Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 6. kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 6. kokous"

Transkriptio

1 MUISTIO sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 6. kokous Aika: ke , klo Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Anni, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Osallistujat: Liite osallistujat_ pdf Muistio: 1. AVAUS Ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Koskinen avasi kokouksen klo LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN Ehdotus: Todetaan läsnäolijat. Todettiin läsnäolijat. 3. ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Ehdotus: Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi. Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi. 4. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN KANSALLISEN JA MAAKUNNALLISEN VALMISTELUN TILANNE- KATSAUS Ehdotus: Kuullaan kansallisen ja maakunnallisen valmistelun ajankohtaisimmat asiat. Kuultiin kansallisen ja maakunnallisen valmistelun ajankohtaisimmat asiat. Tapani Mattila esitteli. Eduskunnan perustuslakivaliokunta antaa lausuntonsa sote- ja maakuntalakipaketista kuluvan viikon aikana (siht. huom. perustuslakivaliokunta antoi lausuntonsa 29.6.). Pakettiin sisältyy laki valinnanvapaudesta. Perustuslakivaliokunnan on ennakoitu päätyvän lausunnossaan siihen, ettei maakuntia voida velvoittaa yhtiöittämään valinnanvapauden piirissä olevia sote-palveluja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita valinnanvapaudesta luopumista, mutta edellyttää muutoksia. Jotta suunnitellussa maakuntavaalien aikataulussa ( ) pysyttäisiin, edellyttäisi se lakipaketin hyväksymistä eduskunnassa mennessä. Tällöin väliaikainen valmistelutoimielin aloittaisi virallisesti Vuoden 2017 lisätalousarvio on eduskunnan käsittelyssä Sieltä odotetaan lisärahoitusta sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun.

2 MUISTIO 2 5. ASIANTUNTIJARYHMIEN LOPPURAPORTIT Sote- ja maakuntauudistuksen asiantuntijaryhmien toiset väliraporit olivat sidosryhmien kommentoitavana toukokuun 2017 aikana. Ryhmät ovat viimeistelleet ehdotuksensa palvelulupauksista sekä palvelukokonaisuuksista ja niiden tuotantomalleista, ja luovuttaneet esivalmisteluvaiheen loppuraporttinsa mennessä. Asiantuntijaryhmien loppuraportit, Ehdotus: Vastaanotetaan asiantuntijaryhmien esitykset. Kuullaan kooste ja pääkohdat ryhmien esityksistä. Käydään keskustelu ja luovutetaan esitykset väliaikaishallinnon työn pohjaksi. Vastaanotettiin asiantuntijaryhmien esitykset. Kuultiin Asko Rytkösen ja Pirjo Peräahon kooste loppuraporteista. Todettiin, että asiantuntijaryhmissä on tehty hyvää työtä pohjaksi jatkovalmistelulle. Monia asioita syvennetään ja yksityiskohtia tarkennetaan väliaikaishallinnon toimesta syksyn aikana. Myös kansallisen valmistelun odotetaan etenevän ja selkenevän mm. valtakunnallisten palvelukeskusten, kasvupalvelulainsäädännön ja työllisyydenhoidon sekä tukipalvelujen osalta. Asiantuntijaryhmien esitykset luovutettiin väliaikaishallinnolle. Liite: Rytkönen_sote-valmistelutilanne_ MAAKUNTAKONSERNIN ALUSTAVA LUONNOS Esivalmisteluvaiheen työn pohjalta on hahmoteltavissa alustavaa kuvaa tulevasta maakuntakonsernista. Alustavaan hahmotelmaan muutoksia voi tulla niin eduskunnan linjausten myötä kuin maakunnan oman valmistelun edetessä. Uuden maakunnan toiminnan organisointiin vaikuttavia linjauksia lakiluonnoksissa on useita: palveluiden järjestäminen ja tuottaminen eriytetään, palvelutuotanto siirtyy liikelaitoksiin ja yhtiöihin, sosiaali- ja terveyspalveluissa saa olla yksi liikelaitos, osassa tukipalveluista tulee lakiin perustuva velvoite käyttää valtakunnallisia palvelukeskuksia. Maakuntakonserni näyttäytyy erilaiselta asiakkaiden, henkilöstön, maakuntavaltuutettujen, valtion, kuntien, järjestöjen tai jonkin muun sidosryhmän silmin katsottuna. Maakunnan koko, perinteet ja toimintaympäristö tuovat eroja siihen, miten eri maakunnat organisoivat tehtävänsä ja hallintonsa. Asiakkaiden, sidosryhmien ja valtion kannalta maakuntien olisi hyvä olla organisoinniltaan mahdollisimman samankaltaiset. Esivalmisteluvaiheessa hahmottelu on painottunut sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteisiin. Maakuntapalveluissa selvitys on aloitettu keväällä ja sitä jatketaan väliaikaishallinnossa. Erityisosaamista vaativissa, kapeita asiakassegmenttejä palvelevissa tehtävissä yhteistyö naapurimaakuntien kanssa jatkuu. maakuntakonsernin lopullisen muodon päättää maakuntavaltuusto keväällä 2018.

3 MUISTIO 3 Ehdotus: Käydään evästyskeskustelu maakuntakonsernin luonnoksesta väliaikaishallinnon jatkotyön pohjaksi. Käytiin evästyskeskustelu maakuntakonsernin luonnoksesta väliaikaishallinnon jatkotyön pohjaksi. Todettiin, että esitetty luonnos maakuntakonsernista on hyvä ja selventävä. Mm. liikelaitosten palvelukohtaiset sisällöt ja muut yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. Myös mahdollinen yhtiöittämisvelvoitteesta luopuminen muokkaa rakennetta. Väliaikaishallinnon jatkotyöskentelyä evästettiin seuraavasti: - Koko maakunta tulee huomioida valmistelussa. Huolena on työpaikkojen säilyminen ja palveluiden saatavuus maakunnan keskusalueen ulkopuolella. - Asiakkaan tulee olla jatkossakin valmistelun keskiössä. - Rakenteet, palvelulupaukset ja palvelumitoitukset tulee valmistella taloudellisesti kestävästi, ja hankintaosaamiseen tulee panostaa. - Koko maakunnan osaamista tulee hyödyntää ja ottaa hyvät toimintamallit myös maakunnan ulkopuolelta käyttöön. Liite: Tilannekatsaus_ VÄLIAIKAISHALLINNON TEHTÄVÄT, AIKATAULU JA RAHOITUS Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua varten on perustettava väliaikainen valmistelutoimielin, joka vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta. Sen toimivalta alkaa, kun uudistuksen voimaanpanolaki tulee voimaan. Toimivalta jatkuu maalis-huhtikuuhun 2018 saakka, jolloin maakuntavaltuuston valitsema uusi maakuntahallitus aloittaa. Tarkoitus on, että väliaikainen valmistelutoimielin voi aloittaa työnsä epävirallisesti alkaen jo ennen voimaanpanolaissa mainittavaa määräaikaa. Valmistelutoimielimen tehtävänä on: - selvittää maakunnalle siirtyvä henkilöstö ja valmistella henkilöstön siirtosuunnitelma ja -sopimus - osallistua maakunnalle siirtyvän omaisuuden, sopimusten ja tietojärjestelmien selvittämiseen - valmistella maakunnan toiminnan ja hallinnon järjestämistä - tiedottaa ja kuulla asukkaita sekä eri sidosryhmiä valmistelusta - päättää maakunnan vuoden 2018 talousarviosta - osallistua ensimmäisten maakuntavaalien järjestämiseen - valmistella muut käynnistämiseen välittömästi liittyvät asiat. maakuntaan siirtyvät organisaatiot, alueen kunnat sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueet neuvottelivat maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta ja henkilövalinnoista ja Kaikki organisaatiot ovat ilmaisseet myönteisen kannan, joten maakuntahallitus tekee ehdollisen asettamispäätöksen Neuvottelujen lähtökohtana oli ns. perälautamalli eli kokoonpano, jolla valtioneuvosto sen määrittelee ellei maakunta pääse asettamisesta sopuun. Kokoonpanoa rakennettiin henkilöiden osaamisen perusteella niin,

4 MUISTIO 4 että varsinaisten jäsenten ja varajäsenten osaamisalueet ja työkokemus täydentäisivät toisiaan. Myös alueellinen kattavuus huomioitiin. Väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpano on seuraava: Varsinainen jäsen Organisaatio Varajäsen Organisaatio Mikael Palola SoTe kuntayhtymä Anu Pihl Toivakan kunta Tuula Liehu Jämsän kaupunki Vesa Kataja Kati Kallimo Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus Jyte Armi Lehtinen Jämsän kaupunki Päivi Ylä-Kolu Seututerveyskeskus Heljä Lundgrén-Laine Juha Kinnunen Pasi Patrikainen Tuula Säynätmäki ELY-keskus TE-toimisto Raija Kolehmainen Kari Lehtinen Pirjo Raittila-Parkkinen Äänekosken kaupunki ELY-keskus TE-toimisto Tapani Mattila liitto Pekka Hokkanen liitto Simo Tarvainen pelastuslaitos Risto Helminen pelastuslaitos Arja Aroheinä Jyväskylän kaupunki Eeva Aarnio Aija Suntioinen Minna Rehn Tero Mäkelä Marja Laurila Keuruun kaupunki Viitasaaren kaupunki Tuomo Ratinen Jyväskylän kaupunki Pirkko-Liisa Vesterinen Toivakan kunta Tarkoituksena on, että väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana toimisi maakuntajohtaja, muutosjohtaja Tapani Mattila. Muutoin työnjako on parhaillaan pohdittavana ja jäsentyy toimielimen aloitettua työnsä. Toimielimen avuksi kootaan myös ns. projektitoimistoa, jonka vastuulla olisivat operatiiviset valmistelu- ja suunnittelutehtävät. Voimaanpanolain luonnoksen mukaan liittyvien organisaatioiden on osallistuttava maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmisteluun ja annettava maakunnalle siinä tarpeellista virka-apua. Neuvottelussa keskusteltiin myös väliaikaisen valmistelutoimielimen työjärjestyksestä. Voimaanpanolain luonnoksen mukaan työjärjestyksen ja työnjaon hyväksyy toimielin itse. Poliittisesta ohjauksesta vastaa puolueiden piirijärjestöjen sopimuksen mukaisesti elokuussa valittava liiton maakuntahallitus.

5 MUISTIO 5 Työjärjestyksen luonnoksen mukaan valmistelutoimielin kutsuu pysyviksi asiantuntijoiksi maakuntahallituksen edustajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajan. Maakuntahallituksen ja henkilöstöjärjestöjen asiantuntijoille kutsutaan lisäksi kummallekin kaksi varaedustajaa. Tarkoituksena on, että toimielin työskentelee kollegiaalisesti eli hyödyntää kaikkien jäsenten, varajäsenten, pysyvien asiantuntijoiden ja varaedustajien kokemusta ja näkemyksiä. Työjärjestysluonnoksen mukaan puheenjohtaja kutsuu kokoukseen asiakokonaisuuden valmistelun niin vaatiessa varsinaisten jäsenten ja pysyvien asiantuntijoiden ohella heidän varahenkilönsä. Valtion talousarviossa on tälle vuodelle varattu 9 milj. euroa ja lisätalousarviossa 12 milj. euroa uusien maakuntien käynnistämiseen ja väliaikaishallintoon. Lisäksi on varattu erillistä rahoitusta ICT-kuluihin. Lisätalousarvion yhteydessä VM ilmoitti, että avustusten maksu käynnistetään 1.7. alkaen ensiksi maakuntien liitoille ja voimaanpanolain tultua voimaan uudelle maakunnalle. Valtionvarainministeriöltä on saatu päätös euron avustuksesta väliaikaishallinnon toimintaan. Raha kohdennetaan väliaikaishallinnon kuntien jäsenten, varajäsenten ja projektitoimiston henkilöiden palkkakustannuksiin työajan kohdentamisen perusteella, valikoituihin ostopalveluihin sekä toimielimen työskentelyn puitteisiin. Odotettavissa on samaa suuruusluokkaa oleva toinen avustuserä valtion lisätalousarviosta. Lisäksi on saatu ICT-kuluihin yhteensä noin euron avustukset. Avustuksilla pystytään kattamaan tiedossa olevat, suunnitellut menot. Sopimus kuntien ja yhteistoiminta-alueiden työpanoksen korvaamisesta alkaen laaditaan heti, kun saadaan vahvistus valtion lisätalousarviosta saatavasta avustusmäärästä. Liitteet: Neuvottelupöytäkirja ja Työjärjestysluonnos Ehdotus: Kuullaan katsaus väliaikaishallinnon valmistelutilanteesta. Todetaan väliaikaishallinnon kokoonpano, tehtävät, aikataulu ja rahoitus. Kuultiin katsaus väliaikaishallinnon valmistelutilanteesta. Pirjo Peräaho päivitti tuoreimman tilanteen: - Väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsenet ja varajäsenet työskentelevät elokuusta alkaen %:n työajalla (Kati Kallimo ja Mikael Palola 100 %). Myös varajäsenillä on vastuutehtävät. - Valmistelutoimielimen jäsenet ja varajäsenet ovat jo kokoontuneet tutustumistapaamisen merkeissä, mutta varsinainen työskentely alkaa Juridisesti pitäviä päätöksiä voidaan kuitenkin tehdä vasta sitten kun voimaanpanolaki on voimassa. - Työskentelytapaa tiivistetään. Nykymuotoiset asiantuntijaryhmät eivät jatka sellaisenaan, vaan hyödynnetään projektointia ja toimeksiantoja pienemmille asiantuntijakokoonpanoille. Lisäksi hyödynnetään jo olemassa olevia säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä, mm. kunnanjohtajien, ylilääkäreiden ja perusturvajohtajien kokoukset. - Valmistelutoimielimen vuorovaikutus maakuntavaltuuston ja -hallituksen sekä yhteistoimintaelimen kanssa tulee olemaan aktiivista. - Loka-marraskuulla 2017 tehdään kunta- / seutukierros sen hetkisen valmistelutilanteen pohjalta. Todettiin väliaikaishallinnon kokoonpano, tehtävät, aikataulu ja rahoitus. Toivottiin riskienhallintasuunnitelman sisällyttämistä osaksi väliaikaishallinnon työsuunnitelmaa.

6 MUISTIO 6 Liite: Tilannekatsaus_ VALINNANVAPAUSPILOTTIIN HAKEUTUMINEN sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valmistelu etenee. Esivalmisteluaineistosta hahmottuu jo alustava ehdotus sote-palveluiden jakautumisesta liikelaitokseen sekä tulevaan sote-yhtiöön. Väliaikaishallinto jatkaa raporttien pohjalta valmistelua siten, että maakuntavaltuusto pääsee tekemään päätöksiä maakunnan palvelurakenteesta keväällä Jatkovalmistelu edellyttää, että lait uudistuksen osalta hyväksytään eduskunnassa syksyllä Sosiaali- ja terveydenhuollon suoran valinnan palvelujen kehittämiseksi toteutetaan pilotointi vuosina Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat ilmoittaneet, että maakunnille osoitetaan vuosina yhteensä noin 100 milj. euron määräraha, jolla voidaan pilotoida valinnanvapauslain toimeenpanoa jo ennen varsinaisten lakien voimaantuloa. maakunnalta on tiedusteltu kiinnostusta ja valmiutta hakeutua maakunnalliseen kokeiluun. Hankehakemus kokeilusta tulee jättää toisen vaiheen haun aikataulun mukaisesti mennessä. Pilottihankkeissa on mahdollista kokeilla joko suoran valinnan palveluja (ns. sote-keskusta koskevat pilotit) tai henkilökohtaista budjettia. Suoran valinnan palveluilla tarkoitetaan sellaisia palveluja, joissa asiakas voi itse valita palveluntuottajan suoraan ilman maakunnan liikelaitoksen tekemää palvelutarpeen arviointia. Hallinnoinnin voi toteuttaa vastuukuntamallilla (tai kuntayhtymänä). Myös maakunnan liitto voi hallinnoida pilottia. Keski-Suomessa kokeiluun mukaan lähteminen tarkoittaisi sitä, että Keski-Suomeen perustettaisiin maakunnallinen tuotantoyhtiö jo vuonna Yhtiö tuottaisi sote-keskuksen palvelut, suun terveydenhuollon palvelut sekä mahdollisesti myös asiakassetelillä tuotettavia palveluita, jos sitä pidettäisiin tarpeenmukaisena. Yhtiö kilpailisi asiakkaista avoimilla markkinoilla. Kokeilun myötä suoran valinnan piiriin kuuluvat palvelut sekä asiakassetelipalvelut määriteltäisiin yhtenäisesti koko maakunnan alueella jo vuonna Myös hinnoittelu maakunnassa yhdenmukaistettaisiin, jolloin kokeilussa eri tuottajille (maakunnan yhtiölle ja yksityisille yhtiöille) maksettaisiin yhtenäisin perustein määräytyvä kapitaatiokorvaus tai asiakassetelipalveluista yhtenäinen asiakassetelihinta koko maakunnan alueella. Operatiivisesti pilottikokeiluiden tulisi käynnistyä viimeistään Ehtona kokeiluun mukaan pääsylle on, että pilottiin osallistuu maakunnan alueen kunnat tai kuntayhtymät, joiden yhteenlaskettu asukasluku on vähintään 80 % maakunnan asukasluvusta. Maakunnallinen pilotti parantaisi julkisen toimijan valmiutta ja palveluverkon ylläpitoa sote-muutoksen ja maakunnan yhtiömuotoisen toiminnan käynnistymisen osalta. Kuntien kannalta haasteellista on kuitenkin se, että kokeilussa sote-aseman palvelut tuotettaisiin yhtiömallilla. Maakunnallisesti tämä tarkoittaisi sitä, että pilotin aikana ennen maakunnan aloitusta ( asti) kunnat omistaisivat sote-yhtiön ja kantavat siten myös yhtiömuotoisen toiminnan riskit mm. kustannusten osalta. Jotta asia voidaan kunnissa ja kuntayhtymissä käsitellä tiukassa aikataulussa, päätöksentekoa varten selvitetään seuraavaksi mm. yhtiöittä-

7 MUISTIO 7 miseen liittyvät reunaehdot, yhtiön omistussuhteet sekä muodostuvan yhtiön pääomittamiseen ja riskienhallintaan liittyvät kysymykset. Samalla tarkennetaan tietoja siitä, mihin mahdollista kokeilurahoitusta voidaan yhtiömallissa kohdentaa. Päätösvalta kokeiluun lähtemisestä on kunnilla. Kuntien kanssa käytiin yhteinen neuvottelu kokeilusta, ja sovittiin seuraavasti: - jokainen kunta käy alustavan keskustelun kiinnostuksesta osallistua valinnanvapauden pilotointiin mennessä - pohdintaa jatketaan uudistuksen poliittisessa johtoryhmässä jos näkemykset pilottiin lähtemisestä ovat myönteisiä, hankehakemuksen valmistelu käynnistyy 1.8. osana väliaikaishallinnon työskentelyä - lopulliset kannanotot kunnissa tehdään mielellään elokuun aikana, viimeistään mennessä Kokeilu ei maakunnassa ole täysin uusi, sillä Jyväskylässä on jo käynnissä ministeriön rahoittama valinnanvapauskokeilu. Kokeilua toteutetaan tällä hetkellä kolmen terveysaseman alueella ja siinä on mukana asukkaan väestöpohja. Maakunnallinen kokeilu olisi toiminnallisesti huomattavasti laajempi. Jyväskylä on luvannut jatkovalmistelua varten luovuttaa aiemmat prosessikuvaukset sekä rahoitusmallit, mikäli ne helpottavat kokeiluun hakeutumista ja kokeilun valmistelua. Pilotointiin osallistuvien kuntien ja kuntayhtymien siirtäessä itse järjestämiänsä palveluja omistamansa osakeyhtiön tuotettavaksi, sovelletaan muutokseen maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta annetun lain ( / ) 14 ja 15 :n säännöksiä henkilöstön asemasta ja lisäeläketurvasta. Pilotoinnin hallinnointi siirtyy maakunnalle lukien. Yhtiö siirtyy maakunnalle kokonaisuutena , joten henkilöstön asema ei muutu, vaikka yhtiön omistus muuttuu. Liite: Sote-uudistuksen tilannekatsaus Ehdotus: Todetaan kunnista mennessä saatu palaute valinnanvapauden pilottiin osallistumisesta. Käydään keskustelu. Todettiin, että kuntien alustavien kannanottojen perusteella pilotin valmistelua jatketaan. Valmistelun pohjalta kunnat tekevät päätöksen osallistumisestaan syksyllä. 9. ESIVALMISTELUVAIHEEN PÄÄTTÄMINEN Sote- ja maakuntauudistuksen esivalmisteluvaihe ja sen organisointi päättyvät Keski-Suomessa Ehdotus: Todetaan esivalmisteluvaiheen ja sen organisoinnin päättyvän Todettiin esivalmisteluvaiheen ja sen organisoinnin päättyvän Puheenjohtaja kiitti esivalmisteluvaiheen viestintähenkilöitä ja totesi viestinnän olleen erittäin hyvää ja ymmärrettävää. Hän kiitti myös asiantuntijaryhmiä tehdystä työstä, ohjausryhmää hyvähenkisestä koko maakuntaa huomioivasta työskentelystä sekä muita esivalmisteluun osallistuneita.

8 MUISTIO KOKOUKSEN PÄÄTÖS Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Muistion liitteet: Muistion vakuudeksi Satu Koskinen puheenjohtaja Kirsi Mukkala sihteeri JAKELU: Ohjausryhmä Johtoryhmä Asiantuntijatyöryhmien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat Puolueiden piirijärjestöjen toiminnanjohtajat kuntien kirjaamot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 6. kokous ESITYSLISTA sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 6. kokous Aika: ke 28.6.2017, klo 9.00-12.00 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Anni, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke 14.6.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Tilanne 20.4.2017 Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Ensimmäinen neuvottelu klo 14.30

Väliaikainen hallinto Ensimmäinen neuvottelu klo 14.30 Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Ensimmäinen neuvottelu 24.3.2017 klo 14.30 Asialista 1. Esivalmistelusta valmisteluun, Rolf Nyholm 2. Väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanon hahmottelu,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous Aika: ke 10.5.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9.00-14.30 (aamukahvi tarjolla klo 8.30 alkaen) Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9-14.38 Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT Dynamo / auditorio, Piippukatu

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Maakuntakiertue, muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Maakuntakiertue, muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Maakuntakiertue, muutosjohtaja Seppo Huldén Maakunta- ja sote-uudistuksen aikataulu 2017 2018 2019 2020 7-11.2017: Uuden valinnanvapauslain valmistelu: pykälät

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10.07-12.41 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous Aika: ke 10.5.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos 27.6.2016 19.8.2016 Maakuntauudistuksen vaiheet TOIMIKAUSI ESIVALMISTELU VÄLIAIKAIS- HALLINTO KÄYNNISTYMINEN 30.6.2017 saakka

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Muutosjohtaja Seppo Huldén Suomen julkinen hallinto Julkinen hallinto Suomessa koostuu kolmesta eri tasosta, joita ovat valtio, maakunta ja kunta Tehtäviä 1.1.2020

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa Mauno Vanhala, prof 04.04.2017 Uudistusten tavoitteet Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on: kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous Aika: to 20.4.2017, klo 13.00-16.00 (tulokahvi tarjolla klo 12.30 alkaen) Paikka: Priimus, auditorio

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous ESITYSLISTA 1.11.2016 1(6) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke 16.11.2016, klo 10-13 Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestäminen -asiantuntijatyöryhmä. TYÖPAJA klo Muistio

Keski-Suomen sote-palveluiden järjestäminen -asiantuntijatyöryhmä. TYÖPAJA klo Muistio Keski-Suomen sote-palveluiden järjestäminen -asiantuntijatyöryhmä TYÖPAJA 9.3.2017 klo 13-16.05 Muistio TYÖPAJA 9.3.2017 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus Tuotantoa koskevat linjaukset

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Sote-uudistus. Sinikka Salo muutosjohtaja, STM Sinikka Salo

Sote-uudistus. Sinikka Salo muutosjohtaja, STM Sinikka Salo Sote-uudistus muutosjohtaja, STM 16.1.2017 1-20.2.2018 Maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Pe klo 12.00 lounas, klo 12.30 alkaen kokous Kokouspaikka Hotelli-Ravintola Alma, näyttämökabinetti (Ruukintie 4, Seinäjoki)

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous Aika: to 20.4.2017, klo 13.00-16.00 Paikka: Priimus, auditorio Pruuvi, Taulumäentie 45, Jyväskylä Osallistujat:

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 37/2017 1 (5) 180 Maakunnan väliaikaishallinnon järjestäminen TRE:1525/00.01.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija Valmistelijan yhteystiedot Yhteyspäällikkö Tuukka

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus

Maakunta- ja sote-uudistus Maakunta- ja sote-uudistus Hallituksen esitysluonnoksen ja eduskuntakäsittelyssä tehtyjen muutosten mukaisesti 1 2 Maakunnat perustetaan voimaanpanolain voimaantullessa (viimeistään joulukuu 2018). Maakunnan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus tilannekatsaus

Sote- ja maakuntauudistus tilannekatsaus Sote- ja maakuntauudistus tilannekatsaus http://alueuudistus.fi/etusivu http://www.ks2020.fi/ 22.8.2017 Keski-Suomen yrittäjät Kati Kallimo Muutokset ja valmistelun jatkot kansallinen tilanne Valmistelun

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus. Pirjo Peräaho

Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus. Pirjo Peräaho Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Pirjo Peräaho 15.11.2017 Valtio Maakunta Kunta Uuden maakunnan muodostajat Kuntien ja yhteistoiminta-alueiden sosiaali- ja terveyspalvelut sekä kuntouttava työtoiminta

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Etelä-Savo 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä (valtio,

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Valinnanvapauspilotit Anne Kumpula 13.10.2017 1 Valinnanvapauspilottien aikataulusta Valinnanvapauspilotit toteutetaan laajamittaisesti uuden valinnanvapausmallin mukaan ajalla 1.7.2018 31.12.2019. Hakuaika

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu MUISTIO Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu (aikaisemmin aluehallintouudistus) ja sote-uudistus ovat Suomen hallintohistoriassa poikkeuksellisen suuria ja laajakantoisia

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot

Maakunnallinen aikuissosiaalityön ryhmä Marja Laurila Sote-/maku- johtoryhmä, aikuissosiaalityön vastuuvalmistelija

Maakunnallinen aikuissosiaalityön ryhmä Marja Laurila Sote-/maku- johtoryhmä, aikuissosiaalityön vastuuvalmistelija Maakunnallinen aikuissosiaalityön ryhmä 22.11.2017 Marja Laurila Sote-/maku- johtoryhmä, aikuissosiaalityön vastuuvalmistelija Maakunnallisen valmistelun organisointi VALMISTELUPROJEKTIT Järjestettävien

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Karjala 18.9.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä.

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä. Etelä-Pohjanmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) työjärjestys sen toimintakaudella ennen väliaikaista valmistelutoimielintä koskevan lainsäädännön vahvistamista TAUSTAA Etelä-Pohjanmaan sote-

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa 14.6.2017 Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä Satakunnassa MAKU-työlistalla keväällä 2017, mm: Maakuntauudistuksen väliaikaishallinnon perustaminen Satakuntaan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo PÖYTÄKIRJA 17.8.2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017 Aika: to 17.8.2017 klo 13 14.30 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros)

Lisätiedot

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta Asko Peltola 4.5.2018 Miten tähän on tultu? 1/2 Maakunta-SOTEa valmisteltu jo pitkään ennen nykyistä uudistusta: ensimmäinen laaja selvitys

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 22.2.2018 1 Maakuntavalmistelun ohjaus Viranhaltijavalmistelu Poliittinen ohjaus ja linjaukset Kuntayhteistyö Sidosryhmäinformaatio VATE SOTEMAKUohjausryhmä

Lisätiedot

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu LUONNOS Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu Maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelu lainsäädännön astuessa voimaan Strateginen johtoryhmä 27.4.2018 Väliaikainen valmistelutoimielin

Lisätiedot

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista:

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista: Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista asioista: Väliaikaisen SOTE kuntayhtymän valmistelua ei jatketa, koska sen perustamiselle ei ole kuntakentässä riittävää

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus tilannekatsaus

Sote- ja maakuntauudistus tilannekatsaus Sote- ja maakuntauudistus tilannekatsaus http://alueuudistus.fi/etusivu http://www.ks2020.fi/ 28.8.2017 Kaupunginvaltuusto Jyväskylä Kati Kallimo Muutokset ja valmistelun jatkot kansallinen tilanne Valmistelun

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa Sote- maakuntauudistus Valmistelu Keski-Suomessa 2.2.2017 Sote- maakuntauudistus Suomen historian suurimpia hallinnon julkisten palveluiden uudistuksia Suurin muutos on hallinnon kokoaminen kolmeen tasoon:

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali- ja terveysministeriö

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali- ja terveysministeriö Valinnanvapauspilotit Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali ja terveysministeriö 21.11.2017 1 Valinnanvapauspilottien aloitus Valinnanvapauspilotit toteutetaan uuden valinnanvapausmallin mukaisina ajalla

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA RAJOITUSLAIN VALMISTELUUN STM114:00/2017

NÄKÖKULMIA RAJOITUSLAIN VALMISTELUUN STM114:00/2017 NÄKÖKULMIA RAJOITUSLAIN VALMISTELUUN STM114:00/2017 HE-luonnos laeiksi kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta ja paras-puitelain velvoitteiden jatkamiseksi 22.11.2017

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit

Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit Pasi Pohjola, STM 1 Esityksen sisältö Katsaus valinnanvapauslakiin Keskeiset huomiot valinnanvapauspilottien osalta Valinnanvapauspilotit Yleistä piloteista

Lisätiedot

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Erityisasiantuntija Sosiaali- ja terveysministeriö 1 29.8.2018 Valinnanvapauslain (HE 16/2018) tarkoitus Edistää asiakkaiden mahdollisuuksia valita

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta valmistuu

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Savo, 23.10.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous Aika: ma 12.12.2016, klo 10-11 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti Hallitus 108 14.06.2017 Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti 2017 2022 749/00.04.00.01/2017 EKSTPHAL 108 Hakuilmoitus Hakuilmoituksen 29.5.2017 mukaan valinnanvapauspilottien

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET

KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET Maakuntahallitus 21.9.2017 Mikael Palola Uudistuksen kansalliset tavoitteet Hyvinvointi- ja terveyserot pienentyvät Palvelujen yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu Pöytäkirja 4/2017 OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.6.2017 klo 18.00 20.00 Paikka: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs), Siltakatu 2, Joensuu - Auvo Gustafsson Heinäveden kunta

Lisätiedot

SATAKUNNAN SOTE&MAKU. Yyteri Terttu Nordman

SATAKUNNAN SOTE&MAKU. Yyteri Terttu Nordman SATAKUNNAN SOTE&MAKU Yyteri 19.4.2017 Terttu Nordman Karvia Honkajoki Merikarvia Siikainen Pohjoinen Kankaanpää Jämijärvi Pomarkku Reposaari Pihlava Noormarkku Läntinen Lavia Pori Ulvila Nakkila Harjavalta

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen esivalmistelusta kohti väliaikaista valmistelutoimielintä ja uutta maakuntaa. Tilannekatsaus Jukka Mäkilä 14.2.

Maakuntauudistuksen esivalmistelusta kohti väliaikaista valmistelutoimielintä ja uutta maakuntaa. Tilannekatsaus Jukka Mäkilä 14.2. Maakuntauudistuksen esivalmistelusta kohti väliaikaista valmistelutoimielintä 1.7.2017 ja uutta maakuntaa Tilannekatsaus Jukka Mäkilä 14.2.2017 MAAKUNTIEN YHTEISEN ARKKITEHTUURIN SUUNNITTELU VAIHEITTAIN

Lisätiedot

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1 Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä 24.2.2017 Etunimi Sukunimi 1 Maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen (voimaanpanolain 6 ) Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta

Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta 1. Osapuolet Nimetään tähän jakson 1. alle erikseen kaikki maakunnan kunnat, jotka haluavat sopimusperusteisesti valmisteluun osallistua.

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNNAN VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN

LAPIN MAAKUNNAN VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN LAPIN MAAKUNNAN VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN Järjestäytymiskokous 01/2017 AIKA: Maanantaina 14.8.2017 klo 9:30 PAIKKA: Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, Rovaniemi ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen

Lisätiedot

Yrittäjä, menesty uudessa maakunnassa Tilaisuus Hotelli Iso-Valkeinen Leila Pekkanen Sote-muutosjohtaja, Pohjois-Savo

Yrittäjä, menesty uudessa maakunnassa Tilaisuus Hotelli Iso-Valkeinen Leila Pekkanen Sote-muutosjohtaja, Pohjois-Savo PoSoTe ajankohtaiskatsaus Yrittäjä, menesty uudessa maakunnassa Tilaisuus 8.5.2017 Hotelli Iso-Valkeinen Leila Pekkanen Sote-muutosjohtaja, Pohjois-Savo Uuden maakunnan tavoitteita Poimintoja, jotka erityisesti

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Aika: torstai 26.10.2017 klo 14.04 15.37 Paikka: Hämeen liitto, Ilves-Sali, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat:

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot