Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2019)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2019)"

Transkriptio

1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2019) Aika: klo Paikka: AgB301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia Einonen, Teppo Kalaja, Sami Kollanus, Virpi Uotinen. Valmistelijat: Tuomo Ratinen, , Eija Hatanpää , Riitta Kesonen, , Pöytäkirjanpitäjä: Tuula Maijanen, , 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja Iiris Aaltio avasi kokouksen klo 8.15 ja kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 2. Pöytäkirjan tarkastajien valinta Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kaisa Aunola ja Kaija Collin. 3. Henkilö A:n Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnalle jättämä oikaisupyyntö, joka liittyy opintojakson YTTP1110 uudelleenarviointipyyntöön. Diaarinumero 1307/ /2018. Koonti asian ensimmäisestä käsittelystä (MHLTK:n kokous 9/2018) (Liite 6). 1. Avoimessa yliopistossa opiskeleva henkilö A on palauttanut opintojakson YTTP1110 (Johtamisen ja johtajuuden perusteet 5 op) oppimistehtävän ja saanut palautteen ja hylätyn arvosanan. 2. Opiskelija on palauttanut työstetyn tehtävän , josta opettaja on antanut kirjallisen palautteen ja arvosanan Opiskelija on ilmaissut tyytymättömyytensä, koska palautteessa ei ole erillistä pisteytystä tehtävästä. Opettaja on tarkentanut opiskelijalle, että arvioinnin taustalla ei ole erillistä pisteytystä kyseisessä opintojaksossa.

2 4. Opiskelija on pyytänyt , että toinen opettaja arvioi tehtävän. Koulutuspäällikkö on vastannut , että uudelleenarvioinnin tekee sama opettaja, joka tehtävän on arvioinut. 5. Opiskelija ei ole pyytänyt oikaisua tehtävän arvioineelta opettajalta, vaan on lähettänyt uudelleenarviointipyynnön suoraan muutoksenhakulautakunnalle. 6. Muutoksenhakulautakunnan päätös: Opintojakson arvioinutta opettajaa pyydetään antamaan arvioinnistaan opiskelijalle perustellumpi vastaus. (Liite 6). Tämän jälkeen opettaja on antanut opiskelijalle päätöksen mukaisesti tarkentavan palautteen Opiskelija oli tyytymätön palautteeseen ja pyysi tehtävän uudelleenarviointia, jonka opettaja antoi Koska opettajan tekemän uudelleenarvioinnin yhteydessä opiskelijalle ei oltu toimitettu muutoksenhakuohjetta, päätös korjattiin hallintolain mukaisella itseoikaisulla. Opiskelija oli tyytymätön arviointiin ja jätti oikaisuvaatimuksen muutoksenhakulautakunnalle Ratkaisuksi asialle opiskelija esittää, että opintojakson YTTP1110 arvioisi toinen opettaja. Leena Manninen on antanut oikaisuvaatimuksen johdosta lausuntonsa ja opiskelija vastineensa Liite 1: Opiskelijan oikaisupyyntö YTTP1110_A-2019 Liite 2: Lausuntopyyntö opettajalle YTTP1110_2019 Liite 3: Opettajan lausunto oikaisupyyntöön YTTP1110_2019 Liite 4: Pyyntö vastineesta YTTP1110_2019 Liite 5: Opiskelijan vastine YTTP1110_2019 Liite 6: mhltk_2018_9_pk_kohta 3 (YTTP1110) Liite 7: uudelleenarviointipyyntö _A Liite 8: Itseoikaisu henkilö A Vaatimus opintojakson arvostelun siirtämisestä toisen opettajan arvioitavaksi on perusteeton. Yliopiston tutkintosäännön 61 :n mukaan alkuperäisen arvostelun suorittanut opettaja suorittaa opintosuorituksen uudelleenarvioinnin. Opintosuoritus on uudelleenarvioitu asianmukaisesti yliopiston tutkintosäännön sekä opintosuorituksen arviointikriteerien mukaisesti. Opintosuorituksen uudelleenarvioinnista annettua päätöstä ei muuteta. Päätös: Yliopiston tutkintosäännön 61 :n mukaan alkuperäisen arvostelun suorittanut opettaja suorittaa opintosuorituksen uudelleenarvioinnin.

3 Opintosuoritus on uudelleenarvioitu asianmukaisesti yliopiston tutkintosäännön sekä opintosuorituksen arviointikriteerien mukaisesti. Opintosuorituksen uudelleenarvioinnista annettua päätöstä ei muuteta. 4. Henkilö B:n Jyväskylän yliopistolle tekemä oikaisupyyntö, joka liittyy tietojärjestelmätieteen pro gradun arvosteluun. Diaarinumero 360/ /2019 Henkilö B on tehnyt Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnalle oikaisupyynnön, joka koskee hänen tietojärjestelmätieteen pro gradunsa arvostelua (Liite 1). B hakee oikaisupyynnöllään mahdollisuutta pro gradun uudelleenarviointiin tai työn korjaamiseen, jotta arvosanaksi tulisi kiitettävä. B:n tavoitteena on hakea jatko-opiskelijaksi, mikä edellyttää opinnäytteestä nyt saatua korkeampaa arvosanaa. B ilmaisee oikaisupyynnössään myös tyytymättömyytensä työn ohjausprosessiin. Henkilö Ba on jättänyt pro gradunsa arvioitavaksi Työn tarkastajina ovat toimineet yliopistonopettaja, KTT Jorma Kyppö ja tutkijatohtori, FT Hadi Ghanbari, joista kumpikaan ei ole työn ohjaaja. Työ oli heillä tarkastettavana toista kertaa, sillä ensimmäisellä tarkastuskierroksella työtä ei ollut hyväksytty. Tarkastajat työlle oli määrätty alun perin Tarkastajat antoivat lausuntonsa ja arvioivat työn arvosanalla 2 (tyydyttävä) Samana päivänä opintosihteeri toimitti sähköpostitse B:lle lausunnon (Liite 2) ja tiedon siitä, että B:llä on niin halutessaan 10 päivää aikaa keskeyttää työn arvosteluprosessi. B ei reagoinut määräaikana, joten hänen tulkittiin hyväksyneen lausunnon. Opintosihteeri lähettib:lle toisen sähköpostiviestin (Liite 3) ja kertoi, että pro gradun arvostelusta valmistellaan päätös, koska B ei ollut määräajan puitteissa keskeyttänyt työn arvostelua. Opintosihteeri valmisteli arvostelupäätöksen, ja varadekaani Tiihonen arvosteli työn arvosanalla 2 (tyydyttävä) tarkastajien lausunnon perusteella. Työn arvostelupäätös on tiedekunnan käytännön mukaan päivätty samalle päivämäärälle, jolloin tarkastajat ovat työn arvioineet. B lähetti opintosihteerille sähköpostiviestin (Liite 4), jossa kertoi saaneensa opintosihteerin viimeksi lähettämän sähköpostiviestin vasta tuolloin. Viestissään B kertoi halunsa keskeyttää arvosteluprosessi. Sähköpostiviestissään (Liite 5) B kertoo käyttäneensä ohjaajien ja tarkastajien kanssa asioidessaan gmail-osoitetta. Opintohallinnon henkilökunta sen sijaan käyttää opiskelijoiden kanssa asioidessaan yliopiston opintotietojärjestelmissä (ROTI, Korppi) olevaa opiskelijan sähköpostiosoitetta. Jos opiskelijalla on rekisterissä yksi osoite, viesti lähetetään siihen. Jos osoitteita on useampia, viesti lähetetään niihin kaikkiin. B:n rekisteritiedoissa oli ainoastaan student.jyu.fi osoite. Opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus ohjata yliopiston Isa-postin sähköpostit henkilökohtaiseen gmail-tiliin.

4 Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön 50 :n mukaan tekijälle on varattava tilaisuus vastineen antamiseen tarkastajien lausunnosta ennen tutkielman hyväksymistä ja arvostelusta päättämistä. Tutkielman arvioinnista lähetetään opiskelijalle kirjallinen päätös. Tutkielman tekijällä on oikeus keskeyttää tutkielman tarkastus ennen tutkielman arvostelusta päättämistä. Tutkintosääntö ei ota kantaa siihen, millä tavoin opiskelijalle tiedotetaan mahdollisuudesta keskeyttää tutkielman tarkastus. Tästä ei myöskään ole mainintaa tiedekunnan nykyisillä www-sivuilla tai yliopiston yhteisillä opiskelusivuilla. Opintohallintohenkilöt eri tiedekunnissa ovat viestineet tutkielman tarkastuksen keskeyttämismahdollisuudesta opiskelijoille sähköpostitse. Yliopiston opintohallinnon viestinnässä opiskelijoille käytetään opintotietojärjestelmissä olevaa/ olevia sähköpostiosoitteita. Yliopiston lakimies Sanna Anttilaisen muutoksenhalulautakunnalle antaman ohjeistuksen mukaan sähköisenä viestinä annetun päätöksen katsotaan annetuksi tiedoksi kolmantena (3) päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Sähköisen tiedoksiannon käyttäminen edellyttää suostumusta. Yleistä suostumusta sähköiseen asiointiin ei ole opiskelijoilta kysytty. B ilmoitti tyytymättömyytensä arvosanaan ja kertoi haluavansa tehdä oikaisupyynnön. Pro gradun arvosteluprosessia, mahdollista tapahtunutta virhettä sekä mahdollisuutta peruuttaa opinnäytetyön arvostelu selvitettiin ensin tiedekunnassa opintopäällikön toimesta. Tiedekunnan johto päätyi siihen, ettei virhettä ole tehty, minkä jälkeen B:tä kehotettiin tekemään virallinen oikaisupyyntö muutoksenhakulautakunnalle. Oikaisupyynnössään B esittää tyytymättömyytensä myös pro gradunsa ohjausprosessiin. Yhteys työn ohjaajiin oli prosessin aikana katkennut. Työn pääohjaajana toiminut dekaani Pasi Tyrväinen on esittänyt asiasta pahoittelunsa. Viestittelyssään ohjaajien ja myöhemmin työn tarkastajien kanssa B on käyttänyt gmail-osoitettaan. Liite 1: B:n tekemä oikaisupyyntö liitteineen Liite 2: Opintosihteerin lähettämä viesti, joka koskee tarkastajien lausuntoa Liite 3: Opintosihteerin lähettämä viesti, joka koskee opinnäytetyön arvostelun valmistelua Liite 4: B:n vastausviesti opintosihteerille Liite 5: B:n viestit ja sekä opintosihteerin vastaukset viesteihin Henkilö B:n tekemä oikaisupyyntö ei anna aihetta muuttaa pro gradun arvostelua.

5 Päätös: Tarkastus- ja arviointiprosessia koskevassa ohjeistuksessa on ollut tässä tapauksessa puutteita, joten asia palautetaan tiedekuntaan uudelleen käsiteltäväksi. 5. Henkilö C:n oikaisupyyntö koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä Yliopistolain (558/2009) 82 :n mukaan opiskelijaksi hakenut henkilö saa hakea yliopistolta kirjallisesti oikaisua opiskelijaksi ottamista koskevaan päätökseen 14 päivän kuluessa valinnan tuloksen julkistamisesta. Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön 58 :n mukaan opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen oikaisua yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. C on lähettänyt oikaisupyynnön koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä (liite 1). Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamat erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet ovat liitteenä 2. Lausunto C:n oikaisupyyntöön on liitteenä 3 ja se on lähetetty C:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. C ei ole jättänyt vastinetta. Yliopistolain (558/2009) 83 :n mukaan oikaisumenettelyssä annettuun päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. 1. C:n oikaisupyyntö 2. Erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet 3. Lausunto oikaisupyyntöön Päätettäneen oikaisupyynnön johdosta laaditun lausunnon perusteella, ettei C:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Perustelut: C:n hakemus on pisteitetty kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamien opiskelijavalintaperusteiden mukaisesti. Hakijan esivalinnassa saamat pisteet on tarkistettu eikä niissä ole havaittu virhettä. Päätös: C:n oikaisupyyntö ei anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. C:n hakemus on pisteitetty kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan

6 vahvistamien opiskelijavalintaperusteiden mukaisesti. Hakijan esivalinnassa saamat pisteet on tarkistettu eikä niissä ole havaittu virhettä. 6. Henkilö D:n oikaisupyyntö koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä Yliopistolain (558/2009) 82 :n mukaan opiskelijaksi hakenut henkilö saa hakea yliopistolta kirjallisesti oikaisua opiskelijaksi ottamista koskevaan päätökseen 14 päivän kuluessa valinnan tuloksen julkistamisesta. Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön 58 :n mukaan opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen oikaisua yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. D on lähettänyt oikaisupyynnön koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä (liite 1). Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamat erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet ovat liitteenä 2. Lausunto D:n oikaisupyyntöön on liitteenä 3 ja se on lähetetty D:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. D ei ole jättänyt vastinetta. Yliopistolain (558/2009) 83 :n mukaan oikaisumenettelyssä annettuun päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. 1. D:n oikaisupyyntö 2. Erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet 3. Lausunto oikaisupyyntöön Päätettäneen oikaisupyynnön johdosta laaditun lausunnon perusteella, ettei D:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Perustelut: Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamien valintaperusteiden mukaan liitteet tuli toimittaa Opintopolku-palveluun klo mennessä. Koska hakija ei ole toimittanut kyseistä liitettä määräaikaan mennessä, sitä ei ole voitu huomioida.

7 Päätös: D:n oikaisupyyntö ei anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä päätöstä hänen osaltaan. Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamien valintaperusteiden mukaan liitteet tuli toimittaa Opintopolku-palveluun klo mennessä. Koska hakija ei ole toimittanut kyseistä liitettä määräaikaan mennessä, sitä ei ole voitu huomioida. 7. Henkilö E:n oikaisupyyntö koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä Yliopistolain (558/2009) 82 :n mukaan opiskelijaksi hakenut henkilö saa hakea yliopistolta kirjallisesti oikaisua opiskelijaksi ottamista koskevaan päätökseen 14 päivän kuluessa valinnan tuloksen julkistamisesta. Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön 58 :n mukaan opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen oikaisua yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. E on lähettänyt oikaisupyynnön koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä (liite 1). Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamat erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet ovat liitteenä 2. Lausunto E:n oikaisupyyntöön on liitteenä 3 ja se on lähetetty E:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. E ei ole jättänyt vastinetta. Yliopistolain (558/2009) 83 :n mukaan oikaisumenettelyssä annettuun päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. 1. E:n oikaisupyyntö 2. Erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet 3. Lausunto oikaisupyyntöön Päätettäneen todeta oikaisupyynnön johdosta laaditun lausunnon perusteella, että E:n pistemäärä nousee 19 pisteeseen. Hakuryhmässä 4 pisteraja valintakokeisiin kutsutuilla oli 20 pistettä, joten hakijan saama pistemäärä ei kuitenkaan riitä valintakokeeseen kutsumiseen. Perustelut: E:n esivalinnassa saamat pisteet on tarkistettu ja korjattu pistemäärä siten, että hakijan pistemäärä nousee kahdella pisteellä pistemäärään 19.

8 Päätös: Oikaisupyyntö ei anna aihetta muuttaa päätöstä. E:n pistemäärä nousi tarkistuslaskennassa 19 pisteeseen. Hakuryhmässä 4 pisteraja valintakokeisiin kutsutuilla oli 20 pistettä, joten hakijan saama pistemäärä ei kuitenkaan riitä valintakokeeseen kutsumiseen. 8. Henkilö F:n oikaisupyyntö koskien perhe- ja pariterapian psykoterapeuttikoulutuksen opiskelijavalintaa Yliopistolain (558/2009) 82 :n mukaan opiskelijaksi hakenut henkilö saa hakea yliopistolta kirjallisesti oikaisua opiskelijaksi ottamista koskevaan päätökseen 14 päivän kuluessa valinnan tuloksen julkistamisesta. Jyväskylän yliopiston johtosäännön 43 :n mukaan opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen oikaisua yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. F on lähettänyt oikaisupyynnön koskien pari- ja perheterapian psykoterapeuttikoulutuksen opiskelijavalintaa (liite 1). Oikaisupyynnössään F pyytää hakukelpoisuutensa tarkistamista. Valintaperusteet on esitetty psykoterapeuttikoulutusten hakuoppaassa (liite 2). F ei tullut kutsutuksi soveltuvuushaastatteluun, koska hänellä ei todettu hakemuksen perusteella olevan suoritettuna ammattikorkeakoulututkinnon tai siihen rinnastettavan tutkinnon lisäksi yhteensä 30 opintopisteen laajuisia psykologian tai psykiatrian opintoja. Psykoterapiakoulutusten vastuuprofessori Juha Holman lausunto on liitteenä 3. Lausunto on lähetetty F:lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. F on ilmoittanut, ettei hän jätä vastinetta. Yliopistolain (558/2009) 83 :n mukaan oikaisumenettelyssä annettuun päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. 1. F:n oikaisupyyntö 2. Psykoterapeuttikoulutusten hakuopas 3. Psykoterapiakoulutusten vastuuprofessori Juha Holman lausunto Päätettäneen psykoterapiakoulutusten vastuuprofessorin lausunnon perusteella, ettei F:n oikaisupyyntö anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä pisteityspäätöstä hänen osaltaan.

9 Perustelut: F:lla ei ole hakemuksensa mukaan suoritettuna hakuedellytyksenä olevia ammattikorkeakoulututkinnon tai siihen rinnastettavan tutkinnon lisäksi 30 opintopisteen laajuisia psykologian tai psykiatrian opintoja. Päätös: F:n oikaisupyyntö ei anna aihetta muuttaa aiemmin tehtyä pisteityspäätöstä hänen osaltaan. F:lla ei ole hakemuksensa mukaan suoritettuna hakuedellytyksenä olevia ammattikorkeakoulututkinnon tai siihen rinnastettavan tutkinnon lisäksi 30 opintopisteen laajuisia psykologian tai psykiatrian opintoja. 9. Henkilö G:n oikaisupyyntö koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen pisteitystä Yliopistolain (558/2009) 82 :n mukaan opiskelijaksi hakenut henkilö saa hakea yliopistolta kirjallisesti oikaisua opiskelijaksi ottamista koskevaan päätökseen 14 päivän kuluessa valinnan tuloksen julkistamisesta. Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön 58 :n mukaan opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen oikaisua yliopiston muutoksenhakulautakunnalta. G on lähettänyt oikaisupyynnön koskien erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalinnan ensimmäisen vaiheen opiskelijavalintaa (liite 1). Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan vahvistamat erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet ovat liitteenä 2. Lausunto G:n oikaisupyyntöön on liitteenä 3 ja se on lähetetty G.lle ja pyydetty häntä antamaan mahdollinen vastine mennessä. Yliopistolain (558/2009) 83 :n mukaan oikaisumenettelyssä annettuun päätökseen haetaan muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. 1. G:n oikaisupyyntö 2. Erillisten erityisopettajan opintojen opiskelijavalintaperusteet 3. Lausunto oikaisupyyntöön Päätettäneen oikaisupyynnön johdosta laaditun lausunnon perusteella, että G:n oikaisupyyntö on aiheellinen kielitaidon osoittamisen osalta ja todetaan hänen kielitaitonsa riittäväksi.

10 G ei kuitenkaan tullut kutsutuksi valintakokeeseen, koska hänellä ei ole suoritettuna erityispedagogiikan perusopintoja, jotka olivat valintaperusteiden mukaan etusijan saamisen edellytyksenä. Perustelut: Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan suullisen ja kirjallisen taidon tutkintojen suorittaminen osoittaa myös vastaavantasoista ymmärtämisen taitoa. Tällöin voidaan todeta, että G:n kielitaito on riittävä (arvosana hyvä). G ei kuitenkaan tullut kutsutuksi valintakokeeseen, koska hänellä ei ole suoritettuna erityispedagogiikan perusopintoja, jotka olivat valintaperusteiden mukaan etusijan saamisen edellytyksenä. Päätös: G:n oikaisupyyntö on aiheellinen kielitaidon osoittamisen osalta ja todetaan hänen kielitaitonsa riittäväksi. G ei kuitenkaan tullut kutsutuksi valintakokeeseen, koska hänellä ei ole suoritettuna erityispedagogiikan perusopintoja, jotka olivat valintaperusteiden mukaan etusijan saamisen edellytyksenä. Puheenjohtaja Iiris Aaltio Pöytäkirjantarkastajat Kaisa Aunola Kaija Collin

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 7.6.2018 (nro 3/2018) Aika: klo 8.15 8.43 Paikka: Ag B201 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija Collin,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 6.4.2017 (nro 4/2017) Aika: klo 8.08-8.30 Paikka: Ag B301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Raino Mäkinen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opiskelija ei voinut enää palauttaa työstettyä oppimistehtävää oppimateriaali-koppaan, sillä hänen opinto-oikeutensa oli päättynyt 5.7.2018. Opiskelijan kertoman mukaan, hän otti yhteyttä

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 4/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 20.6.2018 (nro 4/2018) Aika: klo 8.15 9.15 Paikka: Ag B201 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Teppo

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 11/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 11/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 30.11.2017 (nro 11/2017) Aika: klo 8.15 9.09 Paikka: Ag B201 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 4.5.2017 (nro 5/2017) Aika: klo 8.15-9.12 Paikka: Ag B301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia Einonen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 3/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 2.3.2017 (nro 3/2017) Aika: klo 8.16-8.45 Paikka: Ag B301 Läsnä: Iiris Aaltio, Piia Einonen, Sami Kollanus,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 1/2019)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 1/2019) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 10.1.11.2019 (nro 1/2019) Aika: klo 8.15 9.01 Paikka: AgB 201 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2018)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2018) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 29.11.2018 (nro 8/2018) Aika: klo 8.15 8.47. Paikka: AgB 301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 21.6.2017 (nro 7/2017) Aika: klo 8.17-9.13 Paikka: AgB301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia Einonen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2019)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 7/2019) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 20.8.2019 (nro 7/2019) Aika: klo 8.15 11.54 Paikka: AgB301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaija Collin, Piia Einonen,

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2018) Aika: klo Paikka: Ag B301

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 5/2018) Aika: klo Paikka: Ag B301 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 23.8.2018 (nro 5/2018) Aika: klo 8.15 10.50 Paikka: Ag B301 Läsnä: Iiris Aaltio, Kaisa Aunola, Kaija

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 10/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 10/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 26.10.2017 (nro 10/2017) Aika: klo 8.17 9.31 Paikka: AgB201 Läsnä: Kaija Collin, Piia Einonen, Sami

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 3/2012 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 1/2013 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 6/2012 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 10/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seikkula

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2011 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYvÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 8/2014 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seikkula

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 1/2012 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 1/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko SciI±ula

Lisätiedot

Kokouksen 12 / 2009 asialista

Kokouksen 12 / 2009 asialista Kokouksen 12 / 2009 asialista 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Kasvatustieteiden tiedekunnan esitys yliopiston rehtorille dekaanin nimeämisestä 4. Esitys lisäjäsenten määräämiseksi

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A10 / A 30/ FT Jyrki Mannisen dosentuuriasia; asiantuntijaehdotus

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A10 / A 30/ FT Jyrki Mannisen dosentuuriasia; asiantuntijaehdotus OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A10 / 2010 Pertti Tikkanen Akateeminen arviointiryhmä Kokous 1.11.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 29 A 30 A 29/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 30/2010 2 FT Jyrki

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5/2012 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y33 134

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y33 134 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 6/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Terhi-Anna Wilska 7 Professori Jaakko Scikkula

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieleellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5/2014 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadeltaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seiklcula

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa MaC222

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa MaC222 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 10/2010 OPINTOASIAT A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2017)

Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous (nro 8/2017) JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MUUTOKSENHAKU- LAUTAKUNTA Jyväskylän yliopiston muutoksenhakulautakunnan kokous 24.8.2017 (nro 8/2017) Aika: klo 8.15-10.25 Paikka: Ag B301 Läsnä: Kaisa Aunola, Kaija Collin, Piia

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 15/11 Laila Kuhalampi, puh. (553)2005 sähköposti Laila.Kuhalampi@oulu.fi

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 15/11 Laila Kuhalampi, puh. (553)2005 sähköposti Laila.Kuhalampi@oulu.fi Tiedekuntaneuvosto 7/11 27.9.2011 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTA A A 15/11 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 16/11 2 Yliopiston toiminnan ja talouden suunnittelun aikataulu A 17/11 3 Teknillisen tiedekunnan

Lisätiedot

YLEISET OHJEET Syventävien opintojen opinnäytetyö ( alkaen)

YLEISET OHJEET Syventävien opintojen opinnäytetyö ( alkaen) YLEISET OHJEET Syventävien opintojen opinnäytetyö (1.8.2014 alkaen) Johdanto Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on vahvistanut päätöksellään (3.6.2014) tiedekunnan suositukset koskien ylemmän korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 24.4.2019 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika 13.2.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen Anne Paananen,

Lisätiedot

Pöytäkirjan pitiijä opintoasiat Niina Simanainen, opintoasiainpäällikkö, puh , 5-posti:

Pöytäkirjan pitiijä opintoasiat Niina Simanainen, opintoasiainpäällikkö, puh , 5-posti: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadelzaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seikkula

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään keskiviikkona 20.1. klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Kokous: Aika: klo PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 6

Kokous: Aika: klo PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 6 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikuntatieteellinen tiedekunta TIEDEKUNTANEUVOSTO Kokous: Aika: 12.6.2018 klo 14.15 PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 6 Läsnä Osallistui Jäsenet: Professori Ari Heinonen 1-8 1-8 Professori

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y33 134

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y33 134 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tie dekuntan e u vas to PÖYTÄKIRJA 9/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori jaakko Scikkula

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2012 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Profcssori Terhi Anna Wilska / Professori Jaakko Seikkula

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen koulutusala

Yhteiskuntatieteellinen koulutusala Yhteiskuntatieteellinen koulutusala Yhteiskuntatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoja koskevat määräykset pääainepohjaisen tutkintorakenteen mukaan opiskeleville (voimassa siirtymäkauden eli 1.8.2012

Lisätiedot

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018).

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018). Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin torstaina 15.12.2011 klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä,

Lisätiedot

Kokouksen 9 / 2015 asialista

Kokouksen 9 / 2015 asialista Kokouksen 9 / 2015 asialista 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Väittelyluvan myöntäminen KM Mari Salmelalle 4. Esitarkastajien määrääminen KM Sanna Hyvärisen väitöskirjaksi

Lisätiedot

HAKU LUKUVUONNA SUORITETTAVIIN ERILLISIIN OPETTAJAN PEDAGOGISIIN OPINTOIHIN ICT-ALAN OSAAJILLE

HAKU LUKUVUONNA SUORITETTAVIIN ERILLISIIN OPETTAJAN PEDAGOGISIIN OPINTOIHIN ICT-ALAN OSAAJILLE HAKU LUKUVUONNA 2017 2018 SUORITETTAVIIN ERILLISIIN OPETTAJAN PEDAGOGISIIN OPINTOIHIN ICT-ALAN OSAAJILLE Helsingin yliopiston tutkinto- ja oikeusturvajohtosäännön 16 :n mukaan käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet rehtori vararehtorit yhteisöjohtaja henkilöstöpäällikkö

tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet rehtori vararehtorit yhteisöjohtaja henkilöstöpäällikkö Kokouksen sihteeri Helena Juntunen KOKOUSKUTSU gsm 040 4844 111 Privatel 83 2409 (email: Helena.Juntunen(at)ulapland.fi) 9.12.2009 Kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y33 134

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y33 134 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 8/2015 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani /. aradckaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seikkula

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2011

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2011 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2011 Kokous: Keskiviikko 26.1.2011 klo 9.00 Fysiikan laitoksen luentosali 4 (FL227) Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen

Lisätiedot

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Filosofinen tiedekunta / Hallintotieteet Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat opetusta ja tutkintoja sääteleviä lakeja,

Lisätiedot

Sihteerinä ja pöytäkirjanpitäjänä Hallintopäällikkö Matti Pylvänäinen, ,

Sihteerinä ja pöytäkirjanpitäjänä Hallintopäällikkö Matti Pylvänäinen, , JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 9/2013 Kokous: Keskiviikko 16.10.2013 klo 9.00 Fysiikan laitoksen luentosali 5 (FL226) Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen

Lisätiedot

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, osa 3 28.9.2016 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö LTLY16 Orientoivat opinnot ja HOPS, 2 op Orientoivat opinnot, osat 1-3 Tutkinto-ohjelmien omat infot HOPS: tutkinto-ohjelmien

Lisätiedot

Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma

Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma Ohjeita opinnäytetöiden tekijöille, ohjaajille ja tarkastajille 1. Kandidaatintutkielma Tutkintoja koskevan asetuksen (794/2004) 7 :n mukaan alempaan korkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen tulee antaa

Lisätiedot

Tuula Mikkonen sihteeri

Tuula Mikkonen sihteeri TAMPEREEN KAUPUNKI Lahjoitus- ja tukirahaston toimikunta PÖYTÄKIRJA LAHJOITUS- JA TUKIRAHASTON TOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.8.2018 klo 14.08-15.55 Paikka Keskusvirastotalo, ryhmähuone 4, 5. krs Osallistujat

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa MaC222 KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa MaC222 KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄ SKYL Ä N YL I OPI STO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 9/2010 Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen / Varajäsen

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / A 18/ FT Juha Ridanpään dosentuuriasia; tieteellinen pätevyys

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / A 18/ FT Juha Ridanpään dosentuuriasia; tieteellinen pätevyys OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010 Akateeminen arviointiryhmä Kokous 28.5.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 17 A 18 A 17/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 18/2010 2 FT Juha Ridanpään dosentuuriasia;

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 16.1.2018 MERITORIN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 16.1.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Meritorin koulun opettajainhuone Laura Kuivalainen pj. Marjo Mäntykivi Tiina Hero (poistui klo

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

Vilppiä ja plagiointia koskevia määräyksiä Jyväskylän yliopistossa

Vilppiä ja plagiointia koskevia määräyksiä Jyväskylän yliopistossa Vilppiä ja plagiointia koskevia määräyksiä Jyväskylän yliopistossa Jyväskylän yliopiston tutkintosääntö 24 Kuulusteluun osallistuvat on pyrittävä sijoittamaan kuulustelutilaan siten, että jokaisella on

Lisätiedot

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET BioMediTech Johtokunta hyväksynyt 25.8.2015 LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2015-2018 1. Tutkintojen yleisrakenne, vaadittavat opintosuoritukset

Lisätiedot

Kokous: Aika: klo PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 10

Kokous: Aika: klo PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 10 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikuntatieteellinen tiedekunta TIEDEKUNTANEUVOSTO Kokous: Aika: 13.11.2018 klo 14.15-14.45 PÖYTÄKIRJA Paikka: L 314 N:o 10 Läsnä Osallistui Jäsenet: Professori Ari Heinonen 1-11 1-11

Lisätiedot

ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018

ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018 LIITE 2 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018 1. HAKUEDELLYTYKSET Yleisenä edellytyksenä erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin hakemiselle on, että hakija

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 27.4.2018 Taltionumero 2047 Diaarinumero 3075/2/16 1 (7) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.)

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) HAKUOHJE VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolla on syksystä 2005 alkaen mahdollista suorittaa visuaalisen alan taideopettajien

Lisätiedot

tekniset johtosäännön, tutkintosäännön ja arviointisäännön edellyttämät muutokset

tekniset johtosäännön, tutkintosäännön ja arviointisäännön edellyttämät muutokset 1 29.12.2010 tekniset johtosäännön, tutkintosäännön ja arviointisäännön edellyttämät muutokset PSYKOLOGIAN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTOJA SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN (pääaine

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / \ aradekaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Scikkula

Lisätiedot

Johtokunnan kokous (sähköinen päätöksentekomenettely)

Johtokunnan kokous (sähköinen päätöksentekomenettely) Johtokunnan kokous 22.5.2019 (sähköinen päätöksentekomenettely) Pöytäkirja 6/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (4) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 22.5.2019 klo 23.59 Paikka Sähköinen päätöksentekomenettely, sähköpostitse Asiat

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 11.10.2017 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.10.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Vapaa-aikalautakunta 01.03.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2015 3 2 Saatavien poisto 4 3 Mainostilan myynti Maijamäen

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa MaC222 KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa MaC222 KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 8/2010 Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi Anna Wilska Jäsen / Varajäsen

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 9/2013 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2012-2015

YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2012-2015 1 YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2012-2015 Hyväksytty Viestinnän, median ja teatterin yksikön johtokunnassa

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

Humanistisyhteiskuntatieteellinen. tiedekunta. Opiskelijoiden orientaatio, Maija Pöyhönen, Salla Kujala, Tiina Rinne

Humanistisyhteiskuntatieteellinen. tiedekunta. Opiskelijoiden orientaatio, Maija Pöyhönen, Salla Kujala, Tiina Rinne Humanistisyhteiskuntatieteellinen tiedekunta Opiskelijoiden orientaatio, 29.9.2017 Maija Pöyhönen, Salla Kujala, Tiina Rinne JYU. Since 1863. 10.10.2017 1 Sisältö Mikä yliopiston koulutusta ja tutkintoja

Lisätiedot

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, osa 3 28.10.2015 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö LTLY16 Orientoivat opinnot ja HOPS, 2 op Orientoivat opinnot, osat 1-3 Tutkinto-ohjelmien omat infot HOPS: tutkinto-ohjelmien

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 14.6.2005 vahvistama. Näitä pysyväismääräyksiä sovelletaan

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 3/2013 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi-Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

Perustutkintokoulutuksen opinnäytetyöt filosofisessa tiedekunnassa

Perustutkintokoulutuksen opinnäytetyöt filosofisessa tiedekunnassa Perustutkintokoulutuksen opinnäytetyöt filosofisessa tiedekunnassa Tämä ohje on hyväksytty filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa 21.5.2014. Ohje korvaa muuten kuin arviointikriteerien osalta tiedekuntaneuvoston

Lisätiedot

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET Johtokunta 7/2013, Asia4 Korjattu liite 1 LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Tutkintojen yleisrakenne, vaadittavat opintosuoritukset ja mitoitus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Johtamiskorkeakoulun tutkintoja koskevat määräykset

Johtamiskorkeakoulun tutkintoja koskevat määräykset JOHTAMISKORKEAKOULU Nämä määräykset tulevat voimaan 1.8.2015 Johtamiskorkeakoulun tutkintoja koskevat määräykset 2015 2018 1 Johtamiskorkeakoulun tutkinto-ohjelmat Johtamiskorkeakoulussa on kaksi koulutusalaa,

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaanin vaali 3. Muut asiat Tiedekuntaneuvosto Kokous Dekaanin vaalikokous Hallintopäällikkö

Lisätiedot

OPINTOJEN ARVIOINTI -TOIMINTAOHJE lähtien (korvaa aiemman päivätyn toimintaohjeen) 1 Johdanto... 2

OPINTOJEN ARVIOINTI -TOIMINTAOHJE lähtien (korvaa aiemman päivätyn toimintaohjeen) 1 Johdanto... 2 1 (7) Laatija Voimassa Koulutuksen tukipalvelut 1.9.2019 lähtien (korvaa aiemman 1.1.2018 päivätyn toimintaohjeen) SISÄLLYS 1 Johdanto... 2 2 Opintojen arviointiin liittyvät käsitteet... 2 3 Osaamisen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5)

PÖYTÄKIRJA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1 (5) 9.10.2018 Martinkallion koulu Johtokunnan kokous Pöytäkirja Aika tiistai 25.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä koulun henkilökunnan huoneessa Seppo Sivula, pj, Susanna Tamminen. Erika Tikka,

Lisätiedot

Pöytäkirjan pitäjä opintoasiat Maija Pöyhönen, opintoasiainpäällikkö, puh ,

Pöytäkirjan pitäjä opintoasiat Maija Pöyhönen, opintoasiainpäällikkö, puh , JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta PÖYTÄKIRJA 8/2011 Tiedekuntaneuvosto Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Timo Ahonen / Professori Terhi Anna Wilska Jäsen

Lisätiedot

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET 1.10.2010 Sivu 1 / 7 Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta ja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 5.10.2017 KARHUSUON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Karhusuon koulun alatalo Vesa Vuopala (pj.) Marjaana Siivola Anssi Ikonen Rosa Puhakainen-Mattila

Lisätiedot

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Hyväksytty sähkötekniikan akateemisessa komiteassa 7. päivänä kesäkuuta 2011. Niissä kohdissa, joissa päättäjä johtuu jostain muusta säännöstä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen PÖYTÄKIRJA 1 (8) 20.9.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 20.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

AIKA klo PAIKKA Kokous salissa Y KÄSITELTÄVÄT ASIAT: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Tiedekuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 11/2014 Opintoasiat / A Puheenjohtaja Dekaani / Varadekaani Professori Terhi-Anna Wilska / Professori Jaakko Seikkula

Lisätiedot

Hanne Puskala Opintoasiainpäällikkö Fuksi-info

Hanne Puskala Opintoasiainpäällikkö Fuksi-info Hanne Puskala Opintoasiainpäällikkö 8.9.2016 Fuksi-info Miten toimin, jos olen tyytymätön saamaani arvosanaan? Miten haen vapautusta toisen kotimaisen kielen suorittamisesta? Vastuullisen käyttäytymisen

Lisätiedot

Teknillistieteellisen alan tutkintomääräykset

Teknillistieteellisen alan tutkintomääräykset 1 Teknillistieteellisen alan tutkintomääräykset (jatkotutkintoja koskevat määräykset löytyvät jatkotutkintojen opetussuunnitelmista) Teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista tutkinnoista ja opinnoista

Lisätiedot