Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017"

Transkriptio

1 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Karhula x Heinonen Markku Lappeenrannan kaupunki Markus Lankinen Hokkanen Erkki Etelä-Karjalan pelastuslaitos Ulf Westerstråhle x Karhula Tuula Eksote Merja Tepponen* x Kosonen Marja Eksote Merja Tepponen* x Kouvo Juha Kaakkois-Suomen TE-toimisto Tiia Piikki Kujansivu Alina Lappeenrannan kaupunki x Juha Willberg x Mäkelä Johanna Kunnat Pekka Reiman* x Mäkelä Satu Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Pitkänen x Sarlomo Sirkku Imatran kaupunki Terhi Karttunen x Siiskonen Keijo Eksote Liisa Mänttäri x Stoor Jussi Kunnat Pekka Reiman* x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen *toimivat kahden varsinaisen jäsenen varajäseninä Muut osallistujat x Eerola Niina työntekijöiden edustaja Liukkonen Tiina Kopra Jukka maakuntahallituksen puheenjohtaja, poliittisen seurantaryhmän edustaja x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja poliittisen seurantaryhmän edustaja x Tuimala Aija muutosjohtaja, valmistelija ja sihteeri Toni Suihko ICT-valmisteluvastuuhenkilö x Liisa Mänttäri Talousasiantuntija x Olli Seppänen Talousasiantuntija 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avaa kokouksen ja todetaan läsnäolijat. 2. Kokouksen esityslistan hyväksyminen Hyväksytään kokouksen esityslista.

2 MUISTIO 2 3. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. Tarkastetaan edellisen kokouksen pöytäkirja ja hyväksytään se edellisen kokouksen kulun mukaisena. 4. Maakuntauudistuksen valtakunnallinen viikkokatsaus - Kuntamarkkinoiden maakuntauudistus- muutostukiklinikan materiaalit - muutostreffit materiaalit palvelukeskuksista - lausuntopyyntö valtioneuvoston asetukseksi maakunnan tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista DL valtion ja maakuntien keskustelut aluekehittämisestä vuonna 2018, 8.2. klo Etelä-Karjala Merkitään tiedoksi ajankohtaiset asiat. Merkittiin tiedoksi yllä mainitut asiat sekä muut Kuntamarkkinoiden luentomateriaalien ajankohtaiset asiat. Palvelukeskus Hetli Oy:n kysymykseen talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävien hoitamisesta odotetaan mennessä maakuntien vastauksia. Hetli odottanee Saitasta noin % omistusosuutta, joka voisi siirtyä Lappeenrannan esityksen mukaan Eksoten osakkeista. Keskustelua jatketaan tästä kuntien ja Eksoten kesken siten, että ratkaisu on maakunnassa järkevä ja toimintaa voitaisi jatkaa mahdollisimman vähin muutoksin hallinnollisen muutoksen yhteydessä. Aija esittelee käsittelypohjan kuntajohtajille seuraavalla viikolla, jotta pitkän tähtäimen strateginen ratkaisu saadaan valmisteluun lausunnon lisäksi. Omistuksen jakauma voi tulevaisuudessa perustua tulevaisuudessa esimerkiksi nykyjakoon, käyttöön tai minimiomistukseen. Pirkko Kosonen on yhteyshenkilönä nyt Hetlin järjestelmäkilpailutuksissa. Satu Mäkelä kertoi kasvupalvelulain valmistelutilanteesta, kasvupalvelut eivät poistu kuntien tehtävistä. Lakiluonnosta odotetaan julkaistavaksi sekä esiteltäväksi lokakuussa TEM:in järjestämissä tilaisuuksissa. Lappeenranta on mukana C21- verkostossa, jossa suuret kaupungit haluavat korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaavoitusrooliaan sekä kasvupalvelujen järjestämis- ja tuottamisvastuutaan. Nykyinen kaavoitusrakenne perustuu alueelliseen hierarkiaan, jossa jokaisella toimijalla on oma tärkeä roolinsa, muistutti Leena Gunnar. Sovittiin, että Markku Heinonen tuo seuraavaan kokoukseen terveiset ko. kokouksesta, jotta tarpeisiin voidaan omassa maakunnassa hakea ratkaisua, jolla sekä maakunta että keskuskaupunki vahvistuvat.

3 MUISTIO 3 5. ICT valmistelun ajankohtaiskatsaus ICT- valmistelua on jatkettu kesän 2017 ajan, jotta ICT-palveluiden ja tietojärjestelmien kokonaisuudesta saadaan muodostettua kattava käsitys. Nykytilan kartoitusta rahoitetaan VM:n myöntämällä rahoituksella, jonka omarahoitus on 90 %. Tämän lisäksi ICT-konsolidointien ja yhtenäisen maakunnallisen kokonaisuuden luomiseen on haettu rahoitusta alkaen 905 keur, josta arvioitu omarahoitus on 10 %. Rahoituskausi on saakka eli esivalmistelun ajaksi. Tänä aikana Etelä-Karjalassa on tarkoitus suunnitella toteutettavat projektit sekä aloittaa myös niiden toteuttaminen keväällä Parhaillaan valmistaudutaan seuraavaan vaiheeseen sekä kootaan nykytila-analyysia raportiksi. Valtakunnallisesti on valtioneuvosto määritellyt eri ICT- toimijoiden vastuita. ICT-palvelukeskus Vimana ja Sote-digi- yhtiö on perustettu. Lisäksi ICT-vastuita on määritelty tulevalle Kasvupalvelut Oy:lle. Toni Suihko esittelee tarkemmin valmistelun tilanteen Merkitään katsaus tiedoksi ja sovitaan valmistelun jatkamisesta maakunnassa. Toni Suihkon ollessa estynyt osallistumaan kokoukseen Aija Tuimala kertoi hänen terveisensä valmistelun tilanteesta. Merkitään saatu katsaus tiedoksi ja palataan aiheeseen uudelleen tarpeen mukaan.

4 MUISTIO 4 6. Toiminnan ja talouden simulointi Olli Seppänen esittelee toiminnan ja talouden simuloinnin pidetyn seminaarin materiaalien pohjalta. Esityksessä käydään läpi tilannekuvaus, huomiot ja johtopäätösehdotukset. Materiaali on esityslistan liitteenä 2.. Merkitään katsaus tiedoksi ja huomioidaan valmistelun aikataulu sekä sovitaan valmistelusta omassa maakunnassa. Merkittiin katsaus tiedoksi. Ministeriöissä valmistellaan simulointiprosesseja ohjauksen näkökulmasta. Paikallisesti omassa maakunnassa on mietittävä erityisesti toiminnan ja talouden yhdenmukainen käsittely, jonka toivotaan myös ministeriöiden huomioivan. Maakunnan rahoituksen taso, tarkka budjetti, siirtymäkustannukset, rahoituksen riittävyys sekä talouden johtamisen prosessi kiinnostavat maakunnan näkökulmasta. Jatkossa neuvotteluprosessi alkaa noin 1,5 vuotta varsinaista talousarviovuotta aiemmin. Valtion vastuuhenkilöt maakunnittaisiksi vastuuhenkilöiksi on tehty ja Etelä-Karjalan vastuuhenkilöitä ovat Ilkka Turunen ja Vesa Lappalainen. Maakuntatieto-ohjelma on perustettu ohjaus- ja johtamisprosessien tueksi, jotta päätöksiä tehdään yhteisellä tietopohjalla. Simulointiin tarvitaan maakunnassa koordinaattori sekä nimetyt työryhmät, jotka lähtevät yhdessä valmistelemaan toiminnan integroitumista talouden prosessiin. Talousryhmä keskustelee asiasta ja esittää seuraavassa kokouksessa menettelyn resursoinnin osalta. Ministeriöiden ohjaus on vuoropuhelua, joista ELY-keskuksilla on kokemusta, keskustelun tulee olla jatkossakin tasaveroista vuoropuhelua. Esitetty ratkaisu näyttää vain monimutkaisemmalta prosessilta, jossa toiminnan ja rahan käsittely on osittain erillään. Maakunnan on rakennettava roolinsa. Keskusteltiin lisäksi maakunnan ja kuntien tulevasta rahoituksesta, koska ne on sidottu yhteen vuosien 2018 ja 2019 osalta. Esimerkiksi Eksoten kuntaosuudet kannattaisi siksi kunnissa minimoida mutta toisaalta maakunnan kannalta niiden maksimointi varmistaisi paremman rahoituksen vuodesta 2020 alkaen. Tähän on haettava balanssia yhdessä optimoiden, koska VM:n luoma asetelma luo automaattisesti vastakkainasettelua. 7. Kiinteistöjen ja vuokrien määritys talouden näkökulmasta Liisa Mänttäri on yhteyshenkilö maakunnasta Tilakeskus Oy:n valmisteluun vuokrien suhteen. Liitteessä 3 on esitelty Maakuntien Tilakeskus Oy:n valmistelutilanteesta.. Merkitään katsaus tiedoksi ja huomioidaan se maakunnan omassa valmistelussa.

5 MUISTIO 5 Merkittiin katsaus tiedoksi. Kuntiin tulee aivan lähipäivinä taulukot, joihin tulee täyttää tiedot maakunnan käyttöön tulevista kiinteistöistä. Vastausaikaa on joulukuulle ja tietojen pohjalta Maakuntien Tilakeskus Oy laskee arvioi vuokrat maakuntatalouden simulointia varten. Etelä-Karjalassa on oletettavasti painetta vuokrien nostoon, koska vuokrataso nyt on suhteellisen alhainen. Tilakeskus tulee jatkossa vuokraamaan myös kuntien kiinteistöt ja maakunta vuokraa tilat Tilakeskukselta. Jos tilojen käyttötarve muuttuu, hoitaa Tilakeskus uudet vuokralaiset sovitulla vuokrasopimusajalla. Vuoden 2019 aikana laaditaan vuokrasopimukset. Kuntien kiinteistöpalveluista ei siirry henkilöstöä Tilakeskuksen palvelukseen. Maakuntavalmistelussa huomioidaan myös Saimaan Tukipalvelut Oy ja sen palvelujen käyttö. Omistusosuus yhtiöstä siirtyy Eksoten mukana maakunnalle. 8. Tilannekatsaus eri teemaryhmien valmistelusta Todetaan viime kokouksen jälkeen tehdyt valmistelut ja ohjelmaluonnos. Merkitään tiedoksi. Teemaryhmien päivitetyt materiaalit jaetaan ennen seminaaria osallistujille. 9. Muut asiat - Uutiskirje uudistuksen valmistelusta on valmistunut ja jaettu illa - Maaseutuasioiden valmistelusta sovittu oma sisäinen kokous, mutta keskustelutarve myös naapurimaakuntien kanssa mm. rakennerahastoasioissa. - Kuntakierrosten ja kuntaturneen tilannekatsaus - Projektitiimin resursointipäätökset - Seurantaryhmän kokous Pelastuskiinteistöjen rakentamisesta järjestetään pikaisesti neuvottelu Tilakeskuksen kanssa. - Käytiin läpi tuntien kirjaaminen SOLE-järjestelmään lyhyesti. 10. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo ja kiitti osallistujia avoimesta keskustelusta ja hyvästä valmistelusta.

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 M MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 Aika torstai 30.11.2017 klo 9.03-11.10 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti.

Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2017 Aika torstai 2.11.2017 klo 9.03-11.20 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

ESITYSLISTA

ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Keskiviikko 29.6.2017 klo 9.00 11.00 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2019 Aika Paikka torstai 7.3.2019 klo 9.00 11.35 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2017 Aika torstai 16.11.2017 klo 9.00-10.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2017 Aika torstai 7.9.2017 klo 9.02-11.19 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2018 Aika torstai 15.3.2018 klo 9.00 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 Aika torstai 12.10.2017 klo 9.01-10.03 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 Aika torstai 23.11.2017 klo 8.57-11.21 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija

MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 16/2018 Aika torstai 23.8.2018 klo 9 11.15 Paikka kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan.

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 4/2017 Aika torstai 24.8.2017 klo 9.00 11.12 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena 10.46

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017 Aika Keskiviikko 14.6.2017 klo 8.30-10.30 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 3/2018 Aika torstai 15.2.2018 klo 9.00 10.55 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018 Aika torstai 31.5.2018 klo 9.01 11.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Torstai 29.6.2017 klo 9.00 10.35 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu.

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2018 Aika torstai 8.3.2018 klo 9.00 10.25 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 14/2017 Aika torstai 14.12.2017 klo 8.59-10.57 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017 Aika torstai 26.10.2017 klo 9.00-11.02 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Tilannekatsaus maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simulointiin keväällä Maakuntien muutosjohtajaverkosto 15.2.

Tilannekatsaus maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simulointiin keväällä Maakuntien muutosjohtajaverkosto 15.2. Tilannekatsaus maakuntatalouden ja siihen liittyvien yhteistyöprosessien simulointiin keväällä 2018 Maakuntien muutosjohtajaverkosto 1 Simuloinnin taustaa Idea simuloinnista nousi maakuntien rahoituksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2018 Aika torstai 14.6.2018 klo 9.00 11.12 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Maakuntien tilakeskus

Maakuntien tilakeskus Maakuntien tilakeskus Esitys Kiinteistöt-teemaryhmässä Pirkanmaalla 21.12.2016 Selvityshenkilö Olavi Hiekka SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS Palvelukeskuksen taustaa Palvelukeskuksen tehtävä on tukea ja tuottaa

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs)

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Työvaliokunta Aika Tiistai 19.12.2017 klo 9.00 11.28 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Osallistujat Kimmo Jarva Rami Hasu Harri Anttila Kaisa Heino Vesa Huuskonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 10/2017 Aika torstai 9.11.2017 klo 9.01-11.07 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

MUISTIO 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat.

MUISTIO 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 19/2018 Aika Paikka torstai 11.10.2018 klo 9.00 10.52 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio

Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio Ville-Veikko Ahonen Neuvotteleva virkamies Maakuntauudistuksen valtakunnallisen valmistelun koordinaattori 5.10.2017 1 - 2 Ajankohtaiset asiat Ajankohtaiset

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Pentti Salenius

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Pentti Salenius MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 2/2018 Aika torstai 25.1.2018 klo 9.00 11.00 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanosta Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM 1 Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE eduskuntaan

Lisätiedot

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmä AIKA 12.03.2018 klo 10:45-11:20 PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka 4301-02 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018 Aika Paikka torstai 13.12.2018 klo 9.00 11.15 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

Jukka Latvala Tilaisuus Sote- ja maakuntauudistuksen muutostukiklinikka: Toimitilat Pvm

Jukka Latvala Tilaisuus Sote- ja maakuntauudistuksen muutostukiklinikka: Toimitilat Pvm Nimi Jukka Latvala Tilaisuus Sote- ja maakuntauudistuksen muutostukiklinikka: Toimitilat Pvm 14.9.2017 MAAKUNTAUUDISTUKSESSA KOLME PALVELUKESKUSTA Maakunnat Toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 11:47 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Talous. Vastuuvalmistelija Miia Kiviluoto

Talous. Vastuuvalmistelija Miia Kiviluoto Talous Vastuuvalmistelija Miia Kiviluoto Talous-kokonaisuus: valmistelun tavoitteet 1/2 Tahe-toiminnot eli talouden osalta kirjanpidon, laskutuksen ja maksatuksen valmistelu (ns. tilitoimistopalvelut)

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2018 Aika torstai 26.4.2018 klo 9.01 11.20 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta LAHTI 30.1.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE

Lisätiedot

MUISTIO 1. X Seppänen Olli (saapui klo 10.23, poistui klo 11.01) talousasiantuntija

MUISTIO 1. X Seppänen Olli (saapui klo 10.23, poistui klo 11.01) talousasiantuntija MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 2/2019 Aika Paikka torstai 14.2.2019 klo 8.59 11.17 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen X Gunnar

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo PÖYTÄKIRJA 17.8.2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017 Aika: to 17.8.2017 klo 13 14.30 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros)

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 24.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi

Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi Pelastustoimen ja varautumisen JTS-simulointi 1 Tiina Männikkö 2 Sisältö Valtion ja maakuntien neuvottelut Simuloinnin tehtävät mitä asioita SM:n ja maakuntien välisissä neuvotteluissa käydään läpi? maakuntien

Lisätiedot

Mitä palvelukeskukset tekevät?

Mitä palvelukeskukset tekevät? Mitä palvelukeskukset tekevät? Kuntamarkkinat 14.9.2017 Muutosjohtaja 1 20.9.2017 Tukipalvelumuutos ja Uusi maakunta Maakunta on hankintayksikkö Suhteet kuntiin hankintalain mukaiset Uudelleen järjestelytarve

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018 Aika torstai 19.4.2018 klo 9.05 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen X Gunnar Leena

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Stoor Jussi (poistui klo 11.03)Kunnat x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen

MUISTIO 1. x Stoor Jussi (poistui klo 11.03)Kunnat x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 1/2018 Aika torstai 11.1.2018 klo 9.00 11.30 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Linnoitus Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Maakuntien tilakeskus Oy

Maakuntien tilakeskus Oy Maakuntien tilakeskus Oy Valtakunnalliset palvelukeskusselvittäjät Turussa 24.1.2017 Maakuntien tilakeskuksen selvityshenkilö ja yhtiön toimitusjohtaja Olavi Hiekka SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS Maakuntien

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja, Pentti Salenius. x Satu Sikanen (poistui 10.56) aluekehityksen asiantuntija

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja, Pentti Salenius. x Satu Sikanen (poistui 10.56) aluekehityksen asiantuntija MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 17/2018 Aika Paikka torstai 6.9.2018 klo 9.00 11.08 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Kokousaika 21.4.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Pelastuslaitoksen tilat Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Väliraportin

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 12.3.2018 klo 12.00 13.40 PAIKKA Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka KUTSUTUT Varautuminen ja riskienhallinta alajaoston jäsenet,

Lisätiedot

MUISTIO 1. Johanna Mäkelän poistuttua VATEsta, talousryhmän puheenjohtajana toimiva Liisa Mänttäri kutsutaan kaikkiin kokouksiin.

MUISTIO 1. Johanna Mäkelän poistuttua VATEsta, talousryhmän puheenjohtajana toimiva Liisa Mänttäri kutsutaan kaikkiin kokouksiin. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 18/2018 Aika Paikka torstai 4.10.2018 klo 8.58 11.00 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke Ohjausryhmän kokous Muistio 3/2012 AIKA: 7.9.2012 klo 9.15-12.05 PAIKKA: Kokouskeskus Juvenes, Åkerlundinkatu 1, Kokoustila

Lisätiedot

Wibom Pirjo jäsen (paikalla alkaen klo 16.34) Yrjövuori Matti

Wibom Pirjo jäsen (paikalla alkaen klo 16.34) Yrjövuori Matti Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 8 / 2018 Aika tiistai klo 16.30 17.20 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Pöytäkirja 3/2019 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 16.4.2019 klo 9.00 10.15 Paikka: Pyhäjärvi, kaupungintalo valtuustosali Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, varapj.pyhäjärveltä Esa

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke klo 13.35 14.25 Kokouspaikka Kärnä-kabinetti, Lappajärvi Käsiteltävät asiat :t 32 37 Asia Sivu 32 Kokouksen avaus...

Lisätiedot

Kutsu/asialista 1/ (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS. Aika Maanantaina klo 11.30

Kutsu/asialista 1/ (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS. Aika Maanantaina klo 11.30 8.4.2019 1 (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS Aika Maanantaina 8.4.2019 klo 11.30 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, Ruokasalin kabinetti Läsnäolijat Lappeenrannan kaupunki, edustaen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2019. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2019. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2019 Aika Paikka torstai 21.3.2019 klo 9.00 10.48 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 16.4.2018 14:00-15:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti 24.8.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta on valmistunut

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot