Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2018)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2018)"

Transkriptio

1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2018) Aika: klo Paikka: Ag B201 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Teppo Kalaja, Sami Kollanus, Petri Pihko, Virpi Uotinen. Valmistelija: Riitta Kesonen 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Varapuheenjohtaja Petri Pihko avasi kokouksen klo 8.19 ja kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 2. Pöytäkirjan tarkastajien valinta Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Virpi Uotinen ja Kaisa Aunola. 3. Henkilö A:n oikaisupyyntö koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaa Henkilö A on lähettänyt oikaisupyynnön koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaa (liite 1). Oikaisupyynnössään A pyytää arvioimaan haastattelun pistemäärän uudelleen. Erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet ovat liitteenä 2. Opiskelijavalintatyöryhmän lausunto on liitteenä 3. Lausunto on lähetetty henkilö A:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. Henkilö A:lta ei ole tullut vastinetta.

2 1. Henkilö A:n oikaisupyyntö 2. Opiskelijavalintaperusteet 2. Opiskelijavalintatyöryhmän lausunto Päätettäneen opiskelijavalintatyöryhmän lausunnon perusteella, ettei henkilö A:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Yksilöhaastattelun pistemäärä on tarkistettu eikä siinä ole havaittu virhettä. Päätös: Opiskelijavalintatyöryhmän lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö A:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä. 4. Henkilö B:n oikaisupyyntö koskien luokanopettajakoulutuksen maisteriohjelman Henkilö B on lähettänyt oikaisupyynnön koskien luokanopettajakoulutuksen maisteriohjelman (liite 1). Henkilö B pyytää tarkistamaan ennakkotehtävän pistemäärän uudelleen. Luokanopettajan maisterikoulutuksen hakuedellytyksenä on suoritettu kasvatustieteen kandidaatin tutkinto tai kandidaatin tutkinto joltain muulta alalta sekä jonkin kasvatustieteellisen oppiaineen perus- ja aineopinnot vähintään hyvin tiedoin tai yliopistolliset opettajan pedagogiset opinnot vähintään hyvin tiedoin. Hakuvaiheessa hakijan tuli toimittaa sähköisellä lomakkeella oleva ennakkotehtävä, jossa hakijaa pyydettiin oman kokemuksen perusteella tarkastelemaan opettamiseen tai ohjaamiseen liittyvää tilannetta ja kuvaamaan omaa toimintaansa, pedagogisia valintoja sekä niiden kehittämistarpeita. Ennakkotehtävässä arvioitiin hakijan kykyä reflektoida pedagogista ajattelua. Ennakkotehtävästä voi saada 2-10 pistettä. Ohjeet ennakkotehtävän laatimiseen julkaistiin Opintopolussa ennen haun alkamista.

3 Toisen vaiheen valintakokeena on soveltuvuuskoe, johon valintaperusteiden mukaan kutsutaan enintään 40 vaadittavat kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Jos hakijoita on enemmän, valinnassa 1. etusijalle asetetaan hakijat, jotka ovat suorittaneet kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon, 2. huomioidaan ennakkotehtävästä saatu pistemäärä Hakijoita oli yhteensä 135, joista 91 valintaperusteiden mukaisella ensimmäisellä etusijalla. Hakukelpoisuusehdot täyttävien ensimmäisellä etusijalla olevien hakijoiden ennakkotehtävät pisteitettiin kahden henkilön toimesta käyttäen yhdenmukaisia pisteityskriteerejä. Valintatoimikunnan puheenjohtajalta saadun selvityksen mukaan ennakkotehtävän pisteytys on tarkistettu eikä siinä havaittu virhettä. Lausunto oikaisupyyntöön on liitteenä 2. Se on lähetetty henkilö B:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. Henkilö B ilmoitti, ettei hän jätä vastinetta. 1. Henkilö B:n oikaisupyyntö 2. Lausunto oikaisupyyntöön liittyen Päätettäneen liitteenä 2 olevan lausunnon perusteella, ettei henkilö B:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Kirjallisen ennakkotehtävän pistemäärä on tarkistettu eikä siinä ole havaittu virhettä. Päätös: Liitteenä 2 olevan lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö B:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä. 5. Henkilö C:n oikaisupyyntö koskien luokanopettajakoulutuksen maisteriohjelman Henkilö C on lähettänyt oikaisupyynnön koskien luokanopettajakoulutuksen maisteriohjelman (liite 1).

4 Henkilö C pyytää ennakkotehtävän arviointia ja pääsyä koulutuksen soveltuvuuskokeeseen. Luokanopettajan maisterikoulutuksen hakuedellytyksenä on suoritettu kasvatustieteen kandidaatin tutkinto tai kandidaatin tutkinto joltain muulta alalta sekä jonkin kasvatustieteellisen oppiaineen perus- ja aineopinnot vähintään hyvin tiedoin. Hakuvaiheessa hakijan tuli toimittaa sähköisellä lomakkeella oleva ennakkotehtävä, jossa hakijaa pyydettiin oman kokemuksen perusteella tarkastelemaan opettamiseen tai ohjaamiseen liittyvää tilannetta ja kuvaamaan omaa toimintaansa, pedagogisia valintoja sekä niiden kehittämistarpeita. Ennakkotehtävässä arvioitiin hakijan kykyä reflektoida pedagogista ajattelua. Ennakkotehtävästä voi saada 2-10 pistettä. Ohjeet ennakkotehtävän laatimiseen julkaistiin Opintopolussa ennen haun alkamista. Luokanopettajan maisterikoulutuksen toisen vaiheen valintakokeena on soveltuvuuskoe, johon valintaperusteiden mukaan kutsutaan enintään 40 vaadittavat kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Jos hakijoita on enemmän, valinnassa 1. etusijalle asetetaan hakijat, jotka ovat suorittaneet kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon, 2. huomioidaan ennakkotehtävästä saatu pistemäärä. Hakijoita oli yhteensä 135, joista 91 oli valintaperusteiden mukaisella ensimmäisellä etusijalla. Hakukelpoisuusehdot täyttävien ensimmäisellä etusijalla olevien hakijoiden ennakkotehtävät pisteitettiin kahden henkilön toimesta käyttäen yhdenmukaisia pisteityskriteerejä. Opiskelijavalinnan toiseen vaiheeseen, soveltuvuuskokeeseen, kutsuttiin 47 hakijaa. Heistä 11:lle hakijalle kutsu lähetettiin ehdollisena, koska heidän kandidaatin tutkintonsa valmistui hakijoiden ilmoituksen mukaan vasta toukokuussa Kutsumalla hakijoita ennakkotietoa suurempi määrä pyrittiin varmistamaan riittävä soveltuvuuskokeisiin osallistuvien hakijoiden määrä. Lausunto oikaisupyyntöön on liitteenä 2 ja se on lähetetty henkilö C:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. Henkilö C:n vastine on liitteenä 3. Yliopistolain 36 :n mukaan yliopisto päättää opiskelijavalinnan perusteista. Yliopistolain mukaan hakijat voidaan erilaisen koulutustaustan perusteella jakaa valinnoissa erillisiin ryhmiin. Samaan ryhmään kuuluviin hakijoihin on sovellettava yhdenmukaisia valintaperusteita. Henkilö C viittaa vastineessaan yhdenvertaisuuslakiin, jonka mukaan ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Luokanopettajan maisterikoulutuksen opiskelijavalinnassa ei voida osoittaa em. syrjintää tapahtuneen.

5 1. Henkilö C:n oikaisupyyntö 2. Lausunto oikaisupyyntöön 3. Henkilö C:n vastine Päätettäneen liitteenä 2 olevan lausunnon perusteella, ettei henkilö C:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Opiskelijavalinnassa on toimittu ennalta ilmoitettujen valintaperusteiden mukaisesti ottaen huomioon yliopistolain ja yhdenvertaisuuslain määräykset. Päätös: Liitteenä 2 olevan lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö C:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä. 6. Henkilö D:n oikaisupyyntö koskien luokanopettajakoulutuksen maisteriohjelman Henkilö D on lähettänyt oikaisupyynnön koskien luokanopettajakoulutuksen maisteriohjelman (liite 1). Henkilö D pyytää soveltuvuuskoekelpoisuuden uudelleenarviointia ja ennakkotehtävän pistemäärän ilmoittamista. Luokanopettajan maisterikoulutuksen hakuedellytyksenä on suoritettu kasvatustieteen kandidaatin tutkinto tai kandidaatin tutkinto joltain muulta alalta sekä jonkin kasvatustieteellisen oppiaineen perus- ja aineopinnot vähintään hyvin tiedoin. Hakuvaiheessa hakijan tuli toimittaa sähköisellä lomakkeella oleva ennakkotehtävä, jossa hakijaa pyydettiin oman kokemuksen perusteella tarkastelemaan opettamiseen tai ohjaamiseen liittyvää tilannetta ja kuvaamaan omaa toimintaansa, pedagogisia valintoja sekä niiden kehittämistarpeita. Ennakkotehtävässä arvioitiin hakijan kykyä reflektoida pedagogista ajattelua. Ennakkotehtävästä voi saada 2-10 pistettä. Ohjeet ennakkotehtävän laatimiseen julkaistiin Opintopolussa ennen haun alkamista. Toisen vaiheen valintakokeena on soveltuvuuskoe, johon valintaperusteiden mukaan kutsutaan enintään 40 vaadittavat kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Jos hakijoita on enemmän, valinnassa

6 3. etusijalle asetetaan hakijat, jotka ovat suorittaneet kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon, 4. huomioidaan ennakkotehtävästä saatu pistemäärä Hakijoita oli yhteensä 135, joista 91 oli valintaperusteiden mukaisella ensimmäisellä etusijalla. Hakukelpoisuusehdot täyttävien ensimmäisellä etusijalla olevien hakijoiden ennakkotehtävät pisteitettiin kahden henkilön toimesta käyttäen yhdenmukaisia pisteityskriteerejä. Opiskelijavalinnan toiseen vaiheeseen, soveltuvuuskokeeseen, kutsuttiin 47 hakijaa. Lausunto oikaisupyyntöön on liitteenä 2 ja se on lähetetty henkilö D:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. Henkilö D ei ole toimittanut vastinetta. 1. Henkilö D:n oikaisupyyntö 2. Lausunto oikaisupyyntöön Päätettäneen liitteenä 2 olevan lausunnon perusteella, ettei henkilö D:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Opiskelijavalinnassa on toimittu ennalta ilmoitettujen valintaperusteiden mukaisesti. Päätös: Liitteenä 2 olevan lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö D:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä. 7. Henkilö E:n oikaisupyyntö koskien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman Henkilö E on lähettänyt oikaisupyynnön koskien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman (liite 1). Henkilö E pyytää oikaisupyynnössään hyväksymään tehtävässä 1 kaksi vaihtoehtoa oikeaksi vastaukseksi. Lisäksi hän kysyy aiemmin suoritettujen yliopistollisten opintojen huomioon ottamisesta muiden kuin ensikertalaisten osalta.

7 Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan hyväksymien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman valintaperusteiden mukaan hakijat valittiin soveltuvuuskokeeseen kirjallisen kokeen ja ylioppilastutkinnon perusteella. Valintaperusteet ovat liitteenä 2. Muiden opintojen perusteella ei valintaperusteiden mukaan ollut mahdollista saada pisteitä. Psykologian valintakokeen pisteityksessä tehtävän 49 oikeaksi vastaukseksi oli virheellisesti merkitty vaihtoehto a, vaikka oikea vastaus on vaihtoehto c. Pisteitys tarkistettiin ja korjattiin tämän tehtävän osalta. Henkilö E:n pisteet ovat tarkistuksen jälkeen seuraavat: valintakoepistemäärä 90 ja yhteispistemäärä 151. Soveltuvuuskokeisiin yhteispistemäärän perusteella kutsuttavien alin yhteispistemäärä oli 174/220 (koska tämän pistemäärän saaneita oli useita, paremmuusjärjestyksen ratkaisi valintakokeen pistemäärä. Kutsuttavilla valintakokeen pistemäärän tuli olla vähintään 90). Valintakoepistemäärän perusteella kutsuttavien alin valintakoepistemäärä oli 90/100 (koska tämän pistemäärän saaneita oli useita, paremmuusjärjestyksen ratkaisi todistuspistemäärän ja valintakokeen yhteispistemäärä. Kutsuttavilla yhteispistemäärän tuli olla vähintään 171). Psykologian laitoksen opiskelijavalinnoista vastaavan lausunto on liitteenä 3 ja se on lähetetty henkilö E:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. 1. Henkilö E:n oikaisupyyntö 2. Psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman opiskelijavalintaperusteet 3. Lausunto oikaisupyynnön johdosta Päätettäneen lausunnon perusteella, ettei henkilö E:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman valintaperusteiden mukaan hakijat valittiin soveltuvuuskokeeseen kirjallisen kokeen ja ylioppilastutkinnon perusteella. Muiden opintojen perusteella ei valintaperusteiden mukaan ollut mahdollista saada pisteitä. Valintakokeen pisteitys tarkistettiin tehtävän 49 osalta ja pisteet korjattiin, mutta henkilö E:n pistemäärä ei noussut riittävästi, jotta hän olisi saanut soveltuvuuskoekutsun. Tehtävässä 1 oikea vastaus on c. Päätös: Liitteen 3 lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö E:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä.

8 8. Henkilö F:n oikaisupyyntö koskien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman Henkilö F on lähettänyt oikaisupyynnön koskien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman (liite 1). Henkilö F pyytää oikaisupyynnössään tarkistamaan pisteityksen tehtävien 46 ja 49 osalta. Psykologian valintakokeen pisteityksessä tehtävän 49 oikeaksi vastaukseksi oli virheellisesti merkitty vaihtoehto a, vaikka oikea vastaus on vaihtoehto c. Pisteitys tarkistettiin ja korjattiin tämän tehtävän osalta. Henkilö F:n pisteet ovat tarkistuksen jälkeen seuraavat: valintakoepistemäärä 88 ja yhteispistemäärä 153. Tehtävässä 46 ei ollut virhettä pisteityksessä. Soveltuvuuskokeisiin yhteispistemäärän perusteella kutsuttavien alin yhteispistemäärä oli 174/220 (koska tämän pistemäärän saaneita oli useita, paremmuusjärjestyksen ratkaisi valintakokeen pistemäärä. Kutsuttavilla valintakokeen pistemäärän tuli olla vähintään 90). Valintakoepistemäärän perusteella kutsuttavien alin valintakoepistemäärä oli 90/100 (koska tämän pistemäärän saaneita oli useita, paremmuusjärjestyksen ratkaisi todistuspistemäärän ja valintakokeen yhteispistemäärä. Kutsuttavilla yhteispistemäärän tuli olla vähintään 171). Psykologian laitoksen opiskelijavalinnoista vastaavan lausunto on liitteenä 2 ja se on lähetetty henkilö F:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. 1. Henkilö F:n oikaisupyyntö 2. Lausunto oikaisupyynnön johdosta Päätettäneen lausunnon perusteella, ettei henkilö F:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman valintaperusteiden mukaan hakijat valittiin soveltuvuuskokeeseen kirjallisen kokeen ja ylioppilastutkinnon perusteella. Valintakokeen pisteitys tarkistettiin tehtävän 49 osalta ja pisteet korjattiin, mutta henkilö F:n pistemäärä ei noussut riittävästi, jotta hän olisi saanut soveltuvuuskoekutsun. Tehtävässä 46 ei ollut virhettä pisteityksessä.

9 Päätös: Liitteen 2 lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö F:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä. 9. Henkilö G:n oikaisupyyntö koskien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman Henkilö G on lähettänyt oikaisupyynnön koskien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman (liite 1). Henkilö G pyytää oikaisupyynnössään tarkistamaan hänen saamansa pistemäärän. Lisäksi hän tiedustelee psykologian laudaturin sekä avoimessa yliopistossa suorittamiensa neljän psykologian perusopintojakson (suoritukset arvosanalla 5) ja kolmen erityispedagogiikan kurssin (arvosanoin 5, 5 ja 3) merkityksestä valinnassa. Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan hyväksymien psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman valintaperusteiden mukaan hakijat valittiin soveltuvuuskokeeseen kirjallisen kokeen ja ylioppilastutkinnon perusteella. Valintaperusteet ovat liitteenä 2. Muiden opintojen perusteella ei valintaperusteiden mukaan ollut mahdollista saada pisteitä. Psykologian valintakokeen pisteityksessä tehtävän 49 oikeaksi vastaukseksi oli virheellisesti merkitty vaihtoehto a, vaikka oikea vastaus on vaihtoehto c. Pisteitys tarkistettiin ja korjattiin tämän tehtävän osalta. Henkilö G:n pisteet ovat tarkistuksen jälkeen seuraavat: valintakoepistemäärä 90 ja yhteispistemäärä 148. Ylioppilastutkinnon pistemäärään on otettu huomioon psykologian laudatur arvosana. Ylioppilastutkinnosta henkilö G sai 58 pistettä (äidinkieli M, pitkä vieras kieli (englanti) M, psykologia L). Soveltuvuuskokeisiin yhteispistemäärän perusteella kutsuttavien alin yhteispistemäärä oli 174/220 (koska tämän pistemäärän saaneita oli useita, paremmuusjärjestyksen ratkaisi valintakokeen pistemäärä. Kutsuttavilla valintakokeen pistemäärän tuli olla vähintään 90). Valintakoepistemäärän perusteella kutsuttavien alin valintakoepistemäärä oli 90/100 (koska tämän pistemäärän saaneita oli useita, paremmuusjärjestyksen ratkaisi todistuspistemäärän ja valintakokeen yhteispistemäärä. Kutsuttavilla yhteispistemäärän tuli olla vähintään 171). 1. Henkilö G:n oikaisupyyntö 2. Psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman opiskelijavalintaperusteet

10 Päätettäneen edellä olevan selvityksen perusteella, ettei henkilö G:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelman valintaperusteiden mukaan hakijat valittiin soveltuvuuskokeeseen kirjallisen kokeen ja ylioppilastutkinnon perusteella. Valintakokeen pisteitys tarkistettiin tehtävän 49 osalta ja pisteet korjattiin, mutta henkilö G:n pistemäärä ei noussut riittävästi, jotta hän olisi saanut soveltuvuuskoekutsun. Ylioppilastutkinnon pisteissä on otettu huomioon psykologian laudatur-arvosana. Avoimen yliopiston suorituksia ei valintaperusteiden mukaan oteta huomioon tässä opiskelijavalinnassa, Päätös: Edellä olevan selvityksen perusteella päätettiin, ettei henkilö G:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä. 10. Henkilö H:n oikaisupyyntö koskien perhe- ja pariterapian psykoterapeuttikoulutuksen opiskelijavalintaa Henkilö H:n on lähettänyt oikaisupyynnön koskien pari- ja perheterapian psykoterapeuttikoulutuksen opiskelijavalintaa (liite 1). Oikaisupyynnössään henkilö H:n pyytää hakemuksensa pisteityksen tarkistamista. Valintaperusteet on esitetty psykoterapeuttikoulutusten hakuoppaassa (liite 2). Henkilö H on saanut yhteensä 110 pistettä: tutkinto 10 p, työkokemus 20 p, aikaisempi täydennyskoulutus 0 p, henkilökohtainen soveltuvuus 80 pistettä (maksimi 100). Pisteraja koulutukseen oli 120 pistettä. Psykoterapiakoulutusten vastuuprofessori Juha Holman lausunto on liitteenä 3. Lausunto on lähetetty henkilö H:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. Henkilö H:n vastine on liitteenä Henkilö H:n oikaisupyyntö 2. Psykoterapeuttikoulutusten hakuopas 3. Psykoterapiakoulutusten vastuuprofessori Juha Holman lausunto 4. Henkilö H:n vastine

11 Päätettäneen psykoterapiakoulutusten vastuuprofessorin lausunnon perusteella, ettei henkilö H:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä pisteityspäätöstä hänen osaltaan. Henkilö H:n hakemuksen pisteitys on tarkistettu eikä siinä ole havaittu virhettä. Pisteityksessä on noudatettu hakuoppaassa ilmoitettuja valintakriteerejä. Päätös: Psykoterapiakoulutusten vastuuprofessorin lausunnon perusteella päätettiin, ettei henkilö H:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä pisteityspäätöstä. Varapuheenjohtaja Petri Pihko Pöytäkirjan tarkastajat Virpi Uotinen Kaisa Aunola

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 6.4.2017 (nro 4/2017) Aika: klo 8.08-8.30 Paikka: Ag B301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Raino Mäkinen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 7.6.2018 (nro 3/2018) Aika: klo 8.15 8.43 Paikka: Ag B201 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija Collin,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 11/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 11/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 30.11.2017 (nro 11/2017) Aika: klo 8.15 9.09 Paikka: Ag B201 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opiskelija ei voinut enää palauttaa työstettyä oppimistehtävää oppimateriaali-koppaan, sillä hänen opinto-oikeutensa oli päättynyt 5.7.2018. Opiskelijan kertoman mukaan, hän otti yhteyttä

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2019)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2019) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 16.4.2019 (nro 3/2019) Aika: klo 8.15 9.10 Paikka: AgB301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija Collin,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 21.6.2017 (nro 7/2017) Aika: klo 8.17-9.13 Paikka: AgB301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia Einonen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 4.5.2017 (nro 5/2017) Aika: klo 8.15-9.12 Paikka: Ag B301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia Einonen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 2.3.2017 (nro 3/2017) Aika: klo 8.16-8.45 Paikka: Ag B301 Läsnä: Iiris Aaltio, Piia Einonen, Sami Kollanus,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 1/2019)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 1/2019) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 10.1.11.2019 (nro 1/2019) Aika: klo 8.15 9.01 Paikka: AgB 201 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 29.11.2018 (nro 8/2018) Aika: klo 8.15 8.47. Paikka: AgB 301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2019)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2019) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 20.8.2019 (nro 7/2019) Aika: klo 8.15 11.54 Paikka: AgB301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaija Collin, Piia Einonen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2018) Aika: klo Paikka: Ag B301

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2018) Aika: klo Paikka: Ag B301 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 23.8.2018 (nro 5/2018) Aika: klo 8.15 10.50 Paikka: Ag B301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija

Lisätiedot

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.)

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) HAKUOHJE VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolla on syksystä 2005 alkaen mahdollista suorittaa visuaalisen alan taideopettajien

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kasvatustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta kauppatieteiden kandidaateille kevät 2014 Kasvatustieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 1. Yleistä Joustava opintopolun kasvatuspsykologian

Lisätiedot

Virtuaalisesti toteutettavat erilliset opettajan pedagogiset opinnot 2002-2003 TÄYDENTÄVÄ HAKU 28.8.-21.10.2002

Virtuaalisesti toteutettavat erilliset opettajan pedagogiset opinnot 2002-2003 TÄYDENTÄVÄ HAKU 28.8.-21.10.2002 Virtuaalisesti toteutettavat erilliset opettajan pedagogiset opinnot 2002-2003 TÄYDENTÄVÄ HAKU 28.8.-21.10.2002 Virtuaalisesti toteutettavien erillisten opettajan pedagogisten opintojen hakuaika jatkuu

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 6/2012 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

OPISKELIJAVALINTA ENGLANNINKIELISEEN INSINÖÖRIKOULUTUKSEEN KEVÄÄN 2015 YHTEISHAUSSA (MECHANICAL ENGINEERING)

OPISKELIJAVALINTA ENGLANNINKIELISEEN INSINÖÖRIKOULUTUKSEEN KEVÄÄN 2015 YHTEISHAUSSA (MECHANICAL ENGINEERING) OPISKELIJAVALINTA ENGLANNINKIELISEEN INSINÖÖRIKOULUTUKSEEN KEVÄÄN 2015 YHTEISHAUSSA (MECHANICAL ENGINEERING) Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan tekniikan valintakokeeseen. Valintakokeesta on saatava

Lisätiedot

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö)

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö) KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2012 1. TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT 1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille

Lisätiedot

ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018

ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018 LIITE 2 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018 1. HAKUEDELLYTYKSET Yleisenä edellytyksenä erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin hakemiselle on, että hakija

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA SUOMENKIELISTEN MAISTERIOHJELMIEN VALINTAOPAS 2014

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA SUOMENKIELISTEN MAISTERIOHJELMIEN VALINTAOPAS 2014 KASVATUSTIETEIDEN TIE DEKUNT A KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA SUOMENKIELISTEN MAISTERIOHJELMIEN VALINTAOPAS 2014 2(10) SISÄLTÖ 1. Kasvatustieteiden maisteriohjelma.. 3 2. Luokanopettajan maisteriohjelma

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA HAKEMUS KASVATUSPSYKOLOGIAN MAISTERIOPINTOIHIN JOUSTAVAN OPINTOPOLUN OHJELMASSA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA HAKEMUS KASVATUSPSYKOLOGIAN MAISTERIOPINTOIHIN JOUSTAVAN OPINTOPOLUN OHJELMASSA KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA HAKEMUS KASVATUSPSYKOLOGIAN MAISTERIOPINTOIHIN JOUSTAVAN OPINTOPOLUN OHJELMASSA Ennen kuin täytät lomakkeen, tutustu valintaperusteisiin, jotka ovat tämän hakemuslomakkeen

Lisätiedot

Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op)

Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö toteuttaa lukuvuonna 2009 2011 pilottiluontoisena koulutuksena

Lisätiedot

Opiskelijavalinta ensihoitajakoulutukseen sosiaali- ja terveysalalla kevään 2015 yhteishaussa

Opiskelijavalinta ensihoitajakoulutukseen sosiaali- ja terveysalalla kevään 2015 yhteishaussa Opiskelijavalinta ensihoitajakoulutukseen sosiaali- ja terveysalalla kevään 2015 yhteishaussa Sosiaali- ja terveysalalle hakijan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 24.8.2017 (nro 8/2017) Aika: klo 8.15-10.25 Paikka: Ag B301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia

Lisätiedot

Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op)

Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op) Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op) Valintaperusteet 2019 Muutokset valintaperusteisiin: hakeminen Opintopolku-palvelussa, hakuryhmä 1: valintakoekirja Edellisen

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU, MAISTERITASON ERILLISVALINTA

OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU, MAISTERITASON ERILLISVALINTA OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU, MAISTERITASON ERILLISVALINTA VALINTAPERUSTEET 2017 KOULUTUKSEN KUVAUS Tutkinto: Kauppatieteiden maisteri (KTM), pääaine laskentatoimi Opintojen laajuus: 120 opintopistettä

Lisätiedot

Minustako opettaja? Liisa Ikkala-Toiviainen, Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa

Minustako opettaja? Liisa Ikkala-Toiviainen, Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa 1 Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa 2 Opettajan pedagogiset opinnot 60 op Koostuvat kahdesta osasta: kasvatustieteen perusopinnoista, 25 op sekä aine- ja syventävien

Lisätiedot

Miten tullaan opettajaksi Helsingin yliopistosta?

Miten tullaan opettajaksi Helsingin yliopistosta? Miten tullaan opettajaksi Helsingin yliopistosta? Opintoasiainkoordinaattori Tanja Steiner 13.10.2004 Teema Opettaja Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutus Helsingin yliopistossa Käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot

Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot Hakukohde Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op) Hakuaika 4.1. 22.1.2016 (klo 16.15) Hakeminen Koulutukseen

Lisätiedot

Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op)

Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op) Erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op) Valintaperusteet 2018 Muutokset valintaperusteisiin: esivalinnan pisteitys muuttunut hakuryhmän 4 osalta Edellisen vuoden pisterajat

Lisätiedot

HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTESUOSITUS VUODELLE 2015

HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTESUOSITUS VUODELLE 2015 HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTESUOSITUS VUODELLE 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU (Humak) päivä- ja monimuotototeutus Kevään 2015 yhteishaussa

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista Koulutukset ja aloituspaikat v. 2015 Kasvatustieteiden koulutus 25 Luokanopettajan koulutus 100 (sisältää teknologia- sekä taide-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (5) 3 Oikaisuvaatimus englannin ja espanjan kielen lehtorin virkaan ottamisesta HEL 2017-004372 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain

Lisätiedot

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT (60 OP)

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT (60 OP) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT (60 OP) Valintaperusteet 2017 Hakuaika 2.1.-20.1.2017 (klo 16.15). Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella,

Lisätiedot

Opiskelijavalinta rakennusarkkitehtikoulutukseen kevään 2015 yhteishaussa

Opiskelijavalinta rakennusarkkitehtikoulutukseen kevään 2015 yhteishaussa Opiskelijavalinta rakennusarkkitehtikoulutukseen kevään 2015 yhteishaussa Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan sekä tekniikan ja liikenteen alan valtakunnalliseen valintakokeeseen että rakennusarkkitehtikoulutuksen

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin

Lisätiedot

HUMANISTINEN JA KASVATUSALA

HUMANISTINEN JA KASVATUSALA HUMANISTINEN JA KASVATUSALA HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN YLEISET VALINTAPERUSTEET VUONNA 2014 OPISKELIJAVALINTA Humanistisen ja kasvatusalan opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön

Lisätiedot

6. MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO

6. MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO 6. MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO 6.1 Suomenkielinen/ruotsinkielinen koulutus 6.1.1 Opiskelijavalinta Yleinen hakukelpoisuus tutkintoon johtaviin koulutusohjelmiin on kerrottu

Lisätiedot

Valintaperusteet: Liiketalouden koulutusohjelma 210 op, Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Tradenomi

Valintaperusteet: Liiketalouden koulutusohjelma 210 op, Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Tradenomi Valintaperusteet: Liiketalouden koulutusohjelma 210 op, Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, Tradenomi Valintakokeisiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Lopulliseen opiskelijavalintaan vaikuttavat

Lisätiedot

Opiskelijavalinta sosiaali- ja terveysalalla kevään 2015 yhteishaussa

Opiskelijavalinta sosiaali- ja terveysalalla kevään 2015 yhteishaussa Opiskelijavalinta sosiaali- ja terveysalalla kevään 2015 yhteishaussa Sosiaali- ja terveysalalle hakijan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin

Lisätiedot

Opiskelijavalinta sosiaali- ja terveysalalla syksyn 2015 yhteishaussa

Opiskelijavalinta sosiaali- ja terveysalalla syksyn 2015 yhteishaussa Opiskelijavalinta sosiaali- ja terveysalalla syksyn 2015 yhteishaussa Sosiaali- ja terveysalalle hakijan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin

Lisätiedot

HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTESUOSITUS VUODELLE 2015

HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTESUOSITUS VUODELLE 2015 HUMANISTISEN JA KASVATUSALAN AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTESUOSITUS VUODELLE 2015 Kevään 2015 yhteishaussa on humanistisen ja kasvatusalan ammattikorkeakoulututkintoon

Lisätiedot

Kiinnostaako sinua opettajankoulutus tai ura kasvatusja opetustehtävissä?

Kiinnostaako sinua opettajankoulutus tai ura kasvatusja opetustehtävissä? UEF Kiinnostaako sinua opettajankoulutus tai ura kasvatusja opetustehtävissä? Hyödynnä kevään 2019 valintayhteistyön mahdollisuuksia ja hae Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin yliopiston opettajankoulutuksiin

Lisätiedot

Siirtohaku, Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v)

Siirtohaku, Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v) 1 FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Katso koulutusten kuvaukset yliopiston verkkosivulta tai koulutustarjontaesitteestä tai Opintopolusta. Siirtohaku, Englannin kieli ja kulttuuri, Joensuu Humanististen tieteiden

Lisätiedot

Oikeustieteellinen tiedekunta Opinto-ohjaajien infotilaisuus

Oikeustieteellinen tiedekunta Opinto-ohjaajien infotilaisuus Oikeustieteellinen tiedekunta Opinto-ohjaajien infotilaisuus 9.11.2018 Opintopäällikkö Katja Arola Opiskelijavalinta 2019 Valinta 2019 Vuonna 2019 oikeustieteelliselle alalle avataan todistusvalinta

Lisätiedot

Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op)

Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö järjestää lukuvuosina 2011 2013 Erilliset yliopistopedagogiikkaan

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2013 TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2013 TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT KASVATUSTIETEIDEN TIE DEKUNT A KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2013 TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT 1 SISÄLTÖ 1. Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta

Lisätiedot

Valintaperusteet, syksy 2011: Tekniikan ja liikenteen ala

Valintaperusteet, syksy 2011: Tekniikan ja liikenteen ala Valintaperusteet, syksy 2011: Tekniikan ja liikenteen ala 240 op, Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto, Insinööri (AMK) Opiskelijavalinta Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan tekniikan ja liikenteen

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi Aineenopettajainfo 15.9.2017 - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta

Lisätiedot

Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op)

Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Erilliset yliopistopedagogiikkaan suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö toteuttaa lukuvuonna 2009 2011 pilottiluontoisena koulutuksena

Lisätiedot

OPISKELIJAVALINTA INSINÖÖRIKOULUTUKSIIN SYKSYN 2015 YHTEISHAUSSA

OPISKELIJAVALINTA INSINÖÖRIKOULUTUKSIIN SYKSYN 2015 YHTEISHAUSSA 1 OPISKELIJAVALINTA INSINÖÖRIKOULUTUKSIIN SYKSYN 2015 YHTEISHAUSSA Opiskelijat valitaan kahdella tavalla: Jono 1: 15 opiskelijaa valitaan koulumenestyksen ja valintakokeen yhteispistemäärän perusteella

Lisätiedot

TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014

TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 INSINÖÖRIKOULUTUS (*) JA LABORATORIOANALYYTIKKOKOULUTUS (*) merenkulkualan koulutusta lukuun ottamatta OPISKELIJAVALINTA Kaikki hakukelpoiset hakijat

Lisätiedot

1/5. Erikoissosiaalityöntekijän koulutus HYVINVOINTIPALVELUJEN ERIKOISALAN HAKULOMAKE 2016

1/5. Erikoissosiaalityöntekijän koulutus HYVINVOINTIPALVELUJEN ERIKOISALAN HAKULOMAKE 2016 1/5 Täytä hakulomake tietokoneella (lomakkeen saa sähköisesti osoitteesta: www.sosnet.fi/erko) tai selvällä käsialalla. Hakuprosessissa huomioidaan vain ne hakijat, jotka liittävät hakemuksensa oheen jäljennökset

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS: LASTENTARHANOPETTAJIEN KOULUTUS

VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS: LASTENTARHANOPETTAJIEN KOULUTUS VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS Kasvatustieteiden tiedekunnassa voi suorittaa varhaiskasvatukseen suuntautuvan kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon ja kasvatustieteen maisterin tutkinnon: 1) Kasvatustieteen

Lisätiedot

Valintaperusteet: Tekniikan ja liikenteen ala

Valintaperusteet: Tekniikan ja liikenteen ala Valintaperusteet: Tekniikan ja liikenteen ala 210/30 op, Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto, Rakennusmestari (AMK) Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan tekniikan ja liikenteen alan valtakunnalliseen

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen koulutus: Lastentarhanopettajien koulutus

Varhaiskasvatuksen koulutus: Lastentarhanopettajien koulutus Varhaiskasvatuksen koulutus Kasvatustieteiden tiedekunnassa voi suorittaa varhaiskasvatukseen suuntautuvan kaksiportaisen kasvatustieteen maisterin tutkinnon: 1) Kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon (120

Lisätiedot

luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta

luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta JOENSUUN KAMPUS Aineenopettajan ja luokanopettajan koulutus, matematiikka, fysiikka ja kemia Aineenopettajan koulutus, matematiikka, fysiikka ja kemia Biologia

Lisätiedot

HAKU LUKUVUONNA SUORITETTAVIIN ERILLISIIN OPETTAJAN PEDAGOGISIIN OPINTOIHIN ICT-ALAN OSAAJILLE

HAKU LUKUVUONNA SUORITETTAVIIN ERILLISIIN OPETTAJAN PEDAGOGISIIN OPINTOIHIN ICT-ALAN OSAAJILLE HAKU LUKUVUONNA 2017 2018 SUORITETTAVIIN ERILLISIIN OPETTAJAN PEDAGOGISIIN OPINTOIHIN ICT-ALAN OSAAJILLE Helsingin yliopiston tutkinto- ja oikeusturvajohtosäännön 16 :n mukaan käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKUOPAS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKUOPAS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKUOPAS 1. HAKEMINEN JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIIN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSIIN Jyväskylän yliopiston järjestämät psykoterapeuttikoulutusohjelmat ovat

Lisätiedot

Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnat 2012. Hakijan opas

Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnat 2012. Hakijan opas Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnat 2012 Hakijan opas Uudet opiskelijat Vuonna 2012 uusia opiskelijoita otetaan näyttelijäntyön (suomenkielinen), ohjauksen, dramaturgian, valosuunnittelun ja äänisuunnittelun

Lisätiedot

TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAT 2010

TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAT 2010 TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAT 2010 Uudet opiskelijat Vuonna 2010 uusia opiskelijoita otetaan näyttelijäntyön, ohjauksen, dramaturgian, valo- ja äänisuunnittelun koulutusohjelmiin, teatteriopettajan

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan tilannekatsaus

Opiskelijavalinnan tilannekatsaus Opiskelijavalinnan tilannekatsaus Itä-Suomen yliopiston opiskelijavalinta 2019 Itä-Suomen yliopiston abi-päivät, 12.11.2018 Kuopio ja 16.11.2018 Joensuu Opiskelijavalinta 2019 Ensikertalaisuus: hakija

Lisätiedot

Kokous: Aika: klo PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 4

Kokous: Aika: klo PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 4 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikuntatieteellinen tiedekunta TIEDEKUNTANEUVOSTO Kokous: Aika: 17.4.2018 klo 14.15-15.00 PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 4 Läsnä Osallistui Jäsenet: Professori Ari Heinonen 1-7 1-7

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALA

YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALA YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALA YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN YLEISET VALINTAPERUSTEET KEVÄÄLLÄ 2014 OPISKELIJAVALINTA Opiskelijavalintaan vaikuttavat koulumenestys,

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

Opiskelijavalinta Insinööri (AMK), tietotekniikka, päivätoteutus (yhteishaku syksy 2014)

Opiskelijavalinta Insinööri (AMK), tietotekniikka, päivätoteutus (yhteishaku syksy 2014) 1 Opiskelijavalinta Insinööri (AMK), tietotekniikka, päivätoteutus (yhteishaku syksy 2014) Opiskelijavalinnan maksimipisteet (100 pistettä): Koulumenestys Valintakoe 60 pistettä 40 pistettä Kaikki hakukelpoiset

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014

YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 YHTEISKUNTATIETEIDEN, LIIKETALOUDEN JA HALLINNON ALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 Liiketalouden alaan kuuluvat seuraavat koulutuksen osa-alueet.: 1. Liiketalous 2. Johdon assistenttityö ja kielet 3. Tietojenkäsittely

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet 2012

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet 2012 Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet 2012 Päävalinta (yhteishaku ja valintakoe) Hakeminen Hakukohteet Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan hakukohteina ovat yhteiskuntatieteiden ja filosofian

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 10/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 10/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 26.10.2017 (nro 10/2017) Aika: klo 8.17 9.31 Paikka: AgB201 Läsnä: Kaija Collin, Piia Einonen, Sami

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus Lausuntoversio 10.7.2017 Asetusluonnos Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus opiskelijaksi ottamisen perusteista ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus Laukaan lukion matematiikan ja fysiikan päätoimisen tuntiopettajan valintaan

Oikaisuvaatimus Laukaan lukion matematiikan ja fysiikan päätoimisen tuntiopettajan valintaan Kasvun ja oppimisen lautakunta 32 17.05.2016 Oikaisuvaatimus Laukaan lukion matematiikan ja fysiikan päätoimisen tuntiopettajan valintaan 248/01.01.01/2016 Kasvun ja oppimisen lautakunta 17.05.2016 32

Lisätiedot

POLIISI (ylempi AMK) Valintaperusteet 12.2.2016

POLIISI (ylempi AMK) Valintaperusteet 12.2.2016 POLIISI (ylempi AMK) Valintaperusteet 12.2.2016 Hyväksytty Poliisiammattikorkeakoulun hallituksessa 12.2.2016 1 SISÄLLYS 1. OPISKELIJAVALINNAN YLEISPERIAATTEET... 2 2. KOULUTUKSEN TUOTTAMA OSAAMINEN JA

Lisätiedot

Oulun yliopiston koulutustarjonta ja valintaperusteet. Oulun yliopisto

Oulun yliopiston koulutustarjonta ja valintaperusteet. Oulun yliopisto n koulutustarjonta ja valintaperusteet Sisällys 1. Opiskelijavalintojen kehittämisen toimenpiteet 2017-2020 2. Hakukohteet kevään 2020 yhteishaussa 3. Kevään 2020 aikataulu 4. Ota yhteyttä! 2 Opiskelijavalintojen

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin hyväksytty

Lisätiedot

Jatko-opiskelu. Kolme pääasiallista jatko-opiskelusuuntaa lukion jälkeen ovat. yliopisto ammattikorkeakoulu ammatillinen koulutus

Jatko-opiskelu. Kolme pääasiallista jatko-opiskelusuuntaa lukion jälkeen ovat. yliopisto ammattikorkeakoulu ammatillinen koulutus Jatko-opiskelu Jatko-opiskelu Kolme pääasiallista jatko-opiskelusuuntaa lukion jälkeen ovat yliopisto ammattikorkeakoulu ammatillinen koulutus 18.4.2017 Rauman Lyseon lukio 2 Yliopistot suoritetaan ensin

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ERILLISVALINNAT 2015 (SUOMENKIELISET MAISTERIOHJELMAT, SIIRTOHAKU JA VALINTA AVOIMIA YLIOPIS- TO-OPINTOJA SUORITTANEILLE)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ERILLISVALINNAT 2015 (SUOMENKIELISET MAISTERIOHJELMAT, SIIRTOHAKU JA VALINTA AVOIMIA YLIOPIS- TO-OPINTOJA SUORITTANEILLE) KASVATUSTIETEIDEN TIE DEKUNT A KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ERILLISVALINNAT 2015 (SUOMENKIELISET MAISTERIOHJELMAT, SIIRTOHAKU JA VALINTA AVOIMIA YLIOPIS- TO-OPINTOJA SUORITTANEILLE) 2(18) SISÄLTÖ 1. Kasvatustieteiden

Lisätiedot

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO 22.3.2018 Presentation Name / Firstname Lastname 29/03/2018 1 KLO 16.00-17.00 YLEISINFO KLO 17.00-18.00 VALINNAISTEN OPINTOJEN ESITTELYÄ ERI PISTEISSÄ Presentation Name / Firstname

Lisätiedot

TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan. yhteishaku ammatilliset opinnot yhdistelmäopinnot lukio-opinnot

TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan. yhteishaku ammatilliset opinnot yhdistelmäopinnot lukio-opinnot TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan yhteishaku ammatilliset opinnot yhdistelmäopinnot lukio-opinnot Ohjelma 16.11. 18.00-18.20 Tervetulosanat ja yhteishaun käytänteet Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj.

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. Pöytäkirja 11/2018 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.9.2018 klo 10.01-11.17 Paikka Jäsenet Kutsuttuna Valmistelijat Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015

VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015 VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015 1 / 6 Yleisosio Valtakunnallisen valintaperustesuosituksen yleisosio löytyy täältä (linkki). Alakohtainen suositus: tekniikan ammattikorkeakoulututkinnot (päivätoteutukset)

Lisätiedot

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen,

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, Anu Hartikainen-Ahia Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, pedagogiikan lehtori Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Filosofinen tiedekunta Itä-Suomen yliopisto Anu.hartikainen@uef.fi

Lisätiedot

Opiskelijavalinnat 2010 Helsingin yliopisto valtiotieteellinen tiedekunta. Outi Sirniö ja Elina Tuusa

Opiskelijavalinnat 2010 Helsingin yliopisto valtiotieteellinen tiedekunta. Outi Sirniö ja Elina Tuusa Opiskelijavalinnat 2010 Helsingin yliopisto valtiotieteellinen tiedekunta Outi Sirniö ja Elina Tuusa Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijavalinnat vuonna 2010... 2 Taulukko

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 8/2009, 30.9.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan valintaperusteet ja valittavien opiskelijoiden

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieleellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5/2014 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadeltaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seiklcula

Lisätiedot

KULTTUURIALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014

KULTTUURIALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 KULTTUURIALAN VALINTAPERUSTEET KEVÄT 2014 OPISKELIJAVALINTA Kulttuurialalla opiskelijavalinnassa valintakokeella on suuri painoarvo. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen tai hakijat

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2014

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2014 KASVATUSTIETEIDEN TIE DEKUNT A KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2014 1 SISÄLTÖ 1. Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja

Lisätiedot

Kohti abivuotta. 2. vk Vanhempainilta ke

Kohti abivuotta. 2. vk Vanhempainilta ke Kohti abivuotta 2. vk Vanhempainilta ke 20.3.2019 MSX 23.4.2018 Lukio-opintojen päättäminen YLIOPPILASTODISTUS: Kirjoitukset suoritettuna Vähintään pakolliset neljä ainetta, jotka tulleet hyväksytysti

Lisätiedot

Sosiaalipedagogiikan maisteriopinnot, 120 op erillisvalinta, kevät 2015

Sosiaalipedagogiikan maisteriopinnot, 120 op erillisvalinta, kevät 2015 Sosiaalipedagogiikan maisteriopinnot, 120 op erillisvalinta, kevät 2015 Sosiaalipedagogiikka on tieteenala, joka yhdistää kasvatustieteellisen ja yhteiskuntatieteellisen näkökulman. Se tarkastelee kasvun

Lisätiedot

Psykologian laitos. Professori Taru Feldt. Hakijan päivä JYU. Since

Psykologian laitos. Professori Taru Feldt. Hakijan päivä JYU. Since Psykologian laitos Professori Taru Feldt Hakijan päivä 9.11.2018 JYU. Since 1863. 9.11.2018 1 Psykologian laitos Tehtävä: tuottaa kansainvälisesti arvostettua, korkealaatuista opetusta ja tutkimusta Opiskelijamäärältään

Lisätiedot

MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULU 1 (7) Opintoasiainosasto Liite 1

MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULU 1 (7) Opintoasiainosasto Liite 1 MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULU 1 (7) PÄÄHAUN VALINTAPISTEIDEN MÄÄRÄYTYMINEN määräytyvät alkupisteiden ja pääsykoepisteiden perusteella. Valintapisteiden enimmäismäärä on 165. 1 ALKUPISTEET Alkupisteet muodostuvat

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään keskiviikkona 20.1. klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa, Yliopistonkatu

Lisätiedot

vuositason vanhempainilta. Tiistai klo Rehtori Sinikka Luoma-Mattila Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen

vuositason vanhempainilta. Tiistai klo Rehtori Sinikka Luoma-Mattila Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen 2. -3. vuositason vanhempainilta Tiistai 07.11.2017 klo 17.30 Rehtori Sinikka Luoma-Mattila Opinto-ohjaaja Matti Iivanainen Syyslukukauden tunnelmia Opetustilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus Tilojen

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015

VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015 VALTAKUNNALLINEN VALINTAPERUSTESUOSITUS 2015 1 / 7 Yleisosio Valtakunnallisen valintaperustesuosituksen yleisosio löytyy täältä (linkki). Alakohtainen suositus: tekniikan ammattikorkeakoulututkinnot (päivätoteutukset)

Lisätiedot

Tieteenalaa tukevien opintokokonaisuuksien hakuohjeet ja valintaperusteet, kevät 2018

Tieteenalaa tukevien opintokokonaisuuksien hakuohjeet ja valintaperusteet, kevät 2018 Tieteenalaa tukevien opintokokonaisuuksien hakuohjeet ja valintaperusteet, kevät 2018 Sisällys 1. Yleistietoa tieteenalaa tukevista opintokokonaisuuksista... 1 2. Hakuohjeet... 1 3. Valintamenettely...

Lisätiedot

Viestintätieteet VIESTINTÄTIETEET , N = 193

Viestintätieteet VIESTINTÄTIETEET , N = 193 Viestintätieteet 2013-15 VIESTINTÄTIETEET 2013-15, N = 193 Viestintätieteiden opiskelijoilla pitkä matematiikka (27 %) on pienemmällä osuudella kuin lyhyt (40 %) tai ei matematiikkaa (33 %). Reaaliaineista

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKUOPAS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKUOPAS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKUOPAS 1. HAKEMINEN JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JÄRJESTÄMIIN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSIIN Jyväskylän yliopiston järjestämät psykoterapeuttikoulutusohjelmat ovat

Lisätiedot

Valintaperusteet, kevät 2014: Sosiaali- ja terveysala

Valintaperusteet, kevät 2014: Sosiaali- ja terveysala Valintaperusteet, kevät 2014: Sosiaali- ja terveysala 210 op, Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, Apuvälineteknikko (AMK) 210 op, Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, Bioanalyytikko

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 28.4.2015 klo 10.00 10.28 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet 2011

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet 2011 Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet 2011 Päävalinta (yhteishaku ja valintakoe) Hakeminen Hakukohteet Yhteiskuntatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintojen pääaineet: yhteiskuntapolitiikka

Lisätiedot