Espoon kaupunki Pöytäkirja 148

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 148"

Transkriptio

1 Sivu 1 / / / Lausunnon antaminen Auroran koulun, päiväkodin ja neuvolan uudisrakennuksen päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Sivistystoimen johtaja Sampo Suihko antaa seuraavan lausunnon Auroran koulun, päiväkodin ja neuvolan uudisrakennuksen päivätystä hankesuunnitelmasta: Hankesuunnitelma vastaa pääosaltaan lautakunnan näkemystä hyvästä, nykyaikaisesta ja tulevaisuudessa tapahtuviin muutoksiin varautuvasta koulu- ja päiväkotirakennuksesta. Hankesuunnitelman luonnoksen pohjalta tehty tilakaaviotasoinen esisuunnitelma ja koulun opettajien toiveet antavat kuitenkin aihetta tarkentaa joitakin hankesuunnitelman kohtia. Sivu kaupunkikuvalliset tavoitteet Espoossa on rakennettu ja rakennetaan varsinkin luvulla useita kouluja ja päiväkoteja, jotka ovat herättäneet huomiota erityisesti korkeatasoisella arkkitehtuurillaan. Koulu- ja päiväkotirakennuksilla on suuri merkitys osana ihmisten elinympäristöä, jossa päivittäin liikutaan ja joka koetaan kotipaikaksi. Koulurakennus ulkoa ja sisältä jää oppilaiden mieleen loppuiäksi. Korkeatasoinen julkinen rakennus ulkoalueineen nostaa koko alueen arvoa ja viihtyisyyttä. Hyvältä arkkitehtuurilta voidaan kuitenkin edellyttää, että sen ulkoasu on tasapainossa käyttötarkoituksen kanssa. Koulun, päiväkodin ja neuvolan toimitilojen suunnittelussa pitää olla etusijalla tilojen käyttäjät, eli lapset ja perheet, sekä se toiminta, mitä varten rakennus toteutetaan. Tämän vuoksi täydennetään hankesuunnitelmaluonnoksen sivulla 11 olevaa lausetta: Uudisrakennuksen on otettava paikkansa alueen avoimena ja julkisena rakennuksena kuitenkin siten, että rakennuksen käyttäjät ja toiminta ovat etusijalla toiminnalliset tavoitteet Lisäys: Koulun ja päiväkodin ja neuvolan tilat ovat omat kokonaisuutensa, jotka liittyvät kuitenkin toisiinsa. Rakennuksessa on pääoven lisäksi joka yksiköllä on omia sisäänkäyntejä, koululla ja päiväkodilla ulkoilupihalle ja neuvolalla asiakkaiden tulosuuntaan. Rakennuksen pääovi johtaa yhteisille alueille, ruokasalin ja kirjaston lähellä olevaan pääaulaan. Pääaulasta on

2 Sivu 2 / 2 helppo löytää eri yksiköiden tiloihin sekä hallinnon, henkilökunnan ja oppilashuollon tiloihin. Koulun ja päiväkodin tilat voidaan sijoittaa kahteen tai kolmeen kerrokseen kuitenkin niin, että yksikön sisäiset välimatkat ovat lyhyitä. Yhteiset tilat sijoitetaan siten, että ne ovat kaikille käyttäjille helposti saavutettavissa. Yksiköiden yhteistoiminta ja vuorovaikutus sekä synergiaedut toteutuvat parhaiten, yhteiskäyttöiset tilat ja omat tilat ovat sopivasti lähekkäin tai näkyvillä. Tärkein yhteys yksiköiden välillä on päiväkodin 3-5 vuotiaiden ja esiopetuksen alueen liittyminen koulun 1-2 luokkien alueeseen. Koko rakennuksessa sekä koulun ja päiväkodin omissa tiloissa tulee tilaryhmät muodostaa niin, että käytäviä vältetään ja niiden sijaan tiloja yhdistävät toiminta-aulat. Rakennuksessa toimivat eri-ikäiset ihmiset saavat kosketuksen luontoon myös sisällä, kun kaikkien yksiköiden ikkunoista on näkymät pihaan ja puistoon. Rakennuksen sisätiloissa tulee värien, materiaalien ja luonnonvalon avulla luoda rauhallinen tunnelma koulupäivän eri tilanteisiin. Pintamateriaalien ja kalusteiden tulee olla hyvän laatuisia ja kestää arkikäyttöä; näin tilat pysyvät pitkään siisteinä ja ehjinä kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti Koulu Teksti korvaa toisen ja kolmannen kappaleen, neljäs ja viides kappale on korvattu lisäyksessä lukuun 5.3. Koulun tilat suunnitellaan tukemaan avoimuutta ja vuorovaikutteisuutta sekä oppilaslähtöisiä toimintatapoja. Monipuoliset toiminta- ja oppimistavat tehdään mahdollisiksi rakentamalla yleispäteviä ja helposti muunneltavia tiloja ja kalustamalla ne vastaavan ajatuksen mukaan. Lapset ja opettaja liikkuvat ja puhuvat tiloissa käyttäessään vuorovaikutteista taulua, jakautuessaan ryhmiin ja siirtyessään erilaisille työpisteille. Uuden koulun toimintatapa edellyttää erityisen hyvää akustiikkaa sekä opetustiloissa että yhteisissä tiloissa. Avoimessa oppimisympäristössä äänimaailmaan vaikutetaan perinteisten keinojen lisäksi kokolattiamatolla ja verhoilluilla kalusteilla. Oppimisympäristön muunneltavuus toteutuu, kun kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirrettäviä toiminnan tarpeiden mukaan, ja kiintokalusteita on vähän. Opetusryhmän omaan tilaan tulee yksi korkea kaappi sekä kiinteä tekniikkapöytä. Vesipisteet ja laskutasot sen yhteyteen voidaan sijoittaa joko ryhmä kotipesään tai yhteiseen toiminta-aulaan. Vesipisteen alakaappiin sijoitetaan jätelajittelupiste. Kiintokalusteita täydennetään irtokalustein tarpeen mukaan. Koulun tilat muodostuvat seuraavista tilaryhmistä:

3 Sivu 3 / 3 Koulun kotiluokat yhdistetään ikäryhmittäin alueiksi, joissa on opetusryhmille omat kotipesät, yhteistä toiminta-aulaa ja pienryhmätiloja. Alueet liittyvät koulun auloihin. Kirjasto ja tietotekniikan opetustila, jotka sijoitetaan keskeisesti; tietotekniikan tila siten, että se voi toimia tarvittaessa myös kotiluokkana. Käden taidon alue (kuvataide, tekstiilityö, tekninen työ). Ruokasali musiikkiluokka, näyttämö ja monitoimisali ovat yhdistettävissä juhla- ja esitystilaksi. Alue on yhteinen päiväkodin kanssa. Hallintotilat ja henkilökunnan tilat, jotka ovat yhteiset koko talon henkilökunnalle, mikäli se on mahdollista kulkuyhteyksien ja välimatkojen kannalta. Oppilashuollon tilat, joiden tulee sijaita helposti saavutettavissa pienemmille oppilaille. Sijainnin olisi hyvä olla myös hallintotilojen lähellä, ei kuitenkaan niiden yhteydessä. Liikuntasali oheistiloineen, joihin on oma sisäänkäynti ja joka on käytettävissä koulun toiminnasta erillään. Monitoimisalin tulee sijaita samalla kuntalaiskäyttöön erotettavalla alueella, mikäli mahdollista Päiväkoti Lisäys: Koulun avoimelle oppimisympäristölle asetettuja tavoitteita toteutetaan myös päiväkodissa soveltaen niitä ikäryhmien oppimisen ja kehittymisen tarpeisiin. Luontotoiminnan tukikohtaa koskevaa tekstiä täydennetään seuraavasti. Luontopäiväkoti, lasten huvila, sijoitetaan pihan puistomaiseen osaan lähelle tontin rajaa. Päiväkodin tilat tulee sijoittaa siten, että luontopäiväkodin tukipalvelut toimivat päiväkodissa. Päiväkodin lähimmän sisäänkäynnin yhteydessä on wc-tilat ja tarvittavat välinevarastot. Kulkutie päiväkodista luontopäiväkotiin mahdollistaa lounaan ja välipalojen sekä käsienpesuveden kuljettamisen. Kuivakäymälä voidaan toteuttaa edellyttäen, että sen ylläpidosta ja hygieniasta huolehtiminen voidaan järjestää kestävällä tavalla. Tehtävää ei voida osoittaa päiväkodin henkilökunnalle. Tilojen hyvällä suunnittelulla ei kuivakäymälä ole välttämätön. Nuotiopaikka ulkona on luonnollinen elementti ulkoilmaelämässä ja se tulee toteuttaa, mikäli kaupungin viranomaismääräykset eivät sitä estä. Sivu 17. Liikuntatilat Päiväkodin ja koulun yhteinen monitoimisali suunnitellaan ja varustetaan lasten liikuntakäyttöön sopivaksi. Salin monikäyttöisyydelle on eduksi, jos vapaa korkeus voi olla 4 m.

4 Sivu 4 / 4 Lisäksi esitetään, että rakennushanke ja tuleva työmaa suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan siten, että nykyiset siirtokelpoiset koulutilat voivat olla paikoillaan pienempien oppilaiden koulutiloina. Käsittely Nieminen Järvenpään ja Waltarin kannattamana teki seuraavan lisäysehdotuksen: Lisätään kohtaan 5.1 kappale: Rakennuksen arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota rakennuskustannusten pienentämiseen niin, että saavutetaan kustannustaso 22 MEur (sis ALV 24%), joka tarkoittaa n Eur/brutto m2 (sis ALV). Hopsu Malmen kannattamana teki seuraavan lisäysehdotuksen: Rakentamisen laatuun ja valvontaan kiinnitetään erityistä huomiota, niin että rakentaminen on kestävää ja vältytään nopeasti vastaantulevilta korjaustarpeilta. Nieminen Malmen, Waltarin ja Niemelän kannattamana teki seuraavan lisäysehdotuksen: Lisätään hankesuunnitelman kohtaan 5.1 kappaleet: Rakennuksen suunnitelussa käytetään koeteltuja ja hyväksi havaittuja rakenneratkaisuja, joilla minimoidaan vesivahinkojen ja homevaurioiden riskiä. Tämä tarkoittaa suunnittelussa mm. sitä, ettei pohjaveden tason alapuolelle rakenneta, salajoitus sekä pinta- ja sadevesien viemäröinti tehdään huolellisesti, kattorakenteet ovat selkeät ja katon kallistuskulma on riittävä, rakennuksessa on kunnolliset räystäät sekä lattia,- katto- ja seinärakenteiden tuuletus on järjestetty hyvin. Lisäksi rakennus perustetaan riittävän korkealle niin, ettei mm. mahdollisen kallion pintaa pitkin virtaavat pohjavedet pääse rakenteisiin. Katossa ei käytetä kattoikkunoita ja minimoidaan katon läpivientien määrä. Seinien suuria lasiseinärakenteita vältetään. Rakentamisen aikana keskeneräiset rakenteet on suojattava niin, etteivät ne pääse kastumaan. Rakenteisiin (esim. ontelolaattoihin) rakentamisen aikana päässyt vesi poistetaan ja kuivataan huolellisesti. Lisäksi suunnittelussa noudatetaan erillistä tilakeskuksen ohjetta "RAKENNETEKNISET SUUNNITTELUVAATIMUKSET, Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Niemisen ensimmäinen lisäysehdotus hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja totesi sen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Hopsun lisäysehdotus hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja totesi sen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi.

5 Sivu 5 / 5 Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Niemisen toinen lisäysehdotus hyväksyä. Koska ehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja totesi sen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Päätös Päätösehdotus : Sivistystoimen johtaja Sampo Suihko päätti antaa seuraavan lausunnon Auroran koulun, päiväkodin ja neuvolan uudisrakennuksen päivätystä hankesuunnitelmasta: Hankesuunnitelma vastaa pääosaltaan lautakunnan näkemystä hyvästä, nykyaikaisesta ja tulevaisuudessa tapahtuviin muutoksiin varautuvasta koulu- ja päiväkotirakennuksesta. Hankesuunnitelman luonnoksen pohjalta tehty tilakaaviotasoinen esisuunnitelma ja koulun opettajien toiveet antavat kuitenkin aihetta tarkentaa joitakin hankesuunnitelman kohtia. Sivu kaupunkikuvalliset tavoitteet Espoossa on rakennettu ja rakennetaan varsinkin luvulla useita kouluja ja päiväkoteja, jotka ovat herättäneet huomiota erityisesti korkeatasoisella arkkitehtuurillaan. Koulu- ja päiväkotirakennuksilla on suuri merkitys osana ihmisten elinympäristöä, jossa päivittäin liikutaan ja joka koetaan kotipaikaksi. Koulurakennus ulkoa ja sisältä jää oppilaiden mieleen loppuiäksi. Korkeatasoinen julkinen rakennus ulkoalueineen nostaa koko alueen arvoa ja viihtyisyyttä. Hyvältä arkkitehtuurilta voidaan kuitenkin edellyttää, että sen ulkoasu on tasapainossa käyttötarkoituksen kanssa. Koulun, päiväkodin ja neuvolan toimitilojen suunnittelussa pitää olla etusijalla tilojen käyttäjät, eli lapset ja perheet, sekä se toiminta, mitä varten rakennus toteutetaan. Tämän vuoksi täydennetään hankesuunnitelmaluonnoksen sivulla 11 olevaa lausetta: Uudisrakennuksen on otettava paikkansa alueen avoimena ja julkisena rakennuksena kuitenkin siten, että rakennuksen käyttäjät ja toiminta ovat etusijalla toiminnalliset tavoitteet Lisäys: Koulun ja päiväkodin ja neuvolan tilat ovat omat kokonaisuutensa, jotka liittyvät kuitenkin toisiinsa. Rakennuksessa on pääoven lisäksi joka yksiköllä on omia sisäänkäyntejä, koululla ja päiväkodilla ulkoilupihalle ja neuvolalla asiakkaiden tulosuuntaan. Rakennuksen pääovi johtaa yhteisille alueille, ruokasalin ja kirjaston lähellä olevaan pääaulaan. Pääaulasta on helppo löytää eri yksiköiden tiloihin sekä hallinnon, henkilökunnan ja oppilashuollon tiloihin. Koulun ja päiväkodin tilat voidaan sijoittaa kahteen tai kolmeen kerrokseen kuitenkin niin, että yksikön sisäiset välimatkat ovat lyhyitä.

6 Sivu 6 / 6 Yhteiset tilat sijoitetaan siten, että ne ovat kaikille käyttäjille helposti saavutettavissa. Yksiköiden yhteistoiminta ja vuorovaikutus sekä synergiaedut toteutuvat parhaiten, yhteiskäyttöiset tilat ja omat tilat ovat sopivasti lähekkäin tai näkyvillä. Tärkein yhteys yksiköiden välillä on päiväkodin 3-5 vuotiaiden ja esiopetuksen alueen liittyminen koulun 1-2 luokkien alueeseen. Koko rakennuksessa sekä koulun ja päiväkodin omissa tiloissa tulee tilaryhmät muodostaa niin, että käytäviä vältetään ja niiden sijaan tiloja yhdistävät toiminta-aulat. Rakennuksessa toimivat eri-ikäiset ihmiset saavat kosketuksen luontoon myös sisällä, kun kaikkien yksiköiden ikkunoista on näkymät pihaan ja puistoon. Rakennuksen sisätiloissa tulee värien, materiaalien ja luonnonvalon avulla luoda rauhallinen tunnelma koulupäivän eri tilanteisiin. Pintamateriaalien ja kalusteiden tulee olla hyvän laatuisia ja kestää arkikäyttöä; näin tilat pysyvät pitkään siisteinä ja ehjinä kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti Koulu Teksti korvaa toisen ja kolmannen kappaleen, neljäs ja viides kappale on korvattu lisäyksessä lukuun 5.3. Koulun tilat suunnitellaan tukemaan avoimuutta ja vuorovaikutteisuutta sekä oppilaslähtöisiä toimintatapoja. Monipuoliset toiminta- ja oppimistavat tehdään mahdollisiksi rakentamalla yleispäteviä ja helposti muunneltavia tiloja ja kalustamalla ne vastaavan ajatuksen mukaan. Lapset ja opettaja liikkuvat ja puhuvat tiloissa käyttäessään vuorovaikutteista taulua, jakautuessaan ryhmiin ja siirtyessään erilaisille työpisteille. Uuden koulun toimintatapa edellyttää erityisen hyvää akustiikkaa sekä opetustiloissa että yhteisissä tiloissa. Avoimessa oppimisympäristössä äänimaailmaan vaikutetaan perinteisten keinojen lisäksi kokolattiamatolla ja verhoilluilla kalusteilla. Oppimisympäristön muunneltavuus toteutuu, kun kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirrettäviä toiminnan tarpeiden mukaan, ja kiintokalusteita on vähän. Opetusryhmän omaan tilaan tulee yksi korkea kaappi sekä kiinteä tekniikkapöytä. Vesipisteet ja laskutasot sen yhteyteen voidaan sijoittaa joko ryhmä kotipesään tai yhteiseen toiminta-aulaan. Vesipisteen alakaappiin sijoitetaan jätelajittelupiste. Kiintokalusteita täydennetään irtokalustein tarpeen mukaan. Koulun tilat muodostuvat seuraavista tilaryhmistä: Koulun kotiluokat yhdistetään ikäryhmittäin alueiksi, joissa on opetusryhmille omat kotipesät, yhteistä toiminta-aulaa ja pienryhmätiloja. Alueet liittyvät koulun auloihin. Kirjasto ja tietotekniikan opetustila, jotka sijoitetaan keskeisesti; tietotekniikan tila siten, että se voi toimia tarvittaessa myös kotiluokkana.

7 Sivu 7 / 7 Käden taidon alue (kuvataide, tekstiilityö, tekninen työ). Ruokasali musiikkiluokka, näyttämö ja monitoimisali ovat yhdistettävissä juhla- ja esitystilaksi. Alue on yhteinen päiväkodin kanssa. Hallintotilat ja henkilökunnan tilat, jotka ovat yhteiset koko talon henkilökunnalle, mikäli se on mahdollista kulkuyhteyksien ja välimatkojen kannalta. Oppilashuollon tilat, joiden tulee sijaita helposti saavutettavissa pienemmille oppilaille. Sijainnin olisi hyvä olla myös hallintotilojen lähellä, ei kuitenkaan niiden yhteydessä. Liikuntasali oheistiloineen, joihin on oma sisäänkäynti ja joka on käytettävissä koulun toiminnasta erillään. Monitoimisalin tulee sijaita samalla kuntalaiskäyttöön erotettavalla alueella, mikäli mahdollista Päiväkoti Lisäys: Koulun avoimelle oppimisympäristölle asetettuja tavoitteita toteutetaan myös päiväkodissa soveltaen niitä ikäryhmien oppimisen ja kehittymisen tarpeisiin. Luontotoiminnan tukikohtaa koskevaa tekstiä täydennetään seuraavasti. Luontopäiväkoti, lasten huvila, sijoitetaan pihan puistomaiseen osaan lähelle tontin rajaa. Päiväkodin tilat tulee sijoittaa siten, että luontopäiväkodin tukipalvelut toimivat päiväkodissa. Päiväkodin lähimmän sisäänkäynnin yhteydessä on wc-tilat ja tarvittavat välinevarastot. Kulkutie päiväkodista luontopäiväkotiin mahdollistaa lounaan ja välipalojen sekä käsienpesuveden kuljettamisen. Kuivakäymälä voidaan toteuttaa edellyttäen, että sen ylläpidosta ja hygieniasta huolehtiminen voidaan järjestää kestävällä tavalla. Tehtävää ei voida osoittaa päiväkodin henkilökunnalle. Tilojen hyvällä suunnittelulla ei kuivakäymälä ole välttämätön. Nuotiopaikka ulkona on luonnollinen elementti ulkoilmaelämässä ja se tulee toteuttaa, mikäli kaupungin viranomaismääräykset eivät sitä estä. Sivu 17. Liikuntatilat Päiväkodin ja koulun yhteinen monitoimisali suunnitellaan ja varustetaan lasten liikuntakäyttöön sopivaksi. Salin monikäyttöisyydelle on eduksi, jos vapaa korkeus voi olla 4 m. Lisäksi esitetään, että rakennushanke ja tuleva työmaa suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan siten, että nykyiset siirtokelpoiset koulutilat voivat olla paikoillaan pienempien oppilaiden koulutiloina. Lisäksi lautakunta päätti esittää, että kohtaan 5.1 lisätään seuraava kappale:

8 Sivu 8 / 8 Rakennuksen arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota rakennuskustannusten pienentämiseen niin, että saavutetaan kustannustaso 22 MEur (sis ALV 24%), joka tarkoittaa n Eur/brutto m2 (sis ALV). Lisäksi lautakunta päätti todeta, että rakentamisen laatuun ja valvontaan kiinnitetään erityistä huomiota, niin että rakentaminen on kestävää ja vältytään nopeasti vastaantulevilta korjaustarpeilta. Lisäksi lautakunta päätti esittää, että hankesuunnitelman kohtaan 5.1 lisätään kappaleet: Rakennuksen suunnitelussa käytetään koeteltuja ja hyväksi havaittuja rakenneratkaisuja, joilla minimoidaan vesivahinkojen ja homevaurioiden riskiä. Tämä tarkoittaa suunnittelussa mm. sitä, ettei pohjaveden tason alapuolelle rakenneta, salajoitus sekä pinta- ja sadevesien viemäröinti tehdään huolellisesti, kattorakenteet ovat selkeät ja katon kallistuskulma on riittävä, rakennuksessa on kunnolliset räystäät sekä lattia,- katto- ja seinärakenteiden tuuletus on järjestetty hyvin. Lisäksi rakennus perustetaan riittävän korkealle niin, ettei mm. mahdollisen kallion pintaa pitkin virtaavat pohjavedet pääse rakenteisiin. Katossa ei käytetä kattoikkunoita ja minimoidaan katon läpivientien määrä. Seinien suuria lasiseinärakenteita vältetään. Rakentamisen aikana keskeneräiset rakenteet on suojattava niin, etteivät ne pääse kastumaan. Rakenteisiin (esim. ontelolaattoihin) rakentamisen aikana päässyt vesi poistetaan ja kuivataan huolellisesti. Lisäksi suunnittelussa noudatetaan erillistä tilakeskuksen ohjetta "RAKENNETEKNISET SUUNNITTELUVAATIMUKSET, Oheismateriaali Selostus - Auroran koulun, päiväkodin ja neuvolan korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma 24_05_ Asemakaavaluonnos ja määräykset - Huonetilaohjelma - Rakennetekniset suunnitteluvaatimukset - Vuokranmääritys - Alustava keittiölaiteluettelo - Pinta-alakäsitteet - Liikuntasali puolikerrosta alempana - Sijoittelu tontille Tilakeskus-liikelaitos on pyytänyt opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan lausuntoa Auroran koulun, päiväkodin ja neuvolan uudisrakennuksen päivätystä hankesuunnitelmasta.

9 Sivu 9 / 9 Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi koulun ja päiväkodin tarveselvityksen Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi neuvolan tarveselvityksen Hankkeen esisuunnittelu on käynnistetty syyskuussa Rakentaminen alkaa vuoden 2014 lopussa, valmistuu kesäkuussa 2016 ja otetaan käyttöön elokuussa Tarveselvityksen kustannusennuste (alv 0) 20,5 milj., kustannustaso 01/2012, Haahtela ind. 83. Hankesuunnitelmaan perustuvat tavoitehintaarvio (alv 0) 21 milj., kustannustaso 01/2013, Haahtela ind. 83. Hankesuunnitelman tavoitehinta sisältää suunnittelun- ja rakentamisaikaisten kustannusten nousuvarauksen. Sisäinen toimitilavuokra on arvioitu olevan yhteensä n. 1,88 milj. / vuosi, josta neuvolan osuus n /vuosi. Auroran koululle, päiväkodille ja neuvolalle on esitetty rahoitus vuoden 2013 talousarvion investointiosassa vuosille yhteensä 20,5 milj.. Auroran koulu on rakennettu 1957 ja sitä on laajennettu Koulun ja laajennuksen lisäksi on käytössä siirtokoulutiloja. Koulurakennusten tilat eivät vastaa tarpeita, joita peruskoulun uudistuva pedagogiikka ja toimintakulttuuri edellyttävät. Viime vuosina on tilojen käyttöä haitannut myös huono sisäilmat varsinkin koulun laajennusosassa. Pysyvää koulurakennusta ei saada peruskorjauksella vastaamaan nykyisiä esteettömyyden ja ilmanvaihdon vaatimuksia, joten rakennus on päätetty purkaa ja korvata uudella. Samalla koulun yhteyteen rakennetaan tilat päiväkodille ja neuvolalle, jolloin syntyy lapsia ja perheitä monipuolisesti palveleva kokonaisuus. Hyväksyessään koulun ja päiväkodin tarveselvityksen suomenkielinen varhaiskasvatus ja opetuslautakunta edellytti, että hankesuunnitteluvaiheessa huonetilaohjelma ja toiminta-ajatus tarkistetaan siten, että otetaan huomioon mahdollisen neuvolan sijainti samassa rakennuksessa. Rakennushanke esitetään suunniteltavaksi ja toteutettavaksi yhtenä kokonaisuutena ilman vaiheistusta. Lisäksi lautakunta edellytti, että koulurakennushankkeiden yhteydessä tuodaan sille päätöksenteon yhteydessä samanlainen kustannusvertailu kuin päiväkodeistakin on tehty. Lautakunta piti Auroran koulun ja päiväkodin kustannusarviota erittäin kalliina ja edellytti, että suunnitteluvaiheessa sen kustannuksia alennetaan merkittävästi. Lautakunta edellytti, että tilojen suunnittelussa mietitään tilojen uudenlaista joustavaa käyttöä. Perinteistä OT-ajattelua on laajennettava, niin että opetustilat ovat aidosti muunneltavia koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Huonetilaohjelma on erikseen koululle ja päiväkodille ja erikseen neuvolalle, mutta hankesuunnitelman tekstissä on lautakunnan päätös otettu huomioon. Koulun opetustilojen laajuus on huonetilaohjelmassa määritelty perinteiseen tapaan OT-ajattelulla, jolloin voidaan säilyttää

10 Sivu 10 / 10 sama taso kuin muissa kouluissa. Hankesuunnitelmatekstissä on tavoitteeksi asetettu uudenlaiset joustavat ja muunneltavat tilat, kuten lautakunta edellytti. Vertailu muiden toteutuneiden koulurakennusten kustannuksiin on hankesuunnitelman liitteenä. Tiedoksi - Riitta Martiskainen, Auroran päiväkoti - Jaana Hellinen, Tilakeskus-liikelaitos - Marjatta Korhonen, Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikkö - Martti Hellström, Aurora alakoulu

11 Sivu 11 / 11

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146 23.09.2015 Sivu 1 / 1 2647/10.03.02/2015 146 Lausunnon antaminen Viherlaakson koulun ja lukion perusparannus ja laajennus 4.9.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / Lausunto Karhusuon koulun ja kirjaston hankesuunnitelman muutoksesta päiväys

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / Lausunto Karhusuon koulun ja kirjaston hankesuunnitelman muutoksesta päiväys Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 6 319/2016 10.03.02 40 Lausunto Karhusuon koulun ja kirjaston hankesuunnitelman muutoksesta päiväys 18.1.2016 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen 16.02.2012 Sivu 1 / 1 747/10.03.02/2012 25 Auroran koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 16.02.2017 Sivu 1 / 1 510/2017 12.01.03 26 Aarnivalkean koulun opetuksen järjestäminen kevätkauden 2017 aikana Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 046 877

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214

Espoon kaupunki Pöytäkirja 214 16.12.2015 Sivu 1 / 1 5163/2015 10.03.02 214 Jupperin koulun tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Juha Hovinen, puh. 09 816 85031 Vera Schulman, puh. 043 825 6113 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

4432/12.01.00.00/2015

4432/12.01.00.00/2015 21.10.2015 Sivu 1 / 1 4432/12.01.00.00/2015 162 Haukilahden lukion opetuksen järjestäminen Aalto-yliopiston kampuksella syksystä 2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Kristiina Erkkilä, puh. 09 816 52202

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 1757/02.08.00/2012 Kaupunginhallitus 139 7.5.2012 162 Opinmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen (Kv-asia) (Pöydälle 7.5.2012) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 14.06.2016 Sivu 1 / 1 3411/2015 02.08.00 31 Kulttuurilautakunnan lausunto Meri-Matin hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825 6113 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42 22.03.2017 Sivu 1 / 1 1092/2017 10.03.02 42 Tuomarilan koulu -hankkeen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825 6113 Eija Riikonen, puh. 09 81623004 Kaisa Peltonen, puh. 050

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 471/2017 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 23 6.3.2017 90 Suviniityn päiväkodin hankesuunnitelman päivitys (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Karhusuon koulun ja päiväkodin, Kirstin koulun ja Tuomarilan koulun rakennushankkeiden tarveselvitykset

Espoon kaupunki Pöytäkirja Karhusuon koulun ja päiväkodin, Kirstin koulun ja Tuomarilan koulun rakennushankkeiden tarveselvitykset 26.02.2014 Sivu 1 / 1 933/10.03.02/2014 18 Karhusuon koulun ja päiväkodin, Kirstin koulun ja Tuomarilan koulun rakennushankkeiden tarveselvitykset Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valtuusto.0.03 Sivu / 845/0.03.0/03 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 59 6.9.03 Kaupunginhallitus 77 30.9.03 3 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140)

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140) RT 12-11055 KH X0-00494 LVI 00-10483 SIT 12-610082 Hyötyala-käsitettä käytetään rakennushankkeissa, joissa tilan tarve hankesuunnitelmassa kirjataan tilaohjelmana. Hyötyala kuvaa tilaohjelmaan kuuluvien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3843/12.01.01/2014 178 Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 28.09.2016 Sivu 1 / 1 3739/2016 12.01.00.00 151 Lukuvuoden 2017-2018 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 149. 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 149. 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013) 12.06.2013 Sivu 1 / 1 2299/12.01.01/2013 149 Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) 816 52033 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85 18.04.2018 Sivu 1 / 1 1191/2018 02.05.00 51 21.3.2018 85 Koulutilojen ja varhaiskasvatuksen tilojen kuntalaiskäytön yleisten periaatteiden sekä käyttökorvauksien hyväksyminen 1.8.2018 alkaen (palautettu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) Valtuusto 09.09.2013 Sivu 1 / 1 2219/12.01.02/2013 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 151 12.6.2013 Kaupunginhallitus 236 26.8.2013 122 Valtuustokysymys koulupaikan osoittamisesta Saunalahden koululle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101 27.08.2014 Sivu 1 / 1 1058/12.01.00/2014 89 11.6.2014 101 Vastaus valtuustoaloitteeseen koskien pohjoismaisen koulun perustamismahdollisuuksia suomenkieliselle opetuspuolelle (pöydälle 11.6.2014, kh/kv)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. 145 Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärien hyväksyminen lukuvuodeksi 2016-2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. 145 Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärien hyväksyminen lukuvuodeksi 2016-2017 23.09.2015 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2015 145 Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärien hyväksyminen lukuvuodeksi 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15

Espoon kaupunki Pöytäkirja 15 25.02.2015 Sivu 1 / 1 827/12.01.00/2015 15 Suomenkielisen perusopetuksen tuntijako 1.8.2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Elina Rönkkö, puh. 050 320 0607 Leena Lemiläinen-Honkanen,

Lisätiedot

Espoon homekoulut: ongelmien syitä ja ratkaisuehdotuksia

Espoon homekoulut: ongelmien syitä ja ratkaisuehdotuksia Espoon homekoulut: ongelmien syitä ja ratkaisuehdotuksia Lautakuntien iltakoulu 28.11.2013: Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta Svenska room Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto Jarmo Nieminen Koulurakennusten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 20.05.2013 Sivu 1 / 1 1861/10.03.02/2013 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 22 22.4.2013 Kaupunginhallitus 151 6.5.2013 80 Matinkylän palvelutori, hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 181. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 181. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 79 18.5.2016 181 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sampo Suihko,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108 0.09.016 Sivu 1 / 1 3887/016 0.0.00 108 Lausunto Tila- ja asuntojaoston kaupunginhallitukselle esittämästä sosiaali- ja terveystoimen vuosien 017 01 investointiohjelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Riikka

Lisätiedot

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VALTUUSTOSEMINAARI 17.8.2017 Suunnittelutalo PPG Oy Työryhmä Hankesuunnitelman laatimiseen ovat osallistuneet: Rehtori Heikki Kangasluoma Rantatien koulu

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat 10.09.2015 Sivu 1 / 1 3801/05.10.01/2015 25 Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh. 09 816 23022 Elina Pulli, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh Virpi Leino, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh Virpi Leino, puh 29.10.2015 Sivu 1 / 1 4640/03.00.00/2015 34 Päiväkotien henkilöstömitoitusta koskeva päivähoitoasetuksen muutos Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh. 09 816 23022 Virpi Leino, puh. 046 877 1846

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 6

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8. 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli tontti 6 12.01.2015 Sivu 1 / 1 5500/02.07.00/2014 8 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Tillinmäestä Suomen Hoivatilat Oy:lle, kortteli 42063 tontti 6 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 195

Espoon kaupunki Pöytäkirja 195 18.11.2015 Sivu 1 / 1 4775/2015 02.08.00 195 Leppävaaran koulukeskuksen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825 6113 Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Eija Riikonen, puh. 09

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin suomenkielisen lukiokoulutuksen opetussuunnitelman hyväksyminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin suomenkielisen lukiokoulutuksen opetussuunnitelman hyväksyminen alkaen 17.02.2016 Sivu 1 / 1 610/2016 12.01.00.00 13 Espoon kaupungin suomenkielisen lukiokoulutuksen opetussuunnitelman hyväksyminen 1.8.2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA MEDIATEEKKI LUONNOSVAIHTOEHTO B ALUSTAVA 13.8.2012

GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA MEDIATEEKKI LUONNOSVAIHTOEHTO B ALUSTAVA 13.8.2012 GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA LUONNOSVAIHTOEHTO B ALUSTAVA 13.8.2012 Näkymä lukion mediateekin sisäänkäynnistä GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA, VAIHTOEHTO B Lukion mediateekille rakennetaan uudisrakennusosa E-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 04.06.2014 Sivu 1 / 1 4367/10.03.02/2013 57 Lausunto Riilahden toimintakeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eeva-Maija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70 09.04.2018 Sivu 1 / 1 827/2015 12.01.00 56 21.3.2018 70 Suomenkielisen perusopetuksen tuntijaon muuttaminen 1.8.2018 alkaen: varhennettu kielenopetus ja yläkoulun B1-kielen lisätunti (Pöydälle 21.3.2018)

Lisätiedot

Sälinkään koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma / Maankäyttölautakunnan lausunto

Sälinkään koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma / Maankäyttölautakunnan lausunto Maankäyttölautakunta 101 16.09.2015 Sälinkään koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma / Maankäyttölautakunnan lausunto 48/10.03.02/2015 Maankäyttölautakunta 101 Mäntsälän kunta/tekniset palvelut pyytää maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 19.04.2017 Sivu 1 / 1 1702/2017 02.02.00 45 terveystoimen investointiesitys vuosille 2018-2022 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 99 Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennuksen (pääurakan työt) pääurakoitsijan valinta HEL 2014-004764 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 107/679 507, Fallpakankuja

Lisätiedot

MONNINKYLÄN KOULUN RAKENNUSHANKKEEN TARVESELVITYS. Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Pirkko Hynninen

MONNINKYLÄN KOULUN RAKENNUSHANKKEEN TARVESELVITYS. Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Pirkko Hynninen Sivistyslautakunta 55 21.06.2016 Tekninen lautakunta 52 17.08.2016 MONNINKYLÄN KOULUN RAKENNUSHANKKEEN TARVESELVITYS SIVLTK 55 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Pirkko Hynninen Askolan kunnan hallintosäännön

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Opetuslainsäädäntöön perustuvan ratkaisuvallan delegointi suomenkielisen opetuksen tulosyksikön viranhaltijoille

Espoon kaupunki Pöytäkirja Opetuslainsäädäntöön perustuvan ratkaisuvallan delegointi suomenkielisen opetuksen tulosyksikön viranhaltijoille 10.12.2013 Sivu 1 / 1 5263/00.01.01/2013 252 Opetuslainsäädäntöön perustuvan ratkaisuvallan delegointi suomenkielisen opetuksen tulosyksikön viranhaltijoille Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 22.08.2016 Sivu 1 / 1 741/2013 02.05.06 Kaupunginhallitus 192 20.6.2016 98 Kaupungin Kiinteistö Oy Espoon sairaalan lainalle myöntämän omavelkaisen takauksen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20 HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus 23.3.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivistystoimen hallinnassa olevien koulutilojen luovuttaminen vanhempainyhdistysten toimintaan

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sivistystoimen hallinnassa olevien koulutilojen luovuttaminen vanhempainyhdistysten toimintaan 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2133/2016 10.03.02 74 Sivistystoimen hallinnassa olevien koulutilojen luovuttaminen vanhempainyhdistysten toimintaan Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846 Jaana

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen 16.02.2017 Sivu 1 / 1 543/2017 12.01.01 25 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Jaakko Turpeinen, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1 KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1.6.2016 Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SELOSTUS HANKKEESTA 1.1 Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68 05.06.2012 Sivu 1 / 1 2588/10.03.02/2012 68 Auroran neuvolan tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Vanhatalo Raija, puh. (09) 816 23301 Nikulainen Riikka, puh. (09) 816 23334 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 13.04.2015 Sivu 1 / 1 4415/02.08.00/2014 Kaupunginhallitus 102 16.3.2015 63 Valtuustoaloite koululaisten taulutietokoneiden hankintaedellytysten selvittämisestä Valmistelijat / lisätiedot: Asko

Lisätiedot

Kunnanhallitus hyväksyi Veikkolan oppimiskeskusta koskevan tarveselvityksen sekä päätti käynnistää hankesuunnittelun.

Kunnanhallitus hyväksyi Veikkolan oppimiskeskusta koskevan tarveselvityksen sekä päätti käynnistää hankesuunnittelun. Palvelutuotannon lautakunta 38 30.03.2017 Kunnanhallitus 125 10.04.2017 Kunnanvaltuusto 28 24.04.2017 Veikkolan koulun ja päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen 763/10.03.02.02/2015 Palvelutuotannon

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1 Tekninen lautakunta 89 09.12.2014 Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen 42/10.03.02.00/2014 Tekninen lautakunta 89

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 141. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 141. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh Valtuusto 17.10.2016 Sivu 1 / 1 3534/2016 10.03.02 Kaupunginhallitus 267 5.9.2016 141 Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin toteuttaminen Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh. 043 824 6506

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 20.03.2013 Sivu 1 / 1 1428/12.01.01/2013 107 Taiteen perusopetus varhaiskasvatuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Mattila Virpi, puh. (09) 816 23022 Suihkonen Jaana, puh. (09) 816 52353 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tilojen käyttäjiä yhteensä, ei sis. Henkilökuntaa 1308 henkilökuntaa n. 150

Tilojen käyttäjiä yhteensä, ei sis. Henkilökuntaa 1308 henkilökuntaa n. 150 Leppävaaran koulukeskus - koulut ja päiväkodit LUONNOS Koulut oppilasmäärä /por por mitoitusoppilasmäärä esiopetusryhmät 18 0 Vera Schulman, Kaisa Peltonen, Johanna Andsten, Eija Riikonen, Jaana Hellinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

LAAJUUS. LIIKUNTASALILAAJENNUKSEN JÄLKEEN Mitoitusoppilasmäärä (5)

LAAJUUS. LIIKUNTASALILAAJENNUKSEN JÄLKEEN Mitoitusoppilasmäärä (5) 1(5) SIPOONLAHDEN KOULUN LAAJENNUS JA MUUTOSTYÖT HANKESUUNNITELMAN LIITE 4, TILAOHJELMA Nykytilanne Mitoittava oppilasmäärä 475 oppilasta 1-9 koulu, 475 oppilasta, rehtori + n. 30 opettajaa 5 koulunkäynnin-/aamu-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3 18.02. Sivu 1 / 1 465/ 10.03.02 3 Leppävaaran urheilupuiston puku- ja pesutilojen (ent. Leppävaaran urheilupuiston huoltorakennus ja tekojää) tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) 03.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 30 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 221

Espoon kaupunki Pöytäkirja 221 19.11.2014 Sivu 1 / 1 4707/12.01.01/2014 221 Esiopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2015-2016 Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Elina Pulli, puh. 046 877 3888 Harri Rinta-aho,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 118. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 118. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 30 3.4.2017 118 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kvasia)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014) 24.03.2014 Sivu 1 / 1 4236/10.04.00/2013 8 20.1.2014 12 10.2.2014 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014) Valmistelijat / lisätiedot: Anne Savolainen, puh. 040 353

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Svenska rum -lautakunta / /2014

Svenska rum -lautakunta / /2014 Svenska rum -lautakunta 11.6.2014 1058/12.01.00/2014 49 Vastaus valtuustoaloitteeseen koskien pohjoismaisen koulun perustamismahdollisuuksia suomenkieliselle opetuspuolelle (kh/kv) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 221

Espoon kaupunki Pöytäkirja 221 16.12.2015 Sivu 1 / 1 4640/2015 03.00.00 221 Päiväkotien henkilöstömitoitusta koskeva päivähoitoasetuksen muutos Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Jaana Suihkonen, puh. 09

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 30 3.4.2017 Kaupunginhallitus 118 10.4.2017 54 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Harri Kivinen, puh. 050 358 3145 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Harri Kivinen, puh. 050 358 3145 etunimi.sukunimi@espoo.fi 6.10.015 Sivu 1 / 1 1340/0.07.00/015 3 16.3.015 69 Träskändan kartanon vuokraaminen Valmistelijat / lisätiedot: Harri Kivinen, puh. 050 358 3145 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2641/2016 02.05.00 104 Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh.

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen 09.01.2017 Sivu 1 / 1 4885/2016 10.03.02 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäntynen, puh. 043 826 8978 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 172. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.05.2016 Sivu 1 / 1 1979/2016 06.00.00 172 Valtuustokysymys Matinkylän terveyspalvelujen siirrosta Tapiolaan ja Puolarmetsän terveysaseman siirrosta Ison Omenan palvelutorille (Kv-asia)

Lisätiedot

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan Palvelutuotannon lautakunta 88 7.08.05 Kunnanhallitus 80 4.09.05 Kunnanvaltuusto 97.0.05 Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen

Lisätiedot

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio Juankosken päiväkoti, kustannusarvio 25.02.2016 Uudisvaihtoehto Olemme arvioineet Juankosken päiväkodin uudisrakennushinnan. Kustannukset on laskettu arvioituun Juankosken hintatasoon 03/2016. Laskelma

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille 24.9.2018 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus, Virpi Lehmusvaara, kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS RUNONLAULAJANTIE 40 00420 HELSINKI Bruttoala 5410 Valmistunut 2009 KOULUN PÄÄSISÄÄNKÄYNTI KOHDE Koulu on rakennettu vuonna 1966 Etelä-Kaarelan Yhteiskouluksi. Rakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle ) 05.09.2016 Sivu 1 / 1 3412/02.08.00/2015 49 15.8.2016 63 Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 15.8.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Sakari Meinilä, puh. 043 825

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 334/00.00.01/2013 49 Vammaisneuvoston asettaminen toimintakaudelle 2013 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kiviniitty Sirkku, puh. (09) 816 51044 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot