Suomen Hoivatilat Oyj:n tiedonantopolitiikka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Hoivatilat Oyj:n tiedonantopolitiikka"

Transkriptio

1 Suomen Hoivatilat Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Suomen Hoivatilat Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: Suomen Hoivatilat Oyj:n toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: Yleistä Suomen Hoivatilat Oyj:n ("Suomen Hoivatilat" tai "yhtiö") osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla, jonka sääntöjen mukaisesti Hoivatilojen Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii UB Securities Oy. Tässä Hoivatilojen hallituksen hyväksymässä tiedonantopolitiikassa kuvataan ne keskeiset periaatteet ja toimintatavat, joiden mukaisesti yhtiö viestii pääomamarkkinoiden eri osapuolien kanssa. Tiedonantopolitiikkaa tarkistetaan ja päivitetään tarvittaessa. 2. Tiedonantovelvollisuus ja viestinnän yleiset periaatteet 2.1. Tavoitteet Hoivatilojen viestinnän tavoitteena on varmistaa, että kaikilla markkinaosapuolilla on samanaikaisesti ja viivytyksettä käytössään olennaiset ja riittävät tiedot yhtiön osakkeiden arvon määrittämiseksi. Tiedot, jotka ovat omiaan vaikuttamaan yhtiön osakkeen arvoon, julkistetaan pääomamarkkinoille ja muille keskeisille sidosryhmille samanaikaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä. Yhtiön tavoitteena on tuottaa jatkuvasti johdonmukaista, luotettavaa, riittävää ja ajantasaista tietoa markkinoille sen varmistamiseksi, että pääomamarkkinaosapuolilla olisi mahdollisimman avoin ja selkeä kuva yhtiöstä, jonka perusteella yhtiön taloudellista tilannetta ja arvopapereiden arvoa voidaan arvioida Periaatteet Hoivatilat noudattaa viestinnässään arvopaperimarkkinalain ja osakeyhtiölain yhtäläisen informaation saatavuuden tasapuolisuuden periaatetta sekä Nasdaqin First North Nordic -sääntöjä. Hoivatilojen viestintä perustuu tosiasioihin: viestinnässä annetaan totuudenmukainen kuva yhtiön toiminnasta, toimintaympäristöstä, strategiasta, tavoitteista ja taloudellisesta suorituskyvystä.

2 Viestinnän yleisinä periaatteina ovat läpinäkyvyys, avoimuus, rehellisyys, tasapuolisuus ja aktiivisuus. Yhtiö viestii johdonmukaisesti sekä myönteisistä että kielteisistä asioista samanaikaisesti kaikille sidosryhmilleen. Tietojen antamisessa markkinoille noudatetaan seuraavia periaatteita: a. Tiedot julkaistaan ilman aiheetonta viivytystä. b. Tiedottaminen on johdonmukaista ja täsmällistä, jotta tietojen vastaanottajan on mahdollista arvioida niiden vaikutusta yhtiön taloudelliseen tilaan ja tulevaisuuteen sekä yhtiön liikkeeseen laskemien arvopapereiden arvoon. c. Kaikki sidosryhmät saavat arvopaperin arvoon mahdollisesti olennaisesti vaikuttavat tiedot samanaikaisesti yhtiötiedotteella säänneltyjä tiedonantokanavia pitkin. d. Kaikki tiedotteet julkaistaan yhtiön verkkosivuilla osoitteessa e. Kaikki tiedot julkaistaan suomeksi Markkinahuhut, tietovuodot ja markkina-arviot Hoivatilat ei kommentoi markkinoilla mahdollisesti esiintyviä huhuja. Mikäli markkinahuhulla on kuitenkin olennainen vaikutus yhtiön osakkeen arvoon, yhtiö voi harkita tiedotteen julkistamista antaakseen markkinoille oikean tiedon tai oikaistakseen väärän tai harhaanjohtavan tiedon. Mikäli Hoivatilojen tietoon tulee, että sen osakkeen arvoon mahdollisesti olennaisesti vaikuttavia tietoja on vuotanut yhtiöstä ennen niiden julkistamista, julkistaa yhtiö asiasta yhtiötiedotteen. Hoivatilat ei korjaa analyytikkoennusteita tai kommentoi yhtiön arvostusta tai osakkeen hintakehitystä. Yhtiö ei vastaa mistään pääomamarkkinoiden edustajien tekemistä arvioista eikä kommentoi niitä. Pyydettäessä yhtiö voi tarkistaa analyytikon laatiman analyysin tai raportin tietojen oikeellisuuden osalta, mutta ei ota kantaa tehtyihin johtopäätöksiin Sijoittajaviestintä Hoivatilojen viestinnän tavoitteena on tehokas yhteydenpito pääomamarkkinoiden eri osapuolien kanssa. Pääomamarkkinoille suunnatun viestinnän tavoitteena on varmistaa, että markkinoilla on oikea-aikaisesti olennaista tietoa yhtiöstä ja sen osakkeista yhtiön arvon määrittämiseksi.

3 Hiljaista jaksoa lukuun ottamatta yhtiön tavoitteena on vastata ilman aiheetonta viivytystä osakkeenomistajien, sijoittajien, analyytikoiden ja tiedotusvälineiden rutiiniluonteisiin kyselyihin. Hoivatilojen johto tapaa sijoittajia ja osakeanalyytikoita tilaisuuksissa ja tapaamisissa, joissa esitellään yhtiötä, sen liiketoimintaa, strategiaa ja taloudellista tulosta. Keskustelut sijoittajien, median ja analyytikoiden kanssa rajoittuvat jo julkaistuihin tai markkinoilla yleisesti saatavilla oleviin tietoihin. Tilaisuuksissa ei siten anneta uutta julkistamatonta tietoa, joka olennaisesti vaikuttaisi yhtiön osakkeen arvoon. Lausuntoja pääomamarkkinoille Hoivatiloja koskevissa asioissa antaa ensisijaisesti yhtiön toimitusjohtaja ja hänen ollessaan estynyt yhtiön talousjohtaja. Toimitusjohtajan pyynnöstä sijoittajatapaamisiin voi osallistua myös muita yhtiön edustajia. Muut henkilöt voivat antaa lausuntoja yhtiöön liittyvissä asioissa vain toimitusjohtajan erillisellä valtuutuksella Taloudellisen tiedon julkistus Hoivatilat julkaisee puolivuotiskatsauksen ja tilinpäätöstiedotteen ennalta ilmoitetun vuotuisen aikataulun mukaisesti. Tulevan tilikauden julkaisupäivät pyritään tiedottamaan ennen edellisen tilikauden päättymistä Hiljainen jakso Yhtiö noudattaa kolmen viikon hiljaista ajanjaksoa ennen puolivuotiskatsauksen tai muun taloudellisen katsauksen antamista. Hiljaisen jakson aikana Hoivatilat ei kommentoi yhtiön taloudellista tilannetta, markkinoita tai tulevaisuuden näkymiä. Hiljaisen jakson aikana yhtiön johto ei tapaa pääomamarkkinoiden tai talousmedioiden edustajia eikä ota kantaa yhtiön taloudellista tilannetta tai yleisiä näkemyksiä koskeviin asioihin. Yhtiö voi kuitenkin vastata kysymyksiin liittyen sinä aikana tiedotettuihin liiketoiminnan tapahtumiin. Hiljaiset jaksot ovat nähtävillä yhtiön verkkosivujen Sijoittajakalenterissa Suljettu ikkuna Hoivatilat noudattaa 30 vuorokauden suljetun ikkunan periaatetta ennen tulosjulkistuksiaan. Suljetun ikkunan aikana yhtiön pysyvät sisäpiiriläiset eivät saa käydä kauppaa yhtiön liikkeelle laskemilla arvopapereilla 30 vuorokauteen ennen yhtiön osavuosikatsauksen tai tilinpäätöstiedotteen julkistamista Tulosvaroitus Hoivatilat antaa tulosvaroituksen ilman aiheetonta viivytystä, mikäli yhtiö arvioi sen tuloksen tai taloudellisen aseman kehityksen muuttuneen olennaisesti

4 positiivisemmaksi (positiivinen tulosvaroitus) tai negatiivisemmaksi kuin yhtiö on aiemmin julkaissut. Tulosvaroituksen tarpeen arvioi ja päättää yhtiön hallitus toimitusjohtajan esityksestä. Tulosvaroituksesta julkaistaan aina yhtiötiedote Kriisi- ja poikkeustilanteet Kriisin tai sellaiseksi mahdollisesti kehittyvän tilanteen sattuessa toimitusjohtaja tai hänen ollessaan estynyt hallitus kokoaa kriisinhallintaryhmän hoitamaan tilannetta ja siihen liittyvää tiedotusta. Hoivatilat pyrkii varmistamaan, että oikeat henkilöt ovat median ja muiden sidosryhmien tavoitettavissa myös kriisitilanteessa. 3. Roolit, vastuut ja lausunnon antajat Hoivatilojen sijoittajasuhteet ja viestintään soveltuvien säännösten noudattaminen ovat yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen vastuulla. Yhtiön toimitusjohtaja tekee tiedotuspäätöksen ja informoi hallitusta yhtiön saamista merkittävistä tilauksista tai sopimuksista, taloudelliseen suorituskykyyn merkittävästi vaikuttavista tilanteista, yhtiön nostamista tai sitä vastaan nostetuista merkittävistä kanteista ja muista oikeudenkäynneistä tai viranomaistoimenpiteistä, joilla arvioidaan olevan olennainen vaikutus yhtiön osakkeen arvoon. Muista jatkuvan ja säännönmukaisen tiedonantovelvollisuuden piiriin kuuluvista asioista tiedottamisesta päättää yhtiön hallitus. Ainoastaan yhtiön toimitusjohtajalla ja hänen ollessaan estynyt talousjohtajalla on oikeus antaa julkisia lausuntoja yhtiötä koskevista tiedoista. Muut henkilöt voivat antaa lausuntoja ainoastaan toimitusjohtajan valtuuttamina. Tämän tiedonantopolitiikan valvonnasta ja tulkinnasta vastaa Hoivatilojen toimitusjohtaja. Operatiivinen vastuu on yhtiön [hallintopäälliköllä]. 4. Hoivatilojen julkaisemat tiedotteet 4.1. Yhtiötiedotteet Hoivatilat julkistaa yhtiötiedotteella ilman aiheetonta viivytystä sellaiset tiedot, joilla arvioidaan olevan olennainen vaikutus yhtiön liikkeeseen laskemien arvopapereiden arvonmuodostukseen tai joilla muutoin arvioidaan olevan tavallista enemmän kiinnostavuutta. Yhtiö itse arvioi, voiko tiedolla olla tällainen olennainen vaikutus.

5 Olennaisuutta arvioidessaan yhtiö punnitsee kuhunkin yksittäistapaukseen liittyviä seikkoja ja olosuhteita sen valossa, käyttäisikö järkevästi toimiva sijoittaja tietoa todennäköisesti sijoituspäätöksensä perusteena. Arvioinnissaan yhtiö ottaa huomioon muun muassa seuraavankaltaisia seikkoja: Päätöksen, seikan ja olosuhteen oletettavissa oleva laajuus tai tärkeys suhteessa yhtiön toimintaan kokonaisuudessaan Tiedon merkityksellisyys yhtiön arvopapereiden arvoon keskeisimmin vaikuttavien tekijöiden kannalta Julkistettavia seikkoja ovat mm. Puolivuotiskatsaus ja tilinpäätöstiedote Hallituksen esitykset yhtiökokoukselle ja yhtiökokouksen päätökset Strategiamuutokset Merkittävät muutokset yhtiön tulevaisuudennäkymissä Merkittävät tilaukset tai sopimukset Merkittävät yrityskaupat, yritysmyynnit ja yhteisyritysten perustamiset Strategisesti tai muuten merkittävät asiat Merkittävät toiminnan uudelleenjärjestelyt Muutokset hallituksen ja johtoryhmän kokoonpanossa Tilintarkastajien vaihtuminen Taloudelliseen suorituskykyyn merkittävästi vaikuttavat asiat Yhtiön nostamat tai sitä vastaan nostetut merkittävät kanteet ja muut oikeudenkäynnit tai viranomaistoimenpiteet, joilla arvioidaan olevan olennainen vaikutus yhtiön osakkeen arvoon Sekä muut kulloinkin voimassa olevat First North -markkinapaikan sääntöjen mukaiset asiat Hoivatilojen toimitusjohtaja tai toimitusjohtajan ollessa estynyt yhtiön talousjohtaja ja yhtiön hyväksytty neuvonantaja tarkastavat ja hyväksyvät yhtiötiedotteet ennen niiden julkistamista Lehdistötiedotteet Suomen Hoivatilat voi julkistaa myös lehdistötiedotteilla liiketoimintaansa liittyviä tapahtumia. Lehdistötiedotteissa kerrotaan asioista, jotka eivät täytä yhtiötiedotteen kriteereitä, mutta jotka arvioidaan uutisarvoisiksi tai muuten yhtiön sidosryhmiä kiinnostaviksi. Lehdistötiedotteiden julkaisemisesta vastaa yhtiön hallintopäällikkö yhdessä toimitusjohtajan kanssa. Toimitusjohtaja hyväksyy lehdistötiedotteet ennen niiden julkistamista Uutiset

6 Yhtiö- ja lehdistötiedotteiden lisäksi Suomen Hoivatilat julkaisee internetsivuillaan uutisia, joita ei automaattisesti lähetetä medialle tai muille yhtiön tiedotteiden tilaajille. Näitä uutisia on mahdollista seurata yhtiön internetsivuilla. Joissakin tilanteissa yhtiö saattaa myös julkaista kyseisiä vähämerkityksellisempiä asioita Nasdaq Helsingin kautta keskeisille tiedotusvälineille. 5. Kanavat Suomen Hoivatilat julkaisee yhtiö- ja lehdistötiedotteet sekä uutiset Nasdaq Helsingin kautta keskeisille tiedotusvälineille suomeksi. Kaikki tiedotteet julkaistaan mahdollisimman samanaikaisesti myös yhtiön verkkosivuilla. Tiedotteiden lisäksi Hoivatilojen verkkosivut ovat tärkein yhtiön toimintaa ja taloutta koskevien tietojen viestintäkanava ajantasaisen tiedon välittämisessä kaikille sidosryhmille. Tiedotteiden jakelu on järjestetty niin, että tieto tavoittaa kaikki sidosryhmät samanaikaisesti. Yhtiön virallinen raportointikieli on suomi. 6. Sisäpiiri Sisäpiiriä koskevissa asioissa Suomen Hoivatilat noudattaa First North -listayhtiöiltä edellytettävällä tavalla sovellettavan lainsäädännön ja Finanssivalvonnan standardien lisäksi Nasdaq Helsingin sisäpiiriohjetta sekä yhtiön omaa sisäpiiriohjetta. Tiedonantosäännöt sitovat myös yhtiön henkilöstöä. Mikäli henkilöstöön kuuluville annetaan tiedoksi julkistamattomia tietoja, jotka ovat liiketoiminnan tai osakkeen kurssin kannalta arkaluontoisia, näille henkilöille ilmoitetaan yhtiön sisäpiirisäännösten koskevan myös heitä. Tämän jälkeen heidät kirjataan sisäpiiriläisiksi joko yhtiön pysyvään tai hankekohtaiseen rekisteriin. Hoivatilojen henkilökunnalle on yhtiön listautumisprosessin yhteydessä annettu koulutus siitä, mitä listayhtiön sisäpiiriläisyyteen liittyy ja kuinka listayhtiön tulee toimia jatkuvaan ja säännölliseen tiedonantovelvollisuuden puitteissa. Tätä koulutusta varten tuotettu kirjallinen ohjeistus on kaikkien saatavilla yhtiön intranetissa. Koulutusmateriaali liitetään uusien henkilöiden perehdytysmateriaaliin. 7. Tulkinnat ja poikkeamat Tämä tiedonantopolitiikka on Hoivatilojen hallituksen hyväksymä. Sen valvonnasta ja tulkinnasta vastaa toimitusjohtaja, joka antaa tarvittaessa lisäohjeita tiedonantopolitiikan käytännön toimeenpanosta.

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 13.11.2014 1 Yleistä Nixu Oyj:n ( Nixu, yhtiö ) osakkeet noteerataan

Lisätiedot

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka

Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Nixu Oyj:n tiedonantopolitiikka Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 21.6.2016 1. Yleistä Nixu Oyj:n ( Nixu, yhtiö ) osakkeet noteerataan

Lisätiedot

NIXU OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA

NIXU OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA NIXU OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA Politiikan hyväksyjä: Nixu Oyj:n hallitus Politiikan vastuuhenkilö: toimitusjohtaja Politiikka on hyväksytty: 29.5.2018 Politiikka astuu voimaan: 2.7.2018 Nixu Oyj PL 39 (Keilaranta

Lisätiedot

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Kamux Oyj www.kamux.com Y-tunnus 2442327-8 Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Omistaja: Viestintä- ja markkinointijohtaja Hyväksyjä: Hallitus Hyväksytty: 15.4.2016 Versio: 1.0 Sisältö 1. Yleistä 2. Viestinnän

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka. Delete Group Oyj. Hyväksynyt Delete Group Oyj hallitus

Tiedonantopolitiikka. Delete Group Oyj. Hyväksynyt Delete Group Oyj hallitus Hyväksynyt 28.2.2018 hallitus Julkaisupvm 28.2.2018 Hyväksynyt: hallitus Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Tiedonantovelvollisuus ja viestinnän yleiset periaatteet... 3 3. Roolit ja vastuut... 7 4. :n

Lisätiedot

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka

Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Kamux Oyj Y-tunnus 2442327-8 Kamux Oyj:n tiedonantopolitiikka Omistaja: Viestintä- ja markkinointijohtaja Hyväksyjä: Hallitus Hyväksytty: 27.4.2017 Versio: 2.0 Sisältö 1. Yleistä 2. Viestinnän periaatteet

Lisätiedot

ILKKA-YHTYMÄ OYJ. Tiedonantopolitiikka

ILKKA-YHTYMÄ OYJ. Tiedonantopolitiikka ILKKA-YHTYMÄ OYJ Tiedonantopolitiikka 2 Sisältö Tiedonantopolitiikka... 3 Tiedonantoperiaatteet ja niiden noudattaminen... 3 Viestintäperiaatteet ja -käytännöt... 3 Vastuut ja lausunnonantajat... 4 Taloudellista

Lisätiedot

GLASTON TIEDONANTOPOLITIIKKA

GLASTON TIEDONANTOPOLITIIKKA GLASTON TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Yleistä Glastonin tiedonantopolitiikassa kuvataan periaatteet ja menettelyt, joiden mukaisesti yhtiö tiedottaa pääomamarkkinoille. Glaston pyrkii varmistamaan, että kaikilla

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka. Projektinumero. Tietoturvaluokka: Julkinen 10.9.2012. puhelin: +358 10 272 9000 telefax: +358 10 272 9001

Tiedonantopolitiikka. Projektinumero. Tietoturvaluokka: Julkinen 10.9.2012. puhelin: +358 10 272 9000 telefax: +358 10 272 9001 Tiedonantopolitiikka 10.9.2012 Projektinumero Tietoturvaluokka: Julkinen contact@innofactor.com puhelin: +358 10 272 9000 tele Tiedonantopolitiikka 10.9.2012 Julkinen Sisältö 1 Viestinnän periaatteet ja

Lisätiedot

TERVEYSTALO OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA

TERVEYSTALO OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA TERVEYSTALO OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA Versio 1.0 Terveystalo Oyj:n hallituksen hyväksymä 16.8.2017 1. Johdanto Terveystalo Oyj:n ( Terveystalo tai Yhtiö ) tiedonantopolitiikassa kuvataan keskeisimmät toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Viestintä- ja tiedonantopolitiikka

Viestintä- ja tiedonantopolitiikka Viestintä- ja tiedonantopolitiikka kuvaa Componentan viestinnän ja sijoittajasuhteiden linjaukset, roolit ja vastuut konsernissa. Componentan viestinnän tavoitteet ja julkisuuslinjaus Componentassa viestinnän

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka eq Oyj

Tiedonantopolitiikka eq Oyj Tiedonantopolitiikka eq Oyj SISÄLTÖ 1. Johdanto... 1 1.1 Tarkoitus... 1 1.2 Soveltamisala... 1 1.3 Viestinnän periaatteet ja tavoitteet... 1 1.4 Viestinnän vastuualueet... 2 1.5 Tulkinnat ja poikkeamat...

Lisätiedot

Oma Säästöpankki. Tiedonantopolitiikka

Oma Säästöpankki. Tiedonantopolitiikka Oma Säästöpankki Tiedonantopolitiikka Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Tiedottamisen periaatteet 3 3 Hiljainen jakso 5 4 Tulevaisuuden näkymät ja tulosvaroitukset 5 5 Yhtiön edustaminen 6 6 Johtohenkilöiden

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.1. Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus. Päivitetty: 9.12.2013

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.1. Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus. Päivitetty: 9.12.2013 TIEDONANTOPOLITIIKKA Versio 1.1 Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus Päivitetty: 9.12.2013 ASPOCOMP GROUP OYJ, Keilaranta 1, FI-02150 Espoo, Finland. Phone: +358 20 775 6860. Fax:+358 20 775 6868. www.aspocomp.com

Lisätiedot

Exel Composites Oyj:n tiedonantopolitiikka. Taustaa

Exel Composites Oyj:n tiedonantopolitiikka. Taustaa Exel Composites Oyj:n tiedonantopolitiikka Taustaa Exel Composites Oyj:n hallintoelinten tehtävät perustuvat Suomen osakeyhtiölakiin, arvopaperimarkkinalainsäädäntöön ja muuhun asianomaiseen lainsäädäntöön.

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka

Tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikka 2 ( 6) 1 Johdanto Technopoliksen tiedonantopolitiikan tarkoituksena on turvata kaikille markkinaosapuolille riittävä ja oikea tieto yhtiöstä, ja varmistaa, että julkistettava tieto

Lisätiedot

Tiedottamista koskeva päätöksenteko ja sen valmistelu

Tiedottamista koskeva päätöksenteko ja sen valmistelu Johdanto Tämän tiedonantopolitiikan tarkoituksena on määritellä ne sisäiset ja ulkoiset viestintään ja sijoittajasuhteisiin liittyvät toimintatavat, joita Vincit Group Oyj (Myöhemmin Vincit tai Yhtiö )

Lisätiedot

DIGITALIST GROUP OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA

DIGITALIST GROUP OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA DIGITALIST GROUP OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Johdanto Tässä politiikassa kuvataan Digitalist Group Oyj:n ( Digitalist Group ) toimintaperiaatteet ja menettelytavat, joiden mukaan Digitalist Group viestii

Lisätiedot

Wärtsilän tiedonantopolitiikka

Wärtsilän tiedonantopolitiikka Otsikko: Tiedonantopolitiikka Laatinut: Natalia Valtasaari Päivitetty: 16.1.2017 Hyväksynyt: Johtokunta Tila: Julkinen Päivämäärä: 23.9.2010 Sivut: 5 Wärtsilän tiedonantopolitiikka 1. Johdanto Tässä politiikassa

Lisätiedot

Incapin sijoittajaviestintää hoitaa konsernin toimitusjohtaja, joka vastaa viime kädessä tiedonantovelvollisuudesta.

Incapin sijoittajaviestintää hoitaa konsernin toimitusjohtaja, joka vastaa viime kädessä tiedonantovelvollisuudesta. TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 (5) INCAP OYJ:N TIEDONANTOPOLITIIKKA (DISCLOSURE POLICY) Incap-konsernin emoyhtiön Incap Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Incap noudattaa tiedonantopolitiikassaan

Lisätiedot

Otsikko: Sopranon tiedonantopolitiikka päivämäärä: Laatinut: Panu Kauppinen päivitetty:

Otsikko: Sopranon tiedonantopolitiikka päivämäärä: Laatinut: Panu Kauppinen päivitetty: 1 Otsikko: Sopranon tiedonantopolitiikka päivämäärä: 22.11.2017 Laatinut: Panu Kauppinen päivitetty: 22.11.2017 Hyväksyntä: hallitus tila: hyväksytty SOPRANON TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Yleistä Tiedonantopolitiikassa

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.2. Hyväksytty: Hallitus. Päivitetty: Päivitetty:

TIEDONANTOPOLITIIKKA. Versio 1.2. Hyväksytty: Hallitus. Päivitetty: Päivitetty: TIEDONANTOPOLITIIKKA Versio 1.2 Hyväksytty: 17.2.2011 Hallitus Päivitetty: 9.12.2013 Päivitetty: 11.12.2015 ASPOCOMP GROUP OYJ, Keilaranta 1, FI-02150 Espoo, Finland. Phone: +358 20 775 6860. Fax:+358

Lisätiedot

Periaate NOQD-92/FI 1 (8) Julkinen Versio 2 Viestintä / Kaisa Lipponen 15.12.2011

Periaate NOQD-92/FI 1 (8) Julkinen Versio 2 Viestintä / Kaisa Lipponen 15.12.2011 Periaate NOQD-92/FI 1 (8) Jakelu Tarkastaja, pvm NEB, 19.10.2011 Korvaa Neste Oil muutettu Nesteeksi yhtiön virallisen nimen muututtua 1.6.2015. Hyväksyjä, pvm BoD, 15.12.2011 NESTE OYJ:N TIEDONANTOPOLITIIKKA

Lisätiedot

TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET

TIEDONANTOPOLITIIKKA 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET 1 POLITIIKAN LAAJUUS JA TAVOITTEET HKScan Oyj:n ("HKScan" tai "Yhtiö") tiedonantopolitiikassa kuvataan keskeisimmät toimintaperiaatteet ja menettelytavat, joiden mukaisesti Yhtiö kommunikoi pääomamarkkinoiden

Lisätiedot

Wärtsilän tiedonantopolitiikka

Wärtsilän tiedonantopolitiikka Wärtsilän tiedonantopolitiikka 1. Johdanto Tässä politiikassa kuvataan toimintaperiaatteet ja menettelytavat, joiden mukaisesti Wärtsilä viestii pääomamarkkinoiden eri osapuolien kanssa. Wärtsilä pyrkii

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka. 3. heinäkuu 2016 Public

Tiedonantopolitiikka. 3. heinäkuu 2016 Public Tiedonantopolitiikka 3. heinäkuu 2016 Public Tämä dokumentti sisältää kokonaisuudessaan liike- ja ammattisalaisuuksia (oleellista tietoa :n liiketoiminnasta) ja on näin ollen kokonaisuudessaan salassa

Lisätiedot

Wärtsilän tiedonantopolitiikka

Wärtsilän tiedonantopolitiikka Otsikko: Tiedonantopolitiikka Laatinut: Natalia Valtasaari Päivitetty: 1.7.2016 Hyväksynyt: Johtokunta Tila: Julkinen Päivämäärä: 23.9.2010 Sivut: 5 Wärtsilän tiedonantopolitiikka 1. Johdanto Tässä politiikassa

Lisätiedot

Periaate NOQD-92/FI 1 (9) Julkinen Versio 3 Viestintä / Kaisa Lipponen

Periaate NOQD-92/FI 1 (9) Julkinen Versio 3 Viestintä / Kaisa Lipponen Periaate NOQD-92/FI 1 (9) Jakelu Tarkastaja, pvm NEB, 2.6.2016 Hyväksyjä, pvm BoD, 9.6.2016 NESTE OYJ:N TIEDONANTOPOLITIIKKA Sisällysluettelo 1 MUUTOKSET... 2 2 PERIAATTEEN TARKOITUS... 2 3 SOVELTAMISALA...

Lisätiedot

15.4.2014 FORTUMIN TIEDONANTOPOLITIIKKA

15.4.2014 FORTUMIN TIEDONANTOPOLITIIKKA Konserniohje 1 (7) Jakelu Tarkastettu Fortum-konserni Fortum Executive Management, 15.4. 2014 Voimassa: alkaen Hyväksytty Tapio Kuula, FORTUMIN TIEDONANTOPOLITIIKKA Konserniohje 2 (7) Sisältö 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin nojalla annetut

Lisätiedot

Metson tiedonantopolitiikka

Metson tiedonantopolitiikka 1/5 Metson tiedonantopolitiikka 1. Viestinnän periaatteet ja tavoitteet Metso Oyj ( Metso tai yhtiö ) noudattaa viestinnässään Suomen ja EU:n lainsäädäntöä, kuten EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetusta

Lisätiedot

BIOHITIN TIEDONANTOPERIAATTEET

BIOHITIN TIEDONANTOPERIAATTEET BIOHITIN TIEDONANTOPERIAATTEET Hyväksytty Biohit Oyj:n hallituksen toimesta 18.3.2010 Biohit noudattaa NASDAQ OMX Helsinki Oy:n, Finanssivalvonnan ja EU:n ohjeita ja määräyksiä, Suomen arvopaperimarkkinalaissa

Lisätiedot

PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ

PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ Yhtiön X SISÄPIIRIOHJE, LIITE 3 1 (5) PÄÄTÖS SISÄPIIRINTIEDON JULKISTAMISEN LYKKÄÄMISESTÄ FINANSSIVALVONNALLE TOIMITETTAVAT TIEDOT HUOM.: Finanssivalvonnalle toimitetaan alla olevat tiedot ainoastaan sellaisesta

Lisätiedot

Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka

Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka MUUTOSHALLINTA Versio Muutosten laatu Tekijä Hyväksyjä Hyväksytty Huomautukset 1.0 - Mari Reponen Finnair Oyj:n hallitus 27.4.2012 Uusi asiakirja 2.0 Vähäisiä muutoksia

Lisätiedot

Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka

Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka MUUTOSHALLINTA Versio Muutosten laatu Tekijä Hyväksyjä Hyväksytty Huomautukset 1.0 - Mari Reponen Finnair Oyj:n hallitus 27.4.2012 Uusi asiakirja 2.0 Vähäisiä muutoksia

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikka eq Oyj

Tiedonantopolitiikka eq Oyj Tiedonantopolitiikka eq Oyj SISÄLTÖ 1. Johdanto... 1 1.1 Tarkoitus... 1 1.2 Soveltamisala... 1 1.3 Viestinnän periaatteet ja tavoitteet... 1 1.4 Viestinnän vastuualueet... 2 1.5 Tulkinnat ja poikkeamat...

Lisätiedot

Arvopaperimarkkinalaki muuttui mikä muuttui listayhtiöiden tiedottamisessa?

Arvopaperimarkkinalaki muuttui mikä muuttui listayhtiöiden tiedottamisessa? Arvopaperimarkkinalaki muuttui mikä muuttui listayhtiöiden tiedottamisessa? Sijoitus-Invest 2013 Finanssivalvonta Suomen rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen Valvoo mm. pankkeja, vakuutus- ja eläkeyhtiöitä,

Lisätiedot

Tiedonantopolitiikkaan liittyviin kysymyksiin vastaa viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Sophie Jolly, p ,

Tiedonantopolitiikkaan liittyviin kysymyksiin vastaa viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Sophie Jolly, p , 1 / 9 Tiedonantopolitiikka 1. Johdanto Tiedonantopolitiikan tarkoituksena on määritellä ne sisäiset ja ulkoiset viestintään ja sijoittajasuhteisiin liittyvät toimintatavat, joita Taaleri Oyj (jatkossa

Lisätiedot

Listautujan käsikirja. Due diligence -kysymysluettelo

Listautujan käsikirja. Due diligence -kysymysluettelo Due diligence -kysymysluettelo 52 53 Due diligence -kysymysluettelo tietojen keräämiseen Nasdaq OMX First North Nordic -sääntöjen mukaisen yhtiöesitteen laatimista varten n.n.2012 Sivulla YLEISET OHJEET...

Lisätiedot

Caverion-konsernin tiedonantopolitiikka

Caverion-konsernin tiedonantopolitiikka 1 (5) Caverion-konsernin tiedonantopolitiikka Säännöllinen tiedonantovelvollisuus Caverion-konsernin emoyhtiön, Caverion Oyj:n ( Yhtiö ) kotipaikka on Helsinki. Yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Lisätiedot

UPM-KYMMENE OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA

UPM-KYMMENE OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA UPM-KYMMENE OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA UPM-KYMMENE OYJ TIEDONANTOPOLITIIKKA UPM:n Tiedonantopolitiikka on yhtiön hallituksen 26.5.2016 vahvistama, ja se on voimassa 3.7.2016 alkaen. Sen tarkoituksena on

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 Copyright Elektrobit Corporation 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO: 1 HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

Valvojan havaintoja listayhtiöiden tiedottamisesta- missä kohdin parannettavaa

Valvojan havaintoja listayhtiöiden tiedottamisesta- missä kohdin parannettavaa Valvojan havaintoja listayhtiöiden tiedottamisesta- missä kohdin parannettavaa Sijoittajaviestinnän aamiaisseminaari 6.3.2014 Anu Lassila-Lonka Tiedottamisen taso pääsääntöisesti hyvä Laajuudessa eroja

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki

Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Varsinainen yhtiökokous tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 11.00 Pörssisali, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki Esityslista 1. Kokouksen avaaminen 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä)

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Nro Asiakohta Puoltavat äänet 1 Hallituksen ehdotus osingon jakamisesta Vastustavat äänet Tyhjät äänet 1 943 198 0 0 OKMETIC

Lisätiedot

Käsitelty ja hyväksytty Pohjola Pankki Oyj:n hallituksessa

Käsitelty ja hyväksytty Pohjola Pankki Oyj:n hallituksessa 1 (10) 16.12.2010 Pohjolan tiedonantopolitiikka (Pohjola Disclosure Policy) 1. Tausta (Johdanto)...2 2. Tavoitteet...2 3. Keskeiset tiedonantoperiaatteet...2 31. Sijoittajaviestintä...2 32. Raportoitavat

Lisätiedot

Finnairin tiedonantovelvollisuus muodostuu säännöllisestä ja jatkuvasta tiedonantovelvollisuudesta.

Finnairin tiedonantovelvollisuus muodostuu säännöllisestä ja jatkuvasta tiedonantovelvollisuudesta. Finnair Oyj:n tiedonantopolitiikka Julkinen 27.04.2012 Tarkastaja, pvm Finnair Oyj:n johtoryhmä, 24.4.2012 Hyväksyjä, pvm Finnair Oyj:n hallitus, 26.04.2012 Taustaa Tässä Finnairin hallituksen hyväksymässä

Lisätiedot

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5 CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5 CapManin tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikassa määritellään CapManin viestinnän ja sijoittajasuhteiden (IR) pääperiaatteet, tavoitteet, tehtävät ja vastuut.

Lisätiedot

Standardin 5.2b muutokset. Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen

Standardin 5.2b muutokset. Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen Standardin 5.2b muutokset Listayhtiötilaisuudet 2008 Marjatta Virtanen RAHOITUSTARKASTUS FINANSINSPEKTIONEN FINANCIAL SUPERVISION 2 Standardi 5.2b Liikkeeseenlaskijan ja osakkeenomistajan tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm]

SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN. [pvm] SISÄPIIRI JA TIEDOTTAMINEN [pvm] SISÄPIIRINTIEDON VÄÄRINKÄYTTÖ SISÄPIIRILÄISYYS KAUPANKÄYNTI YHTIÖN OSAKKEILLA TIEDOTTAMISVELVOLLISUUS 2 MITÄ ON SISÄPIIRINTIETO? TÄSMÄLLISTÄ Huhut, spekulaatiot, epävarma

Lisätiedot

Miten listayhtiön viestintää säännellään?

Miten listayhtiön viestintää säännellään? Miten listayhtiön viestintää säännellään? Markkinavalvoja Minna Toiviainen 26.5.2010 Minna Toiviainen Näkökulmia Tiedonantovelvollisuuden tavoitteena oikeat ja riittävät tiedot perustellun arvion tekemiseksi

Lisätiedot

Sampo-konsernin tiedonantopolitiikka

Sampo-konsernin tiedonantopolitiikka Sampo-konsernin tiedonantopolitiikka 7.11.2018 Sisältö Tausta ja tavoitteet 3 Organisointi ja vastuut 3 Viestintäkanavat 3 Analyytikko- ja sijoittajatapaamiset 4 Säännöllisen tiedonantovelvollisuuden raportit

Lisätiedot

Aktia julkaisee viivytyksettä kaiken olennaisen tiedon yhtiön strategiasta ja liiketoiminnasta.

Aktia julkaisee viivytyksettä kaiken olennaisen tiedon yhtiön strategiasta ja liiketoiminnasta. TIEDONANTOPOLITIIKKA 1. Johdanto Tässä Aktian hallituksen hyväksymässä tiedonantopolitiikassa kuvataan keskeiset periaatteet ja toimintatavat, joiden mukaisesti Aktia viestii pääomamarkkinoiden, median

Lisätiedot

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5 CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5 CapManin tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikassa määritellään CapManin viestinnän ja sijoittajasuhteiden (IR) pääperiaatteet, tavoitteet, tehtävät ja vastuut.

Lisätiedot

Uponor-konserni Viestintä- ja tiedonantopolitiikka

Uponor-konserni Viestintä- ja tiedonantopolitiikka 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdanto... 3 Uponorin sijoittajaviestinnän tavoitteet... 3 Vastuu sijoittajaviestinnästä... 3 Raportoitavat segmentit... 3 Tiedonantovelvollisuus... 4 Tiedotuskanavat...

Lisätiedot

Sijoittajaviestinnän haasteet

Sijoittajaviestinnän haasteet LOTUS SOLUTIONS FOR e-business Helsinki 16.5.2000 Sijoittajaviestinnän haasteet Katarina Lybeck - viestintäjohtaja Andrew Barriskell - VP Web Communications IR:n tavoitteet Huolehtia siitä,että markkinoilla

Lisätiedot

SUUNNITELMISSA LISTAUTUMINEN? TEKIR

SUUNNITELMISSA LISTAUTUMINEN? TEKIR SUUNNITELMISSA LISTAUTUMINEN? TEKIR Listautuminen vaikuttaa lähes kaikkeen yrityksen toimintaan: liiketoimintaan, asiakassuhteisiin, hallintoon, viestintään, talousraportointiin, markkinointiin, tunnettuuteen

Lisätiedot

KESKISUOMALAINEN OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET

KESKISUOMALAINEN OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET 1 KESKISUOMALAINEN OYJ:N SISÄPIIRIOHJEET Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiiriohjeet käsittävät yleisiä näkökohtia Keskisuomalainen Oyj:n sisäpiiriläisiä koskevista säännöksistä. Yksityiskohtaiset säännökset

Lisätiedot

Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama

Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama Vaihtoehtoinen markkinapaikka osakkeiden ja joukkolainojen listaukseen miten eroaa pörssilistauksesta? Sijoitus-Invest 2014, Wanha Satama Sisältö Yhtiöiden listautumisvaihtoehdot Suomessa Miksi vaihtoehtoinen

Lisätiedot

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5 CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 5 CapManin tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikassa määritellään CapManin viestinnän ja sijoittajasuhteiden (IR) pääperiaatteet, tavoitteet, tehtävät ja vastuut.

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta Anu Lassila-Lonka, markkinavalvoja Esityksen sisältö 1 Sisäpiiritiedon julkistaminen ja julkistamisen lykkääminen 2 Tulosvaroitus vai ennakkotiedot 3 Säänneltyjen

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5)

OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) OSAKKEENOMISTAJIEN NIMITYSTOIMIKUNNAN TYÖJÄRJESTYS MUNKSJÖ OYJ (Y-TUNNUS 2480661-5) Hyväksytty Munksjö Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 6.4.201613.5.2013 SISÄLTÖ 1 Nimitystoimikunnan tarkoitus...3

Lisätiedot

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä.

MAR:lla tarkoitetaan Euroopan Parlamentin ja Neuvoston asetusta N:o 596/2014 markkinoiden väärinkäytöstä. 1 (5) METSÄ BOARD OYJ:N SISÄPIIRIOHJE 1. Tausta ja sääntelypohja 2. Määritelmät Metsä Board Oyj ja sen konserniyhtiöt (jäljempänä yhdessä Metsä Board tai yhtiö) noudattavat sisäpiiriasioissa Suomen lainsäädäntöä,

Lisätiedot

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 6.4.2016 Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Kiinteistöliitto Uusimaa 2 Hallituksen puheenjohtaja (AOYL

Lisätiedot

Y-tunnus 0196833-9 Kotipaikka Helsinki Osoite Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki

Y-tunnus 0196833-9 Kotipaikka Helsinki Osoite Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki Epävirallinen käännös SULAUTUMISSUUNNITELMA 1. SULAUTUMISEEN OSALLISTUVAT YHTIÖT 2. SULAUTUMINEN Veritas keskinäinen vahinkovakuutusyhtiö (jäljempänä Veritas Vahinkovakuutus ) Y-tunnus 0196833-9 Kotipaikka

Lisätiedot

LIITTEET Ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

LIITTEET Ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.11.2015 COM(2015) 583 final ANNEXES 1 to 4 LIITTEET Ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi arvopapereiden yleisölle tarjoamisen tai kaupankäynnin kohteeksi

Lisätiedot

LISTAYHTIÖIDEN TULOSENNUSTEET JA TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT. Suomen IR-yhdistys 23.5.2006

LISTAYHTIÖIDEN TULOSENNUSTEET JA TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT. Suomen IR-yhdistys 23.5.2006 LISTAYHTIÖIDEN TULOSENNUSTEET JA TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Suomen IR-yhdistys 23.5.2006 Tutkitut raportit & keskeiset käsitteet Mukana 75 satunnaisesti valittua yhtiötä kaikilta kolmelta listalta Tutkittiin

Lisätiedot

OP Ryhmän viestintä- ja tiedonantopolitiikka Sisällys

OP Ryhmän viestintä- ja tiedonantopolitiikka Sisällys 1 (12) OP Ryhmän viestintä- ja tiedonantopolitiikka Sisällys Johdanto... 2 1 Taustaa... 2 1.1 Yhteenliittymän keskinäinen vastuu... 2 2 Tavoitteet... 3 3 Tiedonantovelvollisuus... 4 3.1 Lainmukainen tiedonantovelvollisuus...

Lisätiedot

Julkinen. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiritiedon julkistaminen ja julkistamisen lykkääminen (MAR 17 artikla)

Julkinen. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiritiedon julkistaminen ja julkistamisen lykkääminen (MAR 17 artikla) 1 (5) Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiritiedon julkistaminen ja julkistamisen lykkääminen (MAR 17 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa

Lisätiedot

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen. 5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen. 5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen YHTIÖKOKOUSKUTSU Konecranes Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 12.3.2009 klo 11.00 yhtiön auditoriossa, joka sijaitsee Konecranes Visitors Centerissä

Lisätiedot

LAPSEN/NUOREN LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA PÄIVÄHOITOA/KOULUA VARTEN

LAPSEN/NUOREN LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA PÄIVÄHOITOA/KOULUA VARTEN i Hyvinvointipalvelut Päivähoito ja perusopetus 30.8.2013 Huoltaja vastaa siitä, että lapsen/nuoren lääkehoidon tarve ja lääkehoidon kannalta kaikki tarvittava tieto on käytettävissä. Huoltaja vastaa myös

Lisätiedot

Maakuntahallitus 110 15.09.2014 Maakuntahallitus 188 16.11.2015

Maakuntahallitus 110 15.09.2014 Maakuntahallitus 188 16.11.2015 Maakuntahallitus 110 15.09.2014 Maakuntahallitus 188 16.11.2015 Päätösvallan delegointi maksatushakemuksia koskevista alle 5000 euron oikaisuvaatimuksista 263/00.00.01/2010 MHS 15.09.2014 110 n ehdotus:

Lisätiedot

SAITA OY:N OSAKASSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Tämän sopimuksen osapuolina ovat:

SAITA OY:N OSAKASSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Tämän sopimuksen osapuolina ovat: SAITA OY:N OSAKASSOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat: 1. Saimaan talous ja tieto Oy (y-tunnus 2245148-6) Laserkatu 8 F, 53130 Lappeenranta jäljempänä Saita Oy 2. Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Strategia, johtaminen ja KA. Virpi Einola-Pekkinen 29.4.2015

Strategia, johtaminen ja KA. Virpi Einola-Pekkinen 29.4.2015 Strategia, johtaminen ja KA 29.4.2015 Valtiovarainministeriö Talouden ja hyvinvoinnin vakaan perustan rakentaja VM vastaa vakaan ja kestävän kasvun edellytyksiä vahvistavasta talouspolitiikasta valtiontalouden

Lisätiedot

Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta

Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta VAV Asunnot Oy uudistaa ARA-kiinteistöjensä vuokranmääritystä. Uudessa mallissa pääomakulujen lisäksi tasattaisiin

Lisätiedot

Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä

Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä Tämä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on laadittu arvopaperimarkkinalain 2 luvun 6 :n ja Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin (Corporate Governance)

Lisätiedot

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta 6.10.2011

Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta 6.10.2011 Ajankohtaista tiedonantovelvollisuudesta 6.10.2011 markkinavalvoja Anu Lassila-Lonka ja markkinavalvoja Minna Toiviainen Finanssivalvonta Finansinspektionen Financial Supervisory Authority 3.10.2011 Anu

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 25.8.2008 Voimaantulo: 1.9.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU 2 SOVELTAMISALA 2 1 Soveltamisala 2 2 LUKU 2 TOIMINTA-AJATUS JA JOHTAMINEN 2 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset

Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset Pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuus ja sisäpiiriä koskevat säännökset Pekka Loikkanen KHT Oy 22.2.2006 P C Säädöstausta Arvopaperimarkkinalaki Rikoslaki Valtiovarainministeriön asetukset ja päätökset

Lisätiedot

ZEELAND FAMILY OYJ YHTIÖTIEDOTE 10.3.2016

ZEELAND FAMILY OYJ YHTIÖTIEDOTE 10.3.2016 ZEELAND FAMILY OYJ YHTIÖTIEDOTE 10.3.2016 KUTSU ZEELAND FAMILY OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEEN 7.4.2016 Zeeland Family Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan yhtiön varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään

Lisätiedot

Punaisen Ristin valokuvaetsintä

Punaisen Ristin valokuvaetsintä Punaisen Ristin valokuvaetsintä Suomen Punainen Risti on mukana Punaisen Ristin kansainvälisen komitean aloittamassa Trace the Face -julistekampanjassa. Katastrofit ja kriisitilanteet saattavat erottaa

Lisätiedot

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 1 Sisältö Tutkimuksen tausta ja toteutus 3 Vastaajien taustatiedot

Lisätiedot

KOOSTE TILIKAUDEN 2009 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA

KOOSTE TILIKAUDEN 2009 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA 1 (15) KOOSTE TILIKAUDEN 2009 AIKANA PÖRSSIN KAUTTA JULKISTETUISTA TIEDOTTEISTA JA UUTISISTA Ruukki Group Oyj:n kaikki pörssitiedotteet ja sijoittajauutiset ovat luettavissa kokonaisuudessaan yhtiön Internet-sivuilla

Lisätiedot

IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA

IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA IXONOS: JULKINEN OSTOTARJOUS IXONOS OYJ:N OSAKKEISTA Tremoko Oy Ab ("Tremoko"), joka on suomalainen yksityisessä omistuksessa oleva osakeyhtiö, on hankkinut 10.2.2015 omistukseensa Turret Oy Ab:lta ja

Lisätiedot

4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä läsnäolijoiden toteaminen. 9 Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen

4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä läsnäolijoiden toteaminen. 9 Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen 1 (5) KUTSU :N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Suomen Hoivatilat Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 23.2.2017 kello 15.00 (EET) alkaen osoitteessa Hotelli

Lisätiedot

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Sääntöviite: 3.4.3 Hyväksytty: 27.6.2013 Voimaantulo: 1.7.2013

Lisätiedot

Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS. rajoittavista toimenpiteistä Keski-Afrikan tasavallan tilanteen huomioon ottamiseksi

Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS. rajoittavista toimenpiteistä Keski-Afrikan tasavallan tilanteen huomioon ottamiseksi EUROOPAN KOMISSIO EUROOPAN UNIONIN ULKOASIOIDEN JA TURVALLISUUSPOLITIIKAN KORKEA EDUSTAJA Bryssel 13.1.2014 JOIN(2014) 1 final 2014/0004 (NLE) Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS rajoittavista toimenpiteistä

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Julkaistu: 2003-04-24 07:01:11 CEST Solteq Oyj - neljännesvuosikatsaus SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2 Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Konsernin

Lisätiedot

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Vammaisten palveluista hallitusohjelmassa Jatketaan vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO) toimeenpanoa. Erityisenä

Lisätiedot

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 6

CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 6 CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 6 CapManin tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikassa määritellään CapManin viestinnän ja sijoittajasuhteiden (IR) pääperiaatteet, tavoitteet, tehtävät ja vastuut.

Lisätiedot

CapManin tiedonantopolitiikka

CapManin tiedonantopolitiikka CapMan Oyj Tiedonantopolitiikka 1 of 7 CapManin tiedonantopolitiikka Tiedonantopolitiikassa määritellään CapManin viestinnän ja sijoittajasuhteiden (IR) pääperiaatteet, tavoitteet, tehtävät ja vastuut.

Lisätiedot

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä- Afrikkaan tai Japaniin.

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä- Afrikkaan tai Japaniin. IXONOS OYJ PÖRSSITIEDOTE 22.12.2015 klo 12:45 Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä- Afrikkaan tai Japaniin. IXONOSIN RAHOITUKSEN JA TASERAKENTEEN

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 01.01.-30.06.2015

Osavuosikatsaus 01.01.-30.06.2015 Piippo Oyj Osavuosikatsaus 01.01.-30.06.2015 Kannattavuuden parannus ja liikevaihdon kasvu kahdessa kolmesta segmentistä. Piippo Oyj valmistaa, jakelee ja markkinoi köysiä, lankoja ja verkkoja. Yhtiön

Lisätiedot

Lisäksi hallitus ehdottaa, että yleishyödyllisiin lahjoituksiin varataan 20.000 euroa, joiden käytöstä hallitus päättää.

Lisäksi hallitus ehdottaa, että yleishyödyllisiin lahjoituksiin varataan 20.000 euroa, joiden käytöstä hallitus päättää. YHTIÖKOKOUSKUTSU Keskisuomalainen Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään huhtikuun 29. päivänä 2013 alkaen klo 12.00 Jyväskylän Paviljongin Wiviauditoriossa, Messukatu

Lisätiedot

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen ROBIT OYJ YHTIÖTIEDOTE 24.2.2016 KLO 14.00 KUTSU ROBIT OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN 2016 Robit Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään perjantaina 18.3.2015

Lisätiedot

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen Nixu Oyj Yhtiötiedote 11.3.2016 kello 9.00 KUTSU NIXU OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Nixu Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina huhtikuun 5. päivänä

Lisätiedot