Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti."

Transkriptio

1 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2017 Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Karhula x Heinonen Markku Lappeenrannan kaupunki Markus Lankinen x Hokkanen Erkki Etelä-Karjalan pelastuslaitos Ulf Westerstråhle x Karhula Tuula Eksote Merja Tepponen* x Kosonen Marja Eksote Merja Tepponen* Kouvo Juha Kaakkois-Suomen TE-toimisto x Tiia Piikki x Kujansivu Alina Lappeenrannan kaupunki Juha Willberg Mäkelä Johanna Kunnat Pekka Reiman* x Mäkelä Satu Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Pitkänen x Sarlomo Sirkku Imatran kaupunki Terhi Karttunen x Siiskonen Keijo Eksote Liisa Mänttäri x Stoor Jussi Kunnat Pekka Reiman* x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen *toimivat kahden varsinaisen jäsenen varajäseninä Muut osallistujat x Eerola Niina työntekijöiden edustaja Anne Saikko Kopra Jukka maakuntahallituksen puheenjohtaja, Heikki Järvenpää poliittisen seurantaryhmän edustaja Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Pentti Salenius poliittisen seurantaryhmän edustaja x Tuimala Aija muutosjohtaja, valmistelija ja sihteeri x Ulla Ylönen tiedottaja, esittäytyy kokouksen alussa x Piia Bräysy muutosvalmentaja, 5 esittelijä x Toni Suihko ICT-asiantuntija, 6 esittelijä klo Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avaa kokouksen ja todetaan läsnäolijat. Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti. 2. Kokouksen esityslistan hyväksyminen Hyväksytään kokouksen esityslista. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

2 MUISTIO 2 3. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. Tarkastetaan edellisen kokouksen pöytäkirja ja hyväksytään se kokouksen kulun mukaisena. Pöytäkirjaan korjattiin 5 yt-elimen työnantajaedustaja Päivi Savilammen kohdalle mandaatiksi kuntien edustaja. 4. Maakuntauudistuksen valtakunnallinen viikkokatsaus - Valtiovarainministeriön päätös maakuntien esivalmisteluavustuksen myöntämisestä , Etelä-Karjala sai avustusta euroa, joka on maksimissaan 90 % esivalmisteluvaiheen hyväksyttävistä arvonlisäverottomista kustannuksista. Avustusta voidaan käyttää maakunnan esivalmisteluvaiheen loppuun mennessä ( ). Vuoden 2017 myönnetty rahoitus kootaan yhteen raportointiprosessiin joten väliraportti vuoden 2017 kustannuksista laaditaan yhtenä raporttina ja se tulee toimittaa VM:lle haettaessa vuoden 2018 esivalmisteluavustusta. - Maakunnan liiton ja KAS-ELY:n lausunnot rajavesistösopimukseen liittyen - Maakuntien väliset yhteistyörakenteet: neuvottelu Pohjois-Karjalan kanssa pidettiin Muutosjohtajien tilaisuuden terveiset Merkitään tiedoksi ajankohtaiset asiat ja huomioidaan niiden vaikutukset valmisteluun. Merkittiin tiedoksi yllä mainitut asiat sekä täydennettiin viikkokatsausta seuraavasti: - Kuntaliitto toteuttaa maakuntien rahoituksesta kyselyn kahden viikon sisällä, jotta arvioidaan vuosien 2018 ja 2019 rahoitusta tiedoksi VM:lle. Alustava tieto on, että maakunnat ovat kokonaisuudessaan alijäämäisiä aloitushetkellä 2020 (Punakallio, Kuntaliitto) - Rajavesilausunnossa korostettiin Etelä-Karjalan keskeistä asemaa Saimaan ja Vuoksen juoksutusasioissa. Myös ELY:n lausunnossa tuettiin ratkaisua. - Neuvotteluissa Pohjois-Karjalan kanssa esille nousivat mm. liikenne- ja vesiasiat sekä valtakunnallisiin palvelukeskuksiin liittyvät yhteiset asiat. Yhteistyötä voisi olla myös kala- ja raideliikenneasioissa. Neuvottelut tulossa myös Kymenlaakson liiton ja KAS-ELY:n kanssa maaseutuasioista Muutosjohtajien kokouksessa päivitettiin palvelukeskusasioita, Kevan asioita, valinnanvapautta sekä liikenneasioiden lainsäädäntöön liittyviä asioita. Valinnanvapauslausuntoa odotetaan ja lausunnot tulee jättää mennessä. Materiaalit näistä toimitetaan erikseen. - Maakuntajohtajien kokouksesta toimitetaan lisäksi maakuntatalouden kokonaisarvio. Oletus on, että maakuntien taloustilanne on alijäämäinen kahtena ensimmäisenä toimintavuonna mm. kiinteistöihin liittyvien korvausten vuoksi. - nimettiin Hetlin asiakasneuvottelukuntaan edustajaksi talousjohtaja Liisa Mänttäri ja Maakuntien Tilakeskuksen asiakasneuvottelukuntaan Matti Viialainen. - Hetlin toimitusjohtajaksi nimettiin Mia Hokkanen.

3 MUISTIO 3 - Arttu2 kysely kuntajohdolle maakuntauudistuksesta sekä MDI:n muutosjohtajien syyskuun kyselyn tulokset - Lisäksi aluekehittämiskeskustelujen valmisteluun 8.2. varten TEM:ille ilmoitettiin kärkinä mm. seuraavia asioita, joita muotoillaan annettavaan vastaukseen o Saimaa o Rajan merkitys o Biotalous o Työllisyys o ICT- ja digiosaaminen Etelä-Karjalan työpaikka- ja verotulokehitys on ollut huolestuttava viime vuosina ja näyttää siltä, että myös kasvussa ollaan muuta Suomea hitaampia. Kasvupalvelut Oy projektiryhmä on aloittanut ja Satu Mäkelä toimii varajäsenenä ja informoi valmistelusta. 5. Tuottavuutta ja työhyvinvointia Etelä-Karjalassa Etelä-Karjalan liitto on saanut rahoitusta otsikon mukaiseen ESR-hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tukea maakuntaan siirtyvää henkilöstöä uudistuksessa. Hanke auttaa varmistamaan siirtyvän henkilöstön työkykyä, edesauttaa toiminnan asiakaslähtöisyyttä sekä antaa esimiehille ja henkilöstölle työkaluja muutoksen kohtaamiseen sekä työhyvinvointiin ja tuottavuuteen. Hankkeen projektipäällikkönä toimiva muutosvalmentaja Piia Bräysy on aloittanut työskentelyn Piia Bräysy esittäytyy ja esittelee hankkeen liitteen 2 mukaisesti. Merkitään katsaus tiedoksi. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Hanke on euron suuruinen ja se kestää saakka. Hanke tukee esimiehiä ja henkilöstöä valmennuksella, luo työkierron mallin sekä jakaa tietoa henkilöstölle mm. tilaisuuksilla ja videoilla. Lisäksi todettiin, että hanke on todella tarpeellinen, vaikka työnantajat vastaavatkin jokainen omasta henkilöstötiedottamisestaan muutoksessa. Hanke tukee muutoksessa suunnitelmansa mukaisesti. Piia Bräysy toimii yhteistyössä niin Hallinto ja henkilöstö- kuin Viestintä ja osallisuus- ryhmien kanssa soveltuvin osin. 6. ICT valmistelun ajankohtaiskatsaus ICT- valmistelua on jatkettu kesän 2017 ajan, jotta ICT-palveluiden ja tietojärjestelmien kokonaisuudesta saadaan muodostettua kattava käsitys. Nykytilan kartoitusta rahoitetaan VM:n myöntämällä rahoituksella, jonka omarahoitus on 90 %. Tämän lisäksi ICT-konsolidointien ja yhtenäisen maakunnallisen kokonaisuuden luomiseen on haettu rahoitusta alkaen 619 keur, josta arvioitu omarahoitus on 10 %. Rahoituskausi on saakka eli esivalmistelun ajaksi. Tänä aikana Etelä-Karjalassa on tarkoitus suunnitella toteutettavat projektit sekä aloittaa myös niiden toteuttaminen keväällä 2018.

4 MUISTIO 4 Valtakunnallisesti on valtioneuvosto määritellyt eri ICT- toimijoiden vastuita. ICT-palvelukeskus Vimana ja Sote-digi- yhtiö on perustettu. Lisäksi ICT-vastuita on määritelty tulevalle Kasvupalvelut Oy:lle. ICT-valmistelu on edennyt Eksoten tietohallintojohtaja Toni Suihkon johdolla Eksote- vetoisesti. Toni toimii myös Vimana Oy:n asiakasneuvottelukunnassa Etelä- Karjalan edustajana ja neuvottelukunnan puheenjohtajana sekä Kuntaliiton koordinoimissa ICT-verkostoissa maakunnan yhteyshenkilönä. Eksote ja maakunnan liitto tekevät keskenään sopimuksen konsultointikulujen läpilaskutuksesta, jotta työ saadaan tehtyä ja korvattua Eksotelle. Eksote on kilpailuttanut ICT-ohjelmakonsultin Teknologia- ja IT-palvelut puitesopimuksen mukaisesti. Eksote käynnisti asiasta minikilpailutuksen sähköpostilla Deloitte Oy:lle, Fujitsu Oy_lle sekä Solita Oy:lle koskien ICT-ohjelmakonsultointia. Tarjoukset arvioitiin ja Fujitsu Oy voitti kilpailutuksen. Toni Suihko esittelee tarkemmin valmistelun tilanteen. Liitteenä 3 on Vimana Oy:n palveluja koskeva esitys ja liitteenä 4 Eksoten hankintapäätös asiasta. Merkitään Toni Suihkon tilannekatsaus valtakunnallisesta valmistelusta tiedoksi ja hyväksytään konsulttipalveluiden käyttö tarkemman suunnitelman mukaisesti. Lisäksi sovitaan ohjelmatyöhön osallistumisesta toimialoittain. Merkittiin katsaus tiedoksi ja päivitettiin liitteet tuoreimpiin versioihin. Hyväksyttiin johtamisrakenne ict-ohjelmalle. Vate toimii ohjausryhmänä, Toni Suihkon johdolla toimii asiantuntijoiden johtoryhmä ja kutakin projektia vetää nimetty projektipäällikkö, joka on usein toimialaosaaja. Toni pyytää organisaatioilta nimeämiset siten, että projektipäälliköiden kick off pidetään Vate hyväksyi lisäksi tehdyn hankinnan ja sitoutuu ohjaamaan rahoitusta toteutukseen erikseen hyväksyttävän työsuunnitelman mukaisesti. Rahoituspäätös syksylle 2017 puuttuu vielä, mutta alkuun päästään aiemmin myönnetyn rahoituksen käyttämättä olevalla osuudella. Työssä noudatetaan aiemmin sovittuja periaatteita: asiakkaiden palvelut ja henkilöstön palkanmaksu turvataan ja uudistus toteutetaan kustannustehokkaasti nykyrakenteita hyödyntäen. Muutoksia toteutetaan jatkossa vain, mikäli rakennemuutoksilla saavutetaan hyötyjä tai valtakunnallisesti muutoksia edellytetään esimerkiksi palvelukeskuksiin liittyvillä asetuksilla. Meneillään olevat toimialojen tietojärjestelmäuudistukset huomioidaan muutosprosessin aikana. 7. Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Valtion lupa- ja valvontavirastoa valmisteleva ryhmä käynnisti alkaen viraston perustamisen toimeenpanohankkeen. Toimeenpanohankkeen eri ryhmien työskentelyn tavoitteena on valmistella viraston toiminnan käynnistäminen siten, että sen perustehtävien häiriötön hoitaminen on turvattu. Keskeiset viestit Luovan perustamisessa ovat olleet:

5 MUISTIO 5 Valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtäviä kootaan uudenlaiseen, monialaiseen virastoon. Viraston toimialat ovat sosiaali - ja terveysala, ympäristötehtävät, työsuojelu sekä opetus- ja kulttuuritoimi. Uusi virasto valvoo toimialoillaan perusoikeuksien ja yleisen edun toteutumista. Virasto on valtakunnallinen, mutta läsnä siellä missä asiakaskin. Uudella virastolla on yhdenmukaiset ja asiakaslähtöiset toimintatavat lähtökohtana ennakointi, digitaalisuus sekä asioinnin helppous ja sujuvuus. Valmistelun lähtökohtana on ollut luoda poikkihallinnollisesti ja monialaisesti toimiva valtakunnallinen virasto. Luovalla on toimipaikka tulevaisuudessa myös Lappeenrannassa. Sote- ja maakuntauudistuksen voimaantulon aikataulumuutos vaikuttaa myös valtionhallinnon tehtävien uudelleenorganisointiin. Reformiministeriryhmä linjasi kokouksessaan , että valtion lupa-, ohjaus ja valvontatehtävien kokoamista valmistellaan siten, että kokoaminen toteutetaan ja Valtion lupa- ja valvontavirasto perustetaan sote- ja maakuntauudistuksen voimaantulon yhteydessä Leena Gunnar esittelee asiaa ja hänen toimittamansa esitys liitetään muistion liitteeksi 5. Merkitään katsaus tiedoksi. Merkittiin katsaus tiedoksi. Kuusi aluehallintovirastoa ja Valvira yhdistyvät Luovaan ELYjen ympäristövalvontatehtävien lisäksi ja tavoitteena on saada aikaan valtakunnallisesti yhdenmukaiset lupakäytännöt. Kahdeksan ministeriötä ohjaa Luovan toimintaa ohjausryhmän kautta. Luovalla on 18 tasaveroista toimipistettä 1/maakunta eikä keskuspaikkaa määritellä lainkaan. Luovan henkilöstötarpeet Kaakkois-Suomen ELY:stä ovat nyt selvillä ja Lappeenrannan toimistoon odotetaan asiantuntijoita noin 20 htv verran. Asiantuntijoiden tehtäväalueet eivät noudattele maakuntarajoja, vaan asioita voidaan ratkaista eri puolilla Suomea eri osaajia hyödyntäen. Luova tulee olemaan tärkeä yhteistyökumppani maakunnille. 8. Muut asiat - SOTE- TKI asioita on valmisteltu maakunnan koulutustoimijoiden, yrittäjien sekä liiton ja Eksoten edustajien kesken. Vuoropuhelua jatketaan yritystoiminnan ja innovaatioiden edistämiseksi Etelä-Karjalassa - Eksote on arvioinut, että valinnanvapauden asiakassetelipalveluihin käytetään nyt noin 67 Meur, josta noin 17 Meur ostetaan ulkoa. 9. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 Aika torstai 21.9.2017 klo 9.02-11.15 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 M MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 Aika torstai 30.11.2017 klo 9.03-11.10 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

ESITYSLISTA

ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Keskiviikko 29.6.2017 klo 9.00 11.00 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2017 Aika torstai 16.11.2017 klo 9.00-10.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2019 Aika Paikka torstai 7.3.2019 klo 9.00 11.35 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Maakuntauudistus muuttaa hallinnon rakenteet

Maakuntauudistus muuttaa hallinnon rakenteet Maakuntauudistus muuttaa hallinnon rakenteet Julkisen hallinnon rakenne ja työnjako muuttuu olennaisesti. Valtionhallinnon jako keskus, alue ja paikallishallintoon päättyy. Lapin aluehallintovirasto, johtaja

Lisätiedot

Uuden viraston toimeenpanohanke luomme uutta yhdessä

Uuden viraston toimeenpanohanke luomme uutta yhdessä Uuden viraston toimeenpanohanke luomme uutta yhdessä SOSIAALIPÄIVYSTYS OSANA UUDISTUVAA SOSIAALI JA TEEVDNEHUOLTOA 14.9.2017 Margit Päätalo, johtaja PohjoisSuomen aluehallintovirasto 1 19.9.2017 Etunimi

Lisätiedot

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto Toimintaedellytysten turvaaja uusi Valtion lupa ja valvontavirasto 1 Ydinviestit Valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtäviä kootaan uudenlaiseen, monialaiseen virastoon. Viraston toimialat ovat varhaiskasvatus,

Lisätiedot

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto. Lapin maakunta- ja soteuudistuksen viestintäryhmälle

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto. Lapin maakunta- ja soteuudistuksen viestintäryhmälle Toimintaedellytysten turvaaja uusi Valtion lupa ja valvontavirasto Lapin maakunta ja soteuudistuksen viestintäryhmälle 12.10.2017 1 12.10.2017 Etunimi Sukunimi Ydinviestit Valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtäviä

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2017 Aika torstai 7.9.2017 klo 9.02-11.19 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2018 Aika torstai 15.3.2018 klo 9.00 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 Aika torstai 23.11.2017 klo 8.57-11.21 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan 1.1.2020 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen myötä Suomen julkinen hallinto järjestetään kolmella tasolla,

Lisätiedot

MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija

MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 16/2018 Aika torstai 23.8.2018 klo 9 11.15 Paikka kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 Aika torstai 12.10.2017 klo 9.01-10.03 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017 Aika Keskiviikko 14.6.2017 klo 8.30-10.30 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto Toimintaedellytysten turvaaja uusi Valtion lupa ja valvontavirasto 1 26.5.2017 Etunimi Sukunimi Ydinviestit Valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtäviä kootaan uudenlaiseen, monialaiseen virastoon. Viraston

Lisätiedot

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto. LAAVI & PSAVI Tornio

Toimintaedellytysten turvaaja - uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto. LAAVI & PSAVI Tornio Toimintaedellytysten turvaaja uusi Valtion lupa ja valvontavirasto LAAVI & PSAVI 17.10.2017 Tornio 1 30.10.2017 Etunimi Sukunimi Ydinviestit Valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtäviä kootaan uudenlaiseen,

Lisätiedot

Maakuntaja sote-uudistus

Maakuntaja sote-uudistus Maakuntaja sote-uudistus Tiedotustilaisuus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta kesällä 2017: Uudistus on välttämätön, kiireellinen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Torstai 29.6.2017 klo 9.00 10.35 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018 Aika torstai 31.5.2018 klo 9.01 11.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 3/2018 Aika torstai 15.2.2018 klo 9.00 10.55 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan.

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 4/2017 Aika torstai 24.8.2017 klo 9.00 11.12 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena 10.46

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto

Uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto Uusi Valtion lupa ja valvontavirasto Terveyskeskusten johtavien viranhaltijoiden ja PohjoisPohjanmaan sairaanhoitopiirin yhteistyöseminaari 30.3.2017 Margit Päätalo Johtaja, PohjoisSuomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 10/2017 Aika torstai 9.11.2017 klo 9.01-11.07 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Valvirasta Luovaan.

Valvirasta Luovaan. Valvirasta Luovaan Markus Henriksson Ylijohtaja (1.5.2017 31.12.2018), dosentti, psykiatrian erikoislääkäri Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) Sidonnaisuudet: tekijänoikeuspalkkioita

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Pentti Salenius

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Pentti Salenius MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 2/2018 Aika torstai 25.1.2018 klo 9.00 11.00 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 14/2017 Aika torstai 14.12.2017 klo 8.59-10.57 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 16.4.2018 14:00-15:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu.

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2018 Aika torstai 8.3.2018 klo 9.00 10.25 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmä AIKA 12.03.2018 klo 10:45-11:20 PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka 4301-02 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus ja sen vaikutus työsuojeluhallintoon Työsuojelulautakuntien seminaari

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus ja sen vaikutus työsuojeluhallintoon Työsuojelulautakuntien seminaari Maakuntauudistuksen tilannekatsaus ja sen vaikutus työsuojeluhallintoon Työsuojelulautakuntien seminaari 9.3.2017 1 Maakuntauudistus ja työsuojeluhallinto Maakuntauudistus on hallituksen reformi. Maakuntien

Lisätiedot

Kunnat ja ELY, MRL kehittämiskeskustelupäivä

Kunnat ja ELY, MRL kehittämiskeskustelupäivä Kunnat ja ELY, MRL kehittämiskeskustelupäivä 12.1.2018 Avauspuheenvuoro Tilannekatsaus maakuntauudistukseen Johtaja ELYistä maakuntiin siirtyvät Y-tehtävät: oranssi ELYistä LUOVA- virastoon: sininen Jakautuva:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Kokousaika 21.4.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Pelastuslaitoksen tilat Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Väliraportin

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohanke. Sidosryhmätilaisuus Hankepäällikkö Jaska Siikavirta

Valtion lupa- ja valvontaviraston toimeenpanohanke. Sidosryhmätilaisuus Hankepäällikkö Jaska Siikavirta Valtion lupa ja valvontaviraston toimeenpanohanke Sidosryhmätilaisuus 12.10.2017 Hankepäällikkö Jaska Siikavirta 1 13.10.2017 Etunimi Sukunimi Organisaatiomalli Ihmiset Yhteisöt Yritykset Maakunnat Kunnat

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018 Aika Paikka torstai 13.12.2018 klo 9.00 11.15 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017 Aika torstai 26.10.2017 klo 9.00-11.02 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Tuottavuutta ja työhyvinvointia Etelä-Karjalassa

Tuottavuutta ja työhyvinvointia Etelä-Karjalassa ESR-hanke 1.9.2017-31.5.2019 Muutosvalmentaja Piia Bräysy Hankkeen kohderyhmä Etelä-Karjalan maakuntakonserniin siirtyvä henkilöstö EKSOTE:sta Lappeenrannan kaupungista (pelastustoimi, maataloushallinto,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

MAAKUNTA- JA SOTE - UUDISTUS

MAAKUNTA- JA SOTE - UUDISTUS MAAKUNTA- JA SOTE - UUDISTUS Aija Tuimala etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 UUDISTUKSEN TILANNE / Perustuslakivaliokunnan lausunto 1.6. / Valinnanvapauden vaiheistaminen (toteutusvaiheen pidentäminen)

Lisätiedot

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS 27.1.2016 1 10.00 10.05 AVAUSPUHEENVUORO: Maakuntahallituksen pj. Jukka Kopra 10.05 10.35 VALTION ALUEHALLINNON JA MAAKUNTAHALLIN-NON UUDISTAMINEN: Selvityshenkilö Lauri Tarasti

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontaviraston (Luova) toimeenpanohankkeen ajankohtaiskatsaus

Valtion lupa- ja valvontaviraston (Luova) toimeenpanohankkeen ajankohtaiskatsaus Valtion lupa- ja valvontaviraston (Luova) toimeenpanohankkeen ajankohtaiskatsaus Hankejohtaja Satu Koskela 3.5.2018 1 30.4.2018 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä PÖYTÄKIRJA 8/2017 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.11.2017 klo 9.00 10.30 Paikka: Reisjärvi, valtuuston kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila, pj.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

EVA osana Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallista valvontaohjelmaa

EVA osana Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallista valvontaohjelmaa EVA osana Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallista valvontaohjelmaa Irja Hemmilä Ylitarkastaja Terveydenhuollon valvontaosasto 28.9.2018 Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2018 Aika torstai 14.6.2018 klo 9.00 11.12 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 12.3.2018 klo 12.00 13.40 PAIKKA Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka KUTSUTUT Varautuminen ja riskienhallinta alajaoston jäsenet,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 6.2.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5)

POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5) POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus, ICT-työryhmä 1/2017 Aika: ke klo: 9.02-12.03 Paikka: Oulun kaupungintalo, valtuustosali (kirkkokatu 2 A) Läsnä: Varsinainen jäsen Juhani

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu

Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu Alueiden kehittäminen Kasvupalvelut Maahanmuuttaja palvelut Liikenne palvelut Pelastus- ja turvallisuus Alueiden käyttö Luonnon suojelu Vesi- ja kalatalous

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs)

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Työvaliokunta Aika Tiistai 19.12.2017 klo 9.00 11.28 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Osallistujat Kimmo Jarva Rami Hasu Harri Anttila Kaisa Heino Vesa Huuskonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan

Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan Valtion lupa- ja valvontavirasto (Luova) Perustetaan 1.1.2021 Mistä on kyse? 2 3 Työnjako kunta-maakunta-valtio Maakunta- ja sote - uudistuksen myötä Suomen julkinen hallinto järjestetään kolmella tasolla,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/ Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/ Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/2017 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika To klo 12.00 14.37 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Mega, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 34 41 Asia Sivu 34 Kokouksen avaus... 3 35 Kokousmuistio 13.3.2017

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot