Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitoksen osavuosiraportti ajalta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "84 28.06.2011 89 16.08.2011. Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitoksen osavuosiraportti ajalta 01.01.-30.04.2011"

Transkriptio

1 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitoksen osavuosiraportti ajalta /22.220/2011 Sosterlk 84 Helli-liikelaitoksen johtokunta Yhteistoimintasopimuksessa on sovittu, että liikelaitos raportoi yhteislautakunnalle kuukausittain talousarvion toteutumisesta ja toimittaa osavuosiraportit toiminnan ja talouden toteutumisesta samanaikaisesti kuntien normaalin käytännön mukaisesti. Koko liikelaitoksen kannalta tavoitteena on 1. tuottaa Keski-Karjalan seudun kuntalaisille riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut taloudellisesti ja tehokkaasti - asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan yli puolet vastanneista on erittäin tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä palveluihin - taloudellisuudessa ja tehokkuudessa on onnistuttu kohtalaisesti, mutta kehitystyö jatkuu 2. toteuttaa Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluiden peruspalveluohjelmassa määriteltyjä tavoitteita Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan tilauksen mukaisesti. - peruspalveluohjelman puuttuminen vaikeuttaa tavoitteiden asettamista - tilaustauluina on käytetty Kuntamaisema-työkalua 3. viedä palvelurakenneuudistus loppuun - rakenneuudistus ikäihmisten palveluissa on toteutettu pääosin, mutta kehitystyö jatkuu 4. kehittää asiakaspalvelua tehtyjen hankesuunnitelmien mukaisesti - tuloksellisuuserään liittyvä asiakaspalvelun parantaminen on käynnistynyt vähäisessä määrin - asiakastyytyväisyyskysely on tehty Liikelaitoksessa on valmistunut osavuosiraportti 04/2011. Osavuotisraportti koostuu kuntakohtaisista yhteenvetotaulukoista palvelualoittain. Tuotehintoja ja kustannuksia kuvaavien taulukoitten jälkeen on jokaista palvelualuetta koskevat sanalliset arviot alkuvuoden toiminnan ja talouden kehityksestä. Lisäksi otsikon "viestit tilaajalle" alle on koottu sellaiset merkittävät asiat, jotka tilaajan tulisi ottaa huomioon. Liikelaitoksen nettomenojen toteuma huhtikuun lopussa on euroa, mikä on 32,69%. Huhtikuun toteuma voisi tässä vaiheessa olla 33,32%. Koko Hellin tasolla tilaus ylittyy aikuispsykososiaalisissa palveluissa, perhepalveluissa ja vammaispalveluissa. Ulkokuntalaisten palveluista saatavat tulot noin euroa ovat laskuttamatta ja jakamatta kustannuspaikoille. Lisäksi raportista puuttuu joitakin laskuja, esimerkiksi perusterveydenhuollon alkuvuoden päivystyksen kulut PKSSK:ssa yhteensä Päivystyksen kuluista 2624 kohdistuu Rääkkylälle.

2 Kuntakohtaisen osavuosiraportin ja palvelujohtajien selvityksen perusteella voidaan arvioida, että talousarviossa pysyminen on erittäin haasteellista tai jopa mahdotonta, mikäli kustannuksia ei saada pienenemään. Kuntien maksuosuudet vuodelle 2011 ovat vuoden 2010 tilinpäätöslukuja pienemmät. Varhaiskasvatuksessa tulee lainmuutos, jolla perhepäivähoitajat siirtyvät työaikalain piiriin ja lasten varahoito tulee järjestettäväksi uudella tavalla. Lomapalkkavelan muutos on vuoden 2010 lopun ja huhtikuun lopun erotus on vielä n euroa positiivinen, mikä parantaisi tulosta, mutta vuosilomapalkkavelan erotus kasvaa syyskaudella. Rääkkylän irtautumisen takia liikelaitoksen tulee tehdä väli- tilinpäätös. Tätä osavuotisraporttia ei voida pitää välitilinpäätöksenä vaan se tehdään myöhemmin sen jälkeen, kun kaikki siihen liittyvät asiat on valmisteltu. Siinä tulee huomioitavaksi muun muassa lomapalkkavelan muutos ja sen vaikutus tulokseen, jota ei tässä osavuotisraportissa ole. Näin ollen osavuosiraportin luvut tulevat välitilinpäätöksessä muuttumaan, koska huhtikuulle kohdistuvia menoja mm. Rääkkylän osalta on tullut myös huhtikuun jälkeen. Rääkkylän irrottautumisen takia tehdään talousarviomuutokset erikseen sekä sopeuttamisen, että loppuvuoden euromäärien osalta. Osavuosiraportti esitellään kokouksessa. Valmistelija: Helli-liikelaitoksen johtaja Airi Turunen, puh Päätösehdotus Helli-liikelaitoksen johtokunta 1. hyväkyy osavuosiraportin 4/2011 liitteen mukaisesti ja lähettää sen edelleen Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja Kiteen kaupunginhallitukselle 2. ilmoittaa tilaajalle, että Kiteellä perhepalvelujen kustannukset tulevat vuositasolla ylittämään tilauksen euroa, aikuisten psykososiaaliset palvelut euroa sekä varhaiskasvatuksen lainmuutoksesta johtuen euroa. Lisäksi Kiteen varhais- kasvatuksen palvelujen tarve on euroa. Säästöjä näyttäisi syntyvän aikuissosisaalityössä ja vastaanottopaleluissa noin euroa riippuen lääkäritilanteesta. Kiteellä palvelujen menojen bruttoylitys on yhteensä euroa 3. ilmoittaa, että Tohmajärvellä tilaus ylittyy aikuispsykososiaalisiin palveluihin sisältyvissä mielenterveyspalveluissa euroa, hoiva- ja hoitopalveluissa euroa, perhepalvelut euroa ja vastaanottopalveluissa euroa, yhteensä euroa 4. ilmoittaa, että Kesälahdella toteutumisprosentista huolimatta loppuvuoden osalta hoidon ja hoivan palveluissa, tehostetussa palveluasumisessa menot kasvavat euroa tehtyjen sopimusten perusteella ja laitoshoidon tulokertymä vähenee noin euroa.vammaispalvelujen tilaus ylittyy euroa, joka tasoittuu vastaanottopalvelujen säästöistä, ylitys yhteensä euroa. 5. Johtokunta edellyttää säästötoimenpiteitten esittämistä seuraa- vaan johtokunnan kokoukseen talouden kuntoon saattamiseksi sekä talouden seurannan, raportoinnin ja analyysin kehittämistä Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

3 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Helli-liikelaitos on toimittanut Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnalle osavuosiraportin ajalta Osavuosiraportin mukaan maksuosuuksien käyttö on toteutunut kunnittain seuraavasti: Kunta Maksuosuus Käyttö, Käyttö% Jäljellä Kesälahti Kitee Rääkkylä Tohmajärvi Rääkkylän laskennallinen maksuosuus tammi-huhtikuulta on euroa, joten toteuma vaikuttaa tässä vaiheessa alittavan laskennallisen neljän kuukauden maksuosuuden eurolla. Rääkkylän palvelusopimukseen on kirjattu, että lopullinen kuntalaskutus suoritetaan sopimuskunnan palvelujen käytön mukaisesti. Rääkkylän lopullinen maksuosuus selviää liikelaitoksen välitilinpäätöksen valmistumisen jälkeen. Helli-liikelaitos on ilmoittanut lautakunnalle Kesälahden, Kiteen ja Tohmajärven kuntia koskevista brutto- tai nettomääräisistä tilausten ylityksistä erinäisten palvelualueiden osalta. Osavuosiraportista ei kuitenkaan ilmene kaikin osin riittävällä tarkkuudella vuositasolla kunnittain: - nettomääräiset tulosennusteet palvelualueittain - palvelualuekohtaisiin tulosennusteisiin vaikuttavat tekijät mukaan lukien toimintavuoden aikana toteutettujen toiminnallisten muutosten vaikutukset - lisämäärärahan tarve, mikäli palvelutuotanto jatkuu nykyisen tasoisena Näiltä osin osavuosiraportin analyysi jää puutteelliseksi. Liikelaitoksen johtokunta on osavuosiraportin käsittelyn yhteydessä edellyttänyt liikelaitokselta säästötoimenpiteiden esittämistä seuraavaan johtokunnan kokoukseen talouden kuntoon saattamiseksi sekä talouden seurannan, raportoinnin ja analyysin kehittämistä. Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta on kokouksessaan Helli-liikelaitoksen tammi-maaliskuun tuloslaskelman käsittelyn yhteydessä todennut tuloslaskelmasta puuttuvan useita kustannuskehitykseen oleellisesti vaikuttavia kulueriä: - henkilöstöhallinnon kulut - kertyneet lomapalkat ja -rahat - jaksotettujen lomapalkkojen osuus - Rääkkylän kuntaan siirtyvän henkilöstön lomapalkkojen ja -rahojen osuus - Rääkkylän yhteistoiminta-alueesta irtautumisen muille kunnille tuottamat kustannukset - ostopalvelujen osuus. Lautakunta on edellyttänyt, että kustannukset tulee näiltä osin selvittää osavuosiraportissa. Rääkkylän irtautumisen muille kunnille tuottamat kustannukset eivät ole olleet tiedossa vielä osavuosiraporttia laadittaessa. Ostopalvelujen kustannukset sisältyvät palvelualueittain esitettyihin toteumatietoihin. Kokoukseen on pyydetty liikelaitoksen johtaja selvittämään osavuosiraporttia. Valmistelija: vs. sosiaali- ja terveystoimen tilaajajohtaja Helena Majoinen, p

4 Päätösehdotus: Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 1. merkitsee tiedokseen Helli-liikelaitoksen osavuosiraportin ajalta ja lähettää sen edelleen Kiteen kaupungille sekä Kesälahden, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnille 2. edellyttää Helli-liikelaitoksen antavan sosiaali- ja terveyslautakunnalle kuntakohtaisen selvityksen nettomääräisestä tulosennusteesta palvelualueittain, tulosennusteeseen vaikuttavista tekijöistä sekä lisämäärärahan tarpeesta mennessä 3. pyytää Helli-liikelaitokselta mennessä selvitystä siitä, miltä osin henkilöstöhallinnon kuluerät, kertyneet lomapalkat ja -rahat, jaksotetut lomapalkat sekä Rääkkylän kuntaan siirtyneen henkilöstön lomapalkat ja -rahat sisältyvät osavuosiraporttiin. Päätös: Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän päätösehdotuksen. - Merkitään, että Helli-liikelaitoksen johtaja Airi Turunen oli kokouksessa kutsuttuna asiantuntijana selvittämässä osavuosiraporttia keskustelun aikana ennen päätöksentekoa. - Merkitään, että Matti Kosonen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo Sosterlk 89 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Helli-liikelaitokselta ja Tilikkeeltä on saatu tilaajakeskukseen seuraavat selvitykset: "Selvitys kohtaan 2. Kuntakohtainen nettomääräinen tulosennuste palvelualueittain on esitetty ensimmäisen osavuotisraportin yhteydessä ja se tarkentuu tilanteen perusteella tehtävässä osavuotisraportissa. Selvitys kohtaan 3. Osavuotisraportissa lomapalkkoja ei oltu huomioitu ja osavuotisraportin näkökulmasta edellisen kerran lomapalkkavaraus on tehty Osavuotisraportin valmistumisen jälkeen on tehty lomapalkkavaraus sisältäen lomapalkat ja -rahat (eli kirjanpidossa jaksotetut lomapalkat myös Rääkkylän osalta ,33 euroa). Lomapalkkajaksotukset näkyvät talouden toteumassa. " Osavuosiraportti sisältää kuntakohtaisen nettomääräisen toteumatiedon palvelualueittain tilanteen mukaan, muttei yhteismitallista ennustetta talouden kehityksestä ja kehitykseen olennaisesti vaikuttavista tekijöistä vuositasolla, mikä talouden seurannan ja kehityksen kannalta olisi kuitenkin erittäin toivottavaa. Tässä tilanteessa ennustetta mahdollisen lisämäärärahan tarpeesta kunnittain ei myöskään ole käytettävissä ennen kuin seuraavan osavuosiraportin yhteydessä. Selvityksen mukaan lomapalkat eivät sisälly osavuosiraporttiin. Selvityksestä ei ilmene, miltä osin henkilöstöhallinnon kuluerät ovat mukana raportissa. Liikelaitoksen johtaja on osavuosiraportin käsittelyn yhteydessä ilmoittanut lautakunnalle, että henkilöstöhallinnon kuluerät n euroa sisältyvät osavuosiraporttiin. Sosiaali- ja terveyslautakunta edellyttää, että Helli-liikelaitoksen osavuosiraportti ajalta

5 laaditaan lähtökohtaisesti siten, että raporttiin sisältyvät toteumatietojen lisäksi kuntakohtaiset nettomääräiset tulosennusteet palvelualueittain sekä selvitykset tulosennusteeseen vaikuttavista tekijöistä sekä mahdollisesta lisämäärärahan tarpeesta. Valmistelija: vt. sosiaali- ja terveystoimen tilaajajohtaja Helena Majoinen, p Päätösehdotus: Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 1. merkitsee annetut selvitykset tiedokseen ja 2. edellyttää, että Helli-liikelaitoksen toiseen osavuosiraporttiin sisältyvät myös kuntakohtaiset nettomääräiset tulosennusteet palvelualueittain sekä selvitykset tulosennusteeseen vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisesta lisämäärärahan tarpeesta. Päätös: Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän päätös ehdo tuksen.

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli-liikelaitoksen talouden toteuma ajalta

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli-liikelaitoksen talouden toteuma ajalta Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 109 04.10.2011 112 18.10.2011 Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli-liikelaitoksen talouden toteuma ajalta

Lisätiedot

Terveydenhuollon valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun liittyminen ja ereseptin käyttöönotto

Terveydenhuollon valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun liittyminen ja ereseptin käyttöönotto Helli-liikelaitoksen johtokunta 123 23.10.2012 Terveyspalvelujen liittyminen earkistoon (2012) 203/4/421/4211/2012 Helli-liikelaitoksen johtokunta 123 Terveydenhuollon valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen Kaupunginhallitus 306 24.11.2014 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen 64/00.01.01/2013 Yhtymähallitus 14.10.2014 98 Ptky Karviaisen vuoden 2015 talousarvio on valmisteltu

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) 2 Lisäselvitys automaattimetrosopimusten purkamista koskevassa asiassa HEL 2011-005973 T 08 00 02 Päätös Liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunta päätti, ettei

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.212 ALUSTAVA ARVIO Maakunnan talousarvio 212 ja toimintasuunnitelma 213 215 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 28.11.211 62. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5557/2015 02.02.00 5 7.1.2016 22 terveystoimen vuoden 2016 käyttösuunnitelman tarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Markus Syrjänen, puh. 09 816 23000 Marjo Lahtinen, puh. 043 825

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS 2016. Heinolan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

PALVELUSOPIMUS 2016. Heinolan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä PALVELUSOPIMUS 016 Hyväksytty Heinolan sosiaali- ja terveyslautakunnassa _/_01_ _ja ympäristö- ja rakennuslautakunnassa - 1_ 0 1 - Hyväksytty n hallituksessa 1 0 1 _, PUITESOPIMUS 016 SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Nykyisten palveluntuottajien kanssa olevia sopimuksia on jatkettu liikelaitoksen johtokunnan 23.11.2010 kokouksen 125 perusteella 31.5.2011 saakka.

Nykyisten palveluntuottajien kanssa olevia sopimuksia on jatkettu liikelaitoksen johtokunnan 23.11.2010 kokouksen 125 perusteella 31.5.2011 saakka. Helli-liikelaitoksen johtokunta 47 11.04.2011 Helli-liikelaitoksen johtokunta 53 16.05.2011 Koti- ja yöhoidon hankkiminen Helli 47 Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitos on ostanut yksityisiltä

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2016 18

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2016 18 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2016 18 Kokousaika 17.3.2016 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Ville

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (2) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 06.11. Kaupunginhallitus Asianro 462/02.02.02/ 215 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion toteutuminen 30.9.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 916/02.02/2013 206 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 4.10.2013: Tilaajan arvio

Lisätiedot

Selvitys kotihoidon yöpäivystyksen aloittamisesta uudelleen

Selvitys kotihoidon yöpäivystyksen aloittamisesta uudelleen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 28 18.2.2015 Asianro 269/05.05.01/2015 71 Selvitys kotihoidon yöpäivystyksen aloittamisesta uudelleen Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.02.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 11.02.2015 keskiviikko klo 17:30-19:55 Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen ja lisämäärärahaesitys

Tilausten toteutuminen ja lisämäärärahaesitys Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 409 18.11.2013 Asianro 15/02.02.02/2013 145 Tilausten toteutuminen 30.9.2013 ja lisämäärärahaesitys Päätöshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 409 Talousjohtaja

Lisätiedot

Kuntamaisema sosiaalipalveluissa. Eeva Seppänen Aikuisten palvelujohtaja Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitos

Kuntamaisema sosiaalipalveluissa. Eeva Seppänen Aikuisten palvelujohtaja Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitos Kuntamaisema sosiaalipalveluissa Eeva Seppänen Aikuisten palvelujohtaja Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitos Keski-Karjalan (Kitee, Kesälahti, Rääkkylä, Tohmajärvi) valintana yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja -peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos JYTA Peruspalvelulautakunta TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 1. Sopimuksen

Lisätiedot

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, 28, 01.12.2015 Sivistyslautakunta, 5, 27.01.2016 5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

Lisätiedot

KESKI-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI SOSIAALI- JA TERVEYS LAUTAKUNTA JA HELLI LIIKELAITOS

KESKI-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI SOSIAALI- JA TERVEYS LAUTAKUNTA JA HELLI LIIKELAITOS KESKI-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI SOSIAALI- JA TERVEYS LAUTAKUNTA JA HELLI LIIKELAITOS Johtokunta Johtaja Airi Turunen Hallintopäällikkö vs. Marja Havukainen Johtava lääkäri Vastaava hammaslääkäri

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24

MERIKARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24 Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNE TYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1 Tilike-johtokunta Aika 17.04.2012 klo 15:00-16:40 Paikka Kiteen kaupungintalo, Pajari-neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Eronen Yrjö 15:00

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 28.05.2014 AIKA 28.05.2014 klo 18:00-21:20 PAIKKA Kaitalankuja 52 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Tarkastuslautakunnalle

Lisätiedot

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 Sosiaali- ja terveyslautakunta 7/2012 31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 62 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Raportti kuntaliitosinvestointien toteutuksesta / Kerimäki / Punkaharju / Rakennukset

Raportti kuntaliitosinvestointien toteutuksesta / Kerimäki / Punkaharju / Rakennukset SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 9 Raportti kuntaliitosinvestointien toteutuksesta / Kerimäki / Punkaharju / Rakennukset Kerimäki 1. Terveyskeskus Kerrosala 5490 m2, kellari 1473 m2, 1. krs 2926 m2, 2. krs

Lisätiedot

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 07.06.2016 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

Ylityksiä on perusteltu seuraavasti: Sosiaali- ja terveyslautakunnan lisämäärärahaesitys TA Valmistelija: taloussuunnittelija Janne Katajamäki,

Ylityksiä on perusteltu seuraavasti: Sosiaali- ja terveyslautakunnan lisämäärärahaesitys TA Valmistelija: taloussuunnittelija Janne Katajamäki, Kaupunginhallitus 69 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 14 07.03.2016 Määrärahaylityksen myöntäminen vuodelle 2015 62/02.02.00.03/2015 Kaupunginhallitus 29.02.2016 69 Valmistelija: henkílöstö- ja talouspäällikkö.

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja vaihtoehtoja OKM/KTPO 2.6.2016 Tulevat haut ja kehittämisen aikajanaa

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 282. Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 282. Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 282 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginhallituksen konsernijaoston pöytäkirjat 24.8.2015 ja 7.9.2015

Lisätiedot

Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa

Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa 1(6) Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa 1) Isäntäkunta tuottaa ja/tai tilaa palvelut sopimuskuntien puolesta a) Taulukko 01 Käyttötalous: Isäntäkunta kirjaa kustannukset ja tuotot

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 6/2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 6/2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012 KOKOUSAIKA 22.10.2012 klo 17.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 18 SOSIAALIOHJAAJAN VALINTA 31 20 PERUSTURVATOIMEN LISÄMÄÄRÄRAHAT 2012 32 21

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30 12.05.2014 Sivu 1 / 1 1940/00.04.02/2014 30 Kaupungin edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen,

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Helli 21 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta

Helli 21 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Helli-liikelaitoksen johtokunta 21 07.02.2012 Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hankinta, liitteet Helli 21 Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 16.08.2011 88 Keski-Karjalan sosiaali- ja

Lisätiedot

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä MUISTIO Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä Kokous: 19.12.2012 kello 13 15.00 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikön kokoustila Omena, os. Hammareninkatu

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-3 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-3 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-3 / 218 Kirjanpitotilanne 2.4.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) maaliskuun toteutuman perusteella 3 3 2 1 - - Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki Soster

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 02.12.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 02.12.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) 416 Vanhusten palveluasumisen palvelusetelin arvon korottaminen HEL 2014-012928 T 05 04 02 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. Pöydällepanoehdotus:

Lisätiedot

Verotulojen toteutuminen ja ennuste

Verotulojen toteutuminen ja ennuste Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 316 Talousarvion toteutuminen 31.10.2015 Asianro 60/02.02.02/2015 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain lokakuun

Lisätiedot

Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 104 22.06.2010 134 21.09.2010 166 26.10.2010 Ikäihmisten palvelurakenneuudistuksen

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.11.2013 COM(2013) 901 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO Arviointi toimista, jotka ESPANJA, RANSKA, MALTA, ALANKOMAAT ja SLOVENIA ovat toteuttaneet neuvoston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-4 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-4 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-4 / 218 Kirjanpitotilanne 17.5.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) huhtikuun toteutuman perusteella 4 35 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35. (x) (x) (x) (-) (-) (-) (x)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35. (x) (x) (x) (-) (-) (-) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35 Kokousaika Torstai 26.03.2015 klo 19.00 19.21 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 67. Yhtymähallitus. Aika 19.05.2016 klo 18:00-20:00

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 67. Yhtymähallitus. Aika 19.05.2016 klo 18:00-20:00 Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 67 Yhtymähallitus Aika 19.05.2016 klo 18:00-20:00 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen

Lisätiedot

Kuukausikatsaus tammi-heinäkuu 2019

Kuukausikatsaus tammi-heinäkuu 2019 Kuukausikatsaus tammi-heinäkuu 2019 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 18.9.2019 Yleistilanne Tulokertymä hieman parantunut Kuntien maksuosuuksien muutosta ei ole huomioitu Henkilöstökulut

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 265/02.06.01/2017 40 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 7.3.2017: TILINPÄÄTÖS Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

KANNUKSEN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2016

KANNUKSEN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2016 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja -peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos JYTA Peruspalvelulautakunta KANNUKSEN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2016 1. Sopimuksen

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS Heinolan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

PALVELUSOPIMUS Heinolan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä PALVELUSOPIMUS 2016 Hyväksytty Heinolan sosiaali- ja terveyslautakunnassa / 201 ja ympäristö- ja rakennuslautakunnassa / 201 Hyväksytty n hallituksessa / 201, PUITESOPIMUS 2016 SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS Orimattilan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

PALVELUSOPIMUS Orimattilan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä PALVELUSOPIMUS 2016 Orimattilan kaupunki Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Hyväksytty Orimattilan perusturvalautakunnassa / 201 Hyväksytty Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Suomi tukee saavutettua sopua, joka vastaa Suomen keskeisiä kantoja (U 18/2015 vp).

Suomi tukee saavutettua sopua, joka vastaa Suomen keskeisiä kantoja (U 18/2015 vp). Valtiovarainministeriö PERUSMUISTIO VM201600205 BO Kukkonen Panu 25.04.2016 Asia Toimintalinjan määrittely neuvoston omien varojen työryhmässä saavutettuun kompromissiehdotukseen neuvoston asetuksen n:o

Lisätiedot

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen 8/2015 108 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.10.2015 klo 15:00-16:55 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ 2014 1 (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta 55 22.10.2014. 55 Asianro 5093/02.05.01.

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ 2014 1 (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta 55 22.10.2014. 55 Asianro 5093/02.05.01. Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ 2014 1 (1) 55 Asianro 5093/02.05.01.00/2014 Stora Enso Oyj:n palokuntasopimuksen korvauksen korotusesitys Päätöshistoria 9.9.2014 48 Pelastuspäällikkö Erkki Asikainen

Lisätiedot

Pelastustoimen rakenneuudistus - Sisäministeriön lausuntopyyntö -

Pelastustoimen rakenneuudistus - Sisäministeriön lausuntopyyntö - Pelastustoimen rakenneuudistus - Sisäministeriön lausuntopyyntö - 21.1.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Esitys aluejaoksi SM:n/hallituksen esitys uudeksi aluejaoksi noudattaa 1.1.2014 voimaan astunutta poliisilaitosten

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 62 Tilausten toteutuminen 31.3.2014 Asianro 117/02.02.02/2014 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 2.6.2014 198: "Talousjohtaja Heli Lähteenmäki: Talousarvion toteutuma tilauksineen

Lisätiedot

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014-2016

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014-2016 Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014-2016 Alla olevassa taulukossa: TA2014 = talousarviokirjassa raportoidut toimenpiteet TOT = merkitään paljonko raporttijaksolla on toteutunut EST

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/6 23.05.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/6 23.05.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) 92 Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunnan lausunto arviointikertomuksesta 2012 HEL 2013-003863 T 00 03 00 Päätös HKL liikelaitoksen johtokunta päätti antaa

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

20.8.2001 DNro 3/51/2001

20.8.2001 DNro 3/51/2001 VALTION KIRJANPITOLAUTAKUNTA LAUSUNTO NRO 20/2001 20.8.2001 DNro 3/51/2001 Valtion kirjanpitolautakunnan lausunto hakemukseen, jossa puolustusministeriö on pyytänyt lausuntoa YK:n rauhanturvajoukoista

Lisätiedot

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Mitkä asiat on oleellisia? Sitovuus Päätöksenteko Strateginen ohjaus ja toiminnan ohjaus Henkilöstöpolitiikka Asiakasrajapinnat/reagointikyky asiakastarpeisiin

Lisätiedot

Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019

Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019 Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 18.6.2019 Yleistilanne Tulot talousarvion mukaiset Kuntien maksuosuuksien muutosta ei ole huomioitu Henkilöstökulut

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset. Emma Kuusi 19.5.2016

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset. Emma Kuusi 19.5.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset Emma Kuusi 19.5.2016 Perusta Nuorisolaki Valtionavustuslaki Valtion talousarviossa kuvatut toimialan vaikuttavuus- ja tuloksellisuustavoitteet

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017 KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017 1 KÄYTTÖTALOUS 1.1 Raportointi talousarvion toteutumasta Talousarvion toteutumista seurataan kuukausittaisella raportoinnilla, joka toteutetaan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014 2016 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014 2016 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71 Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71 Alla olevassa taulukossa: TA = talousarvioon sisältyvät toimenpiteet TOT = merkitään

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 26.9.2013. Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen.

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 26.9.2013. Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen. -3, KV 26.9.2013 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 26.9.2013 Esityslista 8/2013 Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen. -2, KV 26.9.2013 18:30 Kokousaika Torstaina 26.9.2013

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-5 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-5 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-5 / 218 Kirjanpitotilanne 7.8.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) toukokuun toteutuman perusteella 45 4 35 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-6 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-6 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-6 / 218 Kirjanpitotilanne 8.8.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) kesäkuun toteutuman perusteella 45 4 35 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

Selvitys Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitoksen toiminnasta ja taloudesta 2010

Selvitys Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitoksen toiminnasta ja taloudesta 2010 Selvitys Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitoksen toiminnasta ja taloudesta 2010 Kiteen kaupunginhallitus 10.5.2011 118 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 4 1.1. Toimeksianto... 4 1.2. Selvityksen

Lisätiedot

HE 226/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia

HE 226/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 11 luvun :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia siten, että niitä perusteita, joilla soviteltua työttömyysetuutta

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2015 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-9 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-9 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-9 / 218 Kirjanpitotilanne 22.1.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-korjattu TA) syyskuun toteutuman perusteella 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2016 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-11 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-11 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-11 / 218 Kirjanpitotilanne 2.12.218 7 Nettomenojen tilinpäätösennuste marraskuun toteutuman perusteella 6 5 4 3 2 - -2 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki Soster Tekninen

Lisätiedot

Talousarvio toteutuminen

Talousarvio toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 152 Talousarvio toteutuminen 30.4.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 25.5.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Esityksen sisältö Hankintalain kokonaisuudistuksen viivästyminen Käytännön ohjeita EU-hankintoihin Ajankohtaista Kipon

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluvirasto Talous ja kehittäminen/oka TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMISRAPORTTI 1/2007

HELSINGIN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluvirasto Talous ja kehittäminen/oka TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMISRAPORTTI 1/2007 HELSINGIN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluvirasto Talous ja kehittäminen/oka TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMISRAPORTTI 1/2007 Kslk 19.4.2007 2 Sisällysluettelo Sivu 1. JOHDANTO 3 2. TALOUSARVIO 3 2.1. Toimintamenot

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti 2013-2014 25.11.2014/ 9:34 TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU -LOKAKUU 2013-2014 12.11.

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti 2013-2014 25.11.2014/ 9:34 TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU -LOKAKUU 2013-2014 12.11. KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU -LOKAKUU 2013-2014 12.11.2014 TOIMINTATUOTOT TA 2014 TOT.1-10/2014 TP 2013 TOT.1-10/2013 MUUTOS - MUUTOS-% TOT. -

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

Biomassaterminaali selvitys. Uusituvan energian toimialaraportin julkistustilaisuus, Astrumkeskus,

Biomassaterminaali selvitys. Uusituvan energian toimialaraportin julkistustilaisuus, Astrumkeskus, Biomassaterminaali selvitys Uusituvan energian toimialaraportin julkistustilaisuus, Astrumkeskus, Salo Olli Äijälä 2.12.2014 Esityksen sisältö Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio => Tapio Oy:ksi 1.1.2015

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 2017 ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 1 SISÄLLYS 1 KOULTUSLAUTAKUNTA YHTEENSÄ... 1 1.1 KOULUTUSLAUTAKUNNAN TALOUDEN TOTEUMA PALVELUALOITTAIN...

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille nostetuista asioista

Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille nostetuista asioista Kuntaneuvottelut syksy 2013 Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille nostetuista asioista hallintoylihoitaja Päivi Nygren / Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelman asiantuntijatyöryhmä

Lisätiedot

Suonenjoki. Asukasluku 31.12.2009 7 611 92 626 248 182 5 351 427

Suonenjoki. Asukasluku 31.12.2009 7 611 92 626 248 182 5 351 427 Talouden tarkastelu Talouden tarkastelu on tehty Tilastokeskuksen talouden tunnuslukuaikasarjoja (vuodet 1998 2009) hyödyntäen sekä kaupunkien vuoden 2010 tilinpäätöstietojen pohjalta. Tuloslaskelmien

Lisätiedot