Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus AIKA klo 15:00-18:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 111 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA AJANKOHTAISKATSAUS MAA-ALUEEN HANKINTA N KÄYTÖSSÄ OLEVIEN KIINTEISTÖJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAESITYS 116 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA 2017 YHTYMÄHALLITUKSEN LAUSUNTO VALTUUSTOLLE 117 JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN VASTUUALUEIDEN MUUTTAMINEN 118 TYÖOLOBAROMETRIN TULOKSET HAETTAVAT KEHITTÄMISHANKKEET N JA SAVON N YHTEISKAMPUS 121 TOIMINTA JA TALOUSSUUNNITELMA VALTUUSTOSEMINAARI PÖYTÄKIRJAT, VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT 124 MUUT ASIAT KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

2 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) AIKA klo 15:00-18:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 Läsnä Kauppinen Kyösti Puheenjohtaja Hirvonen Pave 2. Varapuheenjohtaj a Juutinen Tiina Jäsen Kokkonen Mira Jäsen Riihola Kari 1. Varapuheenjohtaj a Tikka Tommi Jäsen Tikkanen Birgit Jäsen Tuhkanen Anna-Liisa Jäsen Turunen Ari Jäsen Rusanen Juha-Pekka Yvalt pj Ronkainen Harri Yvalt varapj Partanen Kalevi Yvalt 2 varapj Puumalainen Kari Ky:n johtaja, esittelijä Jalkanen Pia Sihteeri Walli Jarmo asiantuntija Poissa Harjula Päivi Talousjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Kyösti Kauppinen Pia Jalkanen KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Iisalmi Tiina Juutinen Mira Kokkonen Kari Riihola PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Iisalmi sihteeri Pia Jalkanen

3 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS YHALL Yhtymähallitus on päätösvaltainen, kun paikalla on yhtymähallituk sen jäse nistä enemmän kuin puolet. Yh:n jäsenet Kyösti Kauppinen Pave Hirvonen Tiina Juutinen Mira Kokkonen Kari Riihola Tommi Tikka Birgit Tikkanen Anna-Liisa Tuhkanen Ari Turunen Varajäsenet Esko Ryhänen Kauko Hiltunen Pia Kyyrö-Harju Emmi Tikkanen Esa Marin Pasi Hyytiäinen Irma Korhonen Mirja Pelkonen Onni Savolainen Yhtymävaltuuston puheenjohtajat Juha-Pekka Rusanen Harri Ronkainen Kalevi Partanen Viranhaltijat Kari Puumalainen, kuntayhtymän johtaja Päivi Harjula, talousjohtaja Todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA YHALL Aakkosjärjestyksessä ovat vuorossa Juutinen Tiina ja Kokkonen Mira. Valittiin Juutinen Tiina ja Kokkonen Mira ( ) ja Kari Riihola ( ).

5 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus AJANKOHTAISKATSAUS YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Päivi Harjula p Kuntayhtymän johtaja kävi läpi lyhyesti Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toimintaan liittyviä ajankohtaisia ja tulevia asioita. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee esittelyn tiedoksi. Merkittiin tiedoksi saaduksi.

6 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus MAA-ALUEEN HANKINTA YHALL Valmistelija: Koulutusjohtaja Jarmo Walli, kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja Mikko Aminoff ovat neuvotelleet osoitteessa Savonkatu 25 sijaitsevan tontin ostamisesta. Tontti on rajanaapurina ns. Korolaisen talon tontille, jonne Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä rakentaa oppilastyönä asuntoja. Tontin ostaminen mahdollistaisi rakennusalan oppimisympäristön toiminnan myös Korolaisen tontin kohteiden valmistumisen jälkeen. Samalla viereinen tontti voisi toimia rakennusaikaisen pysäköinti / varastointi tarpeiden ratkaisijana. Ostettava tontti vuokrattaisiin tulevalle asunto-osakeyhtiöille. Asiasta järjestettiin neuvottelu kuntayhtymän ja Mikko Aminoffin välillä Neuvotteluissa kuntayhtymän osalta olivat mukana: Koulutusjohtaja Jarmo Walli, yhtymähallituksen pj. Kyösti Kauppinen, yhtymähallituksen varapj. Kari Riihola sekä yhtymähallituksen jäsen Tiina Juutinen. Neuvottelun tuloksena ja päätöksenteon pohjaksi esitetään seuraavaa: 1. Tontin pinta-ala n m2. Rakennusoikeus 1440 kerrosm2. 2. Tontin hankintahinta on Osa tontilta puretun kiinteistön purkujätteestä on sijoitettu tontille sekä osa rakennuksen maanalaisesta osasta on jätetty tukiseinämäksi katua vasten. Tukiseinämä ei sisällä haitallisia aineita. a. Myyjä kunnostaa tontin ELY-keskuksen/Iisalmen kaupungin ohjeiden mukaisesti. b. Tontille sijoitetusta purkujätteestä otetun kellutuskoenäytteen tulokset eivät ole vielä saatavilla. c. Myyjä poistaa tontille sijoitetun purkujätteen kustannuksellaan erikseen sovittavana ajankohtana. 4. Sähkö-, kaukolämpö-, sekä vesi- ja viemäriliittymät sisältyvät kauppahintaan. Liittymien yhteisarvo on n Myyjä toimittaa muistion tontilla toteutetuista toimenpiteistä sekä tehtyihin toimenpiteisiin liittyvät raportit ja lausunnot ostajan käyttöön. 6. Alustava kauppakirja laaditaan ostajan toimesta. 7. Ostaja maksaa varainsiirtoverot Vuoden 2018 talousarviossa hankinnalle ei ole osoitettu määrärahaa, joten tontin hankkiminen edellyttää, että yhtymävaltuusto myöntää hankinnalle määrärahan vuoden 2018 talousarvioon.

7 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Kuntayhtymän johtaja Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että vuoden 2018 investointiosassa oleva varaus ennalta arvaamattomiin investointeihin käytetään Savonkatu 25 maa-alueen hankintaan. Tämän lisäksi yhtymähallitus esittää, että valtuusto myöntää vuoden 2018 talousarvion investointiosaan euron ylitysoikeuden Savonkadun 25 maa-alueen hankkimiseksi. Yhtymähallitus päättää samalla, että mikäli valtuusto myöntää esitetyn määrärahan tontin hankintaan, yhtymähallitus päättää hankkia Savonkatu 25 tontin neuvotteluissa sovituilla ehdoilla. Hyväksyttiin esitetyllä tavalla. Toimenpiteet: Valtuustolle.

8 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus N KÄYTÖSSÄ OLEVIEN KIINTEISTÖJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAESITYS 13/1/2018 YHALL Valmistelija: koulutusjohtaja Jarmo Walli Kuntayhtymän tilojen käyttösuunnitelmaesityksen taustalla on Haahtelan vuonna 2014 tekemä tilakartoitus. Ko. tilakartoitusta on edelleen kehitetty ottaen huomioon toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset. Kuntayhtymän kehittämisohjelma tavoitteena on toimitilojen määrän vähentäminen ja sitä kautta toimintakustannusten pienentäminen. Suunnitelmassa otetaan kantaa opetustoiminnan tarvitsemiin tiloihin sen jälkeen, kun tarvittavat opetustoiminta on joidenkin alojen osalta uudelleen sijoitettu. Suunnitelman pohjalta käynnistetään tarkempi muutostyö- ja purkusuunnittelu ulkoisena asiantuntijatyönä, jossa lopulliset toimenpiteet ja kustannukset tarkastetaan ja jonka pohjalta purku- ja muutos- ja mahdolliset lisärakentamiskohteet kilpailutetaan. Koulutusjohtaja Jarmo Walli esittelee suunnitelman yhtymähallituksen kokouksessa ja yhtymähallitus käy periaatekeskustelun esitettyjen toimenpiteiden osalta. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee esittelyn tiedoksi ja antaa valtuudet käynnistää ulkoisena asiantuntijatyönä muutostyö- ja purkusuunnittelun. Näiden pohjalta yhtymähallitus käsittelee ja päättää jatkotoimenpiteet. Päätettiin esitetyllä tavalla. Liitteet ammattiopiston kiinteistöjen käyttösuunnitelma (LIITE)

9 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA 2017 YHTYMÄHALLITUKSEN LAUSUNTO VALTUUSTOLLE 8/1/2018 YHALL Valmistelija: yhtymähallituksen puheenjohtaja Kyösti Kauppinen, kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunta on tehnyt arviointikertomuksen kuntayhtymän toiminnasta ja taloudesta vuodelta Tarkastuslautakunnan tekemä arviointikertomus on käsitelty yhtymävaltuuston kokouksessa Tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan nostanut esille havaintojaan, joihin yhtymähallituksen pyydetään antamaan lausuntonsa (kuntalaki 121 ). Arviointikertomuksen yhteenvedossa todetaan seuraavaa: Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän viime vuoden tilikauden ylijäämä oli Toimintatuotot olivat 20,3 milj. ja toimintakate 1,1 milj.. Niiden kasvun takana oli ennakoitua parempi rekrykoulutuksen kysyntä ja viime vuoden myönnetty lisärahoitus oppisopimuskoulutukseen. Kokonaistuloksen pysyminen positiivisena on hyvä saavutus, kun huomioon ottaa rahoitukseen tehdyn 1,67 milj. euron leikkauksen vuoteen 2016 verrattuna. YSAO saavutti asetetut kokonaisoppilasmäärät ja ylitti tutkinto tavoitteet. Vuonna 2017 opetusministeriön tulosrahoituksessa YSAO oli suurten ja monialaisten koulutusjärjestäjien joukossa kahdeksas. YSAO sai vuonna 2017 opetus/kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon, joka oli rahalliselta arvoltaan Palkinto on ensimmäinen Pohjois-Savoon myönnetty. Yhteenvetona tarkastuslautakunta toteaa, että Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä on vuonna 2017 tehnyt olosuhteisiin nähden kohtuullisen toiminnallisen ja taloudellisen tuloksen. Kehitetyt mittarit helpottavat tulosten arviointia ja niitä on kehitettävä edelleen. Tarkastuslautakunnan erityistarkastelussa olivat tänä vuonna E Avenue ja RD Technology center Oy:n oppimisympäristöt. Erityistarkastelussa oli oppimisperusteinen työssäoppiminen ja sen mallin toteutuminen YSAOlla. Tämän lisäksi tarkastuslautakunta tarkasteli kokouksissaan ammatillisen koulutuksen rahoitusta, EduSavo Oy:n toimintaa ja YSAO/SAKKY kampuksen rakennussuunnitelmia. Tarkastuslautakunta toteaa, että sisäiseen valvontaan ja riskien hallintaan, ennen kaikkea tulevissa investoinneissa, tulee edelleen kiinnittää huomiota tässä muutostilanteessa. Säästöpaineista huolimatta pyrkimyksenä on oltava myös toimintojen

10 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) kehittäminen ja nuorten syrjäytymiskehityksen välttäminen, unohtamatta seutukunnan elinkeinoelämän tarpeita koulutetun työvoiman saamisessa. Tarkastuslautakunta pitää päärakennuksen remonttia onnistuneena ja tilankäyttöä parantavana. Osaamisperusteista tutkintomallia tarkastuslautakunta pitää mahdollisuutena nopeaan valmistumiseen, mutta tämä edellyttää lisää opinto-ohjausta ja erityistarpeiden tunnistamista. Mutta opettajien mahdollisuudet suunnitella ja varmistaa opiskelijoiden henkilökohtaiset opintopolut ovat ongelmallisia mm. työaikaresurssin puitteissa. Tarkastuslautakunta esittää kuitenkin huolensa henkilökunnan työhyvinvoinnin puolesta tässä muutostilanteessa ja myös henkilöstön eläköitymisestä johtuvista haasteista. Henkilöstön osaamista, erityisesti vuoropuhelua ja yhteistyötä tulee kehittää organisaatiorajojen yli jatkossakin. Opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuuteen sekä turvallisuuskoulutukseen on kiinnitetty huomioita ja tätä työtä tulee jatkaa. Asia johon myös jatkossa kiinnitettävä huomiota on negatiiviset keskeytykset ja niiden ehkäisy. Tarkastuslautakunta kiittää kuntayhtymän johtoa, luottamushenkilöitä, virkajohtoa ja koko henkilöstöä kuntayhtymän hyväksi tehdystä tuloksellisesta toiminnasta vuonna Yhtymähallitus on käsitellyt kokouksissaan vuoden 2018 aikana säännöllisesti kuntayhtymän toiminnan eri osa-alueita sekä varsinaisina pykälä-asioina mutta myös ajankohtaiskatsausten ja erillisten suunnittelupalaverien yhteydessä. Yhtymähallituksen puheenjohtaja: Yhtymähallitus antaa lausuntonaan yhtymävaltuustolle ja tiedoksi tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksen havainnoista seuraavaa: Riskienhallinta: Kuntayhtymä on muuttanut kiinteistöprojektien suunnittelumallia siten, että suunnitteluvaiheessa on käytössä enemmän ulkopuolista asiantuntemusta kuin aikaisemmin. Menossa olevassa YSAO-SAKKY yhteiskampuksessa asiantuntemusta on hankittu Savon koulutuskuntayhtymän rakennuttajalta, jonka asiantuntemusta hyödyntäen on hankittu muita tarvittavia asiantuntijapalveluita. Samalla kuntayhtymän laatupäällikön tehtävänkuvaa on laajennettu kuntayhtymän johtajan tekemällä päätöksellä. Laatupäällikkö voi tehdä myös toiminnan laadunhallintaan, laillisuusvalvontaan ja muuhun toimintaan liittyen sisäisiä selvityksiä ja

11 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) tarkastuksia. Toiminnan kehittäminen ja elinkeinoelämäyhteistyö: Kuntayhtymän toimintajärjestelmä pohjautuu vahvaan prosessien kautta tapahtuvaan johtamisjärjestelmään, jossa toiminnan kehittämisvastuuta on jalkautettu prosessiryhmille. Kehittämistoimenpiteet toteutetaan projekteina ja saapuneet kehittämisideat käsitellään viikoittain johtotiimissä. Vuoden 2018 aikana henkilöstö on tehnyt ( mennessä) 26 erillistä kehittämisideaa, joista 20 on viety jatkokehitykseen (joko sisäiseksi kehittämistoimenpiteeksi tai ulkoa rahoitetuksi kehittämisprojektiksi). Näiden lisäksi kuntayhtymällä on menossa 36 suurempaa kehittämishanketta (rahoitusta saadaan ulkopuolelta), joista 10 keskittyy opetuksen laatuun, 4 opiskelijan hyvinvoinnin ja ohjauksen kehittämiseen, 8 oppimisympäristöjen kehittämiseen, 10 yritysten ja työelämän kehittämiseen, 4 kansainvälistymiseen ja yksi edunvalvontaan. Turvallisuus: Oppimisympäristöissä tarvittavista henkilösuojain- ja turvavarusteista on tehty päivityskartoitus. Tämän perusteella laaditaan jokaiseen oppimisympäristöön päivitetty ohjeistus, joka koskee kaikkia oppimisympäristössä käyviä, myös vierailijoita. Turvallisuusjärjestelmän kehittämistä on jatkettu ja käyttöön on otettu M-Filesiin integroitu läheltä piti ja tapaturmailmoitus ilmoitusjärjestelmä. Osaamisperusteisuus ja keskeyttämisen ehkäisy YSAOlla on toiminnassa ns. vastuuohjaajamalli. Kultakin osaamisalalta on valittu tietyt ammatinopettajat, jotka toimivat opettajan tehtävänsä ohella vastuuohjaajina tietyille opiskelijoille. Vastuuohjaaja on ohjaamisen ammattilainen. Hän ohjaa opiskelijaa hänen henkilökohtaisen oppimispolun rakentamisessa ja toteuttamisessa. Vastuuohjaajan työn tukena on joukko muita ohjauksen ammattilaisia, joiden asiantuntemusta vastuuohjaaja ja opiskelija käyttävät tarvittaessa. Näitä ovat mm. erityisen tuen osaava opettaja, työhönvalmentaja, ammatinohjaaja, asuntolaohjaaja, URA-ohjaaja, opinto-ohjaaja, hyvinvointiohjaaja, yhteisöllinen opiskeluhuollon ohjaaja sekä SOTEn erityisasiantuntijat (terveydenhoitaja, kuraattori, lääkäri, psykologi, psyykkari, päihdetyöntekijä). Opiskelijan oppimisen ja elämänhallinnan tukena toimii siis moniammatillinen asiantuntijaryhmä oppilaitoksen opetushenkilöstön lisäksi. Osaamisperusteisuutta parannetaan edelleen ottamalla käyttöön vuonna 2018 kehitetty koulutustarjotin ja keskitetty koulutussuunnittelu. Tämä toimintamalli parantaa kustannustehokkuutta ja toiminnan laatua jatkossa.

12 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Vuoden 2019 alusta otetaan käyttöön opetushenkilöstön yhteinen vuosityöaikamalli ja samalla opettajien työ- ja virkasuhdemalli yhtenäistetään. Jatkossa kaikki vakituiset opettajat ovat virkasuhteisia. Henkilöstön työhyvinvointi Kuntayhtymän osavuosikatsauksen mukaisesti henkilöstön sairaspoissaolojen määrä on kääntynyt laskuun. Vuonna 2018 toteutetussa työhyvinvointibarometrissa (TOB) henkilöstön työhyvinvointi on parantunut tehdyn mittauksen mukaan. Kyselyn keskiarvo on 3,69 vuonna 2018, kun se vuonna 2016 oli 3,6 ja kyselyjärjestelmän käyttöönoton aloitusvuonna ,49. Henkilöstön ja esimiesten työtehtäviä on tarkasteltu vuoden 2018 aikana ja tehtävänkuvia on selkeytetty ja joitain vastuita jaettu uudelleen. Opetustoiminnan osalta siirrytään keskitettyyn lukujärjestysten tekemiseen, joka tuo yhä tasa-arvoisemman tavan jakaa opetustyötä eri henkilöiden kesken. Kaikkien tehtyjen uudistusten päätavoitteena on aina keskeisen asiakkaamme - opiskelijan - yhä parempi mahdollisuus saada tarvitsemansa osaamisen kehittämiseen tähtäävät palvelut oppilaitoksestamme ja sitä kautta mahdollistaa sijoittuminen työelämään. Hyvinvoiva henkilöstö ja vahva talous mahdollistavat tämän tavoitteen saavuttamisen. Hyväksyttiin.

13 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus Yhtymähallitus JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN VASTUUALUEIDEN MUUTTAMINEN 13/1/2018 YHALL Valmistelija: yhtymähallituksen puheenjohtaja Kyösti Kauppinen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän kehittämis- ja tehostamisohjelman yhtenä teemana on kuntayhtymän rakenteen ja johtamisjärjestelmän tehostaminen. Tavoitteena on kehittää nykyistä organisaatiomallia siten, että kuntayhtymän toiminnalliset ja taloudelliset tulokset kehittyvät vuoden 2020 loppuun mennessä siten, että toiminnan taloudellinen tulos on positiivinen ja laadulliset tulokset pysyvät edelleen korkeina. Nykyinen johtamisjärjestelmä otettiin käyttöön Muutosten tavoitteena ei ole muuttaa johtamisjärjestelmän perusrakennetta, joka perustuu prosessien johtamiseen ja jaettuun johtajuuteen. Tavoitteena on kuitenkin kehittää toimintaa toiminnan tehokkuuden parantamiseksi ja päällekkäisyyksien poistamiseksi. Uuden johtavien viranhaltijoiden työnjakomallin tavoitteena on terävöittää kunkin viran keskeisiä tehtäväalueita ja mahdollistaa näiden tehtävien parempi toteuttaminen. Muutosesitykset on tehty yhteistyössä kaikkien johtavien viranhaltijoiden kanssa. Muutokset viroissa tarkoittavat myös muutoksia kuntayhtymän hallintosäännössä kuvatuissa tehtävissä sekä muutoksia organisaatiorakenteessa. Nämä muutokset hallintosääntöön valmistellaan valtuuston hyväksyttäväksi, mikäli yhtymähallitus valtuuttaa viranhaltijajohdon jatkamaan johtamisjärjestelmän uudistamista. Kuntayhtymän johtaja: Kuntayhtymän johtaja esittelee johtamisjärjestelmän muutostarpeet. Yhtymähallitus käy keskustelun esitetyistä muutoksista ja valtuuttaa viranhaltijajohdon tekemään tarvittavat muutokset kuntayhtymän hallintosääntöön. Hallintosääntö käsitellään yhtymähallituksen marraskuun kokouksessa, jonka jälkeen se lähetetään yhtymävaltuuston hyväksyttäväksi. Päätettiin esitetyllä tavalla.

14 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) YHALL Valmistelija: kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Yhtymähallituksen päätöksen , 102 mukaisesti kuntayhtymän hallintosääntöä on täsmennetty vastaamaan aiemmin esitettyä johtamisjärjestelmän muutos esitystä. Hallintosäännössä on muokattu kuntayhtymän tulosaluerakennetta ja johtavien viranhaltijoiden vastuualueita. Samalla on tehty korjauksia/ täsmennyksiä joihinkin hallintosäännön kohtiin, joissa muutostarpeet ovat tulleet mm. muuttuneesta ammatillisen koulutuksen lainsäädännöstä (mm. oppisopimuskoulutuksen toteutusvastuut sekä ammattiosaamisen toimielimen poistaminen). Hallintosäännöstä on poistettu myös tehtäviä, joita uudessa organisaatiorakenteessa ei ole enää jälkeen. Liitteenä hallintosääntöluonnos, johon esitetyt muutokset on kuvattu sekä uudistettu organisaatiokaavio. Kuntayhtymän johtaja Yhtymähallitus käsittelee hallintosääntöluonnoksen / uudistetun organisaatiokaavion ja esittää yhtymävaltuustolle uudistetun hallintosäännön hyväksymistä siten, että uusi hallintosääntö tulee voimaan Hallintosääntöön voidaan tarvittaessa tehdä teknisiä korjauksia ennen yhtymävaltuuston käsittelyä. Asia jätetään pöydälle. Yhtymähallitus käsittelee asian klo: 15:00 pidettävässä kokouksessa. Liitteet Hallintosääntöluonnos alkaen (ID 38267) Uusi organisaatiorakenne (ID 38621)

15 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus TYÖOLOBAROMETRIN TULOKSET /1/2018 YHALL Valmistelija: Laatupäällikkö Teija Strandman, kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelman mukaisesti työolobarometri toteutetaan joka toinen vuosi. Edellisen kerran barometri on tehty vuonna Kuntayhtymän työolobarometrikysely avattiin henkilöstön vastattavaksi ja vastausaika päättyi Vastaajia oli yhteensä 122 ja vastausprosentti oli 62,2%. Työolobarometrin keskiarvo oli 3,69. Vuonna 2016 keskiarvo oli 3,6. Ensimmäinen työolobarometri tehtiin vuonna 2008, jolloin keskiarvo oli 3,47. Työolobarometrin tulokset esitellään henkilöstölle kuntayhtymätasolla , jonka jälkeen ne käsitellään yksikkötasolla yksiköittäin. Toimenpide-ehdotukset kootaan kehittämistoimenpiteiksi, jotka toteutetaan vuosien 2019 ja 2020 aikana. Kuntayhtymän johtaja: Kuntayhtymän johtaja esittelee TOB 2018 kyselyn tulokset yhtymähallitukselle. Yhtymähallitus: Yhtymähallitus merkitsee esittelyn tiedoksi Merkittiin tiedoksi saaduksi. Liitteet YSAOn 2018 TOB-tulosten esittely yhtymähallitukselle

16 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus HAETTAVAT KEHITTÄMISHANKKEET 14/1/2018 YHALL Valmistelija: kehitysjohtaja Niina Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä noudatetaan hankevalmistelussa keväällä 2014 päivitettyä ohjetta Ohje projektien hallinnoinnista Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä. Ohjeen mukaisesti kokonaiskustannuksiltaan yli euroa (alv 0 %) olevat projektisuunnitelmat ja rahoitushakemukset käsitellään kuntayhtymän hallituksessa ennen rahoitushakemuksen jättämistä, alle euroa olevat hankkeet annetaan hallitukselle tiedoksi säännöllisin väliajoin. Yhtymähallitukselle jaetaan päätöksentekoa varten hankkeiden lyhyet tiivistelmät. Halutessaan yhtymähallitus voi pyytää käyttöönsä myös hankkeiden varsinaiset hakemukset tai hakemusten luonnokset. Hankkeiden suunnittelu tapahtuu monivaiheisesti, jossa hakijan, kumppaneiden ja rahoittajien kanssa käydään useita tarkentavia neuvotteluja. Näin ollen on mahdollista, että hankkeen päätetty kokonaisrahoitus ja omarahoitusosuudet voivat muuttua merkittävästikin haetusta. Tämän vuoksi projektien hallinnointi ohjeeseen on lisätty seuraava kohta: Projektipäätöksen tultua hyväksytyksi rahoittajalla kuntayhtymän johtaja päättää projektin käynnistämisestä sekä projekti- ja rahoitussuunnitelman mahdollisesta tarkistamisesta. Mikäli projektipäätös poikkeaa merkittävällä tavalla yhtymähallituksen hyväksymästä projektihakemuksesta, on se vietävä uudelleen käsiteltäväksi ennen käynnistyspäätöksen tekemistä. Tällainen tilanne on mm. se, että kuntayhtymän omavastuuosuus hankkeen rahoituksesta nousee yli 30 % alkuperäisestä arviosta. Loka-marraskuussa valmisteltiin Opetushallituksen avustushakuun yksi kokonaiskustannuksiltaan yli euroa oleva hanke: DigiAmis 4.0: euroa, omarahoitus 10% euroa Hankkeen tavoitteena on kehittää virtuaalisen työpöytäympäristön mahdollisuuksia opiskelijoiden ajasta ja paikasta riippumattomaan opiskeluun, pilotoida työpöytäympäristöä kone- ja tuotantotekniikan sekä rakennusalan opinnoissa sekä tukea henkilöstön ja opiskelijoiden yhteiskehittäminen tulevaisuuden digitaalisten oppimismahdollisuuksien ja materiaalien kehittämisessä. Lisäksi jätettiin kolme alle euroa kokonaiskustannuksiltaan olevaa hakemusta Opetushallituksen avustushakuun:

17 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Oppien vapauteen: vankilakoulutuksen kehittäminen ( euroa) Parasta johtamista: esimiesten osaamisen kehittäminen ammatillisen koulutuksen reformin mukaisen toiminnan johtamisessa ( euroa, omarahoitus 25%) LOISTE VI: ammatillisen koulutuksen laadun kehittäminen ( euroa, omarahoitus 25%) Kuntayhtymän johtaja Yhtymähallitus merkitsee valmistellut hankehakemukset tietoonsa ja hyväksyy niiden jättämisen rahoitusten käsittelemistä varten. Päätökset hankkeiden käynnistämisestä tekee kuntayhtymän johtaja hyväksyttyjen hankepäätösten saapumisen jälkeen. Mikäli hankkeen omarahoitusosuus kasvaa yli 30 % suunnitellusta, tuodaan hankkeen käynnistäminen erikseen päätettäväksi yhtymähallitukseen. Merkittiin tiedoksi saaduksi ja hyväksyttiin esitetyllä tavalla.

18 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus N JA SAVON N YHTEISKAMPUS 9/1/2018 YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Päivi Harjula p , Jarmo Walli p Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto on hyväksynyt Savon koulutuskuntayhtymän ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhteisen ammatillisen koulutuksen oppilaitosyksikön suunnittelun ja rakentamiskustannusten alustavan kustannusarvion sekä varannut investoinnin toteuttamiseen yhteensä euroa. Samalla valtuusto on myöntänyt yhtymähallitukselle valtuudet hankkeen toteuttamiseen. Yhtymähallitus hyväksyi hankkeesta laaditun kustannusarvion, laaditut suunnitelmat sekä valtuutti rakennushankkeen urakkakilpailutuksen käynnistämisen tehtyjen suunnitelmien pohjalta. Savon koulutuskuntayhtymän ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän välillä tehdyn esisopimuksen mukaisesti Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä toteuttaa ja maksaa hankkeen rakennusinvestoinnin ja Savon koulutuskuntayhtymä vuokraa valmistuvat tilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Vuokrasopimuksen syntyminen edellyttää sekä vuokrasopimuksen, että palveluiden yhteiskäyttösopimuksen allekirjoittamista. Molemmat sopimukset allekirjoitetaan osapuolten välillä ennen urakkasopimusten allekirjoittamista. Hankkeen valmistelun edetessä on selvitetty kiinteistöleasingin käyttöä kohteen vaihtoehtoisena rahoitusmuotona. Tässä vaihtoehdossa rahoitusyhtiö vastaa kohteen omistuksesta ja rahoittamisesta leasingajan loppuun saakka ja rahoitusyhtiön leasingmaksu edelleenveloitetaan lopulliselta käyttäjältä sellaisenaan. Kiinteistöleasingin loppulunastussumma ja muut leasingrahoituksen yksityiskohdat täsmennetään erikseen mahdollisten neuvottelujen yhteydessä. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus päättää esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy leasingrahoituksen kohteen ensisijaiseksi rahoitusvaihtoehdoksi. Mikäli myöhemmin selviää, ettei rahoittaja hyväksy kohteeseen käytettäväksi kiinteistöleasingiä, investointi toteutetaan tasevaikutteisesti alkuperäisen yhtymävaltuuston päätöksen mukaisesti.

19 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Päätettiin esityksen mukaisesti. Toimenpiteet: Yhtymävaltuustolle YVALT 5 Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy leasingrahoituksen kohteen ensisijaiseksi rahoitusvaihtoehdoksi. Mikäli myöhemmin selviää, ettei rahoittaja hyväksy kohteeseen käytettäväksi kiinteistöleasingiä, investointi toteutetaan tasevaikutteisesti alkuperäisen yhtymävaltuuston päätöksen mukaisesti. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Toimenpiteet: YHALL Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän ja Savon koulutuskuntayhtymän yhteiskampuksen rahoitus on sovittu toteutettavan kiinteistöleasingilla. Rahoittajana ja rakennuksen omistajan leasingsopimuksen voimassa oloajan toimii Op yrityspankki oyj. Rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa alkuperäisenä toimintamallina ajateltiin Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän rakentavan tilat ja vuokraavan ne Savon koulutuskuntayhtymälle. Tätä varten v talousarvion investointiosaan varattiin määräraha rakentamiseen 1 milj. euroa ja vuoden 2018 investointiosaan 2,5 milj. euroa. Vuonna 2017 rakennushanketta toteutettiin euron edestä. Kun leasingrahoitussopimus allekirjoitettiin OP yrityspankki Oyj:n kanssa, siirrettiin v. 17 yhteiskampus investointiin tulleet kustannukset leasingsopimukseen. Vuoden 2018 talousarvion investointiosassa jää näin käyttämättä yhteiskampukseen varattu 2,5 milj. euroa. Koska vuoden 2017 investoinnit siirretään vuoden 2018 puolella leasingsopimukselle, jää hanke vuoden 2018 puolella vuoden 2017 kustannuksien, eli euron verran plussalle. Kuntayhtymän johtaja Yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy vuoden 2018 talousarvion investointiosan määrärahan pienentämisen 2,5 miljoonalla eurolla, sekä hyväksyy vuoden 2017 kustannuksien siirrosta aiheutuvan euron tulon siirron.

20 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Hyväksyttiin täsmennyksellä että vuoden 2017 kustannuksien siirrosta aiheutuvan euron tulon siirto vuodelle Toimenpiteet: Yhtymävaltuustolle.

21 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus Yhtymähallitus TOIMINTA JA TALOUSSUUNNITELMA 1/1/2018 YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Päivi Harjula p Ammatillisen koulutuksen rahoitusta leikattiin v.2017 valtakunnallisesti yli 12 %, jonka seurauksena Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän rahoitus pienentyi edellisvuodesta lähes 2 miljoonaa euroa. Vuoden 2012 jälkeen koulutuskuntayhtymän tulorahoitus on vähentynyt yli 7 miljoonaa euroa. Toiminnan sopeuttaminen pienentyneeseen rahoitustasoon jatkuu erillisen toiminnan kehittämis- ja tehostamisohjelman mukaisesti vuoteen 2020 saakka. Vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa on huomioitu kehittämis- ja tehostamisohjelman mukaiset toimenpiteet, joista osa esitetään erikseen yhtymähallituksen ja valtuuston päätettäväksi mm. kiinteistöselvityksen perusteella. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä uudistui vuoden 2018 alussa. Uuden lainsäädännön mukaisesti Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa seuraavan varainhoitovuoden rahoituspäätöksen koulutuksenjärjestäjille joulukuun lopussa. Rahoitus perustuu koulutuksenjärjestäjän suoritteiden suhteelliseen osuuteen valtakunnallisesta kokonaisrahoituksesta erilaisten kertoimien perusteella, eikä kiinteitä yksikköhintoja ole. Lisäksi Opetus- ja kulttuuriministeriö jättää osan ammatillisen koulutuksen määrärahasta ja opiskelijavuosista jaettavaksi varainhoitovuoden aikana. Tästä syystä rahoituksen tarkka ennakointi toiminta- ja taloussuunnitelman valmisteluvaiheessa on haasteellista. On mahdollista, että OKM ei myönnä koulutuskuntayhtymän talousarvion perusteena olevaa opiskelijavuosimäärää opiskelijavuotta vuodelle Lopullisesti tämä selviää vasta syykuussa 2019, kun ministeriö myöntää lisäsuoritepäätöksellä jakamatta jätetyt opiskelijavuodet koulutuksenjärjestäjien ja ministeriön välisen vuoropuhelun perusteella. Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän järjestämisluvan mukainen opiskelijavuosimäärä on opiskelijavuotta, vuodelle 2018 myönnetty ensikertaisen päätöksen mukaisen tavoitteellinen opiskelijavuosimäärä opiskelijavuotta ja lisäpäätöksellä myönnetty määrä 50 opiskelijavuotta. Tästä vuoden 2018 kokonaismäärästä 56 on kohdennetty työvoimakoulutukseen. Pelkän järjestämisluvan mukaisen varman opiskelijavuosimäärän käyttäminen talousarvion pohjana aiheuttaisi merkittäviä muutoksia kuntayhtymän toiminnassa.

22 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Tilikauden tulos vuonna 2019 on talousarvioehdotuksen mukaan euroa. Aikaisempien vuosien tuloksesta tehtyjä investointivarauksia puretaan poistoeron vähennyksenä. Poistoeron vähennys on v euroa, jolloin tilikauden alijäämäksi muodostuu euroa. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman tiedoksi. Yhtymähallitus päättää jatkaa talous- ja toimintasuunnitelman valmistelua keskustelun pohjalta. Yhtymähallitus päättää lähettää toiminta- ja taloussuunnitelmaluonnoksen omistajakunnille mahdollisia lausuntoja varten ja järjestää talous- ja toimintasuunnitelmaa koskevan kuntakokouksen jäsenkunnille. Päätettiin esitetyllä tavalla. YHALL Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä lähetti toiminta- ja taloussuunnitelman luonnoksen tiedoksi omistajakunnille mahdollisia lausuntoja varten yhtymähallituksen edellisen kokouksen jälkeen. Kuntayhtymä piti kunnille tiedotus/keskustelutilaisuuden toiminta- ja taloussuunnitelman sisällöstä Ylä-Savon ammattiopistolla Iisalmessa. Tilaisuudessa esiteltiin ammatillisen koulutuksen ajankohtaiset asiat, TTS:n keskeiset sisällöt sekä oppilaitoksen pedagogiset käytänteet. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus käsittelee omistajakunnilta saapuneet lausunnot. Yhtymähallitus päättää esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille liitteen mukaisena. Hyväksyttiin esitetyllä tavalla. Toimenpiteet:

23 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymävaltuustolle. Liitteet Lausunto Ylä-Savon koulutus (ID 38581) Lausunto Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmasta (ID 38582) Pielaveden khall (ID 38614) TTS (ID 38036)

24 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus VALTUUSTOSEMINAARI YHALL Valmistelija: kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen Kuntayhtymän johtaja ja yhtymävaltuuston puheenjohtaja ovat käyneet keskustelua mahdollisuudesta järjestää valtuustoseminaari yhtymävaltuuston ja hallituksen jäsenille. Seminaarissa on tarkoitus käydä läpi ammatillisen koulutuksen ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän ajankohtaisiin asioihin liittyvää tiedonvaihtoa ja keskustelua. Seminaarin ajankohdaksi on esitetty joulukuun 19. päivää. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus päättää järjestää valtuuston ja hallituksen yhteisen valtuustoseminaarin. Seminaarin ajankohdaksi päätetään klo 10:30 12:30. Seminaarissa käydään läpi ammatillisen koulutuksen ajankohtaisia aihealueita sekä näkymiä tulevaan vuoteen Hyväksyttiin.

25 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAT, VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT YHALL Hankepäällikkö HANKINTAPÄÄTÖS Asia ASIAKASVIESTINNÄN KOULUTUSTA HENKILÖSTÖLLE Henkilöstöjohtaja HENKILÖSTÖPÄÄTÖS Asia HENKILÖN LUOVUTTAMINEN EDUSAVO OY:N TYÖNTEKIJÄKSI Asia HENKILÖN LUOVUTTAMINEN EDUSAVO OY:N TYÖNTEKIJÄKSI Asia LIIKENNEOPETTAJAN TEHTÄVÄN TÄYTTÄMINEN ALKAEN TOISTAISEKSI Asia LIIKENNEOPETTAJAN TEHTÄVÄN TAYTTÄMINEN ALKAEN TOISTAISEKSI Kiinteistöpäällikkö HANKINTAPÄÄTÖS Asia ASEVELIKATU 10 PUUTALON PURKAMISURAKAN HANKINTA, ASEVELIKATU 4, IISALMI Kuntayhtymän johtaja HENKILÖSTÖPÄÄTÖS Asia LUONNONVARA-ALAN KOULUTUSPÄÄLLIKÖN VIRAN TÄYTTÄMINEN Asia PROSESSINOMISTAJAT ETEENPÄIN Talousjohtaja YLEINEN PÄÄTÖS Asia MICROSOFT EES -OPPILAITOSSOPIMUS AMKE RY Tietohallintopäällikkö HANKINTAPÄÄTÖS

26 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Asia ASEVELIKADUN MONITOIMITILAN AV-JÄRJESTELMÄN LAAJENTAMINEN 2018 Merkittiin tiedoksi saaduksi.

27 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus MUUT ASIAT YHALL asiat. Käsitellään mahdolliset muut esille tulevat, ajankohtaiset Ei muita asioita.

28 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) Yhtymähallitus KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN YHALL Puheenjohtaja päätti kokouksen.

29 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) OIKAISUVAATIMUSOHJEET (Yhtymävaltuusto) 1 Muutoksenhakukiellot 1.1 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat päätökset Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kun nallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 1.2 Oikaisuvaatimuksen piiriin kuuluvat päätökset Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 2 Oikaisuvaatimusohjeet 1.3 Muu peruste HVAL 3 :n 1 mom /muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Viranhaltija ei kunnallisen virkaehtosopimuslain ( /669) 26 :n perusteella saa valittamalla hakea muutosta viranomaisen päätökseen ko. lain 2 :ssä tarkoite tussa asias sa taikka saattaa sitä oikaisuvaatimuksin tai hallintorii ta-asiana käsiteltä väksi, jos hänellä tai viranhaltijayhdistyksellä on oikeus panna asia vireille työtuo mioistuimessa. 2.1 Oikaisuvaatimusoikeus Kohdassa 1.2 mainittuihin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimus sen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuu teen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kun ta yhtymän jäsen kunnan jäsen. 2.2 Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimus tehdään Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymä hal li tuk selle osoit teella PL 30, Asevelikatu 4, Iisalmi. 2.3 Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jäsenkunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. 2.4 Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimus ajan

30 PÖYTÄKIRJA 11/ (30) 3 Valitusosoitus päättymistä. 3.1 Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomai sen osoite on Itä-Suomen hallinto-oikeus, PL 1744 (Puijonkatu 29 A, 2. krs), Kuopio. Va li tus aika on 30 päi vää. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnallisvalitus, pykälät: 3.2 Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite; pää tös, johon haetaan muutosta sekä miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka sii hen vaadi taan tehtäväksi ja muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan ja valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan am matti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luet tava. 3.3 Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valituskirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Tuomioistuimen ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuis ta annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250 euroa ja markkinaoikeudessa 500 euroa. Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Pvm Tiedoksianto asianosaiselle Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kuntalaki 95 ) Asianosainen Annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja Luovutettu asianosaiselle Paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus Asianosainen Muulla tavoin, miten Vastaanottajan allekirjoitus

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 PÖYTÄKIRJA 8/2015 136 (11) Yhtymähallitus 26.08.2015 AIKA 26.08.2015 klo 15:00-16:25 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 KÄSITELLYT ASIAT 70 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202 PÖYTÄKIRJA 6/2016 107 (12) Yhtymähallitus 18.05.2016 AIKA 18.05.2016 klo 15:00-18:08 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202 KÄSITELLYT ASIAT 59 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone Yrittäjä E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone Yrittäjä E1008 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (15) Yhtymähallitus 25.04.2018 AIKA 25.04.2018 klo 15:00-16:20 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone Yrittäjä E1008 KÄSITELLYT ASIAT 39 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02 PÖYTÄKIRJA 12/2015 210 (11) Yhtymähallitus 16.12.2015 AIKA 16.12.2015 klo 10:00-10:50 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02 KÄSITELLYT ASIAT 108 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Peltosalmi, Kotikyläntie 254, Iisalmi, Opintotalo luokka

PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Peltosalmi, Kotikyläntie 254, Iisalmi, Opintotalo luokka PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (15) Yhtymähallitus 27.03.2018 AIKA 27.03.2018 klo 15:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Peltosalmi, Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi, Opintotalo luokka 21-102 KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 11/2017 1 (15) Yhtymähallitus 20.12.2017 AIKA 20.12.2017 klo 11:00-12:15 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 139 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (17) Yhtymähallitus 28.02.2018 AIKA 28.02.2018 klo 15:00-16:19 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (20) Yhtymävaltuusto 27.02.2019 AIKA 27.02.2019 klo 13:00-13:40 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (26) Yhtymävaltuusto 19.12.2018 AIKA 19.12.2018 klo 14:00-15:15 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio KÄSITELLYT ASIAT 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (15) Yhtymävaltuusto 20.12.2017 AIKA 20.12.2017 klo 15:00-17:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (15) Yhtymävaltuusto 23.05.2018 AIKA 23.05.2018 klo 15:00-16:03 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio KÄSITELLYT ASIAT 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008)

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (19) 24.05.2018 AIKA 24.05.2018 klo 09:00-10:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) KÄSITELLYT ASIAT 12 KOKOUKSEN AVAUS 3 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008)

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (15) 27.02.2018 AIKA 27.02.2018 klo 09:00-10:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone PÖYTÄKIRJA 5/2015 92 (10) Yhtymähallitus 13.05.2015 AIKA 13.05.2015 klo 12:00-13:30 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila)

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila) PÖYTÄKIRJA 9/2016 168 (14) Yhtymähallitus 24.10.2016 AIKA 24.10.2016 klo 08:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila) KÄSITELLYT ASIAT 95 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus 30.01.2018 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017 kokouksen päätösten täytäntöönpano Osallistujat, laillisuus ja päätösvaltaisuus/ yhtymähallitus... 1 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 24.08.2016 Aika 24.08.2016 klo 13:00 14:25 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA PELLON KUNTA 3/2017 AIKA Maanantai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2017 1 Kuntayhtymän hallitus 25.05.2017 Aika 25.05.2017 klo 10:30-11:30 Paikka Vantaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (17) 02.03.2017 AIKA 02.03.2017 klo 14:00-15:28 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 15.05.2016 Aika 15.05.2016 klo 09:00-10:15 Paikka Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunta AIKA klo 15:05-15:37

YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunta AIKA klo 15:05-15:37 PÖYTÄKIRJA 2/2016 90 (18) 16.06.2016 AIKA 16.06.2016 klo 15:05-15:37 PAIKKA Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 80 KOKOUKSEN AVAUS 92 81 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 93 82

Lisätiedot

Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna

Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Kuntayhtymän hallitus 16.07.2014 AIKA 16.07.2014 klo 13:00-13:40 PAIKKA Sokos Hotel Seurahuone, Aida-neuvotteluhuone, Savonlinna KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, ravintola Oppimestari

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, ravintola Oppimestari PÖYTÄKIRJA 11/2016 207 (16) Yhtymähallitus 12.12.2016 AIKA 12.12.2016 klo 15:00-16:44 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, ravintola Oppimestari KÄSITELLYT ASIAT 118 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 23 Tarkastuslautakunta 06.05.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 18

Lisätiedot

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 12.11.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén Aika Perjantai 10.2.2012 klo 10.00-12.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 29.11.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 9.11 Paikka LYNC-kokous Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja Anu Tervala pöytäkirjanpitäjä

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot