VAKINAISTAMISPOLKU JA URALLA ETENEMINEN YHTEISKUNTA JA KULTTUURITIETEIDEN YKSIKÖSSÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAKINAISTAMISPOLKU JA URALLA ETENEMINEN YHTEISKUNTA JA KULTTUURITIETEIDEN YKSIKÖSSÄ"

Transkriptio

1 VAKINAISTAMISPOLKU JA URALLA ETENEMINEN YHTEISKUNTA JA KULTTUURITIETEIDEN YKSIKÖSSÄ Tampereen yliopistossa neliportaisella tutkijauralla eteneminen voi tapahtua joko vakinaistamispolulla (tenure track) tai normaaleissa tehtäväkategorioissa erityisen ansioituneisuuden perusteella ja henkilöstösuunnitelmaan pohjautuen. Vakinaistamispolun tehtävät ja uralla eteneminen Vakinaistamispolku (tenure track). Tampereen yliopisto on ottanut käyttöön vakinaistamispolkujärjestelmän (tenure track), jolla se täydentää neliportaista uramallia 1. Henkilö voidaan rekrytoida tutkijatohtorin, yliopistonlehtorin, yliopistotutkijan tai apulaisprofessorin tehtävään 3 5 vuoden määräajaksi, jonka aikana hänen työskentelyään ja sen tuloksia seurataan tiiviisti. Näin rekrytoitavalla on mahdollisuus edetä kyseisen tieteenalan vakinaiseen professorin tehtävään. Vakinaistamispolun tasot ovat: 1) tutkijatohtori, 2) yliopistotutkija/yliopistonlehtori, 3) apulaisprofessori ja 4) professori. Vakinaistamispolku voi alkaa miltä tasolta tahansa, ja tehtäviin valitut tulevat automaattisesti toistuvan arvioinnin piiriin. Rekrytointi vakinaistamispolulle tapahtuu avoimen haun kautta. Tehtävä ilmoitetaan haettavaksi Tampereen yliopiston normaalien käytäntöjen mukaisesti. Rekrytointiilmoituksessa kerrotaan, että kyseessä on määräaikainen tehtävä, jossa kuitenkin on mahdollista päätyä vakinaiseen tehtävään. Polulla eteneminen perustuu jokaisessa vaiheessa asiantuntija arviointiin. Vakinaistamispolun tehtävät tasoilla 1, 2 ja 3 ovat 3 5 vuoden määräaikaisia tehtäviä. Tasolla neljä (professori) tehtävä on toistaiseksi voimassaoleva. Henkilön saavuttaessa tämän tason, tehtävän täytössä sovelletaan kutsumenettelyä. Uralla eteneminen. Muihin kuin vakinaistamispolun tehtäviin valituilla, erityisen ansioituneesti tehtäviään hoitaneilla henkilöillä on myös mahdollisuus edetä urallaan arviointimenettelyyn perustuen. 2 1 Yliopiston henkilöstöjohtosäännössä on määritelty henkilöstön kelpoisuusvaatimukset sekä yleiset periaatteet rekrytointimenettelystä. Henkilöstöjohtosääntöä täydentää henkilöstön rekrytoinnin menettelyohje, jonka rehtori on antanut Yliopiston henkilöstöohjelman ja rehtorin antaman rekrytointiohjeen mukaan rehtori voi yksikön johtajan esityksestä ja asiantuntija arvioinnin pohjalta muuttaa: tieteellisesti erityisen ansioituneen tutkijatohtorin tehtävän yliopistonlehtorin tai yliopistotutkijan toistaiseksi voimassa olevaksi tehtäväksi tieteellisesti erityisen ansioituneen yliopistonlehtorin tai yliopistotutkijan tehtävän määräaikaiseksi apulaisprofessorin tehtäväksi. Tähän sisältyy arviointi 3 5 vuoden kuluttua ja mahdollisuus edetä professorin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Professorin tehtävän täyttämisessä noudatetaan kutsumismenettelyä.

2 Tieteellinen toimikunta Yksikössä toimii tieteellinen toimikunta. Toimikunnat tehtävänä on: järjestää tenure track tehtävissä toimivien arviointiprosessit (arvioinnin aikatauluttaminen työntekijän kanssa, asiantuntijoiden hankinta ja ohjeistaminen, asiantuntijamenettelyn yhteenveto ja päätöksen valmistelu yksikön johtokunnan käsittelyyn) arvioida henkilöiden uralla etenemisen edellyttämiä nimikkeiden muutoksia, niiden tarpeellisuutta yksikön opetuksen ja tutkimuksen strategian näkökulmasta tehdä uralla etenemistä ja nimikkeen muutoksia koskevat esitykset yksikön johtoryhmälle ja johtokunnalle pitää yllä yksikön asiantuntijaverkostoja arvioinnin tueksi toteuttaa muita tarpeellisia tieteellisen toiminnan arviointiin liittyviä tehtäviä yksikön päätöksenteon tueksi Arviointiprosessi Vakinaistamispolku Arviointi käynnistetään pääsääntöisesti noin vuosi ennen työsuhteen voimassaolevan määräajan päättymistä. Prosessi etenee seuraavasti. 1) Henkilö itse tai tieteellinen toimikunta käynnistää arviointiprosessin Arviointi aloitetaan pääsääntöisesti 4 4,5 vuoden kuluttua tehtävän vastaanottamisesta, jotta arviointi on mahdollista saada valmiiksi ennen sopimuskauden päättymistä. Jos henkilön eteneminen on poikkeuksellisen nopeaa, arviointi voidaan aloittaa jo kolme vuotta tehtävän vastaanottamisen jälkeen 2) Henkilö toimittaa arviointiin tarvittavan dokumentaation ja selvitykset 3) Tieteellinen toimikunta nimeää ulkopuoliset arvioitsijat (2 3) 4) Jos henkilö asiantuntijoiden lausuntojen ja toimikunnan harkinnan perusteella läpäisee arvioinnin, hän siirtyy vakinaistamispolulla seuraavalle tasolle, jolloin sopimusta jatketaan viidellä vuodella. 5) Jos henkilö siirtyy vakinaistamispolun neljännelle tasolle, käynnistetään kutsumismenettely ja hänelle tehdään työsopimus toistaiseksi. 6) Jos henkilö ei läpäise arviointia, työsuhde päättyy voimassaolevan työsopimuksen määräajan mukaisesti.

3 Uralla eteneminen. Erityisen ansioituneesti tehtäväänsä hoitaneella henkilöllä on mahdollisuus asettaa työnsä arvioitavaksi uralla etenemiseksi. Prosessi etenee seuraavasti: 1) Henkilö tekee aloitteen oman työnsä ja nimikkeensä arvioinnista tieteelliselle toimikunnalle. Toimikunta arvioi (oppiaineen, tutkinto ohjelman ja yksikön tutkimuksen strategisten linjausten valossa) yksikön näkökulmasta tarpeen tehtävän muutokseen. 2) Toimikunta arvioi asiakirjojen pohjalta alustavasti sen, täyttääkö henkilön edellisen 5 vuoden tieteellinen toiminta sellaisen erityisen ansiokkaan toiminnan tunnusmerkit, että uralla etenemistä on syytä selvittää asiantuntijamenettelyllä. Tähän arvioon sovelletaan samoja kriteerejä kuin tenure track uralla etenemisessä (ks. ohjeet alla). Jos arvio on myönteinen siirrytään eteenpäin. Jos ei, asia raukeaa. 3) Toimikunta tekee esityksen yksikön henkilöstörakennetyöryhmälle (johtoryhmä), joka valmistelee tarvittavan muutoksen yksikön henkilöstösuunnitelmaan ja tekee sitä koskevan esityksen yksikön johtokunnalle. 4) Johtokunta arvioi tehdyn esityksen ja tekee ehdollisen muutoksen henkilöstösuunnitelmaan. 5) Toimikunta käynnistää henkilön arviointiprosessin, joka noudattaa samaa mallia ja kriteerejä vakinaistamispolun menettelyn kanssa. Arviointi voi päättyä myönteiseen tai kielteiseen lopputulokseen. Jos lopputulos on kielteinen, asia raukeaa. Samalla henkilöstösuunnitelmaan tehty muutosesitys raukeaa. 6) Myönteisen arvion jälkeen kuullaan yksikön johtokuntaa, minkä jälkeen yksikön johtaja tekee esityksen rehtorille nimikkeen muuttamisesta sekä henkilön ottamisesta uuteen tehtävään. 7) Rehtori tekee lopullisen päätöksen

4 Arviointiperusteet Yhteiskunta ja kulttuuritieteiden yksikön vakinaistamispolun ja uralla etenemisen arviointikriteerit perustuvat ennakoitavuuden, avoimuuden ja kansainvälisen vertailukelpoisuuden periaatteisiin. Suoriutumista arvioidaan kolmella osa alueella: a), b) opetus ja c) toiminta tiedeyhteisössä ja akateeminen johtaminen. Osa alueiden painotukset vaihtelevat tehtävästä riippuen. Osa alueiden painoarvot määritellään tehtäväkohtaisesti. Arviointiperusteet eri tasoille siirryttäessä on määritelty alla. Tutkijatohtori o Menestyksellinen post doc kausi (2 3 vuotta), jonka aikana hakija on julkaisut 2 4 korkeatasoista tieteellistä julkaisua (minimi) o Lisäksi hakijan tulee esittää korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen tutkimussuunnitelma viiden vuoden ajanjaksolle. Opetus o Hakija on osoittanut kykenevänsä akateemisiin opetustehtäviin. Yliopistotutkija / yliopistonlehtori o Henkilöllä on takanaan menestyksellinen tohtoritutkija tai muu vastaava tutkimusja/ tai opetuskausi, jonka aikana hän on julkaisut 3 6 tieteellistä julkaisua (minimi). Arvioinnissa painotetaan korkeatasoisia referoituja kansainvälisiä artikkeleja ja kirjoja. o Henkilö on kyennyt rahoittamaan tutkimustoimintaansa täydentävällä rahoituksella (ja mahdollisesti käynnistämään oman tutkimusryhmän toiminnan) o Henkilön tulee esittää korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen tutkimussuunnitelma yliopistotutkija /yliopistonlehtorikaudelle. Opetus o Henkilö on osallistunut opetukseen ja opetussuunnitteluun. o Henkilö on suorittanut yliopisto opettajan pedagogisia opintoja. Yksikkö ja oppiaine ovat tyytyväisiä henkilön opetukseen ja mahdollinen opiskelijoilta saatu palaute otetaan huomioon arvioitaessa henkilön opetusansioita. Toiminta tiedeyhteisössä o Henkilöllä on kokemusta joistakin tyypillisistä tiedeyhteisön tehtävistä (kongressien järjestämiseen liittyvät tehtävät, vertaisarvioinnit, tehtävät tieteellisissä järjestöissä)

5 Apulaisprofessori o Henkilöllä on takanaan menestyksellinen yliopistotutkija/yliopistonlehtori tai muu vastaava tutkimus ja/tai opetuskausi, jonka aikana hän on julkaisut 4 8 korkeatasoista tieteellistä julkaisua (minimi). Arvioinnissa painotetaan korkeatasoisia referoituja kansainvälisiä artikkeleja ja kirjoja, joihin myös viitataan alan tutkimuksessa. o Henkilöllä on selvästi tunnistettava oma tutkimuslinja. o Henkilö on kyennyt rahoittamaan tutkimustoimintaansa täydentävällä rahoituksella ja käynnistämään oman tutkimusryhmän toiminnan Opetus o Henkilö on ohjannut ylempiin korkeakoulututkintoihin liittyviä opinnäytteitä, mahdollisesti osallistunut jatko opintojen ohjaukseen sekä osoittanut kykenevänsä vaativampiin opetustehtäviin. o Henkilöllä on kokemusta opintojaksojen valmistamisesta o Henkilöllä on kokemusta opetusmateriaalin tuottamisesta o Henkilö on suorittanut yliopisto opettajan pedagogisia opintoja. Yksikkö ja oppiaine ovat tyytyväisiä henkilön opetukseen ja mahdollinen opiskelijoilta saatu palaute samoin kuin erityiset opetusansiot (palkinnot ja kunniamaininnat) otetaan huomioon arvioitaessa henkilön opetusansioita. Toiminta tiedeyhteisössä ja akateeminen johtaminen o Tiedeyhteisön tehtävät (kongressien järjestäminen, julkaisujen toimittamiseen liittyvät tehtävät, suuret akateemiset arviointitehtävät, merkittävät positiot tieteellisissä järjestöissä) o Akateeminen johtajuus (tutkimusryhmän johtaminen, yliopistohallintoon liittyvä johtaminen) Professori (vakinainen tehtävä) o Henkilöllä on takanaan menestyksellinen apulaisprofessorikausi, jonka aikana hän on julkaisut 4 8 korkeatasoista tieteellistä julkaisua (minimi). Arvioinnissa painotetaan korkeatasoisia referoituja kansainvälisiä artikkeleja ja kirjoja. o Henkilön tutkimukseen on viitattu merkittävästi ja henkilöllä on kansainvälisesti tunnustettu asema alalla o Henkilöllä on vakiintunut, hyvin täydentävällä rahoituksella resursoitu tutkimuslinja o Henkilö on osoittanut kykenevänsä koordinoimaan tutkimusverkostoja, minkä osoituksena hänellä on yhteisiä julkaisuja ja/tai yhteistä tutkimusrahoitusta

6 Opetus o Henkilöllä on näytöt maisteri ja tohtoritutkintotason opinnäytetöiden ohjaamisesta o Henkilöllä on kokemusta opintojaksojen valmistamisesta ja opetusohjelman kehittämisestä o Henkilöllä on kokemusta opetusmateriaalin tuottamisesta o Henkilö on suorittanut yliopisto opettajan pedagogisia opintoja. Yksikkö ja oppiaine ovat tyytyväisiä henkilön opetukseen ja mahdollinen opiskelijoilta saatu palaute samoin kuin erityiset opetusansiot (palkinnot ja kunniamaininnat) otetaan huomioon arvioitaessa henkilön opetusansioita. Toiminta tiedeyhteisössä ja akateeminen johtaminen o Tiedeyhteisön tehtävät (kongressien järjestäminen, julkaisujen toimittamiseen liittyvät tehtävät, suuret akateemiset arviointitehtävät, merkittävät positiot tieteellisissä järjestöissä) o Akateeminen johtajuus (tutkimusryhmän johtaminen, yliopistohallintoon liittyvä johtaminen) Opetuspainotteisissa tehtävissä hakijan eduksi lasketaan kaikilla tasoilla opetus ja oppimismateriaalin tuottaminen, pedagoginen koulutus sekä kunnianosoitukset ja arviot pedagogisesta osaamisesta

Rehtorin asettama tenure track ryhmä asettaa yleiset tavoitteet kullekin vakinaistamispolun vaiheelle.

Rehtorin asettama tenure track ryhmä asettaa yleiset tavoitteet kullekin vakinaistamispolun vaiheelle. 1 (5) VAKINAISTAMISPOLKU JA ARVIOINTIMENETTELY YHTEISKUNTATIETEIDEN TIEDEKUNNASSA Vakinaistamispolkua koskevat ohjeet Rehtori on antanut vakinaistamispolkua koskevan menettelyohjeen 6.2.2013. Tämä ohje

Lisätiedot

URALLA ETENEMINEN KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA

URALLA ETENEMINEN KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Hyväksytty kasvatustieteiden johtokunnan kokouksessa 3.12.2014 Tekniset korjaukset 20.1.2017 URALLA ETENEMINEN KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA Tampereen yliopistossa on tavoitteena

Lisätiedot

1/5. Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö

1/5. Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö 1/5 Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus hyväksynyt. Tämä henkilöstöjohtosääntö luo edellytykset yliopiston henkilöstön ottamiselle

Lisätiedot

OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN URAPOLKU -JÄRJESTELMÄ (TENURE TRACK) TURUN YLIOPISTOSSA

OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN URAPOLKU -JÄRJESTELMÄ (TENURE TRACK) TURUN YLIOPISTOSSA OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN URAPOLKU -JÄRJESTELMÄ (TENURE TRACK) TURUN YLIOPISTOSSA ssa on käytössä opetus- ja tutkimushenkilöstön urapolku -järjestelmä (tenure track). Urapolku -järjestelmän tavoitteena

Lisätiedot

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö 1 (5) Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus hyväksynyt 22.2.2012. Muutettu hallituksen 8.4.2016 ja 2.6.2016 hyväksymien Tampereen

Lisätiedot

Vakinaistamispolkujärjestelmän (tenure track) mukainen tilastotieteen, erityisesti data-analyysin apulaisprofessorin tehtävä alkaen.

Vakinaistamispolkujärjestelmän (tenure track) mukainen tilastotieteen, erityisesti data-analyysin apulaisprofessorin tehtävä alkaen. TAMPEREEN YLIOPISTO TEHTÄVÄNTÄYTTÖSUUNNITELMA TILASTOTIETEEN, ERITYISESTI DATA-ANALYYSIN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) Tehtävä Tehtävän ala Vakinaistamispolkujärjestelmän (tenure track) mukainen tilastotieteen,

Lisätiedot

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö 15.11.2010 1/6 Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8 kohdan, 31 :n ja 33 :n 3 momentin nojalla Tampereen yliopiston hallitus hyväksynyt 15.11.2010. Tämä

Lisätiedot

Oulun yliopiston johtosääntö, hallituksen päätös ja yliopiston rekrytointiohjeet TENURE TRACK JA NELIPORTAINEN TUTKIJANURA

Oulun yliopiston johtosääntö, hallituksen päätös ja yliopiston rekrytointiohjeet TENURE TRACK JA NELIPORTAINEN TUTKIJANURA 28.2.2012 Jakelussa mainitut Oulun yliopiston johtosääntö, hallituksen päätös 15.6.2011 ja yliopiston rekrytointiohjeet 1.9.2011 TENURE TRACK JA NELIPORTAINEN TUTKIJANURA Yliopiston hallitus on kokouksessaan

Lisätiedot

TALOUSTIETEEN PROFESSORIN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ TEHTÄVÄ TAI APU- LAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

TALOUSTIETEEN PROFESSORIN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ TEHTÄVÄ TAI APU- LAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtäväseloste 1 (8) TALOUSTIETEEN PROFESSORIN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ TEHTÄVÄ TAI APU- LAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun kauppakorkeakoulun taloustieteen

Lisätiedot

E REHTORIN PÄÄTÖS

E REHTORIN PÄÄTÖS E REHTORIN PÄÄTÖS 3-9120112 1.3.2012 E OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILOSTON VAKINAISTAMISPOLKU (TENURE TRACK) - JÄRJESTELMÄN MUUTTAMINEN Helsingin yliopistossa on otettu 5.5.2010 annetulla rehtorin päätöksellä

Lisätiedot

Apulaisprofessorin ja professorin arviointikriteerit Helsingin yliopistossa

Apulaisprofessorin ja professorin arviointikriteerit Helsingin yliopistossa Apulaisprofessorin ja professorin arviointikriteerit Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston johtosäännössä on määritelty professorin ( 34) ja apulaisprofessorin ( 37) kelpoisuusvaatimukset. Tällä

Lisätiedot

OIKEUSTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTANEUVOS- TON TEKEMÄ PÄÄTÖS OPETUSTAIDON HUOMI- OONOTTAMISESTA OPETUSTEHTÄVIEN TÄYTÖSSÄ

OIKEUSTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTANEUVOS- TON TEKEMÄ PÄÄTÖS OPETUSTAIDON HUOMI- OONOTTAMISESTA OPETUSTEHTÄVIEN TÄYTÖSSÄ OIKEUSTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTANEUVOS- TON 28.9.2010 TEKEMÄ PÄÄTÖS OPETUSTAIDON HUOMI- OONOTTAMISESTA OPETUSTEHTÄVIEN TÄYTÖSSÄ Opetustehtävillä tarkoitetaan tässä päätöksessä opetus- ja tutkimustehtäviä

Lisätiedot

8.6.2015 ÄIDINKIELEN OPETUKSEN APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

8.6.2015 ÄIDINKIELEN OPETUKSEN APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Dekaanin päätös 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE ÄIDINKIELEN OPETUKSEN APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan opettajankoulutuslaitoksessa

Lisätiedot

MARKKINOINNIN APULAISPROFESSORIN II-TASON (ASSOCIATE PROFESSOR, TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

MARKKINOINNIN APULAISPROFESSORIN II-TASON (ASSOCIATE PROFESSOR, TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtäväseloste 1(8) MARKKINOINNIN APULAISPROFESSORIN II-TASON (ASSOCIATE PROFESSOR, TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Kelpoisuusvaatimukset Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin ja kansainvälisen

Lisätiedot

Tehtävä Vakuutustieteen professorin tehtävä 1.8.2015 alkaen toistaiseksi. Tehtävän ala Vakuutustiede: yksityisvakuutus ja sosiaalivakuutus

Tehtävä Vakuutustieteen professorin tehtävä 1.8.2015 alkaen toistaiseksi. Tehtävän ala Vakuutustiede: yksityisvakuutus ja sosiaalivakuutus 1 TAMPEREEN YLIOPISTO Johtamiskorkeakoulu TEHTÄVÄNTÄYTTÖSUUNNITELMA VAKUUTUSTIETEEN PROFESSORI Tehtävä Vakuutustieteen professorin tehtävä 1.8.2015 alkaen toistaiseksi Tehtävän ala Vakuutustiede: yksityisvakuutus

Lisätiedot

Julkisoikeuden professorin/ apulaisprofessorin (tenure track) tehtävä

Julkisoikeuden professorin/ apulaisprofessorin (tenure track) tehtävä 1 (6) Julkisoikeuden professorin/ apulaisprofessorin (tenure track) tehtävä Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan

Lisätiedot

Professorin rekrytointiprosessi Sibelius-Akatemiassa

Professorin rekrytointiprosessi Sibelius-Akatemiassa Professorin rekrytointiprosessi Sibelius-Akatemiassa 1 Soveltamisala Tätä prosessikuvausta sovelletaan silloin, kun henkilö palkataan toistaiseksi voimassa olevaan tai vähintään kahden vuoden pituiseen

Lisätiedot

Tehtäväseloste. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Tehtäväseloste. Tehtävä ja sen sijoittuminen Tehtäväseloste Biotekniikan keskuksen johtajan hyväksymä 27.1.2014 PROTEOMIIKAN ERIKOISTUTKIJA (TENURE TRACK) Tehtävä ja sen sijoittuminen Proteomiikan erikoistutkijan (tenure track) tehtävä sijoittuu

Lisätiedot

MONIKIELISEN KÄÄNNÖSVIESTINNÄN PROFESSORIN tai APULAISPROFES- SORIN (TENURE TRACK) tehtävä

MONIKIELISEN KÄÄNNÖSVIESTINNÄN PROFESSORIN tai APULAISPROFES- SORIN (TENURE TRACK) tehtävä Varadekaanin päätös 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE MONIKIELISEN KÄÄNNÖSVIESTINNÄN PROFESSORIN tai APULAISPROFES- SORIN (TENURE TRACK) tehtävä Tehtävä ja sen sijoittuminen Humanistisessa tiedekunnassa on haettavana

Lisätiedot

Lehtorien urajärjestelmä Marraskuu 2016

Lehtorien urajärjestelmä Marraskuu 2016 Lehtorien urajärjestelmä Marraskuu 2016 AALTO-YLIOPISTO OHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY VERSIO 1 1. AALTO YLIOPISTON LEHTORIEN URAJÄRJESTELMÄ 3 1.1. Tavoitteet ja yleiset periaatteet 3 1.2. Aallon lehtorien urajärjestelmän

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala

Lisätiedot

LOGOPEDIAN PROFESSORI / APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK)

LOGOPEDIAN PROFESSORI / APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) Dekaanin päätös 1 (8) Tehtäväseloste LOGOPEDIAN PROFESSORI / APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) Tehtävä ja sen sijoittuminen Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa on haettavana logopedian professorin /

Lisätiedot

DIGITAALISEN KIELENTUTKIMUKSEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) tehtävä

DIGITAALISEN KIELENTUTKIMUKSEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) tehtävä DEKAANIN PÄÄTÖS 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE DIGITAALISEN KIELENTUTKIMUKSEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) tehtävä Tehtävä ja sen sijoittuminen Humanistisessa tiedekunnassa on haettavana digitaalisen kielentutkimuksen

Lisätiedot

TOIMITUSKETJUJEN JOHTAMISEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEH- TÄVÄ

TOIMITUSKETJUJEN JOHTAMISEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEH- TÄVÄ Tehtäväseloste 1 (9) TOIMITUSKETJUJEN JOHTAMISEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEH- TÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan laitoksella

Lisätiedot

Fysiikan apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä (tenure track) tai professorin toistaiseksi täytettävä tehtävä, vastuualana farmaseuttinen fysiikka

Fysiikan apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä (tenure track) tai professorin toistaiseksi täytettävä tehtävä, vastuualana farmaseuttinen fysiikka Dekaanin päätös 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE Fysiikan apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä (tenure track) tai professorin toistaiseksi täytettävä tehtävä, vastuualana farmaseuttinen fysiikka Tehtävä ja sen

Lisätiedot

Professorikunnan uudistuminen ja rekrytointi

Professorikunnan uudistuminen ja rekrytointi 1 Tiedonkeruulomakkeiden kysymykset Tieteen tila 2014, Suomen Akatemia Professorikunnan uudistuminen ja rekrytointi Lomakkeet A1 ja A2. Professorikunnan tiedot Lomakkeet A1 ja A2 koskevat ainoastaan tutkimuslaitoksia.

Lisätiedot

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Dekaanin päätös 1 (8) TEHTÄVÄSELOSTE SOVELLETUN MATEMATIIKAN APULAISPROFESSORI (tenure track), alana stokastiikka, erityisesti finanssi- ja vakuutusmatematiikka Tehtävä ja sen sijoittuminen Matemaattis-luonnontieteellisessä

Lisätiedot

LIIKETOIMINTAOSAAMISEN JA YRITTÄJYYDEN APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAI- KAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ, PORIN YKSIKKÖ

LIIKETOIMINTAOSAAMISEN JA YRITTÄJYYDEN APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAI- KAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ, PORIN YKSIKKÖ Tehtäväseloste 1 (8) LIIKETOIMINTAOSAAMISEN JA YRITTÄJYYDEN APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAI- KAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ, PORIN YKSIKKÖ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä

Lisätiedot

TAIDEHISTORIAN PROFESSORIN / APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

TAIDEHISTORIAN PROFESSORIN / APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Dekaanin päätös 1 (10) TEHTÄVÄSELOSTE TAIDEHISTORIAN PROFESSORIN / APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Humanistisessa tiedekunnassa on haettavana taidehistorian professorin

Lisätiedot

Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa.

Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa. Etene tutkijana Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa. Suomen Akatemia edistää tutkijanuraa sen kaikissa eri vaiheissa. Akatemia tukee erityisesti nuorten tutkijoiden itsenäistymistä, kannustaa tutkijoiden

Lisätiedot

LASKENTATOIMEN JA RAHOITUKSEN PROFESSORIN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ TEHTÄVÄ TAI APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

LASKENTATOIMEN JA RAHOITUKSEN PROFESSORIN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ TEHTÄVÄ TAI APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtäväseloste 1(9) LASKENTATOIMEN JA RAHOITUKSEN PROFESSORIN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ TEHTÄVÄ TAI APULAISPROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun kauppakorkeakoulun

Lisätiedot

Molekulaarisen biotekniikan ja in vitro -diagnostiikan apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä alana lääketieteellinen diagnostiikka (Tenure Track)

Molekulaarisen biotekniikan ja in vitro -diagnostiikan apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä alana lääketieteellinen diagnostiikka (Tenure Track) Dekaanin päätös 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE Molekulaarisen biotekniikan ja in vitro -diagnostiikan apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä alana lääketieteellinen diagnostiikka (Tenure Track) Tehtävä ja sen

Lisätiedot

TIETOJÄRJESTELMÄTIETEEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

TIETOJÄRJESTELMÄTIETEEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtäväseloste 1(9) TIETOJÄRJESTELMÄTIETEEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun kauppakorkeakoulun johtamisen ja yrittäjyyden laitoksella on haettavana tietojärjestelmätieteen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN (ERITYISALANA OPPIMINEN JA OPETUS) APULAISPROFESSO- RIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ (TENURE TRACK)

KASVATUSTIETEEN (ERITYISALANA OPPIMINEN JA OPETUS) APULAISPROFESSO- RIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ (TENURE TRACK) Dekaanin päätös 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE KASVATUSTIETEEN (ERITYISALANA OPPIMINEN JA OPETUS) APULAISPROFESSO- RIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ (TENURE TRACK) Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kasvatustieteiden

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN (ERITYISALANA KASVATUSPSYKOLOGIA) APULAISPROFESSO- RIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ (TENURE TRACK)

KASVATUSTIETEEN (ERITYISALANA KASVATUSPSYKOLOGIA) APULAISPROFESSO- RIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ (TENURE TRACK) Dekaanin päätös 1 (9) TEHTÄVÄSELOSTE KASVATUSTIETEEN (ERITYISALANA KASVATUSPSYKOLOGIA) APULAISPROFESSO- RIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ (TENURE TRACK) Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kasvatustieteiden

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2012

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2012 LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2012 Aika Paikka keskiviikkona 4.4.2012 klo 14.15 alkaen luonnontieteellisen tiedekunnan kokoushuone YL136-1 Käsiteltävät asiat Hallintopäällikön

Lisätiedot

Dekaanin päätös 1 (5) Dnro 37/144/2012. Tehtäväseloste TEOREETTISEN FYSIIKAN PROFESSORI. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Dekaanin päätös 1 (5) Dnro 37/144/2012. Tehtäväseloste TEOREETTISEN FYSIIKAN PROFESSORI. Tehtävä ja sen sijoittuminen Dekaanin päätös 1 (5) Tehtäväseloste TEOREETTISEN FYSIIKAN PROFESSORI Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on haettavana teoreettisen fysiikan professorin

Lisätiedot

OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN HENKILÖKOHTAISEN TYÖSTÄ SUORIUTUMISEN ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ

OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN HENKILÖKOHTAISEN TYÖSTÄ SUORIUTUMISEN ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ LIITE 3 OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN HENKILÖKOHTAISEN TYÖSTÄ SUORIUTUMISEN ARVIOINTIJÄRJESTELMÄ Henkilökohtaisen palkanosan määräytymisjärjestelmällä tarkoitetaan niitä kriteerejä ja menettelytapoja,

Lisätiedot

Tehtäväseloste SOSIOLOGIAN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) utu.fi/soc. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Tehtäväseloste SOSIOLOGIAN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) utu.fi/soc. Tehtävä ja sen sijoittuminen Dekaanin päätös 1 (7) Tehtäväseloste SOSIOLOGIAN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) Tehtävä ja sen sijoittuminen Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa on haettavana kaksi sosiologian apulaisprofessorin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Informaatioteknologian tiedekunta

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Informaatioteknologian tiedekunta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Informaatioteknologian tiedekunta 19.4.2017 Suunnitelma data-analytiikan apulaisprofessorin (tenure track) tehtävän täyttämiseksi 1.8.2017 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen,

Lisätiedot

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Dekaanin päätös 1 (8) TEHTÄVÄSELOSTE KALLIOPERÄGEOLOGIAN JA GEOSPATIAALISEN MALLINTAMISEN MÄÄRÄAIKAINEN APU- LAISPROFESSORI (tenure track) Tehtävä ja sen sijoittuminen Matemaattis-luonnontieteellisessä

Lisätiedot

LÄÄKETIETEELLISEN SOLUBIOLOGIAN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ PRO- FESSORIN TAI MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

LÄÄKETIETEELLISEN SOLUBIOLOGIAN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ PRO- FESSORIN TAI MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Dekaanin päätös 1 (6) TEHTÄVÄSELOSTE LÄÄKETIETEELLISEN SOLUBIOLOGIAN TOISTAISEKSI TÄYTETTÄVÄ PRO- FESSORIN TAI MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPROFESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittaminen Turun

Lisätiedot

Tehtäväseloste PSYKOLOGIAN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) utu.fi/soc. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Tehtäväseloste PSYKOLOGIAN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) utu.fi/soc. Tehtävä ja sen sijoittuminen Dekaanin päätös 1 (7) Tehtäväseloste PSYKOLOGIAN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) Tehtävä ja sen sijoittuminen Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa on haettavana psykologian apulaisprofessorin (tenure

Lisätiedot

Englannin kielen yliopistonlehtorin tehtävä 1.8.2014 alkaen toistaiseksi.

Englannin kielen yliopistonlehtorin tehtävä 1.8.2014 alkaen toistaiseksi. TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Englannin kielen yliopistonlehtorin tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Englannin kielen yliopistonlehtorin tehtävä 1.8.2014 alkaen toistaiseksi.

Lisätiedot

1.9.2011. Suuri jakelu. Henkilöstön rekrytointi menettelyohjeet

1.9.2011. Suuri jakelu. Henkilöstön rekrytointi menettelyohjeet 1.9.2011 Suuri jakelu Henkilöstön rekrytointi menettelyohjeet 1. Säädökset Oulun yliopistossa noudatetaan henkilöstön rekrytoinnissa seuraavia ohjeita ja menettelytapoja. Yliopistolain 31-32 :ssä on säädökset

Lisätiedot

LÄÄKETUTKIMUKSEN JA TAUTIMALLINNUKSEN MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPRO- FESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ

LÄÄKETUTKIMUKSEN JA TAUTIMALLINNUKSEN MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPRO- FESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Dekaanin päätös 1 (6) TEHTÄVÄSELOSTE LÄÄKETUTKIMUKSEN JA TAUTIMALLINNUKSEN MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPRO- FESSORIN (TENURE TRACK) TEHTÄVÄ Tenure track Turun yliopistossa Turun yliopistossa on käytössä opetus-

Lisätiedot

LIIKETALOUSTIEDE, MARKKINOINNIN PROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ

LIIKETALOUSTIEDE, MARKKINOINNIN PROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ Tehtäväseloste Johtaja hyväksynyt 17.04.2013 1 (5) LIIKETALOUSTIEDE, MARKKINOINNIN PROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Kelpoisuusvaatimukset Turun yliopiston kauppakorkeakoulun

Lisätiedot

TÄHTITIETEEN MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) TAI VAKI- TUINEN PROFESSORI

TÄHTITIETEEN MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) TAI VAKI- TUINEN PROFESSORI Dekaanin päätös 1 (9) Tehtäväseloste TÄHTITIETEEN MÄÄRÄAIKAINEN APULAISPROFESSORI (TENURE TRACK) TAI VAKI- TUINEN PROFESSORI Tehtävä ja sen sijoittuminen Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan fysiikan

Lisätiedot

TEHTÄVÄSELOSTE. Dekaanin päätös 1 (10) Dnro 26/144/2015. Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Tehtävä ja sen sijoittuminen

TEHTÄVÄSELOSTE. Dekaanin päätös 1 (10) Dnro 26/144/2015. Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Tehtävä ja sen sijoittuminen Dekaanin päätös 1 (10) TEHTÄVÄSELOSTE KOLME TIETOTEKNIIKAN PROFESSORIN tai APULAISPROFESSORIN (TENU- RE TRACK) tehtävää, aloina ohjelmistotuotanto ja ohjelmistoturvallisuus, vuorovaikutteisten järjestelmien

Lisätiedot

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 9 Hallitus 25.1.2012 Päivitysvastuu: hallintojohtaja OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRYTOINTISÄÄNTÖ 1 luku Tehtävät 1 Professorin tehtävät Professorin tehtävistä

Lisätiedot

Suunnitelma laskentatoimen apulaisprofessorin tehtävän täyttämiseksi alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen, viiden vuoden määräajaksi.

Suunnitelma laskentatoimen apulaisprofessorin tehtävän täyttämiseksi alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen, viiden vuoden määräajaksi. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu 24.5.2016 Suunnitelma laskentatoimen apulaisprofessorin tehtävän täyttämiseksi 1.2.2017 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen, viiden vuoden määräajaksi. 1.

Lisätiedot

Lastenpsykiatrian professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (50%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste

Lastenpsykiatrian professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (50%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste Lastenpsykiatrian professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (50%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on hyväksynyt selosteen 19.9.2018 tiedekuntaneuvostoa

Lisätiedot

SUUNNITELMA APULAISPROFESSORIN TEHTÄVÄN TÄYTTÄMISESTÄ

SUUNNITELMA APULAISPROFESSORIN TEHTÄVÄN TÄYTTÄMISESTÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HUMANISTIS- YHTEISKUNTATIETEELLINEN TIEDEKUNTA 12.6.2017 SUUNNITELMA APULAISPROFESSORIN TEHTÄVÄN TÄYTTÄMISESTÄ Apulaisprofessori (tenure track), kulttuurienvälinen ja digitaalinen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Humanistinen tiedekunta. Kirjallinen suunnitelma professorin tehtävän täyttämisestä

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Humanistinen tiedekunta. Kirjallinen suunnitelma professorin tehtävän täyttämisestä JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Humanistinen tiedekunta Kirjallinen suunnitelma professorin tehtävän täyttämisestä Professorin tehtävä, suomen kieli, 1.8.2016 alkaen toistaiseksi 1. Professorin toimintaympäristö

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2011

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2011 LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2011 Aika Paikka tiistaina 18.10.2011 klo 13.15 alkaen luonnontieteellisen tiedekunnan kokoushuone YL136-1 Käsiteltävät asiat Hallintopäällikön

Lisätiedot

Päivitysvastuu: Hallintojohtaja. SIBELIUS-AKATEMIAN OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRY- TOINTIOHJE (Hallituksen päättämä

Päivitysvastuu: Hallintojohtaja. SIBELIUS-AKATEMIAN OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRY- TOINTIOHJE (Hallituksen päättämä Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 9 Päivitysvastuu: Hallintojohtaja SIBELIUS-AKATEMIAN OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRY- TOINTIOHJE (Hallituksen päättämä 16.12.2009) Tehtävät Professorin

Lisätiedot

Professori otetaan määräajaksi

Professori otetaan määräajaksi Tehtäväseloste Johtaja hyväksynyt 10.1.2013 LIIKETALOUSTIEDE, JOHTAMISEN JA ORGANISOINNIN PROFESSORIN MÄÄRÄAIKAINEN TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Kelpoisuusvaatimukset Turun kauppakorkeakoulun johtamisen

Lisätiedot

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Dekaanin päätös 1 (6) Tehtäväseloste ELINTARVIKEKEMIAN PROFESSORI Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on haettavana Elintarvikekemian professorin

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 10/2011 tiistaina klo (KTK314)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 10/2011 tiistaina klo (KTK314) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön 41 42 :issä. Kutsu kokoukseen on lähetetty 22.9.2011.

Lisätiedot

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Dekaanin päätös 1 (10) TEHTÄVÄSELOSTE Soveltavan digitaalisen paikkatietotutkimuksen apulaisprofessorin määräaikainen tehtävä (Tenure Track) Tehtävä ja sen sijoittuminen Matemaattis-luonnontieteellisessä

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Teatterikorkeakoulun ohjesääntö Käsittely 1. TeaKin johtoryhmä 19.2.2013 2. TeaKin johtoryhmä 5.3.2013 3. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 11.3.2013 4. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 15.4.2013

Lisätiedot

Yleisen kirjallisuustieteen yliopistonlehtorin määräaikainen tehtävä 1.9.2014 31.8.2017. Kirjallisuustiede, erityisesti kertomus- ja tekstiteoria

Yleisen kirjallisuustieteen yliopistonlehtorin määräaikainen tehtävä 1.9.2014 31.8.2017. Kirjallisuustiede, erityisesti kertomus- ja tekstiteoria TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Yleisen kirjallisuustieteen yliopistonlehtorin tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala Yleisen kirjallisuustieteen yliopistonlehtorin

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten professorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten professorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala Pohjoismaisten kielten professorin tehtävä 1.8.2012 alkaen toistaiseksi. Pohjoismaisten

Lisätiedot

MUUT AKATEEMISET TEHTÄVÄT Marraskuu 2016

MUUT AKATEEMISET TEHTÄVÄT Marraskuu 2016 MUUT AKATEEMISET TEHTÄVÄT Marraskuu 2016 AALTO-YLIOPISTO OHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY VERSIO 1 1. Muut akateemiset tehtävät Aalto-yliopistossa 3 1.1. Asiakirjan ala 3 1.2. Muiden akateemisten tehtävien tarkoitus

Lisätiedot

0 U L U N YLI 0 P1 ST0 UNIVERSITY of OULU

0 U L U N YLI 0 P1 ST0 UNIVERSITY of OULU LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN 13.9.2013 Pöytäkirja 4/20 13 0 U L U N YLI 0 P1 ST0 UNIVERSITY of OULU LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN N KOKOUS Aika 13.9.2013 kello 10:15 Paikka Kokoushuone, YL136-I Tiedekuntaneuvoston

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO Lääketieteellinen tiedekunta Opetustaidon arviointi

HELSINGIN YLIOPISTO Lääketieteellinen tiedekunta Opetustaidon arviointi HELSINGIN YLIOPISTO Lääketieteellinen tiedekunta Opetustaidon arviointi Helsingin yliopiston opintoasiainneuvosto on 22.5.2017 päättänyt seuraavaa opetustaidon arvioinnista: Opetustaito arvioidaan Helsingin

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 7/2011

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 7/2011 LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 7/2011 Aika Paikka torstaina 15.12.2011 klo 13.15 alkaen luonnontieteellisen tiedekunnan kokoushuone YL136-1 Käsiteltävät asiat Hallintopäällikön

Lisätiedot

7.3.2005. Helsingissä 7. maaliskuuta 2005 SUOMEN YLIOPISTOJEN REHTORIEN NEUVOSTO. Puolesta. Tapio Markkanen Pääsihteeri.

7.3.2005. Helsingissä 7. maaliskuuta 2005 SUOMEN YLIOPISTOJEN REHTORIEN NEUVOSTO. Puolesta. Tapio Markkanen Pääsihteeri. 7.3.2005 Yliopistojen rehtorien neuvoston työryhmä on rehtori Perttu Vartiaisen puheenjohdolla pohtinut yliopistojen opetus- ja tutkimusvirkarakennetta. Työryhmän raportti valmistui tammikuussa 2004, ja

Lisätiedot

Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149

Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149 Asialista 3A/2015 1 (5) Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 11.3.2015 klo 9.15 Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149 Valmistelija Minna Domander, hallintopäällikkö Jäsenet

Lisätiedot

Tehtäväseloste 1 (5) Dekaanin päätös TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN PROFESSORIN TEHTÄVÄ. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Tehtäväseloste 1 (5) Dekaanin päätös TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN PROFESSORIN TEHTÄVÄ. Tehtävä ja sen sijoittuminen Tehtäväseloste 1 (5) TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN PROFESSORIN TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Kelpoisuusvaatimukset Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa on haettavana tulevaisuudentutkimuksen professorin

Lisätiedot

2.7.2015 KASVATUSTIETEEN PROFESSORIN, ERITYISALANA VERTAILEVA KOULUTUS- TUTKIMUS JA KOULUTUSPOLITIIKAN TUTKIMUS TEHTÄVÄ

2.7.2015 KASVATUSTIETEEN PROFESSORIN, ERITYISALANA VERTAILEVA KOULUTUS- TUTKIMUS JA KOULUTUSPOLITIIKAN TUTKIMUS TEHTÄVÄ Dekaanin päätös 1 (5) TEHTÄVÄSELOSTE KASVATUSTIETEEN PROFESSORIN, ERITYISALANA VERTAILEVA KOULUTUS- TUTKIMUS JA KOULUTUSPOLITIIKAN TUTKIMUS TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kasvatustieteiden

Lisätiedot

0 U L U N YLI OPI STO UNIVERSITY of OULU

0 U L U N YLI OPI STO UNIVERSITY of OULU Pöytäkirja 3/20 13 LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN N KOKOUS Aika 12.6.2013 kello 13: 15 15:00 Paikka Kokoushuone, YLI 36-1 Tiedekuntaneuvoston jäsenet Muut Jouni Pursiainen, dekaani, puheenjohtaja Jari

Lisätiedot

Kirjaston henkilöstöstä ja osaamisesta 11/27/2013

Kirjaston henkilöstöstä ja osaamisesta 11/27/2013 Kirjaston henkilöstöstä ja osaamisesta Yliopisto uusi yliopistolaki Henkilöstöjohtosäännössä : KELPOISUUSVAATIMUKSET 4 Yleiset kelpoisuusvaatimukset Yliopistolaki 31 Yliopistoasetus 1 1 mom. Tehtävään

Lisätiedot

KORVA-, NENÄ- JA KURKKUTAUTIOPIN PROFESSORIN TEHTÄVÄ

KORVA-, NENÄ- JA KURKKUTAUTIOPIN PROFESSORIN TEHTÄVÄ Dekaanin päätös 1 (5) TEHTÄVÄSELOSTE KORVA-, NENÄ- JA KURKKUTAUTIOPIN PROFESSORIN TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittaminen Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on haettavana korva-, nenä- ja

Lisätiedot

Professorit emeriti Aallossa, ehdotus toimintamallista Prosessit ja käytännöt

Professorit emeriti Aallossa, ehdotus toimintamallista Prosessit ja käytännöt Professorit emeriti Aallossa, ehdotus toimintamallista Prosessit ja käytännöt Ilkka Niemelä, Tiia Tuomi, Greger Lindén, Mari Svahn ja Hanna Nurmela Joulukuu 2013 Ehdotuksen taustatyö Professorikunnalta

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on 22. päivänä kesäkuuta 2017 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

Määräaikaiset työsuhteet. - hyviä käytäntöjä esimiehille ja luottamusmiehille

Määräaikaiset työsuhteet. - hyviä käytäntöjä esimiehille ja luottamusmiehille Määräaikaiset työsuhteet - hyviä käytäntöjä esimiehille ja luottamusmiehille 1 2 Määräaikaiset työsuhteet - hyviä käytäntöjä esimiehille ja luottamusmiehille Uuden yliopistolain (558/2009) voimaantulon

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 19.5.2017 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Apulaisprofessorin (tenure track) tehtävä, fysiikka (kokeellinen nanofysiikka), 1.1.2018 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen,

Lisätiedot

Professorin työsuhteinen tehtävä, jonka ala on kielipedagogiikka (vieraat kielet)/ Kasvatustieteiden tiedekunta

Professorin työsuhteinen tehtävä, jonka ala on kielipedagogiikka (vieraat kielet)/ Kasvatustieteiden tiedekunta 1 Professorin työsuhteinen tehtävä, jonka ala on kielipedagogiikka (vieraat kielet)/ Kasvatustieteiden tiedekunta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA on haettavana Kasvatustieteiden tiedekunta, opettajankoulutuslaitos

Lisätiedot

Tampereen yliopiston henkilöstöohjelma

Tampereen yliopiston henkilöstöohjelma Hallitus 16.11.2011 Tampereen yliopiston henkilöstöohjelma 2012 2015 Henkilöstöohjelma on osa yliopiston strategian toteuttamista. Ohjelma perustuu yliopiston keskeisiin arvoihin, joita ovat yhteisöllinen

Lisätiedot

Tehtäväseloste POLIITTISEN HISTORIAN PROFESSORI. Dekaanin päätös 1 (5) Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Tehtäväseloste POLIITTISEN HISTORIAN PROFESSORI. Dekaanin päätös 1 (5) Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Tehtävä ja sen sijoittuminen Dekaanin päätös 1 (5) Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 29.1.2015 Tehtäväseloste POLIITTISEN HISTORIAN PROFESSORI Tehtävä ja sen sijoittuminen Kelpoisuusvaatimukset Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan

Lisätiedot

esityslista Nimi Tehtävä Lisätiedot Pietarinen Janne professori, puheenjohtaja professori, varapuheenjohtaja

esityslista Nimi Tehtävä Lisätiedot Pietarinen Janne professori, puheenjohtaja professori, varapuheenjohtaja 1/2019 1 Aika, 10:15 Paikka Futura-rakennus F110 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Pietarinen Janne professori, puheenjohtaja Nyman Jopi professori, varapuheenjohtaja Raunio Antti professori, jäsen

Lisätiedot

Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149

Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149 Pöytäkirja 6A/2016 1 (5) Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 15.6.2016 klo 9.15 10.30 Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149 Valmistelija Minna Domander, hallintopäällikkö

Lisätiedot

Taso Työn luonne ja vastuu Vuorovaikutustaidot Tiedolliset ja taidolliset valmiudet

Taso Työn luonne ja vastuu Vuorovaikutustaidot Tiedolliset ja taidolliset valmiudet Opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartta Liite 1 VAATIVUUSTASOKARTTA Tehtävän kuvaus / dokumentointi liitteenä olevaa tehtäväkuvauslomaketta käyttäen Vaativuustasokartalle on kuvattu tyypillisesti

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) -kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on x. päivänä elokuuta 2017 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

Viestinnän, median ja teatterin yksikkö TUTKIMUSJOHTAJA / Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET

Viestinnän, median ja teatterin yksikkö TUTKIMUSJOHTAJA / Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET 1 TAMPEREEN YLIOPISTO TEHTÄVÄNTÄYTTÖSUUNNITELMA Viestinnän, median ja teatterin yksikkö 1.9.2011 TUTKIMUSJOHTAJA / Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET Tehtävä Tutkimusjohtajan tehtävä

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on 22. päivänä kesäkuuta 2017 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KIELIPOLITIIKAN TOIMENPIDEOHJELMA

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KIELIPOLITIIKAN TOIMENPIDEOHJELMA JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KIELIPOLITIIKAN TOIMENPIDEOHJELMA 2015 2016 Rehtorin päätös 22.4.2015 SISÄLTÖ 1 Yliopisto työympäristönä...1 2 Yliopisto opiskeluympäristönä...4 3 Yliopisto yhteiskunnallisena vaikuttajana...6

Lisätiedot

0 U L U N YLI OPISTO UNIVERSITY of OULU

0 U L U N YLI OPISTO UNIVERSITY of OULU BIOKEMIAN JA MOLEKYYLILAAKETIETEEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTAHALLITUS 0 U L U N YLI OPISTO BIOKEMIAN JA MOLEKYYLILAA KETIETEEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS Aika 14.4.20 14 kello 13:00 Paikka Kokoushuone

Lisätiedot

Filosofinen tiedekunta Ohje 1 (5)

Filosofinen tiedekunta Ohje 1 (5) Filosofinen tiedekunta Ohje 1 (5) Ohje professorin tehtävän kelpoisuusehtojen arvioinnin perusteiksi ja professorin tehtävän täyttämistä valmistelevien täyttötoimikuntien työskentelyn suuntaviivoiksi Tällä

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 9/ (19)

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 9/ (19) Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 9/2017 1 (19) 25.10.2017 Terveystieteiden tiedekunnan Aika 25.10.2017, 14:15-15:05 Paikka ME201 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Soininen Hilkka dekaani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön.

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. 14.12.2011 1 (5) Tampereen yliopiston normaalikoulun johtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on 14.12.1011 hyväksynyt tämän johtosäännön. 1 Yleisiä määräyksiä

Lisätiedot

Professori otetaan tehtävään toistaiseksi.

Professori otetaan tehtävään toistaiseksi. Tehtäväseloste 1 (6) JOHTAMISEN JA ORGANISOINNIN PROFESSORIN TEHTÄVÄ, PORIN YKSIKKÖ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä on haettavana johtamisen ja organisoinnin

Lisätiedot

Tehtäväseloste 1 (5) Dekaanin päätös TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN TUTKIMUSJOHTAJAN TEHTÄVÄ. Tehtävä ja sen sijoittuminen

Tehtäväseloste 1 (5) Dekaanin päätös TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN TUTKIMUSJOHTAJAN TEHTÄVÄ. Tehtävä ja sen sijoittuminen Tehtäväseloste 1 (5) TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN TUTKIMUSJOHTAJAN TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa on haettavana tulevaisuudentutkimuksen tutkimusjohtajan tehtävä.

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto Humanistinen tiedekunta

Jyväskylän yliopisto Humanistinen tiedekunta Jyväskylän yliopisto Humanistinen tiedekunta 24.3.2015 Lukuvuoden 2015 2016 työsuunnitelmat YKSITYISKOHTAINEN OHJE SoleTM:n lomakepohja on käytettävissä 30.3.2015. Numerointi vastaa SoleTM:n lomakkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Opetuslautakunta POL/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Opetuslautakunta POL/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2017 1 (5) 1 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2016-013918 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) FIMM SUOMEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN INSTITUUTIN JOHTOSÄÄNTÖ

JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) FIMM SUOMEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN INSTITUUTIN JOHTOSÄÄNTÖ JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) SUOMEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN INSTITUUTIN JOHTOSÄÄNTÖ Tämän johtosäännön on hyväksynyt Helsingin yliopisto 9.6.2010, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) 23.8.2010,

Lisätiedot

PSYKOTERAPEUTTI- KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA. Jaakko Seikkula, jaakko.seikkula@jyu.fi Jarl Wahlström, jarl.wahlstrom@jyu.

PSYKOTERAPEUTTI- KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA. Jaakko Seikkula, jaakko.seikkula@jyu.fi Jarl Wahlström, jarl.wahlstrom@jyu. PSYKOTERAPEUTTI- KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA Jaakko Seikkula, jaakko.seikkula@jyu.fi Jarl Wahlström, jarl.wahlstrom@jyu.fi Säädökset ja päätökset Valtioneuvoston asetus terveydenhuollon

Lisätiedot

Dosentin arvoa henkilö on oikeutettu käyttämään myös eläkkeelle siirryttyään.

Dosentin arvoa henkilö on oikeutettu käyttämään myös eläkkeelle siirryttyään. 1/4 OHJEET DOSENTIN ARVOA HAKEVILLE 1. Kelpoisuusvaatimukset Yliopistolain (558/2009) 89 :n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan,

Lisätiedot