Espoo Squash Rackets Club ry:n. Toimintalinja. ver 1.2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoo Squash Rackets Club ry:n. Toimintalinja. ver 1.2"

Transkriptio

1 1. Jhdant Esp Squash Rackets Club ry:n Timintalinja Esp Squash Rackets Club ry n squashin erikisseura, jka n alittanut timintansa vunna ESRC:ssä n squashvalmennusryhmiä alle kuluikäisten squashkuluryhmistä aikuisten valmennusryhmiin asti. Kaikki squashista kiinnstuneet vat tervetulleita liittymään seuran jäseniksi. ESRC:stä tuli sinettiseura vunna Sinetti n tunnustus mnipulisesta nuristyöstä ja samalla se velvittaa säilyttämään timinnan tasn laadukkaana. Sinettiseuran arv myönnetään seuralle, jka täyttää sinettikriteerit ja n valmis situtumaan sinettiseuran laatuvaatimuksiin. ESRC n Sumen Squashliitn jäsen ja syksystä 2016 lähtien myös Sumen Racketlnliitn jäsen. Lisäksi ESRC n jäsenenä Etelä-Sumen Liikunta ja Urheilu ry:ssä. ESRC:n tavitteena n tarjta mnipulista liikuntaa ja liikunnan ila kaikille squashista kiinnstuneille lapsille, nurille ja aikuisille. Kaikki saavat harrastaa itselleen spivasti. Jkaiselle pyritään löytämään spiva valmennusryhmä eikä ketään pudteta pis seuran timinnasta. Seurassa harjitellaan ja pelataan kannustavassa ilmapiirissä ja kukin asettaa itse itselleen mat tavitteensa. Osa seuran jäsenistä n mukana kilpailutiminnassa, mutta kilpaileminen tapahtuu jäsenten milla ehdilla ja man kiinnstuksen mukaan. 2. Visi ESRC n sumalaisen squashin edelläkävijäseura, jka tarjaa mnipulista juniri-, kilpa- ja harrastajasquashtimintaa. ESRC:n timinta n laadullisesti esplaisten urheiluseurjen kärkeä ja se täyttää sinettiseurakriteerit. ESRC timii tiiviissä yhteistyössä lähialueen muiden timijiden kanssa. Valmentajien ja hjaajien kulutukseen panstamalla seuran jäsenistölle taataan laadukasta timintaa. ESRC:llä n vankka talus, jnka avulla turvataan timinnan jatkuvuus. 3. Eettiset linjaukset ja valmennustiminnan kulmakivet Eettisillä linjauksilla kuvataan niitä periaatteita, jita seurassa kunniitetaan ja jiden mukaan seurassa timitaan. ESRC:ssä nudatetaan seuraavia eettisiä linjauksia:

2 Timintalinja 2 (9) Kaikki halukkaat vat tervetulleita mukaan seuramme timintaan. Seuran jäsenistöä kannustetaan liikkumaan, heitä kuunnellaan ja heidät tetaan humin yksilöinä. Seura n yhteisö, jka antaa kaikille yhtäläisen mahdllisuuden sallistua ja nnistua malla tasllaan. Seuratiminnassa nudatetaan yhdessä lutuja pelisääntöjä. Lasten harjittelussa tärkeintä n innstava ja ammattitaitinen hjaus sekä mnipulinen liikkuminen. Lasten kehitystä tuetaan liikunnan lisäksi myös ssiaalisella ja henkisellä taslla sekä heitä kannustetaan terveellisiin elämäntapihin. Kilpailutimintaan kukin seuran jäsen sallistuu man mielenkiinnn mukaan. Junirityössä nudatetaan sinettiseuratiminnan periaatteita ja kk jäsenistö ymmärtää, että seuran tulevaisuus riippuu siitä, millaisina esimerkkeinä timimme tisillemme. Päihteet tai dping eivät kuulu squashiin. Valmennustiminnan kulmakivet Kunniitus: pelaaja kunniittaa niin kanssapelaajia, valmentajia, kenttiä kuin välineitäkin. Energia: treeneihin tullaan hyvällä energialla varustettuna. Pidä huli levsta ja ravinnsta, jtta energiaa riittää treeneihin. Asenne: annan aina kaikkeni ja taistelen viimeiseen asti. Pysyn psitiivisena ja teen tästä päivästä man mestaritekseni! Vurvaikutus: kuuntelen kun valmentaja tai muut pelaajat puhuvat ja dtan samaa muilta malla puheenvurllani. Uskallan antaa palautetta (rakentavaan sävyyn) valmentajalle, kska hänkin antaa sitä minulle. Psitiivinen ppimisympäristö: Treeneihin tullaan ppimaan uusia, niin fyysisiä, laji- kuin henkisiäkin taitja psitiivisella asenteella. Virheet vat tervetulleita = niistä pitaan! Siisteys: harjitustilat (kentät, leskelualueet, pukuhuneet) pidetään siisteinä. Tila n siistimmässä kunnssa lähtiessäni, kuin mitä se li tullessani. Ajanhallinta: treeneihin tullaan ajissa! Kannustus: tsempataan treenikavereita psitiivisessa hengessä esim. tehdystä virheestä: ei se mitään, tsemppiä seuraavaan. Ei le kenenkään etu, js jku ryhmästä vi hunsti tai n hunlla mielellä, jten tsempataan heitä psitiivisesti. Tekeminen n tärkeintä: treenasit sitten kerran tai kahdeksan kertaa viikssa, tai mitä tahansa siltä väliltä, niin muista, että vaikka lemme kaikki eritasisia pelaajia, niin lähtökhta n se, että jkainen vi harjituksissa keskittyä täysillä tekemiseen ja tehdä parhaansa. Tähän js pystyy, seuraa erilaiset tulkset enemmin tai myöhemmin. Nauti tekemisestä, älä murehdi liikaa tulksista! Khtaat paljn tilanteita, jissa let tehnyt absluuttisesti parhaasi, mutta silti häviät ttelun. Js let tehnyt aivan kaikkesi, vit lla tyytyväinen itseesi tappista hulimatta.

3 Timintalinja 3 (9) Rehellisyys: myönnän virheeni, js niitä teen. En valehtele muille, saatikka itselleni. Yhteistyökyvyt ja tiimihenki: vaikka squash n yksilölaji, ryhmäharjituksissa timimme yhtenä tiiminä ja lemme kaikki sa ismpaa kknaisuutta, jssa jkainen unhtaa mat egnsa ja tekee kaikkensa ryhmän menestymisen eteen. Tulemme kaikkien kanssa timeen ja kannustamme tisiamme kehittymään yhä edelleen! Käytöstavat: tervehdi valmentajaa ja kanssapelaajia, kun tulet treeneihin tai js törmäät heihin jssain muualla. Kiitä heitä treenistä harjituksen jälkeen. Muista aina ilmittaa pissalistasi tai mahdllisista myöhästymisistä. Varusteet: ta asianmukainen varustus aina mukaan harjituksiin. Muista miksi pelaat squashia! Olet aikanaan alittanut squashin, kska nautit siitä ja se li hauskaa. Pidä se mielessäsi kaiken aikaa ja nauti tekemisestä! 4. Tavitteet ESRC:n timinnan tavitteita eri sa-alueilla ja timenpiteitä tavitteiden saavuttamiseksi vat: Seuratiminnan laadulliset tavitteet Ludaan kk jäsenistölle turvallinen ympäristö, jssa kaikilla n mahdllisuus kkea nnistumisia liikunnan parissa. Kasvatukselliset tavitteet Ludaan liikunnasta kk elämän kestävä tapa ja rhkaistaan jäsenistöä terveellisiin elämäntapihin. Kasvatetaan jäsenistämme vastuullisia nuria ja aikuisia, jtka vat valmiita khtaamaan uusia virikkeitä ja saavat kannustaa muita. Jkainen seuran jäsen nudattaa laadittuja pelisääntöjä ja käyttäytyy hyvien tapjen mukaisesti. Valmentajat tukevat lasten ssiemtinaalista kehitystä. Erityisalueena n alle 12-vutiaiden tunteiden hallinta niin vitn kuin häviön hetkellä. Tuetaan seuramme mien valmentajien työssä ppimista sekä ammattitaidn kehittymistä. Urheilulliset tavitteet Ohjataan seuran junireita asettamaan itselleen mia tavitteita sekä tavittelemaan itsensä vittamista. Seuran valmennustimintaa pyritään jatkuvasti kasvattamaan ja kehittämään sekä paremmaksi että mnipulisemmaksi, jtta vimme tarjta laadukasta ja innstavaa timintaa seuran jäsenistölle. Järjestetään squashin alkeiskursseja eri khderyhmille. Pidetään seuran liigajukkueiden määrä sellaisella taslla, että kilpailutiminnasta kiinnstuneille junireille tarjutuu myös mahdllisuus pelata squashliigapelejä.

4 Timintalinja 4 (9) Kannustetaan seuran jäsenistöä sallistumaan seuran sisäiseen, kansalliseen ja kansainväliseen kilpasquashtimintaan. Taludelliset tavitteet Ylläpidetään seuran vahvaa talutta, jka mahdllistaa timinnan niin määrällisen kuin sisällöllisen laadun kehittämisen. Haetaan aktiivisesti seuran timintaa tukevia yhteistyökumppaneita, jille tarjtaan mahdllisuutta näkyvästi sallistua lasten ja nurten liikunnan edistämiseen. Seuran jäsenmäärää kasvatetaan aktiivisella seuratiminnalla ja jäsenhankintakampanjilla. Junireiden rekrytinnin painpiste n 8-12-vutiaissa. Viihtymisen ja ilmapiirin tavitteet Kehitetään uusia timintamutja, jtka nstavat seuran jäsenistön yhteenkuuluvuutta ja viihtymistä. Timintamudt kumpuavat jäsenistön tiveista ja tarpeista. Kannustetaan seuran junireita ja muitakin jäseniä sallistumaan kilpailuihin sekä seuran järjestämiin tapahtumiin, jissa n mahdllisuus tutustua myös muihin kuin man harjitteluryhmän jäseniin. Lajinäkyvyyden tavitteet Pyritään vahvistamaan seuramme julkisuuskuvaa entisestään viestimällä laadukkaasti useassa mediakanavassa sekä parantamalla yhteydenpita yhteistyökumppaneihimme. Tarjtaan esplaisille ja kauniaislaisille kululaisryhmille maksuttmia lajikkeilumahdllisuuksia niin, että vähintään 1500 kululaista pääsee kkeilemaan lajia vusittain. 5. Käytännön timintaperiaatteita Seuran timintaan vat tervetulleita mukaan kaikki squashista kiinnstuneet. Timintaan vi tulla mukaan useita eri reittejä: kululais- tai eskariryhmien lajikkeilujen, maksuttmien kkeilukertjen, alkeis- eli starttikurssien tai seuran lma-aikina järjestämien leirien kautta, jstain tisesta squashseurasta tai löytämällä seura sen eri viestintäkanavista ja lähettämällä jäsenhakemus. Hallitus hyväksyy uudet jäsenet ja heidät tivtetaan tervetulleiksi seuran timintaan meilitse lähetettävän infpaketin myötä. Uusien jäsenten tivtaan tulevan mukaan valmennusryhmiin, jita n tarjlla eri-ikäisille ja eritasisille pelaajille kahdella eri hallilla. Valmennustimintaa n tarjlla kaikkina viiknpäivinä. Tyypillisesti uusi jäsen alittaa yhdellä viikittaisella harjituksella ja sen lisäksi hänelle tarjtaan hjattu kuntharjitusmahdllisuus ilman lisämaksua. Tekniikkaharjitusten lisäksi tarjlla n myös peliharjituksia. Alle 9-vutiaat vasta-alkajat hjataan Squashkuluryhmiin, 9-19-vutiaat Squashakatemian ryhmiin ja sitä vanhemmat aikuisvalmennusryhmiin. Js jäsen ei halua tulla mukaan valmennukseen, niin hänellä n käytettävissään muut seuran jäsenedut: mm. maksuttmat seuraillat kahdesti viikssa ja edulliset pelivurt arkisin päiväsaikaan sekä viiknlppuisin kahdella hallilla.

5 Timintalinja 5 (9) Js harjittelumtivaati kasvaa, niin harjitusten määrää vi lisätä justavasti. Kaikkein mtivituneimmat junirit kutsutaan mukaan tehvalmennukseen. Seuran jäsenistöä kutsutaan säännöllisesti mukaan talktöihin auttamaan seuran tapahtumien järjestämisessä. Talktyöt vat vapaaehtisia. Jäsenistö kutsutaan mukaan seuran tapahtumiin, kuten pikkujulukilpailuihin, jtka järjestetään sekä aikuis- että junirijäsenistölle julun alla. Seuran mestaruuskilpailut järjestetään kevätkaudella. Niiden yhteydessä n usein syöty mitalikakkukahvit seuran kauden menestystä juhlistaen. Lisäksi j pitkään n järjestetty kauden päättäjäisiä, seuran glfmestaruuskilpailuja sekä seurailtjen yhteydessä järjestettäviä kuukausiskabja. Yhteiset tapahtumat nstavat seurahenkeä ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja mnipulisen timinnan ansista seurassa nkin hyvä henki ja tekemisen meininki. Seuran junireita palkitaan diplmeilla pikkujulukilpailun ja kevään mestaruuskilpailujen yhteydessä. Samassa yhteydessä keväällä palkitaan vuden valmentaja. Seuran henkilökuntaa ja timihenkilöitä kiitetään vusittain ansiituneiden timijiden palkitsemisilla sekä seuran timijille järjestetyillä tapahtumilla. Seuran yhteistyökumppaneita kiitetään julukrtein. Squashliitn ja ESLUn ansimerkkejä haetaan ja tivttavasti myönnetään erityisen ansiituneille järjestöaktiiveille. 6. Viestintä Seuran viestintä jäsenistölle tapahtuu useassa kanavassa ja viestit pyritään khdistamaan vain niille, jita asia kullinkin kskee. Viestinnän kanavia vat: sähköpstiviestit jäsenille sekä junirijäsenten hultajille, ESRC:n Internet-sivut, ESRC:n facebksivu, MyClub-timinnanhjausjärjestelmän kautta lähetettävät viestit ja tiedtteet, ilmitustaulut squashhalleilla sekä whatsapp- tai tekstiviestit. Seuran viestinnässä n jssain määrin kkeiltu myös twitteriä, yutubea sekä instagramia, mutta niiden kautta viestintä n tällä hetkellä hyvin pienimutista. Seuran viestintä squashista kiinnstuneille tapahtuu erityisesti facebkissa, seuran Internetsivuilla sekä squashhallien ilmitustauluilla. Myös sähköpstia ja puhelinta käytetään tiedssa leville kntakteille viestimiseen. Seuran yhteistyökumppaneihin llaan yhteydessä pääasiassa puhelimitse ja sähköpstin välityksellä tai tapaamalla yhteistyökumppaneita kasvkkain. Seuran viestintää pyritään jatkuvasti kehittämään, jtta se lisi tehkasta ja tavittavaa

6 Timintalinja 6 (9) 7. Organisaati ja seuratimijiden rlit Seuran jäsenistö valitsee sääntömääräisessä vusikkuksessaan jäsenet seuran hallitukseen. Hallituksessa timii puheenjhtajan lisäksi varapuheenjhtaja, sihteeri, rahastnhitaja sekä klmesta seitsemään muuta hallituksen jäsentä. Hallitus kkntuu tyypillisesti kuudesta kahdeksaan kertaa vudessa. Hallituksen tärkein rli n seuran strategiasta ja timintalinjista päättäminen. Hallituksen tehtäviä vat: Käyttää seuran ylintä päätäntävaltaa timeenpanapunaan seuran timihenkilöt ja työntekijät. Päättää ja valva seuran varainkäyttöä apunaan budjetti ja kirjanpidn raprtit. Valva seuran tärkeimpien tapahtumien ja prjektien etenemistä ja tteutumista. Valmistella vusikkus ja siihen liittyvä uuden hallituksen valinta. Seuran peratiivisesta timinnasta vastaa timinnanjhtaja, jka raprti hallitukselle. Timinnanjhtaja valv ja krdini seuran valmentajien, hjaajien ja muiden timihenkilöiden timintaa. Seurassa timii useita ryhmiä, jilla n mat vastuualueensa: valmennuksen jhtryhmä, viestintäryhmä, varainhankintaryhmä, kilpailuryhmä, harrastusryhmä sekä henkilöstö- ja nimitysryhmä. Squashliigatimintaan n nimetty sekä miesten että naisten liigavastaavat ja liigajukkueille jhtajat. Seurassa timii lisäksi aikuisvalmennusvastaava, webmaster, varustemestari, rankinglistjen hitaja sekä Jaffa Cup -kilpailusarjan jhtaja. Uusia rleja ja timenkuvia perustetaan ja miehitetään tarpeen mukaan. Ajantasainen tiet timijista löytyy seuran Internet-sivuilta: Nimettyjen rlien lisäksi seuran kilpailuissa ja muissa tapahtumissa apuna n suuri jukk talkväkeä. 8. Seuran pelisäännöt Esp Squash Rackets Clubin jäsenet, vanhemmat ja valmentajat situtuvat nudattamaan laadittuja pelisääntöjä aina sallistuessaan seuran timintaan. Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan keskustelemalla, tarvittaessa tilanteen svitteluun vidaan pyytää pulueetn, klmas sapuli. Junirit ja muut valmennettavat Kuuntelevat valmentajaa ja keskittyvät harjituksiin. Ovat harjituksissa svittuun aikaan Tulevat harjituksiin liikuntavaatteissa ja mat pelivälineet mukana (maila, pall, sujalasit); alittelijille ja Squashkululaisille n lainavälineitä. Käyttäytyvät esimerkillisesti kentällä ja sen ulkpulella. Humiivat pelikaverit, kannustavat tisiaan. Valmentajalla n ikeus laittaa pelaaja "jäähylle", js tämä käyttäytyy hyvien tapjen vastaisesti. Kilpailuissa nudatetaan WSF:n (Wrld Squash Federatin) squash-pelin sääntöjä, jihin sisältyvät myös hyvä käytös ja vastustajan kunniittaminen.

7 Timintalinja 7 (9) Junirien vanhemmat Klmen K:n sääntö: Kuljettaa - Kustantaa Kannustaa Kannustavat ja kehuvat kaikissa tilanteissa; valmentajan tehtävä n antaa hjeita ja neuvja. Antavat lapsille ja valmentajille työrauhan kentällä. Lasten annetaan harrastaa mien tuntemustensa mukaan. Harjituksiin ei pakteta lähtemään. Eivät käytä päihteitä urheilupaikilla. Valmentajat Timinnan tavite: Saada pelaaja viihtymään squashin ja liikunnan parissa Antaa pelaajille hauskja hetkiä pelikavereiden seurassa Opettaa squashia ja liikuntaa tsissaan muttei vakavissaan Antavat junireille hjeita tasapulisesti. Antavat palautetta junireille ja vanhemmille. Käyttäytyvät esimerkillisesti kentällä ja sen ulkpulella. Eivät käytä päihteitä urheilupaikilla. Lisäksi ESRC:n kaikki sidsryhmät situtuvat tutustumaan ADT ry:n (Sumen Antidpingtimikunta) dpingsäännöstöön ( ja nudattamaan sitä. 9. Seuran jäsenyys ja timintamudt Seuran timintaan vat kaikki squashista kiinnstuneet tervetulleita mukaan. Seuran jäseneksi liitytään lähettämällä jäsenhakemus, jka löytyy Vunna 2018 seuran vusijäsenmaksut vat: 0-8-vutiaat: vutiaat: vutiaat ja sitä vanhemmat: 75 perhejäsenmaksu: 120 kannatusjäsenet (ei jäsenetuja) 20 kunniajäsenet: 0 liittymismaksu: 0

8 Timintalinja 8 (9) Seuran jäsenille: Squashvalmennusryhmät 4-9-vutiaille Squashkulun ryhmät 9-19-vutiaille Squashakatemian ryhmät yli 19-vutiaille Aikuisvalmennuksen ryhmät lisäksi: kuntharkat (kerran viikssa) ja pelitreenit (1-3 * viikssa) erityisen mtivituneille ja lahjakkaille yli 9-vutiaille Tehryhmät kesäaikaan kesätreenit tekniikka- ja fysiikkatestit kahdesti kaudessa Seuraillat maksuttmat seuraillat kahdesti viikssa: perjantaisin Kivenlahti Squash, lauantaisin Esprt Center Leirit squash ja liikuntaleirejä kululaisten lma-aikina Muu jäsentiminta ja -edut mahdllisuus sallistua seuran sisäisiin kilpailuihin ja muihin tapahtumiin mahdllisuus pelata seuran squashliigajukkueissa mahdllisuus pelata seuran sisäisiä rankingtteluita edulliset jäsenhinnat ESRC:n käyttämillä squashhalleilla alennukset squashhallien muusta timinnasta ja myymälöiden tutteista Squashista kiinnstuneille: kululaisten 60 minuutin maksuttmat squashtutustumiset kahdella hallilla squashvalmentajan hjauksessa Squashmestari-kilpailun kautta Espn kaupungin KULPS!-hjelman kautta ttamalla yhteyttä ESRC:hen tunnin aika petellaan squashin alkeita, pelaillaan ja lpuksi lapsille kerrtaan seuran timinnasta sekä siitä miten squashia vi alkaa harrastaa maksuttmat kkeilukerrat sunnuntaisin Esprt Centerissä squashvalmentajan hjauksessa neljän kerran edulliset starttikurssit lapsille, nurille ja aikuisille pitkin kautta (4 * 60 min)

9 Timintalinja 9 (9) MUUVI-kerh Espn kaupungin ja squashhallin tuella järjestetty maksutn squashkerh lukkalaisille maksutn kkeilukerta valmennusryhmässä tai seuraillassa seuran järjestämät leirit juniri-ikäisille kululaisten lma-aikina mukaan seuran timintaan vi tulla myös kesken kauden, jllin seura laskuttaa jäljellä levasta kaudesta. 10. Timintalinja-dkumentin päivittäminen Tämä dkumentti tarkistetaan ja päivitetään vusittain seuran vusikkuksen jälkeen (syyskuussa). Päivityksestä vastaa hallituksen valtuuttamana seuran timinnanjhtaja. Tarvittaessa dkumenttia päivitetään useammin. Yhteydentt tähän dkumenttiin liittyen: inf@esrc.fi.

Jigotai ry / judojaosto Toimintalinja 2013

Jigotai ry / judojaosto Toimintalinja 2013 JIGOTAI RY:N JUDOJAOKSEN TOIMINTALINJA 1. JOHDANTO Jigtai ry n 1970 perustettu budlajien erikisseura, jssa nykyisellään n 8 jasta. Tällä hetkellä Jigtaissa vi harrastaa juda, karatea, ju-jutsua, aikida,

Lisätiedot

Liikkujan polku -verkosto

Liikkujan polku -verkosto Liikkujan plku -verkst Oletk kskaan miettinyt? Sinä teet, minä teen Visik tekemisiä yhdistää ja saada ismpia tulksia aikaiseksi? Khderyhmä tiedssa, kanavat kunnssa Keneltä löytyisi sisältöjä? Yksinäistä

Lisätiedot

Liikkujan polku mitä, miksi ja miten? #LiikkujanPolku

Liikkujan polku mitä, miksi ja miten? #LiikkujanPolku Liikkujan plku mitä, miksi ja miten? #LiikkujanPlku Liikkujan plku -verkst Oletk kskaan miettinyt? Sinä teet, minä teen Visik tekemisiä yhdistää ja saada ismpia tulksia aikaiseksi? Khderyhmä tiedssa, kanavat

Lisätiedot

TUKEA LAJILIITTOJEN LASTEN JA NUORTEN URHEILUN KEHITTÄMISTYÖHÖN 2011 12

TUKEA LAJILIITTOJEN LASTEN JA NUORTEN URHEILUN KEHITTÄMISTYÖHÖN 2011 12 TUKEA LAJILIITTOJEN LASTEN JA NUORTEN URHEILUN KEHITTÄMISTYÖHÖN 2011 12 Lajiliittjen n mahdllista hakea tukea lasten ja nurten urheilun (6-19v) kehittämistyöhön. Nuri Sumi tukee lajiliittjen kehittämistimia

Lisätiedot

16.4.2015 Kantokasken koulu

16.4.2015 Kantokasken koulu 16.4.2015 Kantkasken kulu Yleistä Kuullaan seuran timinnasta Keskustellaan lasten urheilun perusteista Svitaan yhdessä ryhmän / jukkueen Pelisäännöistä Nuristiminta 2015 Tavitteena tarjta iästä, taittassta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 22.10.2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 22.10.2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 22.10.2014 2 Sisällys 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Timinnan tarkitus... 3 1.2 Timinnan tavitteet... 3 1.3 Timinnan painpistealueet... 3 2 ORGANISAATIO... 4 2.1 Hallint... 4 2.2 Ohjaustiminta...4

Lisätiedot

SPL TAMPEREEN PIIRI: SEURATUTOROINTI

SPL TAMPEREEN PIIRI: SEURATUTOROINTI SPL TAMPEREEN PIIRI: SEURATUTOROINTI Tampellan esplanadi 6, 33100 Tampere, puh. 010 841 1880, fax 010 841 1888, www.pallliitt.fi/tampere Jaettu vastuu auttaa yhteisöä kehittymään Ihmisyhteisöt rakentuvat

Lisätiedot

FC HONKA AKATEMIAN ARVOT

FC HONKA AKATEMIAN ARVOT FC HONKA AKATEMIAN ARVOT JOHDANTO... 3 FC HONKA AKATEMIAN ARVOT... 4 YHTEISÖLLISYYS & YKSILÖ... 5 MEIDÄN SEURA, TOIMIMME YHDESSÄ, VOITAMME YHDESSÄ... 5 YKSILÖN KEHITYS JA YKSILÖN ONNISTUMISET PARANTAVAT

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Yleistä Pidä Lappi Siistinä ry:n timinnan tavitteena n säilyttää Lapin puhdas ja viihtyisä ympäristö. Päämäärään pyrimme valistustiminnalla, kulutuksella, jätehulln kehittämisellä,

Lisätiedot

MUTKAPOLUN PÄIVÄKODIN ESIOPETUKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 12.8.2013 31.5.2014. Auringonpilkkujen ryhmä. Päivänsäteiden ryhmä

MUTKAPOLUN PÄIVÄKODIN ESIOPETUKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 12.8.2013 31.5.2014. Auringonpilkkujen ryhmä. Päivänsäteiden ryhmä MUTKAPOLUN PÄIVÄKODIN ESIOPETUKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 12.8.2013 31.5.2014 Auringnpilkkujen ryhmä Päivänsäteiden ryhmä 1. YKSIKKÖ Mutkaplun päiväkti n Rajamäen uusin ja suurin 5-ryhmäinen päiväkti, jka

Lisätiedot

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA Kangasalan varhaiskasvatus tarjaa lapsen ja perheen tarvitsemat varhaiskasvatuspalvelut perheen tilanteen ja tarpeen mukaisesti; kkpäivähita, sapäivähita, perhepäivähita,

Lisätiedot

Tervetuloa Liikkujan polku verkoston toiseen verkostoseminaariin! #liikkujanpolku

Tervetuloa Liikkujan polku verkoston toiseen verkostoseminaariin! #liikkujanpolku Tervetula Liikkujan plku verkstn tiseen verkstseminaariin! #liikkujanplku Liikkujan plku -verkst Tässä ja nyt jälleen huikea prukka kasassa! #liikkujanplku Liikkujan plku -verkst Oletk kskaan miettinyt?

Lisätiedot

Tervetuloa Liikkujan polku verkoston kolmanteen verkostotapaamiseen! #liikkujanpolku

Tervetuloa Liikkujan polku verkoston kolmanteen verkostotapaamiseen! #liikkujanpolku Tervetula Liikkujan plku verkstn klmanteen verksttapaamiseen! #liikkujanplku Meitä n paljn, vanhja tuttuja ja aivan uusia kasvja. Olette kaikki yhtä lämpimästi tervetulleita! http://www.sprt.fi/verkstt/liikkujan-plku-verkst

Lisätiedot

Tämä ruutu näkyy ainoastaan esikatselutilassa.

Tämä ruutu näkyy ainoastaan esikatselutilassa. FINLAND_Decisin_Making_March_3_4cuntry_study(1) Tämä kysely n sa neljän maan vertailututkimusta, jssa tutkitaan päätöksenteka lastensujelussa Nrjassa, Sumessa, Englannissa ja Yhdysvallissa. Samat kysymykset

Lisätiedot

7. KRIISIT JA SELVIYTYMINEN URHEILIJAN ELÄMÄSSÄ

7. KRIISIT JA SELVIYTYMINEN URHEILIJAN ELÄMÄSSÄ 39 7. KRIISIT JA SELVIYTYMINEN URHEILIJAN ELÄMÄSSÄ Elämässä tulee vastaan yllättäviä tilanteita ja tapahtumia, tisinaan aivan yllättäenkin ja arvaamattmasti ja ne vievät elämän hetkeksi hämmennyksen ja

Lisätiedot

HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008

HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008 1(5) HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008 YLEISTÄ Liikunnallisen iltapäivätiminnan kehittämishankkeiden tukemiseen liittyviä valtinavustuksia jaettaessa

Lisätiedot

1. Yleistä. Tavoitteet vuodelle 2016

1. Yleistä. Tavoitteet vuodelle 2016 Timintasuunnitelma 2016 1. Yleistä JyväsRiihi ry n vunna 2000 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys eli Leader-ryhmä. Yhdistys aktivi alueen timijita maehtiseen kehittämiseen ja yhteistyöhön. Timinnan

Lisätiedot

Parasta Lapsille ry Rekrytointi- ja perehdytyskansio

Parasta Lapsille ry Rekrytointi- ja perehdytyskansio Rekrytinti- ja perehdytyskansi Kansi n tarkitettu apuvälineeksi erilaisiin tilaisuuksiin, jissa järjestöämme ja timintaamme tehdään tutuksi uusille ihmisille. Ajatuksena n, että jkainen hyödyntää sitä

Lisätiedot

Yhteenveto Päivä liitossa päivästä

Yhteenveto Päivä liitossa päivästä Päivä liitssa päivä järjestettiin 2.10.2014 Val-talssa Helsingin Pasilassa. Päivään sallistui pääkaupunkiseudun urheiluseurjen päätimisia timihenkilöitä sekä yleisurheilukuluhjaaja. Tähän yhteenvetn n

Lisätiedot

Asiakirja liitetään Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintasuunnitelman liitteeksi.

Asiakirja liitetään Suomen Nuorisoseurat ry:n toimintasuunnitelman liitteeksi. TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Aluetimist: Phjis-Karjala Keskeiset alueelliset timinnt ja timenpiteet vunna 2014 Asiakirja liitetään Sumen Nurisseurat ry:n timintasuunnitelman liitteeksi. 1. KULTTUURI-, HARRASTUS-

Lisätiedot

Suomen vetovoimaisin opiskelijakunta

Suomen vetovoimaisin opiskelijakunta Sumen vetvimaisin piskelijakunta Strategia 2013-2015 1 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. MISSIO JA VISIO... 3 2.1.Missi... 3 2.2.Visi... 4 3. PAINOPISTEET... 4 3.1. Erinmaiset palvelut... 4 3.2. Osaavat ja

Lisätiedot

VIHI-Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen (2012-2013) Poistotekstiilit 2012, Workshop -ryhmät 1-4

VIHI-Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen (2012-2013) Poistotekstiilit 2012, Workshop -ryhmät 1-4 VIHI-Frssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innvaatiiden kehittäminen (2012-2013) Pisttekstiilit 2012, Wrkshp -ryhmät 1-4 HAMK Frssa 24.5.2012 1. Suljetun tekstiilimateriaalin kierrn kehittäminen

Lisätiedot

Hankeviestinnän suunnitelma 2012-2014

Hankeviestinnän suunnitelma 2012-2014 Hankeviestinnän suunnitelma 2012-2014 Viestinnän tavite ja perusviesti Hanke ja tavite Kestävät hankinnat -saamisen edistäminen julkisissa rukapalveluissa -hanke edistää kansallisen Rukaketjun timenpidehjelman,

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI PERHEPÄIVÄHOIDON VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JOHDANTO TOIMINTA-AJATUS TOIMINTAYMPÄRISTÖ PIDÄMME TÄRKEÄNÄ ETTÄ

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI PERHEPÄIVÄHOIDON VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JOHDANTO TOIMINTA-AJATUS TOIMINTAYMPÄRISTÖ PIDÄMME TÄRKEÄNÄ ETTÄ 2 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI PERHEPÄIVÄHOIDON VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JOHDANTO TOIMINTA-AJATUS TOIMINTAYMPÄRISTÖ PIDÄMME TÄRKEÄNÄ ETTÄ PERHEPÄIVÄHOITAJA VARHAISKASVATTAJANA HYVÄ PÄIVÄ PERHEPÄIVÄHOIDOSSA

Lisätiedot

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy?

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? Ongelma : Mistä jihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Miten vidaan pelata algritmisesti? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Onk mahdllista pelata ptimaalisesti? 0-0 Lasse

Lisätiedot

juniorilukko.fi Rauman Lukko Nortamonkatu 23 C Rauma Y-tunnus:

juniorilukko.fi  Rauman Lukko Nortamonkatu 23 C Rauma Y-tunnus: LUKON JA SATEENVARJOSEUROJEN YHTEISTYÖ ARKIKIELESSÄ YHTEISTYÖN SOPINEISTA SEUROISTA JA YHTEISÖLLISYYDEN KUVAAMISESTA KÄYTETÄÄN ILMAISUA SATEENVARJOSEURAT. YHTEISTYÖN OSAPUOLET 1. 2. Eurajen Lätkä 3. Kkemäen

Lisätiedot

Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja

Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja 1 Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja muisti aika 23.11.2015 kl 13-16: kahvit nin kl 14.15-14.30 paikka valtuustsali sallistujat lapsiperhepalveluissa timivat Aiemmin n lähetetty (ja löytyvät

Lisätiedot

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy?

Ongelma 1: Mistä joihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? Ongelma : Mistä jihinkin tehtäviin liittyvä epädeterminismi syntyy? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Miten vidaan pelata algritmisesti? 0-0 Lasse Lensu Ongelma : Onk mahdllista pelata ptimaalisesti? 0-0 Lasse

Lisätiedot

OHJE POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEEN KOULUSSA

OHJE POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEEN KOULUSSA elkuu 2015 OHJE POISSAOLOIHIN PUUTTUMISEEN KOULUSSA OPPILAAN SÄÄNNÖLLISEN KOULUNKÄYNNIN TURVAAMINEN JA TUKEMINEN Kulun aikuisten tehtävä n tukea tasapulisesti jkaista ppilasta tämän kasvussa ja kehityksessä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Kurikan Invalidit ry Timintasuunnitelma vudelle 2017 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 JOHDANTO... 3 VARSINAINEN TOIMINTA... 3 JÄSENPALVELUT... 3 Alue- ja paikallisjärjestöjen neuvntapalvelutiminta...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA JOUKKUE: ESPOO UNITED A AKATEMIA KAUSI: Alkaa: 03.05.2017 Päättyy: 15.04.2018 TOIMINTASUUNNITELMA Timintasuunnitelma sisältää kaikki kauden timintaan liittyvät asiat, kuten tapahtumat, harjittelut, ttelut,

Lisätiedot

ti 16.6.2015 klo 17:30 20:40 ISLO/Tiedepuisto, Joensuu

ti 16.6.2015 klo 17:30 20:40 ISLO/Tiedepuisto, Joensuu JIPPO-junirit ry JOHTOKUNNAN KOKOUS 4/2015 MUISTIO Aika ja paikka: Läsnä: ti 16.6.2015 kl 17:30 20:40 ISLO/Tiedepuist, Jensuu Jari Laurnen (puheenjhtaja), Juni Turunen, Matti Karttunen, Jaakk Hnka-Hallila,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA JOUKKUE: BLUES A AKATEMIA KAUSI: Alkaa: 01.08.2017 Päättyy: 30.04.2018 TOIMINTASUUNNITELMA Timintasuunnitelma sisältää kaikki kauden timintaan liittyvät asiat, kuten tapahtumat, harjittelut, ttelut, matkustamiset,

Lisätiedot

Webinaari Maailman MS päivän tapahtuman järjestäjille Ideoita tapahtuman järjestämiseen Tapahtumasta tiedottaminen ja median lähestyminen

Webinaari Maailman MS päivän tapahtuman järjestäjille Ideoita tapahtuman järjestämiseen Tapahtumasta tiedottaminen ja median lähestyminen Webinaari Maailman MS päivän tapahtuman järjestäjille Ideita tapahtuman järjestämiseen Tapahtumasta tiedttaminen ja median lähestyminen Maailman MS päivää tukevat: OSA 1: Ideita tapahtuman järjestämiseen

Lisätiedot

SPL TAMPEREEN PIIRI: ALUEELLINEN SEURAVALMENNUS

SPL TAMPEREEN PIIRI: ALUEELLINEN SEURAVALMENNUS SPL TAMPEREEN PIIRI: ALUEELLINEN SEURAVALMENNUS Tampellan esplanadi 6, 33100 Tampere, puh. 010 841 1880, fax 010 841 1888, www.pallliitt.fi/tampere Omalle huipulle yhteispelillä Js tutustut menestyvään

Lisätiedot

CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. 1. Hallituksen tehtävien ja toiminnan perusta. 2. Hallituksen kokoonpano ja valintamenettely

CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. 1. Hallituksen tehtävien ja toiminnan perusta. 2. Hallituksen kokoonpano ja valintamenettely CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 1. Hallituksen tehtävien ja timinnan perusta Hallituksen tehtävät ja timintaperiaatteet perustuvat Sumen lainsäädäntöön, erityisesti sakeyhtiölakiin ja arvpaperimarkkinalakiin

Lisätiedot

me-talo konsepti. Kohti myönteistä tulevaisuutta.

me-talo konsepti. Kohti myönteistä tulevaisuutta. me-tal knsepti. Khti myönteistä tulevaisuutta. 2 visi. 2050 Sumessa ei le yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nurta painpistealueet. maahanmuuttajanuret mielenterveyden tuki ja palvelut kulutus työllistyminen

Lisätiedot

UINTIJAOSTON! TOIMINTAOHJE

UINTIJAOSTON! TOIMINTAOHJE UINTIJAOSTON TOIMINTAOHJE 1 Sisältö SEURAN JA UINTIJAOSTON ESITTELY... 3 TOIMINTAOHJEET... 4 UINTIKAUSI... 4 VAKUUTUKSET... 5 BLUE CARD LISENSSI... 5 KAUSIMAKSUT... 5 VALMENTAJIEN JA HUOLTAJIEN VUOROVAIKUTUS...

Lisätiedot

OHJAAJAN STARTTI. Mahtavaa, että olet ohjaajana meidän seurassa, tervetuloa!

OHJAAJAN STARTTI. Mahtavaa, että olet ohjaajana meidän seurassa, tervetuloa! OHJAAJAN STARTTI Mahtavaa, että let hjaajana meidän seurassa, tervetula! Tähän pakettiin n kerätty yleistä infa liittyen Muuramen Sykkeeseen ja seurassamme timimiseen. Muuramen Syke n vunna 2009 perustettu

Lisätiedot

EVU 2010 joukkue kaudella INFO

EVU 2010 joukkue kaudella INFO EVU 2010 jukkue kaudella 2016-2017 INFO 29.10.2016 EVU kaudella 2016-2017 Jääkiekkseura Länsi-Vantaalla perustettu -69 ktihallit Myyrmäessä Sinettiseura 30 jukkuetta Leijnakiekkkulu 3-7 vutiaille EVU Hki

Lisätiedot

Geometrinen piirtäminen

Geometrinen piirtäminen Gemetrinen piirtäminen Nimet: Piirtäkää gemetrisesti nelikulmi, jnka kaikki sivut vat yhtä pitkät. Valmistautukaa selittämään muille, miksi piirtämistapa timii. Opettajalle Ehdtus tunnin rakenteesta: Alustusvaihe

Lisätiedot

Melonta- ja soutuliiton yleisiä periaatteita koskien valintoja

Melonta- ja soutuliiton yleisiä periaatteita koskien valintoja Sumen melnta- ja sutuliitt ry 20.2.2014 Melnta- ja sutuliitn yleisiä periaatteita kskien valintja a. Valinnat ja taludellinen tuki Valinnat hyväksyy SMSL:n Kilpailu- ja valmennusvalikunta lajivastaavan

Lisätiedot

Liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset kehittämisavustukset 2018

Liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset kehittämisavustukset 2018 Liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset kehittämisavustukset 2018 Perustiedt: Hakuaika: 31.10.2017 päätös pyritään tekemään maaliskuun alkuun mennessä Haun tarkituksena n tukea Muutsta liikkeellä linjausten,

Lisätiedot

Yritysten yleisimmät kysymykset ja vastaukset Team Finlandista

Yritysten yleisimmät kysymykset ja vastaukset Team Finlandista Yritysten yleisimmät kysymykset ja vastaukset Team Finlandista 3.9.2014 Elinkeinelämän keskusliitt Sisällys 1 Mikä n Team Finland?... 1 2 Mitä Team Finlandissa n saatu aikaan? Miten muuts näkyy yrityksille?...

Lisätiedot

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA koulutus Hakuaika päättyy 15.1.2010

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA koulutus Hakuaika päättyy 15.1.2010 LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA kulutus Hakuaika päättyy 15.1.2010 Khderyhmä: Varsinaiset sallistujat: Alkupetuksen erityispettajat Luentjäsenet: Varsinainen sallistuja vi lisäksi nimetä työkavereistaan

Lisätiedot

Spectrum kokous 11-12.2.2013, Sturenkatu 2a, Helsinki

Spectrum kokous 11-12.2.2013, Sturenkatu 2a, Helsinki Spectrum kkus 11-12.2.2013, Sturenkatu 2a, Helsinki Yleiset ajatukset ja ideat Miksi maanne n valinnut kääntää tietyn san Spectrumia? Sumi Kääntää Appendix 1 - Tämä n sitä, mitä Sumen muset tarvitsevat

Lisätiedot

Urheillen terveyttä seurassa -tapaaminen 10.9.2015. Liikkujan polku -verkosto

Urheillen terveyttä seurassa -tapaaminen 10.9.2015. Liikkujan polku -verkosto Urheillen terveyttä seurassa -tapaaminen 10.9.2015 Liikkujan plku -verkst Tapaamisen tavitteet kirkastaa yhteistä Urheillen terveyttä seurassa viestiä ja viestintää saada tukea man piltin/hankkeen käytäntöön

Lisätiedot

Aloite toimitusvelvollisen myyjän taseselvitystavan muuttamisesta

Aloite toimitusvelvollisen myyjän taseselvitystavan muuttamisesta SÄHKÖKAUPPA ALOITE 1(5) Heinimäki, Leht 19.6.2014 Työ- ja elinkeinministeriö Art Rajala Alite timitusvelvllisen myyjän taseselvitystavan muuttamisesta Energiatellisuus ry ehdttaa muutsta timitusvelvllisen

Lisätiedot

STRATEGISET TAVOITTEET 2014 2016

STRATEGISET TAVOITTEET 2014 2016 STRATEGISET TAVOITTEET 2014 2016 Vusisuunnitelma 2014 PRCF:n Trphy jast 17.10.2013, Hämeenlinna 2 TOIMINTA-AJATUS Kilpailemisesta ja rata-ajsta kiinnstuneita Prsche harrastajia varten perustettiin vunna

Lisätiedot

MU:n jalkapallojaoston johtoryhmä

MU:n jalkapallojaoston johtoryhmä MU:n jalkapalljastn jhtryhmä Expert Mäntsälä 3.10.2012 Läsnä: Jari Kupiainen (PJ), Ville Hellman, Jari Piipp, Jyrki Valknen, Mikk Ahnen, Paula Jurvanen, Sari Alaluusua (paikalla san ajasta) sekä kutsuttuna

Lisätiedot

Maahantuojat: omavalvontasuunnitelman ja sen toteutumisen tarkastuslomakkeen käyttöohje

Maahantuojat: omavalvontasuunnitelman ja sen toteutumisen tarkastuslomakkeen käyttöohje Esittelijä Nurttila Annika Sivu/sivut 1 / 6 Maahantujat: mavalvntasuunnitelman ja sen tteutumisen tarkastuslmakkeen käyttöhje Tarkastuksen tavitteena n selvittää, nk maahantujalla mavalvntasuunnitelmassaan

Lisätiedot

Ystävän apuri. Palveluihin ohjaamisen opasvihko ikäihmisen ystävälle. Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti 2012-

Ystävän apuri. Palveluihin ohjaamisen opasvihko ikäihmisen ystävälle. Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojekti 2012- Ystävän apuri Palveluihin hjaamisen pasvihk ikäihmisen ystävälle Ystävätiminnan alueellisen tuen kehittämisprjekti 2012- TAVALLISEN IHMISEN TAIDOIN Oppaan sisällöstä: Opas n tarkitettu Punaisen Ristin

Lisätiedot

Liikkuva koulu Ruosniemessä

Liikkuva koulu Ruosniemessä Liikkuva kulu Rusniemessä Rusniemen kulu Kulu sijaitsee Prin phjissassa, nin 7 km Prin keskustasta. Oppilaita n 337 vusilukilla 1-6. Opettajia n 19. Liikunta n keskeisessä asemassa kulun timintakulttuurissa.

Lisätiedot

Urheillen terveyttä seurassa -tapaaminen 4.6.2015. Liikkujan polku -verkosto

Urheillen terveyttä seurassa -tapaaminen 4.6.2015. Liikkujan polku -verkosto Urheillen terveyttä seurassa -tapaaminen 4.6.2015 Liikkujan plku -verkst Aamupäivän hjelma Kuulumisten vaiht & UTS- ja terveysprfiilien tilannekatsaukset Sprts Club fr Health kuulumiset Sumen ryhmän SCfH

Lisätiedot

Yhteistyösopimus Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka tutkimus- ja yhteistyöohjelman toteuttamisesta vuosina 2015 2018

Yhteistyösopimus Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka tutkimus- ja yhteistyöohjelman toteuttamisesta vuosina 2015 2018 Yhteistyöspimus Kaupunkitutkimus ja metrpliplitiikka -tutkimus- ja yhteistyöhjelman tteuttamisesta vusina 2015 2018 Yhteistyöspimus Kaupunkitutkimus ja metrpliplitiikka tutkimus- ja yhteistyöhjelman tteuttamisesta

Lisätiedot

Leena Suurpää, Nuorisotutkimusverkosto (Nuorisotutkimusseura ry.), puheenjohtaja Katariina Soanjärvi, Humanistinen ammattikorkeakoulu, sihteeri

Leena Suurpää, Nuorisotutkimusverkosto (Nuorisotutkimusseura ry.), puheenjohtaja Katariina Soanjärvi, Humanistinen ammattikorkeakoulu, sihteeri 1 Nuristyön kehittämisverkst MUISTIO 4/2010 Kkus: Krdinaatiryhmän kkus Aika: ti 30.11.2010 kl 13.00 15.55 Paikka: Läsnä: DIAK (etelä), Järvenpää Päivi Harinen, Itä-Sumen ylipist (YUNET) Elna Hirvnen, Tampereen

Lisätiedot

KR-Tukefin 2011-2012 Korjausrakentamiseen uusia toimintamalleja ARA ja TEKES. Loppuraportti

KR-Tukefin 2011-2012 Korjausrakentamiseen uusia toimintamalleja ARA ja TEKES. Loppuraportti KR-Tukefin 2011-2012 Krjausrakentamiseen uusia timintamalleja ARA ja TEKES Lppuraprtti Sisältö Tiivistelmä sivu 1. KR-Tukefin tuttavuushanke 3 1.1. KR-Tukefin- hanke ja sen tavitteet 3 1.2. Hankkeen eteneminen

Lisätiedot

PARTION TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

PARTION TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA 3.12.2018 / Saara Nykänen & Rbert Sundman, lunns 16.12.2018 / Snja Miettinen, lunns päivitetty esitykseksi hallituksen päätöksen mukaisesti 26.1.2019 / Partineuvstn järjestäytymiskkuksen käsittely PARTION

Lisätiedot

Tanssiurheiluseura Fregolina ry TOIMINTALINJA 2018

Tanssiurheiluseura Fregolina ry TOIMINTALINJA 2018 Tanssiurheiluseura Freglina ry TOIMINTALINJA 2018 Jhdant Tanssiurheiluseura Freglina ry n vunna 1994 perustettu kaarinalainen tanssiseura, jnka pääpainpisteenä n kilpatanssi. Muita lajeja seurassamme vat

Lisätiedot

2.1. Miten lapsi oppii? Tutkimalla, kysymällä, toimimalla ja leikkimällä

2.1. Miten lapsi oppii? Tutkimalla, kysymällä, toimimalla ja leikkimällä Päiväkti Röllin esipetussuunnitelma 1. Esipetuksen tehtävä ja yleiset tavitteet Esipetuksen tavitteena n edistää lapsen kehitys- ja ppimisedellytyksiä sekä vahvistaa lapsen ssiaalisia taitja ja tervettä

Lisätiedot

29.3.2016. Eduskunnan sivistysvaliokunnalle

29.3.2016. Eduskunnan sivistysvaliokunnalle 29.3.2016 Eduskunnan sivistysvalikunnalle Re: lausuntpyyntö E 13/2016 vp Valtineuvstn selvitys: Kmissin julkinen kuuleminen, EU:n tellis- ja tekijänikeuksien täytäntöönpana kskeva lainsäädäntökehys EU:N

Lisätiedot

KOKO-RUSSIA TIEDOTTAA Nro 5/2010 1/5

KOKO-RUSSIA TIEDOTTAA Nro 5/2010 1/5 KOKO-RUSSIA TIEDOTTAA Nr 5/2010 KOKO-RUSSIA MUKANA TAPAHTUMISSA KOKO-RUSSIA li mukana Sumi-päivillä Rstv na Dnussa, Etelä-Venäjällä, 17. 19.5. KOKO-RUSSIA verkst kartittaa Venäjän ptentiaalisia yhteistyöalueita.

Lisätiedot

KAIKKI ALKAA TIEDOSTA TULOKSELLISTA DIGITAALISESTI OHJAAVAA UUSIOKÄYTTÖÄ MAANRAKENTAMISEEN

KAIKKI ALKAA TIEDOSTA TULOKSELLISTA DIGITAALISESTI OHJAAVAA UUSIOKÄYTTÖÄ MAANRAKENTAMISEEN KAIKKI ALKAA TIEDOSTA TULOKSELLISTA DIGITAALISESTI OHJAAVAA UUSIOKÄYTTÖÄ MAANRAKENTAMISEEN Maapörssi Maapörssi n alittanut nettiphjaisen tiedn välittämisen ylijäämä maa-ainesten kierrätyksen edistämiseksi

Lisätiedot

EVU G2 kaudella

EVU G2 kaudella EVU G2 kaudella 2018-2019 Lapsen innstuminen urheiluun syntyy kun On hauskaa, saa leikkiä, lapsi saa kannustusta Lapsi saa spivan haastavia ja häntä kiinnstavia tehtäviä Lapsi saa nnistumisen kkemuksia

Lisätiedot

22.9.2015. Riihimäen Yritystalo, Teklan nh, 3.krs, osoite Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki. Osallistujat Paavo Vuori, puheenjohtaja Hausjärvi

22.9.2015. Riihimäen Yritystalo, Teklan nh, 3.krs, osoite Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki. Osallistujat Paavo Vuori, puheenjohtaja Hausjärvi Muisti 1 (7) HAUSJÄRVEN, HYVINKÄÄN, LOPEN JA RIIHIMÄEN SEUDULLISEN LIIKENNETURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS Aika kl 14.00 16.00 Paikka Riihimäen Yritystal, Teklan nh, 3.krs, site Eteläinen Asemakatu 2, Osallistujat

Lisätiedot

Valintaperiaatteet maratonmelonnan kansainvälisiin kilpailuihin 2013

Valintaperiaatteet maratonmelonnan kansainvälisiin kilpailuihin 2013 Sumen melnta- ja sutuliitt ry 6.2.2013 Valintaperiaatteet maratnmelnnan kansainvälisiin kilpailuihin 2013 Yleiset periaatteet Yleisenä pyrkimyksenä n täyttää kaikki kansainvälisissä kilpailuissa Sumen

Lisätiedot

Koulutustilaisuudessa tehtiin kolme ryhmätyötä. Seuraavassa on koonti ryhmätöiden tuloksista.

Koulutustilaisuudessa tehtiin kolme ryhmätyötä. Seuraavassa on koonti ryhmätöiden tuloksista. EKOTUKIKITOIMINNAN PERUSKOULUTUS OSA II MAANANTAI 13.2.2012 Kulutustilaisuudessa tehtiin klme ryhmätyötä. Seuraavassa n knti ryhmätöiden tulksista. Alussa phdittiin mitä tulee mieleen kestävästä kuluttamisesta.

Lisätiedot

Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmasta

Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmasta Helsinki 17.10.2012 Eduskunnan liikenne- ja viestintävalikunnalle Viite: VNS 4/2012 vp Lausunt sähköisen median viestintäpliittisesta hjelmasta Viestinnän Keskusliitt kiittää mahdllisuudesta antaa lausunt

Lisätiedot

Monialaisella palveluyhteistyöllä jatkopolkuja työpajojen asiakkaille

Monialaisella palveluyhteistyöllä jatkopolkuja työpajojen asiakkaille Mnialaisella palveluyhteistyöllä jatkplkuja työpajjen asiakkaille Orivesi 25.4. 2014 Tekemällä ppii -hanke Ism Phjantammi Tmi Phjantammi ism@phjantammi.fi 050 5613426 Hankkeista ppia Tausta tälle esitykselle

Lisätiedot

Ylälinjasi johtaja on:

Ylälinjasi johtaja on: Tärkeää tieta sinulle jka let PM:n Teampartner Me pyrimme ylläpitämään krkeaa palvelutasa, jtta vimme pitää tästä kiinni n tärkeää, että hyödynnät seuraavaa infrmatita. Lue tämä tarkasti ja käy nämä asiat

Lisätiedot

KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen ja laadun kehittäminen

KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen ja laadun kehittäminen KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja piskelijahulln palvelurakenteen ja laadun kehittäminen Oppilashult ja turvallisuuden edistäminen Kdin ja kulun yhteistyö Heidi Peltnen, petusneuvs 29.9.2010,

Lisätiedot

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Autismia sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Autismia

Lisätiedot

Keimola Golf ry. Team Keimola. Ohjeistus valmennus- ja kilpailutukien jakoperiaatteista sekä pelaajien jakautumisesta tasoryhmiin Keimola Golf ry:ssä

Keimola Golf ry. Team Keimola. Ohjeistus valmennus- ja kilpailutukien jakoperiaatteista sekä pelaajien jakautumisesta tasoryhmiin Keimola Golf ry:ssä Keimla Glf ry Team Keimla Ohjeistus valmennus- ja kilpailutukien jakperiaatteista sekä pelaajien jakautumisesta tasryhmiin Keimla Glf ry:ssä Jani Huhtamella 13.6.2016 1. Ohjeen tarkitus, sisältö ja päivittäminen

Lisätiedot

Aktia-konsernin palkka- ja palkkioselvitys

Aktia-konsernin palkka- ja palkkioselvitys Aktia-knsernin palkka- ja palkkiselvitys Tämä selvitys nudattaa hallinnintikdin (1.10.2010) susitusta 47, jnka mukaan Aktian tulee selvittää Aktia Pankki Oyj:n (Aktia) timitusjhtajalle, muulle knserninjhdlle,

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan

Lisätiedot

Suomi 100 -tukiohjelma

Suomi 100 -tukiohjelma Sumi 100 -tukihjelma 1. Tavitteet Sumen valtillisen itsenäisyyden satavutisjuhlavutta vietetään vunna 2017. Valtineuvstn kanslian asettama Sumi 100 -hanke vastaa juhlavuden hjelman rakentamisesta. Ohjelman

Lisätiedot

TULOSKORTTI TULOSKORTTI TOTEUTUS. Kirjasto updated yhteiskehittäminen. KIRJASTO UPDATED yhteiskehittäminen Kirjasto treenaa nuoria hanke 1) LÄHTÖKOHTA

TULOSKORTTI TULOSKORTTI TOTEUTUS. Kirjasto updated yhteiskehittäminen. KIRJASTO UPDATED yhteiskehittäminen Kirjasto treenaa nuoria hanke 1) LÄHTÖKOHTA TULOSKORTTI Kirjast updated yhteiskehittäminen Helsingin kaupunginkirjast & Dems Helsinki 9.2.2016 TULOSKORTTI KIRJASTO UPDATED yhteiskehittäminen Kirjast treenaa nuria hanke TOTEUTUS 1) LÄHTÖKOHTA Nurten

Lisätiedot

Etelä-Savon alueen arvio kulttuurin ja luovan talouden toimintaedellytyksistä 2013: kolmas sektori Etelä-Savossa vuosina 2009-2013

Etelä-Savon alueen arvio kulttuurin ja luovan talouden toimintaedellytyksistä 2013: kolmas sektori Etelä-Savossa vuosina 2009-2013 7.2.2014 Opetus- ja kulttuuriministeriö Kirsi Kaunisharju Sähköp. kirsi.kaunisharju@minedu.fi Arvi kulttuurin ja luvan taluden timintaedellytyksistä 2013, hjeistus 7.11.2013 Etelä-Savn alueen arvi kulttuurin

Lisätiedot

Kehittämistehtävän aihe PaKaste - työskentelyjakso 2011

Kehittämistehtävän aihe PaKaste - työskentelyjakso 2011 Kehittämistehtävän aihe PaKaste - työskentelyjaks 2011 Tekijät : Anja Akujärvi Päivämäärä: 7.9.2011 Sisällysluettel 1. Jhdant 2. Inarin kunnan työskentelyjaksn aihe / sisältö 3. Tavite 4. Tteutus 5. Tulkset

Lisätiedot

35 NORMAALIN HAUN HAKUEHTOJEN TARKISTAMINEN TAI MUOKKAAMINEN

35 NORMAALIN HAUN HAKUEHTOJEN TARKISTAMINEN TAI MUOKKAAMINEN Sivu 1 / 5 35 NORMAALIN HAUN HAKUEHTOJEN TARKISTAMINEN TAI MUOKKAAMINEN Ankkurissa n Nrmaali-raprttivalinnan alla Sumen Ladun jäsenpalvelun tekemiä raprtteja, jita et vi pistaa. Lisäksi Nrmaaleissa näkyvät

Lisätiedot

Sydänvikaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Sydänvikaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Sydänvikaa sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit Lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, t Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012

Lisätiedot

HENKKARIKLUBI. Mepco HRM uudet ominaisuudet vinkkejä eri osa-alueisiin 1 (16) 28.5.2015. Lomakkeen kansiorakenne

HENKKARIKLUBI. Mepco HRM uudet ominaisuudet vinkkejä eri osa-alueisiin 1 (16) 28.5.2015. Lomakkeen kansiorakenne 1 (16) Mepc HRM uudet minaisuudet vinkkejä eri sa-alueisiin Khta: Kuvaus: Lmakkeen kansirakenne Lmakkeen kansirakenne Lmakkeet vidaan kategrisida tiettyyn lmakekategriaan. Tämä helpttaa käyttäjiä hakemaan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SOUTAJAT

LAPPEENRANNAN SOUTAJAT Seurakirje 1/16 27.2.2016 Talvinen tervehdys kaikille Lappeenrannan Sutajille! "Pikkujulut" 15.1.2016, Karhusjärven Erän Maja Alkuvuden kuulumisia Pikkujulut pidettiin Karhusjärven Erän majalla 15.1. haasteellisissa

Lisätiedot

Nuorten ja aikuisten harrasteliikunta - teemaryhmän verkostotapaaminen 2.9.2015. Liikkujan polku -verkosto

Nuorten ja aikuisten harrasteliikunta - teemaryhmän verkostotapaaminen 2.9.2015. Liikkujan polku -verkosto Nurten ja aikuisten harrasteliikunta - teemaryhmän verksttapaaminen 2.9.2015 Liikkujan plku -verkst Iltapäivän hjelma Kuulumisten vaiht Hyvien käytäntöjen jakaminen: Glfin hyviä käytäntöjä Seuratimintayksikön

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

SEURAPOSTI 2 / 2014 Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 2 / 2014 Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 2 / 2014 Seurapstissa tällä kertaa LISENSSIT KAUDELLE 2014-2015 LIITON ALAISET SARJAT JA TURNAUKSET KOULULAISTOIMINTA TUOMARIKOULUTUKSET AVUSTUKSIA SYKSYLLE 2014 SARJAPÄÄLLIKKÖ, LAPSET, NUORET

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESIOPETUKSESSA (POL 16, 16a, 17, 17a )

KOLMIPORTAINEN TUKI ESIOPETUKSESSA (POL 16, 16a, 17, 17a ) KOLMIPORTAINEN TUKI ESIOPETUKSESSA (POL 16, 16a, 17, 17a ) YLEINEN TUKI Yleinen tuki n jkaiselle lapselle annettavaa esipetusta, jssa hänen yksilölliset tarpeensa ja ppimisedellytyksensä humiidaan yhteistyössä

Lisätiedot

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA Hakuaika päättyy 5.6.2009

LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA Hakuaika päättyy 5.6.2009 LUKITIETOA JA TAITOA VERKOSTA Hakuaika päättyy 5.6.2009 Khderyhmä: Alkupetuksen 1- lukkien pettajat Opettaja vi lisäksi nimetä työkavereistaan 1-2 pettajaa/erityispettajaa seuraamaan verkkluentja Millin:

Lisätiedot

Kuhmoisten kunnan elinkeinoja

Kuhmoisten kunnan elinkeinoja Kuhmisten kunnan elinkeinja työllisyysstrategia [Tiedstn alatsikk] Visi, tavitteet, keint 0 Visi Kuhmisissa n luntaista elinvimaa, tekemistä ja laadukkaita palveluita ihmisille ja yhteisöille. Kuhmisten

Lisätiedot

Tutustumme Kokoomukseen

Tutustumme Kokoomukseen Tutustumme Kkmukseen Opiskelevan pienryhmän aineist Kansallisen Sivistysliitn Opintkeskus KANSIO www.kkmus.fi/kansi/aineistt/tutustumme_kkmukseen Tutustumme Kkmukseen Kkmuksen paikallisyhdistyksiin liittyy

Lisätiedot

Esimerkkejä elävästä elämästä

Esimerkkejä elävästä elämästä Esimerkkejä elävästä elämästä Tämän esityksen tarkitus: Antaa tieta neurpsykiatrisesta valmennuksesta Miten neurpsykiatrinen valmennus visi esimerkiksi auttaa Miten tulisi timia tätä palvelua hakeakseen

Lisätiedot

YLEISTAVOITTEET 21.12.2010

YLEISTAVOITTEET 21.12.2010 YLEISTAVOITTEET 21.12.2010 Kaupunkiseutua (kk rakennemallin aluetta) kskevat yleistavitteet Aluerakenteella vastataan glbalisaatin mukanaan tumiin haasteisiin ja tetaan humin maakunnan asema Itämeren alueella

Lisätiedot

Liikkujan polku -verkosto

Liikkujan polku -verkosto Liikkujan plku -verkst Oletk kskaan miettinyt? Sinä teet, minä teen Visik tekemisiä yhdistää ja saada ismpia tulksia aikaiseksi? Khderyhmä tiedssa, kanavat kunnssa Keneltä löytyisi sisältöjä? Yksinäistä

Lisätiedot

30 YSK2020, uudenlaisen toiminta- ja organisaatiomallin rakentaminen yhteiseen seurakuntatyöhön

30 YSK2020, uudenlaisen toiminta- ja organisaatiomallin rakentaminen yhteiseen seurakuntatyöhön 485/2018 30 YSK2020, uudenlaisen timinta- ja rganisaatimallin rakentaminen yhteiseen seurakuntatyöhön Päätösehdtus Seurakuntayhtymän jhtaja Juha Rintamäki Yhteinen kirkkneuvst päättää 1) käynnistää tulevaisuushuneen

Lisätiedot

kriisiviestintäohjeistus esimiehille

kriisiviestintäohjeistus esimiehille . Espn kaupungin 11.2.2009 kriisiviestintähjeistus esimiehille 1 (5) Espn kriisiviestintähje esimiehille Kun ikävää sattuu Pelasta ja varita välittömässä vaarassa levia. Estä lisävahinkjen syntyminen.

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA

VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA 1 Auttamallakin pitaan VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA Aineist n kehitetty Opetushallituksen rahittamassa kulutushankkeessa ja se perustuu kansainvälisen Cmenius-prjektin Eubis tulksiin. Aineist

Lisätiedot

Nuorten ja aikuisten harrasteliikunta - teemaryhmän tapaaminen 4.6.2015. Liikkujan polku -verkosto

Nuorten ja aikuisten harrasteliikunta - teemaryhmän tapaaminen 4.6.2015. Liikkujan polku -verkosto Nurten ja aikuisten harrasteliikunta - teemaryhmän tapaaminen 4.6.2015 Liikkujan plku -verkst Iltapäivän hjelma Kuulumisten vaiht Viestintä aiheen jatka: uudistuneet nurten ja aikuisten harrasteliikunnan

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Toimintamalli muutostilanteessa

REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Toimintamalli muutostilanteessa Rekisterinpitäjän muutkset 1(7) REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Timintamalli muutstilanteessa Ptilasasiakirjan rekisterinpitäjä: alkutilanne Tiet ptilaan hidssa syntyvien asiakirjjen rekisterinpitäjästä tallennetaan

Lisätiedot

Valmentajista Janne ja Anton lopettivat. Pelaajista pois jäivät Gabriel, William, Aarne ja Pete.

Valmentajista Janne ja Anton lopettivat. Pelaajista pois jäivät Gabriel, William, Aarne ja Pete. TuNL P08 Kauppari - Vanhempain palaveri 13.1 yhteenvet 1. Pelilliset asiat ja turnaukset Olli - Muutkset jukkueessa vudenvaihteessa: Valmentajista Janne ja Antn lpettivat Pelaajista pis jäivät Gabriel,

Lisätiedot

Muistilistan tarkoitus: Valvotaan lain toteutumista sekä tavoitteiden, toimenpiteiden ja koulun tasa-arvotyön seurantamenettelyn laatua.

Muistilistan tarkoitus: Valvotaan lain toteutumista sekä tavoitteiden, toimenpiteiden ja koulun tasa-arvotyön seurantamenettelyn laatua. Muistilista tasa-arvtyön laadunvalvntaan Muistilistan tarkitus: Valvtaan lain tteutumista sekä tavitteiden, timenpiteiden ja kulun tasa-arvtyön seurantamenettelyn laatua. Jhdant: Muistilistat timivat usein

Lisätiedot