PUOLUEETON JA VANKKUMATON ÄÄNENKANNATTAJA Täyttä asiaa, ei arvailuja - jo vuodesta 2008 TYÖTE RV

Lisätiedot

KONE OYJ:N OPTIO-OIKEUKSIEN 2015 EHDOT

KONE OYJ:N OPTIO-OIKEUKSIEN 2015 EHDOT 1 KONE OYJ:N OPTIO-OIKEUKSIEN 2015 EHDOT KONE Oyj:n hallitus on yhtiökokoukselta 1.3.2010 saamansa valtuutuksen perusteella päättänyt 18.12.2014 optio-oikeuksien antamisesta KONE Oyj:n (yhtiö) ja sen tytäryhtiöiden

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet X/2013

Määräykset ja ohjeet X/2013 Määräykset ja ohjeet X/2013 Markkinaosapuolten ja rahastoyhtiöiden julkinen sisäpiirirekisteri Dnro x/01.00/2013 Antopäivä x.x.2013 Voimaantulopäivä x.x.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 13.01.2012 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun 1. Kirjaudu IRMAan suunnistajana. 2. Valitse kilpailukalenterista se kilpailu, johon haluat ilmoittautua ja paina Ilmoittaudu. Vain niihin

Lisätiedot

Aktian vuoden 2016 liikevoiton odotetaan pysyvän suunnilleen samalla tasolla kuin 2015.

Aktian vuoden 2016 liikevoiton odotetaan pysyvän suunnilleen samalla tasolla kuin 2015. TÄYDENNYS 6/15.2.2016 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 22.4.2015 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 1/2016, 2,25% 27.2.2021

Lisätiedot

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen OKMETIC OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.2.2016 KLO 13.00 OKMETICIN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS KOOLLE 7.4.2016 KELLO 10.00 Okmetic Oyj:n hallitus on päättänyt kutsua yhtiön osakkeenomistajat varsinaiseen yhtiökokoukseen,

Lisätiedot

FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS

FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS 1 (8) Vastaanottaja Honkarakenne Oyj FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS 1 Päätös 2 Kuuleminen 3 Honkarakenne Oyj:n menettely asiassa Finanssivalvonta antaa Finanssivalvonnasta

Lisätiedot

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko.

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko. PÖYTÄKIRJA Työehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (TES: 331002) Tarkentava virkaehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (VES: 331052) Pöytäkirja Säteilyturvakeskuksen (STUK), Pardia ry:n ja JHL ry:n välisestä neuvottelusta,

Lisätiedot

Tämä Incap Oyj:n sisäpiiriohje astuu voimaan Incapin hallituksen päätöksellä ja korvaa hyväksytyn sisäpiiriohjeen.

Tämä Incap Oyj:n sisäpiiriohje astuu voimaan Incapin hallituksen päätöksellä ja korvaa hyväksytyn sisäpiiriohjeen. INCAP OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1 (2) 17.2.2016 INCAP OYJ:N SISÄPIIRIOHJE Incap Oyj noudattaa Helsingin Pörssin (Nasdaq Helsinki Oy) sisäpiiriohjetta, joka astui voimaan 1.12.2015. Incapin sisäpiiriohje sisältää

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Räyskälä Säätiö. Säännöt. Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 www.rayskala.com

Räyskälä Säätiö. Säännöt. Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 www.rayskala.com Räyskälä Säätiö Säännöt Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 FINLAND www.rayskala.com Räyskälä Säätiön säännöt 2/6 1 Säätiön nimi on Räyskälä-Säätiö ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 13/2013

Määräykset ja ohjeet 13/2013 Määräykset ja ohjeet 13/2013 Markkinaosapuolten, työeläkevakuutusyhtiöiden ja Dnro FIVA 14/01.00/2013 Antopäivä 10.6.2013 Voimaantulopäivä 1.7.2013 Muutospäivä: 1.6.2015 FINANSSIVALVONTA puh. 09 183 51

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana. Jäteyhtiön osakkeenomistajat ( Osakkeenomistaja tai yhdessä Osakkeenomistajat )

Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana. Jäteyhtiön osakkeenomistajat ( Osakkeenomistaja tai yhdessä Osakkeenomistajat ) Liite 7.4 Osakassopimusluonnos OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy (y-tunnus 2346319-8, Jäteyhtiö ) Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Johtohenkilöiden liiketoimet (MAR 19 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Johtohenkilöiden liiketoimet (MAR 19 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot 1 (17) Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Johtohenkilöiden liiketoimet (MAR 19 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin

Lisätiedot

Yhteystiedot (osoite, puhelin ) Liperin kunta / Keskustie 10, 83100 LIPERI puh. 013 6865 11 s-posti: kirjaamo@liperi.fi

Yhteystiedot (osoite, puhelin ) Liperin kunta / Keskustie 10, 83100 LIPERI puh. 013 6865 11 s-posti: kirjaamo@liperi.fi TIETOSUOJASELOSTE yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 24.1.2014 Päivitetty: 6.3.2015 / SR Laatija: Sini Rantaeskola 1. Rekisterinpitäjä Nimi

Lisätiedot

KESKIÖSSÄ LAPSI Mitä ja miten voimme tehdä yhdessä? Koonnut: Projektikoordinaattori Sirpa Tuomela-Jaskari, LasSe

KESKIÖSSÄ LAPSI Mitä ja miten voimme tehdä yhdessä? Koonnut: Projektikoordinaattori Sirpa Tuomela-Jaskari, LasSe KESKIÖSSÄ LAPSI Mitä ja miten voimme tehdä yhdessä? Koonnut: Projektikoordinaattori Sirpa Tuomela-Jaskari, LasSe KOTI Kehitysympäristö KOULU HARRASTUKSET VARHAISKASVATUS VAPAA-AIKA Lastensuojelun taustalla

Lisätiedot

Valtion ylimpiä virkamiehiä koskeva ilmoitus sidonnaisuuksista (Valtion virkamieslain 26 :n 1-4 kohdissa tarkoitetut virat)

Valtion ylimpiä virkamiehiä koskeva ilmoitus sidonnaisuuksista (Valtion virkamieslain 26 :n 1-4 kohdissa tarkoitetut virat) Valtion ylimpiä virkamiehiä koskeva ilmoitus sidonnaisuuksista (Valtion virkamieslain 26 :n 1-4 kohdissa tarkoitetut virat) Sidonnaisuuksien ilmoittaminen sidonnaisuuslomakkeella Valtion ylimmän virkamiesjohdon

Lisätiedot

SISÄPIIRIOHJE PÖRSSIYHTIÖILLE

SISÄPIIRIOHJE PÖRSSIYHTIÖILLE NASDAQ OMX HELSINKI OY 1 (30) SISÄPIIRIOHJE PÖRSSIYHTIÖILLE SISÄLLYS 1 JOHDANTO...2 2 TARKOITUS...3 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT...3 4 KIELLETTY SISÄPIIRINTIEDON KÄYTTÖ...5 4.1 Sisäpiirintiedon väärinkäytön

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä toukokuuta 2005 N:o Laki. N:o 297. arvopaperimarkkinalain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä toukokuuta 2005 N:o Laki. N:o 297. arvopaperimarkkinalain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2005 Julkaistu Helsingissä 18 päivänä toukokuuta 2005 N:o 297 304 SISÄLLYS N:o Sivu 297 Laki arvopaperimarkkinalain muuttamisesta... 999 298 Laki sijoitusrahastolain muuttamisesta...

Lisätiedot

1 JOHDANTO 2 2 TARKOITUS 3 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT 3

1 JOHDANTO 2 2 TARKOITUS 3 3 SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT 3 ORAVA ASUINKIINTEISTÖRAHASTO OYJ:N (ORAVA ASUNTORAHASTO) SISÄPIIRIOHJE Hyväksytty 4.10.2013 ja päivitetty viimeksi 19.3.2015 Orava Asuntorahaston hallituksen kokouksessa. SISÄLLYS 1 JOHDANTO 2 2 TARKOITUS

Lisätiedot

OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ. Riitta Husso, Valvira 25.8.2015

OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ. Riitta Husso, Valvira 25.8.2015 OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ Riitta Husso, Valvira 25.8.2015 1 Omavalvonta Palveluntuottaja vastaa siitä, että palvelu täyttää sille asetetut vaatimukset. Omavalvonnalla tarkoitetaan

Lisätiedot

Viranhaltijan velvollisuudet ja vastuu

Viranhaltijan velvollisuudet ja vastuu Viranhaltijan velvollisuudet ja vastuu Varatuomari Heikki Paajanen 62.2012 Viranhaltijan palvelussuhteesta Virkasuhde syntyy yksipuolisella hallintotoimella (nimitys tai määräys). Suostumus toki edellytetään.

Lisätiedot

EUROOPAN KESKUSPANKKI

EUROOPAN KESKUSPANKKI C 93/2 FI Euroopan unionin virallinen lehti 20.3.2015 EUROOPAN KESKUSPANKKI Euroopan keskuspankin valvontaelimen jäsenten menettelytapaohjeet (2015/C 93/02) EUROOPAN KESKUSPANKIN VALVONTAELIN, joka ottaa

Lisätiedot