TUTKIMUSRAPORTTI. Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie Hyrynsalmi Saneeraustekniikka Sartek Oy RI Joonas Koponen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUTKIMUSRAPORTTI. Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie Hyrynsalmi Saneeraustekniikka Sartek Oy RI Joonas Koponen"

Transkriptio

1 TUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie Hyrynsalmi RI Joonas Koponen

2 TUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, Hyrynsalmi Asiakas: Hyrynsalmen kunta Tilaaja: Niina Kinnunen (rakennustarkastaja) Puh: Tarkastusaika: Työn suorittaja: Koponen Joonas Puh: Läsnäolijat: Niina Kinnunen (osan aikaa) Ville Heikkinen (osan aikaa) Raija Moilanen (osan aikaa) Hannu Kyllönen Puh: Tutkimuksen tarkoitus: Kohteessa havaittujen sisäilmaongelmien selvittäminen homekoiratutkimuksen yhteydessä KIINTEISTÖN TEKNISET TIEDOT: Rakennustyyppi: Koulurakennus Rakennusvuosi: 1960-luku Peruskorjausvuosi: 1990-luku ja 2010-luku Kattotyyppi/kate: Harja, pulpetti/konesaumapelti Runko: Betoni Ulkoverhous: Tiili/kuitusementtilevy Ilmanvaihto: Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto (kanavat nuohottu 2012) Lämmitysmuoto: Kaukolämpö Putkistot: Käyttövesiputket: Kupari/muovi suojaputkessa Viemärit: Muovi (mahd. vähäisiltä osin alkup. valurautaputkia edelleen käytössä) Lämmitys: Rauta/muovi suojaputkessa

3 TUTKIMUSRAPORTTI 3 LÄHTÖTIEDOT JA TOIMEKSIANTO: Kohteessa tehdyn sisäilmakyselyn mukaan henkilökunta oireilee osittain mahdollisesti sisäilmassa olevien epäpuhtauksien vuoksi. Sisäilmassa on havaittu mahdollisesti materiaaliemissioista ja rakenteissa olevista mikrobeista johtuvaa hajua. Oireilun ja hajuhaittojen syytä pyrittiin selvittämään yhteistutkimuksena homekoiratutkimuksen yhteydessä tehdyllä rakenteellisella tutkimuksella. Homekoiratutkimusraportti on tehty erillisenä työnään. TUTKIMUKSEN SELVITYS: Tutkimuksen kohteena oli 1960-luvun loppupuolella tehty koulurakennus, jota on peruskorjattu ja laajennettu 1990-luvulla. Sittemmin rakennusta on peruskorjattu vuosina Rakennus on kaksikerroksinen betonirunkoinen ja tiiliverhoiltu. Rakennuksen pohjakerroksen alla kulkee putkikanaali, joka on n. 1 metrin alempana kuin rakennuksen normaali alapohja. Putkikanaaliin on käynti lattiassa olevien luukkujen kautta. Putkikanaalissa havaittiin mikrobiperäistä hajua, viitteitä kohonneesta kosteudesta ja paikoin myös orgaanista jätettä. Putkikanaali on ilmeisesti kuitenkin alipaineistettu ja näin ollen putkikanaalin epäpuhtaudet eivät pääse helposti suoraan rakennuksen sisäilmaan. Putkikanaalin alipaineistavaa kanavaa ei tutkimuksen yhteydessä löydetty ja putkikanaalia itsessään tutkittiin vain vähän. Välipohja on tarkastetuilta osin (uudempi osa) ontelolaatta, jonka päälle on valettu pintalaatta. Vanhemman osan välipohjarakennetta ei tarkastettu poraamalla. Rakennuksen alapohjarakenteena on alkuperäisellä osalla osin kaksoislaattarakenne, jonka välissä on kevytsoraeriste ja osin koolattu puulattia, jonka eristeenä on mineraalivilla. Puulattia on levytetty ja sen päälle on asennettu muovimatto. Alapohjarakenteen pohjalaatta on pikieristetty. Ulkoseinärakenteen eristeenä on mineraalivilla betonirungon ja tiiliverhouksen välissä. Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmänä on koneellinen tulo ja poistoilmanvaihto, joka on toteutettu kahdella erillisellä ilmanvaihtokoneella. Osassa tiloja ei ole poistoilmanvaihtoa, osassa tiloja ei ole ilmanvaihtoa ollenkaan. Osittain korvausilman (tuloilman) saanti on toteutettu luokkatiloihin käytäviltä erillisten puhaltimien avulla. Tutkimuksen alussa ilmanvaihtokone oli osittain pois toiminnasta mahdollisesti ukkosen aiheuttamien hälytysten vuoksi. Tutkimuksen aikana kiinteistönhoitaja kuittasi ilmanvaihtokoneiden virheilmoitukset ja saattoi koneet takaisin päälle. Rakennuksen ilmanvaihtokanavat on nuohottu vuonna Homekoiran merkkaamista kohdista (vain tiloista ja kohdista, jotka valittiin erikseen tilaajan kanssa, ei kaikkia koiran merkkaamia kohtia) mahdollisia rakenteellisia vaurioita pyrittiin selvittämään avaamalla rakenteita ja ottamalla mikrobimateriaalinäytteitä. Lisäksi muovimattojen mahdollista vaurioitumista ja mahdollisia materiaaliemissioita pyrittiin selvittämään FLEC-näytteillä.

4 TUTKIMUSRAPORTTI Luonnontiedeluokka Tilan lattiassa on muovimatto, seinät ovat maalattuja kiviseiniä ja katto on maalattua betonia. Tilassa on tulo- ja poistoilmanvaihto. Tilassa on käyttäjäkyselyn mukaan havaittu hajua ja oireilua. Myös tutkimushetkellä tilassa havaittiin rakennukseen kuulumatonta hajua. Homekoira merkkasi tilaa päätyulkoseinän ja lattian rajasta sekä väliseinän ja lattian rajasta. Rakenteita tarkasteltiin tarkemmin yhdestä homekoiran merkkaamasta kohdasta. Tilan rakenteet tarkastettiin ulkonurkasta. Ulkoseinärakenteet tarkastettiin porareiästä ja lattiarakenne tarkastettiin piikkaamalla rakenteeseen tutkimusaukko. Sisemmän kuoren havaittiin olevan betonia ja ulkoseinärakenteen eristeenä havaittiin olevan mineraalivillaa. Ulkoseiniin tehdyistä porarei istä havaittiin virtaavan ilmaa rakennuksen sisään. Sisään virtaavassa ilmassa havaittiin mahdollisesti mikrobiperäinen haju. Alapohjarakenteen havaittiin olevan kaksoislaattarakenteinen. Betonilaattojen välissä havaittiin eristeenä kevytsoraa, jonka alla tasaushiekkaa. Rakenteessa havaittiin myös tervapaperia ja muovia (pintavalun alla). Pohjabetonilaatan havaittiin olevan pikieristetty. Pohjalaatan läpi ei porattu. Eristekerroksen materiaaleissa havaittiin mikrobiperäinen haju. Kevytsorasta, betonista ja tervapaperista otettiin mikrobimateriaalinäyte (MN 1). Materiaalinäytetulosten perusteella rakenteissa havaittiin vahva viite vauriosta. Näytteessä havaittiin kohtalaisesti kosteusvaurioon viittaavaa homesienilajistoa, runsaasti bakteereja ja runsaasti sädesientä. Yleiskuva luonnontiedeluokasta. Tilan rakenteet tarkastettiin ensin porarei istä.

5 TUTKIMUSRAPORTTI 5 Sitten alapohjarakenteeseen tehtiin suurempi aukko tarkempaa tarkastelua ja materiaalinäytteenottoa varten. Pohjalaatan havaittiin olevan pikieristetty. Rakenteen eristekerroksessa havaittiin mm. kevytsoraa ja hiekkaa. Rakenteista otettiin materiaalinäyte Opetustila 9.1 Tilan lattiassa on muovimatto, seinät ovat maalattuja kiviseiniä ja katto on maalattua betonia. Tilassa on tulo- ja poistoilmanvaihto. Tilassa on käyttäjäkyselyn mukaan havaittu hajua ja oireilua. Myös tutkimushetkellä tilassa havaittiin hieman rakennukseen kuulumatonta hajua. Homekoira merkkasi tilaa väliseinien ja lattian rajasta. Rakenteita tarkasteltiin tarkemmin yhdestä homekoiran merkkaamasta kohdasta. Lattian ja väliseinän rajassa havaittiin rako. Tilan lattiarakennetta tarkastettiin piikkaamalla rakenteeseen tutkimusaukko ja väliseinää tarkasteltiin porareiästä. Väliseinän havaittiin olevan tiilimuurattu (ei eristettä opetustilojen välissä). Väliseinän havaittiin olevan perustettu pohjalaatan päältä. Alapohjarakenteen havaittiin olevan kaksoislaattarakenteinen (vastaava kuin tilassa 1.32). Pohjalaatan läpi ei porattu. Tilan rakenteista ei otettu näytteitä. Yleiskuva Opetustilasta 9.1. Lattiarakenteeseen piikattu tutkimusaukko.

6 TUTKIMUSRAPORTTI 6 Rako lattian pintalaatan ja seinän rajassa. Raosta voi päästä virtaamaan alapohjarakenteessa mahdollisesti syntyviä epäpuhtauksia rakennuksen sisäilmaan Henkilökunnan taukotila Tilan lattiassa on muovimatto, seinät ovat maalattuja kivi- ja levyseiniä ja katto on maalattua betonia. Tilassa on tulo- ja poistoilmanvaihto (useita tuloilmakanavia). Tilassa ei ole käyttäjäkyselyn mukaan havaittu oireilua. Homekoira merkkasi tilaa ulkoseinien ja lattian rajasta sekä 90-luvulla laajennetun osan kohdalta (vanha ulkoseinä). Tällä kohtaa muovisen jalkalistan takana havaittiin ratkeama, jota on yritetty tiivistää massaamalla, mutta massaus on ratkeillut koko seinän matkalta. Tästä kohtaa alapojan mahdolliset epäpuhtaudet voivat päästä kantautumaan rakennuksen sisäilmaan. Rakenteita ei avattu tai tarkasteltu tarkemmin tutkimuksen yhteydessä. Tilasta ei myöskään otettu näytteitä. Yleiskuva taukotilasta. Homekoira merkkasi taukotilan puolelta koko ulkoseinälinjaa ja hyllykön päädyssä havaittiin ontto kohta lattiassa.

7 TUTKIMUSRAPORTTI 7 Ulkoseinän ja lattian rajaa on tiivistetty massaamalla, mutta massaus on ratkeillut Opettajien työtila Tilan lattiassa on muovimatto, seinät ovat maalattuja kiviseiniä ja katto on maalattua betonia. Tilassa on tulo- ja poistoilmanvaihto. Tilassa ei käyttäjäkyselyn mukaan ole havaittu oireilua. Homekoira merkkasi tilaa väliseinän (entinen ulkoseinä, laajennettu) ja lattian rajasta. Rakenteita tarkasteltiin tarkemmin homekoiran merkkaaman seinän viereltä. Väliseinän päälle on työtilan puolelle koolattu kipsilevy ilmeisesti laajennustyön yhteydessä. Vanhan ulkoseinän ulkoverhous ja eriste on poistettu ja kantava runko on jätetty paikoilleen. Lattian ja entisen ulkoseinän rajassa havaittiin rako kipsilevyn alla. Tilan lattian ja seinän rajaa tarkastettiin piikkaamalla lattian ja seinän rajaa osittain auki. Tällä kohtaa betonilaatan ja vanhan ulkoseinän välissä havaittiin paikoin osin puupurua. Rakenteesta otettiin mikrobimateriaalinäyte lattian ja seinän rajasta betonista ja puupurusta (MN 2). Materiaalinäytetulosten perusteella rakenteissa havaittiin vahva viite vauriosta. Näytteessä havaittiin runsaasti kosteusvaurioon viittaavaa homesienilajistoa ja runsaasti bakteereja. Yleiskuva opettajien työtilasta. Vanhaa betonirunkoa vasten on valettu betonilaatta. Rakenteiden välissä havaittiin rako.

8 TUTKIMUSRAPORTTI 8 Seinän rajaa piikattiin osin auki. Lattian betonilaatan ja vanhan ulkoseinän välissä havaittiin puupurua.rakenteesta otettiin materiaalinäyte 2.07 Erityisopetus, 2.08 Erityisluokka ja 2.05 Varasto Tilat sijaitsevat rakennuksen 90-luvulla rakennetulla laajennusosalla. Tilan lattiassa on muovimatto, seinät ovat maalattuja kiviseiniä ja katto on maalattua betonia (ontelolaatta). Tilassa on tulo- ja poistoilmanvaihto. Tuloilmanvaihto tuodaan tilaan käytävän kautta erillisten puhaltimien avulla. Tilassa on käyttäjäkyselyn mukaan havaittu oireilua. Tutkimushetkellä tilassa havaittiin rakennukseen kuulumatonta hajua. Homekoira merkkasi tilaa ulkoseinän ja lattian rajasta (pilareiden kohdalta) sekä kahden putkikotelon viereltä (toinen kotelo teräsrankainen, toinen puurankainen). Rakenteita tarkasteltiin hieman tarkemmin avaamalla koteloita ja rakenteita. Erityisluokkatilan lattian ja ulkoseinän rajassa havaittiin rako. Tilan välipohjan rakennetta tarkastettiin porareiästä poraamalla. Rakenteen havaittiin olevan tavanomainen ontelolaattarakenne, jonka päälle on valettu pintalaatta. Rakenteessa ei ole askeläänieristettä. Välipohjarakenteen ja seinärakenteen välissä havaittiin rako, josta mahdollisesti alemmasta kerroksesta voi johtua mikrobiepäpuhtauksia ylempiin tiloihin. Lisäksi patteriputkien läpivientien kohtien havaittiin olevan epätiiviitä ja täten myös näistä kohdista voi johtua epäpuhtauksia toisen kerroksen tiloihin. Erityisopetustilan muovimatosta, mattoliimasta ja tasoitteesta otettiin FLEC-näyte. Näytetulosten perusteella muovimatossa havaittiin poikkeavan suurena pitoisuutena 2-etyyliheksanolia. Tämä viittaa muovimaton vaurioitumiseen (muovimatto on mahdollisesti asennettu liian kostealle alustalle). FLEC-näytteellä ei saada selville kuinka paljon muovimaton vaurioitumisesta johtuvia yhdisteitä pääsee sisäilmaan, vaan tämä täytyy erikseen todeta sisäilmasta otettavalla VOCnäytteellä. Erityisluokkatilan oven vierellä olevan putkikotelon tarkastusluukut avattiin ja varastotilan putkikoteloa avattiin sahaamalla kotelosta pala pois. Koteloiden sisässä ei havaittu poikkeavaa, mutta läpivientien kohdat koteloiden sisässä voivat olla epätiiviitä.

9 TUTKIMUSRAPORTTI 9 Yleiskuva eristyisluokkatilasta. Luokkatilan oven vierellä oleva putkikotelo, jonka juurelle homekoira teki merkinnän. Kuva putkikotelon sisältä. Kotelon sisässä ei havaittu poikkeavaa. Tilan välipohjan läpi on viety patteriputkia. Läpiviennit eivät ole täysin tiiviitä ja niitä kautta tiloihin voi päästä alemman kerroksen epäpuhtauksia. lattian ja seinän rajassa havaittiin rako Tilojen ulkkopuolella käytävällä havaittiin liikuntasauma laajennetun osan välissä.

10 TUTKIMUSRAPORTTI 10 Yleiskuva varastosta. Putkikoteloon tehty rakenneavaus. Avauskohdalta otettuja valokuvia. Kotelon sisässä ei havaittu poikkeavaa. Kohdalla ei havaittu mikrobiperäistä hajua Voimistelusali Tila sijaitsee rakennuksen 90-luvulla rakennetulla laajennusosalla. Tuoli- ja välinevaraston puoleinen seinälinja on vanhaa ulkoseinälinjaa. Tilan lattiassa on joustava massalattia, seinät ovat maalattuja kiviseiniä ja katto on maalattua betonia (ontelolaatta), jonka pinnassa on akustolevyjä. Tilassa on tulo- ja poistoilmanvaihto. Ilmanvaihdon kaikki päätelaitteet ovat ilmeisesti samantyyppisiä (ilmeisesti tuloilmapäätteitä). Tutkimushetkellä tilassa havaittiin rakennukseen kuulumatonta hajua. Homekoira merkkasi tilan lattiassa olevia lentopallotolppien pystytyskoloja ja ulkoseinälinjaa muutamasta kohtaa. Lentopallotolppien kolot uppoavat n. 30 cm alemmaksi kuin massalattian pinta. Koloissa havaittiin mikrobiperäistä hajua. Rakenteita ei tilasta avattu tai tutkittu tarkemmin.

11 TUTKIMUSRAPORTTI 11 Yleiskuva voimistelusalista. Lentopalloverkon tolppien Lämmitysverkoston putket on osittain uusittu muovisiksi Tuoli- ja välinevarasto Voimistelusalin vieressä sijaitseva varastotila on rakennuksen alkuperäisellä osalla. Varastotilan ja liikuntasalin välinen seinälinja on vanhaa ulkoseinälinjaa. Tilan lattiapinnoitteena on muovimatto, seinät ovat maalattuja kiviseiniä ja katto on maalattu betonikatto. Tilassa on poistoilmanvaihto. Homekoira merkkasi vanhaa ulkoseinälinjaa. Alkuperäisen lautalattian päälle on asennettu lattialevy, jonka päälle muovimatto on asennettu. Alapohjarakenteen eristeenä on mineraalivillaa (ks. RA 3). Alapohjan mineraalivillasta otettiin materiaalinäyte. Materiaalinäytetulosten perusteella rakenteissa havaittiin vahva viite vauriosta. Näytteessä havaittiin runsaasti kosteusvaurioon viittaavaa homesienilajistoa ja kohtalaisesti bakteereja.

12 TUTKIMUSRAPORTTI 12 Yleiskuva tilasta. Tilan lattiaan tehtiin tarkastusaukko ympyröidylle kohdalle. Mediateekki (2. kerros) Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva tila on oppilaiden oleskelu- ja työtilana. Tilan lattiapinnoitteena on muovimatto ja seinät ovat maalattuja Tilassa havaittiin materiaaliemissioihin viittaavaa kemiallista hajua. Tilasta otettiin FLEC-näyte mahdollisten muovimatosta johtuvien materiaalipäästöjen tutkimista varten. Näytetulosten perusteella muovimatossa havaittiin poikkeavan suurena pitoisuutena 2-etyyliheksanolia. Tämä viittaa muovimaton vaurioitumiseen (muovimatto on mahdollisesti asennettu liian kostealle alustalle). FLEC-näytteellä ei saada selville kuinka paljon muovimaton vaurioitumisesta johtuvia yhdisteitä pääsee sisäilmaan, vaan tämä täytyy todeta erikseen otettavalla VOC-näytteellä. FLEC-näyte Yleiskuva tilasta.

13 TUTKIMUSRAPORTTI 13 JOHTOPÄÄTÖKSET: Rakennuksen kaikissa materiaalinäytteenottokohdissa havaittiin vahva viite rakenteen mikrobivaurioitumisesta. Lattian ja seinien rajassa havaittiin epätiiveyskohtia ja osittain myös hajua (koiran merkkaamissa kohdissa pistemäisenä). Epätiiveyskohdat painottuivat pilareiden kohdalle. Lattian ja seinän rajassa useissa kohtaa on muovinen jalkalista, jonka ei havaittu olevan kaikilta osin kunnolla liimattu paikoilleen. On otettava huomioon myös se, että pohjalaatan pinnalle asennetun pikieristeen tekninen käyttöikä on keskimäärin 20 vuotta, jonka jälkeen pikieriste voi alkaa irtoilla alustastaan etenkin, jos maaperästä kapillaarisesti tai diffuusiolla nouseva kosteuspitoisuus on riittävän korkea. Pikieristeen tekninen käyttöikä on päättynyt jo kymmeniä vuosia sitten. Myös tilojen muovimatoista otetuissa FLEC-näytteissä havaittiin merkkejä siitä, että muovimatot olisivat asennettu liian kostealle alustalle ja vaurioituneet. Tällöin muovimaton pehmittimien reagoidessa kosteuden kanssa, voi syntyä haitallisia yhdisteitä (tässä tapauksessa 2-etyyliheksanoli). Yhdisteiden pitoisuus sisäilmassa voidaan tutkia sisäilmasta otettavista VOC-näytteistä. On mahdollista, että muovimatto on vaurioitunut, mutta haitalliset yhdisteet eivät pääse muovimaton pinnan läpi sisäilmaan. Alkanut reaktio ei kuitenkaan rakenteen kuivaessakaan lopu, joten vaurioituminen voi jatkua ja laajentua. Osassa tiloista havaittiin ainoastaan tuloilma, mikä luo ainakin osittain ylipainetta tiloihin. Tässä tilanteessa mahdollisista rakenteen epätiiveyskohdista voi virrata rakennuksen sisäilmaa rakenteiden sisään, mikä voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä kylmille pinnoille ja sitä kautta myös rakenteiden vaurioitumista. Osaan tiloista tuodaan tuloilmaa käytäviltä erillisten puhaltimien kautta. Tällöin tiloihin tuleva ilma on jo kerran käytettyä ja voi olla mm. hiilidioksidipitoisempaa kuin suoraan IVkanavasta tuleva ilma. Myös mahdollisesti käytävillä olevat sisäilman mikrobit voivat kantautua puhaltimien kautta luokkatiloihin. Osassa tiloista mahdollisen poistoilman ollessa voimakkaampaa kuin tuloilman, tiloihin syntyy alipainetta, joka voi aiheuttaa mm. epäpuhtauksien kantautumista rakenteista sisäilmaan. Putkikanaalin sisässä havaittiin runsaasti mikrobivaurioon viittaavaa hajua, mutta tilan alipaineisuuden vuoksi epäpuhtaudet eivät pääse kantautumaan kanaalista sisätiloihin. JATKOTOIMENPIDE-EHDOTUS: Rakennukseen on syytä tehdä tarkempi tutkimussuunnitelma, joka sisältää rakenneavauksia ja tarpeen mukaan myös näytteenottoa laajemmin niin rakenteista kuin sisäilmastakin, jotta rakennuksen todennäköisimmät mahdolliset sisäilmaongelmien aiheuttajat ja riskejä aiheuttavat rakenteet saataisiin selville kokonaisvaltaisemmin. Jo tässä raportissa sekä homekoiratutkimuksessa todettuja rakenteiden epätiiveyskohtien kautta rakennuksen sisäilmaan mahdollisesti pääsevien epäpuhtauksien estäminen on mahdollista. Kivirakenteisten seinien ja betonilattioiden väliset epätiiveyskohdat voidaan korjata tiivistämällä esim. vedeneristejärjestelmillä. Tällöin epäpuhtauksien kantautuminen ilmavirtojen mukana rakennuksen sisäilmaan saadaan estettyä. Tiivistystoimenpiteet eivät poista ongelmaa rakenteiden sisältä, mutta voivat vaikuttaa huomattavasti sisäilman laatuun ja poistaa rakennuksen mahdollisia sisäilmaongelmia.

14 TUTKIMUSRAPORTTI 14 Seikkoja, joihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota jatkotutkimussuunnitelmaa tehdessä: Tarkastamattomien tilojen rakenteet tarkastetaan o Alkuperäisten ja laajennettujen osien liitoskohdat? Rakenteiden maaperäyhteys? Rakennuksessa olevat rakenteet on syytä selvittää kokonaisvaltaisemmin. Rakenteiden kosteuskäyttäytymistä on hyvä tutkia paikoin esim. kaksoislaattarakenteen eristekerroksesta kuin alalaatan alapuoleltakin. Sisäilman laatua on mahdollista tutkia mm. sisäilmanäyttein. o Sisäilman VOC-pitoisuudet? Tutkimusta on syytä keskittää myös rakennuksen ilmanvaihtoon ja sen tasapainottamiseen. Rakenteista voidaan ottaa myös asbestinäytteitä tarpeen mukaan korjaussuunnitelmaa varten. RAKENNELEIKKAUKSET: Alapohjan rakenne rakenneavauskohdassa RA 1 (alkuperäinen osa): - muovimatto - 50 mm pintabetonilaatta - muovi/tervapaperi (valun erotuskaista) - 50 mm sementillä sidottu kevytsorakerros (osittain myös puuta muottilaudoista) - pikieristetty pohjabetonilaatta (ei porattu läpi) Alapohjan rakenne rakenneavauskohdassa RA 3 (alkuperäinen osa): - muovimatto - n. 20 mm lattialevy - n. 30 mm vanha puulattia - n. 100 mm mineraalivillaeristys - pikieristetty pohjabetonilaatta (ei porattu läpi) - + Ulkoseinän rakenne rakenneavauskohdassa RA 1 (alkuperäinen osa): - tiilimuuraus - 50 mm mineraalivillaeriste mm betonirunko - maali + + Alapohjan rakenne rakenneavauskohdassa RA 1 (90-luvulla rakennettu osa): - muovimatto - 50 mm pintabetonilaatta (väliseinien vierellä osin puupurua seinän ja lattian rajassa) - ontelolaatta - maali

15 TUTKIMUSRAPORTTI 15 POHJAKUVA LUONNONTIEDELUOKAN JA OPETUSTILAN 9.1 KOHDALTA (1. KRS): RA 1 Rakenneavaus + materiaalinäyte

16 TUTKIMUSRAPORTTI 16 POHJAKUVA TAUKOTILAN JA TYÖTILAN KOHDALTA: Rakenneavaus + materiaalinäyte Lattian ja seinän rajassa betonissa puupurua RA 2 90-luvulla rakennettu osa alkuperäinen osa Lattian ja seinän rajassa rako (katkoviiva)

17 TUTKIMUSRAPORTTI 17 POHJAKUVA VOIMAILUSALIN JA VÄLINEVARASTON KOHDALTA (1. KRS): RA 3 Selkeä pistävä haju lentopallotolppien pystytyskoloista 90-luvulla rakennettu osa alkuperäinen osa Rakenneavaus + materiaalinäyte

18 TUTKIMUSRAPORTTI 18 POHJAKUVA ERITYISOPETUSLUOKKIEN KOHDALTA (2. KRS): Kotelon avaus FLEC 1 RA 3 FLEC-näyte Rakenneavaus

19 TUTKIMUSRAPORTTI 19 POHJAKUVA MEDIATEEKIN KOHDALTA (2. KRS): FLEC-näyte FLEC 2

20 TUTKIMUSRAPORTTI 20 KÄYTETTY TUTKIMUSKALUSTO: x Mittalaite Vaisala HMI 41 näyttölaite/ HMP 42 mittapää. Vaisala HMI 41 näyttölaite/ HMP 46 mittapää. Vaisala HMI 41 näyttölaite/ HMP 44 mittapää. Pintakosteusosoitin Exotek MC-160SA Piikkimittari Protimeter mini syvämittauspuikoilla Lämpökamera Flir E60 bx Käyttötarkoitus Ilmasta ja rakenteesta suhteellisen kosteuden, lämpötilan ja absoluuttisen kosteuden mittaus. Mittalaitteen tarkkuus on noin ±3 5 %. Ilmasta ja rakenteesta suhteellisen kosteuden, lämpötilan ja absoluuttisen kosteuden mittaus. Mittalaitteen tarkkuus on noin ±3 5 %. Ilmasta ja rakenteesta suhteellisen kosteuden, lämpötilan ja absoluuttisen kosteuden mittaus. Mittalaitteen tarkkuus on noin ±2 3 %. Rakenteiden pintaosista kosteuserojen vertailu. Puun kosteuden mittaus (paino-%) sekä rakenteen pinnan kosteuserojen vertailu. Rakenteiden lämpö- ja ilmavuotokohtien kartoitus. Rakenteissa sijaitsevien lämpöputkien ja lämmityskaapeleiden paikannus. ALLEKIRJOITUKSET: Raportti on laadittu esitettyjen/ epäiltyjen vahinkojen selvittämiseen, eikä sitä täten saa käyttää kiinteistön kunnon tai sen osan arvon määrittämiseen. Raporttiin merkityt tiedot ovat tutkimushetkellä tehtyjä havaintoja. Kajaanissa Joonas Koponen Jakelu 1 kpl Niina Kinnunen 1 kpl Sartek Oy:n arkisto Liitteet Liite 1. Ositum Oy. Muovimaton FLEC-näytteiden analyysivastaus Liite 2. Työterveyslaitos. Mikrobimateriaalinäytteiden analyysivastaus

21 Liite 1. Sivu 1/3

22 Liite 1. Sivu 2/3

23 Liite 1. Sivu 3/3

24 Liite 2. Sivu 1/2

25 Liite 2. Sivu 2/2

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI JATKOTUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1 89400 Hyrynsalmi 12.8.2016 RI Joonas Koponen JATKOTUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi

Lisätiedot

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI JATKOTUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1 89400 Hyrynsalmi 8.12.2016 RI Joonas Koponen JATKOTUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi

Lisätiedot

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI JATKOTUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1 89400 Hyrynsalmi 27.10.2016 RI Joonas Koponen JATKOTUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI Puutteenperäntie 3 88470 Kontiomäki 31.12.2014 RI/ PKM Juha Kähkönen KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 3, 88470 Kontiomäki Puh: Asiakas: Paltamon

Lisätiedot

Raportti nro Homekoiratutkimus Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, Hyrynsalmi os

Raportti nro Homekoiratutkimus Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, Hyrynsalmi os Raportti nro. 436 Homekoiratutkimus 5.7.2016 Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi os 1 Tietoa homekoiralla tehtävästä tutkimuksesta Homekoira on koulutettu etsimään yleisimpiä maassamme

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/7 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Peter Backman Raportti Kohde: Toimeksianto: Kvarnbergsgatan 18 06100 Borgå Kartoitus Tutkimus pvm: 7.8.2015 Läsnäolijat: Tomas Backman Raportointi pvm: 24.8.2015

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/8 Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä 01.10.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/8 Sisällys 1.

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Kartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy. Yhteyshenkilö: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies p.

Kartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy. Yhteyshenkilö: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies p. Sivuja:1/18 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies. Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: Gammelbacka Skola Opintie 1 06400 PORVOO Kartoitus tilaajan kanssa sovituilla

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kosteuskartoitus Tutkimus pvm: 21.3, 23.3 ja 29.3.2016 Läsnäolijat: Jens Ståhls

Lisätiedot

LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki

LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Päivämäärä 12.3.2018 Projektinumero P34705 1 LAUSUNTO Tämä lausunto koskee Hämeenlinnan lyseon lukiota. on tehty

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 Kuvat 1, 2. Tutkimuskohteena on ollut koulurakennus, jossa sijaitsee kolme eri-ikäistä osaa. Osat on rakennettu vuosina 1926 ja 1955 sekä 2000-luvun alussa Tutkitut tilat sijaitsevat vuosina 1926 ja

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies puh Olli Kontinen, Rehtori puh Frej Andersson, Kiinteistönhoitaja puh.

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies puh Olli Kontinen, Rehtori puh Frej Andersson, Kiinteistönhoitaja puh. Sivuja:1/6 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: Isännöitsijä: HINTHAARAN KOULU Koulutie 26 07110 HINTHAARA Varastohuoneen 221 kartoitus.

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon keskuskoulu puutyöluokat, 6.11.2017 1 / 13 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen syy ja rajaukset... 3 Käytetyt menetelmät ja

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI. Ryhmäperhepäiväkoti Lohitie 9 A 1 ( Touhula ) ja A 3 ( Lumikki ) Hyrynsalmi

TUTKIMUSRAPORTTI. Ryhmäperhepäiväkoti Lohitie 9 A 1 ( Touhula ) ja A 3 ( Lumikki ) Hyrynsalmi TUTKIMUSRAPORTTI Ryhmäperhepäiväkoti Lohitie 9 A 1 ( Touhula ) ja A 3 ( Lumikki ) 89400 Hyrynsalmi 3.8.2017 RI Joonas Koponen TUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Ryhmäperhepäiväkoti Touhula A 1

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/5 Vastaanottaja: Porvoon Tilapalvelut Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 16.6.2016 Läsnäolijat: Hans Bergman / Porvoon Tilapalvelut Kim Laaksonen

Lisätiedot

Kellarin auditorion, aulan ja wc-tilojen kosteuskartoitus. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy

Kellarin auditorion, aulan ja wc-tilojen kosteuskartoitus. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy Sivuja:1/10 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: Linnankosken Lukio Piispankatu 24-26 06100 PORVOO Kellarin auditorion, aulan ja wc-tilojen

Lisätiedot

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti TILAAJA: Pomarkun Kunta PL 14 29631 Pomarkku MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Juha Paappanen 045 1147 100 KOHDE: Yläaste ja Lukio Lukiotie 5 29630 Pomarkku Vakuutusyhtiö: 93 097 22.09.2011 Sivu: 1 (Kosteuskartoitus)

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/7 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Peter Backman Raportti Kohde: Toimeksianto: Kvarnbergsgatan 18 06100 Borgå Kosteuskartoitus Tutkimus pvm: 19.2.2015 Läsnäolijat: Huoltomies Tomas Backman Raportointi

Lisätiedot

Unajan koulu Laivolantie Unaja

Unajan koulu Laivolantie Unaja NÄYTTEENOTTO JA PAINE-EROSEURANTAMITTAUS Unajan koulu Laivolantie 10 26910 Unaja 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittaja... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

Mikrobi, asbesti, VOC,PAH, ja pintapölynäytteiden otto sekä rakenneavaukset Lukio, Keskuskoulu ja Kirkonkylän koulu

Mikrobi, asbesti, VOC,PAH, ja pintapölynäytteiden otto sekä rakenneavaukset Lukio, Keskuskoulu ja Kirkonkylän koulu Mikrobi, asbesti, VOC,PAH, ja pintapölynäytteiden otto sekä rakenneavaukset Lukio, Keskuskoulu ja Kirkonkylän koulu Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: - Keskuskoulu, lukio ja Kirkonkylän koulu Rakennusala:

Lisätiedot

Case Haukkavuoren koulu

Case Haukkavuoren koulu Case Haukkavuoren koulu 26.4.2018 Antti Ahola RI, RTA (VTT-C-20929-26-15) Oy Insinööri Studio Haukkavuoren koulu Oppilaita noin 350 Rakennusvuosi 1961 Neljä kerrosta ja kylmä ullakko kerrosala 7206 m2

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI Puutteenperäntie 7 A 88470 Paltamo 30.1.2014 RI/PKM Mikko Kemppainen KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 7 A, 88470 Paltamo Puh: Asiakas: Paltamon

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki/ Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: TOLKKISTEN KOULU Palomäentie 5 06750 TOLKKINEN Kosteuskartoitus. Porvoon Kaupunki

Lisätiedot

Roland Blomqvist, kiinteistönhoitaja. Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p

Roland Blomqvist, kiinteistönhoitaja. Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p Sivuja:1/10 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki/ Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: TOLKKISTEN KOULU Palomäentie 5 06750 TOLKKINEN Kosteuskartoitus. Porvoon Kaupunki

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS. Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset. 1 Lähtötiedot. 2 Tutkimuksen tarkoitus ja sisältö. 3 Rakenteet

TUTKIMUSSELOSTUS. Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset. 1 Lähtötiedot. 2 Tutkimuksen tarkoitus ja sisältö. 3 Rakenteet TUTKIMUSSELOSTUS Jukka Saari, Ulla Lignell Vantaan kaupunki, Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa jukka.saari@vantaa.fi, ulla.lignell@vantaa.fi Sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset Kohde: Rekolan koulun

Lisätiedot

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET 30.3.2015 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Hyrsylän koulu Hyrsyläntie 169 09430 SAUKKOLA 1.2 Tilaaja Lohjan kaupunki Tekninen toimi/tilapalvelut Kari Koljonen

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/6 Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä 20.11.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/6 Sisällys

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051321701024

Raportti Työnumero: 051321701024 Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Sami Liukkonen Vanamontie 24 15610 Lahti Raportti Työnumero: 051321701024 Kohde: Toimeksianto: Okt Liukkonen Vanamontie 24 15610 Lahti Home-epäilyn tutkiminen Tutkimus pvm: 13.9.2013

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (9) 26.6.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot

Tilaaja: Vantaan Kaupunki, Ahvenlampi Puh: Kartoitusaika: Kartoittaja: Juha Kaikkonen Puh:

Tilaaja: Vantaan Kaupunki, Ahvenlampi Puh: Kartoitusaika: Kartoittaja: Juha Kaikkonen Puh: Kosteuskartoitusraportti 1(7) VAHINKOTIEDOT Työkohde: Hevoshaan koulu (Asunto) Puh: Tilaaja: Vantaan Kaupunki, Ahvenlampi Puh: 0400 615 428 Asukas: Osoite: Puh: Kartoitusaika: 01.11.2005 Kartoittaja: Juha

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde:

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Mäntymäen Koulu Kauniainen Osoite: Mäntymäentie 2 02700 Kauniainen Yhteyshenkilö: Ilona Lehto rakennuttajainsinööri

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 itäsiipi pohjoi- nen etelä län- Kuvat 1, 2, 3. Rakennuksessa on tehty pohjakuviin merkityillä alueilla sisäilman laatuun vaikuttavien tekijöiden selvittämiseksi rakenneavauksia. Rakenneavausten ja rakennetutkimusten

Lisätiedot

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOHTEEN KUVAUS oppilaita 800, opetushenkilöstöä 85 kiinteistössä toimivat lisäksi päiväkoti, kirjasto,

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio A- rakennus

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio A- rakennus 1/5 Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio A- rakennus Raportin sisältö: suorittaa homekartoituksia koulutettujen homekoirien avulla. Ohjaajana toimii Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston Kannuksen

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNKI / VALKEAVUOREN KOULUN A- JA B-RAKENNUKSET SEURANTAMITTAUKSET JA MERKKIAINETUTKIMUKSET ja

KAARINAN KAUPUNKI / VALKEAVUOREN KOULUN A- JA B-RAKENNUKSET SEURANTAMITTAUKSET JA MERKKIAINETUTKIMUKSET ja Raportti 1 (7) Kaarinan kaupunki Mirka Salonen KAARINAN KAUPUNKI / VALKEAVUOREN KOULUN A- JA B-RAKENNUKSET SEURANTAMITTAUKSET JA MERKKIAINETUTKIMUKSET 21.12.2018 ja 21.2.2019 1 Lähtötilanne ja tutkimusmenetelmät

Lisätiedot

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus

GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU. Sisäilma- ja kuntotutkimus GESTERBYN SUOMENKIELINEN KOULU Sisäilma- ja kuntotutkimus Tiedotustilaisuus 5.3.2018 Olavi Vaittinen, rakennusterveysasiantuntija Inspector Sec Oy (ISEC) TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Koulurakennus ja liikuntasalirakennus:

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

Kartoitusraportti. Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/

Kartoitusraportti. Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/ Kartoitusraportti Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/3920 5.5.2015 2 KOHDETIEDOT... 3 LÄHTÖTIEDOT... 4 RAKENTEET... 4 SUORITETUT TYÖT SEKÄ HAVAINNOT... 4 JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET... 4 MITTAUSPÖYTÄKIRJA...

Lisätiedot

RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työnumero:

RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työnumero: RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työ:3503160 Kohde: Kaivokselan koulu, Vantaa Osoite: Kaivosvoudintie 10, 01610 Vantaa Yhteyshenkilö: Juha Leppälä, p. 040 522 4062 juha.leppala@iss.fi Vahinkotapahtuma: Toimeksianto:

Lisätiedot

Tutkimusraportti Työnumero: 051121200197

Tutkimusraportti Työnumero: 051121200197 Vastaanottaja: Kimmo Valtonen Sivuja:1/7 Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Taipalsaaren sairaala Os. 13 huone 2 Kirjamoinkaari 54915 SAIMAANHARJU Kosteuskartoitus Tilaaja: Kimmo Valtonen 14.4 Läsnäolijat:

Lisätiedot

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI Mäkeläntie 2, Pulkkila 17.5.2014 HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI M Ä K E L Ä N T I E 2, P U L K K I LA Kohde Osia koulurakennuksesta osoitteessa Mäkeläntie 2, 92600 Pulkkila Tilaaja

Lisätiedot

Kosteuskartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy

Kosteuskartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Viktor Johansson, Polygon Finland Oy Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: KEVÄTTUULEN PÄIVÄKOTI Sammontie 6 06150 PORVOO Toimeksianto: Kosteuskartoitus tilaajan kanssa sovituilla alueilla. Tilaaja:

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 KOTKA Työ nro T15026 Kotka 9.11.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25,

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15 L E V O L A Sivu 1 / 15 PÄIVÄTUULI 27400 KIUKAINEN SISÄILMATUTKIMUS Yhteenveto 01.02.2016 L E V O L A Sivu 2 / 15 Tilaaja Euran kunta / Markus Rantanen Toimeksianto Rakennuksen sisäilmatutkimus käyttötarkoituksen

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

Jussi Grönman, Kymen Home-Etsintä Ilkka Meriläinen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy

Jussi Grönman, Kymen Home-Etsintä Ilkka Meriläinen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy MUISTIO 22500325.353 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-04 Koulun tilojen homekoiratarkastus Kohde:, Venuksentie 2, Vantaa Aika: 21.4.2017

Lisätiedot

Tutkimusraportti Työnumero:

Tutkimusraportti Työnumero: Vastaanottaja: Kärkölän kunta Sallila Pertti Virkatie 1 16600 JÄRVELÄ Sivuja:1/8 Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Opintien koulu Opintie 16600 JÄRVELÄ Kosteusmittauksia. Tilaaja: Tmi. Jouni Ikävalko

Lisätiedot

Raportti. Yhteystiedot: Isännöitsijä Jyri Nieminen p. 020 743 8254. Tarkastaja/pvm: Janne Mikkonen p. 045 1200 430 / 3.9.2015

Raportti. Yhteystiedot: Isännöitsijä Jyri Nieminen p. 020 743 8254. Tarkastaja/pvm: Janne Mikkonen p. 045 1200 430 / 3.9.2015 As Oy Juhannusaamu c/o Realco Tikkurila Oy Unikkotie 13 01300 Vantaa Raportti Kohde: As Oy Juhannusaamu Juhannustie 2 G Helsinki Tilaaja: Realco Tapani Ollila p. 0400 444 106 Toimeksianto: Kosteuskartoitus

Lisätiedot

Antti Laine 040-865 5890

Antti Laine 040-865 5890 Tilaaja Kohde Antti Kämäräinen Myyrmäen Huolto Oy Patotie 2 01600 VANTAA 040-524 3890 As Oy Myyrinranta Koskikuja 7 E-F kellari, päiväkoti ja väestönsuoja 01600 VANTAA Päiväkoti: Liisa Filppula 09-8393

Lisätiedot

Muut yhteyshenkilöt: Päiväkodin johtaja Eija Järveläinen 09-8393 0871 Kouluisäntä Jukka Huippu 040-5138594

Muut yhteyshenkilöt: Päiväkodin johtaja Eija Järveläinen 09-8393 0871 Kouluisäntä Jukka Huippu 040-5138594 VANTAAN KAUPUNKI Sisäilmatutkimukset 1 (5) 1 TOIMEKSIANTO Tutkimuskohde: Itä-Hakkilan päiväkoti Keskustie 1 01260 Vantaa Tutkimusajankohta: 13.12.2011 27.12.2012 Tilaaja: Vastuuhenkilö Rakennesuunnittelijainsinööri

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS Sivu 1 / 6 SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS MATTILAN PÄIVÄKOTI Hirsitie 2, 04340 Tuusula 1.4.2012 TILAAJA: Pertti Elg, Rakennusmestari, Tuusulan kunta TUTKIJA: Jari Järveläinen, Jakitec Ky Sivu

Lisätiedot

Kosteuskartoitusraportti

Kosteuskartoitusraportti Kosteuskartoitusraportti Työnumero: 6392 Aloituspäivä: 21.07.2014 Mittaaja: Jani Kärkkänen p.050-5936931, jani.karkkanen@priimax.fi, Sertifioitu rakenteiden kosteudenmittaaja: VTT-C-3137-24-08 Mittalaite:

Lisätiedot

Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT. Työnumero: PJ Tilausnumero: Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115

Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT. Työnumero: PJ Tilausnumero: Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115 Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115 Osoite: Biokatu 6, 33100 Tampere Tilaaja/yhteyshenkilö: Kartoitus / mittaukset pvm: Timo Turunen puh. 050 568

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

Tarkastus / tutkimus homekoiran merkintöjen selvittämiseksi Lukio / keskuskoulu

Tarkastus / tutkimus homekoiran merkintöjen selvittämiseksi Lukio / keskuskoulu Tarkastus / tutkimus homekoiran merkintöjen selvittämiseksi Lukio / keskuskoulu Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: - Rakennusala: - Käyttötarkoitus: koulutoiminta Keskuskoulu ja Lukio Laihia Tilavuus:

Lisätiedot

Sisäilma- ja homekoiratutkimus

Sisäilma- ja homekoiratutkimus Raportti nro. 650 Sisäilma- ja homekoiratutkimus 13.7.2017 Ryhmäperhepäiväkoti Touhula A1 Iippa A2 Lumikki A3 Muksula A4 huoneisto A6 o Lohitie 9 A, 89400 Hyrynsalmi 1 Tietoa homekoiralla tehtävästä tutkimuksesta

Lisätiedot

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy Reg.no Reg. Office Helsinki. Sweco Groupin jäsen MUISTIO 22500325.354 Ulla Lignell Vantaan kaupunki, tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Ulla.Lignell@vantaa.fi 2017-05-30 Koulun tilojen Kohde:, Lyyranpolku 2, Vantaa Aika: 19.4.2017 klo 14.00 19.00 Paikalla:

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Merkkiainemittaus

TUTKIMUSRAPORTTI Merkkiainemittaus TUTKIMUSRAPORTTI Merkkiainemittaus 10.7.2012 Kuusikon koulu Hovitie 11 01380 VANTAA Työ nro T12049 Kotka 6.8.2012 Insinööri Studio Oy OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA PUH. 05-2255

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS

PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS - TOMI LEVOLA - Päiväkodin henkilökunnalla ja lapsilla on esiintynyt oireilua, joka sopii oirekuvaltaan rakennuksen sisäilmasta johtuvaksi. Päiväkoti sijaitsee 1920-luvulla

Lisätiedot

Kartoittaja: Esa Ahlsten 040 505 8437 esa.ahlsten@wdkuivaus.fi. E, Kiskonen 040 5000 9981 kirsi-tiina.kiskonen@op.fi

Kartoittaja: Esa Ahlsten 040 505 8437 esa.ahlsten@wdkuivaus.fi. E, Kiskonen 040 5000 9981 kirsi-tiina.kiskonen@op.fi Sivu 1/7 Kartoitusraportti: Päivämäärä: 28.9.2011 Kartoittaja: Esa Ahlsten 040 505 8437 esa.ahlsten@wdkuivaus.fi Tilaaja: Markku Mikkelson 040 735 1908 Laskutus: Kohde: Osoite/asukas: As Oy Hösmärinmäki,

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA

HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA Vastaanottaja Mika Metsäalho, Hämeenlinnan kaupunki, Kaupunkirakenne / Tilapalvelut Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 17.12.2018 HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

MARTTI AHTISAAREN KOULU

MARTTI AHTISAAREN KOULU MARTTI AHTISAAREN KOULU YHTEENVETO SISÄILMATUTKIMUKSISTA JA - KORJAUKSISTA 2016 1 Tutkimusten lähtökohdat Tutkimusten alussa, marraskuussa 2015, esille nousi ongelmallisina tiloina erityisesti seuraavat:

Lisätiedot

LOPPUMITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnumero: 350 1837

LOPPUMITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnumero: 350 1837 LOPPUMITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnumero: 350 1837 Kohde: Päiväkummun koulu Osoite: Ismontie 2, 01420 Vantaa Yhteyshenkilö: ISS / Harry Rummukainen p. 040-518 3681 harry.rummukainen@iss.fi Vahinkotapahtuma: Kellarikerroksen

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS 23.3.2015 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN

SISÄILMATUTKIMUS 23.3.2015 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN SISÄILMATUTKIMUS 2 (8) TIIVISTELMÄ Limingan paloasema sijaitsee Limingassa, osoitteessa Kramsuntie 3, 91900 Liminka.

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Länsitie 62, Laihia 1/5 Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

LUKIO HAKALAHDENKATU 8 YLIVIESKA

LUKIO HAKALAHDENKATU 8 YLIVIESKA LUKIO HAKALAHDENKATU 8 YLIVIESKA Sivu 1/7 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde: Kohteen pinta-ala: - Lukio Kohteen tilavuus: - Hakalahdenkatu 8 Kerrosluku: 2 Ylivieska Rakennusvuosi: Käyttötarkoitus: Koulu

Lisätiedot

SOTUNGIN KOULU PIHARAKENNUS:

SOTUNGIN KOULU PIHARAKENNUS: SOTUNGIN KOULU PIHARAKENNUS: TOIMENPIDE-EHDOTUS RA 249400924 a tarkennetaan rakenteiden avaamisen jälkeen 5.3.2013 (Rajatorpantie 8 A, Vantaa) 1/8 1. YLEISTIEDOT Kohde Kohde Sotungin koulu, piharakennus

Lisätiedot

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007 Vesivahingon kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Kaivokselan päiväkoti Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa Tilaaja: Krohn Mikko Vantaan Kaupunki PL 6007 Vahinkonumero: Tarkastaja: Hannu Peltola 040-538 7944 Tarkastuspvm:

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TILAAJA Euran kunta Pl Eura

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TILAAJA Euran kunta Pl Eura PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 17.04.13 7521 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Pl 22 27511 Eura TYÖKOHDE Sukkula (kansalaisopisto) Koulutie 2 27510 Eura VAKUUTUSYHTIÖ ISÄNNÖITSIJÄ

Lisätiedot

Mittapöytäkirja Työnumero:

Mittapöytäkirja Työnumero: Sivuja:/ Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies pöytäkirja Kohde: Toimeksianto: Linnajoen Koulu Edelfeltinbulevardi 0600 Porvoo Betonirakenteiden kosteuden mittaus ajan kanssa sovituilla alueilla.

Lisätiedot

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Martinussali Martinlaaksontie 16 01620 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja: Sami

Lisätiedot

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri)

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011 SISÄILMATUTKIMUS Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

TARKASTUSRAPORTTI. Puutteenperäntie 1-12 88470 Kontiomäki. 18.8.2014 Saneeraustekniikka Sartek Oy RI/ PKM Juha Kähkönen

TARKASTUSRAPORTTI. Puutteenperäntie 1-12 88470 Kontiomäki. 18.8.2014 Saneeraustekniikka Sartek Oy RI/ PKM Juha Kähkönen TARKASTUSRAPORTTI Puutteenperäntie 1-12 88470 Kontiomäki 18.8.2014 RI/ PKM Juha Kähkönen TARKASTUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 1-12, 88470 Kontiomäki Puh: Asiakas: Paltamon kunta

Lisätiedot

MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4

MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4 MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4 TUTKIMUSSELOSTUS Liikuntatilojen kosteustutkimukset 9.1.2014 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja p. 09-310 1661 2 / 16 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO

Lisätiedot

Kosteuskartoituksen mittauspöytäkirja

Kosteuskartoituksen mittauspöytäkirja Kosteuskartoituksen mittauspöytäkirja Rekolanmäen Koulu Valtimotie 4, 01400 VANTAA Yhteystiedot Tilaaja: Tilaajan edustajat: Kouluisäntä: Päiväkodin johtaja: Vantaan Kaupunki Raimo Eklund, 040 588 6275,

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6. Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia.

Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6. Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia. Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6 Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia. Kirkonkylän koulu Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

Hornhattulan päiväkoti Porvoo

Hornhattulan päiväkoti Porvoo Hornhattulan päiväkoti Porvoo IVA kuntotutkimus ja käyttövesiputkiston vuotoselvitys Tommi Paasivirta tommi.paasivirta@wspgroup.fi 0207 864 483 WSP Finland Oy Pohjakuva Hornhattulan päiväkoti 2 Talotekniikka

Lisätiedot

NÄSIN TERVEYSASEMA VANHAN TUBI-SAIRAALAN JA HAMMASHOITOLAN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELI HAKAMÄKI, DI

NÄSIN TERVEYSASEMA VANHAN TUBI-SAIRAALAN JA HAMMASHOITOLAN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELI HAKAMÄKI, DI NÄSIN TERVEYSASEMA VANHAN TUBI-SAIRAALAN JA HAMMASHOITOLAN SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELI HAKAMÄKI, DI 1 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Vanha tubi-sairaala ja hammashoitola Tutkimuksen tarkoitus

Lisätiedot