Kaava 8349, Vuores, Isokuusi. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaava 8349, Vuores, Isokuusi. OAS ja luonnos vaiheen palautteet"

Transkriptio

1 Kaava, Vuores, Isokuusi OAS ja luonnos vaiheen palautteet

2

3 PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: / Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Kommenttipyyntönne.. TAMPERE, VUORES, ISOKUUSI II, ISOKUUSEN ITÄINEN ASUINALUE, ASEMA- KAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, KAAVA Pirkanmaan maakuntamuseolta pyydetään kommentteja otsikossa mainitun kaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Maakuntamuseo ilmoittaa, ettei sillä ole asiasta huomautettavaa. Yksikön päällikkö Tuija-Li a Soininen Tutkija Vadim Adel Tiedoksi: Museovirasto/Kulttuuriympäristön suojelu/hämeenlinnan toimipiste; Pirkanmaan ELY-keskus/Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue/rakennetun ympäristön yksikkö; Pirkanmaan liitto VA/va/hk PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSE, PL, Tampere Käyntiosoite: Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti Puh. - Fax: -

4

5

6 PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: / Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Kommenttipyyntönne.. TAMPERE, VUORES, ISOKUUSI II, ISOKUUSEN ITÄINEN ASUINALUE, ASEMA- KAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, KAAVA Pirkanmaan maakuntamuseolta pyydetään kommentteja otsikossa mainitun kaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Maakuntamuseo ilmoittaa, ettei sillä ole asiasta huomautettavaa. Yksikön päällikkö Tuija-Li a Soininen Tutkija Vadim Adel Tiedoksi: Museovirasto/Kulttuuriympäristön suojelu/hämeenlinnan toimipiste; Pirkanmaan ELY-keskus/Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue/rakennetun ympäristön yksikkö; Pirkanmaan liitto VA/va/hk PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSE, PL, Tampere Käyntiosoite: Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti Puh. - Fax: -

7

8

9 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ KIINTEISTÖTOIMI / LAUSUNTOPYYNTÖ Maankäytön suunnittelu pyytää lausuntoanne asemakaavan luonnosvaihtoehdoista: : VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Asiaa hoitaa: Minna Kiviluoto, puh. Palautus.. mennessä. Mahdolliset kommentit: Ei huomauttamista Ei huomauttamista asemakaavalliseen puoleen.. Heli Toukoniemi päiväys lausunnon antajan nimi Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on sovittava erikseen suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. HUOM. Lomake palautetaan osoitteella kakemasu@tampere.fi Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

10 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ HYVINVOINTIPALVELUT / LIIKUNTAPALVELUT LAUSUNTO ASE- MAKAAVAN LUONNOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: mennessä... Lasse Viheriäranta Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan kakemasu@tampere.fi Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

11 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ PIRKANMAAN PELASTUSLAITOKSEN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN LUONNOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: mennessä... Pekka Mutikainen Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

12 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ TAMPEREEN SÄHKÖVERKKO OY:N LAUSUNTO ASEMAKAAVAN LUONNOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti:.. Kari Tappura Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan Lausunto liitteenä mennessä. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

13

14 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu LAUSUNTO ASEMAKAAVALUONNOSVAIHTOEHDOISTA VUORES, ISOKUUSI, KAAVA NRO Yleistä Esitettävät asemakaavaluonnokset perustuvat aiemmin laadittuun Isokuusen yleissuunnitelmaan. Yleissuunnitelmaan nähden asemakaavaluonnoksiin on tehty tarkennuksia, joiden seurauksena alueella olevia arvokkaita luontokohteita voidaan säilyttää. Ympäristövaikutuksiltaan keskeisiksi kysymyksiksi nousevat luontoarvot, hulevesien käsittely, koirapuiston sijainti, vesistövaikutukset sekä liikenteen aiheuttama melu. Kaakkoisin osa asemakaava-alueesta on osayleiskaavassa vahvistamatonta aluetta. Luontoarvot ja lajisuojelu Jalopuulehdot Asemakaava-alueella ja sen lähiympäristössä kasvaa runsaasti metsälehmuksia. Kaava-alueen luoteispuolen hakkuiden yhteydessä on kaadettu lukuisia jalopuita, jotka nyt versoavat pensasmaisina. Asemakaavaalueella sijaitseva lehmusmetsikkö täyttää luonnonsuojelulain luontotyypin kriteerit. Metsikkö on osoitettu merkinnällä s-. Metsikön tarkempaa sijaintia korttelialueeseen nähden ei voida määrittää kaava-aineiston perusteella, mutta puiden säilymisen turvaamiseksi on niiden ympärille jätettävä riittävä, vähintään metrin suojavyöhyke. VE :n mukainen s- -alueen rajaaminen kiinni tontin rajaan ole toteuttamiskelpoinen. Tonttien rajaa suhteessa lehmusten sijaintiin on tarpeen tarkistaa siten, että asuinkorttelin ja suojelualueen välillä on riittävä suojaetäisyys. Lepakot Kaikkien Suomessa tavattujen lepakkolajien lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on luontodirektiivin ja luonnonsuojelulain mukaan kiellettyä. Myös lepakoille tärkeät ruokailualueet ja siirtymäreitit on pyrittävä säästämään Suomen ratifioiman EUROBATS-sopimuksen mukaisesti. Asemakaava-alueella sijaitseviin puihin on kiinnitetty pönttöjä lepakoita varten korvaamaan alueella ollutta ja jo aiemmin tuhoutunutta Pirttisuon rakennusta. Rakennus oli lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikka. Alueella on myös tehty lepakkoseurantaa useamman vuoden ajan lepakoiden määrän, lajiston ja siirtymäreittien selvittämiseksi. Lepakkoselvityksen mukaan lepakkopönttöjen alue arvioidaan kuuluvan luokkaan I. Luokan I aluetta suojaa luonnonsuojelulaki eikä aluetta saa siten hävittää tai heikentää. Alueella jo toteutetun rakentamisen ja metsän- Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE B () ()

15 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () käsittelyn vuoksi on puusto käynyt harvaksi ja saattanut vaikuttaa lepakoiden käyttäytymiseen alueella. Lepakkoselvityksen mukaan on tärkeää, että lepakkopönttöjen alueelta maisemaa ei avattaisi enää enempää ja että suojaisuutta voidaan parantaa uusilla istutuksilla Tärkeimmät lepakoiden saalistusalueet ja siirtymäreitit kuuluvat selvityksen mukaan luokkaan II. Selvityksen mukaan siirtymäreitit kulkevat pöntöiltä pohjoiseen sekä metsäistä pellon reunaa itään. Lepakot saalistivat myös pellonlaidalla. On myös mahdollista, että tällä alueella sijaitsee päiväpiilopaikkoja. Lepakkoselvityksessä luokan III- alueeksi merkittiin muu lepakoiden käyttämä alue, jossa havaittiin satunnaisesti lepakoita, mutta selvää siirtymäreittiä tai saalistusaluetta ei havaittu. Lisäksi todettiin, että lepakoiden käyttämät alueet jatkuvat todennäköisesti pitkällekin selvitysalueen ulkopuolelle. Asemakaavaluonnosvaihtoehdoissa lepakoiden käyttämät alueet pienentyvät rakentamisen seurauksena ja kulkureitti pohjoiseen katkeaa. Myös itään suuntautuvaa kulkureittiä reunustava puustoinen vyöhyke joudutaan poistamaan, koska puustoinen vyöhyke on hyvin kapea, ja kärsii reunavaikutuksesta sekä altistuu tuulille, ja käy siten myös vaaralliseksi. Tämän seurauksena puustoinen reuna, jota lepakot ovat käyttäneet kulkureittinään, tuhoutuu ja kulkureitti katkeaa. Kulkureittien katkeaminen ja lepakoiden elintilan pieneneminen eristää lepakkopönttöjen alueen eivätkä lepakot pysty käyttämään pönttöjä lepo- tai lisääntymispaikkoina. Lepakoiden kulkureitit itään ja pohjoiseen voidaan varmistaa säilyttämällä puustoinen, riittävän väljä, mutta järeää metsää kasvava yhteys pöntöiltä itään ja pohjoiseen. Tällainen yhteys voidaan muodostaa säilyttämällä riittävän leveä, - m levyinen metsäkaistale suojavyöhykkeenä pohjoiseen ja itään suuntautuville lentoreiteille siten, että metsän reuna säilyy yhtenäisenä. Tätä ei kaavan laadinnassa ole otettu huomioon ja luonnosta onkin tarkistettava tältä osin muuttamalla rakennettavien alueiden rajauksia. Koirapuiston osittainen sijoittuminen kuusimetsään, jossa lepakkopöntöt sijaitsevat aiheuttaa riskin huonokuntoisen kuusimetsän säilymiselle. Jo lepakkoselvityksessä on todettu, että puusto ei saa enää nykyisestään harventua. On kuitenkin todennäköistä, että puusto ei tule säilymään edes nykyisen kaltaisena koirapuiston aitaamisen, meluesteen ja muiden rakenteiden rakentamisen sekä maaston ja juuriston kulumisen aiheuttaman rasituksen vuoksi. Päinvastoin puuston poistotarvetta saattaa tulla käyttäjien toiveina. Pitkäaikaisemman lepakkoseurannan perusteella voidaan arvioida, että lepakoiden elinolosuhteet alueella ovat heikentyneet ihmistoiminnan vaikutuksesta. Esitetyt kaavaluonnosvaihtoehdot vahvistavat tätä epäsuotuisaa kehitystä ja näyttää siltä, että asemakaavan toteututtamisen seurauksena lepakoilla ei enää ole alueella niille sopivia elinolosuhteita. Ympäristönsuojeluyksikön näkemyksen mukaan lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikan (nykyisin levähdyspaikan) sekä siirtymäreittien olosuhteita ei saa heikentää ja erityisesti koirapuiston alueen metsää on tarpeen tehdä täydennysistutuksia kuten asemakaavamerkintä slep- osoittaa. Siirtymäreitit on syytä esittää kaavakartalla puuston hoidolle ja kehittämiselle annettavien tavoitteiden määrittämiseksi. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE B () ()

16 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () Liito-oravat Liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkojen heikentäminen ja hävittäminen on kielletty EU:n luontodirektiivin ja luonnonsuojelulain mukaisesti. Lisäksi direktiivin yleisenä tavoitteena on lajin suotuisan suojelutason säilyttäminen. Liito-oravan suojelutaso on arvioitu Suomessa epäsuotuisaksi ja riittämättömäksi sekä uhanalaisuusarvioinnissa laji on luokiteltu vaarantuneeksi. Liito-oravaselvityksessä on todettu liito-oravan elinympäristön sijaitsevan peltoalueen keskellä olevassa saarekkeessa ja se on osoitettu merkinnällä sl-. Alueen merkinnäksi on syytä muuttaa sl-, mikä vastaa paremmin sen ominaisuuksia. Liito-oravalle soveltuvan elinympäristön lisäksi on turvattava elinympäristöjen väliset yhteydet suunnitelma-alueen sisällä sekä yhteyksien jatkuvuus alueen ulkopuolelle. Selvityksessä todetut liito-oravalle sopivat siirtymäreitit on syytä merkitä kaavakartalle puuston hoidolle ja kehittämiselle annettavien tavoitteiden määrittämiseksi merkinnällä sl-. Ekologiset yhteydet Pysäköintialueen katkaisema itä-länsisuuntainen ekologinen yhteys kaavaalueen eteläreunassa on jätetty vaille toteutumismahdollisuuksia. Yhteyden tarpeen arviointi on tehtävä uudelleen ja sen perusteella harkittava yhteyden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Vesiensuojelu ja hulevesijärjestelyt Asemakaavan selostusosassa todetaan Vuoreksen rakentamisen haitalliset vaikutukset Virolaisen veden laatuun. Lisäksi todetaan Virolaisen veden olevan laadultaan hyvää (KVVY), mikä on virheellinen tieto ja syytä korjata. Vedenlaaturaporttien mukaan (KVVY) Virolaisen veden laatu on vielä vuonna ollut melko hyvä, vv. - hyvä/tyydyttävä ja tyydyttävä vuodesta alkaen. Laatua heikentäviä tekijöitä ovat olleet kohonnut ravinnetaso, happitalouden häiriöt ja sähkönjohtavuuden nousu nelinkertaiseksi muutaman viime vuoden aikana. Vaikutustenarviointia on tarpeen täydentää arvioimalla syitä Virolaisen veden laadun heikkenemiseen sekä toimenpiteitä haittojen lieventämiseksi. Kaavaluonnoksen yleismääräyksessä asetetaan laatuvaatimus rakentamisessa käytettävälle kiviainekselle. Selostusosassa on syytä kuvata kiviaineksen aiheuttamaa vesien pilaantumisriskiä rakentamisen yhteydessä, kiviainekselle annettavia laatuvaatimuksia ja täsmentää yleismääräyksen sisältöä koskemaan kiviaineksen laadunvarmistusta. Hulevesikosteikon viereen on suunnitteilla koirapuisto. Koirapuistojen on todettu aiheuttavan kuormitusta pienvesiin, mistä on osoituksena kaupunkiojissa havaitut korkeat ulosteperäisten bakteerien määrät erityisesti runsaiden sateiden aikana. Lisäksi ulosteet sisältävät runsaasti ravinteita, typpeä ja fosforia, mikä rehevöittää purkuvesistöjä. Koirapuiston sijoittaminen hulevesialtaan/uoman välittömään läheisyyteen aiheuttaa pistemäistä vesistökuormitusta ravinne- ja bakteeripitoisuuden noustessa. Näin ollen koirapuisto tulisi sijoittaa etäämmälle hulevesialtaista ja -uomista. Tämä on erityisen tärkeää Isokuusen alueella, missä vastaanottavien vesistöjen rehevyystaso on muutoinkin kääntynyt nousuun. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE B () ()

17 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () Melu Meluselvityksen mukaan Vuoreksen puistokadulta kantautuu melua enimmillään db LA eq. Melumääräyksiä on syytä tarkentaa siten, että parvekkeet lasitetaan seinustoilla, joilla melu ylittää db LA eq. Samoin seinän ääneneristävyysvaatimus on ulotettava osalle rakennusten päätyjä. Asunnot on suunniteltava siten, että asunnot avautuvat myös hiljaiselle puolelle, jossa ulkomelu alittaa db LA eq. Meluselvityksessä ei ole otettu huomioon raitiovaunun liikennöinnin aiheuttamaa melua. Koirapuiston sijoittuminen kaavaluonnoksessa esitetyllä tavalla lähelle asutusta saattaa aiheuttaa häiriötä, haittaa asumisviihtyvyydelle sekä valituksia. Meluhaittojen ennakointi koirapuiston sijoituspaikkaa valittaessa on tarpeen, samoin uuden sijoituspaikan tutkiminen. Vaihtoehtojen vertailua Ympäristövaikutusten kannalta vaihtoehdot poikkeavat vain vähän toisistaan. VE levittäytyy jonkin verran laajemmalle alueelle kuin VE. Tämän seurauksena suojeltu jalopuumetsikkö saa VE:ssa enemmän puskuria ympärilleen ja peltoalueen pohjoista metsänreunaa jää jäljelle jonkin verran, joskin liian vähän. Pasi Halme Vs. ympäristönsuojelupäällikkö Valmistelija Marjatta Salovaara, Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio TAMPERE B () ()

18 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ KAUPUNKIMITTAUSYKSIKÖN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN LUON- NOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan Lausunto liitteenä mennessä. Koska vaihtoehdon katuaukioiden nimet puuttuvat (vai puuttuvatko?), osoitteiden osalta ei voi varmasti sanoa, onko huomautettavaa vai ei. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

19

20

21

22

23

24 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ KIINTEISTÖTOIMI / LAUSUNTOPYYNTÖ Maankäytön suunnittelu pyytää lausuntoanne asemakaavan luonnosvaihtoehdoista: : VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Asiaa hoitaa: Minna Kiviluoto, puh. Palautus.. mennessä. Mahdolliset kommentit: Ei huomauttamista Ei huomauttamista asemakaavalliseen puoleen.. Heli Toukoniemi päiväys lausunnon antajan nimi Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on sovittava erikseen suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. HUOM. Lomake palautetaan osoitteella kakemasu@tampere.fi Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

25 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ HYVINVOINTIPALVELUT / LIIKUNTAPALVELUT LAUSUNTO ASE- MAKAAVAN LUONNOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: mennessä... Lasse Viheriäranta Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan kakemasu@tampere.fi Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

26 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ PIRKANMAAN PELASTUSLAITOKSEN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN LUONNOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: mennessä... Pekka Mutikainen Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

27 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ TAMPEREEN SÄHKÖVERKKO OY:N LAUSUNTO ASEMAKAAVAN LUONNOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti:.. Kari Tappura Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan Lausunto liitteenä mennessä. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

28

29 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu LAUSUNTO ASEMAKAAVALUONNOSVAIHTOEHDOISTA VUORES, ISOKUUSI, KAAVA NRO Yleistä Esitettävät asemakaavaluonnokset perustuvat aiemmin laadittuun Isokuusen yleissuunnitelmaan. Yleissuunnitelmaan nähden asemakaavaluonnoksiin on tehty tarkennuksia, joiden seurauksena alueella olevia arvokkaita luontokohteita voidaan säilyttää. Ympäristövaikutuksiltaan keskeisiksi kysymyksiksi nousevat luontoarvot, hulevesien käsittely, koirapuiston sijainti, vesistövaikutukset sekä liikenteen aiheuttama melu. Kaakkoisin osa asemakaava-alueesta on osayleiskaavassa vahvistamatonta aluetta. Luontoarvot ja lajisuojelu Jalopuulehdot Asemakaava-alueella ja sen lähiympäristössä kasvaa runsaasti metsälehmuksia. Kaava-alueen luoteispuolen hakkuiden yhteydessä on kaadettu lukuisia jalopuita, jotka nyt versoavat pensasmaisina. Asemakaavaalueella sijaitseva lehmusmetsikkö täyttää luonnonsuojelulain luontotyypin kriteerit. Metsikkö on osoitettu merkinnällä s-. Metsikön tarkempaa sijaintia korttelialueeseen nähden ei voida määrittää kaava-aineiston perusteella, mutta puiden säilymisen turvaamiseksi on niiden ympärille jätettävä riittävä, vähintään metrin suojavyöhyke. VE :n mukainen s- -alueen rajaaminen kiinni tontin rajaan ole toteuttamiskelpoinen. Tonttien rajaa suhteessa lehmusten sijaintiin on tarpeen tarkistaa siten, että asuinkorttelin ja suojelualueen välillä on riittävä suojaetäisyys. Lepakot Kaikkien Suomessa tavattujen lepakkolajien lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on luontodirektiivin ja luonnonsuojelulain mukaan kiellettyä. Myös lepakoille tärkeät ruokailualueet ja siirtymäreitit on pyrittävä säästämään Suomen ratifioiman EUROBATS-sopimuksen mukaisesti. Asemakaava-alueella sijaitseviin puihin on kiinnitetty pönttöjä lepakoita varten korvaamaan alueella ollutta ja jo aiemmin tuhoutunutta Pirttisuon rakennusta. Rakennus oli lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikka. Alueella on myös tehty lepakkoseurantaa useamman vuoden ajan lepakoiden määrän, lajiston ja siirtymäreittien selvittämiseksi. Lepakkoselvityksen mukaan lepakkopönttöjen alue arvioidaan kuuluvan luokkaan I. Luokan I aluetta suojaa luonnonsuojelulaki eikä aluetta saa siten hävittää tai heikentää. Alueella jo toteutetun rakentamisen ja metsän- Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE B () ()

30 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () käsittelyn vuoksi on puusto käynyt harvaksi ja saattanut vaikuttaa lepakoiden käyttäytymiseen alueella. Lepakkoselvityksen mukaan on tärkeää, että lepakkopönttöjen alueelta maisemaa ei avattaisi enää enempää ja että suojaisuutta voidaan parantaa uusilla istutuksilla Tärkeimmät lepakoiden saalistusalueet ja siirtymäreitit kuuluvat selvityksen mukaan luokkaan II. Selvityksen mukaan siirtymäreitit kulkevat pöntöiltä pohjoiseen sekä metsäistä pellon reunaa itään. Lepakot saalistivat myös pellonlaidalla. On myös mahdollista, että tällä alueella sijaitsee päiväpiilopaikkoja. Lepakkoselvityksessä luokan III- alueeksi merkittiin muu lepakoiden käyttämä alue, jossa havaittiin satunnaisesti lepakoita, mutta selvää siirtymäreittiä tai saalistusaluetta ei havaittu. Lisäksi todettiin, että lepakoiden käyttämät alueet jatkuvat todennäköisesti pitkällekin selvitysalueen ulkopuolelle. Asemakaavaluonnosvaihtoehdoissa lepakoiden käyttämät alueet pienentyvät rakentamisen seurauksena ja kulkureitti pohjoiseen katkeaa. Myös itään suuntautuvaa kulkureittiä reunustava puustoinen vyöhyke joudutaan poistamaan, koska puustoinen vyöhyke on hyvin kapea, ja kärsii reunavaikutuksesta sekä altistuu tuulille, ja käy siten myös vaaralliseksi. Tämän seurauksena puustoinen reuna, jota lepakot ovat käyttäneet kulkureittinään, tuhoutuu ja kulkureitti katkeaa. Kulkureittien katkeaminen ja lepakoiden elintilan pieneneminen eristää lepakkopönttöjen alueen eivätkä lepakot pysty käyttämään pönttöjä lepo- tai lisääntymispaikkoina. Lepakoiden kulkureitit itään ja pohjoiseen voidaan varmistaa säilyttämällä puustoinen, riittävän väljä, mutta järeää metsää kasvava yhteys pöntöiltä itään ja pohjoiseen. Tällainen yhteys voidaan muodostaa säilyttämällä riittävän leveä, - m levyinen metsäkaistale suojavyöhykkeenä pohjoiseen ja itään suuntautuville lentoreiteille siten, että metsän reuna säilyy yhtenäisenä. Tätä ei kaavan laadinnassa ole otettu huomioon ja luonnosta onkin tarkistettava tältä osin muuttamalla rakennettavien alueiden rajauksia. Koirapuiston osittainen sijoittuminen kuusimetsään, jossa lepakkopöntöt sijaitsevat aiheuttaa riskin huonokuntoisen kuusimetsän säilymiselle. Jo lepakkoselvityksessä on todettu, että puusto ei saa enää nykyisestään harventua. On kuitenkin todennäköistä, että puusto ei tule säilymään edes nykyisen kaltaisena koirapuiston aitaamisen, meluesteen ja muiden rakenteiden rakentamisen sekä maaston ja juuriston kulumisen aiheuttaman rasituksen vuoksi. Päinvastoin puuston poistotarvetta saattaa tulla käyttäjien toiveina. Pitkäaikaisemman lepakkoseurannan perusteella voidaan arvioida, että lepakoiden elinolosuhteet alueella ovat heikentyneet ihmistoiminnan vaikutuksesta. Esitetyt kaavaluonnosvaihtoehdot vahvistavat tätä epäsuotuisaa kehitystä ja näyttää siltä, että asemakaavan toteututtamisen seurauksena lepakoilla ei enää ole alueella niille sopivia elinolosuhteita. Ympäristönsuojeluyksikön näkemyksen mukaan lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikan (nykyisin levähdyspaikan) sekä siirtymäreittien olosuhteita ei saa heikentää ja erityisesti koirapuiston alueen metsää on tarpeen tehdä täydennysistutuksia kuten asemakaavamerkintä slep- osoittaa. Siirtymäreitit on syytä esittää kaavakartalla puuston hoidolle ja kehittämiselle annettavien tavoitteiden määrittämiseksi. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE B () ()

31 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () Liito-oravat Liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkojen heikentäminen ja hävittäminen on kielletty EU:n luontodirektiivin ja luonnonsuojelulain mukaisesti. Lisäksi direktiivin yleisenä tavoitteena on lajin suotuisan suojelutason säilyttäminen. Liito-oravan suojelutaso on arvioitu Suomessa epäsuotuisaksi ja riittämättömäksi sekä uhanalaisuusarvioinnissa laji on luokiteltu vaarantuneeksi. Liito-oravaselvityksessä on todettu liito-oravan elinympäristön sijaitsevan peltoalueen keskellä olevassa saarekkeessa ja se on osoitettu merkinnällä sl-. Alueen merkinnäksi on syytä muuttaa sl-, mikä vastaa paremmin sen ominaisuuksia. Liito-oravalle soveltuvan elinympäristön lisäksi on turvattava elinympäristöjen väliset yhteydet suunnitelma-alueen sisällä sekä yhteyksien jatkuvuus alueen ulkopuolelle. Selvityksessä todetut liito-oravalle sopivat siirtymäreitit on syytä merkitä kaavakartalle puuston hoidolle ja kehittämiselle annettavien tavoitteiden määrittämiseksi merkinnällä sl-. Ekologiset yhteydet Pysäköintialueen katkaisema itä-länsisuuntainen ekologinen yhteys kaavaalueen eteläreunassa on jätetty vaille toteutumismahdollisuuksia. Yhteyden tarpeen arviointi on tehtävä uudelleen ja sen perusteella harkittava yhteyden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Vesiensuojelu ja hulevesijärjestelyt Asemakaavan selostusosassa todetaan Vuoreksen rakentamisen haitalliset vaikutukset Virolaisen veden laatuun. Lisäksi todetaan Virolaisen veden olevan laadultaan hyvää (KVVY), mikä on virheellinen tieto ja syytä korjata. Vedenlaaturaporttien mukaan (KVVY) Virolaisen veden laatu on vielä vuonna ollut melko hyvä, vv. - hyvä/tyydyttävä ja tyydyttävä vuodesta alkaen. Laatua heikentäviä tekijöitä ovat olleet kohonnut ravinnetaso, happitalouden häiriöt ja sähkönjohtavuuden nousu nelinkertaiseksi muutaman viime vuoden aikana. Vaikutustenarviointia on tarpeen täydentää arvioimalla syitä Virolaisen veden laadun heikkenemiseen sekä toimenpiteitä haittojen lieventämiseksi. Kaavaluonnoksen yleismääräyksessä asetetaan laatuvaatimus rakentamisessa käytettävälle kiviainekselle. Selostusosassa on syytä kuvata kiviaineksen aiheuttamaa vesien pilaantumisriskiä rakentamisen yhteydessä, kiviainekselle annettavia laatuvaatimuksia ja täsmentää yleismääräyksen sisältöä koskemaan kiviaineksen laadunvarmistusta. Hulevesikosteikon viereen on suunnitteilla koirapuisto. Koirapuistojen on todettu aiheuttavan kuormitusta pienvesiin, mistä on osoituksena kaupunkiojissa havaitut korkeat ulosteperäisten bakteerien määrät erityisesti runsaiden sateiden aikana. Lisäksi ulosteet sisältävät runsaasti ravinteita, typpeä ja fosforia, mikä rehevöittää purkuvesistöjä. Koirapuiston sijoittaminen hulevesialtaan/uoman välittömään läheisyyteen aiheuttaa pistemäistä vesistökuormitusta ravinne- ja bakteeripitoisuuden noustessa. Näin ollen koirapuisto tulisi sijoittaa etäämmälle hulevesialtaista ja -uomista. Tämä on erityisen tärkeää Isokuusen alueella, missä vastaanottavien vesistöjen rehevyystaso on muutoinkin kääntynyt nousuun. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE B () ()

32 Kaupunkiympäristön kehittäminen.. Ympäristönsuojelu () Melu Meluselvityksen mukaan Vuoreksen puistokadulta kantautuu melua enimmillään db LA eq. Melumääräyksiä on syytä tarkentaa siten, että parvekkeet lasitetaan seinustoilla, joilla melu ylittää db LA eq. Samoin seinän ääneneristävyysvaatimus on ulotettava osalle rakennusten päätyjä. Asunnot on suunniteltava siten, että asunnot avautuvat myös hiljaiselle puolelle, jossa ulkomelu alittaa db LA eq. Meluselvityksessä ei ole otettu huomioon raitiovaunun liikennöinnin aiheuttamaa melua. Koirapuiston sijoittuminen kaavaluonnoksessa esitetyllä tavalla lähelle asutusta saattaa aiheuttaa häiriötä, haittaa asumisviihtyvyydelle sekä valituksia. Meluhaittojen ennakointi koirapuiston sijoituspaikkaa valittaessa on tarpeen, samoin uuden sijoituspaikan tutkiminen. Vaihtoehtojen vertailua Ympäristövaikutusten kannalta vaihtoehdot poikkeavat vain vähän toisistaan. VE levittäytyy jonkin verran laajemmalle alueelle kuin VE. Tämän seurauksena suojeltu jalopuumetsikkö saa VE:ssa enemmän puskuria ympärilleen ja peltoalueen pohjoista metsänreunaa jää jäljelle jonkin verran, joskin liian vähän. Pasi Halme Vs. ympäristönsuojelupäällikkö Valmistelija Marjatta Salovaara, Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio TAMPERE B () ()

33 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ KAUPUNKIMITTAUSYKSIKÖN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN LUON- NOSVAIHTOEHDOISTA Kartta no Päiväys.. Kaavan laatija: Sijainti: Minna Kiviluoto, puh. VUORES ISOKUUSI II, Isokuusen itäinen asuinalue, Aurinkorinne Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan Lausunto liitteenä mennessä. Koska vaihtoehdon katuaukioiden nimet puuttuvat (vai puuttuvatko?), osoitteiden osalta ei voi varmasti sanoa, onko huomautettavaa vai ei. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

34

35

36

37

Kaava 8524 Ikuri. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Kaava 8524 Ikuri. OAS ja luonnos vaiheen palautteet Kaava Ikuri OAS ja luonnos vaiheen palautteet PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: / Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, IKURI/IKURINKAARI,

Lisätiedot

Kaava 8497 Haukiluoma. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Kaava 8497 Haukiluoma. OAS ja luonnos vaiheen palautteet Kaava Haukiluoma OAS ja luonnos vaiheen palautteet PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, HAUKILUOMA,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453.

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453. TAMPEREEN KAUPUNKI.. Pappila--, katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu, TOAS. Asemakaava nro. Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Aloitusvaiheen nähtävilläoloaikana... saadut mielipiteet ja lausunnot

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015

TAMPEREEN KAUPUNKI TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015 TAMPEREEN KAUPUNKI 4.12.2016 TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015 PALAUTEKOOSTE Valmisteluaineiston nähtävilläoloaikana 26.11. 17.12.2015

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI 23.10.2015

TAMPEREEN KAUPUNKI 23.10.2015 TAMPEREEN KAUPUNKI.. XI (KYTTÄLÄ), HÄMEENKATU a, TONTIN MUODOSTAMINEN RAVINTOLAKIINTEISTÖLLE. Asemakaava nro Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Luonnoksesta nähtävilläoloaikana.... saadut lausunnot

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI KALEVANRINTEEN ASUINALUEEN LÄNSIOSA KALEVANRINNE XIX TONTIT , 37, 38, 39, 40 ja 41 SEKÄ KATUALUETTA.

TAMPEREEN KAUPUNKI KALEVANRINTEEN ASUINALUEEN LÄNSIOSA KALEVANRINNE XIX TONTIT , 37, 38, 39, 40 ja 41 SEKÄ KATUALUETTA. TAMPEREEN KAUPUNKI.. KALEVANRINTEEN ASUINALUEEN LÄNSIOSA KALEVANRINNE XIX TONTIT -,,,, ja SEKÄ KATUALUETTA. Asemakaava nro Diaarinumero: TRE:/../ PALAUTEKOOSTE Asemakaavaluonnoksesta nähtävilläoloaikana....

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 4.9.2015 NALKALA (III), KAAKINMAA (VI), RATINA (XIII), ETELÄPUISTO JA LÄHIYMPÄRISTÖ Asemakaava nro 8581 Diaarinumero: TRE: 714/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI LAPINNIEMI JA PETSAMO. KOUKKUNIEMEN JA RAUHANIEMEN ALUEET. Asemakaava nro 8568 Diaarinumero: TRE: 5594/10.02.

TAMPEREEN KAUPUNKI LAPINNIEMI JA PETSAMO. KOUKKUNIEMEN JA RAUHANIEMEN ALUEET. Asemakaava nro 8568 Diaarinumero: TRE: 5594/10.02. TAMPEREEN KAUPUNKI 17.11.2015 LAPINNIEMI JA PETSAMO. KOUKKUNIEMEN JA RAUHANIEMEN ALUEET. Asemakaava nro 8568 Diaarinumero: TRE: 5594/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI RISTINARKKU(015) , katualuetta, Veijanmäenkatu 4 Asemakaava nro 8510 Diaarinumero: TRE: 4916/10.02.

TAMPEREEN KAUPUNKI RISTINARKKU(015) , katualuetta, Veijanmäenkatu 4 Asemakaava nro 8510 Diaarinumero: TRE: 4916/10.02. TAMPEREEN KAUPUNKI 24.10.2016 RISTINARKKU(015) - 5027-23, katualuetta, Veijanmäenkatu 4 Asemakaava nro 8510 Diaarinumero: TRE: 4916/10.02.01/2013 PALAUTEKOOSTE OAS sekä valmisteluvaiheen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Kooste aloitusvaiheen lausunnoista ja mielipiteistä 7.5.2015 DIAR: 138/2015 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläoloaikana saadut kommentit (yhteensä 3 kpl) ja mielipiteet (yhteensä 3 kpl).

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläoloaikana saadut kommentit (yhteensä 3 kpl) ja mielipiteet (yhteensä 3 kpl). TAMPEREEN KAUPUNKI 15.8.2016 XII (KYTTÄLÄ), TUOMIOKIRKONKATU 38, OTAVALANKATU 8, ASEMAKAAVAN AJANTASAISTAMINEN JA TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8564. Diaarinumero: TRE: 5809/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI tark

TAMPEREEN KAUPUNKI tark TAMPEREEN KAUPUNKI 30.05.2016 tark.3.10.2016 VUORES, ISOKUUSI III, POHJOISOSAN ASUINKORTTELIT Asemakaava nro 8639 Diaarinumero: TRE: 2398/10.02.01/2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

As Oy Pirkkalan Loukonsäpin tontin liito-oravaselvitys

As Oy Pirkkalan Loukonsäpin tontin liito-oravaselvitys As Oy Pirkkalan Loukonsäpin tontin liito-oravaselvitys Pirkkala Heikki Holmén 23.3.2017 23.3.2017 1 (7) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 AINEISTO JA MENETELMÄT... 2 2.1 Lähtöaineisto ja aiemmat selvitykset...

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 23.1.2017 NIEMENRANTA III, ENTISEN TEOLLISUUSALUEEN MUUTTAMINEN ASUNTOALUEEKSI Asemakaava nro 8496 Diaarinumero: TRE: 3252 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointivaiheen

Lisätiedot

PALAUTEKOOSTE. AAKKULA, MESSUKYLÄNKATU TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8619 Diaarinumero: TRE: 7750/ /2015

PALAUTEKOOSTE. AAKKULA, MESSUKYLÄNKATU TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8619 Diaarinumero: TRE: 7750/ /2015 TAMPEREEN KAUPUNKI 26.4.2016 AAKKULA, MESSUKYLÄNKATU 30-32. TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8619 Diaarinumero: TRE: 7750/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointivaiheen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 3.1.2017 MULTISILTA, PERKKOONKATU 1. TONTIN KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTTAMINEN. Asemakaava nro 8629 Diaarinumero: TRE: 6642/10.02.01/2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI 23.10.2015. XVI (TAMMELA), ILMARINKATU 22, TAMMELAN STADIONIN KEHITTÄMINEN Asemakaava nro 8570 Diaarinumero: TRE: 240/10.02.

TAMPEREEN KAUPUNKI 23.10.2015. XVI (TAMMELA), ILMARINKATU 22, TAMMELAN STADIONIN KEHITTÄMINEN Asemakaava nro 8570 Diaarinumero: TRE: 240/10.02. TAMPEREEN KAUPUNKI.. XVI (TAMMELA), ILMARINKATU, TAMMELAN STADIONIN KEHITTÄMINEN Asemakaava nro Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Luonnoksesta nähtävilläoloaikana.... saadut lausunnot (yhteensä kpl)

Lisätiedot

LINNAIMAAN LIITO-ORA- VASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY

LINNAIMAAN LIITO-ORA- VASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY Vastaanottaja LIDL Suomi KY Antti-Ville Haapanen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 05/2018 LINNAIMAAN LIITO-ORA- VASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY LINNAIMAAN LIITO-ORAVASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

XVI (TAMMELA), ILMARINKATU 22, TAMMELAN STADIONIN KEHITTÄMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8570 ALKUPERÄISET PALAUTTEET

XVI (TAMMELA), ILMARINKATU 22, TAMMELAN STADIONIN KEHITTÄMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8570 ALKUPERÄISET PALAUTTEET XVI (TAMMELA), ILMARINKATU 22, TAMMELAN STADIONIN KEHITTÄMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8570 ALKUPERÄISET PALAUTTEET 9.11.2015 1 ALOITUSVAIHEEN PALAUTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 22.1. 12.2.2015

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.8.018 - Vastineraportti Tiivistelmä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Lehtonen Sirpa Maarit Lähettäjä: Åkerman Maria Lähetetty: 22. toukokuuta 2015 12:32 Vastaanottaja: Kakemasu Aihe: OAS kommentit 8558, 8581, 8579, 8561 8558: Katualueen suunnittelussa tulee ottaa huomioon

Lisätiedot

Lepakkokartoitusohjeet

Lepakkokartoitusohjeet Lepakkokartoitusohjeet avuksi tilaajalle ja kartoittajalle Lepakkoseminaari 19.3.2011 Markku Lappalainen Lepakkokartoitusohjeet Miksi lepakot tulee kartoittaa? Tarve ohjeelle ja hyville käytännöille SLTY:n

Lisätiedot

TAMPERE 1 (1) Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu Yleiskaavoitus

TAMPERE 1 (1) Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu Yleiskaavoitus TAMPERE 1 (1) Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu Yleiskaavoitus 18.3.2015 Kaupunkiympäristön kehittäminen TRE: 829/10.02.01/2013 Maankäytön suunnittelu Asemakaavoitus Viite: Lausuntopyyntönne

Lisätiedot

Luontoselvitykset ja lainsäädäntö

Luontoselvitykset ja lainsäädäntö Luontoselvitykset ja lainsäädäntö Helsinki 16.12.2016 Ympäristölakimies Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto ry Luontoselvitysten merkitys Hyvällä taustoituksella ja suunnittelulla voidaan säilyttää

Lisätiedot

Ekologinen kompensaatio ja liito-oravan suotuisa suojelun taso. Espoo Nina Nygren, Tampereen yliopisto

Ekologinen kompensaatio ja liito-oravan suotuisa suojelun taso. Espoo Nina Nygren, Tampereen yliopisto Ekologinen kompensaatio ja liito-oravan suotuisa suojelun taso Espoo 11.4.2013 Nina Nygren, Tampereen yliopisto Luontodirektiivin tavoitteet Tavoite: edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä suojelemalla

Lisätiedot

M U L T I S I L T A. Lyhyt selvitys Multisillan täydennysalueen luontoarvoista kaavoituksen aloitusta varten

M U L T I S I L T A. Lyhyt selvitys Multisillan täydennysalueen luontoarvoista kaavoituksen aloitusta varten Multisillan koulun alue kaava 8647 M U L T I S I L T A Perkkoonpuisto Kenkä Matin tontti kaava 8629 Lyhyt selvitys Multisillan täydennysalueen luontoarvoista kaavoituksen aloitusta varten 30.11.2016 Liittyy

Lisätiedot

Tampereen Pohtolan Pohtosillankuja 6:n. kaavoitus- ja rakennussuunnitelma

Tampereen Pohtolan Pohtosillankuja 6:n. kaavoitus- ja rakennussuunnitelma 1 Tampereen Pohtolan Pohtosillankuja 6:n kaavoitus- ja rakennussuunnitelma Lepakkoselvitys 2013 Pekka Rintamäki 2013 2 1. Johdanto Lepakot ovat pitkäikäisiä (jopa yli 30 vuotta) nisäkkäitä ja Suomessa

Lisätiedot

SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS

SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 1.4.2014 Sipoon Nevas Gårdin luontoselvityksen täydennys. SIPOON NEVAS GÅRDIN LUONTOSELVITYKSEN TÄYDENNYS 1 JOHDANTO Sipoon

Lisätiedot

LIITO-ORAVASELVITYS 16X KALAJOEN KAUPUNKI. Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys

LIITO-ORAVASELVITYS 16X KALAJOEN KAUPUNKI. Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys LIITO-ORAVASELVITYS 23.6.2015 KALAJOEN KAUPUNKI Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 LIITO-ORAVASELVITYS 2 3 TULOKSET 3 4 JOHTOPÄÄTÖKSET 4 5 VIITTEET 5 Kannen

Lisätiedot

s~~~ fraur~h- Hannele Kuitunen

s~~~ fraur~h- Hannele Kuitunen P IRKANMAAN M AAKUNTAMUSEO 21.1.2015 DIAR: 500/2014 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL487 33101 TAMPERE Lausuntopyyntönne 17.12.2015 PISPALAN VALTA TIE 74-78,

Lisätiedot

Ajankohtaista luonnonsuojelussa

Ajankohtaista luonnonsuojelussa Ajankohtaista luonnonsuojelussa Kaavoituksen ajankohtaispäivä Ruissalo 6.6.2013 Luonnonsuojeluyksikkö, ylitarkastaja Leena Lehtomaa Luontoarvot ja luonnon monimuotoisuus Luonnon monimuotoisuuden vähenemisellä

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 20.12.2016 PYYNIKKI, PYHÄRANTA, KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS JA ASEMAKAAVAN AJANTASAISTAMINEN. Asemakaava nro 8561 Diaarinumero: TRE: 4086/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE Ehdotuksen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I-VAIHE, KAAVAT 8526 JA 8267 ASEMAKAAVAEHDOTUKSISTA NRO 8256 JA 8257 SAADUT LAUSUNNOT

ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I-VAIHE, KAAVAT 8526 JA 8267 ASEMAKAAVAEHDOTUKSISTA NRO 8256 JA 8257 SAADUT LAUSUNNOT ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I-VAIHE, KAAVAT 8526 JA 8267 ASEMAKAAVAEHDOTUKSISTA NRO 8256 JA 8257 SAADUT LAUSUNNOT 23.11.2015 Sisällys: Osa 1: Nähtävilläoloaikana 21.5.-26.6.2015

Lisätiedot

LAAJAMETSÄN SUURTEOLLISUUSALUEEN LIITO-ORAVA- JA VIITASAMMAKKOESIINTYMÄ

LAAJAMETSÄN SUURTEOLLISUUSALUEEN LIITO-ORAVA- JA VIITASAMMAKKOESIINTYMÄ Vaasan kaupunki, kaavoitus LAAJAMETSÄN SUURTEOLLISUUSALUEEN LIITO-ORAVA- JA VIITASAMMAKKOESIINTYMÄ TILANNE 18.6.2018 1. YLEISTÄ Vaasan Laajametsän suurteollisuualueen yleis- ja asemakaava-alueille on tehty

Lisätiedot

Vastine asemakaavaluonnoksesta jätettyihin mielipiteisiin ja lausuntoihin. 1. Jere Nieminen, Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry 14.2.

Vastine asemakaavaluonnoksesta jätettyihin mielipiteisiin ja lausuntoihin. 1. Jere Nieminen, Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry 14.2. LAHDESJÄRVI-- JA, AUTOMIEHENKATU JA. LIIKETONTIN KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTTAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN TARKISTAMINEN (IKEA JA IKANO). KAAVA NRO. Vastine asemakaavaluonnoksesta jätettyihin mielipiteisiin ja

Lisätiedot

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.3.2013 VUORES, ISOKUUSI, SÄRKIJÄRVEN RANTA-ALUE. KAAVA NRO 8502. Kaava-alue vaikutusalueineen. Ilmakuva kaava-alueesta 2012 BLOM. Kopiointi kielletty.

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.06.2011. LIELAHTI-2500-11, SELLUKATU 20, TEOLLISUUS- JA VARASTORAKENNUSTEN TONTIN KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTTAMINEN LIIKE- JA VARASTOTILOJEN

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 17.1.2017 MULTISILLAN KOULUN ALUE YMPÄRISTÖINEEN: UUSI ASUINKORTTELI JA PÄIVÄKOTI. Asemakaava nro 8647. Diaarinumero: TRE: 6202/10.02.01/2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus

Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus 24.5.2012 Helsingin kaupunki, kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki Ympäristökeskuksen kannanotto Munkkiniemen tontin 30008/22,

Lisätiedot

Kankaan alueen ja Ailakinkadun välisen metsikön liito-oravaselvitys 2014

Kankaan alueen ja Ailakinkadun välisen metsikön liito-oravaselvitys 2014 Kankaan alueen ja Ailakinkadun välisen metsikön liito-oravaselvitys 2014 11.4.2014 Johdanto Vuoden 2013 selvityksessä alueella todettiin ilmeinen naaraan esiintymispaikka. Koska metsäkuviolla on aloitettava

Lisätiedot

ARVIO ALUEEN SOVELTUVUU- DESTA LEPAKOILLE JA VII- TASAMMAKOLLE SEKÄ LIITO- ORAVASELVITYKSEN TÄYDENNYS HEIKKILÄNKATU 14, LINNAIN- MAA TAMPERE

ARVIO ALUEEN SOVELTUVUU- DESTA LEPAKOILLE JA VII- TASAMMAKOLLE SEKÄ LIITO- ORAVASELVITYKSEN TÄYDENNYS HEIKKILÄNKATU 14, LINNAIN- MAA TAMPERE Vastaanottaja LIDL Suomi KY Antti-Ville Haapanen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 09/2018 ARVIO ALUEEN SOVELTUVUU- DESTA LEPAKOILLE JA VII- TASAMMAKOLLE SEKÄ LIITO- ORAVASELVITYKSEN TÄYDENNYS HEIKKILÄNKATU

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 15.11.2016 Tampella (IX), Kelloportinkatu 1, puisto- ja vesialuetta, Työnpuisto ja Vapriikinraitti, käyttötarkoituksen ja suojelumääräyksien tarkistaminen. Kaava nro 8495. Diaarinumero:

Lisätiedot

L A H D E N K A U P U N G I N M U S E O / P ~ E N I AKUNTAMUS E 0

L A H D E N K A U P U N G I N M U S E O / P ~ E N I AKUNTAMUS E 0 LAHDEN MUSEOT Riina Puusaari Ka upunkis uunnitte lu Askonkatu 2 15100 Lahti TA Lahdessa 21.6.2017 L A H D E N K A U P U N G I N M U S E O / P ~ E N I AKUNTAMUS E 0 museonjohtaja firtio S ima na ine tutkija

Lisätiedot

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Jussi Jääoja, Tuomo Sirkiä KÄSITTELYVERSIO 10042012 18 (33) LAUSUNNOT 1. Rakennuslautakunta 16.3.2012 Dnro HAMINA: 393 /2011 22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma 9.8.2007 RAHOLA 3023 5, PUISTOALUEEN OSAN LIITTÄMINEN OSAKSI TONTTIA, TEERIVUORENKATU 8, KAAVA NRO 8171. Kaava alue ja kaavan lähivaikutusalue

Lisätiedot

Kankaan liito-oravaselvitys

Kankaan liito-oravaselvitys Kankaan liito-oravaselvitys 2017 Anni Mäkelä Jyväskylän kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö 4.7.2017 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 1.1 Liito-oravan suojelu... 3 1.2 Liito-oravan biologiaa... 3 2.

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02.

TAMPEREEN KAUPUNKI VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02. TAMPEREEN KAUPUNKI 25.10.2016 VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Valmisteluvaiheen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.8.2012 TAATALA 5315 8, EKANKULMA 2, ASEMAKAAVANMUUTOS POLTTONESTEEN JAKELUASEMAA VARTEN. KAAVA NRO 8427. Kaava-alue, lähivaikutusalue

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

Liito-oravan suojelustatus ja asema Suomen ja EU:n lainsäädännössä suhteessa kaavoitukseen

Liito-oravan suojelustatus ja asema Suomen ja EU:n lainsäädännössä suhteessa kaavoitukseen Liito-oravan suojelustatus ja asema Suomen ja EU:n lainsäädännössä suhteessa kaavoitukseen Liito-oravat kaupunkioloissa seminaari Espoossa 11.11.2014 12.11.2014 Esityksen sisältö Liito-oravaa koskevat

Lisätiedot

LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN SIPOON POHJOIS- PAIPPISTEN OSAYLEISKAAVA-ALUEELLA VUONNA 2016

LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN SIPOON POHJOIS- PAIPPISTEN OSAYLEISKAAVA-ALUEELLA VUONNA 2016 TUTKIMUSRAPORTTI LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN SIPOON POHJOIS- PAIPPISTEN OSAYLEISKAAVA-ALUEELLA VUONNA 2016 Tekijä: Rauno Yrjölä Sisällys: 1 Johdanto... 3 2 menetelmä... 3 3 Tulokset... 4 4 Yhteenveto ja

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.3.2014 LINNAINMAA-5609-12, KARKONMÄENKATU 8, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8530. Kaava-alue lähivaikutusalueineen Ilmakuva kaava-alueesta

Lisätiedot

OJ ALAN OS AYLEIS KAAV A. ALKUPERÄISET MUISTUTUKSET JA LAUSUNNOT Kaavaehdotus

OJ ALAN OS AYLEIS KAAV A. ALKUPERÄISET MUISTUTUKSET JA LAUSUNNOT Kaavaehdotus OJ ALAN OS AYLEIS KAAV A Tampereen kaupunki/ Kaupunkiympäristön kehittäminen/ Maankäytön suunnittelu ALKUPERÄISET MUISTUTUKSET JA LAUSUNNOT Kaavaehdotus 14.2.2014 24.11.2014 MUISTUTUKSET Korhonen Kai ja

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TRE1656/2012 Dno TRE1656/10.02.01/2012 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.4.2012 KÄMMENNIEMI, 8114-8 ja 9, AUNESSALMENKATU 6 JA 10, TONTTIEN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (7) KAPULI III-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (7) KAPULI III-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI III-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 188B ASEMAKAAVA-ALUE Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI

ORIMATTILAN KAUPUNKI ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA, LASTIKANRINNE, KORTTELI 36, TONTTI 1. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2017 Luonnos 13.12.2017 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo,

Lisätiedot

VT6 parantaminen välillä Hevossuo-Nappa Tiesuunnitelmaan liittyvä liitooravatarkistus

VT6 parantaminen välillä Hevossuo-Nappa Tiesuunnitelmaan liittyvä liitooravatarkistus 2016 VT6 parantaminen välillä Hevossuo-Nappa Tiesuunnitelmaan liittyvä liitooravatarkistus Petri Parkko 4.4.2016 1 1. Taustoja Kouvolan Hevossuo-Nappa välille on suunniteltu VT6 tiesuunnitelmassa rinnakkaistiejärjestelyjä.

Lisätiedot

Länsi-Palokan liito-oravaselvitysten täydennys 2014

Länsi-Palokan liito-oravaselvitysten täydennys 2014 Länsi-Palokan liito-oravaselvitysten täydennys 2014 Timo Pylvänäinen 8.5.2014 Kaavoitus Jyväskylän kaupunki Selvitysalueet Erillisiä selvitysalueita on 16. Ne sijaitsevat Nuutin ja Terttumäen alueella

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana saadut mielipiteet (yhteensä 6 kpl)

TAMPEREEN KAUPUNKI Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana saadut mielipiteet (yhteensä 6 kpl) TAMPEREEN KAUPUNKI 17.12.2015 III (NALKALA), HÄMEENPUISTO 39 Asemakaava nro 8584 Diaarinumero: TRE: 7568/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana 22.10.

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.2.2013, tark. 20.6.2016 HÄRMÄLÄ, VIHURINKATU 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, VALMETINKATU 12 SEKÄ OSA TEHTAANKALLIONPUISTOA. ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Lintukankaan liito-oravaselvitys 2015

Lintukankaan liito-oravaselvitys 2015 Lintukankaan liito-oravaselvitys 2015 29.6.2015 Kaupunkirakennepalvelut Johdanto Liito-orava kuuluu EU:n luontodirektiivin liitteen IV (a) lajeihin, joiden suojelu on toteutettu luonnonsuojelulain 49.1

Lisätiedot

Turengin Hopealahti Luontokartoitus. Christof Siivonen

Turengin Hopealahti Luontokartoitus. Christof Siivonen Turengin Hopealahti Luontokartoitus 2011 Christof Siivonen 2 (10) Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Selvitysalueen yleiskuvaus.. 4 3. Selvitysalueen alustava maankäyttötarkastelu 5 4. Luontokartoituksen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana saadut lausunnot (yhteensä 4 kpl)

TAMPEREEN KAUPUNKI Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana saadut lausunnot (yhteensä 4 kpl) TAMPEREEN KAUPUNKI 17.12.2015 III-31-59, NÄSILINNANKATU 40 Asemakaava nro 8597 Diaarinumero: TRE: 1615/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana 22.10. 19.11.2015

Lisätiedot

KIVENNEVAN LUONTOSELVITYS

KIVENNEVAN LUONTOSELVITYS KIVENNEVAN LUONTOSELVITYS SEINÄJOEN KAUPUNKI 2018 1. YLEISTÄ Tämän luontokartoituksen tarkoituksena oli selvittää, esiintyykö Seinäjoen Kivennevan alueella sellaisia luontoarvoja, jotka olisi huomioitava

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö 19.6.2012 Kaupunginmuseon kannanotto osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta 1053-00/12, Siltalanpuiston alue

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 14.11.2016 XXV (VIHIOJA), KUOKKAMAANTIE 14-16, NORMAALIKOULUN LAAJENNUS JA UUSI PÄIVÄKOTI Asemakaava nro 8577 Diaarinumero: TRE: 5335/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE Valmisteluaineistosta

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI POHTOLA, POHTOLANKATU 94, MIESMÄENPUISTON JA BACKMANINPUISTON VIRKISTYSALUEIDEN OSITTAINEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN.

TAMPEREEN KAUPUNKI POHTOLA, POHTOLANKATU 94, MIESMÄENPUISTON JA BACKMANINPUISTON VIRKISTYSALUEIDEN OSITTAINEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN. TAMPEREEN KAUPUNKI 27.10.2015 POHTOLA, POHTOLANKATU 94, MIESMÄENPUISTON JA BACKMANINPUISTON VIRKISTYSALUEIDEN OSITTAINEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN. Asemakaava nro 8498 Diaarinumero: TRE:9308/10.02.01/2012

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 1.8.2016 I (FINLAYSON), PUUVILLATEHTAANKATU 6, NÄSILINNANKATU 2-6 JA NÄSIJÄRVENKATU 3, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8503. Diaarinumero: TRE: 829/10.02.01/2013 PALAUTEKOOSTE

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 13.10.2015 LAHDESJÄRVI, TEOLLISUUSTONTTIEN LAAJENTAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN Asemakaava nro 8537 Diaarinumero: TRE: 549/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointivaiheen

Lisätiedot

Lohjan Hiidensalmen itäosan lepakkolausunto 2015

Lohjan Hiidensalmen itäosan lepakkolausunto 2015 Selvitysraportti 14.9.2015 Lohjan Hiidensalmen itäosan lepakkolausunto 2015 Tekijät: Teemu Virtanen Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Menetelmä ja tulokset... 4 2.1 Menetelmä... 4 2.2 Tulokset... 4 3 kaavamuutoksen

Lisätiedot

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 28.3.2018 Diaarinumero VARELY/658/2018 Pyhärannan kunta Pajamäentie 4 23950 Pyhäranta kunta@pyharanta.fi Lausuntopyyntönne, saapunut 28.2.2018 Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI OSIA YLÄ-PISPALASTA, ALA-PISPALASTA JA SANTALAHDESTA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN II-VAIHE

TAMPEREEN KAUPUNKI OSIA YLÄ-PISPALASTA, ALA-PISPALASTA JA SANTALAHDESTA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN II-VAIHE TAMPEREEN KAUPUNKI 3.2.2016 OSIA YLÄ-PISPALASTA, ALA-PISPALASTA JA SANTALAHDESTA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN II-VAIHE Asemakaava nro 8309 Diaarinumero: TRE: 841/10.02.01/2009

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ , 8-15 sekä , KATU-, VIRKISTYS- JA LIIKENNEALUETTA. TEOLLISUUSALUEEN MUUTTAMINEN ASUNTOALUEEKSI

LAMMINPÄÄ , 8-15 sekä , KATU-, VIRKISTYS- JA LIIKENNEALUETTA. TEOLLISUUSALUEEN MUUTTAMINEN ASUNTOALUEEKSI TAMPEREEN KAUPUNKI 11.10.2016 LAMMINPÄÄ-2077-3, 8-15 sekä 2042-10, KATU-, VIRKISTYS- JA LIIKENNEALUETTA. TEOLLISUUSALUEEN MUUTTAMINEN ASUNTOALUEEKSI Asemakaava nro 8585 Diaarinumero: TRE: 8577/10.02.01/2013

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE 1 / 6 VASTINE MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 180 Keskustan asemakaavan muutos, kortteli 180 on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 8.4. 7.5.2013 Mynämäen kunnassa. Luonnoksesta on

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 1.8.2017 HUIKAS, ALI-HUIKKAANTIE 22. TONTIN JAKAMINEN. Asemakaava nro 8675 Diaarinumero: TRE: 9264/10.02.01/2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Juhani Korkeilan muistutus asemakaavaehdotuksiin 8084 ja 8080:

Juhani Korkeilan muistutus asemakaavaehdotuksiin 8084 ja 8080: Kalevi Suoniemen muistutus asemakaavaehdotukseen 8084: Särkijärven silta on tarpeeton. Melun leviäminen järvellä on väärin laskettu. Vaaditaan täydellistä selvitystä pumppaamoista ja hulevesistä sekä Höytämöjärven

Lisätiedot

VALMISTELUVAIHEEN VASTINERAPORTTI OAS ja asemakaavaluonnos nähtävillä

VALMISTELUVAIHEEN VASTINERAPORTTI OAS ja asemakaavaluonnos nähtävillä TAMPERE RISTINARKKU 5027-23 JA KATUALUETTA. VEIJANMÄENKATU 4, RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8510. Diaarinumero: TRE:4916/10.02.01/2013 VALMISTELUVAIHEEN VASTINERAPORTTI OAS ja asemakaavaluonnos

Lisätiedot

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 10.4.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen Juha Pekka Vartiainen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA

Lisätiedot

LIITO-ORAVA. Luonnonsuojelun ajankohtaispäivä Turussa ja Porissa

LIITO-ORAVA. Luonnonsuojelun ajankohtaispäivä Turussa ja Porissa LIITO-ORAVA Luonnonsuojelun ajankohtaispäivä 19.12.2016 Turussa ja Porissa Olli Mattila, Varsinais-Suomen ELY-keskus 22.12.2016 1 Liito-oravan suojelu Liito-orava (Pteromys volans) on Suomessa vaarantunut

Lisätiedot

MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa

MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa Lepakkoselvitys Heikki Holmén 26.8.2016 2 (5) 26.8.2016 MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTO

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI 9.11.2015. KISSANMAA, asemakaavan tarkistaminen Asemakaava nro 8186 Diaarinumero: YPA: 7105/611/2007

TAMPEREEN KAUPUNKI 9.11.2015. KISSANMAA, asemakaavan tarkistaminen Asemakaava nro 8186 Diaarinumero: YPA: 7105/611/2007 TAMPEREEN KAUPUNKI.. KISSANMAA, asemakaavan tarkistaminen Asemakaava nro Diaarinumero: YPA: // PALAUTEKOOSTE Luonnosvaiheen nähtävilläoloaikana.... saadut lausunnot (yht. kpl) sekä mielipiteet (yht. kpl)

Lisätiedot

KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU

KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU Lamminrahkan eteläosan asemakaavaehdotuksen, kaava nro 785 (11.12.2018) liito-oravan kulkuyhteyksien (1-6) nykytilanne tarkistettiin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Alue ja suunnittelun kohde Rantaosayleiskaavan muutoksen (jäljempänä kaava) alueet sijaitsevat Eurajoella, Kuivalahden ja

Lisätiedot

VUORES, ISOKUUSI II LIITO-ORAVASELVITYS

VUORES, ISOKUUSI II LIITO-ORAVASELVITYS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Liito-oravaselvitys Päivämäärä 4.4.2014 VUORES, ISOKUUSI II LIITO-ORAVASELVITYS LIITO-ORAVASELVITYS Tarkastus 4.4.2014 Päivämäärä 4.4.2014 Laatija Tiina

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016

SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016 SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016 Markku Nironen 19.04.2016 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 AINEISTO JA MENETELMÄT... 2 3 ASEMAKAAVA-ALUEEN LIITO-ORAVAT... 2 3.1 LIITO-ORAVAT 2009...

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu TAMPERE Yhdyskuntasuunnittelu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.3.2010, tarkistettu 30.8.2010 PELTOLAMMI-5954-2 SEKÄ PUISTO-, LIIKENNE- (PYSÄKÖIMISALUE) JA KATUALUE, SÄÄSTÄJÄNKUJA

Lisätiedot

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy Rantasalmen kunta SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Vastineet / luonnosvaihe P14011 30.5.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Vastineet / luonnosvaihe

Lisätiedot

PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kirkonseudun (19) kunnanosa, tiloja 1:47, 2:13, 3:1 ja 3:11 koskeva asemakaava. Kaava-alueen rajaus on merkitty kartalle

Lisätiedot

Kuohun osayleiskaavan liito oravaselvityksen täydennys 2019

Kuohun osayleiskaavan liito oravaselvityksen täydennys 2019 Kuohun osayleiskaavan liito oravaselvityksen täydennys 2019 Anne Laita Jyväskylän kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö 4.4.2019 2 1. Johdanto Tämä selvitys on toteutettu Kuohun osayleiskaavan pohjatiedoksi.

Lisätiedot

RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017

RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017 TUTKIMUSRAPORTTI 5.4.2017 RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017 Riihimäen kaupunki Tekijä: Laura Ahopelto SISÄLLYS 1 Johdanto... 4 2 Menetelmä... 5 3 Tulokset... 5 4 Muita

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto . Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 8.2.2016 Kaupunkisuunnitteluvirasto Ympäristökeskuksen lausunto Vartiokylän Tuulimyllyntie 3 asemakaavan muutosehdotuksesta nro

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 14.11.2016 VUORES, ISOKUUSI III, POHJOISOSAN ASUINKORTTELIT Asemakaava nro 8639 Diaarinumero: TRE: 2398/10.02.01/2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta nähtävilläoloaikana 28.4.

Lisätiedot