Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista."

Transkriptio

1 Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

2 Onnittelut tämän PENTAX Q10 -digitaalikameran hankkimisesta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki kameran ominaisuudet ja toiminnot. Säilytä käyttöopas huolellisesti, koska sen avulla opit parhaiten tuntemaan kaikki kameran käyttömahdollisuudet. Käytettävät objektiivit Tämän kameran kanssa käytetään Q-kiinnityksellä kiinnitettäviä objektiiveja. Tekijänoikeudet PENTAX Q10 -digitaalikameralla otettuja kuvia, jotka on tarkoitettu muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön, ei saa käyttää ilman tekijänoikeuslain mukaista lupaa. Ota huomioon, että myös kuvattaessa omaksi iloksi on olemassa tapauksia, joissa kuvausoikeuksia on rajoitettu. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi mielenosoitusten, performanssiesitysten tai näyttelyesineiden kuvaaminen. Tekijänoikeuksien alaisia kuvia ei myöskään saa käyttää muissa yhteyksissä kuin tekijänoikeusasetuksessa mainituissa tapauksissa. Tämä tulee ottaa huomioon kuvia käytettäessä. Tavaramerkit Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Macintosh, Mac OS ja QuickTime ovat Apple Inc.:in rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Intel, Intel Core ja Pentium ovat Intel Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. SDXC-logo on SD-3C, LLC:n tavaramerkki. Tässä tuotteessa käytetään DNG-teknologiaa Adobe Systems Incorporatedin lisenssillä. DNG-logo on Adobe Systems Incorporatedin rekisteröity tavaramerkki tai tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. HDMI, HDMI-logo ja High-Definition Multimedia Interface ovat HDMI Licensing LLC:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Kaikki muut tuotteet tai tuotenimet ovat näitä tuotteita valmistavien yhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tämä tuote tukee PRINT Image Matching III tekniikkaa. PRINT Image Matching - yhteensopivat digitaaliset stillkamerat, tulostimet ja ohjelmat auttavat valokuvaajia tuottamaan kuvia, jotka vastaavat paremmin heidän toiveitaan. Kaikkia toimintoja ei voida käyttää tulostimissa, jotka eivät ole PRINT Image Matching III -yhteensopivia. Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. PRINT Image Matching on Seiko Epson Corporationin tuotemerkki. PRINT Image Matching -logo on Seiko Epson Corporationin tuotemerkki. Kuluttajalla on AVC Patent Portfolio -lisenssin perusteella oikeus käyttää tätä tuotetta henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin (tai muihin tarkoituksiin, joista ei makseta korvausta) seuraavilla tavoilla: (i) AVC-standardin mukaiseen videon koodaukseen ( AVC-video ) ja/tai (ii) sellaisen videon dekoodaukseen, jonka kuluttaja on koodannut henkilökohtaiseen käyttöön ja/tai hankkinut videotuotteiden tarjoajalta, jolle on myönnetty AVC-videoiden jakelulisenssi. Lisenssiä ei myönnetä tai aseteta muuhun käyttöön. Lisätietoja antaa MPEG LA, LLC. Katso

3 Kameran käyttäjille Älä käytä tai säilytä tätä kameraa voimakasta sähkömagneettista säteilyä tai magneettisia kenttiä tuottavan laitteen lähettyvillä. Voimakkaat staattiset lataukset tai magneettiset kentät, joita tuottavat esimerkiksi radiolähettimet, voivat häiritä näytön toimintaa, vaurioittaa tallennettuja tietoja tai vaikuttaa kameran sisäisiin virtapiireihin ja aiheuttaa toimintahäiriöitä. Kamerassa käytetty nestekidenäyttö on valmistettu käyttäen erittäin korkeaa tarkkuutta vaativaa tekniikkaa. Vaikka kameran pikseleistä vähintään 99,99 % toimii, ota huomioon, että pikseleistä enintään 0,01 % saattaa jäädä syttymättä tai syttyä silloin, kun ei pitäisi. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta kuvan laatuun. Tämän käyttöoppaan kuvat ja näytössä näkyvät kuvat voivat olla erilaisia varsinaisessa tuotteessa. Tässä käyttöoppaassa SD-, SDHC- ja SDXC-muistikortteja kutsutaan yleisesti SD-muistikorteiksi. Tässä oppaassa yleistermillä tietokone(et) viitataan tästä eteenpäin joko Windowstai Macintosh -tietokoneeseen. Tässä oppaassa termillä akku tarkoitetaan mitä tahansa tämän kameran ja sen lisälaitteiden kanssa käytettävää akkutyyppiä. 1 Kameran turvallinen käyttö Olemme kiinnittäneet paljon huomiota kameran turvallisuuteen. Kun käytät kameraa, kehotamme sinua kiinnittämään erityistä huomiota seuraavilla symboleilla merkittyihin kohtiin. Vaara Varoitus Tämä symboli ilmaisee, että tämän seikan huomiotta jättäminen voi aiheuttaa merkittäviä henkilövammoja. Tämä symboli ilmaisee, että tämän seikan huomiotta jättäminen voi aiheuttaa vähäisiä tai jonkinasteisia henkilövammoja tai aineellisia menetyksiä. Tietoja kamerasta Vaara Älä pura kameraa tai tee siihen muutoksia. Kameran sisällä on jännitteisiä osia, jotka voivat aiheuttaa sähköiskun. Jos kameran sisäosia paljastuu kameran putoamisen tai muun vaurion seurauksena, älä koske paljastuneisiin osiin. Voit saada sähköiskun. Älä suuntaa kameraa aurinkoa tai muuta voimakasta valonlähdettä kohti ottaessasi kuvia. Älä jätä kameraa suoraan auringonvaloon ilman objektin suojusta, sillä kameraan voi tulla toimintahäiriöitä tai se voi syttyä palamaan. Älä katso objektiivin läpi aurinkoa tai muita voimakkaita valolähteitä. Se saattaa johtaa näkökyvyn menettämiseen tai sen vahingoittumiseen.

4 2 Jos havaitset käytön aikana jotakin normaalista poikkeavaa, kuten savua tai outoa hajua, lopeta käyttö välittömästi, poista akku tai irrota verkkolaite ja ota yhteyttä lähimpään PENTAX-huoltoon. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Varoitus Älä pidä sormeasi salamavalon päällä sen välähtäessä. Kuumentunut salamavalo voi aiheuttaa palovamman. Älä peitä salamavaloa kankaalla sen välähtäessä. Salamavalo voi värjäytyä. Eräät kameran osat kuumentuvat käytön aikana, minkä vuoksi iholle voi tulla lieviä palovammoja, jos näistä osista pidetään kiinni pitkän aikaa. Jos kameran näyttö vahingoittuu, varo lasinsirpaleita. Huolehdi myös, etteivät nestekiteet pääse iholle, silmiin tai suuhun. Yksilöllisistä ominaisuuksistasi tai fyysisestä kunnostasi riippuen kameran käyttö saattaa aiheuttaa kutinaa, ihottumaa tai rakkuloita. Mikäli tavallisuudesta poikkeavia oireita ilmaantuu, lopeta kameran käyttö heti ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon. Tietoja akkulaturista ja verkkolaitteesta Vaara Kamerassa on käytettävä teho- ja jännitearvoiltaan oikeaa, erityisesti tälle kameralle tarkoitettua akkulaturia. Muunlaisen akkulaturin käyttäminen tai akkulaturin käyttäminen vääränlaisessa sähköverkossa voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai kameran rikkoutumisen. Akkulaturin käyttöjännitealue on V AC. Älä pura kameraa tai tee siihen muutoksia. Se saattaa aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos laitteesta tulee savua tai outoa hajua, tai jos tapahtuu jotain muuta epätavallista, lopeta laitteen käyttäminen välittömästi ja ota yhteyttä lähimpään PENTAX-huoltoon. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos laitteen sisään pääsee vettä, ota yhteyttä PENTAX-huoltoon. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos näet salaman tai kuulet ukkosen jyrinää käyttäessäsi akkulaturia ja verkkolaitetta, irrota virtajohto pistorasiasta ja lopeta laitteen käyttäminen. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Jos virtajohdon pistokkeeseen kertyy pölyä, pyyhi pistoke. Pöly voi aiheuttaa tulipalon. Välttääksesi vaaran käytä vain CSA/UL-hyväksyttyjä virtajohtoja, joissa johdon tyyppi on vähintään SPT-2, johdin vähintään 18 AWG:n kuparia, toisessa päässä valettu urosliitin (NEMA-määritysten mukainen) ja toisessa valettu naarasliitin (ei-teollisten IEC-määritysten mukainen) tai vastaava. Varoitus Älä aseta tai pudota raskaita esineitä verkkovirtajohdon päälle tai väännä johtoa, jotta se ei vaurioidu. Jos verkkovirtajohto on vaurioitunut, ota yhteyttä PENTAX-huoltoon. Älä koske verkkovirtajohdon liittimiin tai saata niitä oikosulkuun, kun virtajohto on kytketty pistorasiaan.

5 Älä käsittele virtajohdon liitintä märin käsin. Se voi aiheuttaa sähköiskun. Älä pudota kameraa tai kohdista siihen iskua. Laite voi vaurioitua. Älä lataa D-BC68P-akkulaturilla muita kuin ladattavia D-LI68-litium-ioniakkuja. Muuntyyppisien akkujen lataaminen voi aiheuttaa räjähdyksen, ylikuumenemisen tai akkulaturin vaurioitumisen. 3 Tietoja ladattavasta litium-ioniakusta Vaara Jos akusta vuotanutta ainetta joutuu silmiin, älä hiero niitä. Huuhtele silmiä puhtaalla vedellä ja hakeudu välittömästi lääkäriin. Varoitus Käytä ainoastaan tälle kameralle tarkoitettua akkua. Muuntyyppisien akkujen käyttäminen voi aiheuttaa räjähdyksen tai tulipalon. Älä pura akkua. Akun purkaminen voi aiheuttaa räjähdyksen tai akun sisällä olevien aineiden vuotamisen. Poista akku kamerasta heti, jos se kuumenee tai alkaa savuta. Varo, ettet polta itseäsi. Älä anna rautalankojen, hiuspinnien tai muiden metalliesineiden koskettaa akun napoja (+ ja -). Älä saata akkua oikosulkuun tai hävitä sitä polttamalla. Akku voi räjähtää tai aiheuttaa tulipalon. Jos akusta vuotanutta ainetta joutuu iholle tai vaatteille, se saattaa ärsyttää ihoa. Pese altistuneet ihon alueet huolellisesti vedellä. Varo-ohjeet D-LI68-akun käytöstä: KÄYTÄ VAIN TÄLLE AKULLE TARKOITETTUA AKKULATURIA. - ÄLÄ SYTYTÄ AKKUA PALAMAAN. - ÄLÄ PURA AKKUA. - ÄLÄ SAATA AKKUA OIKOSULKUUN. - SUOJAA AKKU KORKEILTA LÄMPÖTILOILTA (140 F/60 C). Säilytä kamera ja sen lisälaitteet poissa pienten lasten ulottuvilta Vaara Älä sijoita kameraa ja lisälaitteita paikkaan, josta pienet lapset voivat saada ne käsiinsä. 1. Tuote voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja, jos se kaatuu tai sitä käytetään vahingossa. 2. Hihnan kiertäminen kaulan ympärille voi aiheuttaa tukehtumisen vaaran. 3. Säilytä kameran pienet varusteet kuten akku tai SD-muistikortit poissa lasten ulottuvilta, jotta lapset eivät pääse laittamaan niitä suuhunsa. Jos kameran varuste nielaistaan vahingossa, lääkäriin on hakeuduttava heti.

6 4 Varotoimenpiteet käytön aikana Ennen kameran käyttämistä Ota kameran mukana toimitettava kansainvälinen luettelo huoltopisteistä (Worldwide Service Network) mukaan matkalle. Siitä on hyötyä, jos ulkomailla tulee kameraongelmia. Jos kameraa ei ole käytetty pitkään aikaan, varmista, että se toimii edelleen normaalisti, etenkin ennen kuin aiot ottaa tärkeitä kuvia (kuten häissä tai matkalla). Tallennettujen tietojen säilymistä ei voida taata, jos tietojen tallentaminen, toistaminen, siirtäminen tietokoneeseen tai muu vastaava toimenpide ei onnistu kameran, tallennusvälineen (SD-muistikortin) tai muun välineen vian vuoksi. Akkua ja akkulaturia koskevia tietoja Optimoi akun kunto välttämällä varastointia täyteen ladattuna tai kuumissa tiloissa. Jos jätät akun paikalleen kameraan eikä kameraa käytetä pitkään aikaan, akun lataus syväpurkautuu ja sen käyttöikä lyhenee. On suositeltavaa ladata akku päivää ennen käyttöä tai käyttöpäivänä. Kameran mukana toimitettu virtajohto on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan D-BC68P-akkulaturin kanssa. Älä käytä sitä muiden laitteiden kanssa. Kameran kuljettamiseen ja käyttöön liittyviä huomautuksia Älä altista kameraa korkeille lämpötiloille tai kosteudelle. Älä jätä kameraa autoon, sillä auton sisälämpötila voi kohota hyvin korkeaksi. Suojaa kamera voimakkaalta tärinältä, iskuilta tai paineelta. Suojaa kamera pehmusteella moottoripyörän, auton tai laivan aiheuttamalta tärinältä. Kameran käyttölämpötila-alue on 0 40 C ( F). Kameran näyttö voi muuttua mustaksi korkeassa lämpötilassa, mutta palautuu normaaliksi lämpötilan laskiessa. Näyttö saattaa toimia normaalia hitaammin kylmässä. Tämä johtuu nestekiteiden ominaisuuksista, eikä kyseessä ole toimintahäiriö. Äkilliset lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa kosteuden tiivistymistä kameran sisä- ja ulkopinnoille. Aseta kamera laukkuun tai muovipussiin ja ota se esiin vasta sen jälkeen, kun kameran ja ympäristön välinen lämpötilaero on tasoittunut. Varmista, ettei kamera joudu kosketuksiin roskien, kuran, hiekan, pölyn, veden, myrkyllisien kaasujen tai suolojen kanssa, koska ne saattavat aiheuttaa kameran rikkoutumisen. Pyyhi kamera kuivaksi sade- tai vesipisaroista. Älä paina näyttöä voimakkaasti. Se voi aiheuttaa toimintahäiriön tai näytön rikkoutumisen. Jos käytät jalustaa, älä kiristä jalustan kiinnitysruuvia liian tiukalle.

7 Kameran puhdistaminen 5 Kameraa ei saa puhdistaa orgaanisilla liuottimilla kuten tinnerillä, alkoholilla tai bensiinillä. Poista objektiiviin tai etsimeen kerääntynyt pöly linssiharjalla. Älä käytä puhdistukseen paineilmaa, koska se voi vahingoittaa objektiivia. Puhdistuta herkkä CMOS-kenno PENTAX-huollossa. (Puhdistus on maksullinen toimenpide.) Huippusuorituskyvyn ylläpitämiseksi suosittelemme, että kamera tarkistetaan säännöllisesti vuoden parin välein. Kameran varastointi Älä säilytä kameraa kyllästysaineiden tai kemikaalien läheisyydessä. Säilytys korkeassa lämpötilassa ja kosteassa paikassa voi aiheuttaa homekasvuston ilmaantumista kameraan. Poista kamera kotelosta ja säilytä sitä kuivassa paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Vältä kameran käyttöä tai säilytystä paikoissa, joissa se voi joutua alttiiksi staattiselle sähkölle tai sähköisille häiriöille. Vältä kameran käyttämistä tai säilyttämistä suorassa auringonvalossa tai paikoissa, joissa se joutuu alttiiksi nopeille lämpötilanvaihteluille tai tiivistyvälle kosteudelle. Muita huomautuksia SD-muistikortissa on kirjoitussuojauskytkin. Uusien tietojen tallentaminen, olemassa olevien tietojen poistaminen tai kortin alustaminen joko kamerassa tai tietokoneessa voidaan estää Kirjoitussuojauskytkin asettamalla kytkin LOCK-asentoon. Jos SD-muistikortti poistetaan kamerasta heti käytön jälkeen, muistikortti voi olla kuuma. Älä poista SD-muistikorttia kamerasta tai katkaise kamerasta virtaa muistikortin tietojen tallentamisen tai lukemisen aikana. Tämä voi aiheuttaa tietojen menettämisen tai muistikortin vaurioitumisen. Älä taivuta SD-muistikorttia tai kohdista siihen voimakkaita iskuja. Suojaa kortti kosteudelta ja korkeilta lämpötiloilta. Älä poista SD-muistikorttia alustamisen aikana. Kortti voi vaurioitua käyttökelvottomaksi. SD-muistikortilla olevat tiedot saattavat tyhjentyä seuraavissa tilanteissa. Emme vastaa kadonneista tiedoista mikäli 1. käyttäjä käsittelee SD-muistikorttia väärin. 2. SD-muistikortti joutuu alttiiksi staattiselle sähkölle tai sähköisille häiriöille. 3. SD-muistikorttia ei ole käytetty pitkään aikaan. 4. SD-muistikortti tai akku poistetaan kortin tietojen tallentamisen tai lukemisen aikana.

8 6 Jos SD-muistikorttia ei käytetä pitkään aikaan, kortilla olevia tietoja ei ehkä pystytä lukemaan. Muista tehdä tärkeistä tiedoista varmuuskopio tietokoneelle säännöllisin väliajoin. Alusta uudet SD-muistikortit. Alusta myös aiemmin muissa kameroissa käytetyt SD-muistikortit. Huomioi, että SD-muistikortille tallennettujen tietojen poistaminen tai kortin alustaminen ei täysin poista alkuperäisiä tietoja. Poistetut tiedostot voidaan joskus palauttaa kaupallisesti saatavilla olevan ohjelmiston avulla. Jos aiot heittää SDmuistikorttisi pois tai myydä sen, sinun tulee varmistaa, että kortti on täysin tyhjä tai itse kortti tuhotaan, mikäli se sisältää henkilökohtaisia tai arkaluontoisia tietoja. Kameran omistaja on aina itse vastuussa SD-muistikortille tallennetuista tiedoista. Tuotteen rekisteröinti Pyydämme rekisteröimään kamerasi sen mukana toimitetun CD-ROM-levyn ohjeiden mukaisesti tai PENTAXin verkkosivustossa. Näin voimme palvella sinua paremmin. Katso lisätietoja kohdasta s.216. Kiitos yhteistyöstäsi.

9 Sisällysluettelo 7 Kameran turvallinen käyttö... 1 Varotoimenpiteet käytön aikana... 4 Sisällysluettelo... 7 Käyttöoppaan rakenne Ennen kameran käyttöä 15 Pakkauksen sisällön tarkastaminen Kameran osien nimet ja toiminta Kuvaustila Katselutila Näyttö Toimintoasetuksien muuttaminen Toimintopainikkeiden käyttö Ohjauspaneelin käyttö Valikoiden käyttö Aloittaminen 35 Hihnan kiinnittäminen Akun asettaminen laitteeseen Akun lataaminen Akun asettaminen paikalleen ja poistaminen Akun varaustilan ilmaisin Verkkolaitteen käyttö (lisävaruste) SD-muistikortin asennus/poisto Objektiivin kiinnittäminen Kameran kytkeminen päälle ja pois päältä Aloitusasetukset Näyttökielen asettaminen Päivämäärän ja kellonajan asettaminen... 49

10 8 Perustoiminnot 51 Kuvauksen perustoiminnot Kuvaaminen kameran valitsemilla asetuksilla Zoomobjektiivin käyttäminen Kiinteän salaman käyttäminen Salamakuvauksen tilan asettaminen Salamakuvaus Kuvien katseleminen Kuvien katseleminen Yhden kuvan poistaminen Kuvaustoiminnot 63 Kuvaustoimintojen käyttäminen Suuntapainikkeiden asetuskohdat Tallennustilan valikkotoiminnot Liikkuvan kuvan valikkotoiminnot Mukautettavien asetusten valikon valinnat Sopivan kuvaustilan valitseminen Auto Picture -tilat Scene-tilat Pehmennyksen hallinta -tila Valotustilat Valotuksen asettaminen Herkkyyden asettaminen Valotustilan muuttaminen Valotuksen säätäminen Valotuksen lukitseminen ennen kuvan ottamista (AE-lukitus) Valotuksen mittaustavan valitseminen Kuvien kohinan vähentäminen (kohinanpoisto) Tarkentaminen Tarkennustavan määrittäminen Autom. tarkennustavan määrittäminen Tarkennus d/i-painikkeen avulla Tarkennuksen lukitseminen (Tarkennuksen lukitus) Tarkennuksen säätäminen käsin (manuaalitarkennus) Syvyysterävyyden tarkistaminen (Esikatselu)... 98

11 Kuvanvakaajatoiminnon käyttö laukaisutärähdyksen estämiseksi Kuvaaminen kuvanvakaajatoimintoa käyttämällä Ajastimen käyttäminen Kuvaus kaukosäätimen (lisävaruste) avulla Yhtäjaksoinen kuvaaminen Jatkuva kuvaus Sarjakuvaus Monivalotus Liikkuvan kuvan tallentaminen Liikkuvan kuvan tallennuksen asetuksien muuttaminen Liikkuvan kuvan tallentaminen Liik. kuv. sarjakuvaus Videoleikkeiden katseleminen Liikkuvien kuvien muokkaaminen Kuvausasetukset Tiedostomuodon asettaminen Kuvasuhde Tiedostomuoto JPEG tall. pikselit JPEG-laatu Väriavaruus Valkotasapainon säätäminen Valkotasapainon säätäminen manuaalisesti Kirkkauden säätäminen Kirkkaan alueen korjaus Varjon korjaus HDR-kuvaus Kuvan viimeistelysävyn asetus Mukautetun kuvan asetuksien määrittäminen Digitaalisuotimen asetuksien määrittäminen Usein käytettyjen toimintojen tallentaminen pikavalitsimeen Smart Effect -asetuksien määrittäminen Kameran asetuksien tallentaminen Vihreän painikkeen ja e-valitsimen toimintojen määrittäminen Vihreän painikkeen toiminnan määrittäminen E-valitsimen toiminnon määrittäminen e-tilassa Vihreän painikkeen toiminnon määrittäminen a-tilassa Objektiivin toimintojen määrittäminen Neutraalisuotimen asetuksien määrittäminen Objektiivivääristymän korjaus

12 10 Katselutoiminnot 153 Katselutoimintojen käyttäminen Katselutilan valikon toiminnot Katselutilan toiminnot Katselun näyttötavan määrittäminen Kuvien suurentaminen Useiden kuvien näyttäminen Monikuvanäkymä Kuvien näyttäminen kansio kerrallaan Kuvien näyttäminen kuvauspäivämäärän perusteella (kalenterinäkymä) Useiden kuvien yhdistäminen (Hakemisto) Kuvien toisto jatkuvana esityksenä Käännettyjen kuviennäyttäminen Useiden kuvien poistaminen Valittujen kuvien poistaminen Kansion poistaminen Kaikkien kuvien poistaminen Kameran liittäminen AV-laitteeseen Kameran kytkeminen video- tai HDMI-liitäntään Video-/HDMI-lähtösignaalin esitysmuodon valitseminen Kuvien muokkaaminen 173 Kuvakoon muuttaminen Tallennettujen pikseleiden määrän muuttaminen (Muuta kokoa) Kuvan osan rajaaminen (Rajaus) Kuvien käsitteleminen Kuvien käsitteleminen digitaalisuotimilla Punasilmäisyyden muokkaaminen RAW-kuvien kehittäminen Yhden RAW-kuvan kehittäminen Useiden RAW-kuvien kehittäminen

13 Lisäasetuksien muuttaminen Asetusvalikon käyttäminen Asetusvalikon toiminnot Kameran asetukset Äänitehosteiden, päivämäärän ja kellonajan sekä näyttökielen asettaminen Näytön ja valikkonäkymän määrittäminen Kameraan tallennettavien asetuksien valitseminen (muisti) Valikoiden oletusarvojen palauttaminen Kameran versiotietojen tarkistaminen Tiedostojen hallinta-asetukset SD-muistikortin alustaminen Kuvien suojaaminen poistolta (suojaus) Kansioiden nimeämisjärjestelmän muuttaminen Uusien kansioiden luominen DPOF-asetusten määrittäminen Kytkeminen tietokoneeseen 209 Kameralla otettujen kuvien muokkaaminen tietokoneella Kuvien tallentaminen tietokoneelle USB-liitäntätilan määritys Kameran kytkeminen tietokoneeseen Kameran mukana toimitettavien ohjelmien käyttäminen Ohjelmiston asentaminen Salaman käyttö 217 Kiinteän salaman käyttäminen Salaman ominaisuudet eri valotustiloissa Hitaan synkronoinnin käyttäminen Suljinverhon synkronoinnin käyttäminen Etäisyys ja aukko kiinteää salamaa käytettäessä Objektiivien yhteensopivuus sisäänrakennetun salaman kanssa Ulkoisen salaman (lisävaruste) käyttäminen P-TTL-tilan käyttäminen Ulkoisen salaman kytkeminen erillisellä jatkojohdolla

14 12 Liite 225 Oletusasetukset Erilaisten objektiiviyhdistelmien mahdollistamat toiminnot K-kiinnityksellä varustetun objektiivin käyttäminen CMOS-kennon puhdistus Pölyn irrottaminen ravistamalla CMOS-kennoa (pölynpoisto) Virheilmoitukset Vianetsintä Tekniset tiedot Hakemisto TAKUUEHDOT

15 13 Käyttöoppaan rakenne Tämä käyttöopas sisältää seuraavat luvut. 1 Ennen kameran käyttöä Kameran mukana toimitetut lisävarusteet ja eri osien nimet ja toiminnot. 2 Aloittaminen Kameran ostamisen jälkeen, ennen kuvien ottamista suoritettavat toimenpiteet. Lue tämä osio ja noudata sen ohjeita. 3 Perustoiminnot Kuvaamiseen ja kuvien katseluun liittyvät toimenpiteet. 4 Kuvaustoiminnot Kuvaamiseen liittyvät toiminnot. 5 Kuvausasetukset Kuvausasetusten, kuten tiedostomuodon, muuttamiseen liittyvät toimenpiteet. 6 Katselutoiminnot Kuvien katseluun ja poistamiseen ja suojaamiseen liittyvät toimenpiteet. 7 Kuvien muokkaaminen Kuvien käsittelyyn ja RAW-muodossa otettujen kuvien kehittämiseen liittyvät toimenpiteet. 8 Lisäasetuksien muuttaminen Kameran yleisiin asetuksiin ja tiedostojen hallintaan, kuten näytön asetuksien muuttamiseen ja kuvakansioiden nimeämisjärjestelmiin, liittyvät toimenpiteet. 9 Kytkeminen tietokoneeseen Kameran kytkeminen tietokoneeseen. Tähän lukuun sisältyvät ohjelmien asennusohjeet ja siinä kerrotaan yleisesti kameran mukana toimitetusta ohjelmistosta. 10 Salaman käyttö Yhdysrakenteisen salaman ja ulkoisien salamalaitteiden käyttäminen. 11 Liite Tietoja vianetsinnästä sekä yhteystietoja.

16 14 Tässä käyttöoppaassa käytettyjen symbolien merkitys on selitetty alla. 1 Viittaa sivunumeroon, jossa on toimintoon liittyviä lisätietoja. Tarkoittaa hyödyllisiä tietoja. Viittaa kameran käyttämiseen liittyviin varotoimiin. Tässä käyttöoppaassa nelitoimisäätimen painikkeisiin viitataan seuraavasti:

17 1 Ennen kameran käyttöä Tarkista pakkauksen sisältö, kameran osien nimet ja toiminta ennen kameran käyttöä. Pakkauksen sisällön tarkastaminen...16 Kameran osien nimet ja toiminta...17 Toimintoasetuksien muuttaminen...30

18 16 Pakkauksen sisällön tarkastaminen 1 Kameran pakkauksen mukana toimitetaan seuraavat varusteet. Tarkista, että kaikki varusteet ovat mukana pakkauksessa. Ennen kameran käyttöä Varustekengän suojus FK (asennettu kameraan) Rungon suojus (asennettu kameraan) Hihna O-ST131 Ladattava litium-ioniakku D-LI68 Akkulaturi D-BC68P Virtajohto USB-kaapeli I-USB7 Ohjelmisto (CD-ROM-levy) S-SW131 Käyttöopas (tämä opas)

19 Kameran osien nimet ja toiminta 17 Kaiutin Automaattitarkennu ksen apuvalo / vitkalaukaisimen merkkivalo Kantohihnan kiinnityslenkki Kaukosäätimen vastaanotin Muistikortin suojaluukku CMOS-kenno Objektiivin kiinnityskohdistin (punainen piste) Mikrofoni Kiinteä salama Objektiivitietoliitännät 1 Ennen kameran käyttöä Lisävarustekenkä Kantohihnan kiinnityslenkki Kaukosäätim en vastaanotin Muistikortin merkkivalo Akkutilan kansi Näyttö Liitäntäkaapelin suojakansi Jalustakierre HDMI-liitin (D-tyyppi) Liittimien suojus PC/AV-liitäntä

20 18 Kuvaustila Tästä näet mitä osia kuvaustilassa käytetään ja miten ne toimivat. 1 Jokaisen osan tehdasasetus esitellään tässä, mutta joillakin osilla on useita tehtäviä ja ne toimivat eri tavoin valitusta asetuksesta riippuen. Ennen kameran käyttöä a b c d

21 1 E-valitsin Asettaa suljinajan, aukon ja valotuksen korjauksen arvot (s.79). Voit vaihtaa valikkoa, kun valikkonäyttö on näkyvissä (s.33). Voit vaihtaa asetuksia, kun ohjauspaneeli on näkyvissä (s.32). 2 Tilanvalitsin Muuttaa kuvaustilaa (s.71). 3 Laukaisin Voit ottaa kuvia painamalla laukaisinta (s.53). 4 Pikavalitsin Voit tallentaa omat kuvausasetuksesi ja käyttää niitä myöhemmin. (s.141) 5 Objektiivin vapautuspainike Irrota objektiivi painamalla tätä painiketta (s.45). 6 Q (Katselu) -painike Siirtyy katselutilaan (s.59). 7 Salaman ponnahduspainike Nosta kiinteä salama ylös painiketta liu'uttamalla (s.57). 8 Virtakytkin Paina kytkeäksesi kameran virran päälle ja pois (s.46). 9 mc (Valotuksen korjaus) - painike Paina asettaaksesi valotuksen korjauksen ja aukon arvot (s.80, s.82). 0 d/i (vihreä/poista) - painike Painamalla tätä painiketta voit palauttaa valittuna olevan arvon tai määrittää toiminnon tälle painikkeelle (s.147). a 4-painike Kun ohjauspaneeli tai valikkonäyttö ilmestyy näkyviin, vahvista kohteen valinta tällä painikkeella. b Nelitoimisäädin (2345) Näyttää herkkyyden/ valkotasapainon/salamatilan/ kuvaustavan asetusvalikon (s.64). Kun ohjauspaneeli tai valikkonäyttö ilmestyy näkyviin, siirrä kohdistinta tai muuta valikkokohtia tällä. c d 3-painike Näyttää [A Tallennustila 1] - valikon (s.65). Paina tätä painiketta valikon ollessa näkyvissä palataksesi edelliseen näyttöön. (s.32) M-painike Vaihtaa näytön esitystapaa (s.22) Ennen kameran käyttöä

22 20 Katselutila Tästä näet mitä osia katselutilassa käytetään ja miten ne toimivat. 1 Ennen kameran käyttöä

23 1 E-valitsin Voit tällä painikkeella suurentaa kuvaa (s.157) tai tuoda näyttöön samanaikaisesti useita kuvia (s.158). 2 Laukaisin Siirry kuvaustilaan painamalla laukaisin puoliväliin. 3 Q (Katselu) -painike Kytkee kameran kuvaustilaan. 4 Virtakytkin Paina kytkeäksesi kameran virran päälle ja pois (s.46). 5 mc (Valotuksen korjaus) -painike Jos edellisen otetun kuvan tiedostomuoto on JPEG ja sen tiedot ovat edelleen puskurimuistissa, voit tallentaa kyseisen kuvan RAW-muodossa painamalla tätä painiketta (s.60). 6 d/i (Vihreä/poista) - painike Voit poistaa kuvan tai palauttaa valittuna olevan arvon painamalla tätä painiketta (s.60, s.147). 7 4-painike Vahvistaa valikossa tai katselunäkymässä valitun asetuksen. 8 Nelitoimisäädin (2345) Voit tällä siirtää kohdistinta tai muuttaa kohtia valikoissa ja katselunäytössä. Voit näyttää katselutilan valikon painamalla nelitoimisäädintä (3) (s.154). 9 3-painike Näyttää [Q Katselu 1] -valikon (s.155). 0 M-painike Vaihtaa näytön esitystapaa (s.25) Ennen kameran käyttöä

24 22 Näyttö Erilaisia tietoja näytetään näytössä kameran tilasta riippuen. 1 Näytön kirkkautta ja väriä voidaan säätää (s.198). Ennen kameran käyttöä Kuvaustila Käytössä olevat kuvausasetukset näkyvät näytöllä kuvauksen aikana. Voit vaihtaa näytön esitystapaa painamalla M-painiketta. M Mukautettu kuva Kirkas M M 1/ 2000 F [ 37] [ 37] Normaali näyttö Ohjauspaneeli Näyttö pois päältä

25 Normaali näyttö (Tässä osiossa esitetyt kohteet eivät välttämättä vastaa kaikilta osin lopullista tuotetta. Kameran varsinainen näyttö voi olla erilainen.) EV 001/999 1/ 2000 F [ 37] Kuvaustila (s.71) 2 Salamakuvauksen tila (s.55) 3 Kuvaustapa (s.64) 4 Valkotasapaino (s.128) 5 Kuvanmuokkaus (s.134) 6 Sarjakuvaus (s.107)/ HDR-kuvaus (s.133)/ Digitaalisuodin (s.138) 7 Autom. valotusmittaus (s.87) 8 Kuvanvakaaja (s.99) / Liik. kuv. kuvanvakaaja (s.113) 9 Akun varaus (s.39) 10 Tarkennusrenkaan kääntäminen \-tilassa (s.96) 11 Lämpötilavaroitus 12 Neutraalisuodin (s.151) 13 Kuvien lukumäärä sarja- tai monivalotuskuvauksessa 1/ 2000 F [ 37] 14 Sarjakuvaus (s.107) / Monivalotus (s.110) / Smart Effect (s.143) 15 Automaattitarkennuksen tarkennuskehys (s.52) 16 Histogrammi (s.28) 17 AE-lukitus (s.85) 18 Suljinaika (s.80) 19 Aukkoarvo (s.80) 20 Valotuksen korjauksen palkki (s.82) 21 Herkkyys (s.78) 22 Kuvantallennuskapasiteetti 23 Kasvontunnistuskehys (kun [Autom. tarkennustapa] asetuksena on [Kasvontunnistus]) (s.90) 23 1 Ennen kameran käyttöä * Ilmaisin 15 näkyy valkoisena. Kun kohteeseen on tarkennettu, näkyy vihreä kehys. Ilmaisin näkyy punaisena, jos kohteeseen tarkentaminen ei onnistunut. Ilmaisin ei näy, jos [Tarkennustapa]-asetus on \. * Ilmaisimessa 23 kasvontunnistuksen pääkehys näkyy keltaisena ja muut kehykset valkoisina, kun [Autom. tarkennustapa] -kohdan asetus on [Kasvontunnistus].

26 24 Ohjauspaneeli Ohjauspaneeli voidaan näyttää ja asetuksia muuttaa painamalla kuvaustilassa M-painiketta (s.31). 1 Ennen kameran käyttöä A-tila Mukautettu kuva Kirkas C-tila Mukautettu kuva Kirkas [65535] [65535] Toiminnon nimi 2 Asetus 3 Mukautettu kuva (s.134)/ H-tila (s.73) 4 Digitaalisuodin (s.138) 5 HDR-kuvaus (s.133) 6 Kirkkauskorjaus (s.131) 7 Varjon korjaus (s.132) 8 Autom. valotusmittaus (s.87) 9 Tarkennustapa (s.89) 10 Autom. tarkennustapa (s.90) 11 Neutraalisuodin (s.151) 12 Kuvanvakaaja (s.99) / Liik. kuv. kuvanvakaaja (s.113) 13 Kuvasuhde (s.125) 14 Tiedostomuoto (s.125) 15 JPEG:n tallennetut pikselit (s.126) / Liikkuvan kuvan tallennetut pikselit (s.112) 16 JPEG-kuvan laatu (s.127) 17 Ääni (s.113) 18 Nykyinen päivämäärä ja kellonaika (s.49) 19 Kuvantallennuskapasiteetti Et voi valita asetuksia, joita ei voi muuttaa kameran asetuksista johtuen. Jos mitään valintoja ei tehdä 30 sekunnin aikana ohjauspaneelin ollessa näkyvissä, normaali näyttö tulee takaisin näkyviin. H (Scene) -tilan ohjauspaneeli tulee näkyviin, kun tilanvalitsimen asetuksena on H (s.75). Katso Katselutilan näyttötavan määrittäminen (s.195) saadaksesi kuvaustilan näyttöä koskevia lisätietoja.

27 Katselutila 25 Kamera vaihtaa näytetyn tiedon tyyppiä, kun M-painiketta painetaan toiston aikana. Normaali näyttö Histogramminäkymä Yksityiskohtaisien tietojen näkymä Näkymä ilman tietoja Tallennettu kuva, tiedostomuoto ja opastusilmaisimet näytetään. Otettu kuva ja histogrammi (kirkkaus/rgb) näytetään. Toiminto ei ole käytettävissä liikkuvan kuvan toiston aikana (s.26). Tarkat tiedot kuvien tallennusasetuksista ja - ajankohdasta näytetään (s.27). Ainoastaan otettu kuva näkyy näytössä. 1 Ennen kameran käyttöä M / 2000 F Normaali näyttö M 1/ 2000 F Histogramminäkymä M Näkymä ilman tietoja M 1/ 2000 F2.8 G1A1 10/10/ ±0 ±0 ±0 50mm ±0 10:30 AM ±0 Yksityiskohtaisien tietojen näkymä Kun katselutila kytketään, näytettävä tietotyyppi on sama kuin edellisellä katselukerralla. Jos [A Tallennustila 3] -valikon [Muisti]-kohdan [Katselutietojen näyttö] -asetuksena on P (pois päältä), [Normaali näyttö] näytetään aina ensimmäisenä, kun kameraan kytketään virta (s.200).

28 26 1 Ennen kameran käyttöä Histogramminäkymä Kamerassa on kaksi histogramminäyttöä. Kirkkaushistogrammi näyttää kirkkaustasojen jakauman ja RGB-histogrammi värien sävyjakaumat. Histogrammien välillä voidaan siirtyä nelitoimisäätimellä (23) / 2000 F Kirkkaushistogrammi / 2000 F RGB-histogrammi Histogrammi (kirkkaus) 2 Suojausasetus 3 Kansionumero-tiedostonumero 4 Tallenna RAW-data 5 Siirry RGB-histogrammiin/ kirkkaushistogrammiin 6 Tiedostomuoto 7 Suljinaika 8 Aukkoarvo 9 Herkkyys 10 Histogrammi (R) 11 Histogrammi (G) 12 Histogrammi (B) * Ilmaisin 2 näytetään vain suojatuille kuville. * Ilmaisin 4 näytetään vain, jos edellisen otetun kuvan tiedostomuoto on JPEG ja kuva voidaan tallentaa myös RAW-muodossa (s.60). Kirkkaat (ylivalottuneet) alueet vilkkuvat punaisina ja tummat (alivalottuneet) alueet keltaisina, jos [Q Katselu 1] -valikon [Kirkas/tumma alue] -kohdan asetus on O (päällä). Tämä ei koske RGB-histogramminäyttöä ja yksityiskohtaisten tietojen näyttöä (s.156).

29 Yksityiskohtaisien tietojen näkymä (Tässä osiossa esitetyt kohteet eivät välttämättä vastaa kaikilta osin lopullista tuotetta. Kameran varsinainen näyttö voi olla erilainen.) 27 Valokuva 1/ 2000 F2.8 G1A1 10/10/2012 Video 1/ 125 F8.0 G1A1 10/10/ :30 AM 10'10" 10:30 AM ±0 ±0 ±0 50mm ±0 ± ±0 ±0 ±0 ±0 ±0 1 Otettu kuva 2 Kuvaustila (s.71) 3 Suojausasetus (s.205) 4 Kansionumero-tiedostonumero (s.206) 5 Kuvaustapa (s.64) 6 HDR-kuvaus (s.133) / Monivalotus (s.110) 7 Tarkennustapa (s.89) 8 Autom. valotusmittaus (s.87) 9 Salamakuvauksen tila (s.55) 10 Salamavalon valotuksen korjaus (s.56) 11 Neutraalisuodin (s.151) 12 Suljinaika (s.80) 13 Aukkoarvo (s.80) 14 Herkkyys (s.78) 15 Valotuksen korjaus (s.82) 16 Valkotasapaino (s.128) 17 Valkotasapainon hienosäätö (s.130) Kirkkauskorjaus (s.131) 19 Varjon korjaus (s.132) 20 Vääristymän korjaus (s.152) 21 Kuvanvakaaja (s.99) / Liik. kuv. kuvanvakaaja (s.113) 22 Tiedostomuoto (s.125) 23 JPEG:n tallennetut pikselit (s.126) / Liikkuvan kuvan tallennetut pikselit (s.112) 24 JPEG-kuvan laatu (s.127) 25 Väriavaruus (s.127) 26 Objektiivin polttoväli 27 Digitaalisuodin (s.138) 28 Mukautetun kuvan asetukset (s.134) 29 Mukautetut kuvaparametrit (s.135) 30 Kuvauksen päiväys ja kellonaika 31 DPOF-asetus (s.207) 32 Ääni (s.113) 33 Tallennusaika 1 Ennen kameran käyttöä

30 28 Histogrammin käyttäminen 1 Ennen kameran käyttöä Histogrammi näyttää kirkkauden jakauman kuvassa. Vaakasuora akseli on kirkkausakseli (tumma vasemmassa ja kirkas oikeassa päässä) ja pystyakseli ilmaisee pikselien määrän. Histogrammin muoto ennen ja jälkeen kuvan ottamisen osoittaa, ovatko kuvan valotus ja kontrasti oikein, ja sen avulla voit päättää, onko valotusta säädettävä vai otatko kuvan uudelleen. Pikselimäärä (tumma) Kirkkaus (kirkas) Tummat kohdat Kirkkaat kohdat 1Valotuksen säätäminen (s.82) 1Kirkkauden säätäminen (s.131) Jos kuva on alivalottunut, osa vasemmalla olevasta alueesta leikkautuu pois (alivalottuneet kohdat ilman yksityiskohtia) ja jos kuva on liian ylivalottunut, osa oikealla olevasta alueesta leikkautuu pois (ylivalottuneet kohdat ilman yksityiskohtia). Tämä kamera voidaan asettaa varoittamaan kirkkaista/tummista alueista sen ollessa kuvaus- tai katselutilassa. 1Katselun näyttötavan määrittäminen (s.156) 1Katselutilan näyttötavan määrittäminen (s.195) 1Pikakatselun näytön asettaminen (s.197) Värivoimakkuuden jakautuminen näytetään kunkin värin osalta RGBhistogrammissa. Kuvioiden oikea puoli näyttää samanlaiselta kuvissa, joissa valkotasapaino on säädetty hyvin. Jos vain yksi väri on toispuoleisesti vasemmalla, kyseinen väri on liian voimakas. 1Valkotasapainon säätäminen (s.128)

31 Opastusilmaisimet Seuraavat näytössä näkyvät ilmaisimet osoittavat painikkeet ja e-valitsimen, joita voidaan käyttää sillä hetkellä. Esimerkki) 2 Nelitoimisäädin (2) Laukaisin 3 Nelitoimisäädin (3) 3-painike 4 Nelitoimisäädin (4) M-painike 5 Nelitoimisäädin (5) d/ Helppokuvaus/poista -painike 4-painike E-valitsin mc-painike 29 1 Ennen kameran käyttöä Näytössä näkyvä kuva voi poiketa otetusta kuvasta, jos kohteen kirkkaus tai kontrasti on hyvin pieni tai suuri. Jos valonlähteessä tapahtuu muutoksia kuvauksen aikana, kuva saattaa vilkkua. Voit vähentää vilkkumista asettamalla virrantaajuuden [R Asetus 1] -valikon kohdassa [Vilkkumisen väh.] alueellasi käytetylle tasolle. Jos kameran asentoa muutetaan nopeasti, kuvan kirkkaus voi muuttua. Odota ennen kuvan ottamista, että kirkkaus palautuu normaaliksi. Pimeässä kuvattaessa näytössä olevassa kuvassa voi näkyä kohinaa. Mitä suurempi herkkyysasetus on valittu, sitä enemmän näytön kuvassa ja/ tai tallennetussa kuvassa voi näkyä kohinaa ja värien vääristymistä. Kuvia ei voi näyttää näytöllä silloin, kun tietoja tallennetaan SD-muistikortille. Jos kuvaamista jatketaan pitkään, kameran sisälämpötila voi nousta, mikä voi heikentää kuvanlaatua. On suositeltavaa sammuttaa kamera, jos et ole ottamassa kuvaa. Voit estää kuvanlaadun muutokset antamalla kameran jäähtyä riittävän pitkään valotettavien kuvien ottamisen ja videoleikkeiden tallentamisen välillä.

32 30 Toimintoasetuksien muuttaminen 1 Toimintoasetuksia voidaan muuttaa suoraan toimintopainikkeilla, ohjauspaneelista käsin tai valikoiden kautta. Tässä osiossa kuvataan toimintoasetuksien määrittämisen perusperiaatteet. Ennen kameran käyttöä Toimintopainikkeiden käyttö Kuvaustilassa voit määrittää herkkyyden, valkotasapainon, salamakuvauksen tilan ja kuvaustavan painamalla nelitoimisäädintä (2345) (s.64). Seuraavassa on kuvattu esimerkkinä [Salamatila]-asetuksen määrittäminen. 1 Paina nelitoimisäädintä (4) kameran ollessa kuvaustilassa. Salamatilan asetukset -näkymä tulee näkyviin. 2 Valitse salamakuvauksen tila painamalla nelitoimisäädintä (45). Autom. välähdys 0.0 MENU Peruuta OK OK 3 Paina 4-painiketta. Kameralla voidaan ottaa kuva.

33 Ohjauspaneelin käyttö Kuvaamisen aikana käytössä olevat asetukset voidaan tarkistaa näytöstä. Voit myös vaihtaa ohjauspaneelin ja muuttaa asetuksia. Seuraavassa on kuvattu esimerkkinä [JPEG-laatu]-asetuksen määrittäminen. 1 Paina M-painiketta kuvaustilassa. Ohjauspaneeli tulee näyttöön Ennen kameran käyttöä 2 Valitse nelitoimisäätimellä (2345) kohde, jonka asetuksia haluat muuttaa. Et voi valita sellaisia asetuksia, jotka eivät ole vaihdettavissa kameran nykyisten asetuksien vuoksi. Mukautettu kuva Kirkas [ 37] 3 Paina 4-painiketta. Valitsemasi kohdan asetusnäyttö ilmestyy näkyviin. JPEG-laatu [ 37] 4 Valitse asetusarvo nelitoimisäätimellä (45). JPEG-laatu 37 MENU Peruuta OK OK

34 32 5 Paina 4-painiketta. Kamera palaa ohjauspaneelinäkymään. Määritä seuraavaksi muiden kohteiden asetukset. 1 Ennen kameran käyttöä 6 Paina 3-painiketta tai paina laukaisin puoliväliin. Kameralla voidaan ottaa kuva. Voit muuttaa asetuksia myös e-valitsimella sen jälkeen, kun olet kohdan 2 mukaisesti valinnut asetuksen, jota haluat muuttaa. Yksityiskohtaisia asetuksia, kuten parametreja voidaan muuttaa 4-painikkeen painamisen jälkeen. Valikoiden käyttö Tässä osiossa kuvataan seuraavien valikoiden toiminta: [A Tallennustila], [C Video], [Q Katselu], [R Asetus] ja [A Mukauta asetus]. Seuraavassa on kuvattu esimerkkinä [A Tallennustila 2] -valikon [ISO-kohinanpoisto] -asetuksen määrittäminen. 1 Paina 3-painiketta kuvaustilassa. [A Tallennustila 1] -valikko avautuu näyttöön. Alla luetellut valikot näkyvät seuraavissa tilanteissa: Kun tilanvalitsin on C-asennossa Katselutilassa [C Video 1] -valikko [Q Katselu 1] -valikko

35 2 Paina nelitoimisäädintä (5). Näytettävä valikko vaihtuu jokaisella nelitoimisäätimen (5) painalluksella seuraavassa järjestyksessä: [A Tallennustila 2], [A Tallennustila 3], [C Video 1], [Q Katselu 1]... [A Tallennustila 1]. Voit myös vaihtaa valikkoa e-valitsimella. 3 Valitse kohde nelitoimisäätimellä (23) Mukautettu kuva Digitaalisuodin Kuvanottoasetukset Tarkennusasetukset Autom.valot.mitt. Neutraalisuodin MENU Poistu HDR-kuvaus Monivalotus Sarjakuvaus Dyn. alueen asetus ISO-kohinanpoisto Vääristymän korjaus MENU Poistu 33 1 Ennen kameran käyttöä 4 Paina nelitoimisäädintä (5). Käytettävissä olevat asetukset näkyvät ponnahdusvalikossa tai alivalikossa HDR-kuvaus Monivalotus Sarjakuvaus Dyn. alueen asetus ISO-kohinanpoisto Vääristymän korjaus MENU Poistu 5 Valitse asetus nelitoimisäätimellä (23). Paina 3-painiketta sulkeaksesi ponnahdusvalikon tai palataksesi edelliselle näytölle HDR-kuvaus Monivalotus Sarjakuvaus Dyn. alueen asetus ISO-kohinanpoisto Vääristymän korjaus MENU Peruuta OK OK

36 34 6 Paina 4-painiketta. 1 Ennen kameran käyttöä Asetus tallennetaan. Mikäli alivalikko näytetään, paina 3-painiketta. Määritä seuraavaksi muiden kohteiden asetukset. 7 Paina 3-painiketta. Ennen valikon avaamista näkyvissä ollut näkymä avautuu. Jos kameran virta katkaistaan väärällä tavalla (esimerkiksi poistamalla akku kameran virran ollessa kytkettynä), asetukset eivät tallennu, vaikka 3- painiketta painetaan ja valikkonäyttö suljetaan. Voit valita, näytetäänkö ensimmäisenä edellisen kerran näytetty valikon välilehti, vai näytetäänkö ensimmäisenä aina [A Tallennustila 1] -valikko (s.196). Seuraavilla sivuilla on tarkempia tietoja kustakin valikon kohteesta: - [A Tallennustila] -valikko 1 s.65 - [C Video] -valikko 1s.68 - [Q Katselu] -valikko 1s [R Asetus] -valikko 1s [A Mukauta asetus] -valikko 1s.69 Jotkut kuvaustoiminnot voidaan tallentaa pikavalitsimeen ja ladata valitsimen avulla (s.141).

37 2 Aloittaminen Tässä luvussa kerrotaan, mitä sinun on kameran ostamisen jälkeen tehtävä, ennen kuin alat ottaa kuvia. Lue nämä ohjeet ja noudata niitä. Hihnan kiinnittäminen...36 Akun asettaminen laitteeseen...37 SD-muistikortin asennus/poisto...42 Objektiivin kiinnittäminen...44 Kameran kytkeminen päälle ja pois päältä...46 Aloitusasetukset...47

38 36 Hihnan kiinnittäminen 1 Pujota hihnan pää kiinnityslenkin läpi ja lukitse hihna pujottamalla se soljen sisään. 2 Aloittaminen 2 Kiinnitä hihnan toinen pää samalla tavalla.

39 Akun asettaminen laitteeseen 37 Aseta akku kameraan. Käytä ainoastaan tätä kameraa varten suunniteltua, ladattavaa D-LI68-litium-ioniakkua. Akun lataaminen Lataa akku, kun sitä käytetään ensimmäisen kerran, kun akkua ei ole käytetty pitkään aikaan, tai kun [Akku tyhjä] -ilmoitus näkyy näytössä. 1 Kytke virtajohto akkulaturiin. 2 Aloittaminen 2 Liitä virtajohto pistorasiaan. Merkkivalo Akkulaturi Virtajohto 3 Aseta akku akkulaturiin siten, että kameran oman akun 2-merkintä on ylöspäin. Merkkivalo syttyy, kun akku latautuu ja sammuu, kun akku on latautunut täyteen. 4 Irrota akku laturista, kun akku on latautunut täyteen.

40 38 2 Aloittaminen Älä käytä kameran mukana toimitettua akkulaturia BC68P muiden kuin ladattavien D-LI68-litium-ioniakkujen lataamiseen. Muiden akkujen lataaminen saattaa aiheuttaa laturin vahingoittumisen tai ylikuumenemisen. Vaihda akku uuteen seuraavissa tapauksissa: - Jos merkkivalo vilkkuu tai ei syty, vaikka akku on asetettu laturiin oikealla tavalla - Jos akku tyhjenee nopeammin, vaikka se on ladattu (akun käyttöikä saattaa olla päättynyt) Enimmäislatausaika on noin 115 minuuttia (lämpötilasta ja akun jäljellä olevasta latauksesta riippuen). Lataa akku 0 40 C:n lämpötilassa. Akun asettaminen paikalleen ja poistaminen Aseta akku akkutilaan oikein päin. Jos akku asetetaan väärin, sitä ei ehkä voida enää irrottaa. Pyyhi akun navat pehmeällä liinalla ennen paikalleen asettamista. Älä avaa akkutilan kantta tai poista akkua, kun kameran virta on kytkettynä. Ole varovainen, koska kamera tai akku saattaa kuumentua, jos kameraa käytetään yhtäjaksoisesti pitkän aikaa. Poista akku kamerasta, jos et aio käyttää sitä pitkään aikaan. Akku voi vuotaa ja vaurioittaa kameraa, mikäli se jätetään kameraan pitkäksi ajaksi käyttämättä. Jos kamerasta poistettua akkua ei tulla käyttämään vähintään kuuteen kuukauteen, lataa akkua noin 30 minuutin ajan ennen varastointia. Lataa akku uudelleen 6 12 kuukauden välein. Säilytä akkua paikassa, jossa lämpötila pysyy huoneenlämpötilan alapuolella. Älä säilytä akkua kuumassa paikassa. Päivämäärä ja aika on ehkä asetettava uudelleen, jos kamera on ilman akkua pidempään. Jos näin käy, noudata kohdassa Päivämäärän ja kellonajan asettaminen (s.49) annettuja ohjeita asettaaksesi ne uudelleen. 1 Liu uta akkutilan kantta nuolen suuntaan ja avaa sitten kansi nostamalla (1 2). 1 2

41 39 2 Aseta akku kameraan 2-merkintä objektiiviin päin siten, että akku lukittuu paikalleen. Irrota akku työntämällä akun lukitusvipua sormella nuolen (3) suuntaan Sulje akkutilan kansi ja liu'uta sitä sitten nuolen suuntaan (4 5). 5 Aloittaminen 4 Akun varaustilan ilmaisin Voit tarkistaa akun jäljellä olevan varauksen näytössä olevasta ilmaisimesta. Näyttö Akun varaustila w (vihreä) x (vihreä) y (keltainen) F (punainen) [Akku tyhjä] Akku on täynnä. Akku on lähes täynnä. Akun varaus on vähenemässä. Akku on lähes tyhjä. Kun tämä ilmoitus on tullut näkyviin, kameran virta katkeaa.

42 40 2 y tai F voi olla näkyvissä, vaikka akun varaus on riittävä käyttöä varten, mikäli kameraa käytetään kylmässä tai kun käytetään jatkuvaa kuvausta pitkiä aikoja kerrallaan. Akun suorituskyky heikkenee väliaikaisesti alhaisessa lämpötilassa. Kun käytät kameraa kylmässä, varaa mukaan ylimääräisiä akkuja ja pidä ne lämpiminä taskussasi. Akkujen suorituskyky palautuu ennalleen, kun ne viedään takaisin huoneenlämpöön. Kun matkustat ulkomailla, otat kuvia kylmässä tai aiot ottaa paljon kuvia, pidä mukana vara-akkuja. Aloittaminen Verkkolaitteen käyttö (lisävaruste) Suosittelemme, että käytät K-AC115-verkkolaitetta (lisävaruste), jos käytät näyttöä pitkän aikaa yhtäjaksoisesti tai kun kytket kameran tietokoneeseen tai AV-laitteeseen. Verkkolaitesarja K-AC115 sisältää verkkolaitteen D-AC115, tasavirtaliittimen D-DC115 ja verkkojohdon. 1 Varmista, että kameran virta on katkaistu. 2 Avaa akkutilan kansi. Katso vaihe 1 kohdasta s.38. Irrota akku, jos se on asetettu kameraan. 3 Vedä akkukotelon alapuolella olevaa liitäntäkaapelin suojakantta (1) alaspäin ja aseta tasavirtaliitin akkukoteloon. 2 1

43 41 4 Sulje akkutilan kansi. Vedä liitäntäkaapeli ulos liitäntäkaapelin kansiosasta. 2 5 Kytke tasavirtaliitin ja verkkolaite. Aloittaminen 6 Kytke verkkolaite verkkojohtoon. 7 Liitä virtajohto pistorasiaan. Varmista ennen verkkolaitteen liittämistä tai irrottamista, että virta on katkaistu kamerasta. Varmista, että liittimet ovat kunnolla kiinni. Jos virta katkeaa kameran lukiessa SD-muistikortin tietoja, muistikortti tai tallennetut tiedot voivat vaurioitua. Liitäntäkaapeli on suojakannen ulkopuolella, kun verkkolaite on käytössä. Aseta liitäntäkaapelin suojakansi takaisin alkuperäiseen asentoonsa, kun olet irrottanut tasavirtaliittimen. Lue verkkolaitesarjan mukana toimitettu käyttöopas ennen verkkolaitteen käyttöä.

44 42 SD-muistikortin asennus/poisto Tässä kamerassa käytetään SD-, SDHC- ja SDXC-muistikortteja. Varmista ennen SD-muistikortin asettamista tai poistamista, että virta on katkaistu kamerasta. 2 Aloittaminen Älä poista SD-muistikorttia silloin, kun muistikortin valo palaa. Jos muistikorttitilan kansi avataan, kun kameraan on kytketty virta, kameran virta katkeaa. Älä avaa kantta, kun kamera on käytössä. Alusta tällä kameralla käyttämättömät SD-muistikortit tai muistikortit, joita on käytetty toisessa kamerassa tai digitaalilaitteissa. Kohdasta SD-muistikortin alustaminen (s.204) saat alustamista koskevia lisätietoja. Käytä videoleikkeiden tallentamiseen muistikorttia, jonka siirtonopeus on mahdollisimman suuri. Jos kirjoitusnopeus on tallennusnopeutta pienempi, tallentaminen voi keskeytyä. 1 Varmista, että kameran virta on katkaistu. 2 Liu uta korttitilan kantta nuolen suuntaan ja avaa sitten kansi nostamalla (1 2) Työnnä kortti kokonaan paikalleen SD-muistikortin etikettipuoli näyttöön päin.

45 Poista SD-muistikortti työntämällä korttia kerran sisäänpäin Sulje korttitilan kansi ja liu'uta sitä sitten nuolen suuntaan (3 4). 4 3 Aloittaminen Kohdasta Keskimääräinen kuvantallennuskapasiteetti koon perusteella (s.249) saat tietoja SD-muistikortille tallennettavien kuvien arvioidusta määrästä.

46 44 Objektiivin kiinnittäminen Kiinnitä Q-kiinnityksellä kiinnitettävä objektiivi kameran runkoon. Nämä vaiheet kuvataan 01 STANDARD PRIME -objektiivia käyttäen. 2 Aloittaminen Vaihda/irrota objektiivi ympäristössä, joka on suhteellisen puhdas ja pölytön. Pidä rungonsuojus kamerassa, kun objektiivia ei ole kiinnitetty. Kiinnitä objektiivin taka- ja etusuojukset objektiiviin, kun olet irrottanut sen. Älä laita sormiasi kameran liitäntään tai kosketa CMOS-kennoa. Kameran rungossa ja objektiivin liitännässä on objektiivitietoliitäntöjä. Lika, pöly tai ruoste saattaa vahingoittaa sähköjärjestelmää. Ota yhteys PENTAX-huoltoon puhdistuttaaksesi kameran. Emme vastaa muiden valmistajien objektiivien käytöstä aiheutuvista vahingoista, vaurioista tai toimintahäiriöistä. 1 Varmista, että kameran virta on katkaistu. 2 Irrota rungonsuojus (1) ja objektiivin takasuojus (2). Laske objektiivi käsistäsi aina siten, että kameraan kiinnitettävä pää on ylöspäin. Näin suojaat objektiivin liitäntää vaurioilta irrotuksen jälkeen. 3 Kohdista kameran ja objektiivin kiinnitysmerkit (punaiset pisteet, 3) keskenään ja lukitse objektiivi kääntämällä sitä myötäpäivään, kunnes se naksahtaa. Kiinnitettyäsi objektiivin tarkista sen lukittuminen paikalleen kääntämällä sitä vastapäivään. 3

47 45 4 Irrota objektiivin etusuojus painamalla kuvaan merkittyjä kohtia sisäänpäin. 2 Objektiivin irrottaminen Aseta objektiivin etusuojus ensin paikalleen ja kierrä sitten objektiivia vastapäivään pitäen samalla objektiivin vapautuspainike (4) painettuna. Aloittaminen 4 Jos kameraan on kytketty virta objektiivia irrotettaessa, näyttö sammuu ja laukaisin lukittuu. Älä irrota objektiivia kameran ollessa päällä.

48 46 Kameran kytkeminen päälle ja pois päältä 1 Paina virtakytkintä. 2 Kameraan kytkeytyy virta. Paina virtakytkintä uudelleen, jolloin kamera sammuu. Aloittaminen Katkaise kamerasta virta aina, kun sitä ei käytetä. Virta katkeaa automaattisesti, jos et käytä kameraa tietyn ajan kuluessa (Autom. virrankatk.). Oletusasetus on, että kamera sammuu automaattisesti, kun sitä ei ole käytetty 1 minuuttiin. Voit muuttaa asetusta [R Asetus 2] - valikon kohdassa [Autom. virrankatk.] (s.194). Aseta kamera katselutilaan painamalla virtakytkintä samalla, kun pidät Q-painiketta painettuna.

Digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua PENTAX A -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

PENTAX Q_FIN.book Page 0 Thursday, September 1, 2011 12:54 PM

PENTAX Q_FIN.book Page 0 Thursday, September 1, 2011 12:54 PM PENTAX Q_FIN.book Page 0 Thursday, September 1, 2011 12:54 PM Onnittelut tämän PENTAX Q -digitaalikameran hankkimisesta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Digitaalijärjestelmäkamera K-50. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalijärjestelmäkamera K-50. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalijärjestelmäkamera K-50 Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitämme PENTAX K-50 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitos, että hankit PENTAX MX-1 -kameran. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Keskikoon digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Keskikoon digitaalijärjestelmäkamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Keskikoon digitaalijärjestelmäkamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Kiitos siitä, että olet hankkinut PENTAX 645Z:n, joka

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

Pentax_K-01_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, February 15, 2012 10:55 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Pentax_K-01_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, February 15, 2012 10:55 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Pentax_K-01_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, February 15, 2012 10:55 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa on suositeltavaa, että

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

e_kb474.book Page 0 Tuesday, October 27, 2009 3:50 PM

e_kb474.book Page 0 Tuesday, October 27, 2009 3:50 PM e_kb474.book Page 0 Tuesday, October 27, 2009 3:50 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX Q -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Pentax_Q_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, August 24, 2011 9:05 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Pentax_Q_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, August 24, 2011 9:05 AM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Pentax_Q_QSG_FIN.book Page 0 Wednesday, August 24, 2011 9:05 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt e_kb466.book Page 0 Friday, February 29, 2008 2:13 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalikamera

Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalikamera Esittely 1 Digitaalikamera Käyttöopas Aloittaminen Kuvaaminen Katselu Asetukset Liite 2 3 4 5 6 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Pakkauksen

Lisätiedot

e_kb489.book Page 0 Tuesday, August 11, 2009 4:28 PM

e_kb489.book Page 0 Tuesday, August 11, 2009 4:28 PM e_kb489.book Page 0 Tuesday, August 11, 2009 4:28 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

PENTAX Q7 Käyttöopas. Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Asetukset. Liite. Digitaalikamera

PENTAX Q7 Käyttöopas. Esittely 1. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Asetukset. Liite. Digitaalikamera Esittely 1 Digitaalikamera PENTAX Q7 Käyttöopas Aloittaminen Kuvaaminen Katselu Asetukset Liite 2 3 4 5 6 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas FI DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas CECH-ZDC1E Varotoimet Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä ja säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. Lue myös PlayStation 3-järjestelmää

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digikameran hankinnasta. Lue tämä Pikaopas ennen kameran ensimmäistä käyttökertaa, jotta saisit yleiskäsityksen kameran perustoiminnoista. Lisätietoa kameran toiminnoista

Lisätiedot

Käyttöopas. JB. 3593/valmistettu Kiinassa. Kitvision 2015 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1

Käyttöopas. JB. 3593/valmistettu Kiinassa. Kitvision 2015 Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1 T O I M I N T A K A M E R A Käyttöopas Älä hävitä litiumioniakkuja tavallisen jätteen mukana. Palauta ne akkujen kierrätyspisteeseen. JB. 3593/valmistettu Kiinassa. Kitvision 2015 Christchurch, Dorset,

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tässä esitteessä on kuvattu tämän laiteohjelmapäivityksen sisältämät 3Dtoiminnot. Lisätietoja on Käyttöoppaassa ja mukana toimitetun CD-ROMlevyn α Käsikirjassa. 2010 Sony Corporation

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-102 9207247/2

Nokia Bluetooth-HF BH-102 9207247/2 Nokia Bluetooth-HF BH-102 1 2 3 4 45 46 7 8 10 119 9207247/2 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-107Wtyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

Metal ActionCam Käyttöohje

Metal ActionCam Käyttöohje Metal ActionCam Käyttöohje Tärkeimpiä ominaisuuksia Taskuun mahtuva digivideokamera muistikorttitallennuksella. Täysi tuki AVI-videoformaatille. Toimii myös web-kamerana. Korkeatasoinen kuvanlaatu, myös

Lisätiedot

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251777/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-38W-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

e_kb490.book Page 0 Tuesday, August 18, 2009 2:56 PM

e_kb490.book Page 0 Tuesday, August 18, 2009 2:56 PM e_kb490.book Page 0 Tuesday, August 18, 2009 2:56 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PENTAX K-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2332654

Käyttöoppaasi. PENTAX K-M http://fi.yourpdfguides.com/dref/2332654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PENTAX K-M. Löydät kysymyksiisi vastaukset PENTAX K-M käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. QSG_P80.book Page 0 Wednesday, August 12, 2009 3:45 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet tämän

Lisätiedot

e_kb471.book Page 0 Wednesday, July 30, 2008 2:53 PM

e_kb471.book Page 0 Wednesday, July 30, 2008 2:53 PM e_kb471.book Page 0 Wednesday, July 30, 2008 2:53 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigitaalikameran

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigitaalikameran Haluamme kiittää sinua tämän PENTAXdigitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet tämän pikaoppaan jotta saat käsityksen kameran perustoiminnoista.

Lisätiedot

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille KÄYTTÖOPAS Akun laturi Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille Lue käyttöopas huolellisesti ennen latauslaitteen käyttämistä Käytä suojalaseja akkuja käsitellessäsi ESITTELY Kiitos, että valitsit ammattilaistason

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30 -digikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje 9356196 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote SU-5 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Tervetuloa PlayStationin maailmaan. Aloita PS4:n käyttäminen tämän kätevän pikaoppaan avulla. Pikaopas. Suomi CUH-1216A / CUH-1216B 7026990

Tervetuloa PlayStationin maailmaan. Aloita PS4:n käyttäminen tämän kätevän pikaoppaan avulla. Pikaopas. Suomi CUH-1216A / CUH-1216B 7026990 Tervetuloa PlayStationin maailmaan Aloita PS4:n käyttäminen tämän kätevän pikaoppaan avulla. Pikaopas Suomi CUH-1216A / CUH-1216B 7026990 Aloittaminen Liitä järjestelmä televisioon. Liitä PlayStation 4-järjestelmä

Lisätiedot

e_kb464_84percent.book Page 0 Friday, October 10, 2008 8:43 AM

e_kb464_84percent.book Page 0 Friday, October 10, 2008 8:43 AM e_kb464_84percent.book Page 0 Friday, October 10, 2008 8:43 AM Kiitos, että olet hankkinut PENTAX e -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä Sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30W -digikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

e_kb442.book Page 0 Monday, February 18, 2008 10:05 AM

e_kb442.book Page 0 Monday, February 18, 2008 10:05 AM e_kb442.book Page 0 Monday, February 18, 2008 10:05 AM Kiitos, että olet hankkinut PENTAX u -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä Sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Osien nimet Zoom-keinuvipu (s.45) Laukaisin (s.24) Virtakytkin, virran merkkivalo

Lisätiedot

Aloittaminen. Nokia N93i-1

Aloittaminen. Nokia N93i-1 Aloittaminen Nokia N93i-1 Näppäimet ja osat kansi kiinni 2. painos/fi, 9253925 Mallinumero: Nokia N93i-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N93i. 1 Pääkamera ja linssi. Laitteessa on 3,2 megapikselin

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digitaalikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digitaalikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-20 -digitaalikameran hankinnasta. Ennen

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1 CCT-1301 KÄYTTÖOPAS facebook.com/denverelectronics FIN-1 1.suljin 2.Kaiutin 3.Päälle/Pois päältä 4.USB-portti 5.Micro SD -korttipaikka 6.Objektiivi 7.Latauksen merkkivalo 8.Varatun merkkivalo 9.Kansi 10.Näyttö

Lisätiedot

Optio I-10_QSG.book Page 0 Thursday, January 28, 2010 12:34 PM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Optio I-10_QSG.book Page 0 Thursday, January 28, 2010 12:34 PM. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio I-10_QSG.book Page 0 Thursday, January 28, 2010 12:34 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Käyttäessäsi tätä kameraa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa, että luet

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Nokia Fun Camera PT-3 Käyttöopas. 9356921 2. painos

Nokia Fun Camera PT-3 Käyttöopas. 9356921 2. painos Nokia Fun Camera PT-3 Käyttöopas 9356921 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että PT-3 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EC määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

e_kb459.book Page 0 Friday, June 22, 2007 2:40 PM

e_kb459.book Page 0 Friday, June 22, 2007 2:40 PM e_kb459.book Page 0 Friday, June 22, 2007 2:40 PM Kiitos siitä, että olet hankkinut PENTAX s -digitaalikameran. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. PENTAX WG-10 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen mukaisesti, joten sitä voidaan käyttää monenlaisissa

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

PANASONIC NV-GS120EG. Digitaalivideokamera. Käyttöohje

PANASONIC NV-GS120EG. Digitaalivideokamera. Käyttöohje PANASONIC NV-GS120EG Digitaalivideokamera Käyttöohje Sodankylän kunta puh 040 73 511 63 Elokuvakasvatus Sodankylässä fax 016 618 155 Vasantie 11 email tommi.nevala@sodankyla.fi 99600 SODANKYLÄ 1 PANASONIC

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. FIN Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio WG-2 GPS / Optio WG-2 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu alla olevien tietojen mukaisesti, joten sitä voidaan käyttää

Lisätiedot

Virranhallinta Käyttöopas

Virranhallinta Käyttöopas Virranhallinta Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Tekijänoikeudet Tuotemerkit Kameran käyttäjille PictBridge Tuotteen rekisteröinti

Tekijänoikeudet Tuotemerkit Kameran käyttäjille PictBridge Tuotteen rekisteröinti e_kb455.book Page 0 Wednesday, September 19, 2007 2:02 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

PENTAX. Esittely. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalijärjestelmäkamera

PENTAX. Esittely. Aloittaminen. Kuvaaminen. Katselu. Käyttöopas. Asetukset. Liite. Digitaalijärjestelmäkamera Digitaalijärjestelmäkamera PENTAX Käyttöopas Esittely Aloittaminen Kuvaaminen Katselu Asetukset Liite 1 2 3 4 5 6 Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Lisätiedot

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta.

Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. OptioWG-1_QSG_FIN.book Page 0 Friday, March 11, 2011 8:32 AM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Optio WG-1 GPS / Optio WG-1 on vesitiivis sekä iskuilta ja pölyltä suojattu

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Tekijänoikeudet Kameran käyttäjille Tuotemerkit PictBridge Tuotteen rekisteröinti

Tekijänoikeudet Kameran käyttäjille Tuotemerkit PictBridge Tuotteen rekisteröinti e_kb456.book Page 0 Monday, February 4, 2008 1:48 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

404 CAMCORDER CAMCORDERIN & KAMERAN TOIMINTA

404 CAMCORDER CAMCORDERIN & KAMERAN TOIMINTA Suomi Finnish 404 CAMCORDER CAMCORDERIN & KAMERAN TOIMINTA Liitteet ARCHOS 404 -käyttöoppaaseen Katso www.archos.com/manuals ladataksesi tämän käyttöoppaan viimeisimnman version. Versio 1.1 Tämä käyttöopas

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Nokia Bluetooth HF BH-606 9211749/2

Nokia Bluetooth HF BH-606 9211749/2 Nokia Bluetooth HF BH-606 2 1 4 5 3 7 6 8 9 10 11 12 9211749/2 VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä HS-128Wtyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

Digikamera. Käynnistysopas. Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan.

Digikamera. Käynnistysopas. Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Digikamera Käynnistysopas Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-5 GPS -digikameran hankinnasta. Tässä

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot