Microsoft Word-tekstinkäsittelyohjelman

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Microsoft Word-tekstinkäsittelyohjelman"

Transkriptio

1 Microsoft Word-tekstinkäsittelyohjelman opas

2 Tähän oppaaseen on koottu opiskelussa tarvittavia Word-ohjelman perustoimintoja. Pidemmälle vietyjä ohjeita löytyy opaskirjoista ja muista lähteistä. Tämä opas palvelee sellaisia aikuisopiskelijoita, jotka eivät ole tottuneita ohjelman käyttäjiä ja tarvitsevat nopeat ja selkeät ohjeet juuri tarvitsemiensa toimintojen suorittamiseen. Tämä opas on laadittu Opetushallituksen rahoittaman Kesäyliopistojen tvt- hankkeen mahdollistamana. Hankkeessa on mukana kahdeksan kesäyliopistoa. Oppaan ohjeet on laatinut Ari Paanala, joka on myös taittanut oppaan.

3 Sisällysluettelo Sisällysluettelon teko ja päivittäminen 4 Kansisivun teko, sivunumeroinnin aloittaminen vasta leipätekstisivulta 6 Lisää uusi osio 8 Alaviitteiden teko 8 Tavutuksen lisääminen 9 Taulukon lisääminen ja muotoilu 9 Kuvan lisääminen 10 Pikanäppäimet 11 Mistä lisäohjeita? 12

4 Ohjeet on laadittu suomenkieliselle Word2003 versiolle. Suluissa on englanninkielinen komento (command). Sisällysluettelon teko ja päivittäminen Sisällysluettelo voidaan luoda kolmella eri tavalla. Tässä käydään läpi yleisin tapa ja siihen liittyvät toimenpiteet. Tekstiä kirjoittaessasi voit edistää sisällysluettelon nopeaa käyttöönottoa käyttämällä: kuvassa näkyvää tyyli-kohtaa. Tavallista tekstiä kirjoittaessasi käytä tyyliä Normaali ja otsikoita ja otsikoiden eri tasoja kirjoittaessasi käytä Otsikko 1, Otsikko 2 ja Otsikko 3 -tasoja. Kun olet kirjoittanut tekstisi voi lisätä Sisällysluettelon seuraavalla tavalla: Mene kursorilla siihen kohtaan mihin haluat sisällysluettelon tulevan. Sisällysluettelo voi sijaita missä tahansa kohtaa tekstiä, mutta yleensä sen paikka on alussa. Valitse ylävalikosta seuraavasti: Lisää (Insert) -- > Viite (Reference) Hakemisto ja luettelot (Index and Tables). Saat tämän näköisen valikon josta voi valita Sisällysluettelo (Table of Contents) -välilehden. Voit kokeilla eri vaihtoehtojen vaikutusta sisällysluettelon muokkaantumiseen mm. ottaa sivunumerot päälle ja pois jne.

5 Kahta muuta tapaa voit tarkastella Word-ohjelman omista ohjeista ja opetella esimerkiksi merkitsemään itse ne tekstin osat joita käytetään sisällysluettelon pohjana. Sisällysluettelon päivittäminen tapahtuu niin, että menet hiirellä luettelon ensimmäisen rivin vasempaan reunaan ja klikkaat kursorin siihen. Tämän jälkeen luettelo maalautuu harmaaksi ja painamalla F9-funktionäppäintä saa sisällysluettelon päivittymään. Voit valita haluatko päivittää pelkät sivunumerot vai päivittää koko sisällysluettelon. Jos haluat liikkua suoraan sisällysluettelon johonkin tiettyyn kohtaan paina ctrl-näppäin pohjaan ja klikkaa sisällysluettelon sitä otsikkoa mihin haluat siirtyä. Word siirtää sinut klikkaamasi kohdan alkuun.

6 Kansisivun teko, sivunumeroinnin aloittaminen vasta leipätekstisivulta Kansisivun teko tapahtuu yleensä siten, että määritellään sivunumerot alkamaan vasta ns. toiselta sivulta. Jos teet vain normaalia sivunumerointia ilman kansilehteä yms. monipuolisempia vaatimuksia voit valita sivunumeroinnin ylävalikosta Lisää (Insert) ja Sivunumerot (Page Numbers). Jos haluat tehdä esimerkiksi kansilehden tai muita monimutkaisia vaihtoehtoja niin pääset niihin käsiksi helpoiten Näytä ylävalikosta Yläja alatunnistekohta (Tämä vaihtelee eri Word versioissa).

7 Sivun asetukset kohdasta valitsemalla saa näkyville seuraavanlaiset valinnat: Jos kursorisi on sillä sivulla mistä haluat aloittaa sivunumeroinnin voit ottaa käyttöön: Tiedosto (Page Setup) Asettelu (Layout) - -> Käyttöalue (Apply to): kohdasta valinnasta Tästä eteenpäin (This point forward). Tällöin Word ymmärtää, että tämä on ensimmäinen sivu ja kansilehti jää ilman sivunumeroa ja että sitä ymmärrettäisiin ensimmäiseksi sivuksi. HUOMAA! Jaat tässä tekstisi osioihin joihin tulee erilliset sivunumeroinnit. Kansisivuosiossa sivunumeroa ei näy ja se voidaan laittaa alkamaan seuraavassa osiossa mistä numerosta tahansa. Tämän jälkeen saat sivunumeroinnin voit aloittaa painamalla: Kohtaa Lisää sivunumero.

8 Lisää uusi osio Lisää (Add) Vaihto (Break) toiminnon kautta saat tehtyä vaihtoa eri osioihin eli uudelle sivulle, palstalle ja saat myös tehtyä vaihdon seuraavalla sivulle jne. Alaviitteiden teko Ala- tai loppuviitteet saat tehtyä seuraavalla tavalla: Lisää (Insert) Viite (Reference) Alaviite (Footnote)

9 Valinnan jälkeen pääset seuraavanlaiseen ikkunaan: Sijainnista voi valita tuleeko viite tekstiin alaviitteeksi vai loppuviitteeksi. Muodosta voi valita numeron muodon, mahdollisen oman merkin joka kuvaa alaviitettä jne. Kannattaa myös huomata, että koskeeko viitteet koko tekstiä vai vain tiettyä tekstin osaa. Tavutuksen lisääminen Työkalut (Tools) Kieli (Language) Tavutus (Hyphenation) Taulukon lisääminen ja muotoilu Word:ssa voi lisätä taulukkoja useammalla tavalla. Voit lisätä yksinkertaisen taulukon esimerkiksi seuraavalla tavalla: Kuten huomaat taulukon voit tehdä piirtämällä itse Taulukko (Sheet) (Piirrä Taulukko) tai Lisää (Add) Taulukko (Sheet). Lisää taulukko -valikossa voi itse päättää montako saraketta ja montako riviä taulukossasi on. Samalla voit valita millä tavalla taulukko sovitetaan käytettävissä olevaan tilaan.

10 Jos käytät monimutkaisempia taulukoita esimerkiksi työselostuksien osana tai haluat tuoda Excel-taulukkolaskennasta kustannusarvioita yms. Word:n osaksi kannattaa käyttää Lisää Objekti -toimintoa tai kopioida Excelin taulukosta tietty kohta ja liittää se osa Excel-taulukkoa suoraan Word-dokumentin osaksi. Kuvan lisääminen Kuvan lisääminen tapahtuu samalla tapaan kuin jonkun Objektin lisääminen. Valikosta Lisää (Add) Kuva (Picture) Tiedostosta (From files).

11 Pikanäppäimet Jos haluat nopeuttaa Word:n käyttöä, kannattaa opetella pikanäppäimien käytön. Niitä on myös syytä opetella välttääksesi hiirikäden, joka saattaa edellyttää lääkärinhoitoa ja pitkääkin lepoa. Pikanäppäimet koostuvat yleensä erikoisnäppäimistä (Ctrl, Shift/vaihto, Alt ja Tab). Ctrl tulee sanasta Control. Shift-näppäin on sama näppäin jonka alas painamalla saa kyseisestä kirjaimesta ison kirjaimen. Alt-näppäin tulee sanoista Alternate. Peruspikanäppäinkomennot joita kannattaa opetella käyttämään ovat: Komento Selitys Tarkennukset ctrl-z Undo / kumoa kirjoitus Tämän pääasiallisin tarkoitus on kumota muutokset joita olet tehnyt ennen viimeistä poistoa. Tällä voi myös muuttaa Wordin muuttaman ison alkukirjaimen pieneksi, jos huomaa muutoksen heti ja automaattimuotoilut on päällä. ctrl-x Cut / Leikkaa Leikkaa maalaamasi osan tekstistä pois. Voit liittää sen myöhemmin muualle. ctrl-c Copy / Kopioi Kopioi maalamasi osan liittääksesi sen myöhemmin eri kohtaan tai toiseen ohjelmaan. ctrl-v Paste / Liitä Liitä äskeinen kopioimasi tekstiin. ctrl-y Repeat / Toista Voit tehdä samaa toimintoa monta kertaa peräkkäin. ctrl-f Find / Etsi Samasta komennosta löytyy myös Replace / Korvaa toiminto jonka käyttöä kannattaa harjoitella ensimmäisenä helpoissa teksteissä. ctrl-b Bold / Lihavoi Teksti, jonka lihavoit jälkikäteen, tulee olla valittu maalaamalla. ctrl-i Cursive / Kursivoi Valitse teksti maalaamalla.

12 Pikanäppäinkomennot löytyvät valikoiden teksteistä hiirellä klikattavan kohdan vierestä. Pikanäppäimien opettelu nopeuttaa kirjoittamistasi monella tapaa. Netistä löydät erilaisia listauksia pikanäppäimistä ja niitä löytyy koko Windowsista ja eri ohjelmista melko huikea määrä! Jos käytät esimerkiksi nettiselainta, sähköpostia ja Exceliä tai muita ohjelmia, samaan aikaan voit painaa Alt-näppäimen pohjaan ja painamalla Alt pohjassa samaan aikaan Tab -näppäintä pääset nopeammin siirtymään eri ohjelmien välillä. Yksi nopeuttava keino esimerkiksi jälkeenpäin huomatun virheen korjaamiseen muutaman sanan päässä takanapäin saa monen tarttumaan hiireen. Tämä on turhaa, koska voit siirtyä kyseiseen sanaan painamalla Ctrl-näppäimen pohjaan ja painamalla nuolinäppäimiä haluttuun suuntaan oikealle tai vasemmalle. Kyseinen valinta vie kursoria aina yhden sanan tai erikoismerkin verran eteenpäin. Painamalla ylös- ja alas -näppäimiä voi siirtyä edelliseen rivivaihdon / kappaleen alkuun. Mistä lisäohjeita? Word on Microsoft Oy:n ohjelmisto ja kyseisen yhtiön sivuilta löytyy hyvät ohjeet eri Microsoft ohjelmien käyttöön. Näin myös Word:n. Kannattaa ohjeita etsiessä lähteä aluksi selvittää mikä Word-versiota käytät. Tämä löytyy valikosta Ohje-valikosta, kohdasta Tietoja Microsoft Office Wordista:

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Aalto Yliopiston Teknillinen Korkeakoulu Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunta Kemian laitos Fysikaalisen kemian ja sähkökemian tutkimusryhmä WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Annukka Aarnio asantasa@cc.hut.fi

Lisätiedot

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 SOLUJEN TÄYTTÄMINEN JA MUOKKAAMINEN...4 SOLUUN KIRJOITTAMINEN...4 TEKSTIEN JA LUKUJEN KORJAUS...5 TEKSTIEN JA LUKUJEN MUOKKAUS...5

Lisätiedot

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen Word 2010 Tehokas käyttö Päivitetty 2.11.2012 2000-2012 Sisällysluettelo: 1 Johdanto... 1 2 Asetukset... 1 2.1 Oletusasetukset... 1 2.2 Riviväli ja välistys... 1 3 Tyylit asiakirjassa... 4 3.1 Yleistä

Lisätiedot

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Käyttöoikeustiedot Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seinäjoki 2015 SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS SukuJutut 1.3.2015 Copyright 1993-2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seppo

Lisätiedot

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Käsikirja Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Copyright 2010 Parametric Technology Corporation. Parametric Technology Corporation omistaa sekä tämän ohjelman että siihen kuuluvan dokumentaation tekijänoikeudet.

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78)

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Sisältö KOULUTUKSEN SISÄLTÖ... 3 MIKÄ ON CONDES?... 4 CONDESIN OSAT JA

Lisätiedot

1 Dreamweaver MMX. 2 Tekstin muokkaus

1 Dreamweaver MMX. 2 Tekstin muokkaus 1 Dreamweaver MMX Dreamweaverissa on samantyylisiä paletteja kuin Photoshopissa. Niitä voi olla auki useampia, mutta alkuun tarvitaan vain Properties palettia joten sulje ensin kaikki paletit ja napauta

Lisätiedot

Aki Taanila SPSS OPAS

Aki Taanila SPSS OPAS Aki Taanila SPSS OPAS 2.10.2009 SISÄLLYS 0 JOHDANTO... 1 1 AINEISTON TALLENTAMINEN... 2 1.1 Muuttujien määrittely... 2 1.2 Aineiston syöttäminen... 5 1.3 Aineiston tallentaminen ja avaaminen... 6 1.4 Aineistojen

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Aki Taanila. IBM SPSS Statistics 21

Aki Taanila. IBM SPSS Statistics 21 Aki Taanila IBM SPSS Statistics 21 23.1.2013 SISÄLLYS 0 JOHDANTO... 1 1 AINEISTO... 3 1.1 Excel- tai teksti-muotoisen aineiston avaaminen... 3 1.2 Muuttujien määrittelyt... 3 1.3 Aineiston syöttäminen...

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

Anne-Mari Näsi 15.2.2010 EXCELIN PIKAKÄYTTÖOHJE (EXCEL 2007)

Anne-Mari Näsi 15.2.2010 EXCELIN PIKAKÄYTTÖOHJE (EXCEL 2007) Anne-Mari Näsi 15.2.2010 EXCELIN PIKAKÄYTTÖOHJE (EXCEL 2007) TAULUKON NIMEÄMINEN 1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Taul1 eli taulukon nimen kohdalla. Valitse kohta Nimeä uudelleen. 2. Kirjoita taulukolle

Lisätiedot

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Sisällys 1 Opiskelijana Moodlessa ohje 1 1.1 Kirjautuminen Moodleen 1 1.2 Etusivu 2 1.3 Navigointi 3 1.4 Minun Moodleni 4 1.5 Omat käyttäjätiedot 4 1.6 Omien käyttäjätietojen

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Mikä Linux on?... 2 Lubuntu yleiskatsaus... 5 Tiedostojen hallinta... 9 Asetukset ja ylläpito... 13 Komentorivi... 23 Hyödyllisiä linkkejä...

Mikä Linux on?... 2 Lubuntu yleiskatsaus... 5 Tiedostojen hallinta... 9 Asetukset ja ylläpito... 13 Komentorivi... 23 Hyödyllisiä linkkejä... 1. Mikä Linux on?... 2 1.1. Vahvuudet ja heikkoudet... 2 1.2. Tietoturva... 3 1.3. Linux-ohjelmat vs. Windows-ohjelmat... 3 1.4. Erilaiset jakeluversiot (distribuutiot eli distrot)... 4 2. Lubuntu yleiskatsaus...

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

Johdatus ArcGIS 10 ohjelmiston käyttöön

Johdatus ArcGIS 10 ohjelmiston käyttöön OULUN YLIOPISTON MAANTIETEEN LAITOKSEN OPETUSMONISTE NO. 42 Johdatus ArcGIS 10 ohjelmiston käyttöön Harri Antikainen & Piia Kortsalo Oulu 2012 2 Johdatus ArcGIS 10 ohjelmiston käyttöön Tekijät ja taitto:

Lisätiedot

www-sivut jokaiselle sopiviksi

www-sivut jokaiselle sopiviksi TIEKE_esteettömyys220503 22.05.2003 08:46 Sivu 11 Jukka K. Korpela Jukka K. Korpela www-sivut jokaiselle sopiviksi Esteettömien verkkosivujen tekemisen opas kaikille tekijöille ja teettäjille TIEKE Tietoyhteiskunnan

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

LoiLoScope EX/AX/FX käyttäjän opas

LoiLoScope EX/AX/FX käyttäjän opas LoiLoScope EX/AX/FX käyttäjän opas Tämä opas on tarkoitettu LoiLoScope EX, LoiLoScope AX ja LoiLoScope FX. Vahvista käyttämäsi sovellus. Voit myös tarkastella käyttöoppaassa LoiLoScope EX/AX/FX ja kameran

Lisätiedot

Tiedon tuonti. Sisältö

Tiedon tuonti. Sisältö Tiedon tuonti Sisältö Yleistä... 2 Vaihe 1 Tietojen valmistelu... 2 Vaihe 2 Testaaminen... 4 Vaihe 3 Oikeellisuuden tarkistus... 5 Vaihe 4 Kenttien liittäminen... 7 Vaihe 5 Luontitapa... 10 1 Tiedon tuonti

Lisätiedot