Kaupunginhallituksen päätös Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut kirjoittaa :

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallituksen päätös Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut kirjoittaa :"

Transkriptio

1 Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätökseen urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamisesta pääväylien varsille, lupaehtojen muuttaminen Dno KEVI: 5302 /v006/2005 Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen päätös Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut kirjoittaa : Oulun Kärpät Oy, Oulun jalkapallon tuki ry ja Oulun Luistinseura ry ovat anoneet lupaa vaihtuvanäyttöisille mainostauluille, joiden koko ja lukumäärä poikkeaa kaupunginhallituksen hyväksymistä lupaehdoista koskien urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamista pääväylien varsille. Oulun jalkapallon tuki ry anoo paikkaa neljälle taululle, joiden koko olisi hiukan pienempi (=11,4 m2) kuin seuran nykyiset vaihtuvanäyttöiset mainostaulut. Uusilla tauluilla halutaan korvata olemassa olevat mainostaulut. Oulun Kärpät Oy:n hakemat taulut olisivat kooltaan 20 m2 ja niitä tulisi yhteensä kuusi kappaletta. Oulun Luistinseura ry hakee lupaa enintään neljälle vaihtuvanäyttöiselle taululle, joiden koko olisi m2. Kaupunginhallitus on hyväksynyt lupaehdot ja käyttöperiaatteet urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamisesta pääväylien varsille seuraavasti: 6. LUPAEHDOT JA KÄYTTÖPERIAATTEET Luvan myöntämisen perusteena on Liikuntaviraston myönteinen lausunto. Lupa koskee enintään neljän (4) taulun sarjaa pää- ja valtateiden varsille, ei kuitenkaan moottoriteiden varsille. Mainostaulujen käytössä noudatetaan seuraavia lupaehtoja ja käyttöperiaatteita: lupa on määräaikainen (3 vuotta), vaihtuvanäyttöisillä tauluilla 6 vuotta taulujen koko on 4000 x 2000 mm, vaihtuvanäyttöisten taulujen koko on 4300 mm x 2700 mm x 150 mm ja kuvapintaala 9,6 m2 (koot tarkentuvat modulitelineen suunnittelun yhteydessä) taulut ovat yksipuoleisia taulujen pinnasta enintään 2/3 saa olla mainoskäytössä, vähintään 1/3 tulee olla seuratiedotusta varten,

2 vaihtuvanäyttöisten taulujen näyttöajasta kolmannes on käytettävä seuratiedotukseen taulut tulee valaista, jolleivat ne ole itsevalaisevia taulujen materiaalit, rakenteet ja perustamistapa määritellään modulitelineen suunnittelun yhteydessä luvan saaja suunnitteluttaa, rakennuttaa ja ylläpitää modulitelineeseen kiinnitettävät taulut kustannuksellaan Teknisen keskuksen ja Rakennusvalvontaviraston ohjeiden mukaisesti luvan saaja vastaa siitä, että mainokset ovat hyvien tapojen ja eettisten säännösten mukaiset luvan saajien tulee sopia keskenään yhteisessä taulussa esitettävästä informaatiosta sähköisten mainostaulujen tulee olla valoisuuden mukaan automaattisesti kirkauttaan säätäviä luvan saaja on velvollinen siirtämään Teknisen keskuksen niin vaatiessa korvauksetta mainoslaitteensa niille osoitetulle uudelle paikalle lupaa ei saa siirtää toiselle taholle, yhtiölle, seuralle tai henkilölle ilman Teknisen keskuksen suostumusta luvan saaja vastaa lupa-ajan päätyttyä mainoslaitteidensa poistamisesta ja kohteiden saattamisesta ennen lupa-aikaa vallinneeseen kuntoon kustannuksellaan mikäli lupaehtoja ei noudateta, voi luvanmyöntäjä huomauttaa kaksi kertaa luvan saajaa kirjallisesti, mikäli huomautuksesta huolimatta ehtoja ei noudateta, voidaan lupa irtisanoa yhden (1) kuukauden kuluessa ja luvanmyöntäjä voi poistattaa mainostaulut Teknisen keskuksen ja Rakennusvalvontaviraston lupa on ehdollinen. Taulujen käyttöönotto edellyttää Teknisen keskuksen ja rakennusvalvonnan suorittamaa katselmusta, jossa todetaan, että taulut ja ympäristö on rakennettu lupaehtojen mukaiseen paikkaan ja laatutasoon Nyt yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa käsiteltävänä olevat luvat poikkeavat ko. lupaehdoista. Ennen yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen sekä rakennusvalvonnan päätöksiä kaupunginhallituksen on tarkistettava aikaisempia lupaehtoja ja käyttöperiaatteita. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut esittää kaupunginhallituksen tarkistettavaksi aikaisemmin hyväksymiään lupaehtoja urheiluseurojan mainoslaitteista seuraavasti: - taulujen leveys saa olla enintään 6 m ja korkeus 3,5 m taulujen kehykset mukaan lukien. Taulujen koot katsotaan paikkakohtaisesti. - vaihtuvanäyttöisissä tauluissa mainosten tulee vaihtua liukuvasti, jotta vaihtuminen ei häikäise tielläliikkuvia Lisäksi Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut esittää poistettavaksi seuraavia kohtia hyväksytyistä lupaehdoista ja käyttöperiaatteista:

3 - (koot tarkentuvat modulitelineen suunnittelun yhteydessä) - taulujen materiaalit, rakenteet ja perustamistapa määritellään modulitelineen suunnittelun yhteydessä - luvan saaja suunnitteluttaa, rakennuttaa ja ylläpitää modulitelineeseen kiinnitettävät taulut kustannuksellaan Teknisen keskuksen ja Rakennusvalvontaviraston ohjeiden mukaisesti Tekninen keskus korvataan sanalla Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ja sähköinen mainostaulu sanalla vaihtuvanäyttöinen mainostaulu. Muut lupaehdot säilyvät ennallaan. B-liite; selvitysraportti Urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittaminen pääväylien varsille joka on päivitetty lupaehtojen ja käyttöperiaatteiden osalta Päätösehdotus, kaupungininsinööri Jaakko Ylinampa: Teknisen lautakunnan päätös : Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se päättää hyväksyä yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen esittämät tarkennukset koskien urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamisesta pääväylien varsille. Päätösehdotus hyväksyttiin. B-liite; Selvitysraportti Urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittaminen pääväylien varsille joka on päivitetty lupaehtojen ja käyttöperiaatteiden osalta Päätösehdotus, apulaiskaupunginjohtaja Kenakkala: Kaupunginhallituksen päätös : Kaupunginhallitus hyväksyy yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen esittämät tarkennukset koskien urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamisesta pääväylien varsille. Päätösehdotus hyväksyttiin. Oulun jalkapallon tuki ry./oulun Palloseura-jalkapallo ry. on jättänyt oikaisuvaatimuksen kaupunginhallituksen päätökseen :

4 Oulun jalkapallon tuki ry , luvan saajana ja Oulun Palloseura-jalkapallo ry, , toimijana vaatii Oulun kaupunkia siirrättämään seuran Oulu 2:n Kuusamontie - Tulliväylän risteyksessä olevan TV-taulun viereen tulleen Oulun Lippo Pesis ry:n TV-laulun toiseen paikkaan vähintään 100 metrin etäisyydelle. Oulun Lipon muutkin TV-taulut ovat sijoitettu OPS:n TV-tauluista vähintään 100 m päähän. Oulun kaupunginhallituksella on mahdollisuus päättää asiasta oman päätöksensä mukaan Dnro TEKE 113/665/2008. Siellä pykälässä 8 sanotaan seuraavaa: "Luvan saaja on velvollinen Teknisen keskuksen niin vaatiessa korvauksetta siirtämään mainoslaitteensa niille osoitettuun uuteen paikkaan." Samoin Oulun kaupunginhallituksen päätöksellä on Teknisellä keskuksella mahdollisuus vaatia siirtoa toiseen paikkaan seuraavan kohdan mukaan: "Luvan saaja on velvollinen siirtämään Teknisen keskuksen niin vaatiessa korvauksetta mainoslaitteensa niille osoitetulle uudelle paikalle." Perustelut oikaisuvaatimukselle: 1. Oulun jalkapallon tuki ry on jo ensimmäisessä anomuksessaan ( / LIITE 1) TV-taulujen mainospaikoille ilmoittanut 100 metrin turvarajasta. Asia ilmenee myös Teknisen keskuksen kielteisestä päätöksestä (TEKE 3 579/666/2007/LIITE 2), jonka syy oli se, että silloin OPS ei ollut lajinsa ykkösseura Oulussa, jota se tällä hetkellä on. 2. Oulun jalkapallon tuki ry:n toisessa anomuksessa ( /LIITE 3) TV-taulupaikoista on edelleen vaatimus 100 m turvarajasta Oulun kaupunginhallituksen päätöksestä (TEKE 11 3/665/2008/LIITE 4) se on kuitenkin jäänyt pois jostain syystä. 3. Allekirjoittanut on TV-taululiiketoiminnassa ammattilainen ja tietää siihen liittyvät säännöt ja ehdot myös muissa kaupungeissa. Omistamallaan Digimedia Finland Oy:llä on TV-tauluja Kuopiossa 4 kpl ja Tampereella 4 kpl. Kohta pystytetään 4 kpl myös Turkuun ja Poriin. Kussakin kaupungissa ovat turvaetäisyydet 100 m muihin ulkomainostauluihin mukaan lukien myös pahvitaulut. 4. Tienvarsimainonnan käsikirjassa, joka on laadittu vuonna 2002 ja jota ovat olleet laatimassa myös kaksi Suomen Kuntaliiton edustajaa, todetaan kohdassa 6. Suosituksia yksittäiselle mainokselle:

5 että lupa ja lausuntoviranomaiset ottavat huomioon seuraavassa esitetyt suositukset. Myös luvanhakija voi hyödyntää suosituksia poikkeuslupahakemusta harkitessaan. Kohdassa 6.1. todetaan sijoittamisesta mm, että tienvarsimainosta ei tule sijoittaa niin, että - sen läheisyydessä on muita "katseenvangitsijoita" - mainos tulee lähemmäksi kuin 100 metriä virallisesta liikennemerkistä tai toisesta mainoksesta. Tämä suositus käsittääksemme koskee sekä asemakaava ja muuta tiealuetta. Ainakin siitä saa tulkintaohjeen, koska kyseisestä kohdasta alkaa ns. Kuusamontie. 5. Ympäristökeskuksen virkamiehet ovat todenneet, että taulua ei ollut tarkoitus laittaa niin lähelle OPS:n taulua, mutta luvan mukaisessa paikassa sijaitsi kaapeleita ja johtoja, joten sitä ei voitu sille suunniteltuun paikkaan laittaa. Tämä osoittaa sen, että kyseiseen paikkaan ei sovi kuin yksi mainostaulu eli siinä ensiksi ollut OPS:n mainostaulu. 6. Olemme saaneet jo yhteydenoton Oulun Poliisilaitokselta, jossa kerrottiin, että poliisi voi tulla vaatimaan kyseisessä risteyksessä olevien TV-taulujen valon voimakkuuden säätöä pienemmälle niiden yhteisesti tuottaman kirkkauden johdosta. Silloin OPS on sijaiskärsijä, koska joutuu laskemaan mainoksen tehoa viereisen TV-laulun vuoksi. 7. Kummallekaan seuralle ei ole hyötyä kyseisestä tilanteesta. Ohikulkijat eivät ehdi havainnoida kahta TV-taulua yhtä aikaa, vaan se aiheuttaa liikenteelle vaaratilanteita. Mainosten välitysnopeus tuplaantuu, kun molemmilla TV-taulutoimijoilla on eri operaattori. 8. Oulun Lippo Pesis ry:n muut kolme TV-taulua ovat sijoitettu vanhojen heille myönnettyjen pahvimainostaulujen paikalle tarpeeksi etäälle OPS:n TV-tauluista. Myös kyseisellä alueella Kuusamontien varressa itään päin miljoonamontusta heillä on oma paikka lähellä entistä Laanilan Pesulaa. Miksi tässä kohdassa Oulun kaupunki on toiminut toisin? 9. Oulun Palloseura-jalkapallo ry on omalla toiminnallaan hankkinut kaupungin urheiluolosuhteiden parantamiseen valtion rahaa EUR, jolla seura aloittaa 4.5 MEUR harjoituskeskuksen rakentamisen tällä viikolla. Seuran tärkein liiketoimintayksikkö ovat juuri TV-taulut. Kilpailu alalla on vain hyvästä. Siitä ei ole kyse. Emme moiti muiden TV-taulujen sijoittelua. Nyt kuitenkin Kuusamontien Tulliväylän kohdalla oleva TV-taulumme on joutunut liiketoiminnan häirinnän kohteeksi toisen kesälajin seuran vuoksi Tämä voi vaarantaa koko harjoituskeskushankkeen, joka on kokonaan yksityisrahoitteinen.

6 Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden, vs. kaupungininsinööri Tapio Siikaluoman, p , lausunto : Kaupunginhallitus on hyväksynyt lupaehdot ja käyttöperiaatteet urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamisesta pääväylien varsille. Näitä lupaehtoja on tarkennettu kaupunginhallituksen päätöksillä , ja Tehtyjen päätöksien mukaisesti luvan myöntämisen perusteena on Liikuntaviraston myönteinen lausunto. Lupa voidaan myöntää enintään neljän (4) taulun sarjalle pää- ja valtateiden varsille, ei kuitenkaan moottoriteiden varsille. Lisäksi luvassa on ehtoja mm. määräaikaisuudesta, taulujen koosta, taulujen ulkoasusta ja vaihtuvanäyttöisten taulujen mainosten vaihtumisesta liukuvasti. Tehdyssä oikaisuvaatimuksessa vaaditaan Oulu Lippo Pesis ry:n Välivainion Korjaamopuistossa olevan vaihtuvanäyttöisen mainostaulun siirtämistä toiseen paikkaan vähintään 100 metrin etäisyydelle Oulun jalkapallon tuki ry / Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n mainoslaitteesta. Edellä mainittua 100 metrin etäisyysvaatimusta toisesta mainostaulusta ei kaupunginhallituksen hyväksymissä lupaehdoissa ja käyttöperiaatteissa ole. Tekninen keskus / katu- ja viherpalvelut on myöntänyt kaupungininsinöörin päätöksellä maanomistajan luvan Oulun Lippo Pesis ry:lle ja yhteistyösopimuksella Lentopalloseura Etta ry:lle sijoittaa neljä LED-näyttöistä tienvarsimainostaulua. Myönnetty lupa on voimassa kuusi (=6) vuotta lupapäivästä lukien. Luvan mukaisesti mainostaulut on sijoitettu Alppilaan Kaarnapuistoon, Kontinkankaalle Huuhkajapuistoon, Välivainiolle Korjaamonpuistoon ja Äimärautiolle Limingantien itäpuolelle ravirataa vastapäätä olevalle viheralueelle. Vaihtuvanäyttöisillä tauluilla Oulun Lippo Pesis ry on korvannut aikaisemmat mainostaulunsa. Mainoslaitteista kolme on sijoitettu samalle paikalle entisen taulun paikalle ja yksi Välivainiolle Korjaamonpuistoon. Syy miksi yhtä mainostaulua ei sijoitettu entisen taulun paikalle Kuusamontien varteen Takalaanilaan Typpipuistoon, on se, että taulu sijoittuisi ELY-keskuksen hallinnoimalle tiealueelle. Vuodelta 2002 olevassa Tienvarsimainonnan käsikirjassa on suosituksia tienvarsimainosten sijoittamisesta ja sisällöstä. Tienvarsimainontaa käsitteleviä säädöksiä on myös tielaissa, tieliikennelaissa ja -asetuksessa, luonnonsuojelulaissa ja asetuksessa sekä maankäyttö- ja rakennuslaissa ja asetuksessa. Koska mainostaulupaikkoja on mahdollista sijoittaa hyvin rajallinen määrä sopiviin ja liikenneturvallisiin paikkoihin kaupungin omistamalle maalle, ei suosituksissa olevaa 100 metrin etäisyyttä aina ole mahdollista toteuttaa kaupunkiympäristössä.

7 Lupaehtojen mukaan luvan saaja on velvollinen luvan myöntäjän vaatiessa korvauksetta siirtämään mainoslaitteensa sille osoitettuun uuteen paikkaan. Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluilla ei ole osoittaa korvaa paikkaa Oulu Lippo Pesis ry:n Välivainion Korjaamopuistossa olevalle mainostaululle. Koska oikaisuvaatimus ei suoraan kohdistu kaupunginhallituksen päättämiin käyttöperiaatteisiin vaan jo myönnetyn ja voimassa olevan sijoitusluvan muuttamista esittää katu- ja viherpalvelut, että oikaisuvaatimus hylätään. Konsernipalvelut, lakimies Juha Jalkanen, puh , kirjoittaa : Oulun jalkapallon tuki ry/oulun Palloseura-jalkapallo ry:n oikaisuvaatimuksessa vaaditaan Oulun Lippo Pesis ry:n mainostaulun siirtämistä toiseen paikkaan vähintään 100 metrin etäisyydelle Oulun jalkapallon tuki ry/oulun Palloseura-jalkapallo ry:n mainoslaitteesta. Oikaisuvaatimus kohdistuu kaupunginhallituksen päätökseen, joka koskee voimassa olevien urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamisehtojen muuttamista. Vaatimuksessa esitetään väite, että kaupungin tulisi vaatia siirrättämään toisen urheiluseuran mainoslaite muualle. Oikaisuvaatimuksessa ei vaadita lupaehtojen muuttamista esimerkiksi sen vuoksi, että ne olisivat lain vastaisia. Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole osoittanut, että kaupunginhallituksen päätöksessä olisi sellainen menettely- tai muu virhe, joka voitaisiin oikaisuvaatimuksen johdosta korjata. Sen vuoksi Oulun jalkapallon tuki ry/oulun Palloseura-jalkapallo ry:n oikaisuvaatimus tulee hylätä. Päätösehdotus, apulaiskaupunginjohtaja Kenakkala: Kaupunginhallituksen päätös : Kaupunginhallitus päättää, että Oulun jalkapallon tuki ry/oulun Palloseura-jalkapallo ry:n oikaisuvaatimus hylätään. Jäsen Hänninen esitti, että oikaisuvaatimus hylätään ja velvoitetaan teknistä puolta siirrättämään myöhemmin tullut taulu uudelleen osoittamaansa paikkaan. Koska esitystä ei kannatettu, puheenjohtaja totesi sen rauenneen. Päätösehdotus hyväksyttiin.

8

URHEILUSEUROJEN MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN PÄÄVÄYLIEN VARSILLE

URHEILUSEUROJEN MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN PÄÄVÄYLIEN VARSILLE URHEILUSEUROJEN MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN PÄÄVÄYLIEN VARSILLE 9.6.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. Urheiluseurojen mainoslaitteiden sijoittamista pääväylien varsille selvittävän työryhmän toimeksianto 2.

Lisätiedot

Vuokrasopimus tehdään saakka.

Vuokrasopimus tehdään saakka. Maanvuokrasopimuksen tekeminen ja vuokraehdot jalkapallohallille Välivainiolla, Castrenin kenttä, Väl-23; Oulun Palloseura - jalkapallo ry Dno TEKE: 4297 /631/2011 Tekninen lautakunta 20.9.2011 421 Tekninen

Lisätiedot

ELY-keskus on myöntänyt suunnitteluluvan dnro: 494/2012/POP/2. Pyhäjärven kaupunki vastaa suunnittelukustannuksista.

ELY-keskus on myöntänyt suunnitteluluvan dnro: 494/2012/POP/2. Pyhäjärven kaupunki vastaa suunnittelukustannuksista. Tekninen lautakunta 14 19.02.2013 Kaupunginhallitus 128 04.03.2013 Tekninen lautakunta 42 16.04.2013 Tekninen lautakunta 56 21.05.2013 Tekninen lautakunta 43 19.06.2018 Pyhäjärven kevyenliikenteen väylien

Lisätiedot

Tienvarsimainonta ja lupamenettely. Antti Pirttijoki Pirkanmaan ELY-keskus 6.3.2012

Tienvarsimainonta ja lupamenettely. Antti Pirttijoki Pirkanmaan ELY-keskus 6.3.2012 Tienvarsimainonta ja lupamenettely Antti Pirttijoki Pirkanmaan ELY-keskus 6.3.2012 Tienvarsimainonnan lainsäädännöllinen perusta Maantielain 52, tienvarsimainonta ja -ilmoittelu Asemakaava-alueen ulkopuolella

Lisätiedot

SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE

SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE ( Rovaniemen kaupunki/ Suomen Ilmakuva Oy) SIJOITTAMISSOPIMUS Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

Tienvarsimainonnassa siirrytään ilmoitusmenettelyyn. Outi Penttilä, lakimies

Tienvarsimainonnassa siirrytään ilmoitusmenettelyyn. Outi Penttilä, lakimies Tienvarsimainonnassa siirrytään ilmoitusmenettelyyn Outi Penttilä, lakimies Nykytila 15.3.2016 2 Muutettu MTL 52 Tienvarsimainonta ja -ilmoittelu Voimassa oleva Ehdotettu Asemakaava-alueen ulkopuolella

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 35/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää hylätä **********

Helsingin kaupunki Esityslista 35/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää hylätä ********** Helsingin kaupunki Esityslista 35/2016 1 (5) 2 Oikaisuvaatimus suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamispäätöksen maksusta (Östersundom, Kappelintie 70) (b-asia) HEL 2016-005675 T 10 04 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8138/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8138/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 100 Asianro 8138/10.03.00.00/2018 Sähköjohdon sijoittaminen tilan 297-435-13-65 (Tolmu) alueelle / Savon Voima Verkko Oy:n hakemus Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

LUONNOS Ulko- ja tienvarsimainosten sijoittaminen. Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen. Lupaohje Oulun kaupungin alueelle

LUONNOS Ulko- ja tienvarsimainosten sijoittaminen. Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen. Lupaohje Oulun kaupungin alueelle LUONNOS 21.2.2014 Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Lupaohje Oulun kaupungin alueelle Ulko- ja tienvarsimainosten sijoittaminen Lupaohje Oulun kaupungin alueelle Päivitetty 27.9.2018 Ulko- ja tienvarsimainosten

Lisätiedot

Info Base Oy:n esitteli yritysmainoslaitettaan konsernijaoston kokouksessa

Info Base Oy:n esitteli yritysmainoslaitettaan konsernijaoston kokouksessa Kunnan tervetuloa-kyltti / Infobasen toteuttama mainospyloni Päätökset: Info Base Oy:n esitteli yritysmainoslaitettaan konsernijaoston kokouksessa 16.3.2015. WSP:ltä tilattuja kunnan tervetuloa-opasteita

Lisätiedot

Prof. Kai Kokko Syksy 2011

Prof. Kai Kokko Syksy 2011 Prof. Kai Kokko Syksy 2011 1 kysymys Rakennushankkeessa on kysymys kerrosalaltaan 1 767 neliömetrin suuruisen broilerikasvattamon rakentamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n 1 momentissa tarkoitetulla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8411/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8411/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 13 Asianro 8411/10.03.00.00/2014 Oikaisuvaatimus / Vs. tarkastusarkkitehti Saara Revon päätös 24.11.2014 946 / 19-17-2 / Mustikkatie 21 / Jäte-pyöräkatos, entisen

Lisätiedot

Ulko- ja tievarsimainosten sijoittaminen. Kempeleen kunnan alueella

Ulko- ja tievarsimainosten sijoittaminen. Kempeleen kunnan alueella Ulko- ja tievarsimainosten sijoittaminen Kempeleen kunnan alueella 8.6.2017 Ulko- ja tievarsimainosten sijoittaminen LUONNOS 8.6.2017 1 (14) Sisältö ALKUSANAT... 2 1 LÄHTÖKOHDAT JA LUPAKÄYTÄNNÖT... 3 2

Lisätiedot

MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE. - Turun kaupungin yleinen ohjeistus

MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE. - Turun kaupungin yleinen ohjeistus MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE - Turun kaupungin yleinen ohjeistus KIINTEISTÖLIIKELAITOS Puutarhakatu 1 Puh. (02) 330 000 Postiosoite www.turku.fi Puolalankatu 5 (asiakaspalvelu)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 210 02.12.2015. 210 Asianro 8005/02.05.00.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 210 02.12.2015. 210 Asianro 8005/02.05.00.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) 210 Asianro 8005/02.05.00.00/2015 Pysäköinnin taksatarkistukset 2016 alkaen Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon tukipalvelut Pysäköintitaksojen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11 12.02.2015. 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11 12.02.2015. 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014 Oikaisuvaatimus / Vs. tarkastusarkkitehti Saara Revon päätös 24.11.2014 943 / 12-14-2 / Hiihtäjäntie 15 / jätekatos Vs. rakennustarkastaja

Lisätiedot

LUONNOS 21.2.2014. Ulko- ja tienvarsimainosten sijoittaminen. Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen. Lupaohje Oulun kaupungin alueelle

LUONNOS 21.2.2014. Ulko- ja tienvarsimainosten sijoittaminen. Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen. Lupaohje Oulun kaupungin alueelle LUONNOS 21.2.2014 Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Lupaohje Oulun kaupungin alueelle Ulko- ja tienvarsimainosten sijoittaminen Lupaohje Oulun kaupungin alueelle 22.4.2014 Päivitetty 22.10.2014 Ulko-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (5) 77 Hallintosäännön muuttaminen HEL 2018-002397 T 00 01 00 Päätös hyväksyi Helsingin kaupungin hallintosäännön liitteen 1 mukaisesti. Muutos tulee voimaan 17.4.2018.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

2 Sijoituspaikan valinta LIIKENNEVIRASTO 2 (6) Dnro 917/1046/2011

2 Sijoituspaikan valinta LIIKENNEVIRASTO 2 (6) Dnro 917/1046/2011 LIIKENNEVIRASTO 2 (6) 1 Yleistä Vaaleja koskevalla ulkomainoksella on tärkeä merkitys vaalityössä. Tienvarsimainonnassa on sille lainsäädännöllä annettu erityisasema. Maantielain mukaan vaaleja koskevat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6832/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6832/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 99 Asianro 6832/10.03.00.00/2018 Sähköjohdon sijoittaminen tilan 476-405-21-7 (Seilajoki) alueelle / Savon Voima Verkko Oy:n hakemus Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 12.4.2017 144 Asianro 8759/10.03.01.02/2016 Liikennevalot Kellolahdentien ja Sisustajantien risteykseen sekä Kallantien ja Inkilänmäenkadun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 145 Naapuritontin asukkaan oikaisuvaatimus loppukatselmuksesta, joka on pidetty pihamaan rakentamista koskevasta rakennusluvasta, Aleksis Kiven katu 4-8 HEL

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat 1 Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Liikennesuunnitteluosasto 25.8.2016 OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat Johdanto Rakennusvalvontaviraston

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus / Karkkilan kaupungin päivitetyt maa-ainesoton lupamääräykset

Oikaisuvaatimus / Karkkilan kaupungin päivitetyt maa-ainesoton lupamääräykset Ympäristölautakunta 60 06.06.2013 Ympäristölautakunta 72 15.08.2013 Ympäristölautakunta 114 03.12.2013 Oikaisuvaatimus / Karkkilan kaupungin päivitetyt maa-ainesoton lupamääräykset 281/10.03.00.07/2013

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4728/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4728/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (1) 49 Asianro 4728/10.03.00.00/2018 Oikaisuvaatimukset / 297-32-193-4 / Puustilantie 10 / Tarkastusarkkitehdin rakennuslupapäätös 21.5.2018 393, D 18-416-R / kaksi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Liikuntalautakunta ULKO/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Liikuntalautakunta ULKO/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja /07 (5) 56 Maa-alueen vuokraus Tapanilan urheilukentän yhteydestä Malmin Palloseura ry:lle perustettavan yhtiön nimiin HEL 06-067 T 0 0 0 0 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/1940/2014 VP 64/10.12.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTI 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1640 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

MÄÄRÄYSLUONNOS 19.5.2016 Maantielaki 52, Tienvarsimainonta

MÄÄRÄYSLUONNOS 19.5.2016 Maantielaki 52, Tienvarsimainonta Johdanto Maantien käyttäjille suunnattu mainos tai ilmoitus tulee maantielain (MTL, 503/2005) 52.1 :n mukaan sijoittaa ja laatia niin, että se ei vaaranna liikenneturvallisuutta, aiheuta haittaa tienpidolle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli tontti 1 10.03.2014 Sivu 1 / 1 5071/02.07.00/2011 28 Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli 81130 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63 19.04.2017 Sivu 1 / 1 3385/2016 05.10.00 63 Oikaisuvaatimus avustuksen palauttamista koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050 325 3252 Virpi Leino, puh. 046 877 1846

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 44 Velvoitteen asettaminen pientalontontin aita- ja ilmalämpöpumppuasiassa HEL 2017-009697 T 10 04 01 Facta 39-0022-17-HAL Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 920/10.03.01/2012 Tekninen lautakunta 7 23.1.2013 53 Lausunnon antaminen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tiesuunnitelmasta Länsiväylän (kt

Lisätiedot

Ajankohtaisia oikeustapauksia siviiliasioissa

Ajankohtaisia oikeustapauksia siviiliasioissa Ajankohtaisia oikeustapauksia siviiliasioissa Kuntamarkkinat 1092015 lakimies, OTK, TkL Sampsa Matilainen KKO 2015:58 Kiinteistön kauppa Laatuvirhe Kaupan purkaminen Maakaari A oli vuonna 2011 tehdyllä

Lisätiedot

32 25.02.2014 97 28.09.2015

32 25.02.2014 97 28.09.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 32 25.02.2014 97 28.09.2015 LAPIN ELY-KESKUKSEN OIKAISUVAATIMUS PURKULUVASTA TERVO ANNA-LIISA, KEMINMAA/ROVANIEMEN HALLINTO-OIKEUDEN LAUSUNTOPYYNTÖ/HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin vuokraus Gumbölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin vuokraus Gumbölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun, korttelin tontti 1 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4744/2015 02.07.00 116 Asuntotontin vuokraus Gumbölestä Suomen Hoivatilat Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun, korttelin 71038 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (5) 8 Oikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan päätöstä 1.12.2016 ( 484) vuokrata Kiinteistö Oy Helsingin Uimarannantien palvelukodille tontti 39049/4 (kiinteistötunnus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.03.2015 Sivu 1 / 1 399/10.02.03/2015 Kaupunginhallitus 88 2.3.2015 46 Högnäs, asemakaavan kumoaminen ja palauttaminen uudelleen valmisteltavaksi oikaisukehotuksen johdosta, alue 633000, 65.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 223 Asianro 5025/10.00.01.04/2016 Kiinteistöä Ekosorsa 297-430-1-277 koskeva maankäyttösopimus ja sopimus yhteistoiminnasta Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 115 26.06.2013. 115 Asianro 5027/10.02.05/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 115 26.06.2013. 115 Asianro 5027/10.02.05/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 115 Asianro 5027/10.02.05/2013 Rakennuskiellon määrääminen Vehmersalmi Ritoniemi Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Tiivistelmä:

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122 NAANTALIN KAUPUNKI 1 Turun hallinto-oikeus PL 32 20101 Turku Viite: THao:n lähete 15.11.2018, 6316/18, asia 01732/18/4122 Asia: Lausunnon antaja: Valittaja: Lausunto valitukseen päätöksestä, joka koskee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2016 1 (6) 503 Kalasataman Verkkosaaren kelluvia asuntoja koskevan varauspäätöksen muutos (Sörnäinen, Kalasatama, tontit 10619/1-4) HEL 2016-012687 T 10 01 01 00 Verkkosaarenranta

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 1986/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 10 9.1.2017 14 Valtuustoaloite Espoon pysäköinnin laskentaohjeen käsittelystä ja hyväksyttämisestä valtuustossa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OHJEET JA PERIAATTEET Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Kouvolassa Liikenneturvallisuusnäkökohdat

OHJEET JA PERIAATTEET Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Kouvolassa Liikenneturvallisuusnäkökohdat Kouvolan kaupunki Tekniikka- ja ympäristöpalvelut 2018 Mainospaikat 1 OHJEET JA PERIAATTEET Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Kouvolassa Liikenneturvallisuusnäkökohdat Johdanto Nämä ohjeet ja periaatteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli tontti 1 16.01.2017 Sivu 1 / 1 900/10.00.02/2014 46 5.5.2014 63 1.6.2015 66 6.6.2016 6 Tontin varaaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44001 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus 10.4.2008 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskon kaupunginosan kortteleita 14 ja 43, puistoaluetta sekä suojaviheraluetta koskeva asemakaavan muutos (Laakeritie 2-6)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunginhallitus Itä-Pasilan Allianssin tonttia 17023/2 ja tontin itäpuolista katu- ja puistoaluetta koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12077) HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (7) Liikuntalautakunta ULOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (7) Liikuntalautakunta ULOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2012 1 (7) 214 Lausunto kaupunginhallitukselle Pajamäenkentän kenttähanketta koskevasta lainahakemuksesta HEL 2012-016249 T 02 05 03 00 Päätös Lautakunta päätti todeta

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus ) Kauniaistentie 10, Kauniainen. jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki

Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus ) Kauniaistentie 10, Kauniainen. jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki MAANKÄYTTÖSOPIMUS 1 SOPIJAOSAPUOLET Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki ja Kiinteistö Oy Kauniaisten Asematie 13 (Y-tunnus

Lisätiedot

VESIHUOLTOLINJOJEN SIIRTOJEN KUSTANNUSVASTUUT Vesihuolto 2015 päivät, 21.5.2015 Karin Lepola VESIHUOLTOLAITOSTEN KEHITTÄMISRAHASTON HANKE

VESIHUOLTOLINJOJEN SIIRTOJEN KUSTANNUSVASTUUT Vesihuolto 2015 päivät, 21.5.2015 Karin Lepola VESIHUOLTOLAITOSTEN KEHITTÄMISRAHASTON HANKE VESIHUOLTOLINJOJEN SIIRTOJEN KUSTANNUSVASTUUT Vesihuolto 2015 päivät, 21.5.2015 Karin Lepola VESIHUOLTOLAITOSTEN KEHITTÄMISRAHASTON HANKE Kuopion Veden hanke alkoi 5/2014 Raportti julkaistiin VVY:n sivuilla

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lammasluoto. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2, PL 57, 21101 Naantali.

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lammasluoto. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2, PL 57, 21101 Naantali. NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2,

Lisätiedot

HE vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

HE vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT HE 11812000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi äitiysavustuslain 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi äitiysavustuslakia siten, että äitiysavustukseen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 256 15.7.2013. 256 Asianro 5027/10.02.05/2013. Kaupunkirakennelautakunta 26.6.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 256 15.7.2013. 256 Asianro 5027/10.02.05/2013. Kaupunkirakennelautakunta 26.6. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) 256 Asianro 5027/10.02.05/2013 Rakennuskiellon määrääminen Vehmersalmi Ritoniemi Kaupunkirakennelautakunta 26.6.2013 115 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 887/10.03.00.03/2016 77 Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Rakennustarkastaja Petri Ojanen 9.11.2016: Raision

Lisätiedot

Tiedostoista löytyy sopimusluonnokset mutta uusia versioita niistä ei tuon jälkeen ole tehty.

Tiedostoista löytyy sopimusluonnokset mutta uusia versioita niistä ei tuon jälkeen ole tehty. Maankäyttötoimikunta 4 22.02.2016 Maankäyttötoimikunta 4 25.04.2016 Maankäyttötoimikunta 5 07.06.2016 Kaupunginhallitus 134 13.06.2016 Maankäyttötoimikunta 25 25.10.2016 Itä-Huiskan asemakaava Maanktmk

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 2 Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:n osakkeiden lunastusoikeuden käyttämättä jättäminen HEL 2016-000436 T 02 07 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että kaupunki

Lisätiedot

MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE. Turun kaupungin yleinen ohjeistus

MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE. Turun kaupungin yleinen ohjeistus MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE Turun kaupungin yleinen ohjeistus KIINTEISTÖLIIKELAITOS Puutarhakatu 1 Puh. (02) 330 000 Postiosoite www.turku.fi Puolalankatu 5 (asiakaspalvelu)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/3 28.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/3 28.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) 118 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) kevätyhtymäkokousta koskevan päätöksen muuttaminen HEL 2012-005995 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 28.3.2018 klo.16.00.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93 23.09.2013 Sivu 1 / 1 5655/10.00.02/2011 111 7.11.2011 93 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen ja muuttaminen Saunalahdesta NCC Rakennus Oy:lle, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Tontteja , ja koskeva kiinteistökaupan esisopimus / FinCap Kiinteistokehitys Oy

Tontteja , ja koskeva kiinteistökaupan esisopimus / FinCap Kiinteistokehitys Oy Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Vuokraus ja varausasiat 49 / 2018 Tontteja 297-3-45-1, 297-3-45-2 ja 297-3-45-3 koskeva kiinteistökaupan esisopimus / FinCap Kiinteistokehitys Oy Selostus ja perustelu

Lisätiedot

6 Sähköjohdon sijoittaminen / Suur-Savon Sähkö Oy / Lausunto Itä-Suomen hallintooikeudelle

6 Sähköjohdon sijoittaminen / Suur-Savon Sähkö Oy / Lausunto Itä-Suomen hallintooikeudelle Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Rakennuslautakunta, 33, 01.12.2015 Rakennuslautakunta, 6, 02.02.2016 6 Sähköjohdon sijoittaminen / Suur-Savon Sähkö Oy / Lausunto Itä-Suomen hallintooikeudelle

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos

PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos PAIMION KAUPUNKI 4.5.2015 Yrittäjäntien asemakaavan muutos VASTINEET Alla on esitetty Yrittäjäntien asemakaavan ehdotuksesta saatujen lausuntojen ja mielipiteiden vastineet. Kaavaehdotus on ollut nähtävillä

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön 405-408-1-30 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1749/10.00.03.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 204 5.9.2018 Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4021/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4021/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (1) 47 Asianro 4021/10.03.00.00/2018 Oikaisuvaatimus / 297-34-163-34 / Katajalehdonkatu 8 / Rakennustarkastajan rakennuslupapäätös 23.4.2018 272, D 18-254-R Rakennustarkastaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.12.2015 Sivu 1 / 1 4760/2015 00.04.02.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 69 7.12.2015 374 Liiketoiminnan siirto Espoo Catering Oy:lle ja apporttisopimuksen hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tietoimikunta 01.11.2017 Aika 01.11.2017 klo 17:00-17:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 4, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus; Kaukovainion kaupunginosan pientaloalueen maanvuokrasopimusten jatkamisen ja uusimisen perusteet, liite. Dno TEKE: 3140 /631/2011

Oikaisuvaatimus; Kaukovainion kaupunginosan pientaloalueen maanvuokrasopimusten jatkamisen ja uusimisen perusteet, liite. Dno TEKE: 3140 /631/2011 Oikaisuvaatimus; Kaukovainion kaupunginosan pientaloalueen maanvuokrasopimusten jatkamisen ja uusimisen perusteet, liite Dno TEKE: 3140 /631/2011 Tekninen lautakunta 22.11.2011 542 Kaupunginhallitus 13.12.2011

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 59 4.08.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi (Kv) 30/0.0.05/03

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1 6232/10.03.00/2011 18 Vaatimus rakennusluvan 2011-1366 rakennusvalvontamaksun nro 114701171 poistamiseksi, kiinteistö 51-280-3, Sotarovastintie 5, 00370 Helsinki

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA V kaupunginosan korttelia 10 tonttia nro 3 sekä katualuetta koskeva asemakaavan muutos (Uusikatu 72) AM2070 26.1.2010 asemakaavan

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 53/2018 1 (5) LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.2018 Lupayksikön viranhaltijat ovat 31.7.2018 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 445 Päätökset annetaan

Lisätiedot

001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti Rakennustunnus Osoite Kirkkankankaantie 9

001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti Rakennustunnus Osoite Kirkkankankaantie 9 Sivu 1 Hakija Telia Finland Oyj Toivonen Jari PL 320 00051 Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 020-001-9903-0000 Kaupunginosa/kylä 001 KAUPUNGINOSA Tilan nimi Kortteli 9903 Tontti 0000 Rakentamistoimenpide

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia) 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 49 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001 tontti 3 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

L x Asianajotoimisto Lehtinen & Koponen Oy ``.

L x Asianajotoimisto Lehtinen & Koponen Oy ``. L x Asianajotoimisto Lehtinen & Koponen Oy ``. 1 HEINOLAN KAUPUNKI Heinolan kaupunki Tekninen lautakunta Rauhankatu 3 18100 Heinola A s : n ; ' i 0 5-11- 2013 2A3 v1. v1 Asia Oikaisuvaatimus postilaatikon

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Ulkomainontaohje 2019 Kuopion kaupunki

Ulkomainontaohje 2019 Kuopion kaupunki Ulkomainontaohje 2019 Ulkomainontaohje 1 (36) ALKUSANAT... 3 3 ULKONA TAPAHTUVAN MAINONNAN TAVOITTEET... 6 4 LUPAPROSESSI KUOPION KAUPUNGISSA... 6 5 YLEISET LUPAEHDOT... 7 5.1 Kadunvarsi- ja ulkomainokset...

Lisätiedot

160 Aitolahden Koikansuon luonnonsuojelualueen muodostaminen luonnonsuojelulain nojalla. Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko

160 Aitolahden Koikansuon luonnonsuojelualueen muodostaminen luonnonsuojelulain nojalla. Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko Tampere Ote pöytäkirjasta 21/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 160, 06.03.2017 Yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto, 14, 31.01.2017 Yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto, 22, 14.02.2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.05.2014 Sivu 1 / 1 1474/11.02.01/2014 145 Lausunnon antaminen Espoon Viherlaaksossa sijaitsevan rakennuksen suojeluesityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh. 043

Lisätiedot

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22 Luonnos 20.3.2017 1/4 MAANVUOKRASOPIMUS SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki PL 38201 Sastamala Vuokralainen Vapo Oy, 0174817-6 PL 22 40101 Jyväskylä Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2681/ /2019

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 2681/ /2019 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (1) 60 Asianro 2681/10.03.01.00/2019 Kuopion kaupungin ulkomainontaohjeluonnoksen hyväksyminen Va. kaupunkisuunnittelujohtaja Ari Räsänen KT-suunnittelu Yleistä Ulkomainontaohjeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2015 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi Speed Group Oy:lle rekkojen levähdysalueen ja siihen liittyvien palvelujen suunnittelua

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Sari Lajunen, lakimies, Liikennevirasto Tiealueen ja sen osan lakkauttaminen Sari Lajunen 2 Maantielaki 88 : maantien lakkaaminen Maantielaki 89 : maantien lakkauttaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2016 1 (5) 9 Oikaisuvaatimus johtavan ylihammaslääkärin kielteiseen päätökseen palvelusetelituottajaksi hyväksymisestä HEL 2016-000812 T 06 00 00 Päätösehdotus Perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (4) ESISOPIMUS JA SOPIMUS Osapuolet A Paulig Oy Y-tunnus 0112563-0 PL 15, 00991 HELSINKI (jäljempänä tontinomistaja) (jäljempänä B Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot