-2, KH :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KH 2015-03-16 16:00"

Transkriptio

1 -, KH :00 Kokouskutsu Maanantaina 6..0 klo 6:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm Ulla Hellén, I varapuheenjohtaja Pentti Silvennoinen Jarmo Ittonen, II varapuheenjohtaja Anna-Maija Lyyra Mona Vikström Bo Forsman Kenneth Holmgård Marcus Suojoki Maria Lunabba Annica Haldin Owe Sjölund Brita Brännbacka-Brunell Christina Helsing Bjarne Kull Kari Koskela Mervi Rantala Tua Mäenpää Kurt Hellstrand Eero Luomala Marita Salmu Muut läsnäolijat Anne Ekstrand, kaupunginjohtajan sijainen Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri Carola Sundqvist, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Richard Sjölund, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Markus Karlsson, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Milla Kallioinen kaupunginsihteeri

2 , KH :00 KOKOUSKUTSUN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 , KH :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Kaupunginsihteeri: Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa maanantaina. maaliskuuta 0. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus valitsee Christina Helsingin ja Kenneth Holmgårdin pöytäkirjantarkastajiksi.

4 , KH :00 ILMOITUSASIAT Kiurun kuntakierros Pietarsaaren seudun kunnille tiistaina..0 klo.00 kaupungintalolla, kokoushuoneessa Old Boy. Dnro 6/0 KEHA-keskus: päätös pakolaisten vastaanoton järjestämisestä aiheutuvien kustannusten korvaamisesta kunnalle (.6,0 ) ja...0 (6.,66 ). Asiakirjat ovat nähtävissä kaupunginkansliassa. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

5 , KH :00 CFV: /0 ASIOIDEN OTTAMINEN KAUPUNGINHALLITUKSESSA KÄSITELTÄVIKSI Kaupunginjohtajan sijaisen päätökset: Liite A Kaupunginsihteerin päätökset: Liite B Kaupunginsihteeri: Kuntalain :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa hallituksen käsiteltäväksi lautakunnan jo ratkaiseman asian. Hallitus voi, eräin poikkeuksin, kumota lautakunnan päätöksen tai palauttaa asian uuteen käsittelyyn. Kun oikeutta käytetään, on katsottava, että päätös on tehty, kun pöytäkirja on tarkastettu. Oikeutta on käytettävä sinä aikana, jona oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Pietarsaaren hallintosäännön :n mukaan lautakunnan tai johtokunnan on ilmoitettava kaupunginhallitukselle viimeistään neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta sellaisia asioita koskevista päätöksistä, jotka voidaan ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäviksi. Pietarsaaren kaupunki, Luodon kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Pedersören kunta ovat sopineet sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksistä alueen yhteistoimintasopimuksessa, ettei isäntäkunnan (Pietarsaaren kaupungin) hallitus käytä sillä olevaa oikeutta, ylemmän toimielimen ominaisuudessa, ottaakseen käsiteltäväksi kaupunginhallituksessa asioita, joista yhteinen lautakunta tai sen jaostot ovat tehneet päätöksen. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa päätösten laillisuuden valvonta sitä vaatii. Sivistyslautakunnan..0 kokouksen pöytäkirja on nähtävillä kokouksessa sekä osoitteessa Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan mihinkään edellä mainituissa liitteissä oleviin virkamiespäätöksiin eikä myöskään ota päätettäväkseen yhtään asiaa, joista sivistyslautakunta..0 on tehnyt päätökset.

6 6, KH :00 CFV: /0 VALMET-OSAKKEIDEN MYYNTI Valmistelu: kaupunginkamreeri Jonny Wallsten puh: 0-8 Kaupunki sai vuodenvaihteessa 0/0 Metso Oyj osakeomistuksensa ( kpl) kautta haltuunsa kpl Valmetosakkeita. Metso-osakkeet myytiin 0. Valmet-osakkeiden tasearvo on 0,00 ja markkina-arvo oli 66,0 per Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää, että Valmet-osakkeet myydään.

7 , KH :00 CFV: 6/0 VESI- JA VIEMÄRIJOHTOJEN RAKENTAMINEN ÄHTÄVÄN- JA PURMONJOKIEN SUISTOJEN SEKÄ BOCKHOLMENIN KANAVAN ALITSE SEKÄ VAL- MISTELULUVAT, PIETARSAARI JA PEDERSÖRE Ympäristö- ja rakennuslautakunnan pöytäkirjanote..0: Liite Kaupunginsihteeri: Liikelaitos Pietarsaaren Vesi, Esse Vatten Ab, Kronoby Vatten och Avlopp Ab, Pedersören kunta sekä Pedersöre Vatten Ab hakevat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta lupaa vesi- ja viemärijohdon rakentamiseen Ähtävänjoen ja Purmon suuosien ja Bockholmenin kanavan alitse sekä valmistelulupaa. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto myönsi projektin osapuolille luvan vesistön alituksille (Dnro ESAVI/60/0.0/00,..00), mutta luvan aikaraja umpeutui osapuolten odotellessa päätöstä hankkeen valtionrahoituksesta. Nyt ajankohtainen hakemus perustuu samoihin hakemusasiakirjoihin, joiden perusteella lupa myönnettiin vuonna 00. Hakemusta on rajattu siten, että se koskee ainoastaan Ähtävänjoen (E) ja Purmonjoen (P6) suuosien sekä Bockholmenin kanavan (B) tehtäviä alituksia. Länsi- Ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää asiasta Pietarsaaren kaupungin lausuntoa. Asiasta on pyydetty ympäristönsuojelupäällikön ja ympäristö- ja rakennuslautakunnan kannanottoa. Ympäristö- ja rakennuslautakunta tuo lausunnossaan esille seuraavia näkökohtia: Johtojen rakentaminen on tehtävä tarkoituksenmukaisella tavalla ympäristöluvan mukaisesti. B johdot ovat ankkuroitava/kaivettava siten, että ne eivät missään olosuhteissa nouse pohjasta ylös. Ähtävänjoen alitus (E) on tehtävä ensisijaisesti suuntaporaamalla. Mikäli se ei ole teknisesti mahdollista, tulee E johdot kaivaa/ankkuroida edellyttäen, että voidaan todistettavasti osoittaa, ettei alueella esiinny jokihelmisimpukoita eikä hanke aiheuta vahinkoa ja haittaa joen elinyhteisölle eikä kalakannalle. Työ on tehtävä siten ja sinä ajankohtana, ettei alueen lintujen pesintä eikä kalojen kutu häiriinny ja ettei vesistön käytölle aiheuteta tarpeetonta haittaa. Mikäli työ tehdään jääpeitteen aikana, ovat ne paikat joissa jää on heikentynyt, merkittävä selvästi. Rakennuspaikat ja niiden ympäristöt ovat töiden loputtua siistittävä ja saatettava asianmukaiseen kuntoon. Tarkkailuseuranta on suoritettava, jolla selvitetään töiden vaikutus vesistöjen laatuun. Sameutumisen laajuus on myös dokumentoitava.

8 , KH :00 CFV: 6/0 Hakijan on kirjallisesti ilmoitettava Pietarsaaren ympäristönsuojeluviranomaiselle töiden aloittamisesta ja päättämisestä. Hanke on tärkeä seudun veden hankinnan ja jakelun kannalta. Kun hanke toteutetaan edellä mainittuja asioita noudattaen, on projektista saatava hyöty huomattava verrattuna mahdollisiin vahinkoihin, haittoihin tai muiden etujen menetyksiin, joita se voi mahdollisesti aiheuttaa. Projekti edistää myös Kokemäenjoen Saaristomeren - Selkämeren vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelman toteuttamista. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää lähettää yllä mainitun valmistelun lausuntonaan asiasta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle, ja puoltaa samalla luvan myöntämistä.

9 , KH :00 / :s bilaga: Liite, kh 6..0

10 , KH :00 / :s bilaga: Liite, kh 6..0

11 8, KH :00 CFV: /0 KAUPUNGIN VAKUUTUSTURVA Valmistelu: kaupunginkamreeri Jonny Wallsten puh: 0-8 Kaupunki on viimeksi kilpailuttanut vakuutuksiaan vuonna 00. Kaupunginhallitus päätti.6.00 valita Vahinkovakuutusyhtiö IF:n hoitamaan kaupungin vakuutuksia toistaiseksi. Rahatoimisto ehdottaa nyt, että kaupunginhallitus antaa riskienhallintatoimikunnan tehtäväksi pyytää tarjouksia vakuutusmeklaripalveluista. Vakuutusmeklarin tehtäviin kuuluisi nykytilanteen arviointi vakuutusturvan osalta ja mahdollisten muutosehdotusten tekeminen sekä lisäksi vakuutusten kilpailuttamisen hoitaminen. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää pyytää tarjouksia vakuutusmeklaripalveluista ja antaa tehtävän riskienhallintatoimikunnalle.

12 , KH :00 SOCHV: 0/0 VIRKANIMIKKEIDEN MUUTOKSET, VANHUSHUOLTO Sotel..0 Valmistelu: vanhushuollon päällikkö Kotihoidossa on järjestetty palveluohjaus alueen ikääntyneelle väestölle vanhuspalvelulain (..0) edellyttämällä tavalla. Neljän kunnan alueella oli alun perin 8 kotihoidon ohjaajaa. Näistä kolmen aikaisemmin kotihoidon ohjaajana toimineen viranhaltijan tehtävät on muutettu palveluohjaajan tehtäviksi. Palveluohjaajan toimenkuva on uusi. Näiden kolmen palveluohjaajana toimivan henkilön virkanimike tulisi muuttaa nykyistä tehtävänkuvaa vastaavaksi. Muutos koskee seuraavia virkoja: Pietarsaari 0 (virka 00 %), Uusikaarlepyy 0 (virka 00 %) ja Luoto 00 (virka 80 %). Palveluohjaajat ovat antaneet kirjallisen suostumuksensa siihen, että heidän nykyiset kotihoidon ohjaajan virkansa voidaan muuttaa palveluohjaajan viroiksi. Työaika ei muutu eikä muutos aiheuta lisäkustannuksia. Vanhushuollon päällikkö Ehdotetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy virkanimikkeiden muutokset ja siirtää asian Pietarsaaren kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy virkanimikkeiden muutokset ja siirtää asian Pietarsaaren kaupunginhallitukselle ja - valtuustolle. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi virkanimikkeiden muutokset ja siirtää asian Pietarsaaren kaupunginhallitukselle ja - valtuustolle. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy virkanimikkeiden muutokset. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.

13 , KH :00 SOCHV: 0/0 Kv..0 Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy virkanimikkeiden muutokset. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh 6..0 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa sosiaali- ja terveysvirastolle sekä henkilöstötoimistolle kaupunginvaltuuston päätöksestä.

14 0, KH :00 CFV: 8/0 IKÄIHMISTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA 0-0 Sotel 8..0 Valmistelija: vanhushuollon päällikkö Pirjo Knif, puh. 8 0 Liite A: Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (8..0/ 80) Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen mukaisesti perustetaan työryhmä vanhushuollon palvelujen järjestämistä suunnittelemaan. Lautakunta päättää työryhmän esityksen pohjalta pitkäkestoiset, vuoteen 00 ulottuvat strategialinjaukset vanhuspalvelujen toteuttamiseksi Pietarsaaren yhteistoimintaalueella. Vanhuspalvelulain mukaan kunnan on laadittava suunnitelma toimenpiteistään ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen ja omaishoidon järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Suunnittelussa on painotettava kotona asumista ja kuntoutumista edistäviä toimenpiteitä. Työryhmä laatii suunnitelman alueen ikääntyvän väestön tarpeita vastaavaksi. Palvelujen kokonaisuudessa huomioidaan eri toimijoiden, julkisen, yksityisten, yhdistyspohjaisten ja ikääntyvien sekä heidän omaistensa toiminta. Suunnitelma tehdään yhteistoiminta-alueen neljää kuntaa koskevaksi ja se perustuu..0 voimaan tulevaan vanhuspalvelulakiin. Lain mukaan suunnitelma on laadittava osana kunnan strategista suunnittelua ja kunnanvaltuusto hyväksyy sen. Suunnitelma on tarkistettava valtuustokausittain. Suunnitelmassa - arvioidaan ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tilaa, ikääntyneelle väestölle tarjolla olevien palvelujen riittävyyttä ja laatua sekä ikääntyneen väestön palveluntarpeeseen vaikuttavia tekijöitä; - määritellään tavoitteet ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi sekä ikääntyneelle väestölle tarjottavien palvelujen määrän ja laadun kehittämiseksi. Lisäksi määritellään toimenpiteet, joilla kunta vastaa edellä olevien tavoitteiden toteutumisesta, sekä arvioidaan voimavarat, jotka kunnassa tarvitaan toimenpiteiden toteuttamiseksi. Määritellään kunnan eri toimialojen vastuut näiden toimenpiteiden toteuttamisessa; - määritellään, miten kunta toteuttaa yhteistyötä kunnassa toimivien julkisten tahojen, yritysten sekä ikääntynyttä väestöä edustavien järjestöjen ja muiden yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi. Vanhuspalvelulain mukaisesti vanhusneuvosto on otettava mukaan suunnitelman valmisteluun. Kunnan on otettava suunni-

15 0, KH :00 CFV: 8/0 telma huomioon valmisteltaessa ikääntyneen väestön asemaan ja iäkkäiden henkilöiden tarvitsemiin palveluihin vaikuttavaa kunnan päätöksentekoa, kuntalain (6/) 6 :ssä tarkoitettua talousarviota ja -suunnitelmaa sekä terveydenhuoltolain :n momentissa tarkoitettua raporttia ja hyvinvointikertomusta. Suunnitelman laatimisen lisäksi kunnan tulee vanhuspalvelulain ( 6) mukaan vuosittain arvioida iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyyttä ja laatua alueellaan. Vanhushuollon päällikkö: Perustetaan työryhmä, joka laatii Pietarsaaren yhteistoimintaalueelle vanhuspalvelulain edellyttämän suunnitelman ikääntyneen väestön tukemiseksi. Suunnitelman avulla otetaan kantaa alueen vanhuspalvelujen järjestämiseen, asetetaan strategiset linjaukset tulevaisuutta varten. Suunnitelma tuodaan lautakuntaan hyväksyttäväksi. Lisäksi yhteistoiminta-alueen kuntien kunnanvaltuustot hyväksyvät suunnitelman. Suunnitelma tarkistetaan valtuustokausittain. Työryhmän toimiaika on yksi vuosi ja suunnitelman odotetaan valmistuvan keväällä 0. Työryhmään valitaan jäsentä kolme virkamiestä (vanhushuollon päällikkö, sosiaali- ja terveysjohtaja, koulutussuunnittelija) ja neljä luottamushenkilöä (yksi luottamushenkilö/kunta). Vanhushuollon päällikkö toimii työryhmän sihteerinä. Myös muuta kirjoittamisresurssia käytetään tarpeen mukaan. Asiantuntijajäseniä voidaan tarvittaessa kutsua mukaan työryhmän kokouksiin. Työryhmä tiedottaa lautakunnalle säännöllisesti. Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää - valmistelijan ehdotuksen mukaisesti. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Työryhmään valittiin kolmen () viranhaltijan lisäksi neljä () luottamushenkilöä, yksi luottamushenkilö/kunta, Åsa Nyberg-Sundqvist/Pedersören kunta, Mona Vikström/Pietarsaari, Sven Grankulla/Luoto ja Bo Kronqvist/Uusikaarlepyy, joka nimettiin myös työryhmän puheenjohtajaksi. Sotel.6.0 Liite A: Taulukot,6 ja Työryhmä on kokoontunut ja laatinut Ikäihmisten hyvinvointisuunnitelman 0 0. Suunnitelman tavoitteena on ikääntyneiden hyvinvoinnin edistäminen yhteistoiminta-alueella.

16 0, KH :00 CFV: 8/0 Suunnitelmassa esitellään toimenpide-ohjelma, joka koskee; () kuntoutumista edistävien hoitomallien käyttöönottoa (taulukko ) ja () rakenteiden muuttamisen toimenpidesuunnitelmaa (taulukot 6 ja ). Toimenpide-ehdotukset on koottu taulukoihin,6 ja. Rakenteiden muuttamisen tavoitteena on malli B", joka on kustannustehokkain malli. Se voidaan toteuttaa vuonna 00, koska yhteistoiminta-alueen palvelurakenteen lähtökohdat eivät vastaa kansallista palvelurakennetta. On realistisempaa ulottaa rakenteiden muuttamisen aikataulu vuoteen 00 vuoden 0 sijasta. Vanhushuollon päällikkö: Ehdotetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy suunnitelman ja lähettää sen edelleen yhteistoiminta-alueen kunnille käsiteltäväksi. Suunnitelma päivitetään vuosittain. Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta keskustelee suunnitelmaehdotuksesta. Suunnitelma käännetään ja lähetetään lautakunnan jäsenille kommentoitavaksi, ja se käsitellään elokuun kokouksessa. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Sotel Pietarsaaren sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueelle on laadittu suunnitelma ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi. Suunnitelma on tehty vuosille 0 0. Vanhuspalvelulaki edellyttää suunnitelman tarkistamista valtuustokausittain. Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelmassa on esitetty laatusuositusten mukaisesti linjaukset vanhushuollon palvelujen järjestämiseksi vuoteen 0 mennessä. Osassa toimintoja linjaukset ulottuvat vuoteen 00. Pitemmälle ulottuvat linjaukset ovat suuntaa antavia ja vaativat tarkentamista. Suunnitelma lähetettiin elokuussa lautakunnan jäsenille kommentoitavaksi. Vanhushuollon päällikkö: Ehdottaa, että sosiaali- ja terveyslautakunta keskustelee ikäihmisten hyvinvointisuunnitelmasta, lähettää sen yhteistoimintaalueen kuntiin kommentoitavaksi ja valtuuttaa viranhaltijat ot-

17 0, KH :00 CFV: 8/0 tamaan suunnitelman huomioon vanhushuollon toiminnassa 0-0. Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää valmistelijan ehdotuksen mukaisesti. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotuksen mukaisesti sillä lisäyksellä, että ikäihmisten hyvinvointisuunnitelma lähetetään lausuntokierrokselle yhteistoimintakuntien hallituksiin ja vanhusneuvostoihin. Lausunnot toimitetaan sosiaali- ja terveysvirastoon viimeistään.0.0. Kommenteista laaditaan kooste ja päivitetty suunnitelma käsitellään sosiaali- ja terveyslautakunnassa, joka lähettää suunnitelman edelleen yhteistoimintakuntien valtuustoille. Sotel..0 6 Yhteistoiminta-alueen kuntien ja kaupunkien hallitukset ja vanhusneuvostot ovat antaneet lausuntonsa ikääntyneen väestön hyvinvointisuunnitelmasta. Työryhmä on käynyt läpi lausunnot, tarkastanut suunnitelman ja tehnyt siihen korjauksia. Ennaltaehkäisevän toiminnan ja kuntoutuksen painotusta samoin kuin palvelusetelin käyttöönottoa pidetään hyvänä. Lausunnoissa tulee esiin myös huoli palvelujen riittävyydestä ja saatavuudesta sekä yleisesti muutoksista. Työryhmän esityksen mukaan suunnitelma esitetään vain sähköisessä muodossa. Vanhushuollon päällikkö: Ehdotetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy päivitetyn suunnitelman ja lähettää Suunnitelman ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi isäntäkuntaan hyväksyttäväksi, tämän lisäksi suunnitelma lähetetään yhteistyöalueen kuntiin. Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy päivitetyn suunnitelman ja lähettää Suunnitelman ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi isäntäkuntaan hyväksyttäväksi, tämän lisäksi suunnitelma lähetetään yhteistyöalueen kuntiin. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi päivitetyn suunnitelman ja lähettää Suunnitelman ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tu-

18 0, KH :00 CFV: 8/0 kemiseksi isäntäkuntaan hyväksyttäväksi. Tämän lisäksi suunnitelma lähetetään yhteistoiminta-alueen kuntiin. Sosiaali- ja terveyslautakunta korosti suunnitelman vuosittaista arviointia. Kh Ikäihmisten hyvinvointisuunnitelma: Liite 88 Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus käsitteli luonnosta ikäihmisten hyvinvointisuunnitelmaksi..0, ja antoi lausuntonsa suunnitelmasta sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Suunnitelmasta keskusteltiin myös kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä..0. Ikäihmisten hyvinvointisuunnitelmassa on esitetty laatusuositusten mukaisesti linjaukset vanhushuollon palvelujen järjestämiseksi vuoteen 0 saakka. Osassa toimintoja linjaukset ulottuvat vuoteen 00. Sosiaali- ja terveyslautakunta on käsitellyt kuntien lausunnot ja päivittänyt suunnitelman. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy ikäihmisten hyvinvointisuunnitelman. Kaupunginhallitus: Kaupunginjohtajan sijainen lisäsi esitykseensä kohdan, että ennen valtuuston kokousta vanhushuollon päällikkö Pirjo Knif tiedottaa kaupunginvaltuustoa suunnitelmasta. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv..0 0 Ikäihmisten hyvinvointisuunnitelma: Liite 0 Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy ikäihmisten hyvinvointisuunnitelman. Kaupunginvaltuusto:

19 0, KH :00 CFV: 8/0 Keskustelun aikana valtuutettu Mervi Rantala ehdotti asian palauttamista uuteen käsittelyyn. Keskustelun edetessä valtuutettu Helinä Sipinen kannatti asian palauttamista. Tässä vaiheessa puheenjohtaja keskeytti asian käsittelyn ja äänestettiin asian palauttamisesta. Ei-ääni vastustaa palauttamista ja jaa-ääni puoltaa palauttamista. Äänestyksessä annettiin EI-ääntä ja JAA-ääntä. Äänestyksen tuloksena ehdotusta ei palautettu uuteen käsittelyyn, vaan ehdotus hyväksyttiin kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti. Ilmari Heinonen esitti keskustelun aikana seuraavan ponnen: Valtuusto edellyttää, että puolen vuoden sisällä tehdään ennuste siitä, miten vanhustenhoidon kustannukset Pietarsaaressa kehittyvät, jos suunnitelma toteutetaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi ponnen yksimielisesti. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa sosiaali- ja terveysvirastolle sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalle kaupunginvaltuuston päätöksestä.

20 , KH :00 CFV: 60/0 VALTIOVARAINMINISTERIÖ: KUNTARAKENNELAKILUONNOKSEN LAUSUN- TOPYYNTÖ Kh..0 Kaupunginsihteeri: Valtiovarainministeriö pyytää kaupungilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausunto on toimitettava valtiovarainministeriölle viimeistään..0. Kaupunki käsittelee lausuntoaan talven 0 aikana. Kuntarakennelakiluonnos on luettavissa osoitteesta Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Apulaiskaupunginsihteeri: Lausuntopyyntö: Valtiovarainministeriö pyytää jakelussa mainituilta tahoilta lausuntoa oheisesta luonnoksesta yleisesti sekä erityisesti lausumaan seuraavista kysymyksistä: - selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä; - esityksen sisältämistä määräajoista ja menettelyistä; - valtioneuvoston toimivallasta päättää kuntajaon muuttamisesta; - yhdistymisavustuksien ehdoista ja määrästä; - sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien turvaamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta koskevien linjausten mukaisesti. Nyt kyseessä oleva kuntarakennelakiluonnos on valmisteltu hallituksen linjausten pohjalta. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi nykyistä kuntajakolakia, ja samalla lain nimike muutettaisiin sen sisältöä paremmin kuvaavaksi kuntarakennelaiksi. Lakiin lisättäisiin säännökset kuntien selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista ja niistä poikkeamisesta sekä muutettaisiin kuntien yhdistymisen taloudellista tukea koskevia säännöksiä. Lisäksi ehdotetaan kielilain muuttamista eräiltä osin. Lakiluonnoksen sisältö: Selvitysvelvollisuus, selvitysperusteet (ml. poikkeusperusteet) ja selvitysvelvollisuuden sisältö:

21 , KH :00 CFV: 60/0 Kuntarakenneuudistuksen toteuttamiseksi kunnalla olisi velvollisuus selvittää kuntien yhdistymistä, jos yksikin seuraavista kolmesta selvitysperusteesta osoittaa selvitystarvetta: ) palveluiden edellyttämä väestöpohja; ) työpaikkaomavaraisuus, työssäkäynti ja yhdyskuntarakenne; ) kunnan taloudellinen tilanne. Kunta ei kuitenkaan voi jättäytyä selvityksen ulkopuolelle, vaikka se ei täytä selvitysperustetta, mikäli alueella ei muutoin ole saavutettavissa lain edellytykset täyttävää toiminnallista kokonaisuutta. Lisäksi, jos kunta olisi jäämässä muiden kuntien muodostaman selvitysalueen ulkopuolelle, sillä olisi mahdollisuus valita naapurikunnista selvityskumppanikseen sellainen kunta, jonka kanssa se muodostaisi toiminnallisen kokonaisuuden, ja kyseisten kuntien olisi selvitettävä kuntien yhdistymistä yhdessä. Palveluiden edellyttämää väestöpohjaa koskevan selvitysperusteen mukaan alle asukkaan kunnan tulisi selvittää yhdessä alueen muiden kuntien kanssa yhdistymistä alueella, jossa on palveluiden, rahoittamisen ja kehittämisen kannalta riittävä väestöpohja sekä kyky riittävään omaan palvelutuotantoon. Vahva työpaikkaomavaraisuusaste kuvaa kunnan elinvoimaisuutta, kilpailukykyä ja kykyä vastata alueensa elinkeinotoiminnan kehittämisestä. Lakiehdotuksen mukaan työpaikkaomavaraisuusaste täyttyisi, mikäli kunnan työpaikkaomavaraisuus on alle 80 prosentin. Lakiehdotuksen perustelujen mukaan kuntien, jotka muodostavat työssäkäynti- tai yhdyskuntarakenneperusteen perusteella yhtenäisen alueen, tulisi selvittää kuntien yhdistymistä yhdessä. Kunnan taloudellisen tilanteen perusteella tarve selvittää kuntien yhdistymistä olisi ensinnäkin erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevilla kunnilla (niin kutsutut kriisikunnat), joiden rahoituksen riittävyyttä ja vakavaraisutta kuvaavat kunnan talouden tunnusluvut alittavat valtioneuvoston asetuksen rajaarvot kahtena vuonna peräkkäin. Suomen alueiden erilaisuuden huomioon ottamiseksi laissa säädettäisiin myös mahdollisuudesta poiketa perusteiden osoittamasta selvitysalueesta. Poikkeaminen ei kuitenkaan olisi automaattista, vaan sen edellytyksiä arvioitaisiin suhteessa alueen kokonaisuuteen ja toisaalta kunnan itsenäisiin edellytyksiin järjestää palveluja asukkailleen. Lisäksi poikkeaminen olisi mahdollista suomen- tai ruotsinkielisten asukkaiden kielellisten oikeuksien turvaamiseksi. Poikkeamismahdollisuutta on kunnan haettava, ja sen myöntää valtiovarainministeriö. Esityksen sisältämät määräajat ja menettelyt: Lakiehdotuksen mukaan kuntien on ilmoitettava valtiovarainministeriölle 0..0 mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää kuntien yhdistymistä. Kuntien tulee tehdä yhdistymisselvitys ja mahdollinen siihen perustuva yhdistymisesitys..0 mennessä. Valtioneuvoston toimivalta päättää kuntajaon muuttamisesta:

22 , KH :00 CFV: 60/0 Päätöksenteko kuntien yhdistymisestä perustuisi pääsääntöisesti kuntien yhteiseen esitykseen. Poikkeuksena tästä on lakiluonnokseen sisällytetty se mahdollisuus, että valtioneuvosto voi päättää kuntajakoselvittäjän esityksestä erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevaa kuntaa koskevasta kuntajaon muuttamisesta kyseisen kunnan tai kuntien vastustamisesta huolimatta. Yhdistymisavustusten ehdot ja määrät: Lakiluonnoksen mukaan kunnille voidaan maksaa avustusta yhdistymisselvitysten kustannuksiin. Koska selvitysvelvollisuuden tarkoituksena on edistää kuntarakenneuudistuksen tavoitteiden mukaisen kuntarakenteen muodostumista, ei avustusta lähtökohtaisesti maksettaisi selvitysperusteiden vastaisille selvityksille. Yhdistymisavustukset vastaisivat tasoltaan vuoden 0 ja 0 alussa voimaan tulevissa kuntien yhdistymisissä maksettavia avustuksia. Tällä hetkellä voimassa olevasta laista poiketen kaikille kuntien yhdistymisille ei välttämättä myönnettäisi yhdistymisavustuksia. Yhdistymisavustusten saamiseksi edellytettäisiin, että kuntien yhdistyminen on kuntarakenneuudistuksen keskeisten tavoitteiden mukainen. Siten kuntien yhdistymisen tulisi lähtökohtaisesti koskea vähintään asukkaan väestöpohjaa sekä työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteen täyttävää aluetta tai vähintään aluetta johon sisältyy työssäkäyntialueen keskuskunta. Yhdistymisavustuksen saamisen edellytyksenä on lisäksi, että kuntien yhdistyminen tulee voimaan viimeistään vuonna 0 ja kunnat ovat tehneet yhdistymisesityksen..0 mennessä. Yhdistymisavustus koostuu perusosasta ja lisäosasta. Avustus maksetaan kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Yhdistymisavustuksen perusosan määrä riippuu siitä kuinka monta kuntaa yhdistymiseen osallistuu, ja miten suureksi uusi kunta muodostuu. Avustuksen määrä on -0 miljoonaa euroa. Pietarsaaren seudun osalta enimmäismäärä voi siten olla -, miljoonaa euroa. Lisäosan määrä on kiinteä 0 euroa per asukas, kuitenkin enintään miljoona euroa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien turvaaminen: Työryhmän lausunto: Palvelujen saatavuus ja laatu voidaan taata vain siten, että sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vastaavalla kunnalla tai sote-alueella on riittävä kantokyky. Kantokykyyn vaikuttavia tekijöitä ovat järjestäjän taloudellinen kestävyys ja vakaus, riittävä osaaminen, henkilöstön saatavuus ja riittävyys, infrastruktuuri ja riittävä väestöpohja. Työryhmän näkemyksen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseen riittävän väestöpohjan tulisi olla vähintään Kunnille olisi säädettävä lakisääteinen velvoite kuulua sosiaalija terveydenhuoltoalueeseen, ellei kunta ole tarpeeksi vahva

23 , KH :00 CFV: 60/0 järjestämään yksin kaikkia väestönsä tarvitsemia palveluja. Myös sellaisella kunnalla, jonka kantokyky täyttää nämä vaatimukset, on oltava velvollisuus kuulua sote-alueeseen, jos muut saman alueen kunnat eivät ole yksinään kantokyvyltään riittävän vahvoja. Hallituksen linjausten mukaisesti perustettaisiin viisi erityisvastuualuetta (erva). Näiden tehtävänä on koordinoida sosiaali- ja terveydenhuoltoa alueellaan, sopia kansallisesti määritellyistä vaativan erityistason palveluista ja varmistaa näiden palveluiden saatavuus. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi ensihoitokeskukset, ympärivuorokautinen erikoissairaanhoidon päivystys ja jotkut erityisryhmien sosiaalipalvelut. Kielilaki: Lakiluonnoksen mukaan lähtökohtana tulee olla, että kuntien kielellisen aseman muutosta tulee välttää. Yhdistymistä ei voida pitää mahdollisena, jos perustuslaissa säädettyjä kielellisiä oikeuksia ei voida turvata. Kuntien yhdistymisen ei eduskunnan perustuslakivaliokunnan linjausten mukaan pidä vaikuttaa kunnan kielelliseen asemaan eikä sen pidä heikentää kunnan asukkaiden mahdollisuuksia tulla toimeen omalla äidinkielellään. Kielilakiin ehdotetaan lisättäväksi pykälä, että kuntaliitostilanteessa mahdollistetaan sen ottaminen huomioon, että kuntaliitokseen osallistuvan vanhan kaksikielisen kunnan kielellinen asema ei muuttuisi uutta kuntaa muodostettaessa Henkilöstön asema: Kuntien henkilöstön asema muutosprosessissa turvattaisiin nykyisen tasoisena. Siten kuntajaon muutos, joka johtaa henkilöstön työnantajan vaihtumiseen, katsottaisiin edelleen liikkeenluovutukseksi. Vuosien 0 0 alusta voimaan tulevissa kuntajaon muutoksissa, joissa henkilöstöä siirtyy uuden kunnan palvelukseen, työnantajalla ei olisi oikeutta irtisanoa palvelussuhdetta taloudellisilla tai tuotannollisilla irtisanomisperusteilla. Irtisanomiskielto koskisi kaikkia kuntien yhdistymisessä mukana olevia kuntia ja olisi voimassa viisi vuotta kuntien yhdistymisen voimaantulosta. Aikataulu: Tarkoitus on, että valtiovarainministeriölle lähetettävää lausuntoa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksissa..0 ja Kaupunginvaltuustolle lausunto esitetään hyväksyttäväksi..0 pidettävässä kokouksessa. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi ja ohjeistaa jatkovalmisteluja. Kaupunginhallitus:

24 , KH :00 CFV: 60/0 Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Pietarsaaren kaupungin lausunnoksi: Liite 6 Vt. kaupunginsihteeri: Valtiovarainministeriö pyytää kaupungin lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausunto on toimitettava valtiovarainministeriölle viimeistään..0. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy oheisen lausunnon kaupungin lausunnoksi valtiovarainministeriölle. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv..0 Pietarsaaren kaupungin lausunnoksi: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy oheisen lausunnon kaupungin lausunnoksi valtiovarainministeriölle. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Merkittiin, että Anna-Maja Henriksson ilmoitti esteellisyydestään. Syy: hallituksen jäsen. Kh Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus lähettää kaupunginvaltuuston hyväksymän lausunnon valtiovarainministeriölle. (Aikataulullisista syistä lau-

25 , KH :00 CFV: 60/0 sunto on jo lähetetty heti kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen.) Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Valtiovarainministeriön kirjelmä..0: Liite 68 A Kyselyn kysymykset: Liite 68 B Webropol-kyselyssä mainitut kuntarakennelain (68/00) pykälät: Liite 68 C Kaupunginsihteeri: Kuntarakennelain (68/00) mukaan kuntien on viimeistään 0..0 ilmoitettava valtiovarainministeriölle minkä kunnan tai kuntien kanssa selvitetään kuntaliitosta. Kunnan on valtiovarainministeriön asetuksen (6/0) mukaan välitettävä kuntarakenneuudistukseen liittyvää selvitysaluetta koskevan ilmoituksen sisältö valtiovarainministeriölle ministeriön laatimalla kyselyllä (Liite B). Kuntien vastausten on perustuttava valtuustopäätökseen. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotuksen kyselyn vastaukseksi siihen, minkä kuntien kanssa Pietarsaaren kaupunki haluaa kuntarakennelain mukaisesti selvittää kuntaliitosta. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Kaupunginhallitus: Kaupunginjohtaja ehdotti tehtyyn päätökseen lisäystä, jonka mukaan myös Evijärven kunta voi sisältyä selvitykseen, mikäli Evijärven kunta näin haluaa.

26 , KH :00 CFV: 60/0 Kaupunginhallitus päätti uuden ehdotuksen mukaisesti sekä totesi päätöksen olevan välittömästi tarkastettu. Kv..0 Valtiovarainministeriön kirjelmä..0: Liite A Kyselyn kysymykset: Liite B Webropol-kyselyssä mainitut kuntarakennelain (68/00) pykälät: Liite C Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotuksen kyselyn vastaukseksi siihen, minkä kuntien kanssa Pietarsaaren kaupunki haluaa kuntarakennelain mukaisesti selvittää kuntaliitosta. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Merkittiin että Anna-Maja Henriksson ilmoitti esteellisyydestään. Syy: valtioneuvoston jäsen. Dnro 6/0 Kh..0 6 Työsuunnitelma: Liite 6 Apulaiskaupunginsihteeri: Kuntarakennelain mukainen kuntarakenneselvitystyö on alkanut Pietarsaaren seudulla. Selvitys tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään pääosin virkamiestyönä ja ulkopuolisia asiantuntijoita käyttäen kuntarakennelain vähimmäisvaatimukset täyttävä selvitys. Toisessa vaiheessa halukkaat kunnat voivat jatkaa työtä siten, että yhdistymisneuvotteluita jatketaan tavoitteena saada aikaan kuntien välinen yhdistymissopimus, joka voidaan käsitellä kunnan/kaupunginvaltuustoissa. Ulkopuolinen talousasiantuntija aloittaa työnsä mahdollisimman pian. Talousasiantuntija tekee yhteistyötä kuntajohtajista koostuvan työvaliokunnan ja työryhmien kanssa. Liitteenä olevan

27 , KH :00 CFV: 60/0 työsuunnitelman mukaisesti talousasiantuntijan tehtävänä on arvioida kuntien talousasemaa kuntakohtaisesti vertaillen ja sen jälkeen arvioida yksittäisiä kuntia suhteessa yhdistyvään kuntaan. Talousasiantuntija tekee nykyisen kuntarakenteen pohjalta laskelman erillisten kuntien tulevaisuuskuvasta ja yhden yhteisen kunnan tulevaisuuskuvasta. Lisäksi kuntien taloutta vertaillaan monipuolisesti toisiinsa, jotta päättäjät saavat tietää selvityksessä mukana olevien taloudellisen tilan mahdollisimman luotettavasti. Talousasiantuntijana toimivasta henkilöstä pyritään sopimaan 0..0 mennessä. Lisäksi ulkopuolisia asiantuntijoita käytetään tarvittaessa palveluverkkoasiantuntijoina eri alueiden työryhmissä. Jokainen työryhmä tekee nykytila-analyysin tarkastelun kohteen olevan palvelun tuottamisesta kunnittain. Sen jälkeen työryhmien tavoitteena on tehdä esitys tarkastelun kohteena olevan palvelun tai teeman hoitamisesta enintään kuuden kunnan kokoisessa uudessa kunnassa sekä arvioida yhdistymisestä aiheutuvia etuja ja haittoja kyseisellä palvelualueella. Kuntarakenneselvityksen alkamisesta ja sisällöstä tullaan pitämään kaikkien kuuden kunnan valtuustoille yhteinen keskustelutilaisuus maaliskuun aikana. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää - hyväksyä yhteistyölautakunnan suosituksen mukaisesti liitteenä olevan kuntarakenneselvityksen työsuunnitelman. Suunnitelmaa muokataan lopulliseen muotoon ohjausryhmänä toimivan yhteistyölautakunnan kokoukseen 0..0 mennessä. - valita viisi luottamushenkilöä työryhmiin - (yksi henkilö per ryhmä). - valtuuttaa kaupunginjohtajan valitsemaan virkamiehet kyseisiin työryhmiin. - suostua ehdotukseen, että Pietarsaari koordinoi kuntarakenneselvityksen etenemistä, ja tähän käytetään virkamiesresursseja tarvittavassa määrin. Kaupunginhallitus: Kaupunginjohtaja muutti ehdotustaan niin, että toinen ranskalainen viiva poistettiin ja käsitellään seuraavassa kokouksessa. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Dnro 6/0 Kh Työsuunnitelma: Liite 86 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää valita viisi luottamushenkilöä työryhmiin - (yksi henkilö per ryhmä).

28 , KH :00 CFV: 60/0 Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus valitsi seuraavat luottamushenkilöt työryhmiin -: varsinainen jäsen varajäsen Ryhmä Kari Koskela Christina Helsing Ryhmä Owe Sjölund Ryhmä Jarmo Ittonen Ryhmä Helinä Sipinen Ryhmä Kurt Hellstrand Anna-Maija Lyyra Ilmari Heinonen Mona Vikström Pentti Silvennoinen Kh Talousselvityksen loppuraportti: Liite 86 A Työryhmien - raportit: Liite 86 B Yhdistymissopimuksen luonnos: Liite 86 C Kaupunginsihteeri: Kuntarakennelain (68/00) b :n mukaan kunnan tulee yhdessä muiden kuntien kanssa selvittää kuntien yhdistymistä kuntarakennelaissa säädettyjen selvitysperusteiden mukaisesti. Selvitysalueen tulee täyttää myös lain :ssä säädetyt kuntajaon muuttamisen edellytykset. Valtuusto päätti..0 tehdä kuntarakenneselvityksen yhdessä Uudenkaarlepyyn, Luodon, Pietarsaaren, Kruunupyyn ja Evijärven kanssa. Selvitysalueen kuusi kuntaa ovat kevään ja syksyn 0 aikana selvittäneet yhdistymistä ja mahdollisuuksia yhteistyön lisäämiseen. Työryhmien väliraportti esiteltiin syyskuussa ja Perlacon Oy:n laatima talousraportti myöhemmin syksyllä (liite). Yhteistyölautakunnan valitsema ohjausryhmä tutustui kokouksessaan 8..0 työryhmien raportteihin (liite) ja yhdistymissopimusluonnokseen (liite). Voitaneen todeta, että työryhmien selvitykset ja Perlacon Oy:n talousselvitykset antavat riittävän pohjan valtuuston päätökselle. Prosessin aikana Evijärven kunta on vaatinut, että Evijärvi saa pitää lukion (ainakin sivutoimipisteen) ja terveyskeskuksen. Pietarsaaren puolelta on esitetty mutta ei vaadittu, että uuden

29 , KH :00 CFV: 60/0 kunnan johtotoiminnot olisi sijoitettava Pietarsaaren kaupungintaloon. Lisäksi jokaiseen kunnanosaan tulisi hallintohenkilöstöä vähintään 0 henkilöä. Muita vaatimuksia ei selvityksessä ole esitetty. Kuntarakenneselvityksen ohjausryhmä kokoontui 8..0 päättämään jatkosta. Selvityksen ohjausryhmä pyytää, että kuntien valtuustot ottavat kantaa yhdistymissopimusluonnokseen seuraavan kolmen vaihtoehdon pohjalta.. Valtuusto hyväksyy yhdistymissopimuksen.. Valtuusto hylkää yhdistymissopimuksen. Valtuusto hyväksyy yhdistymissopimuksen siten, että se on pohjana jatkoneuvotteluille, joiden tavoitteena on kuntaliitos. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy vaihtoehdon kolme eli kaupunginvaltuusto hyväksyy yhdistymissopimuksen siten, että se on pohjana jatkoneuvotteluille, joiden tavoitteena on kuntaliitos. Kaupunginhallitus: Jarmo Ittonen ehdotti, että kaupunginhallitus päättää kohdan kaksi mukaan eli valtuustolle ehdotetaan, että se hylkää yhdistymissopimuksen. Eero Luomala kannatti Ittosen ehdotusta. Kaupunginjohtajan sijaisen ehdotusta kannattivat Holmgård, Koskela, Helsing, Hellén, Vikström, Sjölund, Lunabba, Hellstrand ja Boström. Ittosen ehdotusta kannattivat Ittonen ja Luomala. Äänestyksen tuloksena äänin - kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy vaihtoehdon kolme eli kaupunginvaltuusto hyväksyy yhdistymissopimuksen siten, että se on pohjana jatkoneuvotteluille, joiden tavoitteena on kuntaliitos. Kv..0 Talousselvityksen loppuraportti: Liite A Työryhmien - raportit: Liite B Yhdistymissopimuksen luonnos: Liite C Kaupunginhallitus ehdottaa:

30 , KH :00 CFV: 60/0 - että kaupunginvaltuusto hyväksyy vaihtoehdon kolme eli kaupunginvaltuusto hyväksyy yhdistymissopimuksen siten, että se on pohjana jatkoneuvotteluille, joiden tavoitteena on kuntaliitos. Kaupunginvaltuusto: Keskustelun aikana valtuutettu Jarmo Ittonen esitti seuraavan ehdotuksen: Ottaen huomioon, että enemmistö selvitykseen osallistuneista kunnista (Luoto, Pedersöre sekä Uusikaarlepyy) ovat jo tehneet kielteisen päätöksen kuntaliitoksiin, haluaa Pietarsaaren kaupunginvaltuusto jatkaa neuvotteluja kuntien välisen yhteistyön lisäämiseksi. Valtuutettu Eero Luomala kannatti Ittosen ehdotusta. Äänestys suoritettiin seuraavasti: Kaupunginhallituksen ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Jarmo Ittosen ehdotusta kannattavat äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin JAAääntä ja EI-ääntä. Tyhjää äänesti yksi valtuutettu. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen. Keskustelun aikana varavaltuutettu Kristina Lundström-Björk esitti seuraavan ponnen: Sivistys- ja opetuspalveluja, varhaiskasvatusta, kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajan palveluja koskevaan liitteeseen lisätään teksti Pietarsaaren kaupunginmuseosta ja sen toimipaikoista. Yhtäpitävyys muiden osa-alueiden kanssa tarkastetaan myös ja sitä täydennetään tarvittaessa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi ponnen yksimielisesti. Kh 6..0 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää tiedottaa valtiovarainministeriötä sekä Evijärveä, Luotoa, Kruunupyytä, Pedersöreä ja Uusikaarlepyytä kaupunginvaltuuston päätöksestä. Lisäksi kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kaupunginjohtajan sijaisen ja kaupunginsihteerin sopimaan Evijärven kanssa jatkoneuvottelujen aikataulusta.

31 , KH :00 CFV: 06/0 JAKOBSTADS TORGPARKERING AB - PIETARSAAREN TORIPYSÄKÖINTI OY Kh..0 yhtiöjärjestykseksi: Liite yhtiönmuodostamisesta, luonnos osakassopimuksesta ja powerpoint-esitys ovat nähtävissä kokouksessa. Kaupunginlakimies: Kim Mäenpää, perustettavan toripysäköintiyhtiön puolesta, on lähettänyt ehdotuksen osakeyhtiön Jakobstads Torgparkering Ab Pietarsaaren Toripysäköinti Oy muodostamisesta. Ehdotuksen mukaan yhtiöllä olisi neljä osakkeenomistajaa, joista kaupunki omistaisi yhden, jonka osuus yhtiöstä on prosenttia. Osakepääoma olisi euroa jaettuna osakkeeseen 0 euron nimellisarvoon, jolloin kaupungin osuus osakepääomasta olisi euroa. Osakepääomaa ehdotetaan myöhemmässä vaiheessa korotettavaksi osakassopimuksessa vahvistettuun enimmäismäärään. Loput rakentamisesta rahoitettaisiin autopaikkojen myymisellä ja lainan ottamisella. Toripysäköinti rakennettaisiin kahdessa vaiheessa siten, että ensimmäisessä vaiheessa rakennettaisiin n. 00 paikkaa yhteensä 0 autopaikasta. Tässä vaiheessa ehdotetaan, että kaupunki ottaa kantaa siihen, meneekö kaupunki mukaan yhtiöön. Mikäli kaupungilla on prosentin omistusosuus, yhtiöstä tulee kaupungin osakkuusyhtiö ja se sisältyy kaupunkikonserniin. Kaupungin edun mukaista on, että pysäköintilaitos rakennetaan palvelemaan kaupunkilaisia ja kaikkia kaupunkiin saapuvia autoilijoita, mutta kaupungilla ei ole omaa tarvetta pysäköintilaitoksesta eikä sen tule ottaa liian suurta taloudellista riskiä pysäköintilaitoksen rakentamisessa. Sen vuoksi prosentin omistusosuus lienee tässä vaiheessa sopiva. Kaupungin osuus yhtiönmuodostamisen osakepääomasta olisi tällöin.000 euroa. Talousarviovaroja ei ole varattu tätä tarkoitusta varten, joten summa otetaan kaupunginhallituksen investointimäärärahoista, jotka kaupunginvaltuuston on myönnettävä. Kaupunki ottaa myöhemmässä vaiheessa kantaa osakassopimukseen ja rakentamisen rahoittamiseen. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää: - osallistua Jakobstads Torgparkering Ab Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n muodostamiseen merkitsemällä.00 osaketta.000 euron arvosta ja - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää.000 euron investointimäärärahan tarkoitusta varten.

32 , KH :00 CFV: 06/0 Kaupunginhallitus: Eero Luomala ehdotti, että ehdotus hylätään. Kari Koskela kannatti Luomalan ehdotusta. Asiasta äänestettiin. Valmistelun ehdotusta kannatti kahdeksan henkilöä (Boström, Forsman, Sjölund, Lunabba, Holmgård, Hellén, Helsing ja Ittonen). Ehdotuksen hylkäystä kannatti kaksi henkilöä (Luomala ja Koskela). Kaupunginhallitus päätti äänin 8-: - osallistua Jakobstads Torgparkering Ab Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n muodostamiseen merkitsemällä.00 osaketta.000 euron arvosta ja - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää.000 euron investointimäärärahan tarkoitusta varten. Merkittiin, että Tua Mäenpää poistui esteellisyyden vuoksi käsiteltäessä asiaa. Esteellisyyden syy: sukulaisuussuhde yhtiön omistajien kanssa. Kv..0 yhtiöjärjestykseksi: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa: - ett kaupunginvaltuusto myöntää.000 euron investointimäärärahan.00 Jakobstads Torgparkering Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n osakkeen merkitsemistä varten.000 euron arvosta. Kaupunginvaltuusto: Eero Luomala ehdotti, että kaupunginhallituksen ehdotus hylätään. Valtuutettu Marita Salmu kannatti ehdotusta. Äänestys suoritettiin seuraavasti: kaupunginhallituksen ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Eero Luomalan ehdotusta kannattavat äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin JAA-ääntä ja 8 EI-ääntä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh 6..0 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa rahatoimistolle ja Kim Mäenpäälle kaupunginvaltuuston päätöksestä.

33 , KH :00 CFV: /0 VALTUUTETTU MARITA SALMU YM. ALOITE: VIRKAMIESTEN OHJEISTUS KAU- PUNKILAISILLE VASTAAMISESTA Kv..0 8 Aloite: Liite 8 Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh..0 Aloite: Liite Kaupunginsihteeri: Marita Salmu ym. ehdottaa, että kaupunginhallitus muotoilee selkeät ohjeet siitä, miten ja minkä aikataulun puitteissa viranhaltijoiden on vastattava sähköpostilla saapuviin asiallisiin kysymyksiin, joita asukkaat ovat heille toimittaneet. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus antaa apulaiskaupunginsihteerille tehtäväksi valmistella ehdotuksen ohjeiksi siitä, miten viranhaltijoiden on vastattava sähköpostina saamiinsa asukkaiden kysymyksiin. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Aloite: Liite 68 Kaupunginsihteeri: Kaikille virkamiehille annetaan ohjeistus siitä, että sähköpostitse saapuviin kaupunkilaisten kysymyksiin on vastattava viikon kuluessa. Tämä ohjeistus lähetetään koko kaupungin hallinnolle kaupunginkanslian toimesta heti kun kaupunginvaltuusto on sen hyväksynyt. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ehdottaa:

34 , KH :00 CFV: /0 - että kaupunginvaltuusto merkitsee edellä olevan kaupunginsihteerin lausunnon vastaukseksi aloitteeseen ja julistaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv..0 Aloite: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto merkitsee edellä olevan kaupunginsihteerin lausunnon vastaukseksi aloitteeseen ja julistaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh 6..0 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginsihteerille ja Marita Salmulle kaupunginvaltuuston päätöksestä.

35 , KH :00 CFV: 06/0 VALTUUTETTU EERO LUOMALA YM.: AMMUTTUJEN TYÖVÄENYHDISTYKSEN JÄSENTEN MUISTOLAATTA Kv..0 6 Aloite: Liite 6 Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh..0 Aloite: Liite Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus pyytää asiasta lausunnon museonjohtajalta. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 0 Aloite: Liite 0 A Museonjohtajan lausunto: Liite 0 B Kaupunginsihteeri: Museonjohtaja ehdottaa, että asetetaan työryhmä, jolle annetaan tehtäväksi luoda sopiva muotoilu muistolaatalle niiden työväenyhdistyksen jäsenten muistoksi, jotka teloitettiin..8 tupakkatehtaan seinää vasten Pietarsaaressa. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus asettaa työryhmän, johon kuuluvat museonjohtaja Guy Björklund ja yksi kaupunginhallituksen tai kaupunginvaltuuston jäsen. Työryhmä konsultoi muita henkilöitä tarpeen mukaan ja esittää ehdotuksensa kustannusarvioineen kaupunginhallitukselle.

36 , KH :00 CFV: 06/0 Kaupunginhallitus: Ehdotetun työryhmän jäseniksi valittiin Marita Salmun ehdotuksesta Eero Luomala, Mona Vikströmin ehdotuksesta Maria Lunabba ja Jarmo Ittosen ehdotuksesta Ulla Hellén. Muilta osin kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Kh..0 6 Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus on..0 asettanut työryhmän, johon kuuluvat museonjohtaja Guy Björklund, Eero Luomala, Maria Lunabba ja Ulla Hellén. Työryhmä konsultoi muita henkilöitä tarpeen mukaan ja esittää ehdotuksensa kustannusarvioineen kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus ilmoittaa edellä mainitun vastauksena Eero Luomalan ym. aloitteeseen. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että valtuusto julistaa Luomalan aloitteen loppuun käsitellyksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv..0 Aloite: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto julistaa Luomalan aloitteen loppuun käsitellyksi. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh 6..0 Kaupunginjohtajan sijainen:

37 , KH :00 CFV: 06/0 Kaupunginhallitus ilmoittaa työryhmälle ja Eero Luomalalle kaupunginvaltuuston päätöksestä.

38 , KH :00 CFV: 0/0 VALTUUTETTU ILMARI HEINONEN YM.: ALOITE KANSANTAJUISEN ESITYKSEN TEKEMISESTÄ KAUPUNGIN TALOUSARVIOVUODESTA 0 Kh Aloite: Liite 6 Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh..0 0 Aloite: Liite 0 A Tilinpäätösyhteenveto (malli): Liite 0 B Kaupunginsihteeri: Kaupunginkamreeria ja taloustoimistoa on pyydetty vastaamaan tehtyyn valtuustoaloitteeseen. Kaupunginkamreeri on laatinut vuoden 0 tilinpäätöksestä yhteenvedon, jossa on yritetty yksinkertaisesti, tiiviisti ja selkeästi esittää kaupungin tulot ja menot. Samanlainen tehdään tilinpäätöksestä 0 ja samanlainen tiivistetty esitys voidaan tehdä kunkin vuoden talousarviosta. Nämä tullaan julkaisemaan myös kaupungin verkkosivuilla. Kaupunginhallitus ilmoittaa edellä mainitun vastauksena Ilmari Heinosen ym. aloitteeseen. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se merkitsee edellä olevan valmistelun vastaukseksi aloitteeseen ja julistaa sen loppuun käsitellyksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv..0 Aloite: Liite A

39 , KH :00 CFV: 0/0 Tilinpäätösyhteenveto (malli): Liite B Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto merkitsee edellä olevan valmistelun vastaukseksi aloitteeseen ja julistaa sen loppuun käsitellyksi. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh 6..0 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginkamreerille ja Ilmari Heinoselle kaupunginvaltuuston päätöksestä.

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi. VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA Kh 4.2.2012, 537 Kaupunginsihteeri: Valtiovarainministeriö pyytää kaupungilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausunto on toimitettava

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KV 2015-03-09 18:00

-2, KV 2015-03-09 18:00 -2, KV 2015-03-09 18:00 Kokoustiedot Aika 9.3.2015 klo 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell, Brita

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Valtakunnalliset sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät 24.4.2013 Säätytalo Ylijohtaja Päivi Laajala Saadut lausunnot kuntarakennelakiluonnoksesta Lausuntoaika päättyi

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus.

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus. Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 29.1.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 KOKOUSAIKA Tiistai 29.1.2013 kello 9.30 10.40 KOKOUSPAIKKA Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, Kotka 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 299/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntarakennelain muuttamisesta sekä kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen 5 momentin kumoamisesta

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä Kunnanhallitus 290 19.11.2013 Kunnanvaltuusto 111 25.11.2013 Kunnanhallitus 78 31.03.2014 Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä KHALL 290 Av. hallintojohtaja

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kaupunginhallitus 373 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 92 13.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 518/00.01.00/2013 KHALL 06.10.2014 373 Seutukaupunkiverkoston

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

MUONION KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vanhusneuvosto

MUONION KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vanhusneuvosto MUONION KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MUONION VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika KLO 14.00 16.30 Paikka Läsnä Sosiaalitoimiston kokoushuone Kutsutut/osallistujat Läsnä Yrjö Perkkiö veteraanijärjestöjen edustaja,

Lisätiedot

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 360 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kaupunginvaltuusto 4.3.2013 1 KAN/1224/2012 28 NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh 18.2.2013 76 Talousjohtaja Pasi Virtanen: Valtiovarainministeriö on 22.11.2012 päivätyllä kirjeellä

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 69 18.09.2014 Kaupunginhallitus 375 29.09.2014 Kaupunginhallitus 383 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 61 13.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 13.11.2014 Lausunnon antaminen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 127 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivä Kunnanhallitus Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle kuntarakennelain muuttamisesta

OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivä Kunnanhallitus Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle kuntarakennelain muuttamisesta KEMINMAAN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivä Kunnanhallitus 07.08.2018 Sivu 1 D/610/00.04.00/2018 327 Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle kuntarakennelain muuttamisesta Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄ IMATRA PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI SAVITAIPALE TAIPALSAARI

OHJAUSRYHMÄ IMATRA PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI SAVITAIPALE TAIPALSAARI OHJAUSRYHMÄ 13.6.2014 1 Selvitysperusteet Etelä-Karjalassa Kuntarakennelaki on tullut voimaan 1.7.2013. Kuntarakennelain 1 a luvussa (478/2013) säädetään kuntarakenneuudistuksen toteuttamisesta. Luvussa

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 122 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen parlamentaarinen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 (7) Aika 20.03.2018, klo 17:30-19:47 Paikka JUST Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 7 Ilmoitusasiat 8 Ikääntyneiden

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 07-06-05 8:00 Kokoustiedot Aika 5.6.07 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto. Aika klo 18:00-19:11. Kunnantalo, valtuustosali. Käsitellyt asiat

LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanvaltuusto. Aika klo 18:00-19:11. Kunnantalo, valtuustosali. Käsitellyt asiat LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 62 Kunnanvaltuusto Aika 04.03.2013 klo 18:00-19:11 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat 30 Ilmoitusasiat 31 Valtuustoaloitteet 4.3.2013 32 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall Valtuusto 114 13.06.2016 Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 148 Kunnanhallitus 20.05.2013

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT

KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT KUNTARAKENNELAKILUONNOS LAUSUNTOPYYNNÖN RYHMITTELYN MUKAISET LAINKOHDAT 1. Selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista (ml. poikkeusperusteista) ja selvitysvelvollisuuden sisällöstä 4 a Kuntarakenneuudistuksen

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi Puumala Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 21.09.2017, klo 15:58-17:11 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 51 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 51 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 51 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 27.5.2013 kello 18.00-18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (6) Kunnanhallitus, 51, 26.06.2017 Kunnanhallitus, 87, 28.08.2017 Kunnanvaltuusto, 35, 04.09.2017 35 Kuntalaisaloite: kuntarajan siirto Siikajärven kylässä,

Lisätiedot

Kuntarakenneselvitys Maisemajärjestelmän

Kuntarakenneselvitys Maisemajärjestelmän Kuntarakenneselvitys Maisemajärjestelmän avulla Eero Vaissi Maisema-seminaari 6.2.2013 Lausunnolla olevasta laista Rakennelakiluonnos lähetettiin kuntiin lausunnolle 22.11.2012 ja lausuntoaika päättyy

Lisätiedot

SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA

SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA SAUVON KUNNAN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA JA SOTELINJAUKSISTA Valtiovarainministeriö pyytää Sauvon kunnan lausuntoa seuraavista asioista: 1. Kuntarakennelakiluonnoksesta 2. Sosiaali- ja terveyspoliittisen

Lisätiedot

Selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuus

Selvitysperusteet ja selvitysvelvollisuus Seinäjoen kaupungin lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kh 4.2.2013, 80 Valtiovarainministeriö pyytää kunnilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Kuntarakennelakiluonnos muuttaa nykyistä kuntajakolakia,

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) 24.09.2014 Sivu 1 / 1 3447/03.00.00/2014 73 Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Katri Makkonen, puh. 043 825

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

xx klo 10:00 -, After Eight Pietarsaaren Eläkeläiset r.y. Alli Bro, varapuheenjohtaja Pietarsaaren Eläkkeensaajat r.y.

xx klo 10:00 -, After Eight Pietarsaaren Eläkeläiset r.y. Alli Bro, varapuheenjohtaja Pietarsaaren Eläkkeensaajat r.y. PÖYTÄKIRJA Sivu 1 Kokousaika ja kokouspaikka Päättäjät xx klo 10:00 -, After Eight Varsinaiset jäsenet Jakobstads Veteraner Bertel Widjeskog, puheenjohtaja Pietarsaaren Eläkeläiset r.y. Alli Bro, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset. 176 07.08.2012 186 21.08.2012 254 06.11.2012 Tehdastuotantotilojen jatkokäyttö/incap Oy // KHALL 176 Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Selvitysprosessissa otettava huomioon

Selvitysprosessissa otettava huomioon Insert Firstname Lastname via >Insert >Header & Footer Kuntajakoselvityksen toteutus Kehitysjohtaja Jarmo Asikainen Karhukuntaneuvosto 17.6.2013 17.6.2013 Page 1 Selvitysprosessissa otettava huomioon Avoin

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Valtuusto 8 30.03.2015 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen 477/00.01.01/2012 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Valmistelija: vs. hallintojohtaja

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013 MIKKELIN KAUPUNKI Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 3.12.2012 41 Voimaantulo: 01.01.2013

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/859/ /2015 Anu Hernesmaa

VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/859/ /2015 Anu Hernesmaa VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 11.6.2015 VM/859/00.01.01.00/2015 Anu Hernesmaa SÄKYLÄN JA KÖYLIÖN KUNTIEN YHDISTYMINEN Yhdistymisesityksen vireillepanosta ja valmistelusta,

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla

Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla Kuntarakenneselvitys Oulun seudulla Elinvoimainen ja toimintakykyinen kunta Kuntarakennelaki: Kuntajaon kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1950/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1950/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 85 Asianro 1950/00.04.01/2013 Juankosken ja Kuopion kaupunkien kuntaliitos / yhdistymissopimuksen muuttaminen 22.02.2016 57: Kaupunginsihteeri Heikki Vienola Kansliapalvelu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 231. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 231. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.08.2013 Sivu 1 / 1 3706/00.01.00/2013 231 Kuntarakennelain mukaisen yhdistymisselvityksen käynnistäminen Valmistelijat / lisätiedot: Mari Immonen, puh. (09) 816 22252 etunimi.e.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1931/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1931/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 134 Asianro 1931/00.01.00/2014 Lausunto kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta Kuntarakennelain mukaiset selvitysperusteet Lausuntopyyntö

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen

SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen 16.8.2013 Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perus- ja erikoistason palvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 178 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan kunnanvaltuusto päätös 14.4.2014

Lisätiedot

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh )

KH (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh ) LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA 105/00.00/2013 KH 11.02.2013 50 (Valmistelija kunnanjohtaja Tenho Hotarinen puh. 040 729 1700) Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman mukaan hallitus

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014. Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta

Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014. Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta PETUR 30.09.2014 66 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali-

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN LAUSUNTO VALTIOVARAINMINISTERIÖN KAUPUNGILLE TOIMITTAMAAN LAUSUNTOPYYNTÖÖN VM 162:00/2011

SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN LAUSUNTO VALTIOVARAINMINISTERIÖN KAUPUNGILLE TOIMITTAMAAN LAUSUNTOPYYNTÖÖN VM 162:00/2011 Asia: SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN LAUSUNTO VALTIOVARAINMINISTERIÖN KAUPUNGILLE TOIMITTAMAAN LAUSUNTOPYYNTÖÖN VM 162:00/2011 Taustaa: Kaupungin lausunto: Valtiovarainministeriö on pyytänyt 22.11.2012 kirjatulla

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KUTSU Kunnantalo, istuntosali

KUTSU Kunnantalo, istuntosali KUTSU Laadittu 20.1.2016 1 Kokousaika Keskiviikkona klo 18:00 Kokouspaikka Kunnantalo, istuntosali Asia nro Asia 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Aloite vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (6) Juankosken pitäjäraati 9 15.8.2017 Lähidemokratiajaosto 14 28.8.2017 Kaupunginjohtajan johtoryhmä 22 26.9.2017 122 Asianro 5348/02.05.01.00/2017 Juankosken Ruukki

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Lausunto valtiovarainministeriölle kuntarakennelain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta

Lausunto valtiovarainministeriölle kuntarakennelain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Kunnanvaltuusto 41 25.06.2013 Kunnanhallitus 229 16.09.2013 Kunnanvaltuusto 49 24.09.2013 Kunnanhallitus 260 21.10.2013 Kunnanvaltuusto 56 12.11.2013 Kunnanhallitus 238 13.10.2014

Lisätiedot

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi Järjestelytoimikunta 32 07.05.2008 Järjestelytoimikunta 67 10.09.2008 Järjestelytoimikunta 83 01.10.2008 Järjestelytoimikunta 88 22.10.2008 HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN 55/01/010/2008 JÄRJTOIM 32 Liite

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 91 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 25 24.04.2017 Sotkamon kunnan hallintosääntö 1.6.2017 alkaen KHALL 91 6.6.2016 154 Hallintojohtaja Sotkamon kunnan hallintosääntö on päivitetty viimeksi vuoden

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2018 Kokousaika Perjantai 26.10.2018 klo 8.30 12.10 Kokouspaikka Laukaan terveysasema, Kantolantie 12, K-kerroksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 73 3 Kokouksen

Lisätiedot