OSAKASSOPIMUS LÄNSIMETRO OY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAKASSOPIMUS LÄNSIMETRO OY"

Transkriptio

1 OSAKASSOPIMUS LÄNSIMETRO OY Espoon kaupunki ja Helsingin kaupunki [ ]

2 2 1. Osapuolet 1.1 Espoon kaupunki Espoonkatu 3, Espoo PL 12, Espoon kaupunki Jäljempänä Espoo 1.2. Helsingin kaupunki Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki PL 1, Helsingin kaupunki Jäljempänä Helsinki Espoo ja Helsinki jäljempänä yksin myös Osapuoli ja yhdessä Osapuolet 2. Sopimuksen tausta, tarkoitus ja keskeiset toiminta- ja toteuttamisperiaatteet Osapuolet ovat sopineet Helsingin metron jatkamisesta Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään (jäljempänä Hanke ). Uusi metrolinja tullaan jäljempänä kohdassa 14 kuvatulla tavalla yhdistämään jo olemassa olevaan Helsingin metroon. Uusi metrolinja tulee siten oleman osa pääkaupunkiseudun metrojärjestelmää (jäljempänä Pääkaupunkiseudun metro ), joka ennen Hankkeen aloittamista muodostuu Helsingin metrosta.

3 3 Ruoholahdesta Matinkylään ulottuvan metrolinjan ( Länsimetro ) pituus on noin 13, 4 kilometriä, josta Espoon kaupungin alueelle rakennettavan rataosuuden pituus on noin 9,1 kilometriä ja Helsingin kaupungin alueelle rakennettavan rataosuuden pituus on noin 4,3 kilometriä. Länsimetrohankkeeseen kuuluu suunnitteluvaiheessa seitsemän uutta asemaa, joista viisi tulee sijaitsemaan Espoon kaupungin alueella ja kaksi Helsingin kaupungin alueella. Hankkeen suunnittelu on tämän osakassopimuksen allekirjoitushetkellä edennyt siten, että Espoo ja Helsinki ovat kumpikin päättäneet omasta puolestaan (jäljempänä kuvatun Aiheuttamisperiaatteen mukaista osuuttaan vastaavasti) Länsimetroa koskevan hankesuunnitelman teknisen osan laatimistyön tilaamisesta konsulttiyhteenliittymä FKV:ltä (FINNMAP Infra Oy, Kalliosuunnittelu Oy Rockplan Ltd ja WSP Finland Oy). Konsulttisopimus siirretään tämän osakassopimuksen allekirjoituksen yhteydessä kokonaisuudessaan Yhtiölle tämän sopimuksen 11. kohdan tarkoittamalla tavalla. Osapuolet perustavat Hankkeen toteuttamista varten Länsimetro Oy nimisen keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön (jäljempänä Yhtiö ), merkitsevät sen osakkeita jäljempänä kuvatulla tavalla ja osallistuvat Yhtiön toimintaan ja hallintoon tässä sopimuksessa määritellyllä tavalla. Osapuolet pyrkivät yksimielisyyteen Yhtiön toimintaa ja kehittämistä koskevassa päätöksenteossa.

4 4 Yhtiön toimialana ja tarkoituksena on rakennuttaa, omistaa, hallita, ylläpitää, huoltaa ja kehittää Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään ulottuvan Länsimetron metroliikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita Länsimetroa ja sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita (em. rakennelmat ja laitteet jäljempänä Infrastruktuuri ). Erikseen todetaan, että tällaisia rakennelmia eivät ole asemarakennusten liiketilat ym. rakennelmat ja laitteet, joka eivät välittömästi palvele metroliikennettä. Osapuolet toteavat, että Yhtiötä ja Länsimetroa koskeva päätöksenteko ei vaikuta millään tavalla Helsingin olemassa olevaa metroa koskevaan muuhun kuin Länsimetroon liittyvään päätöksentekoon. Hankkeen toteuttamisessa Yhtiön toiminnassa ja tämän sopimuksen sisällössä tullaan ottamaan huomioon vireillä oleva pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kokonaisjärjestely ja sen edellyttämät muutokset tämän sopimuksen 26. kohdassa tarkemmin yksilöidyllä tavalla. Yhtiön osakekanta jakautuu Osapuolten kesken lähtökohtaisesti noudattaen kuntarajoja jäljempänä määritellyn Aiheuttamisperiaatteen mukaisella tavalla. Tällä sopimuksella Osapuolet sopivat (i) Hankkeen käynnistämisestä, (ii) Yhtiön osakkeiden omistuksesta, Yhtiön hallinnosta, sen toiminnan järjestämisestä, johtamisesta ja kehittämisestä, (iii) Hankkeen rahoituksesta ja kustannusten jakamisesta sekä (iv) keskinäisistä oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan siten kuin jäljempänä tässä sopimuksessa on tarkemmin määrätty.

5 5 Hankkeen suunnittelun ja toteutumisen edetessä Osapuolet tarpeen mukaan tarkistavat Yhtiön toimialaa, Osapuolten osakeomistuksen suhdetta ja yhtiömuotoa vastaamaan Hankkeen toteutusratkaisua ja sen kokonaiskustannuksia. Osapuolten kustannusvastuu Hankkeen aiheuttamien kulujen ja kustannusten kattamiseksi ja rahoittamiseksi perustuu keskeisesti alueelliseen aiheuttamisperiaatteeseen eli kuntarajojen mukaan määräytyvään kustannusten jakautumiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Espoo vastaa Yhtiölle Espoon kaupungin alueelle kohdistuvista Hankkeen aiheuttamista kustannuksista ja Helsinki vastaavasti Helsingin kaupungin alueelle kohdistuvista kustannuksista (jäljempänä Aiheuttamisperiaate ) siten kuin tässä sopimuksessa jäljempänä tarkemmin määrätään. 3. Yhtiön perustaminen Osapuolet perustavat Yhtiön siten, että se voi aloittaa varsinaisen toimintansa kesäkuussa Osapuolet sitoutuvat hyväksymään ja rekisteröimään liitteenä (LIITE 1) olevan yhtiöjärjestyksen, tekemään liitteenä (LIITE 2) olevan perustamissopimuksen sekä merkitsemään Yhtiön osakkeita perustamissopimuksen mukaisesti. Osapuolet sitoutuvat siihen, että kaikki kaupparekisteri-ilmoitukset ja muut ilmoitukset tehdään viipymättä ja oikea-aikaisesti.

6 6 4. Yhtiön osakepääoma, osakkeet ja yhtiön omistus Osapuolet sitoutuvat tämän sopimuksen allekirjoituksin merkitsemään Yhtiön osakkeita siten, että Yhtiön osakepääoma on Yhtiötä perustettaessa euroa muodostuen 500 osakkeesta. Osapuolten osakeomistus perustuu Yhtiötä perustettaessa Hankkeen alustavaan kustannusarvioon, jonka mukaan Espoon osuus kustannuksista olisi 72,1 % ja Helsingin 27,9 %. Tämän mukaisesti Osapuolten osakeomistus Yhtiötä perustettaessa jakautuu siten, että Espoo omistaa 360 kappaletta Yhtiön osakkeita ja Helsinki omistaa 140 kappaletta Yhtiön osakkeita. Osapuolista Espoo tulee omistamaan siten 72 % ja Helsinki 28 % Yhtiön osakekannasta ja äänimäärästä. Osapuolet sitoutuvat tarkistamaan ja tarvittaessa muuttamaan em. osakeomistuksen suhdetta Länsimetron rakentamisen kokonaiskustannusten täsmentyessä jäljempänä kohdassa 8 kuvatulla tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että osakeomistuksen suhde Osapuolten välillä määräytyy lopullisesti Länsimetron Infrastruktuurin rakentamisesta aiheutuvien todellisten kustannusten suhteessa Aiheuttamisperiaatteen mukaisella tavalla. Sopijapuolet sitoutuvat viipymättä em. kustannusten täsmennyttyä suorittamaan tarvittavat toimenpiteet osakeomistuksen suhteen muuttamiseksi vastaamaan Aiheuttamisperiaatteen mukaista osakeomistuksen suhdetta.

7 7 5. Osakekirjat, osake- ja osakasrekisteri Osapuolet sopivat ja hyväksyvät, että Yhtiö ei anna osakekirjoja. Yhtiön osakeomistukset todentuvat Yhtiön ylläpitämän osakeyhtiölain edellyttämien osake- ja osakasluetteloiden perusteella. 6. Osingonjako ja muu varojen jako Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa osinkoa. Mahdollinen voitto käytetään Yhtiön oman toiminnan rahoittamiseen, tukemiseen ja kehittämiseen. 7. Yhtiön ja Hankkeen rahoitus Yhtiön ja Hankkeen rahoitus ja pääomittaminen järjestetään Hankkeen edetessä ja todellisten kustannusten määrän selkiytyessä. Hankkeen kustannusarvio tätä sopimusta tehtäessä on noin 500 miljoonaa euroa, josta Espoon arvioitu osuus on 72,1 % ja Helsingin osuus 27,9 %. Osapuolet sitoutuvat rahoittamaan Yhtiön toiminnan käynnistämisen perustamisen yhteydessä edellä kohdassa 4 sovitulla tavalla euron osakemerkinnällä. Pääsääntö on, että osakepääoman merkitsemisen lisäksi Osapuolet järjestävät Aiheuttamisperiaatteen mukaisen osuutensa Yhtiön ja Hankkeen edellyttämästä rahoituksesta harkitsemallaan tavalla itsenäisesti.

8 8 8. Kustannusvastuun jakautuminen Osapuolten kesken Selvyyden vuoksi todetaan, että yhtäältä Infrastruktuurin rakentamisvaiheen (rakentamisvaihe) ja toisaalta sen ylläpito-, huolto- ja kehittämisvaiheen (käyttövaihe) kustannusten prosentuaalinen jakautuminen Espoon ja Helsingin välillä voi muodostua erilaisiksi. Tämän vuoksi Osapuolten kustannusvastuu kummankin vaiheen osalta määritellään ja ratkaistaan erikseen Aiheuttamisperiaatteen mukaisella tavalla. 8.1 Infrastruktuurin rakentaminen Osapuolten kustannusvastuu Infrastruktuurin rakentamisen aiheuttamien kulujen ja kustannusten kattamiseksi ja rahoittamiseksi toteutetaan Aiheuttamisperiaatteen mukaisella tavalla. Infrastruktuurin rakentamiskustannuksiksi katsotaan myös Osapuolten ennen tämän sopimuksen allekirjoittamista tekemät maaperätutkimukset yms. työt, jotka suoraan kohdistuvat Länsimetron rakentamiseen. Tällaisia ennen sopimuksen allekirjoittamista syntyviä kustannuksia voivat olla myös jäljempänä kohdassa 8.3 ensimmäisessä kappaleessa mainittujen töiden kustannukset. Rakentamisvaiheen kustannukset määräytyvät yhtäältä Espoon kaupungin alueella ja toisaalta Helsingin kaupungin alueella tapahtuvaan rakentamiseen kohdistuviin kustannuksiin. Mikäli kustannus kohdistuu sekä Espoon että Helsingin puoleiseen metro-osuuteen, jaetaan kustannus Espoon ja Helsingin maksettavaksi maantieteellisesti kohdennettujen

9 9 kustannusten määrittämässä suhteessa, elleivät Osapuolet yhdessä sovi käytettäväksi jotain muuta jakoperustetta. 8.2 Infrastruktuurin huolto, ylläpito ja kehittäminen Käyttövaiheen kustannuksia ovat infrastruktuurin huoltoon, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvät kustannukset. Käyttövaiheen kustannuksia tarkastellaan Aiheuttamisperiaatetta noudattaen erikseen yhtäältä rataosuuden ja siihen liittyvien rakennelmien ja laitteiden osalta ja toisaalta asemarakennusten sekä pysäköintitilojen ja näihin liittyvien rakennelmien ja laitteiden osalta. Käyttövaiheen kustannukset Osapuolet maksavat Yhtiölle suorittamalla hoitovastiketta. 8.3 Helsingin metron Länsimetroa palvelevat, tukevat ja siihen liittyvät kustannukset Helsingin metron kulunvalvontajärjestelmää ollaan tätä sopimusta tehtäessä uudistamassa. Kulunvalvontajärjestelmän suunnittelussa otetaan huomioon Länsimetron rakentaminen. Tämän vuoksi Osapuolet sitoutuvat siihen, että Helsingin metron kulunvalvontajärjestelmän suunnittelusta ja toteuttamisesta aiheutuneet ja aiheutuvat Länsimetroa palvelevat, tukevat ja siihen liittyvät kustannukset tulevat Osapuolten erikseen tekemän sopimuksen mukaisesti Yhtiön maksettavaksi siltä suhteelliselta osalta kuin kulunvalvontajärjestelmän suunnittelun ja toteuttamisen aiheuttamat kustannukset koskevat Länsimetron osuutta koko Pääkaupunkiseudun metros-

10 10 ta. Nämä Yhtiölle aiheutuvat kustannukset jaetaan Osapuolten kesken puolestaan Aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. Yhtälailla Osapuolet sitoutuvat siihen, että Yhtiö vastaa Osapuolten erikseen tekemien sopimusten mukaisesti sellaisista Helsingin metron kehittämisestä ym. toimenpiteistä aiheutuneista ja aiheutuvista kustannuksista, jotka palvelevat, tukevat tai liittyvät Länsimetroon. Nämä kustannukset jaetaan Osapuolten kesken Aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. 8.4 Yleiset hallinnointikustannukset Edellä mainittujen kustannustenjakoperiaatteiden lisäksi Osapuolet maksavat Yhtiölle yhtiöjärjestyksen mukaan määräytyvää osakeperusteista vastiketta Yhtiön yleisten hallintokustannusten kattamiseksi. Tällaisia kustannuksia ovat esim. Yhtiön toimitusjohtajan ja toimihenkilöiden aiheuttamat kustannukset, Yhtiön toimitilojen vuokrat ja muut yhtiön hallinnon aiheuttamat kustannukset. 9. Hankkeen toteuttamista koskeva valtionosuus Osapuolet sitoutuvat toimimaan siten, että Hankkeen toteuttamista koskeva valtionosuus osoitetaan Yhtiölle ja että se kohdistetaan kummankin Osapuolen hyväksi Länsimetron infrastruktuurin rakentamisesta Osapuolille aiheutuvien todellisten kustannusten suhteessa aiheuttamisperiaatteen mukaisella tavalla. 10. Verotuskysymykset

11 11 Arvonlisävero- ja muut verokysymykset selvitetään ensi tilassa ja Osapuolet sitoutuvat toimimaan niin, ettei yhtiömuodossa toimimisesta aiheudu ylimääräisiä alv- tai muita veroseuraamuksia tms. samankaltaisia kustannuksia. 11. Hankkeen toteuttamismuoto ja hankesuunnitelma Hanke toteutetaan yhtenä kokonaisuutena. Urakkatarjoukset ja muut tarjoukset pyydetään niin, että ne kattavat koko Länsimetrohankkeen. Urakat toteutetaan ja tarjoukset pyydetään kuitenkin alueittain erikseen Espoon ja Helsingin osalta ja siten, että kustannusten jakautuminen Osapuolten välillä Aiheuttamisperiaatteen mukaisesti on selvästi todennettavissa kaikkien Hanketta koskevien kustannusten osalta. Hankesuunnitelmaa koskeva hankintasopimus ja siitä aiheutuvat kustannukset siirretään Yhtiön vastattavaksi. Kustannukset jaetaan Osapuolten kesken Aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. 12. Henkilöstö Helsingillä on Helsingin metron vuoksi ennestään omaa metro-osaamista. Yhtiö pyrkii hyödyntämään tätä asiantuntemusta. Tämän vuoksi osapuolet sitoutuvat siihen, että Yhtiö ostaa metro-asiantuntijapalvelut ensisijaisesti Helsingin asianomai-

12 12 silta hallintokunnilta erikseen tehtävän puitesopimuksen mukaan. Hankkeen toteuttamiseen liittyvien metro-asiantuntijoiden aiheuttamat kustannukset ovat Hankkeeseen liittyviä kustannuksia ja ne jakautuvat Osapuolten kesken Aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. Yhtiön toiminnan tarvitseman ja Hankkeen toteuttamisen edellyttämän hallinnollisen henkilöstön kustannukset katetaan yhtiöjärjestyksessä mainitulla vastikkeella. 13. Länsimetron liikennöinti Nykyisin voimassa olevien pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen järjestämistä koskevien lakien ja sopimusten mukaan koko metron liikennöinnistä tulee seudullista liikennettä silloin, kun metron liikennöinti laajenee Espooseen. Tällöin metron liikennöinti muuttuu sopimusliikenteeksi, jonka tilaaja on YTV. Liikennöinnin hoidosta vastaa HKL:n Metroliikenneyksikkö. Länsimetron liikennöinnin järjestämisen periaatteista päätetään ja sovitaan viimeistään vuonna Päätöksenteon perusteena on pääkaupunkiseudun joukkoliikennetyöryhmän valmistelu ja sen perusteella tehtävät päätökset, jotka koskevat vireillä olevaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kokonaisjärjestelyjä. 14. Länsimetron yhdistäminen Helsingin metroon

13 13 Valmistuttuaan Länsimetro tulee olemaan osa Länsimetron ja jo olemassa olevan Helsingin metron muodostamaa Pääkaupunkiseudun metroa. Tämän vuoksi Pääkaupunkiseudun metron hallinnointi, ylläpito, huolto, valvonta ja kehittäminen järjestetään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja toteutetaan erikseen tehtävän sopimuksen mukaisesti Helsingin metron olemassa olevan organisaation toimesta. 15. Osakkeiden luovutus Kumpikaan Osapuoli ei saa myydä tai muutenkaan luovuttaa taikka pantata omistamiaan Yhtiön osakkeita tai instrumentteja, jotka voidaan vaihtaa Yhtiön osakkeiksi. 16. Yhtiön hallinto ja päätöksenteko Hallitus ja yhtiökokousedustajat Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu seitsemän (7) jäsentä. Espoo nimeää jäsenistä viisi (5) ja Helsinki kaksi (2). Espoo nimittää hallituksen puheenjohtajan ja Helsinki varapuheenjohtajan. Yhtiön hallituksen jäsenille maksettavista kokouspalkkiosta päätetään vuosittain yhtiökokouksessa. Osapuolet sitoutuvat huolehtimaan siitä, että niiden nimeämät hallituksen jäsenet ja yhtiökokousedustajat noudattavat päätöksenteossa ja muussa toiminnassaan tätä sopimusta.

14 Päätöksenteko yhtiökokouksessa Päätöksenteossa yhtiökokouksessa noudatetaan osakeyhtiölain ja Yhtiön yhtiöjärjestyksen määräyksiä. Edellä kerrotusta pääsäännöstä poiketen, päätös seuraavissa asioissa edellyttää Osapuolten yksimielisyyttä: 1. Yhtiön yhtiöjärjestyksen muuttaminen; 2. Yhtiön hallituksen jäsenten edellä kuvatun valintajärjestyksen muuttaminen; 3. Osakepääoman korottaminen tai alentaminen, omien osakkeiden lunastaminen ja hankkiminen sekä optioiden, vaihtovelkakirjalaina- ja optiolainojen liikkeelle laskeminen ja niiden ehtojen muuttaminen, sekä Yhtiön hallituksen valtuuttaminen päättämään em. asioista; 4. Fuusiosta tai jakautumisesta päättäminen; 5. Yhtiön asettaminen selvitystilaan; 6. Yrityksen saneerauksesta annetun lain tarkoittamaan menettelyyn hakeutuminen; 7. Yhtiön purkaminen; 8. Budjetin hyväksyminen ja muuttaminen; 9. Yhtiön toiminnan kannalta epätavallisten tai laajakantoisten päätösten tekeminen ja niiden muuttaminen; 10. Yhtiön koko liiketoiminnan tai sen merkittävän osan luovuttaminen tai lopettaminen sekä Yhtiön varallisuuden luovuttaminen; 11. Yhtiön toiminnan laajuuden / rajauksen määrittäminen ja niihin liittyvistä muutoksista päättäminen; 12. Hankkeen toteutusmallin hyväksyminen ja muuttaminen;

15 Liikennöintiä koskevien sopimusten tekeminen; 14. Länsimetron ylläpidosta sopiminen, mukaan lukien siitä aiheutuvien kustannusten jaon tarkemmat periaatteet Aiheuttamisperiaatetta noudattaen; 15. Yhtiön puolesta annettavien vakuuksien ja Yhtiön omaisuuteen kohdistuvien kiinnitysten hyväksyminen; 16.3 Päätöksenteko hallituksessa Päätöksenteossa Yhtiön hallituksessa noudatetaan osakeyhtiölain ja Yhtiön yhtiöjärjestyksen määräyksiä. Edellä kerrotusta pääsäännöstä poiketen, päätös seuraavissa asioissa edellyttää Osapuolten yksimielisyyttä: 1. Yhtiön hallinnon järjestäminen ja toiminnan periaatteista päättäminen; 2. Osakepääoman korottamiseen tai alentamiseen oikeuttavan valtuuden käyttäminen, Yhtiön omien osakkeiden lunastaminen tai hankkiminen, optioiden liikkeelle laskeminen, vaihtovelkakirja- tai optiolainan ottaminen yhtiökokouksen antamien valtuuksien puitteissa sekä näihin liittyvien ehtojen muuttaminen; 3. Hanketta koskevien urakkasopimusten ja muiden sopimusten sekä muiden Hanketta koskevien merkittävien päätösten tekeminen ja muuttaminen, mukaan lukien hankkeesta aiheutuvien kustannusten jakaminen Aiheuttamisperiaatteen mukaisesti Osapuolten kesken; 4. Ostopalveluperiaatteiden hyväksyminen ja muuttaminen

16 16 5. Kaikkien sopimusten, sitoumusten ja liiketoimien solmiminen ja tekeminen ja muuttaminen Yhtiön omistajien ja lähipiirin kuuluvien tahojen kanssa; 6. Muiden Yhtiön toimintaan olennaisesti vaikuttavien sopimusten tekeminen ja muuttaminen; 7. Toimitusjohtajan valinta tai erottaminen, sekä toimisuhteen keskeisistä ehdoista päättäminen; ja 8. Yhtiön asettaminen konkurssiin; 16.4 Toimitusjohtaja Yhtiön hallitus nimittää Yhtiön toimitusjohtajan. Osapuolet sopivat, että Yhtiön toimitusjohtajana toimii Yhtiön toiminnan alkaessa Matti Kokkinen. Yhtiön hallitus päättää toimitusjohtajan valinnasta ja erottamisesta sekä toimitusjohtajan toimisuhteen ehdoista yksimielisesti edellä sovitulla tavalla. Toimitusjohtajan on saatettava kaikki vaikutuksiltaan olennaiset sopimukset, muut toimet sekä muut Yhtiön toimintaan vaikuttavat asiat Yhtiön hallituksen tietoon ja hyväksyttäväksi Yhtiön hallituksessa ennen tällaisiin toimiin ryhtymistä. 17. Tilintarkastajat Yhtiöllä on yksi (1) tilintarkastaja, joka on KHTtilintarkastusyhteisö.

17 17 Espoo huolehtii tilintarkastajaehdokkaiden kilpailuttamisesta ja tilintarkastajalta vaadittavan kirjallisen suostumuksen hankkimisesta yhtiökokoukseen tilintarkastajan valintaa varten. 18. Immateriaalioikeudet Osapuolet sopivat, että kaikki Yhtiön toimintaan liittyvät ja sen yhteydessä syntyneet tai myöhemmin syntyvät tai Yhtiölle hankitut immateriaalioikeudet (teollisoikeudet, tekijänoikeudet, tunnusmerkkioikeudet sekä tietotaito ja muut Yhtiön luottamukselliset ja varallisuusarvoiset tiedot) rekisteröidään tai muutoin suojataan Yhtiön nimiin parhaalla mahdollisella tavalla. 19. Tiedonsaantioikeus ja raportointi Yleisenä tavoitteena on, että Yhtiö tiedottaa oma-aloitteisesti toiminnastaan Osapuolille mahdollisimman avoimesti ja riittävän usein. Kummallakin Osapuolella ja tämän valtuuttamalla edustajalla on myös rajoittamaton oikeus pyynnöstä tutustua Yhtiön kirjanpitoon ja tositemateriaaliin sekä saada nähtäväkseen yhtiökokouksen ja Yhtiön hallituksen pöytäkirjat, Yhtiön päätöksentekoon liittyvä taustamateriaali, Yhtiön tekemät sopimukset ja sitoumukset sekä muut Yhtiön toimintaan liittyvät asiakirjat, ellei tästä yksittäistapauksessa aiheudu Yhtiölle olennaista haittaa.

18 Viranomaishyväksynnät Osapuolet ovat tietoisia siitä, että Yhtiön toiminnan käynnistäminen ja sen vaatimat sopimukset saattavat vaatia Suomen kilpailuviranomaisten hyväksymisen. Osapuolet sitoutuvat parhaan kykynsä mukaan myötävaikuttamaan hyväksymisen saamiseksi sekä käynnistämään oikea-aikaisesti neuvottelut kilpailuviranomaisten kanssa asiassa. 21. Sopimuksen tekemisestä aiheutuneet kustannukset Osapuolet vastaavat kumpikin omista kustannuksistaan, jotka aiheutuvat Yhtiön perustamisesta ja tämän sopimuksen neuvottelemisesta. 22. Sopimusrikkomus Tämän Hankkeen toteuttamisen ja Yhtiön toiminnan keskeinen edellytys on, että Osapuolet toimivat yhtiökokouksissa, hallituksessa sekä myös muissa yhteyksissä tavalla, jota tämän sopimuksen tarkoituksen ja sopimuksessa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää. Edellä mainitun velvoitteen rikkomiseen syyllistyneen Osapuolen on korvattava sopimusrikkomuksensa Yhtiölle tai toiselle Osapuolelle aiheuttamansa vahinko täysimääräisesti.

19 Muutokset sopimukseen Tähän sopimukseen tehtävät muutokset ja lisäykset ovat päteviä ainoastaan, mikäli ne on tehty kirjallisesti ja molemmat Osapuolet ovat ne asianmukaisesti allekirjoittaneet. 24. Sopimuksen voimassaolo Tämä sopimus tulee voimaan, kun molemmat Osapuolet ovat sen asianmukaisesti allekirjoittaneet. Sopimus sitoo Osapuolta niin kauan kuin se on Yhtiön osakkeenomistajana. Selvyyden vuoksi todetaan, ettei tämän sopimuksen ehtojen vastainen osakkeiden luovutus missään tilanteissa vapauta luovuttajaa sopimuksen mukaisista velvoitteista. Osapuolet sitoutuvat vireillä olevaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kokonaisjärjestelyyn liittyen Pääkaupunkiseudun metron osalta toteuttamaan kaikki sellaiset toimenpiteet ja ratkaisut, mukaan lukien tähän osakassopimukseen neuvoteltavat ja tehtävät muutokset, joita em. kokonaisjärjestelyn toteuttaminen edellyttää. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että Yhtiön toimintaa ei ole tarkoituksenmukaista jatkaa, jolloin se päättyy ja Yhtiö puretaan Osapuolten yhteisesti sopimalla tavalla. Sopimuksen kohdat immateriaalioikeudet, sopimusrikkomukset ja sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaisemien ja tämä kohta sitovat Osapuolta tämän sopimuksen voimassaolon päättymisestä huolimatta.

20 Sopimuksen osittainen pätemättömyys tai mitättömyys Mikäli osa tästä sopimuksesta on tai tulee lainsäädännön muutosten takia, viranomaismääräyksellä tai muusta syystä pätemättömäksi tai mitättömäksi, on sopimus muilta osin yhä voimassa. Osapuolet sitoutuvat tällöin neuvottelemaan sopimuksen muuttamisesta siten, että Osapuolten alkuperäinen yhteinen sopimustahto toteutuu mahdollisimman tarkasti. 26. Sopimuksen siirtäminen Tätä sopimusta tai tähän sopimukseen liittyviä oikeuksia tai velvollisuuksia ei voida siirtää ilman toisen Osapuolen kirjallista suostumusta. 27. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Kaikki tästä sopimuksesta aiheutuvat Osapuolten väliset erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti Osapuolten välisin neuvotteluin. Erimielisyydet, joista Osapuolet eivät pääse neuvotteluratkaisuun, ratkaisee ensimmäisenä asteena Espoon käräjäoikeus. 28. Sopimuskappaleet Tätä sopimusta on laadittu kaksi (2) samasanaista alkuperäiskappaletta, yksi (1) kummallekin Osapuolelle. Espoossa 6. päivänä kesäkuuta 2007

21 21 Espoon kaupunki Marketta Kokkonen Timo Kuismin Helsingin kaupunki Sami Sarvilinna

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen Osapuolia ovat: 2. 1. Helsingin kaupunki, y-tunnus 0215438-8 Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS

POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS Luonnos 26.10.2011, muutokset 0 POSIVIRE OY:N OSAKASSOPIMUS Luonnos 26.10.2011, muutokset 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen taustaa 3. Sopimuksen tarkoitus 4. Yhtiön osakepääoma, osakkeiden

Lisätiedot

luonnos OSAKASSOPIMUS PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY

luonnos OSAKASSOPIMUS PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY luonnos 25.5.2017 OSAKASSOPIMUS PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY \ 1. OSAKASSOPIMUS JA OSAKASSOPIMUKSEN OSAPUOLET 1.1 Helsingin kaupunki 1.2 Vantaan kaupunki 1.3 Espoon kaupunki Pääkaupunkiseudun Junakalusto

Lisätiedot

LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKASSOPIMUS

LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKASSOPIMUS Sivu 1 / 4 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen osapuolia ovat: 1) Lapin yliopisto, osoite PL 122, 96101 ROVANIEMI 2) Rovaniemen kaupunki, osoite PL 8216, 96101

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET. Tämän sopimuksen osapuolia ovat. Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy

OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET. Tämän sopimuksen osapuolia ovat. Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy LIITE 5 1 (5) OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy Y-tunnus 2719025-4 (jäljempänä Jäteyhtiö ) YIT Rakennus Oy Y-tunnus 1565583-5 Jäteyhtiön perustajaosakkaana

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS Jykes Kiinteistöt Oy

OSAKASSOPIMUS Jykes Kiinteistöt Oy LUONNOS OSAKASSOPIMUS 5.10.2016 Jykes Kiinteistöt Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 3 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3. Yleisvelvoite... 3 4. Yhtiön hallinto ja omistajaohjaus... 3 5. Osakkeiden

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet.

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet. 1 / 5 OSAKASSOPIMUS Tämä osakassopimus ( Sopimus ) koskien [LOPULLINEN NIMI? (Nurmijärvi-Tuusulan Työterveys)] Oy:n (ytunnus 2791263-2, Yhtiö ) toimintaa, hallintoa ja rahoitusta on XX.XX.2017 allekirjoitettu

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY

OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY 2 (7) Sisällys 1. Sopimuksen osapuolet... 3 2. Määritelmät... 3 3. Sopimuksen tarkoitus... 3 4. Yhtiön toiminnan tarkoitus... 3 5. Yhtiön omistussuhteet... 4 5.1. Omistusosuudet...

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta)

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) 1.2. Helsingin kaupunki (1 osake) 1.3. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 1 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 25.4.2016 1. Osapuolet 1. Tampereen kaupunki, joka omistaa 71,20 % osakkeista ja äänivallasta 2. Ylöjärven kaupunki, joka omistaa 8,53 % osakkeista

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Kuopion kaupunki (jäljempänä Kuopio ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP )

OSAKASSOPIMUS. Kuopion kaupunki (jäljempänä Kuopio ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP ) 1 / 5 OSAKASSOPIMUS 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET Kuopion kaupunki (jäljempänä Kuopio ) Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP ) Osapuolet yhdessä Osapuolet tai yksin Osapuoli Sansia Oy,

Lisätiedot

1) Savonlinnan kaupunki, y-tunnus: (jäljempänä Kaupunki),

1) Savonlinnan kaupunki, y-tunnus: (jäljempänä Kaupunki), OSAKASSOPIMUS Sopijapuolet 1) Savonlinnan kaupunki, y-tunnus: (jäljempänä Kaupunki), 2) Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry, y-tunnus: 1446495-7 (jäljempänä NT) Määritelmät Tässä sopimuksessa tarkoitetaan

Lisätiedot

1 / 5 OSAKASSOPIMUS. 1. Lappeenrannan kaupunki Y-tunnus: Osoite: Villimiehenkatu 1 PL Lappeenranta. jäljempänä Lappeenranta

1 / 5 OSAKASSOPIMUS. 1. Lappeenrannan kaupunki Y-tunnus: Osoite: Villimiehenkatu 1 PL Lappeenranta. jäljempänä Lappeenranta 1 / 5 OSAKASSOPIMUS Tämä osakassopimus ( Sopimus ) koskien perustettavan Etelä-Karjalan Pesula Oy:n toimintaa, hallintoa ja rahoitusta on pp.kk.2019 allekirjoitettu seuraavien osapuolten välillä: 1. Lappeenrannan

Lisätiedot

Osakas A-osakkeet B-osakkeet

Osakas A-osakkeet B-osakkeet 1 (5) LISÄSOPIMUS 28.2.2013 PÄIVÄTTYYN TAPIOLAN KESKUSPYSÄKÖINTI OY:N OSAKASSOPIMUKSEEN A-lisäosakkeet / VSS-tila 1. OSAPUOLET Osakas A-osakkeet B-osakkeet Finprop Tapiola Oy (Y-tunnus: 1749679-4) 460

Lisätiedot

KUNTIEN SOSIAALITEKNIIKKA OY OSAKASSOPIMUS luonnos liite Haminan kaupunki, PL 70, HAMINA

KUNTIEN SOSIAALITEKNIIKKA OY OSAKASSOPIMUS luonnos liite Haminan kaupunki, PL 70, HAMINA KUNTIEN SOSIAALITEKNIIKKA OY OSAKASSOPIMUS luonnos 15.3.2016 liite 3 1. SOPIJAPUOLET Me allekirjoittaneet, jotka yhdessä omistamme Kuntien Sosiaalitekniikka Osakeyhtiön kaikki osakkeet, olemme tänään tehneet

Lisätiedot

Osakassopimus koskien Lapin ammattikorkeakoulu Oy -nimisen yhtiön hallintoa, rahoitusta ja osakkeiden merkintää

Osakassopimus koskien Lapin ammattikorkeakoulu Oy -nimisen yhtiön hallintoa, rahoitusta ja osakkeiden merkintää LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKASSOPIMUS Omistajavalmisteluryhmä 7.9.2012 Osakassopimus koskien Lapin ammattikorkeakoulu Oy -nimisen yhtiön hallintoa, rahoitusta ja osakkeiden merkintää 1. Osapuolet

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. 1. Osapuolet. 1.1. Kankaanpään kaupunki. 1.2. Sastamalan kaupunki. 1.3. Pomarkun kunta. 1.4. Jämijärven kunta. 1.5.

OSAKASSOPIMUS. 1. Osapuolet. 1.1. Kankaanpään kaupunki. 1.2. Sastamalan kaupunki. 1.3. Pomarkun kunta. 1.4. Jämijärven kunta. 1.5. OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Kankaanpään kaupunki 1.2. Sastamalan kaupunki 1.3. Pomarkun kunta 1.4. Jämijärven kunta 1.5. Porin kaupunki 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Tämän sopimuksen Osapuolina

Lisätiedot

VIRPINIEMI SPORT OY. nimisen osakeyhtiön OSAKASSOPIMUS. seuraavien osapuolten välillä: POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTAOPISTOSÄÄTIÖ OULUN KAUPUNKI

VIRPINIEMI SPORT OY. nimisen osakeyhtiön OSAKASSOPIMUS. seuraavien osapuolten välillä: POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTAOPISTOSÄÄTIÖ OULUN KAUPUNKI VIRPINIEMI SPORT OY nimisen osakeyhtiön OSAKASSOPIMUS seuraavien osapuolten välillä: POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTAOPISTOSÄÄTIÖ ja OULUN KAUPUNKI ja HAUKIPUTAAN KUNTA 18.5.2008 2 OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUKSEN MUUTOS OULUN AMMATTIKORKEAKOULU OY

OSAKASSOPIMUKSEN MUUTOS OULUN AMMATTIKORKEAKOULU OY OSAKASSOPIMUKSEN MUUTOS OULUN AMMATTIKORKEAKOULU OY OSAKASSOPIMUKSEN MUUTOS Tällä sopimuksella (jäljempänä Sopimus ) Oulun Ammattikorkeakoulu Oy:n ( Yhtiö ) osakkeenomistajat yksimielisesti muuttavat [].[].2013

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS

OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS 1 OSAKASSOPIMUS Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Kiuru ( Kiuru ), Y-tunnus 0216462-3, Pro Lex Oy ("Prolex"), Y-tunnus 1014898-1, yhdessä "Osakkaat" sekä Kokkolan Iltasairaala

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 VR:N OMISTAMAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY:N OSAKKEET / ESISOPIMUS OSAKKEIDEN KAUPASTA 1. Sopijapuolet Sopijapuoli / Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

Osapuolet perustavat Savon Verkkoholding Oy nimisen osakeyhtiön (myöhemmin Yhtiö ),

Osapuolet perustavat Savon Verkkoholding Oy nimisen osakeyhtiön (myöhemmin Yhtiö ), 1 OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Keiteleen kunta 1.2. Kiuruveden kaupunki 1.3. Maaningan kunta 1.4. Pielaveden kunta 1.5. Siilinjärven kunta 1.6. Tervon kunta 1.7. Tuusniemen kunta 1.8. Vesannon kunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 322. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 322. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 24.10.2016 Sivu 1 / 1 126/2016 08.01.00 322 Yhteistyösopimuksen hyväksyminen Raide-Jokerin suunnittelusta ja toteuttamisesta Helsingin ja Espoon kaupunkien yhteishankkeena Valmistelijat

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Oy Apotti Ab 24.03.2017 10:00:52 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 24.03.2017 Toiminimi: Oy Apotti Ab Yritys- ja yhteisötunnus: 2699989-5 Voimassaoloaika,

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1 (6) Luonnos 15.9.2015. 1 Osapuolet

OSAKASSOPIMUS 1 (6) Luonnos 15.9.2015. 1 Osapuolet OSAKASSOPIMUS 1 (6) Luonnos 1 Osapuolet Hyvinkään kaupunki - y-tunnus: 0125866-0 - osoite: Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää Järvenpään kaupunki - y-tunnus: 0126541-4 - osoite: Hallintokatu 2, 04400 Järvenpää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2016 1 (5) 3 Yhteistyösopimus Espoon kaupungin kanssa koskien Raide-Jokerilinjan suunnittelua ja toteuttamista HEL 2016-009656 T 00 01 06 Esitysehdotus Taustaa esittää

Lisätiedot

Koha-Suomi Oy Osakassopimus

Koha-Suomi Oy Osakassopimus 1 Koha-Suomi Oy Osakassopimus 2 1. Osapuolet A kunta, Y-tunnus B kunta, Y-tunnus C kunta, Y-tunnus.. x, Koha Suomi Oy Edellä kohdissa a) y) tarkoitetut tahot jäljempänä erikseen Osakkeenomistaja ja yhdessä

Lisätiedot

1.2. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä KYS ) (Y-tunnus: ); sekä

1.2. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä KYS ) (Y-tunnus: ); sekä OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Kuopion kaupunki (Y-tunnus: 0171450-7); 1.2. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä KYS ) (Y-tunnus: 0171495-3); sekä 1.3. [Servica Oy] ( Yhtiö ). 1.1.

Lisätiedot

EHDOTETUT MUUTOKSET OSAKASSOPIMUKSEEN KOSKIEN METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY -NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA, RAHOITUSTA JA OSAKKEIDEN MERKINTÄÄ

EHDOTETUT MUUTOKSET OSAKASSOPIMUKSEEN KOSKIEN METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY -NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA, RAHOITUSTA JA OSAKKEIDEN MERKINTÄÄ EHDOTETUT MUUTOKSET OSAKASSOPIMUKSEEN KOSKIEN METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY -NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA, RAHOITUSTA JA OSAKKEIDEN MERKINTÄÄ Voimassa oleva osakassopimus Ehdotus uudeksi osakassopimukseksi

Lisätiedot

Marraskuu MERKINTÄSOPIMUS. 1.1 Medicortex Finland Oy (Y-tunnus , jäljempänä Yhtiö ), ja

Marraskuu MERKINTÄSOPIMUS. 1.1 Medicortex Finland Oy (Y-tunnus , jäljempänä Yhtiö ), ja Marraskuu 2017 - MERKINTÄSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Medicortex Finland Oy (Y-tunnus 2625992-6, jäljempänä Yhtiö ), ja 1.2 Nimi: _ Henkilötunnus (jäljempänä Merkitsijä ) Yhtiö on tarjonnut Merkitsijälle mahdollisuutta

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS OSAKASSOPIMUS. 1. Osapuolet. Osapuolet. 1.1. Kankaanpään kaupunki. 1.1. Kankaanpään kaupunki. 1.2. Kiikoisten kunta

OSAKASSOPIMUS OSAKASSOPIMUS. 1. Osapuolet. Osapuolet. 1.1. Kankaanpään kaupunki. 1.1. Kankaanpään kaupunki. 1.2. Kiikoisten kunta OSAKASSOPIMUS OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Kankaanpään kaupunki 1.2. Kiikoisten kunta 1.3. Pomarkun kunta 1.4. Jämijärven kunta 1.5. Lavian kunta Osapuolet 1.1. Kankaanpään kaupunki 1.2. Sastamalan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 2712/02.07.00/2014 124 Niittykummun metrokeskuksen pysäköintiyhtiön perustaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Osapuolet 1.2 ja 1.3 ovat yhdessä myös Rahoittajat ja erikseen Rahoittaja. Osapuolet ovat yhdessä myös Osapuolet ja erikseen Osapuoli

Osapuolet 1.2 ja 1.3 ovat yhdessä myös Rahoittajat ja erikseen Rahoittaja. Osapuolet ovat yhdessä myös Osapuolet ja erikseen Osapuoli RAHOITUSSOPIMUS LUONNOS 1. Osapuolet 1.1 Visit Joroinen ry [VE1] jäljempänä myös Yhdistys 1.2 Joroisten Oma osuuskunta Y-tunnus: 0164436-9 Mutalantie 1 79600 Joroinen 1.3 Joroisten kunta Y-tunnus 0207112-8

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

[Oulun rakennusteho Oy (jäljempänä Rakennusteho ) perustettavan yhtiön lukuun] Y-tunnus: Osoite: Krouvintie 5, OULU

[Oulun rakennusteho Oy (jäljempänä Rakennusteho ) perustettavan yhtiön lukuun] Y-tunnus: Osoite: Krouvintie 5, OULU 1 (7) KIINTEISTÖ OY SUVINIITYN PYSÄKÖINTI I O S A K A S S O P I M U S Allekirjoittaneet Kiinteistö Oy Suviniityn Pysäköinti I -nimisen yhtiön (jäljempänä Yhtiö ) osakkaat (jäljempänä Osakkaat ) ovat tänään

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy omistaa Yhtiön osakekannan kokonaisuudessaan.

OSAKASSOPIMUS. Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy omistaa Yhtiön osakekannan kokonaisuudessaan. OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Kankaanpään kaupunki 1.2. Sastamalan kaupunki 1.3. Pomarkun kunta 1.4. Jämijärven kunta 1.5. Lavian kunta 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Pohjois-Satakunnan Seutuverkko

Lisätiedot

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA 19.6.2017 2 OSAPUOLET Myyjät 1. Rovaniemen kaupunki, Hallituskatu 7, PL 122, 96101 Rovaniemi; Jäljempänä Myyjä Ostaja

Lisätiedot

SOPIMUS ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA

SOPIMUS ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA SOPIMUS ITÄ-SUOMEN HUOLTOPALVELUT LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA [pp.kk.2018] 1. Osapuolet Tämän sopimuksen Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän (Y-tunnus: 2389832-7) purkamisesta (jäljempänä

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n ja Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä 2 (8) Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tänään tehneet seuraavan luovutuskirjan (jäljempänä

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Me allekirjoittaneet YH Kodit Oy:n nykyiset ja YH Kodit Oy:n tulevat osakkeenomistajat olemme tänään sopineet seuraavaa:

OSAKASSOPIMUS. Me allekirjoittaneet YH Kodit Oy:n nykyiset ja YH Kodit Oy:n tulevat osakkeenomistajat olemme tänään sopineet seuraavaa: Sivu 1/7 OSAKASSOPIMUS Me allekirjoittaneet YH Kodit Oy:n nykyiset ja YH Kodit Oy:n tulevat osakkeenomistajat olemme tänään sopineet seuraavaa: 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tampereen kaupunki 1.2 Tampereen Vuokratalosäätiö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki, Sosiaali- ja terveyskeskus Tampereen kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Turun kaupunki: Terveystoimi, Turun kaupunki: Sosiaalitoimi

Kuopion kaupunki, Sosiaali- ja terveyskeskus Tampereen kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Turun kaupunki: Terveystoimi, Turun kaupunki: Sosiaalitoimi 1 YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1. Sopimusosapuolet Kuopion kaupunki, Sosiaali- ja terveyskeskus Tampereen kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi Turun kaupunki:, Turun kaupunki: Sosiaalitoimi Hankkeen hallinnoijana

Lisätiedot

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö.

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö. KILJAVANRINTEEN KIINTEISTÖT OY:N OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Mäntsälän kunta Nurmijärven kunta Tuusulan kunta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

Yhtiön hallitus pitää osakeyhtiölain mukaisesti osake- ja osakasluetteloa. Yhtiön hallitus ei anna osakkeista osakekirjoja.

Yhtiön hallitus pitää osakeyhtiölain mukaisesti osake- ja osakasluetteloa. Yhtiön hallitus ei anna osakkeista osakekirjoja. 11.5.2016 OSAKASSOPIMUS Mustankorkea Oy 1. Osapuolet Jyväskylän kaupunki Laukaan kunta Muuramen kunta Jäljempänä kaikki yhdessä ovat osapuolet tai osakkaat. Mustankorkea Oy:n osakkaaksi myöhemmin tuleva

Lisätiedot

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ).

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ). LUOVUTUSSOPIMUS 1 LUOVUTTAJA Wirma Lappeenranta Oy (jäljempänä Yhtiö ) Y-tunnus: 1565217-5 Laserkatu 6 53850 Lappeenranta 2 LUOVUTUKSENSAAJA Lappeenrannan kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus 0162193-3

Lisätiedot

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven SOPIMUS Euran kunnan ja Sirkka Surven välillä koskien Euran keskustan osayleiskaavasta Turun hallinto-oikeuteen jätettyä valitusta 13.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA... 3 2 VIRKISTYSALUEEKSI KAAVOITETUN

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 21 Rakennus- ja ympäristötoimen toimialaan kuuluvien osakkuus- ja muiden yhteisöjen edustajien nimeäminen HEL 2017-001410 T 00 01 05 Päätös Käsittely päätti panna

Lisätiedot

Luonnos 1(6) LUOVUTUSSOPIMUS. LUOVUTTAJA Imatran kaupunki, (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus Virastokatu 2, Imatra

Luonnos 1(6) LUOVUTUSSOPIMUS. LUOVUTTAJA Imatran kaupunki, (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus Virastokatu 2, Imatra Luonnos 1(6) LUOVUTUSSOPIMUS LUOVUTTAJA Imatran kaupunki, (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra LUOVUTUKSENSAAJA Saimaan Tukipalvelut Oy, (jäljempänä Yhtiö ) Y-tunnus 0162017-2

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Hetapalvelut Oy

OSAKASSOPIMUS. Hetapalvelut Oy OSAKASSOPIMUS Hetapalvelut Oy OSAKASSOPIMUS SOPIMUKSEN OSAPUOLET Hetapalvelut Oy:n osakassopimus on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Alavieskan kunta 2. Nivalan kaupunki 3. Sievin kunta 4. Ylivieskan

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

KUOPION VESI OY OSAKASSOPIMUS

KUOPION VESI OY OSAKASSOPIMUS KUOPION VESI OY OSAKASSOPIMUS [ ].[ ].2019 SISÄLLYSLUETTELO OSAKASSOPIMUS... 3 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Yhtiön omistus ja osakekirjat... 4 3.1 Yhtiön omistus... 4 3.2 Osakekirjat

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ

OSAKASSOPIMUS TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ Luonnos 18.9.2018 OSAKASSOPIMUS TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OSAKKAIDEN VÄLILLÄ Sisällys 1 SOPIJAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 4 3 YHTIÖN TOIMINTA JA TALOUS... 4 3.1 Toiminta-ajatus ja Rahoitus... 4

Lisätiedot

LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017

LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017 LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JA JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017 APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA 1. Sopijapuolet 1.1 Järvenpään kaupunki 0126541-4 PL

Lisätiedot

Yhtiön perustamishetken osakepääoma on 100 000 euroa.

Yhtiön perustamishetken osakepääoma on 100 000 euroa. 1 OSAKASSOPIMUS Sopijapuolet 1) Joutsan kunta 2) A.Reponen Oy Määritelmät Tässä sopimuksessa tarkoitetaan yhtiöllä sopijapuolten tänään perustamaa Kiinteistö Oy XXX nimistä kiinteistöyhtiötä ja osakkaalla

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS

OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS OSAKASSOPIMUS A ( A ), Y-tunnus [ ], B Oy ("B"), Y-tunnus [ ], jne.. A, B jne yhdessä "Osakkaat" sekä NewCo ( Yhtiö ), Y-tunnus [ ], yhdessä Osapuolet, ovat solmineet seuraavan osakassopimuksen Yhtiön

Lisätiedot

APPORTTISOPIMUS. Savonlinnan kaupungin ja. Savonlinnan Satama Oy:n välillä

APPORTTISOPIMUS. Savonlinnan kaupungin ja. Savonlinnan Satama Oy:n välillä APPORTTISOPIMUS Savonlinnan kaupungin ja Savonlinnan Satama Oy:n välillä APPORTTISOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tänään tehneet seuraavan sisältöisen apporttisopimuksen (jäljempänä Apporttisopimus

Lisätiedot

Componenta Oyj:n optio oikeudet 2016

Componenta Oyj:n optio oikeudet 2016 Sivu 1 / 5 Componenta Oyj:n optio oikeudet 2016 Componenta Oyj:n hallitus (hallitus) on päättänyt esittää 15.4.2016 kokoontuvalle Componenta Oyj:n (yhtiö) ylimääräiselle yhtiökokoukselle optio oikeuksien

Lisätiedot

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN välillä [. päivänä kuuta 2017] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPPAKIRJA Sivu 1/6 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPPAKIRJA Sivu 1/6 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPPAKIRJA Sivu 1/6 KAUPPAKIRJA 1. Sopijapuolet Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi 11 13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

SEH:n osakkeiden omistuksen jakautuminen ennen ja jälkeen Järjestelyn toteuttamista on liitteenä

SEH:n osakkeiden omistuksen jakautuminen ennen ja jälkeen Järjestelyn toteuttamista on liitteenä 1 (5) Luonnos 14.6.2019 AIESOPIMUS 1. Sopijapuolet 1.1 Kuopion kaupunki, Y-tunnus 0171450-7, Kuopio Tulliportinkatu 31 70110 KUOPIO 1.2 Savon Energiaholding Oy, Y-tunnus 1523182-1, Siilinjärvi c/o Savon

Lisätiedot

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala Nykyinen OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS Muutosehdotukset OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Omnia koulutus Oy ja kotipaikka Espoo. 1 Toiminimi ja kotipaikka

Lisätiedot

SOPIMUS SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA

SOPIMUS SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA SOPIMUS SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA [pp.kk.2016] 1. Osapuolet Tämän sopimuksen Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkamisesta (jäljempänä Sopimus ) ovat laatineet jäljempänä

Lisätiedot

HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS

HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit ( Osapuolet ). 2.

Lisätiedot

NEXSTIM OYJ / SITOUTTAVA OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄ 2016 NEXSTIM OYJ SITOUTTAVAN OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄN 2016 EHDOT

NEXSTIM OYJ / SITOUTTAVA OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄ 2016 NEXSTIM OYJ SITOUTTAVAN OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄN 2016 EHDOT Sivu 1/5 NEXSTIM OYJ SITOUTTAVAN OSAKEPALKKIOJÄRJESTELMÄN 2016 EHDOT Nexstim Oyj:n nimitysvaliokunta on päättänyt esittää Nexstim Oyj:n (Yhtiön) varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka pidetään 31.3.2016,

Lisätiedot

SOPIMUS ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA

SOPIMUS ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA LUONNOS 1 (6) SOPIMUS ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA 1 OSAPUOLET Tämä sopimus ( Sopimus ) Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (y-tunnus: 0210838-1, Kuntayhtymä ) purkamisesta on tehty seuraavien

Lisätiedot

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolet ovat Joensuun kaupunki,

Lisätiedot

TAVASE OY:N RAHOITUS- JA OSAKKEENOMISTUSJÄRJESTELYÄ KOSKEVA SOPIMUS

TAVASE OY:N RAHOITUS- JA OSAKKEENOMISTUSJÄRJESTELYÄ KOSKEVA SOPIMUS TAVASE OY:N RAHOITUS- JA OSAKKEENOMISTUSJÄRJESTELYÄ KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET 1. Akaan kaupunki; 2. Kangasalan kunta; 3. Lempäälän kunta; 4. Tampereen kaupunki; 5. Valkeakosken kaupunki;

Lisätiedot

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Mäntsälän kuntien sekä HUS-kuntayhtymän omistama osakeyhtiö KILJAVANRINTEEN KIINTEISTÖT OY:N OSAKASSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Mäntsälän kunta Nurmijärven kunta Tuusulan kunta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

sekä omalta osaltaan Turun ammattikorkeakoulu Oy, Y-tunnus 2528160-3 (myöhemmin myös Yhtiö)

sekä omalta osaltaan Turun ammattikorkeakoulu Oy, Y-tunnus 2528160-3 (myöhemmin myös Yhtiö) Osakassopimus 1. Osapuolet Turun kaupunki, Y-tunnus: 0204819-8 Salon kaupunki, Y-tunnus: 0139533-1 Turun yliopisto, Y-tunnus 0245896-3 sekä omalta osaltaan Turun ammattikorkeakoulu Oy, Y-tunnus 2528160-3

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. 1. Osapuolet. 2. Yleistä

OSAKASSOPIMUS. 1. Osapuolet. 2. Yleistä OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Seinäjoen kaupunki 1.2. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 1.3. Seinäjoen koulutuskuntayhtymä 1.4. Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy 1.5 Myöhemmin mukaan tulevat

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Vastaanottavien perustettavien yhtiöiden yhtiöjärjestysehdotukset ovat liitteenä 1 ja 2.

Vastaanottavien perustettavien yhtiöiden yhtiöjärjestysehdotukset ovat liitteenä 1 ja 2. JAKAUTUMISSUUNNITELMA Kiljavan Sairaala Oy:n hallitus esittää yhtiön jakautumisen toteuttamista osakeyhtiölain 17 luvun 2 :n 1 momentin 1) -kohdan ja elinkeinoverolain 52c :n mukaisena kokonaisjakautumisena

Lisätiedot

Siten seuraavia kohtia muutetaan: - kohta I.1 optio-oikeuksien määrä ja - kohta II.3 osakkeiden merkintähinta.

Siten seuraavia kohtia muutetaan: - kohta I.1 optio-oikeuksien määrä ja - kohta II.3 osakkeiden merkintähinta. Ylimääräinen yhtiökokous päätti 21.11.2018 Yhtiön osakemäärän vähentämisestä hallituksen kokouksessaan 9/2018 tekemän ehdotuksen mukaisesti siten, että jokaista 30:tä Yhtiön tämänhetkistä osaketta vastaa

Lisätiedot

Optiosopimus. Turun kaupungin, YH- Länsi Oy:n. Kiinteistö Oy Turun Yliopistonkatu 30:n. välillä

Optiosopimus. Turun kaupungin, YH- Länsi Oy:n. Kiinteistö Oy Turun Yliopistonkatu 30:n. välillä Optiosopimus Turun kaupungin, YH- Länsi Oy:n ja Kiinteistö Oy Turun Yliopistonkatu 30:n välillä..2012 ASTREA Asianajotoimisto Attorneys at Law 2/6 OPTIOSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Optio-oikeuden myöntäjä

Lisätiedot

Talenom Oyj:n optio-oikeudet 2016 TALENOM OYJ:N OPTIO-OIKEUDET 2016

Talenom Oyj:n optio-oikeudet 2016 TALENOM OYJ:N OPTIO-OIKEUDET 2016 Sivu 1 / 5 TALENOM OYJ:N OPTIO-OIKEUDET 2016 Talenom Oyj:n (yhtiö) varsinainen yhtiökokous on 17.3.2016 päättänyt optio-oikeuksien antamisesta yhtiön hallituksen (hallitus) ehdotuksen 17.2.2016 mukaisesti

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA 1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Myllypuron Yhteiskerhotila, ruotsiksi Fastighets AB Kvarnbäckens Klubbhus ja kotipaikka

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Liite 4 64

Kaupunginvaltuusto Liite 4 64 Kaupunginvaltuusto 15.6.2015 Liite 4 64 [ ] OY:N OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet 1. Kinos Holding Oy, y-tunnus 2293900-0, tai määräämänsä ( Kinos ) 2. Mikkelin kaupunki, y-tunnus 0165116-3 ( Kaupunki ) 3. [

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Liite 1 65

Kaupunginvaltuusto Liite 1 65 Kaupunginvaltuusto 15.6.2015 Liite 1 65 AIESOPIMUS 1. Sopijapuolet 1.1. Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy (jälj. Mamk ) Yritys- ja yhteisötunnus: 2189312-7 Kotipaikka ja postiosoite: Mikkeli, PL 181, 50101

Lisätiedot

Yhtiön kotipaikka on Keravan kaupunki.

Yhtiön kotipaikka on Keravan kaupunki. YHTIÖJÄRJESTYS 1 (5) Luonnos Keski-Uudenmaan informaatioteknologia Oy:n yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi 2 Yhtiön kotipaikka 3 Yhtiön toimiala 4 Yhtiön omistajuus 5 Tilikausi 6 Osakepääoma Yhtiön toiminimi

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta

Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta Tämän sopimuksen Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta ovat sanotulla päivämäärällä tehneet a) Osuuskunta Keskikaista (jäljempänä Keskikaista ) Y-tunnus:

Lisätiedot

Liite 2: ICON Real Estate Fund V - Ilves Ky:n liittymissopimukseen ICON REAL ESTATE FUND V - ILVES KY:N YHTIÖSOPIMUS

Liite 2: ICON Real Estate Fund V - Ilves Ky:n liittymissopimukseen ICON REAL ESTATE FUND V - ILVES KY:N YHTIÖSOPIMUS Liite 2: ICON Real Estate Fund V - Ilves Ky:n liittymissopimukseen ICON REAL ESTATE FUND V - ILVES KY:N YHTIÖSOPIMUS ICON REAL ESTATE FUND V - ILVES KY:N YHTIÖSOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 Vastuunalainen yhtiömies

Lisätiedot

OSITTAISJAKAUTUMISSUUNNITELMA. Saimaan Tukipalvelut Oy

OSITTAISJAKAUTUMISSUUNNITELMA. Saimaan Tukipalvelut Oy OSITTAISJAKAUTUMISSUUNNITELMA Saimaan Tukipalvelut Oy 2 (6) 1 Jakautuminen Saimaan Tukipalvelut Oy (jäljempänä Jakautuva Yhtiö ) jakautuu siten, että osa sen varoista ja veloista siirtyy selvitysmenettelyttä

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014 OSAKASSOPIMUS Luonnos 1 26.3.2014 Sisällys 1. Sopijapuolet... 2 2. Osakassopimuksen tarkoitus ja omistajatahto... 2 3. Yhtiön tarkoitus ja tehtävät... 3 4. Osakkeenomistajien keskinäiset suhteet... 3 5.

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS versio JYVÄSKYLÄN YRITYSTEHDAS OY. xx

OSAKASSOPIMUS versio JYVÄSKYLÄN YRITYSTEHDAS OY. xx OSAKASSOPIMUS versio 2017-08-23 JYVÄSKYLÄN YRITYSTEHDAS OY xx.8.2017 1 Allekirjoittaneet, Jyväskylän kaupunki (y-tunnus 0174666-4), Jyväskylän koulutuskuntayhtymä (0208201-1), Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot