MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija"

Transkriptio

1 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 16/2018 Aika torstai klo Paikka kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Karhula Heinonen Markku poistui klo Lappeenrannan kaupunki Markus Lankinen Hokkanen Erkki Etelä-Karjalan pelastuslaitos Ulf Westerstråhle Karhula Tuula Eksote Merja Tepponen* Kosonen Marja Eksote Merja Tepponen* Kouvo Juha Kaakkois-Suomen TE-toimisto Tiia Piikki Willberg Juha Lappeenrannan kaupunki Alina Kujansivu Mäkelä Johanna Kunnat Pekka Reiman* Mäkelä Satu Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Pitkänen Sarlomo Sirkku Imatran kaupunki Terhi Karttunen Siiskonen Keijo saapui klo 9.45 Eksote Liisa Mänttäri Stoor Jussi Kunnat Pekka Reiman* poistui klo 11 Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen *toimivat kahden varsinaisen jäsenen varajäseninä Muut osallistujat Eerola Niina työntekijöiden edustaja Anne Saikko Kopra Jukka maakuntahallituksen puheenjohtaja, Heikki Järvenpää poliittisen seurantaryhmän edustaja Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja, Pentti Salenius poliittisen seurantaryhmän edustaja Tuimala Aija muutosjohtaja, valmistelija Päivi Ilves sihteeri Satu Sikanen aluekehityksen asiantuntija Olli Seppänen talouden asiantuntija saapui klo 9.05 Minna Lignell sote- koordinaattori 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avaa kokouksen ja todetaan läsnäolijat. Minna Lignell on aloittanut sote- koordinaattorina ja on kutsuttu kokoukseen. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja totesi läsnäolijat. 2. Kokouksen esityslistan hyväksyminen Hyväksytään kokouksen esityslista.

2 MUISTIO 2 Hyväksyttiin esityslista muutoksitta. 3. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. Tarkastetaan edellisen kokouksen pöytäkirja ja hyväksytään se kokouksen kulun mukaisena. Hyväksyttiin pöytäkirja niin, että lisätään kohtaan 6 henkilöstön edustajien jatkaminen aiemmin sovittujen periaatteiden mukaisesti. 4. Maakuntauudistuksen valtakunnallinen katsaus Päätökset Lausunnot ja kannanotot - DL lausuntopyyntö: Turvallisuussuunnittelun kansalliset linjaukset. SM pyytää lausuntoa Turvallisuutta kaikkialla paikallisen ja alueellisen turvallisuussuunnittelun kansalliset linjaukset" asiakirjaluonnoksesta. Lausuntoluonnospohja valmistelussa- esitellään kokouksessa - DL Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuista, maakunnan hallinnollisen valmistelun näkökulmasta olennaista on arvioida vaikutukset maakunnan talouteen. Lausuntoluonnospohja valmistelussa- esitellään kokouksessa - DL Hallituksen esitys elintarvikelaiksi, ympäristöterveydestä on jätetty lausunto lausuntopalveluun. Aiheena mm. maksujärjestelmän muuttaminen vuosimaksupohjaiseksi, lausunnossa suositeltiin hinnoittelun tarkentamista vielä tarvepohja huomioiden. Tiedotteita Kirsi Varhila: Asiakkaan tietosuoja on turvattu lainsäädännössä Valtion lupa- ja valvontavirasto aloittaa toimintansa vuoden 2021 alussa Sote- valvonnan rakenteita ja prosesseja kehitetään- myös työkulttuuri uudistuu hallituksen vastine on toimitettu sote- valiokunnalle aikataulusiirroista. Maakuntavaaleja ehdotetaan samanaikaisesti europarlamenttivaalien kanssa. Alueellisen valinnanvapauspilottien kokeilujen aikatauluja porrastetaan ja nykykokeiluja mm. palveluseteleiden osalta jatketaan. Nimeämisiä - Vimanan asiakasneuvottelukuntaan tulee maakunnasta nimetä mies- ja naisedustajat, joiksi on ehdotettu varsinainen jäsen Toni Suihko ja varajäsen Aija Tuimala. Kokousjäsenten materiaaleissa on myös yhtiöjärjestys ja asiakasneuvottelukunnan työjärjestys. Tilaisuuksia - Järjestämistoiminnasta on ollut verkostokokous ja muutosakatemian koulutus Yhteistä termistöä ja käsitystä toiminnasta luodaan syksyn 2018 aikana.

3 MUISTIO 3 Merkitään tiedoksi ajankohtaiset asiat ja huomioidaan niiden vaikutukset valmisteluun. Merkittiin tiedoksi ajankohtaiset asiat ja niiden vaikutus valmisteluun otetaan huomioon. Sovittiin, että turvallisuussuunnittelua koskevaa lausuntoa on vielä mahdollista kommentoida ti aikana mennessä jätettävästä sote- asiakasmaksuja koskevaa lausuntoa päivitetään tarpeen mukaan Eksoten kanssa saatiin tieto, että Lappeenranta on jatkossa saamassa lääkärihelikopterin selvitysten ja neuvottelujen tuloksena. Parhaillaan on myös maantieliikenteen runkoverkosta lausuntopyyntö mennessä, liitto ja ELY lausuvat aiheesta. Käytiin kattava keskustelu Eksoten hallituksen hyväksymästä ulkoistusstrategiasta, joka tulee olemaan tulevan strategian osana valtuuston hyväksymässä paketissa. Eksoten strategia on syytä uusia, koska nykyinen on voimassa 2018 vuoden loppuun. Kunnilla on nopeammassa tahdissa lisäksi ollut tarve saada yhteisiä linjauksia palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen kiinteistöjen mahdollisen myynnin vuoksi. Ulkoistaminen on strategianpaperin mukaan enintään 75 % tehostetusta palveluasumisesta ja enintään 50 % palveluasumisesta. Ratkaisu voi koskettaa myös henkilöstöä, mutta ratkaisu riippuu kuntien tulevista kiinteistöratkaisuista. Päätettiin nimetä Etelä-Karjalan edustajina Toni Suihko varsinaiseksi ja Aija Tuimala varajäseneksi Vimanan asiakasneuvottelukuntaan. 5. Valmistelutilanne ja ohjeistus työryhmille Eduskunnan sote-valiokunta päätti päättää asiantuntijakuulemiset sekä tiivistää omaa kokousaikatauluaan. Hallituksen aikataulusuunnitelma edellyttää sote- valiokunnan mietinnön valmistumista syyskuun aikana, jotta perustuslakivaliokunta ehtii käsitellä asian ennen eduskunnan loppuvuoden kokouksia. Aikataulu on erittäin tiukka ja poliittisesti haastava. Puolueet valmistautuvat eduskuntavaaleihin ja viestinnällisesti kaikki puolueet korostavat uudistuksen jatkoa seuraavalla hallituskaudella. Valtiovarainministeriö on kysynyt muutosjohtajilta maakuntien valmistelutilanteesta ja raportti aiheesta saadaan jälkeen. Valmistelu etenee joka maakunnassa, mutta maakuntien erilaiset tilanteet korostuvat: toiset maakunnat perustavat sote- kuntayhtymiä ja tiivistävät yhteistyötään. Myös uudenlaisia toimintatapoja niin sotessa kuin muissakin palveluissa voidaan edistää. Etelä-Karjalalle erityisen hyödyn toisi muiden maakunnan palveluiden yhdistäminen samaan organisaatioon. Etelä-Karjalan valmisteluorganisaatio jatkaa työtään aiemmin sovitusti ja on organisoitunut kesäkuun kokouksessa sovitun mukaisin resurssein. Työryhmille ja asiantuntijoille on viestitty kesäkuussa, että jatkamme nykyisillä työryhmillä ja jaoilla kunnes toisin ilmoitetaan.

4 MUISTIO 4 Alkusyksyn epävarmassa tilanteessa on tärkeää fokusoida valmistelussa maakunnassa joka tapauksessa edistettäviin asioihin. Maakuntaohjelma ja eri toimijoiden strategiat sekä niiden päivitykset on erittäin tärkeää sovittaa nyt yhteen. Muutosjohtaja on valmistellut taustamateriaalin liite 2 tilannearvioinnin tueksi. Valmistelukärjen tulee nyt olla sisällöissä, kunnes hallinnollinen ratkaisu on selvä. Viestintää tulee jatkaa, jotta tietoisuus maakunnan toimijoista ja palveluista sekä uudistuksen tarpeista ja etenemisestä on mahdollisimman laajaa. Viestintäryhmä mm. jatkaa kuukausittaista henkilöstökirjeen julkaisua. Ohjeistetaan työryhmiä kokoontumaan ja arvioimaan valmistelussaan olevien asioiden toteutusaikatauluja siten, että 6.9. VATEn kokouksessa on käsittelyssä tänä syksynä edistettävät asiat. Ryhmien tulee antaa tiivis kirjallinen vastauksensa alla oleviin asioihin: o mitä asioita voi edistää syksyn aikana joka tapauksessa o mitkä asiat odottavat valtakunnallista päätöksentekoa VATE käy 6.9. läpi tarkemmin syksyn kokousohjelmaa sekä valmistelun sisältöjä kokonaisuudessaan. Kokouspäiväehdotukset VATElle rytmittyvät valtakunnallisten tilaisuuksien mukaan. Tarvittaessa kokouksia voidaan siirtää tai perua. Ehdotukset päiviksi ovat to klo 9-11: 6.9., 20.9, 4.10, 11.10,1.11, 15.11, 22.11, 13.12, Osa varatuista ajoista voi olla enemmän työpajoja kokousten sijaan. Merkittiin tiedoksi saatu informaatio valmistelutilanteesta ja merkittiin VATE:n kokouspäivät kalenteriin ehdotuksen mukaisina kokouksessa käydään läpi työryhmien aikataulu/sisältöpäivitykset. Kaikille Etelä-Karjalan kunnille, LUT:lle, Eksotelle, Etelä-Karjalan liitolle ja muille organisiaatioille esitettiin toiveeksi, että toimija huomioisivat yhteiset ydintavoitteet strategioissaan, koska maakunta on niin pieni ja toimintaympäristö sekä sidosryhmät paljolti yhteneväisiä. 6. Maakunnan ja valtioneuvoston väliset aluekehityskeskustelut Valtioneuvoston ja maakuntien väliset aluekehityskeskustelut (ALKE-keskustelut) käydään viikoilla Etelä-Karjalalle on varattu keskusteluaika Keskustelut tarjoavat yhteisen foorumin valtioneuvoston ja alueiden välille poikkihallinnollisista aluekehittämisen tavoitteista ja toimista. Keskusteluja koordinoi valtion puolella työ- ja elinkeinoministeriö ja maakunnassa maakunnan liitto. Keskustelut yhdistävät liittojen aluekehitystyön ja maakuntauudistuksen valmistelun osana olevat simuloinnit, joita kukin ministeriö valmistelee vastuunsa mukaan. Keskusteluja varten laaditaan aluekehityksen tilannekuva. TEM on laatinut määrällisen tilannekuvan, jonka pohjalta maakuntien liitot yhdessä sidosryhmien kanssa laativat laadullisen tilannekuvan. Tilannekuvan ja keskusteluagendan laadinnassa huomioidaan edellinen ALKE-keskustelukierros talvella Syksyn kierroksella on tarkoitus huomioida edellisen keskustelun johtopäätökset (liitteenä keskustelumuistio).

5 MUISTIO 5 Liitteenä oleva laadullinen tilannekuva on luonnos, jota vielä työstetään ja tuodaan VATE:n hyväksyttäväksi Myös keskusteluagenda on valmisteilla ja käsitellään VATE:ssa viimeistään Tilannekuvassa ja agendassa huomioidaan maakunnan vahvuudet ja erityispiirteet: vahva vientiteollisuus, Saimaa, erikoistunut korkeakoulusektori ja raja. Ajankohtaisia keskustelukysymyksiä, jotka olivat jo viime talven agendalla, ovat osaavan työvoiman saatavuus sekä teollisuutta ja Saimaan alueen matkailua tukevat investoinnit rajanylityspaikkoihin ja saavutettavuuden parantamiseen. Matkailun kehittämisessä on otettu alueella isoja harppauksia; pitkäjänteistä kehittämistä odotetaan myös valtiolta. Keskusteluagendalle on suunnitteilla nostaa myös korkeakoulujen tutkintokaton poistaminen, mikä edistäisi osaavan työvoiman saatavuutta, opintopolkujen sujuvuutta ja korkeakoulujen välistä tervettä kilpailua. ALKE-keskusteluihin odotetaan osallistuvan maakunnasta 5-8 edustajaa. Lisäksi etäyhteyden päässä voi olla osallistujia enemmän. Edellisellä kierroksella keskusteluihin osallistuivat edustajat Etelä-Karjalan liitosta (Matti Viialainen, Olli Seppänen, Satu Sikanen), Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta (Leena Gunnar, Satu Mäkelä), Lappeenrannan kaupungilta (Markku Heinonen), Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta (Lauri Haiko) ja GoSaimaa Oy:ltä (Juha Sorjonen). Asiaa esittelee kokouksessa Satu Sikanen. Liitteissä 3a 3d on ohjeistus ja taustaa aluekehittämisen tilannekuvan valmistelusta. Liitteessä 4 on luonnos aluekehittämisen tilannekuvasta. - Merkitään tiedoksi valmistelutilanne sekä tulevat ALKE-keskustelut keskustelijaa maakunnasta. - Käydään lähetekeskustelu alueen kehityksen tilasta ja valmistelusta 6.9. kokoukseen. - Sovitaan lisäksi agendalle nostettavista kysymyksistä sekä osallistujista keskusteluun. Ministeriöt toivovat että hyvinvointi huomioidaan nykyistä vahvemmin aluekehityksen tarkasteluissa. Ministeriöt pyrkivät tiivistämään neuvotteluja niin keskenään kuin maakuntakohtaisesti, joten niiden edustajat tulevat yhdessä maakuntaan rahoitusneuvottelun yhteydessä ensi keväänä. Etelä-Karjalan maakunnan tilannekuvan läpikäynti arjessa on tarpeen nykyistä useammin yhdessä eri organisaatioiden kesken, koska siitä on hyötyä myös yhteisten tavoitteiden toteutumisen arvioinneissa ja toimenpiteiden suunnittelussa. Esimerkiksi työllisyysasioissa yhteistyön tiivistäminen entisestään voisi olla hyödyllistä, jotta työlupien tarveharkinnassa varmasti huomioidaan maakunnan erityistarpeet. 7. Talouden ja rahoituksen valmistelutilanne Maakuntien aloitusajan epävarmuus vaikuttaa myös talouden mietintään, koetalousarvion valmisteluun ja sen pohjalukuihin. Liitteessä 5 on VM:n laatiman budjettiesityksen sisältä poimittu maakunnan hallinnon valmistelun rahoitusta koskeva osio. Myöhemmin tällä viikolla odotetaan budjettiriihen tuloksia aiheesta.

6 MUISTIO 6 Maakuntien yhteisen talousverkoston kokous pidetään Kokouksessa käydään läpi valmistelun etenemistilanne koetalousarvion ja lisävuoden näkökulmista. Yhteys simulointiprosessiin odottaa myös vahvistusta. Olli Seppänen esittelee valtakunnallisen valmistelutilanteen. Merkitään valtakunnallinen katsaus tiedoksi ja käydään läpi myös paikallinen taloustilanne erityisesti Eksoten budjetin valmistelun näkökulmasta. Merkittiin tiedoksi valtakunnallinen katsaus. Koetalousarvion valmistelu aloitetaan vuoden 2018 lopulla. Valtion tekninen kehys julkaistaan helmikuun 2019 aikana. Nykyinen hallitus tekee teknisen kehyksen. 8. Muut asiat Eksoten talousarvion laadinta on parhaillaan työn alla, mutta myös vuoden 2018 budjetin toteutuminen vaatii talouden tasapainottamistoimia. - Talous- ja henkilöstö- ja ICT-hallinnon yhteistyöneuvottelut naapurimaakuntien kanssatilanne; NHG on toimittanut tarjouksen VATEn kokouskäsittelyn pohjalta. Tarjouksen mukaan toivottu lisätarkastelu perustason terveydenhuollon kustannuksista (Eksoten aiemmin tilaaman ESH-kustannusselvityksen jatkoksi) voidaan toteuttaa halutussa aikataulussa eli syyskuun loppuun mennessä. Sovitaan, miten asian valmistelua jatketaan. - Maakunnan joukkoliikenteestä suunnitellaan konsulttiselvitystä, johon tulee varata rahoitusta on seurantaryhmän kokous. Aiheena on maakunnan toimijoiden yhteiset strategiset tavoitteet asiakkaiden näkökulmasta ja tilaisuuteen on tulossa puhumaan palvelulupauksesta STM:n Vuokko Lehtimäki. - Muutosvalmennus alkaa ja kaikille jaksoille on jo osallistujia. Ensimmäisille jaksoille mahtuisi vielä mukaan! - Kaikki VATEn jäsenistön päivitystä koskevat lausunnot on saatu, liiton hallitus vahvistaa kokouksessaan kokoonpanon- edelleen väliaikaisena- ja seuraavaan kokoukseen kutsutaan uudetkin jäsenet. - Järjestöjen rahoitusta ja tilatarpeita selvitetään yhteistyössä järjestöt 2.0- hankkeen sekä Eksoten ja kuntien kanssa. Merkittiin tiedoksi muut asiat. Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala tiedottavat tiivistyvästä yhteistyöstään ja lähestyvät omistajiaan päätöksentekoon liittyen. 9. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 Aika torstai 21.9.2017 klo 9.02-11.15 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja, Pentti Salenius. x Satu Sikanen (poistui 10.56) aluekehityksen asiantuntija

MUISTIO 1. x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja, Pentti Salenius. x Satu Sikanen (poistui 10.56) aluekehityksen asiantuntija MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 17/2018 Aika Paikka torstai 6.9.2018 klo 9.00 11.08 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2019 Aika Paikka torstai 7.3.2019 klo 9.00 11.35 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

ESITYSLISTA

ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Keskiviikko 29.6.2017 klo 9.00 11.00 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 M MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 Aika torstai 30.11.2017 klo 9.03-11.10 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2017 Aika torstai 16.11.2017 klo 9.00-10.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti.

Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2017 Aika torstai 2.11.2017 klo 9.03-11.20 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2018 Aika torstai 15.3.2018 klo 9.00 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2017 Aika torstai 7.9.2017 klo 9.02-11.19 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 Aika torstai 23.11.2017 klo 8.57-11.21 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017 Aika Keskiviikko 14.6.2017 klo 8.30-10.30 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 16.4.2018 14:00-15:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018 Aika torstai 31.5.2018 klo 9.01 11.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu.

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2018 Aika torstai 8.3.2018 klo 9.00 10.25 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 3/2018 Aika torstai 15.2.2018 klo 9.00 10.55 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan.

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 4/2017 Aika torstai 24.8.2017 klo 9.00 11.12 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena 10.46

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Torstai 29.6.2017 klo 9.00 10.35 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 Aika torstai 12.10.2017 klo 9.01-10.03 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018. torstai klo kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 23/2018 Aika Paikka torstai 13.12.2018 klo 9.00 11.15 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Stoor Jussi (poistui klo 11.03)Kunnat x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen

MUISTIO 1. x Stoor Jussi (poistui klo 11.03)Kunnat x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 1/2018 Aika torstai 11.1.2018 klo 9.00 11.30 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Linnoitus Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 14/2017 Aika torstai 14.12.2017 klo 8.59-10.57 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

MUISTIO 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat.

MUISTIO 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 19/2018 Aika Paikka torstai 11.10.2018 klo 9.00 10.52 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 10/2017 Aika torstai 9.11.2017 klo 9.01-11.07 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018 Aika torstai 19.4.2018 klo 9.05 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen X Gunnar Leena

Lisätiedot

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: , klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: , klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: 11.2.2019, klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje Osoite: Yliopistonkatu 5 Pöytäkirja Läsnä: x Jukka Tahvanainen, puheenjohtaja este

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Maakuntaliiton virasto, nh. Piällysmies, Mikonkatu 5, Mikkeli

Maakuntaliiton virasto, nh. Piällysmies, Mikonkatu 5, Mikkeli 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 21.09.2018 kello 15:10 17:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, nh. Piällysmies, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista 5/2018 1. Kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmän AIKA 22.10.2018 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liitto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen avaaminen 4 34 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 35 Uusimaa-ohjelma

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu Pöytäkirja 7/2017 OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika: Torstai 7.12.2017 klo 18.00 20.06 Paikka: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu Ohjausryhmän jäsenet: (x) Auvo Gustafsson

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (11) Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (11) Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (11) Aika 10.11.2015 klo 16:00-18:10 Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Yhteistyökomitea PÖYTÄKIRJA 1/2015

Yhteistyökomitea PÖYTÄKIRJA 1/2015 Yhteistyökomitea 07.03.2018 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Työjärjestyksen hyväksyminen 3 Yhteistyökomitean järjestäytyminen 4 Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan

Lisätiedot

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 25.9.2014 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Lapin liitto Aika: 22.9.2014 klo 9:30-11:45 Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs)

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Työvaliokunta Aika Tiistai 19.12.2017 klo 9.00 11.28 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Osallistujat Kimmo Jarva Rami Hasu Harri Anttila Kaisa Heino Vesa Huuskonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti 24.8.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 01.02.2019 klo 15:00-16:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen tilannekuva 4 3 Brändivalmistelun tilannekatsaus 5 4 Hankintatoimen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 28.11.2016 Kokousaika 24.11.2016 kello 13:00 15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS 27.1.2016 1 10.00 10.05 AVAUSPUHEENVUORO: Maakuntahallituksen pj. Jukka Kopra 10.05 10.35 VALTION ALUEHALLINNON JA MAAKUNTAHALLIN-NON UUDISTAMINEN: Selvityshenkilö Lauri Tarasti

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

Olle Gull x Anders Östergård Marina Kinnunen x Marja-Riitta Vest x Jan Finne Juha Nummela x Kaj Suomela (ordf./pj.) x Tero Mäki x Varpu Rajaniemi

Olle Gull x Anders Östergård Marina Kinnunen x Marja-Riitta Vest x Jan Finne Juha Nummela x Kaj Suomela (ordf./pj.) x Tero Mäki x Varpu Rajaniemi Maakuntauudistus Pohjanmaalla Väliaikainen valmistelutoimielin, päätöskokous III/2018 PÖYTÄKIRJA Aika: 15.6.2018 klo 9:00 11:39 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone T1, Hietalahdenkatu 2-4, Vaasa

Lisätiedot

Osallisuus- ja vaikuttamisohjelma

Osallisuus- ja vaikuttamisohjelma Etelä-Karjala Edelläkävijämaakunta Osallisuus- ja vaikuttamisohjelma Asukas- ja asiakasosallisuus CASE Minna-Maria Behm, Eksote Osallisuustyöryhmä, Etelä-Karjalan maakuntauudistus/etelä-karjalan liitto

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Aluekehityksen tilannekuvan ja valtion ja maakuntien aluekehittämiskeskustelujen 2018 valmistelu. Alueiden uudistumisen neuvottelukunta

Aluekehityksen tilannekuvan ja valtion ja maakuntien aluekehittämiskeskustelujen 2018 valmistelu. Alueiden uudistumisen neuvottelukunta Aluekehityksen tilannekuvan ja valtion ja maakuntien aluekehittämiskeskustelujen 2018 valmistelu Alueiden uudistumisen neuvottelukunta 17.11.2017 Aluekehityksen tilannekuva Aluekehityksen tilannekuva on

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Pe klo 12.00 lounas, klo 12.30 alkaen kokous Kokouspaikka Hotelli-Ravintola Alma, näyttämökabinetti (Ruukintie 4, Seinäjoki)

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 7 ETELÄ-KARJALAN JA KYMENLAAKSON YHTEISTOIMINTARYHMÄ 3 / 2014 PÖYTÄKIRJA KL/383/000205/201 4 Aika: 22.9.2014 14:00-16:00 Paikka: Kouvola-talo, Honkasali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmä AIKA 12.03.2018 klo 10:45-11:20 PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka 4301-02 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot