IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET"

Transkriptio

1 L 312/134 FI Euroopan unionin virallinen lehti IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelletit tuotteita, jotka on puristettu yhteen joko sellaisinaan tai lisäämällä enintään 3 painoprosenttia sideainetta. 16 RYHMÄ LIHASTA, KALASTA, ÄYRIÄISISTÄ, NILVIÄISISTÄ TAI MUISTA VEDESSÄ ELÄVISTÄ SELKÄRANGATTOMISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu 2 tai 3 ryhmässä tai nimikkeessä 0504 mainituilla tavoilla valmistettu tai säilötty liha, muut eläimenosat, kala, äyriäiset, nilviäiset eivätkä muut vedessä elävät selkärangattomat. 2. Elintarvikevalmisteet kuuluvat tähän ryhmään, jos niissä on enemmän kuin 20 painoprosenttia makkaraa, lihaa, muita eläimenosia, verta, kalaa, äyriäisiä, nilviäisiä tai muita vedessä eläviä selkärangattomia tai näiden sekoitusta. Jos valmiste sisältää kahta tai useampaa edellä mainittua tuotetta, se luokitellaan siihen 16 ryhmän nimikkeeseen, joka vastaa sitä tai niitä aineosia, joita painon osalta on eniten. Nämä määräykset eivät koske nimikkeen 1902 täytettyjä tuotteita eivätkä nimikkeen 2103 tai 2104 valmisteita. Maksaa sisältäviin valmisteisiin ei sovelleta toisen virkkeen määräyksiä nimikkeen 1601 tai 1602 alanimikkeitä määriteltäessä. Alanimikehuomautuksia 1. Alanimikkeessä tarkoitetaan ilmaisulla homogenoidut valmisteet lihasta, muista eläimenosista tai verestä koostuvia hienoksi homogenoituja, pikkulasten ruoaksi tai dieettitarkoituksiin myytäviä valmisteita, nettopainoltaan enintään 250 g:n vähittäismyyntipakkauksissa. Tätä määritelmää sovellettaessa huomiota ei kiinnitetä vähäisiin määriin muita aineita, joita on voitu lisätä valmisteeseen maustamis-, säilömis- tai muussa tarkoituksessa. Näissä valmisteissa voi olla pieniä määriä silmin havaittavia paloja lihaa tai muita eläimenosia. Tämä alanimike on etusijalla nimikkeen 1602 kaikkiin muihin alanimikkeisiin nähden. 2. Nimikkeiden 1604 ja 1605 alanimikkeissä ainoastaan yleisnimellään mainitut kalat ja äyriäiset ovat samoja lajeja kuin 3 ryhmässä samalla nimellä mainitut kalat, äyriäiset, nilviäiset ja muut vedessä elävät selkärangattomat. Lisähuomautuksia 1. Alanimikkeissä , , , ja tarkoitetaan ilmaisulla kypsentämätön tuotteita, joita ei ole lainkaan lämpökäsitelty tai joita on lämpökäsitelty tavalla, joka ei riitä varmistamaan lihaproteiinien hyytymistä koko tuotteessa, josta tästä syystä, kun on kyse alanimikkeistä ja , erittyy tuotetta sen paksuimmalta kohdalta leikattaessa vaaleanpunaista nestettä leikkuupinnalle. 2. Alanimikkeissä , ja tarkoitetaan ilmaisulla palat ainoastaan lihavalmisteita tai -säilykkeitä, jotka yhtenäisen lihaskudoksen koon ja ominaisuuksien perusteella voidaan tunnistaa olevan peräisin kesyn sian kinkusta, lavasta, selästä tai niskasta tapauksesta riippuen.

2 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ Makkarat ja niiden kaltaiset tuotteet, jotka on valmistettu lihasta, muista eläimenosista tai verestä; näihin tuotteisiin perustuvat elintarvikevalmisteet: maksasta valmistetut... 15,4 muut ( 1 ): makkarat, kuivatut tai levitteiksi valmistetut, kypsentämättömät ,4 /100 kg/ net ( 2 ) muut ,5 /100 kg/ net ( 2 ) 1602 Muut valmisteet ja säilykkeet, jotka on valmistettu lihasta, muista eläimenosista tai verestä: homogenoidut valmisteet , eläimenmaksasta valmistetut: hanhen- tai ankanmaksasta valmistetut... 10, muut nimikkeen 0105 siipikarjasta valmistetut: kalkkunasta valmistetut: joissa on vähintään 57 painoprosenttia siipikarjan lihaa tai muita osia ( 3 ): joissa on yksinomaan kypsentämätöntä kalkkunanlihaa ,4 /100 kg/ muut ,4 /100 kg/ muut ,4 /100 kg/ kanaa: joissa on vähintään 57 painoprosenttia siipikarjan lihaa tai muita osia ( 3 ): kypsentämättömät ,5 /100 kg/ muut ,4 /100 kg/ joissa on vähintään 25 painoprosenttia mutta vähemmän kuin 57 painoprosenttia siipikarjan lihaa tai muita osia ( 3 ) ,5 /100 kg/ muut ,5 /100 kg/ muut: joissa on vähintään 57 painoprosenttia siipikarjan lihaa tai muita osia ( 3 ): kypsentämättömät ,5 /100 kg/ muut ,5 /100 kg/ muut ,5 /100 kg/ siasta valmistetut: kinkku ja sen palat: kesyä sikaa ,8 /100 kg/ net ( 2 ) muuta... 10,9 ( 1 ) Makkaroihin, jotka tuodaan säilöntänestettä sisältävissä säiliöissä, sovellettava tulli lasketaan nettopainosta, josta on vähennetty nesteen paino. ( 2 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 3 ) Siipikarjanlihan prosentuaalisen painon määrittämisessä jätetään luiden paino huomioimatta.

3 L 312/136 FI Euroopan unionin virallinen lehti lapa ja sen palat: kesyä sikaa ,3 /100 kg/ muuta... 10, muut, myös sekavalmisteet: kesyä sikaa: joissa on vähintään 80 painoprosenttia lihaa tai muita eläimenosia (mukaan lukien ihra ja rasva lajista tai alkuperästä riippumatta): selkä ilman niskaa ja sen palat, myös selästä ja kinkusta tehdyt sekavalmisteet 156,8 /100 kg/ niska ja sen palat, myös niskasta ja lavasta tehdyt sekavalmisteet ,3 /100 kg/ muut sekavalmisteet, joissa on kinkkua, lapaa, selkää tai niskaa taikka niiden paloja ,3 /100 kg/ muut... 85,7 /100 kg/ joissa on vähintään 40 painoprosenttia mutta vähemmän kuin 80 painoprosenttia lihaa tai muita eläimenosia (mukaan lukien ihra ja rasva lajista tai alkuperästä riippumatta) /100 kg/ joissa on vähemmän kuin 40 painoprosenttia lihaa tai muita eläimenosia (mukaan lukien ihra ja rasva lajista tai alkuperästä riippumatta) ,3 /100 kg/ muuta... 10, naudasta valmistetut: kypsentämättömät; kypsennetystä lihasta tai kypsennetyistä muista eläimenosista sekä kypsentämättömästä lihasta tai kypsentämättömistä muista eläimenosista tehdyt sekavalmisteet ,4 /100 kg/ muut: säilykeliha (corned beef) ilmanpitävissä pakkauksissa... 16, muut... 16, muut, myös eläimenverestä tehdyt valmisteet: eläimenverestä tehdyt valmisteet ,6 muut: riistasta tai kanista valmistetut... 10,9 muut: joissa on kesyn sian lihaa tai kesyä sikaa olevia muita eläimenosia ,7 /100 kg/ muut: joissa on naudanlihaa tai nautaa olevia muita eläimenosia: kypsentämättömät; kypsennetystä lihasta tai kypsennetyistä muista eläimenosista sekä kypsentämättömästä lihasta tai kypsentämättömistä muista eläimenosista tehdyt sekavalmisteet ,4 /100 kg/ muut... 16,6 muut: lampaasta valmistetut... 12, vuohesta valmistetut... 16,6 ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö.

4 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ muut... 16, Lihasta, kalasta, äyriäisistä, nilviäisistä tai muista vedessä elävistä selkärangattomista saadut uutteet ja mehut: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 1 kg... 12, muut... vapaa 1604 Kalavalmisteet ja -säilykkeet; kaviaari ja kalanmädistä valmistetut kaviaarinkorvikkeet: kokonainen tai paloiteltu kala, ei kuitenkaan murskeena tai jauheena: tyynenmerenlohet, merilohi ja tonavanjokilohi , silli ja silakka: fileet, raa'at, ainoastaan taikinalla tai korppujauhoilla päällystetyt, myös öljyssä esikypsennetyt, jäädytetyt muut: ilmanpitävissä pakkauksissa muut sardiinit, Sardinella spp. ja kilohaili: sardiinit: oliiviöljyssä... 12, muut... 12, muut... 12, tonnikala, boniitti ja sardat (Sarda spp.): tonnikala ja boniitti: boniitti: kasviöljyssä muut: fileet (ns. loins ) muut keltaevätonnikala (Thunnus albacares): kasviöljyssä muut: fileet (ns. loins ) muut muut: kasviöljyssä muut: fileet (ns. loins ) muut sardat (Sarda spp.)... 25

5 L 312/138 FI Euroopan unionin virallinen lehti makrillit: Scomber scombrus- ja Scomber japonicus -lajin makrillit: fileet muut Scomber australasicus -lajin makrilli sardelli (aito anjovis) ankeriaat muut: lohikalat, muut kuin tyynenmerenlohet, merilohi ja tonavanjokilohi Euthynnus-suvun kalat, muut kuin boniitti (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis): fileet (ns. loins ) muut Orcynopsis unicolor -lajin kala (juovaton sarda)... 12,5 muut: fileet, raa'at, ainoastaan taikinalla tai korppujauhoilla päällystetyt, myös öljyssä esikypsytetyt, jäädytetyt ,5 muut: turskat (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) seiti (Pollachius virens) kummeliturskat (Merluccius spp.) ja suomuturskat (Urophycis spp.) alaskanseiti (Theragra chalcogramma) ja lyyraturskat (Pollachius pollachius) muut muut kalavalmisteet ja -säilykkeet: surimivalmisteet muut, jotka on valmistettu: tyynenmerenlohesta, merilohesta tai tonavanjokilohesta... 5, muusta lohikalasta kuin tyynenmerenlohesta, merilohesta tai tonavanjokilohesta sardellista (aito anjovis) sardiinista, sardasta, Scomber scombrus- ja Scomber japonicus -lajin makrillista, Orcynopsis unicolor -lajin kalasta (juovaton sarda) ( 1 ) tonnikalasta, boniitista tai muusta Euthynnus-suvun kalasta ( 1 ) muusta kalasta kaviaari ja kaviaarinkorvikkeet: kaviaari kaviaarinkorvikkeet ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö.

6 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ Äyriäiset, nilviäiset ja muut vedessä elävät selkärangattomat, valmistetut tai säilötyt: taskuravut katkaravut: muissa kuin ilmanpitävissä pakkauksissa: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 2 kg ( 1 ) muut ( 1 ) muut ( 1 ) hummerit: hummerin liha, keitetty, hummerivoin tai -pastan, pateiden, keittojen tai kastikkeiden valmistukseen ( 2 )... vapaa muut muut äyriäiset ( 1 ) nilviäiset: osterit kampasimpukat, myös kuningatarkampasimpukat sinisimpukat: ilmanpitävissä pakkauksissa muut seepiat ja kalmarit meritursaat venussimpukat, sydänsimpukat ja arkkisimpukat merikorvat etanat, ei kuitenkaan rantakotilot muut muut vedessä elävät selkärangattomat: merimakkarat merisiilit meduusat muut ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)).

7 L 312/140 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET Huomautus 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kaakaota sisältävät sokerivalmisteet (nimike 1806); b) kemiallisesti puhtaat sokerit [lukuun ottamatta sakkaroosia, laktoosia, maltoosia, glukoosia ja fruktoosia (levuloosi)] ja muut nimikkeen 2940 tuotteet; c) lääkkeet ja muut 30 ryhmän tuotteet. Alanimikehuomautuksia 1. Alanimikkeissä , ja tarkoitetaan ilmaisulla raakasokeri sokeria, jonka kuivapainosta määritetyn sakkaroosipitoisuuden polarimetrilukema on pienempi kuin 99,5 astetta. 2. Alanimikkeeseen kuuluu ainoastaan ilman sentrifugointia saatu ruokosokeri, jonka sakkaroosipitoisuus kuivapainosta vastaa polarimetristä lukemaa, joka on vähintään 69 mutta alle 93. Tuote sisältää ainoastaan epäsäännöllisen muotoisia luonnostaan anhedrisiä mikrokiteitä, jotka eivät erotu paljaalla silmällä ja joiden ympärillä on melassijäänteitä ja muita sokeriruo'on ainesosia. Lisähuomautuksia 1. Alanimikkeissä , , , , ja tarkoitetaan ilmaisulla raakasokeri sokeria, johon ei ole lisätty maku-, väri- eikä muitakaan aineita ja jonka sakkaroosipitoisuus polarimetrisellä menetelmällä kuivapainosta määritettynä on pienempi kuin 99,5 prosenttia. 2. Alanimikkeisiin , ja kuuluvaan raakasokeriin, jonka saanto poikkeaa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 (EUVL L 347, , s. 671) liitteen III B osan III kohdan mukaisesti määritetystä 92 prosentista, sovellettava tulli lasketaan seuraavasti: Ilmoitettu määrä kerrotaan korjauskertoimella, joka saadaan jakamalla edellä mainitun säännöksen mukaisesti määritetty saantoprosentti luvulla Alanimikkeessä tarkoitetaan ilmaisulla valkoinen sokeri sokeria, johon ei ole lisätty maku-, väri- eikä muitakaan aineita ja jonka sakkaroosipitoisuus polarimetrisellä menetelmällä kuivapainosta määritettynä on vähintään 99,5 prosenttia. 4. Alanimikkeisiin , , , , ja kuuluviin tuotteisiin sovellettavan tullin laskemiseksi sakkaroosipitoisuus, mukaan lukien muiden sokerien pitoisuudet sakkaroosina ilmaistuna, määritetään komission asetuksen (EY) N:o 951/ artiklan 2 ja 4 kohdassa säädetyn menetelmän mukaisesti. 5. Alanimikkeissä , , ja tarkoitetaan ilmaisulla isoglukoosi tuotetta, joka on valmistettu glukoosista tai sen polymeereista ja jossa on kuivapainosta määritettynä vähintään 10 prosenttia fruktoosia. Edellisessä alakohdassa tarkoitettuihin alanimikkeisiin kuuluviin tuotteisiin sovellettavan tullin laskemiseksi kuiva-ainepitoisuus määritetään komission asetuksen (EY) N:o 951/ artiklan 3 kohdan mukaisesti. 6. Ilmaisulla inuliinisiirappi tarkoitetaan: a) alanimikkeessä välitöntä tuotetta, joka on valmistettu hydrolysoimalla inuliinia tai oligofruktooseja ja jossa kuivapainosta määritettynä on enemmän kuin 50 prosenttia vapaassa muodossa tai sakkaroosina olevaa fruktoosia; b) alanimikkeessä välitöntä tuotetta, joka on valmistettu hydrolysoimalla inuliinia tai oligofruktooseja ja jossa kuivapainosta määritettynä on vähintään 10 prosenttia mutta enintään 50 prosenttia vapaassa muodossa tai sakkaroosina olevaa fruktoosia. 7. Kun alanimikkeeseen kuuluvat tavarat ovat lajitelmana, niistä kannetaan maatalouden maksuosaa (EA), joka määrätään lajitelman sisältämien maitorasvojen, maitoproteiinien, sakkaroosin, isoglukoosin, glukoosin ja tärkkelyksen keskimääräisen kokonaissisällön perusteella. 8. Kaikkialla nimikkeistössä sokerin ja muiden vähäisten ainemäärien seokset on luokiteltava 17 ryhmään, paitsi jos niillä on muualle luokiteltavan valmisteen luonne.

8 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ Ruoko- ja juurikassokeri sekä kemiallisesti puhdas sakkaroosi, jähmeät: lisättyä maku- tai väriainetta sisältämätön raakasokeri: juurikassokeri: puhdistettavaksi tarkoitettu ( 1 )... 33,9 /100 kg/ net ( 2 ) ( 3 ) muu... 41,9 /100 kg/ net ( 3 ) tämän ryhmän 2 alanimikehuomautuksessa tarkoitettu ruokosokeri: puhdistettavaksi tarkoitettu ( 1 )... 33,9 /100 kg/ net ( 2 ) ( 3 ) muu... 41,9 /100 kg/ net ( 3 ) muu ruokosokeri: puhdistettavaksi tarkoitettu ( 1 )... 33,9 /100 kg/ net ( 2 ) ( 3 ) muu... 41,9 /100 kg/ net ( 3 ) muu: lisättyä maku- tai väriainetta sisältävä ,9 /100 kg/ net ( 3 ) muu: valkoinen sokeri... 41,9 /100 kg/ net ( 3 ) muu... 41,9 /100 kg/ net ( 3 ) 1702 Muut sokerit, myös kemiallisesti puhdas laktoosi, maltoosi, glukoosi ja fruktoosi (levuloosi), jähmeät; lisättyä maku- tai väriainetta sisältämättömät sokerisiirapit; keinotekoinen hunaja, myös luonnonhunajan kanssa sekoitettuna; sokeriväri: laktoosi ja laktoosisiirappi: laktoosipitoisuus vedettömänä laktoosina ilmaistuna vähintään 99 prosenttia kuiva-aineen painosta /100 kg/ muut /100 kg/ vaahterasokeri ja vaahterasiirappi: jähmeä vaahterasokeri, lisättyä maku- tai väriainetta sisältävä ,4 /100 kg/net ( 4 ) muut glukoosi ja glukoosisiirappi, joissa ei ole lainkaan fruktoosia tai joissa sitä on vähemmän kuin 20 prosenttia kuivapainosta: isoglukoosi... 50,7 /100 kg/net mas ( 1 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)). ( 2 ) Tätä määrää sovelletaan raakasokeriin, jonka tuottoaste on 92 prosenttia. ( 3 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 4 ) 1 painoprosentilta sakkaroosia, mukaan lukien muiden sokerien pitoisuudet sakkaroosina ilmaistuna (ks. 4 lisähuomautus (CN)).

9 L 312/142 FI Euroopan unionin virallinen lehti muut: valkoisena kiteisenä jauheena, myös yhteenpuristettuna ,8 /100 kg/ muut /100 kg/ glukoosi ja glukoosisiirappi, joissa on fruktoosia vähintään 20 prosenttia mutta vähemmän kuin 50 prosenttia kuivapainosta, ei kuitenkaan inverttisokeri: isoglukoosi... 50,7 /100 kg/net mas muu /100 kg/ kemiallisesti puhdas fruktoosi ,7 /100 kg/ net mas ( 1 ) muu fruktoosi ja fruktoosisiirappi, joissa on fruktoosia enemmän kuin 50 prosenttia kuivapainosta, ei kuitenkaan inverttisokeri: isoglukoosi... 50,7 /100 kg/net mas inuliinisiirappi... 0,4 /100 kg/net ( 2 ) muut... 0,4 /100 kg/net ( 2 ) muut, myös inverttisokeri ja muut sokeri- ja sokerisiirappiseokset, joissa on fruktoosia 50 prosenttia kuivapainosta: kemiallisesti puhdas maltoosi... 12, isoglukoosi... 50,7 /100 kg/net mas maltodekstriini ja maltodekstriinisiirappi /100 kg/ sokeriväri: jossa on sakkaroosia vähintään 50 prosenttia kuivapainosta... 0,4 /100 kg/net ( 2 ) muut: jauheena, myös yhteenpuristettuna ,7 /100 kg/ muut... 19,2 /100 kg/ inuliinisiirappi... 0,4 /100 kg/net ( 2 ) muut... 0,4 /100 kg/net ( 2 ) 1703 Sokerin erottamisessa ja puhdistamisessa syntyvä melassi: ruokosokerimelassi ,35 /100 kg/ muu ,35 /100 kg/ 1704 Kaakaota sisältämättömät sokerivalmisteet (myös valkoinen suklaa): purukumi, myös sokerilla kuorrutettu: jossa on vähemmän kuin 60 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) jossa on vähintään 60 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna)... 6,2 + 27,1 /100 kg/ net MAX 17,9 6,3 + 30,9 /100 kg/ net MAX 18,2 ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) 1 painoprosentilta sakkaroosia, mukaan lukien muiden sokerien pitoisuudet sakkaroosina ilmaistuna (ks. 4 lisähuomautus (CN)).

10 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ muut: lakritsiuute, jossa on sakkaroosia enemmän kuin 10 painoprosenttia mutta ei muita lisättyjä aineita... 13, valkoinen suklaa... 9,1 + 45,1 /100 kg/ net MAX 18,9 + 16,5 / 100 kg/ muut: pastat ja massat, myös marsipaani, tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino vähintään 1 kg EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) kurkkupastillit ja yskänkaramellit EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) valmisteet, joissa on erillinen kova sokerikuorrutuskerros EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) muut: viini- ja hedelmäkumit, geleemakeiset sekä hedelmäpastat, jotka ovat sokerimakeisina EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) keitetyt makeiset, myös täytetyt EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) toffeet ja niiden kaltaiset makeiset EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) muut: tabletit, jotka on valmistettu puristamalla EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) muut EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) ( 1 ) Ks. liite 1.

11 L 312/144 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ KAAKAO JA KAAKAOVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu nimikkeen 0403, 1901, 1904, 1905, 2105, 2202, 2208, 3003 tai 3004 valmisteet. 2. Nimikkeeseen 1806 kuuluvat sokerivalmisteet, joissa on kaakaota, ja jollei tämän ryhmän 1 huomautuksessa muuta määrätä, muutkin kaakaota sisältävät elintarvikevalmisteet. Lisähuomautuksia 1. Jos alanimikkeiden , , ja tavarat ovat lajitelmana, niistä kannetaan maatalouden maksuosaa (EA), joka määrätään lajitelman sisältämien maitorasvojen, maitoproteiinien, sakkaroosin, isoglukoosin, glukoosin ja tärkkelyksen keskimääräisen kokonaissisällön perusteella. 2. Alanimikkeisiin ja eivät kuulu konvehdit, jotka on valmistettu kokonaan yhdestä suklaalajista Kaakaopavut, kokonaiset tai rouhitut, raa'at tai paahdetut... vapaa Kaakaonkuoret ja -kalvot sekä muut kaakaojätteet... vapaa 1803 Kaakaomassa, myös sellainen, josta rasva on poistettu: josta rasvaa ei ole poistettu , josta rasva on joko kokonaan tai osittain poistettu , Kaakaovoi, -rasva ja -öljy... 7, Kaakaojauhe, lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältämätön Suklaa ja muut kaakaota sisältävät elintarvikevalmisteet: kaakaojauhe, lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävä: jossa ei ole lainkaan sakkaroosia tai jossa on vähemmän kuin 5 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) tai isoglukoosia sakkaroosina ilmaistuna jossa on vähintään 5 painoprosenttia mutta vähemmän kuin 65 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) tai isoglukoosia sakkaroosina ilmaistuna jossa on vähintään 65 painoprosenttia mutta vähemmän kuin 80 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) tai isoglukoosia sakkaroosina ilmaistuna jossa on vähintään 80 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) tai isoglukoosia sakkaroosina ilmaistuna ,2 /100 kg/ ,4 /100 kg/ ,9 /100 kg/ muut valmisteet enemmän kuin 2 kg:n painoisina levyinä tai tankoina taikka nesteenä, tahnana, jauheena, rakeina tai niiden kaltaisessa muodossa, astian tai muun tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 2 kg: joissa on vähintään 31 painoprosenttia kaakaovoita tai jotka sisältävät kaakaovoita ja maitorasvaa yhteensä vähintään 31 painoprosenttia... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Ks. liite 1.

12 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ joissa on kaakaovoita ja maitorasvaa yhteensä vähintään 25 painoprosenttia mutta vähemmän kuin 31 painoprosenttia... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) ( 2 ) muut: joissa on vähintään 18 painoprosenttia kaakaovoita... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) ( 2 ) chocolate milk crumb... 15,4 + EA ( 1 ) ( 2 ) suklaakuorrutteet... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) ( 2 ) muut... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) ( 2 ) muut, levyinä, tankoina tai patukoina: täytetyt ,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 1 ) ( 2 ) täyttämättömät: lisättyä viljaa, hedelmää tai pähkinää sisältävät... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) muut... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) muut: suklaa ja suklaatuotteet: konvehdit, myös täytetyt: alkoholia sisältävät ,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) muut... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) muut: täytetyt... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) täyttämättömät... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) sokerivalmisteet ja niiden korvikkeet, jotka perustuvat muihin makeutusaineisiin kuin sokeriin, kaakaota sisältävät... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) kaakaota sisältävät levitteet... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) kaakaota sisältävät valmisteet juomien valmistukseen... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) muut... 8,3 + EA MAX 18,7 + AD S/Z ( 2 ) ( 1 ) ( 1 ) Ks. liite 1. ( 2 ) WTO:n tariffikiintiö.

13 L 312/146 FI Euroopan unionin virallinen lehti RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 1902 täytettyjä tuotteita), joissa on enemmän kuin 20 painoprosenttia makkaraa, lihaa, muita eläimenosia, verta, kalaa, äyriäisiä, nilviäisiä tai muita vedessä eläviä selkärangattomia tai näiden sekoitusta (16 ryhmä); b) keksit ja muut jauho- ja tärkkelystuotteet, jotka on erityisesti valmistettu käytettäviksi eläinten ruokintaan (nimike 2309); c) lääkkeet ja muut 30 ryhmän tuotteet. 2. Nimikkeessä 1901 tarkoitetaan: a) ilmaisulla rouheet 11 ryhmän viljarouheita; b) ilmaisuilla hienot jauhot ja karkeat jauhot : 1) 11 ryhmän hienoja viljajauhoja ja karkeita viljajauhoja, ja 2) mihin tahansa ryhmään kuuluvia kasviperäisiä jauhoja ja jauheita, muita kuin kuivatuista kasviksista (nimike 0712), perunoista (nimike 1105) tai kuivatusta palkoviljasta (nimike 1106) valmistettuja jauhoja tai jauheita. 3. Nimikkeeseen 1904 eivät kuulu valmisteet, joissa on enemmän kuin 6 painoprosenttia kaakaota täysin rasvattomasta aineesta laskettuna tai jotka on kokonaan päällystetty suklaalla tai muulla nimikkeen 1806 kaakaota sisältävällä elintarvikevalmisteella (nimike 1806). 4. Nimikkeessä 1904 tarkoitetaan ilmaisulla muulla tavalla valmistettu, että vilja on enemmän käsiteltyä tai valmistettua kuin mitä 10 tai 11 ryhmän nimikkeissä tai huomautuksissa määrätään. Lisähuomautuksia 1. Jos alanimikkeiden , , ja tavarat ovat lajitelmana, niistä kannetaan maatalouden maksuosaa (EA), joka määrätään lajitelman sisältämien maitorasvojen, maitoproteiinien, sakkaroosin, isoglukoosin, glukoosin ja tärkkelyksen keskimääräisen kokonaissisällön perusteella. 2. Alanimikkeessä tarkoitetaan ilmaisulla makeat keksit ja pikkuleivät (sweet biscuits) ainoastaan tuotteita, joiden vesipitoisuus on enintään 12 painoprosenttia ja rasvapitoisuus enintään 35 painoprosenttia (täytettä ja kuorrutusta ei oteta huomioon näitä pitoisuuksia määritettäessä). 3. Alanimikkeeseen kuuluvat ainoastaan kuivat ja hauraat tuotteet Mallasuute; muualle kuulumattomat hienoista tai karkeista jauhoista, rouheista, tärkkelyksestä tai mallasuutteesta tehdyt elintarvikevalmisteet, joissa ei ole lainkaan kaakaota tai joissa sitä on vähemmän kuin 40 painoprosenttia täysin rasvattomasta aineesta laskettuna; muualle kuulumattomat nimikkeiden tuotteista tehdyt elintarvikevalmisteet, joissa ei ole lainkaan kaakaota tai joissa sitä on vähemmän kuin 5 painoprosenttia täysin rasvattomasta aineesta laskettuna: pikkulasten ruoaksi tarkoitetut valmisteet vähittäismyyntipakkauksissa ,6 + EA ( 1 ) seokset ja taikinat, nimikkeen 1905 leipomatuotteiden valmistukseen tarkoitetut... 7,6 + EA ( 1 ) ( 1 ) Ks. liite 1.

14 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ muut: mallasuute: kuivauutteen määrä vähintään 90 painoprosenttia , /100 kg/ muu... 5,1 + 14,7 /100 kg/ muut: jotka eivät sisällä maitorasvoja, sakkaroosia, isoglukoosia, glukoosia tai tärkkelystä tai jotka sisältävät vähemmän kuin 1,5 painoprosenttia maitorasvaa, vähemmän kuin 5 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri) tai isoglukoosia, vähemmän kuin 5 painoprosenttia glukoosia tai tärkkelystä, eivät kuitenkaan nimikkeiden tuotteista jauheeksi valmistettuja elintarvikkeita , muut... 7,6 + EA ( 1 ) ( 2 ) 1902 Makaronivalmisteet, kuten spagetti, makaroni, nuudelit, lasagne, gnocchi, ravioli ja cannelloni, myös kypsennetyt tai (lihalla tai muulla aineella) täytetyt tai muulla tavalla valmistetut; couscous, myös valmistettu: kypsentämättömät makaronivalmisteet, joita ei ole täytetty eikä muullakaan tavalla valmistettu: munaa sisältävät ,7 + 24,6 /100 kg/ muut: jotka eivät sisällä tavallisia vehnäjauhoja ,7 + 24,6 /100 kg/ muut... 7,7 + 21,1 /100 kg/ täytetyt makaronivalmisteet, myös kypsennetyt tai muulla tavalla valmistetut: joissa on enemmän kuin 20 painoprosenttia kalaa, äyriäisiä, nilviäisiä tai muita vedessä eläviä selkärangattomia , joissa on enemmän kuin 20 painoprosenttia makkaraa ja sen kaltaisia tuotteita, lihaa ja muita eläimenosia (mukaan lukien rasva lajista tai alkuperästä riippumatta)... 54,3 /100 kg/ muut: kypsennetyt... 8,3 + 6,1 /100 kg/ muut... 8,3 + 17,1 /100 kg/ muut makaronivalmisteet: kuivatut... 6,4 + 24,6 /100 kg/ muut... 6,4 + 9,7 /100 kg/ couscous: valmistamaton... 7,7 + 24,6 /100 kg/ muu... 6,4 + 9,7 /100 kg/ ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Ks. liite 1.

15 L 312/148 FI Euroopan unionin virallinen lehti Tapioka ja tärkkelyksestä valmistetut tapiokankorvikkeet, hiutaleina, jyvinä, helmisuurimoina, seulomisjääminä tai niiden kaltaisessa muodossa Viljasta tai viljatuotteista paisuttamalla tai paahtamalla tehdyt elintarvikevalmisteet (esim. maissihiutaleet); vilja (ei kuitenkaan maissi) jyvinä tai jyväsinä tai hiutaleina tai muulla tavalla valmistettuina jyvinä tai jyväsinä (lukuun ottamatta jauhoja ja rouheita), esikypsennetty tai muulla tavalla valmistettu, muualle kuulumattomat: viljasta tai viljatuotteista paisuttamalla tai paahtamalla tehdyt elintarvikevalmisteet: 6,4 + 15,1 /100 kg/ maissista tehdyt , /100 kg/ riisistä tehdyt , /100 kg/ muut... 5,1 + 33,6 /100 kg/ paahtamattomista viljahiutaleista tai paahtamattomien viljahiutaleiden ja paahdettujen viljahiutaleiden tai paisutetun viljan sekoituksesta saadut elintarvikevalmisteet: myslin kaltaiset valmisteet, jotka perustuvat paahtamattomiin viljahiutaleisiin EA ( 2 ) muut: maissista tehdyt , /100 kg/ riisistä tehdyt , /100 kg/ muut... 5,1 + 33,6 /100 kg/ bulgurvehnä... 8,3 + 25,7 /100 kg/ muut: riisistä tehdyt , /100 kg/ muut... 8,3 + 25,7 /100 kg/ 1905 Ruokaleipä, kakut ja leivokset, keksit ja pikkuleivät (biscuits) sekä muut leipomatuotteet, myös jos niissä on kaakaota; ehtoollisleipä, tyhjät oblaattikapselit, jollaiset soveltuvat farmaseuttiseen käyttöön, sinettiöylätit, riisipaperi ja niiden kaltaiset tuotteet: näkkileipä , /100 kg/ maustekakut: joissa on vähemmän kuin 30 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) joissa on vähintään 30 painoprosenttia mutta vähemmän kuin 50 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna) joissa on vähintään 50 painoprosenttia sakkaroosia (mukaan lukien inverttisokeri sakkaroosina ilmaistuna)... makeat keksit ja pikkuleivät (sweet biscuits); vohvelit ja vohvelikeksit: 9,4 + 18,3 /100 kg/ 9,8 + 24,6 /100 kg/ 10,1 + 31,4 / 100 kg/ ( 1 ) WTO:n tariffikiintiö. ( 2 ) Ks. liite 1.

16 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ makeat keksit ja pikkuleivät (sweet biscuits): kokonaan tai osittain suklaalla tai muilla kaakaota sisältävillä valmisteilla päällystetyt tai peitetyt: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 85 g EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut: joissa on maitorasvaa vähintään 8 painoprosenttia EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut: täytekeksit EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) vohvelit ja vohvelikeksit: joissa on vettä enemmän kuin 10 painoprosenttia EA MAX 20,7 + AD F/M ( 1 ) muut: kokonaan tai osittain suklaalla tai muilla kaakaota sisältävillä valmisteilla päällystetyt tai peitetyt: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 85 g EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut: suolatut, myös täytetyt EA MAX 20,7 + AD F/M ( 1 ) muut EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) korput, paahdettu leipä ja niiden kaltaiset paahdetut tuotteet: korput... 9,7 + EA ( 1 ) muut... 9,7 + EA ( 1 ) muut: happamaton leipä (matzos)... 3,8 + 15,9 /100 kg/ ehtoollisleipä, tyhjät oblaattikapselit, jollaiset soveltuvat farmaseuttiseen käyttöön, sinettiöylätit, riisipaperi ja niiden kaltaiset tuotteet ,5 + 60,5 /100 kg/ net ( 2 ) muut: ruokaleipä, jossa ei ole lisättyä hunajaa, munaa, juustoa tai hedelmää ja jossa on sokeria enintään 5 prosenttia ja/tai rasvaa enintään 5 prosenttia kuivapainosta.. 9,7 + EA ( 1 ) ( 1 ) Ks. liite 1. ( 2 ) WTO:n tariffikiintiö.

17 L 312/150 FI Euroopan unionin virallinen lehti keksit ja pikkuleivät (biscuits) EA MAX 20,7 + AD F/M ( 1 ) puristetut tai paisutetut tuotteet, maustetut tai suolatut EA MAX 20,7 + AD F/M ( 1 ) muut: lisättyä makeutusainetta sisältävät EA MAX 24,2 + AD S/Z ( 1 ) muut EA MAX 20,7 + AD F/M ( 1 ) ( 1 ) Ks. liite 1.

18 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty 7, 8 tai 11 ryhmässä mainituilla tavoilla; b) elintarvikevalmisteet, joissa on enemmän kuin 20 painoprosenttia makkaraa, lihaa, muita eläimenosia, verta, kalaa, äyriäisiä, nilviäisiä tai muita vedessä eläviä selkärangattomia tai näiden sekoitusta (16 ryhmä); c) leipomatuotteet ja muut nimikkeen 1905 tuotteet; d) nimikkeen 2104 homogenoidut sekoitetut elintarvikevalmisteet. 2. Nimikkeisiin 2007 ja 2008 eivät kuulu sokerivalmisteina olevat hedelmähyytelöt, hedelmäpastat, sokerikuorrutetut mantelit ja niiden kaltaiset sokerivalmisteet (nimike 1704) eivätkä suklaavalmisteet (nimike 1806). 3. Nimikkeisiin 2001, 2004 ja 2005 kuuluvat, tapauksesta riippuen, ainoastaan ne 7 ryhmän tai nimikkeen 1105 tai 1106 tuotteet (ei kuitenkaan 8 ryhmän tuotteista valmistetut hienot tai karkeat jauhot taikka jauhe), jotka on valmistettu tai säilötty muulla tavalla kuin 1 huomautuksen a alakohdassa mainitulla tavalla. 4. Tomaattimehu, jonka kuiva-ainepitoisuus on vähintään 7 painoprosenttia luokitellaan nimikkeeseen Nimikkeessä 2007 tarkoitetaan ilmaisulla keittämällä valmistetut lämpökäsittelyä ilmakehän paineessa tai alennetussa paineessa tarkoituksena lisätä tuotteen viskositeettia vesipitoisuutta vähentämällä tai muulla tavoin. 6. Nimikkeessä 2009 tarkoitetaan ilmaisulla käymättömät ja lisättyä alkoholia sisältämättömät mehut mehuja, joiden alkoholipitoisuus (ks. 22 ryhmän 2 huomautus) on enintään 0,5 tilavuusprosenttia. Alanimikehuomautuksia 1. Alanimikkeessä tarkoitetaan ilmaisulla homogenoidut kasvikset kasviksista koostuvia hienoksi homogenoituja, pikkulasten ruoaksi tai dieettitarkoituksiin myytäviä valmisteita, nettopainoltaan enintään 250 gramman vähittäismyyntipakkauksissa. Tätä määritelmää sovellettaessa huomiota ei kiinnitetä vähäisiin määriin muita aineita, joita on voitu lisätä valmisteeseen maustamis-, säilömis- tai muussa tarkoituksessa. Näissä valmisteissa voi olla pieniä määriä silmin havaittavia kasvispaloja. Alanimike on etusijalla nimikkeen 2005 kaikkiin muihin alanimikkeisiin nähden. 2. Alanimikkeessä tarkoitetaan ilmaisulla homogenoidut valmisteet hedelmistä koostuvia hienoksi homogenoituja, pikkulasten ruoaksi tai dieettitarkoituksiin myytäviä valmisteita, nettopainoltaan enintään 250 gramman vähittäismyyntipakkauksissa. Tätä määritelmää sovellettaessa huomiota ei kiinnitetä vähäisiin määriin muita aineita, joita on voitu lisätä valmisteeseen maustamis-, säilömis- tai muussa tarkoituksessa. Näissä valmisteissa voi olla pieniä määriä silmin havaittavia hedelmäpaloja. Alanimike on etusijalla nimikkeen 2007 kaikkiin muihin alanimikkeisiin nähden. 3. Alanimikkeissä , , , , ja tarkoitetaan ilmaisulla Brix-arvo Brix-areometrillä 20 C:n lämpötilassa mitattua Brix-astetta tai 20 C:n lämpötilassa mitattua refraktometrin taitekerroinlukemaa sakkaroosiprosentteina ilmaistuna; jos mittaus on tehty muussa lämpötilassa, korjataan tulos vastaamaan mittausta 20 C:n lämpötilassa. Lisähuomautuksia 1. Nimikkeeseen 2001 kuuluvissa etikan tai etikkahapon avulla valmistetuissa tai säilötyissä kasviksissa, hedelmissä, pähkinöissä ja muissa syötävissä kasvinosissa on oltava vapaata haihtuvaa happoa etikkahappona ilmaistuna vähintään 0,5 painoprosenttia. Tämän lisäksi alanimikkeeseen kuuluvien sienien suolapitoisuus saa olla enintään 2,5 painoprosenttia. 2. a) Tähän ryhmään kuuluvien tuotteiden sisältämällä sakkaroosina ilmaistulla eri sokereiden määrällä (sokeripitoisuudella) tarkoitetaan refraktometrin avulla 20 C:n lämpötilassa täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 974/2014 liitteessä kuvatun menetelmän mukaisesti saatua lukemaa, joka on kerrottu yhdellä seuraavista kertoimista: 0,93 alanimikkeisiin , , ja kuuluvien tuotteiden osalta, 0,95 muihin nimikkeisiin kuuluvien tuotteiden osalta.

19 L 312/152 FI Euroopan unionin virallinen lehti b) Nimikkeen 2009 alanimikkeissä tarkoitetaan ilmaisulla Brix-arvo refraktometrin avulla 20 C:n lämpötilassa täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 974/2014 liitteessä kuvatun menetelmän mukaisesti saatua lukemaa. 3. Alanimikkeiden , , ja tuotteita pidetään lisättyä sokeria sisältävinä, kun niiden sokeripitoisuus on suurempi kuin jäljempänä esitetyt hedelmälajin tai syötävän kasvinosan mukaiset painoprosenttimäärät: ananakset ja viinirypäleet: 13 painoprosenttia muut hedelmät, myös hedelmäsekoitukset ja muut syötävät kasvinosat: 9 painoprosenttia. 4. Alanimikkeissä , , , , , , , sekä tarkoitetaan ilmaisulla: todellinen alkoholipitoisuus (% mas) puhtaan alkoholin kilomäärää 100 kg:ssa tuotetta; % mas alkoholin massapitoisuuden yksikköä. 5. Seuraavia kohtia sovelletaan tuotteisiin sellaisina kuin ne esitetään tullille. a) Nimikkeen 2009 tuotteissa tarkoitetaan ilmaisulla lisätyn sokerin määrä sokeripitoisuutta vähennettynä jäljempänä esitetyillä mehulajin mukaisilla luvuilla: sitruuna- tai tomaattimehu: 3, viinirypälemehu: 15, muut hedelmä- tai kasvismehut, myös sekamehut: 13. b) Lisättyä sokeria sisältävät hedelmämehut, joiden Brix-arvo on enintään 67 ja joissa on vähemmän kuin 50 painoprosenttia hedelmämehua, menettävät nimikkeeseen 2009 kuuluvien hedelmämehujen alkuperäisen luonteen. Edellä olevaa b alakohtaa ei sovelleta tiivistettyihin luonnonhedelmämehuihin. Tiivistetyt luonnonhedelmämehut voidaan näin ollen luokitella nimikkeeseen Alanimikkeissä ja tarkoitetaan ilmaisulla tiivistetty viinirypälemehu (mukaan lukien rypäleen puristemehu grape must ) viinirypälemehua (mukaan lukien rypäleen puristemehu grape must ), jolle on refraktometrin avulla 20 C:n lämpötilassa saatu lukema, joka on vähintään 50,9 prosenttia (laitetta on käytetty täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 974/2014 liitteessä määrätyn menetelmän mukaisesti). 7. Alanimikkeissä , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ja tarkoitetaan ilmaisulla trooppiset hedelmät guavoja, mangoja, mangostaneja, papaijoita, tamarindeja, cashew-omenoita, litsejä, jakkipuun hedelmiä, sapotilloja, passiohedelmiä, karamboloja ja pitahaijoja. 8. Alanimikkeissä , , , , , , , , , , , , , , , , ja tarkoitetaan ilmaisulla trooppiset pähkinät kookospähkinöitä, cashewpähkinöitä, parapähkinöitä, areca- eli betelpähkinöitä, koolapähkinöitä (colapähkinöitä) ja australianpähkinöitä (macadamiapähkinöitä). 9. Keittämisen, paahtamisen, maustamisen tai sokerin lisäämisen kaltaisilla muilla kuin 12 ryhmässä mainituilla tavoilla valmistetut tai säilötyt merilevät ja muut levät kuuluvat 20 ryhmään muista kasvinosista valmistettuina tuotteina. Tuoreet, jäähdytetyt, jäädytetyt tai kuivatut merilevät ja muut levät, myös jauhetut, kuuluvat nimikkeeseen Etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt kasvikset, hedelmät, pähkinät ja muut syötävät kasvinosat: kurkut ,6 kg/net eda muut: mango-chutney... vapaa Capsicum-sukuiset hedelmät, muut kuin makeat ja miedot paprikat.... 5

20 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ sokerimaissi (Zea mays var. saccharata)... 5,1 + 9,4 /100 kg/ jamssit, bataatit ja niiden kaltaiset syötävät kasvinosat, joissa on vähintään 5 painoprosenttia tärkkelystä... 8,3 + 3,8 /100 kg/ sienet oliivit makeat ja miedot paprikat trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät; palmunsydämet muut Muulla tavalla kuin etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt tomaatit: kokonaiset tai paloitellut tomaatit: kuoritut... 14, muut... 14, muut: kuiva-ainepitoisuus pienempi kuin 12 painoprosenttia: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 1 kg , tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 1 kg... 14,4 kuiva-ainepitoisuus vähintään 12 painoprosenttia mutta enintään 30 painoprosenttia: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 1 kg , tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 1 kg... 14,4 kuiva-ainepitoisuus suurempi kuin 30 painoprosenttia: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 1 kg , tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 1 kg... 14, Muulla tavalla kuin etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt sienet ja multasienet (tryffelit): Agaricus-sukuiset sienet: väliaikaisesti säilötyt, täysin kypsennetyt... 18, / 100 kg/net eda ( 2 ) kg/net eda muut... 18, / 100 kg/net eda ( 2 ) kg/net eda muut: multasienet (tryffelit)... 14, muut... 18, Muulla tavalla kuin etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt muut kasvikset, jäädytetyt, muut kuin nimikkeen 2006 tuotteet: perunat: kypsennetyt, mutta muuten valmistamattomat... 14,4 ( 1 ) Paljoustulli kannetaan valutetusta nettopainosta erillisenä toimenpiteenä. ( 2 ) WTO:n tariffikiintiö.

21 L 312/154 FI Euroopan unionin virallinen lehti muut: hienoina tai karkeina jauhoina taikka hiutaleina ,6 + EA ( 1 ) muut... 17, muut kasvikset sekä kasvissekoitukset: sokerimaissi (Zea mays var. saccharata)... 5,1 + 9,4 /100 kg/ net ( 2 ) hapankaali, kaprikset ja oliivit herneet (Pisum sativum) ja vihreät pavut... 19,2 muut, myös sekoitukset: kepasipulit, kypsennetyt, mutta muuten valmistamattomat... 14, muut... 17, Muulla tavalla kuin etikan tai etikkahapon avulla valmistetut tai säilötyt muut kasvikset, jäädyttämättömät, muut kuin nimikkeen 2006 tuotteet: homogenoidut kasvikset , perunat: hienoina tai karkeina jauhoina taikka hiutaleina ,8 + EA ( 1 ) muut: ohuina viipaleina, rasvassa kiehautetut, myös suolatut tai maustetut, ilmanpitävissä pakkauksissa, siinä tilassa välittömään kulutukseen soveltuvat... 14, muut... 14, herneet (Pisum sativum)... 19,2 pavut (Vigna spp. ja Phaseolus spp.): silvityt pavut , muut , parsa , oliivit ,8 kg/net eda sokerimaissi (Zea mays var. saccharata)... 5,1 + 9,4 /100 kg/ net ( 2 ) muut kasvikset sekä kasvissekoitukset: bambunidut , muut: Capsicum-sukuiset hedelmät, muut kuin makeat ja miedot paprikat , kaprikset latva-artisokat , kasvissekoitukset... 17, hapankaali ( 1 ) Ks. liite 1. ( 2 ) Paljoustulli kannetaan valutetusta nettopainosta erillisenä toimenpiteenä.

22 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/ muut... 17, Sokerilla säilötyt (valellut, lasitetut tai kandeeratut) kasvikset, hedelmät, pähkinät, hedelmänkuoret ja muut kasvinosat: inkivääri... vapaa muut: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia: kirsikat ,9 /100 kg/ trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät... 12, /100 kg/ muut ,9 /100 kg/ muut: trooppiset hedelmät ja trooppiset pähkinät... 12, muut Keittämällä valmistetut hillot, hedelmähyytelöt, marmelaatit, hedelmä- ja pähkinäsoseet sekä hedelmä- ja pähkinäpastat, myös lisättyä sokeria tai muuta makeutusainetta sisältävät: homogenoidut valmisteet: sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia ,2 /100 kg/ muut: trooppisista hedelmistä valmistetut muut muut: sitrushedelmistä valmistetut: sokeripitoisuus suurempi kuin 30 painoprosenttia /100 kg/ sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia mutta enintään 30 painoprosenttia ,2 /100 kg/ muut... 21, muut: sokeripitoisuus suurempi kuin 30 painoprosenttia: luumusose ja -pasta, tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 100 kg teolliseen valmistukseen tarkoitetut ( 1 )... 22, kastanjasose ja -pasta ,7 /100 kg/ muut: kirsikoista valmistetut /100 kg/ ( 1 ) Tähän alanimikkeeseen luokiteltaessa on noudatettava asiaa koskevissa Euroopan unionin säännöksissä määrättyjä edellytyksiä (ks. komission asetuksen (ETY) N:o 2454/ artikla (EYVL L 253, , s. 1)).

23 L 312/156 FI Euroopan unionin virallinen lehti mansikoista valmistetut /100 kg/ vadelmista valmistetut /100 kg/ muut /100 kg/ sokeripitoisuus suurempi kuin 13 painoprosenttia mutta enintään 30 painoprosenttia ,2 /100 kg/ muut: trooppisista hedelmistä ja trooppisista pähkinöistä valmistetut muu Muulla tavalla valmistetut tai säilötyt hedelmät, pähkinät ja muut syötävät kasvinosat, myös lisättyä sokeria, muuta makeutusainetta tai alkoholia sisältävät, muualle kuulumattomat: pähkinät, maapähkinät ja muut siemenet, myös näiden sekoitukset: maapähkinät: maapähkinävoi... 12,8 muut, tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino: suurempi kuin 1 kg ,2 enintään 1 kg: paahdetut muut... 12, muut, myös sekoitukset: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 1 kg: trooppiset pähkinät; sekoitukset, jotka sisältävät vähintään 50 painoprosenttia trooppisia pähkinöitä... 7 muut: paahdetut mantelit ja pistaasipähkinät muut... 11,2 tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino enintään 1 kg: trooppiset pähkinät; sekoitukset, jotka sisältävät vähintään 50 painoprosenttia trooppisia pähkinöitä... 8 muut: paahdetut pähkinät: mantelit ja pistaasipähkinät... 10, muut muut... 12, ananakset: lisättyä alkoholia sisältävät: tuotetta lähinnä olevan pakkauksen nettopaino suurempi kuin 1 kg:

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 16 RYHMÄ

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 16 RYHMÄ L 285/134 FI Euroopan unionin virallinen lehti 30.10.2015 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET 9 9 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 902 täytettyjä

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET 9 9 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 902 täytettyjä

Lisätiedot

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET

19 RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET RYHMÄ VILJASTA, JAUHOISTA, TÄRKKELYKSESTÄ TAI MAIDOSTA VALMISTETUT TUOTTEET; LEIPOMATUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) elintarvikevalmisteet (lukuun ottamatta nimikkeen 02 täytettyjä

Lisätiedot

17 RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET

17 RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET Huomautus. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kaakaota sisältävät sokerivalmisteet (nimike 806); b) kemiallisesti puhtaat sokerit [lukuun ottamatta sakkaroosia, laktoosia, maltoosia,

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); 21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0712 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TU- PAKKA JA VALMISTETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TU- PAKKA JA VALMISTETUT TUPAKANKORVIKKEET 6 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TU- PAKKA JA VALMISTETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla "pelletit" tuotteita,

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TU- PAKKA JA VALMISTETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TU- PAKKA JA VALMISTETUT TUPAKANKORVIKKEET IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TU- PAKKA JA VALMISTETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla "pelletit" tuotteita,

Lisätiedot

Pöytäkirja N:o 1. Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa

Pöytäkirja N:o 1. Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa Pöytäkirja N:o 1 Yhteisön ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen jalostettujen maataloustuotteiden kauppa 1 artikla 1. Yhteisö ja Bosnia ja Hertsegovina soveltavat jalostettuihin maataloustuotteisiin liitteissä

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); 21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0712 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ 520 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Protokolle Finnisch (Normativer Teil) 1 von 429 PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ CE/MTN/P1/fi 1 2

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 31.10.2018 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 273/135 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 31.10.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 282/135 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET

IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET 28.10.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 294/135 IV JAKSO ELINTARVIKETEOLLISUUDEN TUOTTEET; JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA; TUPAKKA JA VALMIS- TETUT TUPAKANKORVIKKEET Huomautus 1.

Lisätiedot

EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus. LIITE III b. Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille,

EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus. LIITE III b. Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille, FI FI FI EU:n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus LIITE III b Serbian tariffimyönnytykset yhteisön maataloustuotteille, joita tarkoitetaan VAS:n 27 artiklan 2 kohdan b alakohdassa Tässä

Lisätiedot

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa. L 313/52 Euroopan unionin virallinen lehti 28.11.2009 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 1154/2009, annettu 27 päivänä marraskuuta 2009, neuvoston asetuksen (EY) N:o 747/2001 muuttamisesta tiettyjä Israelista peräisin

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 072 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 090);

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 19.9.2014 COM(2014) 597 final ANNEX 1 LIITTEET asiakirjaan Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi Ukrainasta peräisin oleviin tavaroihin sovellettavien tullien

Lisätiedot

PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet

PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet 1 / 30 ' Tilastokeskus PRODCOM-luettelo 2015 / A. Tuotteet Toimiala 10 Elintarvikkeiden valmistus Sarake 'Tuotannon tyyppi' kertoo, mitä tietoja nimikkeestä tiedustellaan: S = myyty tuotanto, T = myyty

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus: Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus: Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus EUROOPAN KOMISSIO Strasbourg 11.3. COM() 166 final ANNEX 2 LIITTEET asiakirjaan Ehdotus: Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus Ukrainasta peräisin oleviin tavaroihin sovellettavien tullien alentamisesta

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EU)

KOMISSION ASETUS (EU) L 63/2 Euroopan unionin virallinen lehti 10.3.2011 ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 230/2011, annettu 9 päivänä maaliskuuta 2011, neuvoston asetuksen (EY) N:o 2/95 muuttamisesta Norjasta peräisin olevia

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.1.2001 KOM(2001) 19 lopullinen 2001/0022 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden Euroopan unionina toimivien jäsenvaltioiden sekä Slovenian

Lisätiedot

EU:n ja Serbian välinen väliaikainen sopimus LIITE IV. Yhteisön myönnytykset Serbian kalastustuotteille,

EU:n ja Serbian välinen väliaikainen sopimus LIITE IV. Yhteisön myönnytykset Serbian kalastustuotteille, EU:n ja Serbian välinen väliaikainen sopimus LIITE IV Yhteisön myönnytykset Serbian kalastustuotteille, joita tarkoitetaan väliaikaisen sopimuksen 14 artiklassa Seuraavien Serbian alkuperätuotteiden tuonnissa

Lisätiedot

4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET

4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET 4 RYHMÄ MAITO JA MEIJERITUOTTEET; LINNUNMUNAT; LUONNONHUNAJA; MUUALLE KUULUMATTOMAT ELÄINPERÄISET SYÖTÄVÄT TUOTTEET Huomautuksia. Ilmaisulla "maito" tarkoitetaan sekä täysmaitoa että maitoa, josta rasva

Lisätiedot

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET

20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET 20 RYHMÄ KASVIKSISTA, HEDELMISTÄ, PÄHKINÖISTÄ TAI MUISTA KASVINOSISTA VALMISTETUT TUOTTEET Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kasvikset, hedelmät ja pähkinät, jotka on valmistettu tai säilötty

Lisätiedot

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät.

8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET. 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 8 RYHMÄ SYÖTÄVÄT HEDELMÄT JA PÄHKINÄT; SITRUSHEDELMIEN JA MELONIN KUORET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu syötäväksi kelpaamattomat hedelmät ja pähkinät. 2. Jäähdytetyt hedelmät ja pähkinät on

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ CE/MTN/P1/fi 1 1 ARTIKLA 1. Yhteisö ja Montenegro soveltavat liitteissä I ja II lueteltuja tulleja jalostettuihin

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.1.2016 COM(2016) 8 final ANNEX 5 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen

Lisätiedot

Corrigendum: Annule et remplace le document COM(2015) 183 final annexe 2 part 3/3 du 30.4.2015 Ne concerne que les versions ES, FI, SV, PL et SL.

Corrigendum: Annule et remplace le document COM(2015) 183 final annexe 2 part 3/3 du 30.4.2015 Ne concerne que les versions ES, FI, SV, PL et SL. EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 1.6.2015 COM(2015) 183 final ANNEX 2 PART 3/3 Corrigendum: Annule et remplace le document COM(2015) 183 final annexe 2 part 3/3 du 30.4.2015 Ne concerne que les versions ES, FI,

Lisätiedot

L 348/36 Euroopan unionin virallinen lehti 24.12.2008

L 348/36 Euroopan unionin virallinen lehti 24.12.2008 L 348/36 Euroopan unionin virallinen lehti 24.12.2008 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 1344/2008 annettu 23 päivänä joulukuuta 2008 asetuksessa (ETY) N:o 3846/87 vahvistetun maataloustukien vientitukinimikkeistön

Lisätiedot

SOKEREISTA (AD S/Z) JA JAUHOISTA (AD F/M) KANNETTAVAT LISÄTULLIT JA LISÄKOODIT

SOKEREISTA (AD S/Z) JA JAUHOISTA (AD F/M) KANNETTAVAT LISÄTULLIT JA LISÄKOODIT Liite 3.2 MAATALOUDEN MAKSUOSIEN (EA) LISÄKOODIT SOKEREISTA (AD S/Z) JA JAUHOISTA (AD F/M) KANNETTAVAT LISÄTULLIT JA LISÄKOODIT Maatalouden maksuosa (EA) ja tarvittaessa tietynlaisista sokereista kannettava

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.12.2011 KOM(2011) 926 lopullinen 2011/0457 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Israelin valtion välisen, Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ

PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ 520 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Protokolle Finnisch (Normativer Teil) 1 von 429 PÖYTÄKIRJA N:o 1 JALOSTETTUJEN MAATALOUSTUOTTEIDEN KAUPASTA YHTEISÖN JA MONTENEGRON VÄLILLÄ CE/MTN/P1/fi 1 2

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos NEUVOSTON ASETUS FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 17.01.2001 KOM(2001) 23 lopullinen 2001/0020 (ACC) Luonnos NEUVOSTON ASETUS tiettyjen Välimeren alueen maiden kanssa tehtyjen sopimusten nojalla etuuskohteluun oikeutettujen

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /...,

LIITE. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /..., EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.5.2016 C(2016) 2835 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /..., Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 täydentämisestä tuonti-

Lisätiedot

Laki. makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain muuttamisesta

Laki. makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain muuttamisesta Laki makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain (1127/2010)

Lisätiedot

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU 23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU Huomautus. Nimikkeeseen 2309 kuuluvat muualle kuulumattomat tuotteet, jollaisia käytetään eläinten ruokintaan ja jotka on saatu

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2016) 173 final - LIITE 4 OSA 1/7.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2016) 173 final - LIITE 4 OSA 1/7. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. huhtikuuta 216 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 216/91 (NLE) 614/16 ADD 4 WTO 9 SERVICES 4 COLAC 18 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 4. huhtikuuta 216 Vastaanottaja:

Lisätiedot

NVA. VEROILMOITUS 1 (5) Valtuutettu varastonpitäjä MAKEIS-, JÄÄTELÖ- JA VIRVOITUSJUOMAVERO. Verovelvollisen nimi tullipiirille.

NVA. VEROILMOITUS 1 (5) Valtuutettu varastonpitäjä MAKEIS-, JÄÄTELÖ- JA VIRVOITUSJUOMAVERO. Verovelvollisen nimi tullipiirille. NVA VEROILMOITUS 1 (5) Valtuutettu varastonpitäjä MAKEIS-, JÄÄTELÖ- JA VIRVOITUSJUOMAVERO Verovelvollisen nimi tullipiirille Osoite Verokausi Asiakkaan viite Y-tunnus Valmisteverotustunnus tai yhteisilmoitustunnus

Lisätiedot

HE 4/1998 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 4/1998 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 4/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi makeis- ja vilvoitusjuomaverosta annetun lain 5 :n ja lain liitteenä olevan virvoitusjuomaverotaulukon muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Neuvoston asetus

LIITTEET. asiakirjaan. Neuvoston asetus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.1.2014 COM(2013) 943 final ANNEXES 1 to 5 LIITTEET asiakirjaan Neuvoston asetus elintarvikkeiden ja rehujen radioaktiivisen saastumisen sallituista enimmäistasoista ydinonnettomuuden

Lisätiedot

II JAKSO KASVITUOTTEET 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ

II JAKSO KASVITUOTTEET 6 RYHMÄ ELÄVÄT PUUT JA MUUT ELÄVÄT KASVIT; SIPULIT, JUURET JA NIIDEN KALTAISET TUOTTEET; LEIKKOKUKAT JA LEIKKOVIHREÄ 30.10.2015 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 285/85 II JAKSO KASVITUOTTEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelleteiksi valmistetut lieriön, kuulan tai vastaavan muotoisia tuotteita,

Lisätiedot

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU 23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU Huomautus. Nimikkeeseen 2309 kuuluvat muualle kuulumattomat tuotteet, jollaisia käytetään eläinten ruokintaan ja jotka on saatu

Lisätiedot

PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet

PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet 1 / 32 ' Tilastokeskus PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet Toimiala 10 Elintarvikkeiden valmistus Sarake 'Tuotannon tyyppi' kertoo, mitä tietoja nimikkeestä tiedustellaan: S = myyty tuotanto, T = myyty

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.11.2002 KOM(2002) 643 lopullinen 2002/0270 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Latvian tasavallan välisestä assosiaatiosta

Lisätiedot

22 RYHMÄ JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA

22 RYHMÄ JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA 22 RYHMÄ JUOMAT, ETYYLIALKOHOLI (ETANOLI) JA ETIKKA Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) tässä ryhmässä mainitut tuotteet (muut kuin nimikkeeseen 2209 kuuluvat), jotka on valmistettu ruoanlaittoa

Lisätiedot

N:o 117 461. Huomautus: Jälkiruoat, makeiset ja niiden kaltaiset tuotteet. vähäenergiaiset tai lisättyä sokeria sisältämättömät

N:o 117 461. Huomautus: Jälkiruoat, makeiset ja niiden kaltaiset tuotteet. vähäenergiaiset tai lisättyä sokeria sisältämättömät N:o 117 461 Huomautus: Liite 1. Aineen E 952, syklaamihappo ja sen Na- ja Ca-suolat, käytettävät enimmäismäärät on ilmaistu vapaana happona. 2. Aineen E 954, sakariini ja sen Na-, K- ja Ca-suolat, käytettävät

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 29.3.2017 COM(2017) 153 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan ehdotus neuvoston päätökseksi ETA:n sekakomiteassa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta sopimuksen 8 artiklan

Lisätiedot

LIITE. Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen IV osaston liite I-A LIITE II (2 OSA)

LIITE. Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen IV osaston liite I-A LIITE II (2 OSA) EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.5.2013 COM(2013) 290 final Liite II - 2/22 osa LIITE Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Ukrainan välisen assosiaatiosopimuksen IV osaston liite I-A LIITE II (2 OSA)

Lisätiedot

Euroopan unionin virallinen lehti C 326/331 LIITTEET

Euroopan unionin virallinen lehti C 326/331 LIITTEET 26.10.2012 Euroopan unionin virallinen lehti C 326/331 LIITTEET 26.10.2012 Euroopan unionin virallinen lehti C 326/333 LIITE I LUETTELO, JOHON VIITATAAN EUROOPAN UNIONIN TOIMINNASTA TEHDYN SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.213 COM(213) 779 final 213/385 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian väliseen vakautus-

Lisätiedot

LIITE LIITE III. Assosiaatiosopimus Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välillä.

LIITE LIITE III. Assosiaatiosopimus Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välillä. EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.3.2014 COM(2014) 149 final ANNEX 3 LIITE LIITE III Assosiaatiosopimus Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Georgian välillä asiakirjaan

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.9.2014 COM(2014) 576 final ANNEX 2 PART 2/2 LIITE asiakirjaan ehdotus neuvoston päätökseksi Länsi-Afrikan valtioiden, ECOWAS:n ja UEMOA:n sekä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden

Lisätiedot

Ruoka-aineiden ph-vertailua

Ruoka-aineiden ph-vertailua Ruoka-aineiden ph-vertailua Pikakäännös, tarkoitettu refluksivaivaisille. Voi kopioida, muokata ja jakaa täysin vapaasti. "Ehkä haitallinen" käännetty merkinnästä PHF eli Potentially hazardous food, "Ei

Lisätiedot

5730/16 ADD 10 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 10

5730/16 ADD 10 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 10 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) 5730/16 ADD 10 ACP 19 WTO 19 COAFR 19 RELEX 68 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin

Lisätiedot

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä.

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. 1973L0241 FI 01.01.1981 008.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. B NEUVOSTON DIREKTIIVI, annettu 24 päivänä heinäkuuta 1973, elintarvikkeena

Lisätiedot

II JAKSO KASVITUOTTEET

II JAKSO KASVITUOTTEET 31.10.2014 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 312/85 II JAKSO KASVITUOTTEET Huomautus 1. Tässä jaksossa tarkoitetaan ilmaisulla pelleteiksi valmistetut lieriön, kuulan tai vastaavan muotoisia tuotteita,

Lisätiedot

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT

LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT LIITTEET JA PÖYTÄKIRJAT LIITE 1 Luettelo 7 ja 12 artiklassa tarkoitetuista harmonoidun järjestelmän 25-97 ryhmään kuuluvista maataloustuotteista ja jalostetuista maataloustuotteista LIITE 2 Sopimuksen

Lisätiedot

5730/16 ADD 6 UH/isk DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 6. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE)

5730/16 ADD 6 UH/isk DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 6. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) 5730/16 DD 6 CP 19 WTO 19 COFR 19 RELEX 68 SÄÄDÖKSET J MUUT VÄLINEET sia: Euroopan unionin ja sen

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 5. syyskuuta 2008 (OR. en) 8066/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0056 (ACC) COWEB 92

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 5. syyskuuta 2008 (OR. en) 8066/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0056 (ACC) COWEB 92 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 5. syyskuuta 2008 (OR. en) 8066/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0056 (ACC) COWEB 92 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Albanian

Lisätiedot

5730/16 ADD 2 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 2. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE)

5730/16 ADD 2 UH/tia DGC 1B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) 5730/16 ADD 2. Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. toukokuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0003 (NLE) 5730/16 ADD 2 ACP 19 WTO 19 COAFR 19 RELEX 68 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin

Lisätiedot

31 RYHMÄ LANNOITTEET

31 RYHMÄ LANNOITTEET 31 RYHMÄ LANNOITTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0511 eläimenveri; b) erilliset kemiallisesti määritellyt yhdisteet (lukuun ottamatta niitä, jotka vastaavat 2 huomautuksen a

Lisätiedot

VIII JAKSO 41 RYHMÄ RAAKAVUODAT JA -NAHAT (MUUT KUIN TURKISNAHAT) SEKÄ MUOKATTU NAHKA

VIII JAKSO 41 RYHMÄ RAAKAVUODAT JA -NAHAT (MUUT KUIN TURKISNAHAT) SEKÄ MUOKATTU NAHKA VIII JAKSO RAAKAVUODAT JA -NAHAT, MUOKATTU NAHKA, TURKISNAHAT JA NIISTÄ VALMISTETUT TAVA- RAT; SATULA- JA VALJASTEOKSET; MATKATARVIKKEET, KÄSILAUKUT JA NIIDEN KALTAISET SÄILYTYSESINEET; SUOLESTA VALMISTETUT

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.2.2016 COM(2016) 84 final ANNEX 4 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin sekä Islannin, Liechtensteinin ruhtinaskunnan ja Norjan kuningaskunnan välisen,

Lisätiedot

9393/10 HKE/mrc DG E

9393/10 HKE/mrc DG E EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 28. toukokuuta 2010 (OR. en) 9393/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0038 (NLE) ACP 135 COAFR 170 WTO 153 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS EU Etelä-Afrikka

Lisätiedot

12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU

12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU 12 RYHMÄ ÖLJYSIEMENET JA -HEDELMÄT; ERINÄISET SIEMENET JA HEDELMÄT; TEOLLISUUS- JA LÄÄKE- KASVIT; OLJET JA KASVIREHU Huomautuksia 1. Nimikkeeseen 1207 kuuluvat muun muassa palmunpähkinät ja -ytimet, puuvillansiemenet,

Lisätiedot

LUETTELO PÖYTÄKIRJOISTA. Pöytäkirja nro 2 jalostettujen maataloustuotteiden kaupasta Albanian ja yhteisön välillä

LUETTELO PÖYTÄKIRJOISTA. Pöytäkirja nro 2 jalostettujen maataloustuotteiden kaupasta Albanian ja yhteisön välillä 521 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - Protokolle Finnisch (Normativer Teil) 1 von 373 LUETTELO PÖYTÄKIRJOISTA Pöytäkirja nro 1 rauta- ja terästuotteista Pöytäkirja nro 2 jalostettujen maataloustuotteiden

Lisätiedot

7 RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT

7 RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT 7 RYHMÄ KASVIKSET SEKÄ TIETYT SYÖTÄVÄT KASVIT, JUURET JA MUKULAT Huomautuksia. Tähän ryhmään eivät kuulu nimikkeen 24 rehuaineet. 2. Nimikkeissä 0709-072 tarkoitetaan ilmaisulla "kasvikset" myös syötäviä

Lisätiedot

2007-2008 HYVÄKSYTYT TEKSTIT. Istunto. torstai. 24. toukokuuta 2007 P6_TA-PROV(2007)05-24 VÄLIAIKAINEN PAINOS PE 389.517

2007-2008 HYVÄKSYTYT TEKSTIT. Istunto. torstai. 24. toukokuuta 2007 P6_TA-PROV(2007)05-24 VÄLIAIKAINEN PAINOS PE 389.517 2007-2008 HYVÄKSYTYT TEKSTIT Istunto torstai 24. toukokuuta 2007 P6_TA-PROV(2007)05-24 VÄLIAIKAINEN PAINOS PE 389.517 SISÄLTÖ PARLAMENTIN HYVÄKSYMÄT TEKSTIT P6_TA-PROV(2007)0207 Maatalouden yhteinen markkinajärjestely

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 14.3.2008 KOM(2008) 139 lopullinen 2008/0057 (AVC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Albanian tasavallan vakautus-

Lisätiedot

6960/16 VVP/isk DGC 2A. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 12. huhtikuuta 2016 (OR. en) 6960/16. Toimielinten välinen asia: 2016/0051 (NLE)

6960/16 VVP/isk DGC 2A. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 12. huhtikuuta 2016 (OR. en) 6960/16. Toimielinten välinen asia: 2016/0051 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. huhtikuuta 2016 (OR. en) 6960/16 Toimielinten välinen asia: 2016/0051 (NLE) AELE 13 EEE 10 N 15 ISL 10 FL 12 MI 140 PECHE 73 UD 56 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia:

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön 16.7.2014 L 209/5 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön EUROOPAN KOMISSIO, joka ottaa huomioon

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja D038011/03 Liite 1.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja D038011/03 Liite 1. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. maaliskuuta 2015 (OR. en) 7159/15 ADD 1 DENLEG 36 AGRI 120 SAN 69 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 11. maaliskuuta 2015 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

koristeluun, kuorruttamiseen ja täytteeseen

koristeluun, kuorruttamiseen ja täytteeseen koristeluun, kuorruttamiseen ja täytteeseen Leipurin Oy Tahkotie 1 E 2, 01530 Vantaa Puh. (09) 52170 Fax. (09) 521 2121 www.leipurin.com ISO 9001 BUREAU VERITAS Certification KORISTELUUN Krokanttistreussel

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräitä elintarvikkeita koskevista vaatimuksista

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräitä elintarvikkeita koskevista vaatimuksista 264/2012 Dokumentin versiot Viitetiedot På svenska Annettu Helsingissä 24 päivänä toukokuuta 2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräitä elintarvikkeita koskevista vaatimuksista Maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

BARRY CALLEBAUTIN UUTUUDET

BARRY CALLEBAUTIN UUTUUDET BARRY CALLEBAUTIN UUTUUDET www.leipurin.com 21 Canache-täyte 2x10 kg Tuotenumero: 910010 Canache-tyyppinen kuorrute ja täyte, joka voidaan maustaa alkoholimausteilla tai aromeilla. Canache-täyte, kiiltävä

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 19.07.2002 KOM(2002) 409 lopullinen 2002/0166 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Norjan kuningaskunnan välisen sopimuksen tekemisestä kirjeenvaihtona

Lisätiedot

Bryssel COM(2015) 344 final ANNEX 1 LIITE

Bryssel COM(2015) 344 final ANNEX 1 LIITE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 16.7.15 COM(15) 344 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus NEUVOSTON ASETUS tiettyjä kalastustuotteita koskevien unionin autonomisten tariffikiintiöiden avaamisesta ja hallinnoinnista

Lisätiedot

LEIPURIN KONDIS KAMPANJA KEVÄT 2010

LEIPURIN KONDIS KAMPANJA KEVÄT 2010 LEIPURIN KONDIS KAMPANJA KEVÄT 2010 Kampanja-aika 1.2.-30.4.2010 www.leipurin.com Leipurin Oy PL 40 (Kutojantie 4), 02631 Espoo Puh. (09) 52170 Fax. (09) 521 2121 KONDISKEVÄT 920248 Leipurin Appelsiini-omenatäyte,

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 189/2010 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 189/2010 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 189/2010 vp Hallituksen esitys laiksi makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta sekä eräiden valmisteverotusta koskevien lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.4.2018 COM(2018) 197 final ANNEX 2 PART 2/3 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin ja Singaporen tasavallan välisen vapaakauppasopimuksen allekirjoittamisesta

Lisätiedot

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Tullausyksikkö Heidi Broms Yleiskirje 7.3.2013 Nro 29/2013 Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Nimikemuutoksia Nimike Tavara Tariffin mukainen tulli; K; S Lisäpaljous Liite voimassa 1.3.2013 lukien: 0207

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan NEUVOSTON PÄÄTÖS

LIITE. asiakirjaan NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 6.10.2016 COM(2016) 641 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Bosnia ja Hertsegovinan väliseen vakautus- ja assosiaatiosopimukseen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 12.5.2003 KOM(2003) 247 lopullinen 2003/0098 (ACC) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS Liettuasta peräisin olevien tiettyjen jalostettujen maataloustuotteiden tuontia ja Liettuaan

Lisätiedot

Kansainväliset luokitukset ja niiden käyttö tilastoinnissa

Kansainväliset luokitukset ja niiden käyttö tilastoinnissa Kansainväliset luokitukset ja niiden käyttö tilastoinnissa - Mitä ovat kv-luokitukset - Periaatteista ja tavoitteista - Etuja ja ongelmia - Elintarvikkeet (perunat) eri luokituksissa Mitä ovat kansainväliset

Lisätiedot

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä!

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! pullaa - jauhoa, maitoa, kananmunaa, leivinjauhetta,, margariinia... leipää - jauhoa, leivinjauhetta,, maitoa/ kalakeittoa -, kalaa (esim. lohta), tilliä, perunaa, kermaa,,

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

I JAKSO ELÄVÄT ELÄIMET JA ELÄINTUOTTEET. 1. Ryhmä

I JAKSO ELÄVÄT ELÄIMET JA ELÄINTUOTTEET. 1. Ryhmä I JAKSO ELÄVÄT ELÄIMET JA ELÄINTUOTTEET 1. Ryhmä 0106 90 00 Nivelmadot (Annelida Polychaeta), joista käytetään toisinaan nimitystä merimadot. Kyse on meren rannikoilla elävistä eläimistä, joita käytetään

Lisätiedot

Natriumvetyasetaatti. Askorbiinihappo. Natriumaskorbaatti. Kalsiumaskorbaatti. Kaliumlaktaatti. Sitruunahappo. Kalsiumsitraatit

Natriumvetyasetaatti. Askorbiinihappo. Natriumaskorbaatti. Kalsiumaskorbaatti. Kaliumlaktaatti. Sitruunahappo. Kalsiumsitraatit 2 109/2011 Liite Liite 2: Korvataan taulukon kohta Kypsentämättömät jauhelihasta tehdyt pakatut valmisteet seuraavasti: Kypsentämättömät E 261 Kaliumasetaatti quantum satis jauhelihasta tehdyt pakatut

Lisätiedot

HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI

HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI JOUTSAN KUNTA JA LUHANGAN KUNTA Liite 4 Tekninen toimi/ TUKKUTUOTTEET (KUIVAT ELINTARVIKKEET) Ravitsemispalvelut HINTAVERTAILU KESPRO Meiranova Oy WIHURI tai NÄKKILEIPÄ, KORPUT JA KEKSIT Koulu-näkkileipä,

Lisätiedot

Kirkkopyhien leivosten reseptit

Kirkkopyhien leivosten reseptit Kirkkopyhien leivosten reseptit Adventin leivos: mantelihyydyke Mantelihyydyke maustekakkupohjalla (pax 100) Maustekakkupohja Voi Kg 0,600 Vehnäjauho Kg 1,800 Sokeri Kg 0,675 Sooda Kg 0,012 Inkivääri Kg

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT. Vuonna 1991 tehdyn tulopoliittisen kokonaissopimuksen

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT. Vuonna 1991 tehdyn tulopoliittisen kokonaissopimuksen 1994 vp - HE 11 HaJiituksen esitys EduskunnaiJe laiksi tullitariffilain liitteenä olevan tullitariffin väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Eräiden tuoreiden ja säilöttyjen hedelmien,

Lisätiedot

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.2013 COM(2013) 775 final ANNEX 1 LIITE ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS tiettyjä maatalous- ja teollisuustuotteita koskevien unionin autonomisten tariffikiintiöiden avaamisesta

Lisätiedot

TULLIHALLITUS. Helsinki 24.11.2011 Tullipiireille Yleiskirje N:o 196/010/11. Käyttötariffin (TKK II) muutoksia. Nimikemuutoksia

TULLIHALLITUS. Helsinki 24.11.2011 Tullipiireille Yleiskirje N:o 196/010/11. Käyttötariffin (TKK II) muutoksia. Nimikemuutoksia TULLIHALLITUS Helsinki 24.11.2011 Tullipiireille Yleiskirje N:o 196/010/11 Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Nimikemuutoksia Nimike Tavara Tariffin mukainen tulli; K; S Lisäpaljous Liite voimassa 8.10.2011

Lisätiedot

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Tullausyksikkö Heidi Broms Yleiskirje 13.1.2016 Nro 4/2016 Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Nimikemuutoksia Nimike Tavara Tariffin mukainen tulli; K; S Lisäpaljous Liite voimassa 13.12.2015 lukien: 7209

Lisätiedot

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti L 10/53 NEUVOSTON DIREKTIIVI 2001/111/EY, annettu 20 päivänä joulukuuta 2001, tietyistä elintarvikkeina käytettävistä sokereista EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka ottaa huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen

Lisätiedot

Kansallinen elintarviketietoasetus - pakkaamattomat elintarvikkeet ja niiden merkinnät

Kansallinen elintarviketietoasetus - pakkaamattomat elintarvikkeet ja niiden merkinnät Kansallinen elintarviketietoasetus - pakkaamattomat elintarvikkeet ja niiden merkinnät Elintarviketietoseminaari 17.10.2014, Helsinki Lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen Maa- ja metsätalousministeriö Elintarviketietoasetus

Lisätiedot

Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/03)

Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/03) 6.4.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 121/3 Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/03) Muutetaan neuvoston asetuksen (ETY) N:o 2658/87 ( 1 ) 9 artiklan

Lisätiedot