Kylmäsovellusten scroll-kompressorit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kylmäsovellusten scroll-kompressorit"

Transkriptio

1 1 Kylmäsovellusten scroll-kompressorit Kompressori on jokaisen kiertoprosessiin perustuvan kylmälaitoksen sydän. Se imee höyrystynyttä kylmäainetta matalapainepuolelta (imupuoli) korkeapainepuolelle (lauhdutinpuoli). Kompressorityyppejä on useita. Esim. scroll-, ruuvi-, rotaatio-, turbo ja mäntäkompressori. Tässä artikkelissa keskitymme kylmäsovellusten scroll-kompressoreihin. Scroll-kompressoreita käytetään yleisesti ilmastoinnin jäähdytyksessä (chiller). Scroll-kompressoreita käytetään yhä enemmän myös lämpöpumppusovelluksissa ja ne soveltuvatkin hyvin käytettäviksi moniin erilaisiin kylmäsovelluksiin Rakenne ja toiminta Danfoss scroll-kompressoreissa kampiakseli on asennettu pystysuoraan. Scroll-kierrukka on akselin yläpuolella. Scroll-kierukka koostuu yhdestä kiinteästä ja yhdestä pyörivästä kierukasta. Nämä kaksi kierukkaa mukautuvat toisiinsa, puristaen kylmäainetta spiraalinmuotoisessa rotaatiossa spiraalin ulkokehältä keskustaa kohden. Prosessin tuloksena kylmäaine puristuu askelittain (kierukan pyöriessä tilavuus kierukoiden välissä tiivistyy jatkuvasti kunnes rotaatio alkaa jälleen alusta), puristuminen on siis eri kierukan jokaisessa vaiheessa. Verrattuna mäntäkompressoriin, scroll-kompressori puristaa pienemmän määrän kylmäainetta useammin. Tämä johtaa pienempiin sykäyksiin. Asentajalle tämä tarkoittaa että äänenvaimentimia, jotka vaimentavat sykäyksiä, ei usein tarvita. Scroll-kompressorisovelluksissa onkin epätodennäköisempää, että laitoksessa esiintyy meluongelmia taikka kylmäainesykäyksistä johtuvia painekytkimien toimintahäiriöitä.

2 2 Kun kompressori on toiminnossa, toinen kierukoista puristuu toista vasten tietyllä keskipaineella, joka on summa rotaation eri vaiheista. Aluksi kierukat eivät ole täysin mukautuneet toisiinsa, viimeistään 72 tunnin kuluessa kierukat ovat täysin sopeutuneet toisiinsa, optimaalinen toiminto on nyt saavutettu. Scroll kierukan rakenne ja sopeutumien Käytössä scroll-kompressorin kierukat mukautuvat joustavasti toisiinsa, automaattisesti optimoiden mukautumisen toisiinsa. Asentajan tulisi huomata, että MLZ kompressoreiden suorituskyky saattava olla hieman alentunut, kun kompressori otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa. Normaalikäytössä alentunutta suorituskykya ei yleensä havaita. Mutta suorituskyvyn mittauksia ja testauksia tehtäessä on tärkeää, että asia huomioidaan.

3 3 Puristusprosessi Asennus ja huolto Kaikki Danfoss scroll-kompressorit ovat 100 % imukaasulla jäähdytettyjä. Siksi akustinen huppu voidaan aina asentaa, koska kompressori karkottaa kaiken ylimääräisen lämmön läpikulkevan kylmäaineen avulla. Näiden kompressoreiden kylmäpiirin putkiliitännät on sijoitettu päällekkäin. Imukaasuputki on pohjalla (iso liitäntä) ja kuumakaasuputki ylhäällä (pieni liitäntä). Molemmat liitännät ovat juotettavia ja kiinteästi asennettu kompressoriin. Scroll-kompressorin sisään on rakennettu takaiskuventtiili, joka estää scroll-kierukan pyörimistä takaperin, kun kompressori ei käy. Scroll-kompressorit ovat asennettu pehmustettujen kumityynyjen päälle. Kun ensimmäisen kerran törmäät scroll-kompressoriin, kannattaa muistaa, että kompressorin yläpää ja kansi (20 % kompressorin pinta-alasta) ovat tämän tyyppisissä kompressoreissa kuumia (kuumakaasulämpötilan lämpöisiä). Toisin kuin hermeettisissä mäntäkompressoreissa, johon tämä ei päde. Hermeettisissä mäntäkompressoreissa koko ulkokuori on imupuolella (paineputkea lukuun ottamatta), tämän takia ulkokuori ei ole kuuma. Korkeapainepuolen kuumakaasulämpötila on aina huomioitava scroll-kompressoreissa. Esim. MLZ scroll-kompressori ei myöskään ole mikään poikkeus tästä säännöstä jos sitä ajetaan tavallisessa höyrystymislämpötilassa -10 C. Tämä tarkoittaa, että kuumakaasulämpötila voi nousta poikkeuksellisissa tapauksissa jopa yli 100 C tämä ei ole ongelma kompressorin laakereille, scroll- kierukan rakenteelle taikka öljylle. Jos, kuitenkin kompressorin imukaasulämpötila pysyy pitkään huomattavasti alle sallitun raja-arvon (esim. jatkuvasti liikaa kuristavan höyrystinsäätimen säätimen takia jne.), tämä voi johtaa nopeasti paineliitännän liialliseen lämpötilaan. Tämän takia suosittelemme kuumakaasulämpötilan monitorointia ja varotoimintoa scrollkompressorilla toteutettuihin järjestelmiin, myös jälkiasennuksena jos ei alkuperäisesti asennettu.

4 4 Varotoiminto voidaan toteuttaa yksinkertaisesti mekaanisella termostaatilla (esim. KP 81). Katkaisuarvoa ei tarvitse asettaa tarkalleen sallittuun maksimiarvoon (maksimissaan 135 C, 120 C on hyvä nyrkkisääntö). Tehty useammalle kylmäaineelle MLZ scroll-kompressorit ovat hyväksytty käytettäväksi kylmäaineille; R404A, R507 ja R134a. Käytettäessä R404A ja R507 kylmäaineella toimintarajat ovat seuraavat: Höyrystymislämpötila -30 C +10 C (lauhtumislämpötila maks. +60 C). MLZ toimintarajat R404A/R507 Lauhtumislämpötilan alentaminen (usein käytetty moderneissa kylmälaitoksissa) on mahdollista kun höyrystymislämpötila on C ja jopa +10 C. Moni mäntäkompressorikaan ei pysty tähän. MLZ kompressorit käytettäessä R134a voidaan ajaa höyrystymislämpötilassa C. Olettaen että lauhtumislämpötila voidaan nostaa 74 C saakka. MLZ soveltuu sekä lämpöpumppusovelluksiin, että lämmön talteenottoon. R404A antaa paremman volymetrisen kylmäntuoton kuin R134a. Tämän takia R404A kylmäaineella toimiva kompressori antaa paremman kylmätehon, kuin sama kompressori käytettäessä R134a.

5 5 MLZ toimintarajat R134a Saavutettu kylmäteho, eri kylmäaineita käytettäessä voidaan myös lukea edukseen erilaisia kylmäsovelluksia ajatellen. Asiakkaalla on enemmän valinnanvaraa erilaisiin sovelluksiin samoilla tuotteilla. Jos esim. asiakas suunnittelee rakennuttavanansa uuden kylmäjärjestelmän, mutta ei ole vielä täysin varma tulevista laajennustarpeista, on järkevää asentaa MLZ scroll-kompressori, joka soveltuu useammille kylmäaineille käytettäväksi. Ensiasennuksessa käytetään R134a kylmäainetta, ja jos tulevaisuudessa laitosta joudutaan laajentamaan tietyn verran, voidaan kompressorit säilyttää, mutta vaihdetaan laitos toimimaan R404A kylmäaineella, jolloin saavutetaan suurempi kylmäteho, kompressoreita vaihtamatta. Asiakasetuna on R134a kylmäaineen hyvä energiantehokkuus, R404A (R507) kylmäaineella saavutetaan ainoastaan laajempi käyttöalue ja suurempi kylmäteho verrattuna R134a. Kaupallisiin kylmäsovelluksiin, kuten huoltoasemat jne. MLZ scroll-kompressoreita on jo saatavilla täysin integroituna koteloituihin Optyma Plus koneikkoihin. Varusteluna mm. puhaltimen pyörimisnopeuden säädin, säänkestävä kotelointi, kompressorin kontaktori, ulkoinen pääkytkin, kuivain ja nestelasi. Helppo ja nopea asennus on suurin etu valmiiden koneikoiden asennuksessa. Voitelu Tarvittava määrä öljyä toimitetaan kompressorin mukana. Kun kompressori on asennettu ja käynyt jonkin aikaa on suositeltavaa tarkistaa kompressorin öljytaso näkölasista, joka löytyy kompressorin alaosasta. Normaalisti öljytason pitäisi olla puolessa välissä näkölasia. 1/4 tai 3/4 on myös hyväksyttävä taso. Kompressorin alaosassa on erillinen öljyntyhjennysyhde, jonka avulla kompressori voidaan tyhjentää öljystä, ilman nostelua ja kääntelemistä. Tyhjennys onnistuu helposti luomalla lievän ylipaineen kompressorin imupuolella, tämän jälkeen öljy voidaan valuttaa öljyntyjennysyhteestä manometrin avulla.

6 6 MLZ kompressorit toimitetaan valmiiksi täytettynä PVE öljyllä. Toisin kuin perintaiset POE öljyt, PVE öljy ei reagoi veden ja kosteuden kanssa muodostaen happoa. Vaikkakin samantyyppisten POE- öljyn kosteutta sitovien ominaisuuksien takia, PVE-öljyn ominaisuudet myös helpottavat kosteuden poistoa järjestelmästä. PVE-öljyn yhteensopivuus R22 kylmäaineen kanssa on myös hyvä lisäominaisuus. Tämä helpottaa mm. vientiä maihin, joissa R22 on edelleen markkinoita hallitseva kylmäaine, kuten Latinalaisessa Amerikassa. Jotta taataan kompressorin sisäosien optimaalinen voitelu sekä hyvä öljynpalautus, scroll-kompressorit tulisi käynnistää enintään 12 kertaa tunnin sisällä ja pitää ainakin minuutin käymättä pysäytyste n jälkeen. Scroll-kompressorit Optyma plus koneikoissa Sähköliitännät Jos kompressori asennetaan ulos tai se altistuu ympäristön matalille lämpötiloille, tulisi asentaa kampikammion lämmitin. Lämmitin tulisi kytkeä päälle aina kun kompressori seisoo (eli kun kompressori seisoo lämmittää, kompressori käy ei lämmitä). MLZ scroll-kompressoreita markkinoidaan useimmiten 400 V kolmivaiheisina. Sähkökytkentä onkin suhteellisen yksinkertainen, koska kompressori on kytketty sisäisesti tähteen, ulkoisia kytkentäsiltoja ei siis tarvitse tehdä. Kytkentärasiassa on kolme sähköliitintä, joihin 3-vaihe sähkösyöttö tuodaan (tai usein moottorikontaktorin/suojakytkimen kautta sähkökeskukselta) suoraan. On tärkeää tarkistaa, että scroll-kompressorin pyörimissuunta on oikea. Jos kompressorista kuuluu äänekästä mekaanista melua ja paine-eroa imu- ja lauhdutinpuolen yli ei saavuteta (voidaan lukea painemittareista), on todennäköistä että scroll-kompressori pyörii väärään suuntaan. Ongelma voidaan ratkaista vaihtamalla kompressorin kaksi syöttövaihetta keskenään. Syöttöjännitteen voit tarkistaa yleismittarilla kompressorin sähköliitännöistä, kun syöttöjännite on kytketty. Kaikkien kolmen liittimen (riippumatta minkä kahden liitännän välistä mitataan) välissä pitäisi aina olla noin 400 V ac jännite (vaiheiden välinen mittaus).

7 7 Kompressoreissa on bi-metallinen moottorinsuojakatkaisumekanismi tähtikytkennän keskellä, joka suojaa kompressoria liialliselta virralta ja ylikuumenemiselta. Yleisesti voidaankin olettaa, että suojamekanismi on lauennut, jos yleismittarilla mitattu sähkövastus kaikkien vaiheiden yli on ääretön. Mittausta varten täytyy kompressorille tuleva virta katkaista. Heti kun kompressori on jäähtynyt tarpeeksi, bi-metallinen suojamekanismi palautuu automaattisesti. Kun sähkömoottori on kunnossa, kaikkien vaiheiden välinen sähkövastus on suunnilleen sama. Sähkömoottorin sähkövastus (ohm), vaiheiden välillä, on riippuvainen kompressorikoosta. Näiden kompressoreiden pyörimisnopeus 50 Hz taajuudella on n. 2,900 rpm, koska moottorissa on yksi napapari (napaluku 2). Esim. 60 Hz taajuudella kompressori pyörisi vastaavan verran nopeammin kuin kompressorin nimellistaajuudella (50 Hz), eli noin 3,480 rpm. (Hz=1/s, tarkoittaa että vaihtovirta [Vac] vaihtaa suuntaa 50 kertaa sekunnissa.)

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION OPTYMA PLUS Koneikko alhaisia äänitasoja ja nopeaa asennusta ajatellen

Lisätiedot

Optyma Plus New Generation Ver

Optyma Plus New Generation Ver Optyma Plus New Generation Ver. 5.6.2015 Kompressorikoneikot kylmässä ympäristössä 1 Optyma Plus New Generation Ilmalauhdutteiset kompressorikoneikot 2 Optyma Plus New Generation Kompressorikoneikot (yleensä)

Lisätiedot

Kylmäinfo 1-2 0 0 9. Kylmäratkaisuja kaikkiin kylmäsovelluksiin

Kylmäinfo 1-2 0 0 9. Kylmäratkaisuja kaikkiin kylmäsovelluksiin Sisältö Kylmäinfo 1-2 0 0 9 Kylmäratkaisuja kaikkiin kylmäsovelluksiin Hermeettiset mäntäkompressorit Uudet OPTYMA PLUS koneikot scroll-kompressorilla ovat entistä hiljaisempia, suorituskykyisempiä ja

Lisätiedot

OPTYMA PLUS koteloidut koneikot Scroll- tai mäntäkompressoreilla R404A/R507, R134a, R407C

OPTYMA PLUS koteloidut koneikot Scroll- tai mäntäkompressoreilla R404A/R507, R134a, R407C MKING MODERN LIVING POSSIBLE Billedet skal være med en lukket CU OPTYM PLUS koteloidut koneikot Scroll- tai mäntäkompressoreilla R404/R07, R4a, R407C REFRIGERTION & IR CONDITIONING DIVISION OPTYM PLUS

Lisätiedot

Optyma Plus Tehokas ja hiljainen kytke & käytä -ratkaisu

Optyma Plus Tehokas ja hiljainen kytke & käytä -ratkaisu Optyma Plus Tehokas ja hiljainen kytke & käytä -ratkaisu R452A, R134a, R448A, R449A, R407A, R407F, R404A/R507-50 Hz www.danfoss.fi/kylma Sisältö Tehokas ja hiljainen kytke & käytä -ratkaisu...4 Tuotevalikoima

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Optyma Plus New Generation koneikko Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% % lyhyempi

Lisätiedot

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Vihjeitä asentajille. Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Vihjeitä asentajille. Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset Refrigeration and Air Conditioning Controls Vihjeitä asentajille Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset R E F R I G E R A T I O N A N D A I R C O N D I T I O N I N G Sisällys Sivu Asennustyön vaatimukset...

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu!

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Optyma TM Slim Pack Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Kattava valikoima: 0,7 11 kw MBP-sovelluksiin 0,6 6 kw LBP-sovelluksiin Yksiköt täyttävät

Lisätiedot

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu!

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Optyma TM Slim Pack Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Kattava valikoima: 0,7 11 kw MBP-sovelluksiin 0,6 6 kw LBP-sovelluksiin Yksiköt täyttävät

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu!

Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Optyma TM Slim Pack Kevyt rakenne. Raskaan sarjan suorituskyky. Ota käyttöösi kustannustehokas pakettiratkaisu! Kattava valikoima: 0,7 11 kw MBP-sovelluksiin 0,6 6 kw LBP-sovelluksiin Yksiköt täyttävät

Lisätiedot

Pienjännitejohtoa voidaan kuvata resistanssin ja induktiivisen reaktanssin sarjakytkennällä.

Pienjännitejohtoa voidaan kuvata resistanssin ja induktiivisen reaktanssin sarjakytkennällä. SÄHKÖJOHDOT Pienjännitejohtoa voidaan kuvata resistanssin ja induktiivisen reaktanssin sarjakytkennällä. R jx Resistanssit ja reaktanssit pituusyksikköä kohti saadaan esim. seuraavasta taulukosta. Huomaa,

Lisätiedot

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja

HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja HT-sarjan Aerofoil-savunpoistopuhaltimet Moottori savussa Asennus- ja huolto-ohjeet Tarkastus- ja huoltopäiväkirja Savunpoistopuhaltimien oikean huollon varmistamiseksi tämä ohje tulee toimittaa käyttäjälle.

Lisätiedot

Huolto-ohje Sivu 1/7. Huolto-ohje. www.economizer.fi ver 2.3

Huolto-ohje Sivu 1/7. Huolto-ohje. www.economizer.fi ver 2.3 Huolto-ohje Sivu 1/7 Huolto-ohje Sisällysluettelo Huolto-ohje Sivu /7 1. Yleistä.... Lämmöntalteenottoyksikkö (LTO-yksikkö)....1. Ulkoasenteinen malli [U-]..... Sisäasenteinen malli [S- tai SL-]... 5..

Lisätiedot

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE

SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE SAVUKAASUPUHALTIMIEN ASENNUS JA HUOLTO-OHJE LAITTEEN KÄYTÖSTÄ JA HUOLLOSTA VASTAAVALLE MIRACO OY 37800 TOIJALA puh. 03-5423205 fax. 03-5424243 YLEISTÄ 1. Puhallin tulee tarkistaa kuljetuksen aikana syntyneiden

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

VIANETSINTÄ - MICROMAX JA VVX-MOOTTORIT

VIANETSINTÄ - MICROMAX JA VVX-MOOTTORIT VIANETSINTÄ - MICROMAX JA VVX-MOOTTORIT SISÄLLYSLUETTELO SIVU VIANETSINTÄ MICROMAX, MICROMAX180, MICROMAX370, MICROMAX750 OHJAUSYKSIKKÖ ON LAUENNUT KIERTOVAHDIN JOHDOSTA MAGNEETTIANTURIN TARKISTUS (KOSKEE

Lisätiedot

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas 32 220 9865 Texa Konfort 780R Bi Gas on täysautomaattinen ilmastointijärjestelmän huoltolaite sekä R134a että R1234yf kaasuille. Laitteessa on kaksi erillistä järjestelmää samoissa kuorissa. Koko huoltotapahtuma

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen No. 981117101 Kuvaus Turvalukitus mahdollistaa rummun lukitsemisen letkunvaihdon yhteydessä. Räikkämekanismi lukitsee uloskelatun letkun halutulle

Lisätiedot

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT Sisällysluettelo Sivu Vianetsintä MicroMax, MicroMax180, MicroMax370, MicroMax750 Ohjausyksikkö on lauennut kiertovahdin vuoksi Magneettianturin

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MDG pumput

KÄYTTÖOHJE MDG pumput KÄYTTÖOHJE MDG pumput 30.07.2009 Nr. MDG0907-1-FI Sisällysluettelo 1. Tavaran vastaanotto.................................... 3 2. Yleistä...............................................3 2.1 Toimintaperiaate.........................................3

Lisätiedot

HERTELL KD-TYHJÖPUMPPUJA KOSKEVIA YLEISIÄ HUOLTO-OHJEITA

HERTELL KD-TYHJÖPUMPPUJA KOSKEVIA YLEISIÄ HUOLTO-OHJEITA HERTELL KD-TYHJÖPUMPPUJA KOSKEVIA YLEISIÄ HUOLTO-OHJEITA A E C B D YLEISTÄ HUOM! Voimanottoakselin kierrosluku 540 1/min. Hertell tyhjö/painepumppumalli KD on öljyvoideltu, neljällä lamellilla varustettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

KYLMÄLAITOKSEN VASTAANOTTO-, TARKASTUS- JA KOEKÄYTTÖPÖYTÄKIRJA/ HUOLTOKOHTEIDEN MÄÄRITTELY

KYLMÄLAITOKSEN VASTAANOTTO-, TARKASTUS- JA KOEKÄYTTÖPÖYTÄKIRJA/ HUOLTOKOHTEIDEN MÄÄRITTELY KYLMÄLAITOKSEN VASTAANOTTO-, TARKASTUS- JA KOEKÄYTTÖPÖYTÄKIRJA/ HUOLTOKOHTEIDEN MÄÄRITTELY SKLL 8.8.2005 Laitoksen toimittaja:... TUKES nro:... Asiakas:... Laitoksen tiedot:... Tämä pöytäkirja on tarkoitettu

Lisätiedot

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä.

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä. Asennusohje CleanuX Simple on järjestelmä jolla voit muuttaa olemassa olevat sakokaivosi toimimaan täysiverisen puhdistamon tavoin toimivaksi ja puhdistamaan jätevetesi toimivaksi todetulla tavalla. Puhdistus

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0 Asennusohjeet Gapsal OKS & Compact Versio 5.0 Movek Grupp pidättää oikeuden tehdä muutoksia laitteen osiin ja teknisiin tietoihin ilman ennakkoilmoitusta. 2012 Movek Grupp. Alkuperäiset ohjeet on julkaistu

Lisätiedot

ITE tyhjiöpumput. Käyttöohje. Onninen Oy - Kylmämyynti

ITE tyhjiöpumput. Käyttöohje. Onninen Oy - Kylmämyynti ITE tyhjiöpumput Käyttöohje Sisältö Turvallisuusohjeet 3 Öljyntäyttö 3 Öljyn vaihto 3 Gas ballast 3 Toiminta 4 Osat 5 Tekniset tiedot 6 Takuu 7 3 T u r v a l l i s u u s o h j e e t Ennen ensikäyttöä täytä

Lisätiedot

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 elektroninen termostaatti asennusohje LED-ilmaisin On/Off kytkin Asetusarvoalue (5 C - 40 C) Kuvaus: Uppoasennettava termostaatti lämmityksen

Lisätiedot

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R VARISCO itseimevät jätepumput ST-R Varisco ST-R -sarjan pumput ovat itseimeviä kierrätyspumppuja ja soveltuvat suuria kiintoaineita sisältävien lietteiden pumppaamiseen. Pumput asennetaan pumpattavan nesteen

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW EW EW

Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW EW EW Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW205-212 EW402-4012 EW605-615 Kytkentä Sähköiset kytkennät saa suorittaa ainoastaan sähköasennusoikeuden omaava asentaja. 1. Asenna kytkentäkotelo seinälle

Lisätiedot

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L Ruotsalaista Borö Pannan Ab laatua jo 1976 vuodesta saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus

Lisätiedot

SUOMI LIITTEET. Helsinki Läkkisepäntie 20A 00620 Helsinki, Finland Puh. +358 9 777 1230 Fax. +358 9 790 935

SUOMI LIITTEET. Helsinki Läkkisepäntie 20A 00620 Helsinki, Finland Puh. +358 9 777 1230 Fax. +358 9 790 935 SUOMI LIITTEET Helsinki Läkkisepäntie 20A 00620 Helsinki, Finland Puh. +358 9 777 1230 Fax. +358 9 790 935 A1 Tuotteet Tyyppi A B C Ø Imulinja Ø Nestelinja Lw Painekytkimet C B C B C B A A A R-404A R-134a

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet 33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet Raimo Keskinen Pekka Niemi - Tampereen ammattiopisto 33.1 Hihnakuljettimet Hihnakuljettimet ovat yleisimpiä valimohiekkojen siirtoon käytettävissä kuljetintyypeistä.

Lisätiedot

VARISCO itseimevät keskipakopumput J

VARISCO itseimevät keskipakopumput J VARISCO itseimevät keskipakopumput J Teollisuuskäyttökohteet Nesteensiirto: puhtaat tai likaiset nesteet, neutraalit nesteet, hapot, emäkset; hiekka, muta- tai kiintoainesuspensiot; puhtaat tai likaiset

Lisätiedot

CSAG V ILMALAUHDUTTEINEN KOMPRESSORIKONEIKKO AKSIAALIPUHALTIMELLA R 407 C

CSAG V ILMALAUHDUTTEINEN KOMPRESSORIKONEIKKO AKSIAALIPUHALTIMELLA R 407 C TEKNISET OHJEET CSAG V ILMALAUHDUTTEINEN KOMPRESSORIKONEIKKO AKSIAALIPUHALTIMELLA R 7 C CSAG 04 V - 4 kw CSAG 07 V - 7 kw CSAG 035 V - 35 kw CSAG 0 V - kw CSAG 048 V - 48 kw CSAG 054 V - 54 kw CSAG 070

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Vihjeitä asentajille Termostaatit

Vihjeitä asentajille Termostaatit Refrigeration and Air Conditioning Controls Vihjeitä asentajille R E F R I G E R A T I O N A N D A I R C O N D I T I O N I N G Sisällys Sivu Asennus... 3 KP termostaatti ilma-anturilla... 4 KP termostaatti

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 610

Asennusohjeet. Devireg 610 FI Asennusohjeet Devireg 610 Käyttö: devireg 610 on elektroninen säädin joka soveltuu sekä lämmön että kylmän säätöön lämpötila-alueella -10 C - +50 C. devireg 610 on roiskevedenpitävä (IP 44) joten se

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat OHJEKIRJA ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat Sisällysluettelo ASENNUSOHJE Yleistä Tehtaan lähtötarkastus Kuljetus ja varastointi Laitteen ympäristö Nostaminen

Lisätiedot

TEKNINEN OHJE ASENNUS KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE SUUNNITTELUOHJE SÄHKÖKYTKENTÄKAAVIOT ASENNUS- JA MITTAKUVAT HUOLTO-OHJE

TEKNINEN OHJE ASENNUS KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE SUUNNITTELUOHJE SÄHKÖKYTKENTÄKAAVIOT ASENNUS- JA MITTAKUVAT HUOLTO-OHJE 1.9.213F 3.3.29 VALLOX SUUNNITTELUOHJE SÄHKÖKYTKENTÄKAAVIOT ASENNUS- JA MITTAKUVAT HUOLTO-OHJE Kaikki mallit ylöspäin puhaltavia Kaikkiin malleihin saatavana tehdasvalmisteinen kattoläpivienti ja alipainepelti

Lisätiedot

ROD -tyypin Sulkusyötin

ROD -tyypin Sulkusyötin Standardi: Q/HFJ02027-2000 ROD -tyypin Sulkusyötin KÄYTTÖOHJE Suomen Imurikeskus Oy Puh. 02-576 700-1 - SISÄLTÖ 1. RAKENNE... 3 2. TOIMINTAPERIAATE JA KÄYTTÖTARKOITUS4 3. TUOTTEEN PIIRTEET... 4 4. TYYPPISELITYS...

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

Varavoiman asiantuntija. Marko Nurmi

Varavoiman asiantuntija. Marko Nurmi Varavoiman asiantuntija Marko Nurmi kw-set Oy (www.kwset.fi) Sähköverkon varmistaminen Sähköverkon varmistaminen Varmistamistavat UPS Kuorma ei havaitse sähkökatkoa Varmistusaika riippuvainen akkujen mitoituksesta

Lisätiedot

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite 2016 Jauhesammutusmoduuli MPH - 065 Sähköjohtojen ja kaappien/keskusten, kaapelikanavien ja kuilujen, moottorien, kaksoispohjien ja varastotilojen tehokkaaseen palosuojaukseen.

Lisätiedot

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Kuivien ja nestemäisten aineiden puhallukseen ja imuun 14 m3 kippaavaan säiliöön, materiaalitilavuus 12 m3 Catepillar -moottori joka tuottaa max.

Lisätiedot

AKSIAALIPUHALTIMET LAUHDUTIN- JA HÖYRYSTINKÄYTTÖÖN

AKSIAALIPUHALTIMET LAUHDUTIN- JA HÖYRYSTINKÄYTTÖÖN ROSENBERG AKSIAALIPUHALTIMET LAUHDUTIN- JA HÖYRYSTINKÄYTTÖÖN Aksiaalipuhaltimet lauhdutin- ja höyrystinkäyttöön ovat tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi seuraavissa sovellutuksissa: - lauhduttimissa

Lisätiedot

Laitekohtainen sopivuus varmistettava yhteensopivuustaulukosta

Laitekohtainen sopivuus varmistettava yhteensopivuustaulukosta Poiketen perinteisestä muuntaja/tyristorisäätimestä XH on säädettävä järjestelmä, jossa samaan tuotteeseen on integroitu eri järjestelmät. XH-järjestelmällä (X1,X2,X3,X4) liesikuvulla voidaan ohjata huippuimurilla-

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM

ASENNUSOHJE VPM ASENNUSOHJE 24.9.2007 Sivu 1 / 7 ASENNUSOHJE VPM 600-3200 1. Tilantarve. Koneiden sijoittelussa on huomioitava vapaa huoltotila koneen ympäristössä. Seuraava huoltotila tarvitaan vähintään koneen edessä:

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.7.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Optyma Plus TM New Generation Kytke ja käytä -ratkaisu

Optyma Plus TM New Generation Kytke ja käytä -ratkaisu Optyma Plus TM New Generation Kytke ja käytä -ratkaisu R404A/R507, R134a, R407A, R407F - 50 Hz http://cc.danfoss.com Sisältö Uuden sukupolven hiljainen Kytke ja käytä -ratkaisu... 4 Ominaisuudet ja jäähdytysteho...

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914 XPi-pumput 10k - 03 Helsinki 0914 XPi-sarjan pumput on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin huomioiden: - Pumpun tilantarve - Pumpun kierrosnopeus - Tehontarve Ratkaisuksi HYDRO LEDUC on kehittänyt kulmapumpun,

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

Analogisten mittarien kytkeminen Digital Optimax -malleihin

Analogisten mittarien kytkeminen Digital Optimax -malleihin OHJETIEDOTE TIEDOTE Nro 2000-11c Jakelu: Myyntipäällikkö Kirjanpito-osasto Huoltopäällikkö Teknikko Varaosapäällikkö ILMOITUS Tämä on Outboard ohjetiedotteen 2000-11 päivitetty versio. Hävitä alkuperäinen

Lisätiedot

EC-Huippuimurit. Vallox. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet. Mallit. Vallox. 1.09.606b F 4.3.2013

EC-Huippuimurit. Vallox. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet. Mallit. Vallox. 1.09.606b F 4.3.2013 Mallit 5P-EC 20P-EC 25P-EC 3P-EC 40P-EC 50P-EC 56P-EC Vallox.09.606b F 4.3.203 Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet Vallox- huippuimurit on tarkoitettu poistoilmajärjestelmien puhaltimiksi, jotka asennetaan

Lisätiedot

ILMANLÄMMITIN, SÄHKÖ 3X400 V JA 3X440 V

ILMANLÄMMITIN, SÄHKÖ 3X400 V JA 3X440 V ILMANLÄMMITIN, SÄHKÖ 3X400 V JA 3X440 V ILMANLÄMMITIN EQEK, SÄHKÖ YLEISTÄ Sähkölämmittimen vastukset ovat putkimaisia lämpösauvoja. Ilmanlämmitin on saatavana joko sisäänrakennetulla tehonsäätövarustelulla

Lisätiedot

Kaikki tärkeät. Kylmähinnasto 2012 Kylmäkomponentit, koneikot ja kompressorit. Kaikki keskeinen tekninen tieto. www.danfoss.fi/kylma.

Kaikki tärkeät. Kylmähinnasto 2012 Kylmäkomponentit, koneikot ja kompressorit. Kaikki keskeinen tekninen tieto. www.danfoss.fi/kylma. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kylmähinnasto 2012 Kylmäkomponentit, koneikot ja kompressorit Kaikki keskeinen tekninen tieto on mukana hinnastossa. Tämän ansiosta oikean tuotteen valinta on helppo tehdä.

Lisätiedot

NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS

NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS Nykyaikainen öljylämmitys tarjoaa perinteisen kevytöljyn lisäksi mahdollisuuden käyttää lukuisia muitakin energiavaihtoehtoja kuten: - bioöljy - aurinkoenergia

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

TSS21 huoltovapaa termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

TSS21 huoltovapaa termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1255050/3 IM-P125-10 ST Issue 3 TSS21 huoltovapaa termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto

Lisätiedot

Kylmäinfo 2-2 0 0 8. Vihjeitä asentajille

Kylmäinfo 2-2 0 0 8. Vihjeitä asentajille Sisältö Kylmäinfo 2-2 0 0 8 Vihjeitä asentajille Termostaattiset paisuntaventtiilit Quick Selection Catalogue Lauhduttimien puhaltimen pyörimisnopeuden säädin OPTYMA PLUS koneikkojen tuotesarja on entistä

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 610

Asennusohjeet. Devireg 610 FI Asennusohjeet Devireg 610 Käyttö: Devireg 610 on elektroninen säädin joka soveltuu sekä lämmön että kylmän säätöön lämpötila-alueella -10ºC - +50 C. Devireg 610 on roiskevedenpitävä (IP 44) joten se

Lisätiedot

Yleistä ebmpapst-puhaltimista - Kuvaus teknisistä tiedoista AC

Yleistä ebmpapst-puhaltimista - Kuvaus teknisistä tiedoista AC Yleistä ebmpapst-puhaltimista - Kuvaus teknisistä tiedoista AC ULKOROOTTORIMOOTTORI Ulkoroottorimoottorin toimintaperiaate - esimerkkinä keskipakopuhallin eteenpäin kaartuvin siivin. Ulkoroottorimoottorissa

Lisätiedot

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO SUOMI Tämä käyttöohje käsittää seuraavat tuotteet: CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250 ja CK 315 KÄYTTÖ Puhallinta

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865

TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865 TEKNISET TIEDOT Moottoroitu pakokaasukela sarja 865 No. 981118101 Kuvaus Rajakytkimet asennettu moottoriyksikköön. Estää letkun ylikelautumisen. Moottori ohjaa kelaa planeettavaihteiston ja rummun päädyn

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX ASENNUSOHJE Tehovahti Effekt 103RX YLEISTÄ Toiminta: Tehovahti mittaa yksittäisten vaiheiden virrankulutusta virtamuuntimien avulla ja kytkee tarvittaessa päälle / pois päältä osan kuormasta, ettei säädetty

Lisätiedot

Kylmäinfo 3-2 0 0 8. Termostaattiset paisuntaventtiilit (osa 2) Termostaattiset paisuntaventtiilit (osa 2)

Kylmäinfo 3-2 0 0 8. Termostaattiset paisuntaventtiilit (osa 2) Termostaattiset paisuntaventtiilit (osa 2) Danfoss yleisuutisia Sisältö Kylmäinfo 3-2 0 0 8 8 Termostaattiset paisuntaventtiilit (osa 2) Danfoss uudistaa kaikkien T2, TU, TC ja TGE venttiileiden tuntoelimen sylinterimäiseksi. CHILLVENTA 2008 -

Lisätiedot

Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT

Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT 1. Yleistä Patteripiirin toisiopuolella olevan kiertopumpun avulla varmistetaan jäätymisvahtitoiminto, kun käytetään pattereita, joissa ei ole jäätymishalkeamissuojaa.

Lisätiedot

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.7.2016 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2016 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista

Laatu- ja turvatarkastus ennen luovutusta asiakkaalle 2: Tarkistuslista Selitys Selitys Tätä julkaisua on tarkoitus käyttää tarkistettaessa, että päällirakenteen asennus on suoritettu tavalla, jolla varmistetaan korkea laatu sekä henkilö- ja materiaalivahinkojen riskin minimointi

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 5.6.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/6 SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen täyttö. Jäähdytysnesteen täytön edellytykset. Työskentely ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän parissa VAROITUS!

Jäähdytysnesteen täyttö. Jäähdytysnesteen täytön edellytykset. Työskentely ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän parissa VAROITUS! Jäähdytysnesteen täytön edellytykset Jäähdytysnesteen täytön edellytykset Työskentely ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän parissa VAROITUS! Käytä suojavarusteita, kun työskentelet ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

MAGNASYSTEM. Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava.

MAGNASYSTEM. Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava. MAGNASYSTEM Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava. Löydät toimivan ratkaisun riippumatta pakoputken sijoituksesta,

Lisätiedot

Kuljetus ja varastointi Laitteiden sijoitus Asennuksessa huomioitavaa...1 Putkistoliitännät Puhaltimet ja sähköliitännät

Kuljetus ja varastointi Laitteiden sijoitus Asennuksessa huomioitavaa...1 Putkistoliitännät Puhaltimet ja sähköliitännät ASENNUS JA HUOLTO-OHJE 18.4.2008 OVIVERHOKOJE HEV A. ASENNUSOHJE...1 Yleistä......1 Kuljetus ja varastointi......1 Laitteiden sijoitus......1 Asennuksessa huomioitavaa......1 Putkistoliitännät......2 Puhaltimet

Lisätiedot

Sami Tikkanen sami.tikkanen@combicool.fi. kwh-mittaus kylmälaitoksesta

Sami Tikkanen sami.tikkanen@combicool.fi. kwh-mittaus kylmälaitoksesta Sami Tikkanen sami.tikkanen@combicool.fi kwh-mittaus kylmälaitoksesta kwh-mittaus ADAP-KOOL:ssa tai m2:ssa m2 virtamuuntajat 3 vaihesyöttö virtatieto AKL 111A jännitetieto kwh-mittarin ominaisuudet Mittari

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W03 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Vihjeitä asentajille Pressostaatit

Vihjeitä asentajille Pressostaatit Refrigeration and Air Conditioning Controls Vihjeitä asentajille R E F R I G E R A T I O N A N D A I R C O N D I T I O N I N G Sisällys Sivu Asennus... 2 Ylijäämäkapillaarin sijoitus... 4 Asettelu... 5

Lisätiedot

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen

Lisätiedot

Huoletonta asumista talvipakkasilla

Huoletonta asumista talvipakkasilla J Ä ÄT Y M ÄTÖ N V E S I J O H TO J Ä ÄT Y M ÄTÖ N S U OJA P U T K I Huoletonta asumista talvipakkasilla 12 2010 10002 Uponor Supra Plus -jäätymätön vesijohto Uponor Supra Plus on eristetty ja lämmitetty

Lisätiedot

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OSK2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot