II JAKSO KASVITUOTTEET 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "II JAKSO KASVITUOTTEET 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ"

Transkriptio

1 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/85 II JAKSO KASVITUOTTEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelleteiksi valmistetut lieriön, kuulan tai vastaavan muotoisia tuotteita, jotka on puristettu yhteen joko sellaisinaan tai lisäämällä enintään 3 painoprosenttia sideainetta. 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ Huomautuksia 1. Nimikkeen 0601 jälkimmäisessä osassa mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan elävät puut ja tuotteet (myös kasvisten taimet), jollaisia tavallisesti puutarhat, taimistot tai kukkakaupat toimittavat käytettäviksi istutus- tai koristetarkoituksiin; tähän nimikkeeseen eivät kuitenkaan kuulu perunat, kepa-, salotti-, valko- tai muut syötävät sipulit eivätkä muut 7 ryhmän tuotteet. 2. Nimikkeisiin 0603 ja 0604 kuuluvat myös niissä mainituista tuotteista kokonaan tai osittain valmistetut kukkakimput, kukkakorit, seppeleet ja niiden kaltaiset tavarat kiinnittämättä huomiota muuta ainetta oleviin tarvikkeisiin. Näihin nimikkeisiin eivät kuitenkaan kuulu nimikkeen 9701 kollaasit eivätkä niiden kaltaiset koristetaulut Sipulit, juuri- ja varsimukulat sekä juurakot, lepotilassa olevat, kasvavat tai kukkivat; sikurit elävinä kasveina tai juurina, ei kuitenkaan nimikkeen 1212 juuret: sipulit, juuri- ja varsimukulat sekä juurakot, lepotilassa: hyasintit ,1 p/st narsissit ,1 p/st tulppaanit ,1 p/st gladiolukset ,1 p/st muut ,1 p/st sipulit, juuri- ja varsimukulat sekä juurakot, kasvavat tai kukkivat; sikurit elävinä kasveina tai juurina: sikurit elävinä kasveina tai juurina vapaa orkideat, hyasintit, narsissit ja tulppaanit , muut , Muut elävät kasvit (myös niiden juuret), pistokkaat ja varttamisoksat; sienirihmasto: juurruttamattomat pistokkaat ja varttamisoksat: viiniköynnös vapaa muut puut ja pensaat, myös vartetut, joiden hedelmät tai pähkinät ovat syötäviä: viiniköynnökset, vartetut tai juurrutetut vapaa muut:

2 L 285/86 FI Euroopan unionin virallinen lehti paljasjuuriset ,3 p/st muut: sitruspuut ,3 p/st muut ,3 p/st rhododendronit ja atsaleat, myös oksastetut ,3 p/st ruusut, myös vartetut ,3 p/st muut: sienirihmasto , ananakset vapaa kasvikset ja mansikat ,3 muut: avomaankasvit: puut ja pensaat: metsäpuut ,3 p/st muut: juurrutetut pistokkaat ja nuoret taimet ,5 p/st muut: paljasjuuriset ,3 p/st muut: havupuut ja ikivihreät ,3 p/st muut ,3 p/st muut avomaankasvit ,3 huonekasvit: juurrutetut pistokkaat ja nuoret taimet, ei kuitenkaan kaktukset ,5 p/st muut: kukkivat kasvit nupullisina tai kukkivina, ei kuitenkaan kaktukset ,5 p/st muut ,5 p/st 0603 Leikkokukat ja kukannuput, jollaiset soveltuvat kukkakimppuihin tai koristetarkoituksiin, tuoreet, kuivatut, värjätyt, valkaistut, kyllästetyt tai muulla tavalla valmistetut: tuoreet: ruusut ( 1 ) p/st neilikat ( 1 ) p/st ( 1 ) tullattaessa : 8,5. tullattaessa : 12. tullattaessa : 8,5.

3 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ orkideat ( 1 ) p/st krysanteemit ( 1 ) p/st liljat (Lilium spp.) ( 1 ) p/st muut: gladiolukset ( 1 ) p/st leinikit ( 1 ) p/st muut ( 1 ) p/st muut Leikkovihreä, kasvien oksat ja muut osat, joissa ei ole kukkia tai kukannuppuja, sekä ruoho, sammal ja jäkälä, jollaiset soveltuvat kukkakimppuihin tai koristetarkoituksiin, tuoreet, kuivatut, värjätyt, valkaistut, kyllästetyt tai muulla tavalla valmistetut: tuoreet: sammal ja jäkälä: poronjäkälä vapaa muu joulupuut ,5 p/st havupuun oksat , muut muut: sammal ja jäkälä: poronjäkälä vapaa muu muut: ei enempää valmistetut kuin kuivatut vapaa muut ,9 ( 1 ) tullattaessa : 8,5. tullattaessa : 12. tullattaessa : 8,5.

4 L 285/88 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu nimikkeen 1214 rehuaineet. 2. Nimikkeissä tarkoitetaan ilmaisulla kasvikset myös syötäviä sieniä, multasieniä (tryffelit), oliiveja, kapriksia, kurpitsoita, munakoisoja, sokerimaissia (Zea mays var. saccharata), Capsicum- tai Pimenta-sukuisia hedelmiä, fenkolia, persiljaa, kirveliä, rakuunaa, krassia ja meiramia (Majorana hortensis tai Origanum majorana). 3. Nimikkeeseen 0712 kuuluvat kuivattuina kaikki nimikkeisiin luokiteltavat kasvikset, lukuun ottamatta: a) kuivattua, silvittyä palkoviljaa (nimike 0713); b) sokerimaissia nimikkeissä mainituissa muodoissa; c) perunasta valmistetut hienot ja karkeat jauhot sekä jauhe, hiutaleet, jyväset ja pelletit (nimike 1105); d) nimikkeen 0713 kuivatusta palkoviljasta valmistetut hienot ja karkeat jauhot sekä jauhe (nimike 1106). 4. Tähän ryhmään eivät kuitenkaan kuulu kuivatut, murskatut tai jauhetut Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät (nimike 0904) Tuoreet tai jäähdytetyt perunat: siemenperunat ( 1 ) , muut: tärkkelyksen valmistukseen tarkoitetut ( 2 ) ,8 muut: uudet perunat, tullattaessa ( 3 ) muut , Tuoreet tai jäähdytetyt tomaatit... ( 4 ) 0703 Tuoreet tai jäähdytetyt kepa-, salotti-, valko- ja purjosipulit sekä muut Allium-sukuiset kasvikset: kepasipuli ja salottisipuli: kepasipuli: istukassipulit , muut , salottisipuli ,6 ( 1 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava johdantomääräysten II osaston F kohdassa säädettyjä edellytyksiä. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)). ( 3 ) tullattaessa : 9,6. WTO:n tariffikiintiö. tullattaessa : 13,4. ( 4 ) Ks. liite 2.

5 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ valkosipuli , /100 kg/ net ( 1 ) purjosipuli ja muut Allium-sukuiset kasvikset , Tuore tai jäähdytetty keräkaali, kukkakaali, kyssäkaali ja lehtikaali sekä niiden kaltainen Brassica-sukuinen syötävä kaali: kukkakaali ja parsakaalit ( 2 ) ruusukaali muut: valko- ja punakaali MIN 0,4 / 100 kg/net muut Tuoreet tai jäähdytetyt salaatit (Lactuca sativa) sekä sikurit ja endiivit (Cichorium spp.): salaatit (Lactuca sativa): keräsalaatti ( 3 ) muut ,4 sikurit ja endiivit: salaattisikuri eli suppusikuri (Cichorium intybus var. foliosum) , muut , Tuoreet tai jäähdytetyt porkkanat, nauriit, punajuuret, kaurajuuret, mukulasellerit, retiisit ja retikat sekä niiden kaltaiset syötävät juuret: porkkanat ja nauriit ,6 ( 1 ) muut: mukulasellerit ( 4 ) piparjuuret (Cochlearia armoracia) muut , Tuoreet tai jäähdytetyt kurkut: kurkut (ei kuitenkaan pikkukurkut) ( 5 ) pikkukurkut , Tuoreet tai jäähdytetyt palkokasvit, myös silvityt: ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) tullattaessa : 9,6 MIN 1,1 /100 kg/net. tullattaessa : 13,6 MIN 1,6 /100 kg/net. tullattaessa : 9,6 MIN 1,1 /100 kg/net. ( 3 ) tullattaessa : 10,4 MIN 1,3 /100 kg/br. tullattaessa : 12 MIN 2 /100 kg/br. tullattaessa : 10,4 MIN 1,3 /100 kg/br. ( 4 ) tullattaessa : 13,6. tullattaessa : 10,4. tullattaessa : 13,6. ( 5 ) Ks. liite 2.

6 L 285/90 FI Euroopan unionin virallinen lehti herneet (Pisum sativum) ( 1 ) pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.) ( 2 ) muut palkokasvit , Muut tuoreet tai jäähdytetyt kasvikset: parsa , munakoisot , ruoti- eli lehtiselleri ,8 sienet ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet , muut: kantarellit , tatit , multasienet (tryffelit) , muut , Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: makeat ja miedot paprikat ,2 ( 3 ) muut: Capsicum-sukuiset hedelmät, kapsasiinin tai Capsicumin alkoholipitoisten oleoresiinien valmistukseen tarkoitetut ( 4 ) vapaa haihtuvien öljyjen ja resinoidien teolliseen valmistukseen tarkoitetut ( 4 ) vapaa muut , pinaatti, uudenseelanninpinaatti ja tarhamaltsa ,4 muut: latva-artisokat ( 5 ) oliivit: muuhun käyttöön kuin öljyn valmistukseen tarkoitetut ( 4 ) , muut ,1 /100 kg/net kurpitsat (Cucurbita spp.): kesäkurpitsat ( 5 ) muut ,8 ( 1 ) tullattaessa : 8. tullattaessa : 13,6. tullattaessa : 8. ( 2 ) tullattaessa : 10,4 MIN 1,6 /100 kg/net. tullattaessa : 13,6 MIN 1,6 /100 kg/net. tullattaessa : 10,4 MIN 1,6 /100 kg/net. ( 3 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 4 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)). ( 5 ) Ks. liite 2.

7 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ muut: salaattikasvit, muut kuin salaatit (Lactuca sativa) sekä sikurit ja endiivit (Cichorium spp.) , lehtijuurikkaat (mangoldit) ja kardonit , kaprikset , fenkoli sokerimaissi ,4 /100 kg/net muut , Jäädytetyt kasvikset (myös höyryssä tai vedessä keitetyt): perunat ,4 palkokasvit, myös silvityt: herneet (Pisum sativum) , pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.) , muut , pinaatti, uudenseelanninpinaatti ja tarhamaltsa , sokerimaissi ,1 + 9,4 /100 kg/ net ( 1 ) muut kasvikset: oliivit ,2 Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: makeat ja miedot paprikat , muut ,4 sienet: Agaricus spp , muut , tomaatit , latva-artisokat , parsat , muut , kasvissekoitukset , Kasvikset, väliaikaisesti (esim. rikkidioksidikaasulla tai suolavedessä, rikkihapoke- tai muussa säilöntäliuoksessa) säilöttyinä, mutta siinä tilassa välittömään kulutukseen soveltumattomina: oliivit: muuhun käyttöön kuin öljyn valmistukseen tarkoitetut ( 2 ) , muut ,1 /100 kg/net ( 1 ) Paljoustulli kannetaan valutetusta nettopainosta erillisenä toimenpiteenä. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)).

8 L 285/92 FI Euroopan unionin virallinen lehti kurkut sienet ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet , /100 kg/ net eda ( 1 ) kg/net eda muut , muut kasvikset; kasvissekoitukset: kasvikset: Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät, ei kuitenkaan makeat ja miedot paprikat 6, sokerimaissi ,1 + 9,4 /100 kg/ net ( 2 ) kepasipulit , kaprikset , muut , kasvissekoitukset Kuivatut kasvikset, myös paloitellut, viipaloidut, rouhitut tai jauhetut, mutta ei enempää valmistetut: kepasipulit ,8 ( 1 ) sienet, puunkorvat (Auricularia spp.), poimuhytykät (Tremella spp.) ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet , puunkorvat (Auricularia spp.) , poimuhytykät (Tremella spp.) , muut , muut kasvikset, kasvissekoitukset: perunat, myös paloitellut tai viipaloidut, mutta ei enempää valmistetut ,2 sokerimaissi (Zea mays var. saccharata): hybridit, kylvämiseen tarkoitetut ( 3 ) vapaa muut ,4 /100 kg/net tomaatit , porkkanat , muut , Kuivattu, silvitty palkovilja, myös kalvoton tai halkaistu: herneet (Pisum sativum): kylvämiseen tarkoitetut vapaa muut vapaa kahviherneet (garbanzot) vapaa ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Paljoustulli kannetaan valutetusta nettopainosta erillisenä toimenpiteenä. ( 3 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava johdantomääräysten II osaston F kohdassa säädettyjä edellytyksiä.

9 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/93 pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.): Vigna mungo (L.) Hepper- tai Vigna radiata (L.) Wilczek -lajin pavut vapaa adsukipavut (Phaseolus tai Vigna angularis) vapaa tarhapavut (Phaseolus vulgaris): kylvämiseen tarkoitetut vapaa muut vapaa maapavut (Vigna subterranea tai Voandzeia subterranea) vapaa lehmänpapu (Vigna unguiculata) vapaa muut vapaa linssit eli kylvövirvilät vapaa härkäpavut (Vicia faba var. major, Vicia faba var. equina ja Vicia faba var. minor) 3, kyyhkynherne (Cajanus cajan) , muut , Maniokki- (kassava-), arrow- ja salepjuuret, maa-artisokat, bataatit ja niiden kaltaiset runsaasti tärkkelystä tai inuliinia sisältävät juuret ja mukulat, tuoreet, jäähdytetyt, jäädytetyt tai kuivatut, myös paloitellut tai pelleteiksi valmistetut; saagoydin: maniokkijuuret (kassava) ,5 /100 kg/net ( 1 ) bataatit: tuoreina, kokonaisina, ihmisravinnoksi tarkoitettuina ( 2 ) ,8 ( 3 ) muut ,4 /100 kg/net ( 1 ) jamssit (Dioscorea spp.) ,5 /100 kg/net ( 1 ) taarot (Colocasia spp.) ,5 /100 kg/net ( 1 ) kaakaotaarot (Xanthosoma spp.) ,5 /100 kg/net ( 1 ) muut: arrow- ja salepjuuret sekä niiden kaltaiset runsaasti tärkkelystä sisältävät juuret ja mukulat ,5 /100 kg/net ( 1 ) muut ,8 ( 3 ) ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetus (EU) N:o 1085/2010 (EUVL L 310, , s. 3)). ( 3 ) Autonominen tulli: 3.

10 L 285/94 FI Euroopan unionin virallinen lehti Huomautuksia 8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 2. Jäähdytetyt hedelmät ja pähkinät on luokiteltava samoihin nimikkeisiin kuin vastaavat tuoreet hedelmät ja pähkinät. 3. Tähän ryhmään kuuluvat kuivatut hedelmät tai pähkinät voivat olla osittain uudelleen hydratoituja tai seuraavia tarkoituksia varten käsiteltyjä: a) säilyvyyden tai kestävyyden parantamiseksi (esimerkiksi miedolla lämpökäsittelyllä, rikittämällä tai lisäämällä sorbiinihappoa tai kaliumsorbaattia); b) ulkonäön parantamiseksi tai säilyttämiseksi (esimerkiksi lisäämällä kasviöljyä tai pieniä määriä glukoosisiirappia), jos ne ovat edelleen luonteeltaan kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä. Lisähuomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvien tuotteiden sisältämä sakkaroosina ilmaistu eri sokereiden määrä (sokeripitoisuus) lasketaan kertomalla kertoimella 0,95 se lukema, joka saadaan refraktometriä käyttäen 20 C:n lämpötilassa (laitetta käytetty komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 974/ 2014 ( 1 ) liitteessä kuvatun menetelmän mukaisesti). 2. Alanimikkeissä , ja ilmaisulla trooppiset hedelmät tarkoitetaan guavoja, mangoja, mangostaneja, papaijoita, tamarindejä, cashew-omenoita, litsejä, jakkipuun hedelmiä, sapotilloja, passiohedelmiä, karamboloja ja pitahaijoja (pitahayas). 3. Alanimikkeissä , , , ja ilmaisulla trooppiset pähkinät tarkoitetaan kookospähkinöitä, cashewpähkinöitä, parapähkinöitä, areca- eli betelpähkinöitä, koolapähkinöitä (colapähkinöitä) ja australianpähkinöitä (macadamiapähkinöitä) Tuoreet tai kuivatut kookos-, para- ja cashewpähkinät, myös kuorettomat: kookospähkinät: kuivatut kookospähkinänsydämet vapaa sisimmässä kuoressa vapaa muut vapaa parapähkinät: kuorelliset vapaa kuorettomat vapaa cashewpähkinät: kuorelliset vapaa kuorettomat vapaa 0802 Muut tuoreet tai kuivatut pähkinät, myös kuorettomat: mantelit: kuorelliset: karvaat vapaa ( 1 ) Komission täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 974/2014, annettu 11 päivänä syyskuuta 2014, hedelmä- ja vihannesjalosteiden liukoisen kuivaainepitoisuuden refraktometrisen mittausmenetelmän vahvistamisesta niiden luokittelemiseksi yhdistettyyn nimikkeistöön (EUVL L 274, , s. 6).

11 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ muut ,6 ( 1 ) kuorettomat: karvaat vapaa muut ,5 ( 1 ) hasselpähkinät, myös filbertspähkinät (Corylus spp.): kuorelliset , kuorettomat ,2 saksanpähkinät: kuorelliset kuorettomat ,1 kastanjat (Castanea spp.): kuorelliset , kuorettomat ,6 pistaasimantelit (pistaasipähkinät): kuorelliset , kuorettomat ,6 australianpähkinät (macadamiapähkinät): kuorelliset kuorettomat koolapähkinät (colapähkinät) vapaa areca- ali betelpähkinät vapaa muut: pekaanipähkinät vapaa Pinus-sukuun kuuluvien kasvien siemenet (Pinus spp.) ,2 ( 2 ) muut ,2 ( 2 ) 0803 Tuoreet tai kuivatut banaanit, myös jauhobanaanit: jauhobanaanit: tuoreet kuivatut muut: tuoreet /1 000 kg/net kuivatut Tuoreet tai kuivatut taatelit, viikunat, ananakset, avokadot, guavat, mangot ja mangostanit: taatelit ,7 ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Autonominen tulli: 2.

12 L 285/96 FI Euroopan unionin virallinen lehti viikunat: tuoreet , kuivatut ananakset , avokadot ( 1 ) guavat, mangot ja mangostanit vapaa 0805 Tuoreet tai kuivatut sitrushedelmät: appelsiinit: makeat appelsiinit, tuoreet ( 2 ) muut ( 3 ) mandariinit (myös tangeriinit ja satsumat); klementiinit, wilkingit ja muut niiden kaltaiset sitrushedelmähybridit: klementiinit ( 2 ) monrealit (monreales) ja satsumat ( 2 ) mandariinit ja wilkingit ( 2 ) tangeriinit ( 2 ) muut ( 2 ) greipit ja pomelot ( 4 ) sitruunat (Citrus limon, Citrus limonum) ja limetit (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia): sitruunat (Citrus limon, Citrus limonum) ( 2 ) limetit (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia) , muut , Tuoreet tai kuivatut viinirypäleet: tuoreet: syötäviksi tarkoitetut viinirypäleet ( 2 ) muut ( 5 ) kuivatut: korintit ,4 ( 1 ) tullattaessa : 4. tullattaessa : 5,1. tullattaessa : 4. ( 2 ) Ks. liite 2. ( 3 ) tullattaessa : 16. tullattaessa : 12. tullattaessa : 16. ( 4 ) tullattaessa : 1,5. tullattaessa : 2,4. tullattaessa : 1,5. ( 5 ) tullattaessa : 14,4. tullattaessa : 17,6. tullattaessa : 14,4.

13 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ sultanarusinat , muut , Tuoreet melonit (myös vesimelonit) ja papaijat: melonit (myös vesimelonit): vesimelonit , muut , papaijat vapaa 0808 Tuoreet omenat, päärynät ja kvittenit: omenat: omenasiiderin tai omenamehun valmistukseen tarkoitetut, irtotavarana, tullattaessa ,2 MIN 0,36 / 100 kg/net muut ( 1 ) päärynät: päärynäsiiderin tai päärynämehun valmistukseen tarkoitetut, irtotavarana, tullattaessa ,2 MIN 0,36 / 100 kg/net muut ( 1 ) kvittenit , Tuoreet aprikoosit, kirsikat, persikat (myös nektariinit), luumut ja oratuomenmarjat: aprikoosit ( 1 ) kirsikat: hapankirsikat (Prunus cerasus) ( 1 ) muut ( 1 ) persikat, myös nektariinit: nektariinit ( 1 ) muut ( 1 ) luumut ja oratuomenmarjat: luumut ( 1 ) oratuomenmarjat Muut tuoreet hedelmät: mansikat ( 2 ) vadelmat, karhunvatukat, mulperinmarjat ja loganinmarjat: vadelmat , muut , musta-, valko- ja punaherukat sekä karviaiset: ( 1 ) Ks. liite 2. ( 2 ) tullattaessa : 11,2. tullattaessa : 12,8 MIN 2,4 /100 kg/net. tullattaessa : 11,2.

14 L 285/98 FI Euroopan unionin virallinen lehti mustaherukat , punaherukat , muut , karpalot, puolukat, mustikat ja muut Vaccinium-suvun hedelmät: puolukat (Vaccinium vitis-idaea -lajin hedelmät) vapaa mustikat (Vaccinium myrtillus -lajin hedelmät) , pensaskarpalot ja pensasmustikat (Vaccinium macrocarpon- ja Vaccinium corymbosum -lajin hedelmät) , muut , kiivit ( 1 ) durianit , kakit , muut: tamarindit, cashew-omenat, jakkipuun hedelmät, litsit, sapotillat, passiohedelmät, karambolat ja pitahaijat vapaa muut , Jäädytetyt hedelmät ja pähkinät, keittämättömät tai vedessä tai höyryssä keitetyt, myös lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: mansikat: lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia ,8 + 8,4 /100 kg/ net muut , muut , vadelmat, karhunvatukat, mulperinmarjat, loganinmarjat, musta-, valko- ja punaherukat sekä karviaiset: lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia ,8 + 8,4 /100 kg/ net muut ,8 muut: vadelmat , mustaherukat , punaherukat karhunvatukat ja mulperinmarjat muut ,4 ( 1 ) tullattaessa : 8,8. tullattaessa : 8. tullattaessa : 8,8.

15 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ muut: lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia: trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät ,3 /100 kg/ net muut ,8 + 8,4 /100 kg/ net muut: trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät muut ,8 muut: mustikat (Vaccinium myrtillus -lajin hedelmät) Vaccinium myrtilloides- ja Vaccinium angustifolium -lajin hedelmät ,2 kirsikat: hapankirsikat (Prunus cerasus) , muut , trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät muut , Hedelmät ja pähkinät, väliaikaisesti (esim. rikkidioksidikaasulla tai suolavedessä, rikkihapoke- tai muussa säilöntäliuoksessa) säilöttyinä, mutta siinä tilassa välittömään kulutukseen soveltumattomina: kirsikat , muut: aprikoosit; appelsiinit , papaijat , mustikat (Vaccinium myrtillus -lajin hedelmät) , guavat, mangot, mangostanit, tamarindit, cashew-omenat, litsit, jakkipuun hedelmät, sapotillat, passiohedelmät, karambolat, pitahaijat ja trooppiset pähkinät , muut , Kuivatut hedelmät, nimikkeisiin kuulumattomat; tämän ryhmän pähkinöiden ja/tai kuivattujen hedelmien sekoitukset: aprikoosit , luumut , omenat , muut hedelmät: persikat, myös nektariinit , päärynät , papaijat tamarindit, cashew-omenat, jakkipuun hedelmät, litsit, sapotillat, passiohedelmät, karambolat ja pitahaijat vapaa

16 L 285/100 FI Euroopan unionin virallinen lehti muut , tämän ryhmän pähkinöiden ja/tai kuivattujen hedelmien sekoitukset: kuivattujen hedelmien sekoitukset, ei kuitenkaan nimikkeiden hedelmien sekoitukset: luumuja sisältämättömät: papaijoista, tamarindeistä, cashew-omenoista, litseistä, jakkipuun hedelmistä, sapotilloista, passiohedelmistä, karamboloista ja pitahaijoista muut , luumuja sisältävät ,6 sekoitukset, jotka sisältävät yksinomaan nimikkeiden 0801 ja 0802 pähkinöitä: trooppisia pähkinöitä sisältävät muut ,4 muut sekoitukset: luumuja tai viikunoita sisältämättömät muut , Sitrushedelmien ja melonin (myös vesimelonin) kuoret, tuoreet, jäädytetyt, kuivatut tai väliaikaisesti suolavedessä, rikkihapoke- tai muussa säilöntäliuoksessa säilöttyinä... 1,6

17 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/101 9 RYHMÄ KAHVI, TEE, MATE JA MAUSTEET Huomautuksia 1. Nimikkeiden tuotteiden sekoitukset luokitellaan seuraavasti: a) kahden tai useamman samaan nimikkeeseen kuuluvan tuotteen sekoitukset luokitellaan tuohon nimikkeeseen; b) kahden tai useamman eri nimikkeisiin kuuluvan tuotteen sekoitukset luokitellaan nimikkeeseen Muiden aineiden lisääminen nimikkeiden tuotteisiin (tai a tai b alakohdassa mainittuihin sekoituksiin) ei vaikuta niiden luokitteluun, jos näin valmistetut sekoitukset säilyttävät näissä nimikkeissä tarkoitettujen tuotteiden olennaisen luonteen. Muussa tapauksessa tällaiset sekoitukset eivät kuulu tähän ryhmään; sekoitukset, jotka ovat maustamisvalmisteita, luokitellaan nimikkeeseen Tähän ryhmään ei kuulu kubebapippuri (Piper cubeba) eivätkä muut nimikkeen 1211 tuotteet. Lisähuomautus 1. Huomautuksessa 1a mainituista sekoituksista kannettava tullin määrä on sen tullin määrä, jota sovelletaan ainesosaan, jonka tullin määrä on suurin Kahvi, myös paahdettu tai kofeiiniton; kahvinkuoret ja -kalvot; kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta: paahtamaton kahvi: kofeiinipitoinen vapaa kofeiiniton ,3 paahdettu kahvi: kofeiinipitoinen , kofeiiniton muut: kahvinkuoret ja -kalvot vapaa kahvia sisältävät kahvinkorvikkeet , Tee, myös maustettu: vihreä tee (fermentoimaton), tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 3 kg , muu vihreä tee (fermentoimaton) vapaa musta tee (fermentoitu) ja osittain fermentoitu tee, tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 3 kg vapaa muu musta tee (fermentoitu) ja muu osittain fermentoitu tee vapaa Mate... vapaa 0904 Piper-sukuinen pippuri; kuivatut, murskatut tai jauhetut Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: Piper-sukuinen pippuri: murskaamaton ja jauhamaton vapaa

18 L 285/102 FI Euroopan unionin virallinen lehti murskattu tai jauhettu Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: kuivatut, murskaamattomat ja jauhamattomat: makeat ja miedot paprikat (Capsicum annuum) , muut vapaa murskatut tai jauhetut Vanilja: murskaamaton ja jauhamaton murskattu tai jauhettu Kaneli ja kanelinnuput: murskaamattomat ja jauhamattomat: kaneli (Cinnamomum zeylanicum Blume) vapaa muut vapaa murskatut tai jauhetut vapaa 0907 Mausteneilikka (hedelmät, kukannuput ja kukkavarret): murskaamaton ja jauhamaton murskattu tai jauhettu Muskottipähkinä, muskottikukka ja kardemumma: muskottipähkinä: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa muskottikukka: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa kardemumma: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa 0909 Aniksen, tähtianiksen, fenkolin (saksankuminan), korianterin, roomankuminan tai kuminan hedelmät ja siemenet; katajanmarjat: korianteri: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa roomankumina (Cuminum cyminum): murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa anis, tähtianis, kumina ja fenkoli (saksankumina); katajanmarjat: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa

19 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ Inkivääri, sahrami, kurkuma, timjami, laakerinlehdet, curry ja muut mausteet: inkivääri: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa sahrami: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu , kurkuma vapaa muut mausteet: tämän ryhmän 1 huomautuksen b alakohdassa tarkoitetut sekoitukset: curry vapaa muut: murskaamattomat ja jauhamattomat vapaa murskatut tai jauhetut , muut: sarviapilan siemenet vapaa timjami: murskaamaton ja jauhamaton: kangasajuruoho (villitimjami) (Thymus serpyllum L.) vapaa muu murskattu tai jauhettu , laakerinlehdet muut: murskaamattomat ja jauhamattomat vapaa murskatut tai jauhetut ,5

20 L 285/104 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ VILJA Huomautuksia 1. A) Tämän ryhmän nimikkeissä mainitut tuotteet luokitellaan näihin nimikkeisiin ainoastaan jyvinä, jotka voivat myös olla tähkissä korsineenkin. B) Tähän ryhmään eivät kuulu viljanjyvät, jotka on kuorittu tai muulla tavalla valmistettu. Nimikkeeseen 1006 luokitellaan kuitenkin myös kuorittu, hiottu, kiillotettu, lasitettu tai kiehautettu (parboiled) riisi sekä rikkoutuneet riisinjyvät. 2. Nimikkeeseen 1005 ei kuulu sokerimaissi (7 ryhmä). Alanimikehuomautus 1. Ilmaisulla makaroni- eli durumvehnä tarkoitetaan Triticum durum -lajin vehnää ja hybridejä, jotka on saatu risteyttämällä Triticum durum -vehnää muihin vehnälajeihin ja joilla on sama määrä (28) kromosomeja kuin Triticum durum -lajilla. Lisähuomautuksia 1. Tässä ryhmässä tarkoitetaan ilmaisulla: a) lyhytjyväinen riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, jonka jyvien pituus on enintään 5,2 mm ja pituuden ja leveyden välinen suhdeluku pienempi kuin 2; b) keskipitkäjyväinen riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, jonka jyvien pituus on suurempi kuin 5,2 mm mutta enintään 6,0 mm ja pituuden ja leveyden välinen suhdeluku on pienempi kuin 3; c) pitkäjyväinen riisi alanimikkeissä , , , , , , , , , , , , , , ja riisiä, jonka jyvien pituus on suurempi kuin 6,0 mm; d) paddy- eli raakariisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, jossa on ulkokuori jäljellä vielä puimisen jälkeen; e) esikuorittu riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, josta ainoastaan ulkokuori on poistettu. Tämän käsitteen alle kuuluvat, muun muassa, riisit, joiden kaupallisina niminä ovat ruskeariisi, cargoriisi, loonzain-riisi ja riso sbramato ; f) osittain hiottu riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, josta on poistettu ulkokuori, osa alkiota sekä siemenkalvon (hopeakalvon) uloimmat kerrokset, mutta ei sisempiä kerroksia, kokonaan tai osaksi; g) kokonaan hiottu riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, josta on poistettu ulkokuori, siemenkalvon ulko- ja sisäkerrokset kokonaisuudessaan, koko alkio (kun on kyse pitkä- tai keskipitkäjyväisestä riisistä) tai ainakin osa siitä (kun on kyse lyhytjyväisestä riisistä) mutta jossa enintään 10 prosenttiin jyvistä voi jäädä pitkittäisiä valkeita juovia; h) rikkoutuneet riisinjyvät alanimikkeissä jyvän palasia, joiden pituus on enintään 3/4 kokonaisen jyvän keskipituudesta. 2. Tähän ryhmään kuuluviin sekoituksiin sovellettava tulli on seuraava: a) sekoituksista, joissa yksi ainesosa vastaa vähintään 90 prosenttia painosta, kannetaan tähän ainesosaan sovellettavaa tullia; b) muista sekoituksista kannettava tulli määräytyy sen aineosan mukaisesti, jonka tulli on määrältään suurin.

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät.

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 2. Jäähdytetyt hedelmät ja pähkinät on

Lisätiedot

7 RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT

7 RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT 7 RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu nimikkeen 24 rehuaineet. 2. Nimikkeissä 0709-072 tarkoitetaan ilmaisulla "kasvikset" myös syötäviä

Lisätiedot

II JAKSO KASVITUOTTEET

II JAKSO KASVITUOTTEET 31.10.2014 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/85 II JAKSO KASVITUOTTEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelleteiksi valmistetut lieriön, kuulan tai vastaavan muotoisia tuotteita,

Lisätiedot

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät.

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 2. Jäähdytetyt hedelmät ja pähkinät on

Lisätiedot

EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus. LIITE III b. Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille,

EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus. LIITE III b. Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille, FI FI FI EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus LIITE III b Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille, joita tarkoitetaan VAS:n 27 artiklan 2 kohdan b alakohdassa Tässä

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus 530 N:o 178 N:o 178 Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus eräiden torjunta-aineiden enimmäismääristä hedelmissä ja vihanneksissa sekä viljoissa, munissa ja munavalmisteissa annetun kauppa- ja teollisuusministeriön

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS,

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS, FI FI FI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.9.2010 KOM(2010) 467 lopullinen 2010/0244 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS, Euroopan unionin ja Norjan kuningaskunnan välisen Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos NEUVOSTON ASETUS FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 17.01.2001 KOM(2001) 23 lopullinen 2001/0020 (ACC) Luonnos NEUVOSTON ASETUS tiettyjen Välimeren alueen maiden kanssa tehtyjen sopimusten nojalla etuuskohteluun oikeutettujen

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 131. Asetus elintarvikkeiden vieraista aineista annetun asetuksen kumoamisesta. Annettu Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 1996

SISÄLLYS. N:o 131. Asetus elintarvikkeiden vieraista aineista annetun asetuksen kumoamisesta. Annettu Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 1996 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1996 Julkaistu Helsingissä 12 päivänä maaliskuuta 1996 N:o 131 135 SISÄLLYS N:o Sivu 131 Asetus elintarvikkeiden vieraista aineista annetun asetuksen kumoamisesta... 305 132 Kauppa-

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Neuvoston asetus

LIITTEET. asiakirjaan. Neuvoston asetus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.1.2014 COM(2013) 943 final ANNEXES 1 to 5 LIITTEET asiakirjaan Neuvoston asetus elintarvikkeiden ja rehujen radioaktiivisen saastumisen sallituista enimmäistasoista ydinonnettomuuden

Lisätiedot

Kilpailulainsäädäntö. Marica Twerin

Kilpailulainsäädäntö. Marica Twerin Kilpailulainsäädäntö Marica Twerin Kilpailulainsäädäntö Yritysostoja Kielletty yhteistyö Laajennetaan ja vahvistetaan koko ajan Markkinaedunvalvonnassa pidettävä mielessä. Kielletty yhteistyö (1) Kilpailulaki

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT. Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25 97 ryhmään kuuluvista tuotteista

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT. Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25 97 ryhmään kuuluvista tuotteista LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT Liite I: Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25 97 ryhmään kuuluvista tuotteista Liite II: Luettelo yhteisöstä peräisin olevista teollisuustuotteista,

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2015 (O. en) 10936/15 ADD 1 AGI 400 STATIS 63 DELACT 95 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 13. heinäkuuta 2015 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin puolesta

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO OSA II LIITTEET, PÖYTÄKIRJAT JA JULISTUKSET

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO OSA II LIITTEET, PÖYTÄKIRJAT JA JULISTUKSET EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.03.2002 KOM(2002) 157 lopullinen OSA II LIITTEET, PÖYTÄKIRJAT JA JULISTUKSET LIITE 1 Luettelo 7 ja 14 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän (HS) 25

Lisätiedot

Ruoka-aineiden ph-vertailua

Ruoka-aineiden ph-vertailua Ruoka-aineiden ph-vertailua Pikakäännös, tarkoitettu refluksivaivaisille. Voi kopioida, muokata ja jakaa täysin vapaasti. "Ehkä haitallinen" käännetty merkinnästä PHF eli Potentially hazardous food, "Ei

Lisätiedot

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa. L 313/52 Euroopan unionin virallinen lehti 28.11.2009 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 1154/2009, annettu 27 päivänä marraskuuta 2009, neuvoston asetuksen (EY) N:o 747/2001 muuttamisesta tiettyjä Israelista peräisin

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.11.2002 KOM(2002) 643 lopullinen 2002/0270 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Latvian tasavallan välisestä assosiaatiosta

Lisätiedot

Tuottajaorganisaatio-hanke Tuottajaorganisaation hyödyt yrittäjälle Keuruu Jaana Elo

Tuottajaorganisaatio-hanke Tuottajaorganisaation hyödyt yrittäjälle Keuruu Jaana Elo Tuottajaorganisaatio-hanke Tuottajaorganisaation hyödyt yrittäjälle 29.11.2018 Keuruu Jaana Elo Tuottajaorganisaatio - hanke 1.1.2018 30.6.2019 Siemen- ja puutarhatuotanto Yritystoiminnan kannattavuuden

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 18.8.24 KOM(24) 567 lopullinen 24/193 (ACC) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Sveitsin valaliiton maataloustuotteiden kauppaa koskevan sopimuksen liitteisiin

Lisätiedot

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT LIITE 1 Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25-97 ryhmään kuuluvista maataloustuotteista ja jalostetuista maataloustuotteista LIITE 2 Sopimuksen

Lisätiedot

TAMMIKUU SATOKAUSI SUOMESSA. Satovuosi: VIHANNES- HEDELMÄT JUUREKSET KAALIT LEHTI- VIHANNEKSET PALKOKASVIT SIPULIT MUUT VIHANNEKSET HEDELMÄT

TAMMIKUU SATOKAUSI SUOMESSA. Satovuosi: VIHANNES- HEDELMÄT JUUREKSET KAALIT LEHTI- VIHANNEKSET PALKOKASVIT SIPULIT MUUT VIHANNEKSET HEDELMÄT MIKUU SATOKAUSI JAT & 9 3 Joel Kanerva, infograafikko.fi 015 MIKUU SATOKAUSI JAT & 9 3 Joel Kanerva, infograafikko.fi 015 SATOKAUSI LISKUU JAT & 9 3 Joel Kanerva, infograafikko.fi 015 TIKUU SATOKAUSI Rucola

Lisätiedot

LIITE. A osa. Muutetaan direktiivi 2002/55/EY seuraavasti:

LIITE. A osa. Muutetaan direktiivi 2002/55/EY seuraavasti: FI LIITE Muutetaan direktiivi 2002/55/EY seuraavasti: A osa (1) Korvataan 2 artiklan 1 kohdan b alakohta seuraavasti: Allium cepa L. Cepa-ryhmä (Ruokasipuli) Aggregatum-ryhmä (Salottisipuli) Allium fistulosum

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 5. syyskuuta 2008 (OR. en) 8066/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0056 (ACC) COWEB 92

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 5. syyskuuta 2008 (OR. en) 8066/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0056 (ACC) COWEB 92 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 5. syyskuuta 2008 (OR. en) 8066/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0056 (ACC) COWEB 92 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Albanian

Lisätiedot

Fact sheet HEDELMÄT JA VIHANNEKSET. Puutarhaviljely Euroopan unionissa. 1 Tarjonta, kysyntä ja kauppa

Fact sheet HEDELMÄT JA VIHANNEKSET. Puutarhaviljely Euroopan unionissa. 1 Tarjonta, kysyntä ja kauppa Euroopan komissio Maatalouden pääosasto Puutarhaviljely Euroopan unionissa Fact sheet Puutarhaviljelyllä tarkoitetaan hedelmien, vihannesten, kukkien ja koristekasvien viljelyyn liittyvää tietoutta ja

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT. Vuonna 1991 tehdyn tulopoliittisen kokonaissopimuksen

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT. Vuonna 1991 tehdyn tulopoliittisen kokonaissopimuksen 1994 vp - HE 11 HaJiituksen esitys EduskunnaiJe laiksi tullitariffilain liitteenä olevan tullitariffin väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Eräiden tuoreiden ja säilöttyjen hedelmien,

Lisätiedot

12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU

12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU 12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU Huomautuksia 1. Nimikkeeseen 1207 kuuluvat muun muassa palmunpähkinät ja -ytimet, puuvillansiemenet,

Lisätiedot

KASVISTASE 2008 Kotimaiset Kasvikset ry:n arvio kasvisten kulutuksesta

KASVISTASE 2008 Kotimaiset Kasvikset ry:n arvio kasvisten kulutuksesta KASVISTASE 2008 KASVISTASE 2008 Kotimaiset Kasvikset ry:n arvio kasvisten Kulutuksen arviointiin on käytetty in Kuluttajapaneelin tuotekohtaisia tietoja kotitalouksien vihannesostoista vähittäismyymälöissä.

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET 9 9 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 902 täytettyjä

Lisätiedot

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl Määrät 10kg / 20kg tavoitteen mukaan. Jos määrää ei ilmoitettu, syö vapaasti. * katso lista vaiheeseen sopivista tuotteista MAANANTAI Aamupala: Kaurapuuro Välipala: 2,5dl tai 1kpl / 3,75dl tai 1,5kpl Lounas:

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET L 312/134 FI Euroopan unionin virallinen lehti 31.10.2014 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 14.3.2008 KOM(2008) 139 lopullinen 2008/0057 (AVC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Albanian tasavallan vakautus-

Lisätiedot

2007-2008 HYVÄKSYTYT TEKSTIT. Istunto. torstai. 24. toukokuuta 2007 P6_TA-PROV(2007)05-24 VÄLIAIKAINEN PAINOS PE 389.517

2007-2008 HYVÄKSYTYT TEKSTIT. Istunto. torstai. 24. toukokuuta 2007 P6_TA-PROV(2007)05-24 VÄLIAIKAINEN PAINOS PE 389.517 2007-2008 HYVÄKSYTYT TEKSTIT Istunto torstai 24. toukokuuta 2007 P6_TA-PROV(2007)05-24 VÄLIAIKAINEN PAINOS PE 389.517 SISÄLTÖ PARLAMENTIN HYVÄKSYMÄT TEKSTIT P6_TA-PROV(2007)0207 Maatalouden yhteinen markkinajärjestely

Lisätiedot

LIITELUETTELO. CE/AL/LA/fi 1

LIITELUETTELO. CE/AL/LA/fi 1 LIITELUETTELO Liite I Albanian tariffimyönnytykset yhteisön teollisuustuotteille Liite II a Albanian tariffimyönnytykset yhteisöstä peräisin oleville maatalousperäisille raakaaineille (ks. 27 artiklan

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); 21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0712 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike

Lisätiedot

521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil)

521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO Liite I Albanian tariffimyönnytykset yhteisön teollisuustuotteille Liite II a Albanian tariffimyönnytykset

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja C(2015) 5533 final LIITTEET 1 ja 2.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja C(2015) 5533 final LIITTEET 1 ja 2. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. elokuuta 2015 (OR. en) 11444/15 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 7. elokuuta 2015 Vastaanottaja: AGRI 434 AGRIFIN 71 AGRIORG 55 DELACT 102 Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.9.2016 COM(2016) 564 final ANNEX 1 LIITTEET asiakirjaan Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS kirjeenvaihtona tehdyn Euroopan unionin ja Islannin välisen lisäetuuksia maataloustuotteiden

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET 9 9 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 902 täytettyjä

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.213 COM(213) 779 final 213/385 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian väliseen vakautus-

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.1.2016 COM(2016) 8 final ANNEX 5 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen

Lisätiedot

521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO

521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO 521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO Liite I Albanian tariffimyönnytykset yhteisön teollisuustuotteille Liite II a Albanian tariffimyönnytykset

Lisätiedot

4) Hedelmätäysmehujauhe on tuote, joka on saatu yhden tai useamman lajin hedelmien täysmehusta poistamalla fysikaalisin keinoin vesi lähes kokonaan.

4) Hedelmätäysmehujauhe on tuote, joka on saatu yhden tai useamman lajin hedelmien täysmehusta poistamalla fysikaalisin keinoin vesi lähes kokonaan. N:o 1054 3349 Liite 1 TUOTTEIDEN NIMET JA MÄÄRITELMÄT 1) Hedelmätäysmehu on käymiskykyinen mutta ei käynyt nestemäinen tuote, joka on saatu sekoittamalla terveitä ja kypsiä, tuoreita tai kylmäsäilytettyjä

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös

SISÄLLYS. N:o Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1998 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 1998 N:o 1151 SISÄLLYS N:o Sivu 1151 Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös eräiden torjunta-aineiden enimmäismääristä hedelmissä

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 02 täytettyjä

Lisätiedot

HAKUOHJEET. nro 353 HEDELMÄN- JA VIHANNESTUOTTAJAORGANISAATIOIDEN HYVÄKSYMINEN. Yleistä

HAKUOHJEET. nro 353 HEDELMÄN- JA VIHANNESTUOTTAJAORGANISAATIOIDEN HYVÄKSYMINEN. Yleistä HAKUOHJEET nro 353 HEDELMÄN- JA VIHANNESTUOTTAJAORGANISAATIOIDEN HYVÄKSYMINEN Yleistä Lomakkeella haetaan hedelmän- ja vihannestuottajaorganisaatioiden hyväksymistä. Hyväksyminen perustuu neuvoston asetukseen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. maaliskuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. maaliskuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. maaliskuuta 2017 (OR. en) 7257/17 ADD 1 SAATE Lähettäjä: AGRI 136 AGRIFIN 27 AGRIORG 29 DELACT 48 Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.12.2011 KOM(2011) 926 lopullinen 2011/0457 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Israelin valtion välisen, Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä

Lisätiedot

(elohopeayhdisteiden summana. Elohopeayhdisteet. ilmaistuna)

(elohopeayhdisteiden summana. Elohopeayhdisteet. ilmaistuna) 0100000 TUOREET TAI JÄÄDYTETYT HEDELMÄT; PÄHKINÄT 0110000 Sitrushedelmät 0,01* 0110010 Greipit 0110020 Appelsiinit 0110030 Sitruunat 0110040 Limetit 0110050 Mandariinit 0110990 Muut 0120000 Pähkinät 0,02

Lisätiedot

MAHARISHI AYURVEDA MUUTAMIA AYURVEDAN PERUSKÄSITTEITÄ

MAHARISHI AYURVEDA MUUTAMIA AYURVEDAN PERUSKÄSITTEITÄ MAHARISHI AYURVEDA MUUTAMIA AYURVEDAN PERUSKÄSITTEITÄ DOSHAT: Vata, Pitta ja Kapha - kolme perusperiaatetta, jotka ovat vastuussa kaikista fysiologian toiminnoista VATA vastaa liikkeestä. PITTA vastaa

Lisätiedot

Valmisteiden käyttökohteiden muutoksia v. 2014 30.12.2014

Valmisteiden käyttökohteiden muutoksia v. 2014 30.12.2014 1 / 5 Valmisteiden käyttökohteiden muutoksia v. 2014 30.12.2014 Trimaxx 3199 Käyttökohteisiin lisätty kevätvehnä ja käyttö ohralla tarkennettu 23.1.2014 koskemaan sekä kevät- että syysohraa. Cooper NWS

Lisätiedot

1 luku Yleiset säännökset. 1 Soveltamisala

1 luku Yleiset säännökset. 1 Soveltamisala MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUS nro 25/10 Päivämäärä Dnro 8.12.2010 2567/14/2010 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 20.12.2010 - toistaiseksi Kumoaa Alkuperäiskasvilajikkeiden hyväksymisestä ja siemenkaupasta

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 19.3.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 75/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 241/2013, annettu 14 päivänä maaliskuuta 2013, Euroopan

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /...,

LIITE. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /..., EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.5.2016 C(2016) 2835 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /..., Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 täydentämisestä tuonti-

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 072 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 090);

Lisätiedot

1 800 kcal ruokavalio

1 800 kcal ruokavalio 1 800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1 800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET

4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET 4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET Huomautuksia. Ilmaisulla "maito" tarkoitetaan sekä täysmaitoa että maitoa, josta rasva

Lisätiedot

annettu 14 päivänä huhtikuuta 1972, vihanneslajien ominaisuuksista ja vähimmäisedellytyksistä lajiketarkastusta varten

annettu 14 päivänä huhtikuuta 1972, vihanneslajien ominaisuuksista ja vähimmäisedellytyksistä lajiketarkastusta varten 03/Nide 04 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 105 37L0168 N:o L 103/6 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI.5.7 KOMISSION DIREKTIIVI, annettu 14 päivänä huhtikuuta 197, vihanneslajien ominaisuuksista

Lisätiedot

Ilmoitus erityisruokavaliosta päiväkodissa tai koulussa pitkä versio

Ilmoitus erityisruokavaliosta päiväkodissa tai koulussa pitkä versio Ilmoitus erityisruokavaliosta päiväkodissa tai koulussa pitkä versio Palautetaan oman koulun terveydenhoitajalle. Käytä tätä lomaketta silloin, kun ruokavalioon liittyy monia rajoituksia. Ruokailijan nimi

Lisätiedot

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Kasvikset voi jakaa karkeasti viiteen Värikkäät kasvikset sisältävät puolustuskykyä parantavia aineita. väriryhmään, joilla kullakin on oma tehtävä. Väreillä

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön 16.7.2014 L 209/5 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön EUROOPAN KOMISSIO, joka ottaa huomioon

Lisätiedot

Pöytäkirja N:o 1. Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa

Pöytäkirja N:o 1. Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa Pöytäkirja N:o 1 Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa 1 artikla 1. Yhteisö ja Bosnia ja Hertsegovina soveltavat jalostettuihin maataloustuotteisiin liitteissä

Lisätiedot

KASVISTEN ENERGIAPITOISUUDET

KASVISTEN ENERGIAPITOISUUDET LIITE 1. VIHANNEKSIEN RAVINTOKOOSTUMUS KASVISTEN ENERGIAPITOISUUDET Taulukko 1. Lehtivihannesten, sipulien, juuresten, palkokasvien ja mukulakasvien energiapitoisuudet. KASVISTEN ENERGIA KJ Kcal PITOISUUDET

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); 21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0712 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot

VIII JAKSO 41 RYHMÄ RAAKAVUODAT JA -NAHAT (MUUT KUIN TURKISNAHAT) SEKÄ MUOKATTU NAHKA

VIII JAKSO 41 RYHMÄ RAAKAVUODAT JA -NAHAT (MUUT KUIN TURKISNAHAT) SEKÄ MUOKATTU NAHKA VIII JAKSO RAAKAVUODAT JA -NAHAT, MUOKATTU NAHKA, TURKISNAHAT JA NIISTÄ VALMISTETUT TAVA- RAT; SATULA- JA VALJASTEOKSET; MATKATARVIKKEET, KÄSILAUKUT JA NIIDEN KALTAISET SÄILYTYSESINEET; SUOLESTA VALMISTETUT

Lisätiedot

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET 2 Sirottimet Anis kokonainen 310 g Anis Anis jauhettu 340 g Anis Aromisuola 800 g Suola 0 %, arominvahvenne (E 21), sipuli, kurkuma, valkosipuli, sokeri, maltodekstriini, hiivauute,

Lisätiedot

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET 2 Sirottimet Anis kokonainen 310 g Anis Anis jauhettu 340 g Anis Aromisuola 800 g Suola 0 %, arominvahvenne (E 21), sipuli, kurkuma, valkosipuli, sokeri, maltodekstriini, hiivauute,

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Komission delegoitu asetus (EU) /...

LIITTEET. asiakirjaan. Komission delegoitu asetus (EU) /... EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.4.2017 C(2017) 2416 final ANNEXES 1 to 4 LIITTEET asiakirjaan Komission delegoitu asetus (EU) /... tiettyjen hedelmien tuottajille tilapäisesti myönnettävistä poikkeuksellisista

Lisätiedot

17 RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET

17 RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET Huomautus. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kaakaota sisältävät sokerivalmisteet (nimike 806); b) kemiallisesti puhtaat sokerit [lukuun ottamatta sakkaroosia, laktoosia, maltoosia,

Lisätiedot

Hasselpähkinämaitosuklaa

Hasselpähkinämaitosuklaa MAKEISET Hasselpähkinämaitosuklaa Jogurttihedelmät Luomulakritsi Mantelimaitosuklaa Pehmeät nallekarkit Tumma inkiväärisuklaa Tumma minttusuklaa Tummat ja vaalea suklaa MAKEUTUSAINEET Appelsiininkukkahunaja

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Hedelmähillojen, hyytelöiden ja marmeladien koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille

Hedelmähillojen, hyytelöiden ja marmeladien koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille Esittelijä Niina Matilainen Sivu/sivut 1 / 9 Hedelmähillojen, hyytelöiden ja marmeladien koostumus ja pakkausmerkinnät Hedelmähilloista, hyytelöistä ja marmeladeista sekä makeutetusta kastanjasoseesta

Lisätiedot

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö Ravintola Finnsin noutomyynti tuotteet 2015 Ravintola Finnsistä voit tilata tarjoiluita juhliin, illanviettoihin yms. tilaisuuksiin. Tiedustelut Finns asiakaspalvelusta, sähköposti finns@omnia.fi. Tilauksenne

Lisätiedot

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe LINSEED VALO 24 H Salaatti grillatusta halloumijuustosta ja paahdettua tyrni pellavaa 200 g Halloumijuustoa 2 Avomaankurkkua valkosipulinkynsi rypsiöljyä persiljaa ½ cantaloupe meloni Sydänsalaattia tai

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 963. Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen 5 :n ja liitteen muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 963. Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen 5 :n ja liitteen muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1996 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä joulukuuta 1996 N:o 963 967 SISÄLLYS N:o Sivu 963 Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen 5 :n ja liitteen

Lisätiedot

Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; Ruokaisassa salaatissa voi olla lisäksi osana;

Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; Ruokaisassa salaatissa voi olla lisäksi osana; Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; avocadoa ituja auringonkukan versoja mungpapuja idätettyinä kaalia raakana, tai höyrytettynä kukkakaalia, parsakaalia kurkkua

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EU)

KOMISSION ASETUS (EU) L 63/2 Euroopan unionin virallinen lehti 10.3.2011 ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 230/2011, annettu 9 päivänä maaliskuuta 2011, neuvoston asetuksen (EY) N:o 2/95 muuttamisesta Norjasta peräisin olevia

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ 520 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Protokolle Finnisch (Normativer Teil) 1 von 429 PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ CE/MTN/P1/fi 1 2

Lisätiedot

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Järjestäjät: Riina Finnberg Teija Isokallio Nina Kuusela Tässä kohtaa ei vielä tiedetty, millainen ilta olisi edessä? Apujoukot olivat jo hiukan tehneet taustatyötä

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EU)

KOMISSION ASETUS (EU) L 121/30 Euroopan unionin virallinen lehti 16.5.2018 KOMISSION ASETUS (EU) 2018/686, annettu 4 päivänä toukokuuta 2018, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 396/2005 liitteiden II ja III

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2015 (OR. en) 13706/15 AGRILEG 208 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 30. lokakuuta 2015 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D041471/02 Asia: Neuvoston

Lisätiedot

Tehokas kehosi puhdistaja

Tehokas kehosi puhdistaja Tehokas kehosi puhdistaja Myrkkyjä on kaikkialla. TOIMI HETI! - TÄHTIEN TEKIJÄ - Terve keho voi hyvin Väsymys, eloton iho, hidas ruoansulatus jne. ovat merkkejä siitä, että keho maksa, munuaiset, suolisto,

Lisätiedot

5730/16 ADD 2 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 2. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE)

5730/16 ADD 2 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 2. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) 5730/16 ADD 2 ACP 19 WTO 19 COAFR 19 RELEX 68 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin

Lisätiedot

7.12.2011 A7-0224/32 EUROOPAN PARLAMENTIN TARKISTUKSET * komission ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI

7.12.2011 A7-0224/32 EUROOPAN PARLAMENTIN TARKISTUKSET * komission ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI 7.12.2011 A7-0224/32 Tarkistus 32 Andres Perello Rodriguez S&D-ryhmän puolesta Pilar Ayuso PPE-ryhmän puolesta Frédérique Ries ALDE-ryhmän puolesta Carl Schlyter Verts/ALE-ryhmän puolesta Marina Yannakoudakis

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en) 5455/17 AGRILEG 14 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 19. tammikuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D048327/02 Asia: Neuvoston

Lisätiedot

TERVETULOA NAAB RAVINTOLAAN ALKUPALAT

TERVETULOA NAAB RAVINTOLAAN ALKUPALAT ALKUPALAT 1- Burani spinach (Pinaattisekoitus) 3,00 Pinaatti, jogurtti, sipuli 2- Kukusabzi (Raikas Persialainen Yrttimunakas) 4,00 Sisältäen purjoa, korianteria, tilliä, sipulia sekä valkosipulia 3- Khagine

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 10. heinäkuuta 2009 (OR. en) 10433/09 AGRILEG 87

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 10. heinäkuuta 2009 (OR. en) 10433/09 AGRILEG 87 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 10. heinäkuuta 2009 (OR. en) 10433/09 AGRILEG 87 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS metaamin jättämisestä sisällyttämättä neuvoston direktiivin 91/414/ETY

Lisätiedot

Luonnon marjat ja hedelmät

Luonnon marjat ja hedelmät hirvaslaisten ilmoittamat teeaine viljely sieni aaprotti 1 1 1 1 ahomansikka 4 1 ampiaisyrtti x 1 1 avomaankurkku 1 1 basilika 1 1 chili 1 1 haaparousku x 1 hapero 3 1 herne 7 1 hilla 8 1 horsma x 1 humala

Lisätiedot

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ Jokaiseen ohjeeseen on merkattu rinnakkain naisen annos ja miehen annos. Naisen annos on vasemmalla ja sinisellä, miehen oikealla ja vihreällä. Ota tämä huomioon laittaessasi ruokaa.

Lisätiedot

Maharishi Ayurveda- käsikirja

Maharishi Ayurveda- käsikirja Maharishi Ayurveda- käsikirja Sisällysluettelo Ayurvedan periaatteet Ayurvedan peruskäsitteitä Ennaltaehkäisyllä onnelliseen ja pitkään elämään - ruokavalio - nukkuminen - liikunta - öljyhieronta - Panchakarma

Lisätiedot

SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET

SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET I TUOTTEEN MÄÄRITELMÄ Nämä vaatimukset koskevat seuraavien lajien salaatteja: Lactuca sativa var. capitata L. (keräsalaatit, myös rapea

Lisätiedot

Marja- ja hedelmävalmisteiden koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille

Marja- ja hedelmävalmisteiden koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille Esittelijä Tytti Itkonen Sivu/sivut 1 / 9 Marja- ja hedelmävalmisteiden koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille Osa 2: Täysmehut, nektarit ja mehut Hedelmätäysmehuista ja tietyistä

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) L 327/ 2.12.16 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 16/27, annettu 1 päivänä joulukuuta 16, asetuksen (EY) N:o 669/09 liitteen I muuttamisesta siltä osin kuin kyse on niiden muiden kuin eläinperäisten rehujen

Lisätiedot

PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet

PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet 1 / 30 ' Tilastokeskus PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet Toimiala 10 Elintarvikkeiden valmistus Sarake 'Tuotannon tyyppi' kertoo, mitä tietoja nimikkeestä tiedustellaan: S = myyty tuotanto, T = myyty

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.1.2001 KOM(2001) 19 lopullinen 2001/0022 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden Euroopan unionina toimivien jäsenvaltioiden sekä Slovenian

Lisätiedot

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET

SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET SIROTTIMET JA SUURPAKKAUKSET SIROTTIMET Jauheliha- ja yleismauste 500 g Suola 25%, mustapippuri, sipuli, korianteri, maustepippuri, paprika, arominvahvenne (E21), valkosipuli, paakkuuntumisenestoaine 2

Lisätiedot