HALLITUKSEN LAUSUNTO YHTYMÄVALTUUSTOLLE ARVIOINTIKERTOMUKSEN POHJALTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALLITUKSEN LAUSUNTO YHTYMÄVALTUUSTOLLE ARVIOINTIKERTOMUKSEN POHJALTA"

Transkriptio

1 Yhtymähallitus Tarkastuslautakunta HALLITUKSEN LAUSUNTO YHTYMÄVALTUUSTOLLE ARVIOINTIKERTOMUKSEN POHJALTA 8/1/2018 YHALL Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunta on tehnyt arviointikertomuksen kuntayhtymän toiminnasta ja taloudesta vuodelta Tarkastuslautakunnan tekemä arviointikertomus on käsitelty yhtymävaltuuston kokouksessa Tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan nostanut esille havaintojaan, joihin yhtymähallituksen pyydetään antamaan lausuntonsa (kuntalaki 121 ). Arviointikertomuksen yhteenvedossa todetaan seuraavaa: Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän viime vuoden tilikauden ylijäämä oli Toimintatuotot olivat 19,5 milj. ja toimintakate 1,82 milj.. Keskeisinä syinä parempaan taloudelliseen tulokseen oli loppuvuonna 2018 saatu Opetus-ja kulttuuriministeriön 50 opiskelijavuoden lisärahoituspäätös, laskennallisten erien tuloutus ao. vuodelle sekä toiminnan tehostamisohjelman kautta saadut kustannussäästöt. YSAO saavutti asetetut kokonaisopiskelijamäärät ja tutkinto tavoitteet ammatti- ja erikoisammattitutkintojen osalta. Yhteenvetona tarkastuslautakunta toteaa, että Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä on vuonna 2018 tehnyt olosuhteisiin nähden hyvän toiminnallisen ja taloudellisen tuloksen. Kehitetyt mittarit helpottavat tulosten arviointia ja niitä on kehitettävä edelleen. Tarkastuslautakunnan erityistarkastelussa olivat tänä vuonna Hingunniemen Sairaskengityspaja ja ravitalli, opiskeluhuolto, markkinointi, sekä Siilinjärven ja Peltosalmen yksiköt. Tämän lisäksi tarkastuslautakunta tarkasteli kokouksissaan kuntayhtymän taloussekä opiskelijatilannetta. Tarkastuslautakunta toteaa, että sisäiseen valvontaan ja riskien hallintaan, ennen kaikkea tulevissa investoinneissa, tulee edelleen kiinnittää huomiota tässä muutostilanteessa. Säästöpaineista huolimatta pyrkimyksenä on oltava myös toimintojen kehittäminen, mm. hanketoiminta ja nuorten syrjäytymiskehityksen välttäminen, unohtamatta seutukunnan elinkeinoelämän tarpeita koulutetun työvoiman saamisessa.

2 Osaamisperusteista tutkintomallia tarkastuslautakunta pitää mahdollisuutena nopeaan valmistumiseen, mutta tämä edellyttää lisää opinto-ohjausta ja erityistarpeiden tunnistamista. Mutta opettajien mahdollisuudet suunnitella ja varmistaa opiskelijoiden henkilö kohtaiset opintopolut ovat ongelmallisia mm. työaikaresurssin puitteissa. Tarkastuslautakunta esittää kuitenkin huolensa henkilökunnan työhyvinvoinnin puolesta ja suosittelee tehtävänkuvien selkeyttämistä ja yhteistyöverkostojen vahvistamista, jotta työntekijät jaksavat työssään. Tätä tulisi seurata tarkemmin. Henkilöstön osaamista, erityisesti vuoropuhelua ja yhteistyötä tulee kehittää organisaatiorajojen yli jatkossakin. Opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuuteen sekä turvallisuuskoulutukseen on kiinnitetty huomioita ja tätä työtä tulee jatkaa. Asia johon myös jatkossa kiinnitettävä erityistä huomiota on negatiiviset keskeytykset ja niiden ehkäisy sekä syiden selvittäminen. Tarkastuslautakunta kiittää kuntayhtymän johtoa, Iuottamushenkilöitä, virkajohtoa ja koko henkilöstöä kuntayhtymän hyväksi tehdystä tuloksellisesta toiminnasta vuonna Yhtymähallitus on käsitellyt kokouksissaan vuoden 2019 aikana säännöllisesti kuntayhtymän toiminnan eri osa-alueita sekä varsinaisina pykälä-asioina mutta myös ajankohtaiskatsausten ja erillisten suunnittelupalaverien yhteydessä. Yhtymähallituksen puheenjohtaja: Yhtymähallitus antaa lausuntonaan yhtymävaltuustolle ja tiedoksi tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksen havainnoista seuraavaa: Arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin on tehty panostuksia ja kehittämistoimenpiteitä vuoden 2019 aikana. Seuraavassa havaintoja kohteittain: Markkinointi Kuntayhtymään on lisätty markkinointiosaamista palkkaamalla uusi markkinointisihteeri. Kuntayhtymä on toteuttanut myös markkinointi-ilmeen uudistustyön, jossa kilpailutettiin tehtävään soveltuva mainostoimisto. Uusi markkinointi-ilme on julkaistu

3 Henkilöstön kehittäminen / tehtävänkuvien selkeyttäminen / työhyvinvointi Kuntayhtymän organisaatiorakennetta kehitettiin alkaen siten, että koulutustoiminnan johtaminen ja koulutustoimintaa tukevien palveluiden rakennetta selkiytettiin. Samassa yhteydessä johtajien ja päälliköiden työnkuvaa täsmennettiin. Vuoden alusta myös opettajien työtehtäviä uudistettiin ja koulutussuunnittelu eriytettiin opettajien tehtävistä keskitetyille koulutussuunnittelijoille. Tavoitteena on saada laadullisesti yhtenäisemmät toimintatavat eri opetusaloille sekä vapauttaa opettajien työaikaa keskeisten opetustehtävien suorittamiseen. Toimintaa yhteistyöverkostoissa on vahvistettu sekä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Keskeinen yhteistyötaho Suomessa on ISAKO- ja AMKE -verkostot ja kansainvälisesti EfVET eri verkostoineen. Henkilöstön työhyvinvointiin tehdään jatkuvasti panostuksia sekä erilaisten koulutusten ja yhteisten tapahtumien kautta. Vuonna 2019 on erityisesti myönnetty tiimeille kehittämisrahaa tiimilähtöisten yhteisöllisyyttä kehittävien toimenpiteiden kautta. Tämä on rahoitettu vuonna 2017 voitetun laatupalkintokilpailun rahoituksella. Mittaristot Tiedolla johtaminen ja siihen liittyvä mittaaminen yksi jatkuvista kehittämiskohteista. Tietovarastoa on kehitetty ja käyttöön on otettu päivitetty versio strategiatyökalusta, jonka avulla päätettyjä strategisia toimenpiteitä voidaan ohjata ja seurata. Käyttöön on otettu myös tietovarastoon integroitu opiskelijavuosien suunnittelu- / seurantatyökalu, jonka avulla voimme paremmin suunnitella ja johtaa koulutusvolyymien kohdentumista halutuille toimialoille. Sisäinen valvonta ja riskienhallinta Riskienhallinnan osalta kiinteistöinvestointien mahdollisimman hyvään onnistumiseen tähdäten kuntayhtymään rekrytoidaan syksyn 2019 aikana määräaikainen rakennuttaja, jonka tehtävänä on tulevien rakennushankkeiden koordinointitehtävä. Lisäresurssin myötä uskomme tulevien rakennushankkeiden onnistuvan hyvin ja pysyvän paremmin asetetuissa tavoitteissa, kuin mitä ilman lisäresurssointia olisi mahdollista. Toimintojen ja seutukunnan kehittäminen Kuntayhtymä on jatkanut aiempaa linjaansa vahvana hanketoimijana ja uusiin kehittämishankkeisiin on tehty merkittäviä panostuksia. Seutukunnan osalta kuntayhtymä koordinoi Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunnan työtä/seuturahan myöntämistä. Seuturahalla osarahoitetaan alueellamme toteutettavia kehittämishankkeita.

4 Turvallisuuteen panostaminen Turvallisuustyötä on jatkettu ja turvallisuuteen liittyviä läheltäpiti ja tapaturmia seurataan M-Filesiin rakennetun seurantajärjestelmän avulla. Läheltä piti tilanteiden raportointiaktiivisuus on kasvanut mikä kertoo henkilöstön työturvallisuuteen liittyvän osaamisen kasvusta sekä toimintamallin hyötyjen havaitsemisesta. SAKKY siiven avaamisen myötä yhteistoimintaa turvallisuusasioissa on kehitetty yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän kanssa. Turvallisuusjohtoryhmässä on mukana jatkossa myös SAKKY:n edustaja. Negatiivinen keskeyttäminen Negatiivisen keskeyttämisen syiden tarkemmaksi selvittämiseksi teetettiin talvella 2018/2019 ulkopuolinen selvitys, jossa vuoden 2018 aikana YSAO:lta keskeyttäneisiin otettiin yhteyttä. Samalla tilastoitiin keskeyttäneiden syitä jälkikäteen arvioituna ja tehtiin havaintoja syiden luokittelusta. Kyselyssä kysyttiin myös sitä, olisiko YSAO voinut vaikuttaa keskeyttämiseen. Keskeyttämisen syyt olivat moninaisia ja liittyivät opiskelijoiden opiskelukuntoisuuteen (terveys, elämäntilanne, taloudelliset asiat yms.), opiskeluun (opetustilanteet, vuorovaikutus eri henkilöiden välillä, laatu yms.), vapaa-aikaan (muualta tulevat opiskelijat), vääriin valintoihin yms. syihin liittyen. Vastanneista henkilöistä vain 20% oli sitä mieltä, että oppilaitos olisi voinut estää keskeyttämisen. Osa keskeyttäneistä halusi tulla myös takaisin opiskelemaan kun muut opiskelua estävät asiat on saatu ratkaistua. Kuntayhtymä jatkaa keskeyttämisen ehkäisemistä, mutta yhtenä merkittävänä haasteena on se, että keskeyttämisen syynä on monesti opiskelukuntoisuuteen liittyvä asia, johon oppilaitos ei voi vaikuttaa. Olemme kuitenkin palkkaamassa lisähenkilöstöä etenkin opinto-ohjaukseen mutta myös kesäopintojen tukemiseen. Päätös: Hyväksyttiin esitetyllä tavalla. TARKLAUT 40 Toimenpiteet: Yhtymävaltuustolle ja tiedoksi Tarkastuslautakunnalle Valmistelija: Yhtymähallitus Yhtymähallitus antaa lausuntonaan yhtymävaltuustolle ja tiedoksi tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksen havainnoista seuraavaa: ja havaintoja Arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin on tehty panostuksia kehittämistoimenpiteitä vuoden 2019 aikana. Seuraavassa kohteittain:

5 Markkinointi Kuntayhtymään on lisätty markkinointiosaamista palkkaamalla uusi markkinointisihteeri. Kuntayhtymä on toteuttanut myös markkinointi-ilmeen uudistustyön, jossa kilpailutettiin tehtävään soveltuva mainostoimisto. Uusi markkinointi-ilme on julkaistu Henkilöstön kehittäminen / tehtävänkuvien selkeyttäminen / työhyvinvointi Kuntayhtymän organisaatiorakennetta kehitettiin alkaen siten, että koulutustoiminnan johtaminen ja koulutustoimintaa tukevien palveluiden rakennetta selkiytettiin. Samassa yhteydessä johtajien ja päälliköiden työnkuvaa täsmennettiin. Vuoden alusta myös opettajien työtehtäviä uudistettiin ja koulutussuunnittelu eriytettiin opettajien tehtävistä keskitetyille koulutussuunnittelijoille. Tavoitteena on saada laadullisesti yhtenäisemmät toimintatavat eri opetusaloille sekä vapauttaa opettajien työaikaa keskeisten opetustehtävien suorittamiseen. on on Toimintaa yhteistyöverkostoissa on vahvistettu sekä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Keskeinen yhteistyötaho Suomessa ISAKO- ja AMKE -verkostot ja kansainvälisesti EfVET eri verkostoineen. Henkilöstön työhyvinvointiin tehdään jatkuvasti panostuksia sekä erilaisten koulutusten ja yhteisten tapahtumien kautta. Vuonna 2019 erityisesti myönnetty tiimeille kehittämisrahaa tiimilähtöisten yhteisöllisyyttä kehittävien toimenpiteiden kautta. Tämä on rahoitettu vuonna 2017 voitetun laatupalkintokilpailun rahoituksella. Mittaristot Tiedolla johtaminen ja siihen liittyvä mittaaminen yksi jatkuvista kehittämiskohteista. Tietovarastoa on kehitetty ja käyttöön on otettu päivitetty versio strategiatyökalusta, jonka avulla päätettyjä strategisia toimenpiteitä voidaan ohjata ja seurata. Käyttöön on otettu myös tietovarastoon integroitu opiskelijavuosien suunnittelu- / seurantatyökalu, jonka avulla voimme paremmin suunnitella ja johtaa koulutusvolyymien kohdentumista halutuille toimialoille. Sisäinen valvonta ja riskienhallinta hyvään Riskienhallinnan osalta kiinteistöinvestointien mahdollisimman onnistumiseen tähdäten kuntayhtymään rekrytoidaan

6 syksyn 2019 tehtävänä on tulevien Lisäresurssin myötä onnistuvan hyvin ja pysyvän tavoitteissa, kuin mitä ilman lisäresurssointia aikana määräaikainen rakennuttaja, jonka rakennushankkeiden koordinointitehtävä. uskomme tulevien rakennushankkeiden paremmin asetetuissa olisi mahdollista. Toimintojen ja seutukunnan kehittäminen ja Kuntayhtymä on jatkanut aiempaa linjaansa vahvana hanketoimijana uusiin kehittämishankkeisiin on tehty merkittäviä panostuksia. Seutukunnan osalta kuntayhtymä koordinoi Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunnan työtä/seuturahan myöntämistä. Seuturahalla osarahoitetaan alueellamme toteutettavia kehittämishankkeita. Turvallisuuteen panostaminen mikä sekä Turvallisuustyötä on jatkettu ja turvallisuuteen liittyviä läheltäpiti ja tapaturmia seurataan M-Filesiin rakennetun seurantajärjestelmän avulla. Läheltä piti tilanteiden raportointiaktiivisuus on kasvanut kertoo henkilöstön työturvallisuuteen liittyvän osaamisen kasvusta toimintamallin hyötyjen havaitsemisesta. SAKKY siiven avaamisen myötä yhteistoimintaa turvallisuusasioissa on kehitetty yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän kanssa. Turvallisuusjohtoryhmässä on mukana jatkossa myös SAKKY:n edustaja. Negatiivinen keskeyttäminen Negatiivisen keskeyttämisen syiden tarkemmaksi selvittämiseksi teetettiin talvella 2018/2019 ulkopuolinen selvitys, jossa vuoden 2018 aikana YSAO:lta keskeyttäneisiin otettiin yhteyttä. Samalla tilastoitiin keskeyttäneiden syitä jälkikäteen arvioituna ja tehtiin havaintoja syiden luokittelusta. Kyselyssä kysyttiin myös sitä, olisiko YSAO voinut vaikuttaa keskeyttämiseen. Keskeyttämisen syyt olivat moninaisia ja liittyivät opiskelijoiden opiskelukuntoisuuteen (terveys, elämäntilanne, taloudelliset asiat yms.), opiskeluun (opetustilanteet, vuorovaikutus eri henkilöiden välillä, laatu yms.), vapaa-aikaan (muualta tulevat opiskelijat), vääriin valintoihin yms. syihin liittyen. Vastanneista henkilöistä vain 20% oli sitä mieltä, että oppilaitos olisi voinut estää keskeyttämisen. Osa keskeyttäneistä halusi tulla myös takaisin opiskelemaan kun muut opiskelua estävät asiat on saatu ratkaistua. monesti voi vaikuttaa. Kuntayhtymä jatkaa keskeyttämisen ehkäisemistä, mutta yhtenä merkittävänä haasteena on se, että keskeyttämisen syynä on opiskelukuntoisuuteen liittyvä asia, johon oppilaitos ei Olemme kuitenkin palkkaamassa

7 lisähenkilöstöä etenkin kesäopintojen tukemiseen. opinto-ohjaukseen mutta myös Päätös: Käsiteltiin hallitukselta saatua vastinetta Arviointikertomukseen, Merkittiin tiedoksi saaduksi. Toimenpiteet:

YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA TARKASTUSLAUTAKUNTA

YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA 2016 1. TARKASTUSLAUTAKUNTA Yhtymävaltuuston toimikaudekseen valitsemaan tarkastuslautakuntaan kuuluu viisi jäsentä ja heidän

Lisätiedot

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p Yhtymähallitus 88 21.09.2016 Yhtymähallitus 64 23.05.2017 HENKILÖSTÖN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN YHALL 88 Valmistelija: Kari Puumalainen p. 040 1778 600, Outi Rautiala p. 0400 793 153 Ammatillisen

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (20) Yhtymävaltuusto 27.02.2019 AIKA 27.02.2019 klo 13:00-13:40 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Eroaminen vs. siirtyminen toisen asteen koulutuksessa. Ohjauksella vahvaksi elämän siirtymissä Sanna Laiho

Eroaminen vs. siirtyminen toisen asteen koulutuksessa. Ohjauksella vahvaksi elämän siirtymissä Sanna Laiho Eroaminen vs. siirtyminen toisen asteen koulutuksessa Ohjauksella vahvaksi elämän siirtymissä 2.11.2017 Sanna Laiho Agendalla Ammatillisen koulutuksen näkökulma Siirtyminen ja eroaminen: määritelmiä Havaittuja

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018

Yhtymähallitus Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 Yhtymähallitus 101 04.10.2017 Yhtymähallitus 119 07.11.2017 JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 YHALL 04.10.2017 101 Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt ammatillisen koulutuksen järjestäjille 11.5.2017

Lisätiedot

Tiedolla johtamisen työkaluja ja toimintamalleja. OPH:n Laatua laineilla Taina Kivioja WinNova

Tiedolla johtamisen työkaluja ja toimintamalleja. OPH:n Laatua laineilla Taina Kivioja WinNova Tiedolla johtamisen työkaluja ja toimintamalleja OPH:n Laatua laineilla 6.-7.9.2018 Taina Kivioja WinNova Tiedepuiston uusi kampus 2 Lähtökohtana strategiakauden 2018-2021 kehittämisohjelmat Johtaminen

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä / Ylä-Savon ammattiopisto. Kari Puumalainen Kuntayhtymän johtaja / rehtori

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä / Ylä-Savon ammattiopisto. Kari Puumalainen Kuntayhtymän johtaja / rehtori Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä / Ylä-Savon ammattiopisto Kari Puumalainen Kuntayhtymän johtaja / rehtori Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Omistajakuntien maantieteellinen pinta-ala: 9310 km2 (vrt. Uusimaa

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät:

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: Johtokunta Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto 10.6.2008 LIIKELAITOS EDUPOLIN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä Liikelaitos Edupoli on kuntalain

Lisätiedot

Tietovaraston hyödyntäminen johtamisessa Teija Strandman Laatupäällikkö Ylä-Savon ammattiopisto

Tietovaraston hyödyntäminen johtamisessa Teija Strandman Laatupäällikkö Ylä-Savon ammattiopisto Tietovaraston hyödyntäminen johtamisessa Teija Strandman Laatupäällikkö Ylä-Savon ammattiopisto Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Omistajakuntien maantieteellinen pinta-ala: 9310 km2 (vrt. Uusimaa n. 9500

Lisätiedot

Strategia KUMPPANUUDELLA OSAAMISTA JA HYVINVOINTIA RIVERIA.FI POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Strategia KUMPPANUUDELLA OSAAMISTA JA HYVINVOINTIA RIVERIA.FI POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Strategia 2018 2021 KUMPPANUUDELLA OSAAMISTA JA HYVINVOINTIA RIVERIA.FI POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Toimintaympäristön muutos Pohjois-Karjalan maakunta Työllisyysasteen parantaminen on keskeisin

Lisätiedot

Keskeiset toimenpide-ehdotukset yhtymähallituksen strategiaseminaarin pohjalta

Keskeiset toimenpide-ehdotukset yhtymähallituksen strategiaseminaarin pohjalta Keskeiset toimenpide-ehdotukset 2019 2021 yhtymähallituksen strategiaseminaarin pohjalta Yhtymähallitus 29.8.2019 1) TILIKAUDEN TULOS OLTAVA VOITOLLINEN VUONNA 2022 Toimintatuottojen tavoitetaso vähintään

Lisätiedot

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Ville Heinonen

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Ville Heinonen Nuorten aikuisten osaamisohjelma Ville Heinonen Tausta Nuorten yhteiskuntatakuu Erillinen ohjelma 20 29-vuotiaille, vailla toisen asteen tutkintoa oleville Lisärahoitus ammatti- ja erikoisammattitutkintoon

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p Yhtymähallitus 88 21.09.2016 Yhtymähallitus 64 23.05.2017 Yhtymähallitus 132 29.11.2017 Yhtymähallitus 134 19.12.2018 HENKILÖSTÖN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN YHALL 21.09.2016 88 Valmistelija: Kari

Lisätiedot

Yhtymähallitus

Yhtymähallitus Yhtymähallitus 226 22.11.2012 Osavuosikatsaus 3/2012 542/02.02.00/2012 Yhtymähallitus 22.5.2012 113 Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, seija.karkkainen(at) ylasavonsote.fi, puh. 040 747 0506.

Lisätiedot

KOULUTUKSEN LAATU JA OPINTOJAKSOMALLIT. Asiantuntija Mia Valanne, Opintokeskus Sivis

KOULUTUKSEN LAATU JA OPINTOJAKSOMALLIT. Asiantuntija Mia Valanne, Opintokeskus Sivis KOULUTUKSEN LAATU JA OPINTOJAKSOMALLIT Asiantuntija Mia Valanne, Opintokeskus Sivis MIKÄ ON OPINTOJAKSOMALLI? Kyse on järjestön koulutuksesta, jonka osaamistavoitteet, sisältö ja laajuus ovat samat toteuttajasta

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Voimaan 1.1.2017 alkaen Koulutus tekee hyvää! www.sakky.fi SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Perussopimus Sisällysluettelo 1 luku...1 Jäsenkunnat ja tehtävät...1 1...1...1

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26 Seinäjoen koulutuskuntayhtymän Tarkastussääntö Hyväksytty yhtymävaltuustossa 16.12.2015, 26 Sisällys Valvontajärjestelmä... 3 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 3 Tarkastuslautakunta... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

arviointikertomus 2018

arviointikertomus 2018 Liite 3: Tarla 4.4.2019 Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunta arviointikertomus SISÄLLYS 1. Tiivistelmä... 3 2. Vuoden 2017 arviointikertomuksen johdosta tehtyjen toimenpiteiden arviointi...

Lisätiedot

SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI

SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI Käsittely: YH 10.11.2016 108 YV 25.11.2016 18 Versio 1.1 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Strategiset lähtökohdat... 4 3 Strategiset tavoitteet... 5 4 Kriittiset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 17:00-19:15 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja, 36 ja 37

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja, 36 ja 37 Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 4 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 18.50 Paikka Tuorlan majatalo Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Tarkastuslautakunta Ruohonen Pirjo-Riitta puheenjohtaja

Lisätiedot

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen EuroSkills2016-koulutuspäivä 9.6.2016 Eija Alhojärvi 1. Skills-toiminnan haasteet - strategiset painopistealueet 2. Kilpailu- ja valmennustoiminnan

Lisätiedot

TARKASTUSVIRASTO Johtoryhmä TARKASTUSLAUTAKUNNAN JA -VIRASTON TULOSBUDJETTI Tarkastuslautakunnan ja -viraston tavoitteet

TARKASTUSVIRASTO Johtoryhmä TARKASTUSLAUTAKUNNAN JA -VIRASTON TULOSBUDJETTI Tarkastuslautakunnan ja -viraston tavoitteet 1(5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN JA -VIRASTON Tarkastuslautakunnan ja -viraston tavoitteet Tarkastuslautakunta palvelee kaupunginvaltuuston strategisia ohjaustarpeita tuottamalla valtuustolle kuntalaissa tarkoitettua

Lisätiedot

Läpäisyn tehostamisohjelman seurantatutkimus. Alustavia havaintoja.

Läpäisyn tehostamisohjelman seurantatutkimus. Alustavia havaintoja. Läpäisyn tehostamisohjelman seurantatutkimus. Alustavia havaintoja. Seminaari 31.10.2012 Jukka Vehviläinen / DiaLoog Lyhyt info seurantatutkimuksesta Seurantatutkimus: vuoden 2012 toiminta / raportti 28.2

Lisätiedot

MAAHANMUUTTAJANUOREN KOULUTUSPOLUN MONET MUTKAT SUORIKSI 13.12.2011. Projektikoordinaattori Anu Parantainen Maahanmuuttajanuorten VaSkooli -hanke

MAAHANMUUTTAJANUOREN KOULUTUSPOLUN MONET MUTKAT SUORIKSI 13.12.2011. Projektikoordinaattori Anu Parantainen Maahanmuuttajanuorten VaSkooli -hanke MAAHANMUUTTAJANUOREN KOULUTUSPOLUN MONET MUTKAT SUORIKSI 13.12.2011 Projektikoordinaattori Anu Parantainen Maahanmuuttajanuorten VaSkooli -hanke 1 Esityksen rakenne Maahanmuuttajanuorten koulutusmahdollisuuksien

Lisätiedot

Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta

Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (1) 29 107/02.02.00.00/2017 Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta Kuntayhtymän valtuusto 29 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Osaava-verkostossa opittua mikä toimii opettajien osaamisen kehittämisessä. Tarja Tuomainen, Jyväskylän kaupunki, projektipäällikkö

Osaava-verkostossa opittua mikä toimii opettajien osaamisen kehittämisessä. Tarja Tuomainen, Jyväskylän kaupunki, projektipäällikkö Osaava-verkostossa opittua mikä toimii opettajien osaamisen kehittämisessä Tarja Tuomainen, Jyväskylän kaupunki, projektipäällikkö Osaava-ohjelma 2010-2017 lyhyt tausta Kolmas osa opettajista ilmoitti

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 1 muuttuva toimintaympäristö Huomioimme toiminnassamme globalisaation, yhteiskunnalliset muutokset ja nopeasti muuttuvat lähiympäristön tarpeet. Olemme aktiivinen

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo.

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015. koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133, jari.kettunen@porvoo. Kaupunginhallitus 182 01.06.2015 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON KOKOUS 3.6.2015 597/11.110/2015 KH 01.06.2015 182 Valmistelu ja lisätiedot: koulutusjohtaja Jari Kettunen, 040-5141133,

Lisätiedot

Tulossopimus 2011 Matkailualan tutkimus ja koulutusinstituutti

Tulossopimus 2011 Matkailualan tutkimus ja koulutusinstituutti Tulossopimus 2011 Matkailualan tutkimus ja koulutusinstituutti Tällä sopimuksella Lapin yliopisto, Rovaniemen ammattikorkeakoulu ja Matkailualan tutkin1us- ja koulutusinstituutti sopivat instituutin tavoitteista,

Lisätiedot

kaikille yhteinen tiimivalmennus kaikille yhteinen asiantuntijainterventiot

kaikille yhteinen tiimivalmennus kaikille yhteinen asiantuntijainterventiot RIVERIA 2025 -henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma : Olemme Suomen vaikuttavin monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä vuonna 2025. Tarve: Riverian henkilöstön osaamisen ja

Lisätiedot

Salpaus enemmän kuin koulu

Salpaus enemmän kuin koulu Salpaus enemmän kuin koulu Meillä opiskelee aikuista ja nuorta Opettajia ja muuta henkilöstöä 15 000 610 Kampuksia Lahdessa, Asikkalassa ja 6 Heinolassa 31 perustutkintoa 28 ammattitutkintoa 17 erikoisammattitutkintoa

Lisätiedot

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut Tohtoreiden uraseurannan tulokset Urapalvelut Aarresaaren uraseuranta Aarresaari-verkosto on suomalaisten yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden yhteistyöverkosto, johon kuuluu 12 yliopistoa Aarresaari

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 16.15 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 366 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen Päätöshistoria Omistajaohjausjaosto 21.11.2016

Lisätiedot

Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus Verkostoseminaari Opetushallitus

Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus Verkostoseminaari Opetushallitus Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus Verkostoseminaari 24.11.2009 Opetushallitus Kirsti Kupiainen Hallituksen esitys (107/2009) Eduskunnalle 26.6.2009 Ehdotetut muutokset -säädetään

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan osalta

Kuntayhtymän hallitus Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 12/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 151 19.11.2018 161 107/02.02.00.00/2017 Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Ammatillisen koulutuksen hyvinvointiseminaari Helsinki ke 9.2.2011 Opetusneuvos Seija Rasku seija.rasku@minedu.fi Taustaa (1) Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Pohjanmaan aluekokeilut hankkeessa

Pohjanmaan aluekokeilut hankkeessa Pohjanmaan aluekokeilut hankkeessa Hakemukseen kirjatut tavoitteet: 1. Lyhentää kokonaisopiskeluaikaa opintopolulla, joka koostuu ammatillisesta 2. asteen tutkinnosta ja ammattikorkeakoulututkinnosta 2.

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset vankilakoulutukseen. Ylijohtaja Mika Tammilehto

Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset vankilakoulutukseen. Ylijohtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset vankilakoulutukseen Ylijohtaja Mika Tammilehto 12.12.2017 TARVELÄHTÖISTÄ KOULUTUSTA Uusi ammatillinen koulutus 1.1.2018 alkaen Henkilökohtaistaminen VANKILAOPETUS

Lisätiedot

Sujuvuutta siirtymiin työpajojen ja koulutuksen järjestäjien välisellä yhteistyöllä

Sujuvuutta siirtymiin työpajojen ja koulutuksen järjestäjien välisellä yhteistyöllä Sujuvuutta siirtymiin työpajojen ja koulutuksen järjestäjien välisellä yhteistyöllä Valtakunnalliset työpajapäivät 19.4.2018 Rinnakkaisseminaari 2: Osaamisen tunnistaminen ja yhteistyö koulutuksen järjestäjien

Lisätiedot

AMMATILLISEN ERITYISOPETUKSEN JA AMMATILLISEN ERITYISOPETTAJAN TULEVAISUUDENKUVIA. Ylijohtaja Mika Tammilehto

AMMATILLISEN ERITYISOPETUKSEN JA AMMATILLISEN ERITYISOPETTAJAN TULEVAISUUDENKUVIA. Ylijohtaja Mika Tammilehto AMMATILLISEN ERITYISOPETUKSEN JA AMMATILLISEN ERITYISOPETTAJAN TULEVAISUUDENKUVIA Ylijohtaja Mika Tammilehto 5.10.2018 Uusi ammatillinen koulutus 1.1.2018 alkaen Uusia mahdollisuuksia Joustava palvelutarjonta:

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 25.4.2018 TOIMINTASUUNNNITELMA 2018 2019 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

Maakuntaseminaari Kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen

Maakuntaseminaari Kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Maakuntaseminaari 23.5.2019 Kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Omistajakuntien maantieteellinen pinta-ala: 9310 km2 (vrt. Uusimaa n. 9500 km2) Väestöpohja: n. 60 000 asukasta

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus ja sen ajankohtaiset haasteet

Ammatillinen koulutus ja sen ajankohtaiset haasteet Ammatillinen koulutus ja sen ajankohtaiset haasteet Yhdessä koulutustakuuseen - hankkeen avausseminaari 22.4.2015 Sirkka-Liisa Kärki Yksikön päällikkö, opetusneuvos Ammatillinen peruskoulutus yksikkö Ammatillinen

Lisätiedot

Keskiyön Savotta Vaattunkiköngäs. Ylijohtaja Timo E. Korva. Lapin aluehallintovirasto, ylijohtaja Timo E. Korva

Keskiyön Savotta Vaattunkiköngäs. Ylijohtaja Timo E. Korva. Lapin aluehallintovirasto, ylijohtaja Timo E. Korva Keskiyön Savotta 20.-21.6.2011 Vaattunkiköngäs Ylijohtaja Timo E. Korva Lapin aluehallintovirasto, ylijohtaja Timo E. Korva 20.6.2011 1 Alueellisen sisäisen turvallisuuden yhteistyön toimintamallin tavoitteet

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (15) Yhtymävaltuusto 23.05.2018 AIKA 23.05.2018 klo 15:00-16:03 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio KÄSITELLYT ASIAT 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon LIITE 1 Tarkastuslautakunta 8.11.2016 56 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kuntayhtymähallitus 13.10.2016 103 Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon 103 Hallituksen

Lisätiedot

Henkilöstöjohdon rooli ja organisaation tiedonhallinta

Henkilöstöjohdon rooli ja organisaation tiedonhallinta Henkilöstöjohdon rooli ja organisaation tiedonhallinta Strateginen työhyvinvointijohtaminen kunta-alalla Pauli Forma Henkilöstöjohtamisen seminaari 9.4.2013 Perustuu Kevan julkaisuun 1/2013 (Pauli Forma,

Lisätiedot

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla. Outi Rantanen ja Marjo Nieminen 13.6.2013

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla. Outi Rantanen ja Marjo Nieminen 13.6.2013 Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla Outi Rantanen ja Marjo Nieminen 13.6.2013 Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla v. 2013 Laaja tarjonta eri alojen tutkintoja, opiskelijatyövuosia on

Lisätiedot

Asiantuntijana työmarkkinoille

Asiantuntijana työmarkkinoille Asiantuntijana työmarkkinoille Vuosina 2006 ja 2007 tohtorin tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja heidän mielipiteitään tohtorikoulutuksesta 23.8.2010, Helsinki Juha Sainio, Turun yliopisto Aineisto

Lisätiedot

Osa valtakunnallista Sujuvat siirtymät - toimenpidekokonaisuutta

Osa valtakunnallista Sujuvat siirtymät - toimenpidekokonaisuutta Avoimesti verkossa Avoimet ammatilliset opinnot -hanke 1.4.2018 31.7.2020 Osa valtakunnallista Sujuvat siirtymät - toimenpidekokonaisuutta Tavoite Selvitetään, mitä Avoimet ammatilliset opinnot - palvelun

Lisätiedot

Miten tuottavuutta ja tuloksellisuutta on kehitetty tällä hallituskaudella? Tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari Anne-Marie Välikangas

Miten tuottavuutta ja tuloksellisuutta on kehitetty tällä hallituskaudella? Tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari Anne-Marie Välikangas Miten tuottavuutta ja tuloksellisuutta on kehitetty tällä hallituskaudella? Tuottavuus- ja tuloksellisuusseminaari 2.12.2014 Anne-Marie Välikangas KUNTIEN TUOTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN VAIKUTTAVIA

Lisätiedot

DigiOpit - verraten hyvää. Savon koulutuskuntayhtymä Y-TUNNUS: 1852679-9 Savon ammatti- ja aikuisopisto OPPILAITOSTUNNUS: 31816 OMISTAJATYYPPI: 21

DigiOpit - verraten hyvää. Savon koulutuskuntayhtymä Y-TUNNUS: 1852679-9 Savon ammatti- ja aikuisopisto OPPILAITOSTUNNUS: 31816 OMISTAJATYYPPI: 21 DigiOpit - verraten hyvää Savon koulutuskuntayhtymä Y-TUNNUS: 1852679-9 Savon ammatti- ja aikuisopisto OPPILAITOSTUNNUS: 31816 OMISTAJATYYPPI: 21 Ritva Ylitervo ritva.ylitervo@sakky.fi +358 44 785 8775

Lisätiedot

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Tutkimus- ja kehittämishanke 2018 2019 Tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

Mikä muuttuu ammatillisessa koulutuksessa?

Mikä muuttuu ammatillisessa koulutuksessa? Mikä muuttuu ammatillisessa koulutuksessa? Ajankohtaista OPH:ssa Sote ttk 24.11.2017 Anni Miettunen johtaja, ammatillinen koulutus @MiettunenAnni Ammatillisen koulutuksen uudistussuuntia 1/2 Koulutuksen

Lisätiedot

Kotoutumiskoulutuksen arviointi. Riina Humalajoki

Kotoutumiskoulutuksen arviointi. Riina Humalajoki Kotoutumiskoulutuksen arviointi Riina Humalajoki Osallisena Suomessa -hanke Laki kotouttamisesta uudistui 2009. Laki sisältää Osallisena Suomessa kokeilulakihankkeen, jonka toimikausi on 22.3.2010-30.6.2013.

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN SUOMALAIS-VENÄLÄISEN KOULUN VISIO

ITÄ-SUOMEN SUOMALAIS-VENÄLÄISEN KOULUN VISIO ITÄ-SUOMEN SUOMALAIS-VENÄLÄISEN KOULUN VISIO Itä-Suomen koulu on oppilaistaan välittävä yhtenäinen suomalais-venäläinen kielikoulu - Monipuolisilla taidoilla ja avaralla asenteella maailmalle Tavoitteet

Lisätiedot

Kertomuksen teksti saattaa sisältää myös muita sellaisia kannanottoja ja havaintoja, joihin voidaan antaa vastineita.

Kertomuksen teksti saattaa sisältää myös muita sellaisia kannanottoja ja havaintoja, joihin voidaan antaa vastineita. ARVIOINTIKERTOMUS 2015 -HAVAINNOT Taulukko on merkinnyt kertomukseensa numeroituihin kehyksiin sellaiset havainnot, joista lautakunta odottaa saavansa vastineet ja/tai selvitykset. Ohessa havainnot taulukko.

Lisätiedot

Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen

Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen Pertti Karhunen, Esedu Hannu Fyhr, SAMIedu Juva 8.5.2015 Vedet virtaamaan - Etelä-Savon oppimisen, ohjauksen - Ja nuorisotakuun

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/82/531/2017

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/82/531/2017 Päätös OKM/82/531/2017 6.10.2017 Lieksan Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry KYLÄNLAHDENTIE 81 81820 KYLÄNLAHTI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/82/531/2017 Asia Ammatillisten

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 11/2018 1 (30) Yhtymähallitus 28.11.2018 AIKA 28.11.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 111 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

TUTKINTOJEN AUDITOINNIT

TUTKINTOJEN AUDITOINNIT Keskeyttämisen ehkäisyn toimenpideohjelma TUTKINTOJEN AUDITOINNIT Keskeyttämisen ehkäisyn toimenpideohjelma Vahvistettu sekä määrällisen seurannan että keskeyttämisen ehkäisemiseen vaikuttavien ennakoivien

Lisätiedot

OPAL, te - poliittinen koulutus (1 ryhmää valmistunut syksy 2017) vastaus%=100%

OPAL, te - poliittinen koulutus (1 ryhmää valmistunut syksy 2017) vastaus%=100% OPAL, te - poliittinen koulutus (1 ryhmää valmistunut syksy 2017) UUSIMAA_ LANU 28. Miten arvioit koulutuksen onnistuneen kokonaisuutena (u) 4,6 vastaus%=100% AIPAL/ HAKUVAIHE HAKEUTUMISVAIHEEN KYSELY

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelman seurannan tuloksia

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelman seurannan tuloksia Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelman seurannan tuloksia Oulu 12.11.2015 Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Ohjauksen vastuutaho: koulutuksen järjestäjä Ohjauksen vastuutaho:

Lisätiedot

OPPILAAN- JA OPINTO-OHJAUKSEN KANSALLINEN FOORUMI Tilaisuuden avaus

OPPILAAN- JA OPINTO-OHJAUKSEN KANSALLINEN FOORUMI Tilaisuuden avaus OPPILAAN- JA OPINTO-OHJAUKSEN KANSALLINEN FOORUMI 19.- 20.4.2012 Helsinki, Hilton Strand Tilaisuuden avaus Aulis Pitkälä Pääjohtaja Oppilaan- ja opinto-ohjaus elinikäisen oppimisen tukena Oppilaan- ja

Lisätiedot

Oppilaitosten kehittämishankke et

Oppilaitosten kehittämishankke et Oppilaitosten kehittämishankke et Oppilaitosseminaari 16.11.2012 Eija Karhatsu 11.01.13 KASELY / ek Koulutuspoliittisia linjauksia ja tavoitteita /OKM Pitkät koulutusurat lyhyemmiksi Suuret koulutustasoerot

Lisätiedot

TOB työolobarometrin väittämät (timantin ulottuvuuksittain)

TOB työolobarometrin väittämät (timantin ulottuvuuksittain) 20.7.2011 TOB työolobarometrin väittämät (timantin ulottuvuuksittain) (1) Työn kehittävyys Minulla on mahdollisuus ajatella ja toimia itsenäisesti työssäni Minulla on mahdollisuus kehittää itselleni ominaisia

Lisätiedot

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen HE 62/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

Ohjelma: 8:30 Aamupala 9:00 Tilaisuuden avaus ja selvityksen lähtökohdat, projektipäällikkö Sanna Pensonen Katsaus laadullisen selvityksen tuloksiin,

Ohjelma: 8:30 Aamupala 9:00 Tilaisuuden avaus ja selvityksen lähtökohdat, projektipäällikkö Sanna Pensonen Katsaus laadullisen selvityksen tuloksiin, Ohjelma: 8:30 Aamupala 9:00 Tilaisuuden avaus ja selvityksen lähtökohdat, projektipäällikkö Sanna Pensonen Katsaus laadullisen selvityksen tuloksiin, tutkija Jukka Vehviläinen Sujuvat siirtymät tulevaisuudessa,

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty yv 25.02.2013 10 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 II LUKU TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2012 aikana AMKtutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2012 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Hallituksen selvitykset valtuustolle vuoden 2014 arviointikertomuksen johdosta

Hallituksen selvitykset valtuustolle vuoden 2014 arviointikertomuksen johdosta 126 03.06.2015 Valtuusto 12 17.06.2015 195 18.11.2015 Valtuusto 25 16.12.2015 Hallituksen selvitykset valtuustolle vuoden 2014 arviointikertomuksen johdosta 484/00.02.02/2015 EKSTPHAL 126 Eksote on laatinut

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.30 18.30 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, Kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Miten kavennamme terveyseroja tehokkaasti kohdentaen Koulupudokkuuden ehkäisy

Miten kavennamme terveyseroja tehokkaasti kohdentaen Koulupudokkuuden ehkäisy Terveyden edistämisen ajankohtaispäivä Miten kavennamme terveyseroja tehokkaasti kohdentaen 22.5.2012 Koulupudokkuuden ehkäisy Arja Kukkonen, ohjauspalveluiden päällikkö Opetusvirasto, nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Janakkalan kunnan työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma Hyväksytty Yhteistyöryhmä Kunnanhallitus Valtuusto 3.4.

Janakkalan kunnan työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma Hyväksytty Yhteistyöryhmä Kunnanhallitus Valtuusto 3.4. Janakkalan kunnan työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma 2017-2020 Hyväksytty Yhteistyöryhmä 6.3.2017 Kunnanhallitus 13.3.2017 Valtuusto 3.4.2017 4.4.2017 1 TYÖHYVINVOINNIN VISIO Työhyvinvointi on MEIDÄN

Lisätiedot

Kunniamaininnat tuottavuusyhteistyöstä 2012

Kunniamaininnat tuottavuusyhteistyöstä 2012 Kunniamaininnat tuottavuusyhteistyöstä 2012 RTK-Palvelu Oy: Kohti hyvää, monikulttuurista työyhteisöä RTK-Palvelu Oy on aktiivisesti kehittänyt työyhteisöään. RTK-Palvelu Oy on valtakunnallinen kiinteistöpalvelualan

Lisätiedot

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta Virtuaaliopetuksen päivät Helsinki 08.12. 09.12.2010 Neuvottelukunnan

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

HANKINTATOIMEN NYKYTILA JA TULEVAISUUDEN HAASTEET

HANKINTATOIMEN NYKYTILA JA TULEVAISUUDEN HAASTEET HANKINTATOIMEN NYKYTILA JA TULEVAISUUDEN HAASTEET TAVOITTEET - Hankintatoimen kansallisen tilan selvitys - Osaamiskartoitus Tutkimuksen sisältö ja tiedon hankinta - Kohderyhmä: suuret suomalaiset yritykset

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (15) Yhtymävaltuusto 20.12.2017 AIKA 20.12.2017 klo 15:00-17:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

ORGANISAATION NIMI LISÄLISTA 9/ PAIKKA Tampereen palvelualan ammattiopisto (TPA), Koulukatu 18, Tampere

ORGANISAATION NIMI LISÄLISTA 9/ PAIKKA Tampereen palvelualan ammattiopisto (TPA), Koulukatu 18, Tampere ORGANISAATION NIMI LISÄLISTA 9/2017 1 LISÄLISTA ON TARKASTAMATON JA ALLEKIRJOITTAMATON AIKA 26.09.2017 16:00 PAIKKA Tampereen palvelualan ammattiopisto (TPA), Koulukatu 18, Tampere KÄSITELLYT ASIAT Asia

Lisätiedot

Kanta-Hämeen lähitutormalli pieni tarina 200 tukea tarvitsevan nuoren ohjaamisesta elämässään eteenpäin

Kanta-Hämeen lähitutormalli pieni tarina 200 tukea tarvitsevan nuoren ohjaamisesta elämässään eteenpäin Kanta-Hämeen lähitutormalli pieni tarina 200 tukea tarvitsevan nuoren ohjaamisesta elämässään eteenpäin Nuorten tuetut opinpolut -ohjelman esittely 9.12.2010 Verkatehdas, Hämeenlinna Esityksen sisältö

Lisätiedot

Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla sihteeri

Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla sihteeri PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta 07.04.2017 AIKA 07.04.2017 klo 12:00-16:05 PAIKKA Mylly OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Peippo Jukka varapj Sorvari Vuokko jäsen Jaskari Minna jäsen Långström

Lisätiedot

Tämä opas on tarkoitettu kaikille niille, jotka työssään ohjaavat erilaisia oppijoita. Oppaan tarkoitus on auttaa sinua ohjaustyössäsi.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille niille, jotka työssään ohjaavat erilaisia oppijoita. Oppaan tarkoitus on auttaa sinua ohjaustyössäsi. Lukijalle Tämä opas on tarkoitettu kaikille niille, jotka työssään ohjaavat erilaisia oppijoita. Oppaan tarkoitus on auttaa sinua ohjaustyössäsi. Tavoitteena on mahdollistaa opiskelijalle onnistunut työpaikalla

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä ESITYSLISTA 9/2017 1 AIKA 07.11.2017 15:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä KÄSITELTÄVÄT ASIAT 111 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 112 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Taikusydän - Taiteen hyvinvointi-vaikutusten yhteyspiste

Taikusydän - Taiteen hyvinvointi-vaikutusten yhteyspiste Turun Ammattikorkeakoulu Taikusydän - Taiteen hyvinvointi-vaikutusten yhteyspiste Projektin kesto 26.11.2015-31.12.2018 Toiminta-alue Alueellinen Kansallinen Kansainvälinen Kumppanit Turun, Tampereen ja

Lisätiedot