Kaupunginhallitus Luettelo käsittelemättä olevista aloitteista 1993/ /2015. Kaupunginhallitus 80

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus 80 02.03.2015. Luettelo käsittelemättä olevista aloitteista 1993/00.02.00/2015. Kaupunginhallitus 80"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Luettelo käsittelemättä olevista aloitteista 1993/ /2015 Kaupunginhallitus 80 Valmistelija Vt. kaupunginjohtaja Monica Avellan, puh Esittelijä Vt. kaupunginjohtaja Monica Avellan, puh Paraisten kaupunginvaltuuston työjärjestyksen :n 6 mukaan kaupunginhallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla kaupunginhallituksen on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin aloitteiden johdosta on ryhdytty. 1) Kim Lindstedtin aloite Paraisten kaupungin hankintaohjeista (Kaupunginvaltuusto ) "Kaupunki tarvitsee uudet hankintaohjeet mahdollisimman nopeasti. Ohjeisiin on sisällytettävä myös kansalliset raja-arvot alittavat hankinnat. Ohjeiden on kohdennettava hankintoja paikallisille yrittäjille. Ohjeet on sidottava valtuuston päätökseen. Ohjeiden on koskettava kaupungin kaikkia viranhaltijoita ja toimielimiä." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 4 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi elinkeinopäällikkö Tomas Eklundille. 2) Andreas Johanssonin aloite hankinnoista ja vaikutusten arvioinneista kunnallisten päätösten yhteydessä (Kaupunginvaltuusto ) "Kunnassa tehtävät hankintapäätökset vaikuttavat tavalla tai toisella paikkakunnan yritysten toimintaedellytyksiin, minkä vuoksi äärimmäisen tärkeää on paitsi se, että hankintaprosessi hoidetaan lainmukaisesti, myös se, että päätösten vaikutukset arvioidaan. Julkisista hankinnoista annetun lain mukaan on tehostettava julkisten varojen käyttöä, edistettävä laadukkaiden hankintojen tekemistä sekä turvattava yritysten ja muiden yhteisöjen tasapuoliset mahdollisuudet tarjota tavaroita, palveluita ja rakennusurakointia julkisten hankintojen tarjouskilpailuissa. EU suunnittelee tarjousmenettelyn raja-arvojen nostamista, mikä saattaa johtaa läpinäkyvyyden heikentymiseen, ellei pienempien hankintojen kilpailuttamisesta ole olemassa paikallisia sääntöjä.

2 Meillä on valitettavasti monta huonoa esimerkkiä hankinnoista, jotka ovat johtaneet huonoihin sopimuksiin ja ala-arvoisiin työsuoritteisiin. Niistä on seurannut paljon valituksia ja taloudellisia menetyksiä, kun asioita on jälkikäteen yritetty oikaista. Katsomme, että kaupungin on tarkasteltava uudelleen hankintaprosessiaan ja etsittävä uusia tapoja kilpailuttaa esimerkiksi palveluja ja urakoita niin, että hankinnat täyttävät mitat ja että paikkakunnan olemassa olevia tai potentiaalisia yrityksiä ei suljeta hankintamenettelyn ulkopuolelle. Sillä, miten eri hankintaerien volyymit määritellään, on suuri merkitys sille, miten paikalliset yritykset voivat osallistua tarjouskilpailuihin. Myös avoin etukäteen käytävä vuoropuhelu paikkakunnan elinkeinoelämän edustajien kanssa helpottaisi kriteerien määrittelyä niin, että ne vastaisivat paikkakunnan jo olemassa olevaa tarjontaa. Tätä tarkoitusta varten kaupungin pitäisi nimittää hankintakoordinaattori, joka yhteistyössä eri hallintokuntien kanssa hoitaisi hankinta-asioita ja seuraisi toteutettuja hankintoja. RKP:n valtuustoryhmä esittää - että Paraisten kaupunki ryhtyy kiireellisessä järjestyksessä toimenpiteisiin hankintaohjelman laatimiseksi - että nimitetään hankintakoordinaattori - että hankintojen yhteydessä laaditaan vaikutusten arvioinnit kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 1 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi elinkeinopäällikkö Tomas Eklundille. 3) Kurt Ekströmin ym. aloite Ali-Kirjalantien pinnoittamisesta Kirjalan saarella (Kaupunginvaltuusto ) "Paraisten kaupungissa Kirjalan saarella sijaitsevalta, jo kauan valtion ja liikennelaitoksen omistuksessa ja hoidossa olleelta Ali-Kirjalantieltä puuttuu pysyvä pinnoite. Kyseinen runsaan 2,5 kilometrin pituinen tieosuus on surkeassa kunnossa varsinkin keväisin ja syksyisin, ja myös kesäisin, jos on sateista. Kuivalla säällä tiehen tulee ns. pyykkilautaa (voidaan sanoa, että tie käyttäytyy juuri niin kuin normaali soratie). Liikennettä syntyy tällä hetkellä noin 100 kiinteistöltä (ympäri vuodon asuttavia kiinteistöjä ja vapaa-ajankiinteistöjä sekä muutamia maatalous- ja yrityskiinteistöjä), suurin osa näistä tien loppupäässä. Tien päässä on myös Metalli 49:n leirintäalue, joka kesäkaudella moninkertaistaa liikenteen, ja lisäksi aluetta käytetään myös talvella. Myös kaupungin omistama Kirjalan päiväkoti käyttää kyseistä tietä ahkerasti, kuitenkin hyvin lyhyellä matkalla (noin 300 metriä). Liikenne vähenee tuskin tulevaisuudessakaan, liikennettä saattaa vähentää vain tien (huono) kunto. Huomionarvoista on, että tienpitäjä on jo kymmeniä vuosia sitten pinnoituttanut muut valtion omistamat saman kokoluokan tiet kunnassa, muun muassa Kårlahdessa, Rövarnäsissä, Muddaisissa, Levossa ja Simonbyssä. Tämän

3 seurauksena teiden varsilla sijaitsevat kylät ovat olleet houkuttelevia paikkoja asettua asumaan niin vanhoihin kuin uusiinkin taloihin; kylät ovat pysyneet elävinä. Me allekirjoittaneet valtuutetut ehdotamme, että kaupunki toimii sen puolesta, että tienpitäjä teettää Ali-Kirjalantielle pysyvän pinnoitteen niin, että alueen asukkaat ja tien käyttäjät saavat tien, joka täyttää hyvälle tielle asetetut nykyvaatimukset säästä ja vuodenajasta riippumatta." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 13 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi kaupungininsinööri Manne Carlalle. 4) Nina Söderlundin ja Anna Franckin ym. aloite kaupungin ostopalveluiden ja konsulttitoimeksiantojen käyttöä koskevan selvityksen tekemisestä (Kaupunginvaltuusto ) "Allekirjoittaneet vaativat selvityksen tekemistä siitä, kuinka paljon ja mihin tarkoituksiin kaupunki käyttää ostopalveluita ja konsulttitoimeksiantoja. Selvitystä tulee voida käyttää taustamateriaalina ja pohjana toimenpideohjelman ja vuoden 2014 talousarvion jatkokäsittelyssä." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 21 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi talousjohtaja Patrik Nygrénille. 5) Markku Orellin ym. aloite Turunmaan sairaalan ympärille muodostettavan kuntaratkaisun vaikutusten selvittämisestä (Kaupunginvaltuusto ) "Me allekirjoittaneet ehdotamme, että kaupunginjohtaja selvittää Turunmaan sairaalan ympärille muodostettavan kuntaratkaisun vaikutukset etenkin terveydenhuollon näkökulmasta." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 28 todennut, että aloitteen valmistelee kaupunginjohtaja Folke Öhman. 6) Cornelius Collianderin ym. aloite kotieläinten käyttämisestä kaupungin toiminnoissa (Kaupunginvaltuusto ) "Kotieläinten vaikutus kaikenikäisiin ihmisiin on pääosin positiivinen. Eläimet antavat meille seuraa ja lähikontaktia, ne saavat meidät puhumaan toisillemme, tarjoavat meille lämpöä ja rakkautta sekä pakottavat meidät säännölliseen ulkoiluun. Kotieläinten läsnäolo tekee elämästämme sekä rikkaamman että terveellisemmän.

4 Viime aikoina on myös Suomessa enenevässä määrin ryhdytty käyttämään kotieläimiä esimerkiksi hoiva- ja hoitoalalla. Allekirjoittaneet toivovat, että myös Paraisten kaupungissa tutkittaisiin mahdollisuuksia käyttää kotieläimiä eri toiminnoissa. Samalla allekirjoittaneet toivovat, että tutkimus tehtäisiin positiivisessa hengessä keskittyen mahdollisuuksiin eikä ongelmiin." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 8 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi vanhustyön päällikkö Gun Sirénille. 7) Ted Bergmanin aloite koulu- ja päiväkotiruoan lämpö- ja kylmäketjun seurannasta (Kaupunginvaltuusto ) "Koska kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa tarjottava ruoka valmistetaan tietyiltä osin keskuskeittiössä ja kuljetetaan sieltä jakelukeittiöihin, lämpö- ja kylmäketjun toimivuutta koko matkan valmistusvaiheesta lautaselle tulee seurata ja tutkia. Näin ollen ehdotetaan yhteenvedon tekemistä nykytilanteesta ja siitä, että tarvittava varustus on olemassa ja että se on kunnossa sekä jakelukeittiöissä että valmistuskeittiöissä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sen tarkastamista, että myös jakelu tapahtuu esimerkiksi vedellä lämmitettävistä lämpöhaudeastioista, jotka pitävät ruoan lämpimänä myös jakelun ajan ja että ruoka siten on lämmintä aina lautaselle asti. Niin ikään kylmäketju on tarpeen tarkistaa, niin että esimerkiksi maito ei seiso pöydällä tai muualla ilman tarkoitukseen soveltuvia kylmätiskejä. Nämä asiat ovat itsestään selviä ja toimivia normaaleissa lounaspaikoissa, ja niin niiden pitäisi olla myös kaupungin omassa toiminnassa. Ruoan lämpötilan seurantaa varten tulisi laatia myös pistokoejärjestelmä, josta raportoidaan säännöllisesti." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 31 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi ruokapalvelupäällikkö Niina Isbergille. 8) RKP:n valtuustoryhmän aloite Paraisten puutiaistilanteesta (Kaupunginvaltuusto ) "Paraisten kaupungin puutiaistilanne huolestuttaa asukkaita. Ympäristölautakunta keskusteli asiasta kokouksessaan ja Pro Korpo piti 3.6. kokouksen puutiaisongelman tiimoilta. On täysin selvää, että puutiaisten määrä on viime vuosina lisääntynyt räjähdysmäisesti saaristossa, ja ne kantavat erilaisia tauteja, joista puutiaisaivotulehdus TBE eli Kumlingen tauti sekä borrelioosi aiheuttavat suuria terveysriskejä.

5 Pitkäaikaisseurannat osoittavat, että puutiaisaivotulehdus TBE (puutiaisen levittämä enkefaliitti eli aivokuume) jättää pysyviä, elinikäisiä vaivoja (noin 40 %:lla kaikista sairastuneista). Borrelioosi puolestaan on kiistanalainen tauti suomalaisessa sairaanhoidossa. Borrelioosia joudutaan usein hoitamaan pitkiä aikoja antibiooteilla, mikä lisää vakavien sivuvaikutusten, kuten suoliston normaalimikrobistoon kuuluvien bakteerien muuttumisen, riskiä. Lisäksi on suuri riski, että pitkiä aikoja antibiooteilla hoidettavalle potilaalle kehittyy resistenssi antibiooteille. Tämä merkitsee sitä, että antibiootit eivät enää vaikuta, jos potilas tarvitsee niitä tulevaisuudessa muiden infektioiden hoitoon. Kaupungissa on aikaisemmin keskusteltu mahdollisuudesta rokottaa kaikki asukkaat puutiaisaivotulehdusta vastaan, mikä on hyvä askel, mutta rokote ei kuitenkaan anna 100-prosenttista suojaa. Kannattaa muistaa, että rokotus ei suojaa borrelioosia vastaan, jonka osuus on kymmenkertainen puutiaisaivotulehdustapauksiin verrattuna. Tilanne on siten hyvin vakava, ja se tulee eskaloituessaan aiheuttamaan suuria kustannuksia kaupungin terveydenhuollolle sekä pitkiä sairauspoissaoloja. Koska Suomen viranomaiset eivät tunnu ymmärtäneen tilanteen vakavuutta, katsomme, että kaupungin on kannettava vastuunsa ja otettava asiassa aktiivinen rooli. Kaupunkimme on yksi Suomen pahimmista puutiaisalueista, ja kaupungin aktiivisemmalle otteelle on sekä kansanterveydellisiä että taloudellisia perusteita. RKP:n valtuustoryhmä katsoo, että kaupungin on mahdollisimman pian ryhdyttävä ainakin seuraaviin toimenpiteisiin: 1. Kaupungilla on hyvät mahdollisuudet tiedottaa asukkailleen ja kaupungin tulee käyttää niitä hyväksi levittääkseen tietoa puutiaisesta ja siitä, miten sitä ja sen levittämiä tauteja vastaan voi suojautua. Kyse on usein terveestä maalaisjärjestä, lyhyenä pidettävistä nurmikoista, hiirten ja myyrien pois pitämisestä, kumisaappaiden käyttämisestä luonnossa liikuttaessa ja kehon säännöllisestä tarkastamisesta, karkeasti yksinkertaistettuna. Koska keinot vaikuttavat yksinkertaisilta ja naiiveilta, on sitäkin tärkeämpää levittää tietoa siitä, miten puutiaisen puremalta voi helposti suojautua. 2. Pro Korpo ehdottaa, että kaupunki kutsuu asiantuntevien viranomaisten edustajista koolle asiantuntijaryhmän, joka yhdessä spesialistien, kuten lääkäreiden ja eläinlääkäreiden kanssa, ottaa kantaa siihen, mitä aineita puutiaisten torjuntaan voitaisiin käyttää. Kotieläimille ja karjalle on Suomessa jo sallittuja aineita, ja mallia voitaisiin mielellään ottaa ulkomailla käytettävistä vastaavantyyppisistä torjuntakeinoista. 3. Pro Korpo tuo esiin myös tarpeen keskustella ja tiedottaa borrelioosin lääkehoidosta - kaupungilla voisi hyvin olla aktiivinen rooli tällaisen seminaarin järjestelyissä." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 96 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvistille. 9) Tarja Rinteen ym. aloite sota- ja rintamaveteraanien kuntoutusmäärärahan

6 käytön tehostamisesta (Kaupunginvaltuusto ) "Maassamme on noin veteraania. Heidän keski-ikänsä on yli 90 vuotta. Tänä vuonna kuntoutusrahaa on käytössä 34,6 miljoonaa euroa, josta puolet laitos- ja toinen puoli avokuntoutukseen. Vaikka rahan tarve on suuri, jäi vuonna 2013 noin 1,6 miljoonaa euroa käyttämättä. Sosiaali- ja terveysministeriö on viestittänyt kuntien toimintatapojen tehostamisesta, jotta entistä useampi veteraani pääsisi tuen piiriin. Koska valitettavasti myös Paraisten kaupunki kuuluu niihin kuntiin, joissa ei ole onnistuttu käyttämään tarjolla olevaa kuntoutusrahaa täysimääräisesti ja koska vielä tämän vuoden puolella voidaan ministeriöstä hakea lisämäärärahaa sinne palautetuista rahoista, esitän - että kaupunki kiireellisesti käy läpi kriteerit, vaihtoehdot ja omat prosessinsa määrärahan käyttämiseksi jatkossa täysimääräisesti." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 138 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi sosiaali- ja terveysjohtaja Paula Sundqvistille. 10) Nina Söderlundin ja Nina-Maria Nymanin ym. aloite saariston koulujen profiloitumisesta Itämeri- ja saaristokouluiksi (Kaupunginvaltuusto ) "Saaristo tarvitsee välttämättä lisää muuttajia, kaikkiin kunnanosiin. Kun päätös luokkien 7-9 säilymisestä Nauvossa vihdoinkin on tehty, on aika mennä eteenpäin ja alkaa hyödyntää saariston kouluja tähänastista enemmän houkuttelevana vaihtoehtona lapsiperheille. Monet perheet läheltä ja kaukaa ovat viime vuosina muuttaneet tai palanneet Nauvoon sen ansiosta, että perheillä on mahdollisuus antaa lastensa käydä turvallista ja toimivaa yhtenäiskoulua. Yhtenäiskoulut tulevat todennäköisesti myös tulevaisuudessa olemaan vallitsevin koulumuoto koko maassa, ja meillä on hyvä olla tässä asiassa vähän etumatkaa. Åbo Akademin ja muun muassa Saaristokeskus Korpoströmin läheisyyttä on hyödynnettävä paremmin, kuten myös Åbo Akademin avoimessa yliopistossa opetettavaa saaristo-oppia (skärgårdskunskap), Skärgården-lehteä, Resurscentret för matematik, naturvetenskap och teknik i skolan -resurssikeskusta ( Saaristomeren kansallispuistoa, Saaristomeren biosfäärialuetta ja kaikkea sitä paikallista tietämystä kulttuurista, historiasta ja luonnosta, joka on vielä säilynyt elävänä saaristoalueillamme. Saariston koulut voisivat toimia johdonmukaisesti sen puolesta, että ne tulisivat tunnetuiksi kouluina, joissa oppilaat jo nuorella iällä kiinnostuvat tieteistä ja ainutlaatuisesta saaristosta, jossa itse asuvat. Paljon on jo tehty, mutta nyt on

7 tärkeää tehdä kaikki tämä näkyväksi mahdollisille muuttajille, jotka haluavat tarjota lapsilleen ainutlaatuisen, vähän tavallisuudesta poikkeavan koulutuksen. Ehkäpä Korppooseen jonain päivänä todellakin on mahdollista luoda jonkinlainen Itämeri-lukio, kuten Bosse Mellberg on ehdottanut, aluksi vaikka kesäkurssien ja virtuaalikurssien muodossa. Visioita ja tahtoa niiden toteuttamiseen on oltava, ja jostakin on aloitettava. Allekirjoittaneet ehdottavat, että saaristossa sijaitsevat koulumme, varsinkin Nauvon ja Korppoon yhtenäiskoulut, profiloituisivat selkeästi Itämeri- ja saaristokouluiksi." Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 137 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi opetuspäällikkö Ulrika Lundbergille. Ehdotus Päätös Kaupunginvaltuusto merkitsee saaneensa tiedoksi luettelon käsittelemättä olevista aloitteista sekä toimenpiteet, joihin aloitteiden johdosta on ryhdytty. Ehdotus hyväksyttiin.

Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 4 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi elinkeinopäällikkö Tomas Eklundille.

Kaupunginjohtaja on viranhaltijapäätöksellä nro 4 lähettänyt aloitteen valmisteltavaksi elinkeinopäällikkö Tomas Eklundille. Kaupunginhallitus 41 15.02.2016 Luettelo 31.12.2015 käsittelemättä olleista aloitteista 2813/00.02.00/2016 Kaupunginhallitus 15.02.2016 41 Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh. 040 511 4383

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124. 51 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 125

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124. 51 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 125 4/2015 121 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 16.06.2015 kl./klo 17:00-19:55 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 124 51 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta Kaupunginhallitus 36 09.02.2015 Kaupunginhallitus 120 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 39 05.05.2015 Selvitys Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta 1501/12.00.00.01/2014 Kaupunginhallitus 09.02.2015

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 58 21.03.2016 Kaupunginhallitus 73 04.04.2016. Kirjelmä Paraisten kaupungin sosiaalitoimesta 2819/01.00.00.

Kaupunginhallitus 58 21.03.2016 Kaupunginhallitus 73 04.04.2016. Kirjelmä Paraisten kaupungin sosiaalitoimesta 2819/01.00.00. Kaupunginhallitus 58 21.03.2016 Kaupunginhallitus 73 04.04.2016 Kirjelmä Paraisten kaupungin sosiaalitoimesta 2819/01.00.00.01/2016 Kaupunginhallitus 21.03.2016 58 Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik

Lisätiedot

KUNTALAISTEN JA VALTUUTETTUJEN TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY

KUNTALAISTEN JA VALTUUTETTUJEN TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY TEKEMIEN ALOITTEIDEN KÄSITTELY KERAVAN KAUPUNKI Keskushallinto 7.12.2010 2 Sisällys 1. ALOITE JA ALOITEOIKEUS... 3 1.1. Aloite... 3 1.2. Kunnan asukkaan aloiteoikeus... 3 1.3. Valtuustoryhmän ja valtuutetun

Lisätiedot

Esitettyihin valitusperusteisiin kaupunginhallitus antaa seuraavan selvityksen:

Esitettyihin valitusperusteisiin kaupunginhallitus antaa seuraavan selvityksen: Kaupunginhallitus 156 23.06.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 77 28.08.2014 Selvitys Turun hallinto-oikeudelle Cornelius Collianderin ym. valituksen johdosta koskien sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstä

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen Ympäristölautakunta 179 16.11.2016 Kaupunginhallitus 258 28.11.2016 Kaupunginvaltuusto 130 13.12.2016 Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen 3476/02.05.00.00/2016 Ympäristölautakunta 16.11.2016 179 Valmistelija

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon taso Iniön, Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kunta-alueilla, raportti

Perusterveydenhuollon taso Iniön, Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kunta-alueilla, raportti Sosiaali- ja terveyslautakunta 123 19.11.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 22 10.03.2016 Kaupunginhallitus 89 25.04.2016 Perusterveydenhuollon taso Iniön, Houtskarin, Korppoon ja Nauvon kunta-alueilla,

Lisätiedot

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI UTDRAG UR PROTOKOLL OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 29 27.02.2017 Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Kulttuurilautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kulttuurilautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 117 15.11.2016 Kulttuurilautakunta 42 11.04.2017 Kaupunginhallitus 102 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 45 09.05.2017 Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite lasten harrastustakuusta 3492/12.05.00/2016

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

Helena Särkijärven ym. aloite lähiruoan käyttöä edistävän hankkeen käynnistämiseksi Paraisten kaupungissa

Helena Särkijärven ym. aloite lähiruoan käyttöä edistävän hankkeen käynnistämiseksi Paraisten kaupungissa Kaupunginvaltuusto 12 28.01.2014 Kaupunginhallitus 109 16.05.2016 Kaupunginvaltuusto 66 21.06.2016 Helena Särkijärven ym. aloite lähiruoan käyttöä edistävän hankkeen käynnistämiseksi Paraisten kaupungissa

Lisätiedot

Lautakunta toivoo, että kaupunki vielä harkitsee päätöstään hammaslääkärin laitteiden siirtämisestä pois Houtskarista.

Lautakunta toivoo, että kaupunki vielä harkitsee päätöstään hammaslääkärin laitteiden siirtämisestä pois Houtskarista. 5 11.03.2015 40 16.04.2015 18 11.05.2015 69 11.06.2015 29 25.11.2015 8 04.02.2016 15 21.03.2016 Houtskarin hammashoito 1770/05.08.01/2014 11.03.2015 5 Lautakunta toteaa, että kaupunginvaltuusto pienensi

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Kaupunginhallitus 5.10.2015 Liite 1 305 MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ 2015 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin varoin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta 103 13.10.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 19.10.2015 Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi Kaupunginhallitus 214 20.10.2014 Kaupunginhallitus 235 03.11.2014 Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi 1466/10.03.02/2014 Kaupunginhallitus 20.10.2014

Lisätiedot

Nauvon ja Korppoon vuosiluokkien 7 9 opetuksen ja terveydenhuollon tilaratkaisuja selvittänyt työryhmä, Korppoon lautakunta

Nauvon ja Korppoon vuosiluokkien 7 9 opetuksen ja terveydenhuollon tilaratkaisuja selvittänyt työryhmä, Korppoon lautakunta Korppoon lautakunta 24 27.08.2014 Nauvon ja Korppoon vuosiluokkien 7 9 opetuksen ja terveydenhuollon tilaratkaisuja selvittänyt työryhmä, Korppoon lautakunta 1000/00.00.01.01/2014 Korppoon lautakunta 24

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

Nykyaikaisen lumitykin, jonka enimmäiskapasiteetti on noin 60 m 3 /h, kustannusarvio on noin 18 000 euroa, alv. 0 %. Lisäksi tulevat vielä

Nykyaikaisen lumitykin, jonka enimmäiskapasiteetti on noin 60 m 3 /h, kustannusarvio on noin 18 000 euroa, alv. 0 %. Lisäksi tulevat vielä Kulttuurilautakunta 55 10.10.2007 Kulttuurilautakunta 22 05.06.2008 Kaupunginhallitus 160 24.06.2008 PARGAS IF:N HIIHTOJAOSTON ANOMUS KAUPUNGILLE MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMISESTÄ UUDEN LUMITYKIN HANKINTAA VARTEN

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 73. 28 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 74

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 73. 28 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 74 3/2014 70 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 01.04.2014 kl./klo 17:00-18:17 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 73 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys Ohjausryhmä 1 / 2014 10.4.2014 1 _ Kokousaika: Torstai 10. huhtikuuta 2014 klo 15.00 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Kutsutut: Ted Bergman Markku Orell Cornelius

Lisätiedot

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan:

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan: Byggnämnden/Rakennuslautakunta 70 26.08.2015 Kaupunginhallitus 250 26.10.2015 Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Byggnämnden/Rakennuslautakunta 26.08.2015 70 Valmistelija V.t

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE

SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE Tekn. ltk. 27.9.2017 50 liite Hankintojen menettelytapaohje 1 (5) x.x.2017 SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE ORGANISOINTI, PERIAATTEET JA OHJEET Sisällys: 1. Johdanto: hankintojen menettelytapaohje,

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki KAARINAN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ

Kaarinan kaupunki KAARINAN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ Kaarinan kaupunki KAARINAN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Johtosäännön tarkoitus...1 2 Hankintakeskuksen tehtävä...1 3 Hankintojen toteutustapa...1 4 Hankintojen toteuttaminen kansallisen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus vahvistaa seuraavan suunnitelman ja aikataulun sosiaalitoimessa toteutettaville toimenpiteille:

Kaupunginhallitus vahvistaa seuraavan suunnitelman ja aikataulun sosiaalitoimessa toteutettaville toimenpiteille: Kaupunginhallitus 88 25.04.2016 Sosiaalitoimessa toteutettavat toimenpiteet 2819/01.00.00.01/2016 Kaupunginhallitus 25.04.2016 88 Valmistelija Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh. 040 511 4383 Esittelijä

Lisätiedot

HANKINTASTRATEGIA. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

HANKINTASTRATEGIA. Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 JULKISET HANKINNAT... 3 Syrjimättömyys... 3 Yhdenvertaisuus... 3 Avoimuus... 3 Suhteellisuus... 3 HANKINTATOIMINNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 207 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 405. 208 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 406

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 207 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 405. 208 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 406 11/2015 403 Kaupunginhallitus TID - AIKA 14.09.2015 kl./klo 15:00-18:30 PLATS - PAIKKA Houtskarin aluekonttori 207 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 405 208 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunta 26 11.04.2017 Kaupunginhallitus 95 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 37 09.05.2017 Varhaiskasvatuksen uudet asiakasmaksuperiaatteet 1.8.2017 alkaen 90/02.05.00.00/2017 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto HANKINTASTRATEGIA Kaupunginhallitus 23.1.2017 Kaupunginvaltuusto 30.1.2017 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 STRATEGISET ARVOT... 3 Avoimuus... 3 Kestävä kasvu... 3 Kuntalaislähtöisyys... 3 Uudistumisvalmius... 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN 1551/34.340/2006 KHALL 28.02.2007 79 Liitteet B3-6 Talousjohtaja: Pargas Idrottsförening rf

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ Hyväksytty KH 2.5.2016 149 Voimaantulo 2.5.2016 Yleistä Hankintasääntö on Mikkelin kaupungin yleinen hankintaohje. Hankinnalla tarkoitetaan kaikkea Mikkelin kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/20 26.02.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/20 26.02.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) 44 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto paperittomien siirtolaisten terveyspalveluja koskevasta ponnesta HEL 2012-013915 T 00 00 03 Päätös päätti antaa kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

Muistio Kangas-Annala tie- ja siltahankkeen rakennustoimikunnan kokouksesta 14.6.2010

Muistio Kangas-Annala tie- ja siltahankkeen rakennustoimikunnan kokouksesta 14.6.2010 1/6 Muistio Kangas-Annala tie- ja siltahankkeen rakennustoimikunnan kokouksesta 14.6.2010 Läsnä: Petri Salo, puheenjohtaja Tapio Liinamaa Arja Luoma Markku Kankaanpää Harri Mattila Terho Ojanperä Aulikki

Lisätiedot

RISKIENHALLINTASUUNNITELMAN JULKINEN YHTEENVETO

RISKIENHALLINTASUUNNITELMAN JULKINEN YHTEENVETO TicoVac ja TicoVac Junior 29.12.2015, Versio 2.0 RISKIENHALLINTASUUNNITELMAN JULKINEN YHTEENVETO VI.2 Julkisen yhteenvedon osiot VI.2.1 Tietoa sairauden esiintyvyydestä Puutiaisaivotulehdus (TBE) on keskushermostoon

Lisätiedot

Ammattijärjestöjen edustajien hyväksymä esitys sopimukseksi on liitteenä.

Ammattijärjestöjen edustajien hyväksymä esitys sopimukseksi on liitteenä. Kaupunginhallitus 334 10.11.2014 Kaupunginhallitus 354 24.11.2014 Tekninen lautakunta 19 17.02.2015 Työehtosopimuksen mukainen paikallinen sopimus tilapalvelun kiinteistönhoitajien ylityöaikarajan määräaikaisesta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinoministeriö 4.8.2009 PL 32 00023 Valtioneuvosto

Työ- ja elinkeinoministeriö 4.8.2009 PL 32 00023 Valtioneuvosto Työ- ja elinkeinoministeriö 4.8.2009 PL 32 00023 Valtioneuvosto Lausuntopyyntö TEM 266:00/2008 TERVEYSPALVELUALAN LIITON LAUSUNTO JULKISISTA HANKINNOISTA ANNETUN LAIN (348/2007) 15 :N MUUTTAMISESTA Vuoden

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 Saaristotoimikunta 19.11.2013 PÖYTÄKIRJA 3/2013 26 Kokouksen avaus 27 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 28 29 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 30 Paraisten kaupungin vesihuollon haasteet.

Lisätiedot

Monica Avellan ilmoitti esteellisyydestä; Paraisten Vesi Oy:n hallituksen jäsen.

Monica Avellan ilmoitti esteellisyydestä; Paraisten Vesi Oy:n hallituksen jäsen. Kaupunginhallitus 161 22.08.2016 Kaupunginhallitus 205 03.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 18.10.2016 Nordkalk Oy Ab:n omistuksen purkaminen Paraisten Vesi Oy:ssä 2185/00.01.00.03/2015 Kaupunginhallitus 22.08.2016

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 53 14.10.2015

Sivistyslautakunta 53 14.10.2015 Sivistyslautakunta 53 14.10.2015 Ehdotus päivähoidon, ruotsinkielisen koulutuksen, suomenkielisen koulutuksen ja joukkoliikenteen vuoden 2016 talousarvioksi ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelmaksi 2391/02.02.00/2015

Lisätiedot

Aloitteiden käsittelyprosessit

Aloitteiden käsittelyprosessit Aloitteiden käsittelyprosessit Huomioitavaa eri aloitemuodoista 1. Valtuustoaloitteiden käsittelyprosessit Valtuutetun aloitteeseen vastaa kaupunginhallitus Mikäli aloitteen on allekirjoittanut 15 valtuutettua

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 12 22.01.2015 Sivistyslautakunta 64 24.03.2015 Kaupunginhallitus 154 25.03.2015. Särkilahden koulun lakkauttaminen 1.8.

Sivistyslautakunta 12 22.01.2015 Sivistyslautakunta 64 24.03.2015 Kaupunginhallitus 154 25.03.2015. Särkilahden koulun lakkauttaminen 1.8. Sivistyslautakunta 12 22.01.2015 Sivistyslautakunta 64 24.03.2015 Kaupunginhallitus 154 25.03.2015 Särkilahden koulun lakkauttaminen 1.8.2015 lukien 39/40/400/2015 SL 12 Selostus: Särkilahden koulussa

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto nro 2/2012 27.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanvaltuusto nro 2/2012 27.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2012 SISÄLLYSLUETTELO KV 10 KV 11 KV 12 Kokouksen järjestäytyminen Talouden tasapainotusohjelman seuranta n työjärjestyksen mukainen luettelo valmistelussa olevista valtuutettujen tekemistä aloitteista

Lisätiedot

Kuntaesimerkkinä Oulu

Kuntaesimerkkinä Oulu Kuntaesimerkkinä Oulu 20.3.2012 Yritysyhteistyön koordinaattori, Tekijäpuu palvelu / Tuvilta Työelämään hanke / Konsernipalvelut Satu Kaattari-Manninen Sosiaaliset näkökulmat julkisissa hankinnoissa Vaikka

Lisätiedot

Kertyneen ylijäämän arvioidaan suunnitelmavuoden 2019 jälkeen olevan 11,2 miljoonaa euroa.

Kertyneen ylijäämän arvioidaan suunnitelmavuoden 2019 jälkeen olevan 11,2 miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus 250 28.11.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelma 3250/02.02.00/2016 Kaupunginhallitus 28.11.2016 250 Valmistelija Talouspäällikkö Maija Elenius, puh. 040

Lisätiedot

Päätös: Valtuusto lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi

Päätös: Valtuusto lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi Varavaltuutettu Antti Ahosen ja kahden muun valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite: Lapsiperheissä on tulevaisuus lasten kotihoidontuen Hämeenlinna-lisään on löydyttävä kestävä, pysyvä ratkaisu KV

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen Kunnanhallitus 21.1.2008 39 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA Kh 26 Valmistelija: kunnansihteeri Sinikka Lappalainen, Kermanrannantie 7,

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84. 32 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 85

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84. 32 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 85 3/2016 80 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 03.05.2016 kl./klo 17:00-19:30 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupunginvaltuusto, Komentosilta 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84 32 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VALTUUSTOALOITE SIIRTOLAPUUTARHATOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIEN SELVITTÄMISESTÄ

VALTUUSTOALOITE SIIRTOLAPUUTARHATOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIEN SELVITTÄMISESTÄ Kaupunginvaltuusto 92 01.07.2013 Kaupunginhallitus 275 19.08.2013 Kaupunginhallitus 88 16.03.2015 Tekninen lautakunta 94 28.10.2015 Kaupunginhallitus 80 29.03.2016 Kaupunginvaltuusto 18 25.04.2016 VALTUUSTOALOITE

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2015 Sosiaali- ja terveysosasto

Paraisten kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2015 Sosiaali- ja terveysosasto PERHEPALVELUT Sosiaali- ja terveyslautakunta, Paula Sundqvist, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Eva af Heurlin, sosiaalisihteeri Toiminta Lastensuojelu käsittää lakisääteiset viranomaistehtävät, kuten esimerkiksi

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.

Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01. Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Kaupunginhallitus 52 15.02.2016 Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016 Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Valmistelija: varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson,

Lisätiedot

RKP:n valtuustoryhmän aloite pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotouttamisesta myös ruotsiksi

RKP:n valtuustoryhmän aloite pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotouttamisesta myös ruotsiksi Kaupunginvaltuusto 113 08.12.2015 Sivistyslautakunta 35 26.05.2016 Kaupunginhallitus 138 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 68 21.06.2016 RKP:n valtuustoryhmän aloite pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotouttamisesta

Lisätiedot

KUNTA HANKKIJANA VUOROPUHELUA HANKINNOISTA. Johanna Vakkuri

KUNTA HANKKIJANA VUOROPUHELUA HANKINNOISTA. Johanna Vakkuri KUNTA HANKKIJANA VUOROPUHELUA HANKINNOISTA Johanna Vakkuri 21.4.2016 ESITYKSEN SISÄLTÖ Julkiset hankinnat Lainsäädäntö Perusperiaatteet Tyrnävän kunta hankkijana Mitä, miten, kuinka paljon Case: Rantaroustin

Lisätiedot

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 69 18.09.2014 Kaupunginhallitus 375 29.09.2014 Kaupunginhallitus 383 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 61 13.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 13.11.2014 Lausunnon antaminen

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala Pöytäkirja sivu 1(13) nr 4/2015 Elin: Hallitus Aika: 27.4.2015 klo 9.00-11.45 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin.

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika 16.5.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupungin terveyskeskuksen näkökulma yhteistyöhön. Erja Snellman 1.3.2011

Helsingin kaupungin terveyskeskuksen näkökulma yhteistyöhön. Erja Snellman 1.3.2011 Helsingin kaupungin terveyskeskuksen näkökulma yhteistyöhön Erja Snellman 1.3.2011 Julkisten hankintojen lähtökohta Kansallisen kynnysarvon ylittävät julkiset hankinnat on kilpailutettava hankintalain

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 199 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 11.11.2014 kl./klo 17:00-21:25 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 81 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 202 82 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus 10 11.01.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valitukseen koskien valtuuston päätöstä vuoden 2016 talousarvion hyväksymisestä Poikeluksen päiväkodin sulkemisen osalta / Koskela

Lisätiedot

Ajankohtaista ruokapalvelusta / Säästötoimenpiteet ja niiden vaikutus Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014

Ajankohtaista ruokapalvelusta / Säästötoimenpiteet ja niiden vaikutus Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014 Ajankohtaista ruokapalvelusta / Säästötoimenpiteet ja niiden vaikutus Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014 Ruokapalvelun Ruokapalvelun taloudelliseen tilanteeseen johtaneita syitä ja toimenpiteitä

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus UUDEN KUNNAN NIMI 992/00/000/2008 KHALL 132

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus UUDEN KUNNAN NIMI 992/00/000/2008 KHALL 132 Kaupunginhallitus 132 20.05.2008 Kaupunginhallitus 149 04.06.2008 UUDEN KUNNAN NIMI 992/00/000/2008 KHALL 132 Liitteet B8-14 Järjestelytoimikunta on 5.3.2008 :ssä17 tekemässään päätöksessä ehdottanut,

Lisätiedot

Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi

Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 110/10.03.01.01/2013 79 Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi historia Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Paikallisuus julkisissa hankinnoissa. Kuntamarkkinat 2014 Pilvi Takala

Paikallisuus julkisissa hankinnoissa. Kuntamarkkinat 2014 Pilvi Takala Paikallisuus julkisissa hankinnoissa Kuntamarkkinat 2014 Pilvi Takala Paikallisten yritysten suosiminen lähtökohtaisesti kiellettyä Julkisissa hankinnoissa paikallisten tarjoajien suora suosiminen on kiellettyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2012 1 (5) 275 Kj / Valtuutettu Mirka Vainikan aloite koskien kilpailutuksen seurannan järjestämisestä päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu

Lisätiedot

Valtuustoaloite: omaishoitajien tuen nostaminen

Valtuustoaloite: omaishoitajien tuen nostaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 228 12.12.2012 4 7.1.2013 Asianro 718/05.12.00/2012 33 Valtuustoaloite: omaishoitajien tuen nostaminen Tiivistelmä Anne Sinilaakso

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan suomenkielinen Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunnan suomenkielinen Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunnan suomenkielinen 14 13.03.2017 jaosto Sivistyslautakunta 29 11.04.2017 Kaupunginhallitus 96 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 09.05.2017 Storgårdin koulun ja Paraistenseudun koulun yhdistäminen

Lisätiedot

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 Miten julkiset hankinnat liittyvät ympäristöön? Viranomaiset ovat huomattava kuluttajaryhmä Euroopassa:

Lisätiedot

Oulun kaupungin hankinnat Valtuustokoulutus Oulun kaupunki/konsernihallinto, kaupunkistrategia/anna-maria Levy

Oulun kaupungin hankinnat Valtuustokoulutus Oulun kaupunki/konsernihallinto, kaupunkistrategia/anna-maria Levy Oulun kaupungin hankinnat Valtuustokoulutus 8.6.2017 Oulun kaupunki/konsernihallinto, kaupunkistrategia/anna-maria Levy Sisältö Oulun kaupungin ostot Mikä on julkinen hankinta? Hankintatoiminnan ohjaus

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p. 040 330 6002)

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p. 040 330 6002) LOPEN KUNNAN TERVEYSPALVELUT Kunnanhallitus 25.4.2016 ( 78): Lopen kunnanhallitus keskusteli kokouksessaan 30.3.2016 kohdassa muut asiat Lopen kunnan terveyspalveluista. Keskustelun pohjana oli kuntalaiskeskustelu

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 Kaupunginhallitus 87 08.04.2008 Kaupunginhallitus 123 06.05.2008 Kaupunginvaltuusto 43 04.06.2008 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 918/02/021/2008 KHALL 87 Liite

Lisätiedot

Kuntalaisaloite/Pohjois-Kuoreveden asukkaille Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueen palveluja

Kuntalaisaloite/Pohjois-Kuoreveden asukkaille Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueen palveluja Kaupunginhallitus 76 07.03.2011 SoTe -tilaajalautakunta 30 28.04.2011 Kuntalaisaloite/Pohjois-Kuoreveden asukkaille Ylä-Pirkanmaan terveydenhuoltoalueen palveluja 1651/06.00.00/2010 Khall 76 Valmistelija:

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI. Konserniohje

KAUHAVAN KAUPUNKI. Konserniohje KAUHAVAN KAUPUNKI Konserniohje 2 Sisällysluettelo 1 Konserniohjeen tarkoitus ja tavoite...3 2 Soveltamisala...3 3 Kaupungin konsernijohto ja toimielinten toimivallanjako...4 3.1 Kaupunginvaltuusto...4

Lisätiedot

Kestävät hankinnat info Paikalliset tuotteet kuntalaisten lautaselle 16.5.2013 Anu Arolaakso

Kestävät hankinnat info Paikalliset tuotteet kuntalaisten lautaselle 16.5.2013 Anu Arolaakso Kestävät hankinnat info Paikalliset tuotteet kuntalaisten lautaselle 16.5.2013 Anu Arolaakso edistää kestävän ruokaketjun toteuttamista julkisissa ruokapalveluissa toteuttaa valtakunnallisia ja alueellisia

Lisätiedot

64 Moision sairaalan kiinteistöjen ja maa-alueen ostaminen ja osakassopimuksen hyväksyminen

64 Moision sairaalan kiinteistöjen ja maa-alueen ostaminen ja osakassopimuksen hyväksyminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (5) Kaupunginhallitus, 215, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 64, 15.06.2015 64 Moision sairaalan kiinteistöjen ja maa-alueen ostaminen ja osakassopimuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Keskusta-oikeisto valtuustoryhmän valtuustoaloite kotihoidon kuntalisän käyttöönotosta Äänekoskella

Keskusta-oikeisto valtuustoryhmän valtuustoaloite kotihoidon kuntalisän käyttöönotosta Äänekoskella Kaupunginvaltuusto 60 08.09.2008 Kaupunginhallitus, julkinen 287 15.09.2008 Perusturvalautakunta 86 30.09.2009 Kaupunginhallitus, julkinen 55 15.02.2010 Kaupunginvaltuusto 25 08.03.2010 Keskusta-oikeisto

Lisätiedot

1) Akuuttivuodeosasto suljetaan vuoden 2014 loppuun 1.7.2014 lukien tai viimeistään elokuun alusta 2014 (säästö 211.000 euroa).

1) Akuuttivuodeosasto suljetaan vuoden 2014 loppuun 1.7.2014 lukien tai viimeistään elokuun alusta 2014 (säästö 211.000 euroa). Kuntayhtymähallitus 97 23.07.2014 Kuntayhtymähallitus 105 06.08.2014 Kuntayhtymähallitus 112 21.08.2014 Kärsämäen sosiaali- ja terveyspalvelujen supistaminen 249/00.01.02/2014 KYHALL 23.07.2014 97 Kärsämäen

Lisätiedot

Talousarvio jakaantuu käyttötalousosaan, tuloslaskelmaosaan, rahoitusosaan ja investointiosaan sekä vastaa kunnan organisaatiorakennetta.

Talousarvio jakaantuu käyttötalousosaan, tuloslaskelmaosaan, rahoitusosaan ja investointiosaan sekä vastaa kunnan organisaatiorakennetta. Kaupunginhallitus on hyväksynyt 19.12.2016 535 Savonlinnan kaupunki Talousarvio 2017 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE VUODELLE 2017 Savonlinnan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2016 hyväksynyt

Lisätiedot

Esitettyihin valitusperusteisiin kaupunginhallitus antaa seuraavan selvityksen:

Esitettyihin valitusperusteisiin kaupunginhallitus antaa seuraavan selvityksen: Kaupunginhallitus 156 23.06.2014 Selvitys Turun hallinto-oikeudelle Cornelius Collianderin ym. valituksen johdosta koskien sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstä Paraisten terveyskeskuksen päivystyksestä

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 132 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 265. 133 Pöytäkirjatarkastajien valitseminen 266

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 132 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 265. 133 Pöytäkirjatarkastajien valitseminen 266 7/2015 263 Kaupunginhallitus TID - AIKA 25.05.2015 kl./klo 15:00-17:58 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 132 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 265 133 Pöytäkirjatarkastajien

Lisätiedot

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi Leader-info Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori Paikallisten toimijoiden kannustaminen omaehtoiseen kehittämistyöhön Opastetaan tekemään ideoista hankkeita Myönnetään Leader-rahoitusta yhdistysten ja mikroyritysten

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2015 286 Kaupunginhallitus TID - AIKA 08.06.2015 kl./klo 15:00-18:35 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 146 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 288 147 Pöytäkirjatarkastajien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 109. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 109. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.04.2017 Sivu 1 / 1 5307/2016 00.01.02.02 Kaupunginhallitus 43 13.2.2017 Valtuusto 28 27.2.2017 109 Valtuustokysymys kaupungin toimintojen ulkoistamisesta, sen laajuudesta, seurannasta,

Lisätiedot

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan:

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan: Byggnämnden/Rakennuslautakunta 70 26.08.2015 Kaupunginhallitus 250 26.10.2015 Kaupunginhallitus 24 15.02.2016 Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Rakennuslautakunta 26.08.2015

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys PÖYTÄKIRJA Ohjausryhmä 1 / 2013 14.11.2013 1 Kokousaika: Torstai 14. marraskuuta 2013 klo 16.00 18.10 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Kutsutut: x Ted Bergman x Cornelius Colliander, klo

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion 2012 muuttaminen Karkkilan kaupungin osalta

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion 2012 muuttaminen Karkkilan kaupungin osalta Kaupunginhallitus 126 28.05.2012 Kaupunginvaltuusto 23 11.06.2012 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvion 2012 muuttaminen Karkkilan kaupungin osalta 209/02.02/2011 Kyh 67 Karkkilan kaupunginhallitus

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEET

PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEET PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEET Kaupunginhallitus 16.6.2003 280 Paavo Leskinen Puheenjohtaja Kirsi-Tiina Ikonen Pöytäkirjanpitäjä Unto Matilainen Mauno Tuoriniemi 2 HANKINTAOHJEET

Lisätiedot