II JAKSO KASVITUOTTEET 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "II JAKSO KASVITUOTTEET 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ"

Transkriptio

1 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/85 II JAKSO KASVITUOTTEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelleteiksi valmistetut lieriön, kuulan tai vastaavan muotoisia tuotteita, jotka on puristettu yhteen joko sellaisinaan tai lisäämällä enintään 3 painoprosenttia sideainetta. 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ Huomautuksia 1. Nimikkeen 0601 jälkimmäisessä osassa mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan elävät puut ja tuotteet (myös kasvisten taimet), jollaisia tavallisesti puutarhat, taimistot tai kukkakaupat toimittavat käytettäviksi istutus- tai koristetarkoituksiin; tähän nimikkeeseen eivät kuitenkaan kuulu perunat, kepa-, salotti-, valko- tai muut syötävät sipulit eivätkä muut 7 ryhmän tuotteet. 2. Nimikkeisiin 0603 ja 0604 kuuluvat myös niissä mainituista tuotteista kokonaan tai osittain valmistetut kukkakimput, kukkakorit, seppeleet ja niiden kaltaiset tavarat kiinnittämättä huomiota muuta ainetta oleviin tarvikkeisiin. Näihin nimikkeisiin eivät kuitenkaan kuulu nimikkeen 9701 kollaasit eivätkä niiden kaltaiset koristetaulut Sipulit, juuri- ja varsimukulat sekä juurakot, lepotilassa olevat, kasvavat tai kukkivat; sikurit elävinä kasveina tai juurina, ei kuitenkaan nimikkeen 1212 juuret: sipulit, juuri- ja varsimukulat sekä juurakot, lepotilassa: hyasintit ,1 p/st narsissit ,1 p/st tulppaanit ,1 p/st gladiolukset ,1 p/st muut ,1 p/st sipulit, juuri- ja varsimukulat sekä juurakot, kasvavat tai kukkivat; sikurit elävinä kasveina tai juurina: sikurit elävinä kasveina tai juurina vapaa orkideat, hyasintit, narsissit ja tulppaanit , muut , Muut elävät kasvit (myös niiden juuret), pistokkaat ja varttamisoksat; sienirihmasto: juurruttamattomat pistokkaat ja varttamisoksat: viiniköynnös vapaa muut puut ja pensaat, myös vartetut, joiden hedelmät tai pähkinät ovat syötäviä: viiniköynnökset, vartetut tai juurrutetut vapaa muut:

2 L 285/86 FI Euroopan unionin virallinen lehti paljasjuuriset ,3 p/st muut: sitruspuut ,3 p/st muut ,3 p/st rhododendronit ja atsaleat, myös oksastetut ,3 p/st ruusut, myös vartetut ,3 p/st muut: sienirihmasto , ananakset vapaa kasvikset ja mansikat ,3 muut: avomaankasvit: puut ja pensaat: metsäpuut ,3 p/st muut: juurrutetut pistokkaat ja nuoret taimet ,5 p/st muut: paljasjuuriset ,3 p/st muut: havupuut ja ikivihreät ,3 p/st muut ,3 p/st muut avomaankasvit ,3 huonekasvit: juurrutetut pistokkaat ja nuoret taimet, ei kuitenkaan kaktukset ,5 p/st muut: kukkivat kasvit nupullisina tai kukkivina, ei kuitenkaan kaktukset ,5 p/st muut ,5 p/st 0603 Leikkokukat ja kukannuput, jollaiset soveltuvat kukkakimppuihin tai koristetarkoituksiin, tuoreet, kuivatut, värjätyt, valkaistut, kyllästetyt tai muulla tavalla valmistetut: tuoreet: ruusut ( 1 ) p/st neilikat ( 1 ) p/st ( 1 ) tullattaessa : 8,5. tullattaessa : 12. tullattaessa : 8,5.

3 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ orkideat ( 1 ) p/st krysanteemit ( 1 ) p/st liljat (Lilium spp.) ( 1 ) p/st muut: gladiolukset ( 1 ) p/st leinikit ( 1 ) p/st muut ( 1 ) p/st muut Leikkovihreä, kasvien oksat ja muut osat, joissa ei ole kukkia tai kukannuppuja, sekä ruoho, sammal ja jäkälä, jollaiset soveltuvat kukkakimppuihin tai koristetarkoituksiin, tuoreet, kuivatut, värjätyt, valkaistut, kyllästetyt tai muulla tavalla valmistetut: tuoreet: sammal ja jäkälä: poronjäkälä vapaa muu joulupuut ,5 p/st havupuun oksat , muut muut: sammal ja jäkälä: poronjäkälä vapaa muu muut: ei enempää valmistetut kuin kuivatut vapaa muut ,9 ( 1 ) tullattaessa : 8,5. tullattaessa : 12. tullattaessa : 8,5.

4 L 285/88 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu nimikkeen 1214 rehuaineet. 2. Nimikkeissä tarkoitetaan ilmaisulla kasvikset myös syötäviä sieniä, multasieniä (tryffelit), oliiveja, kapriksia, kurpitsoita, munakoisoja, sokerimaissia (Zea mays var. saccharata), Capsicum- tai Pimenta-sukuisia hedelmiä, fenkolia, persiljaa, kirveliä, rakuunaa, krassia ja meiramia (Majorana hortensis tai Origanum majorana). 3. Nimikkeeseen 0712 kuuluvat kuivattuina kaikki nimikkeisiin luokiteltavat kasvikset, lukuun ottamatta: a) kuivattua, silvittyä palkoviljaa (nimike 0713); b) sokerimaissia nimikkeissä mainituissa muodoissa; c) perunasta valmistetut hienot ja karkeat jauhot sekä jauhe, hiutaleet, jyväset ja pelletit (nimike 1105); d) nimikkeen 0713 kuivatusta palkoviljasta valmistetut hienot ja karkeat jauhot sekä jauhe (nimike 1106). 4. Tähän ryhmään eivät kuitenkaan kuulu kuivatut, murskatut tai jauhetut Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät (nimike 0904) Tuoreet tai jäähdytetyt perunat: siemenperunat ( 1 ) , muut: tärkkelyksen valmistukseen tarkoitetut ( 2 ) ,8 muut: uudet perunat, tullattaessa ( 3 ) muut , Tuoreet tai jäähdytetyt tomaatit... ( 4 ) 0703 Tuoreet tai jäähdytetyt kepa-, salotti-, valko- ja purjosipulit sekä muut Allium-sukuiset kasvikset: kepasipuli ja salottisipuli: kepasipuli: istukassipulit , muut , salottisipuli ,6 ( 1 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava johdantomääräysten II osaston F kohdassa säädettyjä edellytyksiä. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)). ( 3 ) tullattaessa : 9,6. WTO:n tariffikiintiö. tullattaessa : 13,4. ( 4 ) Ks. liite 2.

5 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ valkosipuli , /100 kg/ net ( 1 ) purjosipuli ja muut Allium-sukuiset kasvikset , Tuore tai jäähdytetty keräkaali, kukkakaali, kyssäkaali ja lehtikaali sekä niiden kaltainen Brassica-sukuinen syötävä kaali: kukkakaali ja parsakaalit ( 2 ) ruusukaali muut: valko- ja punakaali MIN 0,4 / 100 kg/net muut Tuoreet tai jäähdytetyt salaatit (Lactuca sativa) sekä sikurit ja endiivit (Cichorium spp.): salaatit (Lactuca sativa): keräsalaatti ( 3 ) muut ,4 sikurit ja endiivit: salaattisikuri eli suppusikuri (Cichorium intybus var. foliosum) , muut , Tuoreet tai jäähdytetyt porkkanat, nauriit, punajuuret, kaurajuuret, mukulasellerit, retiisit ja retikat sekä niiden kaltaiset syötävät juuret: porkkanat ja nauriit ,6 ( 1 ) muut: mukulasellerit ( 4 ) piparjuuret (Cochlearia armoracia) muut , Tuoreet tai jäähdytetyt kurkut: kurkut (ei kuitenkaan pikkukurkut) ( 5 ) pikkukurkut , Tuoreet tai jäähdytetyt palkokasvit, myös silvityt: ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) tullattaessa : 9,6 MIN 1,1 /100 kg/net. tullattaessa : 13,6 MIN 1,6 /100 kg/net. tullattaessa : 9,6 MIN 1,1 /100 kg/net. ( 3 ) tullattaessa : 10,4 MIN 1,3 /100 kg/br. tullattaessa : 12 MIN 2 /100 kg/br. tullattaessa : 10,4 MIN 1,3 /100 kg/br. ( 4 ) tullattaessa : 13,6. tullattaessa : 10,4. tullattaessa : 13,6. ( 5 ) Ks. liite 2.

6 L 285/90 FI Euroopan unionin virallinen lehti herneet (Pisum sativum) ( 1 ) pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.) ( 2 ) muut palkokasvit , Muut tuoreet tai jäähdytetyt kasvikset: parsa , munakoisot , ruoti- eli lehtiselleri ,8 sienet ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet , muut: kantarellit , tatit , multasienet (tryffelit) , muut , Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: makeat ja miedot paprikat ,2 ( 3 ) muut: Capsicum-sukuiset hedelmät, kapsasiinin tai Capsicumin alkoholipitoisten oleoresiinien valmistukseen tarkoitetut ( 4 ) vapaa haihtuvien öljyjen ja resinoidien teolliseen valmistukseen tarkoitetut ( 4 ) vapaa muut , pinaatti, uudenseelanninpinaatti ja tarhamaltsa ,4 muut: latva-artisokat ( 5 ) oliivit: muuhun käyttöön kuin öljyn valmistukseen tarkoitetut ( 4 ) , muut ,1 /100 kg/net kurpitsat (Cucurbita spp.): kesäkurpitsat ( 5 ) muut ,8 ( 1 ) tullattaessa : 8. tullattaessa : 13,6. tullattaessa : 8. ( 2 ) tullattaessa : 10,4 MIN 1,6 /100 kg/net. tullattaessa : 13,6 MIN 1,6 /100 kg/net. tullattaessa : 10,4 MIN 1,6 /100 kg/net. ( 3 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 4 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)). ( 5 ) Ks. liite 2.

7 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ muut: salaattikasvit, muut kuin salaatit (Lactuca sativa) sekä sikurit ja endiivit (Cichorium spp.) , lehtijuurikkaat (mangoldit) ja kardonit , kaprikset , fenkoli sokerimaissi ,4 /100 kg/net muut , Jäädytetyt kasvikset (myös höyryssä tai vedessä keitetyt): perunat ,4 palkokasvit, myös silvityt: herneet (Pisum sativum) , pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.) , muut , pinaatti, uudenseelanninpinaatti ja tarhamaltsa , sokerimaissi ,1 + 9,4 /100 kg/ net ( 1 ) muut kasvikset: oliivit ,2 Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: makeat ja miedot paprikat , muut ,4 sienet: Agaricus spp , muut , tomaatit , latva-artisokat , parsat , muut , kasvissekoitukset , Kasvikset, väliaikaisesti (esim. rikkidioksidikaasulla tai suolavedessä, rikkihapoke- tai muussa säilöntäliuoksessa) säilöttyinä, mutta siinä tilassa välittömään kulutukseen soveltumattomina: oliivit: muuhun käyttöön kuin öljyn valmistukseen tarkoitetut ( 2 ) , muut ,1 /100 kg/net ( 1 ) Paljoustulli kannetaan valutetusta nettopainosta erillisenä toimenpiteenä. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)).

8 L 285/92 FI Euroopan unionin virallinen lehti kurkut sienet ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet , /100 kg/ net eda ( 1 ) kg/net eda muut , muut kasvikset; kasvissekoitukset: kasvikset: Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät, ei kuitenkaan makeat ja miedot paprikat 6, sokerimaissi ,1 + 9,4 /100 kg/ net ( 2 ) kepasipulit , kaprikset , muut , kasvissekoitukset Kuivatut kasvikset, myös paloitellut, viipaloidut, rouhitut tai jauhetut, mutta ei enempää valmistetut: kepasipulit ,8 ( 1 ) sienet, puunkorvat (Auricularia spp.), poimuhytykät (Tremella spp.) ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet , puunkorvat (Auricularia spp.) , poimuhytykät (Tremella spp.) , muut , muut kasvikset, kasvissekoitukset: perunat, myös paloitellut tai viipaloidut, mutta ei enempää valmistetut ,2 sokerimaissi (Zea mays var. saccharata): hybridit, kylvämiseen tarkoitetut ( 3 ) vapaa muut ,4 /100 kg/net tomaatit , porkkanat , muut , Kuivattu, silvitty palkovilja, myös kalvoton tai halkaistu: herneet (Pisum sativum): kylvämiseen tarkoitetut vapaa muut vapaa kahviherneet (garbanzot) vapaa ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Paljoustulli kannetaan valutetusta nettopainosta erillisenä toimenpiteenä. ( 3 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava johdantomääräysten II osaston F kohdassa säädettyjä edellytyksiä.

9 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/93 pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.): Vigna mungo (L.) Hepper- tai Vigna radiata (L.) Wilczek -lajin pavut vapaa adsukipavut (Phaseolus tai Vigna angularis) vapaa tarhapavut (Phaseolus vulgaris): kylvämiseen tarkoitetut vapaa muut vapaa maapavut (Vigna subterranea tai Voandzeia subterranea) vapaa lehmänpapu (Vigna unguiculata) vapaa muut vapaa linssit eli kylvövirvilät vapaa härkäpavut (Vicia faba var. major, Vicia faba var. equina ja Vicia faba var. minor) 3, kyyhkynherne (Cajanus cajan) , muut , Maniokki- (kassava-), arrow- ja salepjuuret, maa-artisokat, bataatit ja niiden kaltaiset runsaasti tärkkelystä tai inuliinia sisältävät juuret ja mukulat, tuoreet, jäähdytetyt, jäädytetyt tai kuivatut, myös paloitellut tai pelleteiksi valmistetut; saagoydin: maniokkijuuret (kassava) ,5 /100 kg/net ( 1 ) bataatit: tuoreina, kokonaisina, ihmisravinnoksi tarkoitettuina ( 2 ) ,8 ( 3 ) muut ,4 /100 kg/net ( 1 ) jamssit (Dioscorea spp.) ,5 /100 kg/net ( 1 ) taarot (Colocasia spp.) ,5 /100 kg/net ( 1 ) kaakaotaarot (Xanthosoma spp.) ,5 /100 kg/net ( 1 ) muut: arrow- ja salepjuuret sekä niiden kaltaiset runsaasti tärkkelystä sisältävät juuret ja mukulat ,5 /100 kg/net ( 1 ) muut ,8 ( 3 ) ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetus (EU) N:o 1085/2010 (EUVL L 310, , s. 3)). ( 3 ) Autonominen tulli: 3.

10 L 285/94 FI Euroopan unionin virallinen lehti Huomautuksia 8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 2. Jäähdytetyt hedelmät ja pähkinät on luokiteltava samoihin nimikkeisiin kuin vastaavat tuoreet hedelmät ja pähkinät. 3. Tähän ryhmään kuuluvat kuivatut hedelmät tai pähkinät voivat olla osittain uudelleen hydratoituja tai seuraavia tarkoituksia varten käsiteltyjä: a) säilyvyyden tai kestävyyden parantamiseksi (esimerkiksi miedolla lämpökäsittelyllä, rikittämällä tai lisäämällä sorbiinihappoa tai kaliumsorbaattia); b) ulkonäön parantamiseksi tai säilyttämiseksi (esimerkiksi lisäämällä kasviöljyä tai pieniä määriä glukoosisiirappia), jos ne ovat edelleen luonteeltaan kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä. Lisähuomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvien tuotteiden sisältämä sakkaroosina ilmaistu eri sokereiden määrä (sokeripitoisuus) lasketaan kertomalla kertoimella 0,95 se lukema, joka saadaan refraktometriä käyttäen 20 C:n lämpötilassa (laitetta käytetty komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 974/ 2014 ( 1 ) liitteessä kuvatun menetelmän mukaisesti). 2. Alanimikkeissä , ja ilmaisulla trooppiset hedelmät tarkoitetaan guavoja, mangoja, mangostaneja, papaijoita, tamarindejä, cashew-omenoita, litsejä, jakkipuun hedelmiä, sapotilloja, passiohedelmiä, karamboloja ja pitahaijoja (pitahayas). 3. Alanimikkeissä , , , ja ilmaisulla trooppiset pähkinät tarkoitetaan kookospähkinöitä, cashewpähkinöitä, parapähkinöitä, areca- eli betelpähkinöitä, koolapähkinöitä (colapähkinöitä) ja australianpähkinöitä (macadamiapähkinöitä) Tuoreet tai kuivatut kookos-, para- ja cashewpähkinät, myös kuorettomat: kookospähkinät: kuivatut kookospähkinänsydämet vapaa sisimmässä kuoressa vapaa muut vapaa parapähkinät: kuorelliset vapaa kuorettomat vapaa cashewpähkinät: kuorelliset vapaa kuorettomat vapaa 0802 Muut tuoreet tai kuivatut pähkinät, myös kuorettomat: mantelit: kuorelliset: karvaat vapaa ( 1 ) Komission täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 974/2014, annettu 11 päivänä syyskuuta 2014, hedelmä- ja vihannesjalosteiden liukoisen kuivaainepitoisuuden refraktometrisen mittausmenetelmän vahvistamisesta niiden luokittelemiseksi yhdistettyyn nimikkeistöön (EUVL L 274, , s. 6).

11 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ muut ,6 ( 1 ) kuorettomat: karvaat vapaa muut ,5 ( 1 ) hasselpähkinät, myös filbertspähkinät (Corylus spp.): kuorelliset , kuorettomat ,2 saksanpähkinät: kuorelliset kuorettomat ,1 kastanjat (Castanea spp.): kuorelliset , kuorettomat ,6 pistaasimantelit (pistaasipähkinät): kuorelliset , kuorettomat ,6 australianpähkinät (macadamiapähkinät): kuorelliset kuorettomat koolapähkinät (colapähkinät) vapaa areca- ali betelpähkinät vapaa muut: pekaanipähkinät vapaa Pinus-sukuun kuuluvien kasvien siemenet (Pinus spp.) ,2 ( 2 ) muut ,2 ( 2 ) 0803 Tuoreet tai kuivatut banaanit, myös jauhobanaanit: jauhobanaanit: tuoreet kuivatut muut: tuoreet /1 000 kg/net kuivatut Tuoreet tai kuivatut taatelit, viikunat, ananakset, avokadot, guavat, mangot ja mangostanit: taatelit ,7 ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Autonominen tulli: 2.

12 L 285/96 FI Euroopan unionin virallinen lehti viikunat: tuoreet , kuivatut ananakset , avokadot ( 1 ) guavat, mangot ja mangostanit vapaa 0805 Tuoreet tai kuivatut sitrushedelmät: appelsiinit: makeat appelsiinit, tuoreet ( 2 ) muut ( 3 ) mandariinit (myös tangeriinit ja satsumat); klementiinit, wilkingit ja muut niiden kaltaiset sitrushedelmähybridit: klementiinit ( 2 ) monrealit (monreales) ja satsumat ( 2 ) mandariinit ja wilkingit ( 2 ) tangeriinit ( 2 ) muut ( 2 ) greipit ja pomelot ( 4 ) sitruunat (Citrus limon, Citrus limonum) ja limetit (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia): sitruunat (Citrus limon, Citrus limonum) ( 2 ) limetit (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia) , muut , Tuoreet tai kuivatut viinirypäleet: tuoreet: syötäviksi tarkoitetut viinirypäleet ( 2 ) muut ( 5 ) kuivatut: korintit ,4 ( 1 ) tullattaessa : 4. tullattaessa : 5,1. tullattaessa : 4. ( 2 ) Ks. liite 2. ( 3 ) tullattaessa : 16. tullattaessa : 12. tullattaessa : 16. ( 4 ) tullattaessa : 1,5. tullattaessa : 2,4. tullattaessa : 1,5. ( 5 ) tullattaessa : 14,4. tullattaessa : 17,6. tullattaessa : 14,4.

13 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ sultanarusinat , muut , Tuoreet melonit (myös vesimelonit) ja papaijat: melonit (myös vesimelonit): vesimelonit , muut , papaijat vapaa 0808 Tuoreet omenat, päärynät ja kvittenit: omenat: omenasiiderin tai omenamehun valmistukseen tarkoitetut, irtotavarana, tullattaessa ,2 MIN 0,36 / 100 kg/net muut ( 1 ) päärynät: päärynäsiiderin tai päärynämehun valmistukseen tarkoitetut, irtotavarana, tullattaessa ,2 MIN 0,36 / 100 kg/net muut ( 1 ) kvittenit , Tuoreet aprikoosit, kirsikat, persikat (myös nektariinit), luumut ja oratuomenmarjat: aprikoosit ( 1 ) kirsikat: hapankirsikat (Prunus cerasus) ( 1 ) muut ( 1 ) persikat, myös nektariinit: nektariinit ( 1 ) muut ( 1 ) luumut ja oratuomenmarjat: luumut ( 1 ) oratuomenmarjat Muut tuoreet hedelmät: mansikat ( 2 ) vadelmat, karhunvatukat, mulperinmarjat ja loganinmarjat: vadelmat , muut , musta-, valko- ja punaherukat sekä karviaiset: ( 1 ) Ks. liite 2. ( 2 ) tullattaessa : 11,2. tullattaessa : 12,8 MIN 2,4 /100 kg/net. tullattaessa : 11,2.

14 L 285/98 FI Euroopan unionin virallinen lehti mustaherukat , punaherukat , muut , karpalot, puolukat, mustikat ja muut Vaccinium-suvun hedelmät: puolukat (Vaccinium vitis-idaea -lajin hedelmät) vapaa mustikat (Vaccinium myrtillus -lajin hedelmät) , pensaskarpalot ja pensasmustikat (Vaccinium macrocarpon- ja Vaccinium corymbosum -lajin hedelmät) , muut , kiivit ( 1 ) durianit , kakit , muut: tamarindit, cashew-omenat, jakkipuun hedelmät, litsit, sapotillat, passiohedelmät, karambolat ja pitahaijat vapaa muut , Jäädytetyt hedelmät ja pähkinät, keittämättömät tai vedessä tai höyryssä keitetyt, myös lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: mansikat: lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia ,8 + 8,4 /100 kg/ net muut , muut , vadelmat, karhunvatukat, mulperinmarjat, loganinmarjat, musta-, valko- ja punaherukat sekä karviaiset: lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia ,8 + 8,4 /100 kg/ net muut ,8 muut: vadelmat , mustaherukat , punaherukat karhunvatukat ja mulperinmarjat muut ,4 ( 1 ) tullattaessa : 8,8. tullattaessa : 8. tullattaessa : 8,8.

15 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ muut: lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia: trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät ,3 /100 kg/ net muut ,8 + 8,4 /100 kg/ net muut: trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät muut ,8 muut: mustikat (Vaccinium myrtillus -lajin hedelmät) Vaccinium myrtilloides- ja Vaccinium angustifolium -lajin hedelmät ,2 kirsikat: hapankirsikat (Prunus cerasus) , muut , trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät muut , Hedelmät ja pähkinät, väliaikaisesti (esim. rikkidioksidikaasulla tai suolavedessä, rikkihapoke- tai muussa säilöntäliuoksessa) säilöttyinä, mutta siinä tilassa välittömään kulutukseen soveltumattomina: kirsikat , muut: aprikoosit; appelsiinit , papaijat , mustikat (Vaccinium myrtillus -lajin hedelmät) , guavat, mangot, mangostanit, tamarindit, cashew-omenat, litsit, jakkipuun hedelmät, sapotillat, passiohedelmät, karambolat, pitahaijat ja trooppiset pähkinät , muut , Kuivatut hedelmät, nimikkeisiin kuulumattomat; tämän ryhmän pähkinöiden ja/tai kuivattujen hedelmien sekoitukset: aprikoosit , luumut , omenat , muut hedelmät: persikat, myös nektariinit , päärynät , papaijat tamarindit, cashew-omenat, jakkipuun hedelmät, litsit, sapotillat, passiohedelmät, karambolat ja pitahaijat vapaa

16 L 285/100 FI Euroopan unionin virallinen lehti muut , tämän ryhmän pähkinöiden ja/tai kuivattujen hedelmien sekoitukset: kuivattujen hedelmien sekoitukset, ei kuitenkaan nimikkeiden hedelmien sekoitukset: luumuja sisältämättömät: papaijoista, tamarindeistä, cashew-omenoista, litseistä, jakkipuun hedelmistä, sapotilloista, passiohedelmistä, karamboloista ja pitahaijoista muut , luumuja sisältävät ,6 sekoitukset, jotka sisältävät yksinomaan nimikkeiden 0801 ja 0802 pähkinöitä: trooppisia pähkinöitä sisältävät muut ,4 muut sekoitukset: luumuja tai viikunoita sisältämättömät muut , Sitrushedelmien ja melonin (myös vesimelonin) kuoret, tuoreet, jäädytetyt, kuivatut tai väliaikaisesti suolavedessä, rikkihapoke- tai muussa säilöntäliuoksessa säilöttyinä... 1,6

17 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/101 9 RYHMÄ KAHVI, TEE, MATE JA MAUSTEET Huomautuksia 1. Nimikkeiden tuotteiden sekoitukset luokitellaan seuraavasti: a) kahden tai useamman samaan nimikkeeseen kuuluvan tuotteen sekoitukset luokitellaan tuohon nimikkeeseen; b) kahden tai useamman eri nimikkeisiin kuuluvan tuotteen sekoitukset luokitellaan nimikkeeseen Muiden aineiden lisääminen nimikkeiden tuotteisiin (tai a tai b alakohdassa mainittuihin sekoituksiin) ei vaikuta niiden luokitteluun, jos näin valmistetut sekoitukset säilyttävät näissä nimikkeissä tarkoitettujen tuotteiden olennaisen luonteen. Muussa tapauksessa tällaiset sekoitukset eivät kuulu tähän ryhmään; sekoitukset, jotka ovat maustamisvalmisteita, luokitellaan nimikkeeseen Tähän ryhmään ei kuulu kubebapippuri (Piper cubeba) eivätkä muut nimikkeen 1211 tuotteet. Lisähuomautus 1. Huomautuksessa 1a mainituista sekoituksista kannettava tullin määrä on sen tullin määrä, jota sovelletaan ainesosaan, jonka tullin määrä on suurin Kahvi, myös paahdettu tai kofeiiniton; kahvinkuoret ja -kalvot; kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta: paahtamaton kahvi: kofeiinipitoinen vapaa kofeiiniton ,3 paahdettu kahvi: kofeiinipitoinen , kofeiiniton muut: kahvinkuoret ja -kalvot vapaa kahvia sisältävät kahvinkorvikkeet , Tee, myös maustettu: vihreä tee (fermentoimaton), tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 3 kg , muu vihreä tee (fermentoimaton) vapaa musta tee (fermentoitu) ja osittain fermentoitu tee, tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 3 kg vapaa muu musta tee (fermentoitu) ja muu osittain fermentoitu tee vapaa Mate... vapaa 0904 Piper-sukuinen pippuri; kuivatut, murskatut tai jauhetut Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: Piper-sukuinen pippuri: murskaamaton ja jauhamaton vapaa

18 L 285/102 FI Euroopan unionin virallinen lehti murskattu tai jauhettu Capsicum- tai Pimenta-sukuiset hedelmät: kuivatut, murskaamattomat ja jauhamattomat: makeat ja miedot paprikat (Capsicum annuum) , muut vapaa murskatut tai jauhetut Vanilja: murskaamaton ja jauhamaton murskattu tai jauhettu Kaneli ja kanelinnuput: murskaamattomat ja jauhamattomat: kaneli (Cinnamomum zeylanicum Blume) vapaa muut vapaa murskatut tai jauhetut vapaa 0907 Mausteneilikka (hedelmät, kukannuput ja kukkavarret): murskaamaton ja jauhamaton murskattu tai jauhettu Muskottipähkinä, muskottikukka ja kardemumma: muskottipähkinä: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa muskottikukka: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa kardemumma: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa 0909 Aniksen, tähtianiksen, fenkolin (saksankuminan), korianterin, roomankuminan tai kuminan hedelmät ja siemenet; katajanmarjat: korianteri: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa roomankumina (Cuminum cyminum): murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa anis, tähtianis, kumina ja fenkoli (saksankumina); katajanmarjat: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa

19 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/ Inkivääri, sahrami, kurkuma, timjami, laakerinlehdet, curry ja muut mausteet: inkivääri: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu vapaa sahrami: murskaamaton ja jauhamaton vapaa murskattu tai jauhettu , kurkuma vapaa muut mausteet: tämän ryhmän 1 huomautuksen b alakohdassa tarkoitetut sekoitukset: curry vapaa muut: murskaamattomat ja jauhamattomat vapaa murskatut tai jauhetut , muut: sarviapilan siemenet vapaa timjami: murskaamaton ja jauhamaton: kangasajuruoho (villitimjami) (Thymus serpyllum L.) vapaa muu murskattu tai jauhettu , laakerinlehdet muut: murskaamattomat ja jauhamattomat vapaa murskatut tai jauhetut ,5

20 L 285/104 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ VILJA Huomautuksia 1. A) Tämän ryhmän nimikkeissä mainitut tuotteet luokitellaan näihin nimikkeisiin ainoastaan jyvinä, jotka voivat myös olla tähkissä korsineenkin. B) Tähän ryhmään eivät kuulu viljanjyvät, jotka on kuorittu tai muulla tavalla valmistettu. Nimikkeeseen 1006 luokitellaan kuitenkin myös kuorittu, hiottu, kiillotettu, lasitettu tai kiehautettu (parboiled) riisi sekä rikkoutuneet riisinjyvät. 2. Nimikkeeseen 1005 ei kuulu sokerimaissi (7 ryhmä). Alanimikehuomautus 1. Ilmaisulla makaroni- eli durumvehnä tarkoitetaan Triticum durum -lajin vehnää ja hybridejä, jotka on saatu risteyttämällä Triticum durum -vehnää muihin vehnälajeihin ja joilla on sama määrä (28) kromosomeja kuin Triticum durum -lajilla. Lisähuomautuksia 1. Tässä ryhmässä tarkoitetaan ilmaisulla: a) lyhytjyväinen riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, jonka jyvien pituus on enintään 5,2 mm ja pituuden ja leveyden välinen suhdeluku pienempi kuin 2; b) keskipitkäjyväinen riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, jonka jyvien pituus on suurempi kuin 5,2 mm mutta enintään 6,0 mm ja pituuden ja leveyden välinen suhdeluku on pienempi kuin 3; c) pitkäjyväinen riisi alanimikkeissä , , , , , , , , , , , , , , ja riisiä, jonka jyvien pituus on suurempi kuin 6,0 mm; d) paddy- eli raakariisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, jossa on ulkokuori jäljellä vielä puimisen jälkeen; e) esikuorittu riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, josta ainoastaan ulkokuori on poistettu. Tämän käsitteen alle kuuluvat, muun muassa, riisit, joiden kaupallisina niminä ovat ruskeariisi, cargoriisi, loonzain-riisi ja riso sbramato ; f) osittain hiottu riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, josta on poistettu ulkokuori, osa alkiota sekä siemenkalvon (hopeakalvon) uloimmat kerrokset, mutta ei sisempiä kerroksia, kokonaan tai osaksi; g) kokonaan hiottu riisi alanimikkeissä , , , , , , ja riisiä, josta on poistettu ulkokuori, siemenkalvon ulko- ja sisäkerrokset kokonaisuudessaan, koko alkio (kun on kyse pitkä- tai keskipitkäjyväisestä riisistä) tai ainakin osa siitä (kun on kyse lyhytjyväisestä riisistä) mutta jossa enintään 10 prosenttiin jyvistä voi jäädä pitkittäisiä valkeita juovia; h) rikkoutuneet riisinjyvät alanimikkeissä jyvän palasia, joiden pituus on enintään 3/4 kokonaisen jyvän keskipituudesta. 2. Tähän ryhmään kuuluviin sekoituksiin sovellettava tulli on seuraava: a) sekoituksista, joissa yksi ainesosa vastaa vähintään 90 prosenttia painosta, kannetaan tähän ainesosaan sovellettavaa tullia; b) muista sekoituksista kannettava tulli määräytyy sen aineosan mukaisesti, jonka tulli on määrältään suurin.

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät.

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 2. Jäähdytetyt hedelmät ja pähkinät on

Lisätiedot

II JAKSO KASVITUOTTEET

II JAKSO KASVITUOTTEET 31.10.2014 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/85 II JAKSO KASVITUOTTEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelleteiksi valmistetut lieriön, kuulan tai vastaavan muotoisia tuotteita,

Lisätiedot

EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus. LIITE III b. Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille,

EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus. LIITE III b. Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille, FI FI FI EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus LIITE III b Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille, joita tarkoitetaan VAS:n 27 artiklan 2 kohdan b alakohdassa Tässä

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus 530 N:o 178 N:o 178 Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus eräiden torjunta-aineiden enimmäismääristä hedelmissä ja vihanneksissa sekä viljoissa, munissa ja munavalmisteissa annetun kauppa- ja teollisuusministeriön

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS,

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS, FI FI FI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.9.2010 KOM(2010) 467 lopullinen 2010/0244 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS, Euroopan unionin ja Norjan kuningaskunnan välisen Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos NEUVOSTON ASETUS FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 17.01.2001 KOM(2001) 23 lopullinen 2001/0020 (ACC) Luonnos NEUVOSTON ASETUS tiettyjen Välimeren alueen maiden kanssa tehtyjen sopimusten nojalla etuuskohteluun oikeutettujen

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 131. Asetus elintarvikkeiden vieraista aineista annetun asetuksen kumoamisesta. Annettu Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 1996

SISÄLLYS. N:o 131. Asetus elintarvikkeiden vieraista aineista annetun asetuksen kumoamisesta. Annettu Helsingissä 1 päivänä maaliskuuta 1996 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1996 Julkaistu Helsingissä 12 päivänä maaliskuuta 1996 N:o 131 135 SISÄLLYS N:o Sivu 131 Asetus elintarvikkeiden vieraista aineista annetun asetuksen kumoamisesta... 305 132 Kauppa-

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Neuvoston asetus

LIITTEET. asiakirjaan. Neuvoston asetus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.1.2014 COM(2013) 943 final ANNEXES 1 to 5 LIITTEET asiakirjaan Neuvoston asetus elintarvikkeiden ja rehujen radioaktiivisen saastumisen sallituista enimmäistasoista ydinonnettomuuden

Lisätiedot

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT. Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25 97 ryhmään kuuluvista tuotteista

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT. Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25 97 ryhmään kuuluvista tuotteista LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT Liite I: Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25 97 ryhmään kuuluvista tuotteista Liite II: Luettelo yhteisöstä peräisin olevista teollisuustuotteista,

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO OSA II LIITTEET, PÖYTÄKIRJAT JA JULISTUKSET

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO OSA II LIITTEET, PÖYTÄKIRJAT JA JULISTUKSET EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.03.2002 KOM(2002) 157 lopullinen OSA II LIITTEET, PÖYTÄKIRJAT JA JULISTUKSET LIITE 1 Luettelo 7 ja 14 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän (HS) 25

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 18.8.24 KOM(24) 567 lopullinen 24/193 (ACC) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Sveitsin valaliiton maataloustuotteiden kauppaa koskevan sopimuksen liitteisiin

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.11.2002 KOM(2002) 643 lopullinen 2002/0270 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Latvian tasavallan välisestä assosiaatiosta

Lisätiedot

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT LIITE 1 Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25-97 ryhmään kuuluvista maataloustuotteista ja jalostetuista maataloustuotteista LIITE 2 Sopimuksen

Lisätiedot

TAMMIKUU SATOKAUSI SUOMESSA. Satovuosi: VIHANNES- HEDELMÄT JUUREKSET KAALIT LEHTI- VIHANNEKSET PALKOKASVIT SIPULIT MUUT VIHANNEKSET HEDELMÄT

TAMMIKUU SATOKAUSI SUOMESSA. Satovuosi: VIHANNES- HEDELMÄT JUUREKSET KAALIT LEHTI- VIHANNEKSET PALKOKASVIT SIPULIT MUUT VIHANNEKSET HEDELMÄT MIKUU SATOKAUSI JAT & 9 3 Joel Kanerva, infograafikko.fi 015 MIKUU SATOKAUSI JAT & 9 3 Joel Kanerva, infograafikko.fi 015 SATOKAUSI LISKUU JAT & 9 3 Joel Kanerva, infograafikko.fi 015 TIKUU SATOKAUSI Rucola

Lisätiedot

Fact sheet HEDELMÄT JA VIHANNEKSET. Puutarhaviljely Euroopan unionissa. 1 Tarjonta, kysyntä ja kauppa

Fact sheet HEDELMÄT JA VIHANNEKSET. Puutarhaviljely Euroopan unionissa. 1 Tarjonta, kysyntä ja kauppa Euroopan komissio Maatalouden pääosasto Puutarhaviljely Euroopan unionissa Fact sheet Puutarhaviljelyllä tarkoitetaan hedelmien, vihannesten, kukkien ja koristekasvien viljelyyn liittyvää tietoutta ja

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 14.3.2008 KOM(2008) 139 lopullinen 2008/0057 (AVC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Albanian tasavallan vakautus-

Lisätiedot

12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU

12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU 12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU Huomautuksia 1. Nimikkeeseen 1207 kuuluvat muun muassa palmunpähkinät ja -ytimet, puuvillansiemenet,

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET 9 9 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 902 täytettyjä

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET L 312/134 FI Euroopan unionin virallinen lehti 31.10.2014 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

LIITELUETTELO. CE/AL/LA/fi 1

LIITELUETTELO. CE/AL/LA/fi 1 LIITELUETTELO Liite I Albanian tariffimyönnytykset yhteisön teollisuustuotteille Liite II a Albanian tariffimyönnytykset yhteisöstä peräisin oleville maatalousperäisille raakaaineille (ks. 27 artiklan

Lisätiedot

521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil)

521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO Liite I Albanian tariffimyönnytykset yhteisön teollisuustuotteille Liite II a Albanian tariffimyönnytykset

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); 21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0712 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike

Lisätiedot

521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO

521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO 521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 73 LIITELUETTELO Liite I Albanian tariffimyönnytykset yhteisön teollisuustuotteille Liite II a Albanian tariffimyönnytykset

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.213 COM(213) 779 final 213/385 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian väliseen vakautus-

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.12.2011 KOM(2011) 926 lopullinen 2011/0457 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Israelin valtion välisen, Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä

Lisätiedot

HAKUOHJEET. nro 353 HEDELMÄN- JA VIHANNESTUOTTAJAORGANISAATIOIDEN HYVÄKSYMINEN. Yleistä

HAKUOHJEET. nro 353 HEDELMÄN- JA VIHANNESTUOTTAJAORGANISAATIOIDEN HYVÄKSYMINEN. Yleistä HAKUOHJEET nro 353 HEDELMÄN- JA VIHANNESTUOTTAJAORGANISAATIOIDEN HYVÄKSYMINEN Yleistä Lomakkeella haetaan hedelmän- ja vihannestuottajaorganisaatioiden hyväksymistä. Hyväksyminen perustuu neuvoston asetukseen

Lisätiedot

MAHARISHI AYURVEDA MUUTAMIA AYURVEDAN PERUSKÄSITTEITÄ

MAHARISHI AYURVEDA MUUTAMIA AYURVEDAN PERUSKÄSITTEITÄ MAHARISHI AYURVEDA MUUTAMIA AYURVEDAN PERUSKÄSITTEITÄ DOSHAT: Vata, Pitta ja Kapha - kolme perusperiaatetta, jotka ovat vastuussa kaikista fysiologian toiminnoista VATA vastaa liikkeestä. PITTA vastaa

Lisätiedot

Valmisteiden käyttökohteiden muutoksia v. 2014 30.12.2014

Valmisteiden käyttökohteiden muutoksia v. 2014 30.12.2014 1 / 5 Valmisteiden käyttökohteiden muutoksia v. 2014 30.12.2014 Trimaxx 3199 Käyttökohteisiin lisätty kevätvehnä ja käyttö ohralla tarkennettu 23.1.2014 koskemaan sekä kevät- että syysohraa. Cooper NWS

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET

4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET 4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET Huomautuksia. Ilmaisulla "maito" tarkoitetaan sekä täysmaitoa että maitoa, josta rasva

Lisätiedot

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Kasvikset voi jakaa karkeasti viiteen Värikkäät kasvikset sisältävät puolustuskykyä parantavia aineita. väriryhmään, joilla kullakin on oma tehtävä. Väreillä

Lisätiedot

1 800 kcal ruokavalio

1 800 kcal ruokavalio 1 800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1 800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

annettu 14 päivänä huhtikuuta 1972, vihanneslajien ominaisuuksista ja vähimmäisedellytyksistä lajiketarkastusta varten

annettu 14 päivänä huhtikuuta 1972, vihanneslajien ominaisuuksista ja vähimmäisedellytyksistä lajiketarkastusta varten 03/Nide 04 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 105 37L0168 N:o L 103/6 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI.5.7 KOMISSION DIREKTIIVI, annettu 14 päivänä huhtikuuta 197, vihanneslajien ominaisuuksista

Lisätiedot

Pöytäkirja N:o 1. Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa

Pöytäkirja N:o 1. Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa Pöytäkirja N:o 1 Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa 1 artikla 1. Yhteisö ja Bosnia ja Hertsegovina soveltavat jalostettuihin maataloustuotteisiin liitteissä

Lisätiedot

KASVISTEN ENERGIAPITOISUUDET

KASVISTEN ENERGIAPITOISUUDET LIITE 1. VIHANNEKSIEN RAVINTOKOOSTUMUS KASVISTEN ENERGIAPITOISUUDET Taulukko 1. Lehtivihannesten, sipulien, juuresten, palkokasvien ja mukulakasvien energiapitoisuudet. KASVISTEN ENERGIA KJ Kcal PITOISUUDET

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 963. Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen 5 :n ja liitteen muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 963. Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen 5 :n ja liitteen muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1996 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä joulukuuta 1996 N:o 963 967 SISÄLLYS N:o Sivu 963 Asetus eräiden maataloustuotteiden tuonnin tarkkailusta annetun asetuksen 5 :n ja liitteen

Lisätiedot

Hasselpähkinämaitosuklaa

Hasselpähkinämaitosuklaa MAKEISET Hasselpähkinämaitosuklaa Jogurttihedelmät Luomulakritsi Mantelimaitosuklaa Pehmeät nallekarkit Tumma inkiväärisuklaa Tumma minttusuklaa Tummat ja vaalea suklaa MAKEUTUSAINEET Appelsiininkukkahunaja

Lisätiedot

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö

Pakkaus 1 kg, annoskokosuositukset; pääruoka 300gr/hlö, lisuke 150 gr/hlö Ravintola Finnsin noutomyynti tuotteet 2015 Ravintola Finnsistä voit tilata tarjoiluita juhliin, illanviettoihin yms. tilaisuuksiin. Tiedustelut Finns asiakaspalvelusta, sähköposti finns@omnia.fi. Tilauksenne

Lisätiedot

Hedelmähillojen, hyytelöiden ja marmeladien koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille

Hedelmähillojen, hyytelöiden ja marmeladien koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille Esittelijä Niina Matilainen Sivu/sivut 1 / 9 Hedelmähillojen, hyytelöiden ja marmeladien koostumus ja pakkausmerkinnät Hedelmähilloista, hyytelöistä ja marmeladeista sekä makeutetusta kastanjasoseesta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ 520 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Protokolle Finnisch (Normativer Teil) 1 von 429 PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ CE/MTN/P1/fi 1 2

Lisätiedot

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe LINSEED VALO 24 H Salaatti grillatusta halloumijuustosta ja paahdettua tyrni pellavaa 200 g Halloumijuustoa 2 Avomaankurkkua valkosipulinkynsi rypsiöljyä persiljaa ½ cantaloupe meloni Sydänsalaattia tai

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011

Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Näsin Uistajat ry Kalaruokakurssi 17.03.2011 Järjestäjät: Riina Finnberg Teija Isokallio Nina Kuusela Tässä kohtaa ei vielä tiedetty, millainen ilta olisi edessä? Apujoukot olivat jo hiukan tehneet taustatyötä

Lisätiedot

Tehokas kehosi puhdistaja

Tehokas kehosi puhdistaja Tehokas kehosi puhdistaja Myrkkyjä on kaikkialla. TOIMI HETI! - TÄHTIEN TEKIJÄ - Terve keho voi hyvin Väsymys, eloton iho, hidas ruoansulatus jne. ovat merkkejä siitä, että keho maksa, munuaiset, suolisto,

Lisätiedot

7.12.2011 A7-0224/32 EUROOPAN PARLAMENTIN TARKISTUKSET * komission ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI

7.12.2011 A7-0224/32 EUROOPAN PARLAMENTIN TARKISTUKSET * komission ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI 7.12.2011 A7-0224/32 Tarkistus 32 Andres Perello Rodriguez S&D-ryhmän puolesta Pilar Ayuso PPE-ryhmän puolesta Frédérique Ries ALDE-ryhmän puolesta Carl Schlyter Verts/ALE-ryhmän puolesta Marina Yannakoudakis

Lisätiedot

PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet

PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet 1 / 30 ' Tilastokeskus PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet Toimiala 10 Elintarvikkeiden valmistus Sarake 'Tuotannon tyyppi' kertoo, mitä tietoja nimikkeestä tiedustellaan: S = myyty tuotanto, T = myyty

Lisätiedot

TERVETULOA NAAB RAVINTOLAAN ALKUPALAT

TERVETULOA NAAB RAVINTOLAAN ALKUPALAT ALKUPALAT 1- Burani spinach (Pinaattisekoitus) 3,00 Pinaatti, jogurtti, sipuli 2- Kukusabzi (Raikas Persialainen Yrttimunakas) 4,00 Sisältäen purjoa, korianteria, tilliä, sipulia sekä valkosipulia 3- Khagine

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus vihanneskasvien siemenkaupasta

Maa- ja metsätalousministeriön asetus vihanneskasvien siemenkaupasta MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS nro 6/14 Päivämäärä Dnro 13.3.2014 333/14/2014 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 24.3.2014 - toistaiseksi Kumoaa Vihanneskasvien siemenkaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EU)

KOMISSION ASETUS (EU) L 63/2 Euroopan unionin virallinen lehti 10.3.2011 ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 230/2011, annettu 9 päivänä maaliskuuta 2011, neuvoston asetuksen (EY) N:o 2/95 muuttamisesta Norjasta peräisin olevia

Lisätiedot

Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset

Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset Eviran ohje 17061/1 Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset Ohje hedelmä- ja vihannesalalle Tuoreiden hedelmien ja vihannesten kaupan pitämistä koskevat vaatimukset Ohje

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.1.2001 KOM(2001) 19 lopullinen 2001/0022 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden Euroopan unionina toimivien jäsenvaltioiden sekä Slovenian

Lisätiedot

Maharishi Ayurveda- käsikirja

Maharishi Ayurveda- käsikirja Maharishi Ayurveda- käsikirja Sisällysluettelo Ayurvedan periaatteet Ayurvedan peruskäsitteitä Ennaltaehkäisyllä onnelliseen ja pitkään elämään - ruokavalio - nukkuminen - liikunta - öljyhieronta - Panchakarma

Lisätiedot

Korvaa riisi kotimaisella viljalla!

Korvaa riisi kotimaisella viljalla! Korvaa riisi kotimaisella viljalla! UUTUUS! NOPEASTI JA HELPOSTI HERKULLISTA Kahdeksan hyvää reseptiä SUOMALAINEN VILJA ON EKOLOGINEN VALINTA Suomalaiset viljat ovat oikeaa, ekologista lähiruokaa. Riisin

Lisätiedot

SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET

SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET I TUOTTEEN MÄÄRITELMÄ Nämä vaatimukset koskevat seuraavien lajien salaatteja: Lactuca sativa var. capitata L. (keräsalaatit, myös rapea

Lisätiedot

7 Day Simplifying Detox

7 Day Simplifying Detox 7 Day Simplifying Detox 7 day Simplifying Detoxin reseptit ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Suurin osa resepteistä valmistuu noin puolessa tunnissa. Lisäksi ne ovat herkullisia, mutta saavat olon keventymään

Lisätiedot

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä!

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! pullaa - jauhoa, maitoa, kananmunaa, leivinjauhetta,, margariinia... leipää - jauhoa, leivinjauhetta,, maitoa/ kalakeittoa -, kalaa (esim. lohta), tilliä, perunaa, kermaa,,

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

1 Lasten ruoka-allergiatutkimus. Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää)

1 Lasten ruoka-allergiatutkimus. Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää) 1 Lasten ruoka-allergiatutkimus Lomake nro (A-lomakkeesta, terveydenhoitaja täyttää) LOMAKE C. Kotona täytettävä, palautus postitse palautuskirjekuoressa. VASTAUSOHJE Vastatkaa taulukkomuotoisiin kysymyksiin

Lisätiedot

SABZI SAMOSA 4,00 4.00 MEAT SAMOSA 4.50 MACHI KOFTA 4.50 ALU CHOP 6.50 SABZI PAKORA 4.00 CHINGRI PAKORA 6.00 MURGI TIKKA 7.50

SABZI SAMOSA 4,00 4.00 MEAT SAMOSA 4.50 MACHI KOFTA 4.50 ALU CHOP 6.50 SABZI PAKORA 4.00 CHINGRI PAKORA 6.00 MURGI TIKKA 7.50 Starter SABZI SAMOSA 4,00 4.00 - Tarjoillaan salaatin ja kolmen eri chutneyn kanssa. MEAT SAMOSA 4.50 - Tarjoillaan salaatin ja kolme eri chutneyn kanssa. MACHI KOFTA 4.50 -Ruodotonta paistettua lohta

Lisätiedot

TUOTE-ESITE. www.vavesaarentila.fi

TUOTE-ESITE. www.vavesaarentila.fi TUOTE-ESITE www.vavesaarentila.fi SUORATOIMITUS VALIKOIMA Uutuus Vavesaaren Siemenmysli 400g, Sisältää: kaurahiutaleita, spelthiutaleita, kauraryyniä, siirappia, hampunsiementä 5 %, auringonkukansiementä,

Lisätiedot

STM-MARKKINOINTI. A S I A K K A A N Porkantie 64, 25370 PERTTELI

STM-MARKKINOINTI. A S I A K K A A N Porkantie 64, 25370 PERTTELI STM-MARKKINOINTI A S I A K K A A N Porkantie 64, 25370 PERTTELI nimi: puh: 040-5554846 www.stm-markkinointi.fi os: asiakaspalvelu@stm-markkinointi.fi puh: stm-markkinointi Mauste-esittelijäsi: tilauspv:

Lisätiedot

Marja- ja hedelmävalmisteiden koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille

Marja- ja hedelmävalmisteiden koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille Esittelijä Tytti Itkonen Sivu/sivut 1 / 9 Marja- ja hedelmävalmisteiden koostumus ja pakkausmerkinnät ohje valvojille ja toimijoille Osa 2: Täysmehut, nektarit ja mehut Hedelmätäysmehuista ja tietyistä

Lisätiedot

Tilausnro Tuote Pakkaus Paino Hinta

Tilausnro Tuote Pakkaus Paino Hinta Maustesekoitukset 1000 Adjika mausteseos Pussi 1 kg 18,12 1001 Aioli Pieni tölkki 180 g 11,17 1002 Aioli Iso tölkki 550 g 2,82 1003 Aioli Pussi 1 kg 7,33 1004 Aromisuola (lisäaineeton) Pieni tölkki 250

Lisätiedot

13.12.2008 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 336/37

13.12.2008 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 336/37 13.12.2008 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 336/37 OSA 4: SALAATTIEN SEKÄ KÄHÄRÄ- JA SILOENDIIVIEN KAUPAN PITÄMISEN VAATIMUKSET I. TUOTTEEN MÄÄRITELMÄ Nämä vaatimukset koskevat: seuraavien lajien

Lisätiedot

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa Huevos rancheros 2 annosta 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa 1 avokado hieman limetin mehua suolaa 2 tuoretta kananmunaa

Lisätiedot

Lihattomat reseptit, viikko 3

Lihattomat reseptit, viikko 3 Lihattomat reseptit, viikko 3 Mausteinen kasvisrisotto...2 Bataattimuusi...3 Soijamuhennos...4 Soijasuikalekastike...5 Kookoksinen tofu kaaliwokki...6 Meksikolainen papukeitto...7 Lämmin lounassalaatti

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 16 RYHMÄ

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 16 RYHMÄ L 285/134 FI Euroopan unionin virallinen lehti 30.10.2015 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

LIITE. Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen IV osaston liite I-A LIITE II (2 OSA)

LIITE. Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen IV osaston liite I-A LIITE II (2 OSA) EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.5.2013 COM(2013) 290 final Liite II - 2/22 osa LIITE Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen IV osaston liite I-A LIITE II (2 OSA)

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 473. Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus. hedelmätäysmehuista ja tietyistä vastaavista valmisteista

SISÄLLYS. N:o 473. Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus. hedelmätäysmehuista ja tietyistä vastaavista valmisteista SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2003 Julkaistu Helsingissä 18 päivänä kesäkuuta 2003 N:o 473 476 SISÄLLYS N:o Sivu 473 Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus hedelmätäysmehuista ja tietyistä vastaavista valmisteista

Lisätiedot

Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö

Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö Kaukoitä-menu 34,00 / henkilö Katkarapusalaatti Yam Plaa Myk, chili-öljyllä marinoitu ankka-nuudelisalaatti, paprika-sipuli-kaalisalaatti, kurkku-cashew-pähkinäsalaatti Punainen kanacurry, jasmiiniriisiä,

Lisätiedot

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista

Jarlsberg. kun haluat jotain ainutlaatuista Jarlsberg kun haluat jotain ainutlaatuista Miksi Jarlsberg juuston täyteläinen maku on niin ainutlaatuinen? Miten juustoon syntyy sille tyypillinen rakenne? Jarlsberg juustoa on valmistettu salaisen ja

Lisätiedot

5730/16 ADD 10 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 10

5730/16 ADD 10 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 10 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) 5730/16 ADD 10 ACP 19 WTO 19 COAFR 19 RELEX 68 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin

Lisätiedot

Lihattomat reseptit vk 2

Lihattomat reseptit vk 2 Lihattomat reseptit vk 2 Parsakaali savutofupiirakka... 2 Hummus... 3 Minestronekeitto... 4 Linssimureke... 5 Sienipasta... 6 Chili sin carne... 7 Punajuurisosekeitto... 8 Kullankeltainen hernekeitto...

Lisätiedot

TUOKSUTESTIVAIHTOEHTOJA

TUOKSUTESTIVAIHTOEHTOJA TUOKSUTESTIVAIHTOEHTOJA 1. ANNA PARFYYMILLE VÄRI -tuoksutesti Stephen Bourne 2. TOP 10 -LISTOJEN MUKAAN 3. LUONNEHDINTOJEN MUKAAN 4. TYYLILUONNEHDINTOJEN MUKAAN 5. AROMIAINEOSIEN MUKAAN (naisten tuoksut)

Lisätiedot

LIIKELAHJAT SYÖTÄVÄN HYVÄÄ. Suunnittelemme liikelahjoihinne etiketit yrityksenne väreillä, logoilla ja teksteillä.

LIIKELAHJAT SYÖTÄVÄN HYVÄÄ. Suunnittelemme liikelahjoihinne etiketit yrityksenne väreillä, logoilla ja teksteillä. LIIKELAHJAT SYÖTÄVÄN HYVÄÄ TEET. KAHVIT. MAUSTEET. KEITTIÖVÄLINEET. JUOMAT Suunnittelemme liikelahjoihinne etiketit yrityksenne väreillä, logoilla ja teksteillä. 1.10.2012. MAKEISET 1. LAAJA VALIKOIMA

Lisätiedot

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla.

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla. MENU 2 Ruisleipää porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla Paahda ruisleipäviipaleita ja laita

Lisätiedot

Väinön reseptit. Salaatit. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Salaatit. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Salaatit Sisältö Kasvisten paloittelu Fetasalaatti Kurkku-melonisalaatti Perunasalaatti Porkkanaraaste ja kaaliraaste Pääsiäissalaatti Rosolli Vihreä salaatti Ranskalainen salaatinkastike

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS. kasvinviljelytilastoista. (komission esittämä)

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS. kasvinviljelytilastoista. (komission esittämä) FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 21.4.2008 KOM(2008)210 lopullinen 2008/0079 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS kasvinviljelytilastoista (komission esittämä) FI FI PERUSTELUT

Lisätiedot

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla,

Lisätiedot

www.prokala.fi Lounaaksi kalaa kalaruokaohjeita suurtalouksille

www.prokala.fi Lounaaksi kalaa kalaruokaohjeita suurtalouksille www.prokala.fi Lounaaksi kalaa kalaruokaohjeita suurtalouksille Haavissa KEITTOPÄIVÄÄN TAI PÄÄRUUAKSI Kalamurekevuoka Persikka-porkkanakastike 2,0 kg Seiti-lohikuutio, pakaste 0,9 kg Perunasoseaines, pakaste

Lisätiedot

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA.

VOIT PYÖRITELLÄ OHJEITA MIELESI MUKAAN JA MUUTELLA ATERIOIDEN JÄRJESTYSTÄ, PÄÄASIA ON ETTÄ VALMISTAT RUOAT ILMAN MAITOTUOTTEITA SEKÄ VILJOJA. MAIDOTON JA VILJATON RUOKAVIIKKO 4 Muutama yleisohje suositus ruoanlaittoon (eli ei ole pakollista mikään): Pyri suosimaan luomulaatuisia, kotimaisia ruoka-aineita tai ainakin lähellä tuotettua lähiruokaa,

Lisätiedot

5730/16 ADD 9 UH/isk DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 9. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE)

5730/16 ADD 9 UH/isk DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 9. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) 5730/16 ADD 9 ACP 19 WTO 19 COAFR 19 RELEX 68 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin

Lisätiedot

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5

Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Päiväkodit ja koulut (Alakylä, Tirinkylä, Ylikylä, Huttukylä, Lukio ja Jokiranta), Kiertävä viikko 5 Maanantai Pinaattikeitto ja kananmuna PINAATTIKEITTO L Vesi; Maitojuoma kevyt laktoositon (Maito ja

Lisätiedot

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.2013 COM(2013) 775 final ANNEX 1 LIITE ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS tiettyjä maatalous- ja teollisuustuotteita koskevien unionin autonomisten tariffikiintiöiden avaamisesta

Lisätiedot

PÄÄRUOKANA SUOMENTANUT JENNA YLI-KNUUTTILA

PÄÄRUOKANA SUOMENTANUT JENNA YLI-KNUUTTILA MYLLYMÄKI KASVIKSET LISUKKEENA & PÄÄRUOKANA SUOMENTANUT JENNA YLI-KNUUTTILA Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki 4 218 SISÄLLYS Ruotsinkielinen alkuteos Grönsaker tillbehör & garnityr 2014 Tommy Myllymäki

Lisätiedot

LIITE I A. MONTENEGRON TULLIMYÖNNYTYKSET YHTEISÖN TEOLLISUUSTUOTTEILLE (21 artikla)

LIITE I A. MONTENEGRON TULLIMYÖNNYTYKSET YHTEISÖN TEOLLISUUSTUOTTEILLE (21 artikla) LIITE I LIITE I A MONTENEGRON TULLIMYÖNNYTYKSET YHTEISÖN TEOLLISUUSTUOTTEILLE (21 artikla) Tullit alennetaan seuraavasti: a) tämän sopimuksen voimaantulopäivänä tuontitulli alennetaan 80 prosenttiin perustullista;

Lisätiedot

LIITE LIITE I A MONTENEGRON TULLIMYÖNNYTYKSET. YHTEISÖN TEOLLISUUSTUOTTEILLE (ks. 21 artikla)

LIITE LIITE I A MONTENEGRON TULLIMYÖNNYTYKSET. YHTEISÖN TEOLLISUUSTUOTTEILLE (ks. 21 artikla) LIITE LIITE I A Tullit alennetaan seuraavasti: MONTENEGRON TULLIMYÖNNYTYKSET YHTEISÖN TEOLLISUUSTUOTTEILLE (ks. 21 artikla) tämän sopimuksen voimaantulopäivänä tuontitulli alennetaan 80 prosenttiin perustullista;

Lisätiedot

Taimiaineistomerkinnät. NIMILAPPU -merkintä

Taimiaineistomerkinnät. NIMILAPPU -merkintä Kasvintarkastus Tietosarja Päiväys Diaarinumero 1.5.2006 14/404/2003 Taimiaineistomerkinnät NIMILAPPU -merkintä vähittäismyynnissä olevissa taimissa, sipuleissa ja kylvösiemenissä sekä näitä koskevissa

Lisätiedot

Marjat ja vihannekset tarkkaan ja tarkoituksenmukaisesti

Marjat ja vihannekset tarkkaan ja tarkoituksenmukaisesti ' > Marjat ja vihannekset tarkkaan ja tarkoituksenmukaisesti talteen. Toimittaneet: Ella Kitunen, Saara Hyrkäs Ja Ulpu Järvinen. julkaissut: Kansanhuoltoniin isteriö. Varustautukaa säilöntäkauteen. Kunnostakaa

Lisätiedot

TIETOJA MAATALOUS- JA PUUTARHAYRITYKSISTÄ JA LUOMUTUOTANNOSTA

TIETOJA MAATALOUS- JA PUUTARHAYRITYKSISTÄ JA LUOMUTUOTANNOSTA Ruoka-Kouvola www.ruokakouvola.fi 1 Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti LIITE 2 13.1.216 TIETOJA MAATALOUS- JA PUUTARHAYRITYKSISTÄ JA LUOMUTUOTANNOSTA Maatalous- ja puutarhayritysten lukumäärä v.

Lisätiedot

Miesten tuoksujen kuvaukset ja samantuoksuisten tuotteiden lista

Miesten tuoksujen kuvaukset ja samantuoksuisten tuotteiden lista Miesten tuoksujen kuvaukset ja samantuoksuisten tuotteiden lista NRO Klassikkotuoksut, eau de parfum (16%), 50ml / 14,30 Hienovarainen sypressin, rosepippurin, ja kardemumman aromi, jolle luonnetta antavat

Lisätiedot

Hotel Kämp Banquet Häät Illallismenut 1.3. 31.8.2016

Hotel Kämp Banquet Häät Illallismenut 1.3. 31.8.2016 Hotel Kämp Banquet Häät Illallismenut 1.3. 31.8.2016 Illallismenut ovat saatavilla yli 8 hengen seurueille ja tilattava 2 arkipäivää ennen tilaisuutta. Edellytämme yhtenäistä menuvalintaa koko seurueelle.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ CE/MTN/P1/fi 1 1 ARTIKLA 1. Yhteisö ja Montenegro soveltavat liitteissä I ja II lueteltuja tulleja jalostettuihin

Lisätiedot

Mausteet suurin intohimomme

Mausteet suurin intohimomme Mausteet suurin intohimomme Ole hyvä, tässä on monipuolinen maustevalikoimamme pippurista erilaisiin chileihin. Täältä löydät myös suositut maustesekoituksemme, jotka tekevät elämästäsi keittiössä hiukan

Lisätiedot

Pieneen Nälkään& Alkuun

Pieneen Nälkään& Alkuun Pieneen Nälkään& Alkuun CHICAGO 1933 VALKOSIPULILEIVÄT 3.80 Leipä, valkosipulikastike TOMAATTI-MOZZARELLA BRUSCHETTA(5 KPL) 5.50 Bruschettoja, mozzarella, rucolasalaatti, tomaatti-basilika salsa PAAHTOPAISTILLATÄYTETTYMINICROISSANT(5

Lisätiedot

FINGER FOOD eli sampivartaat

FINGER FOOD eli sampivartaat Kalaryssäys reseptit 2008 Sampiruokien kanssa sopivia viinejä ovat mm. ranskalainen Clos des Amandiers Pinot Gris 2004, saksalainen Kendermanns Pinot Noir sekä italialainen Chardonnay dei Sassi Cavi. FINGER

Lisätiedot

ASETUKSET. (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

ASETUKSET. (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 18.10.2014 L 300/5 ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 1096/2014, annettu 15 päivänä lokakuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 396/2005 liitteiden II, III ja V muuttamisesta

Lisätiedot

MAKEAT. Tampere talon 25v juhlaleivos (syksy 2015) (VL, G)

MAKEAT. Tampere talon 25v juhlaleivos (syksy 2015) (VL, G) MAKEAT Tampere talon 25v juhlaleivos (syksy 2015) (VL, G) laktoositon kerma, gluteeniton jauhoseos, sokeri, kananmuna, kaakaojauhe, valkosuklaa, punaherukka, vadelmasose, vaniljasokeri, maissitärkkelys,

Lisätiedot