Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa"

Transkriptio

1 1(6) Yhteistoiminnan kirjaukset talous- ja toimintatilastossa 1) Isäntäkunta tuottaa ja/tai tilaa palvelut sopimuskuntien puolesta a) Taulukko 01 Käyttötalous: Isäntäkunta kirjaa kustannukset ja tuotot meno- ja tulolajeittain tehtäväluokille toiminnan mukaan. Sopimuskunnilta saatu maksuosuus kirjataan myyntituloihin kunnilta tehtäväluokittain. Sopimuskunta kirjaa maksuosuuden isäntäkunnalle tehtäväluokittain toiminnan mukaan asiakaspalveluiden ostoihin kunnilta. Tehtäväluokilla, joilla ei voi asiakaspalveluita (ns. kollektiivipalvelut, asiakas ei tunnistettavissa), tulee maksuosuus kirjata muiden palveluiden ostoihin. Jos isäntäkunta ostaa palvelun ulkopuoliselta tuottajalta esim. yksityiseltä palveluntuottajalta (mm. lastensuojelun laitoshoito, erikoissairaanhoito) ja myy sen eteenpäin sopimuskunnalle, kirjaa isäntäkunta omille kuntalaisilleen ostetun palvelun asiakaspalveluiden ostoihin muilta, mutta sopimuskunnalle ostetun osuuden muiden palveluiden ostoihin (asiakaspalvelu on aina omille kuntalaisille ostettu lopputuotepalvelu). Sama pätee, jos isäntäkunta ostaa palvelut kuntayhtymältä, kyseessä on silloin vain asiakaspalvelun osto kuntayhtymältä omien kuntalaisten osalta. Isäntäkunta kirjaa sopimuskunnan maksuosuuden palveluista myyntituloihin kunnilta. Näin ollen sopimuskunnalle välitetty ostopalvelu kasvattaa tehtäväluokittaisia toimintamenoja, mutta sillä ei ole vaikutusta nettomenoihin. Sopimuskunta kirjaa oston asiakaspalveluiden ostoihin kunnilta, koska maksaa palvelusta isäntäkunnalle, ei palveluiden alkuperäiselle tuottajalle eli yksityiselle tai kuntayhtymälle.

2 2(6) Tiedot tulee ilmoittaa sosiaalitoimen tietojen sekä eläinlääkinnän osalta peruskunnittain, jotta vertailua toimintatilaston taulukkoon 54 voidaan tehdä. Isäntäkunta ilmoittaa erittelyt vain oman kuntansa osalta ja sopimuskunnat omalta osaltaan. Sopimuskuntien tulee pyytää erittely isäntäkunnalta, ellei sitä muuten ole saatavilla. Isäntäkunta ilmoittaa sarakkeella 01 Itse tuottamat kaikki yhteistoimintaalueen kunnille tuottamansa palvelut ja sarakkeella 02 Myydyt sopimuskunnille myydyt palvelut. Sopimuskunnat ilmoittavat sarakkeella 04 Kunnilta ostetut palvelut isäntäkunnalta ostamansa palvelut. Näin ollen sarakkeelle 07 Yhteensä tulee jokaisen kunnan omille kuntalaisilleen kustantamien palveluiden määrä. Isäntäkunta kirjaa omille kuntalaisille kuntayhtymältä/yksityiseltä ostamansa palvelut sarakkeelle 05 Kuntayhteisöiltä ostetut palvelut/06 Muilta ostetut palvelut, mutta ei sopimuskunnalle välittämiään palveluita. Sopimuskunnalle välitettävät palvelut ovat isäntäkunnan kannalta muiden palveluiden ostoja eivätkä kirjaudu lainkaan taulukkoon 54. Sopimuskunta kirjaa palvelun oston sarakkeelle 04 Kunnilta ostetut palvelut, vaikka palvelun alkuperäinen tuottaja onkin ollut muu kuin kunta. Kriteerinä on se, kenelle palvelusta maksetaan. Tällä tavalla kirjattuna taulukon 01 kustannukset ja taulukon 54 toiminta ovat verrannollisia keskenään. Palveluiden ylläpitäjä ilmoittaa toimintayksiköiden lukumäärätiedot. Jos isäntäkunnalla on jollain palvelulla itse tuotettuja asiakkaita taulukossa 54, on se myös kyseisen palvelun ylläpitäjä. Tällöin isäntäkunnalla tulee olla kyseinen toimintayksikkö ilmoitettuna 55 taulukossa. Mikäli isäntäkunta hankkii koko palvelun ulkopuoliselta taholta (esim. yksityinen/kuntayhtymä), ei isäntäkunnalla tule olla 55 taulukossa kyseistä toimintayksikköä ilmoitettuna. Sopimuskunnat eivät ilmoita yksikkötietoja.

3 3(6) 2) Kuntayhtymä tuottaa palvelut jäsenkuntien puolesta a) Taulukko 01 Käyttötalous: Kuntayhtymä kirjaa kustannukset ja tuotot meno- ja tulolajeittain tehtäväluokille toiminnan mukaan. Jäsenkunnilta saatu maksuosuus kirjataan myyntituloihin kunnilta tehtäväluokittain. Jäsenkunta kirjaa maksuosuuden kuntayhtymälle tehtäväluokittain toiminnan mukaan asiakaspalveluiden ostoihin kuntayhtymiltä. Tehtäväluokilla, joilla ei voi asiakaspalveluita (ns. kollektiivipalvelut, asiakas ei tunnistettavissa), tulee maksuosuus kirjata muiden palveluiden ostoihin. Jäsenkuntien tulee ilmoittaa tiedot sosiaalitoimen osalta. Erittely tulee pyytää kuntayhtymältä, ellei tietoja muuten ole saatavissa. Kuntayhtymä ilmoittaa tiedot koko yhteistoiminta-alueen osalta. Kuntayhtymä ilmoittaa sarakkeella 01 Itse tuottamat kaikki jäsenkunnilleen tuottamansa palvelut. Sarakkeella 02 Myydyt ei tule ilmoittaa jäsenkunnille myytyjä palveluita, ainoastaan muille kuntayhtymille, yksityisille ja valtiolle myydyt. Jäsenkunnat ilmoittavat sarakkeella 05 Kuntayhteisöiltä ostetut palvelut kuntayhtymältä ostamansa palvelut. Sarakkeelle 07 Yhteensä tulee kuntayhtymän jäsenkunnilleen tuottamat /ostamat palvelut ja sopimuskuntien omille kuntalaisilleen kustantamien palveluiden määrä. Palveluiden ylläpitäjä ilmoittaa toimintayksiköiden lukumäärätiedot. Tässä tapauksessa ylläpitäjä on kuntayhtymä. Jäsenkunnat eivät ilmoita yksikkötietoja.

4 4(6) 3) Isäntäkunnan organisaatioon kuuluva liikelaitos palveluiden tuottajana a) Taulukko 01 Käyttötalous ja Taulukko 11 Liikelaitoksen tuloslaskelma: Palveluiden tuottamisen kustannukset kirjataan meno- ja tulolajeittain liikelaitoksen tuloslaskelmaan (taulukko 11). Tehtäväluokka määräytyy liikelaitoksen pääasiallisen toiminnan mukaan. Laaja-alaisesti sosiaali- ja terveystoimen palveluita tuottavan liikelaitoksen tehtäväluokka on 290 Muu sosiaali- ja terveystoimi. Sopimuskunnat kirjaavat palveluiden ostot isäntäkunnan liikelaitokselta taulukossa 01 asiakaspalveluiden ostoihin kunnilta (kunnan liikelaitos). Myös kunnalle, jonka organisaatioon liikelaitos kuuluu, palveluiden ostot ovat asiakaspalveluiden ostoja kunnilta. Lisäksi isäntäkunnan pitää kirjata ostot sisäisiin eriin taulukossa 01, koska kyseessä on kunnan oma liikelaitos. Myyntitulot kunnilta kirjautuvat suoraan liikelaitoksen liikevaihtoon taulukossa 11. Vaikka yhteistoiminta-alueella toimii isäntäkuntana ja tilaajana jokin muu kunta kuin kunta, jonka organisaatioon liikelaitos kuuluu, tulee tilastossa jokaisen kunnan ostot kuitenkin käsitellä suoraan ostoina liikelaitokselta. Sekä isäntäkunta että sopimuskunnat ilmoittavat sosiaalitoimen erillistietojen ja eläinlääkinnän osalta omat tietonsa, eli rivit ja ilmoitetaan peruskunnittain.

5 5(6) Sekä isäntäkunta että sopimuskunnat ilmoittavat palveluiden ostot omien kuntalaistensa osalta sarakkeella 04 Kunnilta ostetut palvelut. Toimintayksiköt eivät kirjaudu isäntäkunnalle tai sopimuskunnille, koska toiminta ei yhdenkään kunnan kannalta itse tuotettua. 4) Kuntayhtymän organisaatioon kuuluva liikelaitos palveluiden tuottajana a) Taulukko 01 Käyttötalous ja Taulukko 11 Liikelaitoksen tuloslaskelma: VAIHTOEHTO A: Liikelaitoskuntayhtymä Palveluiden tuottamisen kustannukset kirjataan meno- ja tulolajeittain liikelaitoksen tuloslaskelmaan (taulukko 11). Tehtäväluokka määräytyy liikelaitoksen pääasiallisen toiminnan mukaan. Laaja-alaisesti sosiaali- ja terveystoimen palveluita tuottavan liikelaitoksen tehtäväluokka on 290 Muu sosiaali- ja terveystoimi. Jäsenkunnat kirjaavat palveluiden ostot liikelaitoskuntayhtymältä asiakaspalveluiden ostoihin kuntayhtymiltä. Myyntitulot kunnilta kirjautuvat suoraan liikelaitoskuntayhtymän liikevaihtoon taulukossa 11.

6 6(6) VAIHTOEHTO B: Kuntayhtymän liikelaitos Kuntayhtymän sisälle perustettu liikelaitos tuottaa palvelut ja myy ne sisäisesti kuntayhtymälle, joka myy palvelut jäsenkunnille ja tilittää kunnilta saadut maksuosuudet liikelaitokselle. Kuntayhtymä kirjaa taulukkoon 01 muiden palveluiden ostoihin sisäisen palvelun oston omalta liikelaitokselta. Jäsenkunnilta saatu maksuosuus kirjataan taulukkoon 01 myyntituloihin kunnilta. Liikelaitoksen tuloslaskelmassa (taulukko 11) kuntayhtymän liikelaitokselleen tilittämä jäsenkuntien maksuosuus kirjautuu liikevaihtoon. Jäsenkuntien tulee ilmoittaa tiedot sosiaalitoimen ja eläinlääkinnän osalta, eli rivit ja ilmoitetaan peruskunnittain. Erittely tulee pyytää kuntayhtymältä, ellei tietoja muuten ole saatavissa. Kuntayhtymä ilmoittaa tiedot koko yhteistoiminta-alueen osalta. Kuntayhtymä ilmoittaa sarakkeella 01 Itse tuottamat kaikki sen liikelaitoksen jäsenkunnille tuottamat palvelut. Sarakkeella 02 Myydyt ei tule ilmoittaa jäsenkunnille myytyjä palveluita, ainoastaan muille kuntayhtymille, yksityisille ja valtiolle myydyt. Jäsenkunnat ilmoittavat sarakkeella 05 Kuntayhteisöiltä ostetut palvelut kuntayhtymän liikelaitokselta ostamansa palvelut. Sarakkeelle 07 Yhteensä tulee kuntayhtymän liikelaitoksen jäsenkunnille tuottamat palvelut ja jäsenkuntien omille kuntalaisilleen kustantamien palveluiden määrä. Kuntayhtymä ilmoittaa toimintayksiköiden määrän koko yhteistoimintaalueen osalta. Jäsenkunnat eivät ilmoita yksiköitä lainkaan.

Yhteistoiminta-alueet

Yhteistoiminta-alueet Yhteistoiminta-alueet Talous- ja toimintatilasto Mikko Mehtonen Erityisasiantuntija Kuntaliitto kuntatalous Yleistä Yhteistoiminta-alue on kunnallisessa palvelutuotannossa runsaasti yleistynyt palvelujen

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot

Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot Yhteistoimintamallit tilastoissa Mehtonen 2011 Tilastointi yhteistoiminnan osalta Yleistä Yhteistoiminta käytössä laajimmin sos.- ja terveystoimessa

Lisätiedot

Kuntien yhteistoiminta ja tilastot. Mikko Mehtonen

Kuntien yhteistoiminta ja tilastot. Mikko Mehtonen Kuntien yhteistoiminta ja tilastot Mikko Mehtonen Kuntien yhteistoiminta 1. Yhteistoiminta-alueet isäntäkunta mallilla» Isäntäkunnan tilasto» Sopimuskunnan tilasto 2. Kuntayhtymät» Kuntayhtymän tilasto»

Lisätiedot

Yhteistoiminnat opetuspalveluissa

Yhteistoiminnat opetuspalveluissa Yhteistoiminnat opetuspalveluissa Taulukko 41 jne. Mikko Mehtonen Erityisasiantuntija Kuntaliitto - kuntatalous Esi- ja perusopetus Esi- ja perusopetus (taulukot 01, 41 ja 51) valtionosuudet maksetaan

Lisätiedot

Käyttötalouden lisäohjeet ja esimerkit

Käyttötalouden lisäohjeet ja esimerkit 1(10) Käyttötalouden lisäohjeet ja esimerkit Sosiaali- ja terveystoimen sekä opetus- ja kulttuuritoimen hallinnon jakaminen tehtäville Tilastovuodesta 2015 eteenpäin käyttötaloustiedoissa sosiaali- ja

Lisätiedot

Menot jaettava tehtäville 253-256 menolajille asiakaspalveluiden ostot kuntayhtymiltä.

Menot jaettava tehtäville 253-256 menolajille asiakaspalveluiden ostot kuntayhtymiltä. 1. Perusteet 1.1 - Kunta ostaa perusterveydenhoidon palvelut kuntayhtymältä (avohoito, vuodeosasto ja hammashoito). Miten kustannukset ilmoitetaan käyttötaloudessa (taulukko 01)? Menot jaettava tehtäville

Lisätiedot

Tarkennuksia toimitettaville tiedoille

Tarkennuksia toimitettaville tiedoille Tarkennuksia toimitettaville tiedoille Laskennalliseen perusteen laskeminen talous- ja toimintatilastosta (peruspalvelujen vos) Valtionosuuksien perustana käytettävät perushinnat saadaan kustannustenjaon

Lisätiedot

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41?

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? 2. Syventävä - opetustoimen tiedonkeruu 2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? kiinteistöjen ylläpito, sar. 02 2.2 - Minkä rivien tulee

Lisätiedot

Koetalousarvion rakenne ja JHSsuositukset

Koetalousarvion rakenne ja JHSsuositukset Koetalousarvion rakenne ja JHSsuositukset Koetalousarvion laadinnan aloitustilaisuus 12.6.2018 Pasi Leppänen 1 Koetalousarvion osat tuloslaskelma (maakunta ja liikelaitokset yhteensä ilman sisäisiä eriä

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2013

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2013 Julkinen talous 2014 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2013 Kuntien käyttökustannusten kasvu hidastui vuonna 2013 Kuntien käyttökustannukset, ilman liikelaitoksia, kasvoivat 3,7 prosenttia vuonna

Lisätiedot

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien ulkoisista hankinnoista

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien ulkoisista hankinnoista Laskelma kuntien ja kuntayhtymien ulkoisista hankinnoista vuosina 2000- mrd. euroa: 2000 2011 muutos-%: 11-12 12-13 00-13 keskim./v Käyttötaloushankinnat yht. 6,00 13,40 14,16 14,67 5,7 3,6 7,1 - Aineet,

Lisätiedot

Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveys- ja talousvaikutukset kuntien omistamassa rakennuskannassa RATEKU

Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveys- ja talousvaikutukset kuntien omistamassa rakennuskannassa RATEKU Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveys- ja talousvaikutukset kuntien omistamassa rakennuskannassa RATEKU Olavi Holmijoki Sisäilmastoseminaari 2015 Lähtökohta Taloudellisen kokonaisuuden hallinta tilanteessa,

Lisätiedot

Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveys- ja talousvaikutukset kuntien omistamassa rakennuskannassa RATEKU

Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveys- ja talousvaikutukset kuntien omistamassa rakennuskannassa RATEKU Rakennusten ylläpidon ja korjausten terveys- ja talousvaikutukset kuntien omistamassa rakennuskannassa RATEKU Olavi Holmijoki Sisäilmastoseminaari 2015 Lähtökohta Taloudellisen kokonaisuuden hallinta tilanteessa,

Lisätiedot

Talous- ja toimintatilaston kokonaisuus. Alkeet Oulu Tampere

Talous- ja toimintatilaston kokonaisuus. Alkeet Oulu Tampere Talous- ja toimintatilaston kokonaisuus Alkeet 9.4.2013 Oulu 16.4.2013 Tampere Kouluttajat Lea Vuorinen Yliaktuaari / Tilastokeskus puh. 09-1734 3358 lea.vuorinen@tilastokeskus.fi Kuntien ja kuntayhtymien

Lisätiedot

Tietojen luokitukset ja määritykset

Tietojen luokitukset ja määritykset Tietojen luokitukset ja määritykset Talous- ja toimintatilasto Mikko Mehtonen Erityisasiantuntija Kuntaliitto - kuntatalous Käyttötalous taulukko 01 Meno- ja tulolajit Tehtäväluokitus Käyttötalous taulukko

Lisätiedot

Talous- ja toimintatilastojen toimittaminen

Talous- ja toimintatilastojen toimittaminen Talous- ja toimintatilastojen toimittaminen Tiedonkeruu Tiedot kerätään ensisijaisesti www-lomakkeella Itella Oyj:n tiedonkeruupalvelun kautta.» https://sol.itella.net/a/kuntal Kirjaudutaan käyttäjätunnuksella

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien käyttökustannukset 1) tehtävittäin 1997-2013, mrd.

Kuntien ja kuntayhtymien käyttökustannukset 1) tehtävittäin 1997-2013, mrd. Kuntien ja kuntayhtymien käyttökustannukset 1) tehtävittäin 1997-2013, mrd. 50 45 40 35 Käyttökustannukset yht. Sosiaali- ja terveystoimi 2) Opetus- ja kulttuuritoimi 2) Muut tehtävät 30 25 20 15 10 5

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2011

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2011 Julkinen talous 2012 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2011 Kuntien menojen kasvu kiihtyi vuonna 2011 Kuntien käyttökustannukset, ilman liikelaitoksia, kasvoivat 5,0 prosenttia vuonna 2011. Käyttökustannukset

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2012

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2012 Julkinen talous 2013 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2012 Kuntien sosiaali- ja terveystoimen menot olivat 21,4 miljardia euroa vuonna 2012 Kuntien sosiaali- ja terveystoimen käyttökustannukset

Lisätiedot

Talous- ja toimintatilaston määritykset

Talous- ja toimintatilaston määritykset Talous- ja toimintatilaston määritykset Käyttötalous taulukko 01 Jakautuu tehtäväluokkiin 110-700, yhteensä 56 tehtäväluokkaa Käyttötalouden tiedot ilmoitetaan meno- ja tulolajeittain tehtäväluokkiin Jokainen

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2014

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2014 Julkinen talous 2015 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2014 Kuntien nettokustannusten kasvu hidastui edelleen vuonna 2014 Vuonna 2014 kuntien yhteenlasketut bruttomääräiset käyttökustannukset

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi. Jämsä

Sosiaali- ja terveystoimi. Jämsä Sosiaali- ja terveystoimi Jämsä 19.4.2018 Sosiaali- ja terveystoimen toimintaa raamittaa: Jämsän ja Kuhmoisten sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue Yhteinen sosiaali- ja terveyslautakunta (7

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2010

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2010 Julkinen talous 2011 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2010 Kuntien menot kasvoivat 3,6 prosenttia vuonna 2010 Kuntien käyttökustannukset (ilman liikelaitoksia) olivat vuonna 2010 yhteensä 34,9

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot

Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot Tilastointiohjeet Mehtonen 2011 Sisällysluettelo Taulukko 01 Käyttötalous meno- ja tulolajeittain Taulukko 01 Käyttötalous tehtävittäin Taulukko 02

Lisätiedot

30 suurimman suomalaisen kunnan hankinnat ja palvelualoitemenettely

30 suurimman suomalaisen kunnan hankinnat ja palvelualoitemenettely 30 suurimman suomalaisen kunnan hankinnat ja palvelualoitemenettely Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tilaaja on Keskuskauppakamari ja Helsingin seudun kauppakamari Tutkimuksen tarkoitus on tuottaa mahdollisimman

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Kuntien nettokustannukset vuonna 2014 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella: erikseen

Kuntien nettokustannukset vuonna 2014 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella: erikseen Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Kuntien nettokustannukset vuonna 2014 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella: erikseen 1. sosiaalitoimi: 351,1 M, ei sisällä lasten päivähoitoa 2. perusterveydenhuolto:

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

Toiminta ja taloustilasto 2015 Uudet tietosisällöt ja taloushallinnon järjestelmät. Tuula Hämäläinen Projektipäällikkö Taitoa

Toiminta ja taloustilasto 2015 Uudet tietosisällöt ja taloushallinnon järjestelmät. Tuula Hämäläinen Projektipäällikkö Taitoa Toiminta ja taloustilasto 2015 Uudet tietosisällöt ja taloushallinnon järjestelmät Tuula Hämäläinen Projektipäällikkö Taitoa KUTI Valtiovarainministeriön kuntatietoohjelma Valtiovarainministeriö on käynnistänyt

Lisätiedot

Julkiset hankinnat - ajankohtaiskatsaus

Julkiset hankinnat - ajankohtaiskatsaus Julkiset hankinnat - ajankohtaiskatsaus Kuntamarkkinat Juha Myllymäki Johtava lakimies Juha Myllymäki 12.9.2012 Ajankohtaiskatsaus Ajankohtaista hankinnoista» Juha Myllymäki, johtava lakimies Hankintadirektiivien

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2009

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2009 Julkinen talous 2010 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2009 Kuntien menojen kasvu hidastui vuonna 2009 Kuntien käyttökustannukset olivat vuonna 2009 yhteensä,7 miljardia euroa. Tämä on,8 prosenttia

Lisätiedot

3.5.2005. Lausunto kainuun maakunnan hallintokokeilun maksuosuuksien ja lukion yksikköhintarahoituksen

3.5.2005. Lausunto kainuun maakunnan hallintokokeilun maksuosuuksien ja lukion yksikköhintarahoituksen Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto LAUSUNTO 68 3.5.2005 Lausunto kainuun maakunnan hallintokokeilun maksuosuuksien ja lukion yksikköhintarahoituksen kirjaamisesta 1 Lausuntopyyntö Kainuun hallintokokeilusta

Lisätiedot

Talous- ja toimintatilaston kokonaisuus. Syventävä Oulu Tampere

Talous- ja toimintatilaston kokonaisuus. Syventävä Oulu Tampere Talous- ja toimintatilaston kokonaisuus Syventävä 10.4.2013 Oulu 17.4.2013 Tampere Tiedonkeruun muutokset Tiedonkeruun viimeisimmät muutokset http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kuntatalous/talous-toimintatilaston-luokitukset/sivut/default.aspx

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

Toiminta- ja taloustilaston erityiskysymykset koulutoimessa

Toiminta- ja taloustilaston erityiskysymykset koulutoimessa Toiminta- ja taloustilaston erityiskysymykset koulutoimessa 11.4.2013 Oulu 18.4.2013 Tampere Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv Etunimi Sukunimi titteli Taulukko 41 Tiedot kerätään vuosittain talous- ja

Lisätiedot

Lapin maakuntatilaisuus 23.5.2016

Lapin maakuntatilaisuus 23.5.2016 Lapin maakuntatilaisuus 23.5.2016 Lapin maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Tulevaisuuden kunta verkkoaivoriihen välitulokset Aineistot: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet

Lisätiedot

Maakuntien koetalousarvion laadinta

Maakuntien koetalousarvion laadinta Maakuntien koetalousarvion laadinta Pääkohdat ohjeluonnoksesta 25.5.2018 Miia Kiviluoto Maakuntien koetalousarvio Koetalousarvion laadinnan keskeiset tavoitteet Tiedon lisäämistä rahoituksen riittävyydestä,

Lisätiedot

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA Palveluiden järjestäminen Nykyisen mallin mukainen toiminta (0 vaihtoehto). Muutosesitys

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

KYHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien valtuustot hyväksyvät Selänteen tilinpäätöksen.

KYHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien valtuustot hyväksyvät Selänteen tilinpäätöksen. Kuntayhtymähallitus 17 28.02.2013 Tarkastuslautakunta 28 16.05.2013 Tarkastuslautakunta 35 28.05.2013 Tilinpäätös vuodelta 2012 23/02.02.02/2013 KYHALL 28.02.2013 17 Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen

Lisätiedot

Eksoten palvelut 2010-2013. 28.7.2014 Annaleena Rita

Eksoten palvelut 2010-2013. 28.7.2014 Annaleena Rita Eksoten palvelut 2010-2013 28.7.2014 Annaleena Rita 1 PALVELUJEN PEITTÄVYYS JA KUSTANNUSKEHITYS 28.7.2014 Annaleena Rita 2 Lasten ja nuorten palvelut 2010-2013; suoritteet 2010 2011 2012 2013 Lastensuojelun

Lisätiedot

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin Kanta-liittyjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 1.1 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen säädöstausta... 1 1.2 Sähköisen lääkemääräyksen säädöstausta... 1 2 Käsitteet...

Lisätiedot

Yritykset mukaan hyvinvointipalveluiden tuottamiseen Toimitusjohtaja Anssi Kujala

Yritykset mukaan hyvinvointipalveluiden tuottamiseen Toimitusjohtaja Anssi Kujala Yritykset mukaan hyvinvointipalveluiden tuottamiseen Toimitusjohtaja Anssi Kujala 19.5.2009 1 Julkisen palvelutuotannon tehostaminen Resurssit Tarpeet, Vaateet, Odotukset Julkista kehittämällä johtaminen,

Lisätiedot

KUNTAPALVELUT Presidenttifoorumi 16.9.2008. Toimitusjohtaja Risto Parjanne

KUNTAPALVELUT Presidenttifoorumi 16.9.2008. Toimitusjohtaja Risto Parjanne KUNTAPALVELUT Presidenttifoorumi 16.9.2008 Toimitusjohtaja Risto Parjanne Palveluista selviytyminen edellyttää kuntien aseman säilymistä vahvana (järjestämisvastuu) hyvää taloutta henkilöstön saatavuutta

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Kuntien yhteistoiminta kunnan talousarviossa ja kirjanpidossa

Kuntien yhteistoiminta kunnan talousarviossa ja kirjanpidossa Kuntien yhteistoiminta kunnan talousarviossa ja kirjanpidossa Investointien rahoitus Käyttötalouden maksuosuudet Omaisuuden siirrot Jäsenkunnan eroaminen kuntayhtymästä Yhteistoiminnan muodot kuntalaissa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntatilaisuus

Etelä-Savon maakuntatilaisuus Etelä-Savon maakuntatilaisuus 11.5.2016 Etelä-Savon maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Aineistot: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet Etelä-Savon maakuntatalous Etelä-Savon

Lisätiedot

Arviointikertomuksessa esitettyjen havaintojen ja johtopäätösten osalta hyvinvointikuntayhtymä toteaa seuraavaa:

Arviointikertomuksessa esitettyjen havaintojen ja johtopäätösten osalta hyvinvointikuntayhtymä toteaa seuraavaa: 23.6.2015 Raahen kaupunginhallitus Vastaus Raahen kaupungin tarkastuslautakunnan 12.5.2015 antamaan arviointikertomukseen 2014. Raahen kaupungin tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan tarkastellut

Lisätiedot

Joroisten kunta TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014. Käyttötalousosa Menot Tulot Netto Selitys

Joroisten kunta TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014. Käyttötalousosa Menot Tulot Netto Selitys Joroisten kunta TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014 Käyttötalousosa Menot Tulot Netto Selitys Keskushallinto Palkanlaskentapalvelut Tuotemäärä jää arvioidusta 3550 palkkatapahtumaa, totetuma-arvio 3272, alkuperäinen

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Waltti Tvv = toimivaltainen viranomainen 1. Matkakorttimaksu (yksikäyttökortti)» Kertaluonteinen maksu» Kirjaus: Myyntituotot tai Liiketoiminnan tuotot (liikelaitos);

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Juankoski, Kaavi, Rautavaara n kaupunki, Juankosken kaupunki, Kaavin kunta ja Rautavaaran kunta ovat sopineet

Lisätiedot

Nettokustannusten vertailu 22.1.2009 PALVELUJEN NETTOKUSTANNUSTEN VERTAILU. Kouvola

Nettokustannusten vertailu 22.1.2009 PALVELUJEN NETTOKUSTANNUSTEN VERTAILU. Kouvola PALVELUJEN NETTOKUSTANNUSTEN VERTAILU PALVELUJEN NETTOKUSTANNUSTEN VERTAILU LÄHTÖTIEDOT Väestötiedot 31.12 27 (Tilastokeskus) Talous- ja toimintatilasto 27 (Tilastokeskus) (tehtäväluokitukset http://tilastokeskus.fi/keruu/kutall/lisaohjeita6.pdf

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015

TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito ja -peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos JYTA Peruspalvelulautakunta TOHOLAMMIN KUNNAN PERUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA PALVELUSOPIMUS 2015 1. Sopimuksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus ja rakenteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus ja rakenteet Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus ja rakenteet Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus- ja rakennefoorumi Kuntamarkkinat 13.9.2012 Tuula Haatainen Varatoimitusjohtaja Esityksen sisältö Palvelujen kysyntä

Lisätiedot

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2016

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2016 Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 216,7 % 4,7 % 9,8 %,6 % 2,4 % 6,3 % 7,9 % 2,5 % 36,1 % 11, % Toimintakulut 37,13 mrd. : Palkat ja palkkiot 15,93 mrd. Henkilösivukulut 4,85 mrd. Palvelujen

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien ulkoiset menot ja tulot

Kuntien ja kuntayhtymien ulkoiset menot ja tulot ulkoiset menot ja tulot Päivitetty 31.5 julkaistujen tilinpäätösennakkotietojen mukaan. Mikko Mehtonen 5.6.2019 Laskelma kuntien ja ulkoisista menoista vuonna 2018 ( mrd. - % ) 2,04; 4 % 4,85; 11 % 16,37;

Lisätiedot

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2017

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2017 Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 17,9 % 4,6 %,5 %,6 % 3,8 % 5, % 8,2 % 21,5 % 36,1 % 9,8 % Toimintakulut 36,68 mrd. : Palkat ja palkkiot 15,88 mrd. Henkilösivukulut 4,32 mrd. Palvelujen

Lisätiedot

Käyttötalous Lasten päiväkotihoito Sosiaali- ja terveystoimi Lasten päivähoito Menot

Käyttötalous Lasten päiväkotihoito Sosiaali- ja terveystoimi Lasten päivähoito Menot 204 Lasten päiväkotihoito Sosiaali- ja terveystoimi Lasten päivähoito Menot 2013 204 Palkat 0100 7 646 Eläkevakuutusmaksut 0370 2 249 Muut sosiaalivakuutusmaksut 0380 471 Asiakaspalveluiden ostot 2 926

Lisätiedot

7.2.1997 Lausunto 7 LAUSUNTO LAHJOITUSRAHASTON KIRJANPIDOLLISESTA KÄSITTELYSTÄ. Lausuntopyyntö

7.2.1997 Lausunto 7 LAUSUNTO LAHJOITUSRAHASTON KIRJANPIDOLLISESTA KÄSITTELYSTÄ. Lausuntopyyntö 7.2.1997 Lausunto 7 LAUSUNTO LAHJOITUSRAHASTON KIRJANPIDOLLISESTA KÄSITTELYSTÄ Lausuntopyyntö Kunta A, lausunnon hakijana, on pyytänyt lausuntoa testamentin perusteella lahjoituksena saadun tilan ja lahjoitukseen

Lisätiedot

Pirkanmaan maakuntatilaisuus

Pirkanmaan maakuntatilaisuus Pirkanmaan maakuntatilaisuus 26.4.216 Pirkanmaan maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Tulevaisuuden kunta -verkkoaivoriihen välitulokset Aineistot: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet

Lisätiedot

Pirkanmaan kuntapäivä Tampere

Pirkanmaan kuntapäivä Tampere Pirkanmaan kuntapäivä Tampere 19.9.2012 Tuula Haatainen varatoimitusjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Palvelurakennetyöryhmän väliraportti Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja

Lisätiedot

Käyttötalous Lasten päiväkotihoito Sosiaali- ja terveystoimi Lasten päivähoito Menot

Käyttötalous Lasten päiväkotihoito Sosiaali- ja terveystoimi Lasten päivähoito Menot 204 Lasten päiväkotihoito Sosiaali- ja terveystoimi Lasten päivähoito Menot 2013 204 Palkat 0100 7 693 Eläkevakuutusmaksut 0370 2 168 Muut sosiaalivakuutusmaksut 0380 461 Asiakaspalveluiden ostot 2 963

Lisätiedot

Korjauslista vuoden 2019 talousarvioon,

Korjauslista vuoden 2019 talousarvioon, Sivu 1 / 20 Korjauslista vuoden 2019 talousarvioon, 19.11.2018 Jäljessä on listattu korjatut kohdat (ei alkuperäistä esitystä), ellei muuta ole mainittu. Yleiset lähtökohdat s. 3-4) Esipuhe Talousarviossa

Lisätiedot

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN. Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje

KETKÄ LIITTYVÄT KANTA-PALVELUIHIN. Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin. Kanta-liittyjän ohje Ketkä liittyvät Kanta-palveluihin Kanta-liittyjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Käsitteet... 1 3 Kanta-palveluun liittyjät... 2 3.1 Potilastiedon arkistoon liittyjät... 2 3.2 Sähköiseen reseptiin liittyjät...

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2013 Yhtymävaltuuston seminaari Yhtymävaltuusto

TILINPÄÄTÖS 2013 Yhtymävaltuuston seminaari Yhtymävaltuusto TILINPÄÄTÖS 2013 Yhtymävaltuuston seminaari 10. -11.6.2014 Yhtymävaltuusto 11.6.2014 Talousjohtaja Elisa Kusmin Tilinpäätös 2013 tuloslaskelma vertailu Tuloslaskelma/Milj. Muutettu Toteuma % Toteuma %

Lisätiedot

Loimaan kaupunki Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Terveys- ja hoivapalvelut. AVOSAIRAANHOIDON KORVAUSLASKELMA 2016 Kuntalaskutus (TervhL 58 )

Loimaan kaupunki Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Terveys- ja hoivapalvelut. AVOSAIRAANHOIDON KORVAUSLASKELMA 2016 Kuntalaskutus (TervhL 58 ) AVOSAIRAANHOIDON KORVAUSLASKELMA 2016 Asiakasmaksut Muut tuotot yhteensä 234 500 60 600 295 100 Henkilöstökulut Palvelujen ostot Sisäiset hallintokustannukset Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut

Lisätiedot

Kuntamarkkinat Palveluasuminen ja hankintalainsäädäntö

Kuntamarkkinat Palveluasuminen ja hankintalainsäädäntö Kuntamarkkinat Palveluasuminen ja hankintalainsäädäntö Juha Myllymäki Johtava lakimies Suomen Kuntaliitto Palvelujen järjestäminen JÄRJESTÄMISVASTUU KUNTA ISÄNTÄKUNTA (YHTEISTOIMINTA-ALUE) KUNTAYHTYMÄ

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI TIIVISTÄ TIETOA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tuottaa jäsenkuntiensa tarvitsemia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystyksen sekä eräitä sosiaalihuollon palveluja

Lisätiedot

Kunnallisen palvelujärjestelmän uudistamisen haasteet ja kolmas sektori

Kunnallisen palvelujärjestelmän uudistamisen haasteet ja kolmas sektori Kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tuottajana: haasteet ja uudet mahdollisuudet seminaari 12.4.2010 Kunnallisen palvelujärjestelmän uudistamisen haasteet ja kolmas sektori Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja

Lisätiedot

Pohjanmaan maakuntatilaisuus

Pohjanmaan maakuntatilaisuus Pohjanmaan maakuntatilaisuus 6.4.2016 Pohjanmaan maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Tulevaisuuden kunta -verkkoaivoriihen välitulokset Pohjanmaan maakuntatalous Maakuntatilaisuus

Lisätiedot

KanTa. Liittyjät -ohje v. 1.0

KanTa. Liittyjät -ohje v. 1.0 1 (20) KanTa Liittyjät -ohje v. 1.0 2 (20) Sisältö Säädöstausta... 3 1 Liittymään velvoitetut terveydenhuollon organisaatiot ja apteekit... 4 2 Terveydenhuollon toimintayksikkö... 6 1. Kansanterveyslain

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 25.9.2012 liite nro 7 Virallinen budjetti Ulkoinen/Sisäinen 01.01.2014-31.12.2014

Perusturvalautakunta 25.9.2012 liite nro 7 Virallinen budjetti Ulkoinen/Sisäinen 01.01.2014-31.12.2014 Äänekosken kaupunki Sivu 1 01000310 Hallinto TULOSLASKELMA TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Muut suoritteiden myyntituotot 3140 Työsuorituksien myyntituotot 10.400 10.000 4.188 8.000-20,0 Muut suoritteiden

Lisätiedot

Sote-rahoituksesta ja henkilöstöstä. Hallituksen kokous 7.5.2014 Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen

Sote-rahoituksesta ja henkilöstöstä. Hallituksen kokous 7.5.2014 Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen Sote-rahoituksesta ja henkilöstöstä Hallituksen kokous 7.5.2014 Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen Sote rahoituksen periaatteista: kansallisesti ei lisää tehtäviä kuntien rahoitus sote-alueelle painotetulla

Lisätiedot

TOIMINTATULOT YHTEENSÄ

TOIMINTATULOT YHTEENSÄ Sivistystoimiala ENNUSTE E 31.12.2017 2018 2018 2019 2020 2021 (1.000 ) (1.000 ) (1.000 ) TOIMINTUOTOT Myyntituotot 11 803 855 10 859 453 10 833 157 10 042 426 10 967 626 925 200 9 909 552 10 146 709 10

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta Julkinen talous 2014 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2013 ennakko Kuntien lainakanta jatkoi kasvuaan, mutta toimintakulujen kasvu hidastui vuonna 2013 Tilastokeskuksen keräämien tilinpäätöstietojen

Lisätiedot

Kainuun maakuntatilaisuus

Kainuun maakuntatilaisuus Kainuun maakuntatilaisuus 19.4.2016 Kainuun maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Tulevaisuuden kunta -verkkoaivoriihen välitulokset Aineistot: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet

Lisätiedot

NETTOMENOT PER ASUKAS 1-8/ Sote yhteensä Sosiaalitoimi yht

NETTOMENOT PER ASUKAS 1-8/ Sote yhteensä Sosiaalitoimi yht n kaupunki / Sosiaali- ja terveystoimi Asukasluku NETTOMENOT PER ASUKAS 1-8/2014 31.12.2013 47 031 KOKKOLA JA 58 SUURINTA KUNTAA Nettomenot, /as. Keskiarvo Erotus Laskenn.kust. Sijoitus Tammi-elokuu 2014

Lisätiedot

Tilinpäätösennuste 2018

Tilinpäätösennuste 2018 Tilinpäätösennuste 2018 Työvaliokunta 13.2.2019 TPE vs MTA III (yhtymä ilman liikelaitoksia) (1000 ) MTA 2018 TPE 2018 TOT % Toimintatuotot yhteensä 735 095 732 525 99,7 % Toimintakulut yhteensä 721 803

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta

Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta Julkinen talous 2013 Kuntien ja kuntayhtymien talous ja toiminta 2012 ennakko Kuntien taloustilanne heikkeni selvästi vuonna 2012 Tilastokeskuksen keräämien tilinpäätöstietojen mukaan kuntien yhteenlaskettu

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakuntatilaisuus

Päijät-Hämeen maakuntatilaisuus Päijät-Hämeen maakuntatilaisuus 22.4.2016 Päijät-Hämeen maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Tulevaisuuden kunta -verkkoaivoriihen välitulokset Aineistot: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet

Lisätiedot

ARTTU kuntaseminaari. Kuntatalo Pentti Meklin emeritusprofessori

ARTTU kuntaseminaari. Kuntatalo Pentti Meklin emeritusprofessori ARTTU kuntaseminaari Kuntatalo 15.12.2011 Pentti Meklin emeritusprofessori Tavoitteena on elinvoimainen ja toimintakykyinen sekä eheä kuntarakenne. II vaiheen keinot a. Johtamisjärjestelmä rakenne ja toiminta

Lisätiedot

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä 13.4.2016 Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Maan viidenneksi suurin

Lisätiedot

Kustannus- ja palvelujen käyttötiedot sosiaali- ja terveydenhuollossa

Kustannus- ja palvelujen käyttötiedot sosiaali- ja terveydenhuollossa Kustannus- ja palvelujen käyttötiedot sosiaali- ja terveydenhuollossa Henkilökohtainen budjetointi sosiaalialalla - Palvelujen kustannukset ja kustannusvaikuttavuus seminaari Esityksen sisältö Kustannukset

Lisätiedot

Tampereen kaupungin. tilinpäätös 2014. 30.3.2015 Hallinto- ja talousryhmä

Tampereen kaupungin. tilinpäätös 2014. 30.3.2015 Hallinto- ja talousryhmä Tampereen kaupungin tilinpäätös 2014 1 Tilikauden tulos ja taloudellinen asema 2 Tuloslaskelma TILIKAUDEN TULOS 19,3 milj. (TP2014) NETTOMENOT +0,5 % (TP2014/ TP2013) VERORAHOITUS + 3,3 % (TP2014/ TP2013)

Lisätiedot

TILASTOKYSELY PERUSTERVEYDENHUOLLON TOIMINNASTA (3.1.2011)

TILASTOKYSELY PERUSTERVEYDENHUOLLON TOIMINNASTA (3.1.2011) TILASTOKYSELY PERUSTERVEYDENHUOLLON TOIMINNASTA (3.1.2011) Toimintavuosi 2010 TILASTOINNIN YLEISOHJEITA Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kerää perusterveydenhuollon tiedot nettilomakkeella. Vuoden

Lisätiedot

Ratkaisuja. kunnan terveyspalveluihin

Ratkaisuja. kunnan terveyspalveluihin Ratkaisuja kunnan terveyspalveluihin Valinnanvapaus parantaa kuntalaisten asemaa. Terveyspalvelut kuntalaisille Terveyspalveluiden tuotanto LPY korostaa kuntavaaleissa kansalaisten valinnanvapauden lisäämistä.

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

KANSALAISOPISTOT JA KESÄYLIOPISTOT

KANSALAISOPISTOT JA KESÄYLIOPISTOT TÄYTTÖOHJE 1(6) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015 KANSALAISOPISTOT JA KESÄYLIOPISTOT Vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 21 1 momentin mukaan vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitäjän

Lisätiedot

Satakunnan maakuntatilaisuus

Satakunnan maakuntatilaisuus Satakunnan maakuntatilaisuus 14.4.2016 Satakunnan maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Tulevaisuuden kunta -verkkoaivoriihen välitulokset Aineistot: www.kunnat.net/maakuntatilaisuudet

Lisätiedot

Organisaatioselvitys sis. ulkoiset ja sisäiset erät

Organisaatioselvitys sis. ulkoiset ja sisäiset erät Organisaatioselvitys sis. ulkoiset ja sisäiset erät Kaupunki ja liikelaitokset Ta+lta 2018 Ta 2019 Lta 2019 Ts 2020 Muutos 2020 Ts 2021 Muutos 2021 Toimintatulot 60 978 682 61 407 908 61 639 207 60 402

Lisätiedot

% TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,7

% TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,7 Viitasaaren kaupunki Sivu 1 YLEISHALLINTO KÄYTTÖ Täydet valtiolta saadut korvaukset 3.000 100,0 Korvaukset kunnilta ja kuntayhteisöiltä 3.200 3.200 Muut suoritteiden myyntituotot 278.648 324.989 16,6 281.848

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot

Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastot Tilastointiohjeet 2009 Sisällysluettelo 3 Taulukko 01 Käyttötalous meno- ja tulolajeittain 21 Taulukko 01 Käyttötalous tehtävittäin 76 Taulukko 02 Investoinnit

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 689/02.02.00/2014 164 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2015 Sosiaali ja terveyskeskuksen johtoryhmä: Tilaajan arvio Kaupunginhallitus

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS talousjohtaja Ari Luostarinen. Jämsä elämäsi tarina

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS talousjohtaja Ari Luostarinen. Jämsä elämäsi tarina JÄMSÄN KAUPUNKI TALOUSARVION MUUTOS 9.4.2017 talousjohtaja Ari Luostarinen Jämsä elämäsi tarina 1 TULOSLASKELMAN TUNNUSLUVUT Tavoitetaso Tuloslaskelman tunnusluvut 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Lisätiedot

yhteistyössä ja kumppanuudessa Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys 10.2.2015

yhteistyössä ja kumppanuudessa Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys 10.2.2015 Sote-alan kehittäminen yhteistyössä ja kumppanuudessa Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys 10.2.2015 Sote-uudistus tulee ja muuttaa rakenteita Järjestämisvastuu Järjestämisvastuu t ja tuotantovastuu

Lisätiedot

Lomautuksia ja irtisanomisia luvassa?

Lomautuksia ja irtisanomisia luvassa? Lomautuksia ja irtisanomisia luvassa? Tiedotustilaisuus KT:n henkilöstömenosäästötiedustelun tuloksista 11.12.2013 Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen KT:n henkilöstömenosäästötiedustelu Tiedustelussa selvitettiin

Lisätiedot