BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN HARJOITTELU ISLAB:N SAVONLINNAN ALUELABORATORIOSSA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN HARJOITTELU ISLAB:N SAVONLINNAN ALUELABORATORIOSSA"

Transkriptio

1 BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN HARJOITTELU ISLAB:N SAVONLINNAN ALUELABORATORIOSSA

2 Savonlinnan aluelaboratorion toimipisteet Savonlinnan keskussairaala Savonlinnan terveyskeskus Rantasalmen terveyskeskus Punkaharjun terveyskeskus Kerimäen terveyskeskus Sulkavan terveyskeskus Henkilökunta Kemisti Lea Forsman Kemisti Aini Vartiainen-Laakkonen Osastonhoitaja Kirsi Hukkanen Apulaisosastonhoitaja Pirjo Leminen-Wiesinger Hoitohenkilöstö 29 laboratoriohoitajaa Tutkimushenkilöstö 4 tutkimusapulaista ja 1 terveyskeskusavustaja Toimisto 2 osastonsihteeriä

3 Opiskelijaohjaus Savonlinnassa Opiskelijoiden yleisperehdytyksestä organisaatioon ja toimintaympäristöön vastaa osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja tai opiskelijavastaavat. Opiskelijan aloittaessa harjoittelun selvitetään opiskelijavastaavan kanssa käytännön asiat kuten; työajat, työvaatteet, puku- ja laukkukaapit sekä kulkulupa-asiat. Opiskelijalla tulee olla työhön sopivat jalkineet ja nimineula. Opiskelijalla on mahdollista ruokailla Sydänystävä-henkilöstöruokalassa opiskelijahintaan näyttämällä opiskelijakorttia. Opiskelija täyttää salassapitosopimuksen ennen harjoittelun alkua ja perehdytykseen käytetään opiskelijan perehdytyskorttia. Opiskelijaohjaus toteutuu opiskelijan tavoitteiden mukaisesti ja tavoitteet tulee antaa ohjaajalle viimeistään harjoittelun ensimmäisenä päivänä. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada käyttöönsä Savonlinnan opiskelijaasunnot Oy:n vuokra-asunto ilmaiseksi opiskelun ajan. Asuntoasioissa yhteyshenkilö on osastonhoitaja Kirsi Hukkanen.

4 Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy (puh ) välittää vuokraasuntoja myös kesän ajaksi. Opintojakson jälkeen pidetään palautekeskustelu, johon osallistuvat ainakin opiskelija, ohjaaja ja opiskelijavastaava. Opiskelija tuo palautekeskusteluun mielellään kirjallisena itsearvioinnin harjoittelun kulusta ja täytetyn työvuorolomakkeen. Ohjaaja/t täyttävät arviointilomakkeen ja se käydään läpi palautekeskustelussa. Harjoittelun jälkeen myös opiskelijat antavat palautteen ohjauksesta. Työyksikössä on opiskelijakansio, johon on kerätty opiskelijaohjaukseen ja opiskelijoille tarpeellista tietoa mm. työvuorolomakkeet, opiskelijan turvaopas yms. Kansiota päivitetään tarvittaessa. Opiskelijan sairastuessa on hänen ilmoitettava siitä työpaikalle ja Koululle. Harjoittelun korvaaminen tms. suunnitellaan oppilaitoksen kanssa yhdessä tarvittaessa.

5 Harjoittelupaikat Savonlinnassa Islabin Savonlinnan aluelaboratoriossa on edustettuna kliinisen kemian,- hematologian ja mikrobiologian erikoisalat. Kliinisen fysiologian erikoisalan tutkimuksista vain EKG:t tehdään pääosin laboratorion toimesta rasitus EKG:tä lukuunottamatta. Fysiologian harjoittelun osalta toiminta on siis pääosin Itä-Savon sairaanhoitopiirin järjestämää (Sosteri) ja heihin tulee olla yhteydessä ko.harjoittelun osalta. EEG:n vastuuhoitaja on Virpi Muje, Spirometrian osalta vastuuhoitaja on sairaanhoitaja Auli Turtiainen, Rasitus-EKG:n osalta yhteydessä voi olla sairaanhoitaja Merja Ronkaiseen,

6 Kemian ja hematologian laboratorioissa työskennellään ympärivuorokauden. Aamuvuoro klo 7-15, iltavuoro klo ja yövuoro klo Mikrobiologian laboratorio toimii arkisin klo 7-15 ja lauantaisin vastataan kiireellisenä pidettävät näytevastaukset. Savonlinnan aluelaboratorion käyntiosoite on Savonlinnan keskussairaala, Keskussairaalantie 6. Mikrobiologian laboratorio sijaitsee keskussairaalan F- rakennuksessa.

7 KEMIAN JA HEMATOLOGIAN LABORATORIOT Opiskelijoilla on mahdollisuus harjaantua näytteenotossa aamunäytteenottokierroilla SKS:n eri osastoilla ja näytteenottopisteessä. Samalla voi syventää tietoja - ja taitoja asiakaspalvelussa ja asiakkaan ohjaamisessa. Opiskelijalla on myös mahdollisuus opetella lasten verinäytteenottoa osastolla. Vastasyntyneen ihopistosnäytteenottoa voi opetella osastolla tai laboratorion näytteenotossa.

8 Opiskelijalla on mahdollisuus tutustua myös päivystysajan toimintaan. Ilta-ja yövuoroissa tehdään SKS:n osastojen ja päivystyksen pyytämiä tutkimuksia, annetaan pyydettäessä näytteenottoapua sekä tehdään laitteille huoltotoimia. Kemian jaksolla harjoitteluun kuuluu mm. preanalytiikkaa eli näytteiden käsittelyä, lajittelua ja säilymistä koskevia asioita.

9 Virtsanäytteiden analysointia Clinitek Atlaksella sekä UF-100- solulaskijalla. Virtsa- ja punktionäytteiden mikroskopointia. Eritelaboratoriossa voi harjoitella lisäksi mm. ulosteen veren ja ulosteen rota-adenotestin tekoa.

10 Huume- ja lääkeainemääritysten tekemistä. Verikaasuanalyysitutkimusten tekemistä Rapidlab:n laitteilla. Peruskemian ja immunokemian analyysien tekoa cobas- laitteilla kemian laboratoriossa. Lisäksi voi tutustua cobaslaitteiden päivittäisiin ja viikottaisiin huoltotöihin.

11 Hematologian jaksolla voi harjaantua tekemään: Verenkuvatutkimuksia analysaattoreilla (Cell-Dyn Sapphire ja Cell-Dyn 3700) Diffien vetoa ja värjäystä laitteen hälyttäessä Leukosyyttien erittelylaskentaa mikroskoopilla Sternaalipunktioissa avustamista ja lasien valmistamista lähetettäväksi Kuopion aluelaboratorioon.

12 . Mononukleoosi pikatestiä Malaria pikatestiä ja näytteiden mikroskopointia (jos on näytteitä) Nivelnesteen kiteiden tunnistamista Lasko tutkimusta Hyytymistutkimuksista valikoimissamme on P-INR,P- APTT, P-FIBR ja P-ANTIFXA.

13 IMMUNOHEMATOLOGIAN JAKSOLLA VERIKESKUKSESSA Opiskelija harjaantuu suorittamaan mm. veriryhmämäärityksiä, vastaaineseulontoja ja sopivuuskokeita käsin diamed- menetelmällä. Korttien lukuun käytössä on Banjo-lukija. Verikeskuksessa tutustutaan lisäksi varaston hallintaan ja verensiirtojen suunnitteluun erikoistilanteissa sekä käydään läpi menettelytavat verensiirrossa esiintyvien haittavaikutusten ilmoittamisesta.

14 MIKROBIOLOGIAN LABORATORIOSSA Mikrobiologian laboratoriossa työskentelee päivittäin 2-3 laboratoriohoitajaa. Lisäksi mikrobiologian toimintaa konsultoivat Mikkelin sairaalamikrobiologi ja mikrobiologian ylilääkäri. Tutkimusvalikoima on suppeampi kuin muissa Islabin toimipaikoissa. Tutkimusvalikoimaan kuuluu mm. likvor-, veri-, virtsa- ja nieluviljelyt ja värjäykset tarvittaessa sekä pintamärkänäytteet ja hiivaviljely.

15 Lisäksi laboratoriossa tehdään seuraavia pikatestejä: puumala, influenssa, RSV, Clostridium toksiini ja pneumokokki pintaantigeeni. Laboratoriossa tehdään siten infektiotautien diagnostiikkaa ja hoitoa tukevia tutkimuksia. Mikrobiologian toimitilat sijaitsevat keskussairaalan F- rakennuksessa.

16 SAVONLINNAN PÄÄTERVEYSASEMAN LABORATORIO Opiskelija voi perehtyä terveyskeskuslaboratoriossa näytteenottoon, preanalytiikkaan, tiettyjen päivystysnäytteiden analysointiin sekä näytteiden käsittelyyn. Pääterveysaseman laboratoriossa on useita pikamittareita ja menetelmiä, joiden käyttöön opiskelija voi tutustua. Esim. P-INR-O, P-CRP-O, P-TNT-O, P-ProBNP-O JA P-FIDD-O. Opiskelijalla on mahdollisuus perehtyä lisäksi sokeri- ja laktoosirasituksiin sekä nielunäytteen ja nenän eosinofiili- tutkimuksen näytteenottoon. Neuvolan puolella on ollut mahdollista käydä tutustumassa gynekologiseen irtosolunäytteen ottoon. Moniammatillinen yhteistyö, potilasohjaus ja tietojärjestelmien käyttö tulevat tutuksi harjoittelun aikana.

17 TERVETULOA SAVONLINNAAN HARJOITTELUUN Harjoittelupaikkojen varaukset jobstep.net ohjelmasta Laboratorioiden yhteystiedot Tarvittaessa lisätietoja harjoittelusta antavat Osastonhoitaja Kirsi Hukkanen puh Apulaisosastonhoitaja Pirjo-Leminen-Wiesinger puh tai opiskelijavastaava Sari Kuusisto

Opiskelijoiden harjoittelupaikat. Kuopion aluelaboratorion alueella

Opiskelijoiden harjoittelupaikat. Kuopion aluelaboratorion alueella Opiskelijoiden harjoittelupaikat Kuopion aluelaboratorion alueella Preanalytiikan ja näytteenoton harjoittelupaikat bioanalyytikko- ja lähihoitajaopiskelijoille Kuopio- Koillis-Savo: Savotalo, Juankoski,

Lisätiedot

Bioanalyytikko-opiskelijoiden harjoittelupaikat Mikkelin aluelaboratoriossa

Bioanalyytikko-opiskelijoiden harjoittelupaikat Mikkelin aluelaboratoriossa Bioanalyytikko-opiskelijoiden harjoittelupaikat Mikkelin aluelaboratoriossa Yhteystiedot Islab, Mikkelin aluelaboratorio c/o Mikkelin keskussairaala Porrassalmenkatu 35 37 50100 Mikkeli Opiskelijavastaavat:

Lisätiedot

Bioanalyytikko- ja lähihoitaja opiskelijoiden harjoittelupaikat Islabissa

Bioanalyytikko- ja lähihoitaja opiskelijoiden harjoittelupaikat Islabissa Bioanalyytikko- ja lähihoitaja opiskelijoiden harjoittelupaikat Islabissa Tuotamme omistajasairaanhoitopiiriemme sekä niihin kuuluvien jäsenkuntien tarvitsemat terveyden- ja sairaanhoidon kliiniset laboratoriopalvelut

Lisätiedot

EPSHP ja keskussairaala harjoitteluympäristönä ja ohjauksen järjestäminen. Merja Sankelo, THT, Dosentti Opetusylihoitaja

EPSHP ja keskussairaala harjoitteluympäristönä ja ohjauksen järjestäminen. Merja Sankelo, THT, Dosentti Opetusylihoitaja EPSHP ja keskussairaala harjoitteluympäristönä ja ohjauksen järjestäminen Merja Sankelo, THT, Dosentti Opetusylihoitaja Opetussairaala Seinäjoen keskussairaala toimii opetussairaalana eri alojen opiskelijoille

Lisätiedot

Yhtenäisen laatujärjestelmän rakentaminen muutostilanteessa. Sari Väisänen Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (ISLAB)

Yhtenäisen laatujärjestelmän rakentaminen muutostilanteessa. Sari Väisänen Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (ISLAB) Yhtenäisen laatujärjestelmän rakentaminen muutostilanteessa Sari Väisänen Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (ISLAB) Mikä on ISLAB? Kunnallinen organisaatio: liikelaitoskuntayhtymä

Lisätiedot

Näytelogistiikka monilaboratorioorganisaatiossa

Näytelogistiikka monilaboratorioorganisaatiossa Näytelogistiikka monilaboratorioorganisaatiossa ISLAB/Joensuu Kaija Leisma Labquality-päivät 10.2.2012 PINTA ALA 16% KOKO MAAN PINTA ALASTA VÄESTÖ 10% KOKO MAAN VÄESTÖSTÄ islab UUSIMAA 2,7,% KOKO MAAN

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri päivitetty 20.1.2016 1

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri päivitetty 20.1.2016 1 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri päivitetty 20.1.2016 1 Ammattitaitoa edistävän harjoittelun prosessin työtehtävät Seuraavassa on kuvattu ammattitaitoa edistävän harjoittelun prosessin mukaisesti siihen

Lisätiedot

Alla olevissa asioissa voit ottaa yhteyttä seuraaviin erityisasiantuntijoihin. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)nordlab.fi.

Alla olevissa asioissa voit ottaa yhteyttä seuraaviin erityisasiantuntijoihin. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)nordlab.fi. 2 / 11.12.2017 1/5 Luokka Laatuj. kuvaukset, rekisterit ja muut ohjeet Versio/pvm 2 / 11.12.2017 Laatijat Rusanen Satu; Luttinen Rauno; Aaltonen Heikki; Saarimies Jukka; Männistö Tuija; Ikonen-Toivanen

Lisätiedot

Alla olevissa asioissa voit ottaa yhteyttä seuraaviin erityisasiantuntijoihin. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)nordlab.fi.

Alla olevissa asioissa voit ottaa yhteyttä seuraaviin erityisasiantuntijoihin. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)nordlab.fi. 3 / 1.8.2019 1/5 Luokka Laatuj. kuvaukset, rekisterit ja muut ohjeet Versio/pvm 3 / 1.8.2019 Laatijat Rusanen Satu; Luttinen Rauno; Aaltonen Heikki; Saarimies Jukka; Männistö Tuija; Ikonen-Toivanen Jaana;

Lisätiedot

BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB OULUN ALUELABORATORIOIHIN

BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB OULUN ALUELABORATORIOIHIN BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB OULUN ALUELABORATORIOIHIN SISÄLLYS 1 TERVETULOA NORDLAB OULUN ALUELABORATORIOON... 4 2 NORDLAB... 5 2.1 Arvot... 5 2.2 Eettisyys... 5 3 HARJOTTELUUN

Lisätiedot

OYS-ERVA LABORATORIOSELVITYS. - tilannekatsaus 12.5.2010 Oulussa

OYS-ERVA LABORATORIOSELVITYS. - tilannekatsaus 12.5.2010 Oulussa OYS-ERVA LABORATORIOSELVITYS - tilannekatsaus 12.5.2010 Oulussa Esa Ahonen hallintoylilääkäri Kainuu Esa Ahonen 120510 1 Laboratorioselvityksen taustaa laboratoriopalveluissa keskittymistä suuriin kilpailukykyisiin

Lisätiedot

Hyvä tasalaatuisuus laboratoriossa. ISLAB, Joensuun aluelaboratorio Marja Liehu 11.2.2016

Hyvä tasalaatuisuus laboratoriossa. ISLAB, Joensuun aluelaboratorio Marja Liehu 11.2.2016 Hyvä tasalaatuisuus laboratoriossa ISLAB, Joensuun aluelaboratorio Marja Liehu 11.2.2016 KUOPIO KYS Iisalmen aluesairaala Pieksämäen aluesairaala Varkauden aluesairaala Harjulan sairaala JOENSUU Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

KOLARIN TK LABORATORIO. Outi Rowe Laboratoriohoitaja, FIBMS, MSc

KOLARIN TK LABORATORIO. Outi Rowe Laboratoriohoitaja, FIBMS, MSc KOLARIN TK LABORATORIO Outi Rowe Laboratoriohoitaja, FIBMS, MSc TILAT JA TYÖNTEKIJÄT Kaksi laboratoriohoitajaa Yksi näytteenottopiste Näytteenotto sähköisellä ajanvarauksella Potilastietojärjestelmät:

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hematologinen osasto, UC10

Lasten ja nuorten hematologinen osasto, UC10 Lasten ja nuorten hematologinen osasto, UC10 Sijainti: TYKS Kantasairaala Kiinamyllynkatu 4-8, Turku Rakennus 3 (U-sairaala 10. krs. käynti osastolle kanttiinin puoleisilla hisseillä ja poliklinikalle

Lisätiedot

BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON

BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON Päivitetty 27.3.2019 SISÄLLYS 1 TERVETULOA NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON...3 2 NORDLAB...4 2.1 Eettisyys...4 3 NORDLAB

Lisätiedot

Bioanalyytikkoopiskelijoiden. ohjausprosessit

Bioanalyytikkoopiskelijoiden. ohjausprosessit Bioanalyytikkoopiskelijoiden ohjausprosessit Alexandra Nuutinen Laboratoriohoitaja/bioanalyytikko YAMK-opiskelija 5.4.17 VSSHP Tyks-Sapa-liikelaitos Esityksen sisältö VSSHP bioanalyytikko-opiskelijan oppimisympäristönä

Lisätiedot

Johtokunta Osavuosikatsaus II/2016. JOHTOK Talous

Johtokunta Osavuosikatsaus II/2016. JOHTOK Talous Johtokunta 60 30.09.2016 Osavuosikatsaus II/2016 JOHTOK 30.09.2016 60 Talous NordLabin tammi-elokuun liikevaihto oli 43,3 miljoonaa euroa, mikä oli 1,4% vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana.

Lisätiedot

Terveyskeskusten ja NordLabin yhteistyö. Leila Risteli johtava lääkäri 26.3.2015

Terveyskeskusten ja NordLabin yhteistyö. Leila Risteli johtava lääkäri 26.3.2015 Terveyskeskusten ja NordLabin yhteistyö johtava lääkäri 26.3.2015 1 Laboratoriotutkimus on osa potilaan hoitoprosessia 2 Tavoitteenamme on taata kliinikkolääkärille laboratoriotutkimusten tulokset oikea-aikaisesti,

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN ISLAB Laboratoriotiedote 17/2008 LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ. Kliininen mikrobiologia (5)

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN ISLAB Laboratoriotiedote 17/2008 LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ. Kliininen mikrobiologia (5) Kliininen mikrobiologia 20.10.2008 1(5) MUUTOKSIA PUUMALAVIRUSVASTA-AINETUTKIMUKSISSA JA KÄYTTÖÖN OTETAAN UUSI RIPULIEPIDEMIATUTKIMUS NOROVIRUSANTIGEENIN OSOITTAMISEKSI Puumalapikatesti käyttöön Kuopion

Lisätiedot

Kari Punnonen Jarkko Romppanen Ulla Dunder Toimitusjohtaja Osastonylilääkäri Koulutuspäällikkö Johtava ylilääkäri p.

Kari Punnonen Jarkko Romppanen Ulla Dunder Toimitusjohtaja Osastonylilääkäri Koulutuspäällikkö Johtava ylilääkäri p. Laboratoriotiedote 25/2016 1 (6) Vakuumiverinäytteenottovälineet vaihtuvat - käyttöönotto ja koulutukset Nykyisen vakuumiverinäytteenottoneulan (Terumo QuickFit) valmistus on loppunut ja se on poistumassa

Lisätiedot

Kari Punnonen Jarkko Romppanen Ulla Dunder Toimitusjohtaja Osastonylilääkäri Koulutuspäällikkö Johtava ylilääkäri p.

Kari Punnonen Jarkko Romppanen Ulla Dunder Toimitusjohtaja Osastonylilääkäri Koulutuspäällikkö Johtava ylilääkäri p. 1 (6) Vakuumiverinäytteenottovälineet vaihtuvat - käyttöönotto ja koulutukset Tiedotteen päivitys 17.10.2016. Muutokset turkoosilla pohjalla. Tiedotteen päivitys 24.10.2016. Muutokset keltaisella pohjalla.

Lisätiedot

RhD-negatiivisten äitien raskaudenaikaisen anti-d-suojausohjelman laajeneminen sekä synnyttäjän verensiirtoon varautuminen ja immunisaatiotutkimukset

RhD-negatiivisten äitien raskaudenaikaisen anti-d-suojausohjelman laajeneminen sekä synnyttäjän verensiirtoon varautuminen ja immunisaatiotutkimukset HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 142014 RhD-negatiivisten äitien raskaudenaikaisen anti-d-suojausohjelman laajeneminen sekä synnyttäjän verensiirtoon varautuminen ja immunisaatiotutkimukset Asia

Lisätiedot

Kari Punnonen Jarkko Romppanen Ulla Dunder Toimitusjohtaja Osastonylilääkäri Koulutuspäällikkö Johtava ylilääkäri p.

Kari Punnonen Jarkko Romppanen Ulla Dunder Toimitusjohtaja Osastonylilääkäri Koulutuspäällikkö Johtava ylilääkäri p. 1 (6) Vakuumiverinäytteenottovälineet vaihtuvat - käyttöönotto ja koulutukset Tiedotteen tiedotteen päivitys koulutuspaikkojen osalta. Muutokset turkoosilla pohjalla. Nykyisen vakuumiverinäytteenottoneulan

Lisätiedot

HARJOITTELUN OHJAUKSEN LAATUKRITEERIT

HARJOITTELUN OHJAUKSEN LAATUKRITEERIT Sosiaali- ja terveysala/päivitys 12.4.2011 HARJOITTELUN OHJAUKSEN LAATU 1. Tiedonkulku Suunnitellulla tiedonkululla varmistetaan yhteistyö harjoittelupaikan ja oppilaitoksen välillä. - harjoittelupaikassa

Lisätiedot

Verikeskustoiminta vastuuhoitajan silmin

Verikeskustoiminta vastuuhoitajan silmin Verikeskustoiminta vastuuhoitajan silmin Labquality Days 5.2.2015 Johanna Salminen Tiiminvetäjä/Verikeskuksen vastuuhoitaja VSSHP Tyks-Sapa liikelaitos, Tykslab, Päivystys-ja automaatiolaboratorio Päivystys-

Lisätiedot

BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON

BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON BIOANALYYTIKKO-OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSOPAS NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON SISÄLLYS 1 TERVETULOA NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIOON...3 2 NORDLAB...4 Eettisyys...4 3 NORDLAB ROVANIEMEN ALUELABORATORIO...5

Lisätiedot

MIKROBIOLOGINEN VIERITESTIANALYTIIKKA. Yl Markku Koskela OYS / Mikrobiologian laboratorio (OML)

MIKROBIOLOGINEN VIERITESTIANALYTIIKKA. Yl Markku Koskela OYS / Mikrobiologian laboratorio (OML) MIKROBIOLOGINEN VIERITESTIANALYTIIKKA Yl Markku Koskela OYS / Mikrobiologian laboratorio (OML) MIKROBIOLOGINEN VIERITESTI Tutkimusmenetelmä, jolla: infektiotaudin laboratorio-diagnostiikka voidaan suorittaa

Lisätiedot

HOITOTYÖN OPISKELIJOIDEN KÄYTÄNNÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN

HOITOTYÖN OPISKELIJOIDEN KÄYTÄNNÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN HOITOTYÖN OPISKELIJOIDEN KÄYTÄNNÖN HARJOITTELUN KEHITTÄMINEN Koskela Tarja, sairaanhoitaja (YAMK), Oulun yliopistollinen sairaala Mustakangas Satu, sairaanhoitaja (AMK), Oulun yliopistollinen sairaala

Lisätiedot

Opiskelijapalaute 2014 (terveys-ja sosiaaliala)

Opiskelijapalaute 2014 (terveys-ja sosiaaliala) Opiskelijapalaute 2014 (terveys-ja sosiaaliala) Opiskelijoiden vastauksia PKSSK:n toimintaan liittyen: 14. Tukiko PKSSK:ssa järjestetty alkuperehdytys ja vastaanotto harjoitteluun tuloasi? 15. Oliko harjoitteluyksikössä

Lisätiedot

1. Henkilöstön rekrytointi ja saatavuus

1. Henkilöstön rekrytointi ja saatavuus 1. Henkilöstön rekrytointi ja saatavuus NordLab aluelaboratorioista jää eläkkeelle arvioiden mukaan vuoteen 2020 mennessä 161 laboratoriohoitajaa ja vuoteen 2025 mennessä 244 laboratoriohoitajaa. Oulun

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPSYKIATRINEN SÄÄTIÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 2015

PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPSYKIATRINEN SÄÄTIÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 2015 PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPSYKIATRINEN SÄÄTIÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 2015 1. YLEISTÄ Useita kymmeniä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita suorittaa joka vuosi käytännön harjoitteluja

Lisätiedot

Kokemuksia vieritutkimuksista TYKS:n Lastenpoliklinikalla. Jussi Mertsola Professori Lastenpkl:n osastonylilääkäri TYKS

Kokemuksia vieritutkimuksista TYKS:n Lastenpoliklinikalla. Jussi Mertsola Professori Lastenpkl:n osastonylilääkäri TYKS Kokemuksia vieritutkimuksista TYKS:n Lastenpoliklinikalla Jussi Mertsola Professori Lastenpkl:n osastonylilääkäri TYKS Lastenklinikka Kriittinen asenne laboratorio- ja rtgtutkimuksiin Ensin kliininen tutkiminen,

Lisätiedot

HUUMETESTAUKSEN VALVOTTU NÄYTTEENOTTO

HUUMETESTAUKSEN VALVOTTU NÄYTTEENOTTO www.islab.fi 1 (5) HUUMETESTAUKSEN VALVOTTU NÄYTTEENOTTO Yleistä Terveydenhoidollisessa testauksessa on kyse yleensä päivystysluonteisesta potilaan diagnoosin tai erotusdiagnoosin tekemisestä, hoidollisesta

Lisätiedot

Preanalytiikka tärkeä osa analytiikan laatua

Preanalytiikka tärkeä osa analytiikan laatua Preanalytiikka tärkeä osa analytiikan laatua Preanalytiikka Preanalyyttinen vaihe SFS-EN ISO 15189: 3.10 Tutkimusta edeltävät toimenpiteet Preanalyyttinen vaihe Kliinikon pyynnöstä käynnistetyt toimenpiteet/vaiheet

Lisätiedot

SAVONLINNAN KESKUSSAIRAALA LASTEN JA NUORTEN VANHEMMILLE, LAPSILLE JA NUORILLE. Lastentautien yksikkö

SAVONLINNAN KESKUSSAIRAALA LASTEN JA NUORTEN VANHEMMILLE, LAPSILLE JA NUORILLE. Lastentautien yksikkö SAVONLINNAN KESKUSSAIRAALA Lastentautien yksikkö Ulla Rauma, Maija Tiihonen, Jenni Turtiainen Mikkelin Ammattikorkeakoulu, Savonniemen kampus. Kuvituksesta vastasi savonlinnalainen artesaani Ninja Behm.

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPSYKIATRINEN SÄÄTIÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 2015

PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPSYKIATRINEN SÄÄTIÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 2015 PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPSYKIATRINEN SÄÄTIÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ 2015 1. YLEISTÄ Useita kymmeniä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita suorittaa joka vuosi käytännön harjoitteluja

Lisätiedot

Täydennyskoulutus muutoksessa. Päivi Haapasalmi

Täydennyskoulutus muutoksessa. Päivi Haapasalmi Täydennyskoulutus muutoksessa Päivi Haapasalmi Täydennyskoulutustarjonta ammattikorkeakouluissa Täydennyskoulutustarjonta Ammattikorkeakoulujen bioanalyytikoille suunnattu täydennyskoulutustarjonta vähäistä

Lisätiedot

Lääketieteen opiskelijoiden kesätyöt Yhteenveto Lääkäriliiton ja SML:n opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty syksyllä 2016

Lääketieteen opiskelijoiden kesätyöt Yhteenveto Lääkäriliiton ja SML:n opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty syksyllä 2016 Lääketieteen opiskelijoiden kesätyöt 2016 Yhteenveto Lääkäriliiton ja SML:n opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty syksyllä 2016 Tutkimuksen toteutus ja aineisto Aineisto on kerätty sähköisellä

Lisätiedot

LABORATORIOKESKUKSEN OHJAUSTA JA JOHTAMISTA KOSKEVAT LAUSUNNOT VALMISTELUTOIMIKUNNALLE

LABORATORIOKESKUKSEN OHJAUSTA JA JOHTAMISTA KOSKEVAT LAUSUNNOT VALMISTELUTOIMIKUNNALLE LABORATORIOKESKUKSEN OHJAUSTA JA JOHTAMISTA KOSKEVAT LAUSUNNOT VALMISTELUTOIMIKUNNALLE ERVA- SAIRAANHOITOPIIRIEN HALLINTOYLIHOITAJIEN, YLIHOITAJIEN JA LABORATORIOIDEN OSASTONHOITAJIEN KANNANOTTO ALUSTAVAAN

Lisätiedot

Mikrobiologisen näytteenoton laadunhallinta. Outi Lampinen HUSLAB Bakteriologian yksikkö

Mikrobiologisen näytteenoton laadunhallinta. Outi Lampinen HUSLAB Bakteriologian yksikkö Mikrobiologisen näytteenoton laadunhallinta Outi Lampinen HUSLAB Bakteriologian yksikkö 4.2.2009 Mitä on näytteenoton n laadunhallinta? Osa laboratoriotutkimusprosessin laadunhallintaa Näytteenottoprosessille

Lisätiedot

TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ. Eija Salo-Lievonen 30.8.2013

TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ. Eija Salo-Lievonen 30.8.2013 TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ Oppilaitosyhteistyön strateginen merkitys nyt ja tulevaisuudessa Yhteistyön muodot Sopimus ammattitaitoa edistävästä harjoittelusta TAMK:n ja Fimlabin kesken Neuvottelukunta

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan

Tervetuloa opiskelemaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan Tervetuloa opiskelemaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan Yleisperehdytyksen sisältö Kanta-Hämeen keskussairaala oppimisympäristönä Ohjeita harjoitteluun Turvallisuus osana harjoittelua 2 Kanta-Hämeen keskussairaala

Lisätiedot

Opiskelijapalaute vuodelta 2017

Opiskelijapalaute vuodelta 2017 1 (14) Opiskelijapalaute vuodelta 2017 1. Yksikkö, jossa suoritit harjoittelun: 2 (14) 2. Ikäsi: 3. Onko sinulla aikaisempaa ammatillista tutkintoa? 5. Minkä lukuvuoden opiskelija tällä hetkellä olet?

Lisätiedot

VAASAN SEUDUN SOSIAALIALAN OPETUS- JA TUTKIMUSKLINIKKA

VAASAN SEUDUN SOSIAALIALAN OPETUS- JA TUTKIMUSKLINIKKA VAASAN SEUDUN SOSIAALIALAN OPETUS- JA TUTKIMUSKLINIKKA Harjoittelujaksot Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelmassa lukuvuonna 2014 2015 Kompetenssit koulutuksen eri vaiheissa Harjoittelut

Lisätiedot

Opiskelijaosasto oppimisympäristönä

Opiskelijaosasto oppimisympäristönä Opiskelijaosasto oppimisympäristönä Osastonhoitaja, kätilö, Anne Murtojärvi Apulaisosastonhoitaja, kätilö, Maija Hallamurto Opiskelijavastaava, kätilö, Anne Uusitupa Kätilöopiskelija Johanna Tähkäpää Kätilöopiskelija

Lisätiedot

Kliininen kemia/tk 26.4.2011 1 (5) VERIKESKUKSEN TOIMINTA MUUTTUU VALKEAKOSKEN ALUESAIRAALASSA 2.5.2011 ALKAEN

Kliininen kemia/tk 26.4.2011 1 (5) VERIKESKUKSEN TOIMINTA MUUTTUU VALKEAKOSKEN ALUESAIRAALASSA 2.5.2011 ALKAEN Kliininen kemia/tk 26.4.2011 1 (5) Jakelussa mainitut VERIKESKUKSEN TOIMINTA MUUTTUU VALKEAKOSKEN ALUESAIRAALASSA 2.5.2011 ALKAEN Valkeakosken aluesairaala siirtyy käyttämään veriryhmä ja seulonta käytäntöä,

Lisätiedot

TET-oppilaiden perehdytysopas

TET-oppilaiden perehdytysopas TET-oppilaiden perehdytysopas Tervetuloa sosiaali- ja terveysviraston TET-jaksolle tutustumaan työskentelyyn terveydenhuollossa! Perehdytysoppaan sisältö: Yleisiä ohjeita TET-jaksolle Organisaation esittely

Lisätiedot

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan tehtävät Koordinoi ja vastaa laadukkaasta näyttöön perustuvasta opiskelijan harjoittelujakson suunnittelusta,

Lisätiedot

Uuden vieritestin käyttöönotto avoterveydenhuollossa

Uuden vieritestin käyttöönotto avoterveydenhuollossa Uuden vieritestin käyttöönotto avoterveydenhuollossa HUSLAB Kliininen kemia ja hematologia 2009 kemisti Paula Pohja-Nylander Tavallisimmat vieritestit avoterveydenhuollossa Hemoglobiini Anemiadiagnostiikka

Lisätiedot

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kysely kandien kesätöistä 2013 Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kyselytutkimus lääketieteen opiskelijoille Tiedot kerättiin sähköisellä kyselyllä syyskuussa 2013.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JOHTOSÄÄNTÖ Kuntayhtymävaltuuston 20.11.2006 hyväksymä

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JOHTOSÄÄNTÖ Kuntayhtymävaltuuston 20.11.2006 hyväksymä YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JOHTOSÄÄNTÖ Kuntayhtymävaltuuston 20.11.2006 hyväksymä Voimaantulo 1.1.2007 1 Ympäristöterveydenhuollon tehtävät Ympäristöterveydenhuollon toimialaan kuuluvat eläinlääkintähuolto,

Lisätiedot

TURVALLISUUSJOHTAMISEN KOHDEYRITYKSET sosiaalitoimi 2010

TURVALLISUUSJOHTAMISEN KOHDEYRITYKSET sosiaalitoimi 2010 TURVALLISUUSJOHTAMISEN KOHDEYRITYKSET sosiaalitoimi 2010 VALVONTAKOHDELUETTELO Sivu 1/9 ANJALANKOSKEN KAUPUNKI / KASVATUS- JA SOSIAALITYÖ TK: K00238311000 PÄÄTIE 16 46900 ANJALANKOSKI TOL: 85321 puh: 05-2841530

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JOHTOSÄÄNTÖ Kuntayhtymävaltuuston 20.11.2006 hyväksymä

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JOHTOSÄÄNTÖ Kuntayhtymävaltuuston 20.11.2006 hyväksymä YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JOHTOSÄÄNTÖ Kuntayhtymävaltuuston 20.11.2006 hyväksymä Voimaantulo 1.1.2007 1 Ympäristöterveydenhuollon tehtävät Ympäristöterveydenhuollon toimialaan kuuluvat eläinlääkintähuolto,

Lisätiedot

Opiskelijaohjauksen laatusuositukset

Opiskelijaohjauksen laatusuositukset Opiskelijaohjauksen laatusuositukset Sisällysluettelo Johdanto 5 1. Sopimukset ja resurssit 7 2. Tiedottaminen 9 3. Harjoitteluyksikön toiminta 10 4. Perehdytys 11 5. Teoria ja käytäntö 13 6. Opiskelija

Lisätiedot

Opiskelijoiden ohjausprosessi EPLL yhteispäivystyksessä

Opiskelijoiden ohjausprosessi EPLL yhteispäivystyksessä Opiskelijoiden ohjausprosessi EPLL yhteispäivystyksessä Tiina Stenman Perehdytys- ja koulutuskoordinaattori shyamk, AmO Merja Nummelin Kliinisen hoitotyön opettaja, sh, TtM 28.1.2016 Ennen harjoittelun

Lisätiedot

Verkostoista voimaa opiskelijaohjauksen kehittämiseen

Verkostoista voimaa opiskelijaohjauksen kehittämiseen Verkostoista voimaa opiskelijaohjauksen kehittämiseen VeTe päätösseminaari Tampere-talo 6.9.2011 Heiskanen, Marjut. Kliinisen hoitotyön opettaja, tiimivastaava KYS. Taam-Ukkonen, Minna. Ylihoitaja. KYS.

Lisätiedot

Opiskelijaohjauksen laatusuositukset

Opiskelijaohjauksen laatusuositukset Opiskelijaohjauksen laatusuositukset VeTe Julkaisija: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Teksti: Pohjois-Savon alueellinen opiskelijaohjauksen yhteistyöverkosto Valokuvat: KYS arkisto/olli Horto, Soili Jäntti

Lisätiedot

Vastaukset Paperipyynnöllä lähetetyistä näytteistä vastaukset faxataan.

Vastaukset Paperipyynnöllä lähetetyistä näytteistä vastaukset faxataan. Laboratoriotiedote KU 7/2009 28.07.2009 Kuopion aluelaboratorio Kliininen mikrobiologia 1(5) Toimintaohje avoterveydenhuollon influenssa A(H1N1)v epäilyssä ISLABin Kuopion aluelaboratorion toimipisteille

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ VUOSIKERTOMUS

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ VUOSIKERTOMUS ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ VUOSIKERTOMUS JOHTO Yhtymäkokous Edustajat ja äänimäärät 29.4.2014 Jäsen / Edustajat Äänimäärä Osuus äänimäärästä Etelä-Savon shp Jukka Manninen,

Lisätiedot

2. Tutkimuksen DNA, vasta-aineet IF (natiivi) (S -DNAnAb, 1261) nimi, menetelmä ja viitearvot muuttuvat.

2. Tutkimuksen DNA, vasta-aineet IF (natiivi) (S -DNAnAb, 1261) nimi, menetelmä ja viitearvot muuttuvat. ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN ISLAB Laboratoriotiedote 12/2010 1(6) LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ Kuopion aluelaboratorio Kliininen mikrobiologia 31.5.2010 Muutoksia natiivi-dna-vasta-ainetutkimuksissa: 1.

Lisätiedot

Veriryhmä- ja sopivuuskoenäytteiden ottaminen

Veriryhmä- ja sopivuuskoenäytteiden ottaminen PREANALYTIIKKA Veriryhmä- ja sopivuuskoenäytteiden ottaminen Sivu: 1(6) Versio: 19.12.2013 Laatijat: K. Salmela, M. Nikiforow, P. Pohja-Nylander, U. Peltola Tarkastajat: S. Takala, R.-M. Romppanen, M.

Lisätiedot

Kandien kesätyöt 2014. Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014

Kandien kesätyöt 2014. Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014 Kandien kesätyöt 2014 Yhteenveto Lääkäriliiton opiskelijakyselyn tuloksista Tiedot on kerätty lokakuussa 2014 Kyselytutkimus lääketieteen opiskelijoille Kandien kesätöitä tutkittiin Lääkäriliiton Opiskelijatutkimuksen

Lisätiedot

Lyhyt yhteenveto Labqualityn bakteeriviljelykierroksilta Markku Koskela, yl Nordlab Oulu, mikrobiologia

Lyhyt yhteenveto Labqualityn bakteeriviljelykierroksilta Markku Koskela, yl Nordlab Oulu, mikrobiologia Lyhyt yhteenveto Labqualityn bakteeriviljelykierroksilta 2014-2015 Markku Koskela, yl Nordlab Oulu, mikrobiologia Bakteeriviljely 2014-2015 4 kierrosta/vuosi; 4 näytettä/kierros 2 pinta- ja 2 syvänäytettä/kierros

Lisätiedot

KLIINISEN KEMIAN LISÄKOULUTUSOHJELMA: VERENSIIRTOLÄÄKETIEDE 1.JOHDANTO 2.KOULUTUSOHJELMAN TAVOITTEET 3.KOULUTUSOHJELMAN SISÄLTÖ

KLIINISEN KEMIAN LISÄKOULUTUSOHJELMA: VERENSIIRTOLÄÄKETIEDE 1.JOHDANTO 2.KOULUTUSOHJELMAN TAVOITTEET 3.KOULUTUSOHJELMAN SISÄLTÖ HELSINGIN YLIOPISTO, LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA KLIINISEN KEMIAN LISÄKOULUTUSOHJELMA: VERENSIIRTOLÄÄKETIEDE 1.JOHDANTO Koulutusohjelman vastuuhenkilö on Helsingin yliopiston kliinisen kemian professori.

Lisätiedot

LABORATORIOTIEDOTE 23/2008. Kemian keskitetyt laboratoriopalvelut/tk (5) Jakelussa mainitut

LABORATORIOTIEDOTE 23/2008. Kemian keskitetyt laboratoriopalvelut/tk (5) Jakelussa mainitut Kemian keskitetyt laboratoriopalvelut/tk 26.5.2008 1 (5) Jakelussa mainitut MUUTOKSIA VERITILAUS- JA VERENSIIRTOKÄYTÄNNÖISSÄ 28.5.2008 ALKAEN Verikeskuksen uusi palvelunumero p. (03) 311 76550 Verikeskuksen

Lisätiedot

Sepäntie 26, Virtasalmi

Sepäntie 26, Virtasalmi Sepäntie 26, 77330 Virtasalmi Kivitasku on Pieksämäen kaupungin omistama tehostetun palveluasumisen 25-paikkainen yksikkö (sisältäen kaksi lyhytaikaishoitopaikkaa) Virtasalmella, Maaveden rannalla. Pihapiirissä

Lisätiedot

Lääkäri fysioterapeutin työparina

Lääkäri fysioterapeutin työparina Lääkäri fysioterapeutin työparina 23.11.2017 Lotta-Sofia Kosonen, fysiatrian erikoislääkäri, Ylilääkäri ISSHP Sidonnaisuudet sivutoimi omalla vastaanotolla Elpida Lääkäriasemalla Savonlinnassa ei muita

Lisätiedot

Terveyspalvelut 2013. Minna Mutanen 26.3.2013

Terveyspalvelut 2013. Minna Mutanen 26.3.2013 2013 Minna Mutanen 26.3.2013 terveyspalveluiden johtaja johtava ylilääkäri Terveysneuvonta Tukipalvelut Avopalvelut Sairaanhoitopalvelut Sairaalapalvelut Laitehuolto Fysioterapia Tk-vuodeosastotoiminta

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 Kokousaika Keskiviikko 25.10.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 29 3 Kokouksen

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN LAATU VSSHP:SSÄ Osastonhoitajan näkökulma

OPPIMISYMPÄRISTÖN LAATU VSSHP:SSÄ Osastonhoitajan näkökulma OPPIMISYMPÄRISTÖN LAATU VSSHP:SSÄ Osastonhoitajan näkökulma Kati Kannisto Laboratoriohoitaja, SataDiag TtM- ja TtT-opiskelija Turun yliopisto Hoitotieteen laitos 29.04.2015 Esityksen sisältö 1. Tausta:

Lisätiedot

Kelpoisuus- ja kielitaitosa a nto

Kelpoisuus- ja kielitaitosa a nto Hyväksytty valtuustossa 4..04 Kelpoisuus- ja kielitaitosa a nto Soveltamisala Tässä säännössä on määrätty sairaanhoitopiirin kaikkien virkojen ja toimien kelpoisuusvaatimukset. Uuden ammattinimikkeen kelpoisuuden

Lisätiedot

Mikrobiologian diagnostiikan uudet tuulet

Mikrobiologian diagnostiikan uudet tuulet Mikrobiologian diagnostiikan uudet tuulet Alueellinen mikrobiologian ja infektioiden torjunnan toimintayksikön koulutuspäivä 21.10.2014 Sairaalamikrobiologi Kerttu Saha Uudet PCR-tutkimukset Mikrobiologian

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 Kokousaika Perjantaina 14.11.2014 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 2, Käsiteltävät asiat Asia 66 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Laboratoriotutkimusten rooli, arviointi ja merkitys

Laboratoriotutkimusten rooli, arviointi ja merkitys Johdatus kliiniseen tutkimukseen 25.8.2011 Laboratoriotutkimusten rooli, arviointi ja merkitys Susanna Luukkonen kliinisen kemian ja kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri, tutkimuskoordinaattori, Islab

Lisätiedot

Palautteet ja aloitteet sekä niiden kehittäminen kliinisessä laboratoriossa

Palautteet ja aloitteet sekä niiden kehittäminen kliinisessä laboratoriossa Palautteet ja aloitteet sekä niiden kehittäminen kliinisessä laboratoriossa Projektityöntekijä, laatu ja lean Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Etelä-Karjalan (Eksote) sosiaali- ja terveyspiirin

Lisätiedot

Lastenreumaa sairastavien hoito ja kuntoutus Kelan yhteistyökokous 7.9.2010

Lastenreumaa sairastavien hoito ja kuntoutus Kelan yhteistyökokous 7.9.2010 Lastenreumaa sairastavien hoito ja kuntoutus Kelan yhteistyökokous 7.9.2010 Eija Piippo-Savolainen LT, erl KYS/ lastenreumapkl Lastenreuman esiintyvyys Suomessa: n. 2 400 lastenreumaa sairastavaa lasta

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ VUOSIKERTOMUS 18

ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ VUOSIKERTOMUS 18 ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ VUOSIKERTOMUS 18 JOHTO Yhtymäkokous Edustajat ja äänimäärät 2018 Jäsen Edustajat 25.4.2018 Edustajat 5.11.2018 Äänimäärä Osuus äänimäärästä Etelä-Savon

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.1.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.1.2019 klo 15.00 Paikka LYNC-kokous, vaihtoehtoisesti ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

Näytteenotto-ohje alkuraskauden seulontanäytteiden (B -VRAb-Gr, S -ÄITSEUL, S -Tr1Seul) ottamiseen

Näytteenotto-ohje alkuraskauden seulontanäytteiden (B -VRAb-Gr, S -ÄITSEUL, S -Tr1Seul) ottamiseen PREANALYTIIKKA Sivu 1(6) Versio:19.8.2016 Laatija: Hannele Kangas, Marja-Liisa Kallio-Hägg 19.8.2016 Tarkastaja: Helene Markkanen Anne Lindqvist, Maija Lappalainen, Katja Salmela 22.8.2016 Hyväksyjä: Tiina

Lisätiedot

Prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikka. Laboratorioalan Ammatillisiin Opintoihin Tutustuminen

Prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikka. Laboratorioalan Ammatillisiin Opintoihin Tutustuminen Prosessi-, kemian- ja materiaalitekniikka Laboratorioalan Ammatillisiin Opintoihin Tutustuminen Tekijä: lehtori Anna-Maija Talonen, Koulutuskeskus Tavastia Muokkaus Tarja Koskinen Tutustumisjakson tarkoitus

Lisätiedot

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä 13.4.2016 Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Maan viidenneksi suurin

Lisätiedot

Näytteenotto-ohje alkuraskauden seulontanäytteiden (B -VRAb-Gr, S -ÄITSEUL, S -Tr1Seul) ottamiseen

Näytteenotto-ohje alkuraskauden seulontanäytteiden (B -VRAb-Gr, S -ÄITSEUL, S -Tr1Seul) ottamiseen PREANALYTIIKKA Sivu 1(5) Versio:17.10.2013 Laatija: Hannele Kangas, Teija Kaukosalmi-Virtanen Marja-Liisa Kallio-Hägg 17.10.2013 Tarkastaja: Helene Markkanen Anne Lindqvist, Maija Lappalainen, Katja Salmela

Lisätiedot

päivitytty Ammattitaitoa edistävän harjoittelun prosessin työtehtävät

päivitytty Ammattitaitoa edistävän harjoittelun prosessin työtehtävät Ammattitaitoa edistävän harjoittelun prosessin työtehtävät Seuraavassa on kuvattu ammattitaitoa edistävän harjoittelun prosessin mukaisesti siihen osallistuvien henkilöiden työtehtävät. Työtehtävissä on

Lisätiedot

1. Palvelun tuottaminen

1. Palvelun tuottaminen SOPIMUS LAPINLAHDEN KUNNAN TERVEYSKESKUKSEN KLIINISTEN LABORATO- RIOPALVELUJEN TUOTTAMISESTA ITÄ-SUOMEN LABORATORIOKESKUKSEN LII- KELAITOSKUNTAYHTYMÄN TOIMESTA 1.1.2012 ALKAEN Lapinlahden terveyskeskus

Lisätiedot

Tuberkuloosin perusterveydenhuollon hoitoketju Etelä-Pohjanmaalla

Tuberkuloosin perusterveydenhuollon hoitoketju Etelä-Pohjanmaalla Epshp tbc-hoidon toimintaohjeet THL:n suositus kontaktiselvityksestä Lainsäädäntö Tuberkuloosin perusterveydenhuollon hoitoketju Etelä-Pohjanmaalla www. linkit Tuberkuloosipotilaan tunnistaminen pth:ssa

Lisätiedot

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015

Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015 Hallitus 91 06.05.2015 Muutokset ja toiminnan rajaukset Kainuun soten palvelupisteissä kesällä 2015 H 91 1. Terveyden ja sairaudenhoitopalvelut Aikuisten mielenterveyspalveluiden ja riippuvuuksien hoito:

Lisätiedot

Verensiirron turvallisuus. Verivalmisteiden tilaus. Veriryhmä- ja sopivuustutkimusnäytteet VERENSIIRTOTOIMINNAN YLEISOHJEET

Verensiirron turvallisuus. Verivalmisteiden tilaus. Veriryhmä- ja sopivuustutkimusnäytteet VERENSIIRTOTOIMINNAN YLEISOHJEET Käyttöönottopäivä: 12.01.2007 1 (8) VERENSIIRTOTOIMINNAN YLEISOHJEET Tässä esitettyjen ohjeiden tarkoituksena on potilasturvallisuuden takaaminen verensiirron yhteydessä ja virhemahdollisuuksien minimoiminen

Lisätiedot

Soveltamisohje. Hinnoittelun ulkopuoliset. Terveydenhuollon asiantuntijatehtävät

Soveltamisohje. Hinnoittelun ulkopuoliset. Terveydenhuollon asiantuntijatehtävät Tehy-pöytäkirja/KVTES LIITE 3T TERVEYDENHUOLLON HOITOHENKILÖSTÖ 1 Soveltamisala Tätä liitettä sovelletaan terveydenhuollon hoitotyötä pääasiassa tekeviin sekä em. työtä johtaviin terveydenhuollon ammattihenkilöihin

Lisätiedot

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman tekeminen ja henkilökunnan työnjako oppilaan ohjaamisessa varmistavat harjoittelujakson onnistumista!

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman tekeminen ja henkilökunnan työnjako oppilaan ohjaamisessa varmistavat harjoittelujakson onnistumista! henkilökohtainen opiskelusuunnitelma 1. harjoittelujaksolle apteekki Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman tekeminen ja henkilökunnan työnjako oppilaan ohjaamisessa varmistavat harjoittelujakson onnistumista!

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta 10.11.2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta 10.11.2015 HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta 10.11.2015 LIITE 2 HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN 2016 VAKANSSIMUUTOKSET LIITE 2a LIITE 2b LIITE 2c Perustettavat ja lakkautettavat virat (nimikemuutokset) Perustettavat ja lakkautettavat

Lisätiedot

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2012 24.7.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ CRP-VIERITUTKIMUSLAITTEIDEN LAADUNARVIOINTI

POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ CRP-VIERITUTKIMUSLAITTEIDEN LAADUNARVIOINTI POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ CRP-VIERITUTKIMUSLAITTEIDEN LAADUNARVIOINTI Liisa Lehto Vieritutkimuskoordinaattori TtM, Lh Oys/Laboratorio LABQUALITY- päivät 7.-8.008 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

PORFYRIATUTKIMUSKESKUS HELSINGIN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA

PORFYRIATUTKIMUSKESKUS HELSINGIN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA PORFYRIATUTKIMUSKESKUS HELSINGIN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Johtaja Dos. Raili Kauppinen, sisätautien erikoislääkäri Sähköposti: raili.kauppinen@hus.fi Puh. (09) 471 71910 Laboratorio tarjoaa analytiikka-

Lisätiedot

VALINNAISET OPINNOT Laajuus: Ajoitus: Kood Ilmoittautuminen weboodissa (ja päättyy 06.03.2016.)

VALINNAISET OPINNOT Laajuus: Ajoitus: Kood Ilmoittautuminen weboodissa (ja päättyy 06.03.2016.) VALINNAISET OPINNOT Valinnaisia opintoja pedagogisten opintojen yleistavoitteiden suuntaisesti tarjoavat normaalikoulu, kasvatustiede ja ainedidaktiikka. Laajuus: 3 opintopistettä Ajoitus: Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Kliinisten määritysten näytteet

Kliinisten määritysten näytteet FINAS S51/2000 Opas näytteenoton teknisten vaatimusten täyttämiseksi akkreditointia varten 103 (129) Kliinisten määritysten näytteet FINAS S51/2000 Opas näytteenoton teknisten vaatimusten täyttämiseksi

Lisätiedot

3 EPSHP JA SEN TOIMINTAYKSIKÖT HARJOITTELUYMPÄRISTÖNÄ... 11 4 VALMISTAUTUMINEN HARJOITTELUUN... 13 5 HARJOITTELUN AIKAINEN TOIMINTA...

3 EPSHP JA SEN TOIMINTAYKSIKÖT HARJOITTELUYMPÄRISTÖNÄ... 11 4 VALMISTAUTUMINEN HARJOITTELUUN... 13 5 HARJOITTELUN AIKAINEN TOIMINTA... 2 (30) ESIPUHE Tämä uudistettu opiskelijaohjauksen laatuvaatimuksia ja kriteereitä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä käsittelevä ohje perustuu vuonna 2012 laadittuun esitykseen, jota valmisteltiin

Lisätiedot

HUSLABIN TULEVAISUUDEN ORGANISAATIO

HUSLABIN TULEVAISUUDEN ORGANISAATIO HUSLABIN TULEVAISUUDEN ORGANISAATIO SKKY ry:n ja Sairaalakemistit ry:n syyskoulutuspäiv ivät t 31.10.2013 Toimitusjohtaja Piia Aarnisalo, HUSLAB 31.10.2013 1 SUOMEN JOHTAVA KLIINISTEN LABORTORIOPALVELUIDEN

Lisätiedot

SujuVaksi sujuvaa työtä ergonomiaa soveltaen

SujuVaksi sujuvaa työtä ergonomiaa soveltaen SujuVaksi sujuvaa työtä ergonomiaa soveltaen Sosiaali ja terveydenhuoltoalan ergonomiaverkoston (Sotergo) aluetilaisuudet, syksy 2013 Sirpa Rauas-Huuhtanen 23.9.2013 S.Rauas-Huuhtanen 0 Hankkeen tarkoitus

Lisätiedot

Liikennealue // Nykyinen Waltti- Waltti Kunta // seutulipun yleiskausilipun *) kuntakausilipun **) Yhteysväli // hinta hinta hinta

Liikennealue // Nykyinen Waltti- Waltti Kunta // seutulipun yleiskausilipun *) kuntakausilipun **) Yhteysväli // hinta hinta hinta JOENSUUN LIIKENNEALUE Joensuu Paikallisliikenne 0-vyöhyke Paikallisliikenne 1-vyöhyke Joensuu-Ilomantsi 138 236 165 Joensuu-Juuka 138 254 178 Joensuu-Kitee 138 192 135 Joensuu-Lieksa 138 254 178 Joensuu-Polvijärvi

Lisätiedot

Kymmenen vuotta tähärellistä työtä

Kymmenen vuotta tähärellistä työtä Kymmenen vuotta tähärellistä työtä 16.11.2017 Anne Risikko, rekrytointipäällikkö www.epshp.fi 0 Varahenkilöstön historiaa varahenkilöstön määrä kasvoi 2000-luvun alku vuosina vakinaistamisperusteena käytettiin

Lisätiedot